View Full Version : Yobaz Yeşilay !
'Yılbaşında rezil sahne istemiyoruz'
Yeşilay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, ''Toplumun huzurunu kaçıran rezilane sahneler bu yılbaşında yaşanmamalıdır. Bunun için gereken önlemler alınmalıdır'' dedi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, ''Toplumun huzurunu kaçıran rezilane sahneler bu yılbaşında yaşanmamalıdır. Bunun için gereken önlemler alınmalıdır'' dedi. Özfatura, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, alkol tüketiminin had safhaya ulaştığı yılbaşlarında kazaların çoğaldığını, aile içi ilişkilerinin zedelendiğini, televizyon ekranlarında ve sokaklarda insanların haysiyetine zarar verecek sahnelerin yaşandığını savundu. ''Milli, manevi değerlerine sahip, Türk ahlak ve aile yapısına uygun bir yılbaşı'' temennisinde bulunan Özfatura, ''Toplumun huzurunu kaçıran rezilane sahneler bu yılbaşında yaşanmamalıdır. Bunun için gereken önlemler alınmalıdır'' dedi.
Resmi mercilerin ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Özfatura, şunları kaydetti: ''Ancak biz sarhoş olup sokaklara düşenlerin toplanıp evlerine bırakılmasını yanlış buluyoruz. Çılgınlar gibi içip sokaklarda, yollarda, meydanlarda, meyhane önlerinde sızmak ve kamu hizmeti beklemek yanlıştır. Bizim vergilerimizle yollardan sarhoşlar toplanmamalıdır. İçen evinde içsin, kimseyi rahatsız etmesin.'' Özfaura, insanların trafik canavarına alkol yüzünden kurban gitmesinin artık önüne geçilmesi gereğine de işaret etti.
-TAKSİM'DEKİ GÖSTERİLERİN İPTAL EDİLMESİ-
Taksim'deki kutlamaların iptal edilmesi kararını desteklediğini kaydeden Özfatura, ''Her belediye bu denli duyarlı olmalıdır. Kutlamaların iptali milletimiz için hayırlı olmuştur. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıllarda yılbaşında Taksim kutlamalarında tacize uğrayan kızlarımız olmuş, kutlama rezaletleri yaşanmıştı'' dedi.
Sigaranın zararlı alışkanlıkların, biranın ise alkolizmin giriş kapısı olduğunu vurgulayan Özfatura, ''Bunların da ilk defa alındığı zaman ve mekanlar ise belirli önem atfedilen vakitlerdir. Ödül törenleri, yılbaşı geceleri, iş yeri kutlamaları, mezuniyet törenleri, doğum günü partileri gibi. Bu tür özel gün ve gecelerde ilk defa 'Bir kereden bir şey olmaz' diye başlanan yolculuk, kötü bir şekilde devam ediyor ve nice canlara mal oluyor'' görüşünü dile getirdi.
Bakın hele şu yobazlara yav! Olur mu hiç böyle? Milletin içkisine laf söylüyor :D Vay yobazlar vay :lol: Şeriatçı bunlar, laiklik düşmanı! Laikligin 24. maddesinin y fıkrasından sonra gelen (başını açacaksın ulan!) z fıkrasında halbuki şöyle belirtiyor: "Alkol alanlara olumsuz eleştiride dahi bulunanlar yobazdır. Özellikle yılbaşında içki içilmesine karşı olan herkes sistem düşmanıdır." İnanmayanlar ünlü laikcilerimize sorabilir :lol: (Devlet gibi adamlar vesselam, birey olmalarına rağmen laik olmuş herifler, boru değil :) )
Yeşilay'ı kınıyorum. Zaten yeşilay falan n'oluyor oyle? Yeşil Suudi Arabistan bayrağının rengi. Hilal, islam simgesi...Hiç oluyor mu? Şeriatçı bunlar, Atatürk düşmanları...:D
Saygılarımla. :mrgreen:
Redd-i İlhak
12-28-2007, 01:33 PM
Eğer Taksimde ki kutlama sırf rezalet görüntüler yüzündense bunu iptal etmek daha büyük bi rezalet.Senin oraya koyacak bunlara engel olarak personelin yok mu demezler mi adama?
Eğer Taksimde ki kutlama sırf rezalet görüntüler yüzündense bunu iptal etmek daha büyük bi rezalet
Seckjin Khan
Serefsizler "yılbasını kana bulayacagız" diyorlar. Onlem ona. Rezalet goruntulere gelirsek dedigin gibi onun duzenini saglayacak olan devletdir. Bu sebeple kutlamalar iptal edilmez, edilmemelidir. Gecen yılbaslarından birinde hatırlıyorum yabancı bir bayanı bir meydan insancık taciz etmisti.
Onlem almasina alabilirler fakat bu halka yilbasi eglencesi ne gerek ?
meydana toplanirlar oraya gelen bayanlari taciz ederler yankesicilik yaparlar bunu yapanlarda hep varoslardan gelen cahil cuhela apaci komanci takimi ustelik bunlari yapanlar alkol almadan bu rezillikleri yapiyorlar .
Kapali toplumuz henuz hazir degiliz binlerce kisinin meydanlarda kadinli erkekli toplanip yeni yili karsilamaya .
Isteyen istedigi mekanda parasini verip eglenerek kutlayabilir yeni yili cok sukur henuz icki ve yilbasini kutlama yasagi gelmedi .
Redd-i İlhak
12-28-2007, 01:53 PM
Seckjin Khan
Serefsizler "yılbasını kana bulayacagız" diyorlar. Onlem ona.
senin mantığınla dışarı da çıkarmasın devlet hepimizi.Terör ün amacı bu insanları yıldırmak bence inadına yapılmalı hayvanlar gibi eğlenmeliyiz onlara inat :cool:
senin mantığınla dışarı da çıkarmasın devlet hepimizi.Terör ün amacı bu insanları yıldırmak bence inadına yapılmalı hayvanlar gibi eğlenmeliyiz onlara inat
Bolgede olabilecek bir patlamada durumu dusunebiliyor musun? Bu kadar insanı PKK'nın tehditlerine karsın bir araya toplamak akıl karı degil. Bunların bombası var, kendini havaya ucuracak militanı var...Yani orada insanların canına kıyma ihtimalleri yuksek.
Yanısıra kucuk bir tavsiye
Ne en uzuntulu anınızda ne de en sevincli zamanınızda insanlıgınızı kaybetmeyin. O sizi ustun tutar.
Onlem almasina alabilirler fakat bu halka yilbasi eglencesi ne gerek ?
Kimsenin kimsenin eglencesine karıstıgı yok merak etmeyin. Daglıca baskını haberinin geldigi gun serefsizler sarkılı markılı eglence yapıyorlardı inlerinde de yumrugumuzu sıktıkta gectik yanlarından...Onların eglencesine karısılmıyorsa yılbası eglencilerine hic karısılmaz ;)
Mgas buyuksehir belediyesinin bu karainin arkasainda yilbasini kutlatmamakta var gec sen teroru basbakan miting yaptiginda nasil kus ucurtulmuyorsa yilbasi kutlamasindada sorun yasanmaz.
istanbulu biliyor olsan taksimin hergun ne kadar dolu oldugunu bilirdin yurumek bile zor kalabaliktan hemde hergun .
Mgas buyuksehir belediyesinin bu karainin arkasainda yilbasini kutlatmamakta var gec sen teroru basbakan miting yaptiginda nasil kus ucurtulmuyorsa yilbasi kutlamasindada sorun yasanmaz.
istanbulu biliyor olsan taksimin hergun ne kadar dolu oldugunu bilirdin yurumek bile zor kalabaliktan hemde hergun
İstanbul'u bilmiyorum ancak bildigim sey teror destekcilerinin yılbasına ozel bir planı oldugudur. Bunu TV lerde dinlemedim, AKP'nin bunu uydurmadıgını biliyorum.
Redd-i İlhak
12-28-2007, 03:40 PM
Yanısıra kucuk bir tavsiye
Ne en uzuntulu anınızda ne de en sevincli zamanınızda insanlıgınızı kaybetmeyin. O sizi ustun tutar.
Hayvanca kutlayalım ı yanlış anladın neyse demek istediğimi anlayan arkadaşlar anlamıştır...
Demir Kağan
12-28-2007, 03:43 PM
Bozkurtca kutlayalim deseydin daha iyi olurdu. :cool: Hayvanca biraz asagilik oldu. :)
Hayvanca kutlayalım ı yanlış anladın neyse demek istediğimi anlayan arkadaşlar anlamıştır...
