View Full Version : Dogu Turkistan Icin Protesto Yardimi Istiyorum. Lutfen !
TEĞİN
04-29-2008, 10:59 AM
Dostlar, BİldİĞİnİz Üzere 2008 De Pekİn'de Olİmpİyat Var. Bunun Zararini En Çok DoĞu TÜrkİstanlilar Çekecek. Belkİ Bİlİrsİnİz. TÜrkİye'de Dahİl Olmak Olİmpİyat MeŞalesİ Bİr Çok Ülkeden GeÇtİ Ve BÜyÜk Tepkİ GÖrdÜ. İstanbu Ld'da Uygurlarin Ve TÜrkİye TÜrklerİnİn BulunduĞu Kalabalik Bİr Gurup, Bİraz Şİddette Kullanarak Çİn'İ Protesto Ettİ. Bunun DiŞinda Çİn'İn Uygur TÜrkler'İnİn Protestosunu Ablukaya Almak Adina, İŞgal EttİĞİ DoĞu TÜrkİstan Topraklarinda AĞir Yaptirimlar Uyguluyor. Şİmdİden BÖlgeye GİrİŞ ÇikiŞlari Kapatti Bİle. Yanİ Ne Uygur TÜrklerİ DiŞari Çikabİlecek, Ne De BÖlgeye Yabanci Turİstler Gİrebİlecek. Ben Yazin DoĞu TÜrkİstan'a Kesİn Sefer Yapiyordum. Fakat Çİn Yaz İÇİn Vİze Vermedİ. Özellİkle TÜrkİye TÜrklerİnden Korkar Durumdalar. Ancak EylÜlde BÖlgeyİ Zİyarete GİdebİleceĞİm.
Bunun DiŞinda Yazin KapattiĞi BÖlgede Bİnlerce Çİnlİ'yİ ÖldÜrecek. DÜnyaya Sebebeİnİ: ''uygurlar Olİmpİyata Zarar Verİp BİrÇok Sporcuyu ÖldÜrecektİ, Ben Erken Davranip Onlari ÖldÜrdÜm'' Gİbİ Sudan Bİr Bahane Öne SÜrecek. Bu Kesİnlİkle Olacak.
Senede 300000 Uygur Kizini Pekİn'e GÖtÜrÜp Seks KÖlesİ Yapan (kİ Bunu HİÇbİr TÜrk Onuruna Yedİremez) Üzerİne 10 Kez KÜÇÜk Çapta Atom Bombasi Atan, Sebepsİz Yere Her Allah'in GÜnÜ Uygurlari İdam Eden Bu Korkak Ama AĞzi Kanli Canavarlara Bİr Dur Dİyelİm.
Ben İlk Önce ŞÖyle Bİr Protesto Yaptim: BÜtÜn Kanallara Ve Spor Federasyonlarina Kinama E-postasi Attim. İstersenİz Bunu Protesto Etmek İÇİn Toplanabİlİrİz. Ben Uygur Derneklerİnİ Ayarlarim. Ama En Azindan Sİz De, Bİlgİsayar BaŞindan OturduĞunuz Yerde, BÖyle E-postalar Atabİlİrsİnİz.
Saygilarimi Arz Edİyorum.
Seckjin Khan
04-29-2008, 12:03 PM
Hazırlanacak olan metinleri elimizden geldiğince gönderebiliriz...
KOYUNCU
04-30-2008, 09:26 AM
Ancak EylÜlde BÖlgeyİ Zİyarete GİdebİleceĞİm.
Senede 300000 Uygur Kizini Pekİn'e GÖtÜrÜp Seks KÖlesİ Yapan (kİ Bunu HİÇbİr TÜrk Onuruna Yedİremez) .
Cok guzel
Ancak 1 cine gidersin uygurlara gidemessin.
2 o kızların en cok musterilerinden biriside turkiyeliler.:uups::uups:Kimsenin utanacagını onur yapacagını sanamam. Turkiyeliler filistini bilir. Uyguru kim takıyo ki.Sanki onlar kafir tobe tobe
Geçmiş senelerden gelen tecrübelerime dayanarak diyorumki;Bu konuda bu forumdan hiçbir icraat çıkmaz...
Niye diyenlerede;Hodri meydan diyorum...
TEĞİN
04-30-2008, 10:18 AM
ben sadece ufak bir yardım istemiştim oğuz amca. inşallah diyorum başka bişey demiyorum.
koyuncu senin içinde söylemek istediklerim, ben oraları iyi biliyorum. oraya gidenler varsa türkiye'den zaten bilinçli insanlar gider. yoksa bir insan bişey bilmese bile işgal altında ki bir yere neden gitsin? bu konuda garanti verebilirim yani. hatta Türkler çok destek çıkıyor uygur türklerine.
Benim demek istediğim bu tür olaylara karşı bizim insanımızın bende dahil duyarsızlığı...
İnşallah hep beraber aşarız bu konuları...
TEĞİN
04-30-2008, 11:04 AM
İNşallah oğuz amca.
KOYUNCU
04-30-2008, 11:16 AM
ben sadece ufak bir yardım istemiştim oğuz amca. inşallah diyorum başka bişey demiyorum.
koyuncu senin içinde söylemek istediklerim, ben oraları iyi biliyorum. oraya gidenler varsa türkiye'den zaten bilinçli insanlar gider. yoksa bir insan bişey bilmese bile işgal altında ki bir yere neden gitsin? bu konuda garanti verebilirim yani. hatta Türkler çok destek çıkıyor uygur türklerine.
Neredeki turkler cıkıyor.
Ancak belirli partilerin alt kanatları ve turkistan derneklerinin uc bes uyeleri.
Bilmiyorsun demedim. Sadece Cin izin vermiyor dedim.
TEĞİN
04-30-2008, 11:23 AM
yok kandaş bunu demedim. ben gönüllü yardımcı oldum şahsen. bilmiyorum benim çevrem öyle. ben sadece gördüklerimi yaşadıklarımı söyledim.
KOYUNCU
04-30-2008, 11:25 AM
mhp limisin bbp limisin
Baska ilginenen yok orası ile buyuklerden
Gerisi cok kucuk gruplar
Filistinin 50de biri degil oraya verilen ilgi
TEĞİN
04-30-2008, 11:28 AM
vallahi beni demir kağan çok iyi tanır. ne mhpliyim ne bbpliyim bilmemnep liyim. gönüllü Türkçülerdenim kardeşim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum sadece. bu kadar. ufak bir yardım istedim forumdan hepsi bu. bir absürdlük olduğunu zannetmiyorum bunda koyuncu kardeşim.
AteSh
05-02-2008, 02:08 AM
Hadi inshallah TV görürüz protestolarinizi hahaha Xinjiang FREE :D
Karayılan
05-02-2008, 02:12 AM
Dalga mi geciyon adam mi seciyon. Bozkurt'u Husky belledin zaar...
AteSh
05-02-2008, 02:15 AM
Dalga malga geçdigim yok yaw hepsini okumadim bi Tegin aga'nin yazdigini okudum. Bozkurt'u husky belledin zaar ? anlamdim x)
Karayılan
05-02-2008, 02:19 AM
Avatar'ını diyorum. Dayim besliyor bi tane de. Ama benim tercihim GSD :cool:
hahaha yazinca dalga gectin sandim da neyse kusura bakma yanlis anlamisim.
AteSh
05-02-2008, 02:21 AM
Haaa sorun degil ;) bu köpegi küçüklümden beri tanirim iyi birisidir haha bunlar baya laf dinliyor yaw bizim kangalimiz vardi ne kuduruk seydi ! a aaa ! x) ama bu köpekler kurt'a benzedigi için beyeniyorum :D mavi gözlüm benim :p
Haaa sorun degil ;) bu köpegi küçüklümden beri tanirim iyi birisidir haha bunlar baya laf dinliyor yaw bizim kangalimiz vardi ne kuduruk seydi ! a aaa ! x) ama bu köpekler kurt'a benzedigi için beyeniyorum :D mavi gözlüm benim :p
Kenidiniii x+y biraz )) tanıtman +-* mümkünmü :mrgreen: (T) :rolleyes:
Karayılan
05-02-2008, 02:34 AM
Gec mavi gozluyu Bozkurt kara gözlü olur :D
Aybike
05-02-2008, 03:40 AM
Kenidiniii x+y biraz )) tanıtman +-* mümkünmü :mrgreen: (T) :rolleyes:
:)
Klavyede dogru harfleri tutturabilirse tanitir...
