PDA

View Full Version : Yurt disinda birinin türk olup olmadigini nasil anlarsiniz?

kurtbilal1985
05-12-2008, 11:51 AM
Türkiyeden veya yasadigi bir ülkeden tanimadigi baska bir ülkeye ilk defa gidecek olanlara, oradaki türkleri nasil taniyabileceginizi, bazi pratik yollar göstererek burada anlatmaya calisacagim.

1. Berlinde Kreuzbergin yüzde 99 u, Duisburg Pollman semtinin yüzde 95 i, Köln Mülheiminde yüzde 90 i, New Jersey Petersonun yüzde 30 u türktür.
2. Havaalanlarinda polislerin sari saclilari sadece kimliklerine gözucuyla bakip biraktiklari yerlerde, eger birinin pasaportunu uzun uzun inceliyorsa o kisi kesinlikle türktür.
3. Yolda yürürken yolun ortasina tüküren, araba ile korna calarak arkadasini cagiran bir kisi kesinlikle türktür.
4. Bir restorantta salatanin suyuna ekmegi bandiran, makarnayi ekmekle yiyen, yemek yerken bir elde catal bir elde ekmek varsa ve yemek ekmekle catala ittiriliyorsa kesinlikle türktür.
5.Yasak olan yerlerden "u" dönüsü yapan, isik kirmizi yanacagi zaman gaza var gücü ile basan kisi kesinlikle türktür.
6. Karisina merhaba diyen avrupali yada Amerikali birinin suratini dagitan kisi kesinlikle türktür.
7. Otobüse yada Tramvaya binen dekolte giyinmis iki hatuna, orada belki yüzlerce kisi olmasina ragmen, o hatunlara biyiklarini ovarak bakan kisi muhtemelen türktür.
8. Yaya gecidinden gecerken önünüze bir araba ciktiginda buyrun siz gecin gibi isaret yapan kisi kesinlikle türktür.
9. Sag eliniz " nah" pozisyonunda dolasirken, bir gelip size " sen kime bu hareketi yapiyon lan" derse o kisi kesinlikle türktür.
10. Sokakta gezerken gözünün icine bakip, senin türk olup olmadigini anlamaya calisanlar kesinlikle türktür.
11. Avrupali yada Amerikali bir kiza Avrupalidan yada Amerikalidan daha cok otortite kurabilen, kot yada acik giysileri yasaklayabilen bir kisi kesinlikle türktür.
12. Havaalanindaysaniz, kosarak annesine yada babasinineline sarilan ve elindeki valizi kapip tasimaya calisan birisini görürseniz kesinlikle türktür.
13. Yolda yürürken, yanaktan Sapur supur öpüsen iki erkek görürseniz ve eger onlar gay degilse kesinlikle türktür.
14. Park alanlarinda, izgara yapilan yerlerde bir agac gölgesinin altinda uyuyan bir kisinin türk olma ihtimali yüzde 98, eger o kisi izgara yapmissa ve kömürün küllerini agacin köküne döken bir kisi görürseniz, o kisinin türk olma ihtimali yüzde 100 dür.
15. Baskalari görmezlikten gelse bile, sokakta herhangi bir sebepten dolayi bayilan birinin yanina gidip, onu tutup basinin altina ceketini koyan, kolonya vererek ayiltmaya calisan kisi kesinlikle türktür.
16. Evsiz barksiz yada uyusturucu bagimlisi bir genc kiz yanina gidip, bir kac kurus karsiliginda ona hersey yapacagini ima etmesine ragmen, onun karnini doyurup cebine birkac kurus harcligini koyan biri kesinlikle türktür.
17. Sokakta iki kisi kavga ettiginde onlari ayirmaya calisan birisi cikarsa o kisi kesinlikle türktür.
18.Pazar günü yada tatil günlerinde, yada gece gec saatlere kadar dükkanlari acik olan kisiler kesinlikle türktür.
19. Taylanda bir bardayken, Dj nin "kimler amerikali" diye bagiriyor ve 5-6 kisilik amerkali bir grup el kol isaretleri yapip bagirarak " yeah we are" diyorlar... Ayni Dj bu sefer Kimler türk dedigi zaman, az ilerdeki türk masasina hic bir ses cikmiyor orda oturan türkler kendi aralarinda konusarak " yaw bugün de bir kari bulamadik" diyorlarsa o kisiler kesinlikle türktür..

Seckjin Khan
05-12-2008, 12:02 PM
Türkiyeden veya yasadigi bir ülkeden tanimadigi baska bir ülkeye ilk defa gidecek olanlara, oradaki türkleri nasil taniyabileceginizi, bazi pratik yollar göstererek burada anlatmaya calisacagim.

1. Berlinde Kreuzbergin yüzde 99 u, Duisburg Pollman semtinin yüzde 95 i, Köln Mülheiminde yüzde 90 i, New Jersey Petersonun yüzde 30 u türktür.
2. Havaalanlarinda polislerin sari saclilari sadece kimliklerine gözucuyla bakip biraktiklari yerlerde, eger birinin pasaportunu uzun uzun inceliyorsa o kisi kesinlikle türktür.
3. Yolda yürürken yolun ortasina tüküren, araba ile korna calarak arkadasini cagiran bir kisi kesinlikle türktür.
4. Bir restorantta salatanin suyuna ekmegi bandiran, makarnayi ekmekle yiyen, yemek yerken bir elde catal bir elde ekmek varsa ve yemek ekmekle catala ittiriliyorsa kesinlikle türktür.
5.Yasak olan yerlerden "u" dönüsü yapan, isik kirmizi yanacagi zaman gaza var gücü ile basan kisi kesinlikle türktür.
6. Karisina merhaba diyen avrupali yada Amerikali birinin suratini dagitan kisi kesinlikle türktür.
7. Otobüse yada Tramvaya binen dekolte giyinmis iki hatuna, orada belki yüzlerce kisi olmasina ragmen, o hatunlara biyiklarini ovarak bakan kisi muhtemelen türktür.
8. Yaya gecidinden gecerken önünüze bir araba ciktiginda buyrun siz gecin gibi isaret yapan kisi kesinlikle türktür.
9. Sag eliniz " nah" pozisyonunda dolasirken, bir gelip size " sen kime bu hareketi yapiyon lan" derse o kisi kesinlikle türktür.
10. Sokakta gezerken gözünün icine bakip, senin türk olup olmadigini anlamaya calisanlar kesinlikle türktür.
11. Avrupali yada Amerikali bir kiza Avrupalidan yada Amerikalidan daha cok otortite kurabilen, kot yada acik giysileri yasaklayabilen bir kisi kesinlikle türktür.
12. Havaalanindaysaniz, kosarak annesine yada babasinineline sarilan ve elindeki valizi kapip tasimaya calisan birisini görürseniz kesinlikle türktür.
13. Yolda yürürken, yanaktan Sapur supur öpüsen iki erkek görürseniz ve eger onlar gay degilse kesinlikle türktür.
14. Park alanlarinda, izgara yapilan yerlerde bir agac gölgesinin altinda uyuyan bir kisinin türk olma ihtimali yüzde 98, eger o kisi izgara yapmissa ve kömürün küllerini agacin köküne döken bir kisi görürseniz, o kisinin türk olma ihtimali yüzde 100 dür.
15. Baskalari görmezlikten gelse bile, sokakta herhangi bir sebepten dolayi bayilan birinin yanina gidip, onu tutup basinin altina ceketini koyan, kolonya vererek ayiltmaya calisan kisi kesinlikle türktür.
16. Evsiz barksiz yada uyusturucu bagimlisi bir genc kiz yanina gidip, bir kac kurus karsiliginda ona hersey yapacagini ima etmesine ragmen, onun karnini doyurup cebine birkac kurus harcligini koyan biri kesinlikle türktür.
17. Sokakta iki kisi kavga ettiginde onlari ayirmaya calisan birisi cikarsa o kisi kesinlikle türktür.
18.Pazar günü yada tatil günlerinde, yada gece gec saatlere kadar dükkanlari acik olan kisiler kesinlikle türktür.
19. Taylanda bir bardayken, Dj nin "kimler amerikali" diye bagiriyor ve 5-6 kisilik amerkali bir grup el kol isaretleri yapip bagirarak " yeah we are" diyorlar... Ayni Dj bu sefer Kimler türk dedigi zaman, az ilerdeki türk masasina hic bir ses cikmiyor orda oturan türkler kendi aralarinda konusarak " yaw bugün de bir kari bulamadik" diyorlarsa o kisiler kesinlikle türktür..

bu yazdıklarının birçoğunun Türklükle alakası yok daha çok Erkeklikle alakası var,Türklükten çok Ataerkil bir toplumu özetlemişsin o kdr. :)

yanii Türkler görgüsüz ve kıro mu?

kusura bakma yukarıda yazılanlardan birçoğunda kendimden ve Türklüğümden birşey bulamadım...

ama yok geyik olsun diye yazdım diyorsan başlığı değiştir bulunduğu yere adabte "entegre" olamamışlar da yazabilirsin...

malesef Avrupa'da ki Türkleri görüp Türkiye'nin tamamını bu şartlarda görenler çok fazla ve insanların bakış açıları bu yüzden çok kötü.

Sağolun Avrupa'da ki Türkler

kurtbilal1985
05-12-2008, 12:14 PM
bu yazdıklarının birçoğunun Türklükle alakası yok daha çok Erkeklikle alakası var,Türklükten çok Ataerkil bir toplumu özetlemişsin o kdr. :)

yanii Türkler görgüsüz ve kıro mu?

kusura bakma yukarıda yazılanlardan birçoğunda kendimden ve Türklüğümden birşey bulamadım...

ama yok geyik olsun diye yazdım diyorsan başlığı değiştir bulunduğu yere adabte "entegre" olamamışlar da yazabilirsin...

malesef Avrupa'da ki Türkleri görüp Türkiye'nin tamamını bu şartlarda görenler çok fazla ve insanların bakış açıları bu yüzden çok kötü.

Sağolun Avrupa'da ki Türkler

Seckinkaan. türkiyede yasiyorsun ama kendi ulusundan utaniyorsun. Seninle aramizdaki en büyük fark bu iste. Buda izmirde oturmandan kaynaklaniyor olabilir. Ben insanlarimi oldugu gibi seviyorum. Sen ise insanlarimizin kendin gibi olmasini istiyorsun. Öyle yada böyle. Su yukarda anlattigim tarzda insanlar ülkemizin insanlarinin bir gercegi. Ve ben bu insanlarla gurur duyuyorum.

kurtbilal1985
05-12-2008, 12:28 PM
Kendi milletini boyle her firsatta elestiren ve "YURDUM INSANI" imajini ortaya koyarak keyif alan kimseler %100 Turktur.Dunyada bir suru maganda ve egitimsiz insan olmasina ragmen sanki en gorgusuz insanlar Turklerden cikiyormus gibi emailler atan kitaplar yazan espriler yapan insanlari siddetle kiniyorum.

Su yukarda yazmis oldugum seylerin bazilari alinti, bazilarida kendi gözlemlerim... Eger su yukardaki yazdiklarimi magandalikla yada egitimsizlikle yorumluyorsan bu senin kendi ayibin... Aksine yukardaki bu yazdiklarimda; saflik, temiz kalplilik, capkinlik vede delikanlilik var... iste bu Türk insaninin ortak yapisi... ister begenin ister begenmeyin.......

Seckjin Khan
05-12-2008, 12:36 PM
Seckinkaan. türkiyede yasiyorsun ama kendi ulusundan utaniyorsun. Seninle aramizdaki en büyük fark bu iste. Buda izmirde oturmandan kaynaklaniyor olabilir. Ben insanlarimi oldugu gibi seviyorum. Sen ise insanlarimizin kendin gibi olmasini istiyorsun. Öyle yada böyle. Su yukarda anlattigim tarzda insanlar ülkemizin insanlarinin bir gercegi. Ve ben bu insanlarla gurur duyuyorum.

metroda gördüğü kadını insanlara aldırış etmeden tatminkar bakışlarla bıyıkları okşamaktan dolayı gurur mu duymalıyım :lol:

ya yapma arkadaşım ne amaçla söylediğimi anlıyorsun.Bu yazdıkların Türklükten ziyade Türkiye'de yaşamış sadece ve sadece erkek lerin birbirini vay be şu karıya bak şeklinde ki dialogları da Türklüğe bağlamaya karşıyım kusura bakma

Ben yurdum insanının hepsine aşığım ama gel görünki magandalara ve kadınlara tecavüz eden bir zihniyete de afedersin ama ben utanırım.

sende gurur değil utanmalısın...

KOYUNCU
05-12-2008, 12:38 PM
Bu konudan 2 tane mi var

kurtbilal1985
05-12-2008, 12:46 PM
Bu konudan 2 tane mi var

evet iki tane var. Bunu yanlislikla din bölümüne koymusum, orayida nasil sildirecegimi bilmedigim icin orada demirkaan yada oguz silene kadar orda kalacak.

kurtbilal1985
05-12-2008, 12:58 PM
metroda gördüğü kadını insanlara aldırış etmeden tatminkar bakışlarla bıyıkları okşamaktan dolayı gurur mu duymalıyım :lol:

Yani bir erkegin, o dekolte giyinen kisilere bakmasimi seni rahatsiz etti?...Magandalikla ilgilendirgin sey bu mu senin?

Hangi birimiz, belki bir kac kisi haric, sokakta mini etegi ile gezen bir kiza yada gögüsleri yarisina kadar acik olan bir bayana bakmaz ki!!! Yani Türkiyeye ve insanlarimiza bu kadar mi yabancisiniz. Orada akli basinda hanim hanimcik giyinen insana degil, -ki zaten türk insani bu sekilde giyinen bir bayana bakmaz-, dekolte giyinmis bir insana bakan insanlarimizdan söz ettim. Sen bakmayabilirsin. Ama ben insanlarimizi iyi bilirim, ve o insanlarin arasinda büyüyorum.

Evsiz birine yardim eden, zor durumda kalan bir insana yardim eden, anasinin babasinin elini öpüp elindeki valizi alan bir kisinin magandalikla ne alakasi var!

Seckjin Khan
05-12-2008, 01:08 PM
Yani bir erkegin, o dekolte giyinen kisilere bakmasimi seni rahatsiz etti?...Magandalikla ilgilendirgin sey bu mu senin?

Hangi birimiz, belki bir kac kisi haric, sokakta mini etegi ile gezen bir kiza yada gögüsleri yarisina kadar acik olan bir bayana bakmaz ki!!! Yani Türkiyeye ve insanlarimiza bu kadar mi yabancisiniz. Orada akli basinda hanim hanimcik giyinen insana degil, -ki zaten türk insani bu sekilde giyinen bir bayana bakmaz-, dekolte giyinmis bir insana bakan insanlarimizdan söz ettim. Sen bakmayabilirsin. Ama ben insanlarimizi iyi bilirim, ve o insanlarin arasinda büyüyorum.

Evsiz birine yardim eden, zor durumda kalan bir insana yardim eden, anasinin babasinin elini öpüp elindeki valizi alan bir kisinin magandalikla ne alakasi var!

metroda annene ve varsa kız kardeşine bi erkek bakıp bıyıklarını okşadığında sende kalkıp vay be Türksün işte Türk bu'dur deyip gururlanıp sarılıyormusun?

o zaman bence sen hiç durma bi pskiyatriye git ;)

Mgas
05-12-2008, 01:10 PM
Bizim kadar bıyık duskunu bir budun mu var? Bıyık bizim budunun ırasal(karakteriksel) ozelliği. Ne yaparsan yap bir gun kendini bıyıklı buluyorsun (kendimden biliyorum). Yolda bıyıklı,yagız...birini bulursanız sarılın! (Azu(ya da) sarılmayın :) )

kurtbilal1985
05-12-2008, 01:25 PM
metroda annene ve varsa kız kardeşine bi erkek bakıp bıyıklarını okşadığında sende kalkıp vay be Türksün işte Türk bu'dur deyip gururlanıp sarılıyormusun?

Konusmana dikkat et!!!! Terbiyesizlik, Serefsizlik, densizlik yapma!!!!

Benim kizkardesim yok, olsa bile benim ailemde birisi dekolte giyemez.... Anamda basörtülü ve simdiye kadar hic dekolte giymemistir!!!! Eger benim ailemde birisi dekolte yada erotik bir sekilde giyinen olursa buyursun baksinlar....

Anandan yada kizkardesinden bir rahatsizligin varsa tartisilacak yeri burasi degil. git kendi anana yada kizkartdeisnin kulagini cek.

Seckjin Khan
05-12-2008, 01:32 PM
Konusmana dikkat et!!!! Terbiyesizlik, Serefsizlik, densizlik yapma!!!!

Benim kizkardesim yok, olsa bile benim ailemde birisi dekolte giyemez.... Anamda basörtülü ve simdiye kadar hic dekolte giymemistir!!!! Eger benim ailemde birisi dekolte yada erotik bir sekilde giyinen olursa buyursun baksinlar....

Anandan yada kizkardesinden bir rahatsizligin varsa tartisilacak yeri burasi degil. git kendi anana yada kizkartdeisnin kulagini cek.

işte senin erkekliğin bu kadar!

ben sana ne dedim annen kardeşin açık giyindikleri takdirde demedim örtülü halde de tacize uğrayabilirler...

sen konuşmalarına dikkat et adamı hasta etme başını belaya sokma!

neredeysen hangi cehannemdeysen bulurum indiririm!

kurtbilal1985
05-12-2008, 01:38 PM
işte senin erkekliğin bu kadar!

ben sana ne dedim annen kardeşin açık giyindikleri takdirde demedim örtülü halde de tacize uğrayabilirler...

sen konuşmalarına dikkat et adamı hasta etme başını belaya sokma!

neredeysen hangi cehannemdeysen bulurum indiririm!

Öyleyse gözünü ac ve tekrar oku. anlamadiysan tekrar oku... Bizim insanimiz hanim hanimcik giyinen, yada örtünen bir insana bakmaz diye yazdim. Bu kadarda mi bakar kör okuyorsnuz.... yada istediginizi mi anliyorsunuz...

Ayrica adresimi isteyen cok oldu ama gelen olmadi. istiyorsan sana vereyim. sana bir karsilama töreni yapalim. :P

Seckjin Khan
05-12-2008, 01:42 PM

bu lafı yüzüme söylebilecek kişi anasının karnından doğmadı sende bunu yüzüme asla söyleyemezsin anca netten söylersin..

özel mesaj attım adam gibi oku eğer annene ve kız kardeşin e kötü bir sözüm varsa burada herkezin önünde özür dileyeceğim

ama yoksa sen bu sözünden ötürü özür dileyeceksin yoksa o adresini vermene bile gerek kalmaz bigün karşında biterim!

borcugin_2
05-12-2008, 01:54 PM
S.A.

Türk İnsanına hakaret içeren bu tür yazılar ve e-gönderiler her zaman yapılagelir.

Bu ileti ilk değil. Daha önceden de bu tür konu açanlar oldu. Yani bir forum.arbuz.com klasiği. Bu iletilerle düpe düz Türklüğe hakaret ediliyor. Avatar olarak bir Çerkez'i seçen adam olsa olsa Türk Soylu değildir. Ya da Türk Soyuyla bir sorunu vardır. Ve bu tür insanlar genellikle sahtekar Müslümandır. Çünkü hiç bir Müslüman hiç bir insan ya da millet ile alay etmez çünkü münafık durumuna düşer, günaha girer. Kişi bunları bildiğini iddia ediyorsa sahtekar Müslümandır. Allah ıslah etsin. Avrupalıların Peygamberimize hakeret edip bunu özgürlük addetmeleri gibi bir şey olmuş. Yani bizde onların kutsallarıyla alay etmeliyiz ya da etmemizi beklerler. Ama bizler asil ve soylu bir milletiz.

Son günlerde güya İslâm adına, Milliyetlere, Milliyetçilere, Ulusalcılara, Türkçülere yapılan klasik saldırıların ustaca hazırlanmış bir provakatif propagandasından başka hiç bir şey değildir. Çünkü bu kişiler Ilımlı Osmanlı İslâm Cumhuriyeti hayaliyle yatıp kalkan uşaklardır.

İnşallah iletisini siler ve Türk Soylu insanlardan özür diler. Bence erdemli olmuş olur ve Allah bilir ama büyük günah ve münafıklık içindedir. Kendisi için dua edeceğim.

Selametle.

KOYUNCU
05-12-2008, 01:54 PM
ulan dingilin biri yazmış, yemiş armutu
Siz burda sapı icin birbirinizi yiyorsunuz.O sapı alıp bu zımbırtıları yazan(buraya yazan degil, esas yazan)sapa saplasanıza yaa
Ne densizliktir bu

Mgas
05-12-2008, 01:57 PM
Bir durun be! Kan govdeyi goturmus bu konuda.

Birilerine bakıp sapıkca dusunmenin Turklukle alakası yok...Ben de Turkum sizler de Turksunuz...aranızda boyle seyler yapan var mı?

Yanısıra acık giyinen kimsenin amacı zaten kisileri kendine baktırmaktır. Ben acık giyinen bir kisinin kendisine bıyık burkarak bakan bir kisiden tasa duyacagını pek sanmıyorum.

Acık giyim hacan Turklerin giyim bicemi olmustur? İslamiyetden oncede sonrada, Anadolu insanında da, Batılı insanında da...acık giyim benimsedigimiz bir sey degildir. Tanrı Turk Kadınını boyle sapkınlıklardan korusun! (Ek olarak bunu da sıkıstırayım bir araya konu degissin :D )

Beyler biz kendi aramızda kendimizi kucumseriz ama bir yabancıya kendimizi kucumsetmeyiz. Bu kotu bir nitelik degildir ;)

kurtbilal1985
05-12-2008, 01:59 PM

Benden özür dilemeni bekliyorum....

KOYUNCU
05-12-2008, 02:02 PM
Ali Silvanliyi(bilgeyi) cagirinda bi zahmet silsin şu mesajları

Seckjin Khan
05-12-2008, 02:03 PM

söylediğim şey zaten senin yaptığın şey biri annene veya kız kardeşine yan gözle bakarsa tepkin bu olur doğru olan budur bunda yanlış olan birşey yok.

biri annene veya kız kardeşine baksın ve sen bundan rahatsız ol senden önce ben dalarım yan bakan adama anlatmak istediğimde bu.

ama eğer bu söz seni kırdıysa özür dilerim ama asla annene veya kız kardeşine kötü bir şey demedim ve bunu amaçlamadım...

KOYUNCU
05-12-2008, 02:04 PM
kurtbilal abi sende bu gibi yanlış anlaşılacak kelimeleri yazarken hic olmassa aralarına (!) koy.

[b]lamer
05-12-2008, 02:06 PM
Yazının asıl kaynağını bilmiyorum ama acaba bunları yapanlar Türktür diye yazı yazan şahıs kendisini mi anlatmış? Bir kaç sene önceydi sanırım, kanal kanal gezip kitabını tanıtan birisi vardı böyle bir kitap yazmış... Bence iğrenç ve hatta Türklükle dalga geçen bir yazı bunu ya kurtbilal silsin ya da moderatörler konuyu uçursun lütfen.

Seckjin Khan
05-12-2008, 02:08 PM

bende bekliyorum...

Aybike
05-12-2008, 02:12 PM
avrupada 3 bucuk milyon turk var derler ya..Koca bir yalan...tas catlasa 500 bin yoktur..
digerleri ne diyeceksiniz...Anladiniz siz onu..:)
berlinde 30 senedir topu topuna 2 izmirli ile tanistim...
neyse basi ortulu hanimlara biyik burmayin ayiptir,gunahtir..ama ben ve kizlarim basimiz acik orta maliyiz ya(!)bize burun sevaptir...Allah bize laf atani ,bizim namusumuza goz dikeni cennete alirmis...devam edin boyle devam..Allahin .......lari.
seckin bence hic ugrasma ablasi ANLATAMAZSIN...ANLAMAZLAR.

Mgas
05-12-2008, 02:15 PM
neyse basi ortulu hanimlara biyik burmayin ayiptir,gunahtir..ama ben ve kizlarim basimiz acik orta maliyiz ya(!)bize burun sevaptir...

Ne ilgisi var? Acık giyinmekten anlatılmak istenen bası acmak degildir...Bacagını,gogsunu...acıp kendini "mal" eden kimselerden bahsediyoruz.

Aybike
05-12-2008, 02:19 PM
mgas oyle bile olsa ,madem muslumansiniz nefsinize hakim olup yere bakmak degilmidir Allahin istedigi...hirsizin hicmi sucu yok...
diyelimki avrupada yasiyorsunuz ve onlarin kadinlari acik dekolte giyiyor..her gun birini yakalayip tecavuz etmek caizmidir..beni tahrik etti ben ederim arkadas mi diceksiniz...

kurtbilal1985
05-12-2008, 02:20 PM
söylediğim şey zaten senin yaptığın şey biri annene veya kız kardeşine yan gözle bakarsa tepkin bu olur doğru olan budur bunda yanlış olan birşey yok.

biri annene veya kız kardeşine baksın ve sen bundan rahatsız ol senden önce ben dalarım yan bakan adama anlatmak istediğimde bu.

ama eğer bu söz seni kırdıysa özür dilerim ama asla annene veya kız kardeşine kötü bir şey demedim ve bunu amaçlamadım...

Seckin. Seninle hic bir zaman ayni dili konusamiyoruz.Sen her zaman anlamak istedigin sekilde olaylari anlyiorsun. O ilk bastaki iletininle su özürle birlikte yazdigin iletide daglar kadar fark var.

Iste bu yüzden seninle kesinlikle anlasamiyoruz. Benim aileme hakaret edilmedigi sürece ben kimsenin ailesine hakaret etmem. Buna ragmen O ilk iletinden dolayi benden özür diliyorsan ve yanlis yaptigini kabul ediyorsan o zaman bu özürünü kabul ediyor ve bende aynisini yapiyorum...

Benim aciklamak istedigim su olayda yanlis anlasilabilecegim hic bir durum yok.... Acik, dekolte, erotik giyinen bir insana herkes bakar, türklerde bakar... Soruyorum iste bunda anlasilmayacak ne var!

borcugin_2
05-12-2008, 02:22 PM
Ne ilgisi var? Acık giyinmekten anlatılmak istenen bası acmak degildir...Bacagını,gogsunu...acıp kendini "mal" eden kimselerden bahsediyoruz.
S.A.

İslâm Hukukunda ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.) döneminde hangi zımni kadına, hangi farklı inanış ve kültürün açık giyinen kadınlarına bıyık burulmuş Mgas kardeş?

Burulmuş ve bu meşru sayılmış! Kimlerce? Vahabilerce.

Çok ayıp ediyorsunuz. Daha önceden de bir Uzbek Dingili başı açık Türkiye kadınları için olur olmaz iletiler yazmıştı buraya. Çok ayıp ediyorsunuz. Herkesin giyimi de, inancıda kültürü de kendine. Tüm dünyayı asıp keserek mi Müslümanlaştıracaksınız. Bu depedüz sapkınlıktır. Hangi İslâm ilkesi başı açık veya Batılı giyinen bir kadına hak etmediği bir davranışı uygun görür.

Selametle.

Mgas
05-12-2008, 02:23 PM
mgas oyle bile olsa ,madem muslumansiniz nefsinize hakim olup yere bakmak degilmidir Allahin istedigi...hirsizin hicmi sucu yok...

İslâm Hukukunda ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.) döneminde hangi zımni kadına, hangi farklı inanış ve kültürün açık giyinen kadınlarına bıyık burulmuş Mgas kardeş?

Ben bakarım ya da "biz bakarız" demedim ancak bakan bakar, topumuz dini butun kimseler degiliz. Kisinin dini butun degilse bakar. Eger kisinin acık sacık giyinmis birisine bakması bir sapkınlıksa kisinin vucudunu acması 10 kat ustu sapkınlıktır.

Ben burada bıyık burkanı korumuyorum acık sacık giyenen de o kisiyle aynı haltdır demeye getiriyorum.

Seckjin Khan
05-12-2008, 02:25 PM
Seckin. Seninle hic bir zaman ayni dili konusamiyoruz.Sen her zaman anlamak istedigin sekilde olaylari anlyiorsun. O ilk bastaki iletininle su özürle birlikte yazdigin iletide daglar kadar fark var.

Iste bu yüzden seninle kesinlikle anlasamiyoruz. Benim aileme hakaret edilmedigi sürece ben kimsenin ailesine hakaret etmem. Buna ragmen O ilk iletinden dolayi benden özür diliyorsan ve yanlis yaptigini kabul ediyorsan o zaman bu özürünü kabul ediyor ve bende aynisini yapiyorum...

Benim aciklamak istedigim su olayda yanlis anlasilabilecegim hic bir durum yok.... Acik, dekolte, erotik giyinen bir insana herkes bakar, türklerde bakar... Soruyorum iste bunda anlasilmayacak ne var!

bu konuda anlaşırız anlaşmayız önemli değil ama ben senin ailene hakaret etmek amaçlı yazmadım ama yine de kırılabileceğini düşünmemiştim o yüzden özür diledim.

sende aynısını yapıyorum deyip yuvarlama benim gibi özür dile.

Aybike
05-12-2008, 02:28 PM
vucut acma sizde mahrem yerse tamamdir..ama dar pantolon dizde etek..kisa kol da acma sayiliyor bazilarinca...basi acik olmakta..olcusu neyse artik..
zaten sokakta kara carsaf icinde ve agizlik takili (agizlik demirden parmaklik gibi bisey)
bir kadina ne kadar bakilirsa , kicini resmen acmis kadina da ayni bakilir...
ve kicini acmis kadin zaten laf atilmasini ister yoksa hangi kadin orasini burasini acipta sokakta dolasir...yapmayin.
sizde aciklik basi acik,etek (mini olmasa bile ) kisakol...

borcugin_2
05-12-2008, 02:34 PM
Ben bakarım ya da "biz bakarız" demedim ancak bakan bakar, topumuz dini butun kimseler degiliz. Kisinin dini butun degilse bakar. Eger kisinin acık sacık giyinmis birisine bakması bir sapkınlıksa kisinin vucudunu acması 10 kat ustu sapkınlıktır.

Ben burada bıyık burkanı korumuyorum acık sacık giyenen de o kisiyle aynı haltdır demeye getiriyorum.
S.A.

Sevgili Mgas,

Çok harika bir ileti yazmışsın. Açık saçık giyinen neden ona bıyık buran tecavüzü meşru sayan insanla aynı halt oluyor. Sen nasıl açık saçık giyinmemeyi dini inanışın olarak kabul ediyorsan o da senin arzuladığın gibi giyinmemeyi dini inancı olarak kabul ediyor. Ne olacak o zaman. Hiç Müslüman ile Gayr-i Müslim Zımniler bir arada yaşayamayacak mı? Asıl sorun burda. Herkesi asarak, keserek, ırzına ve namusuna meşruluk addederek yaşanacak bir ülke, toprak var mıdır? Yalnızca Vahabi Arapların memleketleri böyle. Onlarında krallarınının emirlerinin eşleri açık saçık.

Herkes benim gibi düşünecek, benim ölçütümde yaşayacak, yoksa İslâm Hukukunda ve Tarihinde yeri olmayan kurallar koyarım diyenler günaha girmeyeyim ama doğru yolda değillerdir.x

Seçkin Kağan ile kurtbilal1985 arkadaşın girdiği polemik, anneler bacılar ne kadar ayıp şeyler. Bu forumu bir çok anne izliyor. Kızı var. Kız var. Anne adayı var. Çok ayıp ediyorsunuz. Belki maksadınız bu değil, belki niyetiniz art değil ama şu Türklere hakaretle başlayan iletiden tutun bu tahrikten sonraki her türlü tahrikte bizi günaha götürür. Kapatın bu konuyu anne bacı konusunda birbirinizden helallik isteyin. Amma velakin bir Türk olarak kurtbilal1985 arkadaşa hakkımı helal etmiyor ve kendisini telin ediyorum. Allah ıslah etsin.

Selametle.

kurtbilal1985
05-12-2008, 02:36 PM
S.A.

Burulmuş ve bu meşru sayılmış! Kimlerce? Vahabilerce.

Çok ayıp ediyorsunuz. Daha önceden de bir Uzbek Dingili başı açık Türkiye kadınları için olur olmaz iletiler yazmıştı buraya. Çok ayıp ediyorsunuz. Herkesin giyimi de, inancıda kültürü de kendine. Tüm dünyayı asıp keserek mi Müslümanlaştıracaksınız. Bu depedüz sapkınlıktır. Hangi İslâm ilkesi başı açık veya Batılı giyinen bir kadına hak etmediği bir davranışı uygun görür.

Selametle.

Burada bazi latifeler yaptim. Benim bu yaptigima latifelerle cevap verilmesini beklerdim ama öyle olmadi is direk hakarete döndü. Herneyse bu ayri konu gerci konuya muhatap kisiler olarak yanlis anlasildigimizi anladik ve özür diledik ama... herneyse....

Bir müslüman olarak ne bir kadinin acik-sacik giyinmesini isteriz nede insanlarin acik olsun olmasin bir kadina bakmasini siteriz. Ama insanoglunun yaradilisdaki zaafiyetlerinide görmezden gelemeyiz....

Her ne olursa olsun az yada cok su yukardaki maddeler halinde yazdigim kisilerin türk insaninin ortak karakteristik özelliklerinden birisi oldugunu söylüyorum. Sizlerinde varsa karsi tezleri buyurun tartisalim!

Mgas
05-12-2008, 02:39 PM
dizde etek,dizde etek

Bunu devlet ortaöğretimdeki kızlarına kendisi giydiriyor... Buna karsı bir ilgi duyan varsa cocuk sevicisidir.

dar pantolon

Onu da cok abartanlar oluyor.

bir kadina ne kadar bakilirsa , kicini resmen acmis kadina da ayni bakilir...

Bakılmaz. Ozellikle ayı turu erkek kisiler bazı turlere laf atmaz.

Yanından sevgilisi ya da ocagından kimse olan kıza
Acık Sacık giyinmeyen kıza
...

Bu konuda benimle terslesmeyin :D

borcugin_2
05-12-2008, 02:41 PM
Burada bazi latifeler yaptim. Benim bu yaptigima latifelerle cevap verilmesini beklerdim ama öyle olmadi is direk hakarete döndü. Herneyse bu ayri konu gerci konuya muhatap kisiler olarak yanlis anlasildigimizi anladik ve özür diledik ama... herneyse....

Bir müslüman olarak ne bir kadinin acik-sacik giyinmesini isteriz nede insanlarin acik olsun olmasin bir kadina bakmasini siteriz. Ama insanoglunun yaradilisdaki zaafiyetlerinide görmezden gelemeyiz....

Her ne olursa olsun az yada cok su yukardaki maddeler halinde yazdigim kisilerin türk insaninin ortak karakteristik özelliklerinden birisi oldugunu söylüyorum. Sizlerinde varsa karsi tezleri buyurun tartisalim!
S.A.

Sevgili kardeşim, bir kardeşim der ki; bundan sonra biz hükümet olursak bir uydurma operasyonda biz yapıp adına Veysel Karani Operasyonu koyacağız. Yok olmadı İmam-ı Azam Operasyonu koyacağız. Bak bunu düşünen kişi tıpkı sizin gibi 1985 doğumlu. Yüksekokul mezunu. İşte insanların kutsallarına saldırıldıkça o insanlar da karşıt saldırılarda bulunuyorlar. Yaptığı doğru mu? Yanlış tabiki. Ama o gence bunu anlatamazsınız. Ergenekon ne kadar kutsal ise Veysel Karani de kutsaldır. Bizi böyle böyle bölüp parçalıyorlar. Akıllı olmak devridir bu zamanlar.

Karşı tez sunmak için akl-i selim olmamak gerekir. Ve yahut ta Allahtan korkmak. Müslüman kişilerin hata ve zaafiyetlerinde gece gibi olmalı. Bunu unutma.

Selametle.

Aybike
05-12-2008, 02:44 PM
yanmda esim varken,ve ben pantolon takim giymisken adam laf atti buna ne diycen..isin en tuhafi ben 45 yasindayim...esim duymasin diye oradan nasil uzaklastigimi anlatamam.
burda kadin olan benim ,asil sen benle terslesme..lafi yiyyen ,bakislar ile her bir halt edilen kadinlar biziz..asil siz bizim hakkkimizda yorum yapmayin biz sizi iyi biliriz.

Mgas
05-12-2008, 02:49 PM
Çok harika bir ileti yazmışsın. Açık saçık giyinen neden ona bıyık buran tecavüzü meşru sayan insanla aynı halt oluyor.

Bıyık burmak bir saldırı(tecavuz) mıdır? Soz atsa "sozle saldırı", Elini kolunu yanlıs oynatsa "fiziksel saldırı"...diyecegim de bıyık burkarak bir kisiye bakmak nasıl bir saldırıdır? Bıyıgı olmayan bir kisi de bıdısıyla oynarsa aynısıdır.

Sen nasıl açık saçık giyinmemeyi dini inanışın olarak kabul ediyorsan o da senin arzuladığın gibi giyinmemeyi dini inancı olarak kabul ediyor. Ne olacak o zaman. Hiç Müslüman ile Gayr-i Müslim Zımniler bir arada yaşayamayacak mı?

Etsin, kendi bilir karısmam. Ben "Tanrı Turk kadınını bu tur sapkınlıklardan korusun" dedim. Cıplak dolassınlar kaldırıp kafamı bakmam.

Onlarında krallarınının emirlerinin eşleri açık saçık.

Onların kadınları avrupanın kadınlarından daha utanmazlar.

Mgas
05-12-2008, 02:54 PM
yanmda esim varken,ve ben pantolon takim giymisken adam laf atti buna ne diycen..isin en tuhafi ben 45 yasindayim...esim duymasin diye oradan nasil uzaklastigimi anlatamam.

O yoz itin tekidir bunun sizle bi ilgisi yok. Acık sacık kadına da sapkın bakan, helali olmayan herhangi bir seye sapkın bakan herkes sapıktır. Bu sapıklıgı kendi isteyenler var, istemeyenler var...Ben "bu sapıklıgın yapıldıgı herkes bunu hakketmistir" demedim zaten.

burda kadin olan benim ,asil sen benle terslesme..lafi yiyyen ,bakislar ile her bir halt edilen kadinlar biziz..asil siz bizim hakkkimizda yorum yapmayin biz sizi iyi biliriz.

Yasamım boyunca bir tek kadına soz atmadım ama atıldıgına cok tanık oldum coguna da karısmadım. Soz atılana bakıyorum "ben boyle bir malı korumam" diyorum. Boyle hanım hanımcık dedigimiz kimselere soz atıldıgına tanık olmadım. Olmamıs mıdır? Olmustur ancak acık sacık giyinen kadar degildir.

Yanısıra benim okdugum okul imam hatip lisesinin hemen karsısındaydı o turbanlı kimselerin icinde ne mallar oldugunu iyi bilirim. Turbanlı olmakla namuslu olmanın aynı sey olmadıgını cok iyi bilirim.

borcugin_2
05-12-2008, 02:56 PM
Bıyık burmak bir saldırı(tecavuz) mıdır? Soz atsa "sozle saldırı", Elini kolunu yanlıs oynatsa "fiziksel saldırı"...diyecegim de bıyık burkarak bir kisiye bakmak nasıl bir saldırıdır? Bıyıgı olmayan bir kisi de bıdısıyla oynarsa aynısıdır.

Etsin, kendi bilir karısmam. Ben "Tanrı Turk kadınını bu tur sapkınlıklardan korusun" dedim. Cıplak dolassınlar kaldırıp kafamı bakmam.

Onların kadınları avrupanın kadınlarından daha utanmazlar.
S.A.

Mgas kardeşim, zinanın her türlüsü bir saldırıdır. Bu konuda oldukça bilgisiz olduğun anlaşılıyor. Bunu seni kınamak için söylemiyorum. Lütfen biraz oku. Bugün bakar, yarın bıdısıyla oynar ertesi gün ırzına geçer. Önemli olan çelik gibi bir Müslüman Ahlâkı ve Allah korkusudur.

Şeyh, Emir, Kral dediğimiz Vahabi Arapların sapkınlıklarından ilerlemek yerine yolumuzu aydınlatacak bir çok Türk soylu Müslüman dervişi var. Bir çok başka milletlerden ve Araplardan da Sahabiler var. Nerde hoşgörü? Nerde saygı? Nerde Erdem?

İşte böyle böyle dolduruşlarla Vahabilerin yoluna gireceğinize olan korkum oldukça fazlalaşıyor.

Bakan, bıyık buran, bıdı bıdı okşayan ve dahi tecavüz edilen bir çok kadın bunu söyleyemiyor bile. Toplum olarak bu konuda aynı cinsten olan analarımız bacılarımıza karşı biz erkekler potansiyel birer kadın düşmanıyız. Ve şunu unutmayın ki, kadınlarına sadece giyim kuşamlarıyla akıllarına getiren milletler başka kadınların doğurduğu çocuklar tarafından kul köle edilmişlerdir. Tarihe bak.

Selametle.

Mgas
05-12-2008, 03:06 PM
Mgas kardeşim, zinanın her türlüsü bir saldırıdır. Bu konuda oldukça bilgisiz olduğun anlaşılıyor

Kardesim ben 4 yıl muezzinlik yaptım bize "zina kac turlu olur" diye madde ezberlettiklerini hatırlıyorum. Ben orada dini yonunden bahsetmedim, yargı yonunden baktım olaya. Ben isin dini kısmından hic soz etmedim neredeyse.

Ve şunu unutmayın ki, kadınlarına sadece giyim kuşamlarıyla akıllarına getiren milletler başka kadınların doğurduğu çocuklar tarafından kul köle edilmişlerdir.

Su an konustugumuz konu bu. Sadece kadın deyince aklımıza giyinim bicemleri gelmiyor elbette. Ben "Turk kızları boyle giyiniyor" da demedim zaten. Biz burada Turk kadınlarını da tartısmıyoruz sadece

Aybike
05-12-2008, 03:08 PM
senin ezan okudugun minare kesin cokmustur:)ve seni kovmuslardir.

Mgas
05-12-2008, 03:12 PM
senin ezan okudugun minare kesin cokmusturve seni kovmuslardir.

Yo ayakta :D

Kisiler benim hayaletlerimi falan goruyorlardı beni ermis sanıyorlardı...Ben yaslı amcalar, melekler...goruyorum. Simdi de bismillahla yatıp seytanla kalkıyoruz :D

kurtbilal1985
05-12-2008, 06:49 PM
Seckinkaana cevap vermek icin odaklandigimdan dolayi bu iletiyi yeni gördüm. Bundan dolayida birkac sey söylemekte bana düser diye düsünüyorum.

S.A.

Türk İnsanına hakaret içeren bu tür yazılar ve e-gönderiler her zaman yapılagelir.

Insanlar aynaya nasil ve hangi acidan bakmak isterlerse kendilerini yada görmek istedikleri seyi o sekilde görürlermis.

Bu ileti ilk değil. Daha önceden de bu tür konu açanlar oldu. Yani bir forum.arbuz.com klasiği. Bu iletilerle düpe düz Türklüğe hakaret ediliyor.

Bildigim kadari ile böyle bir seyi ilk defa burda ben aciyorum.siz sadece türk erkeginin erotik bir sekilde giyinmis bir bayana bakan birisi varsa kesinlikle türktür seklindeki ifadeye bakarak ve o yaziyi cimbizla hertarafa cekerek herhalde türklüge hakaret edildigine karar veriyorsunuz.

ne diyeyim, bu anlayisiniza helal olsun diyorum.

Avatar olarak bir Çerkez'i seçen adam olsa olsa Türk Soylu değildir. Ya da Türk Soyuyla bir sorunu vardır. Ve bu tür insanlar genellikle sahtekar Müslümandır. Çünkü hiç bir Müslüman hiç bir insan ya da millet ile alay etmez çünkü münafık durumuna düşer, günaha girer. Kişi bunları bildiğini iddia ediyorsa sahtekar Müslümandır.

Avatarimdaki kisi Cecen lider Samil Basayevdir. inandigi bir dava icin bütün sülalesi, 4 cocugu, karisi, akrabalarinin tamamina yakini sehit olmustur. Böyle cesur, yigit bir insani örnek almak benim icin sereftir. Türk soylu olmayabilir, bunun benim icin önemi yok'; türklükten ziyade insan olmanin daha büyük bir erdem oldugunu seninle gecen seneki bir yazismamda yazmistim. Sende bunu destekleyip " insan olun insan" diye birseyler karalamistin. Simdide sanki müneccim gibi benim müslüman yada türk olup olmamamda karar veriyorsun. Allahin selami ile baslayip müslümanliga dem vuran bir insanin böyle iftiralar atmasi caiz mi?

Son günlerde güya İslâm adına, Milliyetlere, Milliyetçilere, Ulusalcılara, Türkçülere yapılan klasik saldırıların ustaca hazırlanmış bir provakatif propagandasından başka hiç bir şey değildir. Çünkü bu kişiler Ilımlı Osmanlı İslâm Cumhuriyeti hayaliyle yatıp kalkan uşaklardır.

İnşallah iletisini siler ve Türk Soylu insanlardan özür diler. Bence erdemli olmuş olur ve Allah bilir ama büyük günah ve münafıklık içindedir. Kendisi için dua edeceğim.

Selametle.

Ya siz okumaktan acizsiniz, ya bakarkörsünüz yada geyik muhabbeti olsun diye saga sola satasip ogünkü sinirimi bir yerden cikartayimda kim olursa olsun diye yarenleniyorsunuz.
Her insanin, irkin, yada kültürün gecmisten gelen geleneksel, kendine özgü bir yapisi vardir. Benim su yukaridaki yazdigim seyler türk insaninin ortak bir paydasini olusturuyor.
-Sizler dekolte giyinen kizlara bakmayabilirsiniz, ama o hatunlara bakan insanimiz coktur,
- sizler, trafik kurallarina harfiyen uyabilirsiniz, kirmizi isikta gecmeyebilrsiniz, ama bunu yapmayan insanlarimiz hem tr de hemde avrupada oldukca coktur,
-sizler yolda düsüp bayilan bir insana insanlik geregi yardim etmeyebilirsiniz, ama bizim insanimizin büyük cogunlugu yardimsverdir ve yardima muhtac olan insanlara yardim eder,
-sizler ananizin babanizin elini öpmeyebilirsiniz, evsiz barksiz insanlara yardim etmeyebilirsiniz, yada salatanin suyuna ekmeginizi bandirmayabilirsiniz ama bunun tam tersini yapan insanlarimiz oldukca fazladir...

bunu istedigim kadar uzatirim. bunlari güzel güzel tartisip konusmak yerine hemen tavir ailp olayi kestirip atmaniz zavalliliktan baska bir sey degildir. Allah size düsünmeniz ve yorumlamaniz icin kafa vermis, onu kullanmak tabiki sizin elinizde. Ama sizinde biraz mücadele etmeniz gerekli. Allah herkesi bildigi gibi yapsin.

kurtbilal1985
05-12-2008, 07:08 PM
S.A.

Bugün bakar, yarın bıdısıyla oynar ertesi gün ırzına geçer. Önemli olan çelik gibi bir Müslüman Ahlâkı ve Allah korkusudur.

Eger acik yada dekolte birilerine bakilip yarin gidisiyla oynanip ertesi günde tecavüz edilseydi, bugün avrupada yada tr nin belli basli sehirlerinde saglam bir kiz kalmazdi. Yoksa sen bir defa bakildimi hemen akabinde o kadina tecavüuz edilecek kadar insanlarimizi sapik insanlarmi yapiyorsun. Yoksa sen öylesinde herkesimi öyle görüsoyrsun. BU INSANLARIMIZA YAPILMIS EN BÜYÜK HAKARETTIR: Senin milliyetci bir müslüman oldugundan kusku duymaya basliyorum

Şeyh, Emir, Kral dediğimiz Vahabi Arapların sapkınlıklarından ilerlemek yerine yolumuzu aydınlatacak bir çok Türk soylu Müslüman dervişi var. Bir çok başka milletlerden ve Araplardan da Sahabiler var. Nerde hoşgörü? Nerde saygı? Nerde Erdem?

İşte böyle böyle dolduruşlarla Vahabilerin yoluna gireceğinize olan korkum oldukça fazlalaşıyor.
[/quote]

Ne alaka var simdi bunda. Burda irkcilik yaptiginin farkindamisin. Sizler dogrunun yolunda gidinde hangi irktan olursa olsun. ister arap ister cerkez, ister alman...

Bakan, bıyık buran, bıdı bıdı okşayan ve dahi tecavüz edilen bir çok kadın bunu söyleyemiyor bile. Toplum olarak bu konuda aynı cinsten olan analarımız bacılarımıza karşı biz erkekler potansiyel birer kadın düşmanıyız.

Bu tip konusmalar, feministlerin propaganda amacli, taraftar bulmak icin yaptigi duygulari sömürmek icin yapilmis konusmalardir.

Ve şunu unutmayın ki, kadınlarına sadece giyim kuşamlarıyla akıllarına getiren milletler başka kadınların doğurduğu çocuklar tarafından kul köle edilmişlerdir. Tarihe bak.

Selametle.

Bak iste bu konuda seninle hemfikirim.