İstersen cılgınlarca eglenelim de :)
Ben gene "akıllılar gibi eglenin" derim :)
Redd-i İlhak
12-28-2007, 04:25 PM
tövbeee :lol:
iyi tamam seni mi kıracaz ;)
Yav bir dakika konunun saftı kaydı :) Simdi ben burada ickiye karsı olmanın yobazlık olmadıgını, bir erdem oldugunu, dinden de ote bir durum oldugunu izah etmeye calısıyorum. :lol:
Temur
12-29-2007, 03:43 AM
Yıl başında taksime giden kalabalığın ciddi bir kısmı fordçuluk yapmak için orada bulunur. :D Onlara taksim abazaları denir hele biraz içip cesarette geldimi çok daha cesur bir şekilde aleni icra ederler mesleklerini. Geçen yıl öyle manzaralar vardıki gerçekten iğrendim. Kızın biri fordçulardan kaçmak için otobüs durağına tırmanmıştı. Yangından mal kaçırır gibi gelen giden kızın kabaetini mıncıklıyordu. O görüntüleri izlerken utandım dayanamayıp kanal değiştirmiştim.
Qarshi
12-29-2007, 03:43 AM
Sayın Özfatura tacizden bahsetmiş :mrgreen: Beyfendiye birileri devletin korumakla yükümlü olduğu kreşlerde,yurtlarda,yatılı kullarda kaç tane taciz ve tecavüz davası var ? Buda buzdağının gözüken kısmıdır tehditten ve rezil olma korkusuyla çoğu gıkını bile çıkaramaz...Önce kendi önünüzü süpürün !
Verdiğimiz vergilerle alkolün dozunu kaçıran kişiye evine bırakmak beyefendiyi kasmış...Verdğiniz vergilerle ile ilgili bunun dışındada hakkınızı arıyormusunuz ? yoksa KASIYORMU ?
AKP iktidarından beri zaten alkole gelen zamlarla içine ettiniz milletin 2 dakikalık keyfinin içine bide bu AKP söylemlerini görünce artık kusmak geliyor içimden...
Bunlar değiştik demişti;ne yaptılar ! Önve Belediyeler eli ile kutlamaları organize edip milleti bi okşadılar sonra tokadı yerleştirdiler...
Tehditmiş ! Namuslularında,Namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir ülkede....
chepny
12-29-2007, 03:52 AM
Simdi ben burada ickiye karsı olmanın yobazlık olmadıgını, bir erdem oldugunu, dinden de ote bir durum oldugunu izah etmeye calısıyorum. :lol:
Tam aksine, tadında içebilmek bir erdemdir. :lol:
Demir Kağan
12-29-2007, 03:58 AM
Alperciiim, alkol oyle guzel bir seydir ki burada icmezsen obur tarafta veriyorlar. :mrgreen:
NativeAmerican
12-29-2007, 04:21 AM
birinin gelip "alkol kotudur" diye anlatmasina illet oluyorum. Gidip beyinlerine bir iki sarjor bosaltasim geliyor. Gorsem oyle bir tip bosaltacam sarjoru zaten.
Alperciiim, alkol oyle guzel bir seydir ki burada icmezsen obur tarafta veriyorlar.
O sacmalık iste yanlıs ceviriden kaynaklanıyor.
birinin gelip "alkol kotudur" diye anlatmasina illet oluyorum. Gidip beyinlerine bir iki sarjor bosaltasim geliyor. Gorsem oyle bir tip bosaltacam sarjoru zaten.
Ben varım :) Gel silahını ben verecem bakalım sıkabilecek misin? Sıkarsa sıkarsın....:lol:
Tam aksine, tadında içebilmek bir erdemdir.
O Temel fıkrası gibi oluyor.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=873153&postcount=27
NativeAmerican
12-29-2007, 04:33 AM
Ben varım :) Gel silahını ben verecem bakalım sıkabilecek misin? Sıkarsa sıkarsın....:lol:
okuman yazman yok mu kardes? Sikacam demedim bosaltacam dedim sarjoru. bu bir.
ikincisi, icmeyeceksen, icki gunahsa, allah yasaklamissa kendine sakla, icme, eglenme, bir sey eyleme. git pasa pasa istedigini yap, insanlar da istedigi halti islesin, emi?
okuman yazman yok mu kardes? Sikacam demedim bosaltacam dedim sarjoru.
Anladım...sıkmıyor :D İyi gel eline sarjor vereyim bakalım bosaltabilecek misin? :lol:
Ha bu arada
O mantıkla Yesilay'a gidip sarjor bosaltmaca oynamanı oneririm :D
NativeAmerican
12-29-2007, 04:39 AM
Anladım...sıkmıyor :D İyi gel eline sarjor vereyim bakalım bosaltabilecek misin? :lol:dur hele dur, sizin de zamaniniz gelir boyle muhabbet kuslari gibi piyasada ne ise giristiginizi bilmeden ciyak ciyak etmenizin de bir limiti olacak.
Demir Kağan
12-29-2007, 04:40 AM
Alper........
Qarshi
12-29-2007, 04:41 AM
Alper........
Demirrrrrr.... :rolleyes:
dur hele dur, sizin de zamaniniz gelir boyle muhabbet kuslari gibi piyasada ne ise giristiginizi bilmeden ciyak ciyak etmenizin de bir limiti olacak.
Biliyorum olacak. Benim ki misilleme. Ama merak etme, sana ona buna suna degil...
http://www.vatanikurtarmak.com/bin-yillik-davada-vatanseverler-nerede-hainler-nerede.html
anlarsan...
...Sikacam demedim bosaltacam dedim sarjoru.
....İyi gel eline sarjor vereyim bakalım bosaltabilecek misin? :lol:
Tuhaf restleşmeler...
kurtlarvadisiarbuz.com
NativeAmerican
12-29-2007, 04:45 AM
Biliyorum olacak. Benim ki misilleme. Ama merak etme, sana ona buna suna degil...
http://www.vatanikurtarmak.com/bin-yillik-davada-vatanseverler-nerede-hainler-nerede.html
anlarsan...Bin yillik ickiciler nerede ay canim cigerim?! senin sultanin, pasan, padisahin yuzyillardir icer ickiyi. kimisi azitir cozutur harem yapar kimisi efendice icer. Senin ulkeni kuran insan icki icmis, senin ulkenin resmi organlarinda resepsiyonlar icki ile olmus; senin gucun bunlarin hangisini degistirecek? Yasadigin ulkede binlerce icki mekani var. Senin gucun hangisini degistirecek? Bu ulkede milyonlarca insan var, ha hayvan gibi iceni var, insan gibi iceni var. senin gucun hangisine yetecek?
NativeAmerican
12-29-2007, 04:46 AM
Tuhaf restleşmeler...
kurtlarvadisiarbuz.com
oyoyoyoyoyoyoyoyoyoyoyoyoyoyoyhicsasirmadimboyleko nuyaboylamagirdigineoyoyoyoyoyoyoyoy.com
Alper........
Demirrrrrr....
Oguz abi bu bana karısıyooo :'(
Qarshi
12-29-2007, 04:47 AM
Tuhaf restleşmeler...
kurtlarvadisiarbuz.com
Biriniz Tekila diğeriniz buzlu şerbet ile rest çeksin :rolleyes:
Qarshi
12-29-2007, 04:48 AM
Oguz abi bu bana karısıyooo :'(
Bas bad report tuşuna veriim cezasını :cool:
Bin yillik ickiciler nerede ay canim cigerim?! senin sultanin, pasan, padisahin yuzyillardir icer ickiyi. kimisi azitir cozutur harem yapar kimisi efendice icer. Senin ulkeni kuran insan icki icmis, senin ulkenin resmi organlarinda resepsiyonlar icki ile olmus; senin gucun bunlarin hangisini degistirecek?
Ve ben ickiye hep karsı oldum. Sigarayada karsı oldum. Diger uyustucularada karsı oldum...
asadigin ulkede binlerce icki mekani var. Senin gucun hangisini degistirecek? Bu ulkede milyonlarca insan var, ha hayvan gibi iceni var, insan gibi iceni var. senin gucun hangisine yetecek?
Bak ben "devlet bu isi yasaklasın" falan demedim. Sigara,alkol,diger uyusturucular...hepsi para getiriyor. Bak devlet sigara satar ama "aman ha oldurur" de der. Bende aynı mantıktayım. Sadece izah ediyorum. Ama ne alkolu yasaklamayı dusundugum var ne de digerlerini...
Biriniz Tekila diğeriniz buzlu şerbet ile rest çeksin :rolleyes:
Herşeyi de bilir..:cool:
En son ne zaman şerbet içtin?
ulanbiicemedimsuaskserbetini.com
NativeAmerican
12-29-2007, 05:02 AM
Ve ben ickiye hep karsı oldum. Sigarayada karsı oldum. Diger uyustucularada karsı oldum...Ben de karsi degilim, benim gibi dusunen inanilmaz fazla insan var; kapi$?
Bak ben "devlet bu isi yasaklasın" falan demedim.yok, zaten o dedigin biraz zor bir is.
Sigara,alkol,diger uyusturucular...hepsi para getiriyor. benim param bana, senin paran sana. ben, gidip bilgisayar oyunu almam, arabamin yagini filtresini biraz gec degistiririm, onun parasini yilda birkerelik eglenceye ayiririm; o da bana. Sen gider, kendine belki bir bilgisayar oyunu alirsin, cep telefonu alirsin o da sana.
