View Full Version : Turk Tarih Sohbeti, Soralim, Cevaplayalim, Bilgilenelim, Bilgilendirelim
Turan Han
05-18-2008, 02:28 PM
Türk tarihini nekadar iyi biliyorsunuz? Sizce hangi dönemler Türk tarihinin en iyi dönemlerindendi. Gök-Türk devriminin üc büyük gücü,Türkler, Mongolar ve Cinler arasinda sizce en basarili olani hangisi olmustur( uzun süreye bakarak).Bütün bilgilerinizi koyun ortaya.Varsa düzeltilecek konular düzeltelim.Varsa ögrenecek konular ögrenelim.Her olay üzerine bir ayri Sohbet acilabilir.
Asina ( Asena),Ergenekon-Türkün tarihinde Kurt'un (Börü'nün) rolü.
Nuh efsanesini bilirmisiniz? ve bircok akliniza gelen tarihi olaylar.
kurshad
05-18-2008, 02:57 PM
Türk tarihini nekadar iyi biliyorsunuz? Sizce hangi dönemler Türk tarihinin en iyi dönemlerindendi. Gök-Türk devriminin üc büyük gücü,Türkler, Mongolar ve Cinler arasinda sizce en basarili olani hangisi olmustur( uzun süreye bakarak).Bütün bilgilerinizi koyun ortaya.Varsa düzeltilecek konular düzeltelim.Varsa ögrenecek konular ögrenelim.Her olay üzerine bir ayri Sohbet acilabilir.
Asina ( Asena),Ergenekon-Türkün tarihinde Kurt'un (Börü'nün) rolü.
Nuh efsanesini bilirmisiniz? ve bircok akliniza gelen tarihi olaylar.
Turk tarihinin en iyi donemleri Caka bey zamaninda yasanmistir. Bati Anadolu'da hakimiyetini kurmus ,Trakya'daki Pecenek Turkleriyle birlesip Istanbul'u fethe dahi kalkismistir. Ilk Turk donanmasini kurmustur. Izmir Caka beyin devletinin baskentidir, Turk tarihi bu donemde, kimilerine gore, inkisafa gecmistir.
Bu forumda tek tuk de olsa Caka bey taraftari bulunur, bunlar aslen Izmirli olup, Izmir'in dunya baskenti olmasi gerektigini duslerler.
Halen "Ah Caka bey, n'olaydi olaydi, senin devletin yuruyeydi de su Izmir hep baskent kalaydi" derler; bol buzlu rakilarindan koca bir yudum alip deniz cipurasinin kultur cipurasina olan ustunlugunden dem vurup ,rakinin balikla ille de rokayla icilmesi gerektigini anlatarak muhabbete devam ederler....
Ben soruyorum o zaman.
Turklerin ataları Turkler midir yoksa baska milletlerin karısımından mı turemislerdir? Alın tartısın bende ogreneyim.
Seckjin Khan
05-18-2008, 03:55 PM
Ben soruyorum o zaman.
Turklerin ataları Turkler midir yoksa baska milletlerin karısımından mı turemislerdir? Alın tartısın bende ogreneyim.
Türkler derken Anadolu Türkü mü yoksa özTürk mü?
Türkler derken Anadolu Türkü mü yoksa özTürk mü?
Niye biz ozturk degil miyiz? :)
İlk Turkleri diyorum, atalarımız....Kimi ırk bilimcilerine gore Mogollardan, kimilerine gore Aryanlardan...Cok arastırma yapmadım.
Seckjin Khan
05-18-2008, 04:15 PM
İlk Turkleri diyorum, atalarımız....Kimi ırk bilimcilerine gore Mogollardan, kimilerine gore Aryanlardan...Cok arastırma yapmadım.
Anadolu Türkü bizim Öz dediğimiz Orta Asya'da ki atalarımızla pek alakası yok o açıdan dedim ;)
Seckjin Khan
05-18-2008, 04:17 PM
Bu forumda tek tuk de olsa Caka bey taraftari bulunur, bunlar aslen Izmirli olup, Izmir'in dunya baskenti olmasi gerektigini duslerler.
Halen "Ah Caka bey, n'olaydi olaydi, senin devletin yuruyeydi de su Izmir hep baskent kalaydi" derler; bol buzlu rakilarindan koca bir yudum alip deniz cipurasinin kultur cipurasina olan ustunlugunden dem vurup ,rakinin balikla ille de rokayla icilmesi gerektigini anlatarak muhabbete devam ederler....
İzmir'li olduğunu bilmyordum...
:cool:
Turan Han
05-18-2008, 05:05 PM
Evet güzel bir konu acti sayin Mgas.
Türkelrin atalari kimdir diyorsun. Benim bilgime ve arstirmalrimda sonuc alabildiklerimi kendimce degerlendirirsem.Türklerin aslinin isimce ilk bastan Türk olmasada, bizim Türk ismi ortaya ciktigindan buyana kulandimiz Türkdür.Kültürleri vardi ilk Türk ismini daha kullanmayan türk kabinelerin.Türklük kendine özgün bir irktir. Ayni Arablarin, Germanlarin,Skaninavlarin,kongo-Afrikanlarin,Slawlarin vs.
Birde asil irklar vardi büyük irklar(kusuruma bakmayin türkce kelime hazinem biraz zayifdir,maglum almanyada okudumdan ifade gücümde almancadir aslindan.siz anlamaya calisin,eger tam anlasilmasa)
Büyük irklar dedim: Avrupa irki(Europid) Asya irki(Mongolid)Afrika irki (Negrid) Australid ve Indianid(kizildereliler) ama Indianidlerin özelikleri Mongolide yakindir.
buna bakarsa biz demeki mongolidmisis.ama Mongolid ne demek: Ufak, Sayif;Ten rengi sari gibi,bazende sarili kirmizili ve karagibi karisimli,düz siyah sacli,ince sakal biyik( Tek tük)göz etrafinda olusan kirisiklar(mongol kirismasi)Bademli gözler,Ufak burun,nadir vücuda kilar,kisa kolar bacaklar, soguka dayanikli insanla.evet bu tür insanlar Mongolid ama illaki Mongol deyil.cine bakarsak o bölgenin en eski ve en gelismis insanlarina sahipti o zamanlar.Mongolar ise türkler gibi daha cok cadirlariyla göc eden insanlar.Devamli at üstünde.sonucda ilaki karismis o bölgede yasayan tüm insanlar birbirleriyle.kacinilmaz birsey.Cogu kimse türkler mongolardandir derler, evet mongloid dir ama Mongol deyildir.Baska türlü mongol da Türkden olabilir.Cengiz hanin Ordusunda karisik irktan savascilar bulunuyordu.cogu Mongol ve Türk ten olusuyordu.hatta türkler üst tabakada tercih ediliyordu.zamanin cin Dynastilerinde bile Daima Cin ordusunda TÜrk generaleri bulunur hatt gök-Türk zamaninda Cin lerin Khani bir Türk idi.Ismi aklima gelmiyor suanda.
Hunlularda karisik bir toplum idi.Mongol ve Türk karisimi Bir ordu Ve üst düzey Makamlarda yine Türk soyunda Askerler.Bunlar bu savaslardan dolayi kat etikleri yollardan dolayi bircok feth etikleri ülkelerin insanlariyal(kadinlariyla) ciftlesip, soyununilaki karisip, gitikcede hal degismeleri olusuyordu.Misal Iranlilarla cogu catismalar oluyor türkler devamli Iran topraklarina hüküm sürüyordu.Iran topraklarinda Yüzyilardir hüküm edenler oralarin insanlariyla iyice karismaya basliyor,giyimini kusamini adetini hatta edebiatini ve dilini oraya göre tüm olmasada degistiriyordu.O bölgeden hatta büyük Türk imparatorluklari batiya dogru hareket ediyor ve yine biraz degisik aliyordu.Bir gercektir ki Gök- Türkleri hakiki Türk idir, ve belki cok az, ama sanmam,tamamen saf Türk insanindandir.Yani ilk yaratildi atalarindan o yana devamli ayni kabile insanlarinda olusan türk insanlaridir.Cinliler Türkleri daima not etmisler ve dokumenlemisler.yani aslinda cinliler Tükleri Türklerden daha iyi taniyorlar.Cinlerin Türklere verdikler isim T'u- chueh, Tu- küe bazande Tür- küt. Cincede Manasi,Devler, büyükler( güc manasinda),( almancasini bilirim ama Türkcede bir kelimeyle aklima gelmiyor).Cin dokumenlarina göre, bu insanlar( millet) daha isimleri Türk olarak gecmeden önce o bölgelerde büyük roler oynadiklarini gösteriyor. hata, isadan 3000 sene öncesinekada Proto_türkce dilinin konusuldu söyleniyor.Yalniz tüm sölentilerin bir ortak yani su, Türkce konusan ilk insanlarin Altai bölgesinde yasadiklari.Yukarida yazmistim Nuh efsanesini bilirmisiniz diye.Söyle der. Tufandan sonraNuhun oglu Yasef'e Turan denilen Türk topraklardan düser,efsanelerde Türkler bu Yasef den gelmisler. yasefin ogularindan birisinin ismi Maruh ve onun lakabida Türk müs.Türkceyide ilk defa ortaya cikaran bu kisiymis.Bundan dolayi kendisine de Türk deninmis.
ama iste bu bir efsane. varmi gercegi bilinmez.
Sonucda biz Türkler yani atalarimiz öyle yollar arkada birakmislarki mümkünmü buzamanda birazcikta olsun Feth edilen bütün devletlerin insanlariyla karismamamiz.ama karismalar sadece, veya cogunlukla Batiya dogru hareket eden Türk kabinelerinde olusmustur. doguda kalanlar halan aynidir.Birde bizim farkimiz budu cinden Mongoldan. Biz Obamizdan cikmisiz Kitalar Feth etmisiz.Türk insanini dagitmis Balkanlardan Taa sibiryanin en Dogusuna kadar.Her adimimizda Türkün Gücü yayilmis Dünyanin herbiryanina. E Birde Mongolara bakin. O zaman neydin ne oldun.Su anda hic birsey degiler. Birde Cinlilere bakin.Kalmislar binlerce sene ayni yerlerinde.sikistiramiyorlar artik toplumunu topraklarina.neyapsin türk koskusundan cikamamis ki diktikleri Duvarin disina. birde Dünyani en Uzun duvari yani.Birde az kalsin yok ediyorlarmis Türk irkini(ergenekon davasi,Asina ve cocuk).
demeki bir türk gercekten dünyaya bedelmis.hic düsündünüzmü bu olayi?
neyse.bakalim baska nasil teoriler var.
Selamlarla
Turan Han
Qarama
05-18-2008, 05:44 PM
Türkiye'de ki türkler kari$di kimi cok kimi az birde bunu unutmiyalim, Anadoluya hem Osmanli hem Cumhuriyet tarihinde hep göcler oldu, Balkanlardan, Orta dogudan, Kafkasyadan hep insanlar göc etti bunlar artik Türk olarak geciyor.
Bir Fransiz tarihciye göre ($u an ismi aklima gelmiyor) Türkler Anadolu'ya girerken (1071) tüm Anadoludaki nüfusun 10% anca olu$uyordu.
Bir Fransiz tarihciye göre ( an ismi aklima gelmiyor) Türkler Anadolu'ya girerken (1071) tüm Anadoludaki nüfusun 10% anca olu.
Bunun dogru oldugunu hic sanmıyorum. Turkler ilk anadoluya geldiginde "biz buraya sıgmayız" deyip girmemislerdir.
Ufak, Sayif;Ten rengi sari gibi,bazende sarili kirmizili ve karagibi karisimli,düz siyah sacli,ince sakal biyik( Tek tük)göz etrafinda olusan kirisiklar(mongol kirismasi)Bademli gözler,Ufak burun,nadir vücuda kilar,kisa kolar bacaklar, soguka dayanikli insanla
Biz boyle degiliz. Ayı gibi vucut,Ten rengi beyaz gunes gordu mu hafif pembe, hafif kıvırcık sac, kalın bıyık, hafif kahvrenegi normal goz, hayvani burun, vucuda olabildigince kıl, hayvani kollar ve bacaklar, soguga oldukca dayanaklı!
En azından soguga dayanıklı kısmı tuttu. Simdi ben yukarıdaki ozelliklere gore ne oluyorum? Beyaz ırk mı?
Turan Han
05-19-2008, 04:06 AM
Türk geni tasiyan her insan Mongolid kökenlidir.Bu saaten sonra bunlarin hepsin türkiyede yasayan türklerde bulabilmek nerdeyse mümkün deyil.Sayin Mgas uzun uzun yazdimya, nekadar Batiya hareket etmisis, batiya yerlesmisis, hep degisik almisis.Cekik gözlü Türk yokmu daha türkiyede.Belki sonradan ortaasyaTürk devletlerinden göcmüslerdir,belkide eskiden beli Türkiyede yasiyorlardi,hic deyismeden. Bende Kiliyimdir ,siki sakalim biyim cikar,uzun boylu sayif da deyil.ama u demek deyildirki,türk deyiliz.biz o soguk daglikli bölgeleri terk edip, bambaska bir bölgeye yerlestik.Iklimi degisik, havasi,suyu yiyecegi,herseyi degisik.Benim anam Türkmen,Babam Ortaanadolu Türkü.
Arablar Europiddir,Avrupa Irkindan(Indo-germane),Iranlilarda öyle.Zaten ilk Türklerin en cok karisabilecegi imkani olan toplum. Basta Mongolar olmak üzere,Iranlilarla,Afganlarla,Arablarla ve daha sonra Avrupa toplumuyla(Balkanülkeleri,Ruslarla,Yunanlarla).Zat en butür karismalari anlayamayacak Türkiyeli insani yoktur.Cünkü artik Pekde birbirimize benzemiyoruz.Mgas dedigibi, beyazimizda var karamiza var, sarimizda var, kirmizimizda var.Kivircik sacli, düz sacli.nerdeyseher sifatan.Halbuki Türkün Altai bölgesinde yasadinda durum farkliydi.ozamanlari Türkler Cinlilerden,Mongolardan zor ayir edilebiliyordu.
Türkiye Cumhuriyetinde olan karisiklar zaten maglum.Türkiye de yasayan insanlara aslinda Türkiyeli de denilebilir.
Selamlarla
Turan Han
KOYUNCU
05-19-2008, 04:16 AM
Türk geni tasiyan her insan Mongolid kökenlidir.Bu saaten sonra bunlarin hepsin türkiyede yasayan türklerde bulabilmek nerdeyse mümkün deyil.Sayin Mgas uzun uzun yazdimya, nekadar Batiya hareket etmisis, batiya yerlesmisis, hep degisik almisis.Cekik gözlü Türk yokmu daha türkiyede.Belki sonradan ortaasyaTürk devletlerinden göcmüslerdir,belkide eskiden beli Türkiyede yasiyorlardi,hic deyismeden. Bende Kiliyimdir ,siki sakalim biyim cikar,uzun boylu sayif da deyil.ama u demek deyildirki,türk deyiliz.biz o soguk daglikli bölgeleri terk edip, bambaska bir bölgeye yerlestik.Iklimi degisik, havasi,suyu yiyecegi,herseyi degisik.Benim anam Türkmen,Babam Ortaanadolu Türkü.
Arablar Europiddir,Avrupa Irkindan(Indo-germane),Iranlilarda öyle.Zaten ilk Türklerin en cok karisabilecegi imkani olan toplum. Basta Mongolar olmak üzere,Iranlilarla,Afganlarla,Arablarla ve daha sonra Avrupa toplumuyla(Balkanülkeleri,Ruslarla,Yunanlarla).Zat en butür karismalari anlayamayacak Türkiyeli insani yoktur.Cünkü artik Pekde birbirimize benzemiyoruz.Mgas dedigibi, beyazimizda var karamiza var, sarimizda var, kirmizimizda var.Kivircik sacli, düz sacli.nerdeyseher sifatan.Halbuki Türkün Altai bölgesinde yasadinda durum farkliydi.ozamanlari Türkler Cinlilerden,Mongolardan zor ayir edilebiliyordu.
Türkiye Cumhuriyetinde olan karisiklar zaten maglum.Türkiye de yasayan insanlara aslinda Türkiyeli de denilebilir.
Selamlarla
Turan Han
Bizim sulalenin yarıdan fazlası cekik gozlu, hele bir amcam var, cin filimlerindeki kotu adam varya ona benzer
Turan Han
05-19-2008, 05:42 AM
Sayin Koyuncu, bu da sizlerin kökünüzün nekadar Ortaasyadan oldugunun bir ifadesidir.Ama bir arastirsan, ilk anadoluya gelenleriniz nezamanlarda gelmisler.Yani osmanli döneminin sonlarina dogrumu. cünkü Osmanli ordusunda cok sayida Türkistandan savascilar bulunurdu helki sonlarina dogru dahada cok.Bunlar anadoluya sonradan direk yollardan ( Non-Stop)geldikleri icin tabiki tam olarak sifatlari degismiyor.ani daha genleri taze sayilir.Genleri taze derken.Ortaasya Türk geni veAnadolu Türk genindeki Sifat ve vucüdung degisik yapilari.Ortaasya insaninin Sifati orijinal türk sifati oldugu icin anadoluda gitikce tazelik kayibetmis.Cumhuriyet döneminin basilarindabile ortaasyadan türkiye ye gelen türklerin, uzun geleceke Anadolu türklerine benziyecektir.
Benim abilerim bazilarida hafif cekikgözlü ve nerdeyse kilsizdir.
Selamlarla
Turan Han
KOYUNCU
05-19-2008, 06:18 AM
Ben soruyorum o zaman.
Aman bu ne zeka, ne kadar guzel soru bole bu:shock:
Aman bu ne zeka, ne kadar guzel soru bole bu
Napayım KOYUNCU senin kadar zeki degilim! Bagısla. Allahın belası normal zekalı "acaba atalarımız nereden gelme?" diye dusunen bir beyinsiz...Ha yok sana sorsam gel kufret de "lan ben 3 universite bitirmis, 6 master yapmıs...331 ıq su olan insanım, bana sordugu soruya bak DİNGİL!" diye de...Noluyor olm niye ustune alındın ki sen? Benim malsam kendime malım "bari yuzune soyleyeyim de mal oldugunu anlasın garibim" falan diye dusundun heralde...Hey Allahım ya!
KOYUNCU
05-19-2008, 06:43 AM
Napayım KOYUNCU senin kadar zeki degilim! Bagısla. Allahın belası normal zekalı "acaba atalarımız nereden gelme?" diye dusunen bir beyinsiz...Ha yok sana sorsam gel kufret de "lan ben 3 universite bitirmis, 6 master yapmıs...331 ıq su olan insanım, bana sordugu soruya bak DİNGİL!" diye de...Noluyor olm niye ustune alındın ki sen? Benim malsam kendime malım "bari yuzune soyleyeyim de mal oldugunu anlasın garibim" falan diye dusundun heralde...Hey Allahım ya!
ohaa, yok gari, estagfirullah o kadarda degil
KOYUNCU
05-19-2008, 06:49 AM
Bence 18 mayıs 1915i konuşalım
Turan Han
05-19-2008, 06:57 AM
Mgas sanirim Koyuncu öylesine takilmak istemistir sana.herkes istedigi konularla acilis yapabilir.ama konu türk tarihi ile ilgili olsun.Mgas bir konu acti.pek cokta yorumlar gelmedi,aceba herkez biliyorduda kendinemi saklamak istediler. Bircok Türkiye türkü ,Atayurdunun Türkiye topraklari oldunu saniyorsa, demeki Atalarinin kim oldunuda tam olarak bilemez.Mgasin sordu soru hatta dogru dürüst Bilimadamlari tarafindan bile tam olarak netlik kazanamamistir.Ama suna ortak karar almislar. Türk irki kendine özgün bir irk.diger hicbir irkla Kaynasarak ( Fusion) olusmamistir.
Koyuncudanda bekleriz bir konu.
Selamlarla
turan Han
Turan Han
05-19-2008, 07:00 AM
derken tam o sira acmis Koyuncu bir konu. ohalde eger Mgasin konusuna baska yorum yoksa, 18 Mais 1915 konusalim.
Bilge_Kagan
05-19-2008, 07:22 AM
Ufak, Sayif;Ten rengi sari gibi,bazende sarili kirmizili ve karagibi karisimli,düz siyah sacli,ince sakal biyik( Tek tük)göz etrafinda olusan kirisiklar(mongol kirismasi)Bademli gözler,Ufak burun,nadir vücuda kilar,kisa kolar bacaklar, soguka dayanikli insanla
Bu tanima gore, Kipcaklari nasil acikliyorsunuz ? Yahut eski Kirgizlari ( bugunku Kirgizlar tarihte gecen Kirgizlardan farkli bir halktir, bugunku Tuvalilar eski Kirgizlarin torunu olmaya daha yakin ). Kipcaklar tarih kayitlarina girdiklerinden beri sarisin bilinirler ( ilk kayit Bizans zamaninda adini unuttugum unlu bir tarihci ( vakanuvis mi demeliydim ? ) tarafindan aliniyor ve orada sarisinliklari vurgulaniyor. ). Ona keza eski Kirgizlarin kizil sacli olduklarina dair kayitlar da var.
Benim kisisel fikrim "Turk boyle olur" diye bir tanim koymak ziyadesiyle yanlistir. Zira insan fenotipi genetikten etkilense de bence cografya cok daha etkili oluyor, Turk cografyasinda dis gorunusu birbirine uymayan bir suru insan olmasinin sebebi budur.
Turklerin nasil ortaya ciktiklarina, kokenlerine gelince. Turkler Altayik bir ulustur ve Turkler'den gayri bir suru Altayik ulus vardir ( Tunguz'du, Mancu'ydu, Mogol'du, Buryat'ti, Japon'du, ivirdi zivirdi ). Bunlar bugun birbirinden buyuk olcude ayrik uluslar olduklarina gore, elbette baslarda millet bilincine sahip olmayan bir toplulugun parcalariydilar, sonradan ayrildilar. Hatta ayrildiklari cografyaya gore bir millet olusturmus dahi olabilirler ( Kuzeydeki taygalarda, odunculuk ve avcilikla yasayan ve millet bilinci olmayan atalarimizdan "proto-Turk" diye bahsedildigine gore, bu ayrismanin bu durumun sonucu oldugu dusunulebilir. ). Kalkip Etrusklerin Turk oldugunu iddia etmek ne kadar mantiksiz olacaksa, Turklerin de Asya'da kendi halinde takilan bir takim gocebe gruplarin ortak payda olmaksizin birlesip millet bilincine ulastigini iddia etmek de o kadar anlamsiz olacaktir.
kurshad
05-19-2008, 07:23 AM
İzmir'li olduğunu bilmyordum...
:cool:
Izmirli degilim, etrafimdaki ve forumdaki Izmirlilerin fanatizmine bir gonderme yaptim. :mrgreen: Yalan mi? Izmir dunyanin baskenti degil mi? :lol:
yavuz
05-19-2008, 07:52 AM
Bunun dogru oldugunu hic sanmıyorum. Turkler ilk anadoluya geldiginde "biz buraya sıgmayız" deyip girmemislerdir.
:lol:
Girmemislerse biz uzaydan indik demektir, oyle mi?
Ya da sen "ilk" derken neyi kast ediyorsun?
Ilk'ten kastin 1071'se, soyledigin cok sacma olur, cunku Anadolu'ya girmisler ki, burdayiz...
Ilk'ten kastin daha onceleriyse, alinti yaptigin arkadas 1071'den bahsediyor, itirazin bosa...
Nerden baksan yanlis bu soyledigin Mgas. ;)
Izmirli degilim, etrafimdaki ve forumdaki Izmirlilerin fanatizmine bir gonderme yaptim. :mrgreen: Yalan mi? Izmir dunyanin baskenti degil mi? :lol:
İzmir'in fanatizmi,Aybikenin cürmü kadar yer yakar :mrgreen:
Paytitaht her zaman İstanbul'dur,öylede kalacaktır.
Girmemislerse biz uzaydan indik demektir, oyle mi?
Ya da sen "ilk" derken neyi kast ediyorsun?
Ilk'ten kastin 1071'se, soyledigin cok sacma olur, cunku Anadolu'ya girmisler ki, burdayiz...
Ilk'ten kastin daha onceleriyse, alinti yaptigin arkadas 1071'den bahsediyor, itirazin bosa...
Nerden baksan yanlis bu soyledigin Mgas.
Yavuz ben orada "Turklerin nufusu o kadar az degildir" anlatımını anlatmak amacıyla onu yazdım. 1071 de gidigimiz de oncesinden kırıma ugramadık degil mi?
KOYUNCU
05-19-2008, 09:01 AM
Sanırım kızı almaya başlık parası icin parası yetmedi, morali bozuk heralde.Baksana bir bu ne akıl lafından ne kadar turetti :(
Uzulme usta, şaban gibi bir tokat cevirir bulur buşurursun sen.... :):)
BOZ-OK
05-19-2008, 09:46 AM
Turk tarihinin en iyi donemleri Caka bey zamaninda yasanmistir. Bati Anadolu'da hakimiyetini kurmus ,Trakya'daki Pecenek Turkleriyle birlesip Istanbul'u fethe dahi kalkismistir. Ilk Turk donanmasini kurmustur. Izmir Caka beyin devletinin baskentidir, Turk tarihi bu donemde, kimilerine gore, inkisafa gecmistir.
Ooofff... Offf.... Zulf-u yare dokundun yine mirim... Bu isleri ehline biraksalardi tarih cok farkli gelisebilirdi ama maalesef olmadi... Kismet baska bahara artik... Hey gidi Denizatlarina suvarilik eden Caka Bey, Selcuklu'nun Bizans ile kurdugu kahpe tuzagina dustu, al ile avlandi efem... :(
kurshad
05-19-2008, 09:57 AM
Ooofff... Offf.... Zulf-u yare dokundun yine mirim... Bu isleri ehline biraksalardi tarih cok farkli gelisebilirdi ama maalesef olmadi... Kismet baska bahara artik... Hey gidi Denizatlarina suvarilik eden Caka Bey, Selcuklu'nun Bizans ile kurdugu kahpe tuzagina dustu, al ile avlandi efem... :(
Yukarida bir Izmir fanatigini okuyoruz. Aradan 900 yil gecmesi onu pek baglamaz ille de Caka bey,illa ki Izmir der. Osmanli'ya da gicikligi bu yuzdendir, madem bir Turk boyu Anadolu'da hakimiyet kuracakti oyleyse Menteseogullari hic olmazsa Aydinogullari olaydi diye hayiflanir durur..
Peygamberler diyari, efeler mekani, evliyalar ocagi Izmir ah!!!!! :mrgreen:
Tabriz_Han
05-19-2008, 11:12 AM
Anadolu Turk gocu bazilari Malizgirtle baslayip bitigini saniyor.
Malizgirt'den sonra Mogol donemine kadar durmayan bir goc baslar, Mogol doneminde buyuk goc baslar sonra goc Timur donemine kadar yavaslar ondan sonra yine bir goc patlamasi baslar, son buyuk gocler Kafkaslardan ve Balkanlardan gelir.
Iran ve Azerbaycan Balkan gocu ve Anadolu'dan Irana buyuk Turk gocu haric durum ayni.
Aybike
05-19-2008, 01:43 PM
Kursad,Oguz..Siz ne kadar atarsaniz atin,IZMIR baska bir dunyadir..
Izmir elittir,kibardir ,zariftir..Izmir efeler diyaridir..Izmir roka ile raki icer,deniz cipurasi yer..Suni cipuranin yuzune bakmaz..Izmir deniz urunu yer zeytinyagli sebze yer..Izmir
kirolarin ve arablarin yemeklerini turk yemegi diye satanlara aldanmaz..Kebabi ,acili urfalari felan iplemez..ISTANBULMUS POOOOOOOOOH..:) ISTANBULA CAN KURBAN sehire lafim yok ama nerde istanbullu efendiler...nerdeeeeeee..bulun konusalim..Ise bakiin ya istanbulu savunmak sivaslilara kalmis hehehehehehheheeh :)
ohaa, yok gari, estagfirullah o kadarda degil
Yok yok o kadar. Ben bir yerimden elemnt uydurup o soruyu sormuyorum, bu konu hakkında bende kendi capımda arastırmalar yaptım, burada "Turan Han"'ın yazdıklarını zamanında da okudum
Mgasin sordu soru hatta dogru dürüst Bilimadamlari tarafindan bile tam olarak netlik kazanamamistir.
Bu sebeple bu soruyu sordum, cunku bende bu engele takıldım. KOYUNCU bu acunda bir sen degilsin uslu.
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:11 PM
Aklımın Zihnimin ve Kalbimin Başkenti...
İzmir'de yaşamayan bilemez o yüzden sizleri anlıyorum :cool:
Izmir elittir,kibardir ,zariftir..Izmir efeler diyaridir..Izmir roka ile raki icer,deniz cipurasi yer..Suni cipuranin yuzune bakmaz..Izmir deniz urunu yer zeytinyagli sebze yer..Izmir
kirolarin ve arablarin yemeklerini turk yemegi diye satanlara aldanmaz..Kebabi ,acili urfalari felan iplemez..
Aybike Hanım Turklerin ana besin kaynagı kırmızı etdir. Simdi Yunanlıların duskunu oldugu sebze,deniz urunlerini...bize "ama ne kadar elitiz" diye koyup, bizim etimize de "kro isi" demeyin...
Aybike
05-19-2008, 03:23 PM
TURKLER eti kebap olarakmi yermis yoksa haslamasini,kizartmasini mi yermis ATMA mgas...
Ayrica ne yunani be onlarin yemeklerinin adi bilem turk :)
yunan ne anlar yemekten....bunu burdaki kosta bilem diyooooo...
"Gardas ben yemek yapmasini istanbulda ogrenmisim bura devam ediyorum"
valla aynen bole diyo....:)
Kurban olun siz izmireeeee Alllahin kiskanclari siziiiiiiii.........
Aybike
05-19-2008, 03:27 PM
Aklımın Zihnimin ve Kalbimin Başkenti...
İzmir'de yaşamayan bilemez o yüzden sizleri anlıyorum :cool:
YA-SA-YA-MA-YANNNNNNNNNNNN......:)
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:28 PM
TURKLER eti kebap olarakmi yermis yoksa haslamasini,kizartmasini mi yermis ATMA mgas...
Ayrica ne yunani be onlarin yemeklerinin adi bilem turk :)
valla aynen bole diyo....:)
hem sebze hem et hertürlüsünü severiz :cool:
zeytinyağlı yaprak sarması :rolleyes: :lol: gece gece canım çekti bak :)
Aybike
05-19-2008, 03:29 PM
Simdi IZMIRDE olmak vardi beeeeeeeee
Ayrica ne yunani be onlarin yemeklerinin adi bilem turk
valla aynen bole diyo....
Aybike hanım etin her turlusunu yemisizdir "aman haslamayın ha" diye bir mantık yok. Yanısıra "iskender,döner" gibi çokca tuketilen yemek cesitlerimiz de var. Bunun dısında zaten kavurma,haslama,dalak...diye falan evde yapılan yemekler.
Ben Yunanlılarla deniz urunleri konusunda kafa tutusmam. O adamlar denizin cocukları.
Şimdi kebap arap işi de çipura Türk işi mi?
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=%C3%A7ipura
isim, hayvan bilimi (çipu'ra) Rumca
Ha bana demeyin "o hayvanın adı" diye, Urfa,Adana da kebap yemegin genel adı iste. Siz cipura ile yaptıklarınızı kendimizin olarak goruyorsanız Adana,Urfayı da goreceksiniz.
Aybike
05-19-2008, 03:34 PM
cipura turk isi kardes...Ayrica yunanlilar denizin cocuguda biz onun bunun cocugumuyuz .
yarim adayiz uleyn...yoksam sen hala 1071 yalanina inananlardanmisin...:)
Talihimize edem komsumuz arab...yunanistanin sinir ulkelerine yakin bolgeleride o ulkenin yemeklerini yapiyor napim simdi ben sinira yemek kotasimi koyalim..
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:35 PM
Ben Yunanlılarla deniz urunleri konusunda kafa tutusmam. O adamlar denizin cocukları.
Piri Reis e ayıp etme istersen :rolleyes:
Bizde Denizin Çocuklarıyız...
cipura turk isi kardes...Ayrica yunanlilar denizin cocuguda biz onun bunun cocugumuyuz .
yarim adayiz uleyn...yoksam sen hala 1071 yalanina inananlardanmisin...
Cipura Rumca
Kebap Arapca
Cipura ile yaptıklarınız Turk isi oluyorda
Adanalının kendi yaptıgı kebap niye Arap isi oluyor Aybike Hnaım?
Piri Reis e ayıp etme istersen
Konu nerede dogdugumuz. Adamlar denizde dogmus, denizde yasamıs...Bizim dogdugum yerlerde deniz mi vardı? Biz binlerce yıl deniz gormeden yasarken adamlar binlerce yıl denizlerde yasadılar. Simdi bizdeki bircok deniz canlısının adının Rumca olması da son derece doğal. Bizim tatlımız,etimiz,sut utunlerimiz...iyidir (olması gerekende bu), adamların deniz urunleri. Biz onların dilinde cipura deriz onlar bizim dilimizde yogurt. Takılmayın bunlara.
Aybike
05-19-2008, 03:39 PM
bak kardes..
bi kerem turk fazla baharat kullanmaz..
ve evi baharat artigi kokmaz....:)
eti de yer otuda..ama yemek yapma tarzi farklidir..ornek iskender..nefis bisey degilmi..
ha gelelim cipuranin adina BANANEEEEE......adet olmus her bir hayvan turune latince isim koymak..Ben mi koyuyom..Sn bide tib alemine bak bakalim bir halt anlicanmi...:)
Ben baligimi rokami tanirim...zeytin yagimi bilirim kuyruk yagini degil...iiiiii igreeenc..:)
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:40 PM
Cipura Rumca
Kebap Arapca
Cipura ile yaptıklarınız Turk isi oluyorda
Adanalının kendi yaptıgı kebap niye Arap isi oluyor Aybike Hnaım?
amma adamsın ya :lol:
çipuranın yunanca adını yazıp bu yunan yemeğidir denir mi ya :lol:
çipurayı akdeniz ve ege de her ülke yiyor ilk yiyen tapulu malı mı yaptı şimdi :) İspanya ve İsrail de de Çipura bulabilirsin Ortak deniz deriz biz buna oradan çıkan da asla birinin malı değildir ;)
bak kardes..
bi kerem turk fazla baharat kullanmaz..
ve evi baharat artigi kokmaz....
eti de yer otuda..ama yemek yapma tarzi farklidir..ornek iskender..nefis bisey degilmi..
ha gelelim cipuranin adina BANANEEEEE......adet olmus her bir hayvan turune latince isim koymak..Ben mi koyuyom..Sn bide tib alemine bak bakalim bir halt anlicanmi...
Ben baligimi rokami tanirim...zeytin yagimi bilirim kuyruk yagini degil...iiiiii igreeenc..
Ya Aybike Hanım gocebe, hayvancılıkla ugrasan bir milletin torunu olun, orta asyayla hic alakası olmayan zeytinden bahsedin, onun yagından bahsedin, ama Turk insanın atasından gelen yetilerle en cok kullandıgı kuyruk yagını kro isi gorun.
amma adamsın ya
çipuranın yunanca adını yazıp bu yunan yemeğidir denir mi ya
çipurayı akdeniz ve ege de her ülke yiyor ilk yiyen tapulu malı mı yaptı şimdi İspanya ve İsrail de de Çipura bulabilirsin Ortak deniz deriz biz buna oradan çıkan da asla birinin malı değildir
Ben Yunan yemegi demedim ben Aybike hanıma tepki gosteriyorum
Adanalının,Urfalının..kebabını adı kebap diye arap isi olarak goruyor o zaman cipurayı da yunan isi olarak goreceksin onu anlatmaya aclısıyorum.
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:45 PM
Ya Aybike Hanım gocebe, hayvancılıkla ugrasan bir milletin torunu olun, orta asyayla hic alakası olmayan zeytinden bahsedin, onun yagından bahsedin, ama Turk insanın atasından gelen yetilerle en cok kullandıgı kuyruk yagını kro isi gorun.
arkadaşım biz 1071 den itibaren buraya yerleştik müsade et de karekterimize işlesin...
Merak etme bizde Tandır yeriz :cool:
Aybike
05-19-2008, 03:46 PM
mgas itiraf et..
kebab adindan dolayi degil yapim seklinden dolayi arab yemegidir ve cok agird bir yemektir..
simdi biz eskiden boyleydik diye hala oyle olacak degilizki...Varmi deniz urunlerinin ustune
Allah bile denizden cikan her bir seyi mubah kilmis el insaf be..:)
ayrica oyledik diye oyle kalacak degiliz ya....degisim iyidir...:)
arkadaşım biz 1071 den itibaren buraya yerleştik müsade et de karekterimize işlesin...
Merak etme bizde Tandır yeriz
İslesin ben zeytin yagı kotudur,pisdir..demiyorum kuyruk yagının kullanılmamasına ya da onunla yapılan yemeklerin kro isi oalrak gorulmesine karsı cıkıyorum.
Aybike
05-19-2008, 03:48 PM
inatla diyorum...hala akillanmayana KIRO ISIDIIIIIIIIIIR ve oylede kalacaktir...
bi dakka ya burayi ozbeklerde okucak dimi ...
mgas itiraf et..
kebab adindan dolayi degil yapim seklinden dolayi arab yemegidir ve cok agird bir yemektir..
Yav biz cogu zaman Kebap bile demeyiz, Adana,Urfa...diye soyleriz gelir onumuze yemek.
Yanısıra onca turist "Torkis Kebab,Torkis Kebab" diye bosuna demiyor. Demek ki bizim kebabımız Arapın yaptıgından daha iyi. Cinlilerde,Araplarda...pirinc pisirir ama onların yaptıkları ile Ozbek pilavı bir midir?
simdi biz eskiden boyleydik diye hala oyle olacak degilizki...Varmi deniz urunlerinin ustune
Oyle de olalım dediginiz gibi de olalım...ama ozumuz olan seylerede cıkıp "kro isi" demeyin.
Aybike
05-19-2008, 03:50 PM
Dicem.....:)
Dicem.....
Jandarcam...:lol:
Aybike
05-19-2008, 03:52 PM
hahahahhahaha koptum burda nasil hatirladin sen onu :)
hahahahhahaha koptum burda nasil hatirladin sen onu
Oyle aklıma geldi :)
Aybike
05-19-2008, 03:56 PM
bisey yazamiyorum artik cunku gulmekten karnim agridi..
benimde aklima geldi ogun neler cektigim..cadalozdan..:)
Seckjin Khan
05-19-2008, 03:56 PM
İslesin ben zeytin yagı kotudur,pisdir..demiyorum kuyruk yagının kullanılmamasına ya da onunla yapılan yemeklerin kro isi oalrak gorulmesine karsı cıkıyorum.
bizim kültürümüz pek adana urfa vs... olmuyor gitmiyor napalım...
şimdi kordonda şu karede urfa adana yenmez ya :rolleyes:
http://www.resimcity.com/data/media/129/www.resimcity.com_izmir_resimleri_2_2.jpg
Sultanım konu bahane İzmir'de olmak vardı şimdi dedin İzmir'e gelemedin ama ben Kordon'u sana getirdim ;)
bizim kültürümüz pek adana urfa vs... olmuyor gitmiyor napalım...
şimdi kordonda şu karede urfa adana yenmez ya
Ya deniz kenarında oturan insanlara deniz cok ilgi cekici geliyor ancak ben bir dogulu olarak denize bakınca "ahh ahhh" demiyorum. Ornegin bende dagın basında karanlıkta yıldızları izlemeyi, dereye bakmayı falan severim...Zevkler farklıdır. (Ancak biz hem cipurayı hem Adanayı severek yiyecegiz yani karda sayılırız :lol:)
Seckjin Khan
05-19-2008, 04:04 PM
Ya deniz kenarında oturan insanlara deniz cok ilgi cekici geliyor ancak ben bir dogulu olarak denize bakınca "ahh ahhh" demiyorum.
kesinlikle bende onu diyorum ya İzmir'de yaşamayan İzmir kültürüyle büyümeyen anlayamaz diye...
Bende Dağlar arasında yaşayamam sıkıntı basar :lol:
Bu kareye en uygun kimse kusura bakmasın RAKI BALIK'tır... :cool:
Tabriz_Han
05-19-2008, 04:36 PM
Kebab ne Arap ne Kiro'dur, Turkun oz yemeklerindendir, her Turk toplumun kebabi var, Turkistanda Sisliq (shishliq/shashliq) olarak'da bilinir.
Kebab Arap kelimesi olabilir ama Araplar Kebaba ne diyor? Shawarma? Shawarma sozcuk nereden geliyor? Turkceden, Cevirme --> Shawarma.
Turkun oz yemeklerine hakaret edilmez.
