PDA

View Full Version : Chingiz Mustafaev

deyrambel
01-09-2008, 12:51 AM
sevgili dostlar chingiz mustafaev gazeteci bir Azerbaycan Turkudur- videoyu dikkatle izleyin- karabag da ermenilerin yaptiklari vahsetleri o goruntulemis ve bizlerde seyrettik--- videoya dikkatle bakin komutan ne diyor? indi inandin bu toprak bu insanlara lazim degil diyor-- chingiz mustafaev de diyor aynen boyle>> bir tane ermeni askeri yok bir tane gulle yok( bomba atisi mermi) ama lachin sehrini savasmadan Azeri askerleri terk ediyor:D ayni olay shusha sehrindede oldu- eger shusha sehrinin goruntusunu izleseniz hayrete dusersiniz- shusha yuksek bir yerde - shushaya giden yol daracik daglarin arasindan gidiliyor--o sehride savasmadan verdiler

sonuc olarak karabag da savasilmadi -karabag satildi ve geydar eliev yani haydar eliev denen adam tarafindan

haydar eliev sirf ebufeyz elcibey basarisiz olsun diye kendi adamlari vasitasile Azerbaycan da oyunlar oynadi- cunku eski koministler Azerbaycan i yenilere birakmak istemediler-- Azeriler savasdigi zamanda inanirmisiniz ermenistan topraklarini bile almislardi- ermeniler korkuyorlardi azeriler erivan a kadar gelecek diye

ama Turkcu olmayan -karismis olan eski kominstler oyunlar oynayarak savasmadan bu topraklari yavas yavas terk ettiler
CHINGIZ Mustafaev i de ermeni snaypiri sehit etmistir- buyuk bir insandi kamerasi ile cekim yapar elinde esilahi ile savasirdi

chingiz mustafaev kan agliyor zaten konusurken bir tane diyor ermeni yok neden lachin i terk ediyoruz/ boyle oyunlar oynandi-

YouTube - Chingiz Mustafayev

kitayoza
01-09-2008, 01:10 AM
sevgili dostlar chingiz mustafaev gazeteci bir Azerbaycan Turkudur- videoyu dikkatle izleyin- karabag da ermenilerin yaptiklari vahsetleri o goruntulemis ve bizlerde seyrettik--- videoya dikkatle bakin komutan ne diyor? indi inandin bu toprak bu insanlara lazim degil diyor-- chingiz mustafaev de diyor aynen boyle>> bir tane ermeni askeri yok bir tane gulle yok( bomba atisi mermi) ama lachin sehrini savasmadan Azeri askerleri terk ediyor:D ayni olay shusha sehrindede oldu- eger shusha sehrinin goruntusunu izleseniz hayrete dusersiniz- shusha yuksek bir yerde - shushaya giden yol daracik daglarin arasindan gidiliyor--o sehride savasmadan verdiler

sonuc olarak karabag da savasilmadi -karabag satildi ve geydar eliev yani haydar eliev denen adam tarafindan

haydar eliev sirf ebufeyz elcibey basarisiz olsun diye kendi adamlari vasitasile Azerbaycan da oyunlar oynadi- cunku eski koministler Azerbaycan i yenilere birakmak istemediler-- Azeriler savasmadigi zamanda inanirmisiniz ermenistan topraklarini bile almislardi- ermeniler korkuyorlardi azeriler erivan a kadar gelecek diye

ama Turkcu olmayan -karismis olan eski kominstler oyunlar oynayarak savasmadan bu topraklari yavas yavas terk ettiler
CHINGIZ Mustafaev i de ermeni snaypiri sehit etmistir- buyuk bir insandi kamerasi ile cekim yapar elind esilahi ile savasirdi

chingiz mustafaev kan agliyor zaten konusurken bir tane diyor ermeni yok neden lachin i terk ediyoruz/ boyle oyunlar oynandi-

YouTube - Chingiz Mustafayev (http://www.youtube.com/watch?v=kUfu9LobcBw&feature=related)

Shimde Karabag kimin elinde. Azarilerinmi veya Ermani?
Onceden kim edi orasi. ben sovet vaktinde deya soriyorum.

NativeAmerican
01-09-2008, 01:26 AM
War and independence
A restored Armenian T-72, knocked out of commission while attacking Azeri positions in Askeran, serves as a war memorial on the outskirts of Stepanakert.
A restored Armenian T-72, knocked out of commission while attacking Azeri positions in Askeran, serves as a war memorial on the outskirts of Stepanakert.

On February 20, 1988, Armenian deputies to the National Council of Nagorno-Karabakh voted to unify the region with the Armenian SSR[citation needed]. On February 22, 1988, a first direct confrontation of the conflict occurred as a large group of Azeris marched from Agdam against the Armenian populated town of Askeran, "wreaking destruction en route." The confrontation between the Azeris and the police near Askeran degenerated into Askeran clash, which left two Azeris dead, reportedly killed by an Azeri police officer, as well as 50 Armenian villagers, and an unknown number of Azerbaijanis and police, injured[22][23]. Large numbers of refugees left Armenia and Azerbaijan as violence began against the minority populations of the respective countries.[24] In the fall of 1989, intensified inter-ethnic conflict in and around Nagorno-Karabakh led the Soviet Union to grant Azerbaijani authorities greater leeway in controlling the region.[citation needed] The Soviet policy backfired, however, when a joint session of the Armenian Supreme Soviet and the National Council, the legislative body of Nagorno-Karabakh, proclaimed the unification of Nagorno-Karabakh with Armenia.[citation needed]
A sign reading "Free Artsakh Welcomes You" on the main road leading to Stepanakert.
A sign reading "Free Artsakh Welcomes You" on the main road leading to Stepanakert.

On December 10, 1991 in a referendum boycotted by local Azerbaijanis,[23] Armenians in Nagorno-Karabakh approved the creation of an independent state. A Soviet proposal for enhanced autonomy for Nagorno-Karabakh within Azerbaijan satisfied neither side, and a full-scale war subsequently erupted between Armenia and Azerbaijan.

The struggle over Nagorno-Karabakh escalated after both Armenia and Azerbaijan attained independence from the Soviet Union in 1991. In the post-Soviet power vacuum, military action between Azerbaijan and Armenia was heavily influenced by the Russian military. Furthermore, both the Armenian and Azerbajani military employed a large number of mercenaries from Ukraine and Russia.[25] As many as one thousand Afghan mujahideen participated in the fighting on Azerbaijan's side.[23] There were also fighters from Chechnya fighting on the side of Azerbaijan.[23]

By the end of 1993, the conflict had caused thousands of casualties and created hundreds of thousands of refugees on both sides. By May 1994, the Armenians were in control of 14% of the territory of Azerbaijan. At that stage, the Azerbaijani government for the first time during the conflict recognised Nagorno-Karabakh as a third party in the war, and started direct negotiations with the Karabakh authorities.[citation needed] As a result, an unofficial cease-fire was reached on May 12, 1994 through Russian negotiation, and continues today.

ulugbekTR
01-09-2008, 01:26 AM
cok ilgin valla. kimin ne oldugunu anlamakta zorlanıyoruz

deyrambel
01-09-2008, 01:31 AM
sovyet zamani Azerbaycan topraklarindaydi- sadece stefanakert diye bir bolgede ermeniler ozerk olarak yasiyordu- ermeniler isgal etmedi- azeri terk etti- Azerbaycan da iktidar mucadelesi yuzunden karabag i sattilar kendi cikarlari icin

ulugbekTR
01-09-2008, 01:41 AM
ben karadagı kıbrıs gibi ayrı biliyorum dogru mu

deyrambel
01-09-2008, 01:48 AM
ben karadagı kıbrıs gibi ayrı biliyorum dogru mu

yok ayri degil ermeniler oyle gostermeye calisyo ama oyle degil karabag terk edilen bir toprak

ulugbekTR
01-09-2008, 03:18 AM
yok ayri degil ermeniler oyle gostermeye calisyo ama oyle degil karabag terk edilen bir toprak
BİZİM YENİ HARİTALARDA AYRI GOZUKUYOR.

deyrambel
01-09-2008, 04:46 AM
BİZİM YENİ HARİTALARDA AYRI GOZUKUYOR.
ilginc karabag aryimi gozukuyo?

ulugbekTR
01-09-2008, 05:11 AM
ilginc karabag aryimi gozukuyo?
VALLAQ BİLLAQ MEB yazarı prof da akrabam olur

Emil_Diniyev
01-09-2008, 07:55 AM
sovyet zamani Azerbaycan topraklarindaydi- sadece stefanakert diye bir bolgede ermeniler ozerk olarak yasiyordu- ermeniler isgal etmedi- azeri terk etti- Azerbaycan da iktidar mucadelesi yuzunden karabag i sattilar kendi cikarlari icin

Danishiqlarina diqqat ela.

Ruslarin yardimiyla ermanilar o topraxlari alimizdan aldi. Toprax satma filan olmadi.

Ayrica siz utanmalisinizki ermanilara yemek enerji gonderdiniz.

Gelip burda gardasliktan den vurmayin.

deyrambel
01-09-2008, 08:50 AM
Danishiqlarina diqqat ela.

Ruslarin yardimiyla ermanilar o topraxlari alimizdan aldi. Toprax satma filan olmadi.

Ayrica siz utanmalisinizki ermanilara yemek enerji gonderdiniz.

Gelip burda gardasliktan den vurmayin.

videoda chingiz mustafaev ne diyor? videoda komutan ne diyor? esitmirsen ay bala- buda mi yalan-
ermenistan a Turkiye hec vaht komek etmedi zelzele haricinde- o zaman daha karabag satilmamisti- zelzele insanlik olayi- Turkiye Azerbaycan a yardim etmedimi - kizilay ve bir cok kurulus yardim etmedi- bos bos konusma-

videoyu izle ne demisler-

ulugbekTR
01-09-2008, 09:33 AM
ya bu adam burayadamı geldi

Emil_Diniyev
01-09-2008, 09:39 AM
Deyrambal cuska bir qulagas.

Sanin obri topikda dediklarinida gordum.

Hec kimse diqqat elamir ama san Azarbaycanlilaraa kufur ettin resmen.

Buda sanin sozun: sirf tarih yaratmak icin Albanya gibi seyler uydurdular- cunku ermenilerden cok korkuyorsunuz-ermeniler bu topraklarin kendilerinin oldugu deyo- Azerilerde tarihle kanitlamaya calisyolar bu topraklarin kendilerinin oldugunu

ulugbekTR
01-09-2008, 09:46 AM
bak ermenilere seni veririm benzetirler bir guzel. belamısın sen be

Atropatena
01-09-2008, 01:53 PM
ermeniler isgal etmedi- azeri terk etti- Azerbaycan da iktidar mucadelesi yuzunden karabag i sattilar kendi cikarlari icin
Deyrambel, bilmediyinizi danishmayin