Bak devlet sigara satar ama "aman ha oldurur" de der. ben sigara kullanmam. Isvec Snuss'u kullanirim. Ha bunu sigara kullanana anlatma. Sigara kullanan adam bunu cok duymustur zaten. Birgun ters birine gelirsin yuzyuze konusurken, adamin derdi de coktur.. vurur bir iki tane olan sana olur. bak onu da kendine sakla.
Bende aynı mantıktayım. Sadece izah ediyorum. Ama ne alkolu yasaklamayı dusundugum var ne de digerlerini...izah etme canim cigerim, birseyi izah etme. bir insan e$$ek gibi icerse icer, bir insan adam gibi icerse de icer... sen bu insanlara pek birsey izah edemezsin. Bu foruma katilan birisi, ha ozellikle Turkistan Forumuna katilan birisinin siselerce icip de ortaligi dagittigini tahmin etmiyorum. Burada insanlar vatan millet teror dinden bahseden insanlar. Sen alacaksin bu kopya/yapistir dalgani geyigini baska bir foruma yapistiracaksin olacak bitecek. Bunun sohbetini yaptiniz ettiniz bin defa, sustuk. Oguz abin de iciyor efendi gibi istediginde, Chepny arkadasin da.
Birine gore yobazlik, birine gore seriat birine gore baska birsey. Ha bana sorma ne diye, ben bu kavramlari astim bile. Ama kime ne bu bir seriat yobazlik ise gelip insanlarin soylemleri ile dalga gecercesine, amacin ne? ha kivirmadan durustce soyle sunu? sen de soyle "ula siz laikcilerden nefret ediyorum beyinsizsiniz" de o zaman direkt. sen neyin kavgasini veriyorsun?
Qarshi
12-29-2007, 05:02 AM
Herşeyi de bilir..:cool:
En son ne zaman şerbet içtin?
ulanbiicemedimsuaskserbetini.com
En son şerbeti Belediyenin tesislerinde içtim canım kardeşim.Arnavutköy,polis karakolunun yanı :mrgreen:
Niye deme alkol vermiyorlar ;)
Temuchin
12-29-2007, 05:08 AM
içki = sigara = uyuşturucu
üçününde kökünü kazımalı yok etmeli
bu alanda alınabilinecek her türlü tedbiri sevinçle karşılarım :D
sigaranın paketini 100 YTL yapsınlar, kaçak getirene de idam cezası versinler.....
NativeAmerican
12-29-2007, 05:10 AM
içki = sigara = uyuşturucu
üçününde kökünü kazımalı yok etmeli
bu alanda alınabilinecek her türlü tedbiri sevinçle karşılarım :D
sigaranın paketini 100 YTL yapsınlar, kaçak getirene de idam cezası versinler.....inan bize, oyle harika bir cevap verdin ki, acikca soyluyorum; biz bazi alkol severler acayip catladik deli ve sinir olduk cevabina. su an sinirden klavyemi parcaladim.... acayip sinir olduk.. cok fena sinir olduk....... hah, sen de rahatlamissindir. rahatladin mi $ekerim?
Ben de karsi degilim, benim gibi dusunen inanilmaz fazla insan var; kapi$?
Benim gibi dusunende fazla insan var. Anladın m?
yok, zaten o dedigin biraz zor bir is.
Yoo degil.
benim param bana, senin paran sana. ben, gidip bilgisayar oyunu almam, arabamin yagini filtresini biraz gec degistiririm, onun parasini yilda birkerelik eglenceye ayiririm; o da bana. Sen gider, kendine belki bir bilgisayar oyunu alirsin, cep telefonu alirsin o da sana.
Ne alakası var?
vurur bir iki tane olan sana olur. bak onu da kendine sakla.
NativeAmerican
Ben olumden korkmam. Vurulmaktanda...Korkum olan sey layık olamamaktır. Ne kadar bilsede kimse sigaranın yararını icerken derim "Allah bunu bize emanet etti, tertemiz geri ver kirletme" diye...Bu bir erdemdir. Layıklıgım erdemsizce olmaz. Erdemli bir is yapıyorum. Erdemli bir is yaparken olmek sorun degil.
izah etme canim cigerim, birseyi izah etme. bir insan e$ gibi icerse icer, bir insan adam gibi icerse de icer... sen bu insanlara pek birsey izah edemezsin. Bu foruma katilan birisi, ha ozellikle Turkistan Forumuna katilan birisinin siselerce icip de ortaligi dagittigini tahmin etmiyorum. Burada insanlar vatan millet teror dinden bahseden insanlar. Sen alacaksin bu kopya/yapistir dalgani geyigini baska bir foruma yapistiracaksin olacak bitecek. Bunun sohbetini yaptiniz ettiniz bin defa, sustuk. Oguz abin de iciyor efendi gibi istediginde, Chepny arkadasin da.
Birine gore yobazlik, birine gore seriat birine gore baska birsey. Ha bana sorma ne diye, ben bu kavramlari astim bile. Ama kime ne bu bir seriat yobazlik ise gelip insanlarin soylemleri ile dalga gecercesine, amacin ne? ha kivirmadan durustce soyle sunu? sen de soyle "ula siz laikcilerden nefret ediyorum beyinsizsiniz" de o zaman direkt. sen neyin kavgasini veriyorsun?
Benim burada konuyu ne sekilde actıgımı bir oku. Hatta konunun ilerleyen bolumlerinde uyarıda bulundum "...saftı kaydı" diye. Benim bu konuyu acıs amacım alkole karsı olma durumunun yobazlıkla ilgisi olmadıgını izah etmekti.
Yanısıra laikcilige gelirsek...Laikciligin anlamı laik sistem yanlısı olmak ise ben laikciyim. Laik sistem benim sistemim neden nefret edeyim? Ama "ben laikim, basortusu takmayın yobazlar, alkol icene karısmayın seriatcılar biz laikiz iceriz" mantıgındaki insanların dusunceleri ile aram iyi degildir...Ama nefret ettigimde yok. Nefretim daha buyuk seylere...
Temuchin
12-29-2007, 05:15 AM
kardesim isterseniz deli olun :D
sizi sinirlendirmek istemiyorum ama dusuncemi de soylemem gerek.
dogan her Turk bebegi binlerce dolar borcla dogarken, bu millet sigara-icki denen fuzuli seye her yil milyarlarca dolar veriyor. Saglik boyutunun disinda ekonomik boyutu da var.
adam colugunun cocugunun hakkini sigaraya-ickiye veriyor, sonrada nerde bu devlet.
Bu memleketin iscisinin gunlerce haftalarca emek verip ulkeye kazandirdigi doviz, bir sise Fransız sarabina yurtdisina gidiyor. bu dupeduz hainlik!
icilmesin.
Benim kendi fikrimdir tabi.
chepny
12-29-2007, 05:21 AM
Bu memleketin iscisinin gunlerce haftalarca emek verip ulkeye kazandirdigi doviz, bir sise Fransız sarabina yurtdisina gidiyor. bu dupeduz hainlik!
Ben kavaklıdere (http://www.kavaklidere.com/kavak/index.html) içiyorum :mrgreen:
Benim param Türkiyede kalıyor :D
Temuchin
12-29-2007, 05:22 AM
:D iyi yerli zehir en azından :D
NativeAmerican
12-29-2007, 05:23 AM
kardesim isterseniz deli olun :D
sizi sinirlendirmek istemiyorum ama dusuncemi de soylemem gerek.
dogan her Turk bebegi binlerce dolar borcla dogarken, bu millet sigara-icki denen fuzuli seye her yil milyarlarca dolar veriyor. Saglik boyutunun disinda ekonomik boyutu da var.
adam colugunun cocugunun hakkini sigaraya-ickiye veriyor, sonrada nerde bu devlet.
icilmesin.
Benim kendi fikrimdir tabi.
ay canim kardesim. dur bir de ben gorusumu belirteyim. Turk bebegi binlerce borcla dogarken bunlarin sebebi bu alkol degil, toplumsal kopuklugu yaratanlardandir. seni beni alkol ile, din ile, basortusu ile kavga ettirir bu onlarin yararinadir. bunlari yapanlar hangi kesimden olursa olsun; vurgulayarak yaziyorum, ister inancli (halk arasinda dinci) ister pek inanmayanlar veya degisik yoldan inananlar (halk arasinda bircok soylemi var mesela ateist, satanist, laikciiiii hani millet kendince takmis birseyler) seni beni boyle kukla etmis vakit kazaniyor. dogan bebegine de oluyor ailene de olan. ay arkadasim, Turkiyede bir baba kendini hep sigaraya hep ickiye vurmussa bunun nedeni sigara alkol mudur? hadi bana durustce bir cevap at, ben de seninle durust olayim ;)
dusunsene, araba manyaklari var. adamlar durmadan sokaklarda caddelerde gece gunduz araba suruyorlar. kimisi 8 silindir suruyor hava atiyor. ay canim arkadasim bu da hastalik degil midir? o kadar benzin, o kadar masraf. bir suru insan var ankarada istanbulda, birkac kilometrelik yolu tek basina bir araba ile giderler. sonra trafik siser iyice hani ilerlemez. bir araba kac litre benzin yakar... hani bunlara ne oldu? bir gunde kacar litre benzin yakiliyor? bunlar da zarar degil mi? niye halk araclari ile gitmezler?
fransiz sarabini icen, gercekten fransiz sarabinin tadina bakmak isteyen bir amcanin ekonomisi iyidir bence. istese bunu kendisi bizzat fransadan getirtir.
Temuchin
12-29-2007, 05:31 AM
sen devam et AY canım kardeşim :D
NativeAmerican
12-29-2007, 05:33 AM
Benim gibi dusunende fazla insan var. Anladın m?
saydin mi canim? bak sana ne dedim. Bu ulkede binlerce yildir sultanlarin, padisahlarin, pasalarin icmis, ulkeni kuran INSAN icmis, devletin resepsiyonlari yapilmis. Bu bir cogunluktur. bu cok buyuk bir cogunluktur. bunu hafifa alma genc arkadasim.
NativeAmericano benim takma ismim, lutfen bana bu sekilde hitap etme. eger hitap edecek birsey yok ise, hic hitap etme ;)
Ben olumden korkmam. Vurulmaktanda... bunlar, bu soylemler..... ah ah..... simdi birsey yazacagim ama sonra bana "herkes bir gun elbet olecek" diyeceksin, degil mi Polat Alemdar?
Korkum olan sey layık olamamaktır.
Ne kadar bilsede kimse sigaranın yararını icerken derim "Allah bunu bize emanet etti, tertemiz geri ver kirletme" diye...Bu bir erdemdir.
Layıklıgım erdemsizce olmaz. Erdemli bir is yapıyorum. Erdemli bir is yaparken olmek sorun degil.ne mutlu sana. birak kim neye nereye nasil layik olmak isterse olsun. senin o insanlara yapabilecegin cok birsey yok. sen bosver, kendine yap, onlar da kendilerine...
Benim burada konuyu ne sekilde actıgımı bir oku. Hatta konunun ilerleyen bolumlerinde uyarıda bulundum "...saftı kaydı" diye.konunun saftinin kayacagini biliyordun ve hatta bu amacla actin; -ki ilk basta yazdigin yaziyi bir defa daha gozden gecirip dedin mi "ula bunun safti kesin kayar ben de eglenirim" diye? tebrik ederim, gercekten eglendin.
Benim bu konuyu acıs amacım alkole karsı olma durumunun yobazlıkla ilgisi olmadıgını izah etmekti.yok hayir, kizilay "alkole hayir" dedi diye koyup kesin burada birilerinin "yobazlar" diyecegini bile bile bir eglence yarattin bence akilda. bu konuda benimle hemfikir olan vardir.
Yanısıra laikcilige gelirsek...Laikciligin anlamı laik sistem yanlısı olmak ise ben laikciyim. Laik sistem benim sistemim neden nefret edeyim? Ama "ben laikim, basortusu takmayın yobazlar, alkol icene karısmayın seriatcılar biz laikiz iceriz" mantıgındaki insanların dusunceleri ile aram iyi degildir...Ama nefret ettigimde yok. Nefretim daha buyuk seylere...gec bunlari.... gec bunlari.... gec bunlari....
saydin mi canim? bak sana ne dedim. Bu ulkede binlerce yildir sultanlarin, padisahlarin, pasalarin icmis, ulkeni kuran INSAN icmis, devletin resepsiyonlari yapilmis. Bu bir cogunluktur. bu cok buyuk bir cogunluktur. bunu hafifa alma genc arkadasim.
Mesele icmek degil ki dusunmek. İcen insan icilmemesini dusunuyor, oglunun icmesine izin vermiyor...ve inan bu cogunlukta.
o benim takma ismim, lutfen bana bu sekilde hitap etme. eger hitap edecek birsey yok ise, hic hitap etme
Ne diyeyim? Canım,cigerim,guzel kardesim,gulum bebegim,ayyuzlum...takma isminle hitap edecegiz heralde :lol:
bunlar, bu soylemler..... ah ah..... simdi birsey yazacagim ama sonra bana "herkes bir gun elbet olecek" diyeceksin, degil mi Polat Alemdar?
Yaz...inan bana ana kucagında, baba ocagında, soguk kısta ocak basında...bir hayatım olmadı pek. Olum nedir....cocukluk arkadaslarımın,yasıtlarımın gozlerinde gordum...
Niye beni Polat Alemdar yaptın ki? Cevremden olsan Polat Alemdar hakkında dusuncelerimi az cok bilirdin...
Mevlanayı biliyorsun? Hani beyaz mintanı kefen,siyah yelegi kara topragı sembolize eden...benim dusuncemin arkasında alemdar degil, mevlana var ;)
Ben bazı seylerden zamanında yırttım. O seylerde bilimin %100 dedigi seylerdi. O gun daha iyi kavradım...layık olmalıyım. Olum...bunu cok kez gordum merak etme, karizmatik olmadıgını biliyorum....
ne mutlu sana. birak kim neye nereye nasil layik olmak isterse olsun. senin o insanlara yapabilecegin cok birsey yok. sen bosver, kendine yap, onlar da kendilerine...
"Yonetim!" Dedigim anda ogrendigim ilk seylerden biri suru psikolojisi oldu ve bundan nefret ettim. Neden insanımız bu durumda diye...inan bana degisiyor...
Yanısıra bu kisilik meselesi. Bir ego tatmini de olabilir. Bencil olmayı beceremem. Erdemli olanı biliyorum. Layık olmanın bu uygulamaya dayandıgını biliyorum.
yok hayir, kizilay "alkole hayir" dedi diye koyup kesin burada birilerinin "yobazlar" diyecegini bile bile bir eglence yarattin bence akilda. bu konuda benimle hemfikir olan vardir.
Ben "icmeyin" dedigimde "yobaz" yaftası yedim. Bu ona ironiydi...
gec bunlari.... gec bunlari.... gec bunlari....
Dur once iki sey daha soyleyeyim.
Ben senden daha ote laik sistem yandascısı oldugumu dusunuyorum. Ben senden daha laikci oldugumu sanıyorum.
Ben senden daha cumhuriyetciyim. Ben Turkiye Cumhuriyeti degerlerine ve sistemine sonuna kadar baglıyım. İster inan ister inanma....
Ve burada sana yazdıgımıda yuzune soyleyemeyecegim sıyh suyh yok.
Temuchin
12-29-2007, 05:49 AM
neredesin IV.Murad :D
"her kümkü tütün içe şarap içe derhal boynu vurula" :rolleyes:
ama oda tütünden gitmiş diyorlar işe bak ya doğruysa tabi :D
Qarshi
12-29-2007, 05:52 AM
neredesin IV.Murad :D
"her kümkü tütün içe şarap içe derhal boynu vurula" :rolleyes:
ama oda tütünden gitmiş diyorlar işe bak ya doğruysa tabi :D
Sakiy getir yine dünkü şarabımı,
.......................................
Ben var iken gerek bana bu zevkü sefa.
Birgün gele kimse görmeye türabımı...
Bu satırlar 4.Murat han'a aittir.İkinci satırı hatırlamadım kimsenin aklına cinlik gelmesin :mrgreen:
Temuchin
12-29-2007, 05:53 AM
:) :) :) :)
NativeAmerican
12-29-2007, 05:53 AM
Ben "icmeyin" dedigimde "yobaz" yaftası yedim. Bu ona ironiydi...
bak yazdigindan bunu alinti yaptim sadece, gercekten onemli. birisi sana yobaz dedi ise takmayacaksin. adam gibi icen adam "icmeyin" diyene he der gecer sakince icer birakir. e$$ek gibi icen ise iyice homurdanir. bunun altindan siyasi bir amac cikarmak isteyen yobaz der sana. bu sefer de sen bunu es gecer takmazsin bile...
Redd-i İlhak
12-29-2007, 06:01 AM
Mgas tek birşey soracağım Sigara içiyormusun Dürüst ol :)
Qarshi
12-29-2007, 06:05 AM
Mgas tek birşey soracağım Sigara içiyormusun Dürüst ol :)
Dağa,taşa,börtüye,böceğe bu kadar sevgi besleyen kişi sigaradan medet ummaz.Umarım yanılmıyorumdur :mrgreen:
bak yazdigindan bunu alinti yaptim sadece, gercekten onemli. birisi sana yobaz dedi ise takmayacaksin
Niye takmayayım? Ben "bunu icime yediremedim, off cok dokundu" diye yazmıyorum,dusunmuyorum. Sen bir Polat Alemdardır tutturdun ama benim amacım insan harcamak degil insan kazanmak. Bak daha once ne dedim"....bu mantıkdaki insanların dusunceleri...."
Benim sevmedigim seyin adı dusunceler, insanlar degil. Ben dusunceleri curutup insan kazanmaya bakarım. "Bu insan sigara icer" derken ben o adamı "sadece sigara icmekle mukellef varlık" olarak gormuyorum, sigara sadece onun bir parcası ve benim karsı cıktıgım parcası. Bak ben insancıl birisyim. Bırak insan oldurmeyi bir sinegi oldurmeden dısarı atabilmek icin baya ugras veririm. Benim bir insanı elestirmemde yahut ikaz etmemdeki amacım onu kotulemek,asagılamak,harcamak...degil kazanmak.
