View Full Version : Sorular bana sorulur!
CHOYHONACHI
04-20-2008, 08:55 PM
Merhaba, arkadaslar!
Coktan beri bu diyarlara hic adim atamiyorum, her gun forumda olmama ragmen. Ama cok isterim sizinle muhabbet etmeyi, cunku artik Turkiye, insani, dili, kulturu benim hayatima karisarak artik hic bir reaksyon ile ayrilmaz bir bilesene donustu. A-Be-Ce ile baskayan ilk lise gunlerim, Istanbulda ITU macerasi ve Demirbank, TNT fuarcilik, ve hala devam eden ENKA is hayatim ile ister istemez Turkiyeye bagli kaliyorum.
Kendimi artik Turkiye ile Orta Asya arasinda kopru gibi hisediyorum, ki millete kopru olarak hizmet vermek istiyorum.
Bizim milleti, insani, kulturu, genelekleri sizin tarafinizdan anlamakta yardimci olmak, anlatmak ve bir sarbon (yol gosteren) olmak istegim. Tabiyki burda benim saygideger Oguz abi ve bir cok eski forum katillimcilarin yardimi tam yerdinde olur dilegindeyim.
Hadi bakalim kafaniza takilan sorular varsa buyrun!
emirkaan
04-20-2008, 11:10 PM
Merhaba, arkadaslar!
Kendimi artik Turkiye ile Orta Asya arasinda kopru gibi hisediyorum, ki millete kopru olarak hizmet vermek istiyorum.
!
Aman o koprunun altından cok sular gecmiş olmasın
CHOYHONACHI
04-20-2008, 11:17 PM
Abisi, sen kopruden gecerken koprunun altindan ne kadar su gectigi hic merak etigini zannetmiyorum, ama "ne yapsamda obur tarafa gecsem" diledigini dusunuyorum ... ;)
Sorun bumuydu? :rolleyes:
ikbaljohn
04-20-2008, 11:23 PM
Abisi, sen kopruden gecerken koprunun altindan ne kadar su gectigi hic merak etigini zannetmiyorum, ama "ne yapsamda obur tarafa gecsem" diledigini dusunuyorum ... ;)
Sorun bumuydu? :rolleyes:
Size sorum,rustan dost olmadığı gerçekmi?:lol:
CHOYHONACHI
04-20-2008, 11:30 PM
Ruslar simdiki gibi cok icmeseler idi belkide cok iyi do'st cikar idi ... ama icki yuzunden direk off-side kaliyorlar (sadece bizim icin degil belki herkez icin, hatta kendileri icinde. Putinin dedigi gibi "Alkol miletti dejenre eden bir hastaliktir") ... ama tabiyki US ve EU'ye gore insaniyet acisindan bize (OA - Orta Asya milletine, yada bana) onlar daha yakindirlar ...
Ya biz Turkler diye soru sormaniza GERENK YOK ... Dostluktan baska bir sey NOLAMAZ ... :)
ikbaljohn
04-20-2008, 11:40 PM
Ruslar simdiki gibi cok icmeseler idi belkide cok iyi do'st cikar idi ... ama icki yuzunden direk off-side kaliyorlar (sadece bizim icin degil belki herkez icin, hatta kendileri icinde. Putinin dedigi gibi "Alkol miletti dejenre eden bir hastaliktir") ... ama tabiyki US ve EU'ye gore insaniyet acisindan bize (OA - Orta Asya milletine, yada bana) onlar daha yakindirlar ...
Ya biz Turkler diye soru sormaniza GERENK YOK ... Dostluktan baska bir sey NOLAMAZ ... :)
Çok tşk ederim.Çoyxonaçı abi,sizi soxez qanaqa?Qanday firmada ishlayapsiz va rostan Sahalinda yashaysizmi?
emirkaan
04-20-2008, 11:47 PM
Size sorum,rustan dost olmadığı gerçekmi?:lol:
Dostluktan maksadın gecelik dostluklarsa, ruslardan daha iyi dost bulamassın.
Lekin maksadın siyasi işbirligi ve zor zamanda topraklarına ic siyasetine gelecegine katletmeyecek ve seni koruyacak senin cıkarını kendi cıkarı olarak gorecek dostluk ise......
biz turkler diyemiyormuşuz. onemli olan dostlukmuş . nayır nolamaz
emirkaan
04-20-2008, 11:50 PM
guniz abi. İlk soru benden.
Turkiye ile ozbekistan arasındaki gumruk anlaşmalarını, uzbekistanın telekominukasyon urunlerinin satışında ithalatında aradıgı şartları ogrenmek istiyrum
CHOYHONACHI
04-20-2008, 11:51 PM
Çok tşk ederim.Çoyxonaçı abi,sizi soxez qanaqa?Qanday firmada ishlayapsiz va rostan Sahalinda yashaysizmi?
Rica ederim ve gene bekleriz.
Ben suan BETS (Bechtel-ENKA-Technostroyexport) ortak sirkertin Sakhalindeki projesinde HR bolumunun Adminstrative ve Transport kolunda calisiyorum ... yani isimiz milletle ugrasmak ... derdini dinlemek ... evine tatile yollamak ... ucak biletini, tren biletini, arabasini, karsilamasini, otelini yani onun ne ihtiyaci varsa onu karsilamak ... ama tabi arasirada onlarin nazini cekmek... Sakhalinden Istanbula kadar yolculuk dusunurlurse ... en azindan saat farkindan yola cikarsak bile ... 8 saat - saat farki var ... yani o kadar uzakta ... birde Moskovada da kaliyorlar ... yani hikaye .. upuzun hikaye ... ama gidiyorlar geliyorlar ... her sey nazar degmesin yolunda ... :)
CHOYHONACHI
04-20-2008, 11:56 PM
Lekin maksadın siyasi işbirligi ve zor zamanda topraklarına ic siyasetine gelecegine katletmeyecek ve seni koruyacak senin cıkarını kendi cıkarı olarak gorecek dostluk ise......
biz turkler diyemiyormuşuz. onemli olan dostlukmuş . nayır nolamaz
guzel tespit ... daha Biz TURKLER diyecek kadar hurlugu soluyamadi millet ... birakinda biz OZBEKLER, biz KIRGIZLAR, biz UYGURLAR, biz AZERILER vasayri demeye doyalimda daha sonra dusunuruz biz TURKLER demeyide ... zaten 75 sene diyemedik ... bu yaranin bitmesi biraz uzun surer ... yani biz TURKLER diyene kadar en az 1 asir var gibi ... :rolleyes:
CHOYHONACHI
04-21-2008, 12:02 AM
bu konuya degmeye hicte gerek yoktu ... zaten acik bir konu ki burda santiyede baya goze carpiyor ... bunun uzerine ben film cekerim gelecekte imkan olursa ... :lol:
CHOYHONACHI
04-21-2008, 12:07 AM
guniz abi. İlk soru benden.
Turkiye ile ozbekistan arasındaki gumruk anlaşmalarını, uzbekistanın telekominukasyon urunlerinin satışında ithalatında aradıgı şartları ogrenmek istiyrum
boyle bilgileri belese getirmeyi dusunuyorsan cok kurnazsin derim ... ondan dolayi sirketlere arastirma yapan Consulting sirketleri denemeni tavsiye ederim ... hatta seni onlardan birisine yonlendirebilirim ... Amiri-Turkiston ... bu kullanici Consulting sirketinin muduru ... onunla baglanti kur odemeni yap ve gereken Consultingini, bilgileri alirsin kesin ... :cool:
emirkaan
04-21-2008, 12:38 AM
boyle bilgileri belese getirmeyi dusunuyorsan cok kurnazsin derim ... ondan dolayi sirketlere arastirma yapan Consulting sirketleri denemeni tavsiye ederim ... hatta seni onlardan birisine yonlendirebilirim ... Amiri-Turkiston ... bu kullanici Consulting sirketinin muduru ... onunla baglanti kur odemeni yap ve gereken Consultingini, bilgileri alirsin kesin ... :cool:
Oh iyi valla, once sor nabız yokla sonra para iste
Siz ceteyi kurmuşunuz valla
Benim uzbek dostum cok. O kadar ki benim icin program yapacak kadar. Geceleri benim gonderdigim dokumanları hesaplayıp yeniden bana gondercek kadar
hIh Siz bilirsiniz:D
Lopiddin
04-21-2008, 12:50 AM
Abicim, sizden bu gibi threadi beklememiştim vallah!
eğerde soru yok olursa ne yapalım?;)
ikbaljohn
04-21-2008, 12:56 AM
Will talk about pampers in our O'rascha pagavarim threadhttp://gayrat17.fastbb.ru/gif/smk/sm34.gif
Joke.
Choyxonachi bro,why don't u open your own blog?
CHOYHONACHI
04-21-2008, 01:03 AM
Oh iyi valla, once sor nabız yokla sonra para iste
Siz ceteyi kurmuşunuz valla
Benim uzbek dostum cok. O kadar ki benim icin program yapacak kadar. Geceleri benim gonderdigim dokumanları hesaplayıp yeniden bana gondercek kadar
hIh Siz bilirsiniz:D
Ne kadar guzel ... cok sevindim senin adina ... Yuz kurusun yerine yuz dostun olsun dunayalar senin olsun ... :lol:
Sen gene bir Taskente gelde o arkadaslarin ile bir is yapta bende sani ayakta aklislayim ... :cool:
Internet kaygandir ... aslinda arkadaslarda ... :rolleyes:
CHOYHONACHI
04-21-2008, 01:07 AM
zaten sorunu sormussun ... sorumuz yoksa ne yapalim diye ... soruna cevap: o zaman soru soranlari ve cevap verenleri izle ... kesin bir sorun cikar ... :cool:
CHOYHONACHI
04-21-2008, 01:10 AM
Will talk about pampers in our O'rascha pagavarim threadhttp://gayrat17.fastbb.ru/gif/smk/sm34.gif
Joke.
Choyxonachi bro,why don't u open your own blog?
Aslinda evet, kendi ozlugumu gosteriyim millete, belki insan iliskiler dahada yukselir bu bloglarla ... bilmem arasira takiliyor kafama ama nedense ne yazacigmi bilmiyorum galiba ... birilerin bloglarinda misafir olmak, gezmek daha da zevkli geliyor bana ... yoksa ben virusmuyum? :rolleyes:
emirkaan
04-21-2008, 01:25 AM
Sen gene bir Taskente gelde o arkadaslarin ile bir is yapta bende sani ayakta aklislayim ... :cool:
Internet kaygandir ... aslinda arkadaslarda ... :rolleyes:
Xaten arkadaşlarım Taşkentte degil.
Gulistan, andijan, semerkandda birkacıda hivede
Uzbekistanda şirket kurmayı duşunmuyorum zaten.Uzbekistanlı firmalara frenhing vermeyi duşunuyorum.
Oralarla opnlar ugraşssın. Benim ogrenmek istedigim sadece gumruk.
Gumrukten sorunum yoksa gerisi ıvırzıvır.Onu oralardaki firmalar halletsin
Abu-Hafiza
04-21-2008, 10:21 AM
Soru:
Neden burada emirkaan disinda soru soranlarin hepsi ozbekler simdiy ekadar? Diger turkiyeliler hic merak etmiyormu CHOYHONACHI kardesimizi? :D
emirkaan
04-21-2008, 10:23 AM
Soru:
Neden burada emirkaan disinda soru soranlarin hepsi ozbekler simdiy ekadar? Diger turkiyeliler hic merak etmiyormu CHOYHONACHI kardesimizi? :D
Huyunu biliyorlar demekki, baksana once yardım etcem dedi, kişilerin isteklerini gorunce bedavaya olmaz bas bas paraları leylaya dedi :D
Abu-Hafiza
04-21-2008, 10:23 AM
zaten sorunu sormussun ... sorumuz yoksa ne yapalim diye ... soruna cevap: o zaman soru soranlari ve cevap verenleri izle ... kesin bir sorun cikar ... :cool:
Sorudan sorun cikarsa soru sormak bir sorun urunumudur? Neden oyleyse sou sorun sorun olmaz diye soranlara cevap veriyoruz?
Valla, ne demek istedigimi anlayan varsa 10 puan :lool:(kendim bile anlayamadim ne demek istedigimi)
Abu-Hafiza
04-21-2008, 10:25 AM
Huyunu biliyorlar demekki, baksana once yardım etcem dedi, kişilerin isteklerini gorunce bedavaya olmaz bas bas paraları leylaya dedi :D
Kardesim, ticarettir, reklamini yapar "soru sorana bir cevap bedava" kampanyasi baslatti, sonr aisteklerini duzmeye baslayinca fiatinida soyluyor. Bosuna enkada calismiyor choyhonachi kardesimiz :lool:
Sorun varsa, VURUN !
Kökten temizlik :mrgreen:
emirkaan
04-21-2008, 10:27 AM
Kardesim, ticarettir, reklamini yapar "soru sorana bir cevap bedava" kampanyasi baslatti, sonr aisteklerini duzmeye baslayinca fiatinida soyluyor. Bosuna enkada calismiyor choyhonachi kardesimiz :lool:
Para vermiyeni taşkentte kaybolup batmakla tehdit ediyor.
Tum uzbekistana eşit kahirede batmamışız. Kardeşimizdemi batacaz.:D
Abu-Hafiza
04-21-2008, 10:29 AM
Para vermiyeni taşkentte kaybolup batmakla tehdit ediyor.
Tum uzbekistana eşit kahirede batmamışız. Kardeşimizdemi batacaz.:D
Batarsiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn :D
Batarsiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn :D
Batmayanın üzerine ağırlık koyun ;)
Orta Asya da tasınmazlar (emlak) isi nasıl? Nufus artısı ne durumda? (Ticaret sunnetdir : ) )
emirkaan
04-21-2008, 10:33 AM
Orta Asya da tasınmazlar (emlak) isi nasıl? Nufus artısı ne durumda? (Ticaret sunnetdir : ) )
Hich girme, mafya işi.
Pulat alendara bakip bakip maficaılık yapyurler:D
Rsuveti torpil mafya ucgeni
Bakın size bir ornek veriyim
Yarın haberturk.com u izleyin. Kazakistanla ilgili yatırım ortaklık iş gucu vs yazı dizisi cıkacak.
Ayda 3.000 dolara calışacak 20.000 kişi lazımmış
Abu-Hafiza
04-21-2008, 10:34 AM
Orta Asya da tasınmazlar (emlak) isi nasıl? Nufus artısı ne durumda?
CHOYHONACHI kardesimiz su an forumda olmadiigndan dolayi, ben cevap verme isini kendi uzerime alsam
Eveeeeeeeeeeeeettttt orta asiyada emlak isi. Fiat arttikca artiyor, ama ozbekistanda yabancilar su an arsa sahibi olamiyorlar. Sadece yabancilar degil, ozbek vatandaslarida ayni durumda. Yer devletindir, ozel mulk olmaz.
Nufuzde arttikca artiyorDU ama ozbekistanda bi kanun cikartmismislarmismismis, 2den fazla cocuga ceza keseceklermis ayni cin gibi.
