PDA

View Full Version : Yuregimiz yaniyor..Artik soz bitsin.

kurshad
10-21-2007, 02:46 PM
Bu sabah her zaman yaptigim gibi internetten memleket haberlerini okuyayim dedim. Bir anda sok oldum, kafamdan asagi sanki kaynar sular dokuldu;
" 16 asker sehit, 17 yarali, 10 asker ise PKK tarafindan esir alindi"

Gelisen zaman icinde bu rakamlar degisti 12 sehide dustu, esir alma olayi yalanlandi fakat yine de ates dustugu yeri yakti. Analarin icine kor dustu, gozlerimizden yaslar suzuldu.

O an oyle bir nefret doldu icime, ustuste yaktigim sigaralar sogutmadi icimi. Turkiye'ye telefon actim, haberlerin aslini ogreneyim dedim. Asli da astari da oydu. Vatan evlatlari sehit dusmustu, Turk milleti her vilayette, kasabada elinde bayragiyla sokaga dokulmus kan agliyordu.

Aksam basbakanin itidal ve sagduyu telkin eden sozlerini dinlerken aklima Bilal oglan geldi. Bilal oglanlar askere gitmemek icin rapor alirken, Turk milletinin evlatlari Cudi'de, Gabar'da kanini dokuyordu.

Turk evladinin kanini bu kadar ucuz sananlara verilecek bir cevap vardir elbet,
Bu cevap ta yakin bir zaman verilir elbet.

Tezkere dendi, iste verildi tezkere. Ne olacaksa olsun, Turk milletinin evlatlarinin hakki alinsin.
Artik kani yerde kalmasin sozunu duymak bile istemiyorum, bitsin artik ne soz kalsin, ne hamasi nutuklar. Geregi yapilsin o kadar..

Hepimizin basi sagolsun, sehidlerimiz ruhlari Cenab'i Hak'kin yaninda olsun..

Aybike
10-21-2007, 02:46 PM
esir denmez..
kacirildi...

kurshad
10-21-2007, 03:07 PM
esir denmez..
kacirildi...

Cok onemli bir noktaya deginmissin. Esir degil kacirildi dersek acimiz azalacak. Olanlar degisecek..

80'li yilllarda hatirlarsan PKK'lilara TRT haberlerinde "saki"(eskiya) deniliyordu.

Yoksa yeniden oyle mi yapsak biz de ??

Birak hocam..Ates dustugu yeri yakar. 19 yasinda cocuklar sehid olmus, serefsizlerin elinde esir olmus, kiminin bacagi kolu kopmus yaralanmis. Biz hala sozlerin, lafin pesindeyiz...

Senin gonlun olsun , kacirildi deriz, sakiler deriz..

Aybike
10-21-2007, 03:17 PM
esir iki devlet arasinda alinir..
eger biz esir alindi dersek onlari legallestiririz..
belki bu anda fazla onemsenmez ama sonrasinda bu laflar cimbizla cekilir alinir ve bize karsi kullanilir..
ates dustugu yeri yakmiyor artik..hepimizi yakiyor..
ve bu cok iyi

kurshad
10-21-2007, 03:29 PM
esir iki devlet arasinda alinir..
eger biz esir alindi dersek onlari legallestiririz..
belki bu anda fazla onemsenmez ama sonrasinda bu laflar cimbizla cekilir alinir ve bize karsi kullanilir..
ates dustugu yeri yakmiyor artik..hepimizi yakiyor..
ve bu cok iyi

Yahu ben devletin ya da hukumetin sozcusu falan miyim Aybike? Alelade bir vatandasim. Esir demisim, rehin demisim kimi baglar???

Adamlar resmen kurd genclerini askere aliyor, vergiye bagliyor, Kuzey Irak'daki yonetime milletvekili sokuyor, Turk meclisine giriyor, Ordumuza planli saldirida bulunuyor.

Aman ,ben rehin deyip onlari illegallestirmeyi elden birakmayayim...

Demir Kağan
10-21-2007, 03:38 PM
Abi, anne, lutfen. Gerginiz, birilerine patlamak icin yer ariyoruz ama lutfen, siz yapmayin. Iki Turkcu insanin, iki Turk evladinin, iki vatan icin calisan Turk'un tartismasindan daha yaralayici bir sey yok. Lutfen bu konuyu kapatin. Aramizda daha fazla gerginlik olmasin. Rica ediyorum.

BOZ-OK
10-21-2007, 04:34 PM
Adamlar resmen kurd genclerini askere aliyor, vergiye bagliyor, Kuzey Irak'daki yonetime milletvekili sokuyor, Turk meclisine giriyor, Ordumuza planli saldirida bulunuyor.

Aman ,ben rehin deyip onlari illegallestirmeyi elden birakmayayim...

Rehin demen yetmez Kurshad, bir de "sozde" diyeceksin, yoksa legallesirler karismam haa... Cumlen soyle olacakti, "Adamlar resmen sozde kurd genclerini sozde askere aliyor, sozde vergiye bagliyor, Kuzey Irak'daki sozde yonetime sozde milletvekili sokuyor, Turk meclisine sozde giriyor, Ordumuza sozde planli saldirida bulunuyor."... :cool:

Yaw beyler, kusura bakmayin ama, gercekleri gorelim, bu konu terorle mucadele konusunun cok otesinde bir milli varlik-yokluk kavgasidir artik, cok radikal de olsa gereken yapilmadikca bu isten kurtulus da yoktur, bu boyle biline... Kuzey Irak'in tamaminin isgali, temizlenmesi ve orada yillarca kalmak da buna dahildir ona gore... Kisacasi dostlar, Kurdlerin genel olarak ve kapsamli bir sekilde caninin yakilmasi gerekiyor artik, Turkiye'de veya disarida... Terorist veya Pesmerge veya sivil... Herkes haddini bilecek, yerine oturacak... Bu ulkenin adinin "Turkiye" oldugunu ve sadece "Turklere ait" oldugunu ve Turklukten baska milli aidiyet olmadigini, begenmeyenin de defolup gitmesi gerektigini bi-le-cek...:cool:

Mgas
10-21-2007, 04:39 PM
Ya benim anlamadıgım neden sınır ici operasyon yapılmıyor. Sınır dısında terorist arıyoruz. Diyarbakır'da 200 bin kisi DTP ye oy vermis diger yerde 50 bin kisi oteki yerde 50 bin kisi burada 5 bin kisi....

Siz nereye operasyon yapıyorsunuz yahu? PKK ya kardesimiz mantıgı ile yaklasna insanları destekleyen 500 bin civaru unsur var. K.Irak'a girince 5 bin kelle alınca n'olacak?

Sahsen bugun bazı yerlerde bulundum. Adam acmıs kurtce bir muzik, Ahmet kayalı, Che'li bir kahvenin onunde alem yapıyor. Al adam bunu resmen kutluyor iste. Bunların canı cok mu onemli? "Bir insanın kellesini alma" icin gerekli sartların o insanın bir katil olması gerekliligi oldugunu da nereden cıkarılmıs?

Bir insan bebekken "tabula rasa"dır. İstedigin gibi egitirsin. Cocukken kıkırdak bir yapıya sahiptir, sekillendirebilir ve degistirebilirsin. Gen (15+) seviyerlde karekter kemik bir yapı kazanmaya baslar, degistirilmesi zor bir duruma gelir, sonraki yıllarında da degistirilmesi cok zor bir karekter yapısı haline donusur.

Simdi bizim bu illetden kurtulmamız gerekiyor. Simdi

"3 asama" vardır. Bu benim kendi felsefemdir.

1. asama "sevgi" dir. Bu asama aynı zamanda adaletdir.
2. asama "sefkat"dir. Her durum icin gecerlidir.
3. asama "ask"dır.Aynı zamanda adaletsizliktir.

1. asama'nın uygulanması sartdır.
2. yani sefkat uygulamasıda "bence" kesinlikle uygulanmalıdır
ancak "ask" gozu kor eder, hataları kapar...bu kesinlikle olamaz.

Bu illetden kurtulmak 1. asamanın gerekliligidir.
2. asama ise bu illete bulasmıs ve duzeltilebilecek sahıslar icindir. Onlarında kimler oldugunu yazdım.

Peki geri kalan "kemik karekter" halini almıslar neden yasatılır? Hain, haindir. Bunlara merhamete din dahi izin vermez.

Yani size sunu soyleyeyim biz gucden degil yetkiden mahrumuz.

Sınır otesine odakladıklar milleti. Gorunen o ki sizi de odaklamıslar. Terorun cozumu "kesinlikle" sınırın otesinde yatmıyor. Senin sınırının icinde 500 bine yakın teror destekleyicisi var nereye?

Yani dusunsenize adam sana arkadan ates ediyor sen gidip dısarıdan terorist arıyorsun?

Bakın TSK nın da yapabilecegi pek bir sey yok. TSK dagda teror unsuru ile catısır, iceriden bilgi alır.

Ama bu sahıslar her yerde. Koyde, ilde, ilcede, metropollerde, MECLİSTE...her yerdeler.

Zamanında bana bir teror destekleyicisi sunu soylemisti

"Gerilla nerede yok ki?"

Haklı.

Sınır dısında bir halt yok. İceride bir "kanser" var. Bu yayılıyor. Sen bunu "kesip" atmadan, dıs etkenlerle ilgileniyorsun.

Sınır otesi opersyon yaptık. 5 bin kelle aldık. Bilmem ne kadar mayın vs... muhimmat elde ettik, n'oldu?

Sanıyor musunuz bir sey degisir? Bizim sınır otesi operasyondan karımızı YOK. Ancak aklı basında 12 sehit verdigimizde azan bir zhniyet ile degil, sakin, plana uyan bir sekilde bir "teror bitirme" politikasına ihtiyacımız var. Bu politikada bir sınır otesi operasyon yapabilirsin.

Sınır otesi operasyon teroru bitirmekde devede kulak kalır.

Bende sokak catısması istemiyorum.

Zaten bunların adresine kadar ulasabilecegimiz seyler gercekten var. Ama pasif politika sebebi ile icraat yok.

İste konuda duydugum baska bir goruste bolgedeki is adamlarımızı, mutahitlerimizi falan cekmemiz. Ecevit doneminde medyaya dahi yansımız bir "Irak isgali destegi" var. Simdi harap bir sehir var bizde oradan bu destek karsılıgında cok az bir seyler cıkartıyoruz. Simdi bizim bu durumumuzu "aman onları cekelim, sınırıda kapatalım..." ile bir kar elde edemeyiz. Adam senin 2 km otende oturuyor sen 200 km otedeki sınırı kapatıyorsun para akısını engelliyorusun...sacma.

İcerideki bu bahsettigim operasyonada sartlar hazır. Koyler zaten sehirden basit. Sehirde "sokak catısması" gundeme geliyor, onunda olmaması icin taktikler mevcuttur, olusturulur.

Sınır otesine hic kilitlenmeyin. Dusman sizin o kadar uzagınızda degil. İceride 500 bin civarı terorist ve destekleyecisi mevcut. Alacagımız 5 bin kelle 100 de 1 i kalır. Devede kulak. Bizim deveyi yıkmamız gerek.

Aybike
10-21-2007, 04:59 PM
demir bizim aramizda gerginlik olmaz..
bugun haberlerde olayin oldugu yerden yayin yapan bir muhabir de aynisini
dedi ve uyarildi..benim lafim zaten kursada degildi..biz birbirimizi biliriz..

Alparslan
10-22-2007, 02:43 AM
Once Ankaradaki serefsizlerin kellesi alinacak ,imralidaki it inleye inleye can verecek sonra Istanbul'a donulup bu piclerin yuvalari(Kimse bilinmiyor demesin bana DTP lokallerinden baslansa yeter) darmadagin edilecek, 3 gun icersinde 5000 ceset bi o kadarida kayip... Ardindan Irak'a girelim ve artik TURKMENELI'ni kuralim. Yoksa bu ise GECICI cozum olmaz. Yazdiklarimi utopik bulanlar varsa haberiniz olsun SSCB de yikildi, insanlar aya ayakda basti...

Madalio'g'li
10-22-2007, 03:58 AM
Once Ankaradaki serefsizlerin kellesi alinacak ,imralidaki it inleye inleye can verecek sonra Istanbul'a donulup bu piclerin yuvalari(Kimse bilinmiyor demesin bana DTP lokallerinden baslansa yeter) darmadagin edilecek, 3 gun icersinde 5000 ceset bi o kadarida kayip... Ardindan Irak'a girelim ve artik TURKMENELI'ni kuralim. Yoksa bu ise GECICI cozum olmaz. Yazdiklarimi utopik bulanlar varsa haberiniz olsun SSCB de yikildi, insanlar aya ayakda basti...

Avrupalı ağalarımız ne der sonra? :)

Her şeyden önce siyasete ya da heyecana verilmeden hareket etmek lazım. (Kızacaksın biliyorum :) ) Birileri okyanus aşırı gelip pis burnunu bizim coğrafyamıza sokabiliyor, binlerce yıldır birarada yaşayan insanları birbirine düşman edebiliyorsa, insiyatif parmaklarımızın arasından kayıp gitmişse bunu kurşun atmayı ya da yemeyi bilemeyişimize -bu işi tam bin yıldır bizden iyi yapan var mıdır bilemiyorum- bağlamak doğru değil. Kelimelerin kahpeliğine karşı koyamadık asıl, söz gümüştü ve biz sükut ettik; en iyi sükut etmeyi bilegeldik. Örgütün Türkiye'de faaliyet gösteren 100'e yakın gazete ve dergisinden bahsediliyor. İstanbul'un göbeğinde otobüsler, polis araçları yakılıyor. Ha Islahat fermanı, ha uyum yasaları... Sonuçları aynı. Sebep?! Hazine-yi al-i Osman tamtakır... Bu sözcükleri ve parayı ne yapacağız, onu halletmek lazım, "düşman"ı tanımlamak lazım. Ve bunu dört bir koldan eşzamanlı olarak yapmak lazım. Çünkü tanımladığınız şey aslında sizin kim ve ne olduğunuzdur ve bu tanım mücadelenin şeklini, sınırlarını, kime karşı gerçekleştirileceğini, kimin kellesinin alınıp kimin canının saklanacağını, o pek bi nerelerimize süreceğimizi bilemediğimiz yabancı sermayenin piyasaları alt üst etmesi durumunda açlıktan karnımıza nasıl taş bağlayabileceğimizi de biliyor olmamız gerektiğini açıkça ortaya koyar vs. vs... Bana tanımlarımız yok gibi geliyor. 300 yıldır yaşanan yaşanıyor...

Şu ya da bu, nasıl ki bizim dedelerimiz bu topraklarda yaşamışsa, inşallah bizim çocuklarımız da, onların çocukları da, onların çocuklarının çocukları da...bu topraklarda yaşamaya devam edecek ve biz zalim olmayı da mazlum olmayı da kabul etmedik, etmeyeceğiz. Siyasetin canı cehenneme! Cinsi cibilliyeti ne olursa olsun bin yıldır ne hissetmişsek odur! Benim gibi hisseden Türk de, Kürt de, Arap da kardeşimdir. Amerika'yı kurtarıcı olarak görenle stratejik ortaklığımızın önemine işaret eden birdir. Hepsi gider. Ama Allah'ın bize biçtiği elbise göz almaya da, düşman kazanmaya da devam eder. Ve tabiiki biz de ölmeye devam ederiz; ama biliriz ki şehitler ölmez...

Şair "ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz..." demiş, Batılı think-thanklere inat, milyon dolarlık bütçelerine inat ağlamaya devam ediyoruz. En iyi biz anlarız :) Bi de anlatabilseydik - özür, en iyi anamız anlar-...

asya1917
10-22-2007, 05:28 AM
Terör Örgütünün kaynaklarından kaçırılan askerlerin kimlikleri açıklandı 8 askerden 7’sinin isimleri şöyle;

1- Ramazan Yüce, Mardin, Piyade Er

2- İrfan Beyaz, Antep, Er

3- Mehmet Şenkul, Niğde, Çavuş

4- Nihat Başova, Konya/Cihanbeyli, Er

5- İlhami Demir, Ağrı/Patnos, Er

6- Fatih Atakul, Denizli, Er

7- Halis Tan, Adana, Uzman Çavuş

8- Bu askerin ismi daha sonra açıklanacak

Bu haberin doğruluk payı nedir??

Doğruymuş şimdi ajanslar geçti:( http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=A22100D2&date=22Ekim2007

Seckjin Khan
10-22-2007, 05:41 AM
PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir.

Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır.

Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır.

Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.

Saygı ile duyurulur.

Seckjin Khan
10-22-2007, 05:43 AM
Eğer bu kaçırma olayı gerçekleşmişse ve bu Hükümet hala birkaç gün izin verebiliyorsa ABD ye YAZIKLAR OLSUNNNNN!

Eğer bir devletsek bu akşam inanılmaz bi hava saldırısıyla sınırı geçip o kaçırılan 8 aslanımızı vatana geri getirmemiz lazım!

EY TÜRK MİLLETİ UYAN!

Alparslan
10-22-2007, 07:10 AM
Avrupalı ağalarımız ne der sonra? :)

Her şeyden önce siyasete ya da heyecana verilmeden hareket etmek lazım. (Kızacaksın biliyorum :) ) Birileri okyanus aşırı gelip pis burnunu bizim coğrafyamıza sokabiliyor, binlerce yıldır birarada yaşayan insanları birbirine düşman edebiliyorsa, insiyatif parmaklarımızın arasından kayıp gitmişse bunu kurşun atmayı ya da yemeyi bilemeyişimize -bu işi tam bin yıldır bizden iyi yapan var mıdır bilemiyorum- bağlamak doğru değil. Kelimelerin kahpeliğine karşı koyamadık asıl, söz gümüştü ve biz sükut ettik; en iyi sükut etmeyi bilegeldik. Örgütün Türkiye'de faaliyet gösteren 100'e yakın gazete ve dergisinden bahsediliyor. İstanbul'un göbeğinde otobüsler, polis araçları yakılıyor. Ha Islahat fermanı, ha uyum yasaları... Sonuçları aynı. Sebep?! Hazine-yi al-i Osman tamtakır... Bu sözcükleri ve parayı ne yapacağız, onu halletmek lazım, "düşman"ı tanımlamak lazım. Ve bunu dört bir koldan eşzamanlı olarak yapmak lazım. Çünkü tanımladığınız şey aslında sizin kim ve ne olduğunuzdur ve bu tanım mücadelenin şeklini, sınırlarını, kime karşı gerçekleştirileceğini, kimin kellesinin alınıp kimin canının saklanacağını, o pek bi nerelerimize süreceğimizi bilemediğimiz yabancı sermayenin piyasaları alt üst etmesi durumunda açlıktan karnımıza nasıl taş bağlayabileceğimizi de biliyor olmamız gerektiğini açıkça ortaya koyar vs. vs... Bana tanımlarımız yok gibi geliyor. 300 yıldır yaşanan yaşanıyor...

Şu ya da bu, nasıl ki bizim dedelerimiz bu topraklarda yaşamışsa, inşallah bizim çocuklarımız da, onların çocukları da, onların çocuklarının çocukları da...bu topraklarda yaşamaya devam edecek ve biz zalim olmayı da mazlum olmayı da kabul etmedik, etmeyeceğiz. Siyasetin canı cehenneme! Cinsi cibilliyeti ne olursa olsun bin yıldır ne hissetmişsek odur! Benim gibi hisseden Türk de, Kürt de, Arap da kardeşimdir. Amerika'yı kurtarıcı olarak görenle stratejik ortaklığımızın önemine işaret eden birdir. Hepsi gider. Ama Allah'ın bize biçtiği elbise göz almaya da, düşman kazanmaya da devam eder. Ve tabiiki biz de ölmeye devam ederiz; ama biliriz ki şehitler ölmez...

Şair "ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz..." demiş, Batılı think-thanklere inat, milyon dolarlık bütçelerine inat ağlamaya devam ediyoruz. En iyi biz anlarız :) Bi de anlatabilseydik - özür, en iyi anamız anlar-...

Cok guzel tesbitler, harika ve yerinde ama... Artik bu tespitlerin UYGULAMA boyutu onemli. Olum dosegindeki hastaya sunlari yeme diyen doktor da dogrudur ama o adam onlari yer... Ne guzel demissin, bizde irki ayrim yok-tu-. Bizimle birsekilde ortagi olan herkes BIZIN sinirlari icinde-idi-. Artik bu baglar cozuluyor, kopuyor. Sahsen benim nefretim aklimi golgeliyor ve iyi muhakeme edemiyorum su an ama ne yazik ki bu durumda bile Irak degil bir Istanbul operasyonu goruyorum... Komsunun komsuya saldirdigi cinsten birsey. Hic hos degil ama artik ne yazik ki TOLERANS kalmadi, kalamazda. Bizi sozde yoneten efendilerin yedigi hurmalar bizim bi tarafimizi tirmaladi, bugune kadar. Ya volkan gibi patliyacagiz ya balon gibi... Ama patlama yasanacak. Sonunda da ya vezir ya reziliz, gelismis ulkelerin 200 yila yaydigi aci, gozyasi ve kani gerekirse 10 yila sigistirip bizde artik eski yerimize oturmaliyiz, yoksa simdi oldugumuz noktayi mumla arariz. Kangren olmussa elimiz ya colak kalacagiz ya olecegiz. Ben tek elimle de isimi gorurum yeter ki cenazem dusmana dugun dernek olmasin.

Madalio'g'li
10-22-2007, 07:32 AM
Artik bu baglar cozuluyor, kopuyor.

Maalesef, zaten bu kirli oyunun stratejisi bu. Biz savaşırken bile adam artıralım, artırmanın yollarına bakalım. On yıl önce selam verip halini hatrını sorduğumuz adamı, başını okşadığımız çocuğu on yıl sonra hiç olmazsa vicdanıyla hesaplaşmak zorunda bırakalım... Varsın sırtımızdan vursunlar bizi, biz sırtını dönen olmayalım da... Kısacası biz, biz olmaya devam edelim; kim ne halt olmak istiyorsa olsun. Kusura bakmayın, nasıl bir siyaset üretilmesi gerek bilemiyorum; ama ne olsa da yekpare olması lazım. İşte tarih, ben tekerrürü gördüm sadece; ama üretilmesi gereken siyaseti de üretmemiz lazım. Bize kuzuyu kurda teslim eden çoban rolü uygun görülmüş, Amerika "kurtarıcı" olarak takdim ediliyor... Bunun savaşını da vermeliyiz.

"Sonunda, 21 Haziran 1932'de Şeyh Ahmed Barzanî, 400 kadar adamıyla sınırı geçip Türk yetkililerine sığınacaktı.[38]" (http://www.osmanli.org.tr/yazi-4-126.html)

Demir Kağan
10-22-2007, 07:32 AM
Siz degil misiniz Turkiye icin calistiklarini soyleyen? Siz degil misiniz Turkiye'nin daha sizin de ulkeniz oldugunu soyleyen? O halde Turk ordusu sizin de ordunuz, Turk askeri sizin de askeriniz. Madem boyle bir yetkiniz var, bre allahsizlar ne demek talep gelirse?

Iste boyle serefsizler bunlar. Gak guk ederler ve ardindan yine gak guk ederler.

Tuğluk: 8 asker için aracı olabiliriz

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, talep gelirse PKK’nın elinde olduğu ileri sürülen 8 Türk askeri ile ilgili ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi
22 Ekim 2007 16:06
Yazı boyutunu büyütmek için
Tuğluk: 8 asker için aracı olabiliriz

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Türk, konuşmasına “Dağlıca bölgesinde yaşamını yitiren tüm evlatlarımıza tanrıdan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz” diyerek başladı.

Duyguların öne çıktığı bu süreçte siyasi partilere önemli görevler düştüğünü söyleyen Türk, “Artık hedef gösteren anlayış yerine birbirimizin düşüncelerine başvurmalıyız” dedi.

Türk, sınırötesi operasyonla sorunların çözüleceğine inanmadıklarını da yineledi.

Aysel Tuğluk ise PKK’nın elinde olduğu ileri sürülen 8 asker ile ilgili girişimde bulunup bulunmayacakları sorusuna “Bize talep gelirse elimizden geleni yaparız” yanıtını verdi.

Alparslan'in dedigi cok dogru. Eger bir 5+ veya 10+ sehit haberi daha alirsak, felaket tellalligi yapmak istemem ama basta Istanbul olmak uzere Turkiye'de cok buyuk olaylar olacak.

Demir Kağan
10-22-2007, 08:12 AM
Terörü protesto eden öğrencilere, bir başka öğrenci grubu molotof attı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Terör olaylarına tepki için, Ege Üniversitesi'nde yaklaşık 300 öğrenci yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında, 25 kişilik doğu kökenli öğrenci grubu ile aralarında gerginlik yaşandı. Dou kökenli öğrenciler yürüyüş yapanlara molotof kokteyli attı. Tahriklere kapılmayan öğrenci grubu İstiklal Marşı okudu, bir kız öğrencinin bu sırada ağladığı görüldü.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde toplanan ve aralarında türbanlı kızların da bulunduğu yaklaşık 300 öğrenci, PKK terör örgütü üyelerince Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesine tepki göstermek için ellerinde Türk Bayraklarıyla Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında ‘Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’, ‘Meclise gireriz 20 kişiyi asarız’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Ege uyuma şehitlere sahip çık’, ‘Vatan sanan canım feda’, “Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri’ sloganları attı.

MOLOTOFLU GERGİNLİK

Öğrenci topluluğu Edebiyat Fakültesi önüne geldiğinde, yaklaşık 25 kişilik, doğu kökenli öğrencilerden oluşan grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı öven Kürtçe sloganlar attı. Grup, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Ege faşistlere mezar olacak’ diye bağırdı. Bunun üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı. Doğu kökenli öğrenciler ellerindeki bir molotof kokteylini, yürüyüş yapan 300 kişilik gruba doğru fırlattı. Yerde parçalanan molotof kokteyl alev aldı, ancak herhangi bir yaralanmaya yol açmadı.

İSTİKLAL MARŞI'NA KARŞI APO SLOGANLARI

Kısa büren gerginliğin ardından, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan gruptan bir kişi, tek tek Hakkari'de şehit düşen askerlerin ismini okudu. Grup da hep bir ağızdan ‘Burada’ diye karşılık verdi. İstiklal Marşı okuyan grup, asker selamı verdi, bir kız öğrenci bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. İstiklal Marşı okunurken, karşıt görüşlü öğrenciler yine PKK'yı ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar attı. Bazı öğrenciler slogan atan gruba saldırmak istedi, ancak arkadaşları engel oldu. Terör eylemlerini protesto eden ögrenciler, tekrar İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

-TAKSİM’DE "EYLEM" GERİLİMİ
Dün Bursa’da Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne yapılan saldırıyı protesto eden bir grup ile Hakkari’de 12 askerin yaşamını yitirmesini protesto eden başka bir grubun, İstiklal Caddesi girişinde karşı karşıya gelmesi, Taksim Meydanı ve çevresinde gerilimli anlar yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçleri, iki grubun arasına girerek, olası bir taşkınlığı engelledi.
Halklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi olan bir grup, 21 Ekim 2007 tarihinde Bursa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne yapılan saldırıyı Taksim Tramvay durağında yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.
Yaklaşık 25 kişinin katıldığı eylemde, “Faşistler Bursa Temel Haklara Saldırdı Provokasyonların, Linçlerin Sorumlusu İktidardır" yazılı bir pankart açıldı ve "Baskınlar Bizi Yıldıramaz" şeklinde slogan atıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Murat Nedim Ülker, “Her saldırılarında ’duyarlı ve hassas vatandaşlar’ olarak “onure edilen" bu yozlaştırılmış kesim iktidarın belirlediği gündeme uygun olarak düğmesine basılmış robotlar misali harekete geçirilmekte ve gösterilen hedeflere yönelmektedirler" şeklinde konuştu.
Bu arada, Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olduğu belirtilen 60 kişilik bir grup da, Hakkari’deki saldırılarda yaşamını yitiren askerleri anmak üzere Taksim Meydanı’na giriş yaptı. İki grubun karşılaşmasını istemeyen güvenlik güçleri, öğrencileri meydanda bekletti. HÖC grubunun dağılmasının ardından İstiklal Caddesi’ne giren öğrenciler, “Hükümet Bizi Askere Gönder", “Ya Allah Bismillah Allahuekber" sloganları attı. Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen grup, daha sonra olaysız dağıldı. (ANKA)

Milliyet

benay
10-22-2007, 08:29 AM
acikcasii bu haberler nedensee beni eskisii gibi icimi yakmiyor gibii artik herhalde bende Turk/Kurt kardesdir dusuncesine girdim PKK'yi Kurtlerden ayirin denirdii cokk ayirmak mumkun degiil bana gore ama Turkleriin hala Kurtlerii kardes gibii gorduklerinii ve onlarii ekonomi egitim eksikligii bahanesiyle savunduklarini gorunce insan artik sozde kaliyoo ve umursamiyor tamam kurtler kardesinizzdir diyoruz artikk bizdee

Batiston
10-22-2007, 09:00 AM
Çok sağlıklı ve akıllı düşünmek lazım.Günlerdir düşünüyorum OYUNAMI GELİYORUZ ?

Bu ülke insanlarını benim şahit olduğum dönemlerde CHP-DP sonrasında SAĞCI-SOLCU,sonrasında ALEVİ-SÜNNİ,sonrasında LAİK-ANTİLAİK ve TÜRK-KÜRT...

Gerçektende oyunamı getiriliyoruz ?

Bu çatışmalardan kim medet umuyor ? Bu bilançolardan kim kar ediyor ? Kim sahne arkasında göbeğini kaşıyarak tutuyor ???

Dün beraber tavla attığınız komşu ile,beraber okula gittiğiniz arkadaşınız ile,2ece 2-4 nöbetini tutuğunuz tertibinizle,yokuştan çıkardığınız ihtiyar ile,size bayramlaşmaya gelen bala ile KANLI+BIÇAKLI olmaya ramak kaldı. NEREYE GİDİYORUZ ?

BİZ diyemiyoruz hep BEN psikolojisinin etkisi altındayız.OYUNA GETİRİLİYORUZZZ herkes AKLINI BAŞINA ALSIN.

chepny
10-22-2007, 09:25 AM
Bu işi çözmek çok basit. Askeri, polisi bu işe bulaştırmaya gerek bile yok. Kanun'a " PKK üyesi, destekçisi veya sempatizanını öldürmek nefsi müdafadır" diye bir madde ekleyerek bu işi halka bırakmak yeterli olacaktır.

Alparslan
10-22-2007, 09:39 AM
Maalesef, zaten bu kirli oyunun stratejisi bu. Biz savaşırken bile adam artıralım, artırmanın yollarına bakalım. On yıl önce selam verip halini hatrını sorduğumuz adamı, başını okşadığımız çocuğu on yıl sonra hiç olmazsa vicdanıyla hesaplaşmak zorunda bırakalım... Varsın sırtımızdan vursunlar bizi, biz sırtını dönen olmayalım da... Kısacası biz, biz olmaya devam edelim; kim ne halt olmak istiyorsa olsun. Kusura bakmayın, nasıl bir siyaset üretilmesi gerek bilemiyorum; ama ne olsa da yekpare olması lazım. İşte tarih, ben tekerrürü gördüm sadece; ama üretilmesi gereken siyaseti de üretmemiz lazım. Bize kuzuyu kurda teslim eden çoban rolü uygun görülmüş, Amerika "kurtarıcı" olarak takdim ediliyor... Bunun savaşını da vermeliyiz.

"Sonunda, 21 Haziran 1932'de Şeyh Ahmed Barzanî, 400 kadar adamıyla sınırı geçip Türk yetkililerine sığınacaktı.[38]" (http://www.osmanli.org.tr/yazi-4-126.html)

Ah kardesim, ah abim.... Basini oksadigimiz kac kisi, sinemizi actigimiz kac serefsiz, yemegimizi bolustugumuz kac pic bizi vurdu...Artik delirdim, cinnet esigindeyim bu saatten sonra benim gibi hissettigine emin oldugum milyonlarin onunu acin, TOPLUMSAL BIR LINC geliyor. 40 yil ekonomimiz duzelmezmis...Varsin duzelmesin. Kardeslik masalda kaldi, bu evin BABASI kim gosterme zamani. Sonra isteyen KOMSU, isteyen kapida bagli IT olsun. Ev yanacak yoksa, cigerimizin yandigi yetti. Artik saflar nettir, ya bizden ya dusmandan yanadir insanimiz. Dusmandan yana olana acimak, en ufak taviz vermek gelecek nesillere yapilacak EN BUYUK IHANETTIR. Madem meydan okuyorlar: ISTE MEYDAN!!! Yanima sokulmasin bundan sonra insan sifatinda yilanlar, istemiyorum kimsenin kardesligini, benim 300 milyon kardesim var onlar yeter. Kardestik belki ama kardeslik KALLESLIK kaldirmaz. Bir sehid daha vermeye tahammulum yok, hemen simdi KALLESLERIN DERSI, ANLADIKLARI DILDEN!
Sokak sokak, koy koy, mahalle mahalle, ev ev... Canima tak etti artik, kuruymus yasmis bakacak halim kalmadi. Hepsi YANACAK!

Alparslan
10-22-2007, 09:48 AM
dtp serefsizleri araci olacakmis, ***** sulalelerini, araci olan dillerine essekler sicsin, bunlara insan diyenin gozu ciksin, boylari devrilsin, kan kussunlar, inleye inleye gebersinler, evlatlarinin acisini gorsunler, gozleri aksin bunlari konusturanlari da Allah bildigi gibi yapsin. **** serefsizleri sizin araciliginiz ne? Kardesiniz ya bu ***unun sictiklari, gidin yanlarina... 8 degil 8 milyon feda ederim de sag koymam ulan sizi. Devletttt, ugruna oldugumuz devletttt... NERDESIN? Bu soysuz picler bu laflari edecek sen o dilleri koparmayacaksan benim evladimin sucu ne dagda sehid olsun? Bunlar yaramiza tuz basacaksa sen necisin ey DEVLETTTTT... Dagdakileri indirmek mi muradiniz , ulan onlari indirin ben cikacam daga, olum kusacam size olummmm, ISYANIMDIR ULAN! Dokulen kanima kan, giden canima can isterim.

Demir Kağan
10-22-2007, 11:31 AM
Zeytinburnu DTP binasına saldırı

Zeytinburnu DTP binası iki kişi tarafından pompalı tüfekle tarandı. Bina yakınında bulunan Zeytinburnu emniyeti olaya hemen müdahale etti..
22 Ekim 2007 18:37

İki kişi tarafından Zeytinburnu DTP binası pompalı tüfekle tarandı.. Bina yakınında bulunan Zeytinburnu emniyeti olaya müdahale etti.. Saldırıda üç el kurşun sıkıldı.. Olay sonucu DTP binasının bütün camları kırıldı.. Saldırı sırasında içerde bir kaç kişinin olduğu bildirildi..

Polis ekipleri bir süre sonra saldırganları ellerindeki pompalı tüfekle birlikte etkisiz hale getirdi..

Seckjin Khan
10-22-2007, 12:22 PM
http://www.dogusve.biz/mehmetcik/Untitled-1.gif http://www.egesegitim.com.tr/ataturk26.jpg http://www.dogusve.biz/mehmetcik/Untitled-1.gif

Seckjin Khan
10-22-2007, 12:27 PM
Terörü protesto eden öğrencilere, bir başka öğrenci grubu molotof attı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Terör olaylarına tepki için, Ege Üniversitesi'nde yaklaşık 300 öğrenci yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında, 25 kişilik doğu kökenli öğrenci grubu ile aralarında gerginlik yaşandı. Dou kökenli öğrenciler yürüyüş yapanlara molotof kokteyli attı. Tahriklere kapılmayan öğrenci grubu İstiklal Marşı okudu, bir kız öğrencinin bu sırada ağladığı görüldü.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde toplanan ve aralarında türbanlı kızların da bulunduğu yaklaşık 300 öğrenci, PKK terör örgütü üyelerince Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesine tepki göstermek için ellerinde Türk Bayraklarıyla Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında ‘Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’, ‘Meclise gireriz 20 kişiyi asarız’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Ege uyuma şehitlere sahip çık’, ‘Vatan sanan canım feda’, “Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri’ sloganları attı.

MOLOTOFLU GERGİNLİK

Öğrenci topluluğu Edebiyat Fakültesi önüne geldiğinde, yaklaşık 25 kişilik, doğu kökenli öğrencilerden oluşan grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı öven Kürtçe sloganlar attı. Grup, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Ege faşistlere mezar olacak’ diye bağırdı. Bunun üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı. Doğu kökenli öğrenciler ellerindeki bir molotof kokteylini, yürüyüş yapan 300 kişilik gruba doğru fırlattı. Yerde parçalanan molotof kokteyl alev aldı, ancak herhangi bir yaralanmaya yol açmadı.

İSTİKLAL MARŞI'NA KARŞI APO SLOGANLARI

Kısa büren gerginliğin ardından, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan gruptan bir kişi, tek tek Hakkari'de şehit düşen askerlerin ismini okudu. Grup da hep bir ağızdan ‘Burada’ diye karşılık verdi. İstiklal Marşı okuyan grup, asker selamı verdi, bir kız öğrenci bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. İstiklal Marşı okunurken, karşıt görüşlü öğrenciler yine PKK'yı ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar attı. Bazı öğrenciler slogan atan gruba saldırmak istedi, ancak arkadaşları engel oldu. Terör eylemlerini protesto eden ögrenciler, tekrar İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

http://www.kentyasam.com/haber_resim_goster.php?resim=12180

Ege Üniversitesi Senatosu : Birlik, beraberlik zamanı

Olağanüstü toplanan Ege Üniversitesi Senatosu, Hakkari'de askeri birliğe ve vatandaşa yapılan saldırıları nefretle ve şiddetle lanetledi. Ege Üniversitesi Senatosu adına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Acımız büyük. Milletçe içimiz kan ağlıyor. Gün, birlik ve beraberlik zamanı" dedi. Senato kararını açıklayan Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Büyük önder Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' prensibini ilke edinen yüce Türk milleti, terörün kökünü kazıyacak güce sahiptir. Terörün topraklarımızdan sökülüp atılması için parlamentomuzun, şanlı ordumuzun ve devletin bütün kademelerinin gösterecekleri kararlılığı tüm ülke tek yumruk halinde destekleyecektir" dedi. Komşularımızın ve müttefiklerimizin, ülkemizin terörle mücadelesinde gerekli hassasiyeti göstermediğine de değinen Prof. Dr. Bayındır, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, tarihinden aldığı güçle, sağ duyusunu, büyük potansiyelini ve uluslar arası haklarını en doğru şekilde değerlendirerek, terör lanetinin kökünü kazıyacağına inancımız tamdır" görüşünü dile getirdi. (Ege Ajans)

kurshad
10-22-2007, 01:57 PM
Yaw beyler, kusura bakmayin ama, gercekleri gorelim, bu konu terorle mucadele konusunun cok otesinde bir milli varlik-yokluk kavgasidir artik, cok radikal de olsa gereken yapilmadikca bu isten kurtulus da yoktur, bu boyle biline... Kuzey Irak'in tamaminin isgali, temizlenmesi ve orada yillarca kalmak da buna dahildir ona gore...

Yukarida cok guzel ozetlemis Boz-Ok.. Bu artik Turk milletinin varlik-yokluk meselesidir.
ABD'nin Irak'i isgaliyle oynanan oyun cok acik ve net hale gelmistir.

Amerika'nin Kuzey Irak'ta otonom veya bagimsiz bir Kurdistan'a uslenmesi , oraya ordusuyla yerlesmesi Buyuk Ortadogu Projesinin bir parcasi ve Birlesik Kurdistan'in kurulmasinin habercisidir.

PKK'ya Barzani'nin bu kadar acik bir sekilde sahip cikmasi Turkiye Kurdlerinin de gonlunu almak ve onlarin "baskan Barzanisi" olma hayalinin bir parcasidir.

Bu arada sukunet ve itidal tavsiyeleriyle Turk milleti, ordusu ve devleti atalete sevkedilmekte ve boylece zaman kazanma cabalaridir.

Bu arada medyaya "olaylari buyutmeyin" telkinleri verenler, rehin alinan askerlerin haberlerini bile ilk gun saklamistir.

Fakat mizrak cuvala sigmamakta artik...

Turkiye'nin Kuzey Irak[in elektirigini saglayan tek tedarikcisi oldugu halde halen Dohuk'ta elektrikler yaniyor..

Habur sinir kapisindan Kuzey Irak'a mal girisi butun hiziyla devam ediyor..

Mersin serbest bolgesinde Barzani'nin sirketleri varligini halen surduruyor..

Erbil'e ucak seferleri halen haftada uc gun...

Ben bir arap ulkesinde yasiyorum. Burada Barzani'nin neler dedigini aynen okuyor ve dinliyorum. Adam PKK'ya sahip cikiyor, Turkiye'yi tum kurdlerin dusmani ilan ediyor ve acikca Turkiye'ye meydan okuyor.

Biz de ise halen itidal tavsiye ediliyor , uc asamali sevgi ,sefkat, ask planlari telkin eden gafiller cesaretle lafa girisiyor, medyada haberlerler saklaniyor, olaylar surekli sogutuluyor..

Uc gun sonra sehitlerimizi unutup yuzde 76'si yabanci istirakli olan borsamizin dususune endiselenirsek, operasyonlarin getirecegi ekonomik tehlikelere isaret edersek, sinir otesi degil sinir ici dersek, ucbes bagirir "Sehitler olmez " deyip sonrasinda ise nisyana kapilirsak; taaa gonlumuzun bir kosesine kapkara bir illet gibi yapisacak utanci, rezilligi, asagilanmayi yetmisiki kere sabun paklamayacaktir...

Mgas
10-22-2007, 02:23 PM
Canımı sıkan 8 erimizle halen irtibat kurulamaması. Cesitli teror destekleyicisi kaynaklar erlerimizin kendilerine gore "guvenli bolge" dedikleri yerlere cektiklerini acıklıyorlar, erlerimizin isimlerini acıklıyorlar.

Askerlerimizin kacırlmıs olma ihtimali dahi cok acı. Mantıga uymuyor. Medyaya acık secik yansıtılmayan bir "kriz hali" oldugu muhtemel.

Cok sey bu defa perde arkasında kaldı ve bırakılmaya calısılıyor. İleriki gunlerde bizi cok zor gunler bekliyor.

Allah yardımcımız olsun.

Seckjin Khan
10-22-2007, 02:46 PM
Askerlerimizin kacırlmıs olma ihtimali dahi cok acı. Mantıga uymuyor. Medyaya acık secik yansıtılmayan bir "kriz hali" oldugu muhtemel.

Cok sey bu defa perde arkasında kaldı ve bırakılmaya calısılıyor. İleriki gunlerde bizi cok zor gunler bekliyor.

kısaca durumu özetlediniz...

binbirincigece
10-22-2007, 02:51 PM
Bu işi çözmek çok basit. Askeri, polisi bu işe bulaştırmaya gerek bile yok. Kanun'a " PKK üyesi, destekçisi veya sempatizanını öldürmek nefsi müdafadır" diye bir madde ekleyerek bu işi halka bırakmak yeterli olacaktır.

Önce halka bırakılan işlerin neticelerine bir baksak?;)

BOZ-OK
10-22-2007, 03:00 PM
Ah be kardesler... Bir tek Kurd... Evet tek bir Kurd bir gazete haberinin okuyucu yorumu kisminda soyle yaziyordu PKK serefsizlerinin yaptigi hain saldirinin ardindan; "Serefsizler, bizi Turklerin yuzune bakamaz hale getirdiniz, irkimdan utaniyorum"... Iste bunu bilmektir hala butun Kurdlerden nefret edemeyisimizin, "Kahrolsun PKK" deyip, "Kahrolsun Kurdler" diyemeyisimizin sebebi... Unutmayin, iki hafta once sehid olan bir arslanimizin da anasi Kurdce agit yakmisti evladinin ardindan, o da her ana gibi "vatan sagolsun" demisti... Bir tek Kurd bile hala bizim kardesimiz kalmaya kararliysa, benim bildigim Turk evladi toplu linc yapamaz, o bir tek Kurd'u digerlerinden ayirmayi bilir... Cigerimiz yanar, ofkemiz kabarir, yuregimiz daralir ama sonra o sey, hepimizin yureginde dogustan var olan o buyukluk bizi yanlis yapmaktan alikoyar... Turk olmak boyle bir sey olsa gerek, kaderde sirtimizdan bicaklanmak olsa bile... Unutmayin, "kurt enigi kurt olur" demis atalarimiz... Bu millet boyle boyle var oldu, dun var idik, bugun variz, yarin var olacagiz...

Seckjin Khan
10-22-2007, 03:11 PM
Kahrolsun PKK

Kahrolsun Kürtler olamaz.Benim de bizzat tanıdığım ve pkk dan nefret edenler var.Etmeyenlere lanet olsun ama edenlerle bizim işimiz olmamalı.

bizim derdimiz bizim ülkemiz düzenimizi bozmak isteyenlerle,bizimle mutlu olanlarla yaşamaktan gurur duyarım!

binbirincigece
10-22-2007, 03:20 PM
Ah be kardesler... Bir tek Kurd... Evet tek bir Kurd bir gazete haberinin okuyucu yorumu kisminda soyle yaziyordu PKK serefsizlerinin yaptigi hain saldirinin ardindan; "Serefsizler, bizi Turklerin yuzune bakamaz hale getirdiniz, irkimdan utaniyorum"... Iste bunu bilmektir hala butun Kurdlerden nefret edemeyisimizin, "Kahrolsun PKK" deyip, "Kahrolsun Kurdler" diyemeyisimizin sebebi... Unutmayin, iki hafta once sehid olan bir arslanimizin da anasi Kurdce agit yakmisti evladinin ardindan, o da her ana gibi "vatan sagolsun" demisti... Bir tek Kurd bile hala bizim kardesimiz kalmaya kararliysa, benim bildigim Turk evladi toplu linc yapamaz, o bir tek Kurd'u digerlerinden ayirmayi bilir... Cigerimiz yanar, ofkemiz kabarir, yuregimiz daralir ama sonra o sey, hepimizin yureginde dogustan var olan o buyukluk bizi yanlis yapmaktan alikoyar... Turk olmak boyle bir sey olsa gerek, kaderde sirtimizdan bicaklanmak olsa bile... Unutmayin, "kurt enigi kurt olur" demis atalarimiz... Bu millet boyle boyle var oldu, dun var idik, bugun variz, yarin var olacagiz...

Sağduyunun sesi.

Alparslan
10-23-2007, 04:46 AM
Sağduyunun sesi.

Sagdan duyamaz hale gelmek uzereyiz.... Soldan gelen sese kulak verirsek intikam intikam diyor... Bi gun bi bomba daha duser de sag yanimiza o kulagimiz duymaz olur... E napalim sol kulaktan gelen sesler de bize yeter.

ikbaljohn
10-23-2007, 06:36 AM
Bi kurt arkadasla konusmustum YMda. Kendisi 17-18 yasindaki birisi ama...

*******: eke turkler ansAl olduruldu ama demi:d:d:d
*******: >:)
realikbaljohn: Allah Allah
realikbaljohn: musluman kardesini oldurdu bir musluman
realikbaljohn: Buna sevinmek kafirin isi
******: oldurur cokta guzel olur boyle anlAnAn tam ortasAna bir delik acmak ne kadar guzel demi??*:d:d:d:d>:)
******: ben turklerin hepsini oldurmek istiyorum
******: >:)
******: eke iii misin

PS: Bu sozlerden sonra konusmayi durdurdum

Batiston
10-23-2007, 06:42 AM

******: oldurur cokta guzel olur boyle anlAnAn tam ortasAna bir delik acmak ne kadar guzel demi??*:d:d:d:d>:)

Mevlanın bir sözü vardı...Bir söze bakarım sözmü diye,birde söyleyene bakarım ADAM'mı diye...Yazılımda hata olsada,anlatmak istediğimi onlar anladı.

Alparslan
10-23-2007, 06:46 AM
Ikbaljohn birsey yazmissin, Musluman kardesini oldurdu bir baska musluman diye... PKK li olan, destekleyen hatta icinden ona sempati besleyen biri MUSLUMAN O-LA-MAZ! Sozuyle bile destek verse KAFIRDIR! Kefereye zor kullanmak da SEVAP! Allah'in dinine inanan MASUM insanlari hemde ulkelerini ellerinden almak icin katleden insanlara MUSLUMAN denilemez. O kadar!

Aybike
10-23-2007, 10:28 AM
topu gebersin!!!!!!!!!

nurhak
10-23-2007, 11:31 AM
Şöyle olmuş böyle olmuş,şu şunu demiş bu bunu demiş,geçen iktidarda şunu yapmış bu iktidar yapmamış...!!!