Peki ben neden insan kazanmaya calısıyorum? Benim derdim ne?
http://www.vatanikurtarmak.com/kudretini-yitiren-milletim.html
Ben istiyorum ki benim gencim kudretini yitirmesin. Ben sadece ickiye,sigaraya degil magazinede,modayada...karsıyım. Altından yatan sebep
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kanımıza girmelerini onlemek. Ben hayatım boyunca sigara,icki icmedim,sporada duskun bir insanım birde dogustan kalıplıyımdır. Ben boyle etrafımda zayıf,sigaradan bitmis, fosur fosur genc yahut biradan gobek yapmıs yag fıcısına donmus bir kimse gormek istemiyorum. Ben istiyorum ki benim gencim hem fiziksel hem zihinsel olarak atak olsun,elini vurdugunu alsın,zehir gibi olsun...Ama sigaralar,alkoller,magazinler...hep beyini curutuyor ve kanımıza giriyor. Ortada bir nesil kalmadı. Bak benim bu "sıkan varsa gelsin" tavrımın sebebi benim kursun gecirmez olmam degil, etrafımdakilerin son derece gucsuz olması.
Ben takarım, ben gencimin curumesine izin vermem. Benim babam devlet, anam vatan...sizinde oyle...nasıl ki bir kardes kardesinin yanlısını gordugu yerde ikaz eder sizde aynı devletin vatandası oldugunuza(ya da sadece oyle dusundugunuze) ve bunu kabul ettiginize ben size gerekli mudaheleyi yapmak icin cekinmem. Bu mudahele icin gerekli sartı aynı devletin cocukları oldugumuz icin kardes oldugumuzda bulur ve yaparım. Bu devletin cocuklarının yani benim kardeslerimin curumesini bir kenardan izleyip onume bakmam ben, bakamam!
Mgas tek birşey soracağım Sigara içiyormusun Dürüst ol
Hayatımda bir kere bile sigara icmedim.
Dağa,taşa,börtüye,böceğe bu kadar sevgi besleyen kişi sigaradan medet ummaz.Umarım yanılmıyorumdur
Ermeni gizli servsi resmen ya :D
NativeAmerican
12-29-2007, 06:17 AM
sen devam et AY canım kardeşim :Ddurmak yok yola devam, vatandas :)
NativeAmerican
12-29-2007, 06:19 AM
Niye takmayayım? Ben "bunu icime yediremedim, off cok dokundu" diye yazmıyorum,dusunmuyorum. Sen bir Polat Alemdardır tutturdun ama benim amacım insan harcamak degil insan kazanmak. Bak daha once ne dedim"....bu mantıkdaki insanların dusunceleri...."
Benim sevmedigim seyin adı dusunceler, insanlar degil. Ben dusunceleri curutup insan kazanmaya bakarım. "Bu insan sigara icer" derken ben o adamı "sadece sigara icmekle mukellef varlık" olarak gormuyorum, sigara sadece onun bir parcası ve benim karsı cıktıgım parcası. Bak ben insancıl birisyim. Bırak insan oldurmeyi bir sinegi oldurmeden dısarı atabilmek icin baya ugras veririm. Benim bir insanı elestirmemde yahut ikaz etmemdeki amacım onu kotulemek,asagılamak,harcamak...degil kazanmak.
Peki ben neden insan kazanmaya calısıyorum? Benim derdim ne?
http://www.vatanikurtarmak.com/kudretini-yitiren-milletim.html
Ben istiyorum ki benim gencim kudretini yitirmesin. Ben sadece ickiye,sigaraya degil magazinede,modayada...karsıyım. Altından yatan sebep
Kanımıza girmelerini onlemek. Ben hayatım boyunca sigara,icki icmedim,sporada duskun bir insanım birde dogustan kalıplıyımdır. Ben boyle etrafımda zayıf,sigaradan bitmis, fosur fosur genc yahut biradan gobek yapmıs yag fıcısına donmus bir kimse gormek istemiyorum. Ben istiyorum ki benim gencim hem fiziksel hem zihinsel olarak atak olsun,elini vurdugunu alsın,zehir gibi olsun...Ama sigaralar,alkoller,magazinler...hep beyini curutuyor ve kanımıza giriyor. Ortada bir nesil kalmadı. Bak benim bu "sıkan varsa gelsin" tavrımın sebebi benim kursun gecirmez olmam degil, etrafımdakilerin son derece gucsuz olması.
Ben takarım, ben gencimin curumesine izin vermem. Benim babam devlet, anam vatan...sizinde oyle...nasıl ki bir kardes kardesinin yanlısını gordugu yerde ikaz eder sizde aynı devletin vatandası oldugunuza(ya da sadece oyle dusundugunuze) ve bunu kabul ettiginize ben size gerekli mudaheleyi yapmak icin cekinmem. Bu mudahele icin gerekli sartı aynı devletin cocukları oldugumuz icin kardes oldugumuzda bulur ve yaparım. Bu devletin cocuklarının yani benim kardeslerimin curumesini bir kenardan izleyip onume bakmam ben, bakamam!
o zaman senin ATAN da kudretini yitirmis?!!!! Adam kudretini yitirip de mi vatani milleti kurtardi ey anlamaz?! Adamin ickisi sigarasi yok muydu? Modaya da onem vermemis mi? sen neyin cabasini veriyorsun? Arkadas, agzindaki baklayi cikar durust konusalim. :lol:
Redd-i İlhak
12-29-2007, 06:25 AM
Hayatımda bir kere bile sigara icmedim.
tamam o zaman çocuğun üzerine fazla yüklenmeyin... :cool: ;)
Qarshi
12-29-2007, 06:26 AM
İçki yok,Sigara yok....kesin hatunda yoktur :mrgreen:
NativeAmerican
12-29-2007, 06:27 AM
İçki yok,Sigara yok....kesin hatunda yoktur :mrgreen:eeee? dunya yok be abi :)
o zaman senin ATAN da kudretini yitirmis?!!!! Adam kudretini yitirip de mi vatani milleti kurtardi ey anlamaz?! Adamin ickisi sigarasi yok muydu? Modaya da onem vermemis mi? sen neyin cabasini veriyorsun? Arkadas, agzindaki baklayi cikar durust konusalim.
Vardı ve sonucu hazin oldu. Siroz oldu ve kaybettik. Anlayabiliyor musun? Benden daha iyi anlarsın. Ben Ataturk'un sigara ve icki icerek yanlıs yaptıgını soyluyorum ve bunuda olumu ile kanıtlarım. ATA'yı bizden alan seyin adı bu uyusturucular ve halen bana bunları mı koruyorsun?
Yanısıra...evet Ataturk kudretini yitirmisti. Olumunden onceki zamanlarında "ben o eski adam degilim..." diyordu. Git Sarızeybek belgeselini youtubeden bul, son bolumlerini izle...
Yanısıra Ataturk'un giyim konusunu arastırdım. Cagı yakalamak ile modaya uymak arasında cok fark var. Moda sadece giyimle sınırlı da degildir. Bende salvar giymiyorum, cagdas giyisler giyiyorum bu moda degil.
Moda
Değişiklik ihtiyacı veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik
demektir. Ozenti bir toplum istemiyorum.
İçki yok,Sigara yok....kesin hatunda yoktur
;) Eger sartlar olsurusa olabilir tabi. Hatun olması icin cok fırsatım oldu,oluyor ama zamanı simdi degil...Her seyden once ben aska inanmam sevgiye inanırım. Bir insanı seversem "2 ay dolas sonra salla" yapamam bir kere seversem sevmisim demektir bu sebeple oyle kolaya alabilecegim birkonu degil.
NativeAmerican
12-29-2007, 06:38 AM
Vardı ve sonucu hazin oldu. Siroz oldu ve kaybettik. Anlayabiliyor musun? Benden daha iyi anlarsın. Ben Ataturk'un sigara ve icki icerek yanlıs yaptıgını soyluyorum ve bunuda olumu ile kanıtlarım. ATA'yı bizden alan seyin adı bu uyusturucular ve halen bana bunları mı koruyorsun? yahu arkadas, kiminiz alkol oldurdu diyorsunuz, kiminiz yahudiler oldurdu diyorsunuz. ben bu isten bir sey anlamadim. Vallahi kusra kalma, ben senin memleketinde dogup buyumemis bir Turk'um.. Onun icin cok ince detaylarini bilmiyorum. Ama simdi bir karar verin artik, ha?
Yanısıra Ataturk'un giyim konusunu arastırdım. Cagı yakalamak ile modaya uymak arasında cok fark var. Moda sadece giyimle sınırlı da degildir. Bende salvar giymiyorum, cagdas giyisler giyiyorum bu moda degil.
