View Full Version : 1 mayısla geriliyoruz
mustafa06
04-30-2008, 06:16 AM
Gechmishte 1 mayıslar, DİSK onderliginde solcularca ishci bayramı olarak her zaman olaylarla dolu bir shekilde kutlanırdı!!!.
Adeta devrim provalarının yapıldıgı bu gosterilerde Turk bayragı yerine kızıl bayraklar, Ataturkun resminin yerine marksın, leninin ve diger kızıl lıderlerin resimleri tashınırdı.
taksim meydanını 1 mayıs meydanı , kızıl meydana dondurmek isteyenler en gorkemli! gosteriyi 1977 yılında duzenlemishler ancak gosteriler kanlı bitmis, taksim meydanı 35 kisinin kanı ile boyanmıshtı.
bahar bayramı adı ile resmen tatil olan 1 mayıs, bu gosteriler nedeni ile 12 eylul den sonra tatil olmaktan cıkarılmısh, ve taksim meydanı gosteri ve mitinglere kapaılmıshtı.
O tarihten sonra yapılan her girisim geri cevrilmish, taksime izin verilmemishti. gectigimiz yıl basta disk olmak uzere yine ortam germishler ve olayların yashanmasına neden olmushlardı.
......
Bu yıl ise Disk ve KESKin onculugunde 1 mayıs yine geriliyor.
iki sendikanında solcu sendikalar oldugu gozonune alınınca, gecen zaman icerisinde pozitif yonde hic degishmedikleri gozukmektedir.
DEvletce, Kendilerine farklı alanlar gosterilmesine, Taksimde kimseye izin veremeyiz cunku burada guveniligi sagmak zordur denmesine ragmen, ısrarla 500000 kisi ile taksime yuruyecegiz diyerek eski huylarının hala devam ettigini gostermektedirler.
insanları devlete, yasalarına itaatsizlige cagırmaktadırlar. Devletin guvenlik guchleri ile halkı karshı karshıya getirmekte hicbir sakınca gormemektedirler.
Kendilerinin, Meydana toplanacak yuzbinlerce insanı kontrol edebilmelerinin mumkun olmadıgını, iclerine pkk ve diger guruplardan provakatorlerin katılmasını engellemelerinin imkansızlıgını, o gosterilerde olayların cıkmasının kesin oldugunu bilmelerine ragmen, boyle bir itaatsizlik cagrısını yapmanın mantıgı olsa olsa olayların cıkmasını arzulamaktır.
Olay cıkmazsa, sendikalar bunu kendilerinin duyarlı ve bilincli olmalarına, olay cıkarsa devletin beceriksizligine, kaba kuvvet kullanmasına baglayarak kendilerini isin icinden sıyıracaklardır.
Cunku gecmishte suclanan daima devlet olmushtur.
Taksim meydanını kızıl meydan yapmak solcuların icerisinde bir uhtedir.
Taksimde ısrarın nedeni bu olsa gerek.
Devlet bunlara pabuc bırakır mı?
Bırakmamalıdır, bırakmayacaktır.
Cunku yasalardan verilecek taviz, Geriye dogru atılacak bir adım, devamını getirir.
mustafa06
04-30-2008, 06:20 AM
Bakan Şahin'den 1 Mayıs açıklaması 30 Nisan 2008
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 1 Mayıs'ta ısrar etmenin anayasal düzene başkaldırı anlamına geldiğini söyledi.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valiliğinin kararında açıkça belli olduğunu belirterek, ”Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasayı, yönetmeliği tanımam, Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut anayasal düzene bir başkaldırı olarak da değerlendirilir” dedi.
Mehmet Ali Şahin, bu yıl İstanbul'da açık hava toplantılarının yapılacağı alanlardan birinin tercih edilebileceğini ifade ederek, ”Önümüzdeki yıllarda bir basamak daha çıkılabilir, belki yasal düzenleme gerçekleşir ve daha farklı mekanlarda 1 Mayıs'ı kutlamak mümkün olabilir. Kimse devlete ve devlet erkini kullanan mercilere meydan okumasın, devlet kendisine meydan okutmaz” diye konuştu.
mustafa06
04-30-2008, 06:27 AM
Turkiye gerilecek ama en cok İstanbul sıkıntı cekecek.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8823681.asp?gid=233&sz=35670
Hanedan
04-30-2008, 07:17 AM
Devrimci hareket engellenemez. Yaşasın devrim!:beat:
KOYUNCU
04-30-2008, 09:07 AM
Nefret ediyorum 1mayıstan. Bende işci oldum ama Bunlar bugibi gunleribahane ederek ustunden siyaset yapmaya calışanların işidir
Demir Kağan
04-30-2008, 10:49 AM
1 mayis'ta alanlara, hoyd!
İşçinin ve Emekçinin bayramı kutlu olsun...
TEĞİN
04-30-2008, 11:08 AM
işçinin emekçinin bayramı kutlu olsun. Toplumcu trklerin bu bayramı kutlu olsun.
asya1917
04-30-2008, 03:08 PM
YouTube - hatırla sevgili 1 mayıs timur selçuk
dünya işçi bayramı kutlu olsun
Seckjin Khan
04-30-2008, 03:24 PM
bi çevik kuvvetçi arkadaşım "1 Mayısta Ya devlet başa Ya kuzgun leşe... ... Çevikte Son jubilemizde itlere karşı Taksimdeyiz.." yazmış buradan anlayacağımız üzere çok sert müdaheleler olacak Polislerin eğitilmesi şart!
neyse olaya geri dönelim gerilmenin alemi yok neden 1 Mayıs'ta Taksim'de gösteri yapılamıyor onu anlamıyorum?! artık devir değişti herkes çok daha sağduyulu bence yapılmasında sorun olmamalı...
TEĞİN
04-30-2008, 03:53 PM
höh bu ne yaa.düşmanamı saldırıyorlar.
biz 1 yıl yaptıklarımızdan ders cıkarsak 2. yılımızda avupayı dahi geride bırakırız.
Her yıl aynı sorunlar, aynı korkular...
1 kere yasanan bir sorun neden ikinci kez yasanıyor? İste ben bunu anlamıyorum.
Devlet yetkesini kimse tınlamıyor iste...
Biz yanlıs yapıyoruz. "1 Mayıs" isci bayramıdır kardesim. Sen gidip bu bayramı kendin kutlamayıp yoz ite kutlattırırsan olacagı bu. Ha bu serefsizleri kıstıralım, burunlarını kafalarına gomelim...onemli degil, bunun yaban devletlerde bırakacagı imgeler kotu.
"1 Mayıs Turkiye'de olaylı gecti. İsci bayramını kutlamak isteyenler Turk polisi tarafından dovuldu ... olu ... yaralı"
Bunu okuyan yabancı ne diyecek? "Aha Turkiye sosyalizm karsıtı, PKK isci hakları,halkların kardesligi...gibi amaclarla kurulmus bir orgut ehem bende sosyalistim hadin bunlara arka cıkam"
Arka cıkmaktanda "para destegi" saglamayı dusunmeyin sadece, her konuda arka cıkacaklar. Bir kere PKK'nın yabancının gozundeki imgesi yanlıs olusacak.
TEĞİN
04-30-2008, 04:07 PM
bence devlet bir mayısa izin vermemekle hata ediyr. bütün sportif faaliyetlere halka açık olan bir yere devlet nasıl vatandaşı almaz. şaşırtıcı. ayrıca vali bu ülkenin patronu insanlarda işçisi değil. vali buranın sahibi halkı marabası değil. halk seçtiyse halkı tehdit edemez.
ama haklısın budundaşım gidipte işçi bayramını pkklılarsa kutlatırsan olacağı bu. hadi bakalım.
KOYUNCU
04-30-2008, 10:55 PM
le onların hepsi kılıf.
işcinin bayramı cebindekilerle aylıgı cıkarabildigi ve ve geriye bir tost parası kaldıgı gundur
dila73
04-30-2008, 11:49 PM
aman yolunuz yanılıp da sözde kutlamaların ucundan köşesinden geçmesin (mesela kadıköy), hem ben orada işçi filan göremedim, ha yok tabii bugüne daha çok kadın ve çocuk işçiler sahip çıkıyor derseniz buna bişi diyemem... bi grup insanın hakkı ise kutlamak, diğerlerimizin hakları ne olacak? sağlık, ulaşım vs...
bu günün birilerine hizmet ettiği kesin, izin verilmeyen bir yerde kutlama yapılmak isteniyor
benim statüm de işçi ama işimin başında olmayı doğru bulanlardanım...
asya1917
05-01-2008, 12:01 AM
http://haber.mynet.com/video/yasam/Sisli-de-1-Mayis-olayli-basladi/01Mayis2008/A010500D/mms%253A%252F%252Fhaberav%252Emynet%252Ecom%252Fcy 65%252Ewmv
Asıl Provakatör kim Muammer Güler
CHOYHONACHI
05-01-2008, 02:26 AM
Ogrencilik zamaninda universitede cok SIPci arkadaslarimiz olmustur. Hep Sovyetler Birligini anlatmamizi istemisleridir. Ne kadar aralarindan olmussamda, onlarla muhabbet etmisemde onlarin su huyunu hic anlamamisimdir: Tamam, Devlete Hayir! Parali Egitime Hayir! McDonalds'a Hayir! Universite Rektorune Hayir! E-e-e o zaman NEYE EVET?!
TEĞİN
05-01-2008, 05:46 AM
Ogrencilik zamaninda universitede cok SIPci arkadaslarimiz olmustur. Hep Sovyetler Birligini anlatmamizi istemisleridir. Ne kadar aralarindan olmussamda, onlarla muhabbet etmisemde onlarin su huyunu hic anlamamisimdir: Tamam, Devlete Hayir! Parali Egitime Hayir! McDonalds'a Hayir! Universite Rektorune Hayir! E-e-e o zaman NEYE EVET?!DEVlete evet, paralı eğitime hayır, amerikan şirketlerinede hayır, üniversite rektörüne evet tabiki ama yanlı durumuna göre... onlar neye evet diyeceklerini bilmiyolar kandaş:)
mustafa06
05-01-2008, 08:59 AM
1 mayıs bayram gibi kutlanacaksa kutlu olsun, sol orgutlerin govde gosterisi yapma gunu ise kahrolsun.
Turk dunyasında Nevruz bayramının nasıl kutlandıgını goruyoruz.
Turkiyede ise nevruz dendiginde yakma, yıkma, devlete bashkaldırı, korku, olaylar ve gozyashı akla gelir. Yıllardır pkk ve diger orgutlerin nevruz gibi guzel bir gunu ne hale getirdiklerini ibretle izleriz.
1 mayısın yıllardır Turkiyede nasıl kutlandıgınıda biliriz. İsmi ishci bayramı olmasına ragmen 80 oncesinde her yıl (nevruz misali) ishciler harich tum sol orgutlerin ellerinde kızıl flamalar ve resimlerle govde gosterisi yaptıgı miting sonunda da ortalıgı savash alanına cevirdikleri gunlerdi. cok anılan 1 mayıs 1977 yılındaki kutlamalar o yıla kadar yapılanların en buyugu idi. Sonuc kan ve gozyashı olmushtur.
Gechtigimiz yıl yashanan olayları herkesin hatırlaması gerekir.
yashananlar ıshıgında 1 mayısın Turkiyede bıraktıgı izler ile nevruz arasında ne fark vardır?
Nevruz kutlamalarına yasal bir parti ve dernekler onculuk ediyor, arkasından pkk ve diger illegal orgutlerin flama ve posterleri cıkıyor. olaylar olaylar.
1 Mayısa İshci bayramı diyoruz. sendikalar onculuk ediyor. (Bugunde gorduk) ogrenciler, partiler, vs her turlu sol orgutler yollara dizilmishler. DİSK ve KESKi haydi anlıyoruz sendikalardır.
Diger katılımcılara bakıyoruz, CHP, DİP, TKP,ODP, ve daha bilmedigimiz parti ve dernekler. Pek cogunun elinde sadece kızılyıldızlı flamalar. sahi Hich TURK BAYRAGI tashındıgını gordunuz mu?
sonuch herzaman devlete, yasalara meydan okuma ve itaatsizlik, tash, saldırı, ve teror
Bu durumda nevruzdan farkı nedir?
Bu bayram ishci bayramı ise sahi ishci olmayanların ne ishi var orada?
Daha dun,
Olay cıkmazsa, sendikalar bunu kendilerinin duyarlı ve bilincli olmalarına, olay cıkarsa devletin beceriksizligine, kaba kuvvet kullanmasına baglayarak kendilerini isin icinden sıyıracaklardır
diye soylemishtim.
sonuch dedigim gibi oldu. Devlet fashist devlet oldu, saldırgan oldu
.
Yetkililerin taksim alanında miting yapılamaz uyarılarına, ve nedenleri ile ilgili istihbarat bilgilerini sendikacılara vermelerine ragmen, 500000 kishiyi oraya yıgarız, taksime gidecegiz diyenler sendikacılar degilmish gibi, TVleri izliyorum; devlete her turlu suchlamayı yapıyorlar. kendilerini magdur olarak sunuyorlar.
Herkes kendince yorum yapıyor, devleti suchluyor da, HIrsızın hich kabahati yok mu?diye sormadan gecemiyorum.
akp her turlu imkan elinde olmasına ragmen mitinglerini taksimde degil, kazlıceshmede yaparken diger partilere de taksim dıshında farklı alanlar gosteriliyorsa, ishcilere neden taksimi achsınlar?
anıta celenk koymaya izin veriliyor, basın acıklaması yapmayada izin veriliyor, ama mitingi shu dort meydanın birisinde yapın deniliyor. yani kutlama yasaklanmıyor ama sendikacılar taksim meydanından bashka bir yere yanashmıyor.
Yarın birisi cıkarda ben anıtkabirde miting yapacagım derse ve ısrar ederse cevap ne olmalıdır? bunu eyleme dokerse devlet nasıl davranmalıdır?
Cevapları duyuyor gibiyim,
anıt kabirin kuralları vardır, mozoleye celenk konur, saygı durushunda bulunulur anı defteri yazılır. Daha sonra yapılması gerekenler varsa anıt kabir dıshında stadlarda veya meydanlarda yapılır.
Bu kuralları koyan devlettir. onun yasa ve yonetmelikleri oyle dedigi ichin uyulur.
Aynı devlet, Taksimde miting yapılamaz diyorsa sendikalar uymayacagım hakkını nereden alıyorlar. uymayana devletin vermesi gereken cevap sizce ne olmalıdır? Bugun ne olmalıydı?
Hak-is konfederasyonu bugun anıt kabiri ziyaret etti daha sonra Ankara Tandogan meydanında miting yaptı ve olaysız dagıldılar. Tedbirler orada da sıkıydı ama kimsenin burnu bile kanamadı.
Yıne Ankara sıhhıyede Turk-is in mitingi vardı yapılan miting bayram havasındaydı ve hersey sonuna kadar guzeldi ama dagılma asamasında sol orgutler ortalıgı birbirine kattılar.
İstanbulda ve Ankarada yashananlar shunu gosteriyor ki, solcuların amacı uzum yemek degil, bagcıyı dovmektir.
Onlar icin Bayram bahanedir, asıl olan kargasa yaratmak, devlete karshı itaatsizlik yaratmaktır.
Disk ve kesk'in Taksim ısrarının arkasında yatan neden bence bugun daha net olarak ortaya cıkmıshtır. sonucun bu olacagını zaten biliyorlardı, siyaset adına boyle bir ısrar surdurulmushtur. chp li vekillerin ve il orgutlerinin bashtan sona sendikalara yogun destegi bunun arkasında bir siyasi hedef oldugunun acık gostergesidir.Planlayıcılar arasında bashtan sona chp de vardır.
chp bu destegi iyilik severlik adına veriyor olsaydı, nevruz gosterilerinde zor kullanan polise karshıda durması gerekirdi. Orada siyasi bir karlılık yoktur.
CHP ve desteledikleri bugun yashananlardan kendilerine bir kar cıkacagını dusunuyorlarsa yanılıyorlar
cunku halk yashananların provakasyon oldugunu biliyor, onaylamıyor.
Bayrammıs, Halkı evinden dısharı cıkamaz eden, canından bezdirilen, malına zarar verilen bir gun bayram olamaz. Benim milli bayramlarım bana fazlası ile yetiyor.
omrum ishci olarak gecti ama 1 mayısa kendi bayramım diyemiyorum ve lanet okuyorum
Cunku bu ulke daima gerilmeye calıshılıyor, 21 martta geriliyoruz, 1 mayısta daha cok geriliyoruz.
LIBRA
05-01-2008, 09:01 AM
bune ya? disarda adim atacak yer kalmamis 1mayis sayesinde! :S
NativeAmerican
05-01-2008, 09:36 AM
beyler bence 1 mayista sokaga cikma yasagi ilan edilsin her yil bunlarin hicbiri olmaz
Malatya'da Olaysız 1 Mayıs Mitingi
Malatya polisi, 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı miting alanına giren vatandaşlara karanfil dağıttı. Türk-İş ve KESK'in organize ettiği 1 Mayıs mitingi, Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında gerçekleştirildi. Sol partiler ve sol sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde konuşmalar yapıldı, halaylar çekildi ve konser verildi.
1 Mayıs dolayısıyla Malatya'da da tören Milli Egemenlik Caddesi 100.Yıl Kavşağı'nda düzenlendi. KESK ve Tek Gıda İş Sendikası'nın ortaklaşa düzenlediği mitinge çeşitli siyasi partiler işçi sendikaları ile bazı sivil toplum kuruluşları katıldı. Mitingde Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak ile KESK Şubeler Platformu ve Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay birer konuşma yaptı.
KESK Dönem Sözcüsü Cengiz Karabay AKP iktidarını eleştirilerek " Emek örgütlerinin bütün itirazlarına karşın Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları Yasası, TBMM'den geçirilerek 12 Eylül'den bu yana işçilerin, emekçilerin karşılaştıkları en kapsamlı harekatı gerçekleştirmiştir. Amaç sosyal devleti ortadan kaldırmak, her şeyi özelleştirmektir. AKP hükümeti tarafından uygulanan Neo-Liberal politikalar tarımı tahrip ediyor. Türkiye, egemenler arasındaki çatışmalardan kaynaklı siyasal bir kriz yaşıyor." denildi.
Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak’da konuşmasında şunları belirtti:
“Gerçek demokrasi ve özgürlük için çiftçe standartlara hayır diyoruz. Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalaştıkları için işçilerin işten atılmadığı gerçek demokrasi için sesimizi yükseltiyoruz. Tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip oldukları, özgürlükçe bir demokrasi için sesimizi yükseltiyoruz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti için demokratik laik ve sosyal bir Cumhuriyeti için sesimizi yükseltiyoruz. Ne demokrasi ne de sosyal devletten vazgeçeceğiz. Sermayenin küresel saldırısına karşı sesimizi küresel sendikal hareketin sesine katacağız, Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya ve güvensiz çalışmaya dur diyeceğiz”
Bu arada, miting alanına giren vatandaşlara polis karanfil verdi.
http://www.malatyahaber.com/haberler/articlefiles/16141-m1.jpg
Aha boyle adam olsunlar karanfillerle karsılarız.
Karayılan
05-01-2008, 02:36 PM
Bir Mayısta okula Mustafa Kafalı hocamizi davet edip Turkculuk etkinligi yaptik. :lol:
kudurunsolcularpisgomunuslar.com :P
BOZ-OK
05-01-2008, 02:54 PM
Niye geriliyoruz? Gerilmeyelim, 1 mayisin tadini cikaralim, kirlara bayirlara yayilalim... :cool:
kurshad
05-01-2008, 04:03 PM
1 500000 kishiyi oraya yıgarız, taksime gidecegiz .
..........
Aynı devlet, Taksimde miting yapılamaz diyorsa sendikalar uymayacagım hakkını nereden alıyorlar. uymayana devletin vermesi gereken cevap sizce ne olmalıdır? Bugun ne olmalıydı?
.
Ne olacak abi Taksim'de isciler miting yaparsa? Turkiye mi yikilacak? Isciler terorist mi ki onlara bir takim alanlari yasaklayacagiz?
Taksim'de ben miting yapildigina birkac kez sahit oldum,ustelik ben de bazilarina katildim.. Bir tanesi Turgut Ozal'in 89'da yaptigi Bulgaristan'i Tel'in mitingi idi, bir tanesi 90li yillarda yapilan Bosna mitingi idi, bir tanesi de Tansu Ciller ve Alparslan Turkes'in yaptigi laiklik mitingi idi...
Demek ki Taksimde miting yapilmaz kararini devlet vermiyor; HUKUMETLER veriyor. Ve bu hukumette son bir haftadir ortami sonuna kadar gererek kendi iscisine savas ilan ediyor. Bu sabah daha 6.45'de yasal bir isci sendikasinin onunde biriken birkac yuz kisiye biber gaziyla saldiriyor. Daha adamlar kahvalti yapiyor , belki de Kazlicesme miting alanina gitmeye hazirlaniyor.
TEĞİN
05-01-2008, 04:06 PM
aynen kurshad öyle... baksana vali patron gibi davranıyor. babasının yeri sanki taksim. halkın yerine halkı almıyor. sadece kızdığım nokta kürtlerin gövde gösterisine dönüşüyor. o zaman ayıklayacaklar ve izin verecekler abi.
CHOYHONACHI
05-01-2008, 05:51 PM
Aslinda Ozbekistanda, Andijanda oldugu gibi alacaksin eline abi otomatik silahi (daha gosterisli olmasini istiyorsan ates puskurten silahi yada varsa lazer silahi) boyle guzelce Taksim meydanindakileri tarayacaksin ... solcumus, sagciymis, sucluymus, sucsuzmus ... bitti ... seneye 1 Mayista cikan varmi o zaman gorecegiz ...
:?
BOZ-OK
05-01-2008, 05:54 PM
Aslinda Ozbekistanda, Andijanda oldugu gibi alacaksin eline abi otomatik silahi (daha gosterisli olmasini istiyorsan ates puskurten silahi yada varsa lazer silahi) boyle guzelce Taksim meydanindakileri tarayacaksin ... solcumus, sagciymis, sucluymus, sucsuzmus ... bitti ... seneye 1 Mayista cikan varmi o zaman gorecegiz ...
Bir zamanlar bunun yapilmadigini mi saniyorsun? :rolleyes:
CHOYHONACHI
05-01-2008, 06:05 PM
Bir zamanlar bunun yapilmadigini mi saniyorsun? :rolleyes:
o zaman fazla civitmisiniz ... demokrasi, insan haklari ... nefret ederim su Amerikan sloganlarindan :twisted:
"Tiz vurun kellesini" diyen bir Sultan yoh ... :twisted:
KOYUNCU
05-01-2008, 11:05 PM
Teror odaklarına alet oluyorlar
Kardeşim 1 mayıs bayramınsa git bir piknige, pufur pufur hava, uzan anasını satayım yat aşagı kafanı dinle.
Bayramın diye git polise taş at
Bu kadar sacma şey mi olur
Dediğin gibi alacan eline, ulen pkk taşeronlugu boye yapılır deyip hepsini tarayacaksın
CHOYHONACHI
05-02-2008, 12:24 AM
Teror odaklarına alet oluyorlar
Kardeşim 1 mayıs bayramınsa git bir piknige, pufur pufur hava, uzan anasını satayım yat aşagı kafanı dinle.
Bayramın diye git polise taş at
Bu kadar sacma şey mi olur
Dediğin gibi alacan eline, ulen pkk taşeronlugu boye yapılır deyip hepsini tarayacaksın
bak ne guzel ... ben yarin gidiyom iste piknige ... Rusyada bayram diye tatil verdiler ... bizde tatilin keyfini mangal etrafinda cikaracaz ... Yasasin 1 Mayis! Yasasin Isci Bayrami! Yasasin Sulh!
AteSh
05-02-2008, 01:56 AM
Yaw bizim su türkler'de ne acayip insanlar bir gün için tüm türkiye'yi ayaga kaldirdilar !
Karayılan
05-02-2008, 01:57 AM
Biz bi kıvılcımla cihan yakmaya alismisiz dai napak :P
mustafa06
05-02-2008, 02:52 AM
Ne olacak abi Taksim'de isciler miting yaparsa? Turkiye mi yikilacak? Isciler terorist mi ki onlara bir takim alanlari yasaklayacagiz?
Taksim'de ben miting yapildigina birkac kez sahit oldum,ustelik ben de bazilarina katildim.. Bir tanesi Turgut Ozal'in 89'da yaptigi Bulgaristan'i Tel'in mitingi idi, bir tanesi 90li yillarda yapilan Bosna mitingi idi, bir tanesi de Tansu Ciller ve Alparslan Turkes'in yaptigi laiklik mitingi idi...
Demek ki Taksimde miting yapilmaz kararini devlet vermiyor; HUKUMETLER veriyor. Ve bu hukumette son bir haftadir ortami sonuna kadar gererek kendi iscisine savas ilan ediyor. Bu sabah daha 6.45'de yasal bir isci sendikasinin onunde biriken birkac yuz kisiye biber gaziyla saldiriyor. Daha adamlar kahvalti yapiyor , belki de Kazlicesme miting alanina gitmeye hazirlaniyor.
Normal shartlarda orada da toplanılsa hich bir shey olmaz da shartlar normal degil.
1 mayıslar Turkiyede bu gune kadar hich sıfır olayla kutlanabilmish mi?
ben bildim bileli olmadı. Hatta dunyada en kanlı 1 mayıs yashayan bir ulke unvanına sahibiz. 1 mayıs sabıkalı bir gundur, ozellikle disk bu konuda basarısız olmus bir sendikadır.
DTPden nevruzda taksim icin bir talep gelse, izin vermezler. neden? Herkes biliyor ki, normal bir kutlama olmayacaktır. bu kesin dimi?
diskten de taksim talebi geldiginde (Artık akıllara kazınmıshtır kahin olmaya gerek yoktur) hepimiz biliyoruz ki olay cıkması garantidir.
sorumluluk sahibi olsanız kontrolu zor olan bir yere mi izin verirsiniz yoksa daha genish ve kontrol edilebilir alanlar mı gosterirsiniz?
Eger izin verilirde orada olaylar cıkar ve farklı skillerde shekilde gelishirse sorumlu yine disk olmayacak shimdi oldugu gibi herkes devleti suchlayacaktır.
Devletin yaptıgı bir tercihtir.
sendikaların yaptıkları eshek arısının kıcına chöp durtup, sonrada bu arı beni sokuyor diye bagırmaktır.
Eylem hakkımız var ama sorumlu degiliz gibi hareket etmektedirler.
30 nisan gunu guvenlik tedbirlerinin alındıgını, ve kimsenin taksime sokulmayacagının acıklandıgını duydugunuzda siz 1 mayısta olayların cıkacagını beklemiyormuydunuz? Ben kesin gozu ile bakıyordum.