KOYUNCU
05-02-2008, 03:44 AM
Gec mavi gozluyu Bozkurt kara gözlü olur :D
Yuz goz kulak ile bozkurt olunsaydı captan kirk o kularlar en buyuk bozkurt olurdu be....
Bu seye benzedi, namus et te degil, namus ictedir deyene benzedi:D
TEĞİN
05-05-2008, 10:54 AM
vallahi bence suan, dogu türkistan icin neler yapabilirz onu konusalım. oguz amca hakli ciktin sanırım. geyik donmeye basladi bile.
vallahi bence suan, dogu türkistan icin neler yapabilirz onu konusalım. oguz amca hakli ciktin sanırım. geyik donmeye basladi bile.
Hislerimde yanılmam :mrgreen:
Yalnız,
Bu geyik döngüsü içinde ciddi yaptırımların ve düşüncelerin çıktığıda vakidir.Geyik en azından bu konunun gündemde kalıp,elini taşın altına sokmak isteyenlere imkan sağlıyor...
Herkes birilerinden birşeyler beklerken birileri bir kenarda birileri ile...
Birilerinin başlamasını beklemeden ilk hamleyi sen yapsanda vagonlar,lokomotifi izlese :rolleyes:
KOYUNCU
05-05-2008, 11:35 AM
oyle deme, geyik can dır. O geyik sarmadı hoop bu geyige koca oglan :D
TEĞİN
05-05-2008, 12:37 PM
ciddi bir şeyden bahsetti.m yazin yüzler öldüğünde geyiğin ne kadar can olduğunu göreceğiz koyuncu:))
KOYUNCU
05-05-2008, 12:49 PM
ciddi bir şeyden bahsetti.m yazin yüzler öldüğünde geyiğin ne kadar can olduğunu göreceğiz koyuncu:))
Baksana adamlar bizim yardima ihtiyacımız yok diyorlar.
Siz kendi işinize bakın bizi kışkırtmayın diyorlar
Bu ugurda ne yapmamizi bekliyorsun
erkinturk
05-06-2008, 09:28 AM
kucuk'de olsa birseyler yapabiliriz,kendi capimizda!
arabamiza Dogu Turkistan bayragi bile assak birseydir (Mesut Yilmaz satilmisi doneminde gizli genelge ile Gokbayrak yasaklanmisti!)
cahilligimizi asmak icin birseyler yapabiliriz,herseyden evvel cevremizdeki insanlara en azindan konuyla ilgili aciklamalar ve oradaki zulum ile ilgili bilgilendirme yapabiliriz,dunyadan bihaber insanimizi aydinlatabiliriz
ama bunun icin once daha cok bilgi sahibi olup,okuyup arastirabiliriz,dogru bilgiye ulasmaya calismaliyiz!
bizi Dunyada en cok ilgilendiren bu konu hakkinda inanilmaz aymazligimizi ve cahilligimizi ashmak boynumuzun borcu olmali,bu isin farkinda olmamak bilincine varan bir insana kafayi yedirir cunku!
TEĞİN
05-06-2008, 09:51 AM
Baksana adamlar bizim yardima ihtiyacımız yok diyorlar.
Siz kendi işinize bakın bizi kışkırtmayın diyorlar
Bu ugurda ne yapmamizi bekliyorsundoğu türkistan'da çin ile işbirliği yapan da var. cahilde var beyni yıkanmışta. böylesi de çok. ben onları yok sayıyorum. böyleleri çıkacak karşımıza. özellikle ailesinde polis olanlar bunu daha çok yapıyor. onar haindir zaten.
KOYUNCU
05-06-2008, 09:52 AM
kucuk'de olsa birseyler yapabiliriz,kendi capimizda!
arabamiza Dogu Turkistan bayragi bile assak birseydir (Mesut Yilmaz satilmisi doneminde gizli genelge ile Gokbayrak yasaklanmisti!)
cahilligimizi asmak icin birseyler yapabiliriz,herseyden evvel cevremizdeki insanlara en azindan konuyla ilgili aciklamalar ve oradaki zulum ile ilgili bilgilendirme yapabiliriz,dunyadan bihaber insanimizi aydinlatabiliriz
ama bunun icin once daha cok bilgi sahibi olup,okuyup arastirabiliriz,dogru bilgiye ulasmaya calismaliyiz!
bizi Dunyada en cok ilgilendiren bu konu hakkinda inanilmaz aymazligimizi ve cahilligimizi ashmak boynumuzun borcu olmali,bu isin farkinda olmamak bilincine varan bir insana kafayi yedirir cunku!
Abi bayragı assak Cinli gorur mu
TEĞİN
05-06-2008, 09:57 AM
Abi bayragı assak Cinli gorur muçinli görmez ama en azından belki birileri sorar bilmeyen. bu nedir? kimin bayrağıdır? falan filan. biz de açıklarız. ama öte yandan spor federasyonlarına kanallara Çin'in olimpiyatına Türkler'in gitmesini kınadığınızı bunun uygur Türkler'i üzerinde oluşturacağı olumsuzlukları anlatabilirsiniz.
KOYUNCU
05-06-2008, 10:05 AM
çinli görmez ama en azından belki birileri sorar bilmeyen. bu nedir? kimin bayrağıdır? falan filan. biz de açıklarız. ama öte yandan spor federasyonlarına kanallara Çin'in olimpiyatına Türkler'in gitmesini kınadığınızı bunun uygur Türkler'i üzerinde oluşturacağı olumsuzlukları anlatabilirsiniz.
Mantıklı degil.
Cok daha etkiyeci bişeyler yapılmalı.
TEĞİN
05-06-2008, 12:11 PM
Mantıklı degil.
Cok daha etkiyeci bişeyler yapılmalı.daha mantıklı şeyler zaten yapılmalı. mesela basın açıklaması. basını da ben çağırayım hadi. ayrıca öğrenciliğimin yanı sıra prodüksüyon şirketinde çalışıyorum. hem de tanınmış bir yer. bir plan yaparsak doğu türkistanın içinde bulunduğu durumu anlatan bir belgesel de yapabiliriz. enformasyon merkezlerinin konuşmasını falan.
sonra mitingler vs. vs. Ankara'da yapılan kurultaylar gibi İstanbul'da da kurultay yapılabilir. bunun gibi çalışmalar.
KOYUNCU
05-07-2008, 12:06 AM
daha mantıklı şeyler zaten yapılmalı. mesela basın açıklaması. basını da ben çağırayım hadi. ayrıca öğrenciliğimin yanı sıra prodüksüyon şirketinde çalışıyorum. hem de tanınmış bir yer. bir plan yaparsak doğu türkistanın içinde bulunduğu durumu anlatan bir belgesel de yapabiliriz. enformasyon merkezlerinin konuşmasını falan.
sonra mitingler vs. vs. Ankara'da yapılan kurultaylar gibi İstanbul'da da kurultay yapılabilir. bunun gibi çalışmalar.
Bununlailgili hazır çalışmalar var, bence birilerine destek olmak daha mantıklı
Yani hepimiz bir köşeden cekmemeliyiz.
Mesela vakıflar var, siteler var(gok bayrak atıl durumda),2 belli başlı partinin parti planı var.
Mesela kayseriye beyşehire kurultaylara şenliklere turkistan heyetleri geliyor.
Veya bbp kurultaylarında hkesin bir lider oluyor
erkinturk
05-08-2008, 02:49 AM
daha mantıklı şeyler zaten yapılmalı. mesela basın açıklaması. basını da ben çağırayım hadi. ayrıca öğrenciliğimin yanı sıra prodüksüyon şirketinde çalışıyorum. hem de tanınmış bir yer. bir plan yaparsak doğu türkistanın içinde bulunduğu durumu anlatan bir belgesel de yapabiliriz. enformasyon merkezlerinin konuşmasını falan.
Belgesel demisken,,Turkiyede ozellikle Zeytinburnunda yasayan yasli Uyghur dedeleri aklima geliyor;
onlari bir zamanlar parklarda banklarda otururken daha fazla gorurduk,sanirim yavas,yavas bu dunyadan cekiliyorlar!
Bu zulumleri birinci elden yasayan insanlar hayata veda etmeden birileri onlarin mulakatini alabilir,yasadiklarini anlatip belgelenmelerini anilarin kalici olmasini saglayabilir,saglamalidir diye dusunuyorum,
basit amator kameralar ile bile olsa bu insanlarin soyledikleri mutlaka belgelenmelidir!
Alparslan
05-08-2008, 07:04 AM
Kusura bakmayin netten kopuk bi kac gun yazamadim bu konuya cok istememe ragmen...
Uygurum garip... Uygurum Oksuz... Uygurum dertli...Cinlinin son yedigi bok olimpiyat diye 700 gunahsiz, etliye sutluye bile karismayan Turk'u tutuklamak olmustu 3 hafta kadar once. Kizlar ne yazik ki gercekten fahise yapiliyor bunu gozlerimle gordugum gunden beri hayata o kadar da sicak bakamiyorum dersem yalan olmaz. Erkekler ya kolelige ya cinlilige zorlaniyor. sincian tv diye bi bok kurmuslar sabah aksam cince gak guk... Ve kardeslerimiz bizden destek beklerken burada bi kac kani bozuk TURKIYELI tarafindan(Turk degiller cok sukur de onunla teselli oluyom) kullanilmalarini gormek apayri bir aci... Hal harap ama ne zaman duzgun oldu ki? Nufus sadece urumchi de cinlilerin lehine meraklanmayin, biz zaten geleni de ya se se ya si si bizden yapiyoz. Koylere yerlestirilen cinliler evde analari babalari ile cince konusamaz haldeymis :) isin guzel tarafi kimse vazgecmiyor, kimse yilmiyor, kendince birseyler yapiyor ve direniyor. Aslina bakilirsa bu baski altinda saglam kafayla (tirlatmadan) canli kalmalari bile cinlileri delirtiyor ama tabi daha insallah uzun bir yol var ve bu yolda en buyuk destek Turkiye'den gelmeli. Burada Bati Turkistan Cumhuriyetleri'ne karsi bir gizli nefret olusturulmus. Rus-Cin yapimi ortak hasetlik mayasi tutmus. Buradan kacan Uygurlari paket edip idama yollayan 'sozde' liderlerden herkes nefretle bahsediyor. Ama unutmamak lazim, Osman Baturlarin Ruhlari hala hayatta. Kime : Aka, shu xitaylilarin hammasi ahmak mu? deseniz, once bir sagi solu kolacan edip, TURUK kardeshim diyor ve gozleri sizden ayrilmiyor kaybettigi kardesini bulmuscasina. Herkesin bir kac akrabasi Turkiye de yahut kalbi. Kurtlar vadisini seyretmisler bu aralar :) Cinin bati kesimlerinde bazi degnekcilik islerinde de herseyini kaybetmis uygurlar var ne yazik ki... Gerci bizim at-avrat-pusat uclemesine yakinda 'otopark bekciligi ve bilimum cek-senet tahsildarligi' de eklenirse sasmamak lazim ya.. bu da isin sakasi :D Bunun disin da yardim icin Istanbul da Damat Ibrahim Pasa camiinde dernek binasi var avluda. Unkapaninda Sehzadebasi Camii'nin hemen kosesinde. Hem oturun ogrenci kardeslerle tanisin hem kitap verin varsa, bir uygur lagmani yiyin, bir kardesiniz olsun taaaaa dedelerimizden kaybettigimiz...Inanin Turk'e UMUT bile dunya kahpe xitayli olsa daglari eritmeye yeter. Aksiyona gecmis Turk ne yapar? Iste o zaman Dunyaya bedel lafini ispata koyulur. Bu arada 2.gok bayrak Kerkuk de dalgalanacak insallah. Baba topragim icin de duanizi isterim. Hazir lafi acilmisken de Yavuz kardesimi avatari icin alnindan oper Demir'i de imzasi ichun tebriklayman.
erkinturk
05-08-2008, 10:28 AM
Kusura bakmayin netten kopuk bi kac gun yazamadim bu konuya cok istememe ragmen...
Uygurum garip... Uygurum Oksuz... Uygurum dertli...Cinlinin son yedigi bok olimpiyat diye 700 gunahsiz, etliye sutluye bile karismayan Turk'u tutuklamak olmustu 3 hafta kadar once. Kizlar ne yazik ki gercekten fahise yapiliyor bunu gozlerimle gordugum gunden beri hayata o kadar da sicak bakamiyorum dersem yalan olmaz. Erkekler ya kolelige ya cinlilige zorlaniyor. sincian tv diye bi bok kurmuslar sabah aksam cince gak guk... Ve kardeslerimiz bizden destek beklerken burada bi kac kani bozuk TURKIYELI tarafindan(Turk degiller cok sukur de onunla teselli oluyom) kullanilmalarini gormek apayri bir aci... Hal harap ama ne zaman duzgun oldu ki? Nufus sadece urumchi de cinlilerin lehine meraklanmayin, biz zaten geleni de ya se se ya si si bizden yapiyoz. Koylere yerlestirilen cinliler evde analari babalari ile cince konusamaz haldeymis :) isin guzel tarafi kimse vazgecmiyor, kimse yilmiyor, kendince birseyler yapiyor ve direniyor. Aslina bakilirsa bu baski altinda saglam kafayla (tirlatmadan) canli kalmalari bile cinlileri delirtiyor ama tabi daha insallah uzun bir yol var ve bu yolda en buyuk destek Turkiye'den gelmeli. Burada Bati Turkistan Cumhuriyetleri'ne karsi bir gizli nefret olusturulmus. Rus-Cin yapimi ortak hasetlik mayasi tutmus. Buradan kacan Uygurlari paket edip idama yollayan 'sozde' liderlerden herkes nefretle bahsediyor. Ama unutmamak lazim, Osman Baturlarin Ruhlari hala hayatta. Kime : Aka, shu xitaylilarin hammasi ahmak mu? deseniz, once bir sagi solu kolacan edip, TURUK kardeshim diyor ve gozleri sizden ayrilmiyor kaybettigi kardesini bulmuscasina. Herkesin bir kac akrabasi Turkiye de yahut kalbi. Kurtlar vadisini seyretmisler bu aralar :) Cinin bati kesimlerinde bazi degnekcilik islerinde de herseyini kaybetmis uygurlar var ne yazik ki... Gerci bizim at-avrat-pusat uclemesine yakinda 'otopark bekciligi ve bilimum cek-senet tahsildarligi' de eklenirse sasmamak lazim ya.. bu da isin sakasi :D Bunun disin da yardim icin Istanbul da Damat Ibrahim Pasa camiinde dernek binasi var avluda. Unkapaninda Sehzadebasi Camii'nin hemen kosesinde. Hem oturun ogrenci kardeslerle tanisin hem kitap verin varsa, bir uygur lagmani yiyin, bir kardesiniz olsun taaaaa dedelerimizden kaybettigimiz...Inanin Turk'e UMUT bile dunya kahpe xitayli olsa daglari eritmeye yeter. Aksiyona gecmis Turk ne yapar? Iste o zaman Dunyaya bedel lafini ispata koyulur. Bu arada 2.gok bayrak Kerkuk de dalgalanacak insallah. Baba topragim icin de duanizi isterim. Hazir lafi acilmisken de Yavuz kardesimi avatari icin alnindan oper Demir'i de imzasi ichun tebriklayman.
icten yazin icin tesekkurler kardes,okurken gozlerim yasardi,
benzer duygulari bende yasadim,oradaki insanimizin Turkiyeden geldigimizi ogrendiklerinde gozlerinden yayilan o sevinci,o isiltiyi gordum,o kaybettigimiz kardeslerimizin yureginden tasan temizligi gordum fakat o sari seytanlari gorduklerinde yasadiklari olumun soguklugunu'da hissettim,
onlarin yasadiklarini orada birebir anladim ve o gune kadar algimin bu kadar kapali olmus olmasina,o pek cogumuzdaki garabet bonluge lanet ettim!
Tabriz_Han
05-08-2008, 10:58 AM
Cin yakin zamanda bolunecek, bati ambargoyu koyacak, Cin mala yasak diyecek, Cin modernlesmenin ortasinda duracak ve cokecek, duyduk duymadik demeyin.
Qarama
05-08-2008, 11:01 AM
bunu nasil öyle kolaycasina söyleyebiliyorsun?
TEĞİN
05-08-2008, 11:50 AM
Kardeşim öncelikle benim kalbimin defteri olup bunu gönül kalemşnle yazmışsın. teşekkür ederim. evet arkadaşlar Doğu Türkistan'da durum böyle. Ben de oradalarda ki bu duruma şahidim.
bu arada polis akademisinde okuyan hitay ve Uygur Türk'ü öğrenciler. kavga etti yemekhanede. Çin geldi ve orayı taradı. 300Uygur Türk2ü şehit oldu. Ayrımcılık olmasın diye 10 tanede hitay öldürmüşler. Ailelerini tehdit edip 'oğlunuzun trafik kazasında öldüğünü söyleyeceksiniz, sessiz sedasız cenazeyi defnedeceksiniz'2 demiş. bir kaç gün önce Doğu Türkistan'dan gelen bir tanıdık söyledi. Kaç kişi duydu?
KOYUNCU
05-08-2008, 12:30 PM
icten yazin icin tesekkurler kardes,okurken gozlerim yasardi,
benzer duygulari bende yasadim,oradaki insanimizin Turkiyeden geldigimizi ogrendiklerinde gozlerinden yayilan o sevinci,o isiltiyi gordum,o kaybettigimiz kardeslerimizin yureginden tasan temizligi gordum fakat o sari seytanlari gorduklerinde yasadiklari olumun soguklugunu'da hissettim,
onlarin yasadiklarini orada birebir anladim ve o gune kadar algimin bu kadar kapali olmus olmasina,o pek cogumuzdaki garabet bonluge lanet ettim!
Abi filistin var. Biz onlara acırız. Biz onalara yardım ederiz.
Bu ulkede dogu turkistanı duymayan o kadar cok kişi varki
Bizim caycı bir yardım kumbarası getirdi. Afrikaya yardım bilmem ne dernegi diyor.
Dedimki sen bunları neden getiriyorsun. Uyeyim abi dedi
Adam afrika derneklerine uye olurken daha dogu turkistanı bilmiyor
Onlar tibetli abi onlar turk degil diyor:uups:
TEĞİN
05-10-2008, 03:18 AM
Abi filistin var. Biz onlara acırız. Biz onalara yardım ederiz.
Bu ulkede dogu turkistanı duymayan o kadar cok kişi varki
Bizim caycı bir yardım kumbarası getirdi. Afrikaya yardım bilmem ne dernegi diyor.
Dedimki sen bunları neden getiriyorsun. Uyeyim abi dedi
Adam afrika derneklerine uye olurken daha dogu turkistanı bilmiyor
Onlar tibetli abi onlar turk degil diyor:uups:vallaha kusucam. son mesajından bir önce benim mesajım var. oku neden insanların duyarsizlaştırıldığını daha iyi anlayacaksın.
Alparslan
05-12-2008, 06:04 AM
Evet kardesler sorun budur, Filistin Musluman oldugum icin benim meselemdir tipki Darfur gibi, ancak Turkistan, Kerkuk, Karabag ve her isgal altindaki Turk topragi benim icin 2 kat daha degerlidir. Cunku hem kan hem din hem kultur bagi ile BIZIM olan yerlerdir. Deridini Turkce anlatan adamin derdi icimi daha bir derinden daglar elbette. Ah be aka, ah be gardash diye baslarsa derdini anlatmaya bir insan, beni KARDES gorurse buna nasil duyarsiz kalirim? Haydi bir hayirli is yapalim, Dogu Turkistan'in Sesi (Sharqi Turkistoning Avozi)dergisini alip is yerinde masamiza koyalim, firsat buldukca bilmeyenlere davamizi anlatalim. Yanina Gardaslik dergisini de koyarsaniz sevinirim ;) Biz bilincli destek olursak once kendi vatandasimiz sonra da TUM DUNYA hakli davamizi duyar. Eminim ki, hakli olan her zaman kazanir. Tibet'e aglayan bir Turk Turkistan'i isitirse gozunden kan damlar...Haydi biraz destek. Karabag icin, Kerkuk icin, Turkistan icin...
KOYUNCU
05-12-2008, 06:46 AM
Evet kardesler sorun budur, Filistin Musluman oldugum icin benim meselemdir tipki Darfur gibi, ancak Turkistan, Kerkuk, Karabag ve her isgal altindaki Turk topragi benim icin 2 kat daha degerlidir. Cunku hem kan hem din hem kultur bagi ile BIZIM olan yerlerdir. Deridini Turkce anlatan adamin derdi icimi daha bir derinden daglar elbette. Ah be aka, ah be gardash diye baslarsa derdini anlatmaya bir insan, beni KARDES gorurse buna nasil duyarsiz kalirim? Haydi bir hayirli is yapalim, Dogu Turkistan'in Sesi (Sharqi Turkistoning Avozi)dergisini alip is yerinde masamiza koyalim, firsat buldukca bilmeyenlere davamizi anlatalim. Yanina Gardaslik dergisini de koyarsaniz sevinirim ;) Biz bilincli destek olursak once kendi vatandasimiz sonra da TUM DUNYA hakli davamizi duyar. Eminim ki, hakli olan her zaman kazanir. Tibet'e aglayan bir Turk Turkistan'i isitirse gozunden kan damlar...Haydi biraz destek. Karabag icin, Kerkuk icin, Turkistan icin...
Hangi dernekte var
mehmetzela
05-12-2008, 07:02 AM
Cin yakin zamanda bolunecek, bati ambargoyu koyacak, Cin mala yasak diyecek, Cin modernlesmenin ortasinda duracak ve cokecek, duyduk duymadik demeyin.
2x2=4
hiç bir baskı rejimi 100 yılını dolduramadı. çinde dolduramayacak
KOYUNCU
05-12-2008, 08:09 AM
cindeki buyuk depremden haberi olan varmı. Cinin guneyi diyor.
TEĞİN
05-12-2008, 08:44 AM
gördüm ve üzülmedim Allah biliyor ya...
KOYUNCU
05-12-2008, 08:54 AM
gördüm ve üzülmedim Allah biliyor ya...
yani burdan bizi alakadar etmediginimi cikariyoruz
TEĞİN
05-12-2008, 08:58 AM
insanlığı alakadar ediyor tabi. htta fay hattının ucu bizede dokunabilir. ama ölen insanlara başına gelen felaketlere asla üzülmem. biliyorum masum çocuklardaolabilir aralarında. ama üzülemiyorum içimi nefretle doldurdular. Alahaffetsin ama böyle.
mehmetzela
05-12-2008, 09:27 AM
daha şimdiden ölü sayıdı 8 binmiş
AteSh
05-13-2008, 02:38 PM
Abi bayragı assak Cinli gorur mu
Agabey ;)
Bence akilica seyler yapalim, arabaya astik'da ne oldu asalim asmasina ama salakca seyler yapmayalim adam gibi gosterelim bagrarak çagrarak olmaz bu isler. Turkistan tishört'leri olabilir mesela, sapka veya ne bilim birseyler Yüzümüzde boyalar falan...mantikli birseyler kavga çikarmadan
Alparslan
05-13-2008, 10:52 PM
Hangi dernekte var
-D.Turkistan Kultur Vakfi idi sanirim: Damat Ibrahim Pasa Camii avlusu, Unkapani-Ist
-Irak Turkleri Dernegi: Aksaray Metrosu karsisi 3. kat(Apartmanin adini unuttum :( )
-Turkistanlilar Vakfi: Yine Aksarayda ama adresleri kesinlestirip yazarim insallah, oradan gelen e-bultenleri de yayinlayabilirim.
Alparslan
05-13-2008, 10:54 PM
daha şimdiden ölü sayıdı 8 binmiş
Valla olenlerin hicbirine uzulemiyom, keza cocuksa boyle bir toplumda buyuyup hayvan olacagina cennetlik olmaya hak kazandi, buyukse zaten zararli bir yaratikti geberdi... Az gitmisler, Sichuan eyaletinde oldu. Sakliyorlar bazi gercekleri duydugumuz kadariyla.
KOYUNCU
05-14-2008, 12:16 AM
Agabey ;)
Bence akilica seyler yapalim, arabaya astik'da ne oldu asalim asmasina ama salakca seyler yapmayalim adam gibi gosterelim bagrarak çagrarak olmaz bu isler. Turkistan tishört'leri olabilir mesela, sapka veya ne bilim birseyler Yüzümüzde boyalar falan...mantikli birseyler kavga çikarmadan
Bende oyle diyorum. Akıllıca deil bayrak asmak protosto yazısı gondermek, dilekce yazmak, imza toplamak Bunlar karşının daha cok işine gelir.
KOYUNCU
05-14-2008, 12:16 AM
Day Mobileye reklam gerek. E bizdede bedava verilecek dergi. Alsana reklam alparslan
TEĞİN
05-14-2008, 11:36 AM
dergi işine giricem hayırlısıysa. ırak Türkleri derneği kapandı orada. başka yere taşondı yerini söylerim.
tramvayla fındıkzadede inin otel var adını unuttum. zaten bir tane var. hemen yanı. doğu türkistan maarip derneğidiye. zeytin burnunnda büyük yer var. bu arada rfa.org , uygur.org, uygur.tv tavsiye ederim.
KOYUNCU
05-14-2008, 12:36 PM
ben daha cok tebriztv izliyorum da, abi ben istanbulu bilmen
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.