:silly:
demektir. Ozenti bir toplum istemiyorum.dun turbani savunuyordun bugun modadan ozenti toplumdan bahsediyorsun... anladin mi? anlamissindir... kesin anlamissindir :) Basortusu degil, turban...
http://www.radikal.com.tr/veriler/2007/08/18/emine.gif
emine erdogana kutahyali modaci:
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Eylul/25/Haber_168383.aspx
Hayrunnisa Gul ve modacilari:
http://www.8sutun.com/node/4170
yahu sen modaya karsiymissin tuh... :) daha dun ne yaziyordun bugun ne yazmaya basladin cigerim :)
Qarshi
12-29-2007, 06:42 AM
Sirozun sebebi sadece alkol değildir.Hayatında hiç alkol almayan insanlarda sirozdan mefta olabilir...
Sirozun sebebi sadece alkol değildir.Hayatında hiç alkol almayan insanlarda sirozdan mefta olabilir...
Tamamda Ataturk'un sebebi alkoldu. Yoksa Hepatit C de siroz yapıyor.
NativeAmerican
12-29-2007, 06:46 AM
ben olayi biraz daha derinlestireyim. yahu simdi ben bu kisilere desem "yahu keske Ataturk yasasaydi" diyen olacak ki "herkes bir gun olecektir"... erken gitti desem "Ataturk yaslanmisti" denilecek. Gec gitti desem "yok alkolden erken gitti" denilecek...
Mantik su, Ataturk'un bir gun vefaat edecegi biliniyordu, degil mi? her insan gibi... erken veya gec. Ataturk olmadan biz bu ulkeyi yonetemez miyiz? o zaman Ataturk oldu, Turkiye'de oldu be abi?!
yok yok, kesin masonlar oldurmuslerdir. suyuna zehir atmislar hani
birinizin dedigi digerini tutmuyor yahu. biriniz modaya karsiyim diyorsunuz bir de cumhurbaskani basbakanin esini savunuyorsunuz. halbuki en unlu modacilar ile suslenip pusleniyorlar. biriniz diyorsunuz ataturk alkolden gitti digeriniz yahudi oldurdu diyorsunuz.
yuh artik ben boyle isin icine edeyim. isinize nasil gelirse oyle konusuyorsunuz ya...
Qarshi
12-29-2007, 06:49 AM
İçimden bir his diyorki Ata'nın ölümü SUİKAST...36'da Hatay alındı,sırasında Batı Trakya,Musul-Kerkük vardıki bide Dünya savaşının yakında patlayacağını söylüyordu...:mrgreen:
yahu arkadas, kiminiz alkol oldurdu diyorsunuz, kiminiz yahudiler oldurdu diyorsunuz. ben bu isten bir sey anlamadim. Vallahi kusra kalma, ben senin memleketinde dogup buyumemis bir Turk'um.. Onun icin cok ince detaylarini bilmiyorum. Ama simdi bir karar verin artik, ha?
Ben otopsi falan yapmadım belgesellerde izledigimiz, kitaplarda okdugumuz kadarı ile alkolden...Yoksa benimde oyle ince bildigim bir sey yok.
dun turbani savunuyordun bugun modadan ozenti toplumdan bahsediyorsun... anladin mi? anlamissindir... kesin anlamissindir Basortusu degil, turban...
Benim gozumde turban ile hac arasında bir fark yok. Hac-lı olan hac takar bir yerine bunlarda turban takıyor.
daha dun ne yaziyordun bugun ne yazmaya basladin cigerim
Ben kendimi bildim bileli modaya karsı oldum. 3 gun oncede 3 yıl oncede...Yazdıklarımı da git arastır bak.
Yanısıra turban moda meselesi degil, dini bir mesele. Ben Turbandan pek anlama, yani moda olsun diye yırtıklı turban yapacak halleri yok iste turban...
Hem Erdogan ailesinin pek sevgiliside degilim.
yok yok, kesin masonlar oldurmuslerdir. suyuna zehir atmislar hani
birinizin dedigi digerini tutmuyor yahu. biriniz modaya karsiyim diyorsunuz bir de cumhurbaskani basbakanin esini savunuyorsunuz. halbuki en unlu modacilar ile suslenip pusleniyorlar. biriniz diyorsunuz ataturk alkolden gitti digeriniz yahudi oldurdu diyorsunuz.
yuh artik ben boyle isin icine edeyim. isinize nasil gelirse oyle konusuyorsunuz ya...
Bana ne birisinden? Ben cıkıp "Ataturk'u masonlar oldurdu" dediklerinde "haklısın,evet dogru soyluyor" falan mı dedim? Herkes bir sey soyluyor kimsede benim safımda degil dolayısıyla "biz" diye bir kavram yok.
NativeAmerican
12-29-2007, 06:53 AM
Ben otopsi falan yapmadım belgesellerde izledigimiz, kitaplarda okdugumuz kadarı ile alkolden...Yoksa benimde oyle ince bildigim bir sey yok.
Benim gozumde turban ile hac arasında bir fark yok. Hac-lı olan hac takar bir yerine bunlarda turban takıyor.
Ben kendimi bildim bileli modaya karsı oldum. 3 gun oncede 3 yıl oncede...Yazdıklarımı da git arastır bak.
Yanısıra turban moda meselesi degil, dini bir mesele. Ben Turbandan pek anlama, yani moda olsun diye yırtıklı turban yapacak halleri yok iste turban...
Hem Erdogan ailesinin pek sevgiliside degilim.gec bunlari arkadas daha dune kadar bangir bangir bagiriyordun burada. yirtikli turban olmadan da bas ortuluyor arkadas. gec bu kelime oyunlarini cigerim, sokmuyor vallahi...
Bana ne birisinden? Ben cıkıp "Ataturk'u masonlar oldurdu" dediklerinde "haklısın,evet dogru soyluyor" falan mı dedim? Herkes bir sey soyluyor kimsede benim safımda degil dolayısıyla "biz" diye bir kavram yok.
evet evet. evet...
İçimden bir his diyorki Ata'nın ölümü SUİKAST...36'da Hatay alındı,sırasında Batı Trakya,Musul-Kerkük vardıki bide Dünya savaşının yakında patlayacağını söylüyordu...
Kesin Fenerbahceliler oldurmustur. Zaten zamanında oyle bir tesebbuste bulunmuslardı :lol:
gec bunlari arkadas daha dune kadar bangir bangir bagiriyordun burada. yirtikli turban olmadan da bas ortuluyor arkadas. gec bu kelime oyunlarini cigerim sokmuyor vallahi...
Ne diyordum ben dune kadar? Simdi Turban modalı bir sey mi? Emine Erdogan modalı turban(yeni terim :) ) taktı diye turban moda mıdır diyeyim? Ya da dini sembolleri cag dısılık olarak mı goreyim? Sizin cag dediginiz ne avrupa mı? Avrupada haclı savaslarında da hac tasıyorlardı simdi de tasıyorlar. Onlarda cag dısı diyelim peki kim cag ici? Cagı neye gore belirliyoruz?
NativeAmerican
12-29-2007, 07:01 AM
Kesin Fenerbahceliler oldurmustur. Zaten zamanında oyle bir tesebbuste bulunmuslardı :lol:
Ne diyordum ben dune kadar? Simdi Turban modalı bir sey mi? Emine Erdogan modalı turban(yeni terim :) ) taktı diye turban moda mıdır diyeyim? Ya da dini sembolleri cag dısılık olarak mı goreyim? Sizin cag dediginiz ne avrupa mı? Avrupada haclı savaslarında da hac tasıyorlardı simdi de tasıyorlar. Onlarda cag dısı diyelim peki kim cag ici? Cagı neye gore belirliyoruz?bak cigerim, ben sana Cag nedir ogreteyim. Turk CAGDASLIGI ogreteyim. Arap Cagdasligi degil:
http://www.nvtc.gov/lotw/months/march/images/Uighur3.jpg
http://www.geocities.com/normlaw/maile1.gif
http://www.columbia.edu/cu/tsa/tr-logo/bk.gif
http://www.nvtc.gov/lotw/months/march/images/TurkishWoman1.jpg
http://thecia.com.au/reviews/m/images/mongol-part-one-2.jpg
NativeAmerican
12-29-2007, 07:02 AM
http://www.travel-images.com/azer108_r.jpg
http://www.iccrimea.org/images/aysheo.jpg
http://www.kmatsum.info/mari/980926/img/tatar2.png
http://faculty.oxy.edu/richmond/csp8/trio.jpg
http://www.sairamtour.com/uzbekistan/uz_25_7.jpg
http://www.nvtc.gov/lotw/months/march/images/UzbekWoman6.jpg
http://depts.washington.edu/reecas/outreach/nomadism/inst/pics/cir13.jpg
NativeAmerican
12-29-2007, 07:05 AM
arkadasim, bana artik bir zahmet su koydugum resimlerin ardindan cevap yazma. eger ki Turk Cagdasligi hakkinda 1 gram fikrin yok ise artik tartismamiza luzum yok. Benim savasim Turki Birlik savasidir, seninkisi Islami Birlik savasidir. Artik seninle hicbir ortak yonumuz kalmamistir. Bir zahmet parmaklarini yorup benimle yazisma gayri. Ben cok usandim.
