PDA

View Full Version : PKK Bitti, Sıradaki Gelsin

binbirincigece
12-29-2007, 05:41 PM
Son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki artık PKK ve onun üzerinden siyaset yapan, kazanç sağlayan insanlar, gruplar, ülkeler; herkes gibi PKK'nın dağ kadrosunun miadının dolduğunun farkına vardılar. Yalnız yine biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyaya sahip olduğu sürece dış etkenlerle başımıza örülmeye çalışılan çorapların arkası gelmeyecektir. Bu nedenle;

PKK'nın bir süre daha özellkikle büyük şehirlerde patlamalı eylemlerle ben daha ölmedim diyerek boy göstereceği yüksek bir ihtimal olmakla beraber; bizi bu topraklarda rahat bırakmak istemeyen her türlü odağın çntasında, önümüze sürmek üzere acaba ne var?

- Alevi-Sünni çatışması,
- İlerici- Gerici çatışması,
- Zengin-fakir çatışması,
.
.
.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ya da kanaatiniz, PKK'nın ardından artık Türkiye'nin rahat edeceği, bir belaya bulaşmayacağı yönünde midir?

Mgas
12-29-2007, 06:04 PM
Evvela PKK'nın bittigi dogru degil. Bence PKK yı bitirmeyi bir kenara bırakın dahada derinlesmeye baslıyor. PKK kendisine bir yol sagladı "kacakcılık". Bu yol sayesinde PKK yı bazı dinamikler ayakta tuttu yani birileri PKK yı kolladı ve besledi...PKK o kadar kolay bitirilebilecek bir sey degil. Son secimlerde gorduk milyon seviyesinde PKK yandascısı var...Hatta dahada fazla. Zira cogu AKP ye dondu ve AKP ye soktukları adamlarda kendilerinden farksız. Dusunun bir koyu 80 kisi AKP ye 20 si DTP ye vermis...Yani bu milyon dedigim seviyeninde ustunde bir destekci var.

PKKnın kafasına bomba yagdırmak PKK yı bitirmek degildir ki. Bunlar ikiyuzlu oyunlar, dıs guclerin bize verdiklerine bakıp PKK nın omrunun doldugunu dusunecek olsaydık APO'yu verdiklerinde PKK'nın bitmesi gerekirdi. Bunların bize verdigi isimler,kelleler,istihbaratlar...

Barzani ve kopekleri PKK uzerinden cok buyuk isler yapıyor. Onlar icin buyuk gelir kaynagı. Boyle bir gelir kaynagının tuketilmesine razı olmazlar. Hatta en son Sam Amcalarına bile posta koyuyorlardı...

PKK'nın bitmesini bizden baska isteyecek guc oldugunu sanmıyorum. PKK nın bitmesi demek Turkiye gibi bir devletin onune bakması demek. Ne sevgili dostlarımız ne komsularımız bunu pek istemez. Yani Yunanistan'ın inanılmaz bir yardımı var PKK'ya..baska ulkelerinde...Yani is ABD ile sınırlı degil.

PKK'ya mensup militanlar kendilerini havaya ucuracak kadar suursuzca...Bunlara "PKK'yı bitiriyoruz herkes evine" diyemezsin. PKK'yı bitirecek tek guc Turkiyedir.

binbirincigece
12-29-2007, 06:10 PM
PKKnın kafasına bomba yagdırmak PKK yı bitirmek degildir ki.Haklısın, ben de zaten bunu kastederek yazmadım söylediklerimi. Ama artık uluslararası ortam öyle bir hale gelmiştir ki bu kalleşler barınacak, destek alacak insan bulamamaktadırlar. Özellikle Avrupa'da daha önce serbestçe faaliyet gösteren PKK yandaşları, kuruluşlar, vb. artık rahat hareket edememektedirler.

Sorun şu:
ADB ile PKK'nın bitirilmesi üzerine sözleştiğimiz ya da anlaştığımız kesin; ama karşılığında ne verdiğimizi bilmiyoruz. Ve bu dünyada ABD'nin olmasını istemediği şeyler de hele bu bölgede kolaykolay olmaz. Belki isteseydik yapabilirdik ama adamlardan icazet almadan Irak'a adım atamadık. Mevcut duruma bakmak lazım. Yani PKK bitti demek, ABD için bitti demektir. ABD için bittiyse de ne Yunanistan, ne mafya ne de başkası yaşayamaz.

ulugbekTR
12-30-2007, 01:49 AM
Evvela PKK'nın bittigi dogru degil. Bence PKK yı bitirmeyi bir kenara bırakın dahada derinlesmeye baslıyor. PKK kendisine bir yol sagladı "kacakcılık". Bu yol sayesinde PKK yı bazı dinamikler ayakta tuttu yani birileri PKK yı kolladı ve besledi...PKK o kadar kolay bitirilebilecek bir sey degil. Son secimlerde gorduk milyon seviyesinde PKK yandascısı var...Hatta dahada fazla. Zira cogu AKP ye dondu ve AKP ye soktukları adamlarda kendilerinden farksız. Dusunun bir koyu 80 kisi AKP ye 20 si DTP ye vermis...Yani bu milyon dedigim seviyeninde ustunde bir destekci var.

PKKnın kafasına bomba yagdırmak PKK yı bitirmek degildir ki. Bunlar ikiyuzlu oyunlar, dıs guclerin bize verdiklerine bakıp PKK nın omrunun doldugunu dusunecek olsaydık APO'yu verdiklerinde PKK'nın bitmesi gerekirdi. Bunların bize verdigi isimler,kelleler,istihbaratlar...

Barzani ve kopekleri PKK uzerinden cok buyuk isler yapıyor. Onlar icin buyuk gelir kaynagı. Boyle bir gelir kaynagının tuketilmesine razı olmazlar. Hatta en son Sam Amcalarına bile posta koyuyorlardı...

PKK'nın bitmesini bizden baska isteyecek guc oldugunu sanmıyorum. PKK nın bitmesi demek Turkiye gibi bir devletin onune bakması demek. Ne sevgili dostlarımız ne komsularımız bunu pek istemez. Yani Yunanistan'ın inanılmaz bir yardımı var PKK'ya..baska ulkelerinde...Yani is ABD ile sınırlı degil.

PKK'ya mensup militanlar kendilerini havaya ucuracak kadar suursuzca...Bunlara "PKK'yı bitiriyoruz herkes evine" diyemezsin. PKK'yı bitirecek tek guc Turkiyedir.
BAŞKAN GİBİ KONUŞUYORSUN:D

smirnoff
12-30-2007, 02:01 AM
nasil bitti? daha PKK hazirladigi surprizler coktur belki.

binbirincigece
12-30-2007, 02:05 AM
PKK'nın bir süre daha özellkikle büyük şehirlerde patlamalı eylemlerle ben daha ölmedim diyerek boy göstereceği yüksek bir ihtimal olmakla beraber; demiştim.

nasil bitti? daha PKK hazirladigi surprizler coktur belki.derken bunları kastettiniz galiba. Yoksa artık o eski şaşaalı günlerine dönme ihtimali neredeyse sıfıra indirgenmiş durumdadır.

NativeAmerican
12-30-2007, 02:19 AM
pkk kismen bitti. yani PKK kisin bitti, yazin dagda geri donebilir. fakat ne kadar donanimli geridonebilir bu tartisilir. gorunuse gore irak batagina batan, o bolgede yalnizlasan ABD, pkk'yi gozden cikarip "yeni yandaslar" politikasini tekrar gozden gecirmis. Ingiltere bile Blair'in basbakanligi birakmasinin ardindan Irak politikasi degismis; birkac hafta sonrasi bile "Ingiltere'nin emperyal anlamda dunyada uzun sure islev yapamayacagi" raporu cikarilmistir. ABD, Irak'ta muttefiksiz, yalnizliga birakilmis, zaiyat artmis. Bunlara ne PKK ne de Kurdistan (!)dan yarar gelmis.
Tabi butun bunlar ABD'yi yeni bir politikaya etti. Bolgede uyutabildigi en buyuk guclerden "Turkiye"yi hem teselli etmek, hem de yanina cekme sebebi ile boyle bir anlasma cikti ve su an gum guuuuum diye vuruyoruz, DUNYA susuyor.

Dogrudur, PKK cok buyuk zaiyat vermis. Kurtler psikolojik olarak bunlari aciklamaz. Buna ROJ da dahil, onlarin ANF ajansi da dahil. Biz 200-300 militan olduruldu derken onlar "ikisi sivil toplam bes kisi oldu" diyerek hem kurtleri hem pkk'lilarin sevkini kirmadan psikolojik olarak hayatta kalmaya calisiyorlar. Ama beceremiyorlar.

Yani psikolojik olarak da bizler ustun durumdayiz. Fakat sadece havadan siginak ve stratejik noktalarin vurulmasi yeterli degildir. Fikrimce onumuzdeki gunlerde veya aylarda Irak'a resmen yerlesecegiz. Zaman alabilir fakat bu olacak.

Bizim kis boyunca bunlarin siginaklarini vurmamiz gerek. Cok agir zaiyat verdiler. Cok agir... Bu kucumsenemez bence...

Sehirlerde yaptiklari eylemler ise caresizliklerinin gostergesidir... Herbir sivil yasam kaybedildiginde dunya kamuoyu bunlara karsi cikacaktir.

Mgas
12-30-2007, 03:16 AM
Haklısın, ben de zaten bunu kastederek yazmadım söylediklerimi. Ama artık uluslararası ortam öyle bir hale gelmiştir ki bu kalleşler barınacak, destek alacak insan bulamamaktadırlar. Özellikle Avrupa'da daha önce serbestçe faaliyet gösteren PKK yandaşları, kuruluşlar, vb. artık rahat hareket edememektedirler.

Yo ortamları pek şen. Kafaları esince gosteri yapıyorlar, kendi teror orgutleri listelerinde PKK'nın olmasına ragmen bunların destekcilerine el vurmyorlar...daha nasıl destek saglasınlar, halen PKK yandascılarının propaganda izinleri var.

Yanısıra
PKK sadece daglarda degil, koylerde,sehirlerde,metropollerde...Derinlesmesind en kastım bu. Kandil de operasyon yapmak, Mersinde kaca sigara yakalamak...bunlar bu is bitiremez.

Soyle bir durum var. Doguda oy veren halk agasının pasasının istegi dogrultusunda oyunu kullanır, destegini verir. Bu agalar pasalar susturmadan biz 1 senede 300 kelle alsak o orada bir yılda 3000 tane dogurur zaten. Yani bizim urunlere degil bunu uretenlere evvela cokmemiz sart. O serefsizlere cokebilmek icin siyaset destegi sart. Hemde bu agaların siyasi gucunu yerle bir edecek bir siyaset destegi. Kim verebilir bunu? Gozu pek bir hukumet ;)

BAŞKAN GİBİ KONUŞUYORSUN

Keske baskanda benim gibi konussaydı :)

Seckjin Khan
12-30-2007, 03:30 AM
Son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki artık PKK ve onun üzerinden siyaset yapan, kazanç sağlayan insanlar, gruplar, ülkeler; herkes gibi PKK'nın dağ kadrosunun miadının dolduğunun farkına vardılar. Yalnız yine biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyaya sahip olduğu sürece dış etkenlerle başımıza örülmeye çalışılan çorapların arkası gelmeyecektir. Bu nedenle;

PKK'nın bir süre daha özellkikle büyük şehirlerde patlamalı eylemlerle ben daha ölmedim diyerek boy göstereceği yüksek bir ihtimal olmakla beraber; bizi bu topraklarda rahat bırakmak istemeyen her türlü odağın çntasında, önümüze sürmek üzere acaba ne var?

- Alevi-Sünni çatışması,
- Zengin-fakir çatışması,
.
.
.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ya da kanaatiniz, PKK'nın ardından artık Türkiye'nin rahat edeceği, bir belaya bulaşmayacağı yönünde midir?

Naptın sen ya :)

pkk daha bitmedi sadece kış olduğu için eylemlere ara verdi.TSK nin operasyonlarının faydalı olduğunu Nisan Mayıs Harizan aylarında ki hareketlilikten anlayacağız.Askeri açıdan büyük zarara uğradılar ve eylem yapma gücü zayıfladı o kadar.

TSK ye yardım ederek Siyasi ve Ekonomik açıdan da pkk yı çökertmeden asla bitmeyecek bu melet

Demir Kağan
12-30-2007, 03:39 AM
Oyle ya da boyle PKK'nin tasfiyesi karari alindi. PKK'dan evvel ASALA, ondan evvel, sag-sol, ondan evvel, alevi-sunni terorleriyle karsi karsiya kaldik.

Eger biz Turk milleti olarak bazi seyleri gormezden gelirsek, birilerine ozenir de kendimiz olmaya calismazsak, Turkiye'nin yuzunu zorla Avrupa'ya cevirirsek, icimizdeki olan ve olmasi muhtemel isbirlikcileri temizlemezsek Turkiye'deki fitne bitmeyecektir cunku bir ulkenin size karsi ayakta durabilmesini istemiyorsaniz iste bugun ve dun Turkiye'nin yasadiklarini yaparsiniz. Ne dusurursunuz ne de tutarsiniz.