Bide bakir konusund abir seyler demistin, neydi o soru?
emirkaan
04-21-2008, 10:41 AM
KAZAKİSTAN
Fırsatlar ülkesi Kazakistan
15 yıl önce bağımsızlığını kazanan Kazakistan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 85 yılda çektiği yabancı sermayeyi 15 yılda çekti. Bir milyon vatandaşına istihdam olanağı yarattı ve diğer Türk Cumhuriyetler arasından sıyrılarak büyük ekonomiler arasına girdi. Peki, Kazakistan’ı farklı kılan ne? Bu soruyu Kazakistan’da kime sorsanız yönetimdeki istikrarlı süreci gösteriyor. Gerçekten de Kazakistan, diğer Türki Cumhuriyetler arasında liberalleşmeye ve küresel ekonomiye en hızlı ayak uyduran ülke. Kendisine Amerikan modeli kalkınma politikası belirleyen Kazakistan, 15 yıl içinde enerji, bilişim, tarım ve inşaat sektörlerinde hızla büyüdü. Hızlı büyüme yeni iş fırsatlarını da beraberinde getirdi.
Fırsatlar
*3 bin dolar maaş ile 20 bin Türk işçiye ihtiyaç var.
*10 bin dolara kendi işinizi kurabilirsiniz.
*Mortgage krizinden nasıl etkilendiler, ne gibi önlemler aldılar?
*Türk malının imajı sağlam.
* Kimlerle irtibata geçmelisiniz?
* Ülkede Türk girişimciler neler yapıyor?
* En boş sektörler hangileri?
Bide bakir konusund abir seyler demistin, neydi o soru?
Vazgectim, orada para etmez :)
Hich girme, mafya işi.
Ne guzel iste, mafyadan daha iyi is arkadası mı olur? Mafya yasa dısı oldugundan mafyanın malına el koymanın bir sakıncası yoktur. Bu buyume demektir.
Rsuveti torpil mafya ucgeni
Aman Allah eksik etmesin. Rusvet santajı beraberinde getirir.
Azerbaycan da İranlılar emlaklara yoneldigini duydum ancak Azerbaycan da fiyatlar zaten cok yuksek oldugundan bir yatırım yapmak akıl isi degil.
Abu-Hafiza
04-21-2008, 01:29 PM
Ne guzel iste, mafyadan daha iyi is arkadası mı olur? Mafya yasa dısı oldugundan mafyanın malına el koymanın bir sakıncası yoktur. Bu buyume demektir.
He, dogru ama dikkat et, mayanin malina el koyayim diye mafya senin canina el komasin :D
Azerbaycan da İranlılar emlaklara yoneldigini duydum ancak Azerbaycan da fiyatlar zaten cok yuksek oldugundan bir yatırım yapmak akıl isi degil.
Ozbekistana yatirim yapabilirsin emlaga, paran varsa gel ortak olalim, bir arsa alarizi, insaat yaptiririz, bekleriz, yakinda arsalari ozellestirme kanunu cikmasi bekleniyor, zaten o kanunsuz bile fiyatlar firliyor :D
Bana guvenebilirsin, mafya falan degilim :D
emirkaan
04-21-2008, 01:38 PM
He, dogru ama dikkat et, mayanin malina el koyayim diye mafya senin canina el komasin :D
Ozbekistana yatirim yapabilirsin emlaga, paran varsa gel ortak olalim, bir arsa alarizi, insaat yaptiririz, bekleriz, yakinda arsalari ozellestirme kanunu cikmasi bekleniyor, zaten o kanunsuz bile fiyatlar firliyor :D
Bana guvenebilirsin, mafya falan degilim :D
Masallah bu uyelerde taksit taksit yaziyor.
Biri yaziyor biri cevap veriyor
Hic aynı anda cogunu goremeyecekmiyiz.
Bir malatyalının bir dargecitlinin mafyadan korkacagını sanmam. Ya pkk dır ya cetedir yada mafya.Bunlarin hich normali yoktur
Bana sorsan korkarım. Ben karıncadanda korkarım. Gordummu acımam ezerim
Mafyadan korkutugum icin onuda ezerim
Abu-Hafiza
04-21-2008, 01:41 PM
Masallah bu uyelerde taksit taksit yaziyor.
Biri yaziyor biri cevap veriyor
Hic aynı anda cogunu goremeyecekmiyiz.
Bir malatyalının bir dargecitlinin mafyadan korkacagını sanmam. Ya pkk dır ya cetedir yada mafya.Bunlarin hich normali yoktur
Bana sorsan korkarım. Ben karıncadanda korkarım. Gordummu acımam ezerim
Mafyadan korkutugum icin onuda ezerim
Wahahahaha, bilgisayar basinda herkes kahraman, yok ben soyle ezerim, boyle ezerim, Allah gercek hayatta yuz yuze getirmesin mafya mufyaylan :D
emirkaan
04-21-2008, 01:57 PM
Wahahahaha, bilgisayar basinda herkes kahraman, yok ben soyle ezerim, boyle ezerim, Allah gercek hayatta yuz yuze getirmesin mafya mufyaylan :D
Ona klavye erkegi derler:D
Karincayi ezemeyecek ne var. Onu ari bile ezer.
Ben korkarim mafyadan
Knedimi jean claude van damme gibi hissetmiyorum
Kendimi malcom gibide hissetmiyorum
Ben korkarım
kotu olmekten, kotu anilmaktan, mezarimin olmamasindan, arkamdan okuyanim olmamasindan bide borclu olmekten korkarim
He, dogru ama dikkat et, mayanin malina el koyayim diye mafya senin canina el komasin
Mafya adı altında is yurutenler gunumuzde basit bir düzenleme. Onlar sorun degil, kazandıkları para da cok degil...Mesele "alan" meselesi...Para ya da yatırım degil ;)
Wahahahaha, bilgisayar basinda herkes kahraman, yok ben soyle ezerim, boyle ezerim, Allah gercek hayatta yuz yuze getirmesin mafya mufyaylan
Ben cok mafya tanıdım Abu-Hafiza. Hatta iclerinde emniyet mudurlerini kacıranlar dahi vardı. Gozumun onunde kılıcla polis memuruna saldıranlar, askerlerin gozu onunde doner bıcakları ile adam kovalayanlar...
Ama hicbirinin tatlı canından vazgececegine sahit olmadım (hap aldıkları durumlar dısında) Onlar dunya malı icin calısıyorlar, olmeyi goze alamazlar. Olumun onemli olmadıgı onemli kimse capulcu grupları rahatlıkla ortadan kaldırabilir ben bunu sorun olarak dahi gormuyorum. (Biz silah kullanmayı, cesareti ve sabırı...cocukken ogrendik, onlar ise halen bilmiyorlar ; )
CHOYHONACHI
04-21-2008, 04:36 PM
obaaa mashallah ... iyi tartismisinizdir ... bende simdi teker teker yazicem ...
CHOYHONACHI
04-21-2008, 07:10 PM
Xaten arkadaşlarım Taşkentte degil.
Gulistan, andijan, semerkandda birkacıda hivede
Uzbekistanda şirket kurmayı duşunmuyorum zaten.Uzbekistanlı firmalara frenhing vermeyi duşunuyorum.
Oralarla opnlar ugraşssın. Benim ogrenmek istedigim sadece gumruk.
Gumrukten sorunum yoksa gerisi ıvırzıvır.Onu oralardaki firmalar halletsin
o zaman senin hic bas agtirmana gerek kalmiyorki ... ordakiler gumrugu hallediyorsa CIF mi olacak CFR mi olacak senin icin fark etmiyor ki? ... sen malli yolla abisi, onlar gotursunler mallari ... senin gumruge girmenle onlarin bu isi halletmesi arasinda kendin biliyorsun rusvet miktarinda cok farkli fiyatlar olusur ... ;):cool:
ha, seni malli yollayip onlar kendi becerisikliginden dolayi gumrukten mallari cikartamayip seninle aralari bozulacak kadar suphen varsa o zaman is ortaklrini bir kere kontrol etmen lazim ... :cool:
ki boyle bir ise adim atiyorlarsa kesin gumrukte tanidiklari var ki seninle kontaga gecmisler ve mal istiyorlar ... :cool:
CHOYHONACHI
04-21-2008, 07:13 PM
Sorudan sorun cikarsa soru sormak bir sorun urunumudur? Neden oyleyse sou sorun sorun olmaz diye soranlara cevap veriyoruz?
Valla, ne demek istedigimi anlayan varsa 10 puan :lool:(kendim bile anlayamadim ne demek istedigimi)
lutfen, sorudan sorun cikartmayalim ... :laugh:
emirkaan
04-21-2008, 10:54 PM
o zaman senin hic bas agtirmana gerek kalmiyorki ... ordakiler gumrugu hallediyorsa CIF mi olacak CFR mi olacak senin icin fark etmiyor ki? ... sen malli yolla abisi, onlar gotursunler mallari ... senin gumruge girmenle onlarin bu isi halletmesi arasinda kendin biliyorsun rusvet miktarinda cok farkli fiyatlar olusur ... ;):cool:
ha, seni malli yollayip onlar kendi becerisikliginden dolayi gumrukten mallari cikartamayip seninle aralari bozulacak kadar suphen varsa o zaman is ortaklrini bir kere kontrol etmen lazim ... :cool:
ki boyle bir ise adim atiyorlarsa kesin gumrukte tanidiklari var ki seninle kontaga gecmisler ve mal istiyorlar ... :cool:
Evet, oylede
Sunacagımız urunun alınabilirliligi olması gerekmekte.
Ben talep listesi oluştururum gonderirim ama gumrukte sorun olur vergisi cartı curtu olur mal ithalatcının elinde patlar veya zor satılır ortagımı zarar ettirirse o malın devamı olmaz, o işinde güzel bir referansı olmaz.
Rekabet edilebilirlik olmalı
Mesela Turkiyede rekabetedilebilirlik cok az.
Cunku cin menşeili kacak veya ceyrek fatura ile uzuza mal edilen urunler,
yedek parca gibi gosterilip Turkiye birleştirilen urunlerin ucuzlugu kaliteli urunlerin pazaranı nonstop yapıyor.
Biz mısıra, cezayire, bosnaya, azarbeycana yunanistana val veriyoruz. Bunlardan sadece azarbeycanda planda sapma ivmesi gorduk. Cok korktuk. Cunku azarbeycan gumrugu malı 48 gun kitledi.
Bunun icin aynı koşulların uzbekistanda var olup olmadıgını uzbekistanın ihtalat yasasını ve bu yasanın uygulanma sahasındaki başarısını bilmek gerekir.
Sonra bu işe girmek lazım eger mutmain olursak
Preys grafiği ile en az 4 yıllık planın doneminin risk oranı %20 lerin altına inmesi gerekir
CHOYHONACHI
04-21-2008, 11:09 PM
Evet, oylede
Sunacagımız urunun alınabilirliligi olması gerekmekte.
Ben talep listesi oluştururum gonderirim ama gumrukte sorun olur vergisi cartı curtu olur mal ithalatcının elinde patlar veya zor satılır ortagımı zarar ettirirse o malın devamı olmaz, o işinde güzel bir referansı olmaz.
Rekabet edilebilirlik olmalı
Mesela Turkiyede rekabetedilebilirlik cok az.
Cunku cin menşeili kacak veya ceyrek fatura ile uzuza mal edilen urunler,
yedek parca gibi gosterilip Turkiye birleştirilen urunlerin ucuzlugu kaliteli urunlerin pazaranı nonstop yapıyor.
Biz mısıra, cezayire, bosnaya, azarbeycana yunanistana val veriyoruz. Bunlardan sadece azarbeycanda planda sapma ivmesi gorduk. Cok korktuk. Cunku azarbeycan gumrugu malı 48 gun kitledi.
Bunun icin aynı koşulların uzbekistanda var olup olmadıgını uzbekistanın ihtalat yasasını ve bu yasanın uygulanma sahasındaki başarısını bilmek gerekir.
Sonra bu işe girmek lazım eger mutmain olursak
Preys grafiği ile en az 4 yıllık planın doneminin risk oranı %20 lerin altına inmesi gerekir
Abisi, ben o kadar Price Grafigi yada Risk Rate falan laflardan pek anlmam, ama senin ne yapmak istedigini anlamaya calisiyorum ...
Hani rakamlarla ugrasip, ciddi bir arastirma yapmak isteyip ve Ozbekistana Alaman urunu olmus bir seyler sokmak istiyorsan dedigim gibi Consulting Sirketlerine bas vuru yapman lazim ... ama halk agizndan bir seyler duymak istiyorsan bunlar senin Arastirmana ne kadar anlam katar bilmem ...
ama bildigim gibi kendi ureticilerini desteklemek amaciyla Ozbekistanda, disaridan getirilen mallara (cogu zaman hazir mallara) buyuk oranda gumrukleme vergileri vardir ... ki bu zaten Cin malini kontrabanda yollariyla getirmeye cok uygun bir atmosfer yaratiyor ... ortada gumrukculer ve sinir askerleri zenginlesiyor ve tabiyki Cin mali cok buyuk oranda Ozbekistana (cogu zaman) Kirgizistandan aktigi kesin bir seydir ...
emirkaan
04-21-2008, 11:14 PM
Abisi, ben o kadar Price Grafigi yada Risk Rate falan laflardan pek anlmam, ama senin ne yapmak istedigini anlamaya calisiyorum ...
Hani rakamlarla ugrasip, ciddi bir arastirma yapmak isteyip ve Ozbekistana Alaman urunu olmus bir seyler sokmak istiyorsan dedigim gibi Consulting Sirketlerine bas vuru yapman lazim ... ama halk agizndan bir seyler duymak istiyorsan bunlar senin Arastirmana ne kadar anlam katar bilmem ...
ama bildigim gibi kendi ureticilerini desteklemek amaciyla Ozbekistanda, disaridan getirilen mallara (cogu zaman hazir mallara) buyuk oranda gumrukleme vergileri vardir ... ki bu zaten Cin malini kontrabanda yollariyla getirmeye cok uygun bir atmosfer yaratiyor ... ortada gumrukculer ve sinir askerleri zenginlesiyor ve tabiyki Cin mali cok buyuk oranda Ozbekistana (cogu zaman) Kirgizistandan aktigi kesin bir seydir ...
Maşallah, anlıyorsun anlıyorsun baksana engilişcesini bile yazmışın.:D
Benim ogrenmek istedigim de buna benzer şeyler.
Yani cin filifin maleyza veya tayvanın kalitesiz mallarına yaptırım varmı, bu yaptırımda başarı varmı, yoksa kagıt uzerinde mi.
Biraz on bilgiler edindikten sonra zaten danışmanlık ve rehberlik şirketlerine başvuracagız.Rehberlik firmalarından guzel başarı kazandıkarımız var. Ancak uygulanabilirlik goursek birde sizin ceteye başvururuz. Belki onlardaha iyi bil,iyorlardır, veya başka bildikleri vardır. :)
Ancak bize ÖN bilgi lazım
Halktan veya bilenlerdentecrube edinmişlerden
wyxpat
04-21-2008, 11:31 PM
Nufuzde arttikca artiyorDU ama ozbekistanda bi kanun cikartmismislarmismismis, 2den fazla cocuga ceza keseceklermis ayni cin gibi. boyle bi kanun yok/cikmamistir.
emirkaan
04-21-2008, 11:48 PM
boyle bi kanun yok/cikmamistir.
Nufus artışı ilgi alanım dışında.
İstesemde yardım edemem:D
20-30 yıl sonra uzbekistanın nufusu onemli ama o kadar uzun zmanı planlamakda kehanet ister
NativeAmerican
04-21-2008, 11:55 PM
cayhaneci avatarindaki penguenin uzerinde libya bayragimi guney afrika bayragimi cok merak ettim
ha bir de Ruslarla aram iyi de milletin Ruslarla alip veremedigi ne var anlayamadim. Rustan dost olmazmis esekten post olmazmis. Artik Rusla arkadas olmak icin birilerinden izin almamiz mi gerek bir suru rus arkadasim var burda
emirkaan
04-22-2008, 12:08 AM
cayhaneci avatarindaki penguenin uzerinde libya bayragimi guney afrika bayragimi cok merak ettim
ha bir de Ruslarla aram iyi de milletin Ruslarla alip veremedigi ne var anlayamadim. Rustan dost olmazmis esekten post olmazmis. Artik Rusla arkadas olmak icin birilerinden izin almamiz mi gerek bir suru rus arkadasim var burda
Ye eksi kardeş nerden bilelim ucunun sana dokuncagını,biz ruslara ve kafalılara dokunur sandıydık
Ozur dileriz.
Aslında ben ozur dilemem pekde sevildigini bil. Bana iyilik yaptın. Onun adının cayhaneci oldugunu soyeledin. Ben telaffuz edemiyordum pek
CHOYHONACHI
04-22-2008, 12:26 AM
valla aslinda bu bir bayrak falan degil ... benim bu avatarda ilgimi ceken sadece bir penguenin uzerinde degisik renklerin bulunmasi, benim gibi bende degisik dusuncelerin bulunmasi gibi ... :cool:
ikbaljohn
04-22-2008, 12:34 AM
valla aslinda bu bir bayrak falan degil ... benim bu avatarda ilgimi ceken sadece bir penguenin uzerinde degisik renklerin bulunmasi, benim gibi bende degisik dusuncelerin bulunmasi gibi ... :cool:
Bilardim,sizi boshqacha userligizi:lol:
Qachon mani karikaturalarizda ifodalaysiz?:cool:
Temur
04-22-2008, 03:22 AM
ikbaljan o karikatur dili ile ifade etmiyor. O tiyatral yaşayan bir adam, hayatı bir oyun perdesi gibi her gun baska bir oynu oynuyor gun bitiminde seyirciler alkisliyor,coyhonaci uykuya cekiliyor. Ertesi gun ise aynen tiyatroya basliyor. Yani O karikaturize yapmiyor Karikaturu yasiyor.
Alparslan
04-22-2008, 06:03 AM
ikbaljan o karikatur dili ile ifade etmiyor. O tiyatral yaşayan bir adam, hayatı bir oyun perdesi gibi her gun baska bir oynu oynuyor gun bitiminde seyirciler alkisliyor,coyhonaci uykuya cekiliyor. Ertesi gun ise aynen tiyatroya basliyor. Yani O karikaturize yapmiyor Karikaturu yasiyor.
O zaman cok yasssssaaaa!!!!!! En guzel yasama sekli bu degil mi? Rol kes ve sil makyajini yat yatagina... Zor bo'ladi... Tebriklayman...
Alparslan
04-22-2008, 06:48 AM
Aha iste gercek bir soru, hemde cok iyi bir cevap gerektirir... Buhara guvercini nedir? Taklaci midir? Ozbekistan'da bundan baska ne tip guvercinler vardir? Ozellikle pacali taklaci(oyun kusu yani)... evet, cevap alalim....
CHOYHONACHI
04-22-2008, 07:00 PM
Maşallah, anlıyorsun anlıyorsun baksana engilişcesini bile yazmışın.:D
Benim ogrenmek istedigim de buna benzer şeyler.
Yani cin filifin maleyza veya tayvanın kalitesiz mallarına yaptırım varmı, bu yaptırımda başarı varmı, yoksa kagıt uzerinde mi.
Biraz on bilgiler edindikten sonra zaten danışmanlık ve rehberlik şirketlerine başvuracagız.Rehberlik firmalarından guzel başarı kazandıkarımız var. Ancak uygulanabilirlik goursek birde sizin ceteye başvururuz. Belki onlardaha iyi bil,iyorlardır, veya başka bildikleri vardır. :)
Ancak bize ÖN bilgi lazım
Halktan veya bilenlerdentecrube edinmişlerden
Azcik reklam: Filipin, Malezya va Tayvan mallarina bizim CIN mali 5 ceker! :cool:
Konuya gelelim: abisi, senin pazara girmek istedigin urun nedir? Onu merak ettim.
Filipin, Malezya va Tayvan bize cok uzak kaliyor, ondan dolayi zaten Cine cok yakin olduktan dolayi ortaligi Cin mali basmis. Ister en ucuz ve kalitesizden baslayarak, orta kalite ve yuksek kaliteye kadar. Ama Orta Asyaya Shanghai ve Pekin uzak oldgunu icin Orta Asya pazari orta kalite ve kalitesiz Cin mallariyla doldurulmus.
Konuyu daha da aydinlatmak icin benim arkadasimin is hatirasinda bir sey anlatiyim. Arkadasimin buralarda (Kirgizistanda) okuyup daha sonra evlenip ve artik ticaret yapan bir Turk arakdasi var. Onlar Istanbul Laleli, Aksaray pazarlarindan giyim getiriyolar. Hani bizde Turk mali Cin malina gore dahada kalitelidir diye bir anlayis var, dogal olarak biraz pahali. Simdi bunlar kazak getiriyolar, dukkaninda (toptan ticaret yapan) asiyorlar. Ortalikta Cinliler geziyor, caktirmadan senin mallarinin fotografini cekiyor ve inan abisi iki hafta sonra sana ayni fason, ayni renkte ve ayni markada istedigin kadar mal cikartabilirler. Iste 10 TIR! Fark etmiyor. Zaten iki haftadan sonra ayni urunler (ama Cin yapimi) pazari (toptan) kapliyor. Seninkinin aynisi ama senin satis fiyatindan cok ucuz! Boyle bir durum.
Ama bu durum Ozbekistan ile biraz farkli. Cunku Ozbekistanda gumrukleme olayi bir sert ve zor oldugu icin Cin mali kacak olarak giriyor ve dolaysiyla her mali sokamiyor Cinliler. Ama en son Taskentte calisirken gozume cok Cinli sirketler ile karsi karsiya geldim. Ilk basta da yasal olsada pazar girmek istiyorlar. Cunku Ozbekistan Orta Asya ulkeler arasinda en gelismeye potansiyeli olan ulkedir. Kazakistan tamam, simdi gelisiyor ama onlarin halki az. Ama Ozbekistanda cok iyi calisabilecek ve ucuz olan halk gucu vardir.
Bilmem benim notlarim yardimci olabiliyormu?
CHOYHONACHI
04-22-2008, 07:05 PM
Bilardim,sizi boshqacha userligizi:lol:
Qachon mani karikaturalarizda ifodalaysiz?:cool:
Adash,
Sizi ifade edecem karikaturlerde ... zaten cizecem karikaturun senaryosuda hazir ... sadece cizmek kaldida ona yetismiyorum ... :cool:
CHOYHONACHI
04-22-2008, 07:12 PM
O zaman cok yasssssaaaa!!!!!! En guzel yasama sekli bu degil mi? Rol kes ve sil makyajini yat yatagina... Zor bo'ladi... Tebriklayman...
Hayat bir sahneye benzer demisti bir adam ... bilmiyorum kim soylemisti, kesin bir tiyatrocu soylemistir ... bize ayirt edilen rolu oynariz, derken hemen Rolleri kim dagitiyor gibisinden tartismalara girmek istemem ....
onemli olan kendine dusen rolu zevkle oynamak, ondan memnun olmak ... bana kalirsa hep neseli roller ve oyunlar oynasam! :cool:
CHOYHONACHI
04-22-2008, 07:46 PM
Aha iste gercek bir soru, hemde cok iyi bir cevap gerektirir... Buhara guvercini nedir? Taklaci midir? Ozbekistan'da bundan baska ne tip guvercinler vardir? Ozellikle pacali taklaci(oyun kusu yani)... evet, cevap alalim....
Hemen soyluyorum hic guvercin ile ugrasmadim, ama mahallede yabani, hicte boyle kral soyu olmayan sokak guvercinleri olan arkadaslar vardi. Gecendede TRT'den her halde, Taskente gecen Guvercinler Fuarindan bir iki esinti falan var. Onlar ile sorua cevap vermeye calisacam.
Buhara guvercini - guzel ses cikartan (yani guvercinlerin kivir-kivir demesi), ayni zamanda buyuk pacali ve hemde basinda bazilarinda iki tane taji olan guvercinlerdir. Cok pahalidirlar ve tarihe bakarsak Buharadan soyunun cikartilmasi imkansiz olan guvercinlerdir. Guvercinin sadece kendisni degil, yumurtasini cikartmak isteyenlerin kelleleri (baslari) tiz vuruluyormus zamaninda. Suan Almanya ve Ingilterede Buhara guvercinin soyunun bir turu buyutuluyor. Buhara guvercinleri Ingiltere Kralginin en onemli susleme kuslarindan birisi olduguda biliniyor.
Oynamayi seviyorlar, cok guzelde takla atiyorlar. En guzel oyunuda onlarin asagiya inislerde gozleniyor. Yuksege cikip guvercinler kendilerini bosa birakiyorlar ve asaga inerkende bazen 15 kere takla atabiliyorlar. Bu haraketler degisikli haraketler olarak genel olarak ikiya ayriliyor. One takla atma va arakaya takla atma. Cok guclu hafizaya sahiptirler.
Buhara guvercininden disinda cok guzel turler var ama adlarini bilmiyorum.
emirkaan
04-23-2008, 12:48 AM
Azcik reklam: Filipin, Malezya va Tayvan mallarina bizim CIN mali 5 ceker! :cool:
Konuya gelelim: abisi, senin pazara girmek istedigin urun nedir? Onu merak ettim.
Filipin, Malezya va Tayvan bize cok uzak kaliyor, ondan dolayi zaten Cine cok yakin olduktan dolayi ortaligi Cin mali basmis. Ister en ucuz ve kalitesizden baslayarak, orta kalite ve yuksek kaliteye kadar. Ama Orta Asyaya Shanghai ve Pekin uzak oldgunu icin Orta Asya pazari orta kalite ve kalitesiz Cin mallariyla doldurulmus.
Konuyu daha da aydinlatmak icin benim arkadasimin is hatirasinda bir sey anlatiyim. Arkadasimin buralarda (Kirgizistanda) okuyup daha sonra evlenip ve artik ticaret yapan bir Turk arakdasi var. Onlar Istanbul Laleli, Aksaray pazarlarindan giyim getiriyolar. Hani bizde Turk mali Cin malina gore dahada kalitelidir diye bir anlayis var, dogal olarak biraz pahali. Simdi bunlar kazak getiriyolar, dukkaninda (toptan ticaret yapan) asiyorlar. Ortalikta Cinliler geziyor, caktirmadan senin mallarinin fotografini cekiyor ve inan abisi iki hafta sonra sana ayni fason, ayni renkte ve ayni markada istedigin kadar mal cikartabilirler. Iste 10 TIR! Fark etmiyor. Zaten iki haftadan sonra ayni urunler (ama Cin yapimi) pazari (toptan) kapliyor. Seninkinin aynisi ama senin satis fiyatindan cok ucuz! Boyle bir durum.
Ama bu durum Ozbekistan ile biraz farkli. Cunku Ozbekistanda gumrukleme olayi bir sert ve zor oldugu icin Cin mali kacak olarak giriyor ve dolaysiyla her mali sokamiyor Cinliler. Ama en son Taskentte calisirken gozume cok Cinli sirketler ile karsi karsiya geldim. Ilk basta da yasal olsada pazar girmek istiyorlar. Cunku Ozbekistan Orta Asya ulkeler arasinda en gelismeye potansiyeli olan ulkedir. Kazakistan tamam, simdi gelisiyor ama onlarin halki az. Ama Ozbekistanda cok iyi calisabilecek ve ucuz olan halk gucu vardir.
Bilmem benim notlarim yardimci olabiliyormu?
buradan cin malina karşı sert tutumun oldugunu goruyoruz
Bu guzel bişey
Bakın bunu turkiye yapamıyor
bir telefon ile taksi kalmıştı
şimdi onlarıda getirdiler
Alparslan
04-23-2008, 02:13 AM
Bu guzel bişey
Bi dakka ...Bende cin mali tel getirdim ama hakkimi yemeyin 4 ay raporlari ile ugrastik en az 20 kez mali teste soktuk, kalite saglam olanida var yani... Uretim icin girdik ise ama ureticinin ensesinde boza pisiren devlet politikasi olursa, devletin adami bana git ithal et derse... Aha iste sonuc...Ben getirmemek icin 1 sene inat ettim olan bana oldu, 19 rakip girdi piyasaya... Keske 1 sene once elimdeki modelle dalsaydim diyorum simdi...
emirkaan
04-23-2008, 08:45 AM
Bi dakka ...Bende cin mali tel getirdim ama hakkimi yemeyin 4 ay raporlari ile ugrastik en az 20 kez mali teste soktuk, kalite saglam olanida var yani... Uretim icin girdik ise ama ureticinin ensesinde boza pisiren devlet politikasi olursa, devletin adami bana git ithal et derse... Aha iste sonuc...Ben getirmemek icin 1 sene inat ettim olan bana oldu, 19 rakip girdi piyasaya... Keske 1 sene once elimdeki modelle dalsaydim diyorum simdi...
Kesin su dandik arkasında destegi olmayan icine toz giden kulaklıgı bile sorunlu olan kapagı takarken kırılan ekranı 2-5 ayda morlaşan kamerası karıncalanan dandik cin oyuncakları cep telefonlarından getirmişssindir.
Bizde derlerki dolandırıcı adamın bahanesi cok olur
Eger gercek vatandaş isek, gercek milliyetciysek bazı sorunsalların arkasına sıgınıp kacakcılıga veya yeltenmeye kılıf yapmamalıyız.
Yaşlı iken herkes namaz kılar onemli olan delidoluiken kılmak diyoruz ya
onun gibi onemli olan zor durumlarda milliyetciligimiizi koruyabilmek
.......
İşin birde satış sonrası var
Buda vatandaşın birbirni bilerek veya bilmeyerek kazıklanmasından başka bişey degil.
En aşagı 50 cin menşeili firmadn ortaklık, distrubtorluk teklifi almışımdır.
Belki kabul setseydim şimdi burad ayazmak yerine bilmem ne uluslararası fuarda hararetli iş pazarlıklarında olurdum
Ama ben yapmadım. Biz yapmadık.
Biz hala cin malına karşı ayakta kalmaya calışıyoruz
Bu ugurda batsak bile asla vergisiz kul hakkı sahtekarlık urunlerine girmeyi duşunmuyrum
Turkiyedeki bazı cin sevdalıları yuzunden bize artık kendi ulkemizde talep azalıyor
Bizde başka pazarlar arama telaşında kalıyoruz
İşin pozitif tarafı bu cin furyası olmasaydı turkiye bize yetecekti ve biz dışarıya acılmayacaktık
şimdi global firma yolndayız
Abu-Hafiza
04-23-2008, 05:46 PM
Hemen soyluyorum hic guvercin ile ugrasmadim, ama mahallede yabani, hicte boyle kral soyu olmayan sokak guvercinleri olan arkadaslar vardi. Gecendede TRT'den her halde, Taskente gecen Guvercinler Fuarindan bir iki esinti falan var. Onlar ile sorua cevap vermeye calisacam.
Buhara guvercini - guzel ses cikartan (yani guvercinlerin kivir-kivir demesi), ayni zamanda buyuk pacali ve hemde basinda bazilarinda iki tane taji olan guvercinlerdir. Cok pahalidirlar ve tarihe bakarsak Buharadan soyunun cikartilmasi imkansiz olan guvercinlerdir. Guvercinin sadece kendisni degil, yumurtasini cikartmak isteyenlerin kelleleri (baslari) tiz vuruluyormus zamaninda. Suan Almanya ve Ingilterede Buhara guvercinin soyunun bir turu buyutuluyor. Buhara guvercinleri Ingiltere Kralginin en onemli susleme kuslarindan birisi olduguda biliniyor.
Oynamayi seviyorlar, cok guzelde takla atiyorlar. En guzel oyunuda onlarin asagiya inislerde gozleniyor. Yuksege cikip guvercinler kendilerini bosa birakiyorlar ve asaga inerkende bazen 15 kere takla atabiliyorlar. Bu haraketler degisikli haraketler olarak genel olarak ikiya ayriliyor. One takla atma va arakaya takla atma. Cok guclu hafizaya sahiptirler.
Buhara guvercininden disinda cok guzel turler var ama adlarini bilmiyorum.
Vay be, bi penguen guvercinler hakkinda bu kadar bilgiye sahipmis :D Nedense guvercinler hic ilgimi cekmedi ama guvercin eti cok tatli olur diye duydum, dogrumudur? Buhara guvercininden iyi guvercin kebap cikarmidir sence?
CHOYHONACHI
04-23-2008, 06:13 PM
Bu guzel bişey
Sert tutum tutuluyor gibi goruluyor ... ama ne kadar kacak Cin mali girdiginden herkez haberdar, ama birileri bir yerlerden kazandiklari var ki bazi seylere goz kapatiyorlar ... :cool:
CHOYHONACHI
04-23-2008, 06:18 PM
Vay be, bi penguen guvercinler hakkinda bu kadar bilgiye sahipmis :D Nedense guvercinler hic ilgimi cekmedi ama guvercin eti cok tatli olur diye duydum, dogrumudur? Buhara guvercininden iyi guvercin kebap cikarmidir sence?
Aslinda guvercin kebabini tatli yapan etinden ziyade onu avlama prosedurudur ... Geceleyin damlarda bir elinde torba digerinde el feneri ile dolasip, dusmekten, bir yerleri morartiktan, yara yaptiktan sonra tabiki avlanan guvercin eti tatli hissedilecek ... ;)
Madalio'g'li
04-23-2008, 10:50 PM
Bizde güvercin yiyeni ne duydum ne de gördüm, varsa da ben bilmiyorum. Güvercini yemişliğimiz, örümceği ezmişliğimiz yoktur. ;)
emirkaan
04-24-2008, 12:01 AM
Bizde güvercin yiyeni ne duydum ne de gördüm, varsa da ben bilmiyorum. Güvercini yemişliğimiz, örümceği ezmişliğimiz yoktur. ;)
yazık degilmi be gucucuk hayvandan ne istersniz, kesseniz doyurmaz, ne kadar masum bir duruşu var
keslilirmi o be
emirkaan
04-24-2008, 05:46 AM
Soru bitti mi,
Uzbekistanda hangi standartlar var, hangileri zorunlu, en cok hangisi ragbette
Standartlara kalite belgelerine sahip olmayan firmaların oranı nedir
Abu-Hafiza
04-24-2008, 09:30 AM
yazık degilmi be gucucuk hayvandan ne istersniz, kesseniz doyurmaz, ne kadar masum bir duruşu var
keslilirmi o be
Bildircin yersin ama demi?:rolleyes::lool:
emirkaan
04-24-2008, 09:33 AM
Bildircin yersin ama demi?:rolleyes::lool:
Ben kuş yemem. Kıyamamki, zaten doymam icin 1 adeti az. 5-6 adet olursa pilavın icine atılırsa anca doyarımda
Ben kuşların yemek için oldurulmesine karşıyım
Senin beklediğin soruları ben sormam...Benim sorularımada sen cevap vermessin :mrgreen:
LIBRA
04-24-2008, 09:46 AM
bende fazla anlamadım bu konuyu ya :S hangi konuda sorulur sorular? yada oylesinemi? herkes acabilir mi boyle bir konu? sen unlu birimisin? burasi magazin forumumu? eger deilse neden boyle bir konu acildi? :D al sana bir suru soru!
CHOYHONACHI
04-24-2008, 04:48 PM
Senin beklediğin soruları ben sormam...Benim sorularımada sen cevap vermessin :mrgreen:
bu kime yonelik bilemiyorum, ama benim icin zaten sen cevap verenler arasindansin, oguz abi ... haberin ola da, ki bunu ilk posta belirtmisim ... :cool:
Lopiddin
04-24-2008, 05:11 PM
Burada kim kime soru soruyor, ve kim cevap veriyor??
CHOYHONACHI
04-24-2008, 05:24 PM
Soru bitti mi,
Uzbekistanda hangi standartlar var, hangileri zorunlu, en cok hangisi ragbette
Standartlara kalite belgelerine sahip olmayan firmaların oranı nedir
http://www.standart.uz
bu site senin cok isine yaracak umarim. Site Inglizce, Ozbekce ve Ruscadir. Senin tum sorularina cevap verecek diye dusunuyorum. Orda FAQ ve Feedback icin bilgi ve kontaktlar var, istedgiin kadar soru sorabilirsin abisi.
:cool:
CHOYHONACHI
04-24-2008, 05:37 PM
bende fazla anlamadım bu konuyu ya :S hangi konuda sorulur sorular?
Konularla kendimizi sinirlamayalim ...
yada oylesinemi?
Oylesine ciddi ...
herkes acabilir mi boyle bir konu?
Isterse evet, Open New Thread dugmesine basaraktan azcik zahmet etmeli
sen unlu birimisin?
Evet, kendi yoremde ... bana cogu kimse selam verir ...
burasi magazin forumumu?
Burasi Genel forum ... ister magazin yaparsin ister magazin degil
eger deilse neden boyle bir konu acildi?
Cevap bir onceki cevapta, satirlar arasi okuman ve anlaman lazim ... :cool:
Burada kim kime soru soruyor, ve kim cevap veriyor??
Ilk basta Sorulari benden sorarsiniz ve ben cevaplarim noktasindan yola cikmistim, ama suan bakiyorumda herkez soru sorabilir ve cevaplayabilir diye dusunyorum. :cool:
Tabriz_Han
04-24-2008, 05:40 PM
Choyanachi, Turkistan'da icilen caylari anlat, Ozbekistanda Kok Chayi mesur oldugunu duymusum.
CHOYHONACHI
04-24-2008, 07:20 PM
Choyanachi, Turkistan'da icilen caylari anlat, Ozbekistanda Kok Chayi mesur oldugunu duymusum.
Evet, guzel bir konuya dokundun abisi ...
Aslinda Ozbek cay kulturu, Kok Chay, Chayhane ve Chayhaneci konulari chok genish ve anlatilmasi uzun suren konulardir, ama ben kisaca anlatmaya calisacagim, ki daha sonra seni ilgilendiren bir konu varsa devam ederiz ...
Genel bakis ile Cay kulturunu soyle anlatabiliriz. Ozbeklerde misafirlige geldiysen cay misafire hemen uzatilir. Geneleksel o'zbek pialesinde uzatilir ve caydanliginda demlenir cay. Misafiri ne kadar giris kapisindan uzaga, en uzak koseye oturturmak misafire ne kadar buyuk saygi gosterdigini anlatir. Ayni sekilde pialedeki cay miktarida misafire gosterilen saygiyi anlatir. Eger pialeyi doluyasina doldurmak en buyuk saygisizlik anlamina gelir. Ne kadar az doldurursan o kadar cok saygi gosterilmis olur misafire. Sebebide ev sahibi boylelikle misafire cok sik sekilde cayini tazelemis olur. Yani az koyduysan cayi, misafir onu hizli bitirir ve sicak olarak bitirir, ki bitirir bitirmez hemen cay koymak lazim pialesine. Ozbeklerde cayi sicakken icmek genelektir. Misafir geldimi kuru-yemis, ekmek, bal, kaymak, meyvelerle doldurulmus masada hemen cay uzatilir. Cay cogu zaman sekersiz tuketiyorlar. Cayi hem siyah hemde kok cay olarak kullaniliyor ozbeklerde.
Cay demleme proseduru kendisine has bir sirasi vardir. Ilk basta sicak su ile caydanlik bir kere isitilir ve su dokulur, daha sonra cayi attiktan sonra 1/4 kadarina kaynak su konur. 2-3 dakika sonra yarisina su konduktan sonra gene sicak bir soba ustunde bekletilir. En sonunda da caydanlik dolduruyasa doldururlur. Cay misafire uzatmadan once bir pialeye yarisina kadar cay konur ve tekrar caydanliga dokulur. Bur prosedur uc kere yapilir. Daha sonra pialelere teker teker konularak misafirlere uzatilir. Yasi buyuk ve erkeklerden baslanir cay uzatim sirasi. Cay sag el ile uzatilir. Sol el ile uzatmak saygisizlik sayilir.
devam gelir ...
emirkaan
04-25-2008, 01:20 AM
. Ayni sekilde pialedeki cay miktarida misafire gosterilen saygiyi anlatir.
Uy uy uy. Hemen bir ozbeke misafir olmak gerek
Kayserili sana misafir olabilirmiyim
Sierna cok uzak bana, ama kayseri yakın
Mbicere uzbek kızı arıyorum dediginde cok kızmıştım.Sonra biri geldi heratarafa telefon numarasını bıraktı.
Ama sanırım biraz haklılar gibi.
Yani bunları duyunca hak verir gibi oldum
Pilav olacak, cayı sevecek, misafiri sevecek, gelenek ve goreneklere baglı
Desene muhlisle boşa kavga ettik. Boşa kufur etti cocukcagız:D
CHOYHONACHI
04-25-2008, 02:12 AM
Standartlara alakali soru sormadigina gore cevabini almissin galiba emirkaan?
CHOYHONACHI
04-25-2008, 02:20 AM
Evet, guzel bir konuya dokundun abisi ...
Aslinda Ozbek cay kulturu, Kok Chay, Chayhane ve Chayhaneci konulari chok genish ve anlatilmasi uzun suren konulardir, ama ben kisaca anlatmaya calisacagim, ki daha sonra seni ilgilendiren bir konu varsa devam ederiz ...
Genel bakis ile Cay kulturunu soyle anlatabiliriz. Ozbeklerde misafirlige geldiysen cay misafire hemen uzatilir. Geneleksel o'zbek pialesinde uzatilir ve caydanliginda demlenir cay. Misafiri ne kadar giris kapisindan uzaga, en uzak koseye oturturmak misafire ne kadar buyuk saygi gosterdigini anlatir. Ayni sekilde pialedeki cay miktarida misafire gosterilen saygiyi anlatir. Eger pialeyi doluyasina doldurmak en buyuk saygisizlik anlamina gelir. Ne kadar az doldurursan o kadar cok saygi gosterilmis olur misafire. Sebebide ev sahibi boylelikle misafire cok sik sekilde cayini tazelemis olur. Yani az koyduysan cayi, misafir onu hizli bitirir ve sicak olarak bitirir, ki bitirir bitirmez hemen cay koymak lazim pialesine. Ozbeklerde cayi sicakken icmek genelektir. Misafir geldimi kuru-yemis, ekmek, bal, kaymak, meyvelerle doldurulmus masada hemen cay uzatilir. Cay cogu zaman sekersiz tuketiyorlar. Cayi hem siyah hemde kok cay olarak kullaniliyor ozbeklerde.
Cay demleme proseduru kendisine has bir sirasi vardir. Ilk basta sicak su ile caydanlik bir kere isitilir ve su dokulur, daha sonra cayi attiktan sonra 1/4 kadarina kaynak su konur. 2-3 dakika sonra yarisina su konduktan sonra gene sicak bir soba ustunde bekletilir. En sonunda da caydanlik dolduruyasa doldururlur. Cay misafire uzatmadan once bir pialeye yarisina kadar cay konur ve tekrar caydanliga dokulur. Bur prosedur uc kere yapilir. Daha sonra pialelere teker teker konularak misafirlere uzatilir. Yasi buyuk ve erkeklerden baslanir cay uzatim sirasi. Cay sag el ile uzatilir. Sol el ile uzatmak saygisizlik sayilir.
devam gelir ...
devami ...
Ozbek cay kulturu Turk cay kulturunden biraz farkli ama genelinde bir birine yakin oratk noktalari vardir ... Turkiyedeki kahvehane ve Ozbekistandaki Chayhaneler ... ikisininde ziyaretten maksati cogu zaman erkekleri bir araya getirmek, hos bir sohbet etmek, son haberleri duymak, yani guzel zaman gecirmek ... gunduz is yorgunlugunu aksam Chayhaneyi ziyaret ederek giderilir ... ama farkli noktasi suki Turk kahvehanesinde genel olarak cay ve kahve icilirse, Ozbek Cayhanelerinde cayin yani sira meshur ozbek pilavida yapilir (yada ozbek corbasi, dimlama) ... ozbek pilavi ayri cok genis bir konusu icerik olarak ondan dolayi ona simdi girmiyoruz zaten ...
ozbeklerin ko'k cay icmesinin sebebide onun biraz aci ama dile hos gelen tadinin yani sira genel olarak (Cin kaynaklardan da bildginiz gibi) ko'k cay tansyonu dusuruyor ...
devami olsun mu?
emirkaan
04-25-2008, 02:40 AM
Standartlara alakali soru sormadigina gore cevabini almissin galiba emirkaan?
Araştırıyorum.Bakıyorum.Merak etme,bende soru çok
Alparslan
04-26-2008, 06:33 AM
Kesin su dandik arkasında destegi olmayan icine toz giden kulaklıgı bile sorunlu olan kapagı takarken kırılan ekranı 2-5 ayda morlaşan kamerası karıncalanan dandik cin oyuncakları cep telefonlarından getirmişssindir.
Bizde derlerki dolandırıcı adamın bahanesi cok olur
Eger gercek vatandaş isek, gercek milliyetciysek bazı sorunsalların arkasına sıgınıp kacakcılıga veya yeltenmeye kılıf yapmamalıyız.
Yaşlı iken herkes namaz kılar onemli olan delidoluiken kılmak diyoruz ya
onun gibi onemli olan zor durumlarda milliyetciligimiizi koruyabilmek
.......
İşin birde satış sonrası var
Buda vatandaşın birbirni bilerek veya bilmeyerek kazıklanmasından başka bişey degil.
En aşagı 50 cin menşeili firmadn ortaklık, distrubtorluk teklifi almışımdır.
Belki kabul setseydim şimdi burad ayazmak yerine bilmem ne uluslararası fuarda hararetli iş pazarlıklarında olurdum
Ama ben yapmadım. Biz yapmadık.
Biz hala cin malına karşı ayakta kalmaya calışıyoruz
Bu ugurda batsak bile asla vergisiz kul hakkı sahtekarlık urunlerine girmeyi duşunmuyrum
Turkiyedeki bazı cin sevdalıları yuzunden bize artık kendi ulkemizde talep azalıyor
Bizde başka pazarlar arama telaşında kalıyoruz
İşin pozitif tarafı bu cin furyası olmasaydı turkiye bize yetecekti ve biz dışarıya acılmayacaktık
şimdi global firma yolndayız
O dedigin mallari getirseydim neden yazayim? Getirdigim mali gururla soyliyeyim inceleme dergileri 1. secti(Telepati dergisi en iyi fiyat/performans odulu) satis sonrasi da olmazsa zaten mal satilamaz, sonucta cin malini marka yapan BENIM. Marka cin mali degil, marka SATAN FIRMA. Biz cin firmalari ile ORTAKLIK yapmiyoruz, kendi markamizin uretimini yaptiriyoruz.He malim ne vergisiz ne kul hakki ne de sahtekarlik urunu, catir catir calisan urun, kusuru mu? Cin mali olmak... Peki o maldan kazanilan para ile ne yapilir? Iste orasi muhimdir... Ayrica bu mal sebebiyle odedigim vergi karimdan yaklasik %25 fazla, istihtam ettigim adam sayisi da 20 civari, simdi ben kotu bir is mi yapmisim? HAYIR! Ureticisini sadece ITHALATI kesmekle koruyamaz devlet, uretim belgesi istedik adam sanayi bakanligi bilmemne muduru haberi yok... Eeee biz yatacak miyiz? Yata yata anca SOYLENILIR, IS YAPILMAZ!
Aybike
04-26-2008, 11:24 AM
Cok merak ettim su ozbek pilavini valla..
iyi bir tarifi olsada yapsam ,denesem...Varmi tarifi tam verebilecek..Olculerini filan..
Bu arada ben bir ozbekistan gezisi yapmak istiyorum...Bilet ,otel vs ...asagi yukari iki kisiye ne kadara mal olur..
Basin karti ise yararmi orda..Basin indirimi filan :)
Pilav arapca bir sozcuk, Ozbegi olsa ne yazar?
Ben en can alıcı soruyu sormak istiyorum.
Oranın kızları nasıl? :lol: Yozlasma ne halde? Eski yontem erdem anlayısı halen gecerli mi?..
kurshad
04-26-2008, 03:55 PM
Arapca pilav "roz" demektir. Pilav(palav) kelimesinin kokeni muhtemelen farscadir.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F 75456518CA
Ozbek pilavi havuc ve kuzu etiyle yapilir. Orijinalinde yilki(at) eti de kullanilir..
Daha gecen gun yedim. Turkiyeye gelisim serefine annem yapmis. Sagolsun, ellerine saglik..;)
CHOYHONACHI
04-26-2008, 07:20 PM
iyi bir tarifi olsada yapsam ,denesem...Varmi tarifi tam verebilecek..Olculerini filan..
Bu arada ben bir ozbekistan gezisi yapmak istiyorum...Bilet ,otel vs ...asagi yukari iki kisiye ne kadara mal olur..
Basin karti ise yararmi orda..Basin indirimi filan :)
Ablasi, zaten merak etmen cok dogaldir ... neden mi? cunku cok meshur ve anlatiklari kadar cok guzel ve tatlidir bu ozbek pilavi ...
Hemen soyluyorum - ozbek pilavi cok duydurucu ve agir bir yemektir, ama biz ozbekler sabahleyin cok erken - dugunlerde, ogleyin, aksamleyin ve hatta arasira yatmadan once 00:00 (24:00) yiyebildigimiz icin bizim icin pilav yemek agir gelmiyor ... (bu - uygurlar durmadan lagman (uygurca spagetti) yemelerine benziyor) ... yagli ve kalorili bir yemektir ...
Ozbek pilavinin en az 50 tur cesitleri ve hazirlama yontemleri vardir ... ben sana en basiti anlatmaya calisacam ...
Ingredients:
Bitkisel yag - 300 gr
Et (kuzu) - 700 gr
Havuc - 1000 gr
Sogan - 500 gr
Pirinc - 1000 gr (Ben Turkiyedeyken Baldo pirinci ile denemistim, guzel cikiyor, ama tabi bizim Devzira pirinci ozeldir)
Bu en basit olan ozbek pilavinin icerigi, ama sarimsak, aci biber, kurutulmus uzum, elma, nar, kuyruk yagi, nohut, domates gibi cok eklentiler eklenerek degisik ozbek pilavlari yapilabilir ...
Ozbek pilavini yapmadan once Aybike hanim, kendinizde tum kadinlik hislerini yok ederek kendinizi sanki erkek gibi dusunun, cunku ozbek pilavini cok guzel sadece erkekler yapabilir ;) ha bir de kazan varsa kazanda yapin, yoksa alti kalin olan tencerede idare eder ...
Eti ister kucuk dugrayin ister yumruk kadar ... sonucu itibariyle eninde sonunda bu et dogralanacaktir ... sogani enlemesine yuvarklak olarak yuzuk gibi dograyin ... havucuda uzun ama ince cubuk seklinde dograyin ... mutafk robotu yada rendeyi hic kullanmasini tavsiye etmem ... tum zevki onu dogramadir ... :)
Yagi tencereye konduktan sonra cok kizmasini bekleyin ... duman cikana kadarda bekleyebilrisiniz ... eti kazana attiktan sonra etin ustu kavurulacaga kadar bekleyip sogani atiyorsunuz ... sogan kahve rengi alana kadar kavuruyorsunuz (ama yanacak kadar degil) ... zaten bu soganin kahve gibi rengi pilavin sarisin olmasini sagliyor ... daha sonra havucu kazana atiyorsunuz ... ha bu ara, eti kazana atarken, evet unutmayin eti kazana atar atmaz, pirinci iyice yikadiktan sonra onu orta sicaklikta suvda bekletiyorsunuz ... havucumuz, etimiz, soganimiz kavuruluyor ... (kazani yada tencereyi agzini kapatmayin) ... havucumuz olmus bir hali alinca, yani ezilmis gibi oldugu zaman kaynak su dokuyoruz tencereye ... ne kadar mi? valla tenceredeki malzemeden 5 santim dolana kadar su dokuyorsunuz ... simdi kazandaki malzeme kaynaryarak kendine gelmeli ... ara sira tuzunu falan bakin ... sakin karishtirmayin ... cunku zaten ezilmis ezilmis havuc tamamiyla ezilir ve erir ... 20 dakika falan kaynadiktan sonra islanmis pirinci suyunu dokerek tencerye koymak lazim ... soyledigim gibi tencerye karistirmayin sadece pirinci homojen olarak tenceredeki malzemenin uzerine koyun ... pirinc duz bir sekilde en ustte kalmali ... daha sonra atesi uykseltiryosunuz ... neden? ... yuksek sicaklik suyun uste buharlasmasini ve pirinci pisirmesini saglar, alta yag ise alktaki et, sogan ve havuc karisimin dahada tadinin cikmasini saglar ... tenceredeki su buharlasiyor ve pirinc ustunde suv kalmiyor ... arasira uzun bir cubuk ile pilavda degisik yerlerde delikler yapabilirsiniz, ki alta kalan su buharlassin ... baktiniz, pirinc ustunde su kalmadi, atesi minimume indirerek tencerinin agzini kapityorsunuz ... yani pilaviniz demleniyor ... 20 dakika demlenmesi lazim ... bu durumlarda en onemlisi kazan dibinin yakmamak ... 20 dakika demlendikten sonra tenceredeki pilavi iyice karistirarak misafirlere yada aileye sunabiliriz ... yaninda isterseniz coban salatasida iyi gider ... en onemli tabiyki ko'k cay ... onuda ihmal etmezseniz evninizde tam ozbek kulutur havasi yasanir ...
Afiyet olsun ...
PS/ Ozbekistan gezisi hakinda daha sonra bilgi verecem ...
CHOYHONACHI
04-26-2008, 07:49 PM
Pilav arapca bir sozcuk, Ozbegi olsa ne yazar?
:laugh: ... sen her halde kaynatilmis pirinc ile hatta en az Konya usulu pilavi arasindaki daglar gibi farki bilmiyorsun galiba, ozbek pilavini tadini ve ozelligi anlamaman cok dogaldir ... :cool:
Oranın kızları nasıl? :lol:
Coktan bekledigim bir soru ... evet, etrafimdaki 700 abazalardan her zaman duydugum bir soru ... :twisted: ne kadar igrencsiniz ... :twisted:
... sen her halde kaynatilmis pirinc ile hatta en az Konya usulu pilavi arasindaki daglar gibi farki bilmiyorsun galiba, ozbek pilavini tadini ve ozelligi anlamaman cok dogaldir ...
Pilav sozcugune gıcıgım var :D
Coktan bekledigim bir soru ... evet, etrafimdaki 700 abazalardan her zaman duydugum bir soru ... ne kadar igrencsiniz ...
Ya ben fiziksel ozellikleri nasıl, ne giyiyorlar, ne suruyorlar...falan diye sormadım ki
Yozlasma ne halde? Eski yontem erdem anlayısı halen gecerli mi?..
Diye sordum. Kadın bir ulkenin gelecegini yetistiren kimsedir, dolayısıyla ulkenin gelecegidir. Bu kimseler cok ustun erdem anlayısına dahip olmalılar. Orada bize oranla erdem anlayısı daha mı iyi? Yani tamamen o mantıkla sordum....:lol:
LIBRA
04-27-2008, 01:18 AM
hocam benim sorularima boyle ayrintilarla cvp vermen sart degildi ya... ben o sorulari konuyu biraz sacma buldugumdan dolayi espiri olsun diye sormustum =))
Aybike
04-27-2008, 11:06 AM
Tesekkur ederim cayhaneneci..
Sali gunu yapacagim...burda yazarim sonucu...:)
CHOYHONACHI
04-27-2008, 05:17 PM
Tesekkur ederim cayhaneneci..
Sali gunu yapacagim...burda yazarim sonucu...:)
dene bakalim ablasi ...
sonucu bir yazda bazi pilav tadindan anlamayanlarin gozu ciksin ... :twisted: :laugh:
ama tabiki ozbek pilavini Ozbekistana geldigin zaman gercek cayhanede gercek cayhanecinin eli ile yapilmisini yemeni tavsiye ederim ...
PS/ Bir deep note daha: pilava baslamdan once: "Bu benim elim degil, gercek usta cayhanecinin eli" diyerekten tencereye yagi dokersen faydali olur diye dusnuyorum ... benim hanim hep boyle yapar ... ;) :lool:
CHOYHONACHI
04-27-2008, 05:26 PM
hocam benim sorularima boyle ayrintilarla cvp vermen sart degildi ya... ben o sorulari konuyu biraz sacma buldugumdan dolayi espiri olsun diye sormustum =))
senin de bu cevaplari ciddiye almana gereNk yok ... zaten bende sorulari samca buldugum icin boyle kafadan atarak cevap vermistim ... :cool:
kafana takma kardesim ... :laugh:
CHOYHONACHI
04-27-2008, 05:44 PM
Pilav sozcugune gıcıgım var :D
giciklik meselesini hic konusmaya gerek yoktur ... yoksa forumun yarisi birbirine gicik oldgunu oratya cikar ... :cool:
Ya ben fiziksel ozellikleri nasıl, ne giyiyorlar, ne suruyorlar...falan diye sormadım ki iyiki niyetin baskaymis ... en azindan kafasi sulanmakla dolulardan bir tane azaldi demektir bu ... :cool:
ama soruyu oyle baslamisinki ... simdi can alici soruyu soralim falan ... bende dedim bu MGAS kesin tecavuzcu COSKUNdur ... diye korktum ... :cool:
Yozlasma ne halde? Eski yontem erdem anlayısı halen gecerli mi?.. Diye sordum. Kadın bir ulkenin gelecegini yetistiren kimsedir, dolayısıyla ulkenin gelecegidir. Bu kimseler cok ustun erdem anlayısına dahip olmalılar. Orada bize oranla erdem anlayısı daha mı iyi? Yani tamamen o mantıkla sordum....:lol:
Orasi ayri derin bir konu ... gel sunu bir zamanim olsun seninle bir konusalim ... :cool: bugun zaten pazartesi (sizde daha gunes ufukta gorunmedi, sabah 03:00) ... cok yogun bir gun olacaktir ... zaten bugun kafile cikartiyorum Istanbula ... :cool:
Tabriz_Han
04-27-2008, 07:14 PM
Choyhonachi
devami ...
Ozbek cay kulturu Turk cay kulturunden biraz farkli ama genelinde bir birine yakin oratk noktalari vardir ... Turkiyedeki kahvehane ve Ozbekistandaki Chayhaneler ... ikisininde ziyaretten maksati cogu zaman erkekleri bir araya getirmek, hos bir sohbet etmek, son haberleri duymak, yani guzel zaman gecirmek ... gunduz is yorgunlugunu aksam Chayhaneyi ziyaret ederek giderilir ... ama farkli noktasi suki Turk kahvehanesinde genel olarak cay ve kahve icilirse, Ozbek Cayhanelerinde cayin yani sira meshur ozbek pilavida yapilir (yada ozbek corbasi, dimlama) ... ozbek pilavi ayri cok genis bir konusu icerik olarak ondan dolayi ona simdi girmiyoruz zaten ...
ozbeklerin ko'k cay icmesinin sebebide onun biraz aci ama dile hos gelen tadinin yani sira genel olarak (Cin kaynaklardan da bildginiz gibi) ko'k cay tansyonu dusuruyor ...
devami olsun mu?
Bolsun ustad :cool:
Saglik acidan, Cay'in inanilmaz faydalari var, hamimiz choyimizi bol bol ichelim!
Sirena
04-27-2008, 11:28 PM
Ben de yazabilir miyim bu dalda?
Arkadaşlar Özbekler neden yemekle çay içtiklerini anlamak için, Özbek pilavıyla buzlu su deneyin:D O zaman anlarsınız neden pilavla çay içtiklerini lol
Bir de oka, çayı neden 3 kere çaydanlığa geri döktüklerini de anlatır mısınız?;)
CHOYHONACHI
04-28-2008, 12:12 AM
Ben de yazabilir miyim bu dalda?