KOYUNCU
05-12-2008, 10:24 PM
Ulen tacizden korkan adam gibi giyinir.Malvarlıgını maliyeye bildiren adamın icradan korkusu yoktur

Aybike
05-13-2008, 06:31 AM
O zaman KONYALI...Elin seyinizde gezmeyeceksiniz..kasindigi zaman ortalik yerde kasimiyacaksiniz...Yani sizin maliniz da sakli olacak...actirmayin len agzimi yazacak cok sey var..:)

KOYUNCU
05-13-2008, 06:51 AM
O zaman KONYALI...Elin seyinizde gezmeyeceksiniz..kasindigi zaman ortalik yerde kasimiyacaksiniz...Yani sizin maliniz da sakli olacak...actirmayin len agzimi yazacak cok sey var..:)
Yaz yaz boşal, ben nasılsa bu sınıfa girmiyorun

BOZ-OK
05-13-2008, 06:56 AM
neyse basi ortulu hanimlara biyik burmayin ayiptir,gunahtir..ama ben ve kizlarim basimiz acik orta maliyiz ya(!)bize burun sevaptir...Allah bize laf atani ,bizim namusumuza goz dikeni cennete alirmis...devam edin boyle devam..Allahin .......lari.
seckin bence hic ugrasma ablasi ANLATAMAZSIN...ANLAMAZLAR.

Anlamazlar, asla da anlamayacaklardir Aybikecigim... Cunku bunlar Nur Suresi 31. ayeti nedense hic unutmaz ve unutturmazlarken, hatta bu ayeti anlaminin cok otesine gececek sekilde yorumlayip cevrelerinde bulunan butun kadinlarin uzerine erkek egemenliginin simgesi bir kara carsaf olarak gecirmeye calismaktan utanmazlarken, nedense hemen uzerindeki "Mü'minlere söyle: Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar" diyen 30. ayeti hic mi hic hatirlamazlar... Bu Musluman bozuntularini dikkate alman gerekmiyor Aybikecigim, son gunlerdeki gelismeler sirasinda bunlarin ne tiynette insanlar oldugunu hep birlikte gorduk zaten, degil mi? Magandalik ve sapikligin din ambalajinda sunulunca ulvi bir anlam kazanmadiginin bunlara anlatilmasi ise maalesef, ancak ve belki bir kac nesil sonra mumkun olacak... Cocuklarini kendileri gibi egitilmelerine izin verilmedigi, "cumhuriyetci ve Ataturkcu" bir egitim sistemi ile... Ziplayacaklardir, din ve vicdan hurriyetinden, insan haklarindan bahsedeceklerdir ama, aldirma... :-)

KOYUNCU
05-13-2008, 07:07 AM
Anlamazlar, asla da anlamayacaklardir Aybikecigim... Cunku bunlar Nur Suresi 31. ayeti nedense hic unutmaz ve unutturmazlarken, hatta bu ayeti anlaminin cok otesine gececek sekilde yorumlayip cevrelerinde bulunan butun kadinlarin uzerine erkek egemenliginin simgesi bir kara carsaf olarak gecirmeye calismaktan utanmazlarken, nedense hemen uzerindeki "Mü'minlere söyle: Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar" diyen 30. ayeti hic mi hic hatirlamazlar... Bu Musluman bozuntularini dikkate alman gerekmiyor Aybikecigim, son gunlerdeki gelismeler sirasinda bunlarin ne tiynette insanlar oldugunu hep birlikte gorduk zaten, degil mi? Magandalik ve sapikligin din ambalajinda sunulunca ulvi bir anlam kazanmadiginin bunlara anlatilmasi ise maalesef, ancak ve belki bir kac nesil sonra mumkun olacak... Cocuklarini kendileri gibi egitilmelerine izin verilmedigi, "cumhuriyetci ve Ataturkcu" bir egitim sistemi ile... Ziplayacaklardir, din ve vicdan hurriyetinden, insan haklarindan bahsedeceklerdir ama, aldirma... :-)

Ahmet mi diyorsun ecevit mi belli degil

BOZ-OK
05-13-2008, 07:37 AM
Ahmet mi diyorsun ecevit mi belli degil

Sen kafani takma, kendini anlamak icin hic yorma... Kiyamam ben sana... :-) O yazi senin anlaman icin yazilmadi cancagizim, eger oyle bir amacla yazmis olsaydim, Cin Ali Turkcesi ile yazardim... :-)

KOYUNCU
05-13-2008, 08:26 AM
Sen kafani takma, kendini anlamak icin hic yorma... Kiyamam ben sana... :-) O yazi senin anlaman icin yazilmadi cancagizim, eger oyle bir amacla yazmis olsaydim, Cin Ali Turkcesi ile yazardim... :-)
Tamam nazımımmm

Mgas
05-13-2008, 10:41 AM
Ya simdi biz "bıyık burkanın sucu oldugu oranda acık giyenin de vardır" diyoruz.

Siz bundan

-Siz sapıklıgı helal olarak goruyorsunuz

Sonucuna nasıl varıyorsunuz? Ben bunu anlayamıyorum.

Biz bıyık burkan, herkesin ortasında orasını burasını kasıyan, kızlara laf atana sonra da "yav kardesim onlarda hakkediyor" diyen kesim degiliz.

Biz sadece "acık giyinen sucluysa bıyık burkanda sucludur diyen" insanlarız. Niye sapık ilan edildik?

Sirena
05-13-2008, 12:50 PM
Bazen anlıyorum bazen anlamıyorum, bazı Türkler çok Avrupalı gözükür, bazıları tam Anadolu çocuğu, ne bileyim elbiselerinden bile belli oluyor, Türkçe bilmeseydim daha kolay tarif ederdim, Türkçe duyduğum an zaten Türk diyorum:) Bakışları da farklı, insana ilgi ile bakarlar.
Ama Rusları hemen tanıyorum :) Uzaktan, konuşmadan :) Bakışlarından, fiziğinden, elbisesinden, ten renginden.
Aslında ben çok merak ederim, tahmin etmeyi çok seviyorum, doğru da tahmin ederim.

Qarama
05-13-2008, 01:23 PM
Bazen anlıyorum bazen anlamıyorum, bazı Türkler çok Avrupalı gözükür, bazıları tam Anadolu çocuğu, ne bileyim elbiselerinden bile belli oluyor, Türkçe bilmeseydim daha kolay tarif ederdim, Türkçe duyduğum an zaten Türk diyorum:) Bakışları da farklı, insana ilgi ile bakarlar.
Ama Rusları hemen tanıyorum :) Uzaktan, konuşmadan :) Bakışlarından, fiziğinden, elbisesinden, ten renginden.
Aslında ben çok merak ederim, tahmin etmeyi çok seviyorum, doğru da tahmin ederim.

tamam ozaman :D bu kiz nereli?

http://s3.directupload.net/images/080513/k55st3c7.jpg

Karayılan
05-13-2008, 01:32 PM
Napan daioglu? sorusuna cvp verebilen herkes Turktur :lol:

borcugin_2
05-13-2008, 02:26 PM
S.A.

kurtbilal1985 kardeşim, ben sizi doğrudan doğruya suçlamadım. Sizin yapmış olduğunuz bir hatadan yola çıkarak olayın nerelere gelebileceğini gözler önüne sermeye çalıştım.

Türklüğe hakaret iletiniz bir hataydı, olabilir, silinsin dedik, ne diyelim olmuş bir kere ama konu nereden nerelere kadar geldi, karmaşıklaştı, her zamanki gibi sulandı, neyse...

Bu kişisel görüşüm, beni bağlar, yarı çıplak bile olsa bir kadına bakan, bıdı bıdısını oynayan, kaşıyan her ne eylem var ise onu yapan kişinin bunu sürekli, otomatikmen yapması, yapması gerekeceğini söylemesi, yapabileceğini olağanlaştırmaya çalışması, kaçak güreşircesine işleyebileceği bir günahı paylaşmaya çalışması, o kişiyi insan olmaktan uzaklaştırır. Genelde bu insana bir hakarettir ve Batılı bir materyalist diyalektiğinin sonucudur. Ama bu sözünü ettiğin her tür zinada otomatiğe bağladığın erkek Batılı ise onu bilemem. Özelde Doğulu, Müslüman bir erkeğe her tür zinada otomatiğe bağladığın erkek kardeşim demek ki imanından çürüktür. Allah korkusu olmayan sürekli zina yapan, sürekli içki içen, sürekli haram şeylerde dolaşan bir kişinin tövbesi çok zayıftır diye düşünüyorum.

ERKEĞİN İZZETİ KADININ İFFETİ

Erkek, Allah'ın bahşettiği bir ihsanı kötüye kullanmaktan ürpermelidir. Allah'tan korkmalı, ikrama mahzar yaratıldığını anlamalıdır. İzzetli erkek, bütün namusları kendi namusu gibi bilir. Zayıfa dokunmaz. Haramın zerresine iştahı yoktur. Helal olmayan bir gayesi, kadın diye bir meselesi olamaz. İçi dışı bir, niyeti halistir.

Kadının, imandan sonra en büyük fazileti iffetidir. Hatta "kadının süsü iffetidir" sözü bize bu konunun ehemmiyetini anlatır. Haya kadını güzelleştirir. Onun ahlakının iyi olmasını sağlar. Hayasız kadın ise bataklık misali insana çirkin gözükür. Erkeğin gücü kuvvetinde kadının gücü ise inceliğindedir. İncelik, kadının yaratılışından gelen bir özelliktir. Bu özellik, dış etkenlerden etkilenmeyip bozulmazsa mükemmelliğini devam ettirir ve onu güçlü kılar. İffet sadece kadına ait bir özellik değildir. Erkek de iffetli olmalıdır. Böylece toplumlar mutlu, huzurlu ve güçlü olur.

Bak kardeşim Tanrı ne buyurmuştur: "Sakın zinaya yaklaşmayın çünkü o çirkinliği meydanda olan bir hayasızlıktır. Çok kötü bir yoldur." (İSRA-32). Tanrı kişi oğullarına bu idrak ve gücü vermekten aciz midir?

Selametle.

kurtbilal1985
05-13-2008, 03:16 PM
Borcugin usta, su yukarda söyledigin seylere katilmamak olur mu hic...Sen burada , bizim özledigimiz erkek ve kadin profili cizmissin. Ama bunun ne tr de ne avrupada nede dünyanin herhangi bir bölgesinde tamamen böyle olmadigini biliyoruz...
Burada size sunu sormak istiyorum. Hatasiz, akilli, iyi insani herkes sever. Ama hatalariyla var olan, saf, kavgaci, kadin üzerinde otorite kuran yani kazak, icabinda dekolte giyinmis bayanlarada bakan( sapiklardan bahsetmiyorum) insanlarida sevemezmiyiz?
O kisileri küstürmek mi gerekli yoksa onlari oldugu gibi kabul edip gerektigininde egitim vermek mi?

Hadi o zaman su yukarida maddeler halinde yazdigim seyin 7. ve 19. maddesini kaldiralim. Diger konular hakkinda birseyler söyleyip, yorumda bulunmayacakmisiniz?

kurtbilal1985
05-13-2008, 03:19 PM
tamam ozaman :D bu kiz nereli?

http://s3.directupload.net/images/080513/k55st3c7.jpg

Sanki bu kizin resmini bir yerlerde görmüs gibiyim... Ben bu kizin türk olmadigini düsünüyorum. Uzakdogudan endonezyadan olabilir mi?

kurtbilal1985
05-13-2008, 03:28 PM
Cunku bunlar Nur Suresi 31. ayeti nedense hic unutmaz ve unutturmazlarken, hatta bu ayeti anlaminin cok otesine gececek sekilde yorumlayip cevrelerinde bulunan butun kadinlarin uzerine erkek egemenliginin simgesi bir kara carsaf olarak gecirmeye calismaktan utanmazlarken, nedense hemen uzerindeki "Mü'minlere söyle: Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar" diyen 30. ayeti hic mi hic hatirlamazlar...

Vay be Bozok! Demek kurani ögrenmeye basladin. Devamini bekler ve senin agzindan Nur süresi 31. ayetin Bozok versiyonunu dinlemek isteriz...Mümkünse bunu dinler bölümüne yazmani isterim. Cünkü konu basligi buna müsait degil...

borcugin_2
05-13-2008, 03:32 PM
egitim vermek mi?

Hadi o zaman su yukarida maddeler halinde yazdigim seyin 7. ve 19. maddesini kaldiralim. Diger konular hakkinda birseyler söyleyip, yorumda bulunmayacakmisiniz?
S.A.

Sanıyorum Eğitim diyorum. Öğretim öncelik olmamalı.

Beni bağışlayın lütfen, herhangi bir topluluğu, milleti hiciv, mecaz, mecaz-ı mürsel, ironi biçimleriyle ele alarak eleştirenlerin yazılarına bile bakmıyorum. Hoşlanmıyorum. Karikatürden bile hoşlanmıyorum. Felsefesi hoşuma gitmiyor. Bu da benim bakış açım. Yazdığınız maddeleri hızlı okuma tekniği ile okudum geçtim. Benim için önemi yok. Umarım bir daha böyle iletiler ile boşa vakit harcayıp birbirimizi kırmayız. Her uruku, boyu, budunu, ulusu yaratan Tanrı Türk Budununu da yaratmıştır. Öylece kabul etmek, iyileri güçlendirip diğerlerinin üstünü örtmek gerekir diye düşünüyorum. Hadi dua edelim.

Selametle.

Alparslan
05-13-2008, 10:47 PM
Salak bir mevzu uzerine birbiriyle adres degisimine giren,(Adresimi verdim kimse gelmedi, ver ulan karsinda biterim!)
Hepsi Kur'an ustadi,(Ya kitapda yaziyo bu gece gece tirnak kesilmez! Beyaz hocadan duydum internete gece girmek caiz degilmis, haci efendi buyurdular ki ossururmanin sessizi evlaymis.....)
Ayriyetten sapik, (Uffff yavruya bak bea! Hiiii acaba duydumu icimdeki sesi?)
Atalari hosguru abidesi,(Leyleklere bile yuva yapacak kadar)
Ayni zamanda herbiri birer doktor, (neren agriyo? Heh bizim rahmetli Haci amca da vardi bu, kesin siyatiksin, kaynat bilmemne otunu ustune de 2 aspirin kir sona sicak sicak kicina sur bak nasil geciyo...)
Iste bunlar bizi anlatir belki, Turkiyeli Turkleri...Hadi hayirli tiraslar...

BOZ-OK
05-13-2008, 10:59 PM
Vay be Bozok! Demek kurani ögrenmeye basladin. Devamini bekler ve senin agzindan Nur süresi 31. ayetin Bozok versiyonunu dinlemek isteriz...Mümkünse bunu dinler bölümüne yazmani isterim. Cünkü konu basligi buna müsait degil...

Biz dinimizi kendimize gore uzerinde dusunebilecek kadar biliriz, biraz murekkep yalamisligimiz vardir o konuda Tanriya sukur... Eh, biz kemter kulun, az bucuk Arapca hakimiyeti de vardir... Mesele, siz "hizli" Muslumanlarin kendi dininizi ne kadar iyi bildiginiz, uzerinde dusunebilecek "beyin kapasitesi"ne ne zaman ulasabileceginiz ve guzelim dinimizi de kendi sacmasapan dunyevi yaklasimlariniza alet etmekten ne zaman vazgececeginizdir ki, esas yaman celiski buradadir... :cool:

Not: Nur suresi 31. Ayet konusunda ise sana sadece "uyan da baliga gidelim" diyebilecegim... Aradaki acigi kapatmak icin sana bir ev odevi vereyim, Muhammed Esed'in aciklamali Kur'an meali okunacak... Hadi bakiim... Mars mars... Kenardan git, araba carpmasin...:cool:

KOYUNCU
05-14-2008, 01:33 AM
Seninde tek bildigin eleştirmek, onu bunu eleştirmek, muhalefet. Bak dun birisi televizyonda bagırıp duruyordu, unlu cumhuriyet mitinglerinin perde arkasındaki adam. Neredeyse hungur hungur aglayacak, agzından ne cıktıgının bile farkında degil.
Fazla eleştiri yapmamak, tatlıyı tadında bırakmak gerek

kurshad
05-14-2008, 02:31 AM

.
18.Pazar günü yada tatil günlerinde, yada gece gec saatlere kadar dükkanlari acik olan kisiler kesinlikle türktür...

Yukaridakiler yuzunden kurtbilal cok tepki almis. Fakat bu yazanlarin dogruluk payi icerip icermedigini Almanya'da yasayanlardan soralim. Mesela Aybike'ye.. Hepsi mi yanlis???

Ben bir hatirami nakletmek istiyorum; Yillar once 15 gunlugune Viyana'ya gitmistim.

Bir gun "Kallenberg"(adini yanlis yazdiysam bilenler duzeltsin) denilen bir tepeye gezmeye gittik. Zamaninda Osmanli bu tepeye ordugahini kurmus ve Viyana'yi muhasara altina almis. Harika bir Viyana manzarasi var , yemyesil ve ulu agaclarla dolu harika bir yer.

Gezerken Turkce bir tabela dikkatimi cekti ; Ne Almanca, ne de Ingilizcesi var sadece Turkce.. "LUTFEN MANGAL YAKMAYINIZ!".....:mrgreen:

kurtbilal1985
05-14-2008, 01:28 PM
Biz dinimizi kendimize gore uzerinde dusunebilecek kadar biliriz, biraz murekkep yalamisligimiz vardir o konuda Tanriya sukur... Eh, biz kemter kulun, az bucuk Arapca hakimiyeti de vardir... Mesele, siz "hizli" Muslumanlarin kendi dininizi ne kadar iyi bildiginiz, uzerinde dusunebilecek "beyin kapasitesi"ne ne zaman ulasabileceginiz ve guzelim dinimizi de kendi sacmasapan dunyevi yaklasimlariniza alet etmekten ne zaman vazgececeginizdir ki, esas yaman celiski buradadir... :cool:

Kücük beyinler kisileri, normal beyinler olaylari, akilli beyinlerde fikirleri tartisirmis
Su yukardaki lafi hic sevmememle birlikte senin gibi ona buna laf yetistirenlere bir hatirlatayim dedim.

Senin mürekkep yalamis dilinden BANA NE!
O hakim oldugun arapcayla istersen bütün arap alfabesini vücuduna yaz, BIZLERE NE!
Ben hizli müslümanmiyim, yavas müslümanmiyim yada hiristiyanmiyim, putperestmiyim SANA NE!

Burasi forum arkadasim forum. herkesi tiye alip topu taca atacagina, dogru yada yanlis, kendi fikrini söyle...

Not: Nur suresi 31. Ayet konusunda ise sana sadece "uyan da baliga gidelim" diyebilecegim...

Sana nur süresinin 31, ayetiyle ilgili kendi fikirlerini sordum.

Okuma yazma bilen bir öküzün bile kolaylikla anliyabilecegi ve yorumlayabilecegi bir tarzla yazilmis olan bu ayet hakkinda, senin neden baska türlü yorumladigini, fikirlerini söyleyecegin yerde ona buna satasmani yadirgadim.

Aybike
05-14-2008, 02:30 PM
Ben bu basliga tepkimi yazarken asla ama asla art niyetli degildim..
kurt bilalin yazdigi bazi seyler cukkk diye oturmustu...Ama acik ve kapali kadinin tam tanimini yapmadigi icin yazdim...Simdi kurt bilal de bana kesin hak verecektir Avrupada cok az TURK yasar gerisi Kurttur..Simdi bunlarin yedigi haltlar maalesef ellerinde TURK kimligi oldugu icin TURK yapti diye bilinir..(cok sukur simdi kurt ve turk ayrimi en azindan polisce anlasilmis ve turkiyeli kurt olarak kayitlara gecmektedir )
Ben basi acik bir TURK kadiniyim...Kizlariminda basi acik..Basi kapali bir kadinin kocasi bana yada kizlarima laf atarsa ALLAH belasini versin diyorum...,ANLASILDIMI?????????????????????