ARTIK SÖZ BİTTİ....

Bu ülkenin ana ocaklarına her gün kan damlıyor...

Bunca sene,bunca ay ve bunca gün;konuşuldu yazıldı çizildi tartışıldı...

Yeter artık....Benim anamın yüreğine kan damlatanlarla,benim Mehmet'imi hain pusularda kahpece katledenlerle konuşacak birşeyim kalmadı.

ARTIK SÖZ BİTTİ....!!!

asya1917
10-23-2007, 12:17 PM
Kaçırılan askerlerimizin fotoğrağrafları yayınlandı

http://www.imageturk.com/img/6e1a5749147625d859df1.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=6e1a5749147625d859df1.jpg)

http://www.imageturk.com/img/f1bad942c415e478e9202.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=f1bad942c415e478e9202.jpg)

Mgas
10-23-2007, 01:00 PM
http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/5.jpg

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/6.jpg

Bu iste bir gariplik var.

Daha oncede kacırılan askerlerin birisinin babası ile ROJ tv irtibat kurmaya calısmıs, asker babası fenalık gecirmis, yere yıgılmıstı.

PKK acıkcası bekledigim ılımanlıgı gosteriyor. PKK'nın amacı kendini dunyaya "isyancı, zulume karsı kurulmus orgut..." imajı vermek. Kıllarına zarar vereceklerini sanmam askerlerin ancak....

Bugun malum catısmanın meydana geldigi Daglıca'da yaralanan bir askerin annesine mektubu ulasmıstı. Asker "birilerinin kendilerinin yerini bildigini, haber verildigini" yazmıstı.

PKK askerlerimizi kullanarak kendine iyi imaj ciziyor. Aynı ayna Irak resmen PKK'yı yasaklayıp, karargahlarını kapatacagından bahsediyor. Irak'da ılıman bir politika sergiliyor (Hos bu sozlerin tutuldugu pek gorulmemistir)

"Zalim Turkiye, Cici PKK" imajı ciziliyor. Kimse beni yanlıs anlamasın ama bir Turk askerinin esir dusmesi akıl karı degil. Esir dusecegine kafana sık, oldu kafana sıkacak zaman bulamadın liderlere ulasmadan piyonları sinirlendirip kendini oldurt...

Karsımda PKK'nın verdigi yiyecekleri yiyen askerler goruyorum.

Turk'un askeri mantıgına ters olaylar cereyan ediyor.

Mgas
10-23-2007, 01:03 PM
Malatya'dan Elazığ'a gitmekte olan bir minibüs Kale ilçesindeki polis noktasında durdurularak aranmak istendi. Minibüsten inen silahlı iki şahsın kaçmak isterken ateş açtıkları, polisin karşılık vermesi sonucu PKK'lı oldukları belirtilen şahıslardan birinin ölü, diğerinin yaralı ele geçirildiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; olay saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Bir süredir izlendikleri bildirilen iki teröristin Malatya'dan Diyarbakır'a gitmek üzere Elazığ aktarmalı minibüse bindiklerini haber alan polis, Kale ilçesindeki kontrol noktasında aracı durdurdu. Bu sırada araçtan ellerindeki torbayla inen iki şahsın Kaleşnikof tüfeklerle ateş ettikleri, polisin karşılık verdiği öğrenildi. Şahıslardan birinin, el bombasının pimini çekmeye çalışırken vurulduğu belirtildi.

Olayda kimliği belirlenemeyen bir teröristin ölü, diğerinin yaralı ele geçirildiği bildirildi. Teröristlerin yanında silahların yanı sıra patlayıcı da bulunduğu ifade edildi.

Çatışma üzerine Kale ilçesine takviye özel harekat timleri gönderilirken, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da ilçeye gitti.

Malatya'yı kendi sehirim diye ornek vermiyorum ama siz bu habere ne kadar asinasınız?

Cok agır...

Malatya'da otobüs terminalinde linç edilmek istenen 9 kişi adliyeye çıkarıldı

16:00
Malatya'da şehirler arası otobüs terminali MAŞTİ'de Hakkari'de meydana gelen menfur saldırı lehinde konuşan 9 üniversite öğrencisi vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şahısların göçmen kaçakçılığı ve resmi evrakta sahtecilik suçlarını işlediği öğrenildi.

Van ilinden Malatya'ya gelirken otobüste terör örgütü lehine konuşan şahıslarla ilgili emniyeti arayan bir yolcu gençlerin PKK lehine konuşmalar yaptığını bildirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüs şoförünü arayarak Maşti şehirler arası otobüs terminaline girmesini söyledi. Otobüs terminale girdiğinde otobüste bulanan bazı yolcular gençlerin üzerine yürüdü ve tartışma çıktı. Otogarda bulunan diğer vatandaşların da tepkisi üzerine olay büyüdü. 6 genç kaçarken 3 genç vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şahıslar polis tarafından güçlükle kurtarıldı.

Polis daha sonra diğer 6 şahsı da yakalayarak gözaltına aldı. Önce terörle mücadele şube müdürlüğüne götürülen şahıslar daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şahıslar yapılan sorgularının ardından adliyeye çıkarılırken, şahısların göçmen kaçakçılığı ve resmi evrakta sahtecilik suçlarını işlediği öğrenildi.

Burada sadece 5000 civarı kisi DTP'ye oy vermisti.

Herkesin gozunden alevler tasıyor. Birine desen "hadi aslanım" tek basına 1 haftada 400 nu harcar.

Mgas
10-23-2007, 01:15 PM
Bakın arkadaslar!

Simdi dusunelim. Biz sehit verip sokaklara dusuyoruz, devlet sıksıtırıyor, sabır tastı deniliyor....

aradan biraz zaman geciyor 12 sehit 16 yaralı 8 er kacırılmıs...

Surekli dozu arttırıyorlar. Aman sinirinizi arttırmayın ki istediklerine gelmeyesiniz. Sakin olun!

Birileri bu kadar sehit verildikden sonra halkın bastıracagını, hukumetinde bu baskıya karsı koyamayıp dozu arttıracagını biliyor...

Su an sınır otesindeki unsruların diploması kozu ile idare edilmesi uygun olur.

Sınır icinde bir operasyona gerek var.

Ates basta...Biliyoruz ki halkı konuda doyuramazsan kendini doyurmaya calısır. Bu yolda da yanlıs islere bulasırlar.

Halk belli bir bilinclilik seviyesine gelmis degil ki gerekli siniri gerekenlere gostersin.

Bir kisinin dukkanı yagmalanıyor. Sahısın haberi su sekilde geciyor

"Bir Kurt'un dukkanı yagmalandı"

Zaten birileri ates etmek icin tetigin basında. En kucuk seyde iste boyle haberler cıkarıyorlar. Cok dikkatli olmak lazım.

Kaptan-i Derya
10-23-2007, 03:05 PM

burda onca Turk var iken ne diye kurdle konusuyon msnde be birader

eflatunn
10-23-2007, 03:05 PM
Milletimizin başı sağ olsun diyelim ilk olarak.
Önce 18
Şimdi 12
Yeter artık.
Zamanında uğruna canlar verilip her karışı kanla sulanıp kazanılan bu topraklar bu kadar kalleşliği hak etmiyor.
Sırf birilerini iğrenç planları işleyecek diye onlarca can yitip duruyor.Buna karşın hala sağ duyu(!!!!!) çağrıları yapılıyor.Ne sağ duyusu ya :evil:
Gencecik insanların oralarda benim için ,senin için ,bizim başımızı yastığımıza rahat koyabilmemiz için canını verdiğini bileceğim ve birileri hala benden sağ duyu mu bekleyecek?Başlarım böyle işe.:evil:
Bu insanları,bu durumu bu hale kim getirdi?
Daha bugün Bursa'da cenazesi kaldırılan Er Samet SARAÇ mı? Piyade Astsubay Mehmet BOZKURT mu? yoksa Astsubay Çavuş Soner ÖZÜBEK mi? hangisi?
PKK Terörüne terör diyemeyen Kürt sorunu diye millete yutturan zihniyettir sorumlu.(ki böyle bir sorun yoktur.Kürt sorunu PKK'nın maşasıdır,propagandasıdır.)O kadar acı ki bu propagandaya inanan birçok insan var.Üstelik bunlar cahil falan da değil.Eli kalem tutan,mürekkep yalayan insanlar.Bu insanlar ki beni fark etmedikleri bir an 'Allah belalarını verdi' dediklerine gizlice tanık olduğum kansızlar.
Terör zirvesi gibi önemli bir olayı sayın başkanlarının,abilerinin,ablalarının haber alacağı bir saatte yapılabilmesi için(aradaki saat farkı yüzünden uykudalar çünkü)akşam saatlerine erteleyendir sorumlu.
Türkiye'ye kedi bile teslim etmeyiz diyen şerefsizlere hala söyleyecek sözü olmayanlardır sorumlu.(senden kedi değil senin köpeklerini istiyoruz.ayrıca istemiyoruz.gerekirse gelir alırız.:evil:)
Halkın psikolojisini,toplumun huzurunu bozacak programlar yapılmasını engellemek için basına sansür koyan zihniyettir sorumlu.(ne huzuru,ne psikolojisi.)
ve devletinin,milletinin,yudunun varlığı için hayatını feda eden bu insanlar için hala resmi yas ilan edemeyenlerdir sorumlu.Bunun için hala ne bekleniyor.Başka ülkelerde bırakın böyle terör saldırılarını, doğal afetlerde bile hayatını kaybedenler olduğunda hemen yas ilan ediliyor.Çünkü devletin de olana bitene tepki vermesi gerekiyor.(ama hangi devlet ??????)İspanya’daki terör saldırılarından sonra milyonlarca kişi meydanlarda tepki verirken bizdeki tepkilerin bu kadar cılız kalmasının nedeni bu:
Sürekli bir uyutma politikası var vatandaşına karşı devletimizin.
ABD bile bu durumun farkında.
Ermeni tasarısının kabulü için “Türkler bir iki gün tepki verir sonra unuturlar” diyebiliyorlar.
Ne zaman atacak bu millet üzerindeki ölü toprağını?
Ne zaman uyanacak bu gaflet uykusundan?
Hiç olmadı evinize bir bayrak asın.Yakanıza siyah bir kurdele takın.Bir gün bile olsa baştan aşağı simsiyah giyinin.Bütün bunları yapın ki benim gibi kaç insanın olduğunu görebileyim.Kaç insanın uyumadığını,olanın bitenin farkında olduğunu görebileyim.Ondan sonra bana kalkıp bu rozeti neden taktın diye soran zavallılara yalnız olmadığımı gösterebileyim.
Yeter artık.

Seckjin Khan
10-23-2007, 03:49 PM
İşte R.T.E nın birlikler arası kopukluk vardır dediği 8 askerimizin fotoğrafları :evil:

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/6.jpg

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/5.jpg

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/3.jpg

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/2.jpg

Hükümetimiz uyuyor bu vatan evlatlarını almaya gitsenize şerefsizler! :evil:

Yazıklar olsunnnn bu halka bu hükümete oy verenlere yazıklar olsunnnnn!

Demir Kağan
10-23-2007, 04:09 PM
Bursa'da DTP binasina saldiri:

YouTube - Bursada Dtp Binasına Halk saldırısı

Seckjin Khan
10-23-2007, 04:53 PM
Bursa'da DTP binasina saldiri:

http://youtube.com/watch?v=WAmktlzMQeo

vallaha hükümet ırak a müdahele etmezse bu halk öfkesini bu şekilde gösterebilir büyük bi sorun...

ama yine de desteklemesemde ... :lol:

Demir Kağan
10-23-2007, 05:00 PM
Super di mi? :lool:

Seckjin Khan
10-23-2007, 05:16 PM
Deşhetle izledim :lol:

DTP nin panosu indiğinde yer yerinden oynadı herhalde Bursa'da :lol:

polisler insanları tutuyo ama asıl tutulması gereken yer kapı önüydü neredeyse polis te çıkıp bişiler kıracaktı görünüş o bu arada taksi olayları süper ya taksici de onlara uysaydı ne olurdu :lol:

Halk sokaklarda meclise gitmesinden korkarım :?

Demir Kağan
10-23-2007, 05:26 PM
Insallah o gunleri de goruruz.

HAK YOL DEVRIM! :D

ikbaljohn
10-24-2007, 12:04 AM
burda onca Turk var iken ne diye kurdle konusuyon msnde be birader

Patronumun yegeni.Daima tartisiriz.Turkiyede sizlere (kurtlere) bi engelmi var? Sirketiniz var.Is yapiyosunuz diyom.
Oysa hic engel yok diyo ama Turkleri kotuluyor.:rolleyes:
Ben biliyomki, Turkler iyidir.Vatansiz kurtlerin sozlerine aldanmam :lol:

Hanedan
10-24-2007, 12:55 AM
Hükümetimiz uyuyor bu vatan evlatlarını almaya gitsenize şerefsizler! :evil:

Yazıklar olsunnnn bu halka bu hükümete oy verenlere yazıklar olsunnnnn!

Olayı siyasileştirmenin tam zamanıydı, devam et aferin...

Batiston
10-24-2007, 01:03 AM
Patronumun yegeni.Daima tartisiriz.Turkiyede sizlere (kurtlere) bi engelmi var? Sirketiniz var.Is yapiyosunuz diyom.
Oysa hic engel yok diyo ama Turkleri kotuluyor.:rolleyes:
Ben biliyomki, Turkler iyidir.Vatansiz kurtlerin sozlerine aldanmam :lol:

Aradaki tek farkı ben sana söyliyeyim; Biz diyoruzki sizde bu vatanın evlatlarısınız sizde herkes gibi vatandaşssınız,sizde bizler gibi ASIL'sınız.Onlar diyorki;Bizi siz ASIL yapmayın bizi AZINLIK statüsüne koyun,biz NAAA ASIL olalım.Yazık olacak yazık,en çokta suçsuz insanların canı yanacak BİLMİYORLAR !

Seckjin Khan
10-24-2007, 03:19 AM
Olayı siyasileştirmenin tam zamanıydı, devam et aferin...

bu yaşadığımız olaylar sosyo-kültürel olaylar mı?

Siyasi olayların sonuçlarını yaşamıyormuyuz? demek yazdıklarımın bi noktası sana denk gelmiş kusura bakma ama şu son 5-6 senedir pkk bitti,son çırpınışları diyerek halkı kandıranlar ben değilim kusura bakma.

seninde bu olaya üzülmüş olduğunun farkındayım ama sende hükümetin yanlışlarının farkına varmanı isterim...

Mgas
10-24-2007, 03:44 AM
Ne zaman atacak bu millet üzerindeki ölü toprağını?
Ne zaman uyanacak bu gaflet uykusundan?
Hiç olmadı evinize bir bayrak asın.Yakanıza siyah bir kurdele takın.Bir gün bile olsa baştan aşağı simsiyah giyinin.Bütün bunları yapın ki benim gibi kaç insanın olduğunu görebileyim.Kaç insanın uyumadığını,olanın bitenin farkında olduğunu görebileyim.Ondan sonra bana kalkıp bu rozeti neden taktın diye soran zavallılara yalnız olmadığımı gösterebileyim.
Yeter artık.

Aslında benim bu konuda bir kendime gore bir tesbitm var.

Sag-Sol donemlerinde gencimiz siyaset ile bir sekilde ugrasıyordu. Yanlıs yanlus bir sekilde sorguluyorlardı...

Malum olaylar sonrası o tabakayı kaybettik.

Yeni bir nesil yetisiyor, okuyan bir nesil, bilen bir nesil...

Simdi devletin bugun ki hali annenizin babanızın halidir. Tabii herkes bu konuda bir olacak degil ama cogunluk olarak cahil insanlardır. Ama cocukları onlara oranla cok daha iyi...

Yeni nesillere bakınca daha muhalif bir toplum olacagını umuyorum.

Son derece pasifiz.

İsrail 2 askeri kacırıldı diye nice kanlar doktu Filisitin'de. O iki askeride kacıranları kendileri egitiyorlar :)

Bizim 8 askerimiz dusman unsurlar tarafından kacırıldı, halen yeni yeni cıkıyoruz.

24 yıl oldu, PKK yı dizginledigimiz zamanlar oldu, PKK nın bugun bize hava atanları dize getirdigi zamanlar oldu, o hainleri PKK'nın elinden kurtardıgımız oldu, simdide kurtardıklarımız kendilerine saldıranlarla birlikte bize saldırıyorlar...

Cok sey oldu, yeni yeni cıkısıyoruz. Ancak bu cıkısmlarada durgun gerceklesiyor. 12 sehit verdik "Hobaaa" aradan biraz zaman gecer susarız, az zaman sonra sehit haberleri gelir "hobaa"...

Yok belli bir planımız yok. Halk sistematik olarak hukumete bilincli olarak yuklenmiyor,siyasetciler tamamen dizginleri ellerine almıslar istedikleri gibi at kosturuyorlar. Halk kendi hakkını bilmezse kim bilecek ? Her zaman bir Ataturk bekleme mantıgı yanlıslıgıdır bu.

Siyah kurdele, bayrak...meselesine gelirsek

Var bu mantık, bircok yer bayrakla donatıldı ama bunu yapanda halk yani dedigin gibi devlet gene bir yas ilan etmedi.

Mgas
10-24-2007, 03:53 AM
Org. Büyükanıt’tan sağduyu çağrısı

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, halkın teröre karşı sokağa dökülmesini büyük saygıyla karşıladığını, ancak sağduyulu olunması gerektiğini söyledi. Büyükanıt, “Şiddete kaçılmaması büyük önem taşıyor, itidali elden bırakmamak lazım” dedi.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 10:24 TSİ 24 Ekim 2007 Çarşamba

İSTANBUL - Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila’nın sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör olaylarına karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerini değerlendirdi.

Cenaze törenlerini, yürüyüşleri ve tepkileri yakından izlediğini söyleyen Org. Büyükanıt, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk milleti duyarlılığını gösteriyor, ulusal birliğini sergiliyor, terörü lanetliyor ve tepki gösteriyor. Bu duyguyu paylaşmamak mümkün değil. Büyük saygıyla karşılıyorum, gurur duyuyorum.”

“ŞİDDETE KAÇMAYALIM”

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, vatandaşların duygularını yansıtırken, tepkilerini gösterirken sağduyuyu elden bırakmamalarının da çok önemli olduğunu söyleyerek şu çağrıyı yaptı: “Vatandaşımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum. Ancak bunu yaparken tepkilerin kontrolden çıkmaması da çok önemli. Şiddete kaçılmaması büyük önem taşıyor. Böyle günlerde itidali elden bırakmamak lazım.”

“OYUNA GELMEYELİM”

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terör örgütü hedeflerinden birisinin de toplumda etnik bir çatışma yaratmak, vatandaşı birbirine düşürmek olduğunu vurguladı. Org. Büyükanıt, “Bu oyuna gelmeyelim” çağrısını yaptı ve şöyle konuştu: “Terör örgütü iç çatışmayı hedefler. Yıllardan beri yapmaya çalıştığı budur ama vatandaşlarımız bu tuzağa düşmemiş, bu oyuna gelmemişlerdir. Bundan sonra da bu tuzağa düşmemek, bu oyuna gelmemek gerekir. Benim vatandaşlarımdan ricam sağduyuyu elden bırakmamalarıdır.”

“SİVAS ÖRNEK OLSUN”

Org. Büyükanıt, önceki gün oynanan Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında gösterilen sağduyulu duyarlılığın örnek alınmasını istedi.
Org. Büyükanıt, izlerken çok duygulandığını belirttiği görüntüyü şöyle aktardı:
“Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında 15 bin izleyici vardı. Tribünlerde 15 bin bayrak dalgalanıyordu, çok güzel bir görüntüydü. Vatandaşımız tepkisini tribünlerde çok güzel yansıtıyordu. Çok duygulandıran bir manzaraydı. Maçın sonunda Sivasspor Başkanı, bu görüntüye teşekkür ettikten sonra, ‘Şimdi herkes evlerine’ diyerek çok güzel bir çağrı yaptı.”

TSK MUKTEDİRDİR

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terörle mücadele konusunda kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını da vurguladı ve şöyle konuştu: “Kimse endişe etmesin, telaş etmesin, TSK muktedirdir. TSK, güvenlik güçlerimiz bu işin üstesinden gelecek güçtedir. Her zaman söylediğim gibi tekrar ediyorum: Kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye yetmez.”

Hukumet bunu derse "susun"
Biz bunu dersek "sen ne bilirsin, sen kimsin?"

denlebilinir. Hak veririm.

Ama artık bu cagırıyı yapan Buyukanıt. TSK ya guveniyorsanız bu cagırıya uyun.

Mgas
10-24-2007, 04:40 AM
http://img64.yukle.tc/images/9175asker.JPG

http://img63.yukle.tc/images/9376asker_2.JPG

Bu resimleri burya PKK'nın propagandasını yapmak icin degil, yapılan propagandanın gercek yuzunu anlatmak amacı ile koyuyorum.

Daha oncede bahsettigim gibi askerlere iyi davranılıyor. PKK askerlerimiz uzerinden propaganda yapıyor, bunların devamıda gelecektir.

Bu serefsizlerin yonetici kadroları askerlere uluslararası statulerde davranılacagını soyluyor.

Eee yavrusunu kaybetmis anada (bir anne cocugu icin neler yapmaz ki) bunların propagandasını yapıyor.

Askerde bunların yiyeceklerini yiyerek bunların propagandasını yapıyor.

Kısacası bunlar bizim serefimizi lekeleyip serefsiz namuslarını dunya insanına ak gosterme derdindeler.

Ha birde "bu muydu sizin Turk askeriniz :lol:" seklinde yorumlar yapıyorlar. Zamanında bu piclerin su an bile lider dedikleri gerizekalı APO yu zırıl zırıl aglattıgımızı hatırlayınca...

Evet, bir kriz hali var. Asker sınır gecti, f16 lat takipte, bordo bereliler sınırı gecti....

Bu askerler uzerinden yapılan propagandanın devam etmemesi icin bu haberler tukenmez.

Bu kriz halide en cok K.Irak yonetimine, ABD ye yarıyor.

Kubat Talabani denen tavuk bile bunu yapıyor.

Daha dun "Amerika cekilecekse bize koruma bıraksın yoksa bizi...." diye demecler veren "tavuk"

Bugunlerde "ABD PKK ya saldırılırsa Turkiye'de her sehir yanar" diye goz dagı veriyor.

Hayır bir halt olsa icim yanmayacak. Kacakcı, ceteci, babacıgının gobecigi altında buyumus malın teki. Bu malı 12 yasındaki bir cocuk 2 kez yarıp 1 kezde deler. Sahsen Celal'in boyle "mal" bir oglu olması acımızdan iyi :)

http://image.haber7.com/haber/68008.jpg

Batiston
10-24-2007, 05:31 AM
Bugunlerde "ABD PKK ya saldırılırsa Turkiye'de her sehir yanar" diye goz dagı veriyor.

Daha çok kıçınız tutaşacak.Bu iyi günleriniz.

Hanedan
10-24-2007, 09:03 AM
bu yaşadığımız olaylar sosyo-kültürel olaylar mı?

Siyasi olayların sonuçlarını yaşamıyormuyuz? demek yazdıklarımın bi noktası sana denk gelmiş kusura bakma ama şu son 5-6 senedir pkk bitti,son çırpınışları diyerek halkı kandıranlar ben değilim kusura bakma.

seninde bu olaya üzülmüş olduğunun farkındayım ama sende hükümetin yanlışlarının farkına varmanı isterim...

Bak güzel kardeşim, bu ülke ne çektiyse birlik ve beraberlik içinde olamamaktan çekti. Yok sağcı, yok solcu yok bilmem nee. İlk defa bu son olaydan sonra Millet tepkisini gösterdi. Herkes, sağcısı solcusu şehitlerine ağladı. Tam biribirimize sarılmışken, bağlanmışken aradaki çatlakları bi tarafa bırakmışken, sabr ederek bu laneti bertaraf etmek varken araya bu söylediklerini katmak olumlu bir mesaj olmasa gerek...

Seckjin Khan
10-24-2007, 09:20 AM
Bak güzel kardeşim, bu ülke ne çektiyse birlik ve beraberlik içinde olamamaktan çekti. Yok sağcı, yok solcu yok bilmem nee. İlk defa bu son olaydan sonra Millet tepkisini gösterdi. Herkes, sağcısı solcusu şehitlerine ağladı. Tam biribirimize sarılmışken, bağlanmışken aradaki çatlakları bi tarafa bırakmışken, sabr ederek bu laneti bertaraf etmek varken araya bu söylediklerini katmak olumlu bir mesaj olmasa gerek...

8 askerimiz kaçırıldı ve biz hala bekliyoruz bu basiretsizlik değilse ne? kimden ne onay bekliyor hükümet onu anlamıyorum! Ben TC vatandaşıysam ve oy veriyorsam Hükümeti eleştiririm arkadaşım ve şuana dek gördüklerim çok iğrenç şeyler. eğer siz bunları göremiyorsanız sizin bileceğiniz iş...

ben size bu saatten sonra ne söylesem boş seçtiğiniz hükümetle size mutluluklar diliyorum.bir gün bu hükümetin ne b.ktan olduğunu anladığınız zaman umarım iş işten geçmez...

saygılarımla...

Aybike
10-24-2007, 09:48 AM
resimlerde neden 6 asker ???
ikisi nerde?
ikisi hain cunki....icteki hain....

eger kurtler biz sucsuzuz,bizde teror magduruyuz diyorsa..
o zaman iclerindeki hainleri ihbar edecekler.tek tek..
bu kendi evlatlari bile olsa..iste o zaman ben onlara kardesim derim..BELKI...
ama bunu yapmadiklari muddetce onlar benim bebeklerine kadar dusmanim...

Batiston
10-24-2007, 10:02 AM
ikisi nerde?

:rolleyes:

http://galeri.milliyet.com.tr/2007/10/23Kayip_askerlerin_ilk_fotograflari/3.jpg

1-2-3-4-5-6-7-8 Ben saydım tam 8 adet.Konu hakkında benimde ciddi kuşkularım olsada,yargısız infaz ağır kaçmış !

Seckjin Khan
10-24-2007, 10:08 AM
ikisi nerde?

vallaha ne yalan söyleyeyim benimde en başından beri ciddi kuşkularım var...

Aybike
10-24-2007, 10:14 AM
ben hala israrliyim..bize haber merkezine gelen haberler var..
yayinlayamiyoruz
icteki hainlerin iceri almis olduklari kesin...
8 kisiden ikisi hain...asker biliyor..

Mgas
10-24-2007, 10:28 AM
ben hala israrliyim..bize haber merkezine gelen haberler var..
yayinlayamiyoruz
icteki hainlerin iceri almis olduklari kesin...
8 kisiden ikisi hain...asker biliyor..

Aybike Hanım

Evet bu konuda hepimizin suphesi var ancak sayı vermek genede dogru degil.

Orgutun yaptıgı acıklama "yogun ates altına aldık teslim oldular" propagandası...

Nerede silahlı 8 asker teslim olmus. Bu erler niye PKK nın cayını, sigarasını iciyor?

Evet biliyorum, DTP'ye 2 ailenin basvuru yapıp evlatlarını istediklerini...

Herkesin suphesi, perde arkasında bıraktıgı bilgisi var.

genede sakin.

Orgutun bizden istihbarat aldıgını reddedemeyiz.

Nice sehitlerimizi bazı kaynaklarda "1 jitem elemanı olduruldu" diye haberi geciyor ve isim dahi veriyorlar. JİTEM elemanlarına hemde.

Uzun suredir "Vatan topragı kostebek yuvası ile dolu" diyorduk...

Ne yazık ki...

Seckjin Khan
10-24-2007, 10:38 AM
Orgutun yaptıgı acıklama "yogun ates altına aldık teslim oldular" propagandası...

Arkadaşım bu söylediğimi Propaganda olarak asla düşünmeni istemem ama Türk Askeri asla ateş altında da olsa teslim olmaz.Bu açıdan benim en başından beri ciddi şüphelerim oluştu...

Mgas
10-24-2007, 10:51 AM
Arkadaşım bu söylediğimi Propaganda olarak asla düşünmeni istemem ama Türk Askeri asla ateş altında da olsa teslim olmaz.Bu açıdan benim en başından beri ciddi şüphelerim oluştu...

Zaten bu sebeple propagada diyorum ya. ("Turk askeri bu muydu :lol:" propagandası)

deyrambel
10-24-2007, 11:05 AM
ben van da askerlik yaptim ve sinir bolgelerinde karakollarin halini gorseniz dersiniz bu ne- sinir bolgesinde karakolda askerlik yapan hemserimle konustum--diyor ki iran karakolu kale gibi bir duvari var betondan kale seklinde- yaz bizim karakolumuz nasil? telle cevrili tugla ile orulmus yatakhane ve karakol ve cephane --milyarlarca vergi veriyoruz-ordumuz da bundan pay aliyor-sinir bolgelerine boyle saglam karakollar yapilamaz mi? karakolun icine siginak yer altina yapilamaz mi? karakola roket atar koyulamaz mi? -niye tugla ile orulmus elinde g3 le bekleyen askerlerimizi bu pkk ya yem olarak sunuyorlar?
bir cok kurt kokenli de orda askerlik yapiyor- van da hastane de gordum hakkari den gelen otobusu - kurd olan asker diyor pkk lilari goruyoruz ates etmiyoruz-- pkk lilar orda bulunan kurd kokenli askerlerin aileleri ile irtibata geciyorlar--bazilari satabiliyor
mesala benim akrabama 5 yil kuzey irak uzman cavus olarak savasti--o demisti bana uzmanin birisi pkk tarafina gecti ve bizim her taktigimiz biliyordu ondan dolayi biz o bolgeye saldiramamaya basladik

maalasef ulkeyi yonetenler ve komutanlarimiz beceriksiz
veya biz cok sey biliyoruz

karakolun duvarini 1.5 metre kalinliginda beton arme yaparsin --siginak yaparsin yer altina -roket atar yerlertirirsin--- geceleri pkk surunerek telleri asarak uyuyan askerimin bogazini kesmez hic olmazsa

Mgas
10-24-2007, 11:11 AM
ben van da askerlik yaptim ve sinir bolgelerinde karakollarin halini gorseniz dersiniz bu ne- sinir bolgesinde karakolda askerlik yapan hemserimle konustum--diyor ki iran karakolu kale gibi bir duvari var betondan kale seklinde- yaz bizim karakolumuz nasil? telle cevrili tugla ile orulmus yatakhane ve karakol ve cephane --milyarlarca vergi veriyoruz-ordumuz da bundan pay aliyor-sinir bolgelerine boyle saglam karakollar yapilamaz mi? karakolun icine siginak yer altina yapilamaz mi? karakola roket atar koyulamaz mi? -niye tugla ile orulmus elinde g3 le bekleyen askerlerimizi bu pkk ya yem olarak sunuyorlar?
bir cok kurt kokenli de orda askerlik yapiyor- van da hastane de gordum hakkari den gelen otobusu - kurd olan asker diyor pkk lilari goruyoruz ates etmiyoruz-- pkk lilar orda bulunan kurd kokenli askerlerin aileleri ile irtibata geciyorlar--bazilari satabiliyor
mesala benim akrabama 5 yil kuzey irak uzman cavus olarak savasti--o demisti bana uzmanin birisi pkk tarafina gecti ve bizim her taktigimiz biliyordu ondan dolayi biz o bolgeye saldiramamaya basladik

maalasef ulkeyi yonetenler ve komutanlarimiz beceriksiz
veya biz cok sey biliyoruz

karakolun duvarini 1.5 metre kalinliginda beton arme yaparsin --siginak yaparsin yer altina -roket atar yerlertirirsin--- geceleri pkk surunerek telleri asarak uyuyan askerimin bogazini kesmez hic olmazsa

deyrambel

bizim en buyuk hatalarımızdan biri halkdan kopuk yasamamızdır. Biz zamanında "askeri neden tel orguler arkasına aldık, halkın yanına yerlestirmedik" diye dusunurken sen "kale yapalım" diyorsun. Belkide tel oguleri dahi kaldırmamız gerek.

deyrambel
10-24-2007, 11:15 AM
deyrambel

bizim en buyuk hatalarımızdan biri halkdan kopuk yasamamızdır. Biz zamanında "askeri neden tel orguler arkasına aldık, halkın yanına yerlestirmedik" diye dusunurken sen "kale yapalım" diyorsun. Belkide tel oguleri dahi kaldırmamız gerek.
sinir bolgesine kale yapacaksin - ne alakasi var halk ile bunun sinirda halk mi var? osmanli bile sinir bolgelerine kale yapmis- simdi o kadar teknoloji var her sey var- telle orecegine beton arme duvar yapilamaz mi-ne kadar askerin bogazini kesti biliyon bu serefsiz pkk? adamlar gece surunerek askerin bogazini kesiyor

Mgas
10-24-2007, 11:30 AM
sinir bolgesine kale yapacaksin - ne alakasi var halk ile bunun sinirda halk mi var? osmanli bile sinir bolgelerine kale yapmis- simdi o kadar teknoloji var her sey var- telle orecegine beton arme duvar yapilamaz mi-ne kadar askerin bogazini kesti biliyon bu serefsiz pkk? adamlar gece surunerek askerin bogazini kesiyor

2007 yılındayız. Teknoloji Osmanlı donemine oranla cok gelisti. Teknolojimizi yani istihbaratımızı gelistirmemiz kale yapmak yerine cok daha kesin bir cozumdur.

Bu mantıkla sınıra duvar cekelim. İran yapmadı mı? Bunlar cozum degil.

BOZ-OK
10-24-2007, 12:45 PM

Askerini korumak icin kale duvarlari icine hapsettigin yere vatan topragi degil, isgal topragi denir...

Akil baslara devsirilsin, soyledigin sekilde terorle savasilmaz... Senin dedigin sekilde terorist kale duvarlari disinda hukum surerken, devletin olmadigi yerde kale duvarlari icinde saklanan sen bak hic sehit vermedik diye kendini avutursun... Asimetrik savasa karsi, asimetrik savas yontemleriyle yanit verilir... Disari cikarsin, her karis vatan topraginda dolasir teroristi ararsin, teroriste rastladigin yerde de tepesine biner yokedersin... Sehit verilecekse de verilir, sehadet askerligin gercegidir, vatan icin olecek cesareti olmayanin devlet olmaya da hakki yoktur...Mesele bu kadar basittir, gerisi hikayedir...

Demir Kağan
10-24-2007, 01:30 PM
Haberler cok guzel.

Şemdinli sınırında hareketli saatler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kalabalık bir grup teröristin sınırı geçmeye çalışırken askerler tarafından püskürtüldü. PKK'lıların büyük kayıp vererek kaçtığı kaydedildi.
24 Ekim 2007 20:27

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kalabalık bir grup teröristin sınırı geçmeye çalışırken güvenlik kuvvetleri tarafından fark edilerek, tank ve top atışlarıyla püskürtüldüğü öğrenildi.

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu'ndaki askerler, yaklaşık 100 kişilik PKK'lı bir grubun sınırı geçmek istediğini farketti. Bölgeye sevk edilen takviye kuvvetler ile, teröristler tank ve top atışlarıyla yoğun ateş altına alındı. Büyük kayıp veren PKK'lı teröristler, Irak topraklarına kaçtı.

1 ER YARALANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 askerin yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre, dün saat 13.00'te Hakkari'nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde arama yapan güvenlik güçlerine, bir grup terör örgütü mensubu tarafından ateş açıldı. Teröristler tarafından açılan ilk ateşte 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Mehmetçik, Irak'ın 50 km içine girdi

Hakkari'de 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından teröristleri çembere alan Mehmetçik Irak sınırını 50 kilometre geçti. F-16'larımız terör kamplarına nokta atışları yapıyor.
24 Ekim 2007 05:07

Türk askeri Hakkari'de Mehmetçik'e karşı hain saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için “sıcak takip” çerçevesinde Irak'a girdi. Türk F-16'ları, Irak sınırının 50 kilometre güneyindeki terör kamplarına nokta atışları yapıyor. Topçular, terörist yuvalarını döverken, kara birlikleri ve Sikorsky helikopterler de Kuzey Irak içlerinde sıcak takip harekatına katılıyor.

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AK Parti grubundaki konuşmasında, PKK'ya yönelik sıcak takip operasyonlarının devam ettiğini, sınırdan 20 kilometre içeride bulunan birliklerimizin takviye kuvvetlerle birlikte güneye kaydırıldığını söyledi.

