PDA

View Full Version : Ya Turkler Uyanirsa..?

Utku
01-12-2008, 01:35 PM
New York Times Gazetesi Türkiye'nin tarihi rolünü inceleyen bir makale yayınladı. Lübnan uyruklu Şii profesör Fouad Ajami tarafından kaleme alınan haber-makalede Batı'nın Türkiye korkusunun bitmediği vurgusu yapıldı. Makalede Huntington'la başlayan medeniyetler çatışması teorisinin Türkler'in son dönemdeki Ortadoğu ve Balkanlar'daki politikaları ile ekonomik başarılarını sürmesi sürecinde yeniden uyandığı belirtildi.

HUNTINGTON NE DEMİŞTİ?

Samuel P. Huntington Foreign Affairs dergisinde yayımlanan bir makalesinde "Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Yapılması" başlıklı kitabında, küreselleşme ve "sınırsız" dünya savıyla ters düşerek, soğuk savaşın ardından "bir medeniyetler çatışması" yaşanacağını söylemişti. Birçok müşteşrik bu görüşünü etrafında birleşerek Batı dünyasını tehdit eden kültür olarak İslam'ı gösterdiği gibi Türkler'in de bu noktada çok işlevsel bir rol oynayacağını iddia etmişti.

Ajami, Huntington, "İslamın, Hristiyanlık -ve hem Ortodoks hem de Batı- ile ilişkileri her zaman fırtınalı olmuştur. 20. yüzyıldaki liberal demokrasi ve Marksist Leninizm arasındaki çatışma; İslam ve Hristiyanlık arasındaki, derinden çatışma içeren ilişkiyle kıyaslandığında sadece yüzeysel ve yapay bir tarihsel fenomendir" yorumuyla İslam'ı ortaya koyduğunu iddia ediyor

BATILILAŞMA TAMAMLANMADI

Ajami, "Türkiye dahil doğu ülkelerinde İslam iddialı bir konuma geldi. Türkiye İran, Arap dünyasında Batılılaşma evresi bir türlü bitirilemedi. Batı ideoloji ve kavramlarını uygulanmaya çalışan ülkelerde müthiş bir ivme ile 'yerellik' başdöndürücü bir güç kazandı" diyor.

ANADOLU YENİDEN GELİYOR

Makalede, “Eğer Türkler Batı'yı değilde Mekke'yi tercih etmeye kalkışırsa, Pan-Türkist bir heyecana yeniden kapılırsa İslam'ın sözcüsü olma iddiasıyla siyaset sahnesine çıkarsa bu tarihsel rolü Batı ülkeleri için ağır bir dönemi başlatabilir. AB kapısında bir dilenci kimliğinde bekletilmekten ve sinir bozucu bir kontrol sürecinden geçmeyi reddetmesiyle Türkler’in tarihsel rolleri Batı aleyhine dönebilir" parantezi açılıyor.

http://www.galeriturk.net/getimg/avatar878708uf.gif

Mgas
01-12-2008, 02:05 PM
Uyansa uyanda Turkiye uyanır gibime geliyor. O da oldukca zor. İnsallah olur.

Utku
01-12-2008, 02:23 PM
Uyansa uyanda Turkiye uyanır gibime geliyor. O da oldukca zor. İnsallah olur.

Birgun Mutlaka.. Kavgamiz Turana Kadar !!

Redd-i İlhak
01-12-2008, 02:28 PM
Makalede, “Eğer Türkler Batı'yı değilde Mekke'yi tercih etmeye kalkışırsa, Pan-Türkist bir heyecana yeniden kapılırsa İslam'ın sözcüsü olma iddiasıyla siyaset sahnesine çıkarsa bu tarihsel rolü Batı ülkeleri için ağır bir dönemi başlatabilir.

komik.....

benay
01-12-2008, 02:41 PM
Birgun Mutlaka.. Kavgamiz Turana Kadar !!

keskeeee uyansaaak ama buda bir ruya gercege donuk olalim Turkiye Turklerin olmadikca hepsi birer hayal

Utku
01-12-2008, 02:52 PM
Birgun Butun Turk Devletleri Cin Seddinde Bulusacagiz..
M.Kemal ATATURK

Iste Bu Soz Anlatir Herseyi.. Birgun..

Alparslan
01-12-2008, 05:52 PM
komik.....

