View Full Version : bunlarin ici pis, kabullenemiyorlar gercegi...
NativeAmerican
11-17-2007, 05:03 AM
buyrun.....
Emekli askerlere sus emri
17 Kasım 2007 Cumartesi 12:18
'Konuşma' dedi olmadı. Çareyi genelge yayınlamakta buldu. Konuşurlarsa cezası ne?
Milli Savunma Bakanlığı Emekli Paşalar için "sus genelgesi" yayınladı.
Emekli Paşalar bir süredir Türkiye'nin içinde bulunduğu olası operasyon nedeniyle basının gözdesi haline geldi. Her televizyon ekranında onların analizleri yayınlandı. Bu hükümeti rahatsız etti ve hükümet kanadından "uzmanlığı kendinden menkul" kişilerden görüş alınmaması yönünde medyaya uyarı yapıldı. Ancak medya yine onlardan görüş aldı, onlar yine konuştu. Bu uyarının en çok da emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'na yapıldığı konuşuldu.
Uyarıyla bunun sonlandırılamayacağı anlaşılınca bu kez Milli Savunma Bakanlığı Emekli Paşalar için bir sus genelgesi yayınladı.
KONUŞAN TESİSLERE GİREMEYECEK
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği’nde 3 maddelik bir değişiklik yaptı. Buna göre artık emekli subaylar ve generaller görev yaptıkları döneme ilişkin açıklamalarda bulunup, yazı yazarlarsa askeri sosyal tesislere geçici veya sürekli olarak girmeleri yasaklanabilecek.
Yönetmelikte, “Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmî kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir" denildi.
------
yillardir vatana millete hayatini riske atip adamis insanlari kisitlamak bunlarin sozde demokrasisine bile sigmaz... elestirileri hazmedemeyen hukumetten ben bir sey bekleyemem.teroristleri mecliste rahatca konusturan, emekli askerlerimizi susturan mantigi nefret ile kiniyorum!
Cok dogru bir karar. Kac gundur kendi pasalarımıza dusman gibi bakar olduk. Pasaların sozleri ne zamanda beri PKK tarafından propaganda olarak kullanılıyor biliyor musunuz? Cok gereksiz ve talihsiz acıklamalarına sahit oluyoruz...
Pamukoglu gibi adamlar okunur, dinlenir...ama bazıları var ki PKK bununla propaganda yapıyor.
NativeAmerican
11-17-2007, 08:42 AM
ben Pamukoglunu kastetmistim. Gerisinin bir kismini salla gitsin zaten ;) Pamukoglunu kitabindan belgeselinden roportajindan gordugum kadari ile sert ilkeli harika bir adam.
BOZ-OK
11-17-2007, 09:55 AM
Ben ROJ TV'yi surekli izlerim... Hayatimda gordugum en capsiz televizyon yayinciligini yapiyorlar, tam bir komedi... Hele, bazilarinin guya Kurdce konusulan soylesi programlarinda ikinip sikindiktan sonra bu isi kiviramayip isi Turkce'ye dokmeleri yok mu, bitiyorum... :mrgreen:
Ayrica bir gun, bir tek duzgun ve temiz yuzlu adam cikarsa o televizyonun yayinlarina disimi kiricam... Tiplerin hepsi, "tipe bak, saat ayarla" durumu... :cool:
NativeAmerican
11-17-2007, 10:17 AM
Turkce konusmalarini nasil buluyorsun? Ben kusacam gibi hissediyorum :)
chepny
11-17-2007, 10:46 AM
Ben direkt kusuyorum :D
Sene 2004;
Binbirincigece ve ben diyarbakırdayız. Dolmuşta giderken ön koltukta oturan maho, yüksek sesle şöföre "kahhhhvehaanede bırak" dedi. "kahvehane" kelimesindeki "h" harflerini öyle genizden söyledi ki, öndeki adamın ensesine balgam attı sandım.
:D:D:D
yavuz
11-17-2007, 11:10 AM
Kurtleri, Cingeneleri katledelim, sonra Turkler arasinda eleme yapalim en iyisi... :lol:
Redd-i İlhak
11-17-2007, 03:02 PM
KONUŞAN TESİSLERE GİREMEYECEK
orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir"
Afedersiniz yazdığımı mağdur görün ama konuşan paşalarında çok ...'nde Ordu Evine girmek falan.
Adamlar Ülke Sevgisiyle konuşuyorlar bu salak saçma genelden korkup ordu evine giremeyeceğim diye susacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.
saygılarımla...
NativeAmerican
11-17-2007, 04:28 PM
terorden olmekten korkmayan bir pasa ordu evine girme konusunda korkarsa... gerci genelkurmay boyle bir karar alinmasi halinde yine de pasalara izin verir bence. ordu evleri genelkurmay'a bagli.
Redd-i İlhak
11-17-2007, 04:33 PM
terorden olmekten korkmayan bir pasa ordu evine girme konusunda korkarsa... gerci genelkurmay boyle bir karar alinmasi halinde yine de pasalara izin verir bence. ordu evleri genelkurmay'a bagli.
O paşalar gelecek ordu evine girişte ki Er ve hatta Garnizon Komutanı Esas duruşta Buyrun Paşam demezse suratıma tükürün :lol:
ulugbekTR
11-18-2007, 01:47 AM
Asker, Emeklİ Pasalara KonuŞma YasaĞini YalanlamiŞ
Adamlar Ülke Sevgisiyle konuşuyorlar bu salak saçma genelden korkup ordu evine giremeyeceğim diye susacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Yok. İnanın bana bunun dısına cıkıp derdi cebini doldurmak olan niceleri var. Aman su dagda bir tek su patika vardır, aman biz zamanında teror orgutu mensupları gibi giyindik, aman biz teroristmis gibi koylere ates actık...
Birgun sonra teror orgutu bir saldırı gerceklestirir. DTP'li milletvekili "asker dun demedi mi PKK'lı kılıgına girdigini?" der ve saldırıyı uzerimize atar.
Sonra ben bunu yapan adama "vatan sevgilisi" mi diyecegim?
Hukumeti mi elestirecekler? Elestirsinler. Ama hukumeti elestirecegiz diye ne halt yemeye yukarıda yazdıgım seyleri anlatıyorlar?
Susmaları uygun olandır, susmazlarsada susturulmaları uygun olandır.
NativeAmerican
11-18-2007, 05:39 AM
susturun yiyosa..... =))
susturun yiyosa..... =))
Bunun komik yanı yok, susmaları sart. Onlara gorev verende devletdir. Devletden buyuk mu sanki bunlar?
Redd-i İlhak
11-18-2007, 06:27 AM
Bunun komik yanı yok, susmaları sart. Onlara gorev verende devletdir. Devletden buyuk mu sanki bunlar?
iyi de ne alaka?
bu konuda emin olun Başbakandan bile daha bilgililer ;)
bu konuda emin olun Başbakandan bile daha bilgililer
Cekmecemdeki iki kitabı okuda ne kadar bilgili olduklarını gor Seckjin Khan :)
Birisi kitap yazıyor canını veriyor.
Birisi kitap yazıyor parasına bakıyor.
Ben 2. kesimden bahsediyorum zaten.
NativeAmerican
11-18-2007, 06:53 AM
olur Mgas, dtp li serefsizleri mecliste konusturalim, miting yaptiralim, televizyonlara demec verdirelim ama pasalar konusunca agizlarina edelim, bu mu istedigin?
Redd-i İlhak
11-18-2007, 07:05 AM
Cekmecemdeki iki kitabı okuda ne kadar bilgili olduklarını gor Seckjin Khan :)
Birisi kitap yazıyor canını veriyor.
Birisi kitap yazıyor parasına bakıyor.
Ben 2. kesimden bahsediyorum zaten.
Senin dediğini anladım sen bu işin parasında olanlardan bahsediyorsun eyvallah ta bende bu işin bilgisinde olandan bahsediyorum.
ve o bilgilerin konuşması bu konuda uzmanlığını halkla paylaşması kadar da doğal birşey yok olamaz.
şehit ailelerini göstermeyelim,şehit cenazelerini göstermeyelim,hükümeti eleştirenleri göstermeyelim,uzmanları göstermeyelim,paşaları göztermeyelim
eeee ne gösterecek bu tvler ha evet doğru magazin programları,futbol maç yorumları ve tabii ki hükümetin her an ırak a girebileceğini gösteren yayınlar ve tabii ki abd nin bizimle ortak hareket ettiğini gösteren yayınlar.
oldu canım başka bir isteğiniz? sözüm sana değil Hükümete ;)
olur Mgas, dtp li serefsizleri mecliste konusturalim, miting yaptiralim, televizyonlara demec verdirelim ama pasalar konusunca agizlarina edelim, bu mu istedigin?
Pamukoglu gibileri konusur, dinlenir...bu tip adamlara bir sey dedigim yok. Ama bir kesim var ki...
şehit ailelerini göstermeyelim,şehit cenazelerini göstermeyelim,hükümeti eleştirenleri göstermeyelim,uzmanları göstermeyelim,paşaları göztermeyelim
Sen sehit olsan ananın, babanın o aciz halini Turkiye'nin izlemesini izler miydin? Yahu kadına haber verecekler oglun sehit oldu diye hemen arkasında bir kameraman, kadın yerlerde surunuyor medya onu Turkiye'ye izlettiriyor. Ben ailemenden birinin o tip goruntulerinin izlenilmesini istemem. Siz ister misiniz?
Uzmandan gecilmiyor ortalık zaten. Herkes uzman olmus...Uzman dediklerin kahvede basbakanlık yapanlardan farksız. Oturup durumu analiz etmek, acıga kavusturmak, hamleleri ve sebeplerine kafa yormak yerine "Turkiye sunu yapmalıdır, sunu yapmalıdır, sunu sunu..." Ne uzman ama
Hukumeti elestirenleri gostermeyelim dersek muhalefetin acıklamalarınada sansur getirelim sonucuna ulasırız. Asker cıkar "AKP bize cok cektirdi" der, buna kimse bir sey diyemez. Pasalara "susun la!" demek degildir bu. Sadece stratejik konularda bilgi vermelerini onlemeye yoneliktir. Yoksa sonra birileri cıkar saldırılarını ve politikalarını pasaların sozleri ile uzerimize yıkar, kendini haklı cıkarır..
http://www.ntvmsnbc.com/news/421253.asp
Sarızeybek Meclis gündemine taşınıyor
‘İhaneti Gördüm’ adlı kitabında PKK’nın şehre girmesini engellemek için Şemdinli’de mizansen çatışma yarattıklarını yazarak olay yaratan emekli albay Erdal Sarızeybek’in ifadeleri TBMM gündemine getiriliyor.
İSTANBUL - DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’ın, kitabında ‘Terörle mücadele adına bazı çılgınlıklarımız oldu’ diye yazan emekli albay Erdal Sarızeybek’i Meclis gündemine taşıyacağı bildirildi.
Eski İnsan Hakları Derneği Başkanı ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Brüksel’de yayın yapan ANF News Agency’nin internet sitesine, Erdal Sarızeybek’in 1992-1994 yılları arasında ‘Şemdinli’de çatışma havası yaratmak için havan mermileri ve roketlerle suni çatışma yarattık’ sözleri üzerine konuyu TBMM’ye götüreceklerini açıkladı.
Akın Birdal ise açıklamasında savcıların emekli albay Sarızeybek hakkında soruşturma açması gerektiğini belirterek, “Albayın itirafları Türkiye’de demokratikleşmenin, sivilleşmenin, Kürt sorununun çözümünün ne kadar zor olduğunun bir örneğidir. Tertiplerle karşı karşıyayız. Sorunun demokratik, barışçıl çözümünü istemeyenler var. Gerçekleri araştırma komisyonu oluşturulursa, savaşın ve çatışmanın ekonomik ve siyasal rantının kimin eliyle kimlere taşındığı görülecektir” dedi.
...
Sunuda soyleyeyim Sarızeybek gene de iyi kesimdendir. Birde bunların kotuleri var...
yavuz
11-18-2007, 08:09 AM
Pasalari filan bilmem de, bolgeyle ilgili "sinirotesi bulteni" hazirlayan, operasyon icin yol haritasi bile cizen, desifre etmedik hic birsey birakmayan(bunda PASAlarimizin rolu cok buyuk), asilsiz haberlerle beynimizi bulandiran medya susturulmali.
BOZ-OK
11-18-2007, 12:06 PM
Pasalari filan bilmem de, bolgeyle ilgili "sinirotesi bulteni" hazirlayan, operasyon icin yol haritasi bile cizen, desifre etmedik hic birsey birakmayan(bunda PASAlarimizin rolu cok buyuk), asilsiz haberlerle beynimizi bulandiran medya susturulmali.
