PDA

View Full Version : gercek olan saka..

Aybike
01-11-2008, 06:43 PM
gecenin bu vaktinde aklima geldi..gerci lazda degilim ama..neyse..

uc sene onceydi..
yesilcamin unlu bir yapimcisiydi..(haydaaaaa ismini unuttum valla neyse aklima gelince yazarim)
ilk gorusmemiz taksim de dilbazlarin MAGESTIC sinemasinin cafesinde olmustu..Kendisinin bir senaryosu vardi ve bunu film yapmak istiyordu.
bu son filmi olacakti ona gore..Karisi ve kizlari tarafindan sokaga atilmisti..eski mali gucu yoktu tabi..
-valla kizim hata ettim ne var ne yok kari kizda yedim..haklilar demisti...
benden istedigi kultur bakanligindan film icin butce cikarmam...ona kalacak para ile onu elaziga yollamam..(memleketi) ve filmin yapmciligi yapmam..
kabul ettim...ve tum belgeleri toplayip senaryo ile birlikte bakanliga yolladim..
tabi burokrasi uzun surer bu arada onunla bulusup gelismeleri konusuyoruz..
cokda hossohbet,,bu arada yesilcamin unlu oyuncularin tum sirlarini ogreniyorum ondan..cok keyifli bir durum yani...:)aralarinda murat soydan,turkan soray,hulya kocyigit gibi zamanin oyuncularinin ozel resimleri ve abinin tuttugi gunluk sirlar yavas yavas bana teslim ediliyor..
-abi neden bana veriyorsun bunlari kitap yaz para kazan diyorum.
-hayir...yapamam yeminim var....neyseh bakanliktan cevap geliyor yeniden biseyler istiyorlar yoluyoruz filan..
uzun is yani 7 ay gecti.....
bi gun ayni sinemada oturuyoruz,,bu cok kizgin..yoksulluk canina tak etmis..
-bana bak kizim..ne yap et bu isi hallet beni elaziga yollaaaaaaaaaa..
bende gerginim tabi...ustume cok gelmis...her gun telefonla anami aglatmis..
-yollucaaaaaaam be yollucaaaaaaaam..hemde tahta bavullaaaaaaa icinde de sen olacaksin ....(tabut demek istedim tabi..)
bu birden sakinlesti..
-yollada nasil yollarsan yolla ..Bavul ha elimde ha ben bavul icinde onemli degil dedi...ben kalakaldim tabi..ozur diledim..optum ..biraz para biraktim gittim...

o gece....haberlerde bir yangin var..
beyoglunda bir ev yaniyor...balkonda abim...yapimci abim...kurtarin diye bagiriyor..sonra basindaki bere tutusmus goruyorum...ben tv basinda ciglik cigliga
-iceri girmeeee bekle diye bagiriyorum...
ama o tipik asabi haliyle bakiyorki yardim gecikti..ve sol tarafida ates aldi..durmuyor giriyor alev almis odaya.........

ertesi gun...onlarca unlunun katildigi
cenazede ,yana yakila aglayan iki kizi ile karisini dovmemek icin kendimi zor tutarken.......
onu tahta tabut ile elaziga yolluyorum...

o gunden beri bu turde saka yapmamaya yeminliyim..

haaaaaa...8 gun sonra filmin butcesi geldi...yani parasi..:)
tabi geri yolladik....

NativeAmerican
01-11-2008, 06:50 PM
son paragrafi okuyana kadar saka gibi geldi.. son paragrafi okudum cok fena dumur oldum :disapp:

boyle birsey cidden oldu mu?

Aybike
01-11-2008, 06:51 PM
oldu ...
hatirlarsan balkondan bagiran biriydi ..sadece asabi olusundan alev alan odaya girdi ve yandi..beyoglunda uc sene evvell..haberleri hatirla..

Qarshi
01-12-2008, 02:45 AM
Balkonda köşeye sıkışmıştı.Ya yükseklerden kendini beton zemine bırakacak yada alevlerin arasına dalıp yüreğindeki öfkeyi alevlere kusacaktı...

O ikincisini yaptı...

Ogün anlamadığım bu alevlere kafa tutuşu Aybike hanımdan sonra daha iyi anlamaya başladım...

HYML
01-12-2008, 04:24 AM
..
cokda hossohbet,,bu arada yesilcamin unlu oyuncularin tum sirlarini ogreniyorum ondan..cok keyifli bir durum yani...:)aralarinda murat soydan,turkan soray,hulya kocyigit gibi zamanin oyuncularinin ozel resimleri ve abinin tuttugi gunluk sirlar yavas yavas bana teslim ediliyor..
-abi neden bana veriyorsun bunlari kitap yaz para kazan diyorum.
-hayir...yapamam yeminim var....

Erkan Abacı (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=137743)'ydı.

Eee, günlük ve resimler sende kaldı yani.. Peki şimdi n'olcak?

Aybike
01-12-2008, 09:41 AM
sagol hyml..
ben haberi gormemistim.
bakanliktan haber 2 yil degil 7-8 ay sonra geldi..onaylanmisti..ama nasip degilmis.
gunluk olayina gelince ne yapacagimi bilmiyorum.kizina vermedim ama vermicemde..

Mgas
01-12-2008, 10:12 AM
İste tipik bir Elazıglı insanı. Karısı,cocugu...vardır parasını karılarla car cur eder.

Neyse :D

Bu bakanlıktan gonderilen paraya kafam takıldı. Mesala...

Ne esaret ama...
Çalışan insanlar. Onların zincirleri para kazanmak. Ancak böyle geçinebilirler. Devletin anlayışı son derece zalimcedir. Eğer doğru dürüst giyinip güzel yemekler yemek istiyorsan çalışmalısın. Böylece sana para verirler. Bu denklemin dışında kalanlar yani bu uğraşa katlanmamış ya da uğraşa katılacak ihtimale girememiş vatandaşlar. Bu bireyler şayet hırsızlık yaparsa onları ne ile suçlarız ? Saygısızlıktan suçlu olduğu kararına varırız lakin başka bir noktadan düşününce o sistem dışı birisi ve sistemde çalışan dişlilere ve çarka isyan ediyor. Sistem dışı edilenlerin intikamı gibi bu. Bu bu güne kadar yazılan “makineler insanları ele geçirir ve insanlar baş kaldırır...” utopyalarından pek farklı değil. Makineler insanları sistem dışı edince insanlar baş kaldırır ve bu bir kahramanlık hikayesidir lakin yanı başımızda sistem dışı edilenler aynı baş kaldırışı yapınca bu bir suç. Sanırım yıllar önce yazılan makinelerın insanları ele geçirişi çoktan gerçekleşti. Sistem gerçek bir makine. Tıkır,tıkır işliyor. Bu sistemin içinde çalışan çarklar yani ben ve benim gibiler ise bu makinenın devreleri,programları yani her şeyi. Dolayısıyla bizler birer makineyız ve sistem dışı kalıp bizden çalanlar halen insan kalanlar. Bu disipline etme kaygısının ulaştığı son noktadayız. İnsanları disipline etmek için kurulan bu karakollar,yasalar,yazılı-yazısız kurallar vs... Onları bir anti-virüs gibi görüyorum. Sisteme baş kaldıran virüsleri temizlemek için kurulan anti-virüsler. Sistem Disiplini. İşte bu,bu gün patronun bana da söyledği gibi "iş disiplini" ile eş anlamlı.

...

Boyle anarsist,"Batsın bu dunya" tadında bir senaryom var benim icinde feci halde anarsizm var yani bu verdigim bir kısmı sadece devlete...Birde bunun Tanrıya,kitaba...ulasan kısımları var ki...yemede yanında yat :D

Simdi boyle bir seye para gonderirler mi?

Hanedan
01-13-2008, 07:12 AM
Yani abla çok yaşa dediğin üç güne kalmıyo...Gülermisin ağlarmısın...
Neyse aklıma şeytan giriyo demiyim bari:)