Qarshi
12-29-2007, 07:07 AM
arkadasim, bana artik bir zahmet su koydugum resimlerin ardindan cevap yazma. eger ki Turk Cagdasligi hakkinda 1 gram fikrin yok ise artik tartismamiza luzum yok. Benim savasim Turki Birlik savasidir, seninkisi Islami Birlik savasidir. Artik seninle hicbir ortak yonumuz kalmamistir. Bir zahmet parmaklarini yorup benimle yazisma gayri. Ben cok usandim.
Mgas'ın bu güne kadar İslami veya İslam birlikteliği ile ilgili söylemini görmedim.Yazışıyorsunuz ama anlamadan yazışıyorsunuz :mrgreen:
NativeAmerican
12-29-2007, 07:11 AM
Mgas'ın bu güne kadar İslami veya İslam birlikteliği ile ilgili söylemini görmedim.Yazışıyorsunuz ama anlamadan yazışıyorsunuz :mrgreen:yok abi birlik icin yazmadim. sadece bircok konuda gorus farkligimiz var, onu belirtmek istedim. ben Turbana murbana karsi degilim fakat gonlumden gecen Turkiyenin de Turk olmasi, Turk gibi yasamasidir. Benim gorusumce Araplasma egilimi vardir. Tabii ki bu soyledigim cok itiraz alir ama bu da benim dusuncem (: Ben ne, dana eti yerken 2 kadeh kirmizi sarabimi birakacagim, ne eglenirken TUZSUZ tekilami, ne de vodkami... Ben onlarin Icmedigine karismam, onlar ben icerken karisir. Bundan sonra ortak yonumuz zaten yoktur (:
bak cigerim, ben sana Cag nedir ogreteyim. Turk CAGDASLIGI ogreteyim. Arap Cagdasligi degil:
arkadasim, bana artik bir zahmet su koydugum resimlerin ardindan cevap yazma artik. eger ki Turk Cagdasligi hakkinda 1 gram fikrin yok ise artik tartismamiza luzum yok. Benim savasim Turki Birlik savasidir, seninkisi Islami Birlik savasidir. Artik seninle hicbir ortak yonumuz kalmamistir. Bir zahmet parmaklarini yorup benimle yazisma gayri. Ben cok usandim.
Bak benim kendime gore dusuncelerim var seninde var. Eger benim verecek cevabım varsa veririm ve merak etme sacmalamamda.
O zaman senin mantıgına gore Turkiyede hac takan kimsede cag dısıdır...Ya da genel olarak dini sembol takan her kimse cag dısıdır....guzel :) Zaten daha tartısmanın mantıgı kalmadı, eger cagdaslıgı bu sanıyorsa yani dini semboller takmayı cag dısı bir sey olarak kabul ediyorsan (ki din her daim insanların hayatını icide olmustur,her cagda revasta olmustur) hakikaten cagdaslasma konusunuda laiklik gibi kavramıssınız siz.
Biz Turkler islamı taa 751 yılında benimsemedik mi? 08 girecektik degil mi? Heralde islamı bu kadar sure icinde tutan bir millet az cok bu dinle percinlenmistir
Hem benim islam ve Turkluk anlayısımı anlayabilmen icin senin Barat Hacı'yı anlaman gerekir.
Yanısıra
Git arastır, ben burada "islam birligi" falan dediklerinde "arap kardeslerimiz bizi arkadan vurdu, Turk'un Turkden baska dostu yoktur" tavırı ile mi davranmısım yoksa "arap kardeslerimizle islam birligi kuracaz insallaaah" diye mi? Benim arap birligi kurmak gibi bir derdim yok. Her seyden ote "dini semboller cag dısı degildir" dusuncemin arkasında siyasetle ilgili gram niyet yok.
İslam dini ile Turklugu bir arada nasıl goturebilecegimizi anlatayım...hemde arabın ozentisi olmadan.
YouTube - Sherqiy Turkistan Doğu Türkistan mujahidi merhum Barat haji
İzle bunu...Barat Hacı...bu isimi ogren.
Qarshi
12-29-2007, 07:23 AM
Milli Görüşçüler, yılbaşına alternatif “yeni yıl gecesi” organizasyonu düzenliyor. Milli Görüşçü Anadolu Gençlik Derneği ile Saadet Partisi'ne (SP) yakın TV 5'in organize ettiği alternatif gece, yılbaşı akşamı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayacak gecede, Milli Piyango'ya alternatif çekilişler de yapılacak.
Çekilişte ie 20 kişiye umre, 10 kişiye check-up, 30 kişiye de saat armağan edilecek. Gecenin bir diğer sürprizi de Kudüs Müftüsü olacak. Kudüs Müftüsü İkrima Sabri, gece için özel bir “selamlama konuşması” yapacak. SP'li yöneticilerin de katılacağı geceye, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın da telekonferansla katılıp bir konuşma yapması bekleniyor.
SADECE O TARİHTE YER BULABİLDİK
Geceyi düzenleyen TV-5'in yöneticileri, “Bu, yılbaşına alternatif bir gece değildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda boş gün bulmak çok zordu. Biz de ancak 31 Aralık gecesine yer bulabildik. Gecenin yılbaşına denk gelmesi, tamamen Abdi İpekçi Spor Salonu'nun o tarihte uygun olmasından kaynaklanmıştır” dedi.
Telekonferansta Erbakan Hoca'yla buluşma
31 Aralık'ta yapılacak etkinliğin duyurusuna göre gecenin akışı şöyle olacak:
Sunucular: Aslan Ateş-Yavuz Baysan
Kur'an-ı Kerim tilaveti: Fatih Çollak
Açılış konuşması: TV 5 adına
Selamlama konuşması: İkrima Sabri (Kudüs Müftüsü)
Türk sanat ve tasavvuf müziği: Süleyman Erkişi
Şiir dinletisi: Cihangir-Seher Çınar
Kuran-ı Kerim tilaveti: Sümeyye Eddep- Çocuk hafız
Ezgi: Adem Karabey
Mehteran: İstanbul Mehteranı
Türk halk müziği: Uğur Murathan
İlahi: Mustafa Demirci
Hediye çekilişleri: 1'inci tur
İlahi konseri: Zeyd Soto-Grup Seyfullah
Düet: İstanbul mehteranı-Grup Seyfullah
YENİ YIL ARMAĞANI
20 kişiye Hudeybiye Turizm'den umre
10 kişiye Medicine Hospital'dan süper check-up
30 kişiye Revello'dan saat
Yılbaşında güvenlik gerekçesi ile yılbaşı kutlamalırını iptal edenler bakim buraya İETT araçlarını servis olarak vereceklermi :mrgreen:
NativeAmerican
12-29-2007, 07:25 AM
Bak benim kendime gore dusuncelerim var seninde var. Eger benim verecek cevabım varsa veririm ve merak etme sacmalamamda.
O zaman senin mantıgına gore Turkiyede hac takan kimsede cag dısıdır...Ya da genel olarak dini sembol takan her kimse cag dısıdır....guzel :) Zaten daha tartısmanın mantıgı kalmadı, eger cagdaslıgı bu sanıyorsa yani dini semboller takmayı cag dısı bir sey olarak kabul ediyorsan (ki din her daim insanların hayatını icide olmustur,her cagda revasta olmustur) hakikaten cagdaslasma konusunuda laiklik gibi kavramıssınız siz.
Biz Turkler islamı taa 751 yılında benimsemedik mi? 08 girecektik degil mi? Heralde islamı bu kadar sure icinde tutan bir millet az cok bu dinle percinlenmistir
Hem benim islam ve Turkluk anlayısımı anlayabilmen icin senin Barat Hacı'yı anlaman gerekir.
Yanısıra
Git arastır, ben burada "islam birligi" falan dediklerinde "arap kardeslerimiz bizi arkadan vurdu, Turk'un Turkden baska dostu yoktur" tavırı ile mi davranmısım yoksa "arap kardeslerimizle islam birligi kuracaz insallaaah" diye mi? Benim arap birligi kurmak gibi bir derdim yok. Her seyden ote "dini semboller cag dısı degildir" dusuncemin arkasında siyasetle ilgili gram niyet yok.arkadasim, hac takanin da kafasina 10 kilo at pohu dussun. benim gozumde senin savundugun ideoloji, hac takmak, davud yildizi takmak ve toplumsal ayriliga sebeb olanin alayi yobazdir. bende din min yok. dinsizim ben arkadasim inanmiyorum. size de karismiyorum. inancsal bir kaos yasadim, o da benim kendi sorunum. Acik konusayim mi bir de? Ben cok fena da irkciyim.