Bizim gorebildigimizi sendika karar vericileri goremiyorlarmıydı?
Dun saat 10 verdikleri vazgecme kararını neden 30 nisanda vererek olayların yashanmasının onune gecmediler.
Eger oyle yapsalardı sorumluluk ornegi sergilemish olurlardı alkısh alırlardı ve dunku olayların hicbirisi yashanmazdı.
gelecek yıllar icin de iyi bir yatırım olurdu. Bunlar yapılmadı, Devlet ile karshı karshıya gelindi. simdi devlet baskısından, hak ve ozgurluklerden bahsediliyor.
TEGİN,
aynen kurshad öyle... baksana vali patron gibi davranıyor. babasının yeri sanki taksim. halkın yerine halkı almıyor. sadece kızdığım nokta kürtlerin gövde gösterisine dönüşüyor. o zaman ayıklayacaklar ve izin verecekler abi.
Her yıl aynısı oluyor dimi ? Peki Neden kurtlerin govde gosterisine donushuyor? Bunları kim ayıklayacak devlet mi sendikalar mı? insanlar bir organizasyon yapıyorlarsa bunun her sheyinden sorumludurlar. kurtlerin oraya girmelerinide engellemelidirler. Bu gune kadar yasananlar hatırlanırsa sendikalar ozellikle disk bu konuda basharısızdır. cunku her mitingi olaylı olmakta kurtlerin ve ashırı sol orgutlerin govde gosterisi sheklinde gelishmishtir. burada disk ya bu guruplara goz kırpıyor olmalı yada bu ishi yapamıyor olmalıdır. iki halde de devletin diske guvenmemesi ve daha guvenli gordugu meydanları gostermesinden mantıklı ne olabilir?
Aybike
05-02-2008, 03:29 AM
cayhaneci valla simdi canim cekti..azcik taksime gitsekmi ne...dedigin silahlarla..:)
Turk oglu
05-03-2008, 06:18 AM
bak ne guzel ... ben yarin gidiyom iste piknige ... Rusyada bayram diye tatil verdiler ... bizde tatilin keyfini mangal etrafinda cikaracaz ... Yasasin 1 Mayis! Yasasin Isci Bayrami! Yasasin Sulh!Bu rusyada sovet dövründen qalma adetdir.Sovetlerde 1 may işçi bayramı kimi qeyd edilirdi.Çünki ssri sosyalist bir dövlet idi.İqtidar işçilerde idi(en azından teorikde).bele olunnca da bayram olması çox tebii birşeydir.Türkiye ise kapitalist bir dövletdi.İşçiler iqtidarda deyil.Neyin bayramını qutlasınlar??
TEĞİN
05-03-2008, 07:34 AM
Mustafa06 demek istediğim şu. abi sendikalar var partiler var, manifestoları amaçları, sicili kabarık insanları belli. ya bu deveyi güttürsünler ya da bu diyardan kovsunlar, öte yandan sakin sendikalar var, onlara taksimi açıp '' bakın bu elemanlar uslu.. tatlı tatlı bayram yapıyorlar. bende onlara taksimi açıyorum'' diyebilmeli. bende biliyorum bunun zor olduğunu ama bunu bir yapsa bir daha zaten böyle bişey olmayacak. poliside kınıyorum bu arada. bu kadarda olmaz. höst diyorum. tabi hepsine eğil.
DIP NOT: bu arada 18 yaşlarında (benden 1-2 yaş küçük olduğu belli) polis akademisinden bi kız gördüm beşiktaşta. hasta oldum hatuna. takside olmasam benim de gbt ye bak diyecektim:) beni içeri al falan, itiraz etmem diyecektim, yasadışı sol örgütteyim diyecektim:) . ama işte kırmızı yeşile döndü bizde bastık. gözüm arkada kaldı. harbiden güzeldi:)
mustafa06
05-03-2008, 11:18 AM
Mustafa06 demek istediğim şu. abi sendikalar var partiler var, manifestoları amaçları, sicili kabarık insanları belli. ya bu deveyi güttürsünler ya da bu diyardan kovsunlar, öte yandan sakin sendikalar var, onlara taksimi açıp '' bakın bu elemanlar uslu.. tatlı tatlı bayram yapıyorlar. bende onlara taksimi açıyorum'' diyebilmeli. bende biliyorum bunun zor olduğunu ama bunu bir yapsa bir daha zaten böyle bişey olmayacak. poliside kınıyorum bu arada. bu kadarda olmaz. höst diyorum. tabi hepsine eğil.