Neden boyle dusundugunu anlamaya calistim...

Turkler olarak biz yaklasik 200 yildir bir batililisma derdindeyiz. Olabildik mi? HAYIR? Olabilirmiyiz? INSALLAH HAYIR.

Batili kavrami sanirim once Fransiz sevicileri tarafindan Osmanli zamaninda ortaya atilmis olacak ki o Kemal Sunal filimlerinde gordugumuz kantolar, frak benzeri garip seyler ve tabi ki kaytanlastirilmis biyiklar hayatimiza girmis. Roman demisiz masala, Pardon der olmus agzimiz kusura bakma yerine, icki kadehi yabanci kadin beli sarar olmus ellerimiz, ayrani veren Turkmen gelinini saracagina. Iste bu olmus ki baticilik, ahlakimizi kaybetmis yozlasmisiz once, zaten sonrasi yok... Simdi kapilarinda yatiyorsa bizim buyuk! adamlarimiz, ha secilmis ha atanmis, merak etmeyiniz efendim biz bundan 100 sene oncede oralarda adam yatirmistik. Peki neden uslanmiyoruz? Alistik da kudurmustan beter mi olduk? Sanirsam nuvemizi yani Ahlakimizi onlarin tovbe tutmaz tavuk dotune cevirmeye basladigimiz gun biz bu savasi kaybettik.

Simdi makalede konusan adam lubnanli yani saglam pabuc olsa kendine bir faydasi dokunur. Sia, yani Lubnanin kuvvetlenen ayagi Hamas'in ya yaninda yada ona alternatif icin olusturulacak bir grubun icinde ama her kosulda Iran yanlisi ve israil ile isbirligi icinde gozuken Turkiyenin hayrina bir kelime etmeyecektir. Velev ki etti, durup dusunmek lazim: Biz hakikaten elimizde Kur'an yuzumuz kibleye donuk Turancilar olsak, kim bizim onumuzde durabilir? Yuzumuzu dondugumuz bati yuzyillardir acikta kalan kicimiza .... konusturtmayin beni simdi.... Kus cikacak diye baktigimiz dost! ve muttefik! devlet kapilari arkasinda herhalde bize cok guluyorlardir. Bir alim demis ki:
Dusmanlarina yaranip onlari dost edinmek icin dostlarina ihanet ettiler, ne dusmanlari dost oldu ne de eski dostlarinin gonlunu alabildiler...
Bizim bugun yasadiklarimiz Kur'an'da acik ve net olarak gosterilmis bir ilacla tedavi edilebilir derim: Onlar(Yahudi ve Hristiyanlar) sizler dininizden donmedikce sizden razi olmazlar, mealinde bir ayeti cok iyi hatirliyorum, bu derde devada: Onlari kendinize dost edinmeyiniz ayetidir ayrica onlardan bir haber geldiginde arastirmadan inanmamamiz gerektigini haber veren ayetlerde mevcuttur. Biz ne yapiyoruz? Kendi halkimizi onlarin kanununa gore yargiliyor, ne kadar ozgur olacagimizi onlara gore belirliyoruz, ya madem boynumuz baglayip bir sahip arar olmusuz en buyuk sahibe baglanalim da bari baskalarindan emin olalim. Sultan dururken koleye kul olmak kadar ahmaklik var mi?

Ha uyanmaktan kasit nedir? O da onemli hayat suren lesler konumundayiz su an bizi diriltecek ariyoruz, ama daha cok arariz. Toplumca en buyuk hastaligimiz bu, biri gelecek ve bizi kurtaracak... Ataturk gelecek isgalcileri denize dokecek, Abdulhamid Han gelecek askerlerimizin cani emin olacak, Atilla gelecek Italyaya inecegiz, Saban gelecek kotu adamlardan kurtulacagiz...Hep birilerini bekliyoruz su ana kadar beklediklerimiz cikti geldi ve GITTI. Ataturk'ten sonra da gelenini gormedik. Ya birileri daha gelmeyecekse? O zaman biz boyle beklemeye devam mi edecegiz? Yada Allah korusun uyanmak icin Bosnalilar gibi cehennemi dunyada gormeyi mi bekliyecegiz? Yada Iraklilar gibi gelen askerlere bayrak sallarken kursuna mi dizilecegiz? Yoksa AKTIF DIRENISE gecip bu bize uymayan BATILI kiyafetini ustumuzden sokup atacakmiyiz?

