PDA

View Full Version : Azerbaycanlilar

Emil_Diniyev
01-07-2008, 12:29 PM
Irandaki Azerileri bilmiyorum Turklarmi Iranlilarmi ama biz Azarbaycan Respublikadakilar cogunlukla Kafkasli.

Siz daha Azerbaycan Cumhuriyetinin Orta asyada yerlestiyini saniyorsunuz, ben ne diyeyim.

Genetik arastirmalar kanitliyor bunlari. Azerbaycan halki Kafkaslilara, Irandaki Azeriler Iranlilara yakin.

Farkli gorusleriniz varsa buyurun.

Ama siz daha Azerbaycanin Kafkas bolgesinde olduguni bilmiyorsunuz, derslerinizde size nasil oyretiyorlar?

NativeAmerican
01-07-2008, 12:37 PM
Emil kardesim. Ben Anadolu Turk'u olmadigim icin detayli soyleyemem fakat o cografyada cok fazla gen birbirine girmis. Yani Fars-Azeri-Turk genleri zaten birbirlerine cok yakindir. Bilimsel bir arastirma yaparsan "biz onlara daha yakiniz" gibi bir sonuc alamazsin.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 12:41 PM
Ne farsi? Farslar sadece Irandaki Azerilere yakin.

Azerbaycan Cumhuriyeti nerede yerlesiyor bir bak.

Kuzeyimizde Dagistanlilar

Batimizda Gurculer

Guneybatimizda Ermeniler

Guneyimizde Talislar ve Iran Azerileri.

Fars mars gormuyorum ben bu cografyada.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 12:42 PM
Zatan kardesliyinizmi kaldi?

Sari gelini ermeniler mal ettiniz. Sonrada kardesiz deyirsiniz.

Bulent ersoy neler dedi bizim hakkimizda ela.

Demir Kağan
01-07-2008, 12:43 PM
Emil, senin kardesin degiliz ki biz, biz kendine Azeri diyenlerin de kardesi degiliz, bizim kardeslerimiz, bizim ugurlarina canlarimizi verecegimiz, bizim ugurlarina canlarimizi verdigimiz Azerbaycan Turkleri.

NativeAmerican
01-07-2008, 12:44 PM
arkadasim senin dediginin pek aksini soylemiyorum. dogrudur. Kafkaslarda daha degisik, guneylerde daha degisik insanlar gorebilirsin. bu herhangi bir ulkede mevcuddur. Insanlar bulunduklari bolgelerden etkilenir. bir bak Turkiye'de karadeniz insanina bir de Hatay Antakyadakilere... Hele bir sakin ol, neyin kavgasini veriyorsun? Harita bilgimiz var cok sukur..

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/b/bc/350px-Caucasiamapussr.gif

NativeAmerican
01-07-2008, 12:46 PM
Zatan kardesliyinizmi kaldi? Kardes olmak isteyen herkesle kardes oluruz arkadas.

Sari gelini ermeniler mal ettiniz. Sonrada kardesiz deyirsiniz.ben Anadolu Turk'u degilim. Cok fazla detayli bilgiye sahip degilim bu konuda. Bunu biraz acar misin?

Bulent ersoy neler dedi bizim hakkimizda ela.bulent ersoyun ben taaa...... Bulent Ersoy'u Turkiye'de seven sayan kac kisi varmis acaba? :lol: Boyle ufak seylere niye aldiriyorsun ki?

Emil_Diniyev
01-07-2008, 12:49 PM
Turkiye Azarbaycan gardasmi?

Onceden oyle saniyordum sonrada gordumki nefret ediyorlar bizden....

Dilimizle alay ediyorsunuz ve daha bircok sey....

Sari gelini resmen ermenilere verdiniz.

Bulent ersoy ne dedi oyle.

Kardes mardes hikaye.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 12:52 PM
arkadasim senin dediginin pek aksini soylemiyorum. dogrudur. Kafkaslarda daha degisik, guneylerde daha degisik insanlar gorebilirsin. bu herhangi bir ulkede mevcuddur. Insanlar bulunduklari bolgelerden etkilenir. bir bak Turkiye'de karadeniz insanina bir de Hatay Antakyadakilere... Hele bir sakin ol, neyin kavgasini veriyorsun? Harita bilgimiz var cok sukur..

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/b/bc/350px-Caucasiamapussr.gif

http://img169.imageshack.us/img169/3047/azer1tb8.gif (http://imageshack.us)

Demir Kağan
01-07-2008, 12:58 PM
Senin kardesin Gurculer, Ruslar, bizim kardeslerimiz Azerbaycan Turkleri.

MUHLIS
01-07-2008, 01:44 PM
Emilbey siz Gografya va Entografya ayri-ayri bir seyler ogdugunu biliyormisiniz? :lol:

binbirincigece
01-07-2008, 03:11 PM

Sari gelini resmen ermeni itlerine verdiniz.

Kardes mardes hikaye.Emil dönüşüne çok sevindim ama böyle olmasaydı keşke. Zira biz köprüler kurmaya çalışırken bazıları(mız) bilerek veya bilmeyerek çabalarımızı dinamitliyorlar. Korkarım bu sözlerin de aynı amaca hizmet etmesin. Men hala birbirimizi gardash bilirem. Sarı Geline gelince; çok sevdiğim bir "Erzurum" türküsüdür. Ermenilerin canı cehenneme.

Kardeş kelimesinin hikaye olmadığını göstermek için daha duyarlı olmak lazım. Azerbaycan'ı ve Azerileri seviyoruz.

Redd-i İlhak
01-07-2008, 04:06 PM

Kardes mardes hikaye.

Azeri lerden kim nefret ediyor ya? Sen kime sordum bilmiyorum ama bence bunu birkez daha düşün.

Dilinizle de alay eden yok evet Anadolu Türkçesine göre farklı ama illa ki her dilin farklı lehçeleri vardır bizim dilimizde Öz Türkçe değil dalga geçen yok rutubetten nem kapma bence...

Bülent Ersoy kim ya Allahaşkına sen ona takılma sizi seven sever insanların ne dediklerine bakma sizi seven seviyor...

bende Azerileri severim kardeş görürüm aksini düşünüyorsan seninle kardeş olmayız ama Azerilerle kardeşliğim devam eder...

NativeAmerican
01-07-2008, 04:07 PM
yahu bu adam azeri degil (: kesin degil (: Azeri Turkce'sini kapmistir biryerlerden...

Tabriz_Han
01-07-2008, 04:08 PM
Azari olu bir milletdir, eski Irani bir halkdi.

Azerbaycanda Lezgi, Taylsh, Gurcu, Chechen var ve 90% bir Turk cogunlugu var.

Iran'da Fars, Arap, Kurt, Baluch, Lor veee Turk var.

SEN belki "Kafkaslisin", Gurcu, Cecen, Lezgi olabilirsin ama Azerbaycanin ezici cogu Turkdur.

Bizim boylarimiz Bayat, Afshar, Igdir...Goklen, Yazir, Bahurludur.

Biz Kafkasliya, Farsa benzemeyiz, onlar bize benzer, biz evlad-i fatihaniz, atalarimiz bu topraklarin kaganlaridi.

T U R K U Z

YouTube - Tabriz Milli Qiyam 3, May 22 2006

B O Z Q U R D O T A G I

YouTube - Bozqurd Demonstration by Youth in Tabriz ÙStadium

YouTube - Ana Dilim

Iyi dinle

binbirincigece
01-07-2008, 04:11 PM
Azari olu bir milletdir, eski Irani bir halkdi.

Azerbaycanda Lezgi, Taylsh, Gurcu, Chechen var ve 90% bir Turk cogunlugu var.

Iran'da Fars, Arap, Kurt, Baluch, Lor veee Turk var.

SEN belki "Kafkaslisin", Gurcu, Cecen, Lezgi olabilirsin ama Azerbaycanin ezici cogu Turkdur.

Bizim boylarimiz Bayat, Afshar, Igdir...Goklen, Yazir, Bahurludur.

Biz Kafkasliya, Farsa benzemeyiz, onlar bize benzer, biz evlad-i fatihaniz, atalarimiz bu topraklarin kaganlaridi.

T U R K U Z

İmza... .

Tabriz_Han
01-07-2008, 04:48 PM
Emil siz Turkiyenin Azeri Turkcesiyle alay geciyor dediniz, eger durum oyle olsa niye Turkiye sanatcilari Azeri Turk parcalari kullaniyor?

YouTube - SERDAR ORTAC AZERİ nedendir

YouTube - Bengu - Gel Gel ( www.iraneman.org )

YouTube - Hüseyin Turan - Acayip hayvanlara benziyirsen

YouTube - Azeri ve Türkçe Rap - Türk Monopol - Karambol www.krmbl.com

YouTube - Deyirman ft. Maho.B-Turk-Turke DesteK

_uSu_
01-07-2008, 05:37 PM
I have one Azarbayjani friend and he always tries to speak with me in Russian... don't know why... may be we more understand each other in russian. :)

umut_umut
01-07-2008, 05:47 PM
Quote:
Originally Posted by Emil_Diniyev http://forum.arbuz.com/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=883516#post883516)

Kardes mardes hikaye.

Türkiye Türkçesini ne kadar da güzel konuşabiliyorsun. Tebrik ederim. Bir de Azeri Türkçesiyle bir metin yazsan da biz de tadına vara vara okusak.

Türkiye'de kimse Azeri Türklerinden nefret etmez, aksine hepsini çok severiz. Biz size kardeşimiz dedik bir kere. Kardeş kardeşten nefret etmez Emil. Sizleri çok seviyoruz. Sen nefret ediyorum desen bile seviyoruz. Bak bu kadar kişi seviyoruz diyor bu sana bir anlam ifade ediyor mu? Azeri kardeşlerimin senin gibi düşündüğünü de sanmıyorum.

Sizin diliniz diye bir şey yok. Hepsi Türkçedir. Biz nasıl öz dilimizle alay edelim. Ben hergün Azeri TV'yi izliyorum. Hepsini anladığım için, kardeşlerimi anladığım için gururlanıyorum, seviniyorum kendi kendime. Tabriz_Han'ın dediği gibi sizin türkülerinizin ayrı bir yeri vardır bizde. Ben en az 10 azeri türküsü biliyorum, hepsini de severek söylüyorum, severek dinliyorum. Kimse alay etmiyor sizin şivenizle. Öyle her duyduğunuz şeye inanmayın. Aksine şiveniz herkesin çok hoşuna gidiyor.

Ermenilerle sizin de sorununuz var bizim de. Sarı Gelin Türküsü adı üstünde türküdür. Türkün öz malıdır. Kim kime neyi vermiş? Tapusu bizde miydi bu türkünün. Ermenice söylendiyse bunun suçlusu biz miyiz? Kaldı ki artık her şarkı, türkü her dilde söyleniyor. Orjinaline saygıyla.. Erzurum Türk toprağıdır, Ermeni değil.

Bülent Ersoy'un ne söylediğinin ne önemi var ki?. Sen kalkmış akılsız bir kadın için tüm Anadolu Türklerini yargılıyorsun. Yakışmadı bu sana Emil. Böyle basit şeyleri konuşmaya bile değmez. Bir laf var bizde : "İt ürür kervan yürür."

Biz Türk olanı da olmayanı da seviyoruz. Ama Türk olanları, kardeşlerimizi daha çok seviyoruz. Çünkü binlerce yıldır ayrıyız birbirimizden, uzaktayız biz. Hasretimiz çok büyüdü. Artık kucaklaşmak, doya doya sarılmak, eski günlerdeki gibi bir arada, birlik içinde olmak istiyoruz.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 07:36 PM
Evet Azeriler aslen Turk boyu ama biz bu topraklarda 2000 yildir yasiyoruz, sizler gibi 600-700 yildir batiya gocmedik. Onun icin herseyimizle artik Kafkasliyiz. Irandaki Azerilerde Iranli, kabul etselerde etmeselerde.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 07:47 PM
Ben Kafkas sira daglarinin oldugu ulkede yasiyorum. Artik bende Kafkasli deyilsem ozaman hic kimse deyil. Azarbaycan Respublikasi Kafkas ulusudur.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 07:58 PM
Bu kanitlanmistir. Kuzeydeki Azeriler Gurce ve Dagistanlilarla akraba guneydekilerse Iranlilarla. Bizim danslarimiz bile ayni Dagistan gibi. Irandaki Azerilerse Iran halki olan Talislar gibi dans ediyorlar, muzik caliyorlar ve onlara benziyirler. Cografi yerlesimden olsa gerek.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 08:05 PM
Ama asil amacim irk deyil. Turkiyelilerden dost olmaz, bunu bircox dafa gormusam.

