View Full Version : 6.Türkçe olimpiyatları başladı...
Qarshi
05-25-2008, 11:07 AM
Büyük hasret bitti. Dünyanın 110 farklı ülkesinden 500'ü aşkın öğrenci, Türkçe için buluştu.
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/6turkceolmpyt_240508_1.jpg
Farklı dili konuşan çocukları 'sevgi diliyle' buluşturan Türkçe Olimpiyatları'nın bu yıl 6'ncısı düzenleniyor. Çin'den Vietnam'a, Tanzanya'dan Uganda'ya Dünya çocukları Ankara Kızılcahamam'da bir araya geldi. Büyük heyecan ise yarın başlıyor.
Bu yıl yine göğsümüz kabaracak, gözlerimiz yaşla dolacak. 7 kıtanın farklı renklerine sahip gençlerin Türkçe konuştuklarını görmek bizleri gururlandıracak. Türkiye yaklaşık 2 hafta boyunca sevgi ve barış için yarışan bu gençleri konuşacak.
Şiir, şarkı, konuşma, genel kültür ve özel beceri dallarında ön elemeler yarından itibaren başlıyor. Ön elemelerin yapılacağı Ankara Kızılcahamam'a gelen öğrenciler heyecanlılar. Hepsinin amacı finallere kalabilmek. Yabancı öğrenciler, Türkçeleri ve özel becerileriyle gönlümüzü fethetmeye çalışacak.
Öğrenciler hafta sonu ise Ankara Altınpark'ta performanslarını sergileyecek. 2 gün sürecek bu Kültür Şöleninde Dünya çocukları, açtıkları stantlarla ülkelerini tanıtma fırsatı bulacak.
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/6turkceolmpyt_240508_11.jpg
Tam 13 dalda yapılacak yarışmalarda dereceye giren çocuklar ödüllerini 1 Haziran Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek gecede alacak. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ndeki ödül töreniyle, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Türkçe Olimpiyatları sona erecek.
http://www.samanyoluhaber.com/haber-102675.html
STV
Qarshi
05-25-2008, 11:12 AM
Azerbaycanlı Hatice'den "Veda busesi"
http://www.samanyoluhaber.com/haber-99604.html
Bumin Alparslan
05-25-2008, 11:15 AM
Türk televizyonu olmamasının verdiği bir sancıyı şimdi daha fazla hissettim!
binbirincigece
05-25-2008, 11:16 AM
Azerbaycanlı Hatice'den "Veda busesi"
http://www.samanyoluhaber.com/haber-99604.htmlMüthiş yorumlamış; maşallah.
binbirincigece
05-25-2008, 11:21 AM
Birinci Hatice gerçekten de birinciliği haketmiş. Bir kere seçtiği eser bir numara :lol:
Bu da birinci-Men seni sevdigimi dünyalara değişmerem (http://www.samanyoluhaber.com/haber-92114.html)
Qarshi
05-25-2008, 11:22 AM
http://www.samanyoluhaber.com/haber-102846.html
Madagaskar'lıdan "Ata barı"
TEĞİN
05-25-2008, 11:44 AM
gönül ister fettullah organizasyonu olmasa daha güzel olacak. tek sorun o.
TÜRKÇE
05-25-2008, 11:47 AM
O da bir kılıf emme, bu sefer semer çok yakışmış, şatafatlı oluyor bu kılıf
Qarshi
05-25-2008, 11:53 AM
Milliyetçiyim diye geçinenler yerlerinde sayarken.Ümmetçiyim diye geçinenler adım atıyor...
Yiğidi öldür ama HAKKINI VER ;)
TÜRKÇE
05-25-2008, 11:59 AM
Milliyetçiyim diye geçinenler yerlerinde sayarken.Ümmetçiyim diye geçinenler adım atıyor...
Abi bu bir altyapı meselesi.
Bunlar bu cocukları altınorda daki herhangi bir okuldan getirmiyor.Kendi altyapıları bunlar. Hammaddeleri var.Bu işi devlet yapsa idi bu kadar başarılı olamazdı, ugraş dur, ama cemaatin okulları çok. Eeeee ba tutan barmagını yalar.
Nereden bulacaktık bu kadar cocugu.Milliyetçi olsan ne yazar. 100 lerce ülkeye sırf bu işe girmek için okullar acıp, bu iş için kim bu kadar masrafa girebilirdi ki.
Ama onların amacları bu iş degil. Dunyadaki başka renk paraları toplayarak koleksiyon yapmak onlarınki, adamlar 3000 dolarla calışıyorlar.
İşte devletin ve milliyetçilerin burda yapacağı şey bu yarışmayı FG tekelinden cıkararak, gerekli destekle dahada buyutmektir.
Zaten onların ve kucuk grupların birkaç okulundan fazla giren olmaz.Yinede onların okulları kazanır.Boylece reklamlarınıda yapmaya devam ederler.
Qarshi
05-25-2008, 12:03 PM
Bırakalım arkadaşlar benden olmayana tukaka modlarını... Şurda 2 elin parmakları kadar Özbek dost ile yazışıyorsakta bu okulların sayesinde olmuştur...:rolleyes:
Alparslan
05-25-2008, 12:03 PM
Kim yaptiysa Gok Tengri razi olsun! :D Ben Afrikalilarin Turkcesine bayiliyom: Ben sukak cucuguyum abi.... :D Keske her begenmedigimiz organizasyon soyle bir sey yapsa. Valla severim ama elestiriden de geri durmam. Yahu diyemeden duramayacagim: ELLERINIZE VE YUREGINIZE SAGLIK!
chepny
05-25-2008, 12:08 PM
Ben Afrikalilarin Turkcesine bayiliyom.
Ben de bayılıyorum :lol:
Bir ara Elazığlılar gladyatör filmini seslendirmişlerdi. Seslendirmede eleman zenci gladyatöre soruyordu;
- Sