View Full Version : Çin'e yardım etmek şereftir, amma Turkistana.....
KOYUNCU
05-17-2008, 01:23 AM
Çindeki deprem. Tabi insanlık namına yardım ediliyor. Bizdeki depremdede en büyük yardım yunanistandan gelmişti.
Fakat Çine yardım edilirken, Turkistandaki olaylara seyirci kalınmasına kızıyorum. Biz niye cine yardım ediyoruz. Pakistana edelim hiç olmassa
Haber7 den aldıgım bu haberi paylaşmak istedim
http://image.haber7.com/haber/117714.jpg Türk hükümeti Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen depremden zarar görenlere yardımda kullanılmak üzere 2 milyon ABD doları gönderdi. Dışişleri yetkilileri, paranın havale edildiğini belirtti. 17 Mayıs 2008 08:15
Türk Kızılayı da depremden bir gün sonra yardım çalışmalarını ele almak üzere iki uzmanı Pekin’e göndermişti.
Çin’in Sichuan eyaletinde deprem sonrası kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Ölü sayısının 22 bin 69’u bulmasına rağmen, bu sayının artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Çinli yetkililer önceki gün yaptıkları açıklamada, ölü sayısının 50 bini bulabileceğini belirtmişti.
Depremin merkez üssüne yakın Hanvang ve Şifan kasabalarında binaların çoğu yıkıldı. Yıkılmayanlar ise oturulamayacak durumda. Duvarlarda bir karış genişliğinde çatlaklar bulunuyor.
Kurtarma çalışmaları esas olarak Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından sürdürülüyor. Artçı sarsıntıların devam etmesi kurtarma çalışmalarında zorluklara yol açıyor.
Halen enkaz altından ceset çıkarılıyor. Hanvang kasabasındaki Donfang jeneratör fabrikasının enkazını kaldırma çalışmaları Hong Kong ve Tayvan’dan gelen ekipler tarafından yürütülüyor. Hong Konglu bir deprem uzmanı, fabrikanın enkazından 300 ceset çıkardıklarını, 180 kişinin de kayıp olduğunu söyledi. AA
yavuz
05-17-2008, 07:08 AM
-Yarin, Allah korusun, boyle birsey olsa Cin, bize yardim eder mi?
-Ederse neden eder?
-Cikari olmasa insanlik derdine duser mi?
-Madem insanliga bu kadar hizmet derdindeler, Tibet'te ve Dogu Turkistan'da olanlar nasil aciklanabilir?
...sorularina cevap almak lazim.
Seckjin Khan
05-17-2008, 09:41 AM
hayır bu arada çinin maddi açıdan yardıma ihtiyacı varmdır? varsa bu 2milyon usd onların dişinin kavuğuna yetermidir?
bahsettiğimiz çin olunca bu yardımın gitmesi biraz bize saçma geldi onun yerinde çok daha düşük şartlardaki bi devlet olsa hçbirimiz karşı çıkmazdı...
Ahde Vefa
05-17-2008, 12:46 PM
-Yarin, Allah korusun, boyle birsey olsa Cin, bize yardim eder mi?
-Ederse neden eder?
-Cikari olmasa insanlik derdine duser mi?
-Madem insanliga bu kadar hizmet derdindeler, Tibet'te ve Dogu Turkistan'da olanlar nasil aciklanabilir?
...sorularina cevap almak lazim.
Bu da bizim farkimiz olsun yavuz kardes, Turk insani dunyaya hic bencil bakmamistir bakmayacaktir.
kitayoza
05-17-2008, 10:15 PM
Qardoshla.
Chinga pul mablag'i bilan yordam berish shartamas. Shu holatida ham Turkiyani qarzini to'lab berishi mumkin.
Masala ularning moddiy qiyinchiliklari emas. Bunaqa zilzila, lyuboy boshqa davlatlarda, kerey bo'sa Mega USada bo'sa ham dovdirab qolardi.
Shuncha tehnikasi bor, shunsha puli bor Hitoy, hech narsa qilaolmayaptiku, Allahning balosini oldida.
Ularning vaziyati milliard $ bor odamning cho'lda suvsizlikdan o'layotgan holatiga o'xshaydi. A tak Hitoyga parqi yo'. Chidamli halq. Tezda oyoqqa turib ketadi, bunaqa holatlardan.
yavuz
05-18-2008, 02:46 AM
Bu da bizim farkimiz olsun yavuz kardes, Turk insani dunyaya hic bencil bakmamistir bakmayacaktir.
Cinliler ve Ruslar tarihi dusmanlarimizdir, Cinlilerin Dogu Turkistan'da, Ruslarin da butun Turk cografyasinda yaptiklarindan sonra gunahimizi bile vermememiz gerekir.
Bencil'lik degil, onurlu bakis'tir bu!
Dogu Turkistanli kardeslerimiz inim inim inlerken insanligi umursamazken bu devlet Cin'e bir kraker parcasi gonderiyorsa, yaziklar olsun derim, baska da birsey demem.
Hem Cin Hukumeti zaten nasil yok ederim bu nufusu diye kara kara dusunuyordu, firsat iste, yardim etmesin depremzedelere... :lol:
KOYUNCU
05-19-2008, 12:04 AM
Turkistana yardım etmiş olsak tamam deriz, bir o kadar ulvi milletiz ki tarihteki en buyuk duşmanımıza bile yardım ederiz deriz,
Ancak sen osmanlının son soydaşı, osmanlıyı turku ve turklugu kabul eden, kardeşlerimiz yurttaşlarımız dururken, duşmana yardım et.
İkbalcan bir defa da hitayların konusuna dalma, bir defa olsun onlara kufret be kardeşim.(ozur dilerim kitayoza ile karıştırdım)
Miktar onemli degildir kardeşim. Milyardolar milyon dolar onemli degildir.Onemli olan davranışın bozuklugudur.
Dun cok sevdigim bir asya kızlarına aşık kardeşim, cam sitelerinin birinde uygur bulmuş.
1,99 dolar karşılıgı ozelde soyunuyor oynuyormuş, konuşurken surekli etrafına urkek urkek bakıyormuş.
TEĞİN
05-19-2008, 08:02 AM
töbe töbe. uygur kı8zları pek böyle bozuk değildir. urumqide snat üniversitesinde var biraz bozukluk bana bana kız arkadaşım kendi dedi. Allah belasını versin bu Çinliler'in kızlarımız yoldan çıkardılar. bir Türk kızının internette o hale düşmesi üzdü beni.
Öte yandan arkadaşlar uygurların yüzde 30u çinlilerin ajanıdır. birşey olsun hemensöyler. kızmıyorum.adam cahil çünkü cahil bıraktılar kardeşlerimizi. ve kitayoza ben az çok çine çalışan ajanları, vatan severleri biliyosam orayla ilgili birçok şey biliyorum. yerinde gördüm. ilçide aksu da kaşgarda urumqide eminim sen bir çin ajanısın. ne kadar alıyosun? senin maskeni şimdi düşürdüm. ulan sen kime yediriyosun. seni ilk geldiğim günen beri izliyorum. benim peşime takılan çin ajanından bir farkın yok. senin gibileri doğu türkistanda çok gördüm. kalıbımı basarım sen çin ajanısın. arkadaşlar vardı bi tane çin ajanı konuşmaları aynı bunun gibiydi. orada çok çine çalışan uygur var. kitayoza sende böyle bişeysin.
Sapla,saman birbirine karıştırılmasın...
Çin'de deprem var ise,burdaki insanlarında yardıma ihtiyacı var ise,diline,dinine soyuna-sopuna bakılmaz yardım edilir....
89 depreminde insanlar Türkiyeye yardım ederken önümüze koşul koymadan ellerinden geleni yaptılar...
Depremin yarın kimi vuracağı belli olmaz...
yavuz
05-19-2008, 08:28 AM
Çin'de deprem var ise,burdaki insanlarında yardıma ihtiyacı var ise,diline,dinine soyuna-sopuna bakılmaz yardım edilir....
89 depreminde insanlar Türkiyeye yardım ederken önümüze koşul koymadan ellerinden geleni yaptılar...
Autswitch kampindan cikan Yahudiler de insandi... Hatta mazlum insanlardi... Ama birkac yila kalmadi Filistin'i doldurmaya basladilar. Sonra dagdan geldikleri yetmezmis gibi bagdakileri kovmaya yeltendiler. Ev sahibi Araplar hakli olarak karsi ciktiklarindaysa onlari paralariyla, silahlariyla ezdiler.
...
Ne olacak yani? 3 Cinli daha hayatta kalacak... Bu ne demek?
Cin'in Dogu Turkistan uzerinde baski kuran ordusundan 3 kisi eksilmemis olacak...
Ben birer birer eksilmesinden yanayim. Humanizm de bir yere kadar... Hem karsilikli... Biz onlara insanlik ediyorsak, onlar da isgal ettikleri yerlerdeki halka insanlik edecekler. Etmiyorlar mi? Oyleyse insanliga layik degiller demektir!
KOYUNCU
05-19-2008, 08:57 AM
töbe töbe. uygur kı8zları pek böyle bozuk değildir. urumqide snat üniversitesinde var biraz bozukluk bana bana kız arkadaşım kendi dedi. Allah belasını versin bu Çinliler'in kızlarımız yoldan çıkardılar. bir Türk kızının internette o hale düşmesi üzdü beni.
Öte yandan arkadaşlar uygurların yüzde 30u çinlilerin ajanıdır. birşey olsun hemensöyler. kızmıyorum.adam cahil çünkü cahil bıraktılar kardeşlerimizi. ve kitayoza ben az çok çine çalışan ajanları, vatan severleri biliyosam orayla ilgili birçok şey biliyorum. yerinde gördüm. ilçide aksu da kaşgarda urumqide eminim sen bir çin ajanısın. ne kadar alıyosun? senin maskeni şimdi düşürdüm. ulan sen kime yediriyosun. seni ilk geldiğim günen beri izliyorum. benim peşime takılan çin ajanından bir farkın yok. senin gibileri doğu türkistanda çok gördüm. kalıbımı basarım sen çin ajanısın. arkadaşlar vardı bi tane çin ajanı konuşmaları aynı bunun gibiydi. orada çok çine çalışan uygur var. kitayoza sende böyle bişeysin.
Zaten onda bişiyler var, bende şüpheleniyorum.
kitayoza
05-19-2008, 10:22 PM
Zaten onda bişiyler var, bende şüpheleniyorum.
ikkaleyla ham jonimga tegdiyla. Damiylani oliyla undan ko'ra.
man ajanmanmi, arabmanmi silaga nima.
Tem bolee oyligim bilan nima ishiyla bor.
Silani cho'nteygiylardagi puliyla bilan man qiziqmayapmanku.
TEĞİN ko'p sakrama. Xinjang Universitetini yonida yashayman. Ja kerey bo'sa, turkiyali ahmoqni bemalol topvolaman. Tak chto sakrama, tushindin.:evil:
KOYUNCU
05-19-2008, 10:33 PM
TEĞİN ko'p sakrama. Xinjang Universitetini yonida yashayman. Ja kerey bo'sa, turkiyali ahmoqni bemalol topvolaman. Tak chto sakrama, tushindin.:evil:
Sana 300 msn şifresi veriyimm mi, napcaksın merak ediyorum onlarla, veya bak bir virus duydum, bir yerlerden ekle bul, bu virus karşındaki kişinin msn sini otomatik yapıyor, teöpery internet filese tüm kayıtları alıyor, sende bilgisayara girip alabiliyorsun
ikbaljohn
05-19-2008, 10:37 PM
İkbalcan bir defa da hitayların konusuna dalma, bir defa olsun onlara kufret be kardeşim.(ozur dilerim kitayoza ile karıştırdım)
Miktar onemli degildir kardeşim. Milyardolar milyon dolar onemli degildir.Onemli olan davranışın bozuklugudur.
Dun cok sevdigim bir asya kızlarına aşık kardeşim, cam sitelerinin birinde uygur bulmuş.
1,99 dolar karşılıgı ozelde soyunuyor oynuyormuş, konuşurken surekli etrafına urkek urkek bakıyormuş.
Yemediğim yoğurda para ödememe az kaldı:lol:
Asya kızlarına aşık kardeşinin fikri-zikri bozuksa,suç Kitayozadamı:rolleyes: Böyle camera sitelerinde kendisini satanların milleti olmaz,böyle adamlar ABDdede,Rusyadada ve başka devletlerdede vardır.Söz konusu depremde zarar görenlerdir,bunlara yardım etmek insanilik düşüncesindendir.
Yavaş,yavaş:D
Kitayoza bir tüccardı,şimdi ajan oldu.Kitayoza abi,siyah ceketin sırı çıktı:lol:
Teğin,Saçma-sapan sözlerine güldüm doğrusu:D
Afferim,abe:cool:
Autswitch kampindan cikan Yahudiler de insandi... Hatta mazlum insanlardi... Ama birkac yila kalmadi Filistin'i doldurmaya basladilar. Sonra dagdan geldikleri yetmezmis gibi bagdakileri kovmaya yeltendiler. Ev sahibi Araplar hakli olarak karsi ciktiklarindaysa onlari paralariyla, silahlariyla ezdiler.
...
Ne olacak yani? 3 Cinli daha hayatta kalacak... Bu ne demek?
Cin'in Dogu Turkistan uzerinde baski kuran ordusundan 3 kisi eksilmemis olacak...
Ben birer birer eksilmesinden yanayim. Humanizm de bir yere kadar... Hem karsilikli... Biz onlara insanlik ediyorsak, onlar da isgal ettikleri yerlerdeki halka insanlik edecekler. Etmiyorlar mi? Oyleyse insanliga layik degiller demektir!
Sen İsraildeki sionistik rejim taraftarlarını Yahudilerle karıştırma.
Hay,aka,bunaqa sentimental (bir kam deb tushunilsin:lol:) hamma joyda bor.Türklarni yaxshisiyam bor,yomoniyam bor.
Deprem ile ilgili sağlam düşünen ve fikir bildiren adamlara (özellikle Oğuz) tşk ederim:D
KOYUNCU
05-19-2008, 10:39 PM
İkbal yanlış anımsadıgımı soyledim ya, ozur dilerim yinede cok cok
yavuz
05-20-2008, 02:21 AM
Sen İsraildeki sionistik rejim taraftarlarını Yahudilerle karıştırma.
Israil'deki "sionistik rejim taraftarlari" dediklerin kimlerdir bilmem de... Bildigim; bugun Israil vatandasi olan zat-i muhteremlerin gelip, o topraklarin ahalasini yerinden-yurdundan ettikleri, ustune bir de coluk-cocuk demeden hepsini ezdikleridir.
Bunu da oradaki bir siyasi parti elemanlari degil, Israil Devleti yapmaktadir. Butun Israil sucludur. 50 yildir devam eden bir sucu belirli bir kesime degil, ben butun Israil'in uzerine yikarim...
"Sionistik rejim taraftarlari" dediklerin Israil Devleti'ni yonetenler galiba...
TEĞİN
05-20-2008, 06:32 AM
ben daha önce gördüğümü söyledim. bu kolay değil. Çin ile ilgili ne varsa Çin yanlısı konuşuyor. şaşırtıcı. ben bilmem benim peşimede orada ajan takıldı aynı onun gibi konuşuyodu. tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum. kitayoza günahını aldıysam kusura bakma. ama bu işlerde hiçbir zaman duygusal davranamam. Kitayoza Urumqide görüşürüz inşallah. ya da bilemicem.
KOYUNCU
05-20-2008, 06:40 AM
ben daha önce gördüğümü söyledim. bu kolay değil. Çin ile ilgili ne varsa Çin yanlısı konuşuyor. şaşırtıcı. ben bilmem benim peşimede orada ajan takıldı aynı onun gibi konuşuyodu. tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum. kitayoza günahını aldıysam kusura bakma. ama bu işlerde hiçbir zaman duygusal davranamam. Kitayoza Urumqide görüşürüz inşallah. ya da bilemicem.
1-yanlı konuşuyor
2-nerden biliyor, her China ile alakalı konuyu anında bulup cevap veriyor
3-bu foruma 2-3 defa kimlik hırsızlıgı yapan siteler hakkında konu açtı, direkt link verdi, sil dedik yazma dedik o devam etti.
4-bu kişisel sebeb: avatarı nicki bana bir cinliyi hatırlatıyor.
Bütün bunlar tesadüf olabilirmi, olabilirsede cok zor bir tasadüftür
Ahde Vefa
05-20-2008, 08:54 AM
Cinliler ve Ruslar tarihi dusmanlarimizdir, Cinlilerin Dogu Turkistan'da, Ruslarin da butun Turk cografyasinda yaptiklarindan sonra gunahimizi bile vermememiz gerekir.
Bencil'lik degil, onurlu bakis'tir bu!
Dogu Turkistanli kardeslerimiz inim inim inlerken insanligi umursamazken bu devlet Cin'e bir kraker parcasi gonderiyorsa, yaziklar olsun derim, baska da birsey demem.
Hem Cin Hukumeti zaten nasil yok ederim bu nufusu diye kara kara dusunuyordu, firsat iste, yardim etmesin depremzedelere... :lol:
Ben zaten kahrolasi Cin hukumetinden bahsetmiyordum tabi ki, benim demek istedigim sey farkliydi aslinda.
Turk insani bu dunyada insanlik adina okadar buyuk isler becermis ki, onun icin Cin'deki can cekisen cocuga da yardim ederiz, herhangi baska bir milletin ahfadina da merhamet ederiz seve seve.. bu bizim kanimizda vardir guzel kardesim, bkz. Nizam-i alem
KOYUNCU
05-20-2008, 09:30 AM
Ben zaten kahrolasi Cin hukumetinden bahsetmiyordum tabi ki, benim demek istedigim sey farkliydi aslinda.
Turk insani bu dunyada insanlik adina okadar buyuk isler becermis ki, onun icin Cin'deki can cekisen cocuga da yardim ederiz, herhangi baska bir milletin ahfadina da merhamet ederiz seve seve.. bu bizim kanimizda vardir guzel kardesim, bkz. Nizam-i alem
Bizim koyde bir imam vardı, anası babası bakımsızlıktan oldu, babasının olusunu ne zaman sonra ogrendiler, sonra o imam hutbede ana baba hakkında bahsetti, bizim koydeki kabadayı tipinin biri cıkıverdi, ulan senin baban sefaletde oldu be, sen bu vaazı kendine ver bizim ihtiyacımız yok dedi.
Ve halk vaazı dinlemedi.
Bunun gibi kendi kardeşin acken kendi kardeşinin durumu kotu iken tutup duşmanına zor durumda diye yardım et, sonra cık nizami alem de, abicik o zaman alakaya maydonoz derler adama
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.