PDA

View Full Version : Cin'de Deprem

mustafa06
05-12-2008, 08:19 AM
Şiddetli deprem binlerce kişiyi öldürdü

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 3 ile 5 bin arasında kişinin öldüğü açıklandı.

Depremde yaklaşık 900 öğrencinin toprak altında kaldığı, bazı okulların çöktüğü açıklanmıştı.

Depremin ardından 10 milyon nüfuslu Çengdu'da 6.0 ve 5.4 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar oldu, birçok binayla kentteki hastane boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi olduğu ve cep telefonlarının çalışmadığı belirtiliyor.

Depremin eyaletin başkenti Çengdu'ya 92 kilometre mesafede ve yerin 10 kilometre derininde olduğu bildirildi.

Sichuan'da binaların yüzde 80'i yıkıldı

Sichuan eyaletindeki bir yerleşim bölgesinde binaların yüzde 80'inin yıkıldığı belirtiliyor.

Çin resmi haber ajansı, Sichuan eyaletinde bulunan Beichuan Qiang'daki binaların yüzde 80'inin çöktüğünü duyurdu.

Başbakan bölgeye gitti

Devlet Başkanı Hu Cintao, ilgili birimlerden depremden etkilenenlere yardım için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını isterken, Başbakan Ven Ciabao kurtarma çalışmalarını yönetmek üzere bölgeye gitti.

Halk Kurtuluş Ordusu'ndan yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarına askerlerin de katılacağı kaydedildi.

Uçak seferleri iptal

Çin Doğu Hava Yolları (CEA), Sichuan eyaletinin merkezi Çengdu'ya yaptığı seferleri iptal ettiğini açıkladı.

CEA tarafından yapılan açıklamada, bölgeye yardım malzemesi ve kurtarma personeli taşınması için takviye seferler düzenleneceğini ve bütün şubelerin yardım malzemesi ve personeli taşınmasına öncelik vereceği belirtildi.

Haberleşme

Çin'in en büyük telekomünikasyon şirketleri China Mobile ve China Unicom'dan yapılan açıklamada, Sichuan ve Şaanşi eyaletlerindeki haberleşme sistemlerinin zarar görmüş olabileceği kaydedildi.

Aba Tibet-Çiang Özerk İli'ndeki Vençuan'ın nüfusu 111 bin 800. Woolong Panda Üreme ve Koruma Merkezi bu bölgede bulunuyor.

Vençuan'a komşu Maowen ilçesinde 1933 yılında meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremde 9 binden fazla insan ölmüştü.

Pekin'deki deprem

Şinhua haber ajansı, Pekin'in Tongcou bölgesinde yerel saatle 14.35'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Bu sarsıntı üzerine yüksek binalarda bulunan binlerce kişi panik içinde sokaklara döküldü.

Bu sarsıntı liman şehri Tianjin'de de hissedildi. Sichuan'daki deprem, ülkenin finans ve ticaret merkezi olan doğudaki Şanghay şehrinde de hissedildi.

Bu şehirdeki ülkenin en yüksek binası Jinmao Kulesi de dahil gökdelenlerde bulunanlar tahliye edildi.

Görgü tanıkları, bölgede bulunan Üç Boğaz Barajı ve Lancou rafinerisinin zarar görmediğini bildirdi. Meteoroloji birimleri, bölgenin üç gün daha yağışlı olacağını açıkladı.

Yer sarsıntısı, Pekin, Şanghay gibi büyük kentlerin yanı sıra Tayland'ın başkenti Bangkok'ta da hissedildi. Deprem, Tayland ve Vietnam'da da hissedildi.

mustafa06
05-12-2008, 08:24 AM
Deprem anını izle,

http://www.samanyoluhaber.com/haber-101339.html

oğuz
05-12-2008, 08:32 AM
Fay hatları birbirlerini tetiklemeye devam ediyorlar...

İkinci haberdeki linki tıkladığınızda sadece gösterilmek isteneni görüyorsunuz.Modern Çin ve insanların depremde panik yapmadan nasıl davranması gerektiği gösterilmiş...

Bizde böyle bir deprem olsaydı.Metrajda önce yıkılan bir bina,enkaz altında sağ kalan insanlar ve Reha Muhtar...

Acı varmı efennim acı varmı !!!!!

TEĞİN
05-12-2008, 08:38 AM
üzülmüyorum. masum insanlar olsada aralarında. İçimi öyle bir nefretle doldurdular ki vallahi üzülmüyorum. Allah affetsin. Allah içimi biliyor ya...

Seckjin Khan
05-12-2008, 08:39 AM
insanlar çok olgun neredeyse deprem olmamış gibi helal olsun...

görüntülerden çok şuna takıldım;

Samanyoluhaber.com Sadece Gerçekler :cool: :lol:

kitayoza
05-12-2008, 09:07 AM
üzülmüyorum. masum insanlar olsada aralarında. İçimi öyle bir nefretle doldurdular ki vallahi üzülmüyorum. Allah affetsin. Allah içimi biliyor ya...
Albatta ichiyni biladi Allah.
Sanga nima qilishganki san shunchali nafrat ichida kuyib, yaqin orada kulga aylanib qolayozding?!:rolleyes:

Dunyoga hadeb yomon emociyalar bilan qaraversen, yaqin orada go'rgayam kirib qo'lishing mumkin. Yaxshisi davolanvol.

KOYUNCU
05-12-2008, 09:09 AM
Sarı Çinlide geldi

TEĞİN
05-12-2008, 09:10 AM
ben kandaşlarımın ölmesini tabi istemem. ama kandaşlarımı öldürene üzülmem. Yahu sen çok ilginçsin. Çin'de yaşıyosun ve Çin'de olanları görmüyorsun. Sarı uygur mu bu? hee şu asimile olan kandaşlar.... Hak verdim şimdi sözlerine.:))

kitayoza
05-12-2008, 09:31 AM
ben kandaşlarımın ölmesini tabi istemem. ama kandaşlarımı öldürene üzülmem. Yahu sen çok ilginçsin. Çin'de yaşıyosun ve Çin'de olanları görmüyorsun. Sarı uygur mu bu? hee şu asimile olan kandaşlar.... Hak verdim şimdi sözlerine.:))

Sari uygur?!:shock: man o'zbeymanku. Ja bo'masa sari o'zbey de...:lol:

TEĞİN
05-12-2008, 09:36 AM
siz kandak uzbeksingiz? millet emes mu siz? quxenmidim. men hitaylargi hiq soymeymen. ular uygur turukgu kerindexlergi oldurdu. maga ulargi paranglamayin.

sizge kotu bahsa men ulargi yine hasim bilivatimen.

KOYUNCU
05-12-2008, 10:12 AM
yokyog ben inanmam uzbek olduguna. cinli bu cinli:D

kitayoza
05-12-2008, 11:15 AM
siz kandak uzbeksingiz? millet emes mu siz? quxenmidim. men hitaylargi hiq soymeymen. ular uygur turukgu kerindexlergi oldurdu. maga ulargi paranglamayin.

sizge kotu bahsa men ulargi yine hasim bilivatimen.

Chiranmasdan turkcha yoz.:D
Nima divotganingni sandan boshqasi tushunaolamaypti.:D
Keyin uyg'urchada kotu degan so'z yo'. Yana bilmasdan bitta uygurga "kotu ekansan" deb aytvorma. Qulog'ingni cho'zib, kallanga kiydirib qo'yisjadi.:lol:

kitayoza
05-12-2008, 11:17 AM
yokyog ben inanmam uzbek olduguna. cinli bu cinli:D

Chinli bo'lamammi, o'zbeymi sanga nima?!
Keyingi oyda Istambulga boraman. Uchrashasanmi? Bir apti basharangni ko'rvoliy. Balki sani o'zing hitoy basharadursan.:D

TEĞİN
05-12-2008, 11:27 AM
menim uygurqe yahxi emes ama yahxi. menim soygunum uygur. urumqide.

KOYUNCU
05-12-2008, 12:32 PM
Chiranmasdan turkcha yoz.:D
Nima divotganingni sandan boshqasi tushunaolamaypti.:D
Keyin uyg'urchada kotu degan so'z yo'. Yana bilmasdan bitta uygurga "kotu ekansan" deb aytvorma. Qulog'ingni cho'zib, kallanga kiydirib qo'yisjadi.:lol:
Bendeki bu cinli nefreti, senin avatar resmin nickin ve avatar renginden mi, yoksa nerede bir cin konusu cin muhabbeti varsa orya gelip tunemenden mi bilmem.:D
Sana kanım hic ısınmadı:?. Ama gel gorki forumdaşız işte.

Aybike
05-12-2008, 03:06 PM
Sari uygur?!:shock: man o'zbeymanku. Ja bo'masa sari o'zbey de...:lol:

Ben torunum Alparslan Gurhan'i sari ozbegim diye seviyorum..sarisin cekik gozlu oldugu icin...:)