PDA

View Full Version : Çin'in Turkiye'de Actigi Bu Sacma Sapan Dostluk Sitesine Gereken Protestoyu Veriniz !

TEĞİN
05-21-2008, 10:52 AM
Arkadaşlar, Çin'in Türkiye'de açtığı ve ısrarla bu siteye üye olan ve adminliğini üstlenen Çinci Türkler'e gereken protestoyu yapmanızı öneririm. Burada ki Türkler Doğu Türkistan'a ısrarla xinjiang denmesini savunuyor olup, Çin'in doğu türkistan'a yaptığı sözüm ona güzel yatırımlardan bahsediyor. Ayrıca uygurların ağzından yalandan haberler veriyor

link:

http://turkish.cri.cn

Alparslan
05-21-2008, 11:57 AM
Ah ulan eski kaganlar! ne b.k yimeye bu serefsiz limonlari sag biraktiniz bea? 3 metre ipek 3-4 kari icin mi? Bastan assagi yalan haber,sanki dogan medyasinin cin versiyonu!

Karayılan
05-21-2008, 08:01 PM
Bu sitenin cok da fazla ziyaretcisi oldugunu sanmıyorum. Ama eger Turkler'den bir kisi dahi bu mezemenklere inanıyorsa yazıklar olsun onun kanına...

KOYUNCU
05-21-2008, 11:40 PM
Bu sitenin cok da fazla ziyaretcisi oldugunu sanmıyorum. Ama eger Turkler'den bir kisi dahi bu mezemenklere inanıyorsa yazıklar olsun onun kanına...
Ben girmem oraya
O kitayoza nın verdigi sitelerdendir
Gerçi benim notebook forum.uz dada uyarı veriyor kimlik tespiti diye

oğuz
05-22-2008, 03:17 AM
Burada ki Türkler Doğu Türkistan'a ısrarla xinjiang denmesini savunuyor olup, Çin'in doğu türkistan'a yaptığı sözüm ona güzel yatırımlardan bahsediyor. Ayrıca uygurların ağzından yalandan haberler veriyor

2008 olimpiyatlarını Türkiye düzenliyor ve Fransada bir site açıyor...

Almanyada yaşayan bir Kürtte siteye mesaj atıyor ;

Dersim'e bunlar ısrarla diyarbakır diyorlar.Sözüm ona Güney ve Doğu Anadoluya yapılan yatırımlardan bahsediyorlar.Ayrıca Kürtlerin ağzından yalan haber veriyorlar...

Ne kadar tanıdık değilmi :mrgreen:

Alparslan
05-22-2008, 04:19 AM

Dersim'e bunlar ısrarla diyarbakır diyorlar.Sözüm ona Güney ve Doğu Anadoluya yapılan yatırımlardan bahsediyorlar.Ayrıca Kürtlerin ağzından yalan haber veriyorlar...

Kusura bakma Oguz abi ama seni ORGUT AGIZI ile konusurken gormek cok uzucu.

1-Uygurlarin DEVLETI (Sharqi Turkistan Islam Cumhuriyeti 1949-1951) ISGAL edilmistir. Kurt kokenli TURK vatandaslarinin boyle bir durumu SOZ KONUSU degildir.
2-Dogu Turkistan Turklugu hali hazirda degil kendi dilini konusmak cocuklarina dinini bile ogretemez durumda ve muthis baski altindadir. Bu BASKI soyut geldiyse buyrunuz somut ornek: Cocuguna Kur'an okumayi ogreten babanin cezasi 6 yildir, cocugun(evet evet cocugun) cezasi ise 3 yil hapis. Eger baska biri ogrettiyse o da 6 yil yer. Efendim benim vergilerim ve elektrik kesintilerim ile isleyen TRT Kurtce kanal acacak haberiniz vardir herhalde... bu arada dtp mecliste ve iktidar partisinden bile rahat durumda hemde teror baglantilari bu kadar asikar iken.
3-Turkistanli kardesler SIVIL HEDEFLERE saldiran TERORISTLER DEGILLER! Onlari TERORIST egilimli bir hareketle uzaktan yada yakindan iliskilendirmek kimsenin HADDINE DEGILDIR! (kisisel baglantilar gecerli ise bende Turkiyede ki tum ermeni(asala), kurt(pkk) hatta arnavutlari(uck) terorist ilan edebilirim, ne kadar mantikli durur siz karar verirsiniz)
4-Dogu Turkistan'da muhtelif sehirlerde yasayan Turki halklar cinin dogal siniri cin seddinin disinda yaklasik 2000 yildir(UYGUR DEVLETI) meskun bulunan bir toplumdur ve BAGIMSIZ devletlerini geri istemektedirler. Uyduruk ve mesmetsiz MEDLER BIZIM ATAMIZ , MEZOPOTAMYA YURDUMUZ tezleri yok, GERCEK TARIHE SAHIPLER! Karsilastirma yaparken IZAN gerekir.
5-Jivkov zamani Bulgaristan soydaslarimizin adini da hakli degistirmis olabilir, biz amede Diyarbakir dedik ya!!!! Hatta Kirim surgunu de koy bosaltma ile ayni seydir!!! Ermeniler Karabagi isgal ettiyse ne olmus biz bir bucuk milyon!!!! ermeni kestik(ulan yazarken bile gulesim geliyor ya,neyse). Utanmadik +1 Hrant Dink'i de oldurduk...Ne var onlarda Karabagda katliam yaptiysa canim!!!! Zaten Van, Erzurum, Sivas'dan falan aliskinlar onlar katliam yapmaya. Ne var Kerkuk amerikan kukla yonetimi Kuzey kurtlerine kalsa dimi ama!!! Nede olsa orasi kurdun-arabin-Turk'un-Kildani'nin ortak yurdu(NAHHHHHHH!!!! Okuyun Osmanli sayim kayitlarini) Hem bunlar sadece Turkleri kesmis Kerkuk'de demek ki tek sorun cikaran bu Turkmenler! (59 katliami) Ya Romanyada ki Tatar'a , Moldovyada ki Gagauz'a, Kibris Turku'ne, Afganistandaki 8 milyon Turk'e, Iranda ki 30 milyon soydasimiza, Karacayda Turk degil Dagli yahut Cerkes olmazsa Cecen son ihtimal Rus olmaya itilen Kumukh, Karacay, Sor ve Nogyalara, ne gerek adalet!!! Varsa yoksa Biji Kurdi, biji biji biji..... Lanet olsun sizdeki bu 'baska' sevdasina(alin size uygun replik). Tibetli olsalar haklilardi degil mi?

TEĞİN
05-22-2008, 04:27 AM
Oğuz abi hak veriyorum Alparslan. oe-rtada hayali bir devley ok. işgal edilmiş yurt var.

oğuz
05-22-2008, 04:40 AM
Arkadaşlar hiç kimse kendi meskün devletinin içinden devletçikler çıkmasına izin vermez !Bu belki batıda taraftar bulabilir.ülke içinde isteyerek yada iztemeyerek bölünmeler olabilir ama bizim gibi geçmişi Doğu olanlarda ASLA !

Bugün;

Türk-Kürt
Rus-Çeçen
Çin-Uygur üçlemesinde hangisi dersek ?

Türk*Çeçen*Uygur diyeceksiniz...

Çünkü tarafız !

Ben burda Uygurlara yapılan mezalimi sevimli göstermek gibi bir çabam yok.Burda anlatmak istedeğim olaylara hangi gözlükle baktığınız ?

Asimile etmekten bahsetmişssiniz,biz asimile etmeye çalışmadıkmı ?

KOYUNCU
05-22-2008, 04:46 AM
Oguz abi devletçi
Belki RTE dir bu oguz abi
Yaşları uyuyor
Takımlarıda
Düşünceleride
Seni gibi RTE RTE seni......
Bak devlette aynen senin gibi düşünüyor
http://www.tonyukuk.net/genelge.htm

oğuz
05-22-2008, 04:49 AM
Oguz abi devletçi
Belki RTE dir bu oguz abi
Yaşları uyuyor
Takımlarıda
Düşünceleride
Seni gibi RTE RTE seni......
Bak devlette aynen senin gibi düşünüyor
http://www.tonyukuk.net/genelge.htm

Bu konu hakkında fikrimi ;HYML,Hanedan ve Gürkan'a sorabilirsin :mrgreen:

KOYUNCU
05-22-2008, 04:51 AM
Bu konu hakkında fikrimi ;HYML,Hanedan ve Gürkan'a sorabilirsin :mrgreen:
Yok işim gücüm yokta beyfendiler teşrif edecekler soracağım diye bekliycem.
Ayda yılda bir ugruyor onlar....:D

oğuz
05-22-2008, 05:49 AM
Special thanks for you
Teşekkürler

Turkun Turkten baska dostu yoktur.Olmamistir ve olmayacaktir

Türk'ün,Türk'ten başka dostu yoktur ama bunuda ima ederkenİngilizce'den vazgeçmeyiz :mrgreen:

Karayılan
05-22-2008, 06:23 AM

6- Dersim Tunceli'dir Diyarbakır'ın eski adı Amed'dir:cool:

oğuz
05-22-2008, 06:31 AM
6- Dersim Tunceli'dir Diyarbakır'ın eski adı Amed'dir:cool:

Aslında yazarken içimden acaba dedim ama seriye taktığımız için mesajları ,arada kaynadı gitti :mrgreen:

KOYUNCU
05-22-2008, 07:12 AM
diyarbakırın adı diyaribekir degilmiydi

TEĞİN
05-22-2008, 10:37 AM
Roj tv ye bakarsan ameddir. diyarbekir orada ki ağızla söylenişidir.

Alparslan
05-22-2008, 10:52 AM
Arkadaşlar hiç kimse kendi meskün devletinin içinden devletçikler çıkmasına izin vermez !Bu belki batıda taraftar bulabilir.ülke içinde isteyerek yada iztemeyerek bölünmeler olabilir ama bizim gibi geçmişi Doğu olanlarda ASLA !

Bugün;

Türk-Kürt
Rus-Çeçen
Çin-Uygur üçlemesinde hangisi dersek ?

Türk*Çeçen*Uygur diyeceksiniz...

Çünkü tarafız !

Ben burda Uygurlara yapılan mezalimi sevimli göstermek gibi bir çabam yok.Burda anlatmak istedeğim olaylara hangi gözlükle baktığınız ?

Asimile etmekten bahsetmişssiniz,biz asimile etmeye çalışmadıkmı ?

Biz asimile etme telasi icinde olaydik abi, simdiye ben Turkum diyenlerin sayisi sanirim 1 milyar civarinda olurdu. Nerede planli asimile yapilmis? Adam hala ben Turk degilim ki diyebiliyor Turkiye'de bile. Asil biz asimile olmusuz, ben Anadoluda kurtlesmis bir dolu Turkmen asireti biliyorum, keza Irak'ta, keza Iran'da. Misir Memlukluleri kim idi? Misir askeri neden emredersinizi: Buyurun Efendim seklinde soyler? Oradaki Turkler Araplasip gitmedi mi? Nasil asimile bu yahu? Turkler asimile yapti demek , eger bir amaca hizmet icin soylenmediyse, en hafifinden SAFLIKTIR, SAFDILLIKTIR.

Senin mezalimi legallestirme caban yok, amenna. Ama unutma ki, insan hic yoksa haklinin hakkini savunmali ki , aka aka karaya kara demeli ki , aynaya baktiginda gordugu simadan utanmasin. Bundan oturu birakin Muslumanligi, birakiniz Turklugu, sadece ve sadece insan olma sifatim bile cini lanetlememe yeter de artar. Sorarim bu Turk'u oksuz-yetim birakma operasyonu kacyuzyildir kac kere el degistirdi de hala basarili olamadi? Musluman-Turk'um desen once sozde modern adami, Ummetci-arapci der miymiylanir, libosu bana ne yahu sen ekonomiden bahset der, solcusu gelisimini tamamlayamamis insanlar kendini milleti ve dini ile tanimlar meslegi ile sinifi ile tanimlayamaz der.(yamuk agizli hamaaaasetci eski kasar altanin lafidir). Yok Musluman cihetinden baksan, adam Filistin der beraber amin deriz agzindan bi kere Karabag, Turkistan lafi cikmaz. Itiraz etsen laf hazir: Irkcilik haramdir, bak bene Kurdum ama Turk irkci dinsizleri yuzunden hep zulum goriyrik. Adama desen ki ulan deyyus esas irkini ilk belli edip altini cizen konuyu irka ceken sensin. Size nerelisin hemserim diye israrla soranlar genelde ne icin sorar? Acaba buda bizden mi diye degil mi? Bu tiplerde adimi duyunca zaten gayri ihtiyari : neuzu billah cekerler. hemen baslarlar biz suyuz buyuz ama farketmez hepimiz Muslumaniz, aman sende ben Turk'um falan deyip de gunaha girme irkcilik etme! Valla yanarsin! Ulan sakalina bilmemne yaptigim sen lafina zaten biz arabiz-biz kurduz-biz bilmemneyiz diye basladin! Ben sana sordum mu? ama yeter ki Turk'um demiyim! Ya siz tanistiginiz insalara donup : merhaba, Turk'um ben! mi diyorsunuz Allasen?

Musluman olmak zaten modern dunya dediginiz insan mezbelesinde gayri resmi SUCTUR,(Faiz haramdir, gel faizsiz ev sahibi ol yada is yap, cuma vakti okulundan-isinden sikiysa cikda cumya git, bir toplanti olsun da icki icmem de, hemen YOBAZSIN,kiz arkadasin yoksa yahut varda asna fisna yoksa, ya topsun ya sapiksin, daha sayayim mi?Mahalle baskisi diyenlere bi sorun bakalim bunlari da baskidan sayiyorlar mi?) ustune birde anandan Turk dogduysannnn.... potansiyel fasist, katil, hatta katliamci, somurucu, barbar, medeniyetsiz, bati yaltakcisi, asimileci....Kimse yok mu yahu su duruma bakip: Hadi len ordan dangozlar diyecek?

HAK-ADALET yonunden bakarsaniz TURK-CECEN-UYGUR diyeceksiniz , demek zorundasiniz. Tarafsak HAKKANIYET taraftariyiz. Diyelim ki degiliz, en azindan soydasimizin yanindayiz, ki bu da dogal. Kardes bildigimin dusmanini savunup KANSIZLIK mi edelim yani?

Aybike
05-22-2008, 02:54 PM
ustelik amed ve dersim RUMCA dir..rumlarin o sehirlere verdigi eski adlar..:)

ben eskiden bu forumda yazmistim...birakin beni cinlilerin ustune hepsini keseyim..zaten ufacik adamlar nolurki :)
azcik yorulurum o kadar hani kalabaliklar ya ondan diyom..:)

Seckjin Khan
05-22-2008, 03:18 PM
Ben bu tür olaylara biraz farklı bakıyorum...

Birincisi Çin Uygarlığına büyük saygım var ve cidden büyük bir kültürden bahsediyoruz elimden geldiğince ilgileniyorum ve öğreniyorum

İkincisi ise Türk Uygarlığı ve Çin Uygarlığı birbiriyle etkileşim halindeydi ve asırlar boyunca da bu iki uygarlık kültürlerini birbirine aktardı vs... bu açıdan baktığımda Çin Uygarlığına Düşman gözüyle bakmıyorum ama Dost da olalım demiyorum sadece biraz daha sakin olmalıyız.

evet Çin sınırları içinde milyonlarca Uygur Türkü asimile olmakla karşı karşıya bunu biliyorum elimizden geldiğince de yardım etmeliyiz ama şu durumda çin in içine girip bu sosyal yardımı asla yapamayız.

Bu tip organizasyonlara nefretle bakmayalım ama destekte olmayalım o kadar...

ben eskiden bu forumda yazmistim...birakin beni cinlilerin ustune hepsini keseyim..zaten ufacik adamlar nolurki :)

Sultanım hayrola tavuk mu kesiyorsun :lol:

çok basit bir grafik atacağım lütfen kimden bahsettiğinizi iyi bilelim :lol:

http://img53.imageshack.us/img53/2254/turchnhi2.jpg

Qarama
05-22-2008, 03:43 PM
Allah korusun sava$ olsa biz (türkler olarak) ki$i ba$ina en az 12 Cin'li öldürmemiz lazim ki bir $ansimiz olsun.

Aybike
05-22-2008, 03:50 PM
Hani bir turk on kisiye bedeldi?
ben biraz anormal turkum grafikleri takmam. yani benim gibi 1 miyon varsa is biter:)
ayrica ha tavuk ha cinli ne fark varki?

Seckjin Khan
05-22-2008, 03:51 PM
Allah korusun sava$ olsa biz (türkler olarak) ki ba en az 12 Cin'li öldürmemiz lazim ki bir olsun.

savaş durumunu düşünemiyorum bile nasıl bir katliam olur iki taraftan da...

durumu şu grafikle daha da netleştireyim ki ne demek istediğimi daha iyi anlasın arkadaşlar :lol:

http://img156.imageshack.us/img156/9564/usachnhi9.jpg

Bazı arkadaşlar şimdi savaşın gidişatını İnsangücü belirlemez diyebilir ama bu rakamlar karşısında gerçekten etkiler...

Seckjin Khan
05-22-2008, 03:58 PM
Hani bir turk on kisiye bedeldi?
ben biraz anormal turkum grafikleri takmam. yani benim gibi 1 miyon varsa is biter:)
ayrica ha tavuk ha cinli ne fark varki?

İnsangücü önemli hele hele ki Çinden bahsediyoruz Savaşmayı iyi biliyorlar ve yürekliler...

Bu rakam yunanlılarda olsa o kadar korkmam çünkü bizim gibi yürekli dövüşmüyorlar.

ayrıca Hindistan'ın da askeri varlığı iyi ama onların insangücü ne kadar olursa olsun "ki çin e rakamsal tek rakip onlar" savaş yetenekleri zayıf

Qarama
05-22-2008, 03:59 PM
atalarimiz bile dedi cinlilerle i$ yapmayin diye cünkü iki yüzlüler. Adamlar yenilecegini anlarlarsa atarlar birkactane kimyasal bomba kar$i taraf cok büyük bir darbe yer...

Aybike
05-22-2008, 04:00 PM
ama yinede turklere karsi set cekiyorlar dimi?

Qarama
05-22-2008, 04:03 PM
Cinliler aslinda o $etti gereksiz yapdilar. Eskiden atalarimiz $im$ek gibi saldirir yener ve geldikleri gibi giderlerdi "haydi tekrar görürü$ürüz" diyerek :D

Seckjin Khan
05-22-2008, 04:05 PM
ama yinede turklere karsi set cekiyorlar dimi?

Bu kadar üremeden önceydi o :lol:

şaka bi yana askeri anlamda ciddi bi güç.her defasında yazıyorum abd den sonra yerine Rusya-Çin ittifakı geçebilir ve askeri anlamda herzaman bu tip bi krize hazırlıklı olmalıyız...

Seckjin Khan
05-22-2008, 04:07 PM
Allah korusun sava$ olsa biz (türkler olarak) ki ba en az 12 Cin'li öldürmemiz lazim ki bir olsun.

böyle bi savaşta çin in başında olan insanın karekteri de savaşın gidişatını iyi/kötü değiştirebilir.Eğer amacı sadece zafer kazanan bi diktatör olmaksa inanın bu savaştan galip ayrılamazlar...

Aybike
05-22-2008, 08:41 PM
her zaman inandigim olaydir bu...
Savasi komutanlar kazanir..Yada kaybeder....

Bilge_Kagan
05-22-2008, 11:24 PM
şaka bi yana askeri anlamda ciddi bi güç.her defasında yazıyorum abd den sonra yerine Rusya-Çin ittifakı geçebilir ve askeri anlamda herzaman bu tip bi krize hazırlıklı olmalıyız...

Rusya-Cin ittifaki diye birsey olamaz. Simdilik hani "Amerika'nin Dunya'da ticari tekeli yok, bakin biz de variz !" deyip yeni bir kutup yaratma cabasi icinde olduklarindan oturu boyle bir goruntu sergiliyorlar fakat, su durumda Amerika'nin Rusya'ya acacagi bir savasta Cinlilerin de Ruslara saldiracagina kesin gozuyle bakiyorum ( boyle bir savas olacagindan degil, olsa... ). Zira su siralar baska bir baslik altinda da yazmistim, Cin'in en buyuk ticari ortagi Amerika ve Amerika'nin da borcunun cok buyuk bir kismi Cin'e, yani birbirlerine bagli ve bagimlilar. Ayrica Cin'in Rusya topraklari uzerinde emelleri oldugu bilinen bir gercek. Yakut bolgesindeki Ruslarin nufusca erimeye baslamasindan sonra Cin sinirindan bu bolgeye 100.000'e yakin gocmen gecip yerlesti ve Yakut bolgesinin onemi Dunya'nin -yanilmiyorsam- en buyuk elmas rezervine sahip olmasi. Yani bunlarin birbirini kollamasi ancak ikisini teker teker yenebilecek bir gucu beraber yenip, sonra birbirlerini yemeleri seklinde olabilir.

KOYUNCU
05-23-2008, 12:15 AM
ustelik amed ve dersim RUMCA dir..rumlarin o sehirlere verdigi eski adlar..:)

cekhi cen emmide ufacık bişey amma dev dolph lugreni yiyor bitiriyor.
Cuce karıncalar var mesela, cucedir miniciktir ama ısırdıgında kene ısırmış gibi etkili olur, eşşek karıncaları onlardan korkar.
Seckin kaganım, tarihte ne zaman biz ustun olduk ki, onların topuna biz kılıcla girmedik mi, sen iman gucunu de koy ortaya, cesaretide koy, vatan bilincinide koy, fedakarlıgıda koy,
Pulat gibi adamlarız alimallah, onlar bizi koşeye sıkıştırsalarda ellerindeki bizden 4 kat guclu silahla ancak bizim bir bolumumuzu yok ederler, geri kalanımız ebelerini belleriz

Alparslan
05-23-2008, 01:52 AM
Ben bu tür olaylara biraz farklı bakıyorum...

Birincisi Çin Uygarlığına büyük saygım var ve cidden büyük bir kültürden bahsediyoruz elimden geldiğince ilgileniyorum ve öğreniyorum

İkincisi ise Türk Uygarlığı ve Çin Uygarlığı birbiriyle etkileşim halindeydi ve asırlar boyunca da bu iki uygarlık kültürlerini birbirine aktardı vs... bu açıdan baktığımda Çin Uygarlığına Düşman gözüyle bakmıyorum ama Dost da olalım demiyorum sadece biraz daha sakin olmalıyız.

evet Çin sınırları içinde milyonlarca Uygur Türkü asimile olmakla karşı karşıya bunu biliyorum elimizden geldiğince de yardım etmeliyiz ama şu durumda çin in içine girip bu sosyal yardımı asla yapamayız.

Bu tip organizasyonlara nefretle bakmayalım ama destekte olmayalım o kadar...

Sultanım hayrola tavuk mu kesiyorsun :lol:

çok basit bir grafik atacağım lütfen kimden bahsettiğinizi iyi bilelim :lol:

http://img53.imageshack.us/img53/2254/turchnhi2.jpg
Kimden bahsettigimizi ben cok iyi biliyorum. Gouangzhou da Tibet bayragi basdan Cinlilerdir, yeri geldiginde Uygurlar ile ortaklik eden cinlilerdir, onlar devlet yada vatan kavrami bilmezler, CIKAR kavrami bilirler, surudurler, emirsiz is yapamazlar ve asiri aptaldirlar. Belki senin sevdigin Konficyus bunlardan nasil cikmis bilmek-anlamak mumkun degildir. Yunan ordusu ile bunu karsilastirmak bile degmez, bunlar YUREKSIZ, KALLES ve KORKAKTIR. Sadece cikarina dokunursan sana saldirir. He rakamlar cok farkli olabilir ancak, su an yaklasik 50 milyondan fazla Uygur Turk'u var ve hepsi genelde Turkistan bolgesinde, keza bu insanlara destek olacak Afganistanli Turkler de cok yakinda, Kazak ve Kirgiz devletinin degil ama halkinin destegini de gozonune alirsak ve bu durumda bu harekete Tibetin de katilacagi ve elbette amerikanin Cini zayiflatmak icin destek verecegi kacinilmazdir. Dolayisiyla bu cok kaybedenin oldugu cikarlara ters, sadece OZGURLUK icin yapilan bir savas olur. (Istiklal harbi misali) Bundan dolayi kimse Uygurlari desteklemek istemez. Cunku CIKAR yoktur, bu gonul isidir. He bu savasi Cin de kazanamaz, kazanabilmesi icin tek yol bolgedeki butun TURK unsurlari etnik temizlige ugratmasi ve tarih kitaplarini yeniden yazmasidir. Bu ise mumkun olmadigindan son 20 yilda cinlilestirme politikasi son gaz devam etmektedir.

Bir fikra buraya 'CUK' oturur:

Birgun Rizelilerin kafasi atar Cin'e ve bir mektup yollayip savas ilan ederler. Cin genelkurmayinda gelen mektup incelenir ve Rize diye bir devlet aranmaya baslar, bir de bakarlar ki bir ildir sadece, once saka sanirlar ama buna cevap vermezsek prestijimiz sarsilir deyip baslarlar savas hazirliklarina.

Haber Rize'ye ulasir. Ihtiyar heyeti olusturulur, gencler on safda carpisacak ihtiyarlar da sutre gerisinde saldir emrini verecek ani belirleyeceklerdir. Taktik yani... Cinliler kara bulut gibi yerden gokten denizden yagmaya baslar Rize kiyilarina, yaklasirlar, yaklasirlar, yaklasirlar... Atese baslarlar, gencler birbir yigilmaya baslar , saldirin emri gelmez, birinci sira gider, ikinci sira gider, ihtiyarlardan cit yok! biri dayanamaz kosa kosa gider komuta cadirina:
-Ula ha bu Cinluler geldi, bizi furaylar siz hala neyi dusuneysunuz? Yoksa gorktunuz mi?
Ihtiyarlar telasli ve moralsiz bir suratla:
-Yok usagum, ha bu kadar Cinliyu nereye gomeceguz onu pulamaduk...:D

Anladiniz siz onu....

Qarama
05-23-2008, 03:31 AM
...

Bir fikra buraya 'CUK' oturur:

Birgun Rizelilerin kafasi atar Cin'e ve bir mektup yollayip savas ilan ederler. Cin genelkurmayinda gelen mektup incelenir ve Rize diye bir devlet aranmaya baslar, bir de bakarlar ki bir ildir sadece, once saka sanirlar ama buna cevap vermezsek prestijimiz sarsilir deyip baslarlar savas hazirliklarina.

Haber Rize'ye ulasir. Ihtiyar heyeti olusturulur, gencler on safda carpisacak ihtiyarlar da sutre gerisinde saldir emrini verecek ani belirleyeceklerdir. Taktik yani... Cinliler kara bulut gibi yerden gokten denizden yagmaya baslar Rize kiyilarina, yaklasirlar, yaklasirlar, yaklasirlar... Atese baslarlar, gencler birbir yigilmaya baslar , saldirin emri gelmez, birinci sira gider, ikinci sira gider, ihtiyarlardan cit yok! biri dayanamaz kosa kosa gider komuta cadirina:
-Ula ha bu Cinluler geldi, bizi furaylar siz hala neyi dusuneysunuz? Yoksa gorktunuz mi?
Ihtiyarlar telasli ve moralsiz bir suratla:
-Yok usagum, ha bu kadar Cinliyu nereye gomeceguz onu pulamaduk...:D

Anladiniz siz onu....

Karadeniz büyük ve derin :lol:

Aybike
05-23-2008, 06:55 AM
ha bu koyuncu cerisini sefere cikacaklarin listesinten tiz silin..Karincaydi,ceki cendi,ecik ti bocuktu derken ordunun moralini bozacak..Bana hayvanlar alemini bilmeyen ceriler bulun.
Yada ayilardan baska hayvan tanimasin...

TEĞİN
05-23-2008, 08:26 AM
buradan ne anlıyoruz pek askeri stratejilerle ilgilenmiyor bazı arkadaşlar.. ordu kalabalık olunca güçlü olmuyor. çin doğu türkistanda bir savaş çıksa 250 bin askerini bile kaybetmeyi göze alamaz. koca ülkeyi savunacak asker mi kalır? kaç km karelik bir alandan bahsediyoruz. bir kere buradan yola çıkın. benim aylardır bir gurup arkadaşımla üzerinde çalıştığım bir plan var. inşallah zamanı gelince işe yarar.

KOYUNCU
05-23-2008, 08:50 AM
abi herhangi bir karışıklıkta turkiye 2 ye bolunur, ancak çin 29 parçaya bolunur

yavuz
05-23-2008, 08:52 AM
abi herhangi bir karışıklıkta turkiye 2 ye bolunur, ancak çin 29 parçaya bolunur

Yanlisin var;

Ezan dinmez,
Bayrak inmez,
Sehitler olmez,
Vatan bolunmez!

:cool:

KOYUNCU
05-23-2008, 08:54 AM
Yanlisin var;

Ezan dinmez,
Bayrak inmez,
Sehitler olmez,
Vatan bolunmez!

:cool:
Hay yavru hay, şimdibile boldulerde bizim haberimiz yok.
Askerimiz başka şeyle ugraşsa bak bakalım bolunmezmi bolunur mu
Allahtan askerimiz varda, ebelerini belliyor.

yavuz
05-23-2008, 08:58 AM
Allahtan askerimiz varda, ebelerini belliyor.

O zaman degistirelim;

Ezan dinmez,
Bayrak inmez,
Asker cekilmez,
Vatan bolunmez!

:lol:

KOYUNCU
05-23-2008, 09:04 AM
Şu an TC içinde bir. Ama dışardan herkes tarafından ayrıdır.
Ama herhangi bir savaş çıktıgında ayrılacaktır. Ne kadar yurtta sulh chanda sulh desekte muhakkak gunun birinde bir densiz, yaşlı aslanın kuyruguna basacaktır.
Bizim gonlumuz TC tektir ama bolunmesi biirgun gercekleşecektir.
Tabi biz ozaman halk olarak ayaklanır, bolenin yedi ceddini boler soylarını kuruturuz.
Ama bu kaçınılmazdır. Bu korktugumuz birgun mutlaka olacak.
Ve birgun askerin meşguliyetinden yaralanarak hortlayan densizleri sivil halk orgutlerenek ebesini belleyecek

Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:36 AM
Indida Anti-Chin mi oldunuz. :lol:

KOYUNCU
05-23-2008, 09:37 AM
Indida Anti-Chin mi oldunuz. :lol:
Zoruna mı gitti

Emil_Diniyev
05-23-2008, 09:38 AM
Zoruna mı gitti

Ha getti...

Karayılan
05-23-2008, 09:48 AM
Aman baska bi yerine gitmesin de :cool:

TEĞİN
05-23-2008, 11:02 AM
vallahi bölünme harekei yaşar ama bölünmez. dediğin gibi askeriz bizde. halkımız asker.

bu arada anti-chin derken? çinci mi olalım?

Seckjin Khan
05-23-2008, 11:38 AM
Rusya-Cin ittifaki diye birsey olamaz. Simdilik hani "Amerika'nin Dunya'da ticari tekeli yok, bakin biz de variz !" deyip yeni bir kutup yaratma cabasi icinde olduklarindan oturu boyle bir goruntu sergiliyorlar fakat, su durumda Amerika'nin Rusya'ya acacagi bir savasta Cinlilerin de Ruslara saldiracagina kesin gozuyle bakiyorum ( boyle bir savas olacagindan degil, olsa... ). Zira su siralar baska bir baslik altinda da yazmistim, Cin'in en buyuk ticari ortagi Amerika ve Amerika'nin da borcunun cok buyuk bir kismi Cin'e, yani birbirlerine bagli ve bagimlilar. Ayrica Cin'in Rusya topraklari uzerinde emelleri oldugu bilinen bir gercek. Yakut bolgesindeki Ruslarin nufusca erimeye baslamasindan sonra Cin sinirindan bu bolgeye 100.000'e yakin gocmen gecip yerlesti ve Yakut bolgesinin onemi Dunya'nin -yanilmiyorsam- en buyuk elmas rezervine sahip olmasi. Yani bunlarin birbirini kollamasi ancak ikisini teker teker yenebilecek bir gucu beraber yenip, sonra birbirlerini yemeleri seklinde olabilir.

Çin-Rusya ittifakı olabilir çünkü şuan ABD'den sonra ekonomik sosyal ve askeri alanda bu iki rakip geliyor ve ABD nin Dünya Jandarmalığı'nı alaşağı edebilecek bi kuvvetleri var ve bunu birlikte yapabilecek liderleri de var.

İkinci Dünya Savaşından sonra 1954 'te Moskova'da bu birliktelik için görüşen Kruşçev'in Sovyet Rusyası ile Mao'nun Çin'i birlikte hareket etmemişse bunun tek nedeni Nikita Kruşçev'dir ama şuan Putin bu birlikteliğe destek veriyor görüntüsü çiziyor nedeni de basit Askeri anlamda Rusya eski Rusya değil...

ve yazdığın Çin'in Rus topraklarında ki beklenti ve isteklerini de Rusya biliyor ve Askeri anlamdaki zaaflarını kapatmak adına ses çıkarmıyor.

Seckin kaganım, tarihte ne zaman biz ustun olduk ki, onların topuna biz kılıcla girmedik mi, sen iman gucunu de koy ortaya, cesaretide koy, vatan bilincinide koy, fedakarlıgıda koy,
Pulat gibi adamlarız alimallah, onlar bizi koşeye sıkıştırsalarda ellerindeki bizden 4 kat guclu silahla ancak bizim bir bolumumuzu yok ederler, geri kalanımız ebelerini belleriz

Ben gereken şeyleri yazdım biz Çin'den insangücü açısından eksik eksikten ziyade az olabiliriz ama bizim de İnanç Vatan Aşkı ve Şehitlik olgularımız var ki bu da olası bi Çin-Turkiye Savaşında seyri değiştirebilir.

Sonuç olarak yazdım iki taraftanda çok büyük kayıplar verilir...

buradan ne anlıyoruz pek askeri stratejilerle ilgilenmiyor bazı arkadaşlar.. ordu kalabalık olunca güçlü olmuyor. çin doğu türkistanda bir savaş çıksa 250 bin askerini bile kaybetmeyi göze alamaz. koca ülkeyi savunacak asker mi kalır? kaç km karelik bir alandan bahsediyoruz. bir kere buradan yola çıkın. benim aylardır bir gurup arkadaşımla üzerinde çalıştığım bir plan var. inşallah zamanı gelince işe yarar.

Zamanı gelince bende okumak isterim yorumladığınız askeri stratejilerinizi...

İnsangücü önemli hele hele ki Çinden bahsediyoruz Savaşmayı iyi biliyorlar ve yürekliler...

Bu rakam yunanlılarda olsa o kadar korkmam çünkü bizim gibi yürekli dövüşmüyorlar.

ayrıca Hindistan'ın da askeri varlığı iyi ama onların insangücü ne kadar olursa olsun "ki çin e rakamsal tek rakip onlar" savaş yetenekleri zayıf

böyle bi savaşta çin in başında olan insanın karekteri de savaşın gidişatını iyi/kötü değiştirebilir.Eğer amacı sadece zafer kazanan bi diktatör olmaksa inanın bu savaştan galip ayrılamazlar...

[b]lamer
05-23-2008, 03:19 PM

PKK yandaşlarının yaptığı propaganda ile Güney Azerbaycan'a bağımsızlık isteyen İran Türklerinin propagandaları arasında da büyük benzerlikler var. Mesela, ana dilde eğitim isteyen PKK yandaşları, Türkçe diye bir dilin olmadığına dair uydurma yazılar yazarlarken, Güney Azerbaycancı İran Türkleri de Farsçanın çok yetersiz bir dil olduğunu ve Türkçe eğitim istediklerini söylüyorlar. PKK yandaşları Türkiye'de ayrımcılık olduğunu söylüyorlar, İran Türkleri de Farsların kendilerine iş vermediğinden şikayetçi. Belki, "İran Türkleri'nin haklı tarafları yok mu?" diyeceksiniz. Olabilir, ama sanki PKKnın propagandaları ile Güney Azerbaycan'a bağımsızlık isteyen İran Türkleri'nin propagandaları aynı metodlarla işliyor. Bu durum bütün bunların arkasında belirli bir gücün var olduğu şeklinde yorumlanabilir. Bölüp, parçalayıp yönetme işini kimlerin yaptığını dünyadan bihaber olmayan herkes biliyor. Ve bu işi yapanların acelesi yok, planlarını gerçekleştirmek için 50 sene de bekleyebiliyorlar, 100 sene de...

TEĞİN
05-24-2008, 03:48 AM
seckin khan katılıyorum.

Bilge_Kagan
05-24-2008, 04:31 AM
Çin-Rusya ittifakı olabilir çünkü şuan ABD'den sonra ekonomik sosyal ve askeri alanda bu iki rakip geliyor ve ABD nin Dünya Jandarmalığı'nı alaşağı edebilecek bi kuvvetleri var ve bunu birlikte yapabilecek liderleri de var.

Tarihi bir dusmanliklari var ve cikarlari catisiyor diyorum. Daha once yazdigim gibi, belki ABD'yi bitirene kadar birbirlerine tutunabilirler, ancak bundan sonra yine birbirlerini yiyeceklerdir. Yine de Cin'in ABD'ye bagimliligi bitene kadar olasi bir savasta Cin ABD'den tarafa olacaktir. Bu dedigin bundan bir 50 sene sonra olacak is.

İkinci Dünya Savaşından sonra 1954 'te Moskova'da bu birliktelik için görüşen Kruşçev'in Sovyet Rusyası ile Mao'nun Çin'i birlikte hareket etmemişse bunun tek nedeni Nikita Kruşçev'dir ama şuan Putin bu birlikteliğe destek veriyor görüntüsü çiziyor nedeni de basit Askeri anlamda Rusya eski Rusya değil...

Cin Komunizmi ile Rus komunizminin de belli farklar tasidigi bir gercek, tum sucu Kruscev'in ustune yikmak tam da dogru olmaz. Keza Cin su an komunist felsefenin icine etmis vaziyette "kedinin beyaz ya da siyah olmasi onemli degildir, onemli olan fareyi yakalayip yakalayamadigidir" diyerek serbest piyasa ekonomisine gecmelerinden oturu. Yani Sovyetlerle Cin'in birlesmesinin imkani yoktu. Bugunse, dedigim gibi, karsilikli dengeler degisirse ancak o sartlar altinda boyle bir ittifaktan bahsedilebilir.

ve yazdığın Çin'in Rus topraklarında ki beklenti ve isteklerini de Rusya biliyor ve Askeri anlamdaki zaaflarını kapatmak adına ses çıkarmıyor.

Bana askeriden ziyade ekonomik ve siyasi istikrarlarini korumak istediklerinden boyle davraniyorlar gibi geliyor. Eger Cin'e karsi dusmanca bir tavir benimseseler, bu sefer eski Sovyet ulkeleri icin Cin'le aralarinda bir cekisme ortaya cikacak ve sonucunda Rusya eger Orta Asya ulkelerini kaybetmese bile bir istikrarsizlik ortaya cikacak ve guven ortami bozulacak. Yoksa Rusya su haliyle bile Cin'den ileride teknolojik olarak ( Cin ilk ucak gemisini daha yeni, bizim bogazlardan gecirdigi Varyag gemisiyle yapti, Cin savas ucaklari Rus Mig'lerin tipatip kopyasi, Rusya cok genis kapsamli termonukleer savas basliklarina sahip uzun zamandan beri, Cin'se nukleer denemelerini bir nihayete ulastirali cok az bir vakit oldu, belki hala da devam ediyorlar. Ornekleri cogaltmak mumkun ).

KOYUNCU
05-24-2008, 04:33 AM
Ha kim olursa olsun, ne kadar duşman olurlarsa olsun hekez kopruden geçinceye kadar ayıya dayı der

Bumin Alparslan
05-25-2008, 11:30 AM
İt sürüsü gibi bu çinliler her yerde parmakları var.
Gereken protesto bu tür sayfalara mutlaka verilmeli.

KOYUNCU
05-25-2008, 11:35 AM
İt sürüsü gibi bu çinliler her yerde parmakları var.
Gereken protesto bu tür sayfalara mutlaka verilmeli.
ayyıldızteamı davet mi edelim