PDA

View Full Version : Devlet İçinde Devlet / Halk İçinde Halk : Tunceli

narcoleptic
02-05-2008, 06:14 AM
http://www.themunzur.org/themes/thai01/images/logo.png
http://static4.bareka.com/photos/medium/861899/munzur-atlas.jpg

Bir yerleşim yeri düşünün,nüfusu topu topu yetmiş bin, tek bir fabrikası dahi yok..

Bir yerleşim yeri ki,okuma yazma oranı %99,9. Türkiye'de böyle bir oran yok..

Bir yerleşim yeri düşünün,deli bir ırmak ikiye bölüyor vadilerini: Munzur balta girmemiş bir doğanın yüreğine akıyor.

Bir yerleşim yeri, yolcular ve misafirler için yapılmış tek bir camiisi var sadece.. Cemevlerinde muhabbetlerin belleri kırılıyor.

Bir yerleşim yeri ki, yazları Munzur kumsallarında bikinili kızlar güneşleniyor. Anadolunun göbeğinde, sakalları yerleri süpüren haybeden softalarca doldurulmuş çevre illere inat..

Yalvaç ve eşi benzeri bulunmayan dağlar, vadiler arasına seyrek serpiştirilmiş evleriyle Tunceli; göçebeliği, asiliği, diriliğiyle kaya gibi memleket. Devlet içinde devlet, halk içinde halk..

Sabahları şafak attığında ellilik, altmışlık adamlar, kadınlar görürsünüz sokaklarında: hepsi de sabah koşusuna çıkmıştır.

Bir gün tertiplerden biri Tunceli şöyledir, yok böyledir diyerek başladı ili ve halkını kötülemeye.. Komutan bilgili, görgülü adamdı Allah'tan.. Susturdu: "Senden benden daha Türk bu adamlar" dedi ve ekledi "Tunceli hala Ortaasyalı ama çok modern bir ildir"..

Ve Tunceli İstanbul'dan daha çağdaş, daha aklı başında yaşıyor zamanı:
O İstanbul ki, mavi gerdanına bakıp utanmalı her sabah Tunceli'yi gördüğünde..

Kürtçe ve Türkçe türküler eşliğinde bir kahvaltı hatırlıyorum Tunceli'de bir sabah..Sevdiğim kadın gülümsüyor, gülümsüyorum ve Munzura katılıyoruz.
Ve çayın bardakta bittiğini ilk farkeden o oluyor. Otobüse bindiğinde şehir yıkılacak sanıyorum. Gözyaşları bazen saklanmalıdır.
Ve aynı günün akşamına yarin dudağında yazılmış bir şiir, bir askerin yüreğinden dökülen;

Kırmızı benekli alabalıklar ağzında
eylül sabahları
Ahtapotlar emzirir kara sular

ve yürekler güneşlenir uçurumlarda
ve yüreklerinde uçurumlar

Munzur! Deli Munzur! De Bana!
Köpük başlarında hangi kuşlar uçar?
Bıyıkları terlememiş delikanlılar yosunlarını tarar
ve çiçeklenmiş sevdalara mı akar?

ve uçurumlar sertleştikçe yüreklenir
ve yürekler sertleştikçe uçurumlar

Munzur! Deli Munzur! De Bana!
Kaç yapraklı yoncalarda
Kaç sevdanın fotoğrafı var?

oğuz
02-05-2008, 06:48 AM
Başlık hayli iddialı olmuş 'Devlet içinde devlet' benim açımdan kabul edilemez.niyesine gelincede Osmanlıya,Cumhuriyete bu kadar başkaldıran başka bir vilayet varmıdır ?

Elini dostluğa uzatan herkes ile Munzurda güneşin doğuşunu seyretmeyede amenna Peri suyunda balık tutmayada :mrgreen:

Ak tarafını narcoleptik göstermiş bende kara tarafını göstereyim...

http://www.dersim.biz/

ulugbekTR
02-05-2008, 06:53 AM
ben tanımam başka devleti, ismini, şakasını
ben fb ye bile karşıyım

narcoleptic
02-05-2008, 07:01 AM
Başlık hayli iddialı olmuş 'Devlet içinde devlet' benim açımdan kabul edilemez.niyesine gelincede Osmanlıya,Cumhuriyete bu kadar başkaldıran başka bir vilayet varmıdır ?

Elini dostluğa uzatan herkes ile Munzurda güneşin doğuşunu seyretmeyede amenna Peri suyunda balık tutmayada :mrgreen:

Ak tarafını narcoleptik göstermiş bende kara tarafını göstereyim...

http://www.dersim.biz/

kara tarafına bir örnek daha : tunceli'li hamile kadınlar doğuma yakın zamanlarda apar topar elazığ'a getirilirlermiş. kimliklerinde tunceli yazmasın diye.

1938 dersim isyanı kanlı bir şekilde bastırılmıştır.. Bu da dönem şartları göz önünde bulundurulduğunda ve bölünmez bütünlük dikkate alındığında haklıdır.

bilemiyorum o toprakların havasından mıdır suyundan mıdır? pir sultan geleneğinin devamıdır bu. devletle ve hükümetle bir türlü bağdaşamama durumu. kıvırcık saçlı bir kız söylemişti bir gün : bizim derdimiz devletle, hükümetle diye.

ben kişisel olarak %6 lık enflasyon fırlaması karşısında sokaklara dökülen ve (süleyman demirel'e nazire olsun), asfaltları çiğneye çiğneye hükümetin başı üstüne yıkan londra halkına imreniyorum.

ülkemde istiyorum ki en küçük bir yasadışılık karşısında halk soluğu meydanlarda alsın.. başka türlü olmuyor maalesef.
ne oluyor aksi halde?

davutpaşa da dükkanlar patlıyor...
hızlı tren deniyor, tren kazaları uçak kazaları...
maliye bakanının akrabası, yok bilmem neyin bilmem nesi köşeyi dönüyor...
binlerce kişinin katili bir paşa olsa bile evinde resim yaparken geviş getire getire gülüyor...
17 ağustos depreminde müteahhitlere peşkeş çekilen araziler binalar hayatları parçalıyor..
vs. vs. vs.

bırakınız soysunlar, bırakınız kessinler.

oğuz
02-05-2008, 07:07 AM
kıvırcık saçlı bir kız söylemişti bir gün : bizim derdimiz devletle, hükümetle diye.

Kavgası hükümetle olan herkese saygı duyarım.Kavgası devlet ile olanında kız olmasına,kıvırcık saçlı olmasına bakmam KARŞISINDA dururum !

Örnekleminizin Dersim ile ilişkilendirilmesini anlamış değilim.Bunu genelde Kürt kökenli vatandaşlarımız yaparki onların bu hinliklerinide çabuk sezerim :mrgreen:

narcoleptic
02-05-2008, 07:34 AM
Örnekleminizin Dersim ile ilişkilendirilmesini anlamış değilim.Bunu genelde Kürt kökenli vatandaşlarımız yaparki onların bu hinliklerinide çabuk sezerim :mrgreen:

oraların doğasından mıdır suyundan mıdır bilinmez. sivas da tunceli de uzun yıllar pir sultanlar yetiştirmiş.dersim örneğinin nedeni doğasının çevre yerleşim yerlerinin doğasından çok ayrı olması. sanki halkının farklılığını da doğasının farklılığı belirliyormuş gibi.

yeni gelmiş bir insan için çok farklı bir dünya çünkü. yolunuz oraya düştüğünde bunu siz de nalayacaksınız. belki düşmüştür ya bilemiyorum.

narcoleptic
02-05-2008, 08:24 AM
Kavgası hükümetle olan herkese saygı duyarım.Kavgası devlet ile olanında kız olmasına,kıvırcık saçlı olmasına bakmam KARŞISINDA dururum !

bu cümleyi düşünüyorum.
bu cümle de oldukça iddialı.
neden?
devlet sütten çıkmış ak kaşık mıdır?
mesela devlet şimdiye kadar doğuya ne yapmış?
doğayla insanın savaşımında insanı bir başına bırakmamış mı ?
tek bri fabrikanın olmadığı iller coğrafyası doğu anadolu..
ekonomi sıfır neredeyse.
üç tarafı denizle çevrili ülkenin deniz ulaşımı sıfır, demir yolları Allah'a emanet.

öyle değil mi ?

ulugbekTR
02-05-2008, 08:30 AM
bu cümleyi düşünüyorum.
neden?
ekonomi sıfır neredeyse.
üç tarafı denizle çevrili ülkenin deniz ulaşımı sıfır, demir yolları Allah'a emanet.

öyle değil mi ?

ule ettigin lafa bak. bu lafı ogretmenimiz etmişti. cocuklar demişti toreristleri cok gormeyin. onlar aclıktan yapar. sizde ac kalsanız sizede ekmek karşılı orgute katıl deseler sizde yaparsınız demişti de dayagı yemişti.
ule adamlar ahırı bile elektrikli soba ile ısıtıyorlar
ule adamların damlarında 3 uyfu var
latif dogan gezi programı yapmış. gidiyor doguya. senin cep telefonun varmı diyo. aklı sıra cocuk yok bilmem oyle bişey telefonm ne diyecek ya. cocuk bir cikardi telefonu. latif dogan şaştı kaldı. dediki latif benimkinden bile modelli
ule adamlar milyarlara kadın alıyorlar
ule turkiyede anadoluda yolsuz susuz koyler var. onlar cetecilik devlet icinde devletcilik mi yapiyor

narcoleptic
02-05-2008, 08:35 AM
ule ettigin lafa bak. bu lafı ogretmenimiz etmişti. cocuklar demişti toreristleri cok gormeyin. onlar aclıktan yapar. sizde ac kalsanız sizede ekmek karşılı orgute katıl deseler sizde yaparsınız demişti de dayagı yemişti.
latif dogan gezi programı yapmış. gidiyor doguya. senin cep telefonun varmı diyo. aklı sıra cocuk yok bilmem oyle bişey telefonm ne diyecek ya. cocuk bir cikardi telefonu. latif dogan şaştı kaldı. dediki latif benimkinden bile modelli
ule turkiyede anadoluda yolsuz susuz koyler var. onlar cetecilik devlet icinde devletcilik mi yapiyor

sen de ben gibi göçmen misin yoksam ulugbek?

