PDA

View Full Version : Semerkand'da Yaşam(Lütfen Önemli)

juano2782
05-19-2008, 02:00 AM
Tüm özbek kardeşlerime selam olsun,
Türkiye türküyüm ve doğma büyüme türkiyedeyim,yaklaşık 2 ay sonra özbekistan semerkand da yeni bir hayatım olacak ve en az 2 yıl orada kalacağım,çalıştığım firmanın orada sorumlusu olarak.Merak ettiğim şu olacak,semerkand nasıl bir yerdir?Semerkand hakkında tek bildiğim tarihi bir dokusunun olması.

---Hayat pahalımıdır aylık giderim ne olur?(tabi bu değişken bişeydir)
---Güvenli bir yer midir? Yabancılara karşı taciz olayları var mı?
---Büyük bir şehirmidir? Gezilecek eğlenecek yerleri de mevcutmudur?
---Hava koşulları nasıldır?
---Yabancılara karşı halkın tutumu nasıldır?
---Dil konusunda bir problem yaşarmıyım?

ve aklıma gelmeyen sorular vardır,,lütfen en ufak bir cevabınız bile benim için çok önemli,oradaki kardeşlerimden yardım bekliyorum.
Sağlıcakla kalın....

TÜRKÇE
05-19-2008, 02:07 AM
Tüm özbek kardeşlerime selam olsun,
Türkiye türküyüm ve doğma büyüme türkiyedeyim,yaklaşık 2 ay sonra özbekistan semerkand da yeni bir hayatım olacak ve en az 2 yıl orada kalacağım,çalıştığım firmanın orada sorumlusu olarak.Merak ettiğim şu olacak,semerkand nasıl bir yerdir?Semerkand hakkında tek bildiğim tarihi bir dokusunun olması.

---Hayat pahalımıdır aylık giderim ne olur?(tabi bu değişken bişeydir)
---Güvenli bir yer midir? Yabancılara karşı taciz olayları var mı?
---Büyük bir şehirmidir? Gezilecek eğlenecek yerleri de mevcutmudur?
---Hava koşulları nasıldır?
---Yabancılara karşı halkın tutumu nasıldır?
---Dil konusunda bir problem yaşarmıyım?

ve aklıma gelmeyen sorular vardır,,lütfen en ufak bir cevabınız bile benim için çok önemli,oradaki kardeşlerimden yardım bekliyorum.
Sağlıcakla kalın....
İnşaat henuz gelişmemiş, belki tarihi dokuyu zomamak icindir.Bu sebeple kiraların diğer şehirlere goreyuksek olması dogal.
Mahalli yerlerde oturursan daha ucuz olur,
Pek buyukşehir degildir, kayseri gibi bir şehirdir. Gezilecek derken disko bar gibi mi yoksa mesire, turistik spor gibimi?
Yabancılara karşı uzbeklerden bir sıkıntı olmaz ama tajiklerden belki bir sıkıntı gorebilirsin.

Qarshi
05-19-2008, 06:06 AM
Yaşamak ve görmek lazım...

Şimdi İstanbul nasıldır diye bir Özbek arkadaş sorsa aynı soruları.bilmemki nasıl cevap verilir ;)

TÜRKÇE
05-19-2008, 07:10 AM
Yaşamak ve görmek lazım...

Şimdi İstanbul nasıldır diye bir Özbek arkadaş sorsa aynı soruları.bilmemki nasıl cevap verilir ;)
Haklısın yaşamak lazım. Gormek yetmez
Arkadaş zaten bunu uzbeklere sormuştuda, turkish dusmani bazı kardeşler buraya taşıdı:D

Qarshi
05-19-2008, 09:11 AM
Buraya taşındığına göre kesin haketmiştir :mrgreen:

Aybike
05-19-2008, 02:27 PM
Nie haketsin yav..biz bu forumun gardiyanlarimiyiz..
ceza alan bizemi yollaniyor simcik..alla alla......:)

juano2782
05-20-2008, 12:58 AM
Koyuncu arkadaş teşekkürler cevabın için,,
İşin aslı kiralar beni pek ilgilendirmiyor bu konuyu firmam çözecek büyük ihtimal de otelde kalırım,gezecek yer derken söylediklerinin hepsi de ilgi alanımda tabi ki,ne de olsa orada pek tanıdığım olmayacak ve boş vakitlerimde canımın sıkılmasını istemem,bildiğim kadarıyla semerkand 2. büyük şehir özbekistanda,burada tacikliler çok mu?

TÜRKÇE
05-20-2008, 01:35 AM
Koyuncu arkadaş teşekkürler cevabın için,,
İşin aslı kiralar beni pek ilgilendirmiyor bu konuyu firmam çözecek büyük ihtimal de otelde kalırım,gezecek yer derken söylediklerinin hepsi de ilgi alanımda tabi ki,ne de olsa orada pek tanıdığım olmayacak ve boş vakitlerimde canımın sıkılmasını istemem,bildiğim kadarıyla semerkand 2. büyük şehir özbekistanda,burada tacikliler çok mu?
Zaten bende kiralardan anlamam.Yaşamam lazım. Ben gunluk gittim.
Semerkant tam bir kultur merkezi, turbeler, kaleler, camiler Hic cıkasın gelmez.
2700 yıllık tarhi var, ve tarihi doku hiç bozulmamış.