View Full Version : Bir Karar Aldim, Dusuncelerinizi ve Yardimlarinizi Bekliyorum.
TEĞİN
05-12-2008, 08:56 AM
Arkadaşlar, bir karar aldım. Ama zor olabilecek bir karar. Zor olması maddi değerinden değil (sponsor çok rahat bulurum) ama uğraşılması.
Ortlama 120-150 sayfalık bir dergi çıkaracağım. 5milyon adet bastıracağım. Derginin adı Turkuaz ya da Köktürk olabilir. yada düşünürüz ismini hep beraber. Dergi para ile satılmayacak ve ben gerekli sponsorlardan bir kaçını buldum. Projeye olumlu baktılar. hala sponsor eksiğim var ve araştırıyorum.
Benim istediğim yardım türü ayrı. Geçen gün belki (beşiktaş-üsküdar motor hattını kullananlar bilir) sabahın köründe elemanlar bedava gazete dağıtıyorlardı. Aklıma geldi ve öyleyse dergi niyedağıtmıyoruz dedim.
Düşünsenize insanlara böylece Türk dünyasından haberler ulaşacak.
Derginin içeriği Türk dünyasından haberler, işgal altındaki insanlara yarım çağrısı onlarn durumları ve haberler, türk dünyasından tine sanat, spor ve çeşit çeşit haberler olacak. okuyucuların yorumlar köşesi olup onlarında paylaşabileceği bir ortam olmasını istiyorum. bulmaca falanda koyabiliriz.
Bu dergi tüm Türk lehçelerine çevrilmeli. ve o lehçeyi kullanan ülkelerde dağıtılmalı. Böyle birşey yapmak istiyorum. Ama Türk lehçelerni bilen oradan haber toplayacak çeviri yapacak arkadaşlara ihtiyacım var. şayet böyle bir ekibi oluşturabilirsek bu işi yapmak istiyorum. koşe yazisi yazabilecek kalemler lazım. maddi bir beklentm yok.
Ücret koymamamın sebebi de bu zaten. çünkü ücret koyarsak cüzi bile olsa adamlar almıyor zaten. ama insanların eline verirsek merak edip okurlar. sonra eğe beğenilirse ufak bir mebla belki koyarız.
Karayılan
05-12-2008, 09:01 AM
Sponsorların varsa, eger ciddiysen ama gercekten ciddiysen ben sana gereken her turlu yardimi yaparım ;) ozelden msn at ciddiysen ama. Yoksa bos yere zaman harcamayalim. ;)
KOYUNCU
05-12-2008, 09:05 AM
Sponsorların varsa, eger ciddiysen ama gercekten ciddiysen ben sana gereken her turlu yardimi yaparım ;) ozelden msn at ciddiysen ama. Yoksa bos yere zaman harcamayalim. ;)Buyuk bir gazetenin eki olarak düşünürsen daha cok kişiye ulaşır.
İnsanlar bedava dagıtılan gazeteyi, ancak çime otururken altlarına koyuyorlar
TEĞİN
05-12-2008, 09:08 AM
bence gazete işi olmaz. Çünkü gazeteler zaten haber veriyor. Türk dünyasından haber vermiyor. Türk dünyasından hber almak isteyenler yeniçağ alıyor. dergi iyidir. En azından baacaklardır.
Karayılan
05-12-2008, 09:08 AM
Buyuk gazeteler oyle ekler basmazlar Turkiye'de. AB hakında yayın yaparsak basabilirler ancak :lol:
KOYUNCU
05-12-2008, 09:10 AM
Buyuk gazeteler oyle ekler basmazlar Turkiye'de. AB hakında yayın yaparsak basabilirler ancak :lol:
Sponsor ve ilgiyi gorsunler, seni bile 40 defa haber yaparlar
Karayılan
05-12-2008, 09:14 AM
Hani Turk Dunyasi'na o kadar para verecek babayigit? Varsa goster direk gazete cikarayim ben gunluk :D
Tabriz_Han
05-12-2008, 12:02 PM
Fikriniz ko'p gozal
Turkiye'de varmi bilmiyorum ama Ingleterede en yaygin olan gazeteler artik ucretsiz dagitiliyor.