Meclis'ten alınan tezkere sonrası hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK), Irak'a sınırötesi operasyon yapılmasına yönelik yetki verdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti MYK toplantısında “TSK'ya gir yetkisi verildi. Zamanını ve kapsamını TSK belirleyecek” dedi. Bu yetkiyle birlikte Mehmetçik'in “sıcak takip” çerçevesinde Irak sınırından içeriye 50 kilometre kadar girdiği öğrenildi.

TOPLANTIDA KONUŞULDU

Bakan Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan toplantıda alınacak bütün tedbirlerin konuşulduğunu ve gerekli yetkinin TSK'ya verildiğini belirterek, “Hükümet olarak biz yetki verdik. Operasyonun zamanını, şumulünü ve kapsamını TSK belirleyecek” dedi.

İncirlik Üssü'nde hareketlilik var

Adana'nın İncirlik beldesindeki ABD'ye ait hava üssünde hareketlilik yaşanıyor. 6 adet Türk F-16 savaş uçağı art arda üsden kalktı. Üs'deki askeri araçların hareketliliği de gözleniyor.
24 Ekim 2007 17:25

Sabah saatlerinde başlayan hareketlilik gün içinde artarak devam etti. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 6 adet F-16 savaş uçağı art arda İncirlik Üssü'nden kalktı.

Üs'te yaşanan hareketlilik bunlarla da sınırlı değil. Üs'deki askeri araçların hareketliliği de gözlendi.

Demir Kağan
10-24-2007, 01:37 PM
Bir de bunlar var, hic guzel degil.

Hain terör saldırısının ardındaki sır

Sabah 04.45 sularıydı. Muhsin Yazıcı-oğlu’nun telefonu çaldı. Büyük bir telaşla uyandı. Karşısındaki ses, Dağlıca’daki PKK saldırısını anlatıyordu. Dehşete kapıldı. Çarpıcı iddialar:
24 Ekim 2007 14:49

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın yazısındaki çarpıcı iddialar...

8 asker kaçırıldı mı teslim mi oldu?

Pazar sabahı 04.45 sularıydı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun telefonu çaldı. Büyük bir telaşla uyandı. Karşısındaki ses, Dağlıca’daki PKK saldırısını anlatıyordu. Dehşete kapıldı.

Konu henüz basına yansımamıştı. Hatta devlet erkanından çok kişinin olaydan haberi bile yoktu. Bir daha gözüne uyku girmedi.

Başka haber kaynaklarından kendisine ulaşan bilgileri teyit etmeye çalıştı. Maalesef doğruydu. Ortaya şu tablo çıktı: 12 şehit, 16 yaralı ve 14 kayıp var. Terörist sayısı ise 210 civarında.

Bu rakamların ötesinde iki vahim iddia vardı: 1- Kaybolan askerler (veya bir kısmı) kaçırılmadı, teslim oldular. İçlerinde en az birisi köstebek olabilir. 2- Saldırı sırasında telsiz ve telefonlara uydudan karartma uygulandı. PKK böyle bir teknolojiye sahip değil. Acaba ABD bu saldırının içinde mi?

Dün Sabah’ta yayınlanan Erhan Öztürk’ün çarpıcı haberindeki bir iddia, Yazıcıoğlu’na aktarılan bilgilerle örtüşüyordu. Çatışmadan yaralı kurtulan bir er şöyle diyordu: ‘ Üstlerimizden öğrendiğime göre içimizden bizi bilen biri ‘buraya gelebilirsiniz, burası savunmasız’ demiş.’

Kalın bir terör dosyasıyla pazartesi günü Çankaya Köşkü’ne çıkan Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e önce önerilerini sıraladı: ‘İdamı yeniden getirin. Terörle mücadelede yeni konsept belirleyin, anti-terör timleri oluşturun. Habur’u kapatın, Ovacık’tan yeni kapı açın. Terörle mücadele için yeni uydu kiralayın...’

Ardından kendisine ulaşan özel bilgileri paylaştı. Gül, düşünceliydi. Bu konulara girmek istemiyordu ama Yazıcıoğlu’nun bu ayrıntılı sunumu karşısında ağzından bir cümle döküldü: ‘Haber kaynakların sağlammış.’

Gül sadece küçük bir ilave yaptı: ‘Kayıp asker sayısı 14 değil 8. Ancak daha önce kayıp asker sayısı daha fazla sanılıyordu.’

Kaybolan askerler ve iletişim araçlarına karartma uygulandığı iddiaları karşısında ‘ Haber kaynakların sağlammış’ cevabını alan Yazıcıoğlu, bundan cesaretle, bu kez can alıcı soruyu yöneltti: ‘ Bu askerler zorla mı kaçırıldı yoksa teslim mi oldular?’

Bu arada PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’na konuşan örgütün lider kadrosundan Feyman Hüseyin’in ‘ Çatışmak istemeyen 8 Türk askeri elimizde’ açıklaması da bu şüpheyi arttırır niteliktedir.

Kaldı ki, 16 yaralı askerimizin varlığı, teröristlerin siperlerden içeri girmediğini gösteriyor. Öyle olsaydı, yaralı askerleri de öldürürlerdi.

Gül yine kısa konuştu: ‘ Bu konuda kesin bir şey yok. Genelkurmay bu konuyu çok yönlü olarak soruşturuyor.’

Anlıyoruz ki, Dağlıca baskını soruşturma konusu. İstihbarat zaafı, köstebek kuşkusu, ABD’nin PKK’ya lojistik desteği gibi tüm iddialar mercek altında. Doğrusu da bu. Hatalarımızdan ders çıkarmayı bilmez ve sorunun çapını keşfedemezsek, Allah korusun daha büyük facialar kaçınılmaz olur.

PKK’lı teğmen

Önceki günkü ‘200 terörist sınırdan nasıl sızdı?’ başlıklı yazım yoğun ilgi gördü, sayısız tepki aldım. Demek ki, herkesin zihnini kurcalayan yerden dalış yapmışız.

Arayanların çoğunluğunun emekli gazi subaylardan oluşması dikkatimi çekti. Bölgeyi yakından tanıyan ve yıllarca buralarda terör örgütüyle çatışan subaylarımız, istisnasız ‘Haklısınız’ dediler.

Bu emekli subaylar arasında biri var ki, anlattıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuşma, köstebek kuşkusu, terör örgütüne Amerikan yardımı ve yöntem yanlışlığına ilişkin önemli ipuçları verir nitelikteydi.

Şöyle başladı sözlerine: ‘ Maalesef TSK içinde de PKK’ya yardım edenler var. Bir devre arkadaşım Mehmet Ali Kaya isimli bir teğmen, 1989’da PKK’ya katıldı. Teçhizatıyla birlikte PKK’ya katıldıktan sonra 1989-1992 arasında örgütte sözde tabur komutanlığı yaptı. 1992’de Tunceli’deki bir çatışmada öldürüldü. Devre arkadaşlarımız telsizden ‘namusumuzu temizledik’ diye anons yaptılar.’

Terörle mücadele şeklimiz yanlış mı? Devam etti: ‘1992’deki Taşlıca baskınından sonra TSK , ‘Alan Savunması Doktrini’ni uygulamaya başladı. Sürekli hedef durumundaki karakollar boşaltıldı, merkezde toplandı. İstihbarat alınıp nokta operasyonları düzenlenmeye başlandı. Mete Sayar Paşa bir gün Şenoba Karakolu’nun boşaltılmasını istedi. Oradaki subay , ‘Elimizde Unimog (kamyon tipi jeep) var ama arızalı, şimdi boşaltamayız’ diye mesaj göndermiş . Mete Paşa, hemen karakola gitti, o unimogu lav silahıyla parçalayıp şarampole yuvarladı. ‘PKK’nın roket saldırısında parçalandı’ diye tutanak tutturdu . ‘Arızalı bir unimog yüzünden 30 mehmetçiğimi burada feda etmem’ diye bağırdı.’

Ya şimdi? Şöyle dedi: ‘Sonra bu alan savunmasından vazgeçildi. 28 Şubat süreci ve Apo’nun teslim edilmesinden sonra rehavet doğdu, asker enerjisini siyasi konulara harcamaya başladı.’

ABD’nin rolü olabilir mi? Cevabı ilginçti: ‘Mümkündür. Yıllardır mücadele ettiğimiz PKK’nın bu tür eylemleri tek başlarına yapmaları mümkün değil. Benim kuşkum, saldıran grubun içinde profesyonel Amerikalı askerler de olabilir.’

Şimdilik bu kadar, başımızı kumdan çıkarmaya devam edeceğiz.

Star gazetesi

'ABD PKK'yı vurursa Türkiye yanar'

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani'den Chicago Tribune gazetesi aracılığıya küstah tehdit: "ABD, PKK'yı vurursa Türkiye'nin şehirleri alev alev yanar"
24 Ekim 2007 11:27

Talabani, ABD’nin PKK’ya karşı operasyon yapması durumunda bundan Türkiye’nin zararlı çıkacağını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oğlu ve Kürt yönetiminin Washington’daki temsilcisi Kubat Talabani, ABD’nin PKK’ya karşı operasyon yapması durumunda bundan Türkiye’nin zararlı çıkacağını söyledi.

Talabani, Chicago Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, “Eğer Amerika, PKK kamplarına bomba yağdırırsa ertesi gün Türkiye’nin bütün şehirleri alev alev yanar” ifadesini kullandı.

Peşmergenin PKK’lı militanları şimdiden kordona aldığını ve Kuzey Irak’taki şehir merkezlerine kaçmalarını engellediğini savunan Talabani, sorunun askeri yollarla çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi: “Herkes topu birbirine atıyor. 1990’lı yıllarda Türk ordusuyla birlikte PKK’ya karşı tüm gücümüzle mücadele ettik. O zaman PKK’yı yok edemedik. Şimdi nasıl başaralım?”

Kürtler’den iki talep

ABD’nin askeri operasyon değerlendirmelerinde Kuzey Irak’taki Kürtler’e de etkin rol veriliyor. Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Pentagon’un askeri seçeneği masaya koymasının ardından Kürt hükümetinin temsilcisi Neçirvan Barzani’yi arayarak Amerika’nın taleplerini iletti. Buna göre ABD Kürtler’den PKK konusunda şunları istedi:

* PKK’nın çevresini sarın: Peşmergeler PKK’lı teröristleri kordona alacak. Olası bir operasyonda PKK’lıların Kuzey Irak’taki şehir merkezlerine kaçmasını engelleyecek. Bu şekilde örgüt dağa hapsedilecek.

* Lojistik desteği durdurun: PKK’lı militanlar yiyecekten silaha kadar tüm ihtiyaçlarını büyük oranda Kuzey Irak’tan karşılıyor. Amerika’nın verdiği ültimatom, Erbil havalima-nından PKK’ya sağlanan lojistik desteğin sonlandırılmasını, sınırdan PKK’ya yardımın da tamamen kesilmesini öngörüyor.

Vatan

Pax
10-24-2007, 01:56 PM
Türkiye'den uzak olsak da son günlerin gelişmelerini takip ediyoruz ve üzülüyoruz. Milletçe Türkiye'ye başınız sağolsun diyorum.

Tabriz_Han
10-24-2007, 04:28 PM
Turkiye, Iran ve Suriyele berarber o bataklikda su birakmamali!, oraya gidip daglari duz etsin! suyunu kesin, siniri kapatsin, hic acimadan o terorist hayvanlari ve tum destek verenlere, para, medya, v.s hepsinin kokunu kazisin. Yeter artik!

Shirin_Qiz
10-25-2007, 06:50 AM
Basiniz, basimiz sagolsun… Dualarimiz hep sizinle!!

Hanedan
10-25-2007, 08:07 AM
8 askerimiz kaçırıldı ve biz hala bekliyoruz bu basiretsizlik değilse ne? kimden ne onay bekliyor hükümet onu anlamıyorum! Ben TC vatandaşıysam ve oy veriyorsam Hükümeti eleştiririm arkadaşım ve şuana dek gördüklerim çok iğrenç şeyler. eğer siz bunları göremiyorsanız sizin bileceğiniz iş...

ben size bu saatten sonra ne söylesem boş seçtiğiniz hükümetle size mutluluklar diliyorum.bir gün bu hükümetin ne b.ktan olduğunu anladığınız zaman umarım iş işten geçmez...

saygılarımla...

Ben neden bahsediyorum sen neden. Neyse sen haklısın.