neyse..

ben daha ziyade devletimizi de sorgulamalıyız demek istiyorum. yani bir ton akarsuyumuz var kullanmıyoruz. geniş coğrafyamızda kimbilir neler var bilmiyoruz araştırmıyoruz kullanmıyoruz yararlanmıyoruz.
devletimiz altyapıyı tamamen bitirememiş ki üstyapıya sıra gelsin. almanya 45 ten itibaren altyapısını tamamlamış biz hala yerimizde sayıyoruz.insanlarımızda bilinç yok.

ben insanların eylem yapmasını istiyorum arkadaş demokratik yolları kullanarak.devleti soyup soğana çeviren zihniyet hala yüksek kademelerde, doğu insanı pemperişan.

saçmalık değildir de nedir?

oğuz
02-05-2008, 08:41 AM
bu cümleyi düşünüyorum.
neden?
ekonomi sıfır neredeyse.

öyle değil mi ?

Devlete 1847 yılında başkaldırmışlar...

Devlete 1877-78 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1885 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1892 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1893-95 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1907 yılında başkaldırmışlar...

Devlete 1911 yılındada başkaldırmışlar

Devlete 1916 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1930 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1935 yılındada başkaldırmışlar...

Devlete 1937 yılındada başkaldırmışlar...

Sonrasında pekeke'ye en fazla yardım ve yataklık yapan il olmuş...

Bunların neticesinde diyorumki;Sen Devletin yerinde olsaydın bugün bunlar için katli vacip derdin bu verdiğim tarih aralıklarını gözönüne alındığında...

Yane;Ne dökersen,onu toplarsın :rolleyes:

Mgas
02-05-2008, 08:47 AM
Munzur...Dersim...hepsi benim! Hainler hem topragını hem suyunu hem adını kirletsede o su da o toprakta benimdir.

narcoleptic
02-05-2008, 08:48 AM
Sonrasında pekeke'ye en fazla yardım ve yataklık yapan il olmuş...

Bunların neticesinde diyorumki;Sen Devletin yerinde olsaydın bugün bunlar için katli vacip derdin bu verdiğim tarih aralıklarını gözönüne alındığında...

Yane;Ne dökersen,onu toplarsın :rolleyes:

doğru haklısın. o sebep albay namık dursun hoparlörle baıra baıra tunceli'yi haritadan sileceğim ulaaaaaaaaaannn diye bas bas baırıyodu çarşının içinde.
herif deliydi.manyaktı harbiden.dağlara tankları arabaları dikti kaçırılan askeri bana getirdiniz getirdiniz dedi getirmediniz taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmam dedi.
psikopat herif:twisted:
atletle o karların arasında operasyona çıkıyordu manyak.rakı içiyodu bi de. bi yandan da elinde hoparlör mağaralara dooru ana avrat baırıyodu.
google a namık dursun yazın.
hakkında açılan davaları görüceksniz. hep karalama kampanyalarını.
ama herif hakkaten saalam bi komutandı. terör örgütünü nerdeyse bitirmişti tunceli'de.

ama bence isyan olmalı. koyun gibi güdülmemeli bu millet. daha fazlasını hakediyor çünkü.

oğuz
02-05-2008, 08:48 AM
Munzur...Dersim...hepsi benim! Hainler hem topragını hem suyunu hem adını kirletsede o su da o toprakta benimdir.

Munzur'un,Dersim'in kayısı'sı meşhurdur diye hiç duymadım :mrgreen:

oğuz
02-05-2008, 08:58 AM
doğru haklısın. o sebep albay namık dursun hoparlörle baıra baıra tunceli'yi haritadan sileceğim ulaaaaaaaaaannn diye bas bas baırıyodu çarşının içinde.
herif deliydi.manyaktı harbiden.

Ne Subaylar varmı diyorsun !

Sonrada helal olsun Albayıma diyorsun :mrgreen:

ama bence isyan olmalı. koyun gibi güdülmemeli bu millet.

Doğru ama İngilterede süte gelen bilmem kaç penny zam için Millet dağa çıkıp silahlı terör örgütleri ile ayrılıkçı politikalar gütmüyor...

[QUOTE][daha fazlasını hakediyor çünkü./QUOTE]

Herkes hak ettiği yerdedi KARDEŞİMMM

Mgas
02-05-2008, 09:22 AM
Munzur'un,Dersim'in kayısı'sı meşhurdur diye hiç duymadım

Ben bir Malatyalıdan ote Turkiyeliyim. Vatanımın her topragı benim memleketimdir.

oğuz
02-05-2008, 09:25 AM
Ben bir Malatyalıdan ote Turkiyeliyim. Vatanımın her topragı benim memleketimdir.

Sanki karşımda Mgas değilde Recep Tayyip Erdğan YAZIYOR :mrgreen:

binbirincigece
02-05-2008, 12:57 PM
İsteyen istediği edebiyatı yapabilir, eyvallah...

Ama insanların neredeyse tamamı okuma-yazma bilip de hala terör örgütüne en fazla destek ve militanı veriyorlarsa da derim ki; keşke cahil kalsalar imiş. Kurban olayım ben böyle cehalete...

Tunceliyi haritadan silmek isteyen komutanım, keşke istediğini yapabilseymiş demiyorum değil bazen...

Mgas
02-05-2008, 01:20 PM
Ama insanların neredeyse tamamı okuma-yazma bilip de hala terör örgütüne en fazla destek ve militanı veriyorlarsa da derim ki; keşke cahil kalsalar imiş. Kurban olayım ben böyle cehalete...

Tunceliyi haritadan silmek isteyen komutanım, keşke istediğini yapabilseymiş demiyorum değil bazen...

Tuncelinin gunahı ne? O bizim ilimiz, o bizim topragımız...sorun onun ustendeki serefsizler. Benimde bir arkadasım "baglayacan bombayı kendinide birlikte tunceliyi havaya ucuracan." diyordu. Kendiside Kurt asıllı.

Bugun serefsizler yuruyus yapıyorlarmıs Diyarbakırda Apo posterleri ile "Analar aglamasın!" diye...Biz sehit verince "lelelelel..." kendi piclerinin kellelerini alınca "Analar aglamasın!"... Senin ananı... derdimde anasının hic gunahı olmayabilir.

binbirincigece
02-05-2008, 01:28 PM
Tuncelinin gunahı ne? O bizim ilimiz, o bizim topragımız...sorun onun ustendeki serefsizler. Haritadan silmek derken; elime silgi alıp da sildiğim zaman Tunceliye gerçekten de birşey olacağını herhalde düşünmemişsindir :lool:

Benim de vurgulamak istediğim şey aynı: Üstündeki şerefsizler. Hani devlet, halk falan diye ayrım yapmış ya arkadaş; hani biz de haritadan silmek deyimini kullanırız ya...O anlamda. Yoksa gariban vatandaştan kim ne istesin ;)

Mgas
02-05-2008, 01:41 PM
Haritadan silmek derken; elime silgi alıp da sildiğim zaman Tunceliye gerçekten de birşey olacağını herhalde düşünmemişsindir

Sen yanlıs kullanıyorsun. Haritadan insanlar degil topraklar silinir. Nasıl silinecegini de benden iyi bilirsin. Bir yerin uzerindeki serefsizleri oldurmek o yeri haritadan silmek demek degildir.

narcoleptic
02-05-2008, 01:42 PM
Ne Subaylar varmı diyorsun !

Sonrada helal olsun Albayıma diyorsun :mrgreen:

evet helal olsun. yalan mı ?

Doğru ama İngilterede süte gelen bilmem kaç penny zam için Millet dağa çıkıp silahlı terör örgütleri ile ayrılıkçı politikalar gütmüyor...

bu tuncelinin yanlışı.senin deyiminle karası.

Herkes hak ettiği yerdedi KARDEŞİMMM

sen bence bu söylediğine kendin inanmıyorsun en başta.
milletin hakettiği yerde mi senin?
kaç kişi tanıyorsun torpilsiz kurumlarda ve kuruluşlarda çalışan?
milletin hakettiği yerdeymş.
bu millet hakettiği yerde değil KARDEŞİM!

binbirincigece
02-05-2008, 02:10 PM
Sen yanlıs kullanıyorsun. Haritadan insanlar degil topraklar silinir. Nasıl silinecegini de benden iyi bilirsin. Bir yerin uzerindeki serefsizleri oldurmek o yeri haritadan silmek demek degildir.En iyisi bu işi bir bilene soralım ;)

haritadan silinmek 1 . bir ülke, başka devletin egemenliği altına girmek:
"Koca Rumeli, Edirne'si, Selanik'i, Manastır'ı, Yanya'sı, Kosova'sı, İşkodra'sı ile imparatorluk haritasından silinmişti."- Y. Z. Ortaç.2 . bir yerleşim yeri savaş, deprem vb. bir olay sonunda yok olmak.1. anlamda kullandığımızı düşünürsek, devlet içinde devlet olan Tunceli devletinin bizim egemenliğimiz altına girmiş olmasından bahsediyoruz demektir. Tamam, 1. anlamda kullandım.:evil:

Mgas
02-05-2008, 02:28 PM
1. anlamda kullandığımızı düşünürsek, devlet içinde devlet olan Tunceli devletinin bizim egemenliğimiz altına girmiş olmasından bahsediyoruz demektir. Tamam, 1. anlamda kullandım

Devlet icinde devlet degil Tunceli. Varsayım yapıp yorumda bulunmayın bile. Ben hainlerin oyuncagı olmus o topraklardan utanıyorum, onu hainlerin serefsizlerin diline bıraktık diye. Tunceli bizim topragımızdır.

binbirincigece
02-05-2008, 02:31 PM
Devlet icinde devlet degil Tunceli. Varsayım yapıp yorumda bulunmayın bile. Ben hainlerin oyuncagı olmus o topraklardan utanıyorum, onu hainlerin serefsizlerin diline bıraktık diye. Tunceli bizim topragımızdır.O zaman başlığı açana bağır, bana ne bağırıyorsun :lool:

narcoleptic
02-05-2008, 02:46 PM
Devlet icinde devlet degil Tunceli. Varsayım yapıp yorumda bulunmayın bile. Ben hainlerin oyuncagı olmus o topraklardan utanıyorum, onu hainlerin serefsizlerin diline bıraktık diye. Tunceli bizim topragımızdır.

37'de 50 binin üzerinde insaı öldürdün de ne oldu?
değişir mi sanıyorsun bu durum?
bence hiç değişmez.
bu insanların kanında var bu.
ne yapılabilir?
devlet içinde devlet muhabbetine gelince.
aslında ben buna farklı bir açıdan bakmıştım ama yanlış anlaşılmışım. galiba kendimi anlatmayı beceremiyorum.
derin devlet denilen bir anlayışa gönderme yapsın diye devlet içinde devlet muhabbetini açtım.
açmaz olaydım.
güzeller güzeli doğasını ve edindiğim izlenimleri aktarayım diye düşünürken bu duruma geldi konu.
şu dakkadan sonra da bir yetkiliden silinmesini rica ediyorum.

Mgas
02-05-2008, 03:12 PM
37'de 50 binin üzerinde insaı öldürdün de ne oldu?

Ben oldurmedim! Biz insan oldurmeyiz. Hainler insan degildir, tutsak alınmazlar, onurlu bir olumu hak etmezler. Bahsettigin katliamı da kabul etmiyorum.

Bugun 50 bin serefsizi oldurmeyede gerek yok. Bunlar suru, her surunun bir cobanını oldusek yeter. Bu is okutmakla falan olmuyor. Gerekli bilinclendirmeyi yapamıyoruz. Agac yasken egilir. Cocukken kaybettik mi bitiyor. 25 yasına gelmis adamın degismesini beklemek akıl karı degil. Topuna harcayacagım kursuna yazık, ellerimle bogsam nefretim bitmez.

bu insanların kanında var bu.

Biz egitince vatansever, onlar egitince hain. Bizim egittigimizde aynı asıldan. Onlar niye ihanet etmiyor?

Bilim diye bir sey var. Git arastır bakalım insanlar dogustan "hainlik" gibi yetilerini yanlarında getirirler mi?

Savasmak romantizm ile yapılabilecek bir sey degil. Savas bir siir degil. İsin psikolojik boyutunu boyle ustunkoru gecersen bir halt goremezsin. Kisiler dogustan bos bir levha gibidir.

güzeller güzeli doğasını ve edindiğim izlenimleri aktarayım diye düşünürken bu duruma geldi konu.
şu dakkadan sonra da bir yetkiliden silinmesini rica ediyorum.

Bu konuda cok hassasız. Ozellikle serefsiz hainler munzurun adını cok kullanıyor ve bircok seye alet ediyorlar. Munzur'un adını duydugumuz yerde hain bekler olduk. Kusura bakma!

Munzur Cafe, Munzur internet, Munzur bilmem ne...

dila73
02-05-2008, 03:34 PM
evet en okumuşların olduğu ama beş para etmez insanlarla dolu bir şehirdir...
munzura uzaktan bakmak hoştur, hele yakından daha bi güzel, ama başka bir ülkeye girer gibi sokulduğunuz şehrin ana caddesinde, kamu kurumlarının duvarlarını süsleyen kurşunları saymaya kalkmayınız sayamazsınız...
haritadan silinsin diyen arkadaşlara katılıyorum, hiç birşey eksilmez, üç beş okumuş ........ dan başka...
elbette bence...

Kur_Sad
02-05-2008, 04:58 PM
Okuldaki pkklıların üst kadrosunun nerdeyse hepsinin tuncelili olduğunu düşünürsek...

İsyansa Yozgat da isyankardır.
Devşirme düzenine ilk başkaldırsan Şah Celal Yozgatlıdır...
Bi de Çapanoğlumuz var ki sormayın...

Ha yine de Tunceli gibi bölücü örgütlere yuva olmamıştır Yozgat.

Teröre en çok şehit veren ildir (nüfusa oranla) ve kişi başına düşen yıllık gelir 869$ dır sadece...

Fazıl Hüsnü'nün bir şiiri vardır:

Ummam artık olanlar böyle olsun
Yeni çağda mızrak çuvala girsin
Vergi versin, ümük versin, can versin
Verirler mi alırlar mı bellolmaz

oğuz
02-06-2008, 12:46 AM
sen bence bu söylediğine kendin inanmıyorsun en başta.
milletin hakettiği yerde mi senin?
kaç kişi tanıyorsun torpilsiz kurumlarda ve kuruluşlarda çalışan?
milletin hakettiği yerdeymş.
bu millet hakettiği yerde değil KARDEŞİM!

Yine söylüyorum...Herkes hak ettiği şekilde yönetilir ve HERKES HAKETTİĞİ YERDEDİR...

Çok kişi tanıyorum kamu veya belediyelere torpille giren.Bunların işe girmesinden memnuniyet duyan.Döktüklerinin artık onlara imkan olarak girdiğini seyreyleyen...

Çok kişi tanıyorum kamunun veya belediyelerin imkanlarını yandaşlarına peşkeş olarak çeken ve çevresi tarafından helal ossun lan adama diyen...

Çok kişi tanıyorum daha işe başlamadan Bismillah diyeceğine işyerinde başa nassı yükselerim adına torpil arayan...

Çok kişi tanırım Askere karar aldırmadan askede torpiy yapacak Subay ve Astsubay arayan...

Çok kişi tanırım bu yukarıdaki olaylara karşı koyan ve karşı koymaya devam edipta hala yerlerde sürünen...

Çok kişi tanırım bu karşı koyanlara salak,mal,embesil gözüyle bakanlar...

Çok kişi tanırım kendi kovası dolarken 3 maymunu oynayan,nafakası kesilince bas bas bağıran...

Çok kişi tanırım Kamunun imkanlarına kene gibi yapışıp,palazlanan...

Bitmez kardeşim...

Bana benim Milletimi öğretmeye kalkmayın :mrgreen:

Aybike
02-06-2008, 08:42 AM
icinizde hala ,doguya yatirim yapilmadi diyen varya ona sasiyorum...
karedenize ne yatirimlar yapildi beyler..
6 sene evvel ben konya cevresinde elektirigi olmayan koyler gordum..yapmayin...
Bence en fazla para doguya harcandi...
Ailemde avrupada okuyup,dr..olan iki genc, gonullu dogu ya gitmisti.(Zorunlulugu yoktu cunku ozel okumuslardi) 1992 de..1996 da cenazeleri geldi..
yapmayin...yapmayin...onlarda asiret oldugu muddetce bir bok olmaz..

ulugbekTR
02-06-2008, 11:49 PM
yatırım yapılmadıgı icin fakjir oıldugmuz icin deyip bahane uyduranın onene en guzel sofrayı kuracaksın. gecip karşısında yemesni seyredeceksin. sofradan kalkar kalkkmaz kafasına sıkacaksın

Temuchin
02-14-2008, 08:41 AM
lanet Tunceli

Alparslan
02-16-2008, 09:33 AM
Yahu bu deyyusun birinin resmi dururken orada bu nasil TURKISTAN FORUMU? Dersim lideriymis! Peh! ORANIN ADI TUNCELI! Bizim adimiz da TURK! Egilmeyen basi onumuzde egdiririz, egilmezse kilicimiz yillardir kininda ama hala keskindir bilen bilir!

narcoleptic
02-19-2008, 01:47 AM
Yahu bu deyyusun birinin resmi dururken orada bu nasil TURKISTAN FORUMU? Dersim lideriymis! Peh! ORANIN ADI TUNCELI! Bizim adimiz da TURK! Egilmeyen basi onumuzde egdiririz, egilmezse kilicimiz yillardir kininda ama hala keskindir bilen bilir!

saçmasapan hamaset muhabbetleri. bunlardan çok var etrafta..

" Bu dünyadaki varoluşumuza, bu varoluşun sürüp gitmesine hiç şaşmıyor gibiyiz. Masallar bu rahatlık karşısındaki şaşkınlığın sonucu. Duvarlar örülüyor hep hastalarla sağlamlar, suçlularla suçsuzlar, azınlıktakilerle çoğunluktakiler arasında. Duvarları hep "onlar" örmektedir; öyle der çıkarız işin içinden. Duvarı hangi yandakilerin ördüğü, her zaman geçerliliğini koruyan bir soru; niçin ördüğü de...Ama bu duvarları da kullanarak çizdiğimiz çerçevenin sürekliliğinin güvencesi nedir? "

Bilge Karasu

NativeAmerican
02-19-2008, 04:14 AM
Turncelili adam gibi adam bir delikanli taniyorum. Dimdik herif, iri yari, kurdum de demiyor...

Hanedan
02-19-2008, 05:14 AM
Taşından toprağından su fışkıran, doğanın mükkemmel örnekler verdiği cennetten bir köşedir Tunceli. Amma nasıl olurda bir halk kendi yurdunu böylesine acımasızca katleder, terörü koynuna sokar anlamak mümkün değildir.

Halkının büyük bir çoğunluğunun hayin olduğu konusunda hiç şüphem yok benimde. Nede olsa orda askerlik yaptık biliriz...

ozzy78
04-03-2008, 04:45 PM

sap yiyip saman oguten tek insan olarak tarih kitaplarina gecip bir utanc abidesi olarak insanlarin karsisina dikilecek tek insansin sana kisaca patoz diyebilirmiyiz cunku patozda ayni isi yapiyor

ozzy78
04-03-2008, 04:47 PM
Taşından toprağından su fışkıran, doğanın mükkemmel örnekler verdiği cennetten bir köşedir Tunceli. Amma nasıl olurda bir halk kendi yurdunu böylesine acımasızca katleder, terörü koynuna sokar anlamak mümkün değildir.

Halkının büyük bir çoğunluğunun hayin olduğu konusunda hiç şüphem yok benimde. Nede olsa orda askerlik yaptık biliriz...

sana bi soru kardes teroru devletmi yaratir milletmi? bilmiyorumda hani sen askerlik yapmissin benden daha iyi bilirsin

Aybike
04-03-2008, 07:08 PM
ozzy bir an evvel askere git kardesim:)

Demir Kağan
04-04-2008, 06:11 AM
ozzy, kimsin sen? Yazacaksan adam gibi yaz, adam gibi yazmayacaksan da siktir git.

pusat2023
04-04-2008, 07:38 AM
"Tunceli bolgesindeki mezarliklarda kocbasli mezar tasları uzerinde bulunan Gunes Gulu motifleri ve diger simgeler, Turkmen geleneginin sembolleridir. Cok eski yerlesim birimi olan bu yorelerde, Orta Asya eski Turk gelenekleri ve olu kultu anlayisi aynen burada da yasatilmistir."

makalenin tamami:
http://www.hbektas.gazi.edu.tr/portal/html/modules.php?name=News&file=article&sid=587

Tunceli'den suphem yok da su an bolgede kurtculuge verilen prim de ortada. tamam halki okumustur, yobaz degildir ama bu devlete kazan kaldirmayi hakli gosteremez.

Tunceli deyince 1937-1938 dersim olayina bir bakmak lazim.

"Dersimliler kendilerini ”Horasanli” ve Zaza olarak niteler. inanc olarak, Alevidirler. Dersim olayi bir Kurt hareketi degildir. Bir Kurt ulusal hareketi niteligi ve goruntusu sergilemez. Her ne kadar teorik onderlerinden Aliser ile Nuri Dersimi, kati bir Kurtculuk cabasi icerisinde iseler de bu durum Dersimlinin sorunu ve amaci hicbir zaman olmamistir. Bu teorik onderler, dusuncelerini halka kazandiramamislardir. Kisaca olay, bir ulusal Kurt hareketi degildir. Zaten Kurt kesimiyle de bir birlesmeleri olmamis, olayin bastirilmasinda Sunni Kurt asiretleri, devlet guclerini dogrudan desteklemislerdir.
Olayda, seyh Said olayinda oldugu gibi dinsel bir amac ve nitelik de yoktur. Alevilik sorunu, hicbir zaman one cikarilarak, herhangi bir istekte bulunulmamistir. O nedenle, baska olaylarda oldugu gibi dinci, gerici vb. olarak degerlendirilemez. Cunku, dinsel bir hareket degildir.
Bir Zazalik niteligi de gorulmez. Ayaklanmacilarin, boyle bir istekleri yoktur.

Dersim Olayi bir bolgesel/lokal olaydir. Bolge disina tasmamis ve yardim almamistir. Yine, bolge icerisinde sonmustur. Bolgenin Osmanli’dan tasiyip getirdigi feodal yapisinin kosullarinda olusan, feodal nitelikli bir olaydir. Olaya asiretler ve asiret yapisi yon vermistir. Amac, asiret duzenini korumaktir. Asiretlerarasi surtusme nedeniyle, olaya bolgenin tum asiretleri de katilmamislardir. Olay, ulus devlete katilmamak amaciyla, bir asiretler ve bolge direnisi olarak surmus ve devlet gucu karsisinda dogal olarak kirilmistir. Ulus devlete karsin, asiret duzenini surdurme mucadelesinde basarili olunamamistir.
....
Dersim ayaklanmasinin arkasinda ”yabanci parmak” yoktur.
....
Ataturk’un hedefi, halk degil; ayaklanan, yasalari cigneyen, devlet otoritesini kabul etmeyen asiret ust cevreleridir."

makalenin tamami:
http://www.dersim.dk/dersim%20ayaklanmasini%20hazirlayannedenler.htm

emirkaan
04-09-2008, 11:24 PM
devlet icinde devlet kabul etmeyiz. Yok başka bir devlet.

Kur_Sad
04-10-2008, 06:03 PM
la bu tuncelinin en iyisi kamer genç

varın düşünün gayrı :lol:

Demir Kağan
04-10-2008, 10:06 PM
yakalim derim. :lool:

Mgas
04-11-2008, 01:23 AM
http://www.genelsecimsonuclari.com/index.asp?id=62&il=TUNCEL%DD

Sehrin yarısından fazlası serefsiz dolu. Neyseki sehir fazla buyuk olmadıgından bu sayı 25.522 gibi bir sayıya tekabul ediyor.

Guzelim Munzur adına nerede bir sey gorsek kıllanır olduk.

Bu devleti anlamak mumkun mu? Sehiri neredeyse kaybetmisiz. "O koy bizim koyumuzdur" diyebilir miyiz simdi? Senin oradaki yandascın 15 bin, hain 25 bin.

Alın size devletin hali

http://www.diyarbakirbarosu.org.tr/Index.php
http://www.diyarbakir-bld.gov.tr/
.....

24 yıldır aynı soruyu soruyor herkes "devlet nasıl izin veriyor?"

24 yıldır agzımızdan dusurmedigimiz "TSK onların .otunden kan alıyor"

"MİT'de 7 den 70'e hepsinin raporu var"

....

Hainler karsımıza dikildi 1 milyonu askın nufusla. Senin hapisanelerinin kapsama gucu "60.000+". Bu kapsama gucunde dahi 80.000 insan mapusta yatıyor.

Ha devlet dizisi hakikaten "devlet" olsa eyvallah. Diyarbarkın ilinin belediyesi hainlerin elinde. Hemde yıllardır Var mı boyle bir sey? Eee sen adamın yandascısını gider belediye baskanı yaparsan burada PKK ile alakası olmayan Turk cıkar "orgute katılacagım" der. Bu oyunu cok kesen, cok vuran...kazanamaz. Bu oyunu kazanmanın kuralı insanlara gelecek vermektir. İnsanlar kendileri icin faydalı olacak gelecegi sende gorurlerse sana, orgutde gorurlerse onlara giderler. Devletin yaptıgı yanlıs sokak aralarında infaz yaptırmamak degil, kendi unuformasını hainlere giydirmek. At izi it izine karısınca Mit'in "kanserli hucre" diye renklendirdigi hucreler dahi aradan kacar.

Alparslan
04-11-2008, 09:32 AM
saçmasapan hamaset muhabbetleri. bunlardan çok var etrafta..

" Bu dünyadaki varoluşumuza, bu varoluşun sürüp gitmesine hiç şaşmıyor gibiyiz. Masallar bu rahatlık karşısındaki şaşkınlığın sonucu. Duvarlar örülüyor hep hastalarla sağlamlar, suçlularla suçsuzlar, azınlıktakilerle çoğunluktakiler arasında. Duvarları hep "onlar" örmektedir; öyle der çıkarız işin içinden. Duvarı hangi yandakilerin ördüğü, her zaman geçerliliğini koruyan bir soru; niçin ördüğü de...Ama bu duvarları da kullanarak çizdiğimiz çerçevenin sürekliliğinin güvencesi nedir? "

Bilge Karasu

Madem yazdigini bile anlayamadan alinti yapacaksin neden alinti yaparsin???
Duvar oren milletim ile kendi arasinda o resimdeki deyyusun altina SIZE BAS EGMEDIK yazan zihniyettir. Bu HAMASET lafini agziniza pelesenk eden yamuk agizli aga babalariniz varya, hani bu kis devrim olur da demislerdi zatlar, onlara pek inanmayin derim, su hamaset ne imis birde sizden duyalim. Devletin icinde devlet, halkin icinde halk olunmaz. 'Olunur' diyen bu ugurda 'OLUNUR' de derse(Turkce klavyem yok ki ahhh!) o zaman OLDURULUR ve gecilir. Millet ve devlet ikilik kaldirmaz. Ne ifrat ve ne tefrit is gorur. Bana ve milletime hemde benim yurdumda HIC BIR ALLAH'IN KULU: 'O', 'YABANCI' diyemez. Oyarlar adami, keza Gazi de aynen kabak gibi oymustur... Simdi dersim dersen oranin adi bende OYULMUS DERSIM derim. Tunceli demeyi ogrenecek o diller ve TURK VATANDASI olmanin bilincine ve serefine varacak. YOKSA DEFOLUP GIDECEK. Kapish? (seversiniz yabanci afilli sozleri, yeter ki MODEREN olsun, degil mi?)

Malkoc
06-27-2008, 12:11 AM
la bu tuncelinin en iyisi kamer genç

varın düşünün gayrı :lol:

:lol::lol: hiç böyle düşünmemiştim :lol: