NativeAmerican
12-28-2007, 06:53 AM
Youtube'da bircok video buldum. Ben bircogunu gormemistim, belki aranizda henuz gormemis olan vardir, gormusse de tekrar gormek isteyen vardir. Hosuma gitti begendiklerimi bir arada toplamak istedim:
Ataturk Anlatiyor-1
YouTube - Atatürk Anlatıyor 1
Ataturk Anlatiyor-2
YouTube - Atatürk Anlatıyor 2
Ataturk Anlatiyor - Cumhuriyet Ilani
YouTube - Atatürk Anlatıyor - Cumhuriyetin İlanı
Ataturk'un Amerikaya konusmasi
YouTube - Atatürk'ün amerikaya konuşması
Orman Ciftligi ziyareti - Sesli Konusmalari - Sohbetleri
YouTube - Mustafa Kemal Atatürk - Orman Çiftliğindeki Sesli Videosu
Ataturk-Floryada Yuzerken
YouTube - Atatürk - Floryada Yüzerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Bir koyluyu dinlerken:
YouTube - Atatürk - Bir Köylüyü Dinlerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Iran Sahi ile konusurken (Iran sahi da Turkce konusuyor)
YouTube - Atatürk - İran Şahı ile Konuşması - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Ataturk ve Fevzi Cakmak
YouTube - Atatürk ve Fevzi Çakmak
Kahve Icerken
YouTube - Atatürk - Kahve İçerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Evlatligi ile
YouTube - Atatürk - Evlatlığıyla - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Devlet Baskanlari ile
YouTube - Atatürk - Devlet Başkanlarıyla - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Trenle yolculuga cikarken
YouTube - Atatürk - Trenle Yolculuğa Çıkarken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Calisirken
YouTube - Atatürk - Çalışırken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Amasyada
YouTube - Atatürk - Amasyada - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Samsunda
YouTube - Atatürk - Samsunda - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Elazig Gezisinde
YouTube - Atatürk Elazığ Gezisi Görüntülü
Haci Amca Ataturk'un Elazig ziyaretini anlatiyor
YouTube - Ataturk'un Haci Amca'da Misafir Olusu
Trabzon Gezisi
YouTube - Atatürk'ün Trabzon Gezisi
Bir de not gecmek duser. Videolari kendimce dusunup analiz ettim. Buradan sosyal olarak cikarilacak birkac sonuc var. Ataturk dinsel veya sosyal olarak burada ayrimcilik yapmiyor. Fakat birseyler vurgulaniyor. Hareketleri, guzel Turkce ile konusmasi, asil durusu, cok asil yuruyusu ve cok guzel giyim kusami ile goz kamastiriyor. Durusu, el hareketleri, mimikleri hitap tarzlari inanilmaz etkileyici. Ataturk'ten alinacak milyonlarca ornek var. Turkiye'de ki lider olmus, olacak kisilerin ornek almasi siddet ile tavsiye olunur.
Hani kiravatlarini cikarip meydanda dolasan, elin devlet adamlari ile bacak bacak ustune atmak gibi seyler yok. Tamamen efendi, saygili, etkileyici hitabi, dimdik durusu nasil da etkiliyor. Iste sadece BU insana bakarak o donemde Turkiye'nin nasil guclu oldugu ortaya cikiyor. Bir liderin giyimi kusami durusu ve hareketleri nasil bir etki yaratiyor.
Savastan cikmis, cumhuriyetini ilan etmis ama ekonomik olarak yeni yeni kalkinan, kendi imkanlari ile kendi savunmasini yaratan bir Turkiye ve O'nun harika lideri; hemen yani basinda Amerikali bir diplomat... Ama Ataturk'un asaleti o videoda gozden kacmamali. Bugunun liderleri ile karsilastirilamayacak bir durum. Daha gecenlerde ABD baskani Bush'un beyaz saray kasim gorusmesinde bir diplomatin omuzuna vurarak dalgaci tarzi aklima geliyor... Turkiye Cumhuriyeti Basbakanini gordugunde "ooo bak kimi goruyorum" demesi aklimda cok garip bir izlenim yaratiyor.
Anlatabiliyor muyum neden bu videolarin 10'larca, 100'lerce defa izlenmesi gerektigini?
Ataturk Anlatiyor-1
YouTube - Atatürk Anlatıyor 1
Ataturk Anlatiyor-2
YouTube - Atatürk Anlatıyor 2
Ataturk Anlatiyor - Cumhuriyet Ilani
YouTube - Atatürk Anlatıyor - Cumhuriyetin İlanı
Ataturk'un Amerikaya konusmasi
YouTube - Atatürk'ün amerikaya konuşması
Orman Ciftligi ziyareti - Sesli Konusmalari - Sohbetleri
YouTube - Mustafa Kemal Atatürk - Orman Çiftliğindeki Sesli Videosu
Ataturk-Floryada Yuzerken
YouTube - Atatürk - Floryada Yüzerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Bir koyluyu dinlerken:
YouTube - Atatürk - Bir Köylüyü Dinlerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Iran Sahi ile konusurken (Iran sahi da Turkce konusuyor)
YouTube - Atatürk - İran Şahı ile Konuşması - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Ataturk ve Fevzi Cakmak
YouTube - Atatürk ve Fevzi Çakmak
Kahve Icerken
YouTube - Atatürk - Kahve İçerken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Evlatligi ile
YouTube - Atatürk - Evlatlığıyla - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Devlet Baskanlari ile
YouTube - Atatürk - Devlet Başkanlarıyla - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Trenle yolculuga cikarken
YouTube - Atatürk - Trenle Yolculuğa Çıkarken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Calisirken
YouTube - Atatürk - Çalışırken - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Amasyada
YouTube - Atatürk - Amasyada - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Samsunda
YouTube - Atatürk - Samsunda - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
Elazig Gezisinde
YouTube - Atatürk Elazığ Gezisi Görüntülü
Haci Amca Ataturk'un Elazig ziyaretini anlatiyor
YouTube - Ataturk'un Haci Amca'da Misafir Olusu
Trabzon Gezisi
YouTube - Atatürk'ün Trabzon Gezisi
Bir de not gecmek duser. Videolari kendimce dusunup analiz ettim. Buradan sosyal olarak cikarilacak birkac sonuc var. Ataturk dinsel veya sosyal olarak burada ayrimcilik yapmiyor. Fakat birseyler vurgulaniyor. Hareketleri, guzel Turkce ile konusmasi, asil durusu, cok asil yuruyusu ve cok guzel giyim kusami ile goz kamastiriyor. Durusu, el hareketleri, mimikleri hitap tarzlari inanilmaz etkileyici. Ataturk'ten alinacak milyonlarca ornek var. Turkiye'de ki lider olmus, olacak kisilerin ornek almasi siddet ile tavsiye olunur.
Hani kiravatlarini cikarip meydanda dolasan, elin devlet adamlari ile bacak bacak ustune atmak gibi seyler yok. Tamamen efendi, saygili, etkileyici hitabi, dimdik durusu nasil da etkiliyor. Iste sadece BU insana bakarak o donemde Turkiye'nin nasil guclu oldugu ortaya cikiyor. Bir liderin giyimi kusami durusu ve hareketleri nasil bir etki yaratiyor.
Savastan cikmis, cumhuriyetini ilan etmis ama ekonomik olarak yeni yeni kalkinan, kendi imkanlari ile kendi savunmasini yaratan bir Turkiye ve O'nun harika lideri; hemen yani basinda Amerikali bir diplomat... Ama Ataturk'un asaleti o videoda gozden kacmamali. Bugunun liderleri ile karsilastirilamayacak bir durum. Daha gecenlerde ABD baskani Bush'un beyaz saray kasim gorusmesinde bir diplomatin omuzuna vurarak dalgaci tarzi aklima geliyor... Turkiye Cumhuriyeti Basbakanini gordugunde "ooo bak kimi goruyorum" demesi aklimda cok garip bir izlenim yaratiyor.
Anlatabiliyor muyum neden bu videolarin 10'larca, 100'lerce defa izlenmesi gerektigini?