Aybike
05-14-2008, 02:40 PM
malesef benim kimse türk oldugumu sanmiyor

Banada italyanmisin derlerdi...Aglamak cirpinmamak ve diyeni bogmamak icin zor tutardim kendimi::ben Turkum diye bagirirdim...

kurtbilal1985
05-14-2008, 03:27 PM
O yuzden turk kolyesiyle gezioom ve turkum dioom heryerde
gecen adamin birisi bana birseyler dedi konuya girmiioomm.. yani bende istedeyim birsey diyemem.. ama irkcilikla alakasi yok..bana sen suralimisin dedi bende yok dedi o zaman arabsin dedi bende yok türküm dedim.. ama adami bogasim geldi

Bir resmini koyarsan, resmini bakip, adamin düsüncesinde dogrumu yanlismi oldugunu sana söyleyebilirim...

kurtbilal1985
05-14-2008, 03:37 PM
Ben bu basliga tepkimi yazarken asla ama asla art niyetli degildim..
kurt bilalin yazdigi bazi seyler cukkk diye oturmustu...Ama acik ve kapali kadinin tam tanimini yapmadigi icin yazdim...

Acik ve kapali bir kadinin tanimini yapmadim hicbirzaman. Ben sadece erotik, yani dekolte giyinmis bir kadinin tarifini yaptim. Mini etekli, yani nerdeyse ic camasiri görülecek sekilde mini giyen, memelerinin yarisindan cogu disarda duran, yada giydigi elbisenin neredeyse vücudunun bütün organlarini belli edecek derecede giyinen bir kadin dekolte giyinmis bayandir. Ve böyle bir bayana bakmayan bir erkek, helede türk erkegi, yok denecek kadar azdir...

KOYUNCU
05-14-2008, 11:34 PM
arap kızı mı, dur bakim onun şarkısıda vardı neydi.....
neyse sana bunu yakıştırdım.arabistan bugdayları cok sever cok sever kız seni almaya geldim halini sormaya geldim cık aradan cık aradan şimden gali bir kızım oldu bir kızım oldu..... :)

Mgas
05-15-2008, 01:53 AM
YouTube - Д°Еџte TГњRK Olmak Budur!

Turk olmak...

KOYUNCU
05-15-2008, 02:19 AM
mgas hangi iple giriyorsun youtubeye
bankok meksika hiçbirini yediremedim

Mgas
05-15-2008, 02:38 AM
mgas hangi iple giriyorsun youtubeye
bankok meksika hiçbirini yediremedim

Youtube acıldı. Sen de bir sorun var.

Aybike
05-15-2008, 03:09 AM
Youtube acıldı. Sen de bir sorun var.

hayir simdi denedim olmuyor....

oğuz
05-15-2008, 06:09 AM
Bendede youtube 1 aydır çalışmıyor :twisted:

Karayılan
05-15-2008, 06:47 AM
Bende de calısmıyor.

Mgas
05-15-2008, 09:50 AM
Ben İsc Bind kullanıyorum ondandır.

KOYUNCU
05-15-2008, 10:35 AM
Ben İsc Bind kullanıyorum ondandır.
kuntel freedns sitelere giriyor ama medyayı oynatmıyor

Mgas
05-15-2008, 11:09 AM
kuntel freedns sitelere giriyor ama medyayı oynatmıyor

Yok İsc BİND oyle bir sey degil, pc ye kuruyorsun TT ye muhtac kalmıyorsun.(Windows'a kurmak icin isten anlayan birinin yapması gerekiyor, zor bir is) Eskiden dogrundan İP ye ban atınca biz de giremiyorduk ama simdi noldu bilmiyorum

kurtbilal1985
05-16-2008, 06:18 PM
Salak bir mevzu uzerine birbiriyle adres degisimine giren,(Adresimi verdim kimse gelmedi, ver ulan karsinda biterim!)
....
....
....
Iste bunlar bizi anlatir belki, Turkiyeli Turkleri...Hadi hayirli tiraslar...

Bu cuuk diye yerine oturdu. Öyleyse söyle diyelim 20 madde olarak.

20. Bir mevzuu üzerinde internette chat yapan yada forumda yazisan iki kisi birbirlerine önce küfür ederler ve bu kisiler adres alip kozlarini paylasmak isterlerse bu kisiler kesinlikle türktür...

KOYUNCU
05-16-2008, 10:50 PM
Ne oldu adres verince gordunuzmu hallettiniz mi işinizi

BOZ-OK
05-17-2008, 01:35 AM
Kücük beyinler kisileri, normal beyinler olaylari, akilli beyinlerde fikirleri tartisirmis
Su yukardaki lafi hic sevmememle birlikte senin gibi ona buna laf yetistirenlere bir hatirlatayim dedim.

:mrgreen:

Tam ustune bastin, ayagini kaldir... Ben de nedense bu sozu hatirlatacaktim sana, bu forumda senin kafadaki bir kac "hizli Musluman"a bir cok defalar hatirlatmak zorunda kaldigim gibi... Ortak yaniniz bu galiba, "Basa cikamazsan kucumsemeye calis"... Onu da yapamazsan, kendi yapmaya kalkistigin seyi yapmakla karsindakini sucla... :cool:

Yalniz, hatirladigim kadariyla "Vay be Bozok! Demek kurani ögrenmeye basladin. " sozuyle konuyu kisisellestiren sensin... Cevabini aldin, yine kalkisirsan yine cevabini alacaksin... Bir daha da boyundan buyuk islere kalkisma, he mi canim? :rolleyes:

Senin mürekkep yalamis dilinden BANA NE!
O hakim oldugun arapcayla istersen bütün arap alfabesini vücuduna yaz, BIZLERE NE!
Ben hizli müslümanmiyim, yavas müslümanmiyim yada hiristiyanmiyim, putperestmiyim SANA NE!

Burasi forum arkadasim forum. herkesi tiye alip topu taca atacagina, dogru yada yanlis, kendi fikrini söyle...

Dogru... Sahi SANA NE? :mrgreen:

Sana ne benim kim oldugumdan, sana ne benim "Kur'ani ogrenmeye baslayip baslamamam"dan, benim neye ve nasil inandigimdan, vesaire, veraireden... Ustelik "Burasi bir forum, herkesi tiye alip topu taca atacagina, dogru ya da yanlis, fikrini soyle"... Eger soylenecek bir fikrin varsa tabii... :cool:

Eger soylenecek bir fikrin yoksa da, bari sus... Hele hele, karsindakini tanimadan sakin ola ki ugrasmaya kalkisma, kalkistiginda da yapmaya calistigin sey suratina carpilinca cocuk gibi zirlama... Yukardakiler de sen sordugun icin sana soylenmis gerceklerdir, sevmedigin yanitlara bozulup bana ne triplerine girmek de sana kalmis tabii... :rolleyes:

Sana nur süresinin 31, ayetiyle ilgili kendi fikirlerini sordum.

Ben de sana, "uyan da baliga gidelim" diye yanit verdim... Cunku forumda bu konuda o kadar cok fikir tartismasi yaptim ki, Cin Ali vari muhabbetlere hic girmeyecegim... Eger bu konudaki fikirlerimi merak ediyorsan, kucuk bir arastirma yap forumda, hepsini orada bulacaksin... Ne demisler, "ilim Cin'de de olsa gidip alacaksin"... :rolleyes:

Okuma yazma bilen bir öküzün bile kolaylikla anliyabilecegi ve yorumlayabilecegi bir tarzla yazilmis olan bu ayet hakkinda, senin neden baska türlü yorumladigini, fikirlerini söyleyecegin yerde ona buna satasmani yadirgadim.

Demek "okuma yazma bilen bir okuzun bile anlayabilecegi ve yorumlayabilecegi bir tarzda yazilmis" oyle mi? :mrgreen:

Cehalet denilen sey, gercekten zor seydir... Nedense bir cok Islam alimleri bu ayetde tam tersine, "cift anlamlilik" ve "muphemlik" oldugu konusunda ittifak halindelerken, dogru bir tefsirini yapmak icin bu kadar zorlanirlarken, sen "bu konuya cok vakif bir kisi" olarak bir okuzun bile anlayabilecegi kadar acik oldugunu soyluyorsun... Peki, diyecek bir sey yok tabii, Allah zihin acikligi versin... :rolleyes:

Ama sana tavsiyem, gel su sana verdigim ev odevine calis, konu hakkinda biraz bilgilen, zihnini sana "ezberletilenler" disindaki seylere de ac, sonra da neden Allah'in bu ayeti ozellikle boyle indirdigini bile konusabiliriz belki bir gun seninle... Boylece belki sen de benim her okuyusta hayran kaldigim o mucize kitaba, umaci suratli ve korkutucu bir tanrinin insanlara emirler yagdirdigi bir kitap olarak degil de, her ayeti hikmetler tasiyan tanrisal bir bilgelik kitabi olarak bakabilirsin bir gun... :-)

KOYUNCU
05-17-2008, 01:50 AM
BOZ-OK haci senin bu CiN Ali ile alıp veremedigin nedir

BOZ-OK
05-17-2008, 02:10 AM
BOZ-OK haci senin bu CiN Ali ile alıp veremedigin nedir

Benim Cin Ali ile bir alip veremedigim yok, yok Koyuncu, yok... Haydi bir Cin Ali kitabi oku, oku Koyuncu, oku... Konulari forumda boyle anlatmayinca bazilari anlayamiyor, anlayamiyor Koyuncu, anlayamiyor... Ben artik boyle tiplerle ugasmaktan biktim, biktim Koyuncu, biktim... Neyse, takma kafani Koyuncu, takma... Haydi top oynayalim, topu at Koyuncu, top oynayalim, haydi top oynayalim... :cool:

KOYUNCU
05-17-2008, 02:13 AM
Benim Cin Ali ile bir alip veremedigim yok, yok Koyuncu, yok... Haydi bir Cin Ali kitabi oku, oku Koyuncu, oku... Konulari forumda boyle anlatmayinca bazilari anlayamiyor, anlayamiyor Koyuncu, anlayamiyor... Ben artik boyle tiplerle ugasmaktan biktim, biktim Koyuncu, biktim... Neyse, takma kafani Koyuncu, takma... Haydi top oynayalim, topu at Koyuncu, top oynayalim, haydi top oynayalim... :cool:
Abi benim toplarla işim olmaz be:D