Ilk once "Metro" denilen bir gazeteyle basladi bu isler
http://www.metro.co.uk/news?gclid=COq5yNPEoZMCFSNPMAodSHcJoA
Metro gazte, Londra'nin kalabalik metro istasyonlardan cikan insanlara dagitilmaya basladi. Bunu gorunce sasirdim, hic tutmaz diye dusundum ama bir kac ay sonra bu gazte her yerde dagitilmaya basladi. Bunlar parasini reklamdan yapiyor, artik buyuk gaztelerle rekabet ediyorlar, ve benzerleri cikti.
Yani sistem basarili olabilir ve eger Turkiyede boyle birsey yoksa buyuk bir pazariniz olabilir.
TEĞİN
05-12-2008, 12:19 PM
2 tane gazete dağıtılmaya başlandı bile. Ama ben aylık bir dergi veya kalın bir gazeten bahsediyorum. günlük bir gazeteye bağlasakta güzel olur. ama her lehçeye çevrilmesi Türk'ün bulundğu her yere iletilmesi şart.
KOYUNCU
05-12-2008, 12:26 PM
Fikriniz ko'p gozal
Turkiye'de varmi bilmiyorum ama Ingleterede en yaygin olan gazeteler artik ucretsiz dagitiliyor.
Ilk once "Metro" denilen bir gazeteyle basladi bu isler
http://www.metro.co.uk/news?gclid=COq5yNPEoZMCFSNPMAodSHcJoA
Metro gazte, Londra'nin kalabalik metro istasyonlardan cikan insanlara dagitilmaya basladi. Bunu gorunce sasirdim, hic tutmaz diye dusundum ama bir kac ay sonra bu gazte her yerde dagitilmaya basladi. Bunlar parasini reklamdan yapiyor, artik buyuk gaztelerle rekabet ediyorlar, ve benzerleri cikti.
Yani sistem basarili olabilir ve eger Turkiyede boyle birsey yoksa buyuk bir pazariniz olabilir.
burda hakimiyet var. Trajı buyuk gazetelere boy olcusulur. bolge gazetesi olmasına ragmen
Derginin içeriği Türk dünyasından haberler, işgal altındaki insanlara yarım çağrısı onlarn durumları ve haberler, türk dünyasından tine sanat, spor ve çeşit çeşit haberler olacak. okuyucuların yorumlar köşesi olup onlarında paylaşabileceği bir ortam olmasını istiyorum. bulmaca falanda koyabiliriz.
O sorun degil
http://www.tdk.org.tr/lehceler/Default.aspx
ceviririz.
Ortlama 120-150 sayfalık bir dergi çıkaracağım. 5milyon adet bastıracağım. Derginin adı Turkuaz ya da Köktürk olabilir. yada düşünürüz ismini hep beraber. Dergi para ile satılmayacak ve ben gerekli sponsorlardan bir kaçını buldum. Projeye olumlu baktılar. hala sponsor eksiğim var ve araştırıyorum.
Kokturk olsun, Turkuaz fransızca bir sozcuk.
Gerçekten guzel bir calısma yapacaksan genel agda(internetde) bir site hazırlayalım eger tutarsa gerekli sponsorları bulursun zaten.
Dergi isine gelirsek oyle caba(bedeva) vermeyelim, dergiyi alan kisi Dogu Turkistan icin bir imza atsın...:D
KOYUNCU
05-12-2008, 01:50 PM
Dergi isine gelirsek oyle caba(bedeva) vermeyelim, dergiyi alan kisi Dogu Turkistan icin bir imza atsın...:D
Fikirler carpisa carpisa gercekler diye işte buna derler
TEĞİN
05-12-2008, 02:56 PM
pekala imza versin. güzel olur. okuyucu mektuplarıda hazırlarız. Her Türk yurdunda aynı anda, farklı lehçelerde çevrilmiş şekilde çıkmalı. çok güzel olur.
TEĞİN
05-14-2008, 11:38 AM
ee arkadaşlar kadroyu kuralım ozaman ve kararlar almaya başlayalım. numunelik bir dergi çıkarıp sponsorlara götürücem.
yavuz
05-16-2008, 03:55 AM
"Turkuaz" ismi cok guzel, ama kesin vardir oyle bir dergi.
Turkuaz, gercek guzel, cok cok guzel, en guzel. :lol:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.