Ben senin hala neden 'komik...' dedigini anlayamadim vesselam...

Mgas
01-12-2008, 06:24 PM
Turkler olarak biz yaklasik 200 yildir bir batililisma derdindeyiz

Batılılasma degil modernlesme. Modernlesme gorusunun ozunde moda yatmaz modernlesme her alanda cagı yakalamaktır. Biz yanlıs modernize olmus bir toplumuz. Modern olmayı modaya uymak,ozenti olmak...sandık. Halbuki bizim modern olmamız demek batının teknolojisini almakdır. Batı kultur alanında, bırakın Turkleri, hicbir dogu memleketinin yahut Arapların sahip oldugu degerle sahip degildir. Bizim batıdan alabilecegimiz kultur cok sınırlı. Bizim batıdan almamız geren seyin adı teknoloji. Bu dedigim seyi bazı dogu memleketleri yapıyor ve sonuc olarak cok guclu ekonomik gelismeler saglıyorlar.

Biz kiminle Turan kuracagız? Kim bu konuda calısma yapmıs? Turk devletlerinde sorun "Turan ne demektir?" diye...Yarın Turan kurulsa kim ne anlayacak? Bazı terimler vardır denildigi anda 7 den 70 e herkes onu anlar. Turan'ı Turk insanına bu sekilde asılamadan Turan kurulamaz.

Suna adınız gibi emin olabilirsiniz ki Turan felsefesi yoneticiden halka yayılmayacak. Eger halk bunu yoneticiye dayatırsa o vakit Turan kurulabilir. Simdi kimse TURAN derdinde degil.

Yanısıra hem modernlesebilir hemde TURAN a mudahil olabiliriz.

Turkiye dısındaki Turk devletlerinde ne yazık ki umut ısıgı goremiyorum. Eger bir TURAN niyetin varsa gidip tabii kaynaklarını Rus'a vermezsin degil mi? Sunu size acıkca soyleyim ki bazı Turk devletleri bizi zamanında sattı ve su anda da satıyor suna adım gibi eminim ki cıkarları on planda oldugu zaman satmaya devam edecekler. Bize karsı dostca bir politika beslenmiyor. Turk'un Turk'e dostlugu kalmamıs.

TURAN dısında dusunmemiz gereken seyler var. Eger umut ısıgı olarak TURAN'ı goruyorsanız ısıkları sondurun derim. Bizim kurtulusumuz Turan'da degil. Biz kurtulusu sagladıktan sonra Turan olabilecek bir sey.

Aynı zamanda kurtlusumuz AB-D'de de degil. Kurtulusumuz bizim icimizdedir. İcimizin adı da "Turkiye" dir. Biz icimizde bir degiliz ki dısarıda bir olalım. Once Turkiye sonra diger seyler...

METE
01-14-2008, 11:07 AM
Mekkeye yonelsek bencede iyi olur oralari fethedip somursek super olur .

Mgas
01-14-2008, 11:11 AM

Sen git biz arkandan geliyoruz :mrgreen:

Demir Kağan
01-14-2008, 11:12 AM

Fethedip somurdugumuz tek bir yer soyle. :)

binbirincigece
01-14-2008, 04:15 PM
Batılılasma degil modernlesme. Modernlesme gorusunun ozunde moda yatmaz modernlesme her alanda cagı yakalamaktır. Biz yanlıs modernize olmus bir toplumuz. Modern olmayı modaya uymak,ozenti olmak...sandık. Halbuki bizim modern olmamız demek batının teknolojisini almakdır.Zya Gökalp'ten bu yana hiçbir şey değişmedi mi yani :cool:

Bu yüzden Batılılaşma diyoruz zaten ;)

binbirincigece
01-14-2008, 04:18 PM
Tamam da nesini sömüreceğiz Mekke'nin :lol:

Aybike
01-14-2008, 04:19 PM
her yil gelen milyonlarca haciyi..:)

binbirincigece
01-14-2008, 04:20 PM
her yil gelen milyonlarca haciyi..:)Sömürmenin de bir ahlakı olmamalı mı? :lol:

BOZ-OK
01-14-2008, 04:21 PM
Fethedip somurdugumuz tek bir yer soyle. :)

Nerdeeee....:cool:

Ama bu sefer mutlaka... Hic kacmaz...:mrgreen:

Aybike
01-14-2008, 04:29 PM
Sömürmenin de bir ahlakı olmamalı mı? :lol:

sececez be..
iki kere gelenleri...
yada ikiden fazla gelenleri..
yada hepsini..zaten gitme parasi odemiyorlarmi biz alacagi iste..