Her Turk kebab/sisliq tip yemegi bilir, ama her Turk Kalamar bilmez.
Seckjin Khan
05-19-2008, 04:44 PM
Kebab ne Arap ne Kiro'dur, Turkun oz yemeklerindendir, her Turk toplumun kebabi var, Turkistanda Sisliq (shishliq/shashliq) olarak'da bilinir.
Kebab Arap kelimesi olabilir ama Araplar Kebaba ne diyor? Shawarma? Shawarma sozcuk nereden geliyor? Turkceden, Cevirme --> Shawarma.
Turkun oz yemeklerine hakaret edilmez.
Her Turk kebab/sisliq tip yemegi bilir, ama her Turk Kalamar bilmez.
celallenme yav kimse hakaret etmiyor aksine bende et yemeklerini çok seviyorum ama biz yanii Egeliler özellikle de İzmir'liler deniz ürünlerinin de hastasıyız o kadar...
Aybike
05-19-2008, 04:58 PM
Ben et sevmem....
Cok yiyenide sevmem ne o ole be...
ay bugunden sonra cok dusmanim olcek biliyom:)
kalamarada bayiliriiiiiiiiiim........:)
Turan Han
05-19-2008, 05:10 PM
Neyse, kabul edelim bu yemek kavgasini.türk mutfagininda türk tarihinde ayri bir yeri vardi.
Ama neyaziki anadolu halki bu zengin mutfakdan pekte bir sey görmezdi. Rahmetli Kemal Sunalin bir Filiminde Ekmegi Tavukcu tükkaninin camina bandirmasigibi.Tavukla ekmegin arasinda cam vardi. Osmanlidada Saray vardi. Osmanili mutfagi Sultan Murat dönemlerinde parlamiya baslamistir.Su bir gercektir ki Osmanlinin birinci siraya oturan yemegi Corba idir.bunun 101 türlüsü vardir.ozamanlari kizlar iyi corba yapmasini bilmese koca bulamazlarmis.
Bu kebap konusunu bilmem dogrumu anladim.siz kebapin araplarda geldinimi tartisiyorsunuz yoksa kebap isminin arabca oldugunumu. Türkün kökü nasil Altai bölgesindense,Kebapin Köküde Maras,Adana,Urfa Bölgesinden. Olabilir ismini arablarda koymus olabilir hatta bulmusda olabilir. nede olsa Osmanli Imparatorlugun Güneyinde cogunlukla araplar bulunuyordu ( Suriyeliler ).
Yemeklerin nerden geldini kimlerin ilk tarifeleri hazirladi tartisilabilir, ama girmeyelim Menü konularina.onun icinin yemek Tarifesi sayfalari var.Veya Osmanli Mutfagi diye sayfalar.Oralarda Yaziyor zaten Anadolu Halkin Yedi yemek cesitleriyle,Denize yakin yasayan halkin yemek cesitleri. Yoksa Anadolu halki nerden bilirdi Hamsinin ne oldunu.
Benim en güzel yapabildim yemek Kayganadir.cok severim kayganayi.bugünekadar benimkadar lezzetli kaygana yapaninada raslamadim.Bir kaygana Restauranti acsami diye düsünüp duruyorum.
Selamlarla
Turan Han
bir yeni konu geldi aklima.
Almanlar diyorki biz Türklere. 1. Dünya Savasini sizin yüzünüzden Kayib etik!
Neden aceba.Sizce dogrumu? ben kendimce cevablarini veriyorum. ama bakalim baska ne cevablar verilebilir.verecek cevabimiz varsa
Tabriz_Han
05-19-2008, 06:03 PM
Kebab Arap yemegi degildir hatta bir cok Arap ulkesinde Kebab bile yok, Kebabin oldugu Arap devletlerinde Kebabi "Shawarma" diyorlar, bu kelime Cevirmeden geliyor.
Yemeklerin tarihide var, buna onem vermeyince Rumcuklar ve digerler yemek calmaya baslar.
Kebab sadece Urfa, Adana, Halap'dan gelmez, Turk dunyanin her yerinde Kebab/Shishliq var, Tatar Shisliqi, Dogu Turkistanin Kawapi.
Doner Kebabin tarihide 18 yuz yillinda Bursada baslar.
Egerchi
05-19-2008, 10:57 PM
turpanda bundin qanche qanche zaman ilgirki kabab qezilmisi tepildi....bu hemmige jawap bolalaydu !!!
yavuz
05-20-2008, 02:29 AM
Yavuz ben orada "Turklerin nufusu o kadar az degildir" anlatımını anlatmak amacıyla onu yazdım. 1071 de gidigimiz de oncesinden kırıma ugramadık degil mi?
Butun Turklerin Anadolu'ya goc etmedigini, o donemde Iran'da da Turklerin yasadiklarini, Selcuklu sinirlarinin Misir'a-Hicaz'a kadar uzandigini, daha once butun Anadolu'da Ermeni'den, Rum'a, Gurcu'den, Arap'a kadar onlarca degisik milletten insanin Roma tebaasi olarak yasadigini, buraya Turkler'in akin ederek geldiklerini ve Turklere Malazgirt'te karsi koyan karma-Roma ordusunun Turk ordusunun kac kati oldugunu...
...dusunursek, daha dogru bir sonuca varabiliriz...
Elbet de Turkler Anadolu'ya geldiklerinde sadece %10 kadardi. :cool:
yavuz
05-20-2008, 02:42 AM
Bir de baslik altinda gorup uzuldugum bir konu var.
Dogu Anadolu'daki nefis lezzetleri olan acili et yemeklerimize "kiro isi" gibi bir tabir kullanilmis.
Yanlis!
Biz bin yildir bu topraklardayiz ve bu donem icinde iki koca imparatorluk eskittik ve bunlardan ikincisi olan Osmanli, ulastigi sinirlar icerisinde mukemmel bir Osmanli kulturu olusturmustu. Ornegin; ana mimari hatlarinin cevresinde yerel motiflerle birlikte imparatorlugun her tarafinda olusturulan eserlerde bir "Osmanli mimarisi" goruluyordu. Bu Roma da boyleydi. Yani, Osmanli, ozellikle de Turk tebaasi olan yerlerde kendi karma kulturunu olusturabilmisti. Uskup neyse, az bir farkla Iskodra da, Bosna da, Bursa da, Izmir de, Karaman da, Alanya da, Antakya da, Mardin de, Urfa da oydu... Insanlar ayni dili farkli lehcelerle konusuyordu. Ayni orduya asker veriyor, ayni yenilgi icin uzuluyor, ayni vergiyi oduyordu...
Osmanli icin Bosnak imtiyazli sayilirdi diyebiliriz. Cunku Balkanlarin ortasinda Musluman'di ve Turk tebayla iliskisi normalin ustundeydi. Kirim Tatarlari zaten Turk'tu. Ermeniler Anadolu'nun daha eski sakinleriydi, Rumlar da oyle... Kurtler, Turk'ten ayri sayilmiyordu. Oyle ki; Hamidiye Alaylari olusturulmustu Kurtlerden(yanlis hatirlamiyorsam).
Iste bu karma kultur ulkemizde de devam etmektedir. Bugun Uskup, Iskodra, Bosna yoksa, Bursa hala var, Mardin hala var, Urfa hala var... Hala ayni ortak paydalar etrafinda suren bir kulturumuz var. Urfa'nin kebabi var, Bursa'nin kestane sekeri var, Usak'in tarhanasi var. Butun memleket istisnasiz neyin hangi yorede yapildigini biliyor. "Bizim" diyor.
Simdi durduk yere Kurt vatandaslarimizi "kiro" diye adlandirmak, kucuk dusurmek yersiz. Eger, bir memlekette bir etnik unsur, bir digerini kucumsuyor ve benimsemiyorsa, onu reddediyorsa ona gidecek bir yer gostermek zorundadir diye dusunuyorum.
Bu yer, bugun Kandil olur, yarin bakarsin Diyarbakir... Tabii Kurdistan'in Diyarbakir'i, bizim degil...
BOZ-OK
05-20-2008, 04:59 AM
Yukarida bir Izmir fanatigini okuyoruz. Aradan 900 yil gecmesi onu pek baglamaz ille de Caka bey,illa ki Izmir der. Osmanli'ya da gicikligi bu yuzdendir, madem bir Turk boyu Anadolu'da hakimiyet kuracakti oyleyse Menteseogullari hic olmazsa Aydinogullari olaydi diye hayiflanir durur..
Peki, 900 yil oncesinde kalmayalim, Caka Bey diye tutturmayalim... Biz Egeliler uyumlu insanlarizdir, hadi Caka bey olmadi, bari bir Aydinoglu olsaydi... Dogrusu bir Aydinoglu'na itirazimiz olmazdi... :cool:
Peygamberler diyari, efeler mekani, evliyalar ocagi Izmir ah!!!!! :mrgreen:
:mrgreen:
Osmanli yonetimi altinda gecen sure biraz "farkli" bir tarz evliyalik gelistirmemize sebep olduysa da, sorumlusu "tavsani araba ile avlayan" Osmanli'dir, bizim bir gunahimiz yok... Valla... :mrgreen:
KOYUNCU
05-20-2008, 06:04 AM
Peki, 900 yil oncesinde kalmayalim, Caka Bey diye tutturmayalim... Biz Egeliler uyumlu insanlarizdir, hadi Caka bey olmadi, bari bir Aydinoglu olsaydi... Dogrusu bir Aydinoglu'na itirazimiz olmazdi... :cool:
:mrgreen:
Osmanli yonetimi altinda gecen sure biraz "farkli" bir tarz evliyalik gelistirmemize sebep olduysa da, sorumlusu "tavsani araba ile avlayan" Osmanli'dir, bizim bir gunahimiz yok... Valla... :mrgreen:
Amanında aman, aydın ogulları, esfane canım, 7 duvele nam salmış, bilmeyen yok.
Mesela aydınogullarının dunyaya hediyelerini bir saysan aklın durur.
Hele mesela git kazak sitesine sor, herkes bilir.
Ne buyuk ne buyuk. İzmir denilince akla geliverir.
Ayol izmiri kim bilir be......
Trapzon kadar bilinirligi yok.
Gecimliymiş, belli zaten cok gecimlisiniz.
Hatta birbirlerini yerken ligden duşen bir daha cıkamayan zaten orduspordu.
BOZ-OK
05-20-2008, 08:58 AM
Amanında aman, aydın ogulları, esfane canım, 7 duvele nam salmış, bilmeyen yok.
Mesela aydınogullarının dunyaya hediyelerini bir saysan aklın durur.
Azicik tarih dersi... :cool:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayd%C4%B1no%C4%9Fullar%C4%B1_Beyli%C4%9Fi
Buyuklugune gelince... Bence Aydinoglu beyliginin en buyuk yani, Caka Bey'den kalan denizcilik gelenegini surdurmeleri ve boylece denizciligi bilmeyen, sadece kara savascisi olan Turkmen boylarindan ileride bu milletin Akdeniz'i Turk golu yapacak olan donanma leventlerini cikarabilmis olmalaridir... Oyle ki, Osmanli Beyligi'nin askerleri Canakkale bogazindan karsiya gecip Trakya'da akin duzenlemek icin ondan bundan sal ve kayik dilenirken, Aydinoglu beyligi donanmasiyla Ege adalarina ve hatta Mora'ya akinlar duzenliyorlardi... Egelinin denizcilik geleneginin temelinde o cennet mekanlarin cok emegi vardir... :-)
Mimari ve edebi, diger kulturel katkilarini saymiyorum bile... :cool:
KOYUNCU
05-20-2008, 09:18 AM
Azicik tarih dersi... :cool:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayd%C4%B1no%C4%9Fullar%C4%B1_Beyli%C4%9Fi
Buyuklugune gelince... Bence Aydinoglu beyliginin en buyuk yani, Caka Bey'den kalan denizcilik gelenegini surdurmeleri ve boylece denizciligi bilmeyen, sadece kara savascisi olan Turkmen boylarindan ileride bu milletin Akdeniz'i Turk golu yapacak olan donanma leventlerini cikarabilmis olmalaridir... Oyle ki, Osmanli Beyligi'nin askerleri Canakkale bogazindan karsiya gecip Trakya'da akin duzenlemek icin ondan bundan sal ve kayik dilenirken, Aydinoglu beyligi donanmasiyla Ege adalarina ve hatta Mora'ya akinlar duzenliyorlardi... Egelinin denizcilik geleneginin temelinde o cennet mekanlarin cok emegi vardir... :-)
Mimari ve edebi, diger kulturel katkilarini saymiyorum bile... :cool:
Tarih dersini çok severim. Ama wikiye bakmam bile
Cakabeyi küçümsemedim ama benim dediğim şu, aydınogulları sadece o bolge için önem arzetmiş.
Yani tarihin silsilesini saracak bişey yok.Aşırı büyütülmeye gelmez
Karamanogulları karaman konya için neyse o. Hatta karamanogullarının dunyaya hediyesi var. Turkçe
yavuz
05-20-2008, 09:25 AM
Tarih dersini çok severim. Ama wikiye bakmam bile
Cakabeyi küçümsemedim ama benim dediğim şu, aydınogulları sadece o bolge için önem arzetmiş.
Yani tarihin silsilesini saracak bişey yok.Aşırı büyütülmeye gelmez
Karamanogulları karaman konya için neyse o. Hatta karamanogullarının dunyaya hediyesi var. Turkçe
Osmanli'nin farki ve avantaji, ucbeyligi olmasidir... Diger beylikler gibi ic mucadeleye girismesine ve kendisi kadar savasmayi bilen beyliklerle yipranmasina gerek olmadigi icin Roma ile savasmis ve basarili olmustur. "Ayni imkan Karesiogullari'nda da varken onlar neden Osmanli'nin yerini alamamistir peki?" denilebilir...