Acikcasi ben sirada bize pek sunabilecekleri bir sey oldugunu zannetmiyorum ancak Turkculuk konusunda adim atabilecekleri hissiyatini tasiyorum nedense.

mustafa06
12-30-2007, 03:51 AM
Demir Kagan,
Acikcasi ben sirada bize pek sunabilecekleri bir sey oldugunu zannetmiyorum

Siyasetciler hata yapmazlarsa pkknın sonu gelebilir ama batının her zaman bir B planı vardır. sen Turkculuk dedin mumkundur.
Bana gore ise Aleviligi one chıkaracaklar, cunku batılar ve bazı dernekler bu isin kabugunu bir suredir kashıyor. kanamaya hazırlıyorlar

Demir Kağan
12-30-2007, 03:57 AM
Abi ben bu sefer Alevilik'i kullanabileceklerini zannetmiyorum ama belki yine Sunni tarafi saldirtabilirler. Ancak bunu da devletin, Alevilik'in ne oldugunu, Alevilerin kim oldugunu anlatmasiyla onlenebilir. Bir de "Alevi halki" cikti ki basimiza sorma gitsin, Osmanli'nin ve Turkiye Cumhuriyeti'nin yanlis politikalari sebebiyle iste bugun bunlarla karsi karsiyayiz.

ulugbekTR
12-30-2007, 03:58 AM
icimizdeki hainleri surmedikce ne pkk biter ne terorizm. asala biter yerine yeluller gelir eyluller biter yerine sıkı yonetim gelir onlar biter pkk gelir pkk biter yerine dtp gelir.
sen hainleri beslemeye, sokaktaki sana iananan seni seveni bikip terroist yakınlarını beslersen, hapislerde gayın verir oda olmadı haşlık verir o da olmadı iş verir oda olmadı o iştenm kazandıgı parayı hapisten cıkarken zengin olarak cıksın diye devlet bankalarından tavil alırsıon veya şirket kuruar sermaye ortagı yaparsın............
o zaman nah biter pkkk
biri biter biri gelir
bence tek care surmek. def etmek. yillardir anlayalim dedik yatırım yaptık. okul yaptık para yaptık iş verdik şirket kurduk kardelen dedik okuttuk bunlar ne dilden anlar ne halden.

ulugbekTR
12-30-2007, 04:06 AM
bizim alevilerimizin cagu bizden daha turkiyeli bizden daha milliyetci.
onları bize karşı kullanabileceklerini sanmam
ancak ve ancak kurdi alevileri belki kullanabailirler. ha yeri gelmişken cogunuz uzbekce biliyorsunuz. inbgilizceniniz de iyi. bu forumda basiyrullah diye dubaide oturan uzbek bir oglan var. ,
turkitsan fırumunda lehcelerde ust baslikta osmanlı lugatcesi de istemişti bu arkadaşı bir konuya davet edelim biraz turkiyelik sunnilik islamiyet mezhep bilgisi verelim.
oglan chattlerde girip guney azarbeycanlı kardeşlerimizi uzuyor. onlara kafir diyor. onun abisi(belki kendisidir cunku profilinde de dubai cha yazıyor)de bana demişti.
alevi kardeşlerimizi(azari) hakir goruyor. alay geciyor. kusuck dusuruyor. bende susup bakıyorum bilmiyorumki pek o dili.

binbirincigece
12-30-2007, 04:06 AM
Naptın sen ya :)

Ben birşey yapmadım. Sadece zamanında PKK'yı ortaya çıkaranlar miadının dolduğunu anlayıp çöpe atma durumundalar. Bu ayan-beyan ortada.

Bunu görüp de önümüze koyacakları yeni tehlikeleri okuyamazsak, asıl o zaman PKK'dan daha tehlikeli durumlarla karşılaşmamız mümkün.

Mesela bir sonraki seçim döneminde en iktidarın en büyük propagandası terörle mücadeledeki "başarımız" diyecek olması. 30 yıldır kimsenin alt edemediği terörü biz bitirdik diyecekler. Yeni bir tartışma başlayacak.

İstiyorum ki bu ve benzeri olasılıkları düşünelim. Belki de amaç bizi PKK teraneleri ile oyalarken, Türk toplumunu başka projelerle uğraştırma konusunda yeni yeni planlar üretmektir. Bizler hain PKK, gebersin bilmemneler diye nutuklar atarken bir de bakarsınız karşınızda hiç ummadığınız bir problem alanı. Buna hazırlıklı olmak lazım.

Seckjin Khan
12-30-2007, 04:54 AM
Mesela bir sonraki seçim döneminde en iktidarın en büyük propagandası terörle mücadeledeki "başarımız" diyecek olması. 30 yıldır kimsenin alt edemediği terörü biz bitirdik diyecekler. Yeni bir tartışma başlayacak.

Vallaha Terörle mücadele de Hükümet başarılıyız deyip oy alabiliyorsa bu ülkede cidden hiçbirşey demiyorum.Bu halk buna inanıyorsa "çok samimi bir arkadaşım buna inanmış" bu ülkenin ileride çok büyük problemleri olacaktır.

ayrıca senin dediğine katılıyorum zaten onda sorun yok ;) ama pkk daha bitmedi ve tasviye de olmadı.Olduğu zamanları da göreceğiz elbet.

mustafa06
12-30-2007, 05:08 AM
Demir Kagan,
Abi ben bu sefer Alevilik'i kullanabileceklerini zannetmiyorum ama belki yine Sunni tarafi saldirtabilirler.

Zaten bu ishler tek taraflı olmaz, aleviili diye bir kesimi hazırlarken oylesine planlar yapılırki, sunnilerin bu ishin dıshında kalması mumkun degildir.
amach karshı karshıya getirmek degil mi? gechmishteki denemelerde hep boyle olmushtu.
Ulugbek TR,
bizim alevilerimizin cagu bizden daha turkiyeli bizden daha milliyetci.

Haklısınız, Her kesimde bu ulkeyi sevenler cogunluktadır. alevilerin ezici chogunlugununda bu ulkeyi sevdiklerinden shuphe duyamam.
Son yıllarda ozellikle avrupadan alevi temsilcisi olarak ortaya chıkanlardan bazıları alevilerin islamla ilgisi olmadıgını ortaya atarak yeni bir tartıshma yaratmaya chalıshmaktadırlar. Bu derneklerin avrupa merkezli olması akla yeni nifak tohumları atmaya chalıshılıyor shuphesi getiriyor.
Son donemde avrupalıların alevi haklarını tanıyın diye bashlayan talepleri bu planın bir parchasıdır.

Ben, pkknın bittigi gun hangi sorun bashlarsa bashlasın, bu ishin icherisinde bu gunku pkk yandashlarının isim degishtirerek rol alacaklarını dushunuyorum. chunku bu gun kurt tezini ishleyenler, yarın alevi olurlar, ertesi gun bashka birshey. yani konu degishsede figuran rolunu oynayanlar fazla degishmeyecektir.
farklılık sadece bash isimlerde olacaktır. Bugun apo kuklası var, yarın amaca uygun bashka bir satılmısh chıkacaktır. ama kuklayı oynatan el, hep aynı eldir. Batılıların siyasi oyunları ve daha derinlerde ermeniler

Binbirincigece,
Mesela bir sonraki seçim döneminde en iktidarın en büyük propagandası terörle mücadeledeki "başarımız" diyecek olması.

Kararlı olsunlar, gerchekten bitirsinler oy istesinler, isteyen verir isteyen vermez,
1999 da ecevite halk nicin oy verdi ve iktidar yaptı . apo getirildigi ichin degil mi? getirildi de ne oldu?
apo yashıyor, dsp yok

Demir Kağan
12-30-2007, 05:19 AM
Avrupadaki Alevi dernekleri Avrupa destekli olduklari icin ki Turkiye'de de bunlari uzantilari mevcut, Alevi diye bir kimlik yaratmaya calisiyorlar. Bu Alevi kimligi din ve etnik koken ustu bir kimlik haline getirmeye calisiyorlar. Cem Vakfi da tamamen bunun karsisinda ve Alevi kimlikten ziyade Turk kimligini vurguluyor. Ayrica figuran konusundaki dusuncelerine de tamamen katiliyorum abi nitekim dun asala'da olanlar bugun pkk'dalar.

mustafa06
12-30-2007, 05:22 AM
Cem Vakfi da tamamen bunun karsisinda ve Alevi kimlikten ziyade Turk kimligini vurguluyor.

.........
samimi alevilerin kendi ustlerinde oyun oynanmakta oldugunu bizden daha iyi biliyorlar ve goruyorlar. Aklın yolu birdir.
basharılı olabilirler mi bilemem ama dilegimiz basharılı olmalarıdır.

binbirincigece
12-30-2007, 05:31 AM
Vallaha Terörle mücadele de Hükümet başarılıyız deyip oy alabiliyorsa bu ülkede cidden hiçbirşey demiyorum.Bu halk buna inanıyorsa "çok samimi bir arkadaşım buna inanmış" bu ülkenin ileride çok büyük problemleri olacaktır.

Öyle deme UlugbekTr çok güzel tespit etmiş, MHP ve rahmetli DSP'yi iktidara iten kuvvet APO köpeğinin yakalanmasından başka bir şey değildi. Türk insanı biraz nahiftir, duygularının etkisine çabuk girer. Karıncaya tecavüz ederken belini incitmediğin sürece problem yok. Bu tasfiye süreci seçim döneminden önce bitsin; gör bak, inanacak o kadar çok insan olacak ki.

Alevi meselesine gelince; eğer dost(!)larımız tarihimizi iyi okumuşlar ise, bizi birbirimize düşürmenin en kolay yollarından birinin de din ve mezhep olgusunu kurcalamak olduğunu iyi bilirler. Bu nedenle, Alevi vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu gerçekten çok önemli. Ama sorun Aleviler'de değil zaten. Nasıl PKK'nın başındaki köpek Ermeni ise, yarın önümüze Alevi diye sürecekleri insanların eminim ne Allah'tan ne peygamberden ne de Ali'den haberi olmayacaktır. İşin tehlikeli kısmı bu. Yani kandırılma potansiyeli olan insanlarımıza öyle bir bilinç verebilmeliyiz ki; aslında her gerçek Sünninin gerçek bir Alevi, her gerçek Alevinin de aslında bir Sünni olduğunu anlasınlar.

Seckjin Khan
12-30-2007, 05:42 AM
Öyle deme UlugbekTr çok güzel tespit etmiş, MHP ve rahmetli DSP'yi iktidara iten kuvvet APO köpeğinin yakalanmasından başka bir şey değildi. Türk insanı biraz nahiftir, duygularının etkisine çabuk girer. Karıncaya tecavüz ederken belini incitmediğin sürece problem yok. Bu tasfiye süreci seçim döneminden önce bitsin; gör bak, inanacak o kadar çok insan olacak ki.

Alevi meselesine gelince; eğer dost(!)larımız tarihimizi iyi okumuşlar ise, bizi birbirimize düşürmenin en kolay yollarından birinin de din ve mezhep olgusunu kurcalamak olduğunu iyi bilirler. Bu nedenle, Alevi vatandaşlarımızın göstereceği sağduyu gerçekten çok önemli. Ama sorun Aleviler'de değil zaten. Nasıl PKK'nın başındaki köpek Ermeni ise, yarın önümüze Alevi diye sürecekleri insanların eminim ne Allah'tan ne peygamberden ne de Ali'den haberi olmayacaktır. İşin tehlikeli kısmı bu. Yani kandırılma potansiyeli olan insanlarımıza öyle bir bilinç verebilmeliyiz ki; aslında her gerçek Sünninin gerçek bir Alevi, her gerçek Alevinin de aslında bir Sünni olduğunu anlasınlar.

ben inanmayacak demedim zaten inanacak Allahın emri :lol:

ama inanmamalı normalde ;)

ulugbekTR
12-30-2007, 06:47 AM
itin biri benden harac almak istedi cok fena sinirlendim o hapse gitti harac istemekten bende kamu davasından ve 2.derece adam aralamaktan girdim iceri.
icerde besliyorlarbildigin.
ayda hic bişiy yapma 120ytl maaaş+günde 2 ekmek tayın
git mobilyada fırında çalış 480milyon maaş biriksin devlet bankalarında istedigin kadarını cekdir kullan.
sen cıkıncaya kadar işadamı oluyorsun
boyle bir suclu hapisten niye korksun

Mgas
12-30-2007, 07:13 AM
Millet kim ayrılık cıkaracak diye arıyorsanız devletin ust kademelerine bakın, "senin esin turbanlı esine davetiye yok" mantıgına bakın...Bu resmen dusmanlık. Devlet dairesi turbanlı giremez..iyi...peki eslere davetiye gondermeme mantıgı ne? Alın size en buyuk ayrılık, hemde bunu yapan devletin onemli isimleri,asker...

NativeAmerican
12-30-2007, 07:15 AM
Millet kim ayrılık cıkaracak diye arıyorsanız devletin ust kademelerine bakın, "senin esin turbanlı esine davetiye yok" mantıgına bakın...Bu resmen dusmanlık. Devlet dairesi turbanlı giremez..iyi...peki eslere davetiye gondermeme mantıgı ne? Alın size en buyuk ayrılık, hemde bunu yapan devletin onemli isimleri,asker... isi acaba, bu amcalar mi yapiyor yoksa esleri mi? yani Turkiye'nin cumhurbaskanligi yetkileri abdullah gulde mi yoksa esinde mi?

binbirincigece
12-30-2007, 07:18 AM
Alın size en buyuk ayrılık, hemde bunu yapan devletin onemli isimleri,asker...Üç noktayla bitirdiğine göre devamı olmalı. Sadece asker deyip kesip atamazsın. Türbanı o hale asker getirmedi.

Mgas
12-30-2007, 07:27 AM
isi acaba, bu amcalar mi yapiyor yoksa esleri mi? yani Turkiye'nin cumhurbaskanligi yetkileri abdullah gulde mi yoksa esinde mi?

İyi o zaman kimsenin esine davetiye gondermeyeceksin. Sana davetiye yok sana yok siz esiniz alıp gelebilirsiniz...bu ayrımcılıktır.

Üç noktayla bitirdiğine göre devamı olmalı. Sadece asker deyip kesip atamazsın. Türbanı o hale asker getirmedi.

Askerin elinde bir sey yok. Askerde serefsizlerin iki kutuba ayırma noktasından payına duseni aldı. Turban siyasal amacla takılmaz,takılamaz. Turban bir siyasi partinin sembolu degildir ya da altında bir manasıda yoktur, siyasal amacları olanlar insanlardır mantık yanlısı var.

Ayse Turban takıyor.
Ayse devlete zarar verme pesinde
Dolayısı ile tum turban takanlar devlete zarar verme pesindedir.

Mantıksız,sacma....Mantıga uymuyor.

Eger birileri turbanı kullanarak zarar verme pesinde ise sen turbanı onlardan daha fazla koruyacaksın.

Eger birileri Kurtleri kullanıp zarar verme pesinde ise sen Kurtleri o birilerinden daha fazla sahipleneceksin.

Sen sayet boyle yapmazda kullanılmak istenen kesimi kendi ellerinle karsı tarafa itersen o kotu niyetli birilerinin ekmegine yag surmus olursun.

Demir Kağan
12-30-2007, 07:32 AM
Askerlerin oldugu torenlere, kutlamalara turbanli kadinlar ve kizlar alinmiyor, disari cikartiliyorlar veya askerler toreni terkediyor. Hadi, sehit cenazelerine de almasalar ya? Gosterseler ya bu serefsiz yuzlerini de. Ordudaki pislikler temizlenmeli. Bizim ordumuz boyle olmamali.

binbirincigece
12-30-2007, 07:34 AM
Dolayısı ile tum turban takanlar devlete zarar verme pesindedir.

Mantıksız,sacma....Mantıga uymuyor.

Eger birileri turbanı kullanarak zarar verme pesinde ise sen turbanı onlardan daha fazla koruyacaksın.

Eger birileri Kurtleri kullanıp zarar verme pesinde ise sen Kurtleri o birilerinden daha fazla sahipleneceksin.

Sen sayet boyle yapmazda kullanılmak istenen kesimi kendi ellerinle karsı tarafa itersen o kotu niyetli birilerinin ekmegine yag surmus olursun.

Türbana en çok zararı ona çatanlardan çok onu takanlar vermişlerdir. Dolayısıyla bazı türban sahipleri zarar peşindedirler ama; başta türbana. İşte bak; Alevi-Sünni olayını da böyle kaşımak mümkündür. Alakası olmayan birine Alevilik yaptırırsın, Alevilere en büyük zararı o verir.
Nasıl PKK'nın başındaki köpek Ermeni ise, yarın önümüze Alevi diye sürecekleri insanların eminim ne Allah'tan ne peygamberden ne de Ali'den haberi olmayacaktır. İşin tehlikeli kısmı bu. Yani kandırılma potansiyeli olan insanlarımıza öyle bir bilinç verebilmeliyiz ki; aslında her gerçek Sünninin gerçek bir Alevi, her gerçek Alevinin de aslında bir Sünni olduğunu anlasınlar.Senin savunduğun türban tezinden farklı bir şey söylemiş değilim felsefe olarak. Yani ayrımcılık yapmak çok kolay.

- Alevi-Sünni çatışması,
- Zengin-fakir çatışması,Değinmediğimiz sadece sonuncusu kaldı.

Demir Kağan
12-30-2007, 07:35 AM
Bir burjuva - proleterya catismasinda kaybeden tabii ki azinlik yani burjuva olacaktir ama bu devletin asayisiyle ilgili olacaktir. Bu catismanin olacagini ben dusunmuyorum. Turkiye, Arjantin degil.

ulugbekTR
12-30-2007, 07:38 AM
Askerlerin oldugu torenlere, kutlamalara turbanli kadinlar ve kizlar alinmiyor, disari cikartiliyorlar veya askerler toreni terkediyor. Hadi, sehit cenazelerine de almasalar ya? Gosterseler ya bu serefsiz yuzlerini de. Ordudaki pislikler temizlenmeli. Bizim ordumuz boyle olmamali.
opps dur orda. ben sana askeriyenin icine onlarca turbanlının giridigini hatta askerin onları korudugunu gosteririm
ama korkarım askeriye fotograf cektigimi gorurse

Demir Kağan
12-30-2007, 07:49 AM
Kardesim benim kimlerden bahsettigim belli, emrindeki askerlere imamlik yapan komutanlari da biliyoruz. :)

binbirincigece
12-30-2007, 07:50 AM
Ordudaki pislikler temizlenmeli. Bizim ordumuz boyle olmamali.

Bir zamanlar değişik tiplemeler vardı. Şimdi ne oldular bilmiyorum.

http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/10174/images/imperiaflex_0_1_0.jpg

Mgas
12-30-2007, 07:50 AM
Türbana en çok zararı ona çatanlardan çok onu takanlar vermişlerdir. Dolayısıyla bazı türban sahipleri zarar peşindedirler ama; başta türbana. İşte bak; Alevi-Sünni olayını da böyle kaşımak mümkündür. Alakası olmayan birine Alevilik yaptırırsın, Alevilere en büyük zararı o verir.

Turbana bir zarar geldigi yok. Devlete,vatana...zarar geliyor.

opps dur orda. ben sana askeriyenin icine onlarca turbanlının giridigini hatta askerin onları korudugunu gosteririm

Ya benimde tanıdıgım cok asker var cogunun esi turbanlı...

Mesele A Askerinin B askerinin nasıl davrandıgı degil askeriyenin politikasıdır.

ulugbekTR
12-30-2007, 08:06 AM
daha once bu konuyu sertbi şekilde yazmıştım.
ama gorduyorumki okumamaşıssınız veya hala devam ediyorsunuz.
ben askerin okuttugu başı ortulu kız biliyorum

ben subay biliyorum babası imam
ben subay gordum kızı başı örtuk
.............................
asker tehlike azr etmedigin surece inancına laf etmez hatta destekler yeri geldiginde

Mgas
12-30-2007, 08:13 AM
daha once bu konuyu sertbi şekilde yazmıştım.
ama gorduyorumki okumamaşıssınız veya hala devam ediyorsunuz.
ben askerin okuttugu başı ortulu kız biliyorum

ben subay biliyorum babası imam
ben subay gordum kızı başı örtuk
.............................
asker tehlike azr etmedigin surece inancına laf etmez hatta destekler yeri geldiginde

Bende biliyorum o subayları...

Tekrar yazıyorum.

Mesele A Askerinin B askerinin nasıl davrandıgı degil askeriyenin politikasıdır.

Ben oyle subaylar bulunmadıgını soylemiyorum zaten benim soyledigim askeriyenin politikasının yanlıs oldugudur. Askeriyeyinin ust kademelerinin yanlıs yaptıgıdır.

ulugbekTR
12-30-2007, 10:15 AM
HOCAM TÜRKİYEDE EN GUVENİLİR KURUM ASKERDİR.
EN FALA GÜVENİLEN MARKA PHİLİPSTR
bu guveni delmek icin halk ile askeri karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar

Seckjin Khan
12-30-2007, 10:31 AM
benim soyledigim askeriyenin politikasının yanlıs oldugudur. Askeriyeyinin ust kademelerinin yanlıs yaptıgıdır.

hangi konuda hata yapıyorlar sence?

Seckjin Khan
12-30-2007, 10:36 AM

Askerin diğerleri gibi dini gösteriş için kullanmaya niyeti yok,Ramazan'larda ordu içinde ki tutumunu o kadar çok yazdım ki elim yoruldu artık.buna benzer bi çok olay var ama dediğim gibi TSK nin bunu bi malzeme olarak kullanmasına gerek yok ama siyasiler oy adına bunu yapıyorlar ve insanları en önemli yerinden vicdanından vuruyorlar ve dini kullanıyorlar

Mgas
12-30-2007, 10:37 AM
HOCAM TÜRKİYEDE EN GUVENİLİR KURUM ASKERDİR.
EN FALA GÜVENİLEN MARKA PHİLİPSTR
bu guveni delmek icin halk ile askeri karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar

Aksini mi soyledim? TSK dan bahsediyoruz, bizim askerlerimiz bizim ordumuz...Ben TSK ya "din dusmanları,hainler..." falan demiyorum politikaları yanlıs diyorum. Ulkede teroru destekleyen en buyuk kavram ayrılıklardır, bu ayrılıkları koruklememek gerekir. Benim derdim cokda o kadar islam dini falan degil. Ulkede "bir olmak"...bu olmadıkca teror bitmez. Sen sunnisin sen alevisin aman kurtsun sende ermeni bak senin basında turban var vay laik amanın yobaz...yani teror ayrılıklar bitmeden bitirilemez.

hangi konuda hata yapıyorlar sence?

http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=876452&postcount=23

binbirincigece
12-30-2007, 10:47 AM
Son tartışmalardan anlaşılıyor kibizi bu topraklarda rahat bırakmak istemeyen her türlü odağın çntasında, önümüze sürmek üzere acaba ne var?sorusunun cevabı TSK. Demek ki önümüzeki en büyük tehdit TSK :mrgreen:

Seckjin Khan
12-30-2007, 10:54 AM
Son tartışmalardan anlaşılıyor kisorusunun cevabı TSK. Demek ki önümüzeki en büyük tehdit TSK :mrgreen:

iyi teşhis

sana bana göre değil ama Avrupa'nın ve özellikle Küresel güçlerin gördüğü en büyük Tehdit evet TSK o yüzden TSK kurumunun her türlü Hükümetlere bağlanmaya çalışılması ve her türlü olaydan sözde demokrasi adına elini çekme istemesi de bunu anlatıyor zaten

Seckjin Khan
12-30-2007, 10:59 AM
Millet kim ayrılık cıkaracak diye arıyorsanız devletin ust kademelerine bakın, "senin esin turbanlı esine davetiye yok" mantıgına bakın...Bu resmen dusmanlık. Devlet dairesi turbanlı giremez..iyi...peki eslere davetiye gondermeme mantıgı ne? Alın size en buyuk ayrılık, hemde bunu yapan devletin onemli isimleri,asker...

yani sen diyorsun ki TSK buna izin verirse eşlere davetiye gönderirse tamamdır olacak herşey mükemmel olacak?

Mgas; Pekii sen bana şu mantığı açıkla bende sana söylediğini açıklayacağım söz.

Neden hükmetler ortaya çıkmış bazı devlet kurallarını yerlebir etmeyi amaçlıyor?

85 yıl geiçti neden hala Cumhuriyeti hazmedemediler sence?

Ve sorun sence dinsel mi yoksa siyasal mı?
Eğer sadece dinsel se neden Başörtüsü yerine Türbana bürünüyorlar?
Eğer sadece siyasal sa neden açıkça Şeriat istiyoruz demiyorlar?

Saygılarımla...

Mgas
12-30-2007, 11:01 AM
sorusunun cevabı TSK. Demek ki önümüzeki en büyük tehdit TSK

Aga carpıtmaya gerek yok :) Hicbirimizin demek istedigi bu degil elbet. Ben sadece askeriyeden de bahsetmedim, devletin bircok ileri gelenide aynı yanlısı yaptılar,yapıyorlar. Turbanlı kesim niye devlet dairelerine giremesin, neden turbanlı ogretmenler okullarda ogretmenlik yapamasın okullarında baslarını acsın? Ben bunların tumune karsıyım. Yani o turbanlı kisilerin cocuklarıda bu vatan icin calısıyor,sehit oluyor...Turbanlı kesimde bu vatanını turbansızı kadar belki daha da fazla seviyor. Bir ogretmenin turbanını almanın mantıgı nedir? Oyle bir rezalet var ki...Turban takan ogretmene sorusturma acıyorlar. Sanki vatan hainligi ya. Bizim analarımız,bacılarımız...cogu turbanlıdır. Biz vatan dusmanı yahut laiklik dusmanı bireyler degiliz. Aslanlar gibi gider Turkiye CUMHURİYETİ icin canımızı da veririz. Neden bizim analarımız bacılarımız sadece dinleri geregi turban taktıkları icin yobaz yaftası yiyorlar, devlet dairelerine alınmıyorlar? Sehit cenazlerinde kutsal bir anamız basında turbanı sarılmıs oglunun cenazesine aglıyor...bu goruntulere alısık degil miyiz biz?

Bakın Ataturk gibi bir devlet adamı devletimizde ayrımcılıga sebep olacak bu tip eylemlerin icine asla girmezdi. Bugun kendini Ataturkce olarak tanımlayan kesimin bir kısmı niyeyse bir turban dusmanlıgı guduyor. Bu mantık isi, Ataturkculuk isi, laikcilik isi degildir.

Turban,hac...takabilir okulanada gidersin,ogretmenlikte yaparsın,meclisede gidersin...Niye devletimizde boyle bir ayrımcılıga izin verelim?

Mgas
12-30-2007, 11:11 AM
yani sen diyorsun ki TSK buna izin verirse eşlere davetiye gönderirse tamamdır olacak herşey mükemmel olacak?

Mgas; Pekii sen bana şu mantığı açıkla bende sana söylediğini açıklayacağım söz.

Neden hükmetler ortaya çıkmış bazı devlet kurallarını yerlebir etmeyi amaçlıyor?

85 yıl geiçti neden hala Cumhuriyeti hazmedemediler sence?

Ve sorun sence dinsel mi yoksa siyasal mı?
Eğer sadece dinsel se neden Başörtüsü yerine Türbana bürünüyorlar?
Eğer sadece siyasal sa neden açıkça Şeriat istiyoruz demiyorlar?

Saygılarımla...

Mesele eslere davetiye gonderme meselesi degil mantık meselesi. Bizim davetiyedeki isimleri degil mantıkları degistirmemiz gerekiyor.

Yanısıra benim cesitli hukumetler ile isim yok, hicbirinin yandascısı degilim. Ben bu konuda tamamen kendi dusuncemi sergiliyorum.

Ve biz dusunen insanlarız. Sadece bu konuda degil her konuda yanlıs gordugumuz yerde soyleriz, ve elimizde olursa eylem yaparız. Devletin kuralları dinin kuralları gibi degismez ozellige sahip seyler degildir. Yani sen yahut bir baskası sorsun kendine. Hic mi bir devlet kuralının yanlıs oldugunu dusunmediniz? Hepimiz dusunduk, devlet kurallarını ilahi kural gibi algılamanın mantıgı yok. Elbette dusunecegiz, elbette olumsuz elestirilerde bulunacagız, elbette degistirilmesini isteyecegiz...bunu vatan hainligi gibi algılamanın mantıgı yok. Biz cıkıp "Turkiye Diyarbakır'ı versin, Kurdistan kurulsun..." falan demiyoruz. Seviyeleri karıstırmamak, her olumsuz elestiriyi eynı kefede degerlendirmemek gerekir. Bizim ki yapıcı elestiriler, yıkıcı degil...

Cumhuriyeti hazmedemeyen senin dusmanın oldugu kadar benimde dusmanım.

Sorun siyasal. Ama sorunu olusturan siyasal gucun adı "turban" degil.

Simdi ben devlet dairelerini dini sembol tasıyan her kimsenin alınmasında bir mahsur olmadıgını, bu sahıslara cesitli engeller koyulmasının mantık dısı oldugunu savunuyorum. Ben seriatcı mıyım simdi? Degilim. Cıkıp "ben seriatcıyım" mı dememi bekliyorsunuz yani?

Seckjin Khan
12-30-2007, 11:28 AM
Mesele eslere davetiye gonderme meselesi degil mantık meselesi. Bizim davetiyedeki isimleri degil mantıkları degistirmemiz gerekiyor.

Yanısıra benim cesitli hukumetler ile isim yok, hicbirinin yandascısı degilim. Ben bu konuda tamamen kendi dusuncemi sergiliyorum.

Ve biz dusunen insanlarız. Sadece bu konuda degil her konuda yanlıs gordugumuz yerde soyleriz, ve elimizde olursa eylem yaparız. Devletin kuralları dinin kuralları gibi degismez ozellige sahip seyler degildir. Yani sen yahut bir baskası sorsun kendine. Hic mi bir devlet kuralının yanlıs oldugunu dusunmediniz? Hepimiz dusunduk, devlet kurallarını ilahi kural gibi algılamanın mantıgı yok. Elbette dusunecegiz, elbette olumsuz elestirilerde bulunacagız, elbette degistirilmesini isteyecegiz...bunu vatan hainligi gibi algılamanın mantıgı yok. Biz cıkıp "Turkiye Diyarbakır'ı versin, Kurdistan kurulsun..." falan demiyoruz. Seviyeleri karıstırmamak, her olumsuz elestiriyi eynı kefede degerlendirmemek gerekir. Bizim ki yapıcı elestiriler, yıkıcı degil...

Cumhuriyeti hazmedemeyen senin dusmanın oldugu kadar benimde dusmanım.

Sorun siyasal. Ama sorunu olusturan siyasal gucun adı "turban" degil.

Simdi ben devlet dairelerini dini sembol tasıyan her kimsenin alınmasında bir mahsur olmadıgını, bu sahıslara cesitli engeller koyulmasının mantık dısı oldugunu savunuyorum. Ben seriatcı mıyım simdi? Degilim. Cıkıp "ben seriatcıyım" mı dememi bekliyorsunuz yani?

Sen çok basitçe bakıyorsun dediğin gibi sadece sen düşünüyorsun ama senin bu düşündüğünü ideoloji haline getiren insanların birinci hedefi bu aslında...

Bu insanlar 10-13 sene önce hükümet kurduklarında bi anda yapmak istediler ve Geçiş Kanlı mı Olacak Kansız mı Önemli olan bu'dur diyebilecek kadar ileri gittiler.şimdi bu ideolojinin devamını oluşturanların savunduğu düşünceyi şuan savunuyorsun.

Sen işin isancıl boyutundasın onlar sadece bi tabuyu daha yıkalım sırasıyla yavaş yavaş sırası geleni iyi gözle herkesi inandırarak herşeyi yaptırabiliriz düşüncesindeler.

yanii Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır sözüyle hareket etmeye başladılar ve bunu yaparken insanların vicdanını kullanıyorlar aynı senin gibi düşünen insanlar üzerinde.

ve belli ki başarılı da oluyorlar...

Sen şeriat istemeyebilirsin ama bu insanların amacı bu ve bu insanlar 50 sinden sonra asla ideolojisini değiştiremez.Bu dediklerimizi 10 sene içinde göreceğiz ve umarım bunu çok şey kaybetmeden görür halkımız sen ve diğerleri...

Mgas
12-30-2007, 12:24 PM
Sen çok basitçe bakıyorsun dediğin gibi sadece sen düşünüyorsun ama senin bu düşündüğünü ideoloji haline getiren insanların birinci hedefi bu aslında...

Bu insanlar 10-13 sene önce hükümet kurduklarında bi anda yapmak istediler ve Geçiş Kanlı mı Olacak Kansız mı Önemli olan bu'dur diyebilecek kadar ileri gittiler.şimdi bu ideolojinin devamını oluşturanların savunduğu düşünceyi şuan savunuyorsun.

Sen işin isancıl boyutundasın onlar sadece bi tabuyu daha yıkalım sırasıyla yavaş yavaş sırası geleni iyi gözle herkesi inandırarak herşeyi yaptırabiliriz düşüncesindeler.

yanii Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır sözüyle hareket etmeye başladılar ve bunu yaparken insanların vicdanını kullanıyorlar aynı senin gibi düşünen insanlar üzerinde.

ve belli ki başarılı da oluyorlar...

Sen şeriat istemeyebilirsin ama bu insanların amacı bu ve bu insanlar 50 sinden sonra asla ideolojisini değiştiremez.Bu dediklerimizi 10 sene içinde göreceğiz ve umarım bunu çok şey kaybetmeden görür halkımız sen ve diğerleri...

Eee? Ben o insanların destekciler degilim ki. Simdi bunlar yarın "dini semboller takan devlet dairelerine girebilecek" derseler tamam derim ama yarın hırsızlık yapanların eli kesilecek derlerse karsı cıkarım. Aynı sey degil bunlar. Eger bunların once turban sonra seriat planları oldugunu dusunuyorsanız once turbana siz sahip cıkın. Sahip cıkın ki bu "laik-yobaz" ayrımcılıgı son bulsun hemde arkalarında boyle bir dusunce varsa bertaraf edilsin. "Tamam dogru degil, ayrımcılıga sebep oluyor ama bunların dedikleri olmasın diye kabul edemeyiz" diye bir mantık olmaz.

NativeAmerican
12-30-2007, 12:57 PM
Eee? Ben o insanların destekciler degilim ki. tabi tabi......

binbirincigece
12-30-2007, 12:58 PM
Şu an Atatürk dahi Cumhurbaşkanı olsa bu ülkeye şeriat getiremez. Eğer İran'daki gibi bir sistemden endişeniz varsa bence korkmayın. Eğer şeriat gelip de bana ABD'ye kafa tutturacaksa gelsin. Önemli olan benim ülkemin sözünün geçmesi değil mi?

Elbette abartıyorum ama işin özü bu ülkeye kimsenin şeriat getirmeye gücü yetmez. Çünkü en açık saçık giyineninden en örtülüsüne; en liberalinden en muhafazakarına; en ABD cisinden en Osmanlıcısına bu ülkede "Ben anayasamızın Kur'an hükümlerine göre düzenlenmesini istiyorum" diyecek bir kaç marjinal insandan fazlasını göstermek mümkün değildir. Siz isteseniz de bu ülkeye şeriat G E L M E Z. Bu nedenle Alper'e katılıyorum.

Mgas
12-30-2007, 01:22 PM
tabi tabi......

Ben tum serefim ve namusum(ben serefi icin yasayanlardanım) uzerine yemin edebilirim ki onların yandascısı degilim. Laik sistemin yandascısyım,bu cumhuriyetin evladıyım ve koruyucusuyum. Sozumunde bu kadar arkasındayım.

Peki sen serefin ve namusun uzerine yemin edebilir misin benim yalan soyledigime?

Mgas
12-30-2007, 01:33 PM
Siz isteseniz de bu ülkeye şeriat G E L M E Z.

Gelecek olsa dahi bunun karsısına turban cıkararak gecilmez ki. Simdi turbanı cıkarınca onun altında yatan dusunceyi yatıstırmıs mı olunuyor? Bırakın bu dusunceyi yatıstırmayı siyaset ile gram ilgisi olmayan kimselerin turbanına da karısıldıgı icin o sahıslar da malum siyasal goruslere ortak olmaya baslıyorlar.

Turkiyede birilerinin turbanına dokunmanın hicbir yararı yoktur. Aksine cok buyuk zararı vardır. Aynı zamanda bunu yapabilmek icin Ataturk'un bize kazandırdıgı degerler somuruluyor ki bu da cok buyuk saygısızlık.

NativeAmerican
12-30-2007, 01:34 PM
Ben tum serefim ve namusum(ben serefi icin yasayanlardanım) uzerine yemin edebilirim ki onların yandascısı degilim. Laik sistemin yandascısyım,bu cumhuriyetin evladıyım ve koruyucusuyum. Sozumunde bu kadar arkasındayım.

Peki sen serefin ve namusun uzerine yemin edebilir misin benim yalan soyledigime? simdi, bir insan internet uzerinden nasil serefi ve namusu uzerine nefret edebilir? tanismiyoruz, ismimiz cismimiz belirsiz, nasil yemin edebiliriz? burasi tamamen siber dunya.

Mgas
12-30-2007, 01:47 PM
simdi, bir insan internet uzerinden nasil serefi ve namusu uzerine nefret edebilir? tanismiyoruz, ismimiz cismimiz belirsiz, nasil yemin edebiliriz? burasi tamamen siber dunya.

Gel yuzunede soyleyeyim.

NativeAmerican

Sen Turk soyundan degilsin, Kurt soyundansın ve PKK ya hizmet ediyorsun. Vatandasın nabızını olcmek amaclı siber alemde gorev almıssın. KURTHACKERTEAM diye bir gruba calısıyorsun...

Eger ben onların yandasıysam sen busun. Tanımam etmem seni hic itiraz etme,siber alem burası kesin sen busun. Umarım anlatabildim.

binbirincigece
12-30-2007, 01:51 PM
Gel yuzunede soyleyeyim.

NativeAmerican

Sen Turk soyundan degilsin, Kurt soyundansın ve PKK ya hizmet ediyorsun. Vatandasın nabızını olcmek amaclı siber alemde gorev almıssın. KURTHACKERTEAM diye bir gruba calısıyorsun...

Eger ben onların yandasıysam sen busun. Tanımam etmem seni hic itiraz etme,siber alem burası kesin sen busun. Umarım anlatabildim.
:mrgreen: :lol:

Demir Kağan
12-30-2007, 02:59 PM
Bugun Altemur Kilic'in bu yazisini okudum, bakin yazida ne diyor:

...
Hanımlar için...
Devrin önemli kadın terzileri, Figaro ve Kalivrusi ve de Türk Caliba ve Güzide Hanımlardı... Caliba Hanım, ünlü Türkçü, öykü ve roman yazarı Öner Seyfettin’in eşiydi... Beyoğlu’nun ilk Türk kadın terzisi Güzide (Orbay) Hanım’dı Rahmetli Güzide Hanım, eşim Güzide’nin halasıydı!
Hanımların başlıca şapkacısı da Emilya idi.
O zamanlar, hanımlar korse vs.. kullanırlar, bunlar da Kifides veya J.Russel’de satılırdı!
Bu terziler, zaman zaman Avrupa’ya, Paris’e giderler, son modayı getirler ve sonra da Ankara’ya gidip oradaki büyüklerin hanımlarından sipariş alırlardı. Mustafa Kemal, erkekler için “kıyafet devrimini” yaparken; “Kadınların kıyafetlerıne karışmam. Onlar gerekenleri yaparlar” demiş ve nitekim çoğu kadınlarımız, genç kızlarımız kendiliklerinden başlarını açtılar, şapka giydiler ve çağdaş modaya göre giyindiler... Atatürk, Afet Hanımın kürsüye çıkınca giyeceği kıyafetiyle yakından ilgilenmiş ve bu görevi de Güzide Hanıma vermişti...

Yazinin tamamini buradan (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=1968) okuyabilirsiniz.
Arkadas sacini acmak midir cagdaslik? Sacini acmak midir modaya uymak? Bu mu yani? Olay bu mu? Senin modern, cagdas kadinlarinin kaci benim basi kapali annemden once savasa kosar? Senin cagdas kadinlarinin kaci benim annem kadar fedakar?

Ayrica Alper, kendini niye anlatma ihtiyaci duyuyorsun abi? Yazarsin ve olur biter.

Seckjin Khan
12-30-2007, 03:29 PM
Senin modern, cagdas kadinlarinin kaci benim basi kapali annemden once savasa kosar? Senin cagdas kadinlarinin kaci benim annem kadar fedakar?

Tipik popilist bi yaklaşım :lol:

Ayrıca Mgas Bu ülkeye Şeriat Asla Gelmez bende bunu biliyorum ama getirme çabalarını da görmezden gelemem ;)

Mgas
12-30-2007, 03:56 PM
Ayrıca Mgas Bu ülkeye Şeriat Asla Gelmez bende bunu biliyorum ama getirme çabalarını da görmezden gelemem

Gelme zaten kimse de gelmesin ama artık türbanı da "siyasal bir sey" diye gecistirip bosu bosuna ayrılıklara sebep olmayalım.

Seckjin Khan
12-30-2007, 04:30 PM
Gelme zaten kimse de gelmesin ama artık türbanı da "siyasal bir sey" diye gecistirip bosu bosuna ayrılıklara sebep olmayalım.

ben daha önce yazmıştım Başörtü olmalı diye bunu savunuyorum ama Türban gerçekten siyasal bir simge halini aldı...

yoksa herkes istediğini yapmakta özgür ama bunu savunan insanların içki yasaklarını da unutmadık,İçki satış yerleri konusunda ki görüşleri hatta uygulamaları halkın tepkisi üzerine geri çekişlerini...

o yüzden bu özgürlükçüler düşüncesi onların ağzında çirkinleşiyor bana inandırıcı gelmiyor kusura bakma.

Özgürlükçü olan insanlar kendilerine özgürlükçü diğerlerine kısıtlamacı olmamalı.

Mgas
12-30-2007, 04:43 PM
ben daha önce yazmıştım Başörtü olmalı diye bunu savunuyorum ama Türban gerçekten siyasal bir simge halini aldı...

Benim turbandan kastım dini sembol. Basortusu deyince daha genel bir kavram gibi oluyor. Basortusu derken bu dini sembolden bahsediyorsak basortusu de diyebiliriz bu kavram konusunda tatlı bir tartısma olur mesele degil.

yoksa herkes istediğini yapmakta özgür ama bunu savunan insanların içki yasaklarını da unutmadık,İçki satış yerleri konusunda ki görüşleri hatta uygulamaları halkın tepkisi üzerine geri çekişlerini...

o yüzden bu özgürlükçüler düşüncesi onların ağzında çirkinleşiyor bana inandırıcı gelmiyor kusura bakma.

Özgürlükçü olan insanlar kendilerine özgürlükçü diğerlerine kısıtlamacı olmamalı.

Ya ben ne zaman "Su parti sunu soyluyor bende bunu destekliyorum" dedim? Basından beri soyluyorum birilerinin yandascısı degilim, kendi dusuncelerim bunlar.

Seckjin Khan
12-30-2007, 04:53 PM
Benim turbandan kastım dini sembol. Basortusu deyince daha genel bir kavram gibi oluyor. Basortusu derken bu dini sembolden bahsediyorsak basortusu de diyebiliriz bu kavram konusunda tatlı bir tartısma olur mesele degil.

Ya ben ne zaman "Su parti sunu soyluyor bende bunu destekliyorum" dedim? Basından beri soyluyorum birilerinin yandascısı degilim, kendi dusuncelerim bunlar.

http://arsiv.sabah.com.tr/2006/07/09/im/BEF9600257062A49AAA93758b.jpg

Başörtünden kastım

Türbandan kastım

http://img57.imageshack.us/img57/8616/18web7fh.jpg

bu arada sen inatla ben bi partinin destekçisi falan değilim diyorsun da ben hiçbir mesajımda sen böylesin demiyorum ki :?

Mgas
12-30-2007, 05:03 PM
bu arada sen inatla ben bi partinin destekçisi falan değilim diyorsun da ben hiçbir mesajımda sen böylesin demiyorum ki

Benim anlatmak istedigim su. Bu icraatı birilerinden beklenmeyin sizde bunu uzerine gorev edinin. Yani size "bırakın turbanlılar devlet dairelerini girsin, bunu birileri yapsın" demiyorum, biz yapalım. Boylece bunu simdi savunanlarının bunun akabine getirecegini dusundugunuz planlarda bertaraf olur ;)

Türbandan kastım

Bunun neresi yanlıs? Uzerinde bir parti ismi falan goremedim ben :) Bunu dini sembol olmaktan cıkaran ne?

Başörtünden kastım

Simdi o teyze saclarının tamamını kapatsa o turban mı olacaktı?

Seckjin Khan
12-30-2007, 05:08 PM
Benim anlatmak istedigim su. Bu icraatı birilerinden beklenmeyin sizde bunu uzerine gorev edinin. Yani size "bırakın turbanlılar devlet dairelerini girsin, bunu birileri yapsın" demiyorum, biz yapalım. Boylece bunu simdi savunanlarının bunun akabine getirecegini dusundugunuz planlarda bertaraf olur ;)

Bunun neresi yanlıs? Uzerinde bir parti ismi falan goremedim ben :) Bunu dini sembol olmaktan cıkaran ne?

Simdi o teyze saclarının tamamını kapatsa o turban mı olacaktı?

ya havlevelakuvvete :lol:

senin düşüncen o benim ki bu...

birde çok bilmiş gibi yada yaşınla dalga geçiyor gibi görünmek istemem ama gerçekten bi 5 sene sonra daha fazla görerek ve tanıyarak fikirlerinde oynamalar olabilir...

dediklerine bi noktaya kadar katılıyorum ama bu insanlara güvenmiyorum bir parti yada bi hükümetten bahsetmiyorum ideoloji olarak savunanları diyorum üzerine alma ;)

Mgas
12-30-2007, 05:14 PM
birde çok bilmiş gibi yada yaşınla dalga geçiyor gibi görünmek istemem ama gerçekten bi 5 sene sonra daha fazla görerek ve tanıyarak fikirlerinde oynamalar olabilir...

Ben garip cografyalarda buyudum. Memleketim Turkiye genelinde yapılan en buyuk turban yuruyuslerine sahip oldu. AKP nin Malatyadan ne kadar oy topladıgını biliyorsundur. Bil ki ben o insanların yanında buyudum, belki sen onların sadece seriatcı kesimi gordun ama ben hepsini gordum ;) Her seyden ote onların yanında buyudum. Hani bu konuda yeterli tecrubem olmadıgını bir seylerle desteklemedigin surece bunu kabul etmem olası degil.

dediklerine bi noktaya kadar katılıyorum ama bu insanlara güvenmiyorum bir parti yada bi hükümetten bahsetmiyorum ideoloji olarak savunanları diyorum üzerine alma

Guvenme,sen savun kendine guven ;)

Seckjin Khan
12-30-2007, 05:19 PM
Ben garip cografyalarda buyudum. Memleketim Turkiye genelinde yapılan en buyuk turban yuruyuslerine sahip oldu. AKP nin Malatyadan ne kadar oy topladıgını biliyorsundur. Bil ki ben o insanların yanında buyudum, belki sen onların sadece seriatcı kesimi gordun ama ben hepsini gordum ;) Her seyden ote onların yanında buyudum. Hani bu konuda yeterli tecrubem olmadıgını bir seylerle desteklemedigin surece bunu kabul etmem olası degil.

Guvenme,sen savun kendine guven ;)

Malatya iyidir hoştur ona sözüm yok insanları yargılamayı sevmem benim derdim ideolojik olarak Türkiye'yi kendi düzenlerine döndürmek isteyenle...

Cumhuriyet kurulduğundan beri varolan dini göstererek oynanan oyunların piyonlarıyla...

yoksa başını bağlamış insanlarla ne alıp veremediğim var? ;)

ama dediğim gibi 50 sinden sonra ideolojisini değiştirdiğini söyleyen insanların bu yönlendirmelerine de karşı çıkarım yazarım çizerim gerekirse de meydan da tepkimi veririm...

Mgas
12-30-2007, 05:21 PM
Malatya iyidir hoştur ona sözüm yok insanları yargılamayı sevmem benim derdim ideolojik olarak Türkiye'yi kendi düzenlerine döndürmek isteyenle...

Cumhuriyet kurulduğundan beri varolan dini göstererek oynanan oyunların piyonlarıyla...

yoksa başını bağlamış insanlarla ne alıp veremediğim var?

ama dediğim gibi 50 sinden sonra ideolojisini değiştirdiğini söyleyen insanların bu yönlendirmelerine de karşı çıkarım yazarım çizerim gerekirse de meydan da tepkimi veririm...

Cık, bende karsı cıkarım zaten. Bu konuda aksi bir dusuncemiz yok,hemfikiriz. Onları korudugum falan yok benim.

Seckjin Khan
12-30-2007, 05:24 PM
Onları korudugum falan yok benim.

ya Mgas şunu yazma artık 1000 kere yazdın nedir bu ya uykun mu geldi anlamadım ben sana sen onlardansın demyorum sen yazıyorsun ha bire :lol:

Mgas
12-30-2007, 05:26 PM
ya Mgas şunu yazma artık 1000 kere yazdın nedir bu ya uykun mu geldi anlamadım ben sana sen onlardansın demyorum sen yazıyorsun ha bire

Keske gelsede uyusam :) Bu konuda yanlıs anlasılma kalmasın diye ozen gosteriyorum ;)

Seckjin Khan
12-30-2007, 05:27 PM
Keske gelsede uyusam :) Bu konuda yanlıs anlasılma kalmasın diye ozen gosteriyorum ;)

hayır inatla yazınca insan acaba der :lol: daha beter etme de ;)

ulugbekTR
12-30-2007, 11:57 PM
ben sevmiyorum bi diyecegi olan varmı?
isimlerini duyunca ilk aklıma onlar geliyor.
deli gibi turkiye dese ben iclerinden kurdiye diye tekrar etmediklerini nerden biliyim
inanmak icin en az 300 defa tanimam gerek. degilse inanmakm

Mgas
12-31-2007, 01:26 AM
ben sevmiyorum bi diyecegi olan varmı?

Var :) Kimi sevmiyorsun :D

ulugbekTR
12-31-2007, 01:43 AM
Var :) Kimi sevmiyorsun :D
YARASI OLANLARI
SONRA ILK TANIDIGIM VE SONRADAN NANE OLDUGUNU TANIDIGIM KURTLERI

Mgas
12-31-2007, 03:16 AM
SONRA ILK TANIDIGIM VE SONRADAN NANE OLDUGUNU TANIDIGIM KURTLERI

Tamam ulugbekTR. Su ulkede kac milyon Kurt var bunların kacta kacı PKK'ya destek veriyor biliyor musun? Kurt nufusun buyuk cogunlugu PKK yı sevmiyor, hepimiz gibi bu ulkenin vatandası. Eger "kurunun yanında yasda yanar" mantıgında ise yaslar daha fazla. Onumuzde 1 miyon PKK destekcisi 5 milyon Kurt var. Sen butun Kurtlere laf soyleki gerki kalan 4 milyon da PKK destekcisi olsun? Vatan sagolsun demi?

Demir Kağan
12-31-2007, 03:19 AM
Alper, onlardansin sen. :mrgreen:

oğuz
12-31-2007, 03:20 AM
Alper, onlardansin sen. :mrgreen:

Alper'i yedirmem size...

Alper doğru söylüyor ona Onuncu köyü gösterin :mrgreen:

ulugbekTR
12-31-2007, 03:39 AM
Tamam ulugbekTR. Su ulkede kac milyon Kurt var bunların kacta kacı PKK'ya destek veriyor biliyor musun? Kurt nufusun buyuk cogunlugu PKK yı sevmiyor, hepimiz gibi bu ulkenin vatandası. Eger "kurunun yanında yasda yanar" mantıgında ise yaslar daha fazla. Onumuzde 1 miyon PKK destekcisi 5 milyon Kurt var. Sen butun Kurtlere laf soyleki gerki kalan 4 milyon da PKK destekcisi olsun? Vatan sagolsun demi?
AGA yaş cok ise soba yanmaz. o zaman bazı yaşları alır ortalar oyle yakarız. ben şuanda enaz yuzlerce kez veya 7-8 yıldır tanıdıgım yaşları cıkardım
gerisine dedigimgibi suclamam ama guvenmem asla
guvenmem icin yillarin gecmesi bişeylerifeada ettigini gormem gerek

Mgas
12-31-2007, 03:46 AM
guvenmem icin yillarin gecmesi bişeylerifeada ettigini gormem gerek

Guven,guvenme...ama "kurtler boyledir..." dersen bizim davamızı haksız cıkarır PKK'nın ekmegine yag surersin bunuda bil. Kurtluk durumu ile PKK durumu bir degildir. PKK bir baskaldırıs degildir. PKK hain,serefsiz,ırksız...adiler toplulugudur. Bunların Kurt,Turku,Almanı...olmaz zira o sıfatlar insanlar icindir. Biz boyle dusunuyoruz.