BOZ-OK
01-14-2008, 04:40 PM
sececez be..
iki kere gelenleri...
yada ikiden fazla gelenleri..
yada hepsini..zaten gitme parasi odemiyorlarmi biz alacagi iste..

Bence Mekke'ye girisi ozendirelim, hatta hic para almayalim... Mekke'den cikisi parali yapariz... Cikis parasi odeyemeyecek hacilari da temizlik iscisi olarak kullaniriz... Hem bunlar Kabe'yi temizliyoz diye mutlu bile olurlar, sevaba giriyoz diye canla basla calisirlar... Su anda temizlik iscisi olarak calisanlari da insaat iscisi olarak degerlendirebiliriz, zaten ziyaretci sayisi artacagi icin zemzem kuyusuna su pompalayacak 5-10 yeni kuyu daha acilmasi ve bu kuyulardan zemzem kuyusuna su pompalayacak kilometrelerce uzunlukta yeralti boru hatti yapilmasi gerekecek... :cool:

ulugbekTR
01-15-2008, 02:04 AM
bizi zamanında afyon yagı ile uyutmuşlar zor uyanırız cok zor

Aybike
01-15-2008, 11:00 AM
bozok..senin su zekani hem kiskaniyom,hemde gurur duyuyom..
bunu ben niye dusunemedim...
10 seneye kalmaz dunyanin en guclu ulkesi oluruz valla..

Demir Kağan
01-15-2008, 04:57 PM
Ya Turkler Uyanirsa..?
Kahvalti ederler..

binbirincigece
01-17-2008, 04:37 PM
Kahvalti ederler..Sorun da burada zaten. Kahvaltıda ne b... yiyeceğimizi kimse kestiremiyor :lool:

Redd-i İlhak
01-17-2008, 04:45 PM
Neden boyle dusundugunu anlamaya calistim...

Turkler olarak biz yaklasik 200 yildir bir batililisma derdindeyiz. Olabildik mi? HAYIR? Olabilirmiyiz? INSALLAH HAYIR.

Batili kavrami sanirim once Fransiz sevicileri tarafindan Osmanli zamaninda ortaya atilmis olacak ki o Kemal Sunal filimlerinde gordugumuz kantolar, frak benzeri garip seyler ve tabi ki kaytanlastirilmis biyiklar hayatimiza girmis. Roman demisiz masala, Pardon der olmus agzimiz kusura bakma yerine, icki kadehi yabanci kadin beli sarar olmus ellerimiz, ayrani veren Turkmen gelinini saracagina. Iste bu olmus ki baticilik, ahlakimizi kaybetmis yozlasmisiz once, zaten sonrasi yok... Simdi kapilarinda yatiyorsa bizim buyuk! adamlarimiz, ha secilmis ha atanmis, merak etmeyiniz efendim biz bundan 100 sene oncede oralarda adam yatirmistik. Peki neden uslanmiyoruz? Alistik da kudurmustan beter mi olduk? Sanirsam nuvemizi yani Ahlakimizi onlarin tovbe tutmaz tavuk dotune cevirmeye basladigimiz gun biz bu savasi kaybettik.

Simdi makalede konusan adam lubnanli yani saglam pabuc olsa kendine bir faydasi dokunur. Sia, yani Lubnanin kuvvetlenen ayagi Hamas'in ya yaninda yada ona alternatif icin olusturulacak bir grubun icinde ama her kosulda Iran yanlisi ve israil ile isbirligi icinde gozuken Turkiyenin hayrina bir kelime etmeyecektir. Velev ki etti, durup dusunmek lazim: Biz hakikaten elimizde Kur'an yuzumuz kibleye donuk Turancilar olsak, kim bizim onumuzde durabilir? Yuzumuzu dondugumuz bati yuzyillardir acikta kalan kicimiza .... konusturtmayin beni simdi.... Kus cikacak diye baktigimiz dost! ve muttefik! devlet kapilari arkasinda herhalde bize cok guluyorlardir. Bir alim demis ki:
Dusmanlarina yaranip onlari dost edinmek icin dostlarina ihanet ettiler, ne dusmanlari dost oldu ne de eski dostlarinin gonlunu alabildiler...
Bizim bugun yasadiklarimiz Kur'an'da acik ve net olarak gosterilmis bir ilacla tedavi edilebilir derim: Onlar(Yahudi ve Hristiyanlar) sizler dininizden donmedikce sizden razi olmazlar, mealinde bir ayeti cok iyi hatirliyorum, bu derde devada: Onlari kendinize dost edinmeyiniz ayetidir ayrica onlardan bir haber geldiginde arastirmadan inanmamamiz gerektigini haber veren ayetlerde mevcuttur. Biz ne yapiyoruz? Kendi halkimizi onlarin kanununa gore yargiliyor, ne kadar ozgur olacagimizi onlara gore belirliyoruz, ya madem boynumuz baglayip bir sahip arar olmusuz en buyuk sahibe baglanalim da bari baskalarindan emin olalim. Sultan dururken koleye kul olmak kadar ahmaklik var mi?

Ha uyanmaktan kasit nedir? O da onemli hayat suren lesler konumundayiz su an bizi diriltecek ariyoruz, ama daha cok arariz. Toplumca en buyuk hastaligimiz bu, biri gelecek ve bizi kurtaracak... Ataturk gelecek isgalcileri denize dokecek, Abdulhamid Han gelecek askerlerimizin cani emin olacak, Atilla gelecek Italyaya inecegiz, Saban gelecek kotu adamlardan kurtulacagiz...Hep birilerini bekliyoruz su ana kadar beklediklerimiz cikti geldi ve GITTI. Ataturk'ten sonra da gelenini gormedik. Ya birileri daha gelmeyecekse? O zaman biz boyle beklemeye devam mi edecegiz? Yada Allah korusun uyanmak icin Bosnalilar gibi cehennemi dunyada gormeyi mi bekliyecegiz? Yada Iraklilar gibi gelen askerlere bayrak sallarken kursuna mi dizilecegiz? Yoksa AKTIF DIRENISE gecip bu bize uymayan BATILI kiyafetini ustumuzden sokup atacakmiyiz?

Ben senin hala neden 'komik...' dedigini anlayamadim vesselam...

Kardeş çok teşekkür ederim oturup uğraşmışsın yazmışsın ama ben senin dediklerine yada senin şuan düşündüklerine komik demedim ki...

komik dediğim alıntı yapılan yazıdan bir sözdü... tekrar yazmakta fayda var;

Originally Posted by Utku View Post

Makalede, “Eğer Türkler Batı'yı değilde Mekke'yi tercih etmeye kalkışırsa, Pan-Türkist bir heyecana yeniden kapılırsa İslam'ın sözcüsü olma iddiasıyla siyaset sahnesine çıkarsa bu tarihsel rolü Batı ülkeleri için ağır bir dönemi başlatabilir.

bu söze komik dedim çünkü Pan-Türkist hayali gerçekten de fazla ironik.Türklük denirse evet ama İslamın sözcüsü olma olayı gerçekten hayal dışı.Arapların hemen hemen hepsi artık batının sömürge yaptığı ülkeler ve başlarında sadece aileler krallar var bu insanları batı ve özellikle abd demokratikleştirmezse yanii aileleri korurlarsa hangi arap ülkesi kalkarda Türklerin islam sözcülüğüne destek verir yada onunla bu yolda yürür hiçbiri...

o yüzden yine yazıyorum komik bir cümle olmuş

Demir Kağan
01-18-2008, 05:28 AM
E Araplar Bati usagiyken o halde Islamin bayraktari ve sozcusu olmak da bize dusuyor. :)

Binbirincigece, valla menu fiks biliyorsun, yumurta, cay, zeytin, peynir, bal.

Redd-i İlhak
01-18-2008, 09:01 AM
Türkler uyanacaksa ilk önce Türkiye uyanmalıdır,Türklerin uyanacağı zaman gerçekleşecek ilk olay ise ;) :cool:

http://img340.imageshack.us/img340/562/49246559b796e9511931807gc8.jpg

Turk oglu
01-18-2008, 09:50 AM
Türkler uyanacaksa ilk önce Türkiye uyanmalıdır,Türklerin uyanacağı zaman gerçekleşecek ilk olay ise ;) :cool:

Qardaş deyirem ara yerde basıb Naxçıvanı da almısız.Ayıb deyil?:rolleyes:

Qarshi
01-18-2008, 10:04 AM

Baktık sizin almaya niyetiniz yok...Bari yabana kalmasın dedik :cool:

Redd-i İlhak
01-18-2008, 11:25 AM

biz bi ermenilerden alalım, Naxçivan sizin Azerbaycan ın toprağı zaten ;) onda yanlış olmasın...

Ermenilerden alınan Dağlık Karabağla birlikte uyanan Türkiye'nin son hali... :cool:

http://img87.yukle.tc/images/40264924655_9b796e951193180728_m.jpg

nası kardeşim tam da istediğimiz gibi değil mi ;)

ulugbekTR
01-18-2008, 11:46 AM
biz bi ermenilerden alalım, Naxçivan sizin Azerbaycan ın toprağı zaten ;) onda yanlış olmasın...

Ermenilerden alınan Dağlık Karabağla birlikte uyanan Türkiye'nin son hali... :cool:

TEBRİZ URUMUİYE, NEŞHED, NİŞABUR HORASAN KALMIŞ
İRANA HİÇ DOKUNMAMIŞIK
OYSA IRAKTA 4MILYON TURK, İRANDA 30MİLYON TURK VAR

BOZ-OK
01-18-2008, 01:08 PM
TEBRİZ URUMUİYE, NEŞHED, NİŞABUR HORASAN KALMIŞ
İRANA HİÇ DOKUNMAMIŞIK
OYSA IRAKTA 4MILYON TURK, İRANDA 30MİLYON TURK VAR

Belki de, her Iran seferine "Allah, Allah, Allah!!! :2gunfire:" diye gidip, "Allah, Allaaahhh, Allah, Allaaahhh :omg:" diye dondugumuzdendir....:mrgreen:

ulugbekTR
01-19-2008, 12:46 AM
yok abi,bu haritacılarda dunden razı %90 uzeri turk olan tebrizi vermeye

Qarshi
01-19-2008, 02:11 AM
Yanılmıyorsam 1555 Kasrı-Şirin antlaşması.Ogündür bugündür sınırlarımızın değişmediği bir coğrafya olmalı İran....

ulugbekTR
01-19-2008, 03:18 AM
Yanılmıyorsam 1555 Kasrı-Şirin antlaşması.Ogьndьr bugьndьr sınırlarımızın değişmediği bir coğrafya olmalı İran....
bide gelip burda turkcu kesiliyon. :) ne yani degişmedi diye orasi bizim degilmi, o insanlar ayrimi, turk degiller mi.
Ya bu ilk geldigim gunlerde biri de soylemişti cok kızmıştım. Ama kimdi hatırlayamadım. Adam iran turkiyenin en buyuk dostu demişti.

Demir Kağan
01-19-2008, 03:19 AM
Oguz abi hic Turkculuk yapmis mi ki? Elllaaan Rumu, Ermenisi. :lol:

Qarshi
01-19-2008, 03:29 AM
bide gelip burda turkcu kesiliyon.

Nerde kesilim ? Tavsiye edeceğin bi yer var ise birde şansımı orda deniiiim...

ne yani degişmedi diye orasi bizim degilmi,

Orası bizim deil...Sınırdan geçerken pasaport istiyorlar...

o insanlar ayrimi, turk degiller mi.

Neyi değiştirir ? Osmanlının hüküm sürdüğü coğrafyalarda halen Türk nufusu var...ne değişiyodr ?

Ya bu ilk geldigim gunlerde biri de soylemişti cok kızmıştım. Ama kimdi hatırlayamadım. Adam iran turkiyenin en buyuk dostu demişti.

1555'ten beri sınırın değişmedi ise düşmanında olmamıştır...:rolleyes:

Demir Kağan
01-19-2008, 03:34 AM
Icinde Turk olan her yer bizimdir!

ulugbekTR
01-19-2008, 03:37 AM
eyide sınırın değişmemesi ile toprağın bizim olmaması anlamına gelmezki
bu elbisemiki kullanılınca eskisin, kullanılmayınca guveylensin.
bU OSMANLININ FETHETtiği yerlerde turk nufusu bırakması hususu ile aynı degil
İnsanının %90ı turk. Boydan boya turk
Zaten Turkiyeyi oluşturan insanların bir buyuk bolumude Horasan dan gelen Turklerdir.
Horasan bolgesi Turklugun kalelerindendir. Hala orada turkler yaşar. Senişi osmanlıcılığa dokuyorsun.

Qarshi
01-19-2008, 03:37 AM
Icinde Turk olan her yer bizimdir!

Kuzey kutbundada ABD gemisinde araştırmacı benim bir arkadaş var.Öz be öz Türktür...Bundan sonra çizeceğiniz haritalara orayıda ilave edin :mrgreen:

Qarshi
01-19-2008, 03:39 AM
eyide sınırın değişmemesi ile toprağın bizim olmaması anlamına gelmezki
bu elbisemiki kullanılınca eskisin, kullanılmayınca guveylensin.
bU OSMANLININ FETHETtiği yerlerde turk nufusu bırakması husus degil
İnsanının %90ı turk. Boydan bya turk
Zaten Turkiyeyi oluşturan insanların bir buyuk bolumude Horasan dan gelen Turklerdir.
Horasan bolgesi Turklugun kalelerindendir. Hala orada turkler yaşar.

İyide kardeşim o bölgede Türk veya Türk asıllı nüfusun yaşaması literatürde bir şeyi değiştirmezki...İran'a ait,İranın hükümranlığı altında senin pasaportla yani özel izinle geçebileceğin toprak parçasından bahsediyoruz ?

ulugbekTR
01-19-2008, 03:44 AM
İyide kardeşim o bölgede Türk veya Türk asıllı nüfusun yaşaması literatürde bir şeyi değiştirmezki...İran'a ait,İranın hükümranlığı altında senin pasaportla yani özel izinle geçebileceğin toprak parçasından bahsediyoruz ?
biz lilatur mu ne karın agrısıya ondan bahsetmiyoruz
bundan bahsediyoruz. Bende diyorumki nahcıvani almışız. Karabagı almışızda tabriz umumiye horasan kalmış. Oralarıda dahil edelim diyorum.
Bak oarada kavala selanik te var.

Qarshi
01-19-2008, 03:45 AM
Kardeşim nereyi almışssın !

Adamın biri oturmuş klavyenin başına hayallerini yansıtan bir taslak çizmiş.Sende hayallerini oluşturan bir taslak çiz...Hayal,hayal !

Haa birgün gerçek olurmu dersen eldeki kuş,daldaki kuştan daha değerlidir !

ulugbekTR
01-19-2008, 03:50 AM
Kardeşim nereyi almışssın !

Adamın biri oturmuş klavyenin başına hayallerini yansıtan bir taslak çizmiş.Sende hayallerini oluşturan bir taslak çiz...Hayal,hayal !

Haa birgün gerçek olurmu dersen eldeki kuş,daldaki kuştan daha değerlidir !
bZİDE HAYAL EDİYORUZ İŞTE. DİYORUZKİ KARABAG UNUTMAMIŞIZDA HORASANI UNUTMUŞUZ. haritaya orayida alaiverelim diyoruz.
Merak etme, gercekle hayali karıştırmayacak kadar olduk. babam buna eşşek kadar oldun eşşek zıpası derdi.

Qarshi
01-19-2008, 03:52 AM
bZİDE HAYAL EDİYORUZ İŞTE.

Herkesin hayalini ciddiye alıp burda tartışacaksak işimiz var :mrgreen:

ulugbekTR
01-19-2008, 03:57 AM
Herkesin hayalini ciddiye alıp burda tartışacaksak işimiz var :mrgreen:
hayaller gercegin imbigidir.
Bumerang cehennemi gibi, kimse turk'e hayal kurdurtmayı engelleyemez :D

Qarshi
01-19-2008, 04:29 AM
hayaller gercegin imbigidir.
Bumerang cehennemi gibi, kimse turk'e hayal kurdurtmayı engelleyemez :D

Aklıma nedense vatan şairi Namık Kemal geldi :mrgreen:

Turk oglu
01-19-2008, 04:39 AM

He qardaş indi yaxşı oldu:D

Turk oglu
01-19-2008, 04:41 AM
Belki de, her Iran seferine "Allah, Allah, Allah!!! :2gunfire:" diye gidip, "Allah, Allaaahhh, Allah, Allaaahhh :omg:" diye dondugumuzdendir....:mrgreen:Buna çox gülmüşem vallah:lool: