PDA

View Full Version : Uzbek qardaslar

gezgingören
04-16-2008, 04:05 PM
qardaşlar size sormak istiyorum.Burada hep Türkiye Türkümü var,yoksa özbek kardaşlarım mı yazıyor bu mevzuları?Foruma yeni katıldımda.Daha önce Azerbaycan forumunda Azeri kardaşlarla baya iyi arkadaş oldum.Burada da uzbek kardaşlarla yakınlaşmak sohbetler etmek isterim.Çok mutlu oldum böyle bir forum sitesi kurulduğuna

Abu-Hafiza
04-16-2008, 04:09 PM
qardaşlar size sormak istiyorum.Burada hep Türkiye Türkümü var,yoksa özbek kardaşlarım mı yazıyor bu mevzuları?Foruma yeni katıldımda.Daha önce Azerbaycan forumunda Azeri kardaşlarla baya iyi arkadaş oldum.Burada da uzbek kardaşlarla yakınlaşmak sohbetler etmek isterim.Çok mutlu oldum böyle bir forum sitesi kurulduğuna

Ara sira ozbek gardaslarda girer sorun cikartmaga :lool:

NativeAmerican
04-16-2008, 04:13 PM
Turkiyeden Azerbaycandan Ozbekistandan kisiler var. Hatta Tacik ajanlari bile var (:

gezgingören
04-16-2008, 04:13 PM
Ara sira ozbek gardaslarda girer sorun cikartmaga

aa!!Neden sorun зıkartıyorlarki

Abu-Hafiza
04-16-2008, 04:16 PM
aa!!Neden sorun зıkartıyorlarki

Cunku buradakilerin hosuna gitmeyen birisi varsa, hemen saldiriya geciliyorda ondan :lool:

Ama iyileride var, Han gibiler mesela.

gezgingören
04-16-2008, 04:22 PM
Hmm...teşekkьrler

Abu-Hafiza
04-16-2008, 04:23 PM
Bi sey degil kardesim. Bu arada foruma hos geldin

NativeAmerican
04-16-2008, 04:24 PM
abu hafiza ben seni ilk defa goruyorum turkistan forumuna yazarken (:

Abu-Hafiza
04-16-2008, 04:26 PM
abu hafiza ben seni ilk defa goruyorum turkistan forumuna yazarken (:

Hayir kardesim, cok gormustun ama taniyamadin galiba :)

Abu-Hafiza
04-16-2008, 04:31 PM
Bu arada sana bir kac tane tio vereyim, gonlunu acitmasinlar diye

Genelde bu forumdaki ozbekler ulkuculeri sevmezler (yani buraya girmeyenler). O yuzden diger bolumlerde turk birligi, ulkuculuk ve saire konulardna uzak durmaya calis. Baska konular tartisilirken turkculugu araya koymamaya calis. Belki simdi herkes bana saldiriya gececek ama bu gercektir, bir suru turkiyelilerin kalbi kirildigina sahit oldum.

birde diger bolumlerde turkiye turkesinde konusmamaya calis, genelde kultur, spor, gelenekler ne bileyim, havadan topraktan konulara gir. Eger inglizce biliyorsan inglizce yaz diger bolumlerde.

(Diger bolumden kastim turkistan forumu disindaki diger bolumler) ;)

gezgingören
04-16-2008, 04:58 PM
cok tesekurler.Gliba uzbekcede konusamayacagım.En iyisi ingilizce simdilik
siz uzbekmisiniz acaba?

Abu-Hafiza
04-16-2008, 05:00 PM
cok tesekurler.Gliba uzbekcede konusamayacagım.En iyisi ingilizce simdilik
siz uzbekmisiniz acaba?

Evet ...........

emirkaan
04-17-2008, 01:55 AM
Bu arada sana bir kac tane tio vereyim, gonlunu acitmasinlar diye

Genelde bu forumdaki ozbekler ulkuculeri sevmezler (yani buraya girmeyenler). O yuzden diger bolumlerde turk birligi, ulkuculuk ve saire konulardna uzak durmaya calis. Baska konular tartisilirken turkculugu araya koymamaya calis. Belki simdi herkes bana saldiriya gececek ama bu gercektir, bir suru turkiyelilerin kalbi kirildigina sahit oldum.

birde diger bolumlerde turkiye turkesinde konusmamaya calis, genelde kultur, spor, gelenekler ne bileyim, havadan topraktan konulara gir. Eger inglizce biliyorsan inglizce yaz diger bolumlerde.

(Diger bolumden kastim turkistan forumu disindaki diger bolumler) ;)
Yani kısacası, turkiyelileri uzbek turkistan forumuna hapsettik. Ayda yılda gidip ziyaret ediyoruz. Hal hatırlarını soruyoruzki hapishaneden cıktıklarında dost olarak kalmaya devam edelim.
Batsın bu dunya
Boyle mi, kardeşim
Ps: tio deme reklama girer. :):)

TURKiSTAN
04-17-2008, 02:13 AM
Yani kısacası, turkiyelileri uzbek turkistan forumuna hapsettik. Ayda yılda gidip ziyaret ediyoruz. Hal hatırlarını soruyoruzki hapishaneden cıktıklarında dost olarak kalmaya devam edelim.
Batsın bu dunya
Boyle mi, kardeşim
Ps: tio deme reklama girer. :):)

dagdan geldik bagdakini kovuyoruz olsaydi keske. yani ortada kovulmama kavgasi olsaydi keske.. amma velakin, olay ogle degil, ev sahibi kendi kendini kovmus. Turkistan forumu o yuzden Turkiye'lilere kalmis...

oğuz
04-17-2008, 02:15 AM
Batsın bu dunya
Boyle mi, kardeşim

Değil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diyorki ; Sizlerden önce gelen Türk kardeşler ortamı çok gerdi.Bu gerginlikten dolayı Özbek kardeşler sizlere mesafe koydu.Diğer bölümlerde Özbek kardeşler her türlü sohbete katılımınızı bekliyor ama Özbekçe. ama İngilizce... Çünkü sizi çoğu Türkçe yazdığı zaman anlamıyorrrrrrr....

emirkaan
04-17-2008, 02:21 AM
Değil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diyorki ; Sizlerden önce gelen Türk kardeşler ortamı çok gerdi.Bu gerginlikten dolayı Özbek kardeşler sizlere mesafe koydu.Diğer bölümlerde Özbek kardeşler her türlü sohbete katılımınızı bekliyor ama Özbekçe. ama İngilizce... Çünkü sizi çoğu Türkçe yazdığı zaman anlamıyorrrrrrr....
Yahşi fakat birisi size bir cumle turkce soruyor. Sizde ondan alıntı yaparak cevap veriyorsunuz ona. Ondan ceza alıyorsunuz.
Sivas diyorsunuz tuncay diyorsunuz ceza alıyorsunuz.
Oysa bunlar bir isim. Ve isimler cevrilmez.
Adamın adı gun gneş ise, day sunny diyemessinki.
Sonra mesaj atıyorsun. Bunlar isim diyorsun. Gelene cevap soryy oluyor.
Bu kadar katı olunmamalı bence.Kişiye verilen cevapta, 3-4 kişi arasında konuşulan konuda veya bir cumle turkce, bir cumle turkce kelimenin ingilizce veya başka dilde acıklanmasına seslenilmemesi gerekiyor.
Değilse sıkıcı itici ve yanlış anlaşılamalara sebeb olur

Abu-Hafiza
04-17-2008, 04:40 AM
Kardesim, sende sivas, tuncay gungunes deme :lool:

Sirena
04-17-2008, 04:50 AM
Yahşi fakat birisi size bir cumle turkce soruyor. Sizde ondan alıntı yaparak cevap veriyorsunuz ona. Ondan ceza alıyorsunuz.
Sivas diyorsunuz tuncay diyorsunuz ceza alıyorsunuz.
Oysa bunlar bir isim. Ve isimler cevrilmez.
Adamın adı gun gneş ise, day sunny diyemessinki.
Sonra mesaj atıyorsun. Bunlar isim diyorsun. Gelene cevap soryy oluyor.
Bu kadar katı olunmamalı bence.Kişiye verilen cevapta, 3-4 kişi arasında konuşulan konuda veya bir cumle turkce, bir cumle turkce kelimenin ingilizce veya başka dilde acıklanmasına seslenilmemesi gerekiyor.
Değilse sıkıcı itici ve yanlış anlaşılamalara sebeb olur

Nerden bilsin Sivas'ı, Tuncay'ı bir Özbek, anlamadığı için uyarı veriyor, Ingilizce yazı arasında geçiyorsa bu kelimeler saçmalık olur uyarı vermesi, ama tek Sivas, Tunceli dersen anlamaz.:)

Turk oglu
04-17-2008, 06:27 AM
Yo bezi yarıözbek yarıazerbaycanlı ve yarıtürkiyelilerde ümumi olaraq türk düşmenliyi var.

emirkaan
04-17-2008, 06:49 AM
Kardesim, sende sivas, tuncay gungunes deme :lool:
İyi guzelde yanında futbool teams, futbol player ifadeleri var,
Bilmiyorsa sorsun tuncay desin
Ayrıca fatihin tuncayin isim oldugunu bilmemekte ayri bir aCaiplik
Ben brezşlyali degilim ama dAvid, dA silvanin, uzb de Yasamadim ama nodira, bonunun, amerika da yasamadim ama wahstingtonun, kazakistanda yasamadim ama almaty nin, kirgizistanda yasamadim ama manasin, uzb de yasamadim ama gulistanin birer kişi veya kent ismi oldugunu biliyorum
Zaten deminde dedigim gibi yanlarında sıfat var.
Turkoglunun dedigi gibi dusmanlik var diye sezinledim
Oysa bize tarihte biz ordan geldik manas gilgamis tureyis destanlari bizim destanimiz uygurlar karahanlilar harezm bizim devletlerimiz olarak gosterildi

gezgingören
04-17-2008, 06:59 AM
keshke anlayabilsek uzbekceyi.Acaba burada ugrassak ogrenebilirmiyiz ki?

oğuz
04-17-2008, 07:01 AM

Bu konuda çok başarılı olmuş forum üyeleri var...

Azim ile bu iş halledilir.Özbek arkadaşlardan yardımcı olanda çok kişi var...

Sen başla,arkası gelir ;)

emirkaan
04-17-2008, 07:10 AM
Baya uzun olan bir konu vardi. Ordan yararlan.turkbirlik.gen.tr gibi sozluklerden yararlan.Uzbek arkadaşlar bul.uzbek sitelere gir.Chatlarine gir. Bak ben chat.mail.ru ve narod.uz cok hosuma gidiyor, giriyorumm.
Uzbekler cok cana yakınlardır. Burada farklı biraz ama burası nedirki. 7000 ьzeri sadık uye. Yarısıda Turkiyelik dir.
Uzbek şarkılar dinle. Acami pop olsada senin istedigin zaman muzik dinlemek degil okunus ogrenmektir.
Ben bu ozbeklerin herseye selam ve hayır ile baslamasini cok seviyorum.
Adam giriyor chate
Assalomu alaykum, hammaga salom
Askim shahzodanın dedigi gibi
assalamu akeykum,
Salom duadıır berekettir guzewlliktir

Abu-Hafiza
04-17-2008, 07:31 AM
Emirkaan sen en iyisi inglizce yaz, ozbekceyi daha beceremiyorsun :) Seni anliyorum (uyari aldigin postlari okudum) ozbekce konusmaya calisiyorsun ama hic beceremiyorsun, moderatorlerde onu turkce saniyor :)

Sorunun cozumu-inglizce yaz kimse uyari vermez yada yazdiklarindna sonra aciklama yaz (bu yazdiklarim turkce degil, benim becerebildigim kadar ozbekcedir) diye :D

Tabriz_Han
04-17-2008, 07:41 AM
Emirkaan

Baska bir pencereden bakalim.

Turkiye forumu var, siyasetle ilgisi yok, ideolojilerle ilgisi yok, yani kisacasi genel bir Turkiye forumu, girenlerin arasinda milliyetcisi, sosyalisti, liberali, dincisi, Turkcu, Kurtcu v.s herkes'in goruslerine firsat veriliyor.

Birden bire, foruma O'zbek Turkleri girmeye basliyor, O'zbek Turkchasiyla gaplasiyorlar, Turk birligi savunmayan, O'zbekistani Turkistanin merkezi olarak tanimayan, O'zbek Turkleri kendi atalari olarak saymayan forum kullancilara laf atiyorlar, butun forumu "mankurt" olarak tanimliyorlar ve sacma sapan iletiler aciyorlar.

Forum'un icindeki milliyetciler O'zbek Turkleri gorunce cok seviniyor, dindar kisiler O'zbek kardeslerini sevgiyle karsiliyor, Turk Islam kulturun Turkistan merkezin evladlariyla gorusmek onlara gurur veriyor. Sosyalistlerin bir kismi destekliyor bir kismi sevmiyor. Ideolojisi olmayan kisiler kendilerine gore takiliyorlar, Turk dusmanlari Ozbekleri forumdan atmak istiyor.

Durum karma karisik.

Forum.arbuz'da Turk birligi, Turkistan'in yakinlasmasi, Turklerin arasinda baglarin kurulmasini destekleyen O'zbekler var, bunu istemeyenler'de var, yani kisacasi farkli gorusler var. Ama hepsine izin veriliyor, ben kendi goruslerimi yaziyorum, forum yoneticiler hic bir zaman bunu engellemedi.

Ama bazi forumlarda, ozelikle eger siyasi yada ideolojik bir gorusu varsa, eger yanlis birsey yazsan hemen forumdan atilirsin.

Burada kendi fikirlerini mantikli bir sekilde paylasirsan sorun yasamasin, ama akil almaz konular acicaksan yani Italyanlar Turkmus diye en iyisi baska bir forum bulun, cunku hem kendini hem hepimizi rezil etmis olursun.

- Irkcilik yapma
- Dine hakaret etme
- Diger bolumlerde Ozbek Turkchasiyla yazmaya calis, bir kac ay once aramizda bir kac kisi yazabiliyordu, artik cogumuz birseyler biliyoruz.

emirkaan
04-17-2008, 07:51 AM
Birden bire, foruma O'zbek Turkleri girmeye basliyor, O'zbek Turkchasiyla gaplasiyorlar, Turk birligi savunmayan, O'zbekistani Turkistanin merkezi olarak tanimayan, O'zbek Turkleri kendi atalari olarak saymayan forum kullancilara laf atiyorlar, butun forumu "mankurt" olarak tanimliyorlar ve sacma sapan iletiler aciyorlar.
.
Bence tam tersi olur. Ne duşunurse duşunsun bize geldiklerinde hep dostluk ve kardeşlik bulurlar
Cunku bizim kitaplarımızda biz kardesiz.Bize bu verildi.
Bakın Ben turkiyede egitim alan kırgızların kazakların hic horlandıgını gormedim.
Hatta o kadar ki turkistan vakiflarina gitsen turkiye vakiflarindan daha hareketlidir. Daha cok islevseldir.
Buradaki 4000 uzbek bir turkiye forumuna toplu hucum yapsa bile kısa surecek bir kargasalıktan sonra bagrina basilir.
Turkiyede tanzanyalılar bile seviliyor. Fildişili ogrenciler bile.Kaldı ki kardeşimiz sevdiklerimiz.
Bizim koyde kazaklar vardı.Tarihten anlamayan koyluler bile sahiplendiler onları sanki 40 yıl gormedigi bir dostuna kavusmus gibi.
Ampute milli takımında gorduk. Ne kadar cok sahiplendik birbirimizi
Yine oralardan gelen ogrenciler, işciler, işadamları, sanatcılar Cok sevildi.
Onların bu sevgi karşısında suphelenmesi, piripiriklenmesi dogaldır. Cunku onlar bebeklikten boyle yetişmedi. Bizim varlıgımızı bile bilmeyenler vardır.
Ama aşırı kuralcıkta bıkkınlık getirir. Yukarda dedigim gibi yanında acıklama olan, isim olan, bir kişiye yazılmış cevap olan konulkara seslenilmemesi lazım.
Yani diyorum Hic Tuncay şanlı ismini duymaduı ise o kimdir, o isimmidir o tukce konuşammıdır diye sorabilir.
Ceza almamın onemi yoktur. Ben onu savunmuyorum. Ceza alırsın sure biter cezan acılır. Gene alırsın yada banlanırsın. Bunlar elbet dunyanin sonu degil.
Ki artık uzbek kardeşlerimiz o kadar cok nete merak salmaya basladilarki artik adim başı site olmaya basladi

Abu-Hafiza
04-17-2008, 07:56 AM
Bence tam tersi olur. Ne duşunurse duşunsun bize geldiklerinde hep dostluk ve kardeşlik bulurlar
Bakın Ben turkiyede egitim alan kırgızların kazakların hic horlandıgını gormedim.
Hatta o kadar ki turkistan vakiflarina gitsen turkiye vakiflarindan daha hareketlidir. Daha cok islevseldir.
Buradaki 4000 uzbek bir turkiye forumuna toplu hucum yapsa bile kısa surecek bir kargasalıktan sonra bagrina basilir.
Turkiyede tanzanyalılar bile seviliyor. Fildişili ogrenciler bile.Kaldı ki kardeşimiz sevdiklerimiz.
Bizim koyde kazaklar vardı.Tarihten anlamayan koyluler bile sahiplendiler onları sanki 40 yıl gormedigi bir dostuna kavusmus gibi.

Kardesim, aynen bu konu hem burada hem diger bolumlerde cok tartisildi, sebeplerin hepsi gosterildi, forumu ara, cevabi bulursun.

emirkaan
04-17-2008, 08:10 AM
Calistigim firma almanya-turkiye de yatırımları olan firma.
Arasıra germany arasıra turkiyede bulunuyorum.
Firmada 2 tatar, 1 karakalpak calışıyor.
Cok ilgi odagi oluyorlar.
Arasıra diyorum benim neyim eksik onlardan mujdat gezen gibi kılıkmı degiştirelim.
Youtubeye bakiyorum. Uzbek sanatcilari encok turkiyeliler izliyor.
google.co.uz da shahzoda diyorum. ilk baslarda hep turk siteleri cıkıyor.
Turkiyede anlaştıgı bir ajans varmı diye cok aradım ama bulamadım.
google.com.tr de 20.sayfaya kadar aradim
bu kadar ilgi ve sevgi var.

Tabriz_Han
04-17-2008, 09:04 AM
Emirkaan

Forum'a gore durum degisir.

Bir cok forum'da dedigin olur, ama bazilari var yok bati hayrani, yok Turk dusmani, yok din dusmani v.s orada sorun yasanir.

Forum.arbuz tek bir siyasi yada ideoloji temel uzerine kurulmadi, onun icin farkli goruslerin olmasi dogaldir.

Bu forumda bir kac uye haric bir Turk dusmanligi his etmedim, hatta saldiranlar kadar Turklerin yakinlasmalarini, birlik olmasi ve kulturel baglarin kurulmasini destekleyen kisiler var.

Ama malesef, kotu ornkeler hep aklimizda kaliyor.

chepny
04-17-2008, 09:54 AM

Fazla uğraşmaya bile gerek yok. İstekli olursan çabucak öğrenirsin.

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=24866

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=39448

http://www.ozbekce.da.ru/

Bu linkler sana yardımcı olur...

Turk oglu
04-18-2008, 02:26 AM
Onların bu sevgi karşısında suphelenmesi, piripiriklenmesi dogaldır. Cunku onlar bebeklikten boyle yetişmedi. Bizim varlıgımızı bile bilmeyenler vardır.
Ama aşırı kuralcıkta bıkkınlık getirir. Yukarda dedigim gibi yanında acıklama olan, isim olan, bir kişiye yazılmış cevap olan konulkara seslenilmemesi lazım.
Yani diyorum Hic Tuncay şanlı ismini duymaduı ise o kimdir, o isimmidir o tukce konuşammıdır diye sorabilir.
Ceza almamın onemi yoktur. Ben onu savunmuyorum. Ceza alırsın sure biter cezan acılır. Gene alırsın yada banlanırsın. Bunlar elbet dunyanin sonu degil.
Ki artık uzbek kardeşlerimiz o kadar cok nete merak salmaya basladilarki artik adim başı site olmaya basladiBelke çox vaxt eledir ama herzaman yox.Çox tandığım olub Azerbaycanlıları sevmeyen.Bunların içinde erebinden kürdünden tutmuş ülkücüsüne qeder var.Ama son dediyim istisna hallarda olur.

NativeAmerican
04-18-2008, 02:40 AM
her ulke de hiyar adam olur. Turkiyede Amerikada Rusyada Almanyada Israilde Endonezyada. Hiyar adamlarin dedikleri dusundukleri ile yola cikip butun bir halktan nefret etmeye gerek yok.

Gagauzlardan sirf Hristiyan olduklari icin nefret eden bir suru Turk var. Bunu butun Turkiyeye mal edemez kimse.

Turk oglu
04-18-2008, 02:54 AM
her ulke de hiyar adam olur. Turkiyede Amerikada Rusyada Almanyada Israilde Endonezyada. Hiyar adamlarin dedikleri dusundukleri ile yola cikip butun bir halktan nefret etmeye gerek yok.

Gagauzlardan sirf Hristiyan olduklari icin nefret eden bir suru Turk var. Bunu butun Turkiyeye mal edemez kimse.elbette ki.

emirkaan
04-18-2008, 03:22 AM
Belke çox vaxt eledir ama herzaman yox.Çox tandığım olub Azerbaycanlıları sevmeyen.Bunların içinde erebinden kürdünden tutmuş ülkücüsüne qeder var.Ama son dediyim istisna hallarda olur.
Seninkiside biraz dengesizlik olmuş.Turkiyede azeriler kadar hic kimse sevilmez.
Bulent ersoy bile bir laf etti Nerdeyse tümTurkiye Turk San'at Muzigininin medaar'ı iftiharı demedi herkesler eleştirdi.
Herkezler azarilere destek oldu.
Şuna eminimki Turkiyelilerin azaerileri sevdigi kadar, bir genceli diger genceliyi sevmez.
Savaşta da boyle oldu bu.
Turkiyede 80 milyona yakin kişi var. 1000.000 kişi sevmese 1/80 yani %1,2 eder. Geriye kalan %98,20 si seviyor demektir.
Siz ermenistan ile ilgili ticaretimize ve eurovizyonda ermenistanı ses verilmesine veya gunaz tv nin Turksata alınmamasına bakarak karar vermeyin.
Euro vizyonda 1000 kişi oy kullansa, 150 si ermenistana verse Turkiyede ermenistan kazanmış olur. Ama Bu turkiyeyi temsil edemez.
Gunaz TV rtuk yasasina uygun yayinlar yapsa, Turksat Gunaztv yi almakla gurur duyacaktır.
Biz duşmanlarımızlada iyi geciniriz. Bizim atamız yurtta sulh cihanda sulh demiştir. Yine peygamber efendimiz S.A.V yahudilerle ticaretine devam etmiş, hatta medineye yapılacak bir saldırı için yahudilerle ve diger medine halkıyla askeri birlik antlaşması bile yapmıştır.
Bu bizim ermenistanı sevdigimiz anlamına gelmez.
.

Gagauzlardan sirf Hristiyan olduklari icin nefret eden bir suru Turk var. Bunu butun Turkiyeye mal edemez kimse.
Onu yapanlar zaten turkcu duşunceye sahip degillerdir. Genelde Filistin icin para toplayıp o paraları yiyen gruplardır.Gagauzlar icin duygu somurusu yapıp halkın hissinden gecinemeyecekleri icin gagauzları sevmeyebilirler.

Turk oglu
04-18-2008, 03:32 AM
Seninkiside biraz dengesizlik olmuş.Turkiyede azeriler kadar hic kimse sevilmez.
Bulent ersoy bile bir laf etti Nerdeyse tümTurkiye Turk San'at Muzigininin medaar'ı iftiharı demedi herkesler eleştirdi.
Herkezler azarilere destek oldu.
Şuna eminimki Turkiyelilerin azaerileri sevdigi kadar, bir genceli diger genceliyi sevmez.
Savaşta da boyle oldu bu.
Turkiyede 80 milyona yakin kişi var. 1000.000 kişi sevmese 1/80 yani %1,2 eder. Geriye kalan %98,20 si seviyor demektir.
Siz ermenistan ile ilgili ticaretimize ve eurovizyonda ermenistanı ses verilmesine veya gunaz tv nin Turksata alınmamasına bakarak karar vermeyin.
Euro vizyonda 1000 kişi oy kullansa, 150 si ermenistana verse Turkiyede ermenistan kazanmış olur. Ama Bu turkiyeyi temsil edemez.
Gunaz TV rtuk yasasina uygun yayinlar yapsa, Turksat Gunaztv yi almakla gurur duyacaktır.
Biz duşmanlarımızlada iyi geciniriz. Bizim atamız yurtta sulh cihanda sulh demiştir. Yine peygamber efendimiz S.A.V yahudilerle ticaretine devam etmiş, hatta medineye yapılacak bir saldırı için yahudilerle ve diger medine halkıyla askeri birlik antlaşması bile yapmıştır.
Bu bizim ermenistanı sevdigimiz anlamına gelmez.
.

Onu yapanlar zaten turkcu duşunceye sahip degillerdir. Genelde Filistin icin para toplayıp o paraları yiyen gruplardır.Gagauzlar icin duygu somurusu yapıp halkın hissinden gecinemeyecekleri icin gagauzları sevmeyebilirler.sözlerini diqqetli seç.Gördüyüme mi inanacam senin dediyine mi.Bir de men eurovisiondan ya da Türkiyelilerin en çox kimi sevdiyiniden behs elememişem.Ona göre ne geldi yazmaq yerine postu bir de oxu.

emirkaan
04-18-2008, 03:55 AM
sözlerini diqqetli seç.Gördüyüme mi inanacam senin dediyine mi.Bir de men eurovisiondan ya da Türkiyelilerin en çox kimi sevdiyiniden behs elememişem.Ona göre ne geldi yazmaq yerine postu bir de oxu.
Bahs eledin demedim bende. Sadece azerbaycanklı kardeşlerimizin Turkiyeden soguma sebeplerini acıkladım.
Senin gordugun kaç kişi
Gorudugunle karıştırma Turkiyeyi
Sen milyonda bir gormussundur

Turk oglu
04-18-2008, 04:00 AM
Bahs eledin demedim bende. Sadece azerbaycanklı kardeşlerimizin Turkiyeden soguma sebeplerini acıkladım.
Senin gordugun kaç kişi
Gorudugunle karıştırma Turkiyeyi
Sen milyonda bir gormussundurAzerbaycanlılar Türkiyeden soyumayıb.Sen de bütün Azerbaycanlılar adına qerar verme.Men ne vaxt bütün Türkiyeliler pisdi Azerbaycanlıları sevmir dedim?dedim ki çox rastlamışam sevmeyene de.Ona göre tartışmanı uzatmağın menası yoxdu.heryerde pis de var yaxşı da.

emirkaan
04-18-2008, 04:51 AM
Azerbaycanlılar Türkiyeden soyumayıb.Sen de bütün Azerbaycanlılar adına qerar verme.Men ne vaxt bütün Türkiyeliler pisdi Azerbaycanlıları sevmir dedim?dedim ki çox rastlamışam sevmeyene de.Ona göre tartışmanı uzatmağın menası yoxdu.heryerde pis de var yaxşı da.
Amacın tartışma yaratmaksa, bugun hiç havamde degilim.
Ben sana bişey demiyorum ki, Fikrimi acıklıyorum sadece
Ben azerbeycanlılar sevmiyor demedim. Sevmiyenler bu sebeble sevmiyor dedim.
Ozum mani yasxhi anla, ses ver mana
Biz gardasıx