Yandim sana Yavuz efe...:mrgreen:
Ulen zaten susturulmayan 3 tane kanal kaldi, onu da mi cok goruyonuz bu millete? Bu kanallarin yaptigi yayinlar da asilsiz olarak degerlendirildigine gore, asilli haber de herhalde hokumatin istedigi gibi haber yapmak oluyor...:cool:
Anladigim kadariyla PKK konusacak, ne dedigi ve ne yaptigi belli olmayan, bir dedigi bir dedigini tutmayan "Bosbakan" konusacak, pasalar susacak...Oldu... Gozlerim doldu... :cool:
teginalp
11-18-2007, 12:24 PM
.........
Uzmandan gecilmiyor ortalık zaten. Herkes uzman olmus...Uzman dediklerin kahvede basbakanlık yapanlardan farksız. Oturup durumu analiz etmek, acıga kavusturmak, hamleleri ve sebeplerine kafa yormak yerine "Turkiye sunu yapmalıdır, sunu yapmalıdır, sunu sunu..." Ne uzman ama
......
Bir ara buna alınmalımıyım diye düşündüm.
Sahi size söylemedim galiba. Ben de UZMAN oldum ya. (Uzman Öğretmen) Uzman olunca konuşmak mı gerekiyormuş illa.
nurhak
11-19-2007, 05:44 AM
Bide demokrasi yok diye dağa cıkıyorlar,bu memlekette konuşulmayan hiçbirşey ve konuşmayan kimse yok.Bu memleket insanının kanında var,herşeyi davul zurna eşliğinde yapmak,öyleki en gizli yapılması gereken şeyler bile herkesin gözü önünde günlerce konuşularak yapıl MI ıyor.Sizce bu iş de raytingleremi kurban ediliyor,yoksa hakikaten kamuoyuna bilgimi aktarılıyor.:cool:
Alparslan
11-20-2007, 06:39 AM
Simdi dandik pasa has pasa , tosun pasa ibrahim pasa ayrimi mi yapilacak? Pamukoglu konusmazsa, Sarizaybek konusmazsa nereden bilecegiz olan biteni? Geri kalan medya da mi konusmayacak? Keske kimse konusmasa, bolgeye 6 ay hicbir gazeteci alinmasada ben raziyim... 6 ya fotograf makinasi bile girmesin bolgeye, gerisini ordumuza birakiniz, sinir ici-disi... Toptan temizlik...
Redd-i İlhak
11-20-2007, 02:30 PM
Nurhak Arkadaşımın imzasına bayıldım ;)
http://img524.imageshack.us/img524/2518/2lt4x34sn9.gif
nurhak
11-20-2007, 03:11 PM
Nurhak Arkadaşımın imzasına bayıldım ;)
http://img524.imageshack.us/img524/2518/2lt4x34sn9.gif
Sağol seckhin Khan kardeşim,teşekkür ederim.
ulugbekTR
11-21-2007, 01:09 AM
Simdi dandik pasa has pasa , tosun pasa ibrahim pasa ayrimi mi yapilacak? Pamukoglu konusmazsa, Sarizaybek konusmazsa nereden bilecegiz olan biteni? Geri kalan medya da mi konusmayacak? Keske kimse konusmasa, bolgeye 6 ay hicbir gazeteci alinmasada ben raziyim... 6 ya fotograf makinasi bile girmesin bolgeye, gerisini ordumuza birakiniz, sinir ici-disi... Toptan temizlik...
Onlar(yasaklayanlar) secim zamani gelince konusurlar merak etme
Temuchin
11-21-2007, 01:24 AM
Türkiyede terörizmle mücadeleye yok, teröristle mücadele bazen var
yavuz
11-22-2007, 12:34 PM
Anladigim kadariyla
...
Anladin sen onu. ;)
"Ameller niyetlere goredir"
Ama bu olmadi...
"Gorusler, bakis acisina goredir"
Simdi oldu. :cool:
ozzy78
07-06-2008, 11:10 PM
kus ozaman burada yeterince zehirini kusuyorsun zaten senin yazdiklarini okuynca aynen bende oyle oluyom
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.