View Full Version : Neden Turk irkini tartisiyorlar?
deyrambel
01-11-2008, 02:58 AM
gecenlerde rus kanali izlerken eski slavyan kulturunde yasayan ruslari izledim- biliyormusun eski rusca simdiki rusca arasinda ne kadar fark var-
neden bunu yaziyorum- Turklugun yeni ciktigini soyleyenlere ornek- eski turkce ve yeni turkce /demek oluyor ki dil de devamli olarak degisiyor
slavyan rus koyunde eski dinlerine inaniyorlar bir cok sey gunah -yabanci birisiyle yemek yemeleri bile gunah
dusundum -moskavali bir rus ile bu slavyan rus arasinda daglar kadar fark var
peki yuzyillarca ayri yasadigimiz kardeslerimizle anadolu turklerinin farklari olmayacakmi?
neden peki hala Turkler anadoluya gelmesi efsane yok bilmeme ne
mesala ben cok goruyorum cekik gozlu ruslari- bakiyorsun tipi rus ama yuz hatlari mogollara benziyor cekik gozlu
ruslar almanlar veya baska milletler bir cok ornek vermek olur bir cok milletle kaynasmislar
Estonya da yasayan ruslarin yarisi boyledir
komsu kizi arina mesala-- ailesi hakkinda sordugumda anne tarafinin baskir oldugunu dedi- ve gercekten de benzer
baska bir rus dikkat ettim yuz hatlari Turklere benziyor-dedim ya sizin ailenizde baska millet var mi- anne tarafi yakutmus
peki neden birisi gurcu kokenli veya ermeni kokenli veya kurd kokenli oldumu sanki dunya batmis gibi konusuyorlar
dunya nin her yerinde boyledir
Turk irki vardir dili de vardir dogum yeride Altaylardir
ha ermeniler diyorsa biz anadoluda dogduk -ermenilerinde ana vatani balkanlardir hatta arnavutca ermeniceye benzerdir
( bunu yazmamin nedeni turklerin sonradan geldigini anadolunun tarihten bu yana ermenilerin oldugunu diyenelere ozellikle()
Emil_Diniyev
01-11-2008, 03:07 AM
Bende onu diyorum.
Kanimiz asil Turk olsa simdi cekik gozlu olurduk.
Bizim Azarbaycanin Kani Kafkas kani, Irandaki Azeriler Iran kanli. Ama anlayana.
Bu siz Turkiyeliler icinde gecerli.
Ben demiyorumki Azarbaycanlilar Kafkas daglarinda dogmuslar. Altayda dogduk shuanda Kafkasda yasiyoruz ve dogal olarak Kafkaslilarla karismisiz.
Irandaki Azarbaycanlilarda Iranlilarla karismis.
Turkiyedekilerde Balkan ve Orta dogu larla karismis.
Sonrada benim gorunusume bakarak Gurcu diyorsunuz. Benim Gurcuye benzememden baska ne dogal birsey olabilirki?
Gurcude Azarbaycanlida ayni bolgenin insanlar.
deyrambel
01-11-2008, 03:15 AM
Bende onu diyorum.
Kanimiz asil Turk olsa simdi cekik gozlu olurduk.
Bizim Azarbaycanin Kani Kafkas kani, Irandaki Azeriler Iran kanli. Ama anlayana.
Bu siz Turkiyeliler icinde gecerli.
Ben demiyorumki Azarbaycanlilar Kafkas daglarinda dogmuslar. Altayda dogduk shuanda Kafkasda yasiyoruz ve dogal olarak Kafkaslilarla karismisiz.
Irandaki Azarbaycanlilarda Iranlilarla karismis.
Turkiyedekilerde Balkan ve Orta dogu larla karismis.
Turk olmak icin cekik gozlumu olmak lazim:D kipchak turkleri sarisindi - oguz turklerinin cogu cekik gozlu degildir--- zaten hic bir irkin hepsi beyaz veya siyah olmaz-- almanlarin hepsi sarisin mi? veya senin o kavkazlilarin hepsi siyah sacli esmer mi? Turklerin onlarca boyu olmustur---
bu insan oglu robot mu? fabrikadan cikmis ? butun turkler cekik gozlu olacak:lol:kafayi cekik goze takmislar
konuyu once anla sonra yaz
yaxsi oku kavkaz dagli
Emil_Diniyev
01-11-2008, 03:18 AM
Gercek Turkler cekik gozludur.
Kafkaslilar esmer deyildir cogunlukla.
Kumanlarin sarisin olma nedeni Slavlarla karismasidir.
Emil_Diniyev
01-11-2008, 03:19 AM
Tartisilan nedirki? Turk boylari karismistir. Yalanmi?
deyrambel
01-11-2008, 03:24 AM
Tartisilan nedirki? Turk boylari karismismistir. Yalanmi?
Turkler karismamistir demiyoruz ki- ama dunya da hangi millet karismamis daha neyi tartisiyorsunuz deyok
sen kavkazliyim deyon- kavkaz ne? kavkazin neyiyle ovunuyon? yillarca rusun altinda yasamaktan mi ovunuyon? veya yillarca imperatoluklarin gecis bolgesi olmaktan mi ovunuyon? kavkazyayi gelen vurmus giden vurmus:lol: derbend var kavkazyaya acilan kapi 1.dunya savasind anuri pasha bile oraya kadar gelmis
kavkaz neki? Turkler karismistir ama hanimlarini kizlarini genellikle baska millete vermemislerdir- Turkler baska milletlerin kadinlari ile evlenmis olabilir - zaten benim gibi benim avrad da rus--- erkek olmak suc mu:lol:
Emil_Diniyev
01-11-2008, 03:31 AM
San Anadolulu oldugunla ovunmuyormusun? Bende Kafkasli oldugumla ovunuyorum.
Bizde atasozleri vardir. Gurculerle karismak hakkinda.
Belli oluyorki biz Gurcu ve Dagistanlilarla chok evlenmisiz. Kiz vermisiz, almisiz.
Ama bunu kabul etmiyorsunuz.
deyrambel
01-11-2008, 03:48 AM
San Anadolulu oldugunla ovunmuyormusun? Bende Kafkasli oldugumla ovunuyorum.
Bizde atasozleri vardir. Gurculerle karismak hakkinda.
Belli oluyorki biz Gurcu ve Dagistanlilarla chok evlenmisiz. Kiz vermisiz, almisiz.
Ama bunu kabul etmiyorsunuz.
Ben turk oldugum icin ovunuyorum cunku onlarca imperatorluk kurdugumuz icin- Buyuk bir millet oldugumuz icin- kimse anadolu icin ovunmez Turk oldugun icin ovunur--Ozgur oldugumuz icin ovunuruz- 10 cesit milleti yonetttigimiz icin ovunuruz- viyanalara kadar gittigimiz icin ovunuruz
anadolu neki?:lol:
Turkish Turks Turk Turker Turka
Estonya da bize Turka derler
Cola Turka
anadolu neki
Turkish men
Turk :rolleyes: sen Turk dilinde danisirsan -- neye gore cunku Turkun ayak basmadigi yer yoktur- avrupa mi dersin asya mi afrika mi yoksa kuzey kutbu mu
Young turks
YouTube - Rod Stewart - Young Turks
Gercek Turkler cekik gozludur.
Biz emitasyon Turkuz yani. Sahte mahte...3 kıtaya hukum verdik, dunyanın super gucu olduk zamanında...:lol:
Yani hemde o donemler Turk milliyetciligi diye bir sey yoktu. Ona ragmen ;)
Emil_Diniyev
01-11-2008, 04:45 AM
Dagistani feth etmek ichin yola chikan Azarbaycan qosunlari.......
http://img244.imageshack.us/img244/1551/taulu40bla6.jpg (http://imageshack.us)
Buda chekik gozlu Oguz Turk qosunlari
http://img297.imageshack.us/img297/3415/guardwt7.jpg (http://imageshack.us)
Emil_Diniyev
01-11-2008, 04:46 AM
Azarbaycan xalqinin yerlesik Kafkas halki oldugunun kanitidir. Sonradan Selcuklular tarafindan asemile edilmis. 11 yuzyilda.
Azarbaycan qosunlarina bir bakin, birde Oguz Turk qosunlarina..........
Emil_Diniyev
01-11-2008, 04:54 AM
Turk irkciligi yalan. Chunku gercek Turk irki yok ortada.
Kendinize gercek Turk diyorsanizsa komik olur.
NativeAmerican
01-11-2008, 04:55 AM
Turk irkciligi yalan. Chunku gercek Turk irki yok ortada.
Kendinize gercek Turk diyorsanizsa komik olur.millet gelin buraya gelin haydeeeee unlu bilim adami emil soyluyor haydeeee haydeeee... :lool:
deyrambel
01-11-2008, 05:35 AM
Azarbaycan xalqinin yerlesik Kafkas halki oldugunun kanitidir. Sonradan Selcuklular tarafindan asemile edilmis. 11 yuzyilda.
Azarbaycan qosunlarina bir bakin, birde Oguz Turk qosunlarina..........
Oguzlar seni asimile ettigi icin iste Turkce konusuyon biz adami bole yapariz heyt be costurdun yine bizi
oz diline don kavkazli? senin dilin ne? dinin ne acikca desene:lol:
sen ne milletisin :lol:
deyrambel
01-11-2008, 05:40 AM
Azerbaycan Turkcesinde biraz neselenelim- men Kavkazliyam ay gagashlar ama meni oguzlar asimile edibler- men Turk degulem men kavkazliyam ama gorhuram yazmaga oz milletimi bilmirem hansi oguz beyi meni asimile edib -mene komek edin oz milletimi ahtariram- men kimem ahi:lol:
ulugbekTR
01-11-2008, 05:43 AM
millet gelin buraya gelin haydeeeee unlu bilim adami emil soyluyor haydeeee haydeeee... :lool:
REHA MUHTAR BİR TARTIŞMA PROGRAMI yapmıştı
neydi adı ateş hattımıydı neydi
oraya bir almete dinci(nasılsa) ilimadamı doldurmuş, d,iyanettende bir muftu getirmiş sapık hocalarla bunu yarıştıracak rayting alacak ya.
Sonra sapık hocalardan biri cıktı, şimdiye kadar okudugunuz kuran degil, ben dogrusunu yazdım dedi. reha muhtar o sapık hocayı sittir etti oradan
o hesap buda milyonlarca insan akılsız tek bir bu akıllı, tek bu doğru, tek bu bilgili
12 yaşında cocugun çişzebildiği vey bilgi ekleyebildiği e-ansiklopedilerden yazıp yazıp bilgili olduğunu sanıyor
ulugbekTR
01-11-2008, 05:46 AM
Azerbaycan Turkcesinde biraz neselenelim- men Kavkazliyam ay gagashlar ama meni oguzlar asimile edibler- men Turk degulem men kavkazliyam ama gorhuram yazmaga oz milletimi bilmirem hansi oguz beyi meni asimile edib -mene komek edin oz milletimi ahtariram- men kimem ahi:lol:
şeytanda galubelada oyle demiş Allah'a
SEN SENSIN, BENDE BENIM:D
Emil_Diniyev
01-11-2008, 06:05 AM
Bilgili olup olmamaxla na daxli var?
Bizim dilimizdan basqa hecbirsheyimiz Turklarla ayni deyil.
ulugbekTR
01-11-2008, 06:25 AM
delinin biri kuyuya bir taş atmışp, 40 akıllı cıkaramamış
alın size konu :)
Emil_Diniyev
01-11-2008, 06:34 AM
O hansi dildadir ela? Anlamax bela olmur.
BOZ-OK
01-11-2008, 06:35 AM
Bilgili olup olmamaxla na daxli var?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bir veqt salıb tefrîqe olduq iki qismet,
Teymur şaha bir paramız etdi himâyet,
Xan İldırım'a bir paramız qıldı itâet,
Çanlar saçılıb Ankara'da qopdu qiyâmet...
Ehsen bize! Hem tîrzeniz, hem hedefiz biz!
Öz qövmümüzün başına engelkelefiz biz!
Teymur şâh-ı lenge olub tâbe-yi ferman,
Xan Toxtamış'ı eyledik al qânma qeltân,
Tâ oldu Qızıl Orda'ların dövleti talan,
Moskov şahına fâîdebexş oldu bu meydan...
Elyövm, uruslaşmaq ile zîşerefiz biz!
Öz dinimizin başına engelkelefiz biz!
Ohommm..:cool:
BOZ-OK
01-11-2008, 06:36 AM
O hansi dildadir ela? Anlamax bela olmur.
Azeri olan anlar....:mrgreen:
benay
01-11-2008, 08:01 AM
Sizi bilmem ama ben gercek Turk'um diyebilirim beni gorende yuzume Turkluk yansidigini anlar ben ovunurum iste :D
ulugbekTR
01-11-2008, 08:07 AM
Sizi bilmem ama ben gercek Turk'um diyebilirim beni gorende yuzume Turkluk yansidigini anlar ben ovunurum iste :D
GOZUNDE DEGİLDE KAFANDA BİR KEMİK OLUMUYORMUŞ. :D:D
işte bazılarınd aokemik olmayınca"kafasında 1 kemik eksik" diyorlarmış :D:D:D
Frida
01-11-2008, 08:20 AM
you cannot use Turkish in this section of the forum. the topic seems interesting, but not everyone speaks Turkish. You can use Uzbek-Russian or English. ;)
benay
01-11-2008, 08:49 AM
GOZUNDE DEGİLDE KAFANDA BİR KEMİK OLUMUYORMUŞ. :D:D
işte bazılarınd aokemik olmayınca"kafasında 1 kemik eksik" diyorlarmış :D:D:D
kemige gerek yok gozler herseyi soyler :D
Qarama
01-11-2008, 09:37 AM
konu $imdi hangi üyeler cekik gözlü mü nasil yani? her cekik gözlü türkm'ü? ne alaka...
konuyla ilgili bir cevap yazmak istiyorum.
Ama öncelikle size bir soru bu kizlarin hangisi cin'li, hangisi japon, hangisi türk, hangisi koreli, hangisi özbek?
1.http://s2.directupload.net/images/080111/temp/286iaq4q.jpg
2.http://s3.directupload.net/images/080111/temp/23ptalbf.jpg
3.http://s3.directupload.net/images/080111/temp/5klwndwl.jpg
4.http://s3.directupload.net/images/080111/temp/zcxlp7pc.jpg
5.http://s5.directupload.net/images/080111/temp/m5lv3hqq.jpg
(cevap $ifreli bir zip dosyanin icinde $ifreyi sonra verecegim)
ben gecenleri tv'de beyaz arslanlar besleyen bir ciftligi seyretmi$dim. Hayvanlari ciftle$dirmek icin sadece beyaz bir di$i ve beyaz bir erkek kullanilmiyor. Atalari beyaz arslan olanlar ama kendileri beyaz olmayan arslanlarda kullaniliyor. Bu genetik kromozonlar ve DNA ile alakali bir konu.
bende bir iki tane resim ekliyeyim "belge" olarak türkler asil böyle gözüküyor yada türkler uzaylilarla akraba diye bir graphik ekliyeyim nasil olsa resim yapmaya seviyorum.
chepny
01-11-2008, 09:59 AM
3. resimdeki Türk bence. Elini ağzına sokmasından ve melül bakışlarından anladım :D Birde saçındaki tokadan. :lol:
4. resimdeki bebeğin kıyafeti de Özbek kıyafetine benziyor :)
1. resimdeki Japon kesinlikle. Çünkü çok mutlu görünüyor. Bu saydığımız ülkeler arasında ekonomisi en iyi olan japonya olduğuna göre en mutlu bebek te Japon olmalı :D
2. resimdeki Koreli bence, çünkü üzerinde kürk var. Kore kışın biraz soğuk olur :D
5. resimdeki bebek kesin çinlidir. Çünkü çin'in güney kesimlerindeki insanlar biraz esmer olabiliyor.
Bildim mi? :lol:
ulugbekTR
01-11-2008, 10:41 AM
5.ci resim kesin turk. turkun yunanlı sayıldıgı bu forumda(sadece 1 kişi tarafından) oda olur
Tabriz_Han
01-11-2008, 10:50 AM
Dangalak
Kanimiz asil Turk olsa simdi cekik gozlu olurduk
Sen bizi Mogolmu saniyorsun?
Turklugun cekik gozlulukle alakasi yok.
Asil Turk, Turkce konusur, Turk kimligine sahip cikar, Turk tarih ve kulturuyle baglantisi olur.
Cin kaynaklari hic okumadinmi
New History Of Five Dynasties said that Kirghiz possessed lighter skin, red hair, green eyes and taller height, and that those Kirghiz with black hair must be the descendants of Li Ling.
http://www.uyghur1.com/content/view/58/
Turklerin aralarinda cekik gozlu ve badem gozluler coktur, senin patlak gozlerinmi var, goz piskopati :lol:
Dangalak
Bextiyar Vahabzade'den bir samar yiyeceksin bu pis sozlerin icin
AZƏRBAYCAN-TÜRKİYƏ
(Cavanşir Quliyev musiqi bəstələmişdir)
Bir ananın iki oğlu,
Bir amalın iki qolu.
O da ulu, bu da ulu
Azərbaycan-Türkiyə.
Dinimiz bir, dilimiz bir,
Ayımız bir, ilimiz bir,
Eşqimiz bir, yolumuz bir
Azərbaycan-Türkiyə.
Bir millətik, iki dövlət
Eyni arzu, eyni niyyət.
Hər ikisi cümhuriyyət
Azərbaycan-Türkiyə.
Birdir bizim hər halımız—
Sevincimiz-məlalımız.
Bayraqlarda hilalımız
Azərbaycan-Türkiyə.
Ana yurdda-yuva qurdum,
Ata yurda könül verdim.
Ana yurdum, ata yurdum
Azərbaycan-Türkiyə.
20 март, 1996.
http://www.vahabzade.net/
Azerbaycan destanlari bana sayabilirmisin?
Dede Qorqud
Koroglu
Alpamish
Bozkurt
Oguz Kagan
Bunlar kimin destanlari? Turkun destanlari, bana bir Kafkas destani anlatsana.
Sen Gurculerle neyi paylasiyorsun? dilmi? dinmi? tarihmi? boy teskilatimi? hic bir sey
ulugbekTR
01-11-2008, 11:00 AM
tebriz kardeş, valla ben yırttım. siz duşunun gerisini. ben cekikgozluyum azıcık.
cekik gozlu olmayanlar duşunsun :) :)
Qarama
01-11-2008, 11:22 AM
tebriz kardeş, valla ben yırttım. siz duşunun gerisini. ben cekikgozluyum azıcık.
cekik gozlu olmayanlar duşunsun :) :)
cekik gözlü olmanin özel bir anlami var'mi?
ulugbekTR
01-11-2008, 11:45 AM
benim icin sıradandı ama yukardaki şahıs dediki cekik gozluler turk, digerleri arap yunan karşımı dedi. yani bu durumda ben yırtmış oluyom gerisni siz duşunun
Aybike
01-11-2008, 05:51 PM
neden turk irkini tartisiyorlar????
cunku tartisilmaya deger TEK IRK.
te o kaaaaaa......:)
BOZ-OK
01-13-2008, 05:13 AM
Var... Tarihsel surec icinde buyuk ihtimalle Mogol veya Cinli ile karismis olmak...:cool:
Not: Orta Asyali kardeslerimizi uzmemek icin tabu haline donusturulmus gercekleri de konusmaya baslama zamani geldi mi, ne? :rolleyes:
binbirincigece
01-13-2008, 05:27 AM
Var... Tarihsel surec icinde buyuk ihtimalle Mogol veya Cinli ile karismis olmak...:cool:
Not: Orta Asyali kardeslerimizi uzmemek icin tabu haline donusturulmus gercekleri de konusmaya baslama zamani geldi mi, ne? :rolleyes:Sakın Anadoludakiler karışıp da gözlerini düzeltmiş olmasınlar?:cool:
benay
01-13-2008, 01:12 PM
tabii bir bolumumuz karisdi ama simdi bakarsaniz irklarin olusuna ayni bir milletteniz ve sonradan degisik yellere ayrildik, kulturumuz dilimiz hayat kosullarin yapdigi vucudumuz yuzumuzu gozumuzude ayri farkli oldu degismeye mecburuz simdi Turkiyede neden sari esmer cekik gozlu var dicekseniz oda beslenmeden hayat kosullarindan olabilir...
ulugbekTR
01-14-2008, 01:15 AM
ERZURUM ATATURK UNİVERSİTESİNDE YERLİ KARAMAN KOYUNU ile romanov koyunlarından melezleştirme yapılıyor.
yerli koyun ile asil romanov cakıştırılıyor. ondan olan kuzuyada romanav deniyor.
ama romanov un yanına 1.1 romanov konuyor.
somra o kuzu buyuyor. 1.1romanoz ile asil koc cakıştırılıyor. dogan kuzuya 1.2 romanov deniyor.
velhasılı kelam tam asil ırka ulaştırabilmek icin 10 melez ile cakıştırılıyor.
...............................
bizde anadoluya gelmişiz. melezleşmişiz. asla donmek icin bizde asil asyalı kız mı bulsak ne
BOZ-OK
01-14-2008, 06:40 AM
Anadolu'da karisma hikayesi "malum cevreler"tarafindan uydurulan, hic bir tarihsel ve sosyolojik kokeni olmayan koca bir yalandir... Ornek olarak gosterilen, genellikle ask hikayesi seklinde cereyan eden ,munferit olaylar ise bir ulusun genetik yapisini degistimekten cok uzaktir... Ote yandan Orta Asya'da kalmis olan Turklerin orada birlikte yasamis olduklari Cinli ve ozellikle Mogollarla karismis olduklari ve bu karismanin kitlesel oldugu ise tarihsel ve sosyal bir vakiadir... Hamaseti birakip, tamamen tarihsel ve sosyal verilere dayanilarak yapilacak her tartismaya varim, bu konuda kendine guvenen arkadaslari bekliyorum...:cool:
Not: Her zaman savundugum gibi, biz Anadolulu, Kafkasli ve Avrupali Turklerin Atayurt sevgisi ve saygisiyla surekli alttan almasi, Turk birliginin saglanmasi yolunda yapici olmak adina en sonunda kendini irksal bakimdan inkar eder hale gelmesi, Orta Asyali kardeslerimize olan duygusal bag dolayisiyla tarihsel ve sosyal gercekleri bile bir kenara iter hale gelmesi gereksiz ve yanlistir... Biz Oguz'uz, Turk'un en kalabalik, en guclu, en buyuk uygarlik seviyesine ulasmis, en buyuk devletlerini kurmus boyuyuz... Bu gercegin farkina varalim ve atalarimiza da haksizlik etmeyelim derim... Soylenecek cok soz var da, neyse... Her sey sirayla... :-)
BOZ-OK
01-14-2008, 06:42 AM
Sakın Anadoludakiler karışıp da gözlerini düzeltmiş olmasınlar?:cool:
Sakin Anadoludakiler gozlerini zaten hic bozmamis olmasinlar? :cool:
chepny
01-14-2008, 07:45 AM
Sakin Anadoludakiler gozlerini zaten hic bozmamis olmasinlar? :cool:
Bu konuyu biraz kızıştırayım :lol:
Proto Türkler asyalı bir tipe sahipti. Asyalıya benzemeyenler, Türkler tarafından asimile edilmiş toplumların torunlarıdır :D
Uygurların Anadolu insanına benzemesinin tek nedeni Hint-Avrupa dili konuşan tocharianları asimile edip onlarla karışmasından dolayıdır.:mrgreen:
Nitekim tarım havzasındaki uygurlar (yani eski tocharian toprakları) anadolu insanına benzerken, turfan havzasının kuzeyi daha asyalı görünümdedir :D
BOZ-OK
01-14-2008, 03:58 PM
Bu konuyu biraz kızıştırayım
Kizistir bakalim...:mrgreen:
30 yil oncesine kadar daha iyi kizistirabilirdin aslinda ama, bereket versin o zamandan beri yapilan kazilarda bulunanlar, gercekleri yuzunuze pek acimasiz carpiyor...:cool:
Proto Tьrkler asyalı bir tipe sahipti. Asyalıya benzemeyenler, Tьrkler tarafından asimile edilmiş toplumların torunlarıdır
Sana bir parola soyleyeyim; "PAZIRIK HALISI"... :mrgreen:
Tabii eger istersen, sen de Rus arkeologlarinin yaptiklarini yapip, oradaki atli adamlarin Turk veya Mogol irklarina degil, Aryani bir irk olan Iskitler'e ait olduklarini ve halinin da Turk halisi degil, Iran halisi oldugunu iddia edebilirsin... :cool: Ustelik halida kullanilan dugumlerin bu gun Yoruklerin hala kullaniyor olduklari "Gordes dugumu" olduklarini da gormezden gelebilirsin.... :mrgreen:
Uygurların Anadolu insanına benzemesinin tek nedeni Hint-Avrupa dili konuşan tocharianları asimile edip onlarla karışmasından dolayıdır.:mrgreen:
Nitekim tarım havzasındaki uygurlar (yani eski tocharian toprakları) anadolu insanına benzerken, turfan havzasının kuzeyi daha asyalı gцrьnьmdedir :D
Eh, buyuk "Hint-Avrupa" uygarligi denilen uygarligin temelinde Turklerin bulundugunu itiraf etmek zordur tabii... Bu yolda her yalan mubahtir... Orta Asya'da, Avrupa'da, doguda, batida, kuzeyde, guneyde buldugun her Turk kalintisini, ne idugu belirsiz, kerameti kendinden menkul "Aryan irkina" maledersin, hele bir de Iskitlerin de Iranli olduklarini da eklersen tamam olur... Gerci tarih teorisi diye ortaya attigin sey sapir sapir dokulur ama olsun... :cool: Taklamakan mumyalarinin bile atalarimiz olduklarini kabul etmek pek zor gelir bunlara, olsun.... Turk dedigin, eninde sonunda, nereden geldigi belli olmayan, medeniyetsiz bir topluluktur zaten.... ;)
Hey gidi Kazim Mirsan bey, bunlara biraz akil fikir ihsan eylemesi icin Allah'a yalvar...Sen, cakir gozlu, kumral sacli, akca tenli Yoruk dedem, sen de katil duaya, yoksa bunlar seni de Yunan tohumu yapacaklar yakinda, karismissin sen bunlarla Anadolu'da diye....:mrgreen:
binbirincigece
01-14-2008, 04:10 PM
Kizistir bakalim...:mrgreen:
30 yil oncesine kadar daha iyi kizistirabilirdin aslinda ama, bereket versin o zamandan beri yapilan kazilarda bulunanlar, gercekleri yuzunuze pek acimasiz carpiyor...:cool:
Sana bir parola soyleyeyim; "PAZIRIK HALISI"... :mrgreen:
Tabii eger istersen, sen de Rus arkeologlarinin yaptiklarini yapip, oradaki atli adamlarin Turk veya Mogol irklarina degil, Aryani bir irk olan Iskitler'e ait olduklarini ve halinin da Turk halisi degil, Iran halisi oldugunu iddia edebilirsin... :cool: Ustelik halida kullanilan dugumlerin bu gun Yoruklerin hala kullaniyor olduklari "Gordes dugumu" olduklarini da gormezden gelebilirsin.... :mrgreen:
Eh, buyuk "Hint-Avrupa" uygarligi denilen uygarligin temelinde Turklerin bulundugunu itiraf etmek zordur tabii... Bu yolda her yalan mubahtir... Orta Asya'da, Avrupa'da, doguda, batida, kuzeyde, guneyde buldugun her Turk kalintisini, ne idugu belirsiz, kerameti kendinden menkul "Aryan irkina" maledersin, hele bir de Iskitlerin de Iranli olduklarini da eklersen tamam olur... Gerci tarih teorisi diye ortaya attigin sey sapir sapir dokulur ama olsun... :cool: Taklamakan mumyalarinin bile atalarimiz olduklarini kabul etmek pek zor gelir bunlara, olsun.... Turk dedigin, eninde sonunda, nereden geldigi belli olmayan, medeniyetsiz bir topluluktur zaten.... ;)
Nihayet gerçekleri sen de görmüşsün :lool:
BOZ-OK
01-14-2008, 04:14 PM
Nihayet gerçekleri sen de görmüşsün :lool:
Gercekleri gormek icin cok ugrasmama gerek yok, saf kan bir Yoruk evladi olarak aynada kendime bakmak yetiyor... :mrgreen:
binbirincigece
01-14-2008, 04:17 PM
Gercekleri gormek icin cok ugrasmama gerek yok, saf kan bir Yoruk evladi olarak aynada kendime bakmak yetiyor... :mrgreen:Aynada sadece yansımalar vardır. Yanıltmasın? :lool:
BOZ-OK
01-14-2008, 04:24 PM
Aynada sadece yansımalar vardır. Yanıltmasın? :lool:
Hade leeen...:cool:
Not: Cok yakisikliyim biliyon mu, bu yakisiklilik gozumu aliyor da olabilir aslinda... :mrgreen:
Tabriz_Han
01-14-2008, 04:25 PM
Pazyrk medeniyeti Turkdu, Altay bolgesi Turkun yurdudur, Pazyrk halisi Turk dokumasi kullandi, Fars ve Turk dokumasi farklidir.
Altay yani Turklerin Atayurdudur, Pazyrklilar eski Turklerdir.
Turklerin atayurtu dogusunda cekik gozluler bulunuyor, batisinda yuvarlak gozluler bulunuyor. Turkler ortasinda olarak ikisinin ortasinda badem gozludur, aralarinda cekik gozlusu ve yuvarlak gozlusude bulunur.
Turkler HIC Cinlilerle karsimadi, Mogolarla karismis ve Mogol imparatorluk doneminde Mogol ordularin buyuk tecavuzlariyla Orta Asya halki zulum edilmis. Mogol ve Tungus halklarla karismis Turkler.
Bizler musluman olan halklarla karismisiz, ama gavurlarla pek karisma olmadi, sadece boyle oldu, onlarin kizlari eger verilseydi onun ihtimalida yuksek degildi, yada savasta esir kalan gavur garilari.
Karisma Karismamak onemli degil, milleti kimligini boylarini saglam tutmak onemlidir.
Afsarlar, Bayatlar, Tekeler, Kayilar, Bayindirlar, Salurlar, Yomutlar, Kipchaklar, Yorukler, Tatarlar varken hic kimse Turklugu tartisamaz, ama kimligini kayip ettin an ozaman mav olursun.
BOZ-OK
01-14-2008, 04:31 PM
Turkler HIC Cinlilerle karsimadi, Mogolarla karismis ve Mogol imparatorluk doneminde Mogol ordularin buyuk tecavuzlariyla Orta Asya halki zulum edilmis. Mogol ve Tungus halklarla karismis Turkler.
Orhun anitlari tersini soyluyor valla Tebrizcigim... Biliyorsun, o zamanlar Cin'in ipegi ve hatunlari pek meshurmus... :cool:
binbirincigece
01-14-2008, 04:34 PM
Orhun anitlari tersini soyluyor valla Tebrizcigim... Biliyorsun, o zamanlar Cin'in ipegi ve hatunlari pek meshurmus... :cool:Türkleri ayartmak üzere Çin hükümdarının yolladığı 50000 dolayındaki meşhur hatunun bir hakanımız tarafından kılıçtan geçirildiği yazar bazı tarih kitaplarında...Söz konusu olaylar bireyseldir eminim :mrgreen:
BOZ-OK
01-14-2008, 04:42 PM
Türkleri ayartmak üzere Çin hükümdarının yolladığı 50000 dolayındaki meşhur hatunun bir hakanımız tarafından kılıçtan geçirildiği yazar bazı tarih kitaplarında...Söz konusu olaylar bireyseldir eminim :mrgreen:
Bence de bireyseldir... :mrgreen:
Tabriz_Han
01-14-2008, 04:50 PM
:uups: Haklisin Boz-ok bey.
Islam sonrasi ve bugunu dusunuyordum, Uygur Turkleri Cinliyle evlenmez.
Ama Cinli gibi cekik gozlu Turklere rastlamak zor, bizde hep ayni hikaye, Dogu Asyalilara Batiliyiz, Avrupaliya Asyaliyiz :D
Sinifta Cinli var, durmadan Cin hukkumetin halki nasil zulum ettiginden bas eder. Neyse, sohbet ediyorduk, ona ulkesinin batisinda halkin hakkinda haberi varmi diye sordum. Bana su cevabi verdi, "Bizden farkli, Turk musluman insanlar var, Orta Dogulu insanlara benziyorlar, bazen manyak ve vahsi bazen sakin ve efendiler" :lol:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.