View Full Version : Zaten Kizmistim Cin'e Giden Yardima, Ihale Deniz Feneri Dernegine Kaldi.
TEĞİN
05-19-2008, 11:24 AM
Arkadaşlar, Çin'e özle kuruluşlardan yardım gitmeye başladı bile. Özellikle maşallah deniz feneri derneği olarak bilinen islamcı dernek, Çin'e büyük bir yardım kampanyası başlattı.
Bende onlara telefon açtım. Telefon açmamın sebebİ:
1: Çin'in Amerika ile her türlü mücadeleye girmesi için ayırdığı 500 milayr doların olduğu,
2: Zaten Doğu Türkistan'dan çektiği petrolün 1 günlük karının orada ki yaraları sarmaya yettiği,
3: 2003 Gulca depreminde, Türk kızılayının yardım için giden konvoyunu sınırda çevirip 'siz bunlara yardım ederseniz biz de pkk ya yardım ederiz' diyerek sınırdan döndürdüğü, bunun dışında orada olan depremde hiçbir şekilde kardeşlerimize yardım etmeyip onları ölüme terk etmeleri
4: aile planlaması adı altında, zorla kürtaj yapıp çocuklarını alması, bununla birlikte meydana gelen soykırım
5: Kürtaj yaptığı çocukları lüks restaurantlara satıp onları yemeleri
6: Birçok köylünün ayda 50 dolara geçinmeye çalışıp, malesef açlıktan ölmesi
7: taklamakan çölünde yaptığı atom denemeleriyle bölge çevresinde ki insanların bundan etkilenmesi
8: senede 300 bin Uygur Türk'ü bacılarımızın zorla Pekin'de seks kölesi olarak çalıştırılması
9: bölgeye akın akın Çin nüfusunun gelip yerleştirilerek asimile çalışmaları
10: Çeşitli katliamlarla birlikte bu halkın üzerine 10 adet nükleer atılması
11: Yargısız infazlar, sorgusuz cezalar ve bir çok idam süreci,
VE DAHA BİRÇOK SEBEP SAYABİLİRİZ....
Ben onlara telefon açtım ve ne demem gerekiyorsa söyledim. beni telefonun kaydedilmesi ile uyardılar. bende onlara kaydetmelerinin iyi olduğunu en azından tekrar tekrar dinleyip ne yaptıklarını anlamaya çalışmalarını söyledim. bunun dışında sebepleri saydım ve bu yardımın durdurulmasını istedim. aklaşık yarim saatlik bir telefon görüşmesi yaptım.
KOYUNCU
05-19-2008, 12:18 PM
Bende açacam
Aybike
05-19-2008, 01:30 PM
Acalim...Ne duruyoruz...
Oguz bizi hapiste beslersiniz dimi...unutmayin bak..uc gune kadar haberimizi almazsaniz bizi arayin...bende acacam..:)
not:dis fircami sakin unutma oguz..
Bilge_Kagan
05-20-2008, 05:56 AM
"Cin hukumeti" ile "Cin halki"ni karistirmasak diyorum ? Dusmus insana yardim elini uzatmak her muslumanin gorevidir. O enkazin altinda kalan binlerce masum "cocuk" ne nukleer deneme yapti, ne Uygur kadinlarini seks kolesi yapti, ne kurtaj yapip ceninleri restoranlara satti. Sap ile samani karistirmayin.
Keza bilmiyorum Cin'in Amerika'yla her turlu mucadeleye girmek icin 500 milyar dolari var mi ( ki nasil bir hukumet "bizim boyle boyle bir butcemiz var" diye aciklar, hele de komunist bir devlette, bilmiyorum. ) lakin Amerika'yla Cin bir savasa tutusamaz zaten. Amerika'nin Cin'e cok buyuk borcunun olmasinin yaninda, ticari anlasmalarla da birbirlerine bagimli vaziyetteler, bir savas ikisinin de isine gelmez. Bundan mutevellit boyle bir butce ayirmalarina su an gerek yok, Hindistan kendileri icin cok daha buyuk bir tehdit.
Kimse kusura bakmasin, ben masum cocuklarin olmesini izleyip "Bunlarin hukumeti boyle boyle isler yapiyor yalniz, birak olsunler" diyemedim, yardimimi yaptim. Iyilik yap, denize at, balik bilmezse Halik bilir demisler atalarimiz. Bir bildikleri vardir elbet...
KOYUNCU
05-20-2008, 06:00 AM
"Cin hukumeti" ile "Cin halki"ni karistirmasak diyorum ? Dusmus insana yardim elini uzatmak her muslumanin gorevidir. O enkazin altinda kalan binlerce masum "cocuk" ne nukleer deneme yapti, ne Uygur kadinlarini seks kolesi yapti, ne kurtaj yapip ceninleri restoranlara satti. Sap ile samani karistirmayin.
Keza bilmiyorum Cin'in Amerika'yla her turlu mucadeleye girmek icin 500 milyar dolari var mi ( ki nasil bir hukumet "bizim boyle boyle bir butcemiz var" diye aciklar, hele de komunist bir devlette, bilmiyorum. ) lakin Amerika'yla Cin bir savasa tutusamaz zaten. Amerika'nin Cin'e cok buyuk borcunun olmasinin yaninda, ticari anlasmalarla da birbirlerine bagimli vaziyetteler, bir savas ikisinin de isine gelmez. Bundan mutevellit boyle bir butce ayirmalarina su an gerek yok, Hindistan kendileri icin cok daha buyuk bir tehdit.
Kimse kusura bakmasin, ben masum cocuklarin olmesini izleyip "Bunlarin hukumeti boyle boyle isler yapiyor yalniz, birak olsunler" diyemedim, yardimimi yaptim. Iyilik yap, denize at, balik bilmezse Halik bilir demisler atalarimiz. Bir bildikleri vardir elbet...
Elbette ama kendi kardeşin varsa diger tarafta, once kendi kardeşine yapacaksın
Kardeşini kurtardıgında, kaldı ise paracıgın diger insanlara yapacaksın
Not: duyguguma gore cin halkıda turkleri ve muslumanları pek sevmiyormuş
TEĞİN
05-20-2008, 06:28 AM
o insanlar şimdi gazetelere masum çocukların cesedinin resmini koyup yardım diliyor. o insanlar tehdit için kafasına sıkılmış bir uygur çocuğunun resminide yayınladı bilge kağan. o insanların doğu türkistandan çektiği bir günlük petrol ihtiyaçlarını karşılar deprem bölgesinde güven bana. ayrıca kimse kusura bakmasın, ben yukarıda sebeplerimi saydım... ah bizim merhametimiz yok mu? ama söz konusu vatan olunca biraz profesyonel davranmak şart. ben olanı biteni gözlerimle gördüm. bu sahneleri her gittiğimde görmek zorunda değilim. ben aradım görevimi yaptım yarım saat dil döktüm. seçim sizin.
Bilge_Kagan
05-20-2008, 06:58 AM
Elbette ama kendi kardeşin varsa diger tarafta, once kendi kardeşine yapacaksın
Kardeşini kurtardıgında, kaldı ise paracıgın diger insanlara yapacaksın
Not: duyguguma gore cin halkıda turkleri ve muslumanları pek sevmiyormuş
Sevmedikleri dogru. Bunun sebebi ise Uygurlarin orada buyuk sehirlerde buradaki Kurtlerin yaptigi gibi kapkaccilik, yankesicilik, dilencilik vs. islerle mesgul bulunmasi buyuk olcude. Ayni burada oldugu gibi onyargisi olan cok, onyargisi olmayan sagduyulular da var. Dunyanin heryerinde boyledir zaten.
Kardesime yardim etme gibi bir durumum su an yok, nasil edebilirim ? Kardesime yardim edemiyorsam, edebilecegim bir baskasina yardim etmemeli miyim ? Yapmayin Allah askina.
o insanlar şimdi gazetelere masum çocukların cesedinin resmini koyup yardım diliyor.
Ha yoksa orada olenler cocuklar falan degil. Tovbee...
o insanlar tehdit için kafasına sıkılmış bir uygur çocuğunun resminide yayınladı bilge kağan.
O insanlar bu insanlar degil. Tekrar soyluyorum sapla samani karistirmayin diye, hukumetin icraatlari magdur insanlarin durumunu baglamaz.
o insanların doğu türkistandan çektiği bir günlük petrol ihtiyaçlarını karşılar deprem bölgesinde güven bana.
Turkiye oraya "alin kardesim su kadar parayi, ne halt yerseniz yiyin" diye yapmiyor yardimi. Saglik malzemesi, yiyecek giyecek, cadir, saglik ve kurtarma personeli olarak yapiyor. Bu hizmetlerin sunumu ve malzemenin dagitilmasi yetismis personel ister ve bunlar Cin'de deprem bolgesine yetecek kadar yok ( olmadigini gectigimiz hafta boyunca bol bol gorduk ). Bunlar parayla satin alinacak seyler degil.
ayrıca kimse kusura bakmasın, ben yukarıda sebeplerimi saydım... ah bizim merhametimiz yok mu? ama söz konusu vatan olunca biraz profesyonel davranmak şart. ben olanı biteni gözlerimle gördüm. bu sahneleri her gittiğimde görmek zorunda değilim. ben aradım görevimi yaptım yarım saat dil döktüm. seçim sizin.
Vatan icin profesyonel davranmak, mazlumlara el uzatmamakla olmaz, "kardesimiz olan mazlumlari" mazlum kilan gucten el cekmekle olur. Siviller olur, devlet yasadikca politika baki kalir. O insanlarin olmesini izleyerek ne ulkenin ne de Uygurlarin eline birsey gecirebiliriz. Ayni tas ayni hamam.
Seckjin Khan
05-20-2008, 07:58 AM
bende kızıyorum Çin in maddi açıdan olmasa bile manevi açıdan yardım edilmesi taraftarıyım ama bi yandan da dinim insanlara yardım etmemizi bunun en büyük sevap olduğunu emrediyor o yüzden fikrimi değiştiriyorum ve bu yardım kampanyasına destek veriyorum...
KOYUNCU
05-20-2008, 08:36 AM
bende kızıyorum Çin in maddi açıdan olmasa bile manevi açıdan yardım edilmesi taraftarıyım ama bi yandan da dinim insanlara yardım etmemizi bunun en büyük sevap olduğunu emrediyor o yüzden fikrimi değiştiriyorum ve bu yardım kampanyasına destek veriyorum...
Dinin önce kendine akrabalarına dindaşlarına diyor ama
Hadi onların sucu uygur olmaları diyelim.
Endonezyaya yardım ettin mi
Ya pakistana
Seckjin Khan
05-20-2008, 08:44 AM
Dinin önce kendine akrabalarına dindaşlarına diyor ama
Hadi onların sucu uygur olmaları diyelim.
Endonezyaya yardım ettin mi
Ya pakistana
Herkese yardım edilmeli...
Pakistanı Uyguru Türkmeni vs... herkese yardım edilmeli hele hele ki deprem gibi bi doğal afetse...
Bunun sebebi ise Uygurlarin orada buyuk sehirlerde buradaki Kurtlerin yaptigi gibi kapkaccilik, yankesicilik, dilencilik vs. islerle mesgul bulunmasi buyuk olcude. Ayni burada oldugu gibi onyargisi olan cok, onyargisi olmayan sagduyulular da var. Dunyanin heryerinde boyledir zaten.
Bu cok yanlıs bir dusunce. Ne buradaki Kurtler ne de Uygurlar bu islerle buyuk olcude mesgul.
Yanısıra yuzyıllardır dusmanımız olmus bir Cin'in Uygurlara yaptıgını "Uygurlar kapkaccılık yapıyor ondan" demek mantıksız. "Madem siz kapkaccılık yapıyorsunuz bizde sizin bobreginizi satalım" Olamaz boyle bir sey.
TEĞİN
05-20-2008, 08:49 AM
ben hala desteklemiyorum. beni ilgilendirmiyor. bizimde masum evlatlarımız öldü. Türkiye Çin maçında Türkiye'yi tutan kaç kişi içeri alındı? Ya da kaç insan okulda seyrettiği maçta Türkiye'yi tuttuğu için atıldı. Bir basit futbol maçını bile hazmedemeyip bahane sunuyorlar. ben anlamıyorum. Merhametlide davranmayacağım.
KOYUNCU
05-20-2008, 09:21 AM
Herkese yardım edilmeli...
Pakistanı Uyguru Türkmeni vs... herkese yardım edilmeli hele hele ki deprem gibi bi doğal afetse...
Evet, önce kardeşlerimizden başlamalıyız
pusu6600
05-20-2008, 09:30 AM
Arkadaşlar, Çin'e özle kuruluşlardan yardım gitmeye başladı bile. Özellikle maşallah deniz feneri derneği olarak bilinen islamcı dernek, Çin'e büyük bir yardım kampanyası başlattı.
Bende onlara telefon açtım. Telefon açmamın sebebİ:
1: Çin'in Amerika ile her türlü mücadeleye girmesi için ayırdığı 500 milayr doların olduğu,
2: Zaten Doğu Türkistan'dan çektiği petrolün 1 günlük karının orada ki yaraları sarmaya yettiği,
3: 2003 Gulca depreminde, Türk kızılayının yardım için giden konvoyunu sınırda çevirip 'siz bunlara yardım ederseniz biz de pkk ya yardım ederiz' diyerek sınırdan döndürdüğü, bunun dışında orada olan depremde hiçbir şekilde kardeşlerimize yardım etmeyip onları ölüme terk etmeleri
4: aile planlaması adı altında, zorla kürtaj yapıp çocuklarını alması, bununla birlikte meydana gelen soykırım
5: Kürtaj yaptığı çocukları lüks restaurantlara satıp onları yemeleri
6: Birçok köylünün ayda 50 dolara geçinmeye çalışıp, malesef açlıktan ölmesi
7: taklamakan çölünde yaptığı atom denemeleriyle bölge çevresinde ki insanların bundan etkilenmesi
8: senede 300 bin Uygur Türk'ü bacılarımızın zorla Pekin'de seks kölesi olarak çalıştırılması
9: bölgeye akın akın Çin nüfusunun gelip yerleştirilerek asimile çalışmaları
10: Çeşitli katliamlarla birlikte bu halkın üzerine 10 adet nükleer atılması
11: Yargısız infazlar, sorgusuz cezalar ve bir çok idam süreci,
VE DAHA BİRÇOK SEBEP SAYABİLİRİZ....
Ben onlara telefon açtım ve ne demem gerekiyorsa söyledim. beni telefonun kaydedilmesi ile uyardılar. bende onlara kaydetmelerinin iyi olduğunu en azından tekrar tekrar dinleyip ne yaptıklarını anlamaya çalışmalarını söyledim. bunun dışında sebepleri saydım ve bu yardımın durdurulmasını istedim. aklaşık yarim saatlik bir telefon görüşmesi yaptım.
beyler duygusal davranmayın orada öleneler insan neticede çinli,afgan,türk,moğol vs... sapla samanı karıştırmayın türkler herzaman dünyaya barışı getirmiştir ve getirecektirde... ve düşenede düşmanı dahi olsa yardım edecek kadar asil bir halktır..
KOYUNCU
05-20-2008, 09:34 AM
Al bir devlet bahçeli kafasında bir adam daha,
kendi partililerini hor gor, şov yapma de, azarla, sıkıntısı oldugunda yardım etme, bana dokunmayan yılan bin yaşasın de....
Sonra git daha omrunde opartinin adını duymamış kapısından gecmemiş kişilere yagcılık yap. İmkanlarını seferber et.
Kardeşim asıl size sorarlar, sap ile samanı karıştırmayın.
İnsanlık ise insan olan önce soydaşından dindaşından kardaşından belli olur.
pusu6600
05-20-2008, 09:47 AM
Al bir devlet bahçeli kafasında bir adam daha,
kendi partililerini hor gor, şov yapma de, azarla, sıkıntısı oldugunda yardım etme, bana dokunmayan yılan bin yaşasın de....
Sonra git daha omrunde opartinin adını duymamış kapısından gecmemiş kişilere yagcılık yap. İmkanlarını seferber et.
Kardeşim asıl size sorarlar, sap ile samanı karıştırmayın.
İnsanlık ise insan olan önce soydaşından dindaşından kardaşından belli olur.
ben aliden bahsediyorum sen deliden bahsediyosun... ben git çine yardımmı yap diyorum uygurları ezsinmi diyorum? ... oradaki insanların bi nebzede olsa acılarını hafiflet diyorum.. daha önce dünyaya barışı biz getirdik gerekirse yine getiririz.. ortadoğu ve balkanlarda durumu görüyoruz..
KOYUNCU
05-20-2008, 09:50 AM
ben aliden bahsediyorum sen deliden bahsediyosun... ben git çine yardımmı yap diyorum uygurları ezsinmi diyorum? ... oradaki insanların bi nebzede olsa acılarını hafiflet diyorum.. daha önce dünyaya barışı biz getirdik gerekirse yine getiririz.. ortadoğu ve balkanlarda durumu görüyoruz..
Hoşgeldin, Biz burada meraklıları severiz:D:D
İlk müşteriyi bulduk
yavuz
05-20-2008, 09:52 AM
Bosuna konusmayin ya. Turk Devleti kendine yakisani yapacaktir...
Her zaman oldugu gibi Turk'e degil, Turk'e eziyet edene yardim goturecektir...
Son 200 yildir boyle oluyor zaten...
pusu6600
05-20-2008, 09:54 AM
Hoşgeldin, Biz burada meraklıları severiz:D:D
İlk müşteriyi bulduk
hoşbulduk :)
KOYUNCU
05-20-2008, 09:54 AM
duşmanımızın başına bela gelincemi insan oldugumuzu hatırladık, 1910 lardan bu yana orada hergun deprem oluyor.
O zaman niye aklımız başımızda degildi.
pusu6600
05-20-2008, 09:56 AM
duşmanımızın başına bela gelincemi insan oldugumuzu hatırladık, 1910 lardan bu yana orada hergun deprem oluyor.
O zaman niye aklımız başımızda degildi.
o konuda tabiki .. sonuçta bu bi felakettir.. abülhamit gibi kendine deilde halkına deilde irlandalılara yardım edersen ozaman olmaz tabikide....
Bu cok yanlıs bir dusunce. Ne buradaki Kurtler ne de Uygurlar bu islerle buyuk olcude mesgul.
Malatya'da olmayabilir ama İstanbulda hal böyle...
Burda insanlarıda suçlamıyorum.Aç bıraktığın insan bir şekilde karnını doyurur.Çalmanın keyfine varıncada bir daha onu o yoldan çeviremessin :mrgreen:
Öte yandan;
Türkiye hareketle bir fay kuşağının tam üstünde.İşin ilginç tarafı şehirlerimiz ve sanayi kuruluşlarımızda bu hatların tam üzerine kurulu.Yarın İstanbulda bir deprem olduğu zaman gelen bir bardak suyun,verilen bir dilim ekmeğin kıymetini o zaman anlarsınız...O perişanlıkta,o açlıkta,o sefillikte Ermenistan'dan gelen yardımı gerimi çevireceksiniz yoksa şükranmı duyacaksınız ?
Yaradan kimseyi yukardaki yazdıklarımla sınav etmesin...
Ahde Vefa
05-20-2008, 10:06 AM
Basta Turk kardeslerimiz, yurdumuzdaki ac insanlar olarak butun insanliga yardim etmeliyiz..
http://photos-h.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v252/13/46/222405363/n222405363_2520327_8734.jpg
http://photos-h.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v252/13/46/222405363/n222405363_2520319_9067.jpg
http://photos-c.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v252/30/82/36819303/n36819303_36512914_4882.jpg
http://photos-c.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v237/27/37/661854144/n661854144_515962_6116.jpg
http://photos-g.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v237/27/37/661854144/n661854144_515902_364.jpg
Unutanlara...
TEĞİN
05-20-2008, 10:25 AM
Oğuz amca rica ederim bana bu resimleri göstermeyin. Evet içimi parçalasada yardımı haketmiyorlar. Madem Doğu Türkistan onların toprağı, peki 2003 te Türkiye oraya yardıma gittiği zaman niye resti çekti? Kendi halklarına gelince eyvallah. Ama oraya yardım gidince kollarını kıpırdatmadılar. Enkazdan bir tuğla kaldırmadılar.
Temur
05-20-2008, 10:59 AM
Allah affetsin ben üzülemedim çine çünkü şimdi olmasada ileride Türkiye ve Türkiye Cumhuriyetleri olarak bize kan kusturmaya aday bir ülke. Aslında şu anda bile Doğu Türkistan Türk Cumhuriyeti kan kusmakta...
Temur
05-20-2008, 11:02 AM
Pakistana para verdim,irana erzak gönderdim,burmaya telefonla yardımda bulundum.Adapazarı depreminde neredeyse bütün deprem bölgesini dolaştım devlet hastanelerine battaniye götürdük arabanın bagajı ve arka koltuklar ne kadar eşya aldıysa taşıdık. Ama yok çine yardım yok içimden gelmiyor...
KOYUNCU
05-20-2008, 12:49 PM
Oguz amca ben senin kardeşini mıhlayayım, kız kardeşini satayım, sonra ben deprem altında kalayım.Allahın aşkına sen bana yardım mı edersin yoksa yıkılmayan duvarda yıkılsın eşşekoglueşşek deyip bir tekmede sen mi vurursun
Valla bu yukardakiler bana yapılacak, onu yakarım diri diri
Sen hangi insanlıktan bahsediyorsun
Dediginiz gibi sap ile samanı karıştırmayalım
İnsanlık ayrıdır, eşeklik ayrıdır.
İnsan olana insanlık elbette yapılır, ama önce cevrendekilere yapılır bence
KOYUNCU
ABD de hani bir yer yıkılmıstı, insanlar su altında kalmıstı hatırlarsan...Sam Amca'nın gucu yetmiyordı yardım yetistirmeye hani
Castro o donemde cıkıp ABD'ye yardım talebinde bulunmustu.
Biz romantikligimizden bunları yapmıyoruz burada romantikligi sen yapıyorsun KOYUNCU.
Temur
05-20-2008, 04:07 PM
yok abiler israr etmeyin kuruş işlemez benden çine...
Temur
05-20-2008, 04:09 PM
Gölcük depreminde caponlar koreliler seferberlik ilan ederken milyon dolarlar gönderirken çin battaniye göndermekle yetinmişti. Deniz feneri battaniyeleri versin gelsin ödeşelim.
KOYUNCU
05-20-2008, 10:21 PM
KOYUNCU
ABD de hani bir yer yıkılmıstı, insanlar su altında kalmıstı hatırlarsan...Sam Amca'nın gucu yetmiyordı yardım yetistirmeye hani
Castro o donemde cıkıp ABD'ye yardım talebinde bulunmustu.
Biz romantikligimizden bunları yapmıyoruz burada romantikligi sen yapıyorsun KOYUNCU.
Huyum kurumasın romantigimdir, cok mutluyum romantikligimden,
Nasılsa beni anlamak istemeyeceksiniz
Cin ile turkler
Yunanlar ile turkler
ermeniler ile azeriler
ermeniler ile turkiye
iran ile amerika
amerika ile kuba
vs degil. Cin ile turklerin duşmanlıgı bunlara benzememez
Bunlar zamanında savaşmış, kazanan kazanmış, kaybeden icten yaralanmış ve bir şekil hayatlarınızı devam ettirmekte
Ama Cin ile turklerin durumu farklı
Ortada hala devam eden soykırım var
Bitmiş olmuş bişey degil
Devam eden devam ediyoooor devamlı hala hergun ..................
Bilge_Kagan
05-21-2008, 06:01 AM
Kesinlikle, bu yazdigin yanlis. Turkiye'de buyuk sehirlerde ( bilhassa Izmir ve Istanbul olmak uzere ) ve buyuk tatil beldelerinde ( Marmaris, Bodrum, Datca, Mersin, Antalya gibi ) kapkaccilik ve hirsizlikla gecinenlerin cok cok buyuk cogunlugu Kurt'tur. Bunu burada "bu herifler irsi olarak hirsizlik yapiyorlar, kanlarinda var" demiyorum ki demeyecegimin burada yillarca Kurt irkciligina karsi mucadele etmis biri oldugumu ( o siralar sen yokmussundur buyuk ihtimalle, bilmemen dogal ) bilen herkes de farkindadir. Insanlar ac kalirsa kapkac da yapar, cinayet de isler, cocugunu bile yer ( bu noktada su ornegi getireyim ornegin. Stalin'in Rusya'nin tahil ambari Dest-i Kipcak'in tum tahilina el koyup satmasi uzerine ac kalan onbinlerce Tatar, acliktan sonunda kendi cocuklarini dahi yemek zorunda kalmistir. ), kimseyi suclamiyorum. Uygurlar'da da ayni durum sozkonusu. Devlet politikalari ve yoresel geri kalmislik yuzunden ac kalan insanlar, mecburen bu yola itiliyorlar ve hayatta kalmak icin daha "rahat" bir yollari yok. Bundan oturu de bu durum ortaya cikiyor.
Yanısıra yuzyıllardır dusmanımız olmus bir Cin'in Uygurlara yaptıgını "Uygurlar kapkaccılık yapıyor ondan" demek mantıksız. "Madem siz kapkaccılık yapıyorsunuz bizde sizin bobreginizi satalım" Olamaz boyle bir sey.
Yaptigim alintida "Cinliler"den bahsedildi, "Cin hukumeti"nden degil. Tipki Turkiye'de genis bir kitlede Kurt vatandaslara karsi ( yine ozellikle buyuk sehirlerde ) var olan onyargi gibi, orada da Uygurlara karsi bir onyargi var ve sevilmiyorlar. Bunun Turk olmalariyla falan bir alakasi yok, zira Cinliler'de tarih bilinci sifirdir. Turkler hakkinda hicbirsey bilmiyorlar, Hunlarin Turk olduklarini bilmedikleri gibi, Uygurlar'in da Turk olduklarini ya da yuzyillardir savastiklarini falan bilmezler.
Oguz amca ben senin kardeşini mıhlayayım, kız kardeşini satayım, sonra ben deprem altında kalayım.Allahın aşkına sen bana yardım mı edersin yoksa yıkılmayan duvarda yıkılsın eşşekoglueşşek deyip bir tekmede sen mi vurursun
Bunu ucuncu kere yazmak zorunda kaliyorum, o okul binalarinin enkazinda kalan, yaslari 6 ile 18 arasinda degisen "coluk cocuk" mu yapiyor/yapti bunlari ? Yapmayin Allah askina.
Bu verilen ornek ancak Cin herhangi baska bir devletle ( Rusya'yla diyelim ornegin ) savasa tutusup muskul duruma duserse, "Turkler her zaman ezilenin yaninda olmustur, Cin ordusuna yardim edelim" diyenlere karsi verilebilecek bir arguman. Sivil halkla orduyu ve devleti/devlet politikalarini bir tutmak anlamsiz.
KOYUNCU
05-21-2008, 06:12 AM
Kesinlikle, bu yazdigin yanlis. Turkiye'de buyuk sehirlerde ( bilhassa Izmir ve Istanbul olmak uzere ) ve buyuk tatil beldelerinde ( Marmaris, Bodrum, Datca, Mersin, Antalya gibi ) kapkaccilik ve hirsizlikla gecinenlerin cok cok buyuk cogunlugu Kurt'tur. Bunu burada "bu herifler irsi olarak hirsizlik yapiyorlar, kanlarinda var" demiyorum ki demeyecegimin burada yillarca Kurt irkciligina karsi mucadele etmis biri oldugumu ( o siralar sen yokmussundur buyuk ihtimalle, bilmemen dogal ) bilen herkes de farkindadir. Insanlar ac kalirsa kapkac da yapar, cinayet de isler, cocugunu bile yer ( bu noktada su ornegi getireyim ornegin. Stalin'in Rusya'nin tahil ambari Dest-i Kipcak'in tum tahilina el koyup satmasi uzerine ac kalan onbinlerce Tatar, acliktan sonunda kendi cocuklarini dahi yemek zorunda kalmistir. ), kimseyi suclamiyorum. Uygurlar'da da ayni durum sozkonusu. Devlet politikalari ve yoresel geri kalmislik yuzunden ac kalan insanlar, mecburen bu yola itiliyorlar ve hayatta kalmak icin daha "rahat" bir yollari yok. Bundan oturu de bu durum ortaya cikiyor.
Yaptigim alintida "Cinliler"den bahsedildi, "Cin hukumeti"nden degil. Tipki Turkiye'de genis bir kitlede Kurt vatandaslara karsi ( yine ozellikle buyuk sehirlerde ) var olan onyargi gibi, orada da Uygurlara karsi bir onyargi var ve sevilmiyorlar. Bunun Turk olmalariyla falan bir alakasi yok, zira Cinliler'de tarih bilinci sifirdir. Turkler hakkinda hicbirsey bilmiyorlar, Hunlarin Turk olduklarini bilmedikleri gibi, Uygurlar'in da Turk olduklarini ya da yuzyillardir savastiklarini falan bilmezler.
Bunu ucuncu kere yazmak zorunda kaliyorum, o okul binalarinin enkazinda kalan, yaslari 6 ile 18 arasinda degisen "coluk cocuk" mu yapiyor/yapti bunlari ? Yapmayin Allah askina.
Bu verilen ornek ancak Cin herhangi baska bir devletle ( Rusya'yla diyelim ornegin ) savasa tutusup muskul duruma duserse, "Turkler her zaman ezilenin yaninda olmustur, Cin ordusuna yardim edelim" diyenlere karsi verilebilecek bir arguman. Sivil halkla orduyu ve devleti/devlet politikalarini bir tutmak anlamsiz.
Ali Silvanlı, madem sapla samanı karıştırıp başkasına yapılmayanı kardeşine yapılmayanı dyuşmanına yapılanı insannlık olrak yorumlaycaz,
mynmar dakiler de insan,
Madem insanlıgını tatmin etmek istiyorsun karabag nahcıvandaki ac insanlarda insan
Buyur burdan başla
Bilge_Kagan
05-21-2008, 06:24 AM
Ali Silvanlı
Her baslik altinda ettigin bu geyik nedir tam cozemedim, aciklarsan sevinirim.
madem sapla samanı karıştırıp başkasına yapılmayanı kardeşine yapılmayanı dyuşmanına yapılanı insannlık olrak yorumlaycaz,
mynmar dakiler de insan,
Madem insanlıgını tatmin etmek istiyorsun karabag nahcıvandaki ac insanlarda insan
Buyur burdan başla
Firsat oldugu takdirde neden olmasin ? Ben elimdeki imkanlar olcusunde yardim edebilecegime ediyorum mumkun mertebe. Nahcivan'a, Karabag'a, Myanmar'a yardim edebilecegim bir kanal acilsin, onlara da edeyim, nedir yani ?
KOYUNCU
05-21-2008, 06:51 AM
Her baslik altinda ettigin bu geyik nedir tam cozemedim, aciklarsan sevinirim.
Firsat oldugu takdirde neden olmasin ? Ben elimdeki imkanlar olcusunde yardim edebilecegime ediyorum mumkun mertebe. Nahcivan'a, Karabag'a, Myanmar'a yardim edebilecegim bir kanal acilsin, onlara da edeyim, nedir yani ?
Tamam ozaman. İstedigimiz de o.Once kardeşlerine sonra komşularına sonra iş ortaklarına yardım et.
Silvanlıyı begenmediysen, soylemem. Cukkadan oturdu olaya. Guzel lakab olmuştu
KOYUNCU
05-21-2008, 06:58 AM
ali silvanlı diyorsak haklı sebebimiz var.
gurur duymalısın
Bak burda ali silvanlı, youtub kapalı olunca burdan izliyorum :)
http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/a46f7737afe881c8c523de2197081708d440c3c5e759d8925f c37976ba4da5498fa7415b0109b95fad92b0aed9bb1ea90e13 f3cb16128
Bilge_Kagan
05-21-2008, 07:10 AM
Tamam ozaman. İstedigimiz de o.Once kardeşlerine sonra komşularına sonra iş ortaklarına yardım et.
Bu saydigin oncelik sirasina gore onlerde bulunanlara yardim etme imkanim bulunmuyor diye, listede sonra gelen fakat yardim imkanim bulunanlara yardim etmemeli miyim ?
KOYUNCU
05-21-2008, 07:30 AM
Bu saydigin oncelik sirasina gore onlerde bulunanlara yardim etme imkanim bulunmuyor diye, listede sonra gelen fakat yardim imkanim bulunanlara yardim etmemeli miyim ?
Nasıl yardım etme imkanın yokta, bunlara imkanın var
Bu cok mantıksız bir yaklaşım
TEĞİN
05-21-2008, 08:38 AM
Huyum kurumasın romantigimdir, cok mutluyum romantikligimden,
Nasılsa beni anlamak istemeyeceksiniz
Cin ile turkler
Yunanlar ile turkler
ermeniler ile azeriler
ermeniler ile turkiye
iran ile amerika
amerika ile kuba
vs degil. Cin ile turklerin duşmanlıgı bunlara benzememez
Bunlar zamanında savaşmış, kazanan kazanmış, kaybeden icten yaralanmış ve bir şekil hayatlarınızı devam ettirmekte
Ama Cin ile turklerin durumu farklı
Bitmiş olmuş bişey degil
Devam eden devam ediyoooor devamlı hala hergun ..................Ayrıca: sanki kastro sevabına yapmak istedi de yardımı: mesaj ortada emperyalizm sıkıştı komünizm yardıma geliyor. başka bir anlamı var mı? ona bakarsan taivanda yarıma gidiyor çine. hemde çin açık beyanaat vermişti. 2010a kadar bani tabiyetini kabul etmezsen sana saldırıcam.
Arkadaslar Myanmar'a cok buyuk yardımlar gonderiliyor ancak askeri cunta yardımlara el koyuyor. Gonderilen yardımların 10 da 1 i falan dagıtılmıstı yanlıs hatırlamıyorsam.
Bu ulkede 15 milyona 1 ay boyunca doyarsın. Uygurların durumu ile burada kapkaccılık yapan yoz itlerin durumunu bir tutmak gene dogru degil.
Bitmiş olmuş bişey degil
Devam eden devam ediyoooor devamlı hala hergun ..................
Bunu yapan Cin halkı degil, Cin yonetimi. Biz Cin halkına yardım ediyoruz.
Yanısıra "Cinliler Uygurları ne kadar dusunuyor ki biz onları dusunelim" mantıgı yanlıs. Herkes siyasetle ugrasmak zorunda degil, adam orada dogmus yasıyor ne yapsın?
Hem Turkiye yardım etmese de giden yardımlar Cin'i ferahlatırdı. Bizim yaptıgımız yardım "hafif bir jest".
Yanısıra sana zulm edene beddua degil dua edeceksin ki duzelsin degil mi?
KOYUNCU
05-21-2008, 12:36 PM
Bunu yapan Cin halkı degil, Cin yonetimi. Biz Cin halkına yardım ediyoruz.
. Bizim yaptıgımız yardım "hafif bir jest".
Yahu mgas, şaka maka derken ciddi ciddi diyorum artık, ANA MUHALET PARTISINI GECTIN, CHP YAPAMIYO BU IŞI, GEL YERINE SENI KOYALIM.
...
ya bune mantıkdır kardeşim. Halk yapmıyor.
Halk kabul etmesin, halk turkleri sevsin bakalım baştakiler eşşek gibi insanlık yapmaya ite ite pite pite yapmaya mecbur kalırlar.
Sanki m.o 3000 yıllarındaki babadan ogula yonetimi var.
YAHU kubada bile halkın dedigine nabzına bakılıyor.
Kuzey korede de durum aynı, 3000 kişik afrika kabilesindede halkın istekleri goz ardı edilmiyor.
Zaten ceninleri yiyen de deletbaşkanları degil, halkkk
İtina-israr ile uygur kızı isteyende, bir turke daha .uk diyende halk.
Yahu alparslan bunlar ne diyor, sen gidiyorsun biliyorsun. Bu halk gunahsız bir geçi mi
KOYUNCU
05-21-2008, 12:40 PM
Kızgınım kardeşim, birileri cıkıp kurtlerle karşılaştırmasın vallah billah hıncımı cıkarırım.
Biz kurtlerin cocuklarını besliyoruz, kardelen deyip okutuyoruz, adına destanlar duzuyoruz. Yemiyoruz biz kurdun kurtajlıgını
Hatta kurtaja bile karşıyız.
Birbirlerini oldurmelerine karşıyız.
Kimse bazı adi kürdler ile uygur kardeşlerimi karşılaştırmasın.
1000000 defa banlanacak olsam gene bozarım.
Deli, insanlıktan bilmez, nankor ile ugraşacak durumda degilim
Bilge_Kagan
05-22-2008, 01:23 AM
Nasıl yardım etme imkanın yokta, bunlara imkanın var
Bu cok mantıksız bir yaklaşım
Cin'e yapilacak yardima dair "paranizi suraya yatirin, yardiminizi onlara ulastiracagiz" deniliyor. Karabag'di, Nahcivan'di, Uygureli'ydi bunlar icin sunulmus benzer bir imkan var mi ? Imkan diye bundan bahsediyorum. Burada mesele mantik falan degil, acikca onumuze konulan secenekler.
Bu ulkede 15 milyona 1 ay boyunca doyarsın. Uygurların durumu ile burada kapkaccılık yapan yoz itlerin durumunu bir tutmak gene dogru degil.
15 milyona ancak gunde 3 kuru ekmek yenir. Fakat adam bir sekilde bu isin icine girdiginde ( ki bircogunun teror orgutleri yahut ceteler tarafindan cocukluktan alinip yetistirildikleri, "dunyayi boyle tanidiklari" bir gercek ) eger gunde 3 kuru ekmek yemiyor da sabah ogle aksam corbasini icebiliyor, cebine sigarasini koyabiliyorsa, kalkip da "bu gidis gidis degil, ben gunde uc kuru ekmek yerim, elalemin malini calmam" demez, diyemez.
Uygurlarin durumu da kabul edelim veya etmeyelim, maalesef boyle, teror orgutu vs. kismi haric. Adamlar ac, "ac kopek firin deler" hesabi bir kere bu isin icine giriyorlar, girdikten sonra da eski hallerine geri donmeye cesaret edemiyorlar. Bir yerde lukse alismak gibi birsey. Hani ben gidip bizzat gordugumden degil, gerek Uygur gerek Cinli tanislarin soyledikleri birsey bu.
Kızgınım kardeşim, birileri cıkıp kurtlerle karşılaştırmasın vallah billah hıncımı cıkarırım.
Biz kurtlerin cocuklarını besliyoruz, kardelen deyip okutuyoruz, adına destanlar duzuyoruz. Yemiyoruz biz kurdun kurtajlıgını
Hatta kurtaja bile karşıyız.
Birbirlerini oldurmelerine karşıyız.
Kimse bazı adi kürdler ile uygur kardeşlerimi karşılaştırmasın.
Burada karsilastirma degil, benzetme yapiliyor. Hayat sartlarinin zorluklari ve yetisme biciminin insani nasil yollara yonlendirdigi anlatiliyor. Elbette Uygurlarin yasam sartlari Kurtlerden cok cok daha zor. Elbette Kurtlere de siradan bir Turk vatandasindan daha az hak taninmiyor fakat, cografi gelismemislik, cahillik, ekonomik yetersizlikler ve bulunduklari bolgede is sahasinin dar olmasi, bu durumdan faydalanip durumu daha da kotulestiren art niyetli kisi ve gruplar sebebiyle bu insanlar bu yola itiliyor. Uygurlar bu isi "kan cektigi icin" degil caresizlikten yapiyorsa, Kurtler de baska cikar yol gormediklerinden yapiyorlar ( ki burada hepsinden degil, bu isi yapanlarindan bahsediyorum. Yoksa bu ulke Kurt cumhurbaskanina dahi sahip olmus bir ulke ). Buna karsilastirma denemez.
1000000 defa banlanacak olsam gene bozarım.
Pek anlamli ve uzlasici bir bakis acisi sayilmaz. Hani senin banlanmanda degilim de forumun duzeni acisindan hos olmayacak.
KOYUNCU
05-22-2008, 01:37 AM
Cin'e yapilacak yardima dair "paranizi suraya yatirin, yardiminizi onlara ulastiracagiz" deniliyor. Karabag'di, Nahcivan'di, Uygureli'ydi bunlar icin sunulmus benzer bir imkan var mi ? Imkan diye bundan bahsediyorum. Burada mesele mantik falan degil, acikca onumuze konulan secenekler.
.
Sen gerçekci olsan, niyetinde halis olsan bir yolunu bulursun, araştırırsın.
Hiç yorulmana gerekyok, googleye dogu turkistan vakıfları yazssan bile b,ir ipucu bulursun
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=do%C4%9Fu+t%C3%BCrkistan+vak%C4%B1flar%C4%B1&meta=
Bak bu kadar kolay......
Ha bu vakıflar olmasaydı, ozamanda yardım ederdin, vakıf kurardın, tavsiye ederdin, ordaki insanların zorlugunu anlatmayı biz ödev bilirdin.
Yeterki sen ortulu odenekcilerin reklamına takılıp yok yok diye onlara gitme
Türkiyede turkistan ile ilgili yüzlerce vakıf var.
Burada bile 16 tane vakıf dernek var.
Çocukları getirip okutuyorlar
Yeterki sen samimi ol.
Bahanelere sıgınma, burda albeni metro bahane yarışması yok:twisted:
Bilge_Kagan
05-22-2008, 01:44 AM
Sen gerçekci olsan, niyetinde halis olsan bir yolunu bulursun, araştırırsın.
Bunun kararini verecek ve yargilayabilecek olan sen degilsin, maksadini asan cumleler yazmamani tavsiye ederim.
http://www.google.com.tr/search?hl=t...lar%C4%B1&meta=
Sagol.
KOYUNCU
05-22-2008, 01:56 AM
Bunun kararini verecek ve yargilayabilecek olan sen degilsin, maksadini asan cumleler yazmamani tavsiye ederim.
Sagol.
Biz yargıyı hainlere yaparız.İçimizden olanları yargılamayız. Davranışlara uzuluruz ve yeriniriz.Ve saygı sevgiyi aşmayız. Aştıgımız zaman abi kusura kalma oyle demek istemedim deriz. Ve karşımızdakilerdende aynı davranışı gostermesini bekleriz.
Sizinde tavsiyeniz onlara karşı olsun. Degilse turkistan formu biribirini yiyor derler.
Alimallah biz cinli degiliz
....
Sende sagol
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.