PDA

View Full Version : Başındaki 5 iğneyle yaşayacak

NativeAmerican
12-25-2007, 01:52 PM
Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)
Başındaki 5 iğneyle yaşayacak Başında 5 dikiş iğnesiyle yaşayan ilköğretim öğrencisi Adnan'ın derdi karşısında tıp çaresiz kaldı.

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, başında 5 dikiş iğnesiyle yaşayan ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Adnan İlhan'ın derdi karşısında tıp çaresiz kaldı.

Başındaki iğneler 6 yıl önce tespit edilen Adnan'ın tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gökşin Şengül, “İğneler hassas noktalarda olduğu için çıkaramıyoruz. Dünyanın Adnan'dan haberi var. Ama bugüne kadar hiçbir cerrah bizi arayıp ‘Ameliyatı ben yaparım’ diyemedi. Şimdilik başka çare yok. Adnan'ı başındaki iğnelerle büyüteceğiz” dedi.

Beyin cerrahlarını korkutan çocuk Doğubeyazıt'ta, 2 eşli Mustafa İlhan'ın, 16 çocuğundan biri olan Dr. Reşat Erdem İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Adnan İlhan, 6 yıl önce şiddetli başrağrısı şikayetiyle önce Iğdır Devlet Hastanesi'ne ardından Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Çekilen röntgen filmlerinde şiddetli ağrılara Adnan İlhan'ın başındaki 5 dikiş iğnesinin neden olduğu ortaya çıktı. İğnelerin apse yapması sonucu ‘felç geçirdiği’ sanılarak her seferinde hastaneye kaldırılan Adnan İlhan, iltihap alındıktan sonra ağrılardan kurtuldu.

Oğlunun başındaki dikiş iğnelerin çıkartılamamasına üzüldüğünü belirten işsiz Mustafa İlhan, “Doktorlar, Adnan'ın başında 5 dikiş iğnesi olduğunu söyleyince şoke oldum. Şu an tek isteğim oğlumun başındaki iğnelerden kurtarılmasıdır” diye konuştu.

Başındaki iğnelerden kurtulmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup da yazan Adnan İlhan, “Ölmek istemiyorum. Başımdaki iltihap temizlenince kendimi bir kuş gibi rahat hissediyorum. Ama hastaneden çıktıktan sonra ağrılarımın artmasından çok korkuyorum. Çünkü öyle ağrılarım oluyor ki başımı duvarlara vurmak itiyorum. Sonra da yerimden kıpırdayamıyorum. Ne olursa olsun artık tamamen iyileşmek istiyorum” dedi.

Adnan'ın tedavisini yürüten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Gökşin Şengül, hastanın kendilerine sol tarafında felç şikayeti ile geldiğini söyledi. Olayın dünya basının da yer almasına rağmen ne yurt içinde ne de yurtdışından Adnan'ın başındaki iğneleri çıkarabileceğini söyleyen bir hekimin ortaya çıkmadığını belirten, Yrd. Doç. Dr. Şengül şunları söyledi:

“Genellikle 2.5 yaşına kadar ön bıngıldak kapanmadığı için, iğneler çocuk öldürme metodu olarak beyne sokulur. Kaza ile girenler de var. Ama genelde bu yöntem çocuk öldürmek için kulanılıyor. Bu iğneler kaldığı müddetçe apselerin tekrarlama olasılığı çok fazla. Dünyada bu tip benzer vakalar var. İlk kez bu kadar çok sayıda iğneye tanık oluyoruz. Tek iğne olup çıkarılan çok. Fakat böyle 5 iğne olan ve çıkarılan olay tıp literatüründe yok. Adnan'ın durumunu basın ve yayın yolunyal dünyaya duyurduk. Ama hiçkimse ‘Ben bunu çıkarırım’ diye bizi aramadı. Gerçekten Adnan'ın bu ameliyatı çok zor. Adnan'ın başındaki iğneleri çıkarmak samanlıkta iğne aramaya benzer. Şimdilik Adnan'ı başındaki iğnelerle büyütmeye çalışacağız.”

NativeAmerican
12-25-2007, 01:54 PM
Ailenin babasi
2 defa evlenmis.
toplam 16 cocuk sahibi.
cocugunun basina 5 tane igne sokulmus.

---------

Mgas
12-25-2007, 01:59 PM
Babasının zevki sagolsun. Harbi bu duruma gelecegene kafana sıksan kat kat iyi.

Redd-i İlhak
12-25-2007, 02:05 PM
ne biçim bi aile ne biçim babalık...

Mgas
12-25-2007, 02:14 PM
ne biçim bi aile ne biçim babalık...

İste Turkiye'nin gercegi. Boyle zihniyetdekilerden 20 ytl ye bir bas cocuk alırsın. Al PKK yap, sehire gonder kapkac yaptır, yanına al mafya yap...

Sonra niye PKK bitmedi? Bu suc oranı ne?..

Redd-i İlhak
12-25-2007, 04:45 PM
İste Turkiye'nin gercegi. Boyle zihniyetdekilerden 20 ytl ye bir bas cocuk alırsın. Al PKK yap, sehire gonder kapkac yaptır, yanına al mafya yap...

Sonra niye PKK bitmedi? Bu suc oranı ne?..

maşşallah damızlık hayvan gibi doğuda ürüyor insanlar.sonra devlet bize bakamıyor hadi dağa ;)

doğum kontrol şart,doğuya milyonlarca condom göndermek lazım...

Mgas
12-25-2007, 05:00 PM
doğum kontrol şart,doğuya milyonlarca condom göndermek lazım...

