PDA

View Full Version : Ölüm...

Mgas
01-18-2008, 06:12 PM
Evvela başta söyleyeyim "niye bu konuyu din bölümüne açmadın?" diye eleştiriler gelmesin. Ölüm hakkında dini şeylerden alıntı yapmayacağım,felsefe yapacağım ;)

Evvela bilimsel olarak "ölüm" ne demek?

Bir insan, bir hayvan veya bitkide hayatın tam ve kesin olarak sona ermesi

Kendi görüşümü belirteyim.

Beni çok rahatlatıyor. Çocukluktan beridir "ölümsüzlük" düşüncesinden hep huzursuz oldum. Yani ölümsüz olduğunuzu düşünsenize...Ölümü düşünmek ise beni hep rahatlattı.

Niye? Ben manyak mıyım? (Öyleyimde...:) )

Sebebi şunlar

Ölüm herkesi maddiyat yönünden eşitler. Düşünsenize yani adam çalıyor,çırpıyor...ama biliyorsun birgün ölecek. Senin ona gücün yetmeyebilir ama zamanın ona elbet gücü yetecek. Ne kadar güçlü olursa olsun zamandan güçlü değil kimse. "Ölüm Var" Çok seviyorum sözü

Ölümle birlikte tüm maddi değerler yiritirilir (vucut,mülk...) Düşünsenize maddi şeylere ne kadar hizmet ederseniz edin böcekler yiyecek :lol:

Bu savaştan, bu sınavdan...kurtulmanın tek yolu "ölüm". Belkide şu içinde bulunduğumuz hayata dair bir şeylere inanmak yerine onları öğreneceğimiz tek şeyde "ölüm".

..........

Mesala peygamberler,din adamları...falan mezarlıga hızlı adımlarla taşınırlarmış.

Ya da Tasavvufa göre ölüm :"sevgiliye ulaşmak." manasında..

Ya da mevlana

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/Mevlana.JPG/800px-Mevlana.JPG

Sağ eli hakk'a sol eli halka bakan
Üstündeki giyisilerinde kara toprağı,kefeni ve mezar taşını sembolize eden Mevlana. Sanki "yürüyen mezar" dersin.

Günümüzde ölüm korkusu çok yaygın ve artık normal bir şeymiş gibi görünüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz ölüm hakkında? Korkanınız varsa niçin korkuyor? vs...

Konu sizin.

Redd-i İlhak
01-18-2008, 07:12 PM
Ölüceğim gün geldiğinde dünyanın en huzurlu insanı olacağım çünkü ruhum bedenimde ki hapisaneden çıkacak ve sonsuzluğa karışacak...

Demir Kağan
01-18-2008, 07:59 PM
Bunu seven, bunu da (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35845) sevdi..

Qarshi
01-19-2008, 02:06 AM
Ben biraz reankarnasyon takılıyorum...Ölüm anında ruhun başka bir bedende yaşadığını düşünüp bir dahaki sefere dünya ziyaretinde ruhun nasıl bir görünümde olacağının merakı içindeyim :mrgreen:

Demir Kağan
01-19-2008, 02:13 AM
Peki oncekinde ne oldugunu biliyor musun abi?

Qarshi
01-19-2008, 02:17 AM
Peki oncekinde ne oldugunu biliyor musun abi?

O kısmı çalışmadım :mrgreen:

Yalnız Balkanlar bana çok yakın geliyor.O coğrafya,O insanlar,O gelenek-görenekler...Sanki !

Demir Kağan
01-19-2008, 02:29 AM
Sanki yoruksun. :lool:

Qarshi
01-19-2008, 02:36 AM
Sanki yoruksun. :lool:

Yörk bizden olabilir ama biz Yörükten değiliz ;)

Demir Kağan
01-19-2008, 02:53 AM
Aka neysen soyle, uzatma derim. :lool:

Qarshi
01-19-2008, 02:56 AM
Aka neysen soyle, uzatma derim. :lool:

Ula bilsek SANKİ dermiyiz ???

HYML
01-19-2008, 03:59 AM
..........
Gökhan Kırdar - Bu Aşk

---------------------------------
içindeyim nasılsa
içimdesin nasılsa

içindeyim nasılsa.
yine...

içindeyim nasılsa
içimdesin nasılsa

içindeyim nasılsa
yine...

bu aşk...
bu aşk...

sonu yokmuş nasılsa
ölüm de yok nasılsa
içindeyim nasılsa
yine...

sonu yokmuş nasılsa
ölüm de yok nasılsa
içindeyim nasılsa
yine...

bu aşk...
bu aşk...

Qarshi
01-19-2008, 04:24 AM
Bir insan, bir hayvan veya bitkide hayatın tam ve kesin olarak sona ermesi

Hayat kesin olarak sona remeyeceğine dem vuruyor :mrgreen:

ulugbekTR
01-19-2008, 04:26 AM
aşıkla maşukun birbirinden ayrılmasıdır olum manimcha

Mgas
01-19-2008, 04:31 AM
aşıkla maşukun birbirinden ayrılmasıdır olum manimcha

O zaman biz yasarken mi olmus oluyoruz :mrgreen:

Reankarnasyon da gordugunuz gorebileceginiz en sacma dusuncelerden biridir :D Duyurulur...

Qarshi
01-19-2008, 04:33 AM
Reankarnasyon da gordugunuz gorebileceginiz en sacma dusuncelerden biridir Duyurulur...

Bu işler duyuru ile olmaz...

Açıklayın,bizde engin tecrübelerinizden yararlanalım :rolleyes:

ulugbekTR
01-19-2008, 04:38 AM
O zaman biz yasarken mi olmus oluyoruz :mrgreen:

Reankarnasyon da gordugunuz gorebileceginiz en sacma dusuncelerden biridir :D Duyurulur...
tefeci bankalar bile bir duyuru yaparken altına gorunmeyecek kadar kucuk yazılarla yazarlar

Mgas
01-19-2008, 04:48 AM
Aзıklayın,bizde engin tecrьbelerinizden yararlanalım

Dine uygun degil :D Mantıga da uygun degil ha bire nufusumuz artıyor.

Bunun en mantıklısı http://users.pandora.be/gad/re/turks.html bu kadar oluyor :)

Yanısıra aranızda astral seyehat nedir ne istir bilen var mı?

gumu$ kordon adi verilen bir tur kordon ile ruh ve beden arasinda bir bag vardir (bir nevi bebek ile ana arasindaki bag)
bu bag sayesinde ruh bedenden kopmuyor ve astral seyahatine devam ediyor
bu seyahat bilincli veyahut bilincsiz gercekle (ruyalar bilincsiz olana ornektir)
sinir mesafesi tanimayan,
engel tanimayan bir seyahat ayni zamanda

http://www.astralseyahat.com/index_v2.html

Neyse ben bu konu uzerinde baya calıstım. Ciddi ciddi cıkıyorsun ben lucid ruyayla bunu otamatige bagladım. Simdi burada gecen seklinde ruh cıkıyor deniyor ama bilim "kafanın icinde dolasıyorsun" diyor. Ama bunu kisisel olarak yasamıs ve istemsiz olarak defalarca kez ha bire yasayan ve "nereden bulastım buna beynmis bozuldu" diyen birisi olarak resmen cıkıyorsun. Cıkıyorsun etrafına bakıyorsun vucudunu goruyorsun oyle yatıyor yatakta. O zamandan sonra zaman mekan duvar...hicbir engel yok. Vucut diye bir seyde yok. Dusunun bir kamera gibisini dusunce ile hareket ediyorsunuz ve tamamen bilinclisiniz. Yani "ben su an astraldeyim ne yapayım" falan diye. Vucudunuza geri donmeniz icin "geri donmek istiyorum" demeniz yeterli oluyor.

Yani bilmiyorum. Biz insanlar olarak garip bir oyuun icindeyiz ama...:Olunce ogreniriz belki)

Aranızda bu astral isini dusunen varsa benim tavsiyem denemesinler. Bende iyi etki bırakmadı bircok uyku sorununa yol actı. (Efendim uyku halinde iken birden bilincim yerine geliyor sak diye uykuda astrale cıkıyorum. Tabi uykuda astrale cıkmak ile bunu bilincli iken telkin ederek cıkmak arasında daglar kadar fark var. Uyku halinde cıkınca sacma sapan bir dunyanın icine dusuyorsunuz ama gercekte her sey gercek gibi. Neyse iste uyanamıyorum. Yani astrale cıkıyorum "vucuduma geri donmek istiyorum diyorum yatagıma donuyorum vucuduma giriyorum o elektiriklenmeyi hissediyorum ama uyanamıyorum. Defalarca kez derin nefes alma hareket etme gibi seyleri denedikten sonra zar zor uyanabiliyorum bu da pek guzel bir sey degil)

Atropatena
01-19-2008, 10:32 AM
Mene axir vaxtlar ele gelir ki, men tezlikle olecem...)

ulugbekTR
01-19-2008, 12:06 PM
allah gecinden versin azerigirl

emirkaan
01-21-2008, 03:48 PM
Yörk bizden olabilir ama biz Yörükten değiliz ;)
Ya nerden geldin ozaman osmanlıyı kuranlar kayı boyu neydi YÖRÜÜÜKK.sen balkanlardan geldin hemi

umut_umut
01-21-2008, 04:21 PM
Emirkaan Sivaslı falan mısın :)

Qarshi
01-22-2008, 02:20 AM
Ya nerden geldin ozaman osmanlıyı kuranlar kayı boyu neydi YÖRÜÜÜKK.sen balkanlardan geldin hemi

Elma ile Armut,Sap ile Saman karıştırılmaz bizim oralarda :mrgreen:

Qarshi
01-22-2008, 02:20 AM
Emirkaan Sivaslı falan mısın :)

Kara Murat benim :rolleyes:

Aybike
01-22-2008, 07:31 AM
Derin bir uykuda ve guzel ruyalar gormekteyiz,uyandigimiz gun ,oldugumuz gundur.....bence :)

oguz,sen gara mirad olaman...

Qarshi
01-22-2008, 07:33 AM
Derin bir uykuda ve guzel ruyalar gormekteyiz,uyandigimiz gun ,oldugumuz gundur.....bence :)

oguz,sen gara mirad olaman...

Olamamam için tek bir sebep söyle,oturduğum masadan kalkıp seni ayakta alkışlayacağım :mrgreen:

Aybike
01-22-2008, 07:34 AM
cunki sen beyazsin..:)

Qarshi
01-22-2008, 07:37 AM
cunki sen beyazsin..:)

Çevrilen 17 tane Kara Murat filmindede bu fikrini ayan,beyan ortaya attınmı :mrgreen:

Aybike
01-22-2008, 07:39 AM
Ben o zaman ufaktim ve filmleri izlerken "Neden bu adama kara lakabini takmislarki herif resmen sarisin "demistim..Ben fikrimde israrliyim..sen beyazsin ve kara murat olaman..

Qarshi
01-22-2008, 08:39 AM
Ben o zaman ufaktim ve filmleri izlerken "Neden bu adama kara lakabini takmislarki herif resmen sarisin "demistim..Ben fikrimde israrliyim..sen beyazsin ve kara murat olaman..

Sen küçükken biz dünyaya gelip-gelmeme arasında karar aşamasında olduğumuz için bu konu hakkında bir yorumda bulunamıyacağım :mrgreen:

yavuz
01-22-2008, 09:52 AM
Öyleyimde

Bak buradaki de'yi ayri yazmazsan, imkani yok OSS'yi kazanamazsin. :D

Aybike
01-22-2008, 10:45 AM
Sen küçükken biz dünyaya gelip-gelmeme arasında karar aşamasında olduğumuz için bu konu hakkında bir yorumda bulunamıyacağım :mrgreen:

ben kucukken sen dunya daydin...ufalma o kadar..:)

Qarshi
01-22-2008, 10:55 AM
ben kucukken sen dunya daydin...ufalma o kadar..:)

Eeeee

hatırlamıyorum küçükmüşüm o zamanlar :mrgreen:

yavuz
05-03-2008, 08:59 AM
VE NEFS...
Köpek korkusuyla korktum ölümden,
Ölmeden ölmeyi anlayamadım.
Ne güneşler doğup battı üstümden;
Bir günü bir güne bağlayamadım.

Hırsıma ne şöhret yetti nede şan;
Döndüğüm her nokta dünyadan nişan.
Nefsimin ardından koşup perişan,
Ondan bir kıl bile avlayamadım...

Üstad...

Sirena
05-03-2008, 01:50 PM
Hayattan bıktığım zaman düşünürüm ölümü, çok sık düşünmem, düşündüğüm zaman şöyle düşünürüm: ben ölürsem yakınlarım çok üzülür, yakınlarımdan önce ölmek istemiyorum, özellikle annemden önce :(
Öldükten sonra benimle ne olacağı hakkında hiç düşünmedim.

Mgas
05-03-2008, 02:29 PM
Hayattan bıktığım zaman düşünürüm ölümü, çok sık düşünmem, düşündüğüm zaman şöyle düşünürüm: ben ölürsem yakınlarım çok üzülür, yakınlarımdan önce ölmek istemiyorum, özellikle annemden önce

Olursem arkamdan ac kalacak bir kac kediden baska bir sey pek yok.

Alper Tunga oldi mü?
Kediler ac kaldı mi?
Odlek ocin aldı mi?
Emdi yurek yırtılur

:D

Aybike
05-03-2008, 06:00 PM
Hayattan bıktığım zaman düşünürüm ölümü, çok sık düşünmem, düşündüğüm zaman şöyle düşünürüm: ben ölürsem yakınlarım çok üzülür, yakınlarımdan önce ölmek istemiyorum, özellikle annemden önce :(

bende tam tersi..sevdiklerimin ardina kalmak istemem...Allah acilarini gostermesin...
Senin neden sonra olmek istedigini (ozellikle annem demissin) cok merak ettim...uzulurler diyemi?

Hanedan
05-04-2008, 02:38 AM
Ölmek kaderde var bize ürküntü vermiyor,
Lakin Vatandan ayrılmanın ızdırabı zor.

demiş şair. Ondandır..:rolleyes:

binbirincigece
05-04-2008, 03:33 PM
demiş şair. Ondandır..:rolleyes:Aklı sıra ben ölümden tırsmam, mesela başka demiş şair ama benim külahıma anlatsın :bayyeşil:

Hanedan
05-05-2008, 03:25 AM
Aklı sıra ben ölümden tırsmam, mesela başka demiş şair ama benim külahıma anlatsın :bayyeşil:

Bu şey gibi...yazamaya kalkınca herkes yazıyor ama iş icraata gelince ortalıkta bir Allah'ın kulu yokkk..;)

Sirena
05-06-2008, 08:44 AM
bende tam tersi..sevdiklerimin ardina kalmak istemem...Allah acilarini gostermesin...
Senin neden sonra olmek istedigini (ozellikle annem demissin) cok merak ettim...uzulurler diyemi?
Annem o üzüntüyü kaldıramaz diye düşünüyorum:( Kimseye bu kadar büyük üzüntü vermek istemem. Ben üzülsem bir şey olmaz, tabii en yakın isnanlarım için söylüyorum.

LIBRA
05-06-2008, 09:02 AM
olum....=) herkesin son duragi. Cok fazla dusunmem olum hakkinda, cunku sonucta bir gun olecegim! Simdiden kendimi olume hazirlamanin aptallik oldugunu, ve boyle yapanlarin da aptal oldugunu dusunuyorum =) Amellerimizi eksik etmeyelim, bence sonumuzun hayirli olmasi icin o yeterli!

o'zbek
05-06-2008, 09:09 AM
shu o'limni dramatizorvat qilishlariga hech tushunmayman.
Hamma tanishlaru havas qilgan odamlarimiz o'sha yoqda bo'lishsa, nimaga boshqasi yoki o'zimiz o'lganimizga hafa bo'lamiz?
o'lim ham shu mavjudiyatimiz davomidagi bir nuqtamasmi aslida?

yavuz
05-06-2008, 09:11 AM
Simdiden kendimi olume hazirlamanin aptallik oldugunu, ve boyle yapanlarin da aptal oldugunu dusunuyorum =)

Amellerimizi eksik etmeyelim, bence sonumuzun hayirli olmasi icin o yeterli!

Bunlar biraz celiskili geldi bana ama... Iyi bir sey gibi duruyo yine de. :lol:

Sirena
05-06-2008, 12:57 PM
shu o'limni dramatizorvat qilishlariga hech tushunmayman.
Hamma tanishlaru havas qilgan odamlarimiz o'sha yoqda bo'lishsa, nimaga boshqasi yoki o'zimiz o'lganimizga hafa bo'lamiz?
o'lim ham shu mavjudiyatimiz davomidagi bir nuqtamasmi aslida?
Lekin qachon boramiz u yoqqa, u vaqtgacha juda sog'inamiz, shuning uchun dramatizirovat' qilamiz. Yoki biz ketganimizda bizni sog'inib qoluvchilar qoladi.

binbirincigece
05-06-2008, 04:27 PM
He he he
Ölüm, ölüm dediğin nedir ki gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım. (KV):lool: :mrgreen:

TÜRKÇE
05-07-2008, 03:55 AM
Olunceye kadar yaşıycaz nasılsa, en iyisimi iyice yaşayalım. Bir daha mı gelcez dunyaya.....
:) :D