Arkadaşlar Özbekler neden yemekle çay içtiklerini anlamak için, Özbek pilavıyla buzlu su deneyin:D O zaman anlarsınız neden pilavla çay içtiklerini lol
Sirena, kac sene Turkiyede yasiyorsunuz bilmiyorum, ama anladigim kadariyla, hala yemekle su icmeye alisamadiniz her halde ... :lol:
Memlekette calisirken bir misafirimiz geldiydi USA'dan ... onu dogal olarak dag guzelligin gostermeye, kirgiz kulturlerinden esinti olsun diye onu coban evine, dagdaki yaylaya goturduk ... coban hemen bir tane kuzuyu halleti ve eti ve kuyruk yagindan hem kirgiz yemekleri hemde bir ozbek pilavi yaptik ... adam bunlari yedikten sonra dogal olarak susadi ve su istedi ... 100 % ekolojik temiz su icecem diye tuturdu ve yandan akan nehirden buz gibi suyu icti ... daha sonra olan ona oldu ... yag tabiki bogazinda donunca bogazi kapandi ve hava alamaz oldu ... zaten dagdayiz ... adamciz az kalsin gidiyordu ... ne etrafta bir ambulans olsa ne doktor ... (dagdayiz ya) adam kaynak caylari ictirdik oyle kurtardik ... :laugh: salak Amerikanlilar ... :lool:
Bir de oka, çayı neden 3 kere çaydanlığa geri döktüklerini de anlatır mısınız?;)
Cay 3 kere caydanliga geri dokulmesini sebebi cayin deminin iyice cikmasi icin yapilir bu ... hani doktugunu zaman icinde karisir ya ...
Ilk fincani caydanliga geri dokerken "hozir loy bol'di" derler, yani "suan cay degil camur oldu" ...
ikinci defa geri doktugu zaman "hozir esa moy bo'ldi" derler, yani "simdi ise yag oldu" ...
Ucuncu kez dokerkende "endi mana coy bo'ldi" derler, yani "simdi iste cay oldu" ...
LIBRA
04-28-2008, 01:04 AM
senin de bu cevaplari ciddiye almana gereNk yok ... zaten bende sorulari samca buldugum icin boyle kafadan atarak cevap vermistim ... :cool:
kafana takma kardesim ... :laugh:
cevaplari ciddiye almadigimdan dedim choyhonachi kardes :lol:
ben hic birseyi kafama takmam, tanisaydin bilirdin ;) ee ne demisler sacma konuya sacma sorular.... bosver sende sacma sorulara sacma cevaplar vermeye devam et!:rolleyes:
PS: gerenk derken...?
CHOYHONACHI
04-28-2008, 01:17 AM
cevaplari ciddiye almadigimdan dedim choyhonachi kardes :lol:
ben hic birseyi kafama takmam, tanisaydin bilirdin ;) ee ne demisler sacma konuya sacma sorular.... bosver sende sacma sorulara sacma cevaplar vermeye devam et!:rolleyes:
PS: gerenk derken...?
:cool: seni tuttum LIBRA ... :cool:
PS/ gereNk yok ... Nayir, Nolamaz ...
bu ara daha yenisin galiba TURKIYE'de? biraz Cunyet Arkin klasik turk filmlerini izlemeni tavsiye ederim ... :cool:
"Dunyayi kurtaran adam" cok guzel bir filmdir ...
Sirena
04-28-2008, 01:47 AM
Sirena, kac sene Turkiyede yasiyorsunuz bilmiyorum, ama anladigim kadariyla, hala yemekle su icmeye alisamadiniz her halde ... :lol:
Memlekette calisirken bir misafirimiz geldiydi USA'dan ... onu dogal olarak dag guzelligin gostermeye, kirgiz kulturlerinden esinti olsun diye onu coban evine, dagdaki yaylaya goturduk ... coban hemen bir tane kuzuyu halleti ve eti ve kuyruk yagindan hem kirgiz yemekleri hemde bir ozbek pilavi yaptik ... adam bunlari yedikten sonra dogal olarak susadi ve su istedi ... 100 % ekolojik temiz su icecem diye tuturdu ve yandan akan nehirden buz gibi suyu icti ... daha sonra olan ona oldu ... yag tabiki bogazinda donunca bogazi kapandi ve hava alamaz oldu ... zaten dagdayiz ... adamciz az kalsin gidiyordu ... ne etrafta bir ambulans olsa ne doktor ... (dagdayiz ya) adam kaynak caylari ictirdik oyle kurtardik ... :laugh: salak Amerikanlilar ... :lool:
Cay 3 kere caydanliga geri dokulmesini sebebi cayin deminin iyice cikmasi icin yapilir bu ... hani doktugunu zaman icinde karisir ya ...
Ilk fincani caydanliga geri dokerken "hozir loy bol'di" derler, yani "suan cay degil camur oldu" ...
ikinci defa geri doktugu zaman "hozir esa moy bo'ldi" derler, yani "simdi ise yag oldu" ...
Ucuncu kez dokerkende "endi mana coy bo'ldi" derler, yani "simdi iste cay oldu" ...
Türkiye'de yemekleri kuyruk yağıyla yapmıyorum, özellikle Izmir'de zeytin yağı kullanıyoruz (ama tüm yemeklerde değil tabii) dolayısıyla su içsem de olur, (veya ayran, kola neyse...), alıştım da, 3,5 sene oldu, ama Özbekistan'da yemekle asla su içmem, sonucu bilirim:D
Çayın üç kere geri dökülmesiyle ilgili bir şey daha var, "issiq-sovuq":D batıl inanç, ama inananlar var:D
Sirena
04-28-2008, 01:53 AM
Konu içecek hakkında gitmişken "gazlı" suyu hatırladım :) Müsadenizle anlatayım. Belki ileride böyle soru sorarlar;)
Özbekistan veya eski Sovyet Cumhuriyetlerinde restoran, lokantada vsr.de su istediğiniz zaman hemen ardından soru gelir "S gazom", "Bez gaza", (gazlı veya gazsız :D) "gazlı" dedikleri maden suyu oluyor:D gazsız da normal su.
Çok gülmüş gibi oluyorum
Ama seviyorum memleketimi...
CHOYHONACHI
04-28-2008, 02:21 AM
Arkadaslar bu ara sorularinizi sadece bana degil Sirena'ya da sorabilirsiniz. ;)
CHOYHONACHI
04-28-2008, 02:24 AM
Türkiye'de yemekleri kuyruk yağıyla yapmıyorum, özellikle Izmir'de zeytin yağı kullanıyoruz (ama tüm yemeklerde değil tabii) dolayısıyla su içsem de olur, (veya ayran, kola neyse...), alıştım da, 3,5 sene oldu, ama Özbekistan'da yemekle asla su içmem, sonucu bilirim:D
Çayın üç kere geri dökülmesiyle ilgili bir şey daha var, "issiq-sovuq":D batıl inanç, ama inananlar var:D
Biz Istanbuldayken tum kasaplari gezdik bitirdik kuyruk yagi bulacaz diye ... :laugh: yok ... kuyruk yagi yok ... selulut, yagli yemek zarar falan geyigi ... enunde sonunda Kurbani bayraminda bulduk beee ... Kurban kesenlerden istedik ... :lol:
Sirena
04-28-2008, 02:44 AM
Biz Istanbuldayken tum kasaplari gezdik bitirdik kuyruk yagi bulacaz diye ... :laugh: yok ... kuyruk yagi yok ... selulut, yagli yemek zarar falan geyigi ... enunde sonunda Kurbani bayraminda bulduk beee ... Kurban kesenlerden istedik ... :lol:
Istanbul'da olmayabilir ama doğuda var, hava şartları, yaşam şartları, fiziksel aktivite insanların yağları eritebilme kapasitesini etkiliyor.
Harbi ne yapıyorlar Istanbul'da kuyruk yağlarını? duyduğuma göre sabun üretiminde falan kullanıyorlarmış:rolleyes:
Erzurum'un soğuğunda zeytin yağlı yemekle beslenen donar.
CHOYHONACHI
04-28-2008, 02:51 AM
Istanbul'da olmayabilir ama doğuda var, hava şartları, yaşam şartları, fiziksel aktivite insanların yağları eritebilme kapasitesini etkiliyor.
Harbi ne yapıyorlar Istanbul'da kuyruk yağlarını? duyduğuma göre sabun üretiminde falan kullanıyorlarmış:rolleyes:
Erzurum'un soğuğunda zeytin yağlı yemekle beslenen donar.
sadece kuyruk yagini sabun uretiminde kullansalardi ... duyduguma gore insan yaglarinida kullaniyorlar sabun uretiminde ... hani ameliyat oluyorlar ya zayiflayacam diye ... :rolleyes:
LIBRA
04-28-2008, 04:11 AM
:cool: seni tuttum LIBRA ... :cool:
PS/ gereNk yok ... Nayir, Nolamaz ...
bu ara daha yenisin galiba TURKIYE'de? biraz Cunyet Arkin klasik turk filmlerini izlemeni tavsiye ederim ... :cool:
"Dunyayi kurtaran adam" cok guzel bir filmdir ...
nayir, yeni degilim... =) ben sadece gerenk'i ''garang'' anladim... dalga geciyorsun sandimda biran =) ozellikle boldla yazinca ''N''yi, ben turkcem konusunda kimseyle tartismam abi, kendime guvenim sonsuz oldugundan dolayidir belki Dunyayi kurtaran adam'i sirf Cuneyt Akin'in fantastik - macera filmi oldugu icin izlemistim, yanilmiyorsam 2 kez. ama normalde sevmem eski duygusal, ask vs. turk filmlerini ''sezercik yavrum benim'' gibim IYYY! O_O bu arada turkiyeye geleli 3 sene oldu.
Bu arada kuyruk yagi konusu acilmisken, bulabilirsiniz aslinda ama kasaplarda ne bileyim marketlerin sarkuteri reyonlarinda falan satilmaz. Kasaba rica ederseniz yeni gelecek olan taze yeni kesilmis koyun etini getirirken yaninda size ozel kuyruk yaginida getiriverir... =) ama ayni gunde almaniz biraz zor, bir gun onceden haber vermeniz gerekir. Yazik, kullanmadiklari icin atiyorlar burada :(
ikbaljohn
04-28-2008, 04:19 AM
ama normalde sevmem eski duygusal, ask vs. turk filmlerini ''sezercik yavrum benim'' gibim IYYY!
Bacım benim,bi tanem benim:uups::lol:
Ne zaman Taşkente geliyosunuz? Özledik sizi :cool:
Demir Kağan
04-28-2008, 04:24 AM
Ikbal aga, senin su amerikanli misafir misali, bizim Giresun ilinin yaylalarinin bir tanesinin adi da "Cobanbartan"dir yani "Coban bagirtan". Bizim bu kamil gitmis, yagli magli bir seyler yemis de yemis, e yayla bu, hem buz hem mis suyu var, su icmis. derken, yaglar donmaya baslamis ve eleman bagira bagira olmus. :)
LIBRA
04-28-2008, 04:25 AM
Emmioglu konu disina cikmiyak, yoksa CHOYHONACHI kizar kesin :lol:
neyse hatrin icin cevap: ne zaman gelecegimiz daha belli degil be abi =( siz sordukca benim yaram tazeleniyor...
D_K: abi senin turku noldu?
Aybike
04-28-2008, 04:28 AM
Konu içecek hakkında gitmişken "gazlı" suyu hatırladım :) Müsadenizle anlatayım. Belki ileride böyle soru sorarlar;)
Özbekistan veya eski Sovyet Cumhuriyetlerinde restoran, lokantada vsr.de su istediğiniz zaman hemen ardından soru gelir "S gazom", "Bez gaza", (gazlı veya gazsız :D) "gazlı" dedikleri maden suyu oluyor:D gazsız da normal su.
Çok gülmüş gibi oluyorum
Ayni olay (Gaz) Fransa,italya,ispanya da da gecerli...
Almanya nin bazi bolgelerinde de gazli mi diye soruyorlar..:)
ikbaljohn
04-28-2008, 04:28 AM
Emmioglu konu disina cikmiyak, yoksa CHOYHONACHI kizar kesin :lol:
neyse hatrin icin cevap: ne zaman gelecegimiz daha belli degil be abi =( siz sordukca benim yaram tazeleniyor...
Yarana biraz tuz koymak istedim:uups::lol:
Şaka-maka;)
ON: Hababam sınıfı filmini seyretmek istiyom.Nerden bulabilirim?
WebMonster
04-28-2008, 07:21 AM
Yarana biraz tuz koymak istedim:uups::lol:
Şaka-maka;)
ON: Hababam sınıfı filmini seyretmek istiyom.Nerden bulabilirim?
http://duckyshack.co.uk/u/1604/f95923953.jpg
http://rapidshare.com/files/107122091/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part1.rar
http://rapidshare.com/files/107136156/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part2.rar
http://rapidshare.com/files/107149207/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part3.rar
Şifre: www.depovip.net
Seckjin Khan
04-28-2008, 08:00 AM
http://duckyshack.co.uk/u/1604/f95923953.jpg
http://rapidshare.com/files/10712209...skan.part1.rar
http://rapidshare.com/files/10713615...skan.part2.rar
http://rapidshare.com/files/10714920...skan.part3.rar
Şifre: www.depovip.net
kopyala yapıştır yaparken bağlantı linkini kopyala yap çünkü linkleri tam alamamışsın...
WebMonster
04-28-2008, 08:08 AM
kopyala yapıştır yaparken bağlantı linkini kopyala yap çünkü linkleri tam alamamışsın...
Haklısın, düzeltilmiştir...
http://rapidshare.com/files/107122091/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part1.rar
http://rapidshare.com/files/107136156/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part2.rar
http://rapidshare.com/files/107149207/hababam_sinifi_sinifta_kaldi_DepoVip-Sunar_By_Askan.part3.rar
CHOYHONACHI
04-28-2008, 05:18 PM
nayir, yeni degilim... =) ben sadece gerenk'i ''garang'' anladim... dalga geciyorsun sandimda biran =) ozellikle boldla yazinca ''N''yi, ben turkcem konusunda kimseyle tartismam abi, kendime guvenim sonsuz oldugundan dolayidir belki Dunyayi kurtaran adam'i sirf Cuneyt Akin'in fantastik - macera filmi oldugu icin izlemistim, yanilmiyorsam 2 kez. ama normalde sevmem eski duygusal, ask vs. turk filmlerini ''sezercik yavrum benim'' gibim IYYY! O_O bu arada turkiyeye geleli 3 sene oldu.
Bu arada kuyruk yagi konusu acilmisken, bulabilirsiniz aslinda ama kasaplarda ne bileyim marketlerin sarkuteri reyonlarinda falan satilmaz. Kasaba rica ederseniz yeni gelecek olan taze yeni kesilmis koyun etini getirirken yaninda size ozel kuyruk yaginida getiriverir... =) ama ayni gunde almaniz biraz zor, bir gun onceden haber vermeniz gerekir. Yazik, kullanmadiklari icin atiyorlar burada :(
yavas yavas aciliyor ufugun perdeleri ve gercek yuzunden aliyom esintileri ...
bir iki postunu okudumda bakiyom soyledigin kadar varmis Turkce bilgin ... tebrik ederim :cool:
Klasik Turk filmlerinde en sevdigim sahnelerden birisi iste o Sezercik hayatin ne kadar zor ve acisiz oldugunu anlayinca aslida basasi olmus, ama ikisibde haber olmayan amcaya :"bilmem-ne amca, sana BABA diyebilirmiyim?" diyerekten gozlere goz yaslari doldurmasi filmin en ucmus sahnelerinden bir tanesi ...
artik Kuyruk yagina ihtiyac yoktur LIBRA ... artik burda rahat rahat ozbek mutfagi bulabiliryoum ... zaten uc ayda bir eve gidince Samovorda (Cayhanede) artik goturuyoruz kuyruk yaginda pilavlari ... oiohhbeee simdi ama suzma salat nasil gider amaaaannnn
CHOYHONACHI
04-28-2008, 05:32 PM
Ikbal aga, senin su amerikanli misafir misali, bizim Giresun ilinin yaylalarinin bir tanesinin adi da "Cobanbartan"dir yani "Coban bagirtan". Bizim bu kamil gitmis, yagli magli bir seyler yemis de yemis, e yayla bu, hem buz hem mis suyu var, su icmis. derken, yaglar donmaya baslamis ve eleman bagira bagira olmus. :)
ama abi dag yaylasi ne guzel ama ... yaninda dag nehri sharilll-sharilll akiyor ... nehirde sen saazn avliyorsun ... etrafin yemyesillik ... biraz hava soguk ama olsun ... kimiz, sut derken bir tandir yapiyorsun kuzu etinden ... amanaanneyyyy ... aksamleyin de o kadar yuksektesinki yildizlar sana yakin gibi geliyor ... ve gok yuzu yildiz dolu ... yildiz kayiyor ... atla yayla gezisi ... kafan oyle dinleniyorkiii ...:cool:
CHOYHONACHI
04-28-2008, 05:35 PM
Çok gülmüş gibi oluyorum
Ayni olay (Gaz) Fransa,italya,ispanya da da gecerli...
Almanya nin bazi bolgelerinde de gazli mi diye soruyorlar..:)
Gaz-maz deyince bende Gaz-Voda'yi anlatir diye dusundum ... :laugh:
orasi apayri konu ki, zaten anlatmakla olmaz gormek lazim ... :lool:
LIBRA
04-29-2008, 01:55 AM
yavas yavas aciliyor ufugun perdeleri ve gercek yuzunden aliyom esintileri ...
bir iki postunu okudumda bakiyom soyledigin kadar varmis Turkce bilgin ... tebrik ederim :cool:
Klasik Turk filmlerinde en sevdigim sahnelerden birisi iste o Sezercik hayatin ne kadar zor ve acisiz oldugunu anlayinca aslida basasi olmus, ama ikisibde haber olmayan amcaya :"bilmem-ne amca, sana BABA diyebilirmiyim?" diyerekten gozlere goz yaslari doldurmasi filmin en ucmus sahnelerinden bir tanesi ...
artik Kuyruk yagina ihtiyac yoktur LIBRA ... artik burda rahat rahat ozbek mutfagi bulabiliryoum ... zaten uc ayda bir eve gidince Samovorda (Cayhanede) artik goturuyoruz kuyruk yaginda pilavlari ... oiohhbeee simdi ama suzma salat nasil gider amaaaannnn
suzme yogurdu hic sevmem :S nimet, oyle denmez ama ne yapayim normal yogurdu zor yiyorum. :) ozbek mutfaklari cok biliyorum, ama evde kullanmak istersen diye yazdim.. Sezercik yavrum benim filmindeki ''sezercik''e gicigim var O_O uyuz oluyorum cocuga, ozellikle fareninki gibi sesine... esintiler ne diyor? gercek yuzum nasilmis? :lol: merak ettim..
CHOYHONACHI
04-29-2008, 02:19 AM
suzme yogurdu hic sevmem :S nimet, oyle denmez ama ne yapayim normal yogurdu zor yiyorum. :) ozbek mutfaklari cok biliyorum, ama evde kullanmak istersen diye yazdim.. Sezercik yavrum benim filmindeki ''sezercik''e gicigim var O_O uyuz oluyorum cocuga, ozellikle fareninki gibi sesine... esintiler ne diyor? gercek yuzum nasilmis? :lol: merak ettim..
yok, ablasi ... artik Istanbulu terk edele seneler oldu ... ama kalbimiz bir kosesinde bu Istanbul ... Besiktas sahili, Sariyer boregi, Eminonu ekmek arasi baligi, Bebek nargilesi ... amaannnn ... nostiljik olduk kaldik ... dun Istanbuldan yeni gelen arkadaslarla konustum ama artik cekilmez diyorlar ... artik trafik adami bitiyor diyorlar ... aslinda 4 - 5 sene oncede aynisi diyorlardi ama ...
gercek yuzunmu? daha tam goremedim ... ama birazcik esintiler var .. onlari buraya yazdim ... :lol:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=45235&page=24
KOYUNCU
04-29-2008, 04:27 AM
yok, ablasi ... artik Istanbulu terk edele seneler oldu ... ama kalbimiz bir kosesinde bu Istanbul ... Besiktas sahili, Sariyer boregi, Eminonu ekmek arasi baligi, Bebek nargilesi ... amaannnn ... nostiljik olduk kaldik ... dun Istanbuldan yeni gelen arkadaslarla konustum ama artik cekilmez diyorlar ... artik trafik adami bitiyor diyorlar ... aslinda 4 - 5 sene oncede aynisi diyorlardi ama ...
gercek yuzunmu? daha tam goremedim ... ama birazcik esintiler var .. onlari buraya yazdim ... :lol:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=45235&page=24
Ya sen abi gorunuyorsun, ama ablası diyorsun
Ablası diye ablalar kucuklerine soylerler
Teyzelerde teyzesi diye hitap eder
Ben boyle biliyorum
KOYUNCU
04-29-2008, 04:36 AM
O dedigin mallari getirseydim neden yazayim? Getirdigim mali gururla soyliyeyim inceleme dergileri 1. secti(Telepati dergisi en iyi fiyat/performans odulu) satis sonrasi da olmazsa zaten mal satilamaz, sonucta cin malini marka yapan BENIM. Marka cin mali degil, marka SATAN FIRMA. Biz cin firmalari ile ORTAKLIK yapmiyoruz, kendi markamizin uretimini yaptiriyoruz.He malim ne vergisiz ne kul hakki ne de sahtekarlik urunu, catir catir calisan urun, kusuru mu? Cin mali olmak... Peki o maldan kazanilan para ile ne yapilir? Iste orasi muhimdir... Ayrica bu mal sebebiyle odedigim vergi karimdan yaklasik %25 fazla, istihtam ettigim adam sayisi da 20 civari, simdi ben kotu bir is mi yapmisim? HAYIR! Ureticisini sadece ITHALATI kesmekle koruyamaz devlet, uretim belgesi istedik adam sanayi bakanligi bilmemne muduru haberi yok... Eeee biz yatacak miyiz? Yata yata anca SOYLENILIR, IS YAPILMAZ!
Ya ben ortaya konuştum kızma hemen
Ayrıca ben o telepatiyi ve türevlerini biliyorum
Bazı dergilere verdin mi reklam seni öve öve bitiremezler
Bazılarıda test ürününü bedava verirsen överler
SENİNKİ NE BAKİYİM. GENERAL Mİ, DAY MOBILE MI. AMA SANIRIM DAYDIR.
Aybike
04-29-2008, 05:37 AM
Ya sen abi gorunuyorsun, ama ablası diyorsun
Ablası diye ablalar kucuklerine soylerler
Teyzelerde teyzesi diye hitap eder
Ben boyle biliyorum
hayir buyuklerde ,kucuklerde samimi duygularini anlatmak icin abisi,ablasi,teyzesi diyebilirler ..benim esimde Dila dan buyuk oldugu halde ona ablasi der...:)
bu arada ben bugun pilavin malzemelerini aldim ama kuyruk yagi bulamadim napcem..:)
LIBRA
04-29-2008, 07:45 AM
abla, en yakin kasaba git iste =) anca yarin getirir yukarida dedigim gibi. Ama pilav kuyruk yagisiz da olur! merak etme ;)
CHOYHONACHI:
şiiri çok begendim, bayadir benim icin siir yazmiyorlardi iyi geldi :lol: bende yazdim okumak isterseniz...
Aybike
04-29-2008, 08:52 AM
tamamdir sagol :)
CHOYHONACHI
04-29-2008, 04:08 PM
eee ... pilav n'oldu?
bugun sabahtan guzel bir sucuklu yumurta yaptim ammaannnn ... iki gun once Istanbuldan gelen personelimiz getirmis ... ne kadar ozlemisim yaavvv ... seneye yazin kesin ailece gidiyorum Turkiyeye ... artik dayanmaz oldum ...
CHOYHONACHI
04-29-2008, 04:08 PM
abla, en yakin kasaba git iste =) anca yarin getirir yukarida dedigim gibi. Ama pilav kuyruk yagisiz da olur! merak etme ;)
CHOYHONACHI:
şiiri çok begendim, bayadir benim icin siir yazmiyorlardi iyi geldi :lol: bende yazdim okumak isterseniz...
LIBRA tesekkur ederim siirin icin ... ara sira takilda sanada nasip eder bir iki guzel satir ...
KOYUNCU
04-30-2008, 09:23 AM
Gayserili, bende isterim şiir
LIBRA
04-30-2008, 09:36 AM
KOYUNCU koyunlarin
Yarisini kaybetmis
Bunu duyan patronu
Durmadan isten kovmus
KOYUNCU bundan sonra
Acaba ne yapacak?
Bu olayi anlatan
LIBRAdan siir isticek
LIBRA ''ey vah yazik'' der
Yazmaya karar verir...
Olayi dum-duz anlatip
Siiri burda bitirir :lol:
ps: tanimiyorum abi seni, elimden anca bu kadari geldi...:D
KOYUNCU
04-30-2008, 09:39 AM
KOYUNCU koyunlarin
Yarisini kaybetmis
Bunu duyan patronu
Durmadan isten kovmus
KOYUNCU bundan sonra
Acaba ne yapacak?
Bu olayi anlatan
LIBRAdan siir isticek
LIBRA ''ey vah yazik'' der
Yazmaya karar verir...
Olayi dum-duz anlatip
Siiri burda bitirir :lol:
ps: tanimiyorum abi seni, elimden anca bu kadari geldi...:D
Bir teşekkur alacagın olsun.
1 degil 10 marta raxmat senge amma
Su Fb liler elimden aldılar teşekkur hakkını :D, Neyse ben nasılsa 300 mesaja 1 ayda cıkarım.
BEN EMİRKAAN
KOYUNCU
04-30-2008, 11:28 AM
gayserili, ben borcuma bu kadar sadıgım. varmı benim gibi borcuna sadık kişi. :d
Bak borc odeyecegim diye bir gunde 50 mesaja geldim. Ve odeyip cıktım
CHOYHONACHI
04-30-2008, 06:34 PM
eee Aybike hanim, ne yaptik ozbek pilavini?
Demir Kağan
04-30-2008, 08:23 PM
ahahaha, on sene sonra yapar. :D
CHOYHONACHI
04-30-2008, 08:54 PM
yok beee ... bugun-yarin yapar ... en azindan bizim hatirimiz icin yapar ... bosunami bu kadar anlattik yahu ?!
Aybike
05-01-2008, 01:56 PM
Manyamayin leyyyyyyn..:)
yaptim pilavi...yaptim emmeeeeeee..tutturamadim..:)
bana en kisa zamanda bir ozbek lazim...eve gelcek pilavi gozumun icine soka soka yapcek,anlatcek..:)
ve forumdan en az 10 kisi ilen bizim evde yicez...var mi ole bir babayigit:)
TEĞİN
05-01-2008, 04:34 PM
bu özbek pilavı nasıl oluyor ben uygur pilavı yedim. ona polo diyorlar.. havuç et dometes ve pirinç. sonra gördümki, (CHOYHONACHI abi daha iyi bilir) kırgız türkleride onu yapıyor:D plov gibi bişey diyorlar. dumur oldum eğer özbek türkleride aynısına özbek pilavı derse bende ona turan pilavı diycem milli içki kımızsa, ona da milli yemek statüsü vericem :) ama güzel oluyo meret.
CHOYHONACHI
05-01-2008, 05:18 PM
Manyamayin leyyyyyyn..:)
yaptim pilavi...yaptim emmeeeeeee..tutturamadim..:)
bana en kisa zamanda bir ozbek lazim...eve gelcek pilavi gozumun icine soka soka yapcek,anlatcek..:)
ve forumdan en az 10 kisi ilen bizim evde yicez...var mi ole bir babayigit:)
:laugh: Aybike ne yaptin? yoksa pirincini cok mu sulamissin shavlami oldu? (shavla pilav gibi ama biraz sivicik oluyor, ama tadi tamamen farkli) yada altimi yandi?
tamam, hooppp ve ilk defa hemen boyle guzel ozbek pilavi yaparsan o zaman herkez Choyhonachi olurdu ... ve CHOYHONAHI'ya ish kalmazdi ...
dogru diyorsun ... sana bir ozbek lazim ... yada sen bak olarlarda varsa ozbek yemekhaneleri ... onlara cirak ol ... bir iki goz at ... kesin yapabilirsin ...
ama hani ben sana soyleyen sihirli cumleyi soyledin mi? :cool:
CHOYHONACHI
05-01-2008, 05:23 PM
bu özbek pilavı nasıl oluyor ben uygur pilavı yedim. ona polo diyorlar.. havuç et dometes ve pirinç. sonra gördümki, (CHOYHONACHI abi daha iyi bilir) kırgız türkleride onu yapıyor:D plov gibi bişey diyorlar. dumur oldum eğer özbek türkleride aynısına özbek pilavı derse bende ona turan pilavı diycem milli içki kımızsa, ona da milli yemek statüsü vericem :) ama güzel oluyo meret.
Aslinda oyle bakarsan turkmenlerde ayni pilavi yapiyor hemde ona turkmen pilavi diyorlar ...
:rolleyes:
Turkiyede her yerin kebabi vardir ... Adana kebabi ... ama neden illada ADANA kebabi? cunku onu sadece orda en iyi yaparlar ... onun gibi Kirgizlarda vardir, Uygurlarda vardir, turkmenlerde vardir bu pilav olayi, ama en iyisi, en lezzetlisini sadece ozbek pilavidir!
:cool:
CHOYHONACHI
05-02-2008, 12:22 AM
Bir animi hatirladim anlatiyim ...
Mecidiyekoyden Taksime dogru Cumhurriyet caddesi uzerinde, Pangalti metro duraginin etrafinda, orda hatta bir Sinema var (ulan adini unuttuk), ENDICAN adinda bir ayakkabi magazasi vardir. O magazanin sahibi Ozbekistan, Adnjian sehrinden goc etme ozbeklerdir. Turkiyeye goc etmisler ve oraya yerlesip babalari aykkabicilikla ugrasarak boyle guzel bir show-room ve ayakkabi imalatina baslamislarmis ...
Bizim bir arkadas kendsine aykkabi ararken ordan bir ayakkabi almis. Geldi bize hava atiyor:"Bakin ben kendime ENDIKAN ayakkabisi aldim". Aslinda ENDICAN kelimesini inglizce aksaniyla, inglizce okuyarak soyluyor. Bizde merak ettik, hadi bakalim su magazayi gorelim diye gittik. Magazaya gidince bizimle cok iyi ilgilendiler. Orda yasli amca oturmus bizi izliyordu. Aramizda ozbekce, kirgizca konusunca bize ilgi ile bakarak bize cay soylettirdi ve bizimle muhabbet etmeye basladi. Kendisi babasiyla beraberen yukarida anlattigim gibi gelmisler Turkiyeye, Ozbekistanin Andijanindanmislar ... ve urettikleri ayakabilarina Endican (yani Andijan) ismi vermisler ... bizim arkadas ise onu ENDIKAN diye okumus ... baya espiri olmustu ... sonundada biz baya guzel indirimden kendimize ayakkabi almistik ...
hadi gidi gunler ...
KOYUNCU
05-02-2008, 02:06 AM
Acaba Turkiye de ne kadar uzbek var.
Al sana bir soru
TEĞİN
05-02-2008, 11:43 AM
:) abi çok iyi bir anı. indirimde cabası.
Temur
05-02-2008, 03:58 PM
eee ... pilav n'oldu?
bugun sabahtan guzel bir sucuklu yumurta yaptim ammaannnn ... iki gun once Istanbuldan gelen personelimiz getirmis ... ne kadar ozlemisim yaavvv ... seneye yazin kesin ailece gidiyorum Turkiyeye ... artik dayanmaz oldum ...
adamım beklerim valla seneye yazın müsaitim bende,djcool da gelsin mağlum pilavı o yapardı :) ama çok yağlı yapardı pis herif o gelsin dövecem onu kesin.
Temur
05-02-2008, 04:02 PM
ulan djcool şimdi aklıma geldi capon vari bi vefasız gam yemez bi adamdı. adam kırgızistana kesin dönüş yapıyor herşeyi hazılamış bavullar vs sabah kalkıp uçağa binecek. yatağa girmiş artık üzerinde pijamalar gece saat 00.08 suları telime bir çağrı geliyor bakıyorum dj cool ulan diyorum bu saatte neyin nesi neyse diyorum boşveriyorum aklıma takılıyor nie bu saatte çağrı attı diyorum bi sıkıntı mı var acaba die arıyorum elemanı,ruhsuz isteksiz bi ses derinden allloooo diyor olm noldu ne arıon gece yarısı ? yaaa şey yarın ben kesin dönüş yapıyorum kırgızistana onu diyecektim çayhaneci döndü bende dönüyorum...
CHOYHONACHI
05-03-2008, 04:50 PM
Acaba Turkiye de ne kadar uzbek var.
Al sana bir soru
Valla bu soruna biraz zor cevap verebilirim, ama ozbekler Istanbulda nerde yasiyor diye sorarsan hemen cevabi: Zeytinburnu ve Merterdir. Merterde bir arkadasa misafirlige gittik. Ordan bir internet kafeye indik. Oturuyoz: iki abi-kardes bilgisaya oynuyorlar, ama kendi aralarinda ozbekce konusuyorlar. Baya sasirdim. Aksamda balkonda istirahat ederken alttaki komsu hanim kocasina sikayet ediyor: "Aytudima sizga" - "Sana soylemistim ama" ... Baya sasirmistim, daha sonra ogrendim ki orada baya ozbek yasiyormus. Birde Zeytinburnuda da.
CHOYHONACHI
05-03-2008, 04:52 PM
adamım beklerim valla seneye yazın müsaitim bende,djcool da gelsin mağlum pilavı o yapardı :) ama çok yağlı yapardı pis herif o gelsin dövecem onu kesin.
istersen senin yerine ona bir iki yumruk ben atiyim a? yazin (yani bu siradaki iznimde Taskente onu ziyarete gidiyorum, bir de gezmis oluruz ailece) iste o zaman gorurum adamini ... soyle bi sol - bi sag a? ner dersin?
CHOYHONACHI
05-03-2008, 05:06 PM
Aybike,
Hani bir zamanlar sormustun Ozbekistan gezisi hakinda
http://groups.yahoo.com/group/altinmiras
yukaridaki linkte guzel bilgi alabilirsin. Oranin Moderatoru (akecan2002@yahoo.com) basin kartiyla sana avantajlar olur mu o soruna cevap verebilir, cunku kendisi Ozbekistnla alakali bilgi edinmis ...
Aybike
05-03-2008, 05:10 PM
COOOOOOOOOOOOOK sagol cayhaneci kardesim..
CHOYHONACHI
05-03-2008, 05:12 PM
http://www.cennetturizm.com/page.php?ID=417
su linkide orda buldum ... isine yara diye dusunuyorum ... sen avrupadan mi gelcen yoksa Turkiyeden mi? bende sanki sen avrupadaymisin hissim var ama ... :rolleyes:
Aybike
05-03-2008, 05:13 PM
ben ayin yarisi istanbul yarisi avrupa her iki yerden de gelebilirim...
ama niyetim istanbuldan gelmek...
CHOYHONACHI
05-04-2008, 01:08 AM
Yozlasma ne halde? Eski yontem erdem anlayısı halen gecerli mi?..
Gel abisi simdi seninle konusalim! Evet ... bilmek istedgini tam olarak ne? :cool:
ikbaljohn
05-04-2008, 01:22 AM
Moralım bozuk,usta! Ne yapıyım? :(
CHOYHONACHI
05-04-2008, 01:31 AM
Moralım bozuk,usta! Ne yapıyım? :(
Neden bozuldugunuda biliyorum galiba! Bu O'nun bildigi bir istir. O istedigine can verir, istedgininkinide alir. Ondan dolayi en iyisi arkadasla guzel menkibelerde gorusecegini umarak bir Fatiha okumaktir en iyisi.
Biraz disarida gez. Temiz hava al, eline yuzune soguk suyla yika, en iyisi apdest almaktir. Biraz yuruki kafan dagilsin ve kan vucudunda yayilsin. :?
KOYUNCU
05-04-2008, 06:27 AM
Valla bu soruna biraz zor cevap verebilirim, ama ozbekler Istanbulda nerde yasiyor diye sorarsan hemen cevabi: Zeytinburnu ve Merterdir. Merterde bir arkadasa misafirlige gittik. Ordan bir internet kafeye indik. Oturuyoz: iki abi-kardes bilgisaya oynuyorlar, ama kendi aralarinda ozbekce konusuyorlar. Baya sasirdim. Aksamda balkonda istirahat ederken alttaki komsu hanim kocasina sikayet ediyor: "Aytudima sizga" - "Sana soylemistim ama" ... Baya sasirmistim, daha sonra ogrendim ki orada baya ozbek yasiyormus. Birde Zeytinburnuda da.
Yaahu biz dunyada nerede ne kadar turkiyeli yaşıyor biliyoruz.
Hani nufus sayımı gibi birşey yok mu gurbetcileriniz icin
CHOYHONACHI
05-05-2008, 07:07 PM
Yaahu biz dunyada nerede ne kadar turkiyeli yaşıyor biliyoruz.
Hani nufus sayımı gibi birşey yok mu gurbetcileriniz icin
yaaa ... orasi TURKIYE ... ama burasi Ozbekistan burdan cikis yok ... :lol:
durda ne kadar acelecisiniz yahu ... bu Orta Asya devletelri kendi memleketindeki halkindan haberdar degil gurbetcilere daha yol olsun ... kimin daha aklina ermis gurbetcileri saymak, memlekettekileri sayamiyoruz daha adam gibi ... hepsi zaten kaciyor disariya ... bu ulkeler daha yeni, daha Bagimsizligi kazandiklarina olmussa 16 sene olmus ... siz ise onlardan her sey istiyorsunuz ... yavas yavas olalim ... acele etmeyelim ve etirmeyelim ... lutfen ...
KOYUNCU
05-05-2008, 10:35 PM
yaaa ... orasi TURKIYE ... ama burasi Ozbekistan burdan cikis yok ... :lol:
durda ne kadar acelecisiniz yahu ... bu Orta Asya devletelri kendi memleketindeki halkindan haberdar degil gurbetcilere daha yol olsun ... kimin daha aklina ermis gurbetcileri saymak, memlekettekileri sayamiyoruz daha adam gibi ... hepsi zaten kaciyor disariya ... bu ulkeler daha yeni, daha Bagimsizligi kazandiklarina olmussa 16 sene olmus ... siz ise onlardan her sey istiyorsunuz ... yavas yavas olalim ... acele etmeyelim ve etirmeyelim ... lutfen ...
Tabi sende haklısın.Kazakistan gecen yıllarda Turkiyeden ekipler istemişti.Uzbekistdana Turkiye den veya başka bir yerden bu işi halletmek icin uzmanlar isteyebilir.
Bu iş uzbek firmaları acısından cok onemlidir. Onlerini pazardaki surdurebilirliklerini gorurler.
Mesela iscvec te ne kadar uzbek oldugu saptanırsa, uzbek firmaarı isvece acılır.
Vunku acıldıkları zaman oradaki uzbek kadar hazır pazar var demek
CHOYHONACHI
05-06-2008, 05:27 PM
Tabi sende haklısın.Kazakistan gecen yıllarda Turkiyeden ekipler istemişti.Uzbekistdana Turkiye den veya başka bir yerden bu işi halletmek icin uzmanlar isteyebilir.
Bu iş uzbek firmaları acısından cok onemlidir. Onlerini pazardaki surdurebilirliklerini gorurler.
Mesela iscvec te ne kadar uzbek oldugu saptanırsa, uzbek firmaarı isvece acılır.
Vunku acıldıkları zaman oradaki uzbek kadar hazır pazar var demek
Aslinda disaridaki ozbek sayisi saptanmistir ve biraz interneti arastirisan belkide o sayiyi bulabilirsin, ama o sayilar ne kadar gercegi yansitir o ayri mesele ve tabiki her verilen sayida farklidir, bilgi aldigin kayanaga gore ... bunun nedeni en cok Ozbekistanin o ulkeyle nasil bir dis politika uygulamasi yapmasina baglidir ... ornegin Ozbekistan Rusyadaki yada Kazakistandaki calismak icin giden ozbeklerin sayisini az tutmaya calisir, cunku o zaman kendi memleketinde ekonomik durum kotu oldgunu ve halkinin gecinmek icin disarida sokak supurerek, cop toplayrak, en kotu yasama ve calisma sartlarinda calistigini kabul etmek zorunda kalir, ki Buyuk Gelecegi Parlak Ozbekistan icin bu hic bir sekilde kabul edilemez gercektir ... nasil olurda kendine han, kendine bek OZBEK gider bir Rusun sokagini supurecektir diyor devlet basindakiler ... ama iste gercek budur ki calismayi seven, evcil ve cok itaatkar ozbek halki kendi baskanlarindan azcik olsada anlayis, is imkaniyeti, luks olmasada adam gibi yasama sartlari bulamayinca evini, ailesini, coluk cocugunu terk etmek ve gidip baskalarina hizmetkar olarak calismak zorunda kaliyor ...
Diger taraftan komsulari olmus Orta Asya ulkelerindeki ozbek sayisini cok tutmak ister ki buda komsu politikasinda cok iyi bir rol oynuyor ... dogal olarakta Ozbeksitandaki diger milletleri cok az tutarak ozbek sayisini cok tutmak ister ... anlaycagin ortalik karisik ... rakamlar cok daginik ... bende ondan dolayi bu arastirmaya girmek istemedim bastan ...
CHOYHONACHI
05-07-2008, 10:15 PM
Sormuyorsunuz sorulari ... olmuyor boyle ama? iyice issiz kaldik ... :rolleyes:
KOYUNCU
05-07-2008, 11:25 PM
Sormuyorsunuz sorulari ... olmuyor boyle ama? iyice issiz kaldik ... :rolleyes:
Aga yeterki sen cevap yaz. Valla dun surekli mesaj yazılan konu olsada yazsam diyeboguştum. Heralde anasayfada gorulen mesajların %50 si bana aitti.
Benim sorularım yeter bu foruma
Umumi sahifeye uzbek internet alışveriş siteleri hakkında soru sordum.
CHOYHONACHI
05-09-2008, 04:36 PM
Aga yeterki sen cevap yaz. Valla dun surekli mesaj yazılan konu olsada yazsam diyeboguştum. Heralde anasayfada gorulen mesajların %50 si bana aitti.
Benim sorularım yeter bu foruma
Umumi sahifeye uzbek internet alışveriş siteleri hakkında soru sordum.
Internet alis verisi yapabilmek icin adam gibi calisan banka olmasi lazim, ama Ozbekistanda tum bankalar Devlet Havsizlik Teskilati tarafindan tarandigi icin bankalara guven kalmiyor ondan dolayi internet alis verisi de suan hizli gelismiyor ...
CHOYHONACHI
05-11-2008, 06:14 PM
www.altinmiras.com
Guzel Ozbekistan hakinda Turk dilinde site ...
CHOYHONACHI
05-17-2008, 01:14 AM
Ulan dun "The CORE" diye bir film izledim ... :?
Filmi izliyorsun da "Vaybe, yasasin AMERIKA!" diye bagirmak istiyorsun ...
Ulan dunyayi ***unu cikartlan onlar hemde temizleyen de ...:lol:
Ne zaman bakarsan dunyaya ne bir kotuluk gelecekse onlarin uzerine geliyor, birde onlar butun dunyayi kurtariyolar ... :cool:
bizde gidip ona 10 dolarimizi veriyoruz ... ama kabul etmek lazim guzel film yapiyorlarda ... :rolleyes:
Amerikalilardan, Amerikali kafalilardan nefret ederim ... :twisted:
KOYUNCU
05-17-2008, 01:52 AM
Ulan dun "The CORE" diye bir film izledim ... :?
Filmi izliyorsun da "Vaybe, yasasin AMERIKA!" diye bagirmak istiyorsun ...
Ulan dunyayi ***unu cikartlan onlar hemde temizleyen de ...:lol:
Ne zaman bakarsan dunyaya ne bir kotuluk gelecekse onlarin uzerine geliyor, birde onlar butun dunyayi kurtariyolar ... :cool:
bizde gidip ona 10 dolarimizi veriyoruz ... ama kabul etmek lazim guzel film yapiyorlarda ... :rolleyes:
Amerikalilardan, Amerikali kafalilardan nefret ederim ... :twisted:
Bizde yaparızda, icimizdeki eşekler, kraldan cok kralcılık yapmasalar
Bizdede guzel filimler cıkarabilcek yonetmenler, guzel oyuncular ve sponsorlar var
CHOYHONACHI
06-07-2008, 08:19 PM
unuttunuz soru sormayi ... ;)
hsr_1979
06-08-2008, 04:15 AM
Özbekistan'da Türk Dil Kurumu'nun eşleşiği kuruluş varmıdır? İnternet sitesinin adresi nedir?
Latinharfleri ile internet üzerinden yayaın yaban gazete/haber siteleri nelerdir?