Kondom gondermeyi bir kenara bırakın, yanında onu nasıl kullanacagını anlatacagımız doktor bile gonderiyoruz. Ders yapıyoruz "ihihhihihihi...." demekten tınlamıyorlar bile. Yok olmuyor, ne yaparsan yap yetersiz. Temelden olacak. Temel olmayınca bir sey yapamıyorsun. Devletin tedbir alması sart. "2 den sonrası yasak" diyemezsiniz ama 2'den sonra gelen 3. cocugun giderlerinin ailesi tarafından karsılanmasını sart koyarsın. Ha bu demek degildir ki "3. dogan cocugu hastaneye almayın,kitabını vermeyin!"..3. cocuk dolayısıyla aileden bir miktar para alınır, odeyemezse gider pasalar gibi yatar babası...Yazık mazık ama bu cocuga olan daha yazık. Avrupanın nufusunu gectik artık bir dur demeli. Bence su an aile bası 1 cocuk iyi, 2 cocuk olabilir, 3 cok fazla. Ha limiti 3 de koymak olmayabilir, 3 olmazsa 5 olur. 5 limit koyalım sonra o derse girip "ihihihih..." desinler 11 tane cocugun parasınıda pasalar gibi odesinler ya da gidip mis gibi yatsınlar. Kahvede kumar oynayıp,evde cocuk yapana kadar gider mapusda yatar belki birde meslek ogrenir.

NativeAmerican
12-25-2007, 05:01 PM
resmen yasaklanmali. dogudaki bir aile nufus sistemi oturana kadar 3'ten fazla cocuk yapilmasina izin verilmemeli. Avrupada Ineklerin, kopeklerin, kedilerin ciftlesip, fazla hayvan nufusu ile kuresel isinmaya karsi sorun olmasin diye tedbir alirken bizim memleket insan fabrikasi gibi oldu

Redd-i İlhak
12-25-2007, 05:07 PM
adam 70 yaşında 25 tane çocuğu var bayramda sıraya giriyorlar bayramın 2.günü bitiyor kuyruk ne illet şey ya Cinselliği tabu haline getirirsek olacağı bu evlenince herşey serbest diye utanmasa 50 çocuk doğurcak deyyuz :evil:

NativeAmerican
12-25-2007, 05:12 PM
Cinselliği tabu haline getirirsek olacağı buhemfikirim fakat bunu soylemek cok zor (:

Redd-i İlhak
12-25-2007, 05:16 PM
hemfikirim fakat bunu soylemek cok zor (:

nesi zor...

cinsellik yaşanmalı ama doğum apayrı birşey

NativeAmerican
12-25-2007, 05:48 PM
nesi zor...

cinsellik yaşanmalı ama doğum apayrı birşeyolmaz, gunah. Zinadir bu, gunahtir... <<< iste bu yuzden

Redd-i İlhak
12-25-2007, 05:57 PM
Dini açıdan haklı olunsa da Türkiye'de ki erkekler aç cinselliğe.

zaten film burada kopuyor adam evleniyor ve sonuç ...

Mgas
12-25-2007, 06:29 PM
Ne gunah? Korunmak mı? Yok oyle bir sey.

Evli cift istedigi gibi ozel hayatını yasar cocuk yapmak zorunlulugu diye bir sey yok. Dinle alakası yok.

Türkiye'de ki erkekler aç cinselliğe.

Ne kadar ac olursa olsun, 08 girecegiz yauv. Mesele aclık meselesi degil, bilnc meselesi. Yoksa bu isin cozumu "milletin sevkini dusurmeli" olamaz :)

Redd-i İlhak
12-25-2007, 06:40 PM
Ne gunah? Korunmak mı? Yok oyle bir sey.

Evli cift istedigi gibi ozel hayatını yasar cocuk yapmak zorunlulugu diye bir sey yok. Dinle alakası yok.

Ne kadar ac olursa olsun, 08 girecegiz yauv. Mesele aclık meselesi degil, bilnc meselesi. Yoksa bu isin cozumu "milletin sevkini dusurmeli" olamaz :)

yanlış anladın orada günah dediğimiz zinaydı korunmak değil :lol:

Mgas
12-26-2007, 04:16 AM
yanlış anladın orada günah dediğimiz zinaydı korunmak değil

He zina gunahtır, hemde erdemsizlik...Yarın bu vatana cocuk yetistirecek ana ve baba erdemli olmakla mukelleftir. Zina cok adice bir erdemsizliktir. Sahsen zina yapmıs insana namuslu, namussuz bir insana da namusum diyemem. Siz de demeyin.

NativeAmerican
12-26-2007, 04:48 AM
(: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: coooooooppp diye atladi hemen (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (:

Alparslan
12-27-2007, 03:50 PM
Sizde yapin 16 cocuk... Ama basina igne sokmayin. 16 aslan yetistirin ulkeye faydaniz olsun. 1 cocuk yapip milletinden kopuk yetistirecegimize biz 26 tane yapalim sahip cikalim. Sahip cikamam korkusu bizi rahipler gibi yapar. Bal gibide cikariz. Turkmen asiretlerinde bir babanin cok cocugu olmasi hos karsilanirdi. Zaman neden bu kadar hizli degisti. Sahsen isterim evlenirsem olabildigi kadar cocugum olmasini. Kontrol altina almak istersem o da elimde. Ama bunu tutupda cinsellik yasansina baglamak ne kadar akla yatkin? Nesebi bozmamak icin zinaya fuhusa dusmemek gerekir. Biz avrupali dostlarimiz kadar genis mideli degiliz.