View Full Version : Turk dizileri sizi de kizdiriyormu?
Ismoilzoda
01-17-2008, 08:39 PM
Selam arkadaslar.
Shimdi Ozbek tv kanallarinda turk dizilerini seyredenler cok.
"Asmali konak", "Kinali kar' (ozbekler onu "Zinali kar" da diyorlar), "Aliye", "Zerda" ve baskalari seyretmek icin TV karssisinda milyonlarca ozbekler toplaniyor.
2-3 yil ichinde ozbekler turklerin kulturunu, hayat durumu ve insanlarini bu dizilerden danimaya basladilar.
Ama, Islamda yasak oldugu isleri reklam ediyorlar gibi.
Cok seyler insanlari kizdirmaya basladi:
Rakinin herkezle her yerde icilmesi.
Evli kadinlarin baska erkekle pis iliskilerini romantik shekilde gosterilmesi.
Kiz, bayanlarin giyimleri.
Hem de kimse Bir defa olsada namaz yaptiklarini gormedik.
Ve bir daha cok sheyler.
Bu dizileri yabanci dizilerden farki kalmamis.
Soru doguluyor:
Shimdi Turkiyede hayat bu dizilerde oldugu gibimi?
Yani nerde kaldi Islam kulturu?
PS. Turkcede iyice yazamiyorum, kusura bakmayin..
ulugbekTR
01-18-2008, 12:11 AM
Selam arkadaslar.
"Asmali konak", "Kinali kar' (ozbekler onu "Zinali kar" da diyorlar), "Aliye", "Zerda" ve baskalari seyretmek icin TV karssisinda milyonlarca ozbekler toplaniyor.
2-3 yil ichinde ozbekler turklerin kulturunu, hayat durumu ve insanlarini bu dizilerden danimaya basladilar.
Ve bir daha cok sheyler.
Soru doguluyor:
O SİZİN NEFSİNİZE UYGUN GELDİĞİ İÇİN ONU İZLERSİNİZ
onun yanında beşinci boyut,deliyurek, sirlar dunyasi, ekmek teknesi, kurtlar vadisi, kapp gozu gibi prohgramlarda var.
Eger onları zlerseniz turkiyenin istanbul dizilerinden izmir eglencelerinden farklı bir yuzu oldugunu goreceksiniz.
Qarshi
01-18-2008, 01:40 AM
Türkiyede her TV kanalının bir kemik kitlesi vardır...
TGRT,Samanyolu TV,Flash Tv gibi kanalları seyrettiğinizde İslam kültürünü bol miktarda yaşarsınız...
İlk dizi bolluğu yaşandığı dönemlerde ABD'de yayınlanan diziler birebirde kopya edildi...(Bir İstanbul masalı gibi)
Sonrasında Asmalı konak gibi etkilenen diziler ortaya çıktı yabancılardan...
Şimdi şimdi ise Yaprak dökümü gibi daha biz olan diziler oturmaya başladı...
Yüzlerce kanal,on yüzlerce dizi var.Bunların içinde mutlaka senin yaşam görüşüne yakın olanlarda vardır...
Aynı dertten muzdaribim. Tıklayınız. (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=29279)
İzlemiyorum ki ne kızayım :)
Beni asıl kızdıran su pop sarkıları. Ya bu kadar sacma olamaz bir sey. Pahalı fahiseler televizyonlarda etlerini sallayıp (ki sadece kendilerini "mal" olarak goruyorum cunku oyleler. Mal baska bir sey degil mal. Bildigimiz "mal") para kazanma pesindeler. Bu gencimizde acmıs bunların sarkılarını dinliyor,onlara ozeniyor...Bunların kliplerini izleyen abazan insanımıza erotik yayınlar bagıslayalım ki izlemesinler sunları. E
Lan Allahın malı o bildigin mal mal mal mal mal... Birgun fahiselik bir sanat bicimi olursa ustun sanatcı olacak insanlar. İste millet bunları dinlemese,izlemese...bu mallardan bir kurtuluruz ki... Gider striptiz yaparlarda barlarda falan...
Aklıma geldikce deli oluyorum. Allahın malları. Senin askını, sevgini, sevgilini....
Qarshi
01-18-2008, 03:41 AM
İzlemiyorum ki ne kızayım :)
Beni asıl kızdıran su pop sarkıları. Ya bu kadar sacma olamaz bir sey. Pahalı fahiseler televizyonlarda etlerini sallayıp (ki sadece kendilerini "mal" olarak goruyorum cunku oyleler. Mal baska bir sey degil mal. Bildigimiz "mal") para kazanma pesindeler. Bu gencimizde acmıs bunların sarkılarını dinliyor,onlara ozeniyor...Bunların kliplerini izleyen abazan insanımıza erotik yayınlar bagıslayalım ki izlemesinler sunları. E
Lan Allahın malı o bildigin mal mal mal mal mal... Birgun fahiselik bir sanat bicimi olursa ustun sanatcı olacak insanlar. İste millet bunları dinlemese,izlemese...bu mallardan bir kurtuluruz ki... Gider striptiz yaparlarda barlarda falan...
Aklıma geldikce deli oluyorum. Allahın malları. Senin askını, sevgini, sevgilini....
Arz talep meselesi...
Gündeme oturmak için çoğunun tek atımlık mermisi vardır.Bu mermi ile kendinden bahsettiremesse bir daha hiç şansı olmayacak.Onlarda bunun bilinci içindeler...:rolleyes:
Turk oglu
01-18-2008, 03:42 AM
Türkiyenin en seviyyeli ve en gözel kanalı menim fikrimce Ntv-dir.Nedense Atv ve Kanal D kimi kanalları pis görenler buna alternativ olaraq Stv ve kanal 7 kimi kanalları gösterirler.Halbuki aralarında çox böyük seviyye ferqi yoxdur.Tek ferq ikincilerin dini ağırlıqlı olmasıdır.Amma dini yayınlara yer vermek seviyyeli olduğunu göstermez.
Kur_Sad
01-18-2008, 04:00 AM
Selam arkadaslar.
Ve bir daha cok sheyler.
Soru doguluyor:
Aleykum selam kardas,
Evet bu diziler bizleri de chok kizdirmakta. Zannetme ki Turkiye'de insanlar boyle yasiyor. Bunlar kuchuk bir azinlik medyayi elinde tutuyor. Anadolu'daki halk dindardir, namazini kilar. Keshke bu diziler yasaklansa!
ulugbekTR
01-18-2008, 04:01 AM
mgas pahalı fahişelerden ne alıp veremedigin var. adamlar mallarının degerini bicmişler satıyorlar. demekki alan varki satıyorlar
sana ucuz fahişe mi lazımdı
Ben anlamam bu işlerdende ukraynalılar cok ucuz muş :)
bir de Ozbekistan TV sindeki sayin sorumlular binlerce dizi arasindan bula bula en carpiklarini mi buluyor?
neden deli yurek'i tercume etmiyorlar?
neden "islam buyukleri" serilerini yayinlamiyorlar?
bunlar isine gelmiyor, cunku yukaridakilerin sikintisi var, Turkiye deyince halkin yuzu ne kadar gulucuk dagitirsa, usttekilerin de o kadar burusur...
mesele dizilerde degil, mesele kafalarda...
simdi konunun turkiye yanini ele alalim.
Bizim sovyetler devrinde dindar olanlar eskilici, gerici diye asagilanirdi. Turkiye de adi konamamis bir sosyalistligin etkisi altinda...
dizilerde namaz goruntusu olunca kanallar onu yayinlamiyor...
Qarama
01-18-2008, 05:12 AM
ben birde $u sabah programlarina cok uyuz oluyorum. Seda Sayan'in programi gibi olurya. Sabah sabah kavgalar tarti$malar sosyete kadinlari ceneleri de durmuyor, her programda cikiyor bunlar. En iyisi alman kanallar orda okadar Mgas'in bahsettigi gibi cok erotik $eyler göstermiyorlar yada flash tv'de desti istivac Oguz abi'ye seyrettirsek mi o programi aceb :lol:
Diziholik degilim ama yaprak dökümü dizisini seyrederim, ama acik konu$mak gerekiyor orda'da cok adetlerimize dinimize zit $eyler var.
Birde fark ettigseniz hep talkshow'larda veya dizilerde (cogunda) hep dogu kökenli sanatcilar oluyor veya dogu tarafdaki hayati gösteriyorlar.
BOZ-OK
01-18-2008, 12:46 PM
Turkiye de adi konamamis bir sosyalistligin etkisi altinda...
O adi konmamis sosyalistligin adi AKP oluyor galiba....:cool:
dizilerde namaz goruntusu olunca kanallar onu yayinlamiyor...
Bu kocaman bir yalandir...:cool:
BOZ-OK
01-18-2008, 12:54 PM
Eger onları zlerseniz turkiyenin istanbul dizilerinden izmir eglencelerinden farklı bir yuzu oldugunu goreceksiniz.
Izmir eglencelerinin nesi varmis? Gordugum kadariyla Anadolu'nun degisik yerlerinden gobegini kasiyan haciagalar buzagilarini satar satmaz solugu Izmir tavernalarinda aliyorlar ve hic de sikayetci gorunmuyorlar...:cool:
Anlasilan o ki, memlekete doner donmez, "iyy, Izmir eglenceleri igrenc, gavur bunlar, gavur" teraneleri savuruyorlar... Evdeki koroglu hir cikartmasin diye olacak... Bunlar zaten ya kocayi Natasa'ya kaptirma veyahut da kor olasinin paralari tavernalarda yemesi ozurludurler... :cool:
mgas pahalı fahişelerden ne alıp veremedigin var. adamlar mallarının degerini bicmişler satıyorlar. demekki alan varki satıyorlar
sana ucuz fahişe mi lazımdı
Ben anlamam bu işlerdende ukraynalılar cok ucuz muş
Bir milleti tutsak etmek isterseniz, onun müziğini çürütün
Konfüçyus
eflatunn
01-18-2008, 03:40 PM
Turk dizileri sizi de kizdiriyormu?
Yaraya tuz basmak gibi oldu bu soru biraz.
Televizyon kanalları tam bir çöplük haline geldi.ve bunun sebebi sadece diziler değil.Diziler sadece bir kolunu oluşturuyor.Eğer bugün RTÜK başkanı bile ekrana çıkarak rezil bir şekilde nikah!!!kıyabiliyorsa,sanatçı kimliği altındaki birtakım insanlarla sokak ağızı ile polemiğe giriyorsa zaten bazı şeyler bitmiş demektir.Biz de burada sarı kurdele kampanyası yapalım.
Bugün içmek için ne kadar suyu kaldığını bilmeyen ama bilmem hangi dizideki bilmem hangi adamın giydiği kıyafetin rengi üzerine tartışabilen insanlar çoğaldı.Sistem başarıyla ilerliyor.Devam.
Çok güzel diziler de oldu.Süper Baba,Baba Evi,Sıcak saatler,İkinci Bahar,Çocuklar Duymasın,Ekmek Teknesi,Yedi Numara v.b şu an aklıma gelen ender dizilerdendir.
An itibariyle de Yaprak Dökümü güzel bir dizi.
Oğuz abinin dediği gibi her tv kanalının bir kemik kitlesi var.Önemli olan bunlar içinde dişe dokunur olanı bulabilmek.Yoksa zaten Türkiye de çoğunluk o dizilerdeki gibi lüks bir yaşam tarzı sürdürmüyor.
Bence dizileri bırakın.Her ne kadar sınırlı sayıda olsa da seyredilecek daha güzel şeyler var.
ben birde sabah programlarina cok uyuz oluyorum. Seda Sayan'in programi gibi olurya. Sabah sabah kavgalar tarti sosyete kadinlari ceneleri de durmuyor, her programda cikiyor bunlar.
bu sebepten kaç kere tartıştım sayısını unuttum.
bu kadar saçma,bu kadar boş programlar olamaz ya.bir de saatini bekleyenler var.sanki transa geçiyor.ya sana ne getirisi varo praoramın?sana ne bilmem kimin eşinin ne dediğinden.
Her ne kadar kendisini sevmesem de Erdal Demirkıran'ın bundan birkaç sene önce bir lafı vardı:
BBG de tanışan
Biz Evleniyoruz da evlenen
Karar Anı'n da ayrılan
Film Gibi de barışan
insanlar yığını olduk diye
Şimdi daha kötüsü uyuyan insanlar yığını olduk.
Arkadaslar hic takipcisi olmadım ama ATV de "Karayılan" ve "Elvada Rumeli" adında diziler var. Malum diziler hakkında pek bir bilgim yok acıkcası ama bize ait seyleri isledikleri kesin. Bu tip diziler tercih edilebilir.
Simdi dizilerimiz hakkında olumsuz elestirilere gecelim
Bizdeki dizilerde bir kemik yapı var. Sanki soyle bir kural var. "Bir dizide sunlar olmak zorundadır. 1-Ask 2-Silah 3-Kotu Adam 4-Kazanan iyi..." 5n1k gibi bir sey :D
Niye bu durumda? Cunku milletin derdi para kazanmak. Yani "yapıyorum cunku yapmak istiyorum" durumu yok "yapıyorum cunku para kazanmalıyım" durumu soz konusu. Bir kanalda bir dizi baslıyor o dizi tutuyor o dizi gibi 30 tane dizi cıkıyor sonra...
Biz gerizekalı bir millet olduk cidden. Yapımcımız,izleyicimiz...Lan koyun bir uyusturucu satıcısının hayatını. Olur mu? Biz daha sigarayı mozaikliyoruz. Bir tek dizide ask olmasın Sizofrenigin hayatını cek, gorme engelli insanların hayatını cek,uyusturucu satıcısının hayatını cek...Olur mu? Gokten zembille bizimle uzaktan yakından alakası olmayan adamlar indirin film cekin. Asgari'yi Polat Alemdar oldursun sonrada bunu yapan "Turkiyenin gerceklerini anlatıyor olsun" Haydaa...
Kral Tv de Allahın malı cıksın ekrana etini, en mahrem yerlerini ayan beyan etsin sonra sen kufuru biple. Guzel yani o orada erotik klip yayınlayınca sorun yok ama sen sigara iceni mozaikle. Harika.
Sonuc olarak "Dizi izlemeye devam edin"
Cuma gunleri 20:40 da Komedi Dukkanı yayınlanıyor,izleyin. Guzel bir absurd komedi. Yootube da bolumler halinde mevcut bir goz atın ;)
eflatunn
01-18-2008, 04:22 PM
Cuma gunleri 20:40 da Komedi Dukkanı yayınlanıyor,izleyin. Guzel bir absurd komedi. Yootube da bolumler halinde mevcut bir goz atın ;)
Her ne kadar sınırlı sayıda olsa da seyredilecek daha güzel şeyler var.
derken ben de bundan bahsetmiştim aslında.çok başarılı bir yapım.bu akşam da harikaydı.:D
Bir de izlemek isteyenler için Fox Tv de(ne yazık ki) cumartesi akşaları 23.30 da Anında Görüntü Show var.Öneririm.
Bir de izlemek isteyenler için Fox Tv de(ne yazık ki) cumartesi akşaları 23.30 da Anında Görüntü Show var.
Bu Osmantan Erkır denen heriften gıcık kapıyorum, hayatın anlamını soylese o adamı dinlemem :) (Acun Ilıcalı aynı sekilde)
eflatunn
01-18-2008, 04:43 PM
Bu Osmantan Erkır denen heriften gıcık kapıyorum, hayatın anlamını soylese o adamı dinlemem :) (Acun Ilıcalı aynı sekilde)
Sen Osmantan Erkır'ı ne yapacaksın?
Boşver gitsin.:)
O olmasa da o program yürür.
Bence sahnedekiler işlerini gerçekten hakkıyla yapıyor ve çok emek veriyorlar.Onları izlemek yetiyor.Geri kalanlar önemli değil zaten.
eflatunn
01-18-2008, 04:46 PM
Yootube da bolumler halinde mevcut bir goz atın ;)
bu arada
artık bu mümkün değil.youtube'a erişim yine mahkeme kararıyla engellenmiş.:)
bu arada
artık bu mümkün değil.youtube'a erişim yine mahkeme kararıyla engellenmiş.
Mumkun :) O engel bize yok :D Su an baglanabiliyorum. ISC BIND yukleyin, TT'ye muhtac kalmayın.
Sen Osmantan Erkır'ı ne yapacaksın?
Boşver gitsin.
O olmasa da o program yürür.
Bence sahnedekiler işlerini gerçekten hakkıyla yapıyor ve çok emek veriyorlar.Onları izlemek yetiyor.Geri kalanlar önemli değil zaten.
Youtubeden izlerim simdi :mrgreen:
Osmantan Erkır yuzunden tipden kaybediyorlar bir kere :D
Kismen dizilerde oldugu gibi kismen degil .
Insanlar daha cok bayanlar dizileri ne icin izler entrika , zengin , hayatlar vs icin butun dunyada diziler bu anlayisla cekilir brezilya dizilerinden tutunda amerikan yalan ruzgarina kadar bircok ulke bu tarz diziler cekiyor .
Eskiden turkiye brezilya dizilerini izlerdi .,
Ozel tv kanallarinin cogalmasi ve buyumesi dizi filmlere buyuk para yatirilmasi sayesinde yapimci sirketler tv lere dizi yapmaya basladi ornek alinan dizi modelleriyse brezilya ve amerikan pembe dizilerinin turk kulturu ve eski turk ask filmleriyle yogrulmus sacma sapan tekrar versiyonlaridir .
Nerde kaldi Islam kulturu dersen Islam'da kulturmu var ?
Herseyin yasak gunah oldugu bir zihiyete gore dizimi cekilir ? Zaten yasakci zihniyet olman yuzunden dizinin sacma sapan yapisini elestirecegine icki iciyorlar falan diyorsun .Ayrica Turkiyede raki her yerde icilir orasi gercek .
Islami degere gore film cekersen filmde kadin olmaz olsada yuzu gozukmez icki yok entrika yok hayde namaza hayde namaza peki izleyici ne izleyecek o zaman ??
Uydudan Arap kanallarina bakiyorum 5 6 tane var habire kuran okuyorlar birde camilerde namaz kilanlari gosteriyorlar Ozbek kanalina mail at onlari yayinlasinlar cok heyecanli ve surukleyici yayinlar .
METE
Nasıl bir hayat seninkisi. Kendini islam dusmanlıgına mı adadın? Hic alakası olmayan yerde gene islama bagladın ya konuyu tebrikler :D
Bir sey diyeyim sana "baska islerle ugras" Kendini gelistir. Bosver islam falan filan..fazla kafayı cizme bunlarla. Begenmiyorsan tınlama. Ben adam biliyorum diyor ki "tum dinler siyasi aractır" diyen siyaset analizi yapan...insanlar. Bu adam kendini gelistirmis ama seninkisi "islam dusmanı uzmanlıgı" gibi bir sey olmus. Bak mesala ben pop kulturunu hic sevmem, en az senin islamı sevmedigin kadar...İslam sana gore insanlara zarar veriyor bana gorede pop veriyor. Ama benim 10 lafımdam 9 u pop degil. Zamanı geldi mi konuyu acarım ama harbi sen islam dusmanlıgı ile kafayı cizmissin. Boyle bir hayat olmaz ha! Begenmiyorsan tınlama niye bu kadar cok takılyorsun. Zamanı gelince konuyu acarsın o kadar.
Tabriz_Han
01-18-2008, 06:25 PM
Ismoilzoda o diziler beni cildiriyor! Turk orf ve adetleri cignetiyorlar, kucuk ornek eve girince hic birisi ayakabini bile cikartmaz.
Neyse, ondan ote cok dizi var, Kurtlar Vadisi, Deli Yurek v.s
Ben Yenicag Tv'de Ozbekistan filimleri ve muziklerini izliyorum, TrT Int, 24, Mehtap, KanalTurk v.s gibi kanalari seyret, daha fazla hosuna gidir.
ulugbekTR
01-19-2008, 12:30 AM
Izmir eglencelerinin nesi varmis? Gordugum kadariyla Anadolu'nun degisik yerlerinden gobegini kasiyan haciagalar buzagilarini satar satmaz solugu Izmir tavernalarinda aliyorlar ve hic de sikayetci gorunmuyorlar...:cool:
Anlasilan o ki, memlekete doner donmez, "iyy, Izmir eglenceleri igrenc, gavur bunlar, gavur" teraneleri savuruyorlar... Evdeki koroglu hir cikartmasin diye olacak... Bunlar zaten ya kocayi Natasa'ya kaptirma veyahut da kor olasinin paralari tavernalarda yemesi ozurludurler... :cool:
NE O ucu sana mı dokundu, cok mu zoruna gitti ....:D:Dyazıııık. Ya icini ferah tut bende kotu bişey demedim zaten.
ulugbekTR
01-19-2008, 12:40 AM
bizde ozbekistanı filimlerinden, muziklerinden tanımaya calışırsak, ozbekistan icin cok kotu izlenimler alırız.
filimler ve diziler hedef degil, hedefe yaklaşmak icin arac olmalı
Ben uzbekistan filim ve kliplerini, ozbekistani tanimak icin degil, uzbek tiline aşina olmak icin izlerim/dinlerim.
Ben ozbekistanı, orada yaşayan halkın kendisinden ogrenirim.Sorarım, araştırırım.Elimizde net diye birşey var.
Cunku dizilerde anlatımak istenen bir devlet bir halk degil, senaristin bize duşundurmek istedikleridir. Oyuncularda birer piyondur. Bu senarist islam duşmanıda olabilir.Bakın heryerde var. :) :) Niye Tv gibi yozlaşmış bir yerde bulunmasınlar.
...............
Ama ismailzade abinin konusundan yola cıkarak duşunursek, gercekten turk gazalarını, turk ustunluklerini anlatacak kaliteli filimler yok.
Ulker gibi dindar ayagına vurup, voleyi vuran firmalar, basketboll gibi sponsorların gozdesi sporlara reklam amaclı 30milyon dolar para yatırırken, Kimsenin aklına 10milyon dolar harcayarak bir istanbulun fethi konusunu film ettirmewyi duşunmez.
Oysa oyle bir babayigit cıksa milyonlarca insan izler, ve izleyenin cogu ulkere minnettar kalır
Demir Kağan
01-19-2008, 12:43 AM
Ismailzade, Ozbekler ve Turkler ayri bir millet mi?
Qarshi
01-19-2008, 02:03 AM
Özal psikolojisi ;
Herkese pembe hayeller ve bu pembe hayalleri gerçekleştirebilmek için ahlaksızlığın her türlü daniskasını yapabilecek afyonlanmış bir toplum !
Kimi kendi vicdanını rahatlatacak şerefsiz eylemler ile hayallerine kavuştu kimi ise vicdanının sesi ağırlığında ezilip dizilerde 40 dakikada olsa emllerine kavuştu...
benay
01-19-2008, 05:10 AM
Dizilere bakmayin oyleyse, sizin isinize kulturunuzede yararinida gormuyorum size zarar olabilir ancak bana gore. Tv'de cogu corruption (=>> turkce nedir bilmem) yani sizi biseylerden uzak tutup kafa yikama gibi bir sey, nede olsa sayenizde cok para kazaniliyor, en azindan yabanci degilde Turk kardeslerinizin dizilerine bakiyorsunuz, merakiniz bizi zengin ediyor yani Turk kardeslerinizi mutlu ettiginize gurur duymalisiniz...
ulugbekTR
01-19-2008, 05:14 AM
Dizilere bakmayin oyleyse, sizin isinize kulturunuzede yararinida gormuyorum size zarar olabilir ancak bana gore. Tv'de cogu corruption (=>> turkce nedir bilmem) yani sizi biseylerden uzak tutup kafa yikama gibi bir sey, nede olsa sayenizde cok para kazaniliyor, en azindan yabanci degilde Turk kardeslerinizin dizilerine bakiyorsunuz, merakiniz bizi zengin ediyor yani Turk kardeslerinizi mutlu ettiginize gurur duymalisiniz...
ya biz zaten bakmıyoruz da
evdeki agızlarında cakcak sakız gevip onun bunun dekikodusunu yapanlar varya onlar izlettiriyor.
Yani kız kardeşinin kocasına goz koyan bir dizide neler olmuş pek onemsemiyoruz ama evdekiler onemsiyor.
Tutupta : 2 kız kardeş, 2 kız arkadaş ve 1 yengeyi bir arada idere eden bir zibzik adam icin karının kafasına jarjor boşaltamayız degil mi yani
mecburen ya izleyeceksin yada zıbaracaksın
degilse kan ckar valla:D:D
benay
01-19-2008, 03:09 PM
ya biz zaten bakmıyoruz da
evdeki agızlarında cakcak sakız gevip onun bunun dekikodusunu yapanlar varya onlar izlettiriyor.
Yani kız kardeşinin kocasına goz koyan bir dizide neler olmuş pek onemsemiyoruz ama evdekiler onemsiyor.
Tutupta : 2 kız kardeş, 2 kız arkadaş ve 1 yengeyi bir arada idere eden bir zibzik adam icin karının kafasına jarjor boşaltamayız degil mi yani
mecburen ya izleyeceksin yada zıbaracaksın
degilse kan ckar valla:D:D
oyleyse en iyisi kumandayi saklamak ben kucuken okul cantama saklardim :D okulda arkadasim cantamin icindeki tv kumandasini fark edince bana bakip gulerdi en azindan eve dondugumde istedigim zaman turk kanallarina bakabilirdim...
Ismoilzoda
01-19-2008, 03:16 PM
Bo`yle zengin olmakdan faydami var?
Ismailzade, Ozbekler ve Turkler ayri bir millet mi?
yok ya kardesim.
Ben turkleri kendime kardes saydigim icin icim aciyor.
Simdi bizde de boyle kultur deyismeleri geliyor ve bu da beni cok kizdiriyor.
Genclerimizin cok degismis ve bunda TV nin sucu de var bence.
Dizi, klip va yabanci moviler (hepsi degil tabi)
bizde ozbekistanı filimlerinden, muziklerinden tanımaya calışırsak, ozbekistan icin cok kotu izlenimler alırız.
filimler ve diziler hedef degil, hedefe yaklaşmak icin arac olmalı
Ben uzbekistan filim ve kliplerini, ozbekistani tanimak icin degil, uzbek tiline aşina olmak icin izlerim/dinlerim.
Ben ozbekistanı, orada yaşayan halkın kendisinden ogrenirim.Sorarım, araştırırım.Elimizde net diye birşey var.
Cunku dizilerde anlatımak istenen bir devlet bir halk degil, senaristin bize duşundurmek istedikleridir. Oyuncularda birer piyondur. Bu senarist islam duşmanıda olabilir.Bakın heryerde var. Niye Tv gibi yozlaşmış bir yerde bulunmasınlar.
Fikriniz cok iyidir, ama koylerimizde net yok.
Shehirlerde de herkezde kullanmaya imkan yok.
Dizileri seyredenlerin 90 faizi bayanlar, evli kadinlar.
Onlarin beyinleri zaharlanvotti (turkcede nasil olur?) diyruom.
Dig`er soylediklerinis hos geldi, kardesim.
Ismoilzoda o diziler beni cildiriyor! Turk orf ve adetleri cignetiyorlar, kucuk ornek eve girince hic birisi ayakabini bile cikartmaz.
Neyse, ondan ote cok dizi var, Kurtlar Vadisi, Deli Yurek v.s
Ben Yenicag Tv'de Ozbekistan filimleri ve muziklerini izliyorum, TrT Int, 24, Mehtap, KanalTurk v.s gibi kanalari seyret, daha fazla hosuna gidir.
Kanallar icin tesekkurler, sag ol abi.
Kurtlar Vadisini ise seyretmistim. Baska dizilerden fark ediyor.
Nerde kaldi Islam kulturu dersen Islam'da kulturmu var ?
Herseyin yasak gunah oldugu bir zihiyete gore dizimi cekilir ? Zaten yasakci zihniyet olman yuzunden dizinin sacma sapan yapisini elestirecegine icki iciyorlar falan diyorsun .Ayrica Turkiyede raki her yerde icilir orasi gercek .
Islami degere gore film cekersen filmde kadin olmaz olsada yuzu gozukmez icki yok entrika yok hayde namaza hayde namaza peki izleyici ne izleyecek o zaman ??
Uydudan Arap kanallarina bakiyorum 5 6 tane var habire kuran okuyorlar birde camilerde namaz kilanlari gosteriyorlar Ozbek kanalina mail at onlari yayinlasinlar cok heyecanli ve surukleyici yayinlar .
Namaza gidecek, hayde namaza diyenlerse SAVOB alacaklar.
Islamda kultur var. Onu go`rebilmek lazim.
Gorebilmek icinse istek olmasi gerekiyor.
Diger arkadaslara da faydali fikrleri icin tesekkurler.
Aybike
01-19-2008, 05:32 PM
Elestirilerinizin cogu sacma..
Dizide kizkardesinin kocasini ayartan biri var ise ,hayatin gerceklerinden bir sayfadir.Gercekte o insanlar yiginladir..Eger dizi "aferim iyi ettiniz" imaji veriyorsa ,hata odur..Ama dizi onun ne denli yanlis bir davranis oldugunu anlatiyorsa Olmalidir..
Cogu diziler ,ornegin eflatunun iyi diye begeni ile yazdigi "cocuklar duymasin" bir felakettir..Bana ekran karsisinda cok tirnak kemirten bir dizidir..
Henuz orta okul cagindaki kizinin "erkek"arkadasini evde annesi ile konusmasi mesela...Igrenc...
ve baska okul dizilerinin kizlar ve onlarin sevgililerini islemesi ve bunu gayet dogal bir olay gibi anlatilmasi korkunc otesidir..
Ama yaprak dokumu gibi edebi bir romanin dizisi asla elestirilmemesi gerekir..ibret verici bir dizidir..
gelelim islama ters olayina..
Sayin Ozbek kardes..Siz yillarca dini hic yasayamaz ve buna karsi bile cikmaz
iken(ustelik asil budur islama ters olan,cunku islam zulme karsi koyunuz der)
(turkluk ise zaten zulme karsi durmak ) simdi bana turkiyedeki TV lerin islama karsi oldugunu yazip , hafiften bir aslan kabadayilik yapiyorsun...
Islam gerici olmak degildir..METE islam hele senin bahsettigin hic degildir..
Senin bahsettigin , gerizekalilarin (belkide cok ileri zekali ajanlarin) bizdeki OKUZLERE islam diye yutturduklari yada calistiklari,kendi ideolojileridir.
Islama uygun muhtesem filmler ve diziler cekilebilir hemde kadin li erkekli...
Ve emin olun bu cok super olur...
ulugbekTR
01-19-2008, 05:48 PM
Eee Bu Kadar Sevenİ Olan Dİzİyİ Savunan Elbette Cikacaktir
Madalio'g'li
01-20-2008, 03:24 PM
O'zbekistondagi hayot qanchalik "Bir Kam Dunyo" serialidagi hayot ekanligi ma'lumingizdir... Mana shu ham shunchalik.
eflatunn
01-20-2008, 03:54 PM
Cogu diziler ,ornegin eflatunun iyi diye begeni ile yazdigi "cocuklar duymasin" bir felakettir..Bana ekran karsisinda cok tirnak kemirten bir dizidir..
Henuz orta okul cagindaki kizinin "erkek"arkadasini evde annesi ile konusmasi mesela...Igrenc...
ve baska okul dizilerinin kizlar ve onlarin sevgililerini islemesi ve bunu gayet dogal bir olay gibi anlatilmasi korkunc otesidir..
Zaten mükemmel olan yok.Hepsinin bir yerlerinde bir hata mutlaka var.Ona bakarsak 'çocuklar duymasın' da orta okul çağındaki bir kızın giydiği okul eteğinin boyu da epey dikkat çekmiştir.Orada erkek arkadaşını annesi ile konuşmasının verilmesinin nedeni 'ailede gizli saklı olmamalı,her şey açıkça konuşulmalı,paylaşılmalı' mantığı ile hareket edilmesidir.Yanı sıra psikolog rolündeki kişinin kimi konuşmalarının çeşitli insanlarda nasıl etki bıraktığını da gördüm.Yayınlandığı döneme göre ve şimdi yayınlanan dizilere oranla(istisnalar hariç) güzel bir dizi olduğunu düşündüğüm için adını yazdım.Yoksa tabiki eksikleri vardı.
Orada erkek arkadaşını annesi ile konuşmasının verilmesinin nedeni 'ailede gizli saklı olmamalı,her şey açıkça konuşulmalı,paylaşılmalı' mantığı ile hareket edilmesidir
Bence biz aile kulturumuzu kaybettik. Cocuklar ana kuzusu olarak buyuyor. Ben ilkokul yıllarında "bu evin erkegi sensin ha!" diye buyutuldum. Cocuk sigara iciyor ama babasına gostermiyor. Halbuki o cocugu adam gibi yetistirsen sigara icmez. Bu islerin cozumu temelden baslıyor. Mesele icilen sigaranın hesabı degil, mantıgıdır. Konus, sigarayı bıraktır ne olacak o mantıgı olusturamadan sonra? Cocuk degil supruntu yetistiriyorlar. Cocuga guvenemiyorsun ki. Biz cocukken sabahtan iniyorduk sokaga aksama geliyorduk eve. Allaha sukur "erkek" gibi buyutulduk. Cocuga sefkat,aman sevgi...olmuyor iste cocuklar duymasın usulu egitim. Ozellikle antreman sırasında cok kullandıgım bir soz var benim, artık cok zorlanmaya basladıgım noktalarda "egitim yeni basladı onceki ısındırmaydı" derim. Zorluk olmadan egitim olmaz. Canım kızım, aman oglum! ile hic olmaz.
Qarama
01-20-2008, 04:13 PM
Dede Korkut dizisi vardi... birden bitiverdi oda. Orda'da bazi yerleri sacmaydi hele $u sava$ sahneleri :? kac yildan beri tarihi filim alaninda tecrübelerimiz var ama sava$ sahneleri beceremiyoruz...
$öyle atli okcular, mizrakli atlilar, yaya askerleri filan ne süper olurdu böyle bir dizi veya filim.
Ergenekon filimi veya Malazgirt sava$in üzerine filim olsaydi bende $ansimi denemek isterdim bir rol kapmak icin :)
ulugbekTR
01-21-2008, 12:32 AM
Dede Korkut dizisi vardi... birden bitiverdi oda. Orda'da bazi yerleri sacmaydi hele sava$ sahneleri :? kac yildan beri tarihi filim alaninda tecrübelerimiz var ama sava$ sahneleri beceremiyoruz...
$öyle atli okcular, mizrakli atlilar, yaya askerleri filan ne süper olurdu böyle bir dizi veya filim.
Ergenekon filimi veya Malazgirt sava üzerine filim olsaydi bende denemek isterdim bir rol kapmak icin :)
Biz kalitesiligi gore gore artıkın kalite aramaz hale geldik. alışkanlık yaptı meret.
Biz artık ne veriyor, ne demek istiyor ona bakıyoruzda.
Bazılarıda ahanda şırpıntısıyla kocasını yakalayacak mı heyecanında olabilirler. :D
chepny
01-21-2008, 10:33 AM
Dizileri seyredenlerin 90 faizi bayanlar, evli kadinlar.
Onlarin beyinleri zaharlanvotti (turkcede nasil olur?) diyruom.
Dig`er soylediklerinis hos geldi, kardesim.
"zaharlanvotti = zehirleniyor" bo'lsa kerak :rolleyes:
BOZ-OK
01-21-2008, 02:57 PM
NE O ucu sana mı dokundu, cok mu zoruna gitti ....:D:Dyazıııık. Ya icini ferah tut bende kotu bişey demedim zaten.
Burada ucu bana dokunan tek sey Izmir hakkinda bilir bilmez ve yanlis yaklasimlardir... Niye biliyor musun? Cunku Izmirli "temiz" eglenir, "rafine zevkleri" vardir, hayati sever ve onu iyi yasamayi da bilir... Iste o yuzden de "Turkiye'nin en modern, ozgur ve yasanasi" sehridir... Haa, "oyleyse o tur tavernalar da neyin nesi", "oralarda kimler egleniyor, kimler calisiyor" diye soracak olursan, o zaman sana cevabim su olur, "yapacagin kucuk bir arastirma sana gosterecektir ki, oralarda eglenenlerin cogu Izmirli degil, onceki iletimde sozunu ettigim Anadolu'nun ortalarindan gelen buzagisini satmis haciagalardir, calisan hizmetlilerin de cogu, ya Kurd, ya Cingene'dir... Malum hizmeti veren hatunlarin cogu da nedense sasirtici bir sekilde, Anadolu'nun pek mazbut ve muhafazakar oldugu soylenen ic kesimlerindendir"... Ucu sana dokundu mu bilmem, ama icini ferah tut, ben de kotu bir sey demedim zaten... :cool:
ulugbekTR
01-22-2008, 12:52 AM
Burada ucu bana dokunan tek sey Izmir hakkinda bilir bilmez ve yanlis yaklasimlardir... Niye biliyor musun? Cunku Izmirli "temiz" eglenir, "rafine zevkleri" vardir, hayati sever ve onu iyi yasamayi da bilir... Iste o yuzden de "Turkiye'nin en modern, ozgur ve yasanasi" sehridir... Haa, "oyleyse o tur tavernalar da neyin nesi", "oralarda kimler egleniyor, kimler calisiyor" diye soracak olursan, o zaman sana cevabim su olur, "yapacagin kucuk bir arastirma sana gosterecektir ki, oralarda eglenenlerin cogu Izmirli degil, onceki iletimde sozunu ettigim Anadolu'nun ortalarindan gelen buzagisini satmis haciagalardir, calisan hizmetlilerin de cogu, ya Kurd, ya Cingene'dir... Malum hizmeti veren hatunlarin cogu da nedense sasirtici bir sekilde, Anadolu'nun pek mazbut ve muhafazakar oldugu soylenen ic kesimlerindendir"... Ucu sana dokundu mu bilmem, ama icini ferah tut, ben de kotu bir sey demedim zaten... :cool:
Ben barzani kafalı degilim ki bir olayı bir lafı tum insanlara mal edeyim.
Olabilir. Anadoludanda cıkar batıdanda cıkar.
Ama şu bir gercekki o dizilerde filimlerde kutlerin toresı,pkk reklamı, izmirin eglencesi, istanbull sosyete hayatı anlatııyor surekli.
Eski Turk filimlerinde konu alınırdı ama, şimdikilerde dogru durust Turk orf eadetlerine yer verilmiyor, verenide yayından indiriveriyorlar, bitiriveriyorlar. i,tmeyenide dogru durust kimse izlemiyor.
Dinimizden de pek bahsedilmiyor.Bahsedilen ancak gerici damgası yiyor.
Ezan, adamın sabah eve geldigini izpatrlamak icin bir imge, camiler istanbula gelindigini ispat eden bir imge, namaz ise hapisten cıkan ferdi aganın pişmanlıgını gostermek icin 1 defalıgına gittigi bir gunah cıkarma yeri olarak goruluyor
Qarshi
01-22-2008, 02:29 AM
Her dizinin yapım aşamasında ticari kaygısı vardır...
Senaryo,kadro seçimi,mekan,bütçe,kanal...bunların hepsi parçanın bütünleridir....Dizilerin alttan alta topluma mesaj vermek gibi bir öğretisi olsada aslen nabza şerbet vermedir yaptıkları...
Toplum onlardan ne istiyorsa onlarda sermayeyi kediye yüklemek adına isteklere cevap veriyorlar...
Ha güzel şeylerde olmuyormu ...oluyor! Mesela kadirizmi etek giymek bile kurtarmadı :mrgreen:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.