Emil_Diniyev
01-07-2008, 11:48 PM
Ama dediyim gibi, daha Azerbaycanin Kafkasyada yerlestigini bilmeyen ve Orta Asyada yerlestigini sanan bir topluma zaten birshey soylanmaz.

ulugbekTR
01-08-2008, 01:52 AM
Evet Azeriler aslen Turk boyu ama biz bu topraklarda 2000 yildir yasiyoruz, sizler gibi 600-700 yildir batiya gocmedik. Onun icin herseyimizle artik Kafkasliyiz. Irandaki Azerilerde Iranli, kabul etselerde etmeselerde.
bak bu ulkede azerileri encok seven koruyen destekleyten insanlardan biride benim. senin azeri olduguna asla inanmam. sende bir karışıklık var demekki.
biz oyle bir halkız ki araya yıllar, araya savaşlar, cıkarlar girse bile yuzyıllar sonra karşılassak bile kanlarımız kaynar.
ama sen başucumdasın yazılarına gore ve ben seni sevemedim
sana şunu soyleyeyim. git once gecmişini araştır.
belki bir yerlerde karışıklık vardır.kotu bişey degil gecmişini aaştırmak. kerimov bile araştırdı gercegi gordu. şimdi kendisine aslına yakışanı yapıyor. mevlana dedigi ne hissediyorsan oyle ol

ulugbekTR
01-08-2008, 02:00 AM
angutlugun sırası degil. madem sen post kasıyon bende severim post kasmayı. devam edelim.
azadlık gununde rus tankları ustunuse yururken turkiye cine degil kafkasyaya koştu.
yardımlarımız, savaşmak icin giden(kacak kacak) onlarca gonullu ozbekistana gitmedi.
bakuyu bilmiyordukta turk yıldızları zaten baku yerine moskovada gosteri yapıyordu. zaten turk yıldızlarını alkışlayan izlemek icin azadlık meydanını ve diger meydanları binaların tepelerini doldouran milyonlarda zaten rustu.
turkiyede sıfr azeri halkına yardım yatırım icin kurulmuş holding zaten nahcıvan yerine osha gitti
milli takım azerbeycanla degil ermenistanla mac yaptı. hatta hakan şukure saldıranlarda ermeniydi.
hatta anlaşmaları imzaladıgımız mubarek elcibey degildi, o elcibey maskesi giymiş mogoldu.
biz turkuz. yer ediniriz, şehir ediniriz fethederiz. bizde vermek yok almak var.
beni konuşturmna aklını alırım senin
daha hala elimizden geleni yapıyoruz

ulugbekTR
01-08-2008, 02:12 AM
ben konyalyım izmire gittigimde izmirlilere komisk gelir guluşurler.
konyaya trapzonlu gelinmce bizde onlara guleriz.
hatta bazılarımıza cok canciger gelir azeri dilinde konuşuruz.
gulerız. bu alay degildir. bu farklı gelmesinden gelme gulmedir.tebessum sunnettir zaten.
konyalalıar her k harfini g diye okurlar. konya=gonya
kalmak=galmak
garaman=garaman
isaya=hese
ibrahime=ibram
babaya=bubaa
.........
karamalılar kelimenin sonunu uzatırlar.
emmioglu ne yapiyorsun=emmoglu noguruuuuun
ben geldiiiiiiiim. sen nahılsınnnnnnnnn
......
Bunlar bir istanbullaya komik gelebilir.
evet bu cok normal bir durumddur.
----------------------------------------------------
ama bir japonu taklit edemeyiz. bize komik gelmez
rusun konuştukları da bize komik gelmez
romanında konuşmaları bize komik gelmez
ama azerinin,ozbegin,ahıskalının, lazın, avşarın, gerkezin ve dihgerlrinin konştukları bize komik farklı gelebilir
cunku azda olsa anlarız. bazı farklılıkları ayırt edebiliriz.
bu bile aynı millet oldugumuzu acıklar

ulugbekTR
01-08-2008, 02:21 AM
BENİM BABAM SEİN BABANI DOVER.
benim dayım 2tane ohhh. senin kac dayın var
bizim koyun otobusu var sizin koyun dolmuşu var
bizim boyumuz uzun sizin ki kısa.
.......biz bu gibi terimleri kucukken birbirimize nispet yapmak icin cıllıtmak icin kullanırdık
şuan senin yazdıgın biz binlerce yıl once siz yuzlerce yıl once gelmişssiniz tabiri ile bu aynı bir durum
sonucunda hepimiz gelmişiz. hepimiz bir yerleri toprak edinmişiz. fethetmişiz almışız.
bir azeri asla. guney azerbeycanlıya sen iranlısın. kabul etsende etmesende diyorsa o adam ya ahmaktır, ya gecmişinde farklılık vardır, ya haindir, ya satılmıştır, yada kendi milletinden halkından nefret etmektedir. bir yerlerde kuyruk acısı vardır.
bu laf kufurden başkası degildir.en adi kufurlerden biridir. tebrizde halk bu lafın benzeri icin iran askeri tafından olduruldu(bizce şehit oldu)
o lafı eden iran devlet gazetesinin bir cizeriydi. ben iranlıyım diyordu.
ama bugun bir benzeri karşımızda
o ise ben azerbeycanlıyım diyor.
ister atılayım ister uyarı alayım. isterse insanlar beni yanlış bilsin diyemeden gecemeyecegim.
SEN BU SOZLE DAVA ŞEHITLERIME, DAVAMA, TABRIZA AZERILIGE, VATANA KUFUR ETTIN
O IRANLIYDI. AMA SEN AZRIYIM DIYORSUN
BIR AZERI KENDI KANINI NASIL AŞAGILAR BOYLE
YAZ<IK COK YAZIK

Emil_Diniyev
01-08-2008, 02:42 AM
Onlar ozlarina Iranli deyir.

Git onlardan sorus niye ozlarina Iranli deyirlar.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 02:45 AM
Buda sana genetik arastirmalar....

http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_origin_of_the_Azerbaijanis

Genetic testing has also revealed Iranian Azeris to group more with other Iranian peoples[14] while Azeris from the Republic of Azerbaijan group more with Caucasian peoples.

http://img301.imageshack.us/img301/8003/armenobasuu3.jpg (http://imageshack.us)

Kuzey Azerilerinin genetiki bu.

Guney Azerilerinin yani Iran Azerilerinin genetik haritasini bulamadim.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 03:24 AM
http://img441.imageshack.us/img441/9535/armenobas2kr3.jpg (http://imageshack.us)

ulugbekTR
01-08-2008, 03:38 AM
onu bunu bırak herşeyden once muslumanız ve insanız
a olmuş be olmuş onemlide, insan olmaktan onemli degil.
ama once insan olmak gerek.
ben sana o sozluktewn neler bulur yapıştırırım. inanacakmısın.
japonlarda başka bir araştırmada kendilerini turklere akraba olarak cizmişler.
VATANININ DAVASINA DAVA UGRUNA SEHIT OLAN INSANLARA"SIZ AZERI DEGILSINIZ SIZ IRANLISINIZ ISTESENIZDE ISTEMESENIZDE"diyen kakaret eden bir insanla neyi konuşacagım

ulugbekTR
01-08-2008, 03:46 AM
sen bişey acıklamak, sozlukten buludugunla milleti aydınlatmaktan cok hakaret ediyorsun. ilk mesajından son mesajına kadar.
turk olup olmamamn(kendince), bilmen hangi gavur dingilin araştırmasını gostererek gecmişine dostluga ve insanlara hakaret etmeni caiz kılmaz.
bilmiyorlar desin, bazı konularda bize destek olmadılar dersin, felanca kaynakta bizim farklı oldugumuzu gosteriyor dersin. ancak hicbir şekilde duşmanımsı, hakaretvari, destursuz yazılar yazamassın. yazdıgında karşında ya senin gibi delileri bulursun yada hic mutatap bulamassın.
sen git once kndi dostlugunu sına. kendini araştırda sonra benim kardeşlerime benim halkıma laf at.
bundan sonra senin gibi bir gidiye verecek sozum yoktur. ne yazarsan yaz umrumda degil.

NativeAmerican
01-08-2008, 03:47 AM
yahu kasmayin bu adam azeri felan degil salliyor..

Emil_Diniyev
01-08-2008, 04:10 AM
100% Kuzey Azeriyim.

Dagistan sinirinin yakininda yasiyorum.

Sen kimsinde gelmissin bana Azeri deyil diyorsun.

Bu adam Azeri filan deyil: Bu chok tipik bir cevap.

Siz hersey istediyiniz gibi gormaya calisirsiniz, garcaklari inkar edirsiniz.

NativeAmerican
01-08-2008, 04:26 AM
100% Kuzey Azeriyim.

Siz hersey istediyiniz gibi gormaya calisirsiniz, garcaklari inkar edirsiniz.listemde birsuru azeri adam var rus forumlarindan gelip senin gibi bir cift fitne yazi yazmadi bana... sen buraya kayit oldugundan beri hep farkli seyleri deseliyorsun. buradaki insanlarin senden bekledigi kardeslik ki onlarda senin bekledigini yapsin. Yani buradakilerin cok da ihtiyaci yok senin kardesligine fakat gonulden zaten kardesler. sen diyorsun ki "bulen ersoy boyle dedi" yahu arkadasim kim takar bulent ersoyu. hadi taksa bile niye bir manyak sarkicinin dedigine takiliyorsun? yani senin derdin ne? ne yaptilar sana? sen acik acik dilinin altindaki baklayi cikart, onlar da sana izah etsinler durumu...

gel burayi meydan gibi kullan, onlarda girsinler meydana kozlarinizi paylasin.

Tabriz_Han
01-08-2008, 09:04 AM
Emil

Eh artik karar ver.

Aslen Turk boyu hep Turk boyudur.

Emil
Bu kanitlanmistir. Kuzeydeki Azeriler Gurce ve Dagistanlilarla akraba guneydekilerse Iranlilarla.

Sen hayal dunyadami yasiyorsun

Nasil kafkaslisin?
Dilin kafkasli dilmi?
Tarihin kafkaslimi?
Boy teskilatin kafkaslimi?
v.s v.s

Iranli nedir Emil? Iranda Arap var, Fars var, Kurt var, Talysh var, Baluch var, Turk var.

Emil
Genetic testing has also revealed Iranian Azeris to group more with other Iranian peoples

:lol: Bunlar Fars sovenist hikayeleridir

Iranian peoples uydurmadir, Arap var, Fars var, Turk var hele zencisi bile var, Dogu ve Bati Iran arasinda genetik farkliliklar var.

DNA samples from Iran show far fewer Indo-Iranian markers in the west of the country, despite an Indo-Iranian language being dominant across the region.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/1502189.stm

Bati Iran ve Dogu Iran arasinda genetik farkliliklar var, peki "Iranli DNA" ne olyuor ozaman.

http://img441.imageshack.us/img441/9535/armenobas2kr3.jpg

Oz'bek, Kazak, Karakapak, Turkiye'ye yakinmis :lol:

Bu genetik haritalar genetikle ilgili, milletle baglantisi yok.

Emil
Sen kimsinde gelmissin bana Azeri deyil diyorsun

Sen TURK deyilsin.

Seni kac forumda ayni hikayeleri yazdigini gorduk, seni kac forumdan atildigini gorduk, kimi aldatigini saniyorsun ha.

Bunu bilmeliysin.

Kafkas denilen bolge'yi herhalde iyi tanimiyorsun.

Kafkaslarda 300,000 Ahiska Turk
http://en.wikipedia.org/wiki/Meskhetian_Turks

300,000 Karachay
http://en.wikipedia.org/wiki/Karachay

100,000 Nogay
http://en.wikipedia.org/wiki/Nogais

100,000 Balkar
http://en.wikipedia.org/wiki/Balkars

10 milyon Tatar
http://en.wikipedia.org/wiki/Volga_Tatars

ve 10 milyon Azeri Turku var

Daghistanin 20% Turk.

Avarlarda Turk kokenlidir, Daghistanin en buyuk ulusu.

Yani Kafkasli olsanda Turklukden cikamiyorsun, Kafkaslarda Turk hakimiyeti kuvvetlidir, Kafkas elbisesini bakin Turkmen kokenlidir, muzikileri, kulturu, yemekleri bir bakiniz.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 11:06 AM
Avarlar Turk deyil, sadece Azarbaycanlilarla iliskileri var cunku bizlerle ayni bolgede yashamishlar.

Benim yasadigim sehir Avar cogunluklu.

Azarbaycanin Kuzey Dougusnda yasiyiram, tam Dagistan sinirinin yakininda.

Hec zaman bir Avarin ozuna Turk dediyini gormamisam.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 11:07 AM
Azarbaycan Respublikasi 7.5 milyondur...

3 milyon Avar va Lezgi

1 milyon Talish va Tat

1 milyon Gurcu

1 milyon Ermani va Yahudi

0.5 milyon Rus

Belki geriye kalan 1 milyon deyisik Turk boylarindan.

Pechenek va Oguz boylarindan.

BOZ-OK
01-08-2008, 12:20 PM

3 milyon Avar va Lezgi

1 milyon Talish va Tat

1 milyon Gurcu

0.5 milyon Rus

Sen bunlarin hangisine dahilsin Emil_Diniyev? Turk olmadigina gore....:cool:

Not: Turkiye'de yaratilmaya calisilan "Turkiyelilik" kavraminin bir benzerinin Azerbaycan'da da yaratilmaya calisildigi cok aci bir sekilde goruluyor... Her zaman savundugum, devlet veya ulke olmakla ulus olmak arasindaki fark budur iste... Turkiyeli olmak sizi nasil Turk yapmaya yetmiyorsa, Azerbaycanli veya Ozbekistanli olmak da sizi Turk yapmaya yetmiyor... Aybike'nin imzasindaki gibi, "kan temiz olacak"...:cool:

Redd-i İlhak
01-08-2008, 02:17 PM

3 milyon Avar va Lezgi

1 milyon Talish va Tat

1 milyon Gurcu

0.5 milyon Rus

ya bırak şimdi kim kimdir kaç kişidir.

sen bizimle kardeş olmadığını söylüyorsun iyi tamam sen bilirsin bunu bizimle paylaşmana gerek yok biz zaten bizi sevenleri seviyoruz sevmeyenlerle işimiz yok ;)

Atropatena
01-08-2008, 02:49 PM

3 milyon Avar va Lezgi

1 milyon Talish va Tat

1 milyon Gurcu

0.5 milyon Rus

Dozdum, dozdum, ancaq bu posta qeder:lol: Sen Marsdanmi gelmisen, ya Veneradan?)))) Kimi ALDADIRSAN, NE DANISHIRSAN?:lol: Bu statistikani yuxundami gormusen, ya menim dunyadan xeberim yoxdur?:lol:YALAN bu boyda olamaz, insaf da dinin yarisidir:lol:

NativeAmerican
01-08-2008, 03:41 PM
al iste Azeri Turku budur ;)
(Emil'e hitaben)

Dozdum, dozdum, ancaq bu posta qeder:lol: Sen Marsdanmi gelmisen, ya Veneradan?)))) Kimi ALDADIRSAN, NE DANISHIRSAN?:lol: Bu statistikani yuxundami gormusen, ya menim dunyadan xeberim yoxdur?:lol:YALAN bu boyda olamaz, insaf da dinin yarisidir:lol:

Tabriz_Han
01-08-2008, 08:30 PM
Emil_Diniyev http://forum.arbuz.com/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=884332#post884332)

3 milyon Avar va Lezgi

1 milyon Talish va Tat

1 milyon Gurcu

0.5 milyon Rus

:shock::shock::shock:

Salla Salla :lol:

Ethnic groups
Azeri (http://en.wikipedia.org/wiki/Azeris) Turk 93.3%, Lezgin (http://en.wikipedia.org/wiki/Lezgins) 2%, Russian (http://en.wikipedia.org/wiki/Russians) 1.6%, Armenian (http://en.wikipedia.org/wiki/Armenians) 1.5%, Turkish (http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_people) 0.6%, Persian (http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_people) 0.27%, Georgian (http://en.wikipedia.org/wiki/Georgian_people) 0.17%, Ukrainian (http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainians) 0.16%, Jewish (http://en.wikipedia.org/wiki/Jews) 0.11%, Kurdish (http://en.wikipedia.org/wiki/Kurds) 0.08%, Tat (http://en.wikipedia.org/wiki/Tats) 0.1%, Udi (http://en.wikipedia.org/wiki/Udins) 0.05%, Other 0.2%
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Azerbaijan

Azeri 90.6%, Dagestani 2.2%, Russian 1.8%, Armenian 1.5%, other 3.9% (1999 census)
note: almost all Armenians live in the separatist Nagorno-Karabakh region
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/aj.html

Avar[ava] 44,000 in Azerbaijan (1989 census).

Lezgi[lez] 171,400 in Azerbaijan (1996).

Talysh[tly] 800,000 in Azerbaijan (1996).

Azerbaijani, NorthAlternate names: Azerbaijan, Azeri Turk

http://www.ethnologue.com/show_country.asp?name=Azerbaijan
[azj] 6,069,453 in Azerbaijan (1989 census).

Emil
Avarlar Turk deyil

Oguzlardan once gelen bir Turk boy teskilatidi

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Avars

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:01 PM
Azeri diye birsey yoxd Tabriz Xan. Turk boyudur. Pechenek va Oguz karismi.

Ama Azarbaycanin sadaca 1 milyonu Turkdu. Onlar devlatin verdiyi rakamlar.

Azarbaycanin naradaysa yarisi Dagistanlidir, Avar va Lezgi.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:03 PM
Oguzlardan once gelen bir Turk boy teskilatidi

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Avars

Bunlar farqli Avarlar.

Manim dediyim Kafkas Avarlari.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:09 PM
Azarbaycan Respublikasinin millatinin gani Kafkas ganidir. FISO!

Tabriz_Han
01-08-2008, 09:17 PM
Emil

Sana uch kaynak gosterdim, sen bana bir tane gosterebilirmisin.

Azerbaycanin 90-93% Turk'dur.

Daghestanin 20% Turk'dur

Emil

Dunya Lezgi nufusu 500,000

http://en.wikipedia.org/wiki/Lezgian_language

Dunyada tum Avar nufusu 800,000

http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Avars

Emil
Azarbaycan Respublikasinin millatinin gani Kafkas ganidir. FISO!

Azerbaycan dovletin gani insan ganidir, milleti ise T U R K

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:22 PM
Onsuzda san hechzaman qabul elamiyacaxsan.

Azarbaycanin qani Turk deyil. Bu bilinir.

Azarbaycan Respublikasi Qafqasda yerlasan bir olka, qaninida qomshu Qafqas (Gurcustan, Daqistan) olkalarindan alip.

Tabriz_Han
01-08-2008, 09:40 PM
Sen irkcimisin, kafatascimisin, benim bildigim kan kirmizi akar, senin kanin yesilmi nedir bilmem, insan kani var okadar.

Farkli olan milletdir

Biz sanli Turk milletin bir koluyuz, sen neysin ha.

YouTube - Merend Xurdadin 1ne Hazirlanir 1386-2007 Turkce - 1ci Bolum

YouTube - Merend Xurdadin 1ne Hazirlanir 1386-2007 Turkce - 2ci Bolum

Türk qardaşim sən də gəl!
Mənim dilim ölən deyil,
Fars dilinə dönən deyil!
Türk dilinə mədrəsə,
Olmalıdır hər kəsə!
Təbriz, Bakı, Ankara,
Farslar hara, biz hara!

HARAY HARAY MEN TURKEM

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:54 PM
Irandaki Azarilardan video verme buraya.

Babak Khorramdinin Azarbaycan Respublikasina daxli nadir?

Babak xorramdin hech bu topraqlara ayax basmayip.

Emil_Diniyev
01-08-2008, 09:56 PM
Sizin lahcanizi anlamax bela olmur.

Farscayla Turkcani qatirsiniz birbirina, qarip birshey cixir.

Azarbaycanca danishmagi oyranin birinci.

deyrambel
01-08-2008, 10:54 PM
100% Kuzey Azeriyim.

Siz hersey istediyiniz gibi gormaya calisirsiniz, garcaklari inkar edirsiniz.
:Dtipik bir insan - ben baku de 5 il yasamisam senin kim cohdur orda- Azerbaycan da Turk lezgi talish tat kurd ermeni avar gibi cesitli milletler yasiyor ama sirf tarih yaratmak icin albania atroptane gibi seyler uydurdular- cunku ermenilerden cok korkuyorsunuz-ermeniler bu topraklarin kendilerinin oldugu deyo- Azerilerde tarihle kanitlamaya calisyolar bu topraklarin kendilerinin oldugunu

arkadaslar zaten koku Turk olan ben Turkum der- bakin karistirmayin bu insanlari Azerbaycan da bir cok millet var- ben cok sordum senin milletin ne diye- Turk olan zaten ben Turkum der- Turk olmayan burun girin eder Azeriyim kafkasliyim yok bilmem neyim der-

deyrambel
01-08-2008, 10:56 PM
Sizin lahcanizi anlamax bela olmur.

Azarbaycanca danishmagi oyranin birinci.
soysuz rus karmasi konusup durma:D once kendi goruslerini yaz - de ben turk degilim azeriyim kafkasim rusum donmeyim ama butun milletin hakkinda konusma-

NativeAmerican
01-09-2008, 02:04 AM
emil, bak bak bu sana!

AZƏ RBAYCAN-TÜRKİYƏ

(Cavanşir Quliyev musiqi bə stə lə mişdir)

Bir ananın iki oğlu,
Bir amalın iki qolu.
O da ulu, bu da ulu
Azə rbaycan-Türkiyə .

Dinimiz bir, dilimiz bir,
Ayımız bir, ilimiz bir,
Eşqimiz bir, yolumuz bir
Azə rbaycan-Türkiyə .

Bir millə tik, iki dövlə t
Eyni arzu, eyni niyyə t.
Hə r ikisi cümhuriyyə t
Azə rbaycan-Türkiyə .

Birdir bizim hə r halımız—
Sevincimiz-mə lalımız.
Bayraqlarda hilalımız
Azə rbaycan-Türkiyə .

Ana yurdda-yuva qurdum,
Ata yurda könül verdim.
Ana yurdum, ata yurdum
Azə rbaycan-Türkiyə .

20 ì à ð ò ,1996.

Bahtiyar Vahapzade

Tabriz_Han
01-09-2008, 04:37 AM
Vahabzade'den bir kac satir daha

YouTube - Azerbaijan and Turkey (Brotherhood Video)

MƏN TÜRKƏM

Sən bizi aldatdın illərdən bəri,
Mən çərxi-fələkdən dərs götürmüşəm.
Özgə anasından süd əmənləri,
Özgə qulluğunda duran görmüşəm.

Bəsdir dözdüyümüz ölümdən betər,
Köhnə bazardakı köhnə nırxa.
Milləti yüz yerə caladın, yetər,
Yüz arxın suyunu qatma bir arxa.

Əslimi, nəslimi tanıyıram mən,
Qarışıq deyiləm, özümdən hürkəm.
Sən kimsən, sən nəsən, özün bilərsən,
Mən ilk qaynağımdan türk oğlu türkəm!

Sübutdur, dəlildir, ağlın qibləsi,
Dəyişə bilərsən ağlımı ancaq.
Canım çıxanadək qəlbimin səsi,
“Türkəm”-gerçəyini pıçıldayacaq.

YUNUS İMRƏYƏ

- Bir yerdə ölub, bəs niyə min yerdə doğuldu?
- Eşqində yanırkən yenidən bir də doğuldu.
Şerindəki hikmətli sətirlərdə doğuldu.

- Bir yerdə ölüb, bəs niyə min yerdə məzar?
- Hər qazılır çünki könüllərdə məzarı.
Otlarda, çiçəklərdə və güllərdə məzarı.

- Əfsanəmi, gərçəkmi? Bu insan, necə insan?
- Varlıq səsidir, qopmuş o, türkün qopuzundan.

http://www.vahabzade.net/

Tabriz_Han
01-09-2008, 05:13 AM
Emil
Irandaki Azarilardan video verme buraya.

Niye, korktunmu :D

Bati'da Turk, Kuzeyde Turk, Guneyde Turk, Dogudan Turk, bizden kacamazsin.

Kafkazlar neredeyse iki bin sene Turkun yurdu, Bulgarlardan, Avarlara, Kazarlardan Oguzlara, Selcuklardan Atabeklere, Osmanlidan Safeviye.

Kafkazli olsan ne deyisir olmasan ne deyisir, Kafkaz zaten Turk ve Turklerin dostlari Cecen, Cerkez, Avarlarin yurdu.

Emil

Iran Turkcasi qarip degil, eger Turksen hamisini anlarsin.

YouTube - Oyan Tabriz_1

YouTube - Iran and azari people 1

YouTube - Ana Dilim

Emil_Diniyev
01-09-2008, 07:59 AM
Anlamadiqim birshey var. Siz Azarbaycanda vs vs diyanda kurdlarida deyirsiniz.

Kurdlar ancax bir kac yuz dur Azarbaycanda.

Onlarin hepsi karabag bolgesinde yasar, ve zaten karabag ermeni kontrolunde.

Azarbaycan kimse kurd soylu deyil, sadaca bir kac yuz kurd var.

Ilgincdirki sizlar harzaman Azarbycanda vs vs halklar yasar derkan kurdlarida araya sixistirirsiniz. Maraxlidir.

Emil_Diniyev
01-09-2008, 08:06 AM
Tabriz Xan: San tabiki Kafkasli deyilsin. Cunku san Iranin kuzeyindansin.

Ama ben ve Azerbaycan halki Kafkaslidir cunku biz bu bolgadanix.

http://img504.imageshack.us/img504/1598/25hn3.jpg (http://imageshack.us)
http://img504.imageshack.us/img504/1598/25hn3.89f5b2d5e7.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=504&i=25hn3.jpg)

deyrambel
01-09-2008, 08:55 AM

http://img504.imageshack.us/img504/1598/25hn3.89f5b2d5e7.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=504&i=25hn3.jpg)

cocukmusun sen ya--- :lol: adami sinire etme- ruslar Azerbaycani boldu - kuzey kafkaz ve guney kafkas diye ikiye ayirdlar- ruscada ismi kafkas ve zakafkas- salakmisin oglum sen -ruslar sizi ayirdi diye sen simdi kafkaslimi oldun- Azerisen azerisin neyikanitlamaya calisiyon

sen azerisin ama herkes hakkinda konusaman senin sozun kendini ilgilendirir

turkmencay anlasmasini ruslar benim babaannemlemi yapti

deyrambel
01-09-2008, 08:55 AM

cocukmusun sen ya--- :lol: adami sinire etme- ruslar Azerbaycani boldu - kuzey kafkaz ve guney kafkas diye ikiye ayirdlar- ruscada ismi kafkas ve zakafkas- salakmisin oglum sen -ruslar sizi ayirdi diye sen simdi kafkaslimi oldun- Azerisen azerisin neyikanitlamaya calisiyon

sen azerisin ama herkes hakkinda konusaman senin sozun kendini ilgilendirir

turkmencay anlasmasini ruslar benim babaannemlemi yapti

Tabriz_Han
01-09-2008, 09:35 AM
Emil
Azarbaycan kimse kurd soylu deyil, sadaca bir kac yuz kurd var.

Ilgincdirki sizlar harzaman Azarbycanda vs vs halklar yasar derkan kurdlarida araya sixistirirsiniz.

Konuyla ne alaka? :?

Sende durmadan kiviriyorsun, burada kim Azerbaycan Turklugun asinda Kurd soylu oldugunu demis?

Emil

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Caucasiamapussr.gif

Azerbaycan Kafkaslarin eteklerinde, eger Azerbaycan Kafkas bolgesindese, Turkiye'de Kafkas sayilir.

Kafkasli ne demek?

Haritaya baksana, ortasinda Karachay, Nogay, Kumyk Turkleri bulunuyor, yani Kafkasli olarak Azerbaycan Turklugunu yine Turk olmakdan kurtaramiyorsun :lol:

Kafkaslarin Turklukle bagli oldugunu bilmiyormusun?

http://img320.imageshack.us/img320/4631/grozni7pi.jpg

Kalpak
Khazir (Silah tasinan yerler)
Charik
Arkalik

Turkler Kafkaslarin giysileri cok etkilemis, yani Kafkaslar Turklere yabanci mekan degil.

Emil_Diniyev
01-09-2008, 09:48 AM
Chok komiksin.

Turkiyede Kafkas siradaglari varmi?

Bir ulkenin Kafkasya bolgesine ait olmasi icin o ulkede Kafkas sira daglari olmasi lazim.

Seni verdiyin harita Kafkasyaya genis bir bakis haritasi. Tamamiyle Kafkas haritasi deyil.

Cahil cahilde yaziyorsun bide.

Emil_Diniyev
01-09-2008, 09:55 AM
Ne etekleri?

Buyuk Kafkas daglari Azarbaycanin tam kuzeyinden geciyor ve neredeyse Bakuye kadar gidiyor yani doguya.

Bu Kuzey Kafkas dir.

Bide Kucuk Kafkas daglari var, buda ulkenin batisindan baslayip guneyine dogru gidiyor.

Bu Guney Kafkas dir.

Eteklerindeymis, Azarbaycan Kafkas dadir.

Emil_Diniyev
01-09-2008, 10:02 AM
Bu manim saharimdan rasimlar.

Balakandan. Azarbaycan Kuzey Dogusu.

http://img175.imageshack.us/img175/6172/09xx0eh5.jpg (http://imageshack.us)

http://img512.imageshack.us/img512/4409/04un6nm6.jpg (http://imageshack.us)
http://img512.imageshack.us/img512/4409/04un6nm6.cf6aa6b6bb.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=512&i=04un6nm6.jpg)

Kiyafetler, danslar, muzikleri hepsi Kafkas. Turkleri andiran birsey gormuyorum.

Tabriz_Han
01-09-2008, 10:29 AM
Emil
Chok komiksin.

Turkiyede Kafkas siradaglari varmi?

Var

http://cache.eb.com/eb/image?id=5923&rendTypeId=4

Lesser Caucusus daglari Turkiye'nin icine giriyor.

Komik olan ne

Emil
Bu manim saharimdan rasimlar.

Balakandan. Azarbaycan Kuzey Dogusu.

Ethnic Groups
Azeris (http://en.wikipedia.org/wiki/Azeris) 64.7%, Avars (http://en.wikipedia.org/wiki/Avars) 21.4%, Georgians (http://en.wikipedia.org/wiki/Georgians) 6.9%, Garachi (http://en.wikipedia.org/wiki/Garachi) 5.6%, Russians (http://en.wikipedia.org/wiki/Russians) and Ukrainians (http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainians) 1.4%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Balakan

Sen 64.7% yada 21.4% yoksa 6.9%danmisin, 1.4%'dende olabilirsin :D

Emil
Kiyafetler, danslar, muzikleri hepsi Kafkas. Turkleri andiran birsey gormuyorum.

Dedem hep derdi, "Cahilden korkma okumus cahilden kork"...

http://img512.imageshack.us/img512/4409/04un6nm6.jpg

Adamin kafasindaki nedir, bana bir soyleyebilirmisin.

http://www.equitour.co.uk/country_pic/Turkmenistan.jpg

O bashlik, kalpak cinsinden telpekdir, 100% Turkmen giysidir.

Oyunun adi ne? QIZ-OGLAN RAQSI

Kafkaslarin asiqlari ve ozanlari meshurdur, hech duymadinmi :P

Emil_Diniyev
01-09-2008, 10:58 AM
Turkiyanin icindan gecmiyor.

Ayrica olsa bile sadece bir sehirden geciyor diye Turkiye oylemi oldu?

Cahil cahil yazma.

Kafkasyada yerlesen ulkeler belli.

Emil_Diniyev
01-09-2008, 11:00 AM
O Azarbaycanlilarla o atda duran Turkmanin benzerliyini soyle bana?

Kendini kandirma.......

Emil_Diniyev
01-09-2008, 11:04 AM
Kafkasyanin neeresi oldugunu bilmiyorsun...

Kavkaz.......

YouTube - КÐВКÐЗ

YouTube - КÐВКÐЗ

KuMuKh
01-09-2008, 11:31 AM
Turanians are of Euro-Asian stock , hence the term Eurasian.

Where is the confusion here ?

Tabriz_Han
01-09-2008, 11:32 AM
Emil
Turkiyanin icindan gecmiyor.

Turkiyenin torpaklarin icine giriyor.

Emil
O Azarbaycanlilarla o atda duran Turkmanin benzerliyini soyle bana?

Sana yeni gozluk lazim, ya korsun ya gormek istemiyorsun

Resimdeki bashlig Kalpak turunden Telpekdir

http://www.fireworksfx.com/Display/Turkmenistan/DSC00078.JPG

100% Turkmen giysidir

Oguz Turkler bunu Kafkaslara getirdi.

http://www.karsliyiz.net/interest_dosyalar/image002.jpg

http://www.terekeme.com/images/TEREKEME.JPG

http://www.ozturkler.com/data_english/0007/images/029.jpg

http://tn3-2.deviantart.com/fs10/300W/i/2006/123/d/a/Mustafa_Kemal_Ataturk_by_ATATURKCU_DUSUNCE.jpg

Kalpakin etimolojisi Turk
http://www.m-w.com/dictionary/calpack

Kalpak Turkun giysidir, bugun Turk olmayan halklarda bashlymizi takiyor, mesela Kafkaslar ve Rusyada.

Atropatena
01-09-2008, 01:37 PM

Emil, azeri diye bir shey var, sen istesen de, istemesen de. Bilmirem, lezgisen ya avar, her halda Diniyev familiyasi bu iki milletden birine aiddir, chalish ki, azeri turklerinin choxluqu seni bu qeder narahat etmesin, nece ki, azeri turkleri Azerbaycanda yashayan hec bir milleti bir birinden ayirmirlar, sen de gozden perde asaraq oz siyasetini yeritme, ve verdiyin yanlish informasiyalarla bu qeder millete ele salma. Mene bele gelir ki, sen bu foruma gelerek, evvelce ozunu azeri turku kimi qeleme vermisen, indi de guya turklerin pisliklerini gormusen, ve ozunu nifret etmish kimi gostererk, bashlamisan siyaset yurutmeye. Subut ele ki, dediklerim doqru deyil

Aybike
01-09-2008, 02:38 PM
iyice civitilmis..
azeriler tuktur..bende turkum demek ben azeriyim,azeride ben..
ama sunu kabul ediyorum.duvarlarin yikilmasindan sonra kendini aydin ilan eden bir kac yuz azeriyi ucan tekme ile cok dovesim geldi..
onun bunun evlatlari benim karsina gecip resmen.
-biz sovyet zamani daha iyidik daha rahattik dediler..
bisey daha var..ben bazi azerilerin(benim de icinde bulundugum) yardim kuruluslarinin savas icin yolladigi malzemeyi sattigini ve savasmadan bazi bölgelerden cekildigini cooook iyi biliyorum..Onlarinda Allah belasini versin...

deyrambel
01-09-2008, 02:44 PM
kafkas kafkasdir kendini kafkas his eden kafkasyalidir- bir daha diyorum kafkasya da Turk halklari vardir--ayri ayri boydan olan bu halklar turktur -coguda oguzdur-- sonuc olarak Azerbaycan da avarlar turkler ermeniler ruslar lezgiler tat kurd talish gibi milletler yasamakta- Azerbaycan in butunlugunu beraberligini korumak icin Azeri dili Azerbaycanlilar gibi sozlerle birlestirici yapmak istediler

ebufeyz elcibey cumhurbaskani oldugunda Turk demisti-ama karisiklik sicti-dedim ya koministler -ecnebiler ve etnik gruba mensup insanlar Azerbaycan i hemen sattilar ozellikle karabag da

ELCIBEY de hukumeti bunlara birakmak zorunda kaldi cunku artik devlet dagilmak uzere idi

ben 5 yil baku d eokudum ve yasadim ---bu yazdiklarim size yuzde yuz garantili bilgidir

ben Turkcu hocalarima cok sordum neden Turkuz demiyonuz neden dene

Azerbaycan da cok bilgili insanlar vardir hepsi de biliyor neyin ne oldugunu ama birakmiyorlar iste

emil dniyev gibi insanlar cogaliyor oralarda
anlayacaginiz bu

Demir Kağan
01-09-2008, 02:46 PM
Emil, her ne haltsan o'sun, bizi zerre ilgilendirmiyor, bakalim neler diyeceksin diye yazmana musaade ettim bir sure ancak sen cocuk aklinla kimi kimden ayirmaya calistiginin farkinda degilsin.

Bu propagandayi baska yerlerde yapabilirsin, bizim burda olmaz.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 02:30 AM
Birincisi git cografya oyran.

Ikinciside, sen Azarbaycanli deyilsin.

Iranin Kuzeyinden gelmissin bana soyumumu oyretecen.

Turkiyeliler Anadoluda yasiyor ve Anadolulu oluyorda Azarbaycanlilar Kafkasda yasiyor Kafkasli olamiyormu?

Ayrica modlar konuyu niye qapatti anlamadim.

Ama Tabriz Xan san get Fars qanini damarlarindan at sonra gal mana soyumu oyrat. ;)

Kur_Sad
01-10-2008, 02:35 AM
Kuzey İran değil orası GÜNEY AZERBAYCAN

Karayılan
01-10-2008, 03:02 AM
Olm Gurcu sen bence bu konuları kendine kompleks yapmissin. Sen, ailen, koyun, ilin her neyse Turk degil anladik Kafkasli ama bu boyle diye tum Azerbaycan halkini kafkasli yapamazsin. Ha su da var; gecen actigin konuda gen arastirmalarina deginmissin. Bu konu hakkinda kac kitap okudun? Kac makale inceledin? İnternet uzerinden buldugun bilimsel dayanagi olmayan haritalarla Azerbaycan halkinin genleri hakkinda nasil yargida bulunabiliyorsun?

Sen kafkaslisin resimlerini gorduk. Ayrica cok sasirmistim burda tanidigim Azerbaycanli arkadaslarima hic benzemiyorsun. Onlar genelde bizim gibi kara kasli kara gozlu insanlar. Birbirimizden hic bir farkimiz yok. Onlar Azerbaycan Turkcesiyle konustuklarında biz anlariz, biz Anadolu Turkcesi konustugumuzda onlar bizi anlar. Orfumuz, adetimiz, gorunusumuz, dilimiz, dinimiz hep ayni. Bakma sen gen arastirmalarina... Hatta istersen bak: National Geographic'in arastirmalari cok acik bir sekilde tum Turkce konusanların(Yakutistan'dan Gagauz Yerine) buyuk oranda M9 marker tasiyicisi oldugunu ortaya koydu. Bu sozu gecen gen hem asyalilarda hem avrupalilarda mevcut, bu da bizim neden hem avrupa hem de asyali oldugumuzu, ikisine de benzedigimizi acikliyor. Cunku biz Turkler Avrasyaliyiz, Turan Avrasya'dadir...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:10 AM
Buradaki Azarbaycanlilarin coxu Irandan. Ayrica san sadaca Bakiyi gordun.

Azarbaycanin kuzeylerine git asil Azarbaycanlilari gor.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:13 AM
Olm Gurcu sen bence bu konuları kendine kompleks yapmissin. Sen, ailen, koyun, ilin her neyse Turk degil anladik Kafkasli ama bu boyle diye tum Azerbaycan halkini kafkasli yapamazsin. Ha su da var; gecen actigin konuda gen arastirmalarina deginmissin. Bu konu hakkinda kac kitap okudun? Kac makale inceledin? İnternet uzerinden buldugun bilimsel dayanagi olmayan haritalarla Azerbaycan halkinin genleri hakkinda nasil yargida bulunabiliyorsun?

Sen kafkaslisin resimlerini gorduk. Ayrica cok sasirmistim burda tanidigim Azerbaycanli arkadaslarima hic benzemiyorsun. Onlar genelde bizim gibi kara kasli kara gozlu insanlar. Birbirimizden hic bir farkimiz yok. Onlar Azerbaycan Turkcesiyle konustuklarında biz anlariz, biz Anadolu Turkcesi konustugumuzda onlar bizi anlar. Orfumuz, adetimiz, gorunusumuz, dilimiz, dinimiz hep ayni. Bakma sen gen arastirmalarina... Hatta istersen bak: National Geographic'in arastirmalari cok acik bir sekilde tum Turkce konusanların(Yakutistan'dan Gagauz Yerine) buyuk oranda M9 marker tasiyicisi oldugunu ortaya koydu. Bu sozu gecen gen hem asyalilarda hem avrupalilarda mevcut, bu da bizim neden hem avrupa hem de asyali oldugumuzu, ikisine de benzedigimizi acikliyor. Cunku biz Turkler Avrasyaliyiz, Turan Avrasya'dadir...

Ana dilim Azarbaycan dilidi.

Demekki Gurcu deyilim. Ama Kafkas bolgesinde yasiyiram ve Kafkasliyim. Butun halkimda boyledir. Tabi Iran karisiklari deyil.

Ben Azarbaycanin taaaa kuzeyindenim, Iran kani buralara gelmemis.

Onun icin biz buralarda kuzeyde chok beyaziz. Cunku Iranlilar buralara gelememisler. Kafkas sira daglari engellemis onlarin yollarini. Asil Azarbaycanlilarda boyledir. Kafkasli.

Kur_Sad
01-10-2008, 03:14 AM
Bak arkadaş,
benim kuzeyli de Güneyli de bi sürü Azeri Türkü arkadaşım var ben ayırmam onları şu çok Türk şu az Türk diye ama illa ayrılacaksa Güneyliler genelde daha Milliyetçi oluyorlar.Ha kuzeydeki arkadaşlarımız da milliyetçi tabii ki.Yanlış yapıyorsun bak bu Gürcüler de hastalık mıdır biri Türkiyelilik çıkarıyor biri Azerbaycanlılık...Türküz biz Türk!

Atropatena
01-10-2008, 03:14 AM
Kafkasli ama bu boyle diye tum Azerbaycan halkini kafkasli yapamazsin.
Ay insanlar, Qafqazli, yani Qafqaz sira daqlarinin eteyinde yashayan milletler. Qafqazli millet adi deyil, milletin harada yashadiqini gosteren addir. Azerbaycan Qafqazin eteyinde yerleshdiyine gore, azeri xalqi qafqaz xalqidir, bunda ne problem var ki, bu qeder mubahise edirsiz?

Karayılan
01-10-2008, 03:21 AM
Ay insanlar, Qafqazli, yani Qafqaz sira daqlarinin eteyinde yashayan milletler. Qafqazli millet adi deyil, milletin harada yashadiqini gosteren addir. Azerbaycan Qafqazin eteyinde yerleshdiyine gore, azeri xalqi qafqaz xalqidir, bunda ne problem var ki, bu qeder mubahise edirsiz?Abla yanlis anlamissin. Dediklerine ben de katiliyorum ama ben Kafkasli derken atalari Kafkas'tan cikip gelmis milletlerden bahsettim. Bizim atalarimiz Altaylar'dan geldi, Kafkasli oldu, Anadolulu oldu, Balkanli oldu...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:21 AM
Karayilan da chok gulunc bir soz dedi zatan.

Karayilan o sanin gorduyun Azarbaycanlilarin oyle akdeniz tipli olmasinin nedeni Ermeni ve Iranli qanidir.

Ama Ermeni ve Iran kani deymemis, Gurcistan ve Dagistan yakinlarinda yasayan Azarbaycanlilar Kuzey Kafkas tiplidir.

Yani senin dediyin tez siz demishken cok sacma.

Irandan Iran ve Fars qani Azarbaycanli gormussunuz, Bakudan Ermani qani alan Azarbaycanli gormussunuz.

Baska gormemissiniz.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:26 AM
Ayrica dediyim gibi.

Ana dilim Azarbaycan dili.

Ne bilayim Gurcu, Avar, Lezgi vs demeniz sacma. Chunku ana dilim o diller deyil. O dilleride bilmem.

Ayrica Gurcistanda yarim milyon Azarbaycanli, Rusyanin Kuzey Kafkas bolgesindeyse 2 milyon Azarbaycanli yasayir.

Azarbaycan 7 milyon

Gurcustan 0.5 milyon

Kuzey Kafkasya 2 milyon.

9.5 milyon Kafkas soylu Azarbaycanli.

Karayılan
01-10-2008, 03:27 AM
Turk olmak icin illa kaninin Turk olmasina gerek yok(Aslina bakarsan var da neyse- genelde Turk kani tasimayanlarin isteseler de Turk olamadiklarina sahit olduk sekil 1A = Sen). Sen bir zamanlar Turk olmakla ovunen bir adamdin, simdi noldu mutasyonla genlerin mi degisti? :P

Ayrica bu sozumden cok eminim, ben sana benzeyen Azerbaycanli ile tanismadim henuz. Bence sen Azeri Turku degilsin cok buyuk ihtimalle Gurcu'den devsirmesin.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:36 AM
Dediyim gibi, san sadece Irandaki Azarbaycanlilar ve Baku dan Azarbaycanlilari gormussun.

Bunlarin ikiside Ermeni-Iran qani tasiyan bolgalar.....Chunku Ermeniler hep Bakuda olmuslar, Bakunun cogunlugu ermeniydi, halada ermeni. Sadece Azeri isimleriyle takiliyorlar.

Buyur sana Azarbaycanlilar mesela....

YouTube - Azeri Genocide by Armenia and refugees

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:37 AM
Senin dediyine bakilirsa ozaman onlarda Gurcu kani tasiyor demek?!

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:40 AM
Dis gorunusle beni ayirman sacma.

Azarbaycanda har turlu insan gorebilirsin.

Rusa benzeyenden tut ta Fars a benzeyenleri bulabilirsin.

Gorunusle halki kiyasliyamassin.

deyrambel
01-10-2008, 03:40 AM
Dediyim gibi, san sadece Irandaki Azarbaycanlilar ve Baku dan Azarbaycanlilari gormussun.

Bunlarin ikiside Ermeni-Iran qani tasiyan bolgalar.....Chunku Ermeniler hep Bakuda olmuslar, Bakunun cogunlugu ermeniydi, halada ermeni. Sadece Azeri isimleriyle takiliyorlar.

Buyur sana Azarbaycanlilar mesela....

YouTube - Azeri Genocide by Armenia and refugees (http://www.youtube.com/watch?v=oOl49pBR97I)
yakinda baku de ermenilerin dersiniz- dedim ya karabag i ermeniler savasarak almadilar- eger gercek savas olsa idi ermenistan in ta am. k. --- ama sattilar senin gibi etnik ozelliklere sahip insanlar tarafindan:lol:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:43 AM
Yok Bakidan o ermenileri atmak lazim.

Bakinin cogunlugu Ermani, Yahudi va Iran xalqi olan Talislar.. Onlari atmak lazim.

Karayılan
01-10-2008, 03:51 AM
Dis gorunusle beni ayirman sacma.

Azarbaycanda har turlu insan gorebilirsin.

Rusa benzeyenden tut ta Fars a benzeyenleri bulabilirsin.

Gorunusle halki kiyasliyamassin.Sen kiyasliyosun mal bebe.:evil:

Sen kiyaslayinca ben de biraz senin komplekslerini kasimak istedim o kadar. Ayrica videoda ne var? Yasli bir amca, bir de gozleri renkli, oglan cocugu mu kiz cocugu mu anlayamadim bi cocuk var o kadar? Arka planda gorunenler yine benim dedigim gibi kara kasli kara gozlu. :cool:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 03:54 AM
Birincisi: Videoyu sonuna kadar izle.

Orada kara kasli kara gozlu chok az.

Ikinciside Kafkaslilar renkli goz ve saclimi olur hep? Bunu nerden duydun?

deyrambel
01-10-2008, 04:12 AM
Yok Bakidan o ermenileri atmak lazim.

Bakinin cogunlugu Ermani, Yahudi va Iran xalqi olan Talislar.. Onlari atmak lazim.
5 yil bakude yasadim ben gormedim senin dedigin gibi yahudi ermeni talish her yerde? baku nun cogunlugu Turktur -- zaten abartmayi cok seversiniz etnik ozelliklere sahip insanlar- piskoloji de vardir ice vurma- baku yahudi talish ermeni vardir olabilir ama cogunlugu Turktur hatta Turkiye dunya 3. cusu oldugu zaman yer yerinden oynamisti

galatasaray uefa da birinci oldugu zaman baku de butun Azeri Turkleri elinde Turk bayragi ile sabaha kadar bagirmislar hatat taksi soforu bizden para bile almamisti -adam 1 saat bizi bakunun sokaklarinda gezdirdi

zaten ermeni yahudi hic bir zaman Turkun zaferinde sevinmez

baku de tanidigim bir yahudi vardi adi alik di--- turkleri sevmezdi --zaten bu etnik gruplar Azerbaycanliyik azeriyiz cok derler- alik cok temiz Azeri Turkcesi konusurdu-- kendini azeriyem diye yutturmaya calisirdi- Turkluk konusu oldumu biz azeriyik turkler farkli derdi

cunku adam yahudi --- etnik gruba mensup

nasil Turkiye de var biz Turkiyeliyik

Turk vardir ve diger milletler vardir

Turksen Turksun Turk degilsen baska insanlarin adina konusma

Atropatena
01-10-2008, 04:13 AM
Abla yanlis anlamissin. Dediklerine ben de katiliyorum ama ben Kafkasli derken atalari Kafkas'tan cikip gelmis milletlerden bahsettim. Bizim atalarimiz Altaylar'dan geldi, Kafkasli oldu, Anadolulu oldu, Balkanli oldu...
Altaylardan gelenler ,o demek deyil ki, sirf Altaylidirlar. Sehraya , adamsiz chollere gelmeyibler ki. Albaniya, Atropatena, Midiya- yani sirf Qafqaz ehalisi nece oldu bes?? Altaylardan gelenler, artiq min illerdir yerli Qafqazlilarla qarishiblar. Albanlar da Altay turkleri kimi azerilerin ulu babalaridir

Atropatena
01-10-2008, 04:15 AM
YALAN ! Bes deyil?

Emil_Diniyev
01-10-2008, 04:25 AM
Altaylardan gelenler ,o demek deyil ki, sirf Altaylidirlar. Sehraya , adamsiz chollere gelmeyibler ki. Albaniya, Atropatena, Midiya- yani sirf Qafqaz ehalisi nece oldu bes?? Altaylardan gelenler, artiq min illerdir yerli Qafqazlilarla qarishiblar. Albanlar da Altay turkleri kimi azerilerin ulu babalaridir

Duzdur.

Biz buralara galanda Albanlar, Gurculer va Dagistanlilarla qarishmisix.

Medya Qafqas deyil. Ayrica Medyalilarla karishanlar Irandaki Azeriler. Bizler deyiliz. Medyalilar Iran xalqi.

Atropatena Yunan xalqiydi ama onlarda karisihip kayboldular.

Karayılan
01-10-2008, 04:25 AM
Altaylardan gelenler ,o demek deyil ki, sirf Altaylidirlar. Sehraya , adamsiz chollere gelmeyibler ki. Albaniya, Atropatena, Midiya- yani sirf Qafqaz ehalisi nece oldu bes?? Altaylardan gelenler, artiq min illerdir yerli Qafqazlilarla qarishiblar. Albanlar da Altay turkleri kimi azerilerin ulu babalaridirAlban(Arnavut) hikayesine pek inanmiyorum ama dediklerine katiliyorum. Bu dedigin Turkiye'de de, Ozbekistan'da da Turkmenistan'da da gecerlidir. Turkler geldiginde bu topraklar bos degildi. O insanlari da katletmedigimize gore kulturumuze tabi etmis olmamiz gayet dogal.

Bu aslinda biyolojik baba, bilinen baba olayina benziyor. Tut ki atalari Turk olmayan ancak Turk kulturu icinde yetismis bir kisi kendi atasini aslinda genlerini aldigi irk olarak mi gorecek yoksa Turk olarak mi? Bence biyolojik babanin babalik hakki yoktur!

Emil_Diniyev
01-10-2008, 04:28 AM
O Albanlar Kafkas Albanlari.

Balkandakilariyla alakalari yok.

Hikaye deyildir gercektir, kanitlanmistir.

Ve modern Azerbaycan ve Guney Dagistan halkinin atalaridir Kafkas Albanlari.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 04:33 AM
As a result of the expansion of Seljuks Turks into the territory of modern Azerbaijan in the 11th century, the indigenous Albanian population was assimilated. Albanians played a significant role in the ethnogenesis of today's Azeris.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albania

Diyorki 11 inci yuzyilda Selcuklular Albanyayi isgal etmis ve yerel halki asemile etmis.

Ve ayricada diyorki Albanlar modern Azerbaycan halkinin atalaridir.

Albanians played a significant role in the ethnogenesis of today's Azeris.

Bunlar Kuzey Azarbaycan hakkinda infolar.

Irandaki Azerilerin yani Guney Azarbaycanlilarin atalariysa Iranlilara gedip cixir. Guney Azarbaycanlilar Medyaya bagli, Kuzey Azarbaycanlilar Kafkas Albani.

Atropatena
01-10-2008, 04:48 AM
Atropatena Yunan xalqiydi ama onlarda karisihip kayboldular.
Bunu sen keshf etdin? Atropatenanin yunan xalqi ile elaqesi yoxdur

Karayılan
01-10-2008, 04:51 AM
Daha fazla tartismak istemiyorum. Son olarak verdigim biyolojik baba, bilinen baba ornegini iyice bir dusunmeni oneririm. Biyolojik baban yani genetik ozelliklerini tasidigin ulus Alban, Gurcu, Ermeni, Zenci, Aborjin olabilir. Ancak seni buyuten ve bugunlere getiren baban yani sana kulturunu, kimligini hatta dinini veren ulus Turk'tur. Bence gel vefasiz olma ;)

NativeAmerican
01-10-2008, 05:04 AM
Emil, sana birkac sorum var:
1-senin derdin ne?
2-derdin varsa derdine derman olacak birsey yok mu?
3-birseyi mi cozmeye calisiyorsun, eger calisiyorsan sana nasil yardimci olunabilir?
4-derdini cozersek bu konuyu kapatacak misin?

Emil_Diniyev
01-10-2008, 05:24 AM
Azarbaycan va Gurcustan bir bayrak altinda Trans-Caucasus devletini kurmali ve Turan hayalinden vazgecmeliyiz. Insallah olur.

Ermenileride Turkiyeye geldikleri yerlere gondereceyiz.

Ermenileri siz getirdiniz bizim bolgeye. Ermeni filan yoktu 200 yil once buralarda.

Ayrica Trans-Caucasus veya Trans-Kafkasya devletinin orneyi vardir.

Gurcustan ve Azerbaycan boyle devlet kurdu ama ruslar ve ermeni itleri yiktilar.

1918 de, Ruslar 1 dunya savasini kaybettiklerinde Gurcustan ve Azerbaycan bagimsiz oldu.

Iste ozaman Trans-Kafkasya devletini kurmustuk ama sadece 2 yil sonra ruslar yeniden geldi ermeni itleriyle beraber.

Demir Kağan
01-10-2008, 05:36 AM
Aha Gurcuymus bu. :mrgreen:

NativeAmerican
01-10-2008, 05:45 AM
Azarbaycan va Gurcustan bir bayrak altinda Trans-Caucasus devletini kurmali ve Turan hayalinden vazgecmeliyiz. Insallah olur. Emil, biliyorsun ki bu cok da gercekci bir dusunce degil. Iki ulkenin birleserek tek ulke olmasi hemen hemen imkansiz. Gerek Gurcistan gerek Azeri kamuoyunda bunun cok karsitlari olacaktir. Bir Gurcu cikip bunun icin can atmaz. Bunu asla unutma.
Fakat bir birlik kurulabilir. Zaten boyle bir birlik gerek enerji gerek askeri alanlarda atiliyor. Su anda Turkiye-Gurcistan-Azerbaycan arasinda bir takim sozlesmeler mevcud ve her gecen gun gelistiriliyor. Ermenistan ise tamamen ortamizda skismis durumda.Burada Turkiyeyi dislaman cok garipsenecek bir durum. Cunku yani basinizda size destekci bir ulke; gerek siyasi gerek askeri gerekse ekonomik alanda cok faydasi bulunabilecek bir ulke... Bunu bir kere daha dusunmeni dilerim. Gurcistana karsi kastim yok, benim icin Gurcistan harika bir enerji askeri ve siyasi ortaktir kafkasyada ve Gurcistan kafkasyada ileride sozunu gecirebilecek kaliteli bir ulkedir. Bu forumda kimse Gurcistana karsi birsey demiyor. Bu forumdaki insanlar mazlumun yanindadir.

Ermenileride Turkiyeye geldikleri yerlere gondereceyiz.Emil, Ermenistanin nufusu zaten 3 milyoncuk. Bunlarin buyuk cogunlugu avrupaya ve amerika kitasina kapi atmaya calisiyor. biraz mantikli dusunursek bunun isleyis yolu vardir. gerek Ermenistanda ic siyasetteki karisiklik, gerek ekonomik bunalimlari, gerek yasadiklari deprem olsun zaten ermenistandaki insanlar ulkelerinden kaciyor. Binlercesi Turkiyeye goc ediyor. Turkiye-Gurcistan-Azerbaycan isbirligi Ermenistanin cevresini fena halde sarmis durumdadir. Ermenistanin bunalimli sureci coktan baslamis, bitmemek uzere devam ediyor. Artik elimine olmus bir memlekettir. Bunu ise gizli ve sistematik bir planlama ile gerceklestirebiliriz. Yine Gurcistan-Turkiye-Azerbaycan mekanizmasi bu yonde isleyecektir.

Ermenileri siz getirdiniz bizim bolgeye. Ermeni filan yoktu 200 yil once buralarda.Emil, bir gercek vardir, aci da olsa bu bir gercek. Ermeniler bin yillardir o bolgede ve bu bilimsel olarak kanitlanmistir. Kimse kimseyi getirmedi bir yere... Bu da senin sahsi tarih bilgine dayali bir cevap. Biraz daha kitap acip okuman gerekli. Bu tur suclamalar kabul edilemez. Cunku gercekci degil.

Gurcustan ve Azerbaycan boyle devlet kurdu ama ruslar ve ermeni itleri yiktilar.Ruslar her zaman bu konuda muhalefet olacaktir. Turan olsun Turkistan olsun veya hayalini kurdugun devlet olsun, her zaman Ruslar olacaktir ve bunu kendi basiniza imkani yok halledemezsiniz. ve Ermenileri oraya parazit olsunlar diye bizzat gonderen ruslardir. bunu aklindan cikarma.

1918 de, Ruslar 1 dunya savasini kaybettiklerinde Gurcustan ve Azerbaycan bagimsiz oldu.Tam olarak bagimsiz olmadilar Emil. Senin tarih bilginden suphe eder oldum ben.

Iste ozaman Trans-Kafkasya devletini kurmustuk ama sadece 2 yil sonra ruslar yeniden geldi ermeni itleriyle beraber.onlar her zaman orada olacaklar ve bunu kendi basiniza halledemezsiniz. Biraz gercekci olalim...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 05:49 AM
Aha Gurcuymus bu. :mrgreen:

Basqa birsey bulamadinmi?

Azarbaycanin en kuzeyindenim.

Kirmiziyla gosterilen yer. Balakan.

http://img155.imageshack.us/img155/6460/azerbaijanbalakanjl5.png (http://imageshack.us)

Gurculer Azarbaycanin Batisi ve Kuzey Batisinda yasar. Azarbaycanin kuzeyinde Gurcu yoktur chunku Azarbaycan Kuzeyde Gurcustana sinir deyil. Azarbaycan batida Gurcustana sinir ve Gurculerin yasadigi bolgede bati Azarbaycan, bazi Kuzey bati bolgelerdede yasarlar.

Basqa birshey bulun. Sizin tipik hareketleriniz bunlar. Ana dilim Azarbaycan dili, Gurcu dili deyil.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 05:53 AM
Ermeniler akdeniz tarafindan gelmisler Nativa American.

Tipleri, kulturleri onu gosteriyor.

Ayni siz Anadolulular gibi dans ediyorlar. Danslari Kafkas danslariyla alakasi yok.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 05:54 AM
Turkiyadan siyasi dost olur ama bashqa sheylerde choxda guvanmamak garak.

Ornayini chox gorduk.

NativeAmerican
01-10-2008, 05:56 AM
Ermeniler akdeniz tarafindan gelmisler Nativa American.

Cogunlukla Kafkaslilara benzemiyorlar. Akdenizlilere benziyorlar cogunlukla. Inanmioyurm Ermenilerin buradan olduguna.
Emil, Ermeniler tek bir cografyada yasamis insanlar degiller. Bunlar dagilmis insanlar. Hatay Dortyol ilcesinden de varmis, Van'da da varmis, erivanda da varmis.

Ben seni ve sozlerini ciddiye alip guzelce sana durumu acikladim. Senden bekledigim ise cevaplarimi bir bir inceleyip yine bana olumlu olumsuz gorusmelerini belirtmendir.

Eger birbirimizi ciddiye almayip sadece tek bir seyi alinti yapip gerisi es gececeksek bu konu burada bitmistir. Moderatorler gelir kilitlerler, konu da kapanir, seninle olan problemimiz de...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 05:59 AM
Azarbaycan dansi

YouTube - National Dance of Azerbaijan 8

YouTube - Azerbaijan traditional dance &quot;Land of fires&quot;

Ermeni dansi

YouTube - Armenian Dance - Azgagrakan Par - Traditional Dance

Turk dansi

Dogru durust Turk dansi bulamadim. Ama Ermenilerinkine feci halde benziyor. Anadolu dansi iste.

Sonrada Gurcu ve Kafkas danslarini izle.

Anlammissindir umarim.

NativeAmerican
01-10-2008, 05:59 AM

Ornayini chox gorduk.
Cok fena salliyorsun... Yalancisin, bilgisizsin. Sonra gelip bu forumda insanlari "cahillik" ile sucluyorsun ama bir kitap acip okumamissin be hayirsiz kardes. Ben de seni ciddiye alip vakit oldurup cevap yazmisim.

Ben seni es geciyorum. Buradakiler gelir seninle alay edip bitarafina tekme koyar yollarlar bosuna ugrasma...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:02 AM
Emil, Ermeniler tek bir cografyada yasamis insanlar degiller. Bunlar dagilmis insanlar. Hatay Dortyol ilcesinden de varmis, Van'da da varmis, erivanda da varmis.

Ben seni ve sozlerini ciddiye alip guzelce sana durumu acikladim. Senden bekledigim ise cevaplarimi bir bir inceleyip yine bana olumlu olumsuz gorusmelerini belirtmendir.

Eger birbirimizi ciddiye almayip sadece tek bir seyi alinti yapip gerisi es gececeksek bu konu burada bitmistir. Moderatorler gelir kilitlerler, konu da kapanir, seninle olan problemimiz de...

Dediyin gibi birchok cografyaya yayilmislar.

Onlarin ana cografyasi Anadoludur. Dogu Anadolu. Buda kanitlanmistir.

Asil siz kompleksiniz.

Kafkasla iliskisi olmayan Ermenileri Kafkasli yapiyorsunuz, Kuzey Kafkasla sinirii olan, Seyh Shamilin Dagistanin komsusu Azarbaycan Kafkas ulusudur dediyi, Kulturu Kafkasli olan Dagistan ve Gurcustan halklariyla bin yillardir birlikte yasayan Azarbaycanlilari Kafkasdan saymiyorsunuz.

Bunu birchok kez gordum. Chok komik.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:03 AM
Cok fena salliyorsun... Yalancisin, bilgisizsin. Sonra gelip bu forumda insanlari "cahillik" ile sucluyorsun ama bir kitap acip okumamissin be hayirsiz kardes. Ben de seni ciddiye alip vakit oldurup cevap yazmisim.

Ben seni es geciyorum. Buradakiler gelir seninle alay edip bitarafina tekme koyar yollarlar bosuna ugrasma...

Ciddiymis. :lol:

Ermenileri bizim topraklara getiren sizsiniz.

Osmanli, arap ve yunanlarin torunlari. Git kendi isinle ugras.

NativeAmerican
01-10-2008, 06:05 AM
Ciddiymis. :lol:

Ermenileri bizim topraklara getiren sizsiniz.

Osmanli, arap ve yunanlarin torunlari. Git kendi isinle ugras.
Sizsiniz bizsiniz deme, biz kimiz? Ben Anadolu'da dogmadim, Anadolu Turk'u degilim ki?! Sadece Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim. Ben Avrupa kitasindan geliyorum. Ama avrupali da degilim. O zaman Avrupada Macarlar da, Kosovadaki Turkler de Tatarlar da bir bir str olup Mogolistana gitsinler... oyle mi?
O zaman dunyanin tabanini degistirelim be adamim?
Ingiliz kokenliler Amerika kitasini terketsin ingiltere gitsinler
Latin amerikalilar ispanyaya ve portekize donsunler
Kanadadaki fransiz soylular fransaya gitsinler...

Emil bey sen ne kadar gercekciymissin yahu?! dunyanin tabani ile oynayalim senin fikrine gore... senin dediklerini white power cilar da soyluyor. hani su aryan naziler...

birak ule hiyaragasi senden salata bile olmazmis yaziklar olsun sana harcanan zamana :) klavyemi eskittin bee...

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:06 AM
Onlar bin yildir oradalar. Ermeniler 300 yildir buradalar.

NativeAmerican
01-10-2008, 06:10 AM
Onlar bin yildir oradalar. Ermeniler 300 yildir buradalar.hadi ordan lennnn salatalik.... dalga gecmek icin mi yaziyorsun bu forumda? cehaletin en guzel ornegini teskil ediyorsun (:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:11 AM
Ermenileri bizim topraklarin valisi yaptiniz. Peh, ne diyeyim artik.

Sonrada kardesmis diyor.

Tabriz_Han
01-10-2008, 06:29 AM
Diniyev
Ama Tabriz Xan san get Fars qanini damarlarindan at sonra gal mana soyumu oyrat.

Fars kani nedir? degisik rengmi :lol:

Insan kani kirmizi akar bunu daha ogrenmedinmi.

Sen kandan niye otersin, Turkmusun degilmisin halen aciklayamiyorsun, duz konus Gurcu ne oldugundan utanma.

Diniyev
Azarbaycanin kuzeylerine git asil Azarbaycanlilari gor.

Kuzeyi asil'da digeri sahtemi, sen kafayimi yedin.

Diniyev
Ana dilim Azarbaycan dilidi.

Demekki Gurcu deyilim.

Anan oz dillini ogretmemis diye ofkeni buraya getirme, sen ne oldugunu bile bilmiyorsun, dunyadan haberin yok.

Kafkaslarda Irani olmadiginimi saniyorsun?

Ossetlerin kim oldugunu bilmezmisin?
Dagistan bolgenin Sassanid torpak oldugunu bilmemiyormusun?

Diniyev

Bunlarin ikiside Ermeni-Iran qani tasiyan bolgalar.....

En iyisi sen komedyan ol, sakalarin guldurucu :lol:

Diniyev
Biz buralara galanda Albanlar, Gurculer va Dagistanlilarla qarishmisix.

Medya Qafqas deyil. Ayrica Medyalilarla karishanlar Irandaki Azeriler. Bizler deyiliz. Medyalilar Iran xalqi.

Tov be ne saflik...

Sen milletin ne oldugunu halen anlmadinmi.

Milleti millet yapan unsurlar, dil, kimlik, tarih bag, kultur bag, boy teskilat baglari v.s

Buyuk milletler = Turk, zayif milletleri = Kuzey Iran/Azerbaycan/Kafkas/Anadolu eski halkarla karisip onlari eritir yani yok eder.

Kan man hikayedir, Medmis Albanmis Azarimis bunlar olu halklar, ne dil ne kimlik ne tarih ne hic birseyi kalmamis, tarih sayfalarinda kalan isimler bunlar.

Turkler bunlarin hepsini eritti, bunlar bizimle karisip zamanla Turklerle ic ice yasayip Turk olmuslar.

Turk milletin kokeni Turkistandir ve onun icin atalarimiz Altaydan geldi, benim icin onemli olan budur.

Tabriz_Han
01-10-2008, 06:37 AM
Emil_Diniyev http://forum.arbuz.com/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=886219#post886219)

Git Dagistana, Gurcistana, Rusyaya yalvar ozaman, bakalim sizin sozde Kafkas dostlariniz sizi nekadar seviyormus :lol:

Turkiyeden baska hic bir dovlet Azerbaycana onem vermiyor, biraz adam ol dangalak, Turkiye ve Azerbaycan Turkluk nedeninden iki dovlet bir milletdir, sizin gibi donme etnik unsurlar gercekden cogunluk olsaydiniz sonunuz kotu olurdu.

Tabriz_Han
01-10-2008, 06:51 AM
Diniyev
Azarbaycan va Gurcustan bir bayrak altinda Trans-Caucasus devletini kurmali ve Turan hayalinden vazgecmeliyiz. Insallah olur.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Bu Gurcuyu forumun palyacosunu yapmaliyiz, ne sakaci adamis :lol:

Bak, Gurcistan savas icinde, Gurcistan dagilmak uzere, Abhazalar, Ossetlerin bagimsiz mucadelesi var. Gurculer zor durumu dustukleri icin artik Turklerin ellini opuyorlar, Turkleri onlari bataklikdan kurtariyor.

Peki birlestiginizde ne olacak? Rusyaya ve Irana karsi kendinizmi savasacaksiniz :lol:

Gurcu sizinle birlesmek istiyormu acaba? onu hic sordunuzmu? aranizda hic bir bag yok, ne dil bagi, ne din bagi, ne kimlik bagi?

Senin bayragin sanli ay yildiz degil

Bu senin bayragan

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Flag_of_Georgia.svg/800px-Flag_of_Georgia.svg.png

Azerbaycan Turk devletler birligin en buyuk destek verenlerdendir, bu sene Turk kurultayi ev sahipligi yapti, her sene Turkluk suuru artiyor ve Turkiyeye yaklasiyor, sen istedigin kadar gicini yirt bunu degistiremezsin.

Karayılan
01-10-2008, 06:52 AM
Emil bir konuda hakli, Ermeniler oraya sonradan goctu. Ama bir konuda hala mal. Ermenileri Revan'a ya da Azerbaycan'ın batısına goturenler kesinlikle Turk degildi. Ruslar Azerbaycanli kardeslerimizle aramiza Ermeniler'den bir set cektiler. ;)

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:53 AM
Balakanda ve Azarbaycanin diyer kuzey sehirlerinde Gurcu sayisi neredeyse 0%.

Bashqa birshey tapqinan lutfan.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 06:55 AM
Emil bir konuda hakli, Ermeniler oraya sonradan goctu. Ama bir konuda hala mal. Ermenileri Revan'a ya da Azerbaycan'ın batısına goturenler kesinlikle Turk degildi. Ruslar Azerbaycanli kardeslerimizle aramiza Ermeniler'den bir set cektiler. ;)

YouTube - History of Azerbaijan - Azerbaycan Tarihi

Ermeniler Kuzey Iran va Dogu Turkiyeden gocmusler. Osmanlilar deport etmis.

Karayılan
01-10-2008, 07:02 AM
Olm sacmalama Osmanli'da bir tek Ermeni gocu oldu o da Suriye topraklarına. Sen once tarih oku. O gosterilen bolgeler Osmanli topragi degil Rus topragiydi o zamanlar nasil biz yerlestirecez gamalak?

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:05 AM
Olm sacmalama Osmanli'da bir tek Ermeni gocu oldu o da Suriye topraklarına. Sen once tarih oku. O gosterilen bolgeler Osmanli topragi degil Rus topragiydi o zamanlar nasil biz yerlestirecez gamalak?

Sana achkimi (gozluk) garak?

Osmanli topragi oralar. Dikkatli bax.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:06 AM
Aliyev daha bir hafta once demedimi biz Turkiyayla sadaca ayni lisansi konusuyorsuz, farkli uluslariz.

Turkiya beylik yapmaya basladi Aliyevde boyle dedi.

Turkiye haddini bilecek.

Tabriz_Han
01-10-2008, 07:06 AM
Diniyev
Balakanda ve Azarbaycanin diyer kuzey sehirlerinde Gurcu sayisi neredeyse 0%.

Ethnic Groups
Azeris (http://en.wikipedia.org/wiki/Azeris) 64.7%, Avars (http://en.wikipedia.org/wiki/Avars) 21.4%, Georgians (http://en.wikipedia.org/wiki/Georgians) 6.9%, Garachi (http://en.wikipedia.org/wiki/Garachi) 5.6%, Russians (http://en.wikipedia.org/wiki/Russians) and Ukrainians (http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainians) 1.4%
http://en.wikipedia.org/wiki/Balakan
Yalanci!

Diniyev
Aliyev daha bir hafta once demedimi biz Turkiyayla sadaca ayni lisansi konusuyorsuz, farkli uluslariz

Yok Gurcistan basbakani demis :D

http://bp0.blogger.com/_f9wjaGZ4k04/RhS2tAmGrCI/AAAAAAAAAE4/16wGlduEGOk/s1600/401402371JGSToO_ph.JPG

Dostluk nedir indi ogrenirsin

YouTube - AZERBAYCANLI ÇOCUKLAR TİREDE

YouTube - Türkiye - Azerbaycan

YouTube - Dünya Türkleri Azerbaycan'da buluştu

YouTube - Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği

Evlad-i Fatihan, Turk ogulari

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:08 AM
San harzaman Guney Azarbaycan videolar koyursan buraya.

Sizlar onsuzda Pan-Turksunuz. Soz yox.

Quzey Azarbaycandan video qoysan? Pan-Turkcu cox az buralarda.

Karayılan
01-10-2008, 07:11 AM
Lan olm bak videonun basinda Turkmencay antlasmasi gosteriliyor. Ac wikipediayi bak Turkmencay antlasmasini oku ne alakasi var Osmanliyla? Oralasi Ruslar Iran'dan aldi, bizim Kasri Sirin antlasmasindan beri Azerbaycan topraklari uzerinde bi hakkimiz yok. Tarih ozurlu bebe seni !!!

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:12 AM
Gardas Balakanin etnik dagilim sayisini koydun buraya.

Simdi buraya bax.

The majority of the population speak the Azerbaijan language with a minority of Avar speakers.

Harkas Azarbaycan dilini danisir Balakanda. Sadaca azinlix Avar dilini danisir.

Balakanda animda ana dilim Azarbaycan dilidir, Gurcununde, Rusunda, Ukraynalininda

Zatan Azarbaycanin coxu Kafkas ve birazda Dogu Avrupa ve Kuzey Iran xalqlari ama hepimiz Azarbaycan dilini ana dilini olarak konusuyoruz.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:13 AM
Lan olm bak videonun basinda Turkmencay antlasmasi gosteriliyor. Ac wikipediayi bak Turkmencay antlasmasini oku ne alakasi var Osmanliyla? Oralasi Ruslar Iran'dan aldi, bizim Kasri Sirin antlasmasindan beri Azerbaycan topraklari uzerinde bi hakkimiz yok. Tarih ozurlu bebe seni !!!

Videoya baxarsan, ermanilarin Osmanli topraklarindanda goctuyu gorursun.

Karayılan
01-10-2008, 07:15 AM
Lan ne salak adamsin sen ya. Biz aksini mi soyluyoruz? Tabi Osmanli topraklarindan gocecekler baska yerde Ermeni mi vardi beyinsiz? Ama onlari oraya yerlestirenler Ruslar, bizim insiyatifimiz yok o goclerde!!!

Tabriz_Han
01-10-2008, 07:15 AM
Turk birligi hakkinda, Azerbaycanin yurudugu yol

YouTube - TURK BIRLIGI

YouTube - TURK BIRLIGI Bolum 2

Tabriz_Han
01-10-2008, 07:22 AM
Emil
San harzaman Guney Azarbaycan videolar koyursan buraya.

Gozlerini ac, orasi guney azerbaycan degil, azerbaycan dovletidir :D

Diniyev
Sizlar onsuzda Pan-Turksunuz.

Pan-Gurcu zirlama

NE MUTLU TURKUM DIYENE

YouTube - AZERİN ÇIRPINIRDIN KARADENİZ ! ! !

AZERBAYCAN-TÜRKİYE

Bir ananın iki oğlu,
Bir amalın iki qolu.
O da ulu, bu da ulu
Azerbaycan-Türkiye.

Dinimiz bir, dilimiz bir,
Ayımız bir, ilimiz bir,
Eşqimiz bir, yolumuz bir
Azerbaycan-Türkiye.

Bir milletik, iki dövlet
Eyni arzu, eyni niyyet.
Her ikisi cümhuriyyet
Azerbaycan-Türkiye.

Birdir bizim her halımız—
Sevincimiz-melalımız.
Bayraqlarda hilalımız
Azerbaycan-Türkiye.

Ana yurdda-yuva qurdum,
Ata yurda könül verdim.
Ana yurdum, ata yurdum
Azerbaycan-Türkiye.

Baxtiyar Vahabzade

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:25 AM
Gurcu oldugumu haradan tapdin? Allaha sukur Azarbaycanliyam.

Bu olka biz Kafkaslilarin.

Cogunlukta biziz. Dagistan va Gurcustandan halklar ama Azarbaycan Turkcasini konusuyoruz. Turk azinliktir, irk bakimindan.

Irkimiz Turk olsa veya kanimiz simdi Kirgizlara benziyorduk.

Bizim kanimiz Guney Dagistan ve Dogu Gurcustandandir.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:26 AM
Azarbaycan Kafkaslarda yerlesen bir ulke. Demek oluyorki bu ulke Kafkaslilarin.

Anadoludan Ermeni ve Orta Asyadan Turk ve Iranin Kuzeyinden Iranli varsa gitmeliler buradan.

Turk kani Azarbaycanda azinliktir. Gercek Turk azinliktir.

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:27 AM
Na deyirsansa de, meydan sanin.

Sirin yuxular. Pan-Turk yuxularina davam et.

Karayılan
01-10-2008, 07:30 AM
Git o zaman baska dil ogren bi daha bizim dilimizi konusma alban Bu dil bizim!!!

SAKİNNNNNNN

Qarshi
01-10-2008, 07:36 AM
Ciddiye alıp tartışacaksanız tartışma içinde ADAP ararım.Bu yazılanları sallamıyorum diyorsanız mesaj atmaz konuyuda üstlere taşımassınız.

Tabriz_Han
01-10-2008, 07:39 AM
Emil
Gurcu oldugumu haradan tapdin?

Turkmusun degilmisin, adam olda soyle.

Diniyev
Dagistan va Gurcustandan halklar ama Azarbaycan Turkcasini konusuyoruz.

Niye dillini unuttuda Turk dillini konusuyor, esekogullarimi bunlar bir gunde dillini kimligini tarihini kayip eden salaklarmi bunlar.

Diniyev
Cogunlukta biziz. Dagistan va Gurcustandan halklar

Karar ver, bir dakkika Gurcu yok bir kiviriyorsun ve herkes Gurcu oluyor, piskopatmisin nesin.

Diniyev
Turk azinliktir, irk bakimindan.

Irk nedir bana anlatabilirmisin, insan irkindan baska irk tanimiyorum

Diniyev
Irkimiz Turk olsa veya kanimiz simdi Kirgizlara benziyorduk.

Avrupali denilen gen yani R1A en yuksek sayida Kirgiz Turklerinde bulunuyor, haberin varmiydi, Kirgizlarinda renkli gozluleri var, Cinli kaynaklari bir okuyun.

Insa kani

http://uhaweb.hartford.edu/BUGL/RBCs.jpg

Sizin kani boylemi

http://www.rightwingnews.com/graphics/toyotamurder.jpg

Diniyev
Anadoludan Ermeni ve Orta Asyadan Turk ve Iranin Kuzeyinden Iranli varsa gitmeliler buradan.

Hade hepimiz gidiyoruz, ama Azerbaycanda 500,000 kisi kalir ona gore :lol:

Azerbaycan Turkun yurdudur, ya sev ya terk et Gurcistan sizi kabul edecekmi acaba :shock:

Karayılan
01-10-2008, 07:41 AM
Ciddiye alıp tartışacaksanız tartışma içinde ADAP ararım.Bu yazılanları sallamıyorum diyorsanız mesaj atmaz konuyuda üstlere taşımassınız.Bir an heyecanlandim forumda tartismayi ozlemisim de kusura bakmayin :lol:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 07:50 AM
Hade hepimiz gidiyoruz, ama Azerbaycanda 500,000 kisi kalir ona gore :lol:

Azerbaycan Turkun yurdudur, ya sev ya terk et Gurcistan sizi kabul edecekmi acaba :shock:

Hayir, tam 5 milyon kalir.

Gurcustan neyi edecekmis? Bagimsiz ulkemiz var.

Tabriz_Han
01-10-2008, 07:58 AM
Azerbaycanin 90-93% Turkdur

matematigin baya zayifmis, dovletin toplam nufusu 8 milyon, 90-93% giderse geriye 500-800,000 kisi kaliyor.

Diniyev
Bagimsiz ulkemiz var.

Turkun ulkesinde, anadilin Turk dilli oldugu ve bayragin ay yildizli olan ulkede yasamak seni sinir ediyormu diniy-ev :lol:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 08:04 AM
Bayragin ay yildizli olan ulkede yasamak seni sinir ediyormu diniyev :lol:

Yox, Allaxa shukur Musalmanix.

http://img515.imageshack.us/img515/5881/azerbaycanxb5.jpg (http://imageshack.us)

Emil_Diniyev
01-10-2008, 08:59 AM
Ciddiye alıp tartışacaksanız tartışma içinde ADAP ararım.Bu yazılanları sallamıyorum diyorsanız mesaj atmaz konuyuda üstlere taşımassınız.

Sizin gozunuzde hersey Turk.......

Utku
01-10-2008, 10:20 AM
Ama asil amacim irk deyil. Turkiyelilerden dost olmaz, bunu bircox dafa gormusam.

Sizin Gibi Azerilerdenden Dost Kardes Olmaz.. Azerbaycanda Boyle Dusunen Turkiye Dusmani Olan Cok Olmasada Var Iste Boyle Biraz Var..
Siz Kaybedersiniz..
Sahsi Olarak Boyle Azeriler Hicde Umrumda Degil ve Benim Icin Kayipda Degil..

Diniyev Turklerle Olan Yarani Anlatsana ? :) Ne Olduda Bu Kadar Oldun ? Ben Olma Demiyorum Ozgursun Istedigini Yap Ama Ne yapti Bizimkiler Sana ? Merak Ettim :P

Aybike
01-10-2008, 10:24 AM
hade leeeeeeeeeen hadeeeeeeeeeeeeee
emil mis adin da hayir yok senin...
yemezlerrrr....
bizim gözümüzde sen haric hersey turk evet...heheheheh..bozguncu seniiiii....
sen bu yazdiklarini bagira bagira BAKU nun ortasinda de bakem...seni kac parcaya ayirir azeri turkler...hatta sana bagirta bagirta cirpinirdi karadeniz turkusunu cigirtmazlarsa banada aybike demeyin..:)

Utku
01-10-2008, 10:37 AM
hade leeeeeeeeeen hadeeeeeeeeeeeeee
bizim gozumuzde sen haric hersey turk evet...heheheheh..bozguncu seniiiii....

Agzimdan Aldin :) :twisted:

Demir Kağan
01-10-2008, 10:54 AM
Artik bagirta bagirta mi soyletirler bilemeyiz, bizim yuzumuze soyleseydi bunlari bagirtmaktan ziyade ciglik attirirdik. :lool:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 10:54 AM
Qanimiz Turk deyil. Bunu niya anlamirsiniz. Genetik arastirmalara bir baxin.

Genetik olarak Azarbaycan Respublikasinin xalqina en yakin xalqlar Gurcustan va Dagistan xalqlari.

Kan yalan soylamaz.....

Emil_Diniyev
01-10-2008, 10:55 AM
Artik bagirta bagirta mi soyletirler bilemeyiz, bizim yuzumuze soyleseydi bunlari bagirtmaktan ziyade ciglik attirirdik. :lool:

Buraya gal. Balakana.

San Turksun de gor seni ne edirler.

Aybike
01-10-2008, 10:56 AM
biz senin kanindan soz etmiyoruz zaten
yazipta yorulma :)

Atropatena
01-10-2008, 11:02 AM
Emil, lezgisen, ya avar?

Karayılan
01-10-2008, 11:03 AM
davar o davar :lool:

Aybike
01-10-2008, 11:05 AM
davar o davar :lool:

hahahahahhahhahah koptum burda :)
agzina saglik...

Demir Kağan
01-10-2008, 11:06 AM
Emil, Turkten akacak pis kani senin kanin temizleyecek mi? Bak biri oyle dedi Turkiye'de, yazik oldu. :mrgreen:

Emil Dingilyev yapalim mi senin nicki? :lool:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 11:06 AM
biz senin kanindan soz etmiyoruz zaten
yazipta yorulma :)

Azarbaycan Respublikasindan Azarbaycanlilar

http://img177.imageshack.us/img177/9621/09xx0on7.jpg (http://imageshack.us)

http://img137.imageshack.us/img137/4946/azerbaycanyk1.jpg (http://imageshack.us)

http://img444.imageshack.us/img444/9193/04un6rh5.jpg (http://imageshack.us)

Buda Turk kani tasiyan biri...

http://img444.imageshack.us/img444/5318/khubilaikhanqa3.jpg (http://imageshack.us)

Haklisinin, bizim kanimiz Turk. :lol:

Emil_Diniyev
01-10-2008, 11:07 AM
Emil, lezgisen, ya avar?

Nece yani? Buna sozdur? Azarbaycanliyam.

Ana dilim Azarbaycan dilidi, Lezgi vaya Avar dili deyil.

Aybike
01-10-2008, 11:08 AM
len dingil sen beni gordunmu hic..:)
hele bir gor..bak bakiiim turk nasil olurmus...o zaman konus ..
hemide % yuz bir turk gormus olursun

Atropatena
01-10-2008, 11:22 AM
Emil, yaxshi basha dushdun ne deyirem. Demedim ki azerbaycanli deyilsen...Deyirem, hansi etnik qrupa mexsussan? Azeri turku, talish, lezgi, avar? Shekillerden bele aydindir ki, ya lezgisen, ya avar

Emil_Diniyev
01-10-2008, 11:24 AM
Emil, yaxshi basha dushdun ne deyirem? Demedim ki azerbaycanli deyilsn...Deyirem, hansi etnik qrupa mexsussan? Azeri turku, talish, lezgi, avar? Shekillerden bele aydindir ki, ya lezgisen, ya avar

Gorunusumdan neca anlamax olar.

Azeri Turku neca gorunur bas?

Sanda bu Turkiyalilara qosulursan?

Azarbaycanlilarin coxunluqu onsuzda Dagistanlilara oxsuyur.

Demir Kağan
01-10-2008, 11:26 AM
Emil, yaxshi basha dushdun ne deyirem? Demedim ki azerbaycanli deyilsn...Deyirem, hansi etnik qrupa mexsussan? Azeri turku, talish, lezgi, avar? Shekillerden bele aydindir ki, ya lezgisen, ya avar

Bak Emil, bizim kardesimiz iste Atropatena ve onun gibiler, sen degilsin.

Hop hop Emil, Gurcu Emil. :lool:

Aybike
01-10-2008, 11:28 AM
heehehehe yav bu sey bence sey..
dur dilimin ucunda dicem birazdan:)

Emil_Diniyev
01-10-2008, 11:36 AM
Bak Emil, bizim kardesimiz iste Atropatena ve onun gibiler, sen degilsin.

Hop hop Emil, Gurcu Emil. :lool:

San ozuva bax.

Yunanmisin, Ermenimisin, Arapmisin, Kurdmusun belli deyil.

Al buda sana Turkiye Turkleri.

Aybike
01-10-2008, 11:46 AM
hade len..yeter bugunluk senle eglendigimiz...cekilebilirsin..:)

Mgas
01-10-2008, 12:04 PM
Yaa boyle Turkluk olmaz. "Ben Turkum" diye bana mail atıyorsunuz sonra ben sizi uygun bir ucret tarafından Turkluk ile sereflendiriyorum. Sertifika falanda veriyorum ha...:D Sınavımız var hatta :shock:

Saka yapıyorum ama siz resmen Turk olma isini boyle bir boyuta dokmussunuz.

binbirincigece
01-10-2008, 01:05 PM
Emil seni adam sanmıştım ama maalesef sen insanlıktan bile nasibini almamış bölücü zihniyetli bir Türk düşmanı imişsin. Meğer bundan birkaç ay önce Slavlarla ilgili düşüncelerini yazarken "şaka" yapmıyormuşsun...

Sen Azeri falan da olamazsın. Senden anca "Talish" olur :mrgreen:

Karayılan
01-10-2008, 01:33 PM
San ozuva bax.

Al buda sana Turkiye Turkleri. Bizim ne oldugumuz belli. Bence sen git bi DNA testi yaptır, kampanya varmis ucuzlamis baya :lol:

Alparslan
01-10-2008, 01:36 PM
San ozuva bax.

Al buda sana Turkiye Turkleri.

Hooop dedik... Sen kendin ile ilgili suphelerine saplanip diger Turkler'e camur atamazsin anladin mi? Kendini Turk hisseden, orfu, adeti, ahlaki, dili TURK olana sen kimsin de boyle camur atmaya kalkiyosun? Sen git bulent abla gibilerle ugras anca onlara layiksin.

Tabriz_Han
01-10-2008, 03:28 PM
Emil
Buda Turk kani tasiyan biri...

http://img444.imageshack.us/img444/5318/khubilaikhanqa3.jpg (http://imageshack.us/)

Kubilay Kagan Turkistani bile gormemis, Cini yoneten Mogol'du.

Bizim sanli atalarimiz

http://www.sairamtour.com/news/gems/13_01.jpg

Amir Timur

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/4/43/200px-Alparslan.JPG

Alparslan Kagan

http://www.info-regenten.de/regent/regent-d/pictures/turkey-Osman-I.jpg

Osman Gazi

http://bss.sfsu.edu/behrooz/p-ShahIsmail_I1487-1524.jpg

Shah Ismail

http://www.geocities.com/somasushma/kultegin.gif

Kul Tekin

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/ba/Soyembika.jpg/438px-Soyembika.jpg

Soyembika - Tatar Kaganligi

Tabriz_Han
01-10-2008, 03:35 PM
Dingliyev
Qanimiz Turk deyil.

Turk qani nedir? seni gidi irkci seni

Sen kendi hakkinda konus, benim bildigim Azerbaycan dovleti Turklugu Turk olmakdan gurur duyor.

Emil_Diniyev
01-11-2008, 02:00 AM
Sen Azeri falan da olamazsın. Senden anca "Talish" olur :mrgreen:

Talishlar Azarbaycanin guneyinde yasar. Ben kuzeydeyim.

Irandaki Azarbaycanlilar Talish dir bence. Onlarla birlikte yasiyorlar chunku.

Kan herseyden once gelir. Irandaki Azarbaycanlilar inkar edirlarsa etsinlar ama onlarin kani Iranli. Bizimkiyse Kafkasli. Tamamen cografyaya bagli.

Emil_Diniyev
01-11-2008, 02:01 AM
Turk qani nedir? seni gidi irkci seni

Sen kendi hakkinda konus, benim bildigim Azerbaycan dovleti Turklugu Turk olmakdan gurur duyor.

Duzdur, duzdur. :lol:

Emil_Diniyev
01-11-2008, 02:06 AM

The Caucasian origin of the Azerbaijanis defines a link between Azerbaijanis and their pre-Turkification Caucasian past and mostly applies to the Azeri's of the Caucasus, most of whom are now inhabitants of the Republic of Azerbaijan. There is evidence that, despite repeated invasions and migrations, aboriginal Caucasians may have been culturally assimilated, first by Iranians, such as the Alans, and later by the Oghuz. Considerable information has been learned about the Caucasian Albanians including their language, history, early conversion to Christianity, and close ties to the Georgians, Colchis and Armenians. Many academics believe that the Udi language, still spoken in Azerbaijan, is a remnant of the Albanians' language.1][2]

Although genetic testing proves the Turkification of the region rather than the Azeris being descendants of migrants from Central Asia, it also shows that the region is a mixed one. Though the population of Azerbaijan is culturally diverse, genetic testing has revealed common genetic markers that support an autochthonous background for most Azeris. A 2003 study found that: "Y-chromosome haplogroups indicate that Indo-European-speaking Armenians and Turkic-speaking Azerbaijanians from the republic are genetically more closely related to their geographic neighbors in the Caucasus than to their linguistic neighbors elsewhere.

Genetic testing has also revealed Iranian Azeris to group more with other Iranian peoples[14] while Azeris from the Republic of Azerbaijan group more with Caucasian peoples.

BOZ-OK
01-11-2008, 06:48 AM

The Caucasian origin of the Azerbaijanis defines a link between Azerbaijanis and their pre-Turkification Caucasian past and mostly applies to the Azeri's of the Caucasus, most of whom are now inhabitants of the Republic of Azerbaijan. There is evidence that, despite repeated invasions and migrations, aboriginal Caucasians may have been culturally assimilated, first by Iranians, such as the Alans, and later by the Oghuz. Considerable information has been learned about the Caucasian Albanians including their language, history, early conversion to Christianity, and close ties to the Georgians, Colchis and Armenians. Many academics believe that the Udi language, still spoken in Azerbaijan, is a remnant of the Albanians' language.1][2]

Although genetic testing proves the Turkification of the region rather than the Azeris being descendants of migrants from Central Asia, it also shows that the region is a mixed one. Though the population of Azerbaijan is culturally diverse, genetic testing has revealed common genetic markers that support an autochthonous background for most Azeris. A 2003 study found that: "Y-chromosome haplogroups indicate that Indo-European-speaking Armenians and Turkic-speaking Azerbaijanians from the republic are genetically more closely related to their geographic neighbors in the Caucasus than to their linguistic neighbors elsewhere.

Buna yine ayni dilde su sekilde yanit verilir; "So what?"... :mrgreen:

Ayni yontemle Araplarin Alman oldugunu bile ispatlayabilirsin... :mrgreen:

Not: Wikipedia pek guvenilir bir kaynak sayilmaz bu arada, cunku orasi onune gelenin kafasina eseni yazdigi bir platformdur... Biraz daha ciddi bir kaynak olsa daha iyi olacakti tabii... Gosterdigin kaynagi oraya sakin sen yazmis olmayasin? :mrgreen:

Tabriz_Han
01-11-2008, 07:02 AM
Dangalak
Kan herseyden once gelir. Irandaki Azarbaycanlilar inkar edirlarsa etsinlar ama onlarin kani Iranli.

Iranli kani nasil oluyormus bize anlatabilirmisin :lol:

http://www.virginmedia.com/microsites/movies/slideshow/topcomicvillians/img_2.jpg

Sari kanlimiyiz :lol:

Kan hic birseyi ifade etmez, ister senin soyun Bilge Kagandan gelsin sen yine Turk olmazsin.

Dangalak
The Caucasian origin of the Azerbaijanis defines a link between Azerbaijanis and their pre-Turkification Caucasian past

Sen yaziyi okudunmu?

Turklerden "once" yaziyor.

Turklerden once kimin ne oldugu hic fark etmez, zayif ezilen halklar vardi, ne devlet ne dil ne kimlik hic birseyleri yoktu bunlar zamanla kayip oldu. Nasil eskiden Hititler vardi ama simdi yok ayni hikaye.

Turkler bolgeyi feht etti, yeni torpaklarina goc etti, yerli halklari yonetti ve ic ice yasarak Turklestirdi.

Senin hayali atalarin bir fantezidir, hic bir baginiz yok.

Bu hikayeler Iranin korkusundan kaynaklaniyor, Iran Turklugun isyan etmemeleri icin Turk olmadiklari kandirmaya calisiyorlar.

Emil_Diniyev
01-11-2008, 07:46 AM
Dediyin gibi Azarbaycanda yerli Kafkas halkini Turklestirdir.....

Iran Azarbaycanindada yerli Iran halkini Turklestirdiler......

Tabriz_Han
01-11-2008, 08:36 AM
Iki bin sene once ne Azerbaycan dovleti vardi ne Guney Azerbaycan nede Iran.

Farkli farkli kabileler boylar ve milletler vardi.

Ozamanlardan bugune kadar yasayan milletler, Turkler, Farslar, Ermeniler, Yunanlar.

Medler, Hurriler, Albanlar, Galatanlar v.s hepsi millet olarak yok olmus.

Bu milleti yapan insanlar buharlasip havayami uctu? yok. Guclu olan milletlerle karisip zamanla onlara katildilar.

Onun icin Milletin Kanla alakasi yok.

Boylar kandan daha onemlidi.

Turkler bolgeyi feth edince millet olarak nufusu daha buyukdu, yerel halklar zamanla Turklerle kaynasarak Turklesti, Turk milleti buyudu.

Emil_Diniyev
01-11-2008, 09:59 AM
Azarbaycan Respublikasinin halkinin genetiki diyer Kafkaslilarla ayni.

Bukadar da chok tesaduf olmaz herhalde......

Tabriz_Han
01-11-2008, 10:28 AM
Ahiska, Karachay, Kumyk, Nogay, Tatar, Karapapak Turklerle aynimi :D onlarda Kafkasli ;)

TÜRK86
01-27-2008, 02:42 PM
Hamıya Azərbaycandan salamlar !

Irandaki Azerileri bilmiyorum Turklarmi Iranlilarmi ama biz Azarbaycan Respublikadakilar cogunlukla Kafkasli.

Burda genelde Türkiyeliler olduğu için yazımı esasen Türkiye Türkçe