View Full Version : Fikir verin!
WebMonster
05-08-2008, 08:46 AM
Merhaba sayin forum uyeleri. Asagidaki konuda sizin fikrinize ve yardiminiza ihtiyacim vardir.
Biz Didim'de bilgisayar ve onunla ilgili tum hizmetleri sunan bir sirket kuruyoruz. Hizmetler turklere oldugu gibi inglizlere de sunulacak. Bizim su andaki sikintimiz sirket ismi ile ilgili bir karara gelemiyoruz. Bu yuzden siz sayin forum uyelerimizin degerli fikirlerini almak istedim. Ha, bu arada, ism uluslararasi birsey olsa iyi olur, ama bu zorunlu degil. Bir de o isimli domain adi da bos olmasi lazim.
Her turlu fikirler verebilirsiniz. Onceden tesekkurler!
Basit olmalı.kolay telafuz edilebilmeli ve her milletten vatandaşın beynine kazınmış olmalı...
moon star gibi :mrgreen:
Kolay gelsin...
Karayılan
05-08-2008, 09:01 AM
Sirket kac ortaklı? Her ortagın isimlerinin ilk hecesini alın birlestirin. Bak mesela bunu fason bi elektronik firmasi yaptı Antepte Yusuf Mahmut Turan mıydı neydı isimleri. Adamlar YUMATU koymuslar firmanın ismini simdi yurt dısına ihracat yapıyorlar. Millet Japon sanıyor firmayı :lol:
mehmetzela
05-08-2008, 09:02 AM
didim yada kendi memleketinin eski adı olabilir
WebMonster
05-08-2008, 09:10 AM
Didim bilgisayar? Hmm... Burda bir suru Didim ile ilgili sirketler vardir, Didim emlak, Didim elektronik, didim kuafor ve saire... O'zbekistan bilgisayar cok uzun ve dile zor geliyor bence... Yinede tesekkurler
WebMonster
05-08-2008, 09:11 AM
Sirket kac ortaklı? Her ortagın isimlerinin ilk hecesini alın birlestirin. Bak mesela bunu fason bi elektronik firmasi yaptı Antepte Yusuf Mahmut Turan mıydı neydı isimleri. Adamlar YUMATU koymuslar firmanın ismini simdi yurt dısına ihracat yapıyorlar. Millet Japon sanıyor firmayı :lol:
Bize ilk gelen fikir buydu zaten (Galiba turk is adamlari icin en kolay cozumdur bu cozum:) ) Ama pek olmadi. Sirketi 4 kisi ortak yapiyoruz, ama BAHA, AHAB, HABA isimleri bek oturmadi icimize...
Basit olmalı.kolay telafuz edilebilmeli ve her milletten vatandaşın beynine kazınmış olmalı...
moon star gibi :mrgreen:
Kolay gelsin...
roberto carlos gibi :mrgreen:
Kolay gelsin...
şaka bir yana, var mıdır bilmiyorum ama "control+c" koyun gitsin..
işte bu da logosu yeni çıktı taze taze...http://img84.imageshack.us/img84/4185/controlcke3.jpg
Yunus,Mahmut,Tuncer :cool:
chepny
05-08-2008, 09:28 AM
Özbil olabilir mi? (Özbek- Bilgisayar kısaltması :))
WebMonster
05-08-2008, 09:32 AM
Özbil olabilir mi? (Özbek- Bilgisayar kısaltması :))
Guzel fikir. not aliyorum.. Ama ortaklarin diger 3 u turk :D . Tamam diyeceklermi acaba...
Troya veya Aegean sea :mrgreen:
Karayılan
05-08-2008, 10:01 AM
Bize ilk gelen fikir buydu zaten (Galiba turk is adamlari icin en kolay cozumdur bu cozum:) ) Ama pek olmadi. Sirketi 4 kisi ortak yapiyoruz, ama BAHA, AHAB, HABA isimleri bek oturmadi icimize...Turk iste yani :P
Yunus,Mahmut,Tuncer İste oyle bir sey :lol:
Tabriz_Han
05-08-2008, 10:41 AM
Ozbil kullaga hos geliyor.
Isim cekici olmali, Ozbekistan'dan sizin memleketiniz yada ilginc bir kelime bulun, hem farkli hemde yabanci degil (hamamiz Turkuz yani :P)
mehmetzela
05-08-2008, 10:51 AM
Özbekistan + Türkiye = ÖZTÜRK Bilgisayar
TEĞİN
05-08-2008, 11:55 AM
Era bilgisayar sistemleri.
ya da egma bilgisayar.
KOYUNCU
05-12-2008, 02:00 PM
Sirderya, horasan, turkoz, TRK
cyclone
05-15-2008, 03:54 AM
Kardes. Birkac tane buldum ancak domainleri alinmis.
computech
comtech
ctech
compushop
compuland
yanlis bunu buldum
c-shop
SIK bir logo ilede bence guzel olur diyorum ama..
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.