Seckjin Khan
12-31-2007, 05:04 AM
iyi bari konu türbandan pkk ya geri döndü :lol:

Kürtlerin pkk seveni de var sevmeyeni de.Bunun kararını sen ben veremeyiz.Ben 3 kürt vatandaşının 2 sinin sempati duyduğunu gözlemledim...

2 kişi bana alanen Türklerden nefret ediyoruz sizden tiksiniyoruz derken " bunu dedikten sonrasını anlatmıyorum ;) "

1 tanesi sen bakma onlara onların beyni yıkanmış ne yaparsanız yapın asla dönmezler diyordu...

tabii benim ki bir istisna olabilir.Malatya da durumlar nası pkk ya sempati duyuyor mu Kürtler?

Demir Kağan
12-31-2007, 05:08 AM
Milletce bir sey yapilacagi zaman bunun onune hicbir guc gecemez. Eger Kurtler bagimsizliklarini kazanmak istiyorlarsa ve eger bunu uc bes milyon kisi degil de tum Kurtler istiyorsa yapacak bir sey yok. Kendileri Kuzey Irak'a gidebilirler, bizim toprak vermeye niyetimiz yok.

Seckjin Khan
12-31-2007, 05:10 AM
Ahh o Birinci Körfez Savaşında neden insanlık edip aldık ki K.Irak'ta ki Kürtleri :evil:

Durum değişti gelenleri geri göndermek lazım aslında.

Temuchin
12-31-2007, 05:47 AM
Trabzon acıklarında karadenizde petrol buyuk ihtimalle çıkacakmış. bu da gosteriyorki amerikan oyunları bu sefer karadenizde kendini gösterecek :)

guluyorum cunku yorenin insanının zaten hareketsizlikten canı sıkılıyordu hele bi denesinler uşaklar halleder ;)

şu petrolden kimse bi fayda görmedi. petrolü bol olan araplar bile. hep amerika yedi pastayı.

kara elmas mı kara felaket mi bilemem.

ha bu arada pkk bitmedi, bu mücadele şekliyle de bitmez. pkk ile barzani yi ayıran zihniyet teroru nasıl bitirsin?

Mgas
12-31-2007, 06:24 AM
Ben 3 kürt vatandaşının 2 sinin sempati duyduğunu gözlemledim...

Ben sayısal verilerle açıklayayım en iyisi. Bizim su an 11 milyon civarında Kurt vatandasımız var. DTP ye veren ve AKP de ki o bazı sahıslara oy vereni katarsak veren nufus 1,5-3 milyon arası degisir, biz 3 milyon diyelim hadi (bundan da asagıdır ya) 11 den 3 cıkaralım 8 kalır. 3, 11'in 3 de ikisi degil.

Malatya da durumlar nası pkk ya sempati duyuyor mu Kürtler?

Cogu kardesim gibidir. Koylere gider yanlarında kalırsın,pasalar gibi seni agırlarla cok sıcak kanlılardır...senin benim gibi insanlardır aramızda hicbir fark yok. Ha PKK seveni yok mu? Var ama sevmeyeni yanında devede kulak kalır.

Ben bu secimlerde Kurt tanıyorum adam MHP ye oy veriyor ve Ulku Ocaklarının demirbaslarından...Secim sandıgında bagırıyordu "Sehit veriyik ulan,AKP ye oy vermeyin..." diye...

Siz sadece bir parcaya goruyorsunuz ben tamamını goruyorum.

Demir Kağan
12-31-2007, 06:25 AM
Alper, Malatya'dan tumu goremezsin guzel kardesim. :)

Temuchin
12-31-2007, 06:27 AM
Mgas

Malatyanın halinide bilirdik malum KOMUTANDAN önce ;)

Mgas
12-31-2007, 06:28 AM
Alper, Malatya'dan tumu goremezsin guzel kardesim.

Malatya dediginiz yerde zaten suyumuza bir ilac atıyorlar biz boyle icimizde bambaska bir devlet oluyoruz. Ben Malatyanın bagımsızlıgının verilmesini istiyorum o vakit. Basbakanlıgınada adaylıgımı koyuyorum :)

Tumu niye koremiyeyim? Secim sonucları elimizde.

Malatyada 5 bin kisi oy vermis Diyarbakırda 200 bin kisi...

Farkındayım ben bunların...

Malatyanın halinide bilirdik malum KOMUTANDAN önce

Yav o zaman Sabahat Tuncel miydi neydi o da Malatya dogumlu.. Malatyayı bilmen icin yasaman, suyunu icmen, kayısısını yemen gerekir.

kipchak
12-31-2007, 06:30 AM
I am trying to research why Kurds want their independence in Turkiye and why they do not have it. Anyone willing to help?

If it was not PKK, if there were peaceful methods, would Kurds have been granted an autonomy withing Turkiye?

I have my own answers for this, but you guys could help me clarify things.

Temuchin
12-31-2007, 06:35 AM
kipchak!

first of all , u better know that noone can get an autonomy in Turkey.

u r talking like there is a problem? "If it was not PKK, if there were peaceful methods"

kurds were living and still living under peace in Turkey south-east for years, centuries but especially EU and WEST's supports to the sepetarists kurds there occured a riot. Thats all.

u better investigate why EU has been provoking our kurdish citizens.

Demir Kağan
12-31-2007, 06:36 AM
kipchak, If Kurds those live in Turkey want independence they are free to leave our country and go to Northern Iraq, future free Kurdistan. We are not going to give anything. If it wasn't PKK, if it was something else, there'd be nothing.

We know that not 'all' the Kurds want independence as they are living here with us in peace. They can even be president in our country as they have even have no right to 'elect' in Syria. They can become rich, they can work in anywhere, they can go to schools, there is no seperation.

Temuchin
12-31-2007, 06:37 AM
Yav o zaman Sabahat Tuncel miydi neydi o da Malatya dogumlu.. Malatyayı bilmen icin yasaman, suyunu icmen, kayısısını yemen gerekir.

ben malatyayı malum komutandan önce ve sonra olarak ikiye ayırırım kardeşim ;)

diyarbakırada lazım öyle bir komutan

Mgas
12-31-2007, 06:49 AM
ben malatyayı malum komutandan önce ve sonra olarak ikiye ayırırım kardeşim

İyi...adına okul yaptırdılar. Hem biz niye malum komutan diye konusuyoruz :D

Simdi benide isin icine katarsak Malatya'yı dorde bolsek daha iyi olmaz mı :D

Demir Kağan
12-31-2007, 06:53 AM
Cok malum herhalde Alper..

kipchak
12-31-2007, 06:58 AM
Guys, chill out.

I am just trying to find out as much as i can. So restrain your emotions.

Many turks here talk about how oppresive USSR, Russia in particular, was towards turkic nations in Central asia. 70 years of oppression and etc.

I can use same logic towards Kurds, centuries of Turkish oppression, can I not?

They have their own language, culture, history, and part of their history is intertwined with Turkiye, resulting in their locations in some parts of the country. If they lived on this land for as long as Turks have, there is no logic behind profane ideas like "Let them go to Kurdistan and live there"..

I am not blaming anyone, i am just trying to find a good reasoning for this issue. From one part, i am for unity of Turkiye, no questions. But from another side - allowing Kurds to have an autonomous republic - would probably solve lot's of thing, but there is a danger of being annexed to Kurdistand in future.

your call?

Demir Kağan
12-31-2007, 07:18 AM
Guys, chill out.

I am just trying to find out as much as i can. So restrain your emotions.

Many turks here talk about how oppresive USSR, Russia in particular, was towards turkic nations in Central asia. 70 years of oppression and etc.
Are we wrong at that?

I can use same logic towards Kurds, centuries of Turkish oppression, can I not?
You can use "some" logic here, not "same" logic.

They have their own language, culture, history, and part of their history is intertwined with Turkiye, resulting in their locations in some parts of the country. If they lived on this land for as long as Turks have, there is no logic behind profane ideas like "Let them go to Kurdistan and live there"..
They have their own languagei culture and history. There is nobody against that. But, we are talking about a land for that millions of people had die.. They want Kurdistan in our land which is not possible.

I am not blaming anyone, i am just trying to find a good reasoning for this issue. From one part, i am for unity of Turkiye, no questions. But from another side - allowing Kurds to have an autonomous republic - would probably solve lot's of thing, but there is a danger of being annexed to Kurdistand in future.
Trust me brother, it will solve nothing.

Temuchin
12-31-2007, 07:21 AM
İyi...adına okul yaptırdılar. Hem biz niye malum komutan diye konusuyoruz :D

Simdi benide isin icine katarsak Malatya'yı dorde bolsek daha iyi olmaz mı :D

:D:D:D:D bilmem :lol:

Mgas
12-31-2007, 07:26 AM
bilmem

Olmaz zaten bilme. Benide isin icine katarsak 4 e degil 3 e bolmek zorunda kalırız aksi halde mantık hatası olur :) Aha simdi bil :D

Temuchin
12-31-2007, 07:27 AM
Olmaz zaten bilme. Benide isin icine katarsak 4 e degil 3 e bolmek zorunda kalırız aksi halde mantık hatası olur :) Aha simdi bil :D

:D eyvallah :cool:

kipchak
12-31-2007, 07:30 AM
As usual, nothing concrete, just bla bla bla...

anyways, stay safe and Happy New Year guys.

Enjoy bombing villages and killing innocents. Opps, no no, i meant those bloody PKK fighters, who live in villages without families..

Temuchin
12-31-2007, 07:36 AM
As usual, nothing concrete, just bla bla bla...

anyways, stay safe and Happy New Year guys.

Enjoy bombing villages and killing innocents. Opps, no no, i meant those bloody PKK fighters, who live in villages without families..

where the fck were u hiding when our innocent citizens were being killed by PKK bastards under EU'S control? huh?

where the fck were u when they r bombing villages?

now shut up! we r just making operations to protect our country.

and just for ur information

there will never be a zurtistan

kipchak
12-31-2007, 07:39 AM
where the fck were u hiding when our innocent citizens were being killed by PKK bastards under EU'S control? huh?

where the fck were u when they r bombing villages?

now shut up! we r just making operations to protect our country.

and just for ur information

there will never be a zurtistan

eye for an eye, buddy. isn't that the rational thought? if turkish Kobra does not kill all Kurdish babies, they will grow up and take revenge for their daddies and mommies, killing Turkish dads and mom, who kids will kill kurdish kids, who will kill Turks,......logical loop, or is it?

Temuchin
12-31-2007, 07:45 AM
Haha

who is teaching those tales to u buddy?

who?

we dont kill any babies, we r Turk, u forgot? we r not american or russian. first know this!

tell me who says those tales? where did u get it? if we'd killed them, could they ever dare to attack us? we r saying to u that Turks and kurds living under same conditions here but u r repeating tales. this shows ur prejudice!

anyways

speaking to a moron is just wasting time!

kipchak
12-31-2007, 10:08 AM
Haha

who is teaching those tales to u buddy?

who?

we dont kill any babies, we r Turk, u forgot? we r not american or russian. first know this!

tell me who says those tales? where did u get it? if we'd killed them, could they ever dare to attack us? we r saying to u that Turks and kurds living under same conditions here but u r repeating tales. this shows ur prejudice!

anyways

speaking to a moron is just wasting time!

Now tell me about your turkich brotherhood, "brother":))

ulugbekTR
01-01-2008, 01:46 AM
MGAS sen cok tuhafsın ya
ben bir banka olsam. bana para yatıran 10 milyon insan olsa, bunun 100.000 300.000 kişisini ben dolandırmış olsam sen belki 9.milyon 700 bin kişi arasına girerim belki deyip bana guvenirmisin
adamların bırak %1 ini en az %10u yollu ben nasıl guveneyim. nerden biliyim alınlarında pkk:yedigi tabaga mıcan /yedigi ekmege hıyanet etmeyen mı yazıyor.
elbet hepsi aynı degil. ancak ortadagı para mal mulk de degil. can kardeşim insan canı, adilik itnelik satıcılık

ulugbekTR
01-01-2008, 02:02 AM
HEPSİNE PKK ZATEN DEMEM
o zaman 54 farzın 2si gider.(SUİZAN VE İFTİRA) imansız gitmeye sebeb olan hallerden 2 adetini işlemiş olurum
PKK Nın istedigi dışarı cıkıp çatışmak onları dışlamak. dışlamam. catışmam.
sadece guvenmem. olma ihtimalini goz onunde bulundururum. belki oyule olabilir diye dikkatli oılurum. dost olmam. ancak mutmain olduktan sonra guvenirim.
genede icimde bir kurt(solucan) kalır yani

binbirincigece
01-01-2008, 02:14 AM
kipchak;

If you have some logical Kurdish friends,living in Turkiye; tell them all you narrated above. You'll see that the first attemp of them will be to hars you. ;)

We, the Turks are proud of having morality of war. You're talking about killing babies with cobras; we are releasing the terrorist, who have not commited a serious crime or hasn't yet been in a clash.