Yılbaşında güvenlik gerekçesi ile yılbaşı kutlamalırını iptal edenler bakim buraya İETT araçlarını servis olarak vereceklermi :mrgreen:
Bende akbil var beraber gideriz:cool:
arkadasim, hac takanin da kafasina 10 kilo at pohu dussun. benim gozumde senin savundugun ideoloji, hac takmak, davud yildizi takmak ve toplumsal ayriliga sebeb olanin alayi yobazdir. bende din min yok. dinsizim ben arkadasim inanmiyorum. size de karismiyorum. inancsal bir kaos yasadim, o da benim kendi sorunum. Acik konusayim mi bir de? Ben cok fena da irkciyim.
Ayrılıklar zenginliktir. Bir seyin catısması icin arasında saygısızlık olması gerekir. Simdi ben Ramazan ayında oruc tutuyorum benim bircok arkadasımda tutmuyor ama hepsi benim kardesim gibidir. Onlardan biri ben oruclu iken karsıma gecip iki lahmacun yese uzerine de bir bira acsa ben ona kotu gozle bakmam gene kardesim gibi bakarım ama o cocuk da bana bunu yapmıyor. Bir arkadasım oruclu olmadıgı halde ezanın okunmasını benim yememi bekliyor ki su icsin. Biz farklı fikirlere inanıyoruz ama biz aramızda bu kardeslik bagını boyle harika kurabiliyoruz. Mesele neye inandıgın degil insan sevgin...Eger insanı sevmezsen iste o zaman ayrılıkcılık gorursun ama seversen yani ırkcılık yapmazsan bahsettigim sekilde bir sevgi agı olusturuyorsun...
İster yahudi ol ister hıristiyan
ister deist ol ister ateist
yeter ki insan ol.
Simdi bu esnada da su Polat Alemdarlık isine degineyim. Rica ederim artık beni o karekter ile niteleme. Gosterdim sana, benim adamım Alemdar degil, Mevlana,Barat Hacı,Seyh Samil...gibi isimler. Bizim korkusuzlugumuz catlıdan,cakırdan degil Mevlanadan gelir ;)
Yanısıra
Ben bir aralar deistdim ;)
NativeAmerican
12-29-2007, 07:49 AM
Ayrılıklar zenginliktir. Bir seyin catısması icin arasında saygısızlık olması gerekir. Simdi ben Ramazan ayında oruc tutuyorum benim bircok arkadasımda tutmuyor ama hepsi benim kardesim gibidir. Onlardan biri ben oruclu iken karsıma gecip iki lahmacun yese uzerine de bir bira acsa ben ona kotu gozle bakmam gene kardesim gibi bakarım ama o cocuk da bana bunu yapmıyor. Bir arkadasım oruclu olmadıgı halde ezanın okunmasını benim yememi bekliyor ki su icsin. Biz farklı fikirlere inanıyoruz ama biz aramızda bu kardeslik bagını boyle harika kurabiliyoruz. Mesele neye inandıgın degil insan sevgin...Eger insanı sevmezsen iste o zaman ayrılıkcılık gorursun ama seversen yani ırkcılık yapmazsan bahsettigim sekilde bir sevgi agı olusturuyorsun...
İster yahudi ol ister hıristiyan
ister deist ol ister ateist
yeter ki insan ol.
Simdi bu esnada da su Polat Alemdarlık isine degineyim. Rica ederim artık beni o karekter ile niteleme. Gosterdim sana, benim adamım Alemdar degil, Mevlana,Barat Hacı,Seyh Samil...gibi isimler. Bizim korkusuzlugumuz catlıdan,cakırdan degil Mevlanadan gelir ;)
Yanısıra
Ben bir aralar deistdim ;)
vallahi billahi, hicbir dine inanmiyorum, ateistlik deistlik kavramlarini biliyoruz hatta ateistlik din midir diye tartisma yapiyoruz ama... Ben ateist bile degilim be arkadas :)
benimkisi sacma gelir size ben aciklasam ama ben ne darwine ne maddeye ne de birseye inaniyorum. benim inandigim sey "yahu insanlar birseylere inanmaya calisiyor" hepsi bu.
zenginliktir, olabilir boyle kabul edilebilir ama herkes oyle dusunemiyor ki.
benim irkciligim sirf anti-kurd olmak da degil ki.... (:
Qarshi
12-29-2007, 07:50 AM
Bende akbil var beraber gideriz:cool:
Bitmediki ;
Cuma namazı servisi
AKP'nin eğitimdeki dinci yapılaşmasına örnekler birbiri ardına ortaya çıkıyor.
Geçen günlerde bir okulda kız öğrencilerin servise alınmaması ve yemek verilmemesi olayıyla sarsılan Adana'da bir başka olay Çukurova Elektrik Anonim Şirketi (ÇEAŞ) Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Cuma namazı saati dikkate alınarak erken saatte okuldan çıkarılan öğrenciler servisle cuma namazına götürülüp getirildi.
Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan ve genellikle maddi durumu iyi olan öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde öğrenciler okul yöneticilerinin gözetiminde cuma namazı kıldı. Okuldan, müdür yardımcıları ve bazı öğretmenlerle birlikte çıkan öğrenciler, Volkan Turizm'e ait 01 S 2031 plakalı eski model bir otobüse bindirildi. DSİ İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Başmühendisliği'ndeki mescide götürülen öğrenciler burada vaaz dinledi, cuma namazı kıldı.
Mescidin bulunduğu kamu kurumundaki güvenlik görevlilerinin, "Müdürlerin talimatı" diyerek gerekçe göstermeden içeri girmemize izin vermediği yere rahatça giren öğretmen ve öğrenciler, namazın ardından toplu halde dışarıya çıktı.
Haber: Cumhuriyet
Yavaş,yavaş....Sindire,sindire :mrgreen:
vallahi billahi, hicbir dine inanmiyorum, ateistlik deistlik kavramlarini biliyoruz hatta ateistlik din midir diye tartisma yapiyoruz ama... Ben ateist bile degilim be arkadas
benimkisi sacma gelir size ben aciklasam ama ben ne darwine ne maddeye ne de birseye inaniyorum. benim inandigim sey "yahu insanlar birseylere inanmaya calisiyor" hepsi bu.
zenginliktir, olabilir boyle kabul edilebilir ama herkes oyle dusunemiyor ki.
benim irkciligim sirf anti-kurd olmak da degil ki.... (:
Hemen hemen benimle aynı duruma dusmussun. Deistim derken ben o donemlerde bile yaratana inanırdım ama dinlere inanmazdım. Darwin falana da inanmazdım. Yanısıra bahsettigin ırkclıgıda anlıyabiliyorum...Irkdan cok ote bir ırkcılık ;) Bende aynı ırkcılıgı yaptım.
Yanısıra herkesin meseleyi gorme isine gelirsek...Evet butun insanlar ayrılıkları zenginlik olarak gormuyor ama gorudurebiliriz. Yani insanlara dinini bıraktırmak dinini anlatmaktan daha zordur kanımca ;)
nurhak
12-29-2007, 08:00 AM
Faredir o fare....yatın uyuyun...:twisted:
Faredir o fare....yatın uyuyun...
İyi uykular :)
yılmaz erdoğan "yedi uyuyanlar"
YouTube - yılmaz erdoğan "yedi uyuyanlar"
Qarshi
12-29-2007, 08:19 AM
yılmaz erdoğan
Adam bilirdim oda DALLAMA çıktı...
Adam bilirdim oda DALLAMA çıktı...
Ben halen adam biliyorum :) Cesitli acıklamalarını okudum ama belki bilmediklerimde vardır...
Qarshi
12-29-2007, 08:35 AM
Ben halen adam biliyorum :) Cesitli acıklamalarını okudum ama belki bilmediklerimde vardır...
Bir insana bir NOT verdikten sonra bugüne kadar hiç yanılmadım.Birgün bu adamın hakkaten DALLAMA olduğunu gördüğün gün bu dediklerimi hatırlarsın ;)
Demir Kağan
12-29-2007, 09:52 AM
O degil de emperyalizme karsi bir proje uretmektense 6 sayfa alkol muhabbeti yapmayi tercih ettiniz ya helal diyorum.
chepny
12-29-2007, 10:12 AM
O degil de emperyalizme karsi bir proje uretmektense 6 sayfa alkol muhabbeti yapmayi tercih ettiniz ya helal diyorum.
Bu konuya da değindik :lol:
Fransız şarabı yerine kavaklıdere içtiğimi böylelikle paranın Türkiyede kaldığından bahsetmiştim :mrgreen:
NativeAmerican
12-29-2007, 10:41 AM
O degil de emperyalizme karsi bir proje uretmektense.urettik diyelim..... kendi orgutumuzu kurup savasacak miyiz yoksa? (:
Karayılan
12-29-2007, 12:26 PM
Bu konuya da değindik :lol:
Fransız şarabı yerine kavaklıdere içtiğimi böylelikle paranın Türkiyede kaldığından bahsetmiştim :mrgreen:Rasit abi Sirince dururken aaa ayıp ettin simdi :lol:
chepny
12-29-2007, 12:34 PM
Rasit abi Sirince dururken aaa ayıp ettin simdi :lol:
Biz burda bazen köpek öldürenden başka şarap bulamıyoruz. Şirince'yi kim kaybetmiş ki, biz bulup içelim :lol:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.