Onun cevabi basittir; Karesiogullari zaten veliahti kalmadigi icin Osmanli'ya baglanmistir. Asil sorulmasi gereken "neden baskasina degil de Osmanli'ya baglamistir kendini Karesiogullari?"
Cunku; Osmanli'ya Selcuklu Sultani'ndan veraset alameti olan bir takim esya gonderilmistir. "Peki o neden, Karamanogullari'na, Germiyanogullari'na vs. degil?" diye de sorulabilir...
Iste bunun cevabi var midir bilmem. :rolleyes:
Verilebilecek tek cevap; "Cunku, O Osmanli"dir!
Onlar Osmanlilardir... Tebaasi Orta Asya'dan gelir, devlet yonetimi Roma'dan... Soyu Karahanlilar'dan... :cool:
KOYUNCU
05-20-2008, 09:26 AM
Osmanli'nin farki ve avantaji, ucbeyligi olmasidir... Diger beylikler gibi ic mucadeleye girismesine ve kendisi kadar savasmayi bilen beyliklerle yipranmasina gerek olmadigi icin Roma ile savasmis ve basarili olmustur. Ayni imkan Karesiogullari'nda da varken onlar neden Osmanli'nin yerini alamamistir peki? diyebilirsin...
Onun cevabi da basittir, Karesiogullari zaten veliahti kalmadigi icin Osmanli'ya baglanmistir. Asil sorulmasi gereken neden baskasina degil de Osmanli'ya?
Cunku, Osmanli'ya Selcuklu Sultani'ndan veraset alameti olan bir takim esya gonderilmistir. Peki o neden, Karamanogullari'na, Germiyanogullari'na vs. degil? diye de sorulabilir...
Iste bunun cevabi var midir bilmem. :rolleyes:
Verilebilecek tek cevap; "Cunku, O Osmanli"dir!
dunurlugun dostluga kardeşlige donuşmesinden
BOZ-OK
05-20-2008, 10:48 AM
Osmanli'nin farki ve avantaji, ucbeyligi olmasidir... Diger beylikler gibi ic mucadeleye girismesine ve kendisi kadar savasmayi bilen beyliklerle yipranmasina gerek olmadigi icin Roma ile savasmis ve basarili olmustur.
Bu soylediginde cok buyuk bir tarihi gerceklik vardir ve kesinlikle tarihsel diyalektik acisindan onemli bir noktadir...
Tebaasi Orta Asya'dan gelir, devlet yonetimi Roma'dan...
O yuzden denilmistir ki, "Osmanli'da oyun bitmez" .... :cool:
Butun Turklerin Anadolu'ya goc etmedigini, o donemde Iran'da da Turklerin yasadiklarini, Selcuklu sinirlarinin Misir'a-Hicaz'a kadar uzandigini, daha once butun Anadolu'da Ermeni'den, Rum'a, Gurcu'den, Arap'a kadar onlarca degisik milletten insanin Roma tebaasi olarak yasadigini, buraya Turkler'in akin ederek geldiklerini ve Turklere Malazgirt'te karsi koyan karma-Roma ordusunun Turk ordusunun kac kati oldugunu...
Bizans ordusundan bahsediyoruz degil mi? Koca imparatorlugun ordusu, anadolu ordusu degil.
Aldıgımız bolgelerdeki halkların goc ettigini de hesaba kat o zaman. İstanbul'u aldıgımızda oradan kacan sanatcıların ronesans uzerindeki etkisinden bahsedilmez mi hep?
Ya da Osmanlının son yıllarında isgal edilen topraklarımızdan bize sıgınan Turklerden?
Yanısıra sizin %10 diye kesin konusmanız sacmalık. Hadi dersin "oldukca azdı" falan da %10 ne ayak? Kesin sayısal ifade veriyorsunuz birde, helal olsun.
yavuz
05-20-2008, 12:20 PM
Bizans ordusundan bahsediyoruz degil mi? Koca imparatorlugun ordusu, anadolu ordusu degil.
Aldıgımız bolgelerdeki halkların goc ettigini de hesaba kat o zaman. İstanbul'u aldıgımızda oradan kacan sanatcıların ronesans uzerindeki etkisinden bahsedilmez mi hep?
Ya da Osmanlının son yıllarında isgal edilen topraklarımızdan bize sıgınan Turklerden?
Yanısıra sizin %10 diye kesin konusmanız sacmalık. Hadi dersin "oldukca azdı" falan da %10 ne ayak? Kesin sayısal ifade veriyorsunuz birde, helal olsun.
1-Ben kesin birsey soylemedim. Asagi-yukari %10'dur...
2-Koca imparatorluk dedigin Roma, o donemde Anadolu'dan daha fazla topraga sahip degildi zaten.
3-Konu Turklerin ilk girdikleri zaman. Yani cok fazla bir goc soz konusu olamaz.
4-Balkanlar'dan bize goc edenlerin konuyla alakasi yok. Ama o kadar cok olmadiklari da bir gercek. Yani pek cok insan kacamadan heder olmustur Rumeli'nde.
Bu gocten 40 yil sonra cumhuriyetin kurulusuna bak, nufusumuz ne kadarmis?.. 10 milyon anca... Rumeli'den, Kafkasya'dan, surdan, burdan goc ede ede en fazla 10 milyon olabilmisiz yani...
Bir baska bilgi: Osmanli ulkesinin tumunde 1.mesrutiyet zamaninda 12 milyon gayri-Turk Musluman, 8 milyon gayri-Muslim, 10 milyon da Musluman-Turk vardi. (Bu butun kaynaklarda boyledir)
Bu gocten 40 yil sonra cumhuriyetin kurulusuna bak, nufusumuz ne kadarmis?.. 10 milyon anca... Rumeli'den, Kafkasya'dan, surdan, burdan goc ede ede en fazla 10 milyon olabilmisiz yani...
Yavuz nice savaslardan gectik, insanlarımız hep sehit oldu sen sadece nufusun geneline bakıyorsun ancak dikkatli incele o nufusu buyuk cogunlugu kadındır.
Yanısıra ben "Osmanlının Turkmen dusmanlıgı" diye bosuna yazmadım. Cem olayından sonra İran'a gocen milyonlarca Turkmen var. Sırf o kuyucu picleri anadolunun bir kosesinden girip bir kosesinden kese kese cıkıyordu. İnsanlarımızın o kadar az olmasında en buyuk etmenlerden biri de bu.
1-Ben kesin birsey soylemedim. Asagi-yukari %10'dur...
Bu kimin savı? Neye dayanarak soylemis bunu?
3-Konu Turklerin ilk girdikleri zaman. Yani cok fazla bir goc soz konusu olamaz.
Turkler girdiginde kollara ayrılıp Anadoluya ve ulkenin batısına dogru yayılmıstır. Hatta bu yayılım cabuk olsun diye komutanlara "aldıgınız yer sizindir" denilmisti. Turklerin anadoluya girisi ve ilk beylikler donemi arasındaki zaman farkına bakarsan anlayacaksın.
Yanısıra goc ozunde oteki guc topraklara girdigi anda daha cok yapılır. Yoksa kal arazinde, ek topragını, ver vergini...yasa. Girilen bolgenin eski gucunun tesvigi hemde halkın ilk guce baglılıgı sebebiyle goc olur.
Bir baska bilgi: Osmanli ulkesinin tumunde 1.mesrutiyet zamaninda 12 milyon gayri-Turk Musluman, 8 milyon gayri-Muslim, 10 milyon da Musluman-Turk vardi. (Bu butun kaynaklarda boyledir)
İyi de o zaman millet 90-100 milyondu da biz 30 milyon degildik, dunya nufusuna oranla normaldi işte.
Yanısıra kendinle celisiyorsun. 1.mesrutiyet zamaninda koca imparatorlukta 30 milyon kisi yasıyor bunların 20 milyonu Turk degil. Peki yuzyıllar once Osmanlının onda biri olmayan bizans topraklarında kac kisi yasaya ki biz %10 kalak aralarında?
yavuz
05-20-2008, 12:57 PM
Yavuz nice savaslardan gectik, insanlarımız hep sehit oldu sen sadece nufusun geneline bakıyorsun ancak dikkatli incele o nufusu buyuk cogunlugu kadındır.
Yanısıra ben "Osmanlının Turkmen dusmanlıgı" diye bosuna yazmadım. Cem olayından sonra İran'a gocen milyonlarca Turkmen var. Sırf o kuyucu picleri anadolunun bir kosesinden girip bir kosesinden kese kese cıkıyordu. İnsanlarımızın o kadar az olmasında en buyuk etmenlerden biri de bu.
Cem olayi demisken, Cem'e destek veren Turkmenlere bakip Turkmenleri Osmanli'ya karsi gorme. O donemde Venedikliler de Cem'den yanaydi. Cem, pisman da olmustur sonralari... Cem olayi dedigin olay guzel bir olaydir. Iyi tespitlerde bulunmak zordur, ama gereklidir. Yanlis tespitler icindesin Mgas. Yapma Mgas.
Bu kimin savı? Neye dayanarak soylemis bunu?
Yahu birader sen de Don Kisot gibisin... Ben heryerde oyle okudum, cok da inandirici ve mantikli geldi. :)
Turkler girdiginde kollara ayrılıp Anadoluya ve ulkenin batısına dogru yayılmıstır. Hatta bu yayılım cabuk olsun diye komutanlara "aldıgınız yer sizindir" denilmisti. Turklerin anadoluya girisi ve ilk beylikler donemi arasındaki zaman farkına bakarsan anlayacaksın.
Beylikler doneminde Turkler cogunluk durumuna belki gecmislerdir.
İyi de o zaman millet 90-100 milyondu da biz 30 milyon degildik, dunya nufusuna oranla normaldi işte.
Yanısıra kendinle celisiyorsun. 1.mesrutiyet zamaninda koca imparatorlukta 30 milyon kisi yasıyor bunların 20 milyonu Turk degil. Peki yuzyıllar once Osmanlının onda biri olmayan bizans topraklarında kac kisi yasaya ki biz %10 kalak aralarında?
Kendimle celismiyorum Mgas. Mantiksiz seyler soruyorsun...
Bunu ozellikle bu baslik altinda cok yaptin... :D
Cem olayi demisken, Cem'e destek veren Turkmenlere bakip Turkmenleri Osmanli'ya karsi gorme. O donemde Venedikliler de Cem'den yanaydi. Cem, pisman da olmustur sonralari... Cem olayi dedigin olay guzel bir olaydir. Iyi tespitlerde bulunmak zordur, ama gereklidir. Yanlis tespitler icindesin Mgas. Yapma Mgas.
Yavuz
Cem'e Papalık "Hıristiyan ol haclı ordularını emrine verelim, git anadoluyu al senin olsun" derken
Cem "Bir elime ayı bir elime gunesi koysalar ben bu davadan vazgecmem" demisti.
Fransızlar Papalıgı basıp, Cemi'i cıkarmadan Papa Cemi'i zehirlemisti, Cem yolda olmustu. Onların Cem yandascılıgı imge icindir.
Cem Turk kokenlidir, Turk insanı Cem'i cok sevmistir. Cem oldugunde anadolu da cok buyuk agıtlar yakıldıgıdan bahsedilir. Dusunsene adam Cem olunce Sah İsmail'in devletine gidiyor, su mantıga bak. O donemde Cem'i seven herkes İran'a gocse Osmanlı topraklarında belki 1 milyon Turk dahi kalmazdı.
Yahu birader sen de Don Kisot gibisin... Ben heryerde oyle okudum, cok da inandirici ve mantikli geldi.
Yavuz sadece sen okumuyorsun.
Beylikler doneminde Turkler cogunluk durumuna belki gecmislerdir.
Gokten basımıza cocuk mu yagdı ki oyle oldu acep? O kadar kısa zamanda zor yoksa. Diyarda %10 sun ne de olsa.
Kendimle celismiyorum Mgas. Mantiksiz seyler soruyorsun...
Bunu ozellikle bu baslik altinda cok yaptin...
Sen cevabını ver Yavuz, p q diye mantık tablosu cizmene gerek yok.
yavuz
05-20-2008, 01:25 PM
Gokten basımıza cocuk mu yagdı ki oyle oldu acep? O kadar kısa zamanda zor yoksa. Diyarda %10 sun ne de olsa.
"Goc"ten oluyo... ;)
Baska dillerde; hicret, migration... :lol:
Anadolu'ya goc surekli devam etmistir... Ozellikle ikinci beylikler doneminde Mogollar'dan kaca kaca Diyar-i Rum'u "Anadolu" etmisiz. :lol:
"Goc"ten oluyo...
Baska dillerde; hicret, migration...
Hadi canım? Akıllı bıdık seni!
Anadolu'ya goc surekli devam etmistir... Ozellikle ikinci beylikler doneminde Mogollar'dan kaca kaca Diyar-i Rum'u "Anadolu" etmisiz.
Gocmustur ben tersini sav etmiyorum zaten ancak size gore biz girdigimizde %10 duk sonra birden goctuler bir bakmısız anadoluda cogunluk olmusuz. Yok boyle bir sey.
Yanısıra Bizansla yaptıgımız savaslarda sayımısız dusuk olmasının onemli nedenlerinden biri bugun gerilla tipi diye tabir ettigimiz mucadele sekliyle dovusmektir. Zaten Turklerin bu topraklara dogudan girmesinin nedeni de budur. Buranın cografyası vur-kac icin oldukca uygun. Kalabalık,hantal...bir ordu ile gerilla tipi savasamazsınız. Dovusturecek 30 bin adamımız vardı da onla girdik sanmayın.
borcugin_2
05-20-2008, 03:57 PM
S.A.
Ohohoho... Az biraz da biz atalım bari.
Türkler zaten Anadolu, Karadeniz, Kafkas, Mezopotamya dolaylarında bundan 36 bin yıl önce proto Türkçeyi konuştular. Onlar Orta Asya'ya giderek bazı Moğolları özellikle Kazak, Kıpçak, Uzbek Türkleştirdiler ve tekrar geri geldiler. Türkler hiç bir zaman Orta Asya'dan gelmedi. Biz zaten Anadoluda idik gittik ve geri geldik. Oğuz Lehçesinin Etimolojik ve Morfolojik yapısı ile Kıpçak, Karluk Lehçeleri arasında en az 30 bin yıl var. :lol::lol::lol: Dünyadaki Türklerin % 70'i Oğuz kökenlidir ve Oğuz Lehçesini konuşur. Hiçbir Oğuz Lehçesi Proto Türkçeden kopmamıştır. :lol::lol::lol:
Selametle.
KOYUNCU
05-20-2008, 10:24 PM
ufff be konu nerden nereye geldi yok mu bu mgas işte o hep donduruyor konuları :):)
ufff be konu nerden nereye geldi yok mu bu mgas işte o hep donduruyor konuları
Devam edin beyler siz bizim konustugumuzu konusacak degilsiniz. Sorun sorunuzu
Aybike
05-21-2008, 05:07 AM
[quote=borcugin_2;969960]S.A.
Ohohoho... Az biraz da biz atalım bari.
Türkler zaten Anadolu, Karadeniz, Kafkas, Mezopotamya dolaylarında bundan 36 bin yıl önce proto Türkçeyi konuştular. Onlar Orta Asya'ya giderek bazı Moğolları özellikle Kazak, Kıpçak, Uzbek Türkleştirdiler ve tekrar geri geldiler. Türkler hiç bir zaman Orta Asya'dan gelmedi. Biz zaten Anadoluda idik gittik ve geri geldik. Oğuz Lehçesinin Etimolojik ve Morfolojik yapısı ile Kıpçak, Karluk Lehçeleri arasında en az 30 bin yıl var. :lol::lol::lol: Dünyadaki Türklerin % 70'i Oğuz kökenlidir ve Oğuz Lehçesini konuşur. Hiçbir Oğuz Lehçesi Proto Türkçeden kopmamıştır. :lol::lol::lol:
Selametle.[/quote
Aynen oyle :lol::lol::lol:
ben asla 1071 yalanina inanmadim,ermenilerin bizden once bu topraklarda oldugu kulliyen yalandir.diger yan insanlarinda :)
Karayılan
05-21-2008, 05:27 AM
Sonucta biz burdayız, burası bizim yurdumuz. Ne zaman geldiysek geldik orası cok da onemli degil. Geldik, kan doktuk, fethettik... Gozu olan ve g.tu yiyen varsa gelir alır, biz burdayız :cool:
Aybike
05-21-2008, 05:33 AM
ne zaman geldigimiz cok onemli isin puf noktasi da bu zaten..eger adam olupta cok onceleri burda oldugumuzu anlatabilsek ortada ne ermeni dallamalari ne de diger yan insanlar hak iddia edebilecek..onca bilim adamimiz ispata calisiyor ama bir baska onca bilim adamimiz(!) aldiklari para ve mevki yuzunden engellemeye calisiyor..LANET olsun onlara
ama sunda eminim bir gun hersey degisecek..!!!!!!
bizim lehimize..
Karayılan
05-21-2008, 05:57 AM
Hic de onemli degil bence Aybike hanım. Cunku Ermeniler, Kurdler, Rumlar, Araplar hatta Frigler, Hattiler, Hititler, Lidyalilar, İyonyalilar... vs de Anadolu'ya sonradan geldiler. Yoksa bunlar Allah'ın onları direk Anadolu'da mı yarattıgını iddia ediyorlar? Yoksa siyasette ve tarihte "once gelen kapar" diye bir durum mu soz konusu? Tarih tezlerini yakından takip ediyorum, en son Turukku diye bir kavimden bahsedilmisti. Bilmiyorum ne derece dogrudur ancak ben sırf ad benzerlikleri uzerine tez uretilmesinden yana degilim. Daha elle tutulur somut kanıtlara ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. Yoksa Gazanfer Ozcan'la benim akraba olabilmem gibi tezlerle bir yere varamayız...
yavuz
05-21-2008, 07:03 AM
Gocmustur ben tersini sav etmiyorum zaten ancak size gore biz girdigimizde %10 duk sonra birden goctuler bir bakmısız anadoluda cogunluk olmusuz. Yok boyle bir sey.
Oyle birsey zaten soyleyen olmadi Mgas. Afedersin, ama nerenden anliyorsun bilmiyorum. Turkler ilk geldiklerinde dogal olarak azdilar. Dogal olarak diyorum bak, yani bir anda cogunluk olabilemez sonradan gelenler, 11.yuzyildan bahsediyoruz... Daha sonra, onceden de dedigim gibi 2.beylikler donemine kadar, hatta Osmanli'nin yukselis donemine kadar gocler surmus ve Turkler ancak o zaman cogunluk olmuslardir. Uzun bir zaman diliminde yani. Anadolu eski ve zengin bir cografya oldugu icin, nufusunun da yuksek olmasi normaldir. Yani Turkler uc-bes insanin yasadigi bir yere degil koca Anadolu'ya goc etmislerdir. Ayrica, Rumeli'deki fetihler surekli olarak Anadolu'daki Turk nufusunu azaltmistir da...
Dikkatini cekerim, ta Rumeli'deki fetihlerin nufusu azaltmasindan bahsediyorum. Yani, senin dedigin gibi geldigimizde yarisini nufusumuzla isgal etmedik. Rumeli'nin fethine baslandigi siralara kadar goc almistir Anadolu...
Yanısıra Bizansla yaptıgımız savaslarda sayımısız dusuk olmasının onemli nedenlerinden biri bugun gerilla tipi diye tabir ettigimiz mucadele sekliyle dovusmektir. Zaten Turklerin bu topraklara dogudan girmesinin nedeni de budur. Buranın cografyası vur-kac icin oldukca uygun. Kalabalık,hantal...bir ordu ile gerilla tipi savasamazsınız. Dovusturecek 30 bin adamımız vardı da onla girdik sanmayın.
Anadolu'ya ayiracak ne kadar asker varsa o kadar askerle girmisizdir Mgas. "Kalabalik ve hizli" olmak, "az ve hizli olmak"tan iyidir. "Azdan az coktan cok gider, biz nasilsa hizliyiz, yipratiriz" gibi bi savas taktigi olmaz. Selcuklu'nun gonderdigi komutanlar var gucleriyle akin etmislerdir. 30 bin varsa 30 binle girmislerdir. Emin ol; 80 bin olsa 80 binle girerdik...
Ayrica, Anadolu'ya dogudan girisimiz bir sebebe baglanamaz... Doguda yasayan bir millettik ondan dogudan girdik. Atalarimiz Oguzlar, Sibirya'da yasiyor olsaydi da kuzeyden girerdik...
Mgas, kusura bakma ama birsey soracagim; aklin basinda mi? Kefirdeki alkol orani nedir? Yoksa kefir diye kimiz mi iciyorsun? Ya da kimiz diye tekila filan? Ne laflar ettin bu baslikta boyle ya? :D
Mgas, kusura bakma ama birsey soracagim; aklin basinda mi? Kefirdeki alkol orani nedir? Yoksa kefir diye kimiz mi iciyorsun? Ya da kimiz diye tekila filan? Ne laflar ettin bu baslikta boyle ya?
Afedersin, ama nerenden anliyorsun bilmiyorum.
Hadi bakalım kim kime daha cok hakaret edebilecek? Tartısma hazmedemeyen, tartısma mantıgını kavramayamayan...kisiler birbirine ne zaman duz gidecekler.
Hepsi az sonra!!!
Neyse boyle bir seye imkan vermeyecegim. Bu konuyu tartısmanın mantıgı vardır ama burada tartısmaya devam etmenin bir mantıgı kalmamıstır.
Mgas. "Kalabalik ve hizli" olmak, "az ve hizli olmak"tan iyidir. "Azdan az coktan cok gider, biz nasilsa hizliyiz, yipratiriz" gibi bi savas taktigi olmaz. Selcuklu'nun gonderdigi komutanlar var gucleriyle akin etmislerdir. 30 bin varsa 30 binle girmislerdir. Emin ol; 80 bin olsa 80 binle girerdik...
Burada bilgi yanlısı var sadece onu duzeltecegim. 30 bin kisi Allah bir daldım on kisi ucurdum aha kafa kesmekten kılıcım koreldi das yok mu das...diye dalmadı. Turk olunca insan superman olarak dogmuyor karsı taraftaki de asker...
Yapılan savas acımızdan bir saldırıydı bir savunma degildi. Yani savunma durumundaysan 3 kisi kalsanda savasırsın ama saldırı durumunda gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra saldırıya gecilir.
Savasın nasıl gectigini de okursan bu savas vur-kac olarak yapılmıstır. Atın basında okcular mızraklı Bizans piyadelerini armut gibi avlaya avlaya geri cekilmistir. Sonunda kanatları cokturunce Bizans ordusunu sıkıstırmıs ve perisan etmislerdir. Bu taktik haclılar girdiginde de uygulanmıstır. (vur-kac)
yavuz
05-21-2008, 07:31 AM
Neyse boyle bir seye imkan vermeyecegim. Bu konuyu tartısmanın mantıgı vardır ama burada tartısmaya devam etmenin bir mantıgı kalmamıstır.
Tartisilsin diye sacma sapan seyler soruyorsun Mgas... Hem de herkesin kabul ettigi gerceklere aykiri seyleri savunuyorsun.
Misal; Turklerin atalari da acaba Turk muydu?
Misal; Turkler Anadolu'ya neden dogudan girdiler?
Misal; Turkler Anadolu'ya girdiklerinde 10% muydu? (Bu guzel bir soru, ama savundugun sey cok sacma.)
Hayretler icerisinde bekliyorum siradaki sorunu. :rolleyes:
KOYUNCU
05-21-2008, 07:32 AM
Tartisilsin diye sacma sapan seyler soruyorsun Mgas... Hem de herkesin kabul ettigi gerceklere aykiri seyleri savunuyorsun.
Misal; Turkler Anadolu'ya girdiklerinde 10% muydu? (Bu guzel bir soru, ama savundugun sey cok sacma.)
Hayretler icerisinde bekliyorum siradaki sorunu. :rolleyes:
Onun yerine ben sorayım.
Tarih boyunca POLAT ALEMDARın oldurdugu kişi sayısı kac
Oldurttugu kişi sayısı kac
Yavuz bu bilimsel olarak acıklanamamıs bir sorudur. Varsa elinde belge bilgi goster. Asena falan iyi de burada bilimsel olarak dusunuyoruz.
Ben boyle bir soru sormadım.
Misal; Turkler Anadolu'ya girdiklerinde 10% muydu?
Bu soruyu da ben sormadım.
yavuz
05-21-2008, 07:44 AM
Onun yerine ben sorayım.
Tarih boyunca POLAT ALEMDARın oldurdugu kişi sayısı kac
Oldurttugu kişi sayısı kac
Isi civitmayalim. Burda elestiri amacli birsey soyluyorum...
borcugin_2
05-21-2008, 02:58 PM
[/quote
Aynen oyle :lol::lol::lol:
ben asla 1071 yalanina inanmadim,ermenilerin bizden once bu topraklarda oldugu kulliyen yalandir.diger yan insanlarinda :)
S.A.
İndi;
Bir Moğol ile Kazak, Uzbek, Karluk, Uygur, Tuva... DNA'sı, RNA'sı, genleri kanları ve dahi kemik yapısı bir oluyor da neden Oğuz Türklerininkiyle hiç örtüşmüyor? :lol::lol::lol:
İki; Sümerologlar ve bilinen tüm dilbilim yöntemlerince neden Kıpçak, Karluk ve Saka lehçesi yarı Moğol yarı Türkçe oluyor da Oğuz Lehçeleri neden aynı dil oluyor. İndi, Sümer dili, Mısır dili, Peçenek dili, İskit dili, Saka dili, yazılı tabletleri, şimdiye kadar bulunanlar, saklananlar, her şey ama her şey, Proto Türkçe olarak kabul ediliyor ve buna bilimsel yöntemlerle (bunu sormayın lütfen, lenguistic7etimoloji anahtar sözcük, biraz çalışıp araştırın) en az 36 bin yıl biçiliyor da, diğer azınlık Türkçe konuşan Kazak, Kıpçak, Uzbek, Uygurlara en çok (!) 6 bin yıl biçiliyor.
Üç, Orta Asyadan bulunan kazılardaki insanların DNA'sı 11 bin yıl öncekiyle bugünün aynısı, 27 bin yıl önce neden Mongoloid? Neden bugünküyle eş değil? Neden dolik ile brek arası bir melezlik var? Pekala, Anadolu daki bir kazıdan çıkan cesedin DNA'sı ile bugünkü Oğuz Türklerinin DNA'sı birbirine neden bu kadar benziyor ve Anadolu'dan çıkan cesetler 33 bin yıllık olmasına karşın neden hem tabletlerde ne de DNA'da, ne de morfolojide ne de dilbiliminde bir farklılık yok?
borcugin_2
05-21-2008, 03:00 PM
Tabi ki, Kazım Mirşan gibi tarihçiler ve bilim adamları bir zamanlar Türkler'in Peygamberimizin soyundan geldiğine inandırmaya çalışan şarlatanlarca ve onun yetiştirdiği Arapçı Nesepçi Ümmetçiler ce sevilmez! Sevilemez kardeşim, doğanın yasasına aykırı!
4 bin Müslüman subayı, Türk Moğol Kültürünce kutsal sayılan Sayan ırmağına aynı anda işeyerek alay ettikleri Cengiz tarafından karıları cariye, kızları boşğurkı, oğlanları köle yapıldı. Neden? Cami kutsal. Eyvallah, ama Sayan Irmağı değil. Öyle mi? Benim kutsalım ve senin kutsalın. Tarih diyor ki, Sayan ırmağı demek ki Camiden daha kutsaldı. Çünkü Şamancı, Tegşçi, Gök Tengrici Altın Soyun çocukları, Bağdat Camisinin ortasında Gök Tengriye Öç aldığı için dua eden Kıyat Soyunun Altın Çocuğu Cengiz Han Atalarının ruhuna saygı bağışladı ve dünya yüzünde Müslümanlara en az bin yıl daha yaşamayacakları ezici aynı zamanda acımasız bir anı bıraktı. Kıyat Soyunun Gök Tengrisi Bozkır Çocuklarının yanındaydı ama liyakatsız ve Peygamberinin Ticaret, Sınır, Devlet Ahlakından yoksun Vahabi Arap orijinli Subaylarından yana değildi, onları bozkurtun dişleri arasındaki bir tavşan gibi böğürttü! Öyle böğürtü ki, feryad ile figanları ve aynı zamanda azametleri bir anda Sayan Irmağının bir su zerresinden daha değersiz, adi, sıradan ve kişiliksiz oldu. Ve tarih Cengiz'in kahramanlığını hep bir barbarlık hep bir canavarlık olarak ele alacaktı. Çünkü; Camiyi kutsal ama Sayan Irmağını kutsal saymayan bir subjectif tarihçi şarlatanları bu seçilmemiş, ruhbanlaşmamış, şişirilmemiş karizmatik bozkır yiğidinin koyduğu törelerin neredeyse bin yıl hüküm süren yazısız kayıtsız kuralları karşısında her nerelere yazılıp çizilsede yenik kalacaktı.
Tarih diyor bunu. Hangi tarih? Arapçı, Nesepçi, Ümmetçi tarih değil? Çin kaynakları, Persian kaynakları, Batı kaynakları. Şimdi ben dinden mi çıktım? Doğru söylemek her şeye ragmen doğru söylemek. Okuduğunuz, beyninizin yıkandığı, ezberinize aldığınız tarih hep aldattı bizi.
5 milyonluk İsrael ile başa çıkamayan 200 milyonluk Arap Alemi oturur, tüketir, yer, içer, ......, vahabiliği sönmemiş sapkınlıklar içinde İslâm'a da kötü örnek olur yiyenlerinde karnını doyurur ilkel, çöl kültürüyle. Afiyet olsun.
Bir Kazak profesöre sormuşlar, kardeşim neden fizyolojik olarak Moğolsun, neden dilinin yaşı 5 bin yıl. Türk olarak görmediğin Oğuzlar 40 bin yıldır aynılar, dilleri, fizyolojileri, bir de onları suçlarsın Türk değil diye, sakın ola sen devşirilme olmayasın! Kazak profesör şöyle yanıtlar "Olsun be 5 bin yıldan beri bile devşirilip Türk olsak ta yinede güzel şeymiş Türk olmak". :D:D:D
Ha bir de Türkmenler vardır ki, dillere destan. Aslında Tonyukuk ya da Yarlıgus yontucusu yanlışlıkla bu taşlara 700 kere Türk demiş ama Men ekini koymayı unutmuş. Vay şerefsiz yontucular vay. Niye Türkmen diyecekken 700 kere Türk dediniz lan.
Herkes haddini bilmeli, dil uzatmamalı, olduğu gibi görünmeli ve asaletin kanda olduğunu unutmamalı. Cısss. Sayan Irmağı da Unutulmaz, Sakarya da!
Selametle.
Qarama
05-21-2008, 04:20 PM
S.A.
İndi;
Bir Moğol ile Kazak, Uzbek, Karluk, Uygur, Tuva... DNA'sı, RNA'sı, genleri kanları ve dahi kemik yapısı bir oluyor da neden Oğuz Türklerininkiyle hiç örtüşmüyor? :lol::lol::lol:
İki; Sümerologlar ve bilinen tüm dilbilim yöntemlerince neden Kıpçak, Karluk ve Saka lehçesi yarı Moğol yarı Türkçe oluyor da Oğuz Lehçeleri neden aynı dil oluyor. İndi, Sümer dili, Mısır dili, Peçenek dili, İskit dili, Saka dili, yazılı tabletleri, şimdiye kadar bulunanlar, saklananlar, her şey ama her şey, Proto Türkçe olarak kabul ediliyor ve buna bilimsel yöntemlerle (bunu sormayın lütfen, lenguistic7etimoloji anahtar sözcük, biraz çalışıp araştırın) en az 36 bin yıl biçiliyor da, diğer azınlık Türkçe konuşan Kazak, Kıpçak, Uzbek, Uygurlara en çok (!) 6 bin yıl biçiliyor.
Üç, Orta Asyadan bulunan kazılardaki insanların DNA'sı 11 bin yıl öncekiyle bugünün aynısı, 27 bin yıl önce neden Mongoloid? Neden bugünküyle eş değil? Neden dolik ile brek arası bir melezlik var? Pekala, Anadolu daki bir kazıdan çıkan cesedin DNA'sı ile bugünkü Oğuz Türklerinin DNA'sı birbirine neden bu kadar benziyor ve Anadolu'dan çıkan cesetler 33 bin yıllık olmasına karşın neden hem tabletlerde ne de DNA'da, ne de morfolojide ne de dilbiliminde bir farklılık yok?
Tabi ki, Kazım Mirşan gibi tarihçiler ve bilim adamları bir zamanlar Türkler'in Peygamberimizin soyundan geldiğine inandırmaya çalışan şarlatanlarca ve onun yetiştirdiği Arapçı Nesepçi Ümmetçiler ce sevilmez! Sevilemez kardeşim, doğanın yasasına aykırı!
4 bin Müslüman subayı, Türk Moğol Kültürünce kutsal sayılan Sayan ırmağına aynı anda işeyerek alay ettikleri Cengiz tarafından karıları cariye, kızları boşğurkı, oğlanları köle yapıldı. Neden? Cami kutsal. Eyvallah, ama Sayan Irmağı değil. Öyle mi? Benim kutsalım ve senin kutsalın. Tarih diyor ki, Sayan ırmağı demek ki Camiden daha kutsaldı. Çünkü Şamancı, Tegşçi, Gök Tengrici Altın Soyun çocukları, Bağdat Camisinin ortasında Gök Tengriye Öç aldığı için dua eden Kıyat Soyunun Altın Çocuğu Cengiz Han Atalarının ruhuna saygı bağışladı ve dünya yüzünde Müslümanlara en az bin yıl daha yaşamayacakları ezici aynı zamanda acımasız bir anı bıraktı. Kıyat Soyunun Gök Tengrisi Bozkır Çocuklarının yanındaydı ama liyakatsız ve Peygamberinin Ticaret, Sınır, Devlet Ahlakından yoksun Vahabi Arap orijinli Subaylarından yana değildi, onları bozkurtun dişleri arasındaki bir tavşan gibi böğürttü! Öyle böğürtü ki, feryad ile figanları ve aynı zamanda azametleri bir anda Sayan Irmağının bir su zerresinden daha değersiz, adi, sıradan ve kişiliksiz oldu. Ve tarih Cengiz'in kahramanlığını hep bir barbarlık hep bir canavarlık olarak ele alacaktı. Çünkü; Camiyi kutsal ama Sayan Irmağını kutsal saymayan bir subjectif tarihçi şarlatanları bu seçilmemiş, ruhbanlaşmamış, şişirilmemiş karizmatik bozkır yiğidinin koyduğu törelerin neredeyse bin yıl hüküm süren yazısız kayıtsız kuralları karşısında her nerelere yazılıp çizilsede yenik kalacaktı.
Tarih diyor bunu. Hangi tarih? Arapçı, Nesepçi, Ümmetçi tarih değil? Çin kaynakları, Persian kaynakları, Batı kaynakları. Şimdi ben dinden mi çıktım? Doğru söylemek her şeye ragmen doğru söylemek. Okuduğunuz, beyninizin yıkandığı, ezberinize aldığınız tarih hep aldattı bizi.
5 milyonluk İsrael ile başa çıkamayan 200 milyonluk Arap Alemi oturur, tüketir, yer, içer, ......, vahabiliği sönmemiş sapkınlıklar içinde İslâm'a da kötü örnek olur yiyenlerinde karnını doyurur ilkel, çöl kültürüyle. Afiyet olsun.
Bir Kazak profesöre sormuşlar, kardeşim neden fizyolojik olarak Moğolsun, neden dilinin yaşı 5 bin yıl. Türk olarak görmediğin Oğuzlar 40 bin yıldır aynılar, dilleri, fizyolojileri, bir de onları suçlarsın Türk değil diye, sakın ola sen devşirilme olmayasın! Kazak profesör şöyle yanıtlar "Olsun be 5 bin yıldan beri bile devşirilip Türk olsak ta yinede güzel şeymiş Türk olmak". :D:D:D
Ha bir de Türkmenler vardır ki, dillere destan. Aslında Tonyukuk ya da Yarlıgus yontucusu yanlışlıkla bu taşlara 700 kere Türk demiş ama Men ekini koymayı unutmuş. Vay şerefsiz yontucular vay. Niye Türkmen diyecekken 700 kere Türk dediniz lan.
Herkes haddini bilmeli, dil uzatmamalı, olduğu gibi görünmeli ve asaletin kanda olduğunu unutmamalı. Cısss. Sayan Irmağı da Unutulmaz, Sakarya da!
Selametle.
Türkiye'de herkes genetik olarak türk degil, Kafkaslar'dan Balkanlar'dan Orta dogu'dan Anadolu'ya yerle$en halklar ve yerli Anadolu halklari'da bugün Türk olarak geciyor. O DNA'nin benzemesi bundandir. Oguz türkler'i degi$memi$ ama karluklar, kipcaklar vs. degi$di yalni$ elbette herkes kari$di yüzyillar icinde, 100% safkan hic bir millet yokdur ama Oguz'lar daha cok kari$di. Eski Selcuklu heykeller'e bakarsak veya Göktürk anitlari sizce bugünkü Kazaklar'mi yoksa Anadolu Türkleri'mi o heykeldeki $ahislara daha cok benziyor?
Bircok sitelerde Türkler binlerce yildan beri var deniliyor ama bir belgeleri yok, elbette proto-türkler vardi elbette gümü$ devrinden kalma petroglifler (nasil yaziliyorsa) var ama ilk olarak Türk ismi ne zaman cikdi? 542 yilinda Cinler Tu-jue olarak kullandi.
Tabriz_Han
05-21-2008, 05:55 PM
Turklerin atalari Turkmuydu? hayatimda bukadar aptal bir soru duymadim.
Turkler niye Turk'dur? niye Turkce konusur? ATALARIMIZIN YUZUNDEN!
Atalarimiz Turku Turk yapanlar'di, onlar cihanin hakanlaridi, nasil ulu atalarimizi sorgulayabiliriz, bizim halimize bak onlarin buyuklugune bak.
Karayılan
05-21-2008, 07:30 PM
Turk Tarih Sohbeti, Soralim, Cevaplayalim, Bilgilenelim, Bilgilendirelim
Sayan ırmagına 4 bin muslumanin aynı anda isemesi olayını soracaktım. Kaynak nedir?
borcugin_2
05-22-2008, 03:44 AM
S.A.
Eski Selcuklu heykeller'e bakarsak veya Göktürk anitlari sizce bugünkü Kazaklar'mi yoksa Anadolu Türkleri'mi o heykeldeki daha cok benziyor?
Eğer bu heykellere kaldıysa tartışma bitmiştir ve bilimsel bir niteliği yoktur. Irkbilim çene şakak parmak bacak kemiğine göre belirlenemez. Bir ölçüttür ama 50. sırada falan. Ayrıca aynı hatayı yine yapıyoruz. Yani hep dogmatik, yanlı, soyut kanıtlarla tarih yapıyoruz.
Bircok sitelerde Türkler binlerce yildan beri var deniliyor ama bir belgeleri yok, elbette proto-türkler vardi elbette gümü$ devrinden kalma petroglifler (nasil yaziliyorsa) var ama ilk olarak Türk ismi ne zaman cikdi? 542 yilinda Cinler Tu-jue olarak kullandi.
Kültigin Anıtlarını da bir yüzyıl sakladılar. Bu anıtların Türklere ait olduğunu bildikleri halde hiç bir Türk Bilim adamına göstermediler. Ülkemizde okutulan tarih ve teolojiye bakacak olursak, Atatürk öldüğünde değişen Talim Terbiye Kurulu üyelerinin USA'dan özenle getirildiği falan, çok yanılırız. Müslüman, Arap, Türk Tarihçilerinin ezici çoğunluğu Cengiz'i bize yanlış anlattılar. Yıllarca kandırdılar. Çıktı steplerden camileri yaktı, kadınlarımıza tecavüz etti, kan içti diye. Yok ya! Allah Allah! Bizlerde yedik! :lol:
Bir defa Çin morfolojisi ve sesbilimi açısından Türkçe hiç bir sözcük Türkçedeki gibi telafuz edilemez. Bunu bilmemeniz büyük eksiklik. Çinliler diğer kültürler ile ilgili ırk, dil, dağ, ova, nehir isimlerini kendi sesbilimlerine göre söylerler. Bu konu Uluslar Arası Tarih Forumlarında ve bu alanda bir cehalet sayılıyor. Lütfen kusura bakmayın.
Selametle.
borcugin_2
05-22-2008, 03:57 AM
S.A.
Sayan ırmagına 4 bin muslumanin aynı anda isemesi olayını soracaktım. Kaynak nedir?
Bu konuda daha önceki iletilerimde onlarca kitap adı yazmıştım. Tartıştığım bir forumdaş bu kitaplardan bazılarını okuduğunu, hayrete düştüğünü ve bazılarını ise alacak parası olmadığını ya da Türkiye'de bulamadığını belirtmişti.
Selametle.
borcugin_2
05-22-2008, 04:02 AM
Turklerin atalari Turkmuydu? hayatimda bukadar aptal bir soru duymadim.
Turkler niye Turk'dur? niye Turkce konusur? ATALARIMIZIN YUZUNDEN!
Atalarimiz Turku Turk yapanlar'di, onlar cihanin hakanlaridi, nasil ulu atalarimizi sorgulayabiliriz, bizim halimize bak onlarin buyuklugune bak.
S.A.
Biz de atalım bakalım. :lol:
Benim atalarım Müslüman mıydı?
Atamın atasının atasının atası 6 parmaklı mıydı yoksa 5 parmaklı mıydı? :laughing:
Benim atalarım hangi mezheptendi?
Ben neden Peygamber Efendimizin mezhebindenim deyince Nakşi, Nur, Zar, Zur bir çok mezhep tarafından sapkın ilan ediliyorum? :lool:
Selametle.
Bilge_Kagan
05-22-2008, 07:13 AM
Müslüman, Arap, Türk Tarihçilerinin ezici çoğunluğu Cengiz'i bize yanlış anlattılar. Yıllarca kandırdılar. Çıktı steplerden camileri yaktı, kadınlarımıza tecavüz etti, kan içti diye. Yok ya! Allah Allah! Bizlerde yedik!
Camileri yaktiklari dogrudur. Fakat "cami oldugu icin" degil, yagma sirasinda, "herhangi bir bina oldugu icin" yakilmistir bu binalar.
Kadinlara tecavuz ettikleri dogrudur, yine sadece yagma vaktinde. Bunu zaten bizzat Cengiz Han'in kendisi dogrular "Hayatta en buyuk zevkim, dusmanlarimin kadinlarini kucaklamaktir" diye.
Kan icti kismi, eger insan kaniysa dogru degil, hayvan kaniysa var boyle birsey. Eskiden hayvanlar kullanilabilecek son damlalarina kadar kullanilir, ziyan edilmezmis ( ki bozkir sartlarini dusununce bunun neden oldugunu kestirmek zor degil ). Insanlar hayvanlarin kanlarini iciyor ve yaglarini da yiyorlardi elbette.
yavuz
05-22-2008, 10:58 AM
Ne kadar iyi niyet beslesek de, goruyoruz ki; can cikar, huy cikmaz.
Bir insan bir lafinda da Nur demesin, Naksi demesin, zor mu? Bir mesajinda da nesepci, ummetci, sucu, bucu demesin. Zor mu?
Ama neylersin ki; kader aglarini ormus, herkese bir kafa yapisi vermis. Goruslerine katilayim veya katilmayayim, kendisi subjektif olmaktan yakinirken, en buyuk subjektiflige ve at gozlugune dusmus olmak, kaderin bir cilvesidir diyorum, kotu niyet aramiyorum.
Insanlari bilgilendirmek, yeni ufuklar gostermek, "tart"ismak guzeldir. Lakin terazinin bir kefesine oturup konusmak pek hos birsey degil. Nurculari gunahim kadar sevmesem de, en ufak bir laf edildiginde icim sizliyor. Cunku, en edilmeyecek yerden laflar ediliyor, bel alti vuruluyor hep. Naksibendilik, Turkler arasinda dogmus, gelismis, yayilmis ve bugun Turkiye'de en buyuk kitleye hitap eden bir yol iken, bunu kotulemenin mantigi nedir? Bu mantigi tasiyan zihniyetin amaci nedir?
Herkesi mezhebi, nesebi, tarikati, soyu, sopu, milliyeti, kimligi, ideolojisi, su'su, bu'su kendine kalsin. Kimse kimseye saldirmasin, biricik dilegimiz bu. Ki; bu, buyuk olcude gectigimiz donemler icerisinde forumumuzda gerceklesti. Forum.uz artik eski forum.uz degildir... Bunun boyle oldugu biline! Kimse bozmak derdine dusmesin(veya yanlis izlenimler vermesin).
Boyle bir derdi olan varsa benle degil, Demir Kagan'la karsi karsiya kalir, soylemis olayim, Demir gibi sert adamdir. :lol:
KOYUNCU
05-22-2008, 11:38 AM
S.A.
Biz de atalım bakalım. :lol:
neden Peygamber Efendimizin mezhebindenim deyince Nakşi, Nur, Zar, Zur bir çok mezhep tarafından sapkın ilan ediliyorum? :lool:
Selametle.
Sebebini bilahere soylerin.Ayrıca sonbilgi olsun saydıklarının hiçbiri mezhep degildir. Yanlış ornek verme.Mezhepler hanafi, şafii hanbeli bir tane daha vardı
yavuz
05-22-2008, 12:30 PM
Sebebini bilahere soylerin.Ayrıca sonbilgi olsun saydıklarının hiçbiri mezhep degildir. Yanlış ornek verme.Mezhepler hanafi, şafii hanbeli bir tane daha vardı
:lol:
Oburu de Maliki.
Hatirlatayim; "dort mezhep vardir" diye birsey yok. "Dort buyuk mezhep var" diye bir sey var...
Bunun disinda Caferilik de buyuk bir mezheptir. Artik dort buyuk mezhep tabusu yikilmis, Caferilik de yerini almistir.
Baska mezhep olamaz mi? Olur. Vardir ve bundan sonra da olacaktir. Ne kadar fikir cesitliligi varsa o kadar guzeldir. Olmalidir. Destekcisiyiz. :lol:
borcugin_2
05-22-2008, 12:34 PM
S.A.
Sebebini bilahare söylerseniz sevinirim. Çünkü Peygamber Efendimiz de hiç bir mezhepten değildi. Onuda mı sapkın ilan edeceksiniz doğrusu çok merak ediyorum. Ama kaynağınız Kur'an veya sahih Sünnet olmalı. Bunun dışındakileri boşuna yazmayınız lütfen.
Diyanet İşleri Başkanlığı 4 hak mezhebi ile ilgili yayınladığı içtihatları geri çekti haberiniz olsun. Zaten dünyada 4 hak mezhep ile ilgili bilgi hep bizim ülkede vardır. İster mezhep kabul ediniz ister etmeyiniz dünyada yaşayan eğer yanılmıyorsam 5 Müslümandan 2'si Şii! Onlarda mı sapkın olacak bilahare? Ayrıca bu mezhepler Peygamber Efendimiz zamanında yoktu, Kur'an da bununla ilgili hiç bir Ayet-i Kerime yoktur. Özellikle Alevi/Bektaşi insanlarımızın bu kurulan şemsiyenin dışında tutulması kadar saçma bir şey olmasa gerek. Bu her daim içimi acıtmış onları bu şemsiyeden uzaklaştırmış ve toplumsal derin yaralar açmıştır. Ben mezhep demişim tarikat diyeceğime, düzeltmeniz için de teşekkür ederim.
Selametle.
Qarama
05-22-2008, 05:03 PM
türkler'de birbirini yemedimi... bakin Bilge Kagan neler yazdirdi anitlarinda.
"I destroyed the Karluk people and took their realm"
"At the age of twenty-seven I went on a campaign against the Kirgiz. Having opened our way through
(E27) the lance-deep snow, we marched up over the Kögmän mountains and fell upon the Kirgiz people while they were asleep. We fought with their Kagan at the Soηa mountain. I killed their Kagan and took their realm"
"! I went on a campaign against the Oguz. The first army had marched off; the second army was at home. The army of the Üč-Oguz came falling upon us. Thinking that we must have been out of horses and in a bad condition, they came to conquer us. One half of their army marched off to plunder our residences, the other half of their army came to fight. We were few and in a bad condition. The Oguz……. Since Heaven gave us strength, there I put them to the lance,
(E33) and put them to flight"
"With regret, I went on a campaign (against the Oguz). With anger ...... I captured their wives and children. "
"I ordered Tudun Yamtar to start a campaign against the Karluk people in the south. He went (with an army) . ............ The Governor (of the Karluks) was said to have been killed, and his younger brother (was said to have fled to) a fort."
http://s155239215.onlinehome.us/turkic/10_History/Bilge%20Kagan%20StellaEn.htm
ingilizceniz yoksa kusura bakmayin.
Bilge_Kagan
05-22-2008, 11:28 PM
Turkler bugun de dahil olmak uzere tarih boyunca birbirlerini yemislerdir.
Karayılan
05-23-2008, 04:50 AM
S.A.
Bu konuda daha önceki iletilerimde onlarca kitap adı yazmıştım. Tartıştığım bir forumdaş bu kitaplardan bazılarını okuduğunu, hayrete düştüğünü ve bazılarını ise alacak parası olmadığını ya da Türkiye'de bulamadığını belirtmişti.
Selametle.Yani kitap adlarini birer kere zikretme kotamiz var. Anladim.
KOYUNCU
05-23-2008, 05:17 AM
Yani kitap adlarini birer kere zikretme kotamiz var. Anladim.
Abi okumak için param yok diyene can feda, bulur buşurur ayarlarız, 3-5 yayınevici arkadaşım var. neymiş bu kitapların adı
yavuz
05-23-2008, 07:36 AM
Abi okumak için param yok diyene can feda, bulur buşurur ayarlarız, 3-5 yayınevici arkadaşım var. neymiş bu kitapların adı
"Yayınevici" demek... Ilerde, Allah izin verir de 70 siirim olursa bu konuya tekrar donelim abi. :)
Anladin sen onu. ;)
chepny
05-23-2008, 11:46 AM
İlk Türkler kesinlikle Moğol tipli insanlardı. Bunu dilbilimine dayanarak söylüyorum. Konuştuğumuz Altayik dilleri konuşan diğer milletlere baktığımızda, özellikle Japon ve Koreliler arasında hiç Aryan yok. Moğollarda devede kulak denecek miktarda var. Eğer ilk Türkler Aryan olsa idi, akrabaları olan Japon ve Korelilerde az miktarda da olsa Aryan insanlara rastlamamız gerekmezmiydi? Türkler milattan çok önceki yıllarda bireysel olarak Aryanlarla karışmaya başlamış olmakla beraber, özellikle Büyük Hunlar devrinde hakimiyet sahaları batıya doğru genişledikçe bu karışma süreci hızlanmıştır. Türkler bir ara Sienpi ve Çinlilerin baskısıyla batıya toplu halde göç etmek zorunda kalmış ve Maveraünnehir coğrafyasındaki halkları hakimiyetleri altına almışlardır. Sogdları ve Tocharianları da asimile ettiğimiz bilinen bir gerçek olduğuna göre bu konu üzerinde fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım.
Qarama
05-23-2008, 12:12 PM
İlk Türkler kesinlikle Moğol tipli insanlardı. Bunu dilbilimine dayanarak söylüyorum. Konuştuğumuz Altayik dilleri konuşan diğer milletlere baktığımızda, özellikle Japon ve Koreliler arasında hiç Aryan yok. Moğollarda devede kulak denecek miktarda var. Eğer ilk Türkler Aryan olsa idi, akrabaları olan Japon ve Korelilerde az miktarda da olsa Aryan insanlara rastlamamız gerekmezmiydi? Türkler milattan çok önceki yıllarda bireysel olarak Aryanlarla karışmaya başlamış olmakla beraber, özellikle Büyük Hunlar devrinde hakimiyet sahaları batıya doğru genişledikçe bu karışma süreci hızlanmıştır. Türkler bir ara Sienpi ve Çinlilerin baskısıyla batıya toplu halde göç etmek zorunda kalmış ve Maveraünnehir coğrafyasındaki halkları hakimiyetleri altına almışlardır. Sogdları ve Tocharianları da asimile ettiğimiz bilinen bir gerçek olduğuna göre bu konu üzerinde fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım.
katiliyorum abi
yavuz
05-23-2008, 12:18 PM
Nasil katiliyorsun ya?
Mogol tipli ne demek?
Mogol dedigin nedir? Dune kadar adi, sani yoktu. Mogollar Turk tiplidir arkadas.
Turkler Bati'ya dogru genislemislerdir ve genis bir "Turk tip sahasi" olusturmuslardir. Mogollar da bunun dogu grubuna ornektir!
:twisted:
Qarama
05-23-2008, 12:20 PM
ama aklimiza kelime olarak ilk "mogol" tipli geliyor ondan :)
http://art-history.concordia.ca/cujah/issue01/Images/Lee/Lee%20-%20Fig8.jpg
Selcuk'lu Prens'i
http://img265.imageshack.us/img265/6269/kultiginheykelininbasipq9.jpg
Kul-Tigin
kurshad
05-24-2008, 08:08 AM
:lool: Sahneyi gozumde canlandirdim, cok matrak geldi..
4000 kisi irmak boyunca birkac kilometre uzunlugunda dizilmis, basta komutanlari emir veriyor;
"Cikar!"
"Hazir!!.."
"Iseee!!!" :mrgreen:
BOZ-OK
05-24-2008, 08:23 AM
:lool: Sahneyi gozumde canlandirdim, cok matrak geldi..
4000 kisi irmak boyunca birkac kilometre uzunlugunda dizilmis, basta komutanlari emir veriyor;
"Cikar!"
"Hazir!!.."
"Iseee!!!" :mrgreen:
Iseme karari da saydirmislar midir acaba? :cool:
KOYUNCU
05-24-2008, 08:24 AM
yok daha neler
kurshad
05-24-2008, 08:41 AM
Iseme karari da saydirmislar midir acaba? :cool:
En sonunda sagdan saydirip, "Ne kadar sallarsan salla , son damla duser dona!" seklinde tekmil bile verilmis olabilir.. :mrgreen:
KOYUNCU
05-24-2008, 08:47 AM
o degilde bu polat tarih boyunca ne kadar adam oldurdu, boyle bir insan nasıl bir duyguı içinde olur merak ediyorum
1 gecede 6 mafyayı mıhladı be
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.