I wonder if you can understand Turkish, but if you are not;PKK Bitti, Sıradaki Gelsinmeans; PKK has came to an end, what's in-line or whose turn is it? I tried to explain that PKK and the thought, the plan of dividing Turkey over this issue; "Turkish-Kurdish unequality claim" has expired. We were questionning about they, who created PKK and that thought at time; will plan what to do in our country from now on? So, if you are one of those "they", stop scratching it; or else you must accept that our Kurdish citizens are happy to live in this country and being real brothers with Turks.

Happy new year.

kipchak
01-01-2008, 03:11 AM
Binbirincigece,

thanks for your reply. however, there is no need talking about morality of war when whole villages are bombed. Probably, you think about morality of Osman armies that you have read in books, well, let's forget about it, Osman empire is dead, and dead is the morality. Now it Turkiye, and reality is that villlages are bombed, probably for the right cause, but let's now play holy now..

binbirincigece
01-01-2008, 03:32 AM
villages are bombed. This is a great lie. Everybody knows exactly that there is no bombed village. Our army proved it. If you claim there is, then you have to prove it, too.

You're talking about Turkish Armed Foces and blame for bombing villages. Being an honoured member of that Army, I certainly know that there is nobody can think about harming civillians even there is right causeas you said.
let's now play holy now..Let's talk about the realities, not about tales.

kipchak
01-01-2008, 04:39 AM
This is a great lie. Everybody knows exactly that there is no bombed village. Our army proved it. If you claim there is, then you have to prove it, too.

You're talking about Turkish Armed Foces and blame for bombing villages. Being an honoured member of that Army, I certainly know that there is nobody can think about harming civillians even there is as you said.
Let's talk about the realities, not about tales.

great try, but won't work with me. Reminded me of western media who pull out excerpts of main idea and spin it.

That's the whole thing, i have not come across a single Turkish user (excep Demir Kagan) who is able to explain TUrkey related issues without emotions, without beating to one's chest and screaming about greatness of Turks, and its army, Osman descendants and so forth.

THanks anyways.

chepny
01-01-2008, 05:44 AM
PKK Bitti, Sıradaki Gelsin
Sıradaki kipchak galiba :lol:

kipchak;
please prove your claim... if you can't do it. please shut up. do not disgrace yourself...

binbirincigece
01-01-2008, 05:58 AM
great try, but won't work with me. Reminded me of western media who pull out excerpts of main idea and spin it.

That's the whole thing, i have not come across a single Turkish user (excep Demir Kagan) who is able to explain TUrkey related issues without emotions, without beating to one's chest and screaming about greatness of Turks, and its army, Osman descendants and so forth.

THanks anyways.The one talking with emotions is you. I can prove all my words. But when asking to make the same to you, you just start to narrate me tales.

If you close your eyes against sun; only your world will be dark. We didn't bombed villages and will not. Because Being an honoured member of that Army, I certainly know that there is nobody can think about harming civillians...as I said.

YouTube - PKK'ya yönelik hava harekatı

YouTube - Operasyon anının görüntüsü (Sinir Otesi)

Maybe these can change sth. in your mind...

NativeAmerican
01-01-2008, 05:59 AM
su dallamayi ciddiye alip ingilizce cevap bile vermeyin derim (: dallamaya soz geciremezsin. (:

Mgas
01-01-2008, 05:59 AM
MGAS sen cok tuhafsın ya
ben bir banka olsam. bana para yatıran 10 milyon insan olsa, bunun 100.000 300.000 kişisini ben dolandırmış olsam sen belki 9.milyon 700 bin kişi arasına girerim belki deyip bana guvenirmisin
adamların bırak %1 ini en az %10u yollu ben nasıl guveneyim. nerden biliyim alınlarında pkk:yedigi tabaga mıcan /yedigi ekmege hıyanet etmeyen mı yazıyor.
elbet hepsi aynı degil. ancak ortadagı para mal mulk de degil. can kardeşim insan canı, adilik itnelik satıcılık

Guvenmek farklı bir mesele. Bazı konular var ki en yakın gordugumum insana bile guvenip bahsini acmam. Ama bazı konularda vardır ki guvenirim. Simdi ben bir kardeslik ortamı meydana getirmek, boyle bir ambiyans olusturmak istiyorum bunun icin bir sekilde cesitli yaptırımla yapacagım ve bu yaptırımlarıda birilerine guvenerek yapmak zorundayım.

Sadece Kurtleri bırak kendi askerinede o kadar guvenme o zaman. Komutanlarına falan....

ulugbekTR
01-01-2008, 06:34 AM
Guvenmek farklı bir mesele. Bazı konular var ki en yakın gordugumum insana bile guvenip bahsini acmam. Ama bazı konularda vardır ki guvenirim. Simdi ben bir kardeslik ortamı meydana getirmek, boyle bir ambiyans olusturmak istiyorum bunun icin bir sekilde cesitli yaptırımla yapacagım ve bu yaptırımlarıda birilerine guvenerek yapmak zorundayım.

Sadece Kurtleri bırak kendi askerinede o kadar guvenme o zaman. Komutanlarına falan....
KARDEŞ OLMAK OYLE KOLAY DEGIL.O kadar basit degil.
ben komutanlarıma guvenirim. 100 siyasetci 1 asker etmez canım onlar benim
...................
....
.....
3600.000 kipchak olsa ne yazar

ulugbekTR
01-01-2008, 06:43 AM
şehyin biri ile yılan arkadaş olmuş.şeyh yılana hergun sut getiriyor yılanda şeyhe yer altından agzında altın getiriyormuş. gel zaman git zaman şehy hastalanmış. randevuya gidememiş. yerine oglunu gondermiş. "oglum bak şu süt bidonunu felan govugun oraya koy.ordan bir yılan cıkacak. korkutma onu. benim selamımı soyle sana bir emanet vercek onu al gel " demiş. cocuk ulen bu bubam gafayı yedi heralde demiş. ama genede merak etmiş. gitmiş.

bakmış dedikleri dogru. hinlik yapacak ya gerizekalı kendini akıllı sanıyor demişki kendi kendine"uleyn demekki bu yılann govugunda altın dolu. ben yılanı oldurursem yuvayı deşer altınların hepsini cıkarırım. kimsenin haberi bile olmaz zaten bubam olecek yakında" demiş. yılanın kafaya indirivermiş taşı. yılan da oglanı sokmuş oldurmuş, yılan yaralı yaralı kacmış.
gel zaman git zaman şeyh iyileşmiş. gitmiş yılanın govugunun başına. yılan kardeş benim oglan bir ibnelik etti, cezasınıda buldu gel yeniden dost olalım kardeş olalım demiş.
yılan- sende bu evlat acısı bende bu guyruk acısı olduktan sonra biz kardeş olamayız demiş.....
şimdi benim 22 yaşındaki talibim gece kurt pkk cılarca oldurulmuş. sen bana tutmuş kardeşlikten bahsediyorsun. soyle bana biz kardeş olabilirmiyiz

ulugbekTR
01-01-2008, 06:55 AM
talibimin sucu neydi. turk aseri olup nobet tutmak mıyd sucu. biz bugune kadar duşman mı oldukta silahlar bize dogrultuldu. biz ne zaman duşman olduk. kurtce dediginiz verdik. iş dediniz iş kurduk. firma actık. okul dediniz okul actık. kızları satmasınlar dedik, birbirlerini oldurmesinler dedik. araya girdik. 16 cocuk yeter demedik 17 cocuga da aynı azimle hizmet ettik. anadoılunun civanlarını gonderdik beklesinler dedik. doktora dedik gidersen 3 katı maaş verecez dedik. anadolunun hastaneleri doktorsuz beklerken. şehre geldin orayıda kana buladın. kacaklıgı uyuşturucuyu getişrdin milletin başına.
ben turk milleti kardeştir ayrım yapan kalleştir, turk kurt kardeştir ayrım yapan eşşogleşşektir dedim. sen olmaz biz turk degiliz biz ayrıyız dediniz.
soyleesene
biz şimdiye kadar kardeşlik mi ettik kalleşlik mi eşşeklik mi ettik.
kardeşlik anlayana yapılır.
benim her uzattıgım ele mıcmışlar. şimdi ben nasıl kardeşlik diyeyim.
benim ailemde şerefsiz olsa benim ailem onu ya temizleyecek yada bu leke ile yaşayacak.

kipchak
01-01-2008, 07:27 AM
Sure, then I have to take your word for it. Since you know morality of war and descend from greatest nation on Earth. :))

Actually i am not here to proof anything, i was just wondering how many of you are not that brainwashed and have an open mind to have a good discussion. It's the same thing if i asked whether it was true that Ataturk was a Jew and a puppet of International "Jewry", i would hit a wall again.

No matter how you behave here on the forum or in Northern Iraq, Turks are still my brothers in faith and in history and in blood. It's just that i do not always support their actions, and don't talk much about brotherhood on every corner and then profane myself in next thread.

Let there be peace. Or as your great leader Ataturk said, Yurtta baris Dunyada baris.

binbirincigece
01-01-2008, 07:36 AM
Actually i am not here to proof anything, i was just wondering how many of you are not that brainwashed and have an open mind to have a good discussion.

You should have known that on false information, there cannot be unbrainwashed or open-minded discussion. If there is a blame, then I will defend myself. This is he equation.;)

kipchak
01-01-2008, 07:38 AM
You should have known that on false information, there cannot be unbrainwashed or open-minded discussion. If there is a blame, then I will defend myself. This is he equation.;)

There was no need to defend yourself, or your army morality. i was here to learn your opinions and i did learn them. That's my math.;)

Mgas
01-01-2008, 07:48 AM
1-Meseledeki mantık yanlısı

ulugbekTR

Ahmet Kurtdur.
Ahmet PKK lıdır.
O halde tum Kurtler PKK lıdır.

2-Ben hicbir "Kurdia,PKK,Apoo..." diye yırtının pustları savunmam. Cocukları dısındakilerini (ki bu milyonlarca bir sayı yapıyor) kendi ellerimle tek tek keserek oldursem bir an acı bile hissetmem. 1 tane masum olecegine 1 milyon tane kirli-masum olsun, yıkanmıs beyin olsun...ha ben isterim ki bunlarda dogru yolu bulsun donsun ama bunun icinde bekleyip zararlı eylem yapmlarına izin veremem. Ben dogru yolu cizerim,gerekli icraatı yaparım gelen gelir, gelmeyen geberir.

3-Bu tip seyler hicbir alakası olmayan Kurt kardeslerimize diger picler yuzunden rahatsız etmem. Kurtluklerine diger picler yuzunden laf soylemem. Onlar benim icin dogustan kardestir.

4-Benim yaptıgım seyin adı kardeslik olusturmak degil, kardesligi korumak.

Demir Kağan
01-01-2008, 02:25 PM
kipchak, you may think about our muslim Kurdish brothers, you may be afraid of them but they are not seperatists in our country. But if you worry as a humanist for the Kurdish seperatists and their end, all of them will die as we are not going to give anything. So, to take our lands, all the world must come over of us.

And, what I have not understood is, where we have bombed villages and killed innocent people?

kipchak
01-01-2008, 02:36 PM
kipchak, you may think about our muslim Kurdish brothers, you may be afraid of them but they are not seperatists in our country. But if you worry as a humanist for the Kurdish seperatists and their end, all of them will die as we are not going to give anything. So, to take our lands, all the world must come over of us.

And, what I have not understood is, where we have bombed villages and killed innocent people?

I am not here to justify separatists, Demir Kagan. Neither am I advocating for Turkiye to give anything to them. I am just asking questions to your countrymen, who should have better understanding of the situation, however, they fail in explaining their position to me, or maybe i am talking to teenagers here.

I saw on TV (some channel in Turkish) showing videos of smart bombs usage on houses, "koy" - a small village. So my question was natural, how Turkish army ensures that they are not killing innocents, like PKK has been doing for years. Because if they DO kill them, they are no different than PKK for me.

Demir Kağan
01-01-2008, 02:45 PM
No brother, we are not killing any innocents because they are not in our target. Our target is the people who are in PKK, who are helping them and who are with them. We will kill them all.

Turk Silahli Kuvvetleri (Turkish Armed Forces) are sure they are not killing innocents because innocents do not live in mountains. The villages you talk about are the empty villages used by PKK militants. If we bombed innocents, wouldn't it be so easy to hear the cries of Barzani? :)

kipchak
01-02-2008, 12:03 AM
No brother, we are not killing any innocents because they are not in our target. Our target is the people who are in PKK, who are helping them and who are with them. We will kill them all.

Turk Silahli Kuvvetleri (Turkish Armed Forces) are sure they are not killing innocents because innocents do not live in mountains. The villages you talk about are the empty villages used by PKK militants. If we bombed innocents, wouldn't it be so easy to hear the cries of Barzani? :)

Then it makes some sense, as long as those villages are empty, and most likely are training bases or temporary location bases for PKK terrorists.

What is Barzani's official stand on the issue?

ulugbekTR
01-02-2008, 12:05 AM
ya siz hala bu nanay ile mi konuşuyorsunuz.
sallayın gitsin

Demir Kağan
01-02-2008, 02:46 AM
Then it makes some sense, as long as those villages are empty, and most likely are training bases or temporary location bases for PKK terrorists.

What is Barzani's official stand on the issue?

He was making so noisy and talking so loudly and now he is saying "Great Turkish Nation (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=289849)." :)

And if you heard it as Turkish f-16s bombed villages and killed innocents, its so normal as this is a propaganda.

kipchak
01-02-2008, 03:11 AM
He was making so noisy and talking so loudly and now he is saying "Great Turkish Nation (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=289849)." :)

And if you heard it as Turkish f-16s bombed villages and killed innocents, its so normal as this is a propaganda.

certainly, you might know the history better than i do, however, he appeared to be a smart politician, and his talks are not stupid at all, neither it came to me as propaganda.

he probably plays on boths sides though.

Demir Kağan
01-02-2008, 03:17 AM
He never claimed we were bombing innocents but he was telling bombing PKK caves means bombing Kurdish people, etc. And now he is quiet.

ulugbekTR
01-02-2008, 11:49 PM
bu adama argochat sozlugundeki ne kadar gırgır kufurveya yazılar varsa yapasım geliyor

Demir Kağan
01-03-2008, 05:22 AM
Hukumet operasyonun hakliligini anlatmak icin o ulke senin bu ulke benim gezerken, bir Kipcak kardesimiz gelmis bir soru sormus ve biz de cevapliyoruz. Kufurlerini icinde tut ancak sunu da bil, biz dislayici degiliz, biz herkesi icimizde rahatlikla barindirabiliriz cunku kimseye karsi fasistce bir yaklasimimiz yok. Ancak, icimizdekileri dislamaya calisanlari dislariz.

ulugbekTR
01-03-2008, 05:41 AM
Hukumet operasyonun hakliligini anlatmak icin o ulke senin bu ulke benim gezerken, bir Kipcak kardesimiz gelmis bir soru sormus ve biz de cevapliyoruz. Kufurlerini icinde tut ancak sunu da bil, biz dislayici degiliz, biz herkesi icimizde rahatlikla barindirabiliriz cunku kimseye karsi fasistce bir yaklasimimiz yok. Ancak, icimizdekileri dislamaya calisanlari dislariz.
valla ben ne sordugunu bilmem. ama harici yazışmalarınızdan sorulan sorunun iştah kesici soru oldugunu anladım.
kufur edecek olsam senin izninle edecek degilim veya senin kızmanla kesecek degilim
o yapıda insan olsadım elbet ederdim.
aklıma geleni soyledim.

ikide bir yaptıgın yaparız atarız cumlelerine atfen soyluyorum. kimse sana o zevki tattıracak kadar kuculmuş degil.

Demir Kağan
01-03-2008, 05:46 AM
Benim sorunum degil o. Buraya geldiysen, buranin kurallarina uyacaksin, istersem, istemezsem diye bir sey soz konusu degil, begenmiyorsan kendin rahatlikla gidebilirsin.

ulugbekTR
01-03-2008, 05:46 AM
allaha sukurki faşistim(eger faşistlik kelimesi sizce ulke adına moral bozucu sozler eden birini onemsemeyin demekle ortuşuyorsa)
allaha şukirki faşistim.
ben kimlik arayışında degilim.
kimligimde belli dinimde belli.kimligimi haklı davamı anlatmak icin anlamak istemeyenlere caba sarfetmem. onlar beni anlamak icin caba sarfetsin.
.................

ulugbekTR
01-03-2008, 05:51 AM
turkler kelle kesiyor, ali bana asılma, turkler kurdleri eziyor, turkiyeliker arap gibi, gerici yobaz, carsaf icine sıkışmış medeniyet, pkk gerilladır desek cok normal bir durumdur. bu konuşulacak konudur.bunu deyenler kotu olmaz.onlara alnatmak lazım. zaten pur dikkat anlamak icin bekliyorlar. yazık ki anlatan olmamış onlara. turkiyede tv yok gazetede yok (Teşbih-GENELLEME)
...
ancak tum bunlara hararetle karşı cıkan MORAL BOZUCU MESAJLARA ALDIRMAYIN MORALINIZI BOZMANIZA BILE GEREK YOK. boylesi insanlara boyle aklımdan geciyor demek, faşistlik kurala uymazlık, ve bilimum kuraldışı harekettir.
cok onemli bir gorev burada seni bekler. oba altından sopa gosterme gorevi. deyesi gelmek lakin dememek de suctur. olmaz oyele şey.cunku sana moraline deger vermek boyle bir suctur.kurallar bellidir. ya uyarsın ya uyarılırsın

Demir Kağan
01-03-2008, 06:00 AM
Bazi seylerin disaridan nasil gorundugunu bilmek ve o insanlari hakikatle aydinlatmak gerekir. Sen bunu yapmak yerine surekli cahilce davraniyorsun.

Adam geliyor soruyor, arkadaslar ben boyle boyle okudum, bunun asli astari nedir, sense cikip diyorsun ki bu adama kufretmek istiyorum. Bizim yasadiklarimiz bu insanlara nasil anlatiliyor? Bu insanlara nasil sunuluyor? Ermeni soykirimi basta olmak uzere, Kurt sorunu ve Turkiye'de yasanan diger olaylar bu adamlara nasil gosteriliyor? Bunu sorguluyor musun? Hic zannetmiyorum, oyle olsaydi sen de elinden geldigince neyin ne oldugunu anlatmaya calisirdin. Sen gordun mu burada bir Kurt'e Kurt sorununu anlattigimizi, bir Ermeni'ye, Ermeni soykiriminin olmadigini anlattigimizi?

ulugbekTR
01-03-2008, 06:18 AM
Bazi seylerin disaridan nasil gorundugunu bilmek ve o insanlari hakikatle aydinlatmak gerekir. Sen bunu yapmak yerine surekli cahilce davraniyorsun.

Adam geliyor soruyor, arkadaslar ben boyle boyle okudum, bunun asli astari nedir, sense cikip diyorsun ki bu adama kufretmek istiyorum. Bizim yasadiklarimiz bu insanlara nasil anlatiliyor? Bu insanlara nasil sunuluyor? Ermeni soykirimi basta olmak uzere, Kurt sorunu ve Turkiye'de yasanan diger olaylar bu adamlara nasil gosteriliyor? Bunu sorguluyor musun? Hic zannetmiyorum, oyle olsaydi sen de elinden geldigince neyin ne oldugunu anlatmaya calisirdin. Sen gordun mu burada bir Kurt'e Kurt sorununu anlattigimizi, bir Ermeni'ye, Ermeni soykiriminin olmadigini anlattigimizi?
Sıradaki kipchak galiba

kipchak;
please prove your claim... if you can't do it. please shut up. do not disgrace yourself...

su dallamayi ciddiye alip ingilizce cevap bile vermeyin derim (: dallamaya soz geciremezsin. (:
Valla ben ingilizce pek bilmem. Bu arkadaşların mesajlarına atfen hesaba almayındedim. Çünki bu mesajlar adamın ne zihniyetini anlatıyordu.
Sonunda da aklımdan kufretme duşuncesinin gectigni soyledim.
ki diger arkadaş apacık kufur etmiş zaten. dallama demek sevgili kardeşim demek degildir.
Sen ise cıkmış bana atarım, icimizden bir kardeşimiz, dışarıdan birisi lafları, sonrasnda kurallar bellidir, uyarsan uayarsın uymassan....., cahilsin felan fırt deyip hava yapıyorsun daha oncede 2 defa yaptın.
ben hava atmadım. kufur etmedim. zaten kufure karşı oldugum icin başıma gelen geldi. sadece aklımdan gecti dedim. orda arkadaşımız zaten etmiş bile.

ulugbekTR
01-03-2008, 06:24 AM
bak http://www.haberturk.com/kuturesim/kampan2326df6d54d65.jpg
'Camiler İstanbul'da kalsın'

REP'in Hessen gençlik kolları başkanı Matthias Otmar da, 'Kadınlarının büyük çoğunluğunu dört duvar arasına hapseden, peçe, türban ya da kara çarşaf arkasına saklayan ve yanında erkek olmadan sokağa çıkarmayanlar, hiç utanmadan Alman kadınlarının, kızlarının peşine düşüyor. Buna hoşgörü gösterilemez' dedi.

Hessen'i donatan parti afişlerinde, 'Kendimi hoşgörüsüz kadın düşmanı İslam dinine karşı koruyorum, Almanya'da zorla evliliğe ve namus cinayetine yer yok. İmza: Sizin Sophie...', 'Minareler yasaklansın', 'Kiliseler köylerde, camiler İstanbul'da kalsın' diye de yazıyor.

----------------------------------------------------------------------------
onlarada anlatmak gerek. o kardeşlerimizde bilmiyor turkleri
yazık oaradaki 2 milyonu aşkın turk anlatamamış onlara.

Seckjin Khan
01-03-2008, 09:40 AM
İki hava saldırısı yapınca hemen ;

PKK tasviye oluyor.
Hükümetin büyük başarısı PKK dağılıyor.
PKK bitti sırada ki Gelsin...

Alın işte PKK bitti diyenler.Alın işte Halkı kandıran Hükümet Büyük Hükümet İş bitiren Hükümet Alın size PKK bitti mi?

her hükümet bu isyanla mücadelen hep kaçtı çözüm aramadı her defasında üslerine TSK yi sürdü Artık ayılın ey millet bu sorun Askeri yöntemlerle bitmez.Askeri yöntemlerin yanında Siyasi irade de birşeyler yapmalı Uyanın...

Mgas
01-03-2008, 09:54 AM
onlarada anlatmak gerek. o kardeşlerimizde bilmiyor turkleri

Aynı politika dunyanın 4 bir yanında yapılıyor. "Alaman kızlarını bizden koruyamazsınız" der, guler ve gecerim...

binbirincigece
01-03-2008, 04:12 PM
İki hava saldırısı yapınca hemen ;

PKK tasviye oluyor.
Hükümetin büyük başarısı PKK dağılıyor.
PKK bitti sırada ki Gelsin...

Alın işte PKK bitti diyenler.Alın işte Halkı kandıran Hükümet Büyük Hükümet İş bitiren Hükümet Alın size PKK bitti mi?

her hükümet bu isyanla mücadelen hep kaçtı çözüm aramadı her defasında üslerine TSK yi sürdü Artık ayılın ey millet bu sorun Askeri yöntemlerle bitmez.Askeri yöntemlerin yanında Siyasi irade de birşeyler yapmalı Uyanın...

Senin oradan nasıl görünüyor bilmiyorum ama bizim buralardan birşeyler verip birşeyler almışız gibi görünüyor. Aldığımız şey PKK'nın tasfiyesi ama karşılığında ne verdiğimizi tam olarak kestirebilmiş değiliz. PKK artık yalnız başınadır ve dağılacaktır. Çünkü bizden ziyade ABD böyle istiyor.

Evet, sıradaki...

PKK tasfiye edildi diye ülkede yaratılmaya çalışılan ayrımcılık, Türk-Kürt çatışması bir kenara bırakılacak değil. Hatta bundan sonra daha da tehlikelisi; tüm dünyaca meşru kabul edilen yaklaşımlarla bu bölücülük politikasının devam etmesi durumunda işimiz daha da zor...

Bunca uğraş başka bir ülkede verilmiş olsaydı, çoktan un ufak olmuşlardı. Allah'tan mayamız sağlam da...

binbirincigece
01-03-2008, 04:28 PM
Bakalım Faşizm ne demekmiş?isim Fransızca fascisme 1 . İtalya'da 1922-1943 yılları arasında etkinliğini sürdüren, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmeyi amaçlayan, yetkinin, tek partinin elinde toplandığı düzen. 2 . Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti.Her iki tanım için de; Ulugbek kardeşim; forumda yazdıklarından tanıdığım kadarıyla seni faşist olarak tanımlamak mümkün değilmiş gibi görünüyor.

Gerçekten de dünyanın birçok yerinden Türkiye öyle görünüyor ki...kimi yerde kadınların sokaklarda kara çarşafla gezdiği sokaklarla dolu; erkeklerin birden fazla kadınla evlendiği, idam sehpalarının kurulduğu, vs.

Bunun sorumlusu zahmet edip okumayan, araştırmayan ecnebi değil; tam aksine onu öğrenmek için meraklandırmayan, reklamını yapmayan; hatta meraklananları da küstürüp daha kötü intibalarla ayrılmalarına neden olan bizleriz. Bu yüzden Kipchak gibilere anlatabildiğin kadarını anlatırsın; anlamazsa o onun derdidir. Atalarımız hiçbir zaman boşa konuşmamış değil mi? "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az." Elbette davul zurna çalacak halimiz yok. Bildiğimizce, dilimiz döndüğünce anlatacağız, dinleyen dinler; anlayan anlar.

Saygılar.

ulugbekTR
01-03-2008, 11:56 PM
Bakalım Faşizm ne demekmiş?Her iki tanım için de; Ulugbek kardeşim; forumda yazdıklarından tanıdığım kadarıyla seni faşist olarak tanımlamak mümkün değilmiş gibi görünüyor.

TUH BENDE FAŞİSTİM DİE BOBURLENİYORDUM. neden soyledin biraz daha boburlenseydik aaaa :D:D:D

NativeAmerican
01-04-2008, 12:23 AM
BOR'un bir tonunu ucuza satiyordur bizimkiler. Eh, bu da kisisel teori. uret uret bitmez bu teoriler arkadas! Ulkede verilecek dagitilacak o kadar cok sey var ki!!