View Full Version : Haydar Aliyev ve PKK
binbirincigece
05-05-2008, 01:14 PM
Geçenlerde bir kitapta okuduğum ilginç bir iddiadan bahsetmek istiyorum. Okuduğuma göre Sovyet Rusya Türkiyedeki ayrılıkçı hareketi körüklemek üzere, o sıralarda KGB'de etkili bir ajan olan ve yine iddiaya göre Kürt Ermenisi olduğu için özellikle bu göreve Haydar Aliyev seçilmiş ve vazifesini yapmış. Bizim istihbarat ve emniyet devreye girip iki KGB ajanını yakalayıp sınırdışı etmiş, Aliyev de bu sırada kaçmayı başarmış...
Tabi bunların net delilleri yok, iddia.
Ama düşündürücü..
Belki bu konuda bilgisi olan vardır diye düşündüğüm için bu başlığı açtım.
NativeAmerican
05-05-2008, 02:12 PM
yazar kim?
Aybike
05-05-2008, 02:28 PM
soguk savasin bittigi ilk yillarda berline gelmisti...ve bizden azerbaycan televizyasinin gelismesi icin muhabirler ve spikerler yetistirmemizi istemis 17 kisilik bir ekip kurdurmustu..
tanidigim kadari ile TURK olmakla ovunen biriydi.
17 kisilik ekipte 16 si iyi ciktida,17.sinde hala 3000 mark (o zaman) alacagim var..:)
Seckjin Khan
05-05-2008, 03:10 PM
azerbaycan televizyasinin
güzel bi ayrıntı :lol: Ablacım hala bu televizyasi pek gelişemedi ya arada tombalacı amca çıkıyo arada bilgi yarışmaları hoş güzel ama senin bi el atman lazım bu zamanlarda ;)
soguk savasin bittigi ilk yillarda berline gelmisti...ve bizden azerbaycan televizyasinin gelismesi icin muhabirler ve spikerler yetistirmemizi istemis 17 kisilik bir ekip kurdurmustu..
tanidigim kadari ile TURK olmakla ovunen biriydi.
17 kisilik ekipte 16 si iyi ciktida,17.sinde hala 3000 mark (o zaman) alacagim var..:)
Haydar Aliyev KGB de çalışan ve ve ender bir şekilde rus olmadan KGB de General olan ve hatta SSCB Bakanlar Kurulu Birinci Başkan Yardımcılığa kadar yükselmiş bi zat'tır.
ama vazifesi sırasında da Azerbaycan ı asla unutmamıştır ve gelişmesi için zeminler yaratmıştır.
Türk olduğu için gurur duyan bir insandı evet.
Aybike
05-06-2008, 06:34 AM
istanbul Azerbaycan konsolosunda oturuyoruz(2004 yili),konsolos pek havali..
Parmaklari degerli yuzuklerle dolu..:) kasinti bisey yani..(daha sonra seks partisinde yakalanip gorevden alindi zaten)
konumuz ayrilik turkusunun hikayesi..Ogrenip filmini cekecegiz..Anlatti notlar aldik..
sonra cay kahve ikrami esnasinda koyu bir sohbete daldik..Adam ulkesinin ne denli gelismis ve modern oldugundan filan ovguyle bahsediyor..ve Turkiyenin o konuma gelmesi icin bir 100 yilin gecmesi gerektigini anlatiyor filan..:) tabi bu esnada benim masa aldindaki ayaklarim,bacaklarim mos mos oldu..Esim durmadan tepuk atiyor bir sey demiiim diye..Benim yuzum sahte gulucuk yuzunden agrimaya basladi..
1,5 saate yakin adamin kasinti halini izledik,dinledik...ben yerimde duramiyorum kipir kipir.ayaklarim morarmis artik aciyor..
ve esimin sakin haline sasiyorum..
konsolos-Iste boyle gurhan bey biz boylle geismis bir ulkeyiz,unilerimizin durumuna siz turkiyelilerin ulasmasi icin coooooooooook zaman gerekecek...
Gurhan-Anladim beyefendi,neyse hakli olabilirsiniz..Eeeeee ? Haydar Aliyev beyefendi ne zaman baskan olacak hazirlaniyormu?
-KIM?
-Haydar Aliyev.
-Sayin Haydar Aliyev hakkin rahmetine ulasti bilmirmiseniz?
-Onu demedim zaten torun haydari diyorum..
-???????
Ben keyifle yerimden kalktim..
-Aaaa nasil yani,Azerbaycanda Padisahlikmi var??
hayatimda ilk defa salaga yatmak bu denli keyif verdi...:)
ardindan hemen kalkip dumur olmus konsolosu ardimizda biraktik...
KOYUNCU
05-06-2008, 06:41 AM
aybuken abla
aliyevden 3000 mark alacağın için mi boylesin sen
Not: verseydin bizim cek senetcilerin eline iyiy kırarlardı
Aybike
05-06-2008, 06:58 AM
Aliyev den degil len..
Muhabirin birinden..:)
Ayrica ben Aliyev ile tanismis ve sevmistim,nedense..
bana havyar yollamisti :) bende dagitmistim :)
KOYUNCU
05-06-2008, 07:15 AM
Aliyev den degil len..
Muhabirin birinden..:)
Ayrica ben Aliyev ile tanismis ve sevmistim,nedense..
bana havyar yollamisti :) bende dagitmistim :)
Banada borc versene. 3000 eurocuk
Aybike
05-06-2008, 10:01 AM
o, o zamanlar di ..Akillandim artik..:)
KOYUNCU
05-06-2008, 10:06 AM
o, o zamanlar di ..Akillandim artik..:)
Elin azerisine veriyorsun.
Burda ozkardaşın istedigi zaman akıllanıyorsun.
Gardaşına vereceksin, el istedigi zaman akıllanacaksın.dogru olan bu degil mi
Medine dilencilerini geçtin.Başka kapıya,bu kapıdan sana ekmek çıkmaz :mrgreen:
KOYUNCU
05-06-2008, 10:12 AM
Medine dilencilerini geçtin.Başka kapıya,bu kapıdan sana ekmek çıkmaz :mrgreen:
Le fenerli, senden mi istiyoz, sen ne karışıyon.
Bir fenerliden para istenmez zaten.
2 GS linin arasına garakedi bile girmez. Ancak fenerli girer
Şurda GS li abulamızdan istiyik:D
Le fenerli, senden mi istiyoz, sen ne karışıyon.
Bir fenerliden para istenmez zaten.
2 GS linin arasına garakedi bile girmez. Ancak fenerli girer
Şurda GS li abulamızdan istiyik:D
O mali konuları bana devretti.Madden isteyeceksen benden metelik çalışmaz.Manen isteyeceksen.hocaya söyledim senin içinde dua edecek :mrgreen:
KOYUNCU
05-06-2008, 10:19 AM
O mali konuları bana devretti.Madden isteyeceksen benden metelik çalışmaz.Manen isteyeceksen.hocaya söyledim senin içinde dua edecek :mrgreen:
10 mayıs 8:45 de gorecegiz kimin duaya ihtiyacı olacak.
Bence gorukme o gun sen.
Zaten senin dogum gununu de kutladık 1-0
O gun alimallah kalpten gitttigin gun olmasın
10 mayıs 8:45 de gorecegiz kimin duaya ihtiyacı olacak.
Bence gorukme o gun sen.
Zaten senin dogum gununu de kutladık 1-0
O gun alimallah kalpten gitttigin gun olmasın
Sen Fenerbahçe şampiyon olduğu zaman bir hafta kendini evemi kapatıyordun :mrgreen:
KOYUNCU
05-06-2008, 10:40 AM
Sen Fenerbahçe şampiyon olduğu zaman bir hafta kendini evemi kapatıyordun :mrgreen:
Hic olmassa dogum gunume denk gelmedi bu durum
Turk oglu
05-06-2008, 11:09 AM
o türk olması ile öyünmürdü.Azerbaycanlı olması ile öyünürdü.heçbiri deyildi
binbirincigece
05-06-2008, 03:23 PM
yazar kim?Yazar Zihni Çakır; kitabın ismi de Ergenekon'un Çöküşü-2.
http://www.pegema.com.tr/resim/urun/45702ergenekonB.jpg
İddianın bir kısmını alıntılayayım açıklayıcı olması bakımından:
...Bunun üzerine polit büro üyeleri 70'li yılların başlarında Türkiyenin güneydoğusunda birtakım bölücü faaliyetlerin desteklenmesi fikrinde birleşmiştir.
KGB içinde hiç de küçümsenmeyecek bir yer edinen Haydar Aliyev, bu politikanın yürütülmesi için seçilen isimlerden biridir.
http://www.kimkimdir.gen.tr/foto/2702.jpg
Haydar Aliyev, kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmek için hem etnik köken olarak hem de dil açısından seçilebilecek en etkili isimdir. Çünkü kökenleri Güneydoğu'ya uzanmaktadır. Akrabaları bu bölgede bulunmaktadır...
...İşte o Aliyev, 1970'li yılların başlarında Diyarbakır'a gelerek bu bölgede etnik ayrımcılığı körükleyici faaliyetlere başlar. Sahte kimlik kullanır.
Diyarbakır, Şanlıurfa/Bozova, Hakkari ve Malatya bölgelerinde bölücü fikirler yaymakla meşgul olurken aynı zamanda Malatyada bulunan Kürt-Alevileri de kışkırtmaktadır...
...Türk istihbarat birimleri KGB'nin bu eylemlerini 4. ayında fark eder. Aliyev ile beraber bu eylemleri yürüten 6 kişiden 2'si yakalanıp sorgulanır. KGB ajanı bu isimler sınırdışı edilir. Aliyev ve beraberindekiler ise Suriye üzerinden Sovyetlere kaçar.
Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edilmesinden sonraki sorgulamasında Moskova yakınlarındaki Yaroslav'da PKK'ya ait olduğunu itiraf ettiği köy benzeri bir başka kamp da, Azerbaycan'da başkent Baküye 100 km. uzaklıkta bulunmaktadır.
Bu köyün Ebulfeyz Elçibey altedilip Aliyev'in ülkenin başına geçmesinden sonra PKK'ya tahsis edilmiş olması elbette rastlantı değildir.
Aybike
05-06-2008, 03:23 PM
Dogru soze ne denir?....:)
Turk oglu
05-07-2008, 02:05 AM
maraqlı bir nağıldan başqa heçne deyil.
KOYUNCU
05-07-2008, 02:13 AM
maraqlı bir nağıldan başqa heçne deyil.
Nağıl ne be. Bak kotu bişeyse bende başkaca dilde sana kotu şey soylerim:D
Atropatena
05-08-2008, 09:27 AM
Allah aqil versin)
Emil_Diniyev
05-17-2008, 01:55 AM
Galip burada gic gic danishmayin. Turkiyalilari xoshlamamamim nadanide bunlardan biridir. Azarbaycan Kurt bile yok. Sovyet zamanlarinda vardi, hepsi Karabagda yasayirdi, savas cikti hepsi goctu. Olanlarda 5 bini asmirdi. Heydar Aliyev 100% Azari etnikdir. Ayricada Azarbaycanda bele bir problem olmaz. Azarbaycanda Lezgide, Avarda, Ingiloda, Tatda, Talishda biryerde yashayir.
KOYUNCU
05-17-2008, 01:57 AM
Galip burada gic gic danishmayin. Turkiyalilari xoshlamamamim nadanide bunlardan biridir. Azarbaycan Kurt bile yok. Sovyet zamanlarinda vardi, hepsi Karabagda yasayirdi, savas cikti hepsi goctu. Olanlarda 5 bini asmirdi. Heydar Aliyev 100% Azari etnikdir. Ayricada Azarbaycanda bele bir problem olmaz. Azarbaycanda Lezgide, Avarda, Ingiloda, Tatda, Talishda biryerde yashayir.
Bence hoslanmamanin sebeblerinden biride bu degil.Başka seylet olabilir bence:twisted:
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:08 AM
Bence hoslanmamanin sebeblerinden biride bu degil.Başka seylet olabilir bence:twisted:
Na? Cavabin ela buydu? Man dediyimi dedim, siz oz Turkiyaniza baxin. Azarbaycanla isiniz nadir? Azarbaycan bashqa bir dovlattir, bircox xalq yashayir: Azari, Ermeni, Lezgi, Avar, Tsakhur, Udi, , Gurcu/Ingilo, Tat, Talish.
Siza na axi?
KOYUNCU
05-17-2008, 02:11 AM
Na? Cavabin ela buydu? Man dediyimi dedim, siz oz Turkiyaniza baxin. Azarbaycanla isiniz nadir? Azarbaycan bashqa bir dovlattir, bircox xalq yashayir: Azari, Ermeni, Lezgi, Avar, Tsakhur, Udi, , Gurcu/Ingilo, Tat, Talish.
Siza na axi?
Sen aliyev misin, Sana ne oluyor. Kanına mı dokun du. Senin azeri oldugun ne malum.:twisted:
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:14 AM
Sen aliyev misin, Sana ne oluyor. Kanına mı dokun du. Senin azeri oldugun ne malum.:twisted:
Man olkanin kuzeyindanam, Aliyev olkanin guneyinden. Yani Azari olmasam ya Lezgi ya Avar olaram. Ama Azariyam. Ha qanima dokundu. Siz oz olkaniza baxin, Azarbaycan lazim doyul.