Farklılıklarının olmasından dogal bir shey yok, zaten biribirilerinin kopyası olsalardı farklı konfederasyonlara ne gerek vardı. Burada bir sorun yok.
sendikal mucadelede kendi manifestolarına baglı kalabilirler.
yılda bir gun yani 1 mayısta hepsinin bir noktada bulushması gerekir.
Sorun dunyada ne oldugu belli olan 1 mayıs gibi bir gunun yeniden keshfedilmeye calıshılmasındadır. bu gunun anlamı konusunda hala ortak bir noktada bulushamadıkları ichin bir araya gelerek kutlama yapamıyorlar. oysaki dunya kutluyor, amerikada sendikal mucadelede hayatını kaybeden 7 kishinin anısına ozellikle bugun secilmish olmasına ragmen Rusya bile kutluyor. hemde tam bir bayram havasında kutluyor.
Bizimkiler ise bu gunu bayram degil eylem gunu olarak algıladıkları surece bayram degil eylemleri yasharız. gecmiste oldugu gibi bundan sonrada benzer olaylara shahit olmaya devam edecegiz demektir.
bayram degil eylem varsa, devletin ( buyıl tutumu gercekten sertti) gelecek yıl belki yumusatabilir ama her halukarda engel olmasıda kacınılmazdır.
Taksim bir gun mutlaka acılır bundan suphe duymuyorum ama bunun acılmasının yolu yine sendikalardan ozellikle diskten gecer. sendikalar gercekten bayram yapmaya karar verirlerse taksim hız kazanır.
DIP NOT:
Shu belinde siyah jopu olan kızdan bahsediyorsun sen.
taksi dedigin nedir ki, inse idin goreydin .. :)
CHOYHONACHI
05-03-2008, 05:00 PM
bak ne guzel ... ben yarin gidiyom iste piknige ... Rusyada bayram diye tatil verdiler ... bizde tatilin keyfini mangal etrafinda cikaracaz ... Yasasin 1 Mayis! Yasasin Isci Bayrami! Yasasin Sulh!
cayhaneci valla simdi canim cekti..azcik taksime gitsekmi ne...dedigin silahlarla..:)
ouughhh ne guzel bir piknik idi ... soyle nehir kenari ... guzel bir kuzu eti ... mangal ... ates ... bayrammisin bayram ... ama bu ruslar ne kadar cok icki iciyo ... hem erkegi hem kadini ... :rolleyes:
Aybike, aslinda otomatik testere kullnacaksin ... hani ormanlarda buyuk agaclari kesmek icin kullaniyorlar ... ondan bir dalacaksin milletin icine ... heryer kan olacak ... kan temizlenecek ... :twisted:
Aybike
05-03-2008, 05:02 PM
oy oy oy cayhaneci eycene canimi cektirdin ...ellerim kasinmaya basladi...:)
Hanedan
05-04-2008, 01:31 AM
oy oy oy cayhaneci eycene canimi cektirdin ...ellerim kasinmaya basladi...:)
veyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CHOYHONACHI
05-04-2008, 01:39 AM
1998'de DOOM diye bir bilgisayar oyunu ciktiydi ... orda aynen otomatik testere vardi ... daaarrrrrr diye onunla bir daliyordun etrafa ortalik kan oluyordu ... monitorda ... aynen oyle dalacaksin ... eee kirmizi renk mi istediniz, o zaman bari kan kirmizisi olsun ... darrrr ... temiz siyaset, temiz devlet, temiz kanmi istediniz ... alin size temiz kan ... daaarrrr ....
ulan HOROR filmine donustu beee ...
OFF-TOP ichin ozur ...
Aybike
05-04-2008, 12:21 PM
hehehehheheehh:)
TEĞİN
05-05-2008, 10:12 AM
olabilir:) Ayibike'yi de olay yeri inceleme diye çağırırız. bakar kantemiz mi değil mi diye:)
KOYUNCU
05-05-2008, 11:36 AM
1998'de DOOM diye bir bilgisayar oyunu ciktiydi ... orda aynen otomatik testere vardi ... daaarrrrrr diye onunla bir daliyordun etrafa ortalik kan oluyordu ... monitorda ... aynen oyle dalacaksin ... eee kirmizi renk mi istediniz, o zaman bari kan kirmizisi olsun ... darrrr ... temiz siyaset, temiz devlet, temiz kanmi istediniz ... alin size temiz kan ... daaarrrr ....
ulan HOROR filmine donustu beee ...
OFF-TOP ichin ozur ...
OFF TOPP ne manada kulanılıyor
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.