KOYUNCU
05-17-2008, 02:16 AM
Man olkanin kuzeyindanam, Aliyev olkanin guneyinden. Yani Azari olmasam ya Lezgi ya Avar olaram. Ama Azariyam. Ha qanima dokundu. Siz oz olkaniza baxin, Azarbaycani lazim doyul.
Bizim ulkemizde 10-20 halk yaşıyor.hemde mutlu, karnı tok...
Biz okadar ilerlemişiz ki cevremizdeki aclara bakıyoruz. Ne yapalım insanlık hali. Dayanamıyoruz insanları rezil rusvay gormeye...
Zoruna gittiyse, ilerle buyu gelişte kimse sana laf atmasın herkes senin ornek alsın
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:19 AM
Bizim ulkemizde 10-20 halk yaşıyor.hemde mutlu, karnı tok...
Biz okadar ilerlemişiz ki cevremizdeki aclara bakıyoruz. Ne yapalım insanlık hali. Dayanamıyoruz insanları rezil rusvay gormeye...
Zoruna gittiyse, ilerle buyu gelişte kimse sana laf atmasın herkes senin ornek alsın
Na, na? :D:D:D:D
Azarbaycanda bircoxlari Turkiyadakindan daha yaxshi yashayir. Problem yoxtu? Kurdlarin hamisi acdi orda, onlarin karnini doyur. Fiyatlarda oqadar yuksalmis Turkiyada, Azarbaycandaysa harsay eladir. Bir Azarbaycan manati naradaysa 2 dollar edir. Bir Turkiye lirasi kac dollar edir? Susman daha yaxshi olar.
BOZ-OK
05-17-2008, 02:27 AM
Bir Azarbaycan manati naradaysa 2 dollar edir. Bir Turkiye lirasi kac dollar edir? Susman daha yaxshi olar.
Yaklasik 1.25 Turk Lirasi: 1 USD
Yaklasik 1 Azerbaycan Manati: 2 USD
Yaklasik 3.66 Birlesik Arap Emirligi Dirhemi: 1 USD
Yaklasik 110 Japon Yeni: 1 USD
Bu durumda Azerbaycan, Japonya ve B.A.E'den daha mi iyidir?:rolleyes:
Susman daha yaxshi olar, Emil Diniyev... :mrgreen:
KOYUNCU
05-17-2008, 02:28 AM
Na, na? :D:D:D:D
Azarbaycanda bircoxlari Turkiyadakindan daha yaxshi yashayir. Problem yoxtu? Kurdlarin hamisi acdi orda, onlarin karnini doyur. Fiyatlarda oqadar yuksalmis Turkiyada, Azarbaycandaysa harsay eladir. Bir Azarbaycan manati naradaysa 2 dollar edir. Bir Turkiye lirasi kac dollar edir? Susman daha yaxshi olar.
Bana martaval okuma. Seni 10 defa ekonomiye batırır geri cıkarırım:D
Paranın aşırı degerlenmesi nedir? ulkeye nasıl zarar verir? devletler aşırı degerlenmeyi onlemek icin ne icraatlar yapar ogren gel,
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:29 AM
Turkiyada daha chok fakir insan var Azarbaycandan. Xabarlara baxirdim, insanlar ekmek almaga zorluk chekir. Sen gelmis Azarbaycana soz deyirsan. Azarbaycanda an azindan har bir insan karnini doyurur, sizin yariniz ac.
BOZ-OK
05-17-2008, 02:30 AM
Bana martaval okuma. Seni 10 defa ekonomiye batırır geri cıkarırım:D
Paranın aşırı degerlenmesi nedir? ulkeye nasıl zarar verir? devletler aşırı degerlenmeyi onlemek icin ne icraatlar yapar ogren gel,
Takma kafani Koyuncu, bu adamin hesabina gore, Azerbaycan ekonomisi, Japon ekonomisinden yaklasik 220 kat daha iyi... :mrgreen:
KOYUNCU
05-17-2008, 02:31 AM
Azerbeycanı gormesek/bilmesek bana yutturacaksın.
Ben burada ne oldugu belli olmayan birine kızdım diye azerbeycan halkımı yerecek degilim.
Sen git başkalarına laf at. Onlara zarf at. Bu konuda guzelce bir haber hakkında goruş istenmiş. Sen ve senin gibiler cıkıp dengesiz dengesiz konuşuyorsunuz.
Siz dengesiz oldunuz diye, milyonlarca azeri halkımız dengesiz olacak degil ya
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:35 AM
Azerbeycanı gormesek/bilmesek bana yutturacaksın.
Ben burada ne oldugu belli olmayan birine kızdım diye azerbeycan halkımı yerecek degilim.
Sen git başkalarına laf at. Onlara zarf at. Bu konuda guzelce bir haber hakkında goruş istenmiş. Sen ve senin gibiler cıkıp dengesiz dengesiz konuşuyorsunuz.
Siz dengesiz oldunuz diye, milyonlarca azeri halkımız dengesiz olacak degil ya
Heydar Aliyev ve PKK? Siz Azarbaycani sevsaniz bela movzular achmazsiniz buraya.
San daha onu bilmirsanki Azarbaycanda Kurd yok. Yok. Sovyet zamaninda vardi. Ama nasil? Turkiyeden gocmuslerdi hepsi, hepside Karabaga gocmustu. Zaten sonra Azarbaycanlilarla, Ermanilar arasinda problem cikti Karabagda, onlarinda hepsi tekrar geriye, Turkiyeye goctu. Va bu an bu an Azarbaycanda bir kurd yoxtur.
Azarbaycanin dayarlariyla zarafat elayirsiniz. Sonrada Azarbaycani sevirlarmis. Sizin halk dunyada en cok nefret edilen halk. San kendine bak.
KOYUNCU
05-17-2008, 02:37 AM
Takma kafani Koyuncu, bu adamin hesabina gore, Azerbaycan ekonomisi, Japon ekonomisinden yaklasik 220 kat daha iyi... :mrgreen:
Elbette abi, zaten forbes izmirli oldugu icin azerbeycana gıcıgı var, onun icin ilk 50 de gostermiyor.
Aslında azerbeycan bir numara. Dunayanin en yahşi devleti. Paran degerliyse en buyuk sensin. Mesela kuveyt dinarı manatın kac katı. Bu sebeble kuweyt dunyanın en zengin ulkesi.7G kapısında yalvarıyor, ne olur bana bir kuruşcuk verin diye
Hatta gecende turkiyeye gelip yatırım isteyen kuveyt emiri degil di
KOYUNCU
05-17-2008, 02:40 AM
Heydar Aliyev ve PKK? Siz Azarbaycani sevsaniz bela movzular achmazsiniz buraya.
San daha onu bilmirsanki Azarbaycanda Kurd yok. Yok. Sovyet zamaninda vardi. Ama nasil? Turkiyeden gocmuslerdi hepsi, hepside Karabaga gocmustu. Zaten sonra Azarbaycanlilarla, Ermanilar arasinda problem cikti Karabagda, onlarinda hepsi tekrar geriye, Turkiyeye goctu. Va bu an bu an Azarbaycanda bir kurd yoxtur.
Azarbaycanin dayarlariyla zarafat elayirsiniz. Sonrada Azarbaycani sevirlarmis. Sizin halk dunyada en cok nefret edilen halk. San kendine bak.
Dunyada en cok sevilen halkta ukrayna ve filipinler.Asyada filipin, avrupada ukrayna
Onlar gibi olamayız dostum. Sen sevilmek istersen, git ukraynalılardan ders al. Zaten istanbulu mesken tuttular. Her adım başında 1 ukraynalı
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:41 AM
Dunyada en cok sevilen halkta ukrayna ve filipinler.Asyada filipin, avrupada ukrayna
Onlar gibi olamayız dostum. Sen sevilmek istersen, git ukraynalılardan ders al. Zaten istanbulu mesken tuttular. Her adım başında 1 ukraynalı
Bu na cavaptir? :?
KOYUNCU
05-17-2008, 02:44 AM
Bu na cavaptir? :?
Merak etme, ukrayna hakkında uzman arkadaşlarımız var, sana yardımcı olur, cabucak anlarsın:D
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:46 AM
Merak etme, ukrayna hakkında uzman arkadaşlarımız var, sana yardımcı olur, cabucak anlarsın:D
Askik, askik danisma.
Emil_Diniyev
05-17-2008, 02:47 AM
Elbette abi, zaten forbes izmirli oldugu icin azerbeycana gıcıgı var, onun icin ilk 50 de gostermiyor.
Aslında azerbeycan bir numara. Dunayanin en yahşi devleti. Paran degerliyse en buyuk sensin. Mesela kuveyt dinarı manatın kac katı. Bu sebeble kuweyt dunyanın en zengin ulkesi.7G kapısında yalvarıyor, ne olur bana bir kuruşcuk verin diye
Hatta gecende turkiyeye gelip yatırım isteyen kuveyt emiri degil di
Yok ama bizim olkada sizin olkadaki kadar fakir yok. Sizin ulkenizin yarisindan cogu aclik sinirinda.
KOYUNCU
05-17-2008, 02:52 AM
Yok ama bizim olkada sizin olkadaki kadar fakir yok. Sizin ulkenizin yarisindan cogu aclik sinirinda.
Bu cok ayrintili bir konu ismi soy ismi bile kendine ozel(ne kadar guzel bir azeri ismi boyle) sevgili forumdaşım.
Buna nasıl baktıgın onemlidir.
Mesela
Turkiyede 84" HD TFT PIONEER TV si, 2006 model albeniası, Elinde 2500 ytl altın kablamalı telefonu olmayan kişiye ac derler.
Ama bazı yerlerde ac demek, camur ekmegi satın alamayandır
Emil_Diniyev
05-17-2008, 03:07 AM
Ha, eladir. :D:D:D
binbirincigece
05-19-2008, 03:14 PM
Heydar Aliyev ve PKK? Siz Azarbaycani sevsaniz bela movzular achmazsiniz buraya.Bu bilakis sevgiden kaynaklanan bir durum. Ortada hoşumuza gitse de gitmese de ciddi bir iddia var ve işin gerçeğinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz.
Kaldı ki kendisinin KGB'nin üst düzey ajanlarından biri olduğunu sağır sultan bile duydu.
Bana da soracak olursan Azerbaycanı gönülden seven herkes Aliyev ve artıklarını iktidardan defetmek için ellerinden geleni artlarına koymamalıdırlar. Zira mesela Elçibey gibi bir vatanseveri iktidardan indirişi hiç de Azerbaycan sevgisi taşıyan bir insana yakışır tarzda bir davranış gibi görünmemektedir.
Diğer bir konu da Azerbaycanı sevdiğimiz içindir ki burada bunları tartışıyoruz. Yoksa sevmediğimiz şey umurumuzda olmaz, ne olup ne bittiğine bile bakmayız. Önemli olan art niyet olmasın; birilerinin binbir güçlükle kurduğu kardeşlik köprülerini düşünme zaafına düşmüş bir avuç bilinçsiz sabote etmesin. Mesele budur.
Gerçek Azerbaycanlı kardeşlerime saygılarımla...
Aybike
05-19-2008, 03:32 PM
Ne zaman kacti bu emil hastahanadan yav...:)
epeydir kapaliydi..
KOYUNCU
05-20-2008, 06:07 AM
Ne zaman kacti bu emil hastahanadan yav...:)
epeydir kapaliydi..
Emili kapatsak incinin yanına, julide var oda deli onu napcaz
Atropatena
05-20-2008, 12:52 PM
ALLAH HELE DE SIZE AQIL VERMEDISE daha chareniz yoxdur. Azerbaycan haqqinda burada yazdiqiniz her bir menfi fikrin qarshiliqinda haqqinizda minlerle menfi fikir soyleye bilerem. Ve vallah uduzarsiz)))Amma aqilli o kesdir ki, sozunun yerini bilir. Susmali olduqunuz halda bu qeder danishmaniz gunahkar olduqunuzu gosterir
yavuz
05-20-2008, 01:33 PM
Turkiyada daha chok fakir insan var Azarbaycandan. Xabarlara baxirdim, insanlar ekmek almaga zorluk chekir. Sen gelmis Azarbaycana soz deyirsan. Azarbaycanda an azindan har bir insan karnini doyurur, sizin yariniz ac.
Ben televizyonda gordugum kadariyla Azerbaycan hic de zengin bir ulke degil. Aksine sefalet icinde...
Oyleyse sen halkindan uzak mi yasiyorsun?
Bir insanin dusebilecegi en dusuk seviye, halkindan uzak olmasidir, soyleyim.
Gerci ben bunu sanatkar gozuyle soyluyorum, herkesi kapsamayabilir. :cool:
Bir daha :cool:
:cool: otesiyim ben! :cool:
:D
Not: Atropatena arkadasimiz, benim ona soylediklerimi, baskalarina soylediyse, kesin Azeriler, Turkiye dusmani olmuslardir. Ayni hataya dusmeyelim. Riskli. :lol:
Yahu bu ulkede 5 YTL ile 10 gun boyunca doyabilirsin.
15 Ytl ile 1 ayı gecirirsin. Bunun yapılabilecegi kac ulke var?
Yanısıra Azerbaycan'ın fakirligi bizim de fakirligimizdir
Azeriler Turkiyenin fakirligini kendi fakirligi gibi gormeliler.
Turkiyede bir sorun varsa bu Azerinin de sorunudur
Orada bir sorun varsa bu benim de sorunumdur.
"Bizim ulke sizden zengin,bizim karnımız tok hehehe!" gibi sacmasapan bir mantık olmaz olsun artık.
economist
05-20-2008, 04:30 PM
EMIL hele de oz repertuarindadi… coxdandir baglanmiram foruma deyirdim belke agillanmisan…
Bu yazina yanit olaraq onu deyim ki seni kimi sadelovh (o da hele boyuk ??? altindadi) birileri burda biryerlerini yirtarken yuxarida oturanlar oz islerindedi... bu iddiani ortaya atmadan once get ele ilk novbede onlarin koklerini (soylarini) arasdir sonra yaz. Ikincisi de izin ver dunyagorusunu birazciq genislendirim ‚’’yezid kurdleri’’ deyilen birsey var arasdir oxu!!! (bu da sene fikirlesmek ucun info)
Xoshca ve dostca qalin
Emil_Diniyev
05-20-2008, 05:53 PM
Na? Azarbaycan demografyalari.
Azerbaijani 90.6% (7,205,500)
Lezgins (http://en.wikipedia.org/wiki/Lezgins) 2.2% (178,000)
Russians (http://en.wikipedia.org/wiki/Russians) 1.8% (141,700)
Armenians (http://en.wikipedia.org/wiki/Armenians) 1.5% (120,700)
Talysh (http://en.wikipedia.org/wiki/Talysh) 1.0% (76,800)
Avars (http://en.wikipedia.org/wiki/Avars) 0.6% (50,900)
Tatars (http://en.wikipedia.org/wiki/Tatars) 0.4% (30,000)
Ukrainians (http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainians) 0.4% (29,000)
Sakhurs (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sakhurs&action=edit&redlink=1) 0.2% (15,900)
Georgians (http://en.wikipedia.org/wiki/Georgians) 0.2% (14,900)
Emil_Diniyev
05-20-2008, 05:54 PM
Ben televizyonda gordugum kadariyla Azerbaycan hic de zengin bir ulke degil. Aksine sefalet icinde...
Oyleyse sen halkindan uzak mi yasiyorsun?
Bir insanin dusebilecegi en dusuk seviye, halkindan uzak olmasidir, soyleyim.
Gerci ben bunu sanatkar gozuyle soyluyorum, herkesi kapsamayabilir. :cool:
:cool: otesiyim ben! :cool:
:D
Not: Atropatena arkadasimiz, benim ona soylediklerimi, baskalarina soylediyse, kesin Azeriler, Turkiye dusmani olmuslardir. Ayni hataya dusmeyelim. Riskli. :lol:
San Azarbaycanin harasini gorubsan axi? San ela Azarbaycani Baki sanirsan, sadaca san yox butun Turkiyalilar.
Emil_Diniyev
05-20-2008, 06:02 PM
Daha Azarbaycanin harada yerlestiyini bilmeyen insanlar galip burada neca danisir.
KOYUNCU
05-21-2008, 01:02 AM
Daha Azarbaycanin harada yerlestiyini bilmeyen insanlar galip burada neca danisir.
Aberiiiiiiiiiii
Bilene baksen.bizim koyde azerbeycanı bilmeyene deli derler.Hatta deli ibraam var o bile azerice konuşmasını cok sever
Amma azerbeycanlıyım deyipte,azeri türkiyeli dostugune golge duşurmek, b dostlugun 3-5 salakla yok edilemeyecegini bilmeyen sözde azerilerin yanında, azerbycnın hurada konuşlandıgını bilmemenin hiç bir onemi de yok
Turk için kanının aktıgı her yer vatandır
Aybike
05-21-2008, 05:29 AM
Emili kapatsak incinin yanına, julide var oda deli onu napcaz
Onlar kim ya ??????
DrAydan
05-22-2008, 08:49 AM
Arkadaşlar fazla ögrenib az konuşmak gerek.
Bir de Türk Azeri lafi etmeyiniz ayib ikimizde kardeşiz dimi.
Ama alınmazsanız bir şey de ben sögleyeyim Türkiyede fakir insanlar Azerbaycandakılerden cooookk daha fazla.Eger söglerseniz ''Türkiyenin 70 Azerbaycanın 8 milyon nüfusu var o yüzdendir'' bence yanlış.Cünki azerbaycanın her hangi bir köyüne daglık bölgelerine giderseniz okuma yazma bilmeyen insanlara rastlamanız 10000/1 belki de daha az.Hem de maddi durum da çok kötü diyil.Yani geçine biliyorlar.Bin şükür dogal gaz ve de elektrik de var.Her bir köyde okul,saglık merkezleri her bir şey var yani.Ama türkiyenin köyleriii henüz çoookkk geride bence...
KOYUNCU
05-22-2008, 08:51 AM
Arkadaşlar fazla ögrenib az konuşmak gerek.
Bir de Türk Azeri lafi etmeyiniz ayib ikimizde kardeşiz dimi.
Ama alınmazsanız bir şey de ben sögleyeyim Türkiyede fakir insanlar Azerbaycandakılerden cooookk daha fazla.Eger söglerseniz ''Türkiyenin 70 Azerbaycanın 8 milyon nüfusu var o yüzdendir'' bence yanlış.Cünki azerbaycanın her hangi bir köyüne daglık bölgelerine giderseniz okuma yazma bilmeyen insanlara rastlamanız 10000/1 belki de daha az.Her bir kögde okul,saglık merkezleri her bir şey var yani.Ama türkiyenin köyleriii henüz çoookkk geride bence...
Sen hangi koyu gordun. filimlerde gordugun koy geride kaldı.Adam tumosan 82-84 traktorun ustunde tvli telefonuyla trt2 den açıkoturum seyrediyor.
Mesela bizim koye azerbeyanın gence ile yarış eder be.
En az 10 defa gitmişligim var
DrAydan
05-22-2008, 09:00 AM
Sen hangi koyu gordun. filimlerde gordugun koy geride kaldı.Adam tumosan 82-84 traktorun ustunde tvli telefonuyla trt2 den açıkoturum seyrediyor.
Niyetim sizin hakkınızda kötü düşünmek diyil.
Yazdıklarımın doğru olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz bence.tanıdıklarım var burada.Adanalılar hep ben düşündügüm gibi söglerler.
Hem filmlerde diyil de kendi haberler programınızdan hep seyr ediyoruz nehir yüzünden okula gidemeyen,hastane olmadıgı için evde doğum yapıb ölen kadınlar kar yagdıgında her yerle iletişimi kesilen ve diyer olayları hep sizin TV lerden izledik Koyuncu kardeş
Emil_Diniyev
05-22-2008, 09:06 AM
Azarbaycanda okur yazar oranligi naradaysa 100%. Turkiyada 60%.
Azarbaycanda en ucgar daglarda bile okuma yazma bilmeyen insan yok.
KOYUNCU
05-22-2008, 09:08 AM
Niyetim sizin hakkınızda kötü düşünmek diyil.
Yazdıklarımın doğru olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz bence.tanıdıklarım var burada.Adanalılar hep ben düşündügüm gibi söglerler.
Hem filmlerde diyil de kendi haberler programınızdan hep seyr ediyoruz nehir yüzünden okula gidemeyen,hastane olmadıgı için evde doğum yapıb ölen kadınlar kar yagdıgında her yerle iletişimi kesilen ve diyer olayları hep sizin TV lerden izledik Koyuncu kardeş
Orta anadoluda öyle bir yer yok.
Kuşbogazını bile devlet bahceli ve arkadaşlarının(3lu koalisyonda) yardımı ile delip yol yaptılar.
Öyle köy belki doguda sırp yerlerde veya 40-50 kişinin yaşadığı yerlerde olabilir.Yani belki onbinlerce koyden ancak 3-5 tanedir.
Ben daha önceki işimde anadoluyu il il ilçe ilçe gezdim.Bayilerimizi dolaştım evlerinde yattım.
Haberlere inanmamak gerek fazlaca.
Amcam camide imam olmadıgı için1 defalıgına millete namaz kıldırmış.
Namazdan çıktıktan sonra bir adamla agız kavgası yapmış
Gazetenin başlıg şöyle.....imamı camide halka tekmetokat girdi.:D
KOYUNCU
05-22-2008, 09:10 AM
Azarbaycanda okur yazar oranligi naradaysa 100%. Turkiyada 60%.
Azarbaycanda en ucgar daglarda bile okuma yazma bilmeyen insan yok.
Atma irecep, belki din kardaşıyık.
Benim dedem 1897 de dogmuş. 4 dil bilirmiş,
Turkiyede okuryazar oranı neredeyse sıfır.Deli ibraam bile lise 1 den terk be
İş ulkeleri kotulemeye cevrilmesin.Sadece gercekleri konuşalım.
Cunku azerbeycan(bazı dangalaklar ayrı desede) ve turkiye birdir.
DrAydan
05-22-2008, 09:12 AM
Orta anadoluda öyle bir yer yok.
Kuşbogazını bile devlet bahceli ve arkadaşlarının(3lu koalisyonda) yardımı ile delip yol yaptılar.
Öyle köy belki doguda sırp yerlerde veya 40-50 kişinin yaşadığı yerlerde olabilir.Yani belki onbinlerce koyden ancak 3-5 tanedir.
Ben daha önceki işimde anadoluyu il il ilçe ilçe gezdim.Bayilerimizi dolaştım evlerinde yattım.
Haberlere inanmamak gerek fazlaca.
Amcam camide imam olmadıgı için1 defalıgına millete namaz kıldırmış.
Namazdan çıktıktan sonra bir adamla agız kavgası yapmış
Gazetenin başlıg şöyle.....imamı camide halka tekmetokat girdi.:D
Neyse Azabaycan ve Türkiye kardeş.Her ikisinin de iyiliyini düşünelim iyi olsun.Hic birimizin ayagına taş deymesin inşallh!!!!
KOYUNCU
05-22-2008, 09:18 AM
Neyse Azabaycan ve Türkiye kardeş.Her ikisinin de iyiliyini düşünelim iyi olsun.Hic birimizin ayagına taş deymesin inşallh!!!!
Valla ben azerileri cok severim. Uygurlardan ve kazaklardan sonra en cok sevdigim halk azeriler ve kızılderelilerdir.
Onlar bizim dindaşımız, dildaşımız, koktaşımız.
Lakin iclerinde bazı deliler var, incinin yanına kapatmak gerek
Bu deliler azerbeycan flaması, azerbeycan dili adı altında milliyetcilik tasalayarak dostluk ve kardeşligi bozmaya calışır.İnsanlara laf atarlar,
Boylelerinede pabuç bırakmamak lazım
Emil_Diniyev
05-22-2008, 09:19 AM
Atma irecep, belki din kardaşıyık.
Benim dedem 1897 de dogmuş. 4 dil bilirmiş,
Turkiyede okuryazar oranı neredeyse sıfır.Deli ibraam bile lise 1 den terk be
İş ulkeleri kotulemeye cevrilmesin.Sadece gercekleri konuşalım.
Cunku azerbeycan(bazı dangalaklar ayrı desede) ve turkiye birdir.
Turkiyada okur yazar orani 60% dir. Bu bir rasmi faktdir, PETUX.
KOYUNCU
05-22-2008, 09:22 AM
yaha'a gorede, emil diniyev rustur. Buna ne deyeceksin.Al sana resmi kanıt. yaha demiş
Emil_Diniyev
05-22-2008, 09:26 AM
Insani guldurma.
KOYUNCU
05-22-2008, 09:34 AM
Insani guldurma.
GÜL GÜL, SON GÜLEN İYİ GÜLER.
MEB in 2000 yılı verilerine göre il il cinsiyet cinsiyet okur yazar oranları nın tablosu çıkarılmıştır.
Hatta okuryazarlıgın tarihi bile çıkarılmış olaylar ve çalışmalara yer verilmiştir.
Toplam - Total 59 859 24330 245 44529 613 7981 857 1326,145 732 52519,3628 384 266% 93,86
2000 den bu yana unucef ve meb işbirliginde 2 milyon yaşlı kadına eğitim verilmiştir.
Bu sonuçtan sonra %98,89 oldugu sanılmaktadır.
KOYUNCU
05-22-2008, 09:36 AM
http://cygm.meb.gov.tr/hem/okuma_prog/oran.htm
Sidikmi yarıştıracağız arkadaşlar ???
Emil_Diniyev
05-22-2008, 10:11 AM
98% deyil. An fazlasi 87% olarak deyilir. Azarbaycansa naradaysa 100%.
Atropatena
05-22-2008, 10:29 AM
Sizin ishiniz-gucunuz yoxdurmu bashqa Azerbaycani arashdirmaqdan?
Emil_Diniyev
05-22-2008, 10:38 AM
Man? Bosh vaxtlarda sadaca buraya galiram. Havaxki gorsam bu petuxlar yanlis birshey deyir, galip cavap verirem. Bunlar turkcu, ama Azarbaycandan naqadar nifrat ettiklarina bir bax.
Atropatena
05-22-2008, 10:46 AM
Sen de az ashin duzu deyilsen, arani qizishdirib gedirsen. Postlarindan da Azerbaycan uchun deli-divane olduqun gorunmur
Emil_Diniyev
05-22-2008, 10:49 AM
Sen de az ashin duzu deyilsen, arani qizishdirib gedirsen. Postlarindan da Azerbaycan uchun deli-divane olduqun gorunmur
Hansi etnik oldugun onamli deyil. Ya Avar, ya Lezgi ya Azari. Onamli olan Azarbaycanli olmaqdir.
Azarbaycani sizdan daha chox sevdiyima mashqa giraram. Etnikin onemi yoxdur, soz Azarbaycan Respublikasi olanda. Azarbaycan Respublikasini tahqir etmak bu turkiyalilara qalmayib.
KOYUNCU
05-22-2008, 11:20 AM
O işin kılıfı
Kılıf bu, arkası var
KOYUNCU
05-22-2008, 11:23 AM
Azerbeycanı araştıran wikiden dünyanın hiçbir ajansının kabul etmedigi koypa kaynaklardan ornekler vermez.
Adam MEBin DPT nin 2000 yılı raporusunu hesaba almıyor wikiye inanıyor.
Gercek inanan kişi ulkesinin doslarına, cıkarlarına ve siyasi ortaklarına laf atmaz. Dgerlerine sahip cıkar. Devletini yukselttikten sonra kıypık konulara dalar.
Bunun ki senaryo kurmaktan başka bişey degil.
Alparslan
05-22-2008, 11:24 AM
Hansi etnik oldugun onamli deyil. Ya Avar, ya Lezgi ya Azari. Onamli olan Azarbaycanli olmaqdir.
Azarbaycani sizdan daha chox sevdiyima mashqa giraram. Etnikin onemi yoxdur, soz Azarbaycan Respublikasi olanda. Azarbaycan Respublikasini tahqir etmak bu turkiyalilara qalmayib.
Bak densiz, senle sidik yaristirmak degil niyetim. biraz adam olmaya calis senin icin ne kadar zor olsada lafimi dinle;
Biz Turkiye de TURKIYELILER ile ugrasiyoruz zaten, sende simdi tutmus AZERBAYCANLILAR diyorsun. Sana hayvan ismi desem onlar incinir! Ulan Kars daki Terekeme ile Gencedeki amca oglu arasina sinir ne zaman kondu cahil! 100% okumanla bir okuda bak! Bu sinirlari kim cizdi? ne zaman cizdi? Cahil cuhela bolucu! Azerbaycan da kurt varmis yokmus, olsun olmasin hepsi senin gibi ruhsuz vede neidugu belirisiz dangozlardan iyidir.
Bu arada Azerbaycan'a laf soyleniyor gibi bir hava olusmus. ha Turkiye ha Azerbaycan ha Turkistan'in baska bir ili, AYNIDIR. BIRDIR. Bir mixer salaga bakip aptal saptal tesbitlere girmeyelim. Fuzuli nereli lan dingilof? KERKUKLU, nece yazmis ulan dingilof? TURKCE, sen de anliyorsun bizde. Yoksa o zamanda bu sinirlar mi var saniyirdin? Ah seni bir Kars'a ,Igdir'a salmak isterdim! nasi kirarlardi kafani gozunu yaaaa...Neyse. Senin adin UMO olsun, ufo gibi birsey yani Unknown Mixer Object.
yavuz
05-22-2008, 11:24 AM
Bu baslikta soyleyeceklerim vardi da, Atropatena'yi tebrik etmekten baska diyecegim kalmadi.
Emil Diniyev adli zat-i muhteremin samimi olmadigini bir Azeri gozuyle o da soyledi. Helal olsun.
Emil, Rus musun, nesin? Soyle de bizi sui zanna itme be guzel kardesim.
Emil_Diniyev
05-22-2008, 12:14 PM
Man Azari dilini danishiram, ama Azarbaycanin kuzeyinde yashayiram. Azarbaycanin kuzeyindede chok Avar ve Lezgi var. Shimdi darsiniz asemilasya olmushsun, ama Azarbaycanin kuzeyinde 3 milyon insan yashayir, bu Azarbaycanin naradaysa yarisidir, ozaman Azarbaycanin yarisi asemilasya olmus Lezgi va Avarmi? Man Azari dilini danishiram, bilmiram artiq.
yavuz
05-22-2008, 12:38 PM
Turkiyeli yok, Turk vardir. Azerbaycanli yok, Azeri vardir...
Hatta ikisi de yok, Turk vardir. :cool:
Avar dersin, Lezgi dersin. Bildigim kadariyla Lezgiler'in nufusu 1 milyon kadar en fazla. Arastirmalarim gosteriyor ki; Avarlar'in sayisi Lezgiler kadar bile yok.
"Turkiye'nin dogusunda 25 milyon insan yasar, demek ki o kadar Kurt var Turkiye'de" diyen sivri zekalilar kadar zekisin anlasilan Emil Diniyev kardas! :cool:
Aybike
05-22-2008, 02:43 PM
Azerbaycan 8 milyon nufuslu..Himmm..istanbulun yarisi demek..iyiiiii iyiiiiiiiii..:)
8 milyon nerdeeeee 70 kusur milyon nerdeeeee..egitim de ona gore tabi...8 cocuga bakmakmi kolay 70 cocugami..
birde azeriler iki dil bilir dimi? Turkce ve Rusca..Kahrolsun ya, biz Turkiyeli Turkler neden sadece tek dil biliyoruz..Ne demisler bir dil bir insan,iki dil iki insan..onlar ne guzel hem rus hem azeri ama biz..Sadece Turk ayip bize cok ayip...Biz adam olmayiz ya...
KOYUNCU
05-23-2008, 12:28 AM
Man Azari dilini danishiram, ama Azarbaycanin kuzeyinde yashayiram. Azarbaycanin kuzeyindede chok Avar ve Lezgi var. Shimdi darsiniz asemilasya olmushsun, ama Azarbaycanin kuzeyinde 3 milyon insan yashayir, bu Azarbaycanin naradaysa yarisidir, ozaman Azarbaycanin yarisi asemilasya olmus Lezgi va Avarmi? Man Azari dilini danishiram, bilmiram artiq.
İşine geleni oyle bir bilirsin ki, yeterki biliversin işini,
Aybuken abla, gosterdigim şablonda goruluyorki(2000 yılının şablonu) okur yazarlıgın duşuk oldugu iller dogu illeri. Ve onlarında buyuk bolumu kadınlar.
Bu bolumde devleti halkı kotulemkten cok adetleri de duşunmek lazım.
O bolgenin adetlerinde kadınları okula gondermezlermiş.Şimdi bu insanları biz zamanında azerbeycana surse idik, azaerbeycanın ortalamasını duşurmeyeceklermiydi, duşureceklerdi. Ozaman azarbeycana biz geri zekalı, bilgisiz, cahil mi diyecektik. Hayır.
Bizim devletimiz bu geleneklere karşı elinden geleni yapmış, hatta 70 yaşınbdaki ninelere bile okuma yazma ogretmiş.
Şimdi bu kesime bakarsak, 1920-1940 dogulmlu olan, cumhuriyetin ilk yıllarındaki insanlar.
Yani 5-10 yıl icinde allahın rahmetine kavuştukları zaman oralarında ortalaması yukselecek.
1920-1940-1950 yılları kıtlıgın, savaşların, tek partinin ve yenilenmenin yıllarındaydı.
Devletimiz o yıllarda yanlış inanışa egilememiş başka şeylerle ugraşmaktan
O bolgelere bakıyoruz. Genc nufusun okuma yazma oranı %99 larda.
Neden biz okumayanı hapse atıyoruz, okuyana yardım yapıyoruz, burs veriyoruz adına vakıflar açıyoruz,vergiler oduyoruz....
Aybike
05-23-2008, 06:58 AM
Sen benim yukarda yazdigimdan ne anladin koyuncu kardesim..:)
KOYUNCU
05-23-2008, 07:26 AM
Sen benim yukarda yazdigimdan ne anladin koyuncu kardesim..:)
Seni destekler mahiyetinde yazdım
Yanlş mıyım da
yavuz
05-23-2008, 07:39 AM
Ne demisler bir dil bir insan,iki dil iki insan..
Aslinda "bir lisan bir insan, iki lisan iki insan" demis olmalari lazim ama... :lol:
Aslinda "bir lisan bir insan, iki lisan iki insan" demis olmalari lazim ama... :lol:
kAÇ LİSAN BİLİRSEN BİL.SONUNDA TEK İNSAN OLUYORSUN.aBARTMAYIN :mrgreen:
Emil_Diniyev
05-23-2008, 08:01 AM
Turkiyeli yok, Turk vardir. Azerbaycanli yok, Azeri vardir...
Hatta ikisi de yok, Turk vardir. :cool:
Avar dersin, Lezgi dersin. Bildigim kadariyla Lezgiler'in nufusu 1 milyon kadar en fazla. Arastirmalarim gosteriyor ki; Avarlar'in sayisi Lezgiler kadar bile yok.
"Turkiye'nin dogusunda 25 milyon insan yasar, demek ki o kadar Kurt var Turkiye'de" diyen sivri zekalilar kadar zekisin anlasilan Emil Diniyev kardas! :cool:
Man hachan dedimki Azarbaycanin yarisi Lezgi va Avar?
Sizki mana "Azari" deyilsan deyirsiniz ha, deyiramki man olkanin Kuzeyinde yashayiram, Azari olmasam ya Lezgi ya Avar olaram, va Azarbaycanin kuzeyinde Dagistan yakinlarinda 3 milyon insan yashayir, bu Azarbaycanin naradaysa yarisidir, ozaman kuzeyde harkas Lezgi vaya Avar olduguna gore Azarbaycanin yarisi Lezgi va Avarmi? Onda mana "Azari" deyilsan demeyin.
yavuz
05-23-2008, 08:05 AM
Bizim gozumuzde Azeri, Araz Elses gibi olur! Elcibey gibi olur! :lol:
Emil_Diniyev
05-23-2008, 08:15 AM
Bizim gozumuzde Azeri, Araz Elses gibi olur! Elcibey gibi olur! :lol:
Anlamadim na demek istadin? Ikincisida siz hech Azarbaycanda olubsunuz? Hechbiriniz olmayibsiniz, bosh bosh danishmayin burda. Irandaki Azarilara baxip Azarbaycan Respublikasindan danishabilmazsiniz.
yavuz
05-23-2008, 08:22 AM
Anlamadim na demek istadin? Ikincisida siz hech Azarbaycanda olubsunuz? Hechbiriniz olmayibsiniz, bosh bosh danishmayin burda. Irandaki Azarilara baxip Azarbaycan Respublikasindan danishabilmazsiniz.
Elcibey de mi Iran'daydi?
Hem Azerbaycan'dakilerin hepsi senin gibiyse Iran'dakilerin gozunu seveyim... Ki degil, kimse senin gibi degil. Ilk defa rast geldik senin gibisine...
KOYUNCU
05-23-2008, 08:43 AM
İrana gidemedim. İrandaki cefekar fedakar azerileri yutupdan gordum. Ama azerbycana en az 15 defa gitmişligim var. 10 defa genceye gittik zaten, bizim firmanın bir koluda orada zaten
Milli musavat partisinin üst düzey liderlerinden birisi ilede baya çalıştık.
Anavatan partisinden zamanında bakanlık yapmış abimiz var.
Almanyada geçen yıl azeri ateşeligi tarafından 31 aralık dunya azerbeycanlılar gününü kutladık.
Belki senden iyi bilirimdir azerbeycanı
economist
05-23-2008, 08:55 AM
EMIL qadanalim bundan sonra bos vaxtlarinda faydali isle mesgul ol . Hec ozun de bilmirsen ne yazirsan ne danisirsan esassiz esassiz bos bos yazilardan basqa hecne deyil postlarin. Kosmosdakiler de anladi artiq lezgi ya da avarsan.Neceki bircox tanidigim kimi (goresen butun postlarinda "lezgi" "avar" sozlerini nece defe yazmisan cox maraglidi rastima cixanlardan bile gozum agradi).
Ayrica bu forumun uzvuyem diye azsayli milletlere qarshi milliyetcilik ayirimciliq diye bir hiss ve ya her hansi bir hereket qetiyyen yoxdu inanki. bircox lezgi tanisim, dostum var. aralarinda yaxsida var pis de.
Eger bu forum icindeki bezi ince tellere toxunursa get sende DAGISTAN LEZGIZSTAN forumlarina uzv ol ichini orda tok. Koklerinle, dilinle, medeniyyetinle ne qeder fexr elediyini yaz! Nece ki burda olanlar NE MUTLU TURKUM DIYENE deyirler!!! (mende onlarin ilk siralarinda)
Sagligla qal
KOYUNCU
05-23-2008, 09:25 AM
googlede azerbeycan okur yazar ortalaması diye arattırgımda bu yöş bicamanın yazdıgı yazılar yani bu konu ilk 3 te sergilenmektedir.
Bu konu yanlış belgelenmesin. Üstüne gidelimde bir daha giren kişiler gercek degerleri gorsunler.
azerbeycan okuryazar oranları %98,2
Turkiye okuryazar oranı %89,63 müdür
Burada dikkat edilmesi gereken şeyler var.Azerbeycan okur oranının istatistigini TC Konya Selçuklu Universitesinin çalışmasında rehman seferov ve akif akkuş 2003 yılında yapmıştır.
İstatistikte azerbeycan nufusunun ortalam yaşı olan 64 baz alınmıştır
64 yaş ile 15 yaş arasındaki kişiler baz alınmış 65 ve üstü ile 15 yaş altı degerlendirmeye alınmamıştır.
Ve azerbeycan okuryazarlıgı ile ilgili bu çalışma, MEB ve DPT nin TC ile yaptıgı çalışmadan 3 yıl sonrası yapılmıştır. Eger 2000 yılında yapmış olsalardı azerbeycan degeri biraz daha duşuk çıkacaktı.
Türkiyede ise 6 yaş ile 70 yaş arası baz alınmıştır. Azerbeycanda 15 yaş ile 64 yaş baz alınmıştır.
Yani azerbeycanda cocuklar ile yaşlılar sayılmamıştır.
Turkiyedeki okuryazar olmayan insanların buyuk bolumunu 64 yaş ustu yaşlı kadınlar ile, okula gitmeyen cocuklar oluşturmaktadır.
MEB in verilerine gore 65 yaş ustu okuryazar oranı %47 dir.
65 yaş altı okuryazar oranı ise %97 dir.
Bu baglamda 15 yaş altını ve 64 yaş ustunu eledigimizde zaten Turkiyenin okuryazar oranı 2000 verisine gore %98,4 olacaktır.
Yani Turkiyenin 2000 yılı okuryazar oranı, azerbeycanın 2003 yılındaki(%98,2) orandan daha yuksek kalacaktır
Kaldıki 2000 yılından bu yana sivil orgutler, sanatcılar, halk ve devlet destegiyle cok kişilere egitim verildi
2005 yılında Turkiyenin en yaşlı diploma sahibi olan hatice nine 78 yaşında diplomasını aldı
Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:32 AM
San hec bir Shamaxiya, Qubaya, Zaqatalaya, Balakana vaya Shakiye gedipsen?
Sadaca Bakiyi bilirsiniz, buda cox gulmalidir.
Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:33 AM
EMIL qadanalim bundan sonra bos vaxtlarinda faydali isle mesgul ol . Hec ozun de bilmirsen ne yazirsan ne danisirsan esassiz esassiz bos bos yazilardan basqa hecne deyil postlarin. Kosmosdakiler de anladi artiq lezgi ya da avarsan.Neceki bircox tanidigim kimi (goresen butun postlarinda "lezgi" "avar" sozlerini nece defe yazmisan cox maraglidi rastima cixanlardan bile gozum agradi).
Ayrica bu forumun uzvuyem diye azsayli milletlere qarshi milliyetcilik ayirimciliq diye bir hiss ve ya her hansi bir hereket qetiyyen yoxdu inanki. bircox lezgi tanisim, dostum var. aralarinda yaxsida var pis de.
Eger bu forum icindeki bezi ince tellere toxunursa get sende DAGISTAN LEZGIZSTAN forumlarina uzv ol ichini orda tok. Koklerinle, dilinle, medeniyyetinle ne qeder fexr elediyini yaz! Nece ki burda olanlar NE MUTLU TURKUM DIYENE deyirler!!! (mende onlarin ilk siralarinda)
Sagligla qal
San diyasan oqadarda yaxshi oxuyabilmirsan postlari.
Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:35 AM
googlede azerbeycan okur yazar ortalaması diye arattırgımda bu yöş bicamanın yazdıgı yazılar yani bu konu ilk 3 te sergilenmektedir.
Bu konu yanlış belgelenmesin. Üstüne gidelimde bir daha giren kişiler gercek degerleri gorsunler.
Burada dikkat edilmesi gereken şeyler var.Azerbeycan okur oranının istatistigini TC Konya Selçuklu Universitesinin çalışmasında rehman seferov ve akif akkuş 2003 yılında yapmıştır.
64 yaş ile 15 yaş arasındaki kişiler baz alınmış 65 ve üstü ile 15 yaş altı degerlendirmeye alınmamıştır.
Ve azerbeycan okuryazarlıgı ile ilgili bu çalışma, MEB ve DPT nin TC ile yaptıgı çalışmadan 3 yıl sonrası yapılmıştır. Eger 2000 yılında yapmış olsalardı azerbeycan degeri biraz daha duşuk çıkacaktı.
Türkiyede ise 6 yaş ile 70 yaş arası baz alınmıştır. Azerbeycanda 15 yaş ile 64 yaş baz alınmıştır.
Turkiyedeki okuryazar olmayan insanların buyuk bolumunu 64 yaş ustu yaşlı kadınlar ile, okula gitmeyen cocuklar oluşturmaktadır.
Bu baglamda 15 yaş altını ve 64 yaş ustunu eledigimizde zaten Turkiyenin okuryazar oranı 2000 verisine gore %98,4 olacaktır.
Yani Turkiyenin 2000 yılı okuryazar oranı, azerbeycanın 2003 yılındaki(%98,2) orandan daha yuksek kalacaktır
Kaldıki 2000 yılından bu yana sivil orgutler, sanatcılar, halk ve devlet destegiyle cok kişilere egitim verildi
2005 yılında Turkiyenin en yaşlı diploma sahibi olan hatice nine 78 yaşında diplomasını aldı
San halada bunun haqqinda danishirsan? Azarbaycanda daha yuksaktur okur yazar oranligi.
yavuz
05-23-2008, 09:36 AM
Turkiye-Azerbaycan karsilastirmasi neden yapilir bilmem...
Azerbaycan'in bizden ustten olmasi yadirgamamiz gereken birsey degildir, ornek almamiz gereken birseydir. Bizden altta olmasinda da sevinilecek birsey yok, ama uzulecek yani da o kadar cok!
Azerbaycan'da okur-yazar orani nasildir, bilmem, simdilik ilgilenmem de, ama bilinen birsey var ki; Azeriler egitime buyuk onem veriyorlar. Bugun, annem bile, nereden ogrendiyse Azeri kadinlarin cogunun yuksek ogrenim gordugunden bahsetti. Turk kadinlari ne halde peki? :rolleyes:
Not: Azerbaycan ile Turkiye arasinda dunya kupasi maci olsa ve kazanan yari finale cikacak olsa, ben Azerbaycan kazansin isterim sahsen. :cool:
Nalet olsun icimdeki bu Azeri sevgisine. :lool:
KOYUNCU
05-23-2008, 09:42 AM
Azerbaycan'in bizden ustten olmasi yadirgamamiz gereken birsey degildir, ornek almamiz gereken birseydir. Bizden altta olmasinda da sevinilecek birsey yok, ama uzulecek yani da o kadar cok!
Azerbaycan'da okur-yazar orani nasildir, bilmem, simdilik ilgilenmem de, ama bilinen birsey var ki; Azeriler egitime buyuk onem veriyorlar. Bugun, annem bile, nereden ogrendiyse Azeri kadinlarin cogunun yuksek ogrenim gordugunden bahsetti. Turk kadinlari ne halde peki? :rolleyes:
Not: Azerbaycan ile Turkiye arasinda dunya kupasi maci olsa ve kazanan yari finale cikacak olsa, ben Azerbaycan kazansin isterim sahsen. :cool:
Yok abi ozaman finale gidemeyiz. Ben aynı gurupta olsa, azerbycanada şans tanımak için her iki maçı vermeye razı olurum.
Universite olsa mesela, Turkiyede 3 universite (GS universitesi, Gazi universitesi, Selçuk universitesi)harici nerede okumak istersen deseler, DRaydanın okulunda derim rahatlıkla:P
Seni vatandaşlıktan attık deseler ya kazakistana ya azerbeycana giderim.
Deselerki savaş var azerbeycana gonullu gerek giderim.
Azerbeycan ile Ermenistan arasında savaş olsa devlet %18 KDV+%25 KURUMSAL verginin ustune %15azerbeycana yardım diye vergi alsa veririm
Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:42 AM
Burada hechkimsa demirki birisi daha ustundur. Bu siz Turkiyalilarin kampleksi. Daha ustun olduqunuzu sanirsiniz.
KOYUNCU
05-23-2008, 09:47 AM
Burada hechkimsa demirki birisi daha ustundur. Bu siz Turkiyalilarin kampleksi. Daha ustun olduqunuzu sanirsiniz.
Karı koca arasında ustluk aranmaz.karı kocadır kim ustte durursa dursun dersin. Kardeş kardeş arasında ustluk aranmaz. Bir kardeşin seni yener, oburgun kahkahalar arasında sen onu devirirsin. Ama gunu geldiginde birleşirsin kimse bizi deviremesin dersin.
Sadece belirli oranlar vardır. Mesela futbolda biz ustunuzdur, cirit benzerinde siz ustunsunuzdur.
Mesela borda biz ustunuzdur, petrolde siz ustunsunuzdur.
Bunlar utanılacak şeyler degildir.
Biz kardeşlerimizi bizden yuksek gormekle gurur duyar ve onları takip ederiz.
Ama iş rencideye gelirsede, gereken cevabı vermek için caba sarfederiz.
Soyledigin sozleri hakir gormek için soylersen tepki çekersin.
yavuz
05-23-2008, 09:52 AM
Dunyanin en buyuk imparatorlugunun cocuklariyiz, izin ver de biraz ustunlugumuz olsun! :lol:
Ama bizim ustunlugumuz demek, sizin ustunlugunuz demek, ne fark eder ki?
Dusununce, Turkiye'den veya diger Turk devletlerinden soyutlanmis bir Azerbaycan'in akibeti belirsizlik gosteriyor. Azerbaycan'in yer alti kaynaklari zengin olabilir, ancak bunlari Rusya uzerinden veya Iran uzerinden satmasi da olanaksiz. Rusya'ya yakinlasmak demek, Azerbaycan'i "piyon" yapmaktan baska birsey degildir. Ama Turkluk bilinci etrafinda olusan bir isbirliginde bulunmak hem Azeriler, hem Turkler icin yararli olacaktir.
Soyle ki; Turkiye'nin petrole ihtiyacı var. Azerbaycan'in da bunu Turkiye'ye ucuza satma potansiyeli oldugu gibi, Turkiye uzerinden Akdeniz'e tasimasi durumu da soz konusu.
"Deniz devleti" konumunu alamamis devletlerin, dunya arenasinda soz sahibi olmalari imkan dahilinde degildir. Azerbaycan, Hazar'in kiyisinda olsa da, bu sahayi ancak ithalat icin kullanabilecektir. Ihracat yonuyse her zaman Bati olmak zorunda. Orta Asya Turk Devletleri ile iliskilerin gelismesi durumunda, Orta Asya-Azerbaycan-Turkiye yolu ile Turk Devletleri, Bati'ya petrol, dogalgaz basta olmak uzere butun kaynaklarini ihrac edebilirler.
Yapilmasi gereken isbirligidir. Hatta apacik bir birlik'tir. Baska turlu hem Turkiye Rusya'dan ve Iran'dan kazik yemeye mahkum olacaktir, hem Azerbaycan'in ve diger Turk Devletleri'nin hinterlandlari sinirli kalacaktir.
Biz, etnik olarak zaten "bir"iz. Ekonomik olarak da "bir" olmak zorundayiz...
TEĞİN
05-23-2008, 11:16 AM
yahu iki Türk ülkesi resmen sidik yarıştırıyor. bu ne ya? arkadaşlar iyi misiniz? Azerbaycan diye de birşey yok. Türkiye diyedi. Turan diye birşey var. sen ben yok biz varız. boylar arası çatışma olmuş burda.. yapmayın gözünüzü seviyim. ne mutlu ki azerbaycanın okuma yazma seviye bizden yüksek. ne üzücü ki Türkiye'de bu oran düşük. buna azerbaycan Türkler'ide üzülmeli. benim kardeşlerimin oranı düşük diye. economist yazdıklarından ötürü kutlarım.
binbirincigece
05-23-2008, 02:38 PM
Bu başlık neden bu hale geldi; çünkü Emil benim ne anlatmaya çalıştığımı anlamadan sadece ortalığı karıştırmak için saçmalamaya başladı.
Tekrar ediyorum; ben burada bir iddiayı dillendirdim ve ilginçtir; aksi tez olarak karşısına hiçbir belgesel yazı çıkmadı...
Geçmişle yüzleşmek milletlere güç verir; lakin uydurma geçmişle değil, gerçekten olup bitmişlerle...
Bu nedenle Haydar Aliyev'e isnad edilen bu iddiaların doğruluğunu araştırmak istedim; eğer doğru ise GEÇMİŞİMLE yüzleşmek için...
GEÇMİŞİMLE; çünkü ne Haydar Aliyev sadece Azerbaycan meselesidir; ne de ben geçmişimi ne Azerbaycan ne de başka bir Türk Devletinin geçmişinden bağımsız düşünemem...
Konunun başlıkla alakalı olmayan bu kısmı umarım ki burada kapanmış olsun; buraya başka yazacağı olan varsa da lütfen sorduğum soruyla ilgili bildiği bir şey var ise onu yazsın.
Herkese saygılar...
Emil_Diniyev
05-24-2008, 02:48 AM
Siz haradan cixardinizki Heydar Aliyev kurtdur? Hansi bi yerde deyilir? Axi hansi bir yerde deyilir, bunu hardan eshidibsiniz? Lutfen insani guldurmeyin. Azarbaycanda 5 bin kurd var, onlarda sonrada gocme. Bide gelip prezident olamazlar, bu kadar sacma birshey duymadim.
Ozuzde bilirsinizki Aliyev turkcudur. Olmasa Gurcistan-Turkiye yerine Rusyadan kolaylikla Avrupaya gaz icraat ederdik, gelip burda bos bos danismayin.
KOYUNCU
05-24-2008, 02:50 AM
Siz haradan cixardinizki Heydar Aliyev kurtdur? Hansi bi yerde deyilir? Axi hansi bir yerde deyilir, bunu hardan eshidibsiniz? Lutfen insani guldurmeyin. Azarbaycanda 5 bin kurd var, onlarda sonrada gocme. Bide gelip prezident olamazlar, bu kadar sacma birshey duymadim.
Ozuzde bilirsinizki Aliyev turkcudur. Olmasa Gurcistan-Turkiye yerine Rusyadan kolaylikla Avrupaya gaz icraat ederdik, gelip burda bos bos danismayin.
adam bir sayım duymuş, gerceklik payı varmı diye soruyor. boşluk bunu neresinde.
Emil_Diniyev
05-24-2008, 02:53 AM
adam bir sayım duymuş, gerceklik payı varmı diye soruyor. boşluk bunu neresinde.
Gardasim anlamirsan ama bu an boyuk bohtandir Azarbaycana qarsi. Birde dediyim kimi, Aliyev Turkcudur. Gurcustan-Turkiye yerine kolaylikla kuzeydeki komsumuz Rusya uzerinden petrol va gaz icraat edebilirdik Avrupaya.
Zaten Rusya uzerinden Avrupaya giden bir boru hatti var, ama Baku-Tiflis-Ceyhan kadar buyuk deyil.
Bunun yerine cok buyuk bir Baku-Grozni-Odessa boru hattida yapabilirdik, Rusya sonradaa Ukrayna uzerinden Avrupaya, ama yok o dediki kardeslerimizde yesin.
Aliyev Azarbaycana cox cox boyuk ishlar gormusdur. Elcibeyi sevebilirsiniz, ama Elcibey Aliyevin gorduyu isin 1% gormemisdir. Ulke yikiliyordu, Ermeniler guney-batida, Lezgiler Kuzeyde ve Talishlar guneyde, Aliyev geldi hepsini susturdu. Tabiki Ermeniler icin chok gec oldu, ama Aliyev sagolsun, Karabagi tanittirmadi, dunya tanimadi ama bu Aliyevin sayasinda.
KOYUNCU
05-24-2008, 03:01 AM
Gardasim anlamirsan ama bu an boyuk bohtandir Azarbaycana qarsi. Birde dediyim kimi, Aliyev Turkcudur. Gurcustan-Turkiye yerine kolaylikla kuzeydeki komsumuz Rusya uzerinden petrol va gaz icraat edebilirdik Avrupaya.
Zaten Rusya uzerinden Avrupaya giden bir boru hatti var, ama Baku-Tiflis-Ceyhan kadar buyuk deyil.
Bunun yerine cok buyuk bir Baku-Grozni-Odessa boru hattida yapabilirdik, Rusya sonradaa Ukrayna uzerinden Avrupaya, ama yok o dediki kardeslerimizde yesin.
Aliyev Azarbaycana cox cox boyuk ishlar gormusdur. Elcibeyi sevebilirsiniz, ama Elcibey Aliyevin gorduyu isin 1% gormemisdir. Ulke yikiliyordu, Ermeniler guney-batida, Lezgiler Kuzeyde ve Talishlar guneyde, Aliyev geldi hepsini susturdu. Tabiki Ermeniler icin chok gec oldu, ama Aliyev sagolsun, Karabagi tanittirmadi, dunya tanimadi ama bu Aliyevin sayasinda.
Ha boyle konuş canımı ye, ne oyle horlamalar, rencide edici davranışlar:uups:
TEĞİN
05-24-2008, 04:07 AM
bu ayrı emil kardeşim ama önceki yazdıkların resmen sidik yarıştırma muhabbetiydi. biz sizler bek seviyoruz. kalbimiz kırılmasın saççma sapan sebeplerden. sağlıcakla kalın.
Bumin Alparslan
05-25-2008, 11:35 AM
Orda burda Haydar Aliyevgiller ve pkk bağını bende duymuştum nekadar aslı var bende bilemiyorum. Ayrıca Baküde pkk yandaşı 3 gazete çıktığından bahsediliyordu hatta gazetelerde terörist başının resminin anasayfadan yayınlandığı gibi sözlerde duydum..
Nekadar doğru heralde ancak birgün Azerbaycan'a gidersek öğrenebilirim..
KOYUNCU
05-25-2008, 11:36 AM
Orda burda Haydar Aliyevgiller ve pkk bağını bende duymuştum nekadar aslı var bende bilemiyorum. Ayrıca Baküde pkk yandaşı 3 gazete çıktığından bahsediliyordu hatta gazetelerde terörist başının resminin anasayfadan yayınlandığı gibi sözlerde duydum..
Nekadar doğru heralde ancak birgün Azerbaycan'a gidersek öğrenebilirim..
Azerbeycan degilde, nahcıvan diye cok duyarım.. Ama Azerbeycanda hiç apo resimli gazete dergi gormedim
Bumin Alparslan
05-25-2008, 11:43 AM
Azerbeycan degilde, nahcıvan diye cok duyarım.. Ama Azerbeycanda hiç apo resimli gazete dergi gormedim
Nahcıvanda olma ihtimali daha düşüktür sanırım sonuçta Azerbaycandan çok Türkiye ile sınır!
KOYUNCU
05-25-2008, 11:48 AM
Nahcıvanda olma ihtimali daha düşüktür sanırım sonuçta Azerbaycandan çok Türkiye ile sınır!
İhtimalde oyle olabilir. Ama ben hiç gormedim Azerbeycanda
Ben gormedim diye olmayacak şey degil elbette, ama somut deliller gerek ki suclayabilelim
Bumin Alparslan
05-25-2008, 12:06 PM
Tabiki zaten benim ki bir suçlama değil sadece öyle duydum.
Eğer herhangi bir şekilde elime bir delil geçerse mutlaka sizlerle paylaşırım...
Gobustan
06-02-2008, 10:51 PM
yox, daha bu ağ oldu qardaş. Gencede oldunmu heç?
KOYUNCU
06-02-2008, 11:46 PM
yox, daha bu ağ oldu qardaş. Gencede oldunmu heç?
Yok abi, elin diyarda ölünürmü, bir mezarını ziyaret eden olmaz. Bir okuyan olmaz.
hsr_1979
06-03-2008, 01:48 AM
Arkadaşım Avarlar bir türk boyudur Lezgilerin lazlarla akraba olduğunu ve lazlarında bir türk boyu olduğunu okumuştum.
Zaten yabancılar Türk'le bütün olarak başa çıkamayacağını anladığı için her kavmi ayrı bir millet olarak göstermekte, Kaldıki aynı boyuda ikiye bölmek istemkete Türkiye ve Azerbeyacan çoğunlukla oğuz boyundan oluşan türklerden değilmi?
yahu iki Türk ülkesi resmen sidik yarıştırıyor. bu ne ya? arkadaşlar iyi misiniz? Azerbaycan diye de birşey yok. Türkiye diyedi. Turan diye birşey var. sen ben yok biz varız. boylar arası çatışma olmuş burda.. yapmayın gözünüzü seviyim. ne mutlu ki azerbaycanın okuma yazma seviye bizden yüksek. ne üzücü ki Türkiye'de bu oran düşük. buna azerbaycan Türkler'ide üzülmeli. benim kardeşlerimin oranı düşük diye. economist yazdıklarından ötürü kutlarım.
Dediğim gibi boylar arası biele değil boy içi. Oğuzlar-Oğuzlara karşı
(............)
Aliyevin dokunulmazlığı mı var?
Benim bildiğim en iyi sözü "İki Devlet Bir millettir." bunu severim. ancak öncesinde politika gereği yaptığı bazı şeylerin yanlış anlatıldığı olabilir bunu söyleyin evet yaptı ama gerekçesi şu idi vs.
Ben Bizden ismet inönüyü komuttan olarak severim ama aşağıdaki nedenlerden dolayı siaysetçi olarak sevmem.
"Bizde bu Türklük ve İslamlık olduğu sürece adam olmayız" mealinde (yakın anlamda) lafını söylediği,
Nurettin demirağın yerli uçak projesini desteklemediği için
Bende bu mealde birşeyler duydum özellikle üniversitede kürsüsü olan hocalar tarafından yapılıyormuş.
Ne Mutlu Müslümanım, Ne mutlu Türküm. diyebiliyorsam bu bana verilmiş en büyük lütüftur.
KOYUNCU
06-03-2008, 04:13 AM
Ybanacıya ne hacet, emil 215528530235104
45s0260 yabancı eder :)
Emil_Diniyev
06-03-2008, 04:49 AM
Arkadaşım Avarlar bir türk boyudur Lezgilerin lazlarla akraba olduğunu ve lazlarında bir türk boyu olduğunu okumuştum.
Senin Turk dediyin Avarlar bashka. Benim dediyim Kuzey Kafkas Avarlari. Sadece tek bir Turk boyuyla iliskileri var oda Azeriler. Avarlar cogunlukla Kuzey Azarbaycan va Guney Dagistanda yasar.
Lezgilerde. Lezgilerin Lazlarla alakasi yok. Lezgilerde Kuzey Kafkasli ve Avarlarin kardesleri. Lezgilerinde sadece bir Turk boyuyla iliskileri var oda Azeriler. Onlarda Kuzey Azerbaycan (cogunluk) ve azinlik olarak Guney Dagistanda yasharlar. Azarbaycandaki sayilari 1 milyonu gecir.
Lazlar guney-bati Kartvel (Gurcu) grubu. Lezgiler kuzey dogu Kafkas grubu. Alaka bile yok.
Atropatena
06-03-2008, 09:30 AM
Pishiyin eli ete catmayanda deyir iylenib :D Yememisen qaz etini, ne bilirsen lezzetini ? :D
Sen ay dunyadan bixeber, Genceni gordunmu?:D
Pishiyin eli ete catmayanda deyir iylenib :D Yememisen qaz etini, ne bilirsen lezzetini ? :D
Sen ay dunyadan bixeber, Genceni gordunmu?:D
Men qaz eti yemişem,lezzetinide bilirem :mrgreen:
Atropatena
06-03-2008, 10:06 AM
KOYUNCU, sizde kendler(koyler) beledir?
http://naftalansm.iatp.az/naftalansm/img/murov_dag.jpg
http://www.advantour.com/img/azarbaijan/ganca/mausoleum.jpg
http://www.ogoniok.com/common/4938/og13_54_Page_1_Image_0001.jpg
http://www.elba-az.com/images/pics/magbara.jpg
http://www.atc.az/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=5349
http://www.atc.az/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=5350
Bir tanede benden... :mrgreen:
yavuz
06-03-2008, 10:13 AM
Bizim oralar geldi aklima bu resimleri gorunce... :mrgreen:
Atropatena
06-03-2008, 10:36 AM
http://www.ganjanm.org/img/gence2500.jpg
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:uvPaoLeo0IwGdM:http://img522.imageshack.
Camdan-susheden ev
http://www.regionplus.az/artic/22/kultura/img/2-1.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_1.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_27.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_38.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_31.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_41.jpg
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_42.jpg
NIZAMI GENCEVI turbesi
http://www.ksam.org/UserFiles/Image/gallery_photos/mediumsize/ganja_city_46.jpg
KOYUNCU
06-04-2008, 12:10 AM
Laf bilmiş bal kabagı. Sen bizim köyü bilirmisen. Man azerbeycana gelmişem gurban. sen bizim köye geldin mi hiç.
http://cumra.bel.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=42
9500 YILLIK TARIH MILATTAN ONCE 7500 YIL.
TARIHI CATALHUYUK ANTIK KENTI
INSANLIGIN KURDUGU İLK ŞEHİR.
TURKİYENİN TARIM AMBARI
AVRUPANIN BALKANLARIN VE KAFKASYANIN EN BUYUK ŞEKER FABRIKASI PANKOBIRLIK ÇUMRA ŞEKER GEÇEN YIL AÇILDI.
KOYUNCU
06-04-2008, 12:15 AM
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:uW81sV3DpMx00M:http://www.konyalilar.net/ilce_resimleri/cumra2.jpg
http://konyailceleri.com/konya_resimleri/cumra1.jpg
http://www.konyacimento.com.tr/images/referans/ic_anadolu/7_cumra_seker/images/ref_cumra_seker01_jpg.jpg
http://konyailceleri.com/konya_resimleri/cumra4.jpg
KOYUNCU
06-04-2008, 12:21 AM
http://www.bizimkonya.com/images/konya/cumra%20sircali.jpg
http://www.konyaclub.com/resimler/cumra/buyuk/çumra%20(10).jpg
http://img.sabah.com.tr/im/2007/07/22/1A1CB67E56E3DE4399E1C5EAr.jpg
http://www.konyatufad.org/resimler/xgross2.jpg
http://www.haberdem.com/img/c2W1tGgK.jpg
http://www.bizimkonya.com/images/konya/catalhuyuk4.jpg
KOYUNCU
06-04-2008, 12:27 AM
http://img213.imageshack.us/img213/4475/22mz1.jpg
bu kadar yorulmazycam
buyur sen bak
http://flickr.com/photos/catalhoyuk/page5/
Atropatena
06-04-2008, 12:38 AM
Otellerin, sanatoriyalarin icherisini chekib ki, bu menim koyumdur, Gencenin yanindan yel olub ote bilmez bi koy :D
Atropatena
06-04-2008, 12:40 AM
Oquz haqqli chixdi :D :D :D
KOYUNCU
06-04-2008, 12:54 AM
Sizin en büyük şehirlerinizden GENCE gibi Türkiyede 30-40 tane ilçe var
KOYUNCU
06-04-2008, 12:55 AM
Otellerin, sanatoriyalarin icherisini chekib ki, bu menim koyumdur, Gencenin yanindan yel olub ote bilmez bi koy :D
ÇATALHÜYÜK RESİMLERİ O
YÖŞ BİCAMA
ÇATALHÜYÜĞÜ ABORJİNLER BİLE BİLİR:D
Atropatena
06-04-2008, 12:56 AM
Konstantinopol meselen ? :D Gozel sheherdir, Bizanslilar yaradir da :D
Bu konu cok sacma bir sekilde ilerliyor, cok sacma bir tartısma var. Bizi batıran "benim,senin..." tartısmaları oldu zaten. Asın artık bunları! Bizim, BİZİM!
Atropatena
06-04-2008, 01:02 AM
Turkce danishsana
Atropatena
06-04-2008, 01:03 AM
Bu konu cok sacma bir sekilde ilerliyor, cok sacma bir tartısma var. Bizi batıran "benim,senin..." tartısmaları oldu zaten. Asın artık bunları! Bizim, BİZİM!
Kim bashladi? Danishmaqi bilmirse, sussun, bashlamasin! Bashladisa cavabini alacaq
Kim bashladi? Danishmaqi bilmirse, sussun, bashlamasin! Bashladisa cavabini alacaq
Kesinlikle cevabını almalı !
Onu bir Atropatena karşısında bu kadar ÇARESİZ VE MASUM gördüm :mrgreen:
Bu da cok sacma bir dusunce. Bu tartısmadan cıkacak tek sonuc ayrılıkcılıktır. Ne sen ne de karsı taraf gordugun kimse "evet sen dogrusun" demez bu tartısma ayrılıkcılıga varacak iste ortada. İsi baslatana "senin ki degil bizim ki guzel" demek yerine "hepsi bizim" demek yerinde olur.
Bu sacma tartısmaya bir son verin! Allah Azerbaycan'a varlık versin guzellik versin insallah dunyanın en yahsi yeri olur, bizim basaramadıklarımızı basarır...
Atropatena
06-04-2008, 01:31 AM
Allah Azerbaycan'a varlık versin guzellik versin insallah dunyanın en yahsi yeri olur
Azerbaycan indi de dunyanin en gozel yeridir :)
Azerbaycan indi de dunyanin en gozel yeridir :)
Kesinlikle katılıyorum.Hatta bitün galakside bu kadar güzel bir yer bulmak mümkün değildir :mrgreen:
Atropatena
06-04-2008, 01:48 AM
Kesinlikle katılıyorum.Hatta bitün galakside bu kadar güzel bir yer bulmak mümkün değildir :mrgreen:
Sene oxshayib gozellikde, sen neinki bizim qalaktikanin, hetta butun galaktikalarin yarashiqlisisan :D Inanan dasha donsun :D
KOYUNCU
06-04-2008, 01:55 AM
Kesinlikle cevabını almalı !
Onu bir Atropatena karşısında bu kadar ÇARESİZ VE MASUM gördüm :mrgreen:
atiker sıralı otogaz sistemleri gururla gaz verir:D
KOYUNCU
06-04-2008, 01:58 AM
Resimsiz kalmasın. 1 post bir posttur
http://www.ozcelikotogas.com/images/ati123.jpg
Turk oglu
06-27-2008, 03:53 AM
noldu?sidik yarışını kim qazandı?;)
binbirincigece
06-27-2008, 10:04 AM
Azerbaycan’daki Kürt Diplomalı Diplomat Gazetesi
Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de 2000 yılında yayın hayatına başlayan ve haftalık olarak basılan “Diplomat Gazetesi”, genelde Kürtçülük, özelde ise terör örgütü PKK görüşleri doğrultusunda faaliyetlerine ara vermeksizin ve giderek artırarak devam ediyor. Azerbaycan Türkçesi, Rusça ve Kürtçe olarak yazıların yayınlandığı gazetenin sahibi, başyazarı ve aynı zamanda editörü Azerbaycan vatandaşı olan Kürt asıllı Tahir Süleymanov.
T. Süleymanov’un son dönemdeki ilgi alanını, özellikle Irak’taki Kürt yapılanması oluşturuyor. 2005 yılı itibariyle K.Irak’taki Kürt aşiret liderleri ile ilişkisini geliştirme gayreti içerisinde olan Süleymanov, Azerbaycan Kürtleri adına ve Irak ile Azerbaycan Kürtleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve faaliyetlerin koordineli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla yaptığını belirttiği bu ziyaretlerde çeşitli röportajlar yapıyor, görüş alış verişinde bulunuyor. Süleymanov, Irak’ta görüştüğü Kürt liderler, milletvekilleri ve bazı Kürt önde gelen şahısların görüş ve açıklamalarını gazetesine taşıyarak propagandalarını yapıyor, yazı dizileri olarak okuyucu kitlesini etkilemeye çalışıyor.
Bunlardan bazılarını ele alırsak…. IKDP lideri Barzani’nin Erbil'de yaptığı bir basın toplantısına yer veren gazetede özetle, “Türkiye'deki Kürt meselesi, siyasi ve demokratik yolla çözümlenmelidir. Türkiye, Kürt meselesini silah yolu ile çözemez. Sorunun çözümü için elimizden geleni yapmaya hazırız” deniliyor.
K.Irak Kürdistan Parlamentosu milletvekili olarak takdim edilen Siam Enver Bayraktar isimli bayan ile yapılan mülakat yayınlanarak; “Kürdistan sistemi Yakındoğu'da örnek olacaktır. Irak'ta yaşayan Türkmenler, Saddam döneminde sürekli baskılara maruz kalmış, birçoğu başka ülkelere kaçmıştır. Kürt aydınları Türkiye'ye kaçarak yardım istemiş, ancak Türkiye, Irak'ın içişlerine karışamayacakları cevabını vermiştir. Bugün Irak’ta Türkmenlerin okulları, kültür merkezleri, radyo ve tv kanalları bulunmaktadır. Kürdistan Spor (!) Bakanı Türkmen’dir (Bravo, lütfetmişler, doğru ya Irak’ta çok yoğun bir sportif faaliyet söz konusu, bir de Turizm Bakanlığı’nı verseler, günümüzün moda deyimiyle, tam süper olacak) ve parlamentoda 4 Türkmen milletvekili görev yapmaktadır. İran, Türkiye ve Irak, geçmişte kanla ve işgalle kurulmuştur. (Hadi diyelim ki öyle, bugünkü Irak’ta milyona yakın insan öldürülmedi mi ve her geçen gün yüzlercesi hayatını kaybetmiyor mu ?) Bu ülkelerin, Irak Cumhuriyeti'nden ders almaları gerekir. (Kan akmaya devam eden 3 günlük bir silahlı aşiret yönetiminden hangi ders alınabilir !)” şeklindeki açıklamalara değiniliyor.
Bir başka sayıda, “Kürdistan ve Kürt halkının özgürlük istediği, Irak'taki demokratik Kürdistan'da sivil devlet kuruculuğu, Kürdistan'ın ekonomik dinamikleri, Kürdistan'ın milli bağımsızlık hareketleri, aralarında Abdullah Öcalan’ın da bulunduğu Kürt liderler” konuları ele alınıyor, “Bağımsız Kürdistan (!) oluşturulması yolunda gerçekçi adımlar atılmaktadır. Dünya güçleri artık biliyorlar ki, Kürtlerin milli bağımsızlık mücadelesine karşı durmak mümkün değildir” ifadeleri kullanılıyor.
Süleymanov, yine bir yazısında, başta Kerkük ve Erbil olmak üzere, Süleymaniye, Selahattin ve Dohuk’u, Kürt şehirleri olarak takdim ediyor, gazete çalışanları tarafından da, Irak'ın kuzeyi ile İran'ın kuzeybatısı, Türkiye'nin güneydoğu ve doğu bölgeleri, Suriye’nin kuzeydoğusu ile Azerbaycan'ın Laçin, Kelbecer, Kubadlı ve Zengilan bölgelerinin Kürt ideali içerisinde olduğu dillendiriliyor.
Rusça yayınlanan bu gazetelerin bir kısmı, Bakü'deki örgüt mensubu ve sempatizanlarının yanı sıra, özellikle Azerbaycan’ın Laçin, Kelbecer ve Cebrayil gibi Ermeni işgaline maruz kalmış illerden göç etmiş Kürt asıllı vatandaşlara el altından dağıtılarak yaygınlaştırılmaya çalışılıyor, kalan kısmı ise Derbend üzerinden Dağıstan’a, oradan da Moskova'ya gönderiliyor.
Azerbaycan güvenlik güçleri, gazetenin terör örgütü PKK lehinde faaliyet gösterdiğine dair aldığı duyumlar nedeniyle, geçtiğimiz 2006 yılının Ağustos ayı içerisinde Azerbaycan-Dağıstan sınırında Rusya'ya gönderilmek üzere olan çok sayıda Diplomat Gazetesini ele geçiriyor ve Süleymanov'u gözaltına alıyor. Gazetenin basıldığı matbaaya da bir operasyon gerçekleştirilmek isteniyor, ancak bu girişim, malum üst düzey bir Azeri yetkili tarafından engelleniyor ve Süleymanov da bir gün sonra serbest bırakılıyor.
Gelelim Diplomat Gazetesi’nin Şubat 2007 2. sayısına.
Gazeteye göre güya, Irak Anayasası'nın 140. maddesine göre Kerkük ve 5 ilçesinin referandum yolu ile Kürdistan’a dahil olması yönünde 6 Türkmen partisi tarafından Kürdistan Parlamentosu'na müracaatta bulunulduğu belirtiliyor(!). (Yani Türkmenler, yüzyıllardır kendilerinin olduğunu belirttikleri Kerkük’ü, kendi elleriyle ve isteyerek sözde Kürdistan’a gönül rahatlığıyla veriyor!)
Gazetede, PKK terör örgütünün Türkiye’deki legal siyasi uzantısı olarak bilinen Demokratik Toplum Partisi (DTP)’nin bir yetkilisi ile yapılan röportaja da yer veriliyor. DTP yetkilisi; “Saddam yıkıldıktan sonra Kürdistan Hükümeti bütün halklara kendi demokratik hak ve hukukunu vermiştir (!). Türkiye'nin bugün kabul etmediği Kürdistan Devleti’nde, sayıları 250 binden az olan Türkmenlere, tüm haklardan istifade etme hakkı tanınmıştır. Oysa Türkiye'de ise halkın büyük çoğunluğunu temsil eden 25 milyonluk Kürt halkına (!), hiç bir hak verilmemiştir” diyor. Pes doğrusu, bu tam bir nankörlük. Birçok ülkede Kürtler, ikinci ve hatta üçüncü sınıf olarak görülür, birçok hak ve hürriyetten yararlandırılmazken, Türkiye’de ise her türlüsüne, herkes gibi sahiptirler. Türkiye’de yaşayan insanların tümünün sahip olduğu hangi hak ve hürriyetten, bırakın Kürtleri, yararlandırılmayan herhangi bir grup, kitle veya toplum var mıdır? Kimsenin ne olduğuna veya ne olmadığına bakılmaz. Ayrıca belirtmek gerekir ki, iddiaya göre; “Türkiye'de halkın büyük çoğunluğunu temsil eden 25 milyonluk Kürt halkı” varmış.Buna göre, Türkiye’nin nüfusunun en fazla 49 milyon olması gerekmez mi? Oysa Türkiye yaklaşık 70 milyonluk bir ülke ve istatistikler göre, Kürt vatandaşların nüfusu da yaklaşık 8 milyon, yani dokuzda biri bile değil.
DTP yetkilisi, “Biz, Türkiye'nin bütünlüğünü ve haklarımızın, cumhuriyetin bütünlüğü terkibinde korunmasını istiyoruz” gibi bütünlükçü görüntüsü verilen bir söylemi dile getirirken, röportajının devamında; “Yakın gelecekte Kürdistan, muasır devletler sırasında yerini alacaktır” gibi son derece hayalci yaklaşımını ortaya koyuyor ve Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşları da bu Kürdistan içerisine katarak, gerçekteki ayrılıkçı söylemini itiraf ediyor. Bir söylemin, aynı anda hem ayrılıkçı ve hem de bütünlükçü olmasının düşünülmesi mümkün gözükmüyor.
Gazetede ayrıca, Rusça bir haberin yanına, aslında durumu özetleyen ve ortaya koyan, sözde Kürdistan haritası konularak, Türkiye, Irak, Suriye ve İran’ın belli bölgeleri, Kürdistan olarak gösteriliyor.
Görüldüğü ve anlaşıldığı üzere, bu “diplomat” denen gazete, Irak’taki ve Türkiye’deki belli Kürtçü çevrelerin ağzını temsil ediyor, saldırılarını da özellikle Türkiye’ye yönelik gerçekleştiriyor. Ancak bu ağız, maalesef ki kardeş ve dostumuz Azerbaycan’daki malum kesim tarafından açılarak yayınlanıyor. “Diplomat” denen bu gazete ve yayınları ile ilgili olarak, hem Azerbaycan ve hem de Türkiye basınında çok sayıda sert eleştiriler içeren yazılar yayınlanmasına rağmen, gazetenin yayın hayatını halen ve her geçen gün daha da palazlanmışçasına fütursuzca sürdürmesinden, Azerbaycan kamuoyu ve özellikle aydın kesim, son derece büyük rahatsızlık duyuyor. Ancak ne hikmetse -ki ‘hikmet’ biliniyor- bir türlü ciddi girişimlerde bulunulamıyor.
Azerbaycan kamuoyu, bu Kürtçü basın ve destekçilerinin, Azerbaycan üzerinde tehdit, baskı, şantaj gibi yollar ile hakimiyet kurmaya çalıştığını, legal ve illegal yollardan elde edilen kara para ve silah gücünün kullanılmasıyla parlamento içerisine dahi girildiğini ve maalesef ki özellikle parlamento içerisindeki bu malum şahısların, kişisel menfaat, siyasi ve ekonomik güç edinme ve koruma amaçlı bilinen faaliyetlerinin çoğu zaman engellenemediğini, bu nedenle Azerbaycan için tehlikenin boyutlarının her geçen gün giderek arttığını, üzülerek her fırsatta dillendiriyor.http://www.turksam.org/tr/a1224.html
Emil_Diniyev
06-27-2008, 10:27 AM
Bilmiram necha dafa diyacam sizin anlamaniz uchun, Azarbaycandaki kurt sayisi 4 bin. Hamisida Sovyet zamanlarinda Turkiyeden gochme, ish bulmak ichin Sovyetlere gochduklerinde 4 binide Azarbaycana galmish.. Onlarin burda nasil bir etkisi olabilar?
binbirincigece
06-27-2008, 11:29 AM
Bilmiram necha dafa diyacam sizin anlamaniz uchun, Azarbaycandaki kurt sayisi 4 bin. Hamisida Sovyet zamanlarinda Turkiyeden gochme, ish bulmak ichin Sovyetlere gochduklerinde 4 binide Azarbaycana galmish.. Onlarin burda nasil bir etkisi olabilar?Bir yerde 8 milyon için bir tek gazete çıkmazken, diğer tarafta 4 bin için çıkması ne kadar güzel. :mrgreen:
Qizilbash
07-04-2008, 01:17 PM
Geçenlerde bir kitapta okuduğum ilginç bir iddiadan bahsetmek istiyorum. Okuduğuma göre Sovyet Rusya Türkiyedeki ayrılıkçı hareketi körüklemek üzere, o sıralarda KGB'de etkili bir ajan olan ve yine iddiaya göre Kürt Ermenisi olduğu için özellikle bu göreve Haydar Aliyev seçilmiş ve vazifesini yapmış. Bizim istihbarat ve emniyet devreye girip iki KGB ajanını yakalayıp sınırdışı etmiş, Aliyev de bu sırada kaçmayı başarmış...
Tabi bunların net delilleri yok, iddia.
Ama düşündürücü..
Belki bu konuda bilgisi olan vardır diye düşündüğüm için bu başlığı açtım.
:)
Boyle bir konu AZerbaycan forumunda achilsaydi, shimdi kelleler havaya uchmushdu. Bazi sebeplerden dolayi yorum yapmiyorum, sadece gulumsuyorum.
Qizilbash
07-04-2008, 01:24 PM
Bilmiram necha dafa diyacam sizin anlamaniz uchun, Azarbaycandaki kurt sayisi 4 bin. Hamisida Sovyet zamanlarinda Turkiyeden gochme, ish bulmak ichin Sovyetlere gochduklerinde 4 binide Azarbaycana galmish.. Onlarin burda nasil bir etkisi olabilar?
Kurdler Azerbaycana Sovet vaxti gelmeyib. Kurdler genish cografiyaya yayilib. AZerbaycanda Naxchivan, Kelbecer, Qubadli, Lachin, Fuzuli kimi bolgelerde kurdler yashayir (ve ya yashayib chunki, saydigim Qarabag torpaqlari ishgal altindadir). Azerbaycanda kudrler chox boyuk etkiye sahibdir. Neft sektoru onlarin elindedir. Iri biznes sahelerine onlar nezaret edirler. Kurdler bizim kimi deyil, onlar bir birin destekleyir. Biz bezi ferqlere gore ozumuzu ayiririq turk, azeri deye, onlarin dilinde de chox ferq var, amma Azerbaycan kurdu ozunu Turkiye kurdunden ayirmir. Azerbaycana Turkiyeden on minlerle kurd kochur ve bu kurdler PKK ya yaxin ashiretlerdendir. Muxtelif bolgelerde kudrler uchun evler tikilir, onlarin ticaretle meshgul olmalarina sherait yaradilir. Naxchivan butunlukle kurdlerin elindedir. Azersun shirketi var burda, demek olar ki hamisi kudrlerdir. Azerbaycani kurdleshdirmek qarshiya meqsed qoyulub. Azerbaycanda kurd olan PKK simpatizani dovlet memuru az deyil.
Qizilbash
07-04-2008, 01:27 PM
Diplomat gazetesinin yazarlarindan bazilari Karabagda savashib. Bakin, sonra demeyin kurtler Kurtulush savashinda savashtilar, kardeshimizdir. Qarabagda da savashanlar indi PKK ni destekleyirler. Artik kabul edin ki dushman milletler var.
Azerbaycanlilar da fashist Almaniyasina qarshi ruslarla birge savashiblar, ama sonra meydanlara chiktilar bagimsiz olmak ichin.
hsr_1979
07-04-2008, 01:31 PM
Kurdler Azerbaycana Sovet vaxti gelmeyib. Kurdler genish cografiyaya yayilib. AZerbaycanda Naxchivan, Kelbecer, Qubadli, Lachin, Fuzuli kimi bolgelerde kurdler yashayir (ve ya yashayib chunki, saydigim Qarabag torpaqlari ishgal altindadir). Azerbaycanda kudrler chox boyuk etkiye sahibdir. Neft sektoru onlarin elindedir. Iri biznes sahelerine onlar nezaret edirler. Kurdler bizim kimi deyil, onlar bir birin destekleyir. Biz bezi ferqlere gore ozumuzu ayiririq turk, azeri deye, onlarin dilinde de chox ferq var, amma Azerbaycan kurdu ozunu Turkiye kurdunden ayirmir. Azerbaycana Turkiyeden on minlerle kurd kochur ve bu kurdler PKK ya yaxin ashiretlerdendir. Muxtelif bolgelerde kudrler uchun evler tikilir, onlarin ticaretle meshgul olmalarina sherait yaradilir. Naxchivan butunlukle kurdlerin elindedir. Azersun shirketi var burda, demek olar ki hamisi kudrlerdir. Azerbaycani kurdleshdirmek qarshiya meqsed qoyulub. Azerbaycanda kurd olan PKK simpatizani dovlet memuru az deyil.
Vah ki vah...
Olaylar için alına önlemler var mı diyeceğim ama sizde belirtmişsiniz, ki aksi şekilde hareket edilmektedir. "Muxtelif bolgelerde kudrler uchun evler tikilir, onlarin ticaretle meshgul olmalarina sherait yaradilir."
Qizilbash
07-04-2008, 02:07 PM
Vah ki vah...
Olaylar için alına önlemler var mı diyeceğim ama sizde belirtmişsiniz, ki aksi şekilde hareket edilmektedir. "Muxtelif bolgelerde kudrler uchun evler tikilir, onlarin ticaretle meshgul olmalarina sherait yaradilir."
Evet devlet memurlari yardim ediyor kurdlerin yerleshmesi ichin. Azerbaycanda kurd etnomafiyasi var. Kendilerini Azerbaycanin sahibi sayiyorlar.
PKK SİMVOLLARI ÖLKƏNİ BAŞINA GÖTÜRÜB
Hörgüt son vaxtlar öz ideoloji simvollarının daha sərbəst və intensiv yaymaqla məşğuldur
http://www.musavat.com/img/mid/357.jpg
Ötən sayımızda Şahbuz yolunun üstündə dəyəri 100 min dollar olan yer saatının quraşdırılması barədə xəbər vermişdik. Bölgədəki mənbəmizin əməkdaşımıza verdiyi xəbərə görə, artıq “Dördyol” deyilən yerdə saatın quraşdırılması başa çatıb. Yer saatının açılışı iyunun 5-ə təyin edilib. “Əslində Vasif Talıbovun ”Zaman kompleksi" adlandırdığı bu qurğu dünəndən hazırdır. Saatın üzərində PKK bayrağındakı qartal simvolu təsvir edilib. Saatın arxasında isə müxtəlif ilan rəsmləri həkk olunub",- deyə mənbə bildirir.
Əslində PKK simvollarına ölkənin əksər yerlərində rast gəlmək olar. 90-cı illərin əvvəllərində Azərbaycana ayaq açan PKK simpatizanları burda öz strukturlarını yaratmaqla yanaşı ideologiyalarını da yaymağa başladılar. Əvvəl “Danqe Kurd” və digər solyönümlü qəzetlərdə - məsələn, 1993-cü ildə PKK-nın Azərbaycandakı ideoloqlarından olan Həjar Əsgərov sosial demokratların “İstiqlal” qəzetində “PKK terrorçu təşkilat deyil” başlığı altında silsilə yazılar dərc etdirirdi. Öz ideologiyalarını yayan simpatizanlar, sonradan öz simvollarından da istifadə etməyə başladılar.
Tezliklə PKK-nın bayrağındakı qartal rəsmi “Azpetrol” yanacaqdoldurma məntəqələrinin üzərində görünməyə başladı. Məhz “Yeni Müsavat” və digər azad mətbu orqanlarının çoxsaylı məqalələrindən sonra qartal rəsmləri yanacaqdoldurma məntəqələrinin üzərindən yığışdırıldı.
2001-ci ildə isə PKK-nı açıq şəkildə təbliğ edən “Diplomat” qəzetinin baş redaktoru Tahir Süleyman şəhərin mərkəzində, 28 may küçəsindəki “Konika” fotostudiyasında Abdullah Öcalanın təqvimlərini çap etdirmək cəsarətində bulundu. Yeri gəlmişkən, elə həmin faktı da jurnalistlər aşkar etmişdilər. Həmin vaxt Tahir Süleyman saxlanılsa da, bəlli olmayan səbəblərdən bir gün sonra sərbəst buraxıldı.
Və ya başqa bir misal. Bir müddət öncə Bakıda təhsil alan kürd milliyyətindən olan tələbələrin təhsil aldıqları universitetlərdə PKK simvolu olan qartal rəsmli bloknotlar, breloklar, diyircəkli qələmlər yayması barədə xəbərlər gəldi. Araşdırmalar zamanı məlum oldu ki, bu əşyalar Türkiyədən gətirilmir, elə Bakıda hazırlanır.
Az öncə isə əməkdaşımız “Atatürk” prospekti boyunca quraşdırılmış elektrik dirəklərində PKK simvolu olan qartal rəsmləri aşkarlamışdı.
Göründüyü kimi, son vaxtlar PKK öz ideoloji simvollarını daha sərbəst və intensiv yaymaqla məşğuldur. Bura kürd köçü və hörgütün iqtisadi gününü də əlavə etsək, heç də ürəkaçan mənzərə alınmır.
Ervin MİRZƏ
Qizilbash
07-04-2008, 02:10 PM
Azerbaycan turkchesini anlamayanlar ichin deyim ki haberde Azerbaycandaki PKK simvolleri hakkinda bilgi verilib. Mesela Diplomat gazetesinin editoru Tahir Suleymanov Abdullah ocalanin resmi olan takvimler chap ettirmishtir. Azerbaycan universitelerinde egitim alan kurd ogrenciler arasinda PKKnin simvolu olan kalemler falan yayiliyor.
Qizilbash
07-04-2008, 02:27 PM
AZerbaycanda okur yazar orani Turkiyeye nisbeten daha yuksek. Azerbaycanda bu yahsima kadar yalniz bir okuma yazma bilmeyen birisni gordum. Ama shimdi Ankaradayim artik bankada yanimda okuma yazma bilmeyen bir kadin oturmushtu. Diger sheylere kavgani shiddetlendirmemek ichin yorum yazmiyorum. Ben sizin bu davanizdan sıkıldım. Ikinize de Allah akil fikir versin. Bir birinizin ulkesinin ve halkinin zayif yonlerini soylemek, benim ulkem daha guzel, daha guchlu deyib bir birine satashmak dogru deyil. Ben boyle sheyelri yalniz shaka ichin yazarim, cidden digil.
Qizilbash
07-04-2008, 02:36 PM
NAXÇIVANIN KƏNDLƏRİ SATIN ALINIR
Türkiyədən gələn kürd ailələri yerli sakinlərin evlərini alıb bölgəyə yerləşirlər
Naxçıvanda PKK tərəfdarlarının fəaliyyəti, muxtar respublikadakı ali məktəblərdə təşkilatlanmaları, ”Kürdüstan dövləti”nin xəritələrini, PKK-nın emblemlərini və bayrağını yayması, yerli əhalinin sıxışdırılıb çıxarılması və ticarət obyektlərinin PKK simpatizanlarına verilməsi barədə dəfələrlə məlumat vermişik. Ayrı-ayrı mətbuat orqanları da bu mövzuda həyəcanlı xəbərlər yayıblar. Artıq vəziyyət o həddə çatıb ki, Azərbaycan rəsmiləri də ölkəni PKK təhlükəsinin təhdid etdiyini dilə gətirirlər. Ötən həftə Xarici İşlər Nazirliyinin mətbuat katibi Xəzər İbrahim məhz bu cür açıqlama ilə çıxış etmişdi.
Bəyanatlara və mətbuatın həyəcanlı xəbərdarlıqlarına baxmayaraq, problemin üzərinə rəsmi səviyyədə sərt şəkildə gedilməməsi Naxçıvana Türkiyədən kürd köçünü sürətləndirib. Naxçıvandan redaksiyamıza verilən məlumata görə, indiyə qədər məskunlaşma əsasən rayon mərkəzlərində müşahidə olunurdu. Son vaxtlar proses kəndlərə keçib. Türkiyə vətəndaşları olan ailələr Naxçıvanın iqtisadi problemlər nəticəsində boşalmış kəndlərinə yerləşirlər: ”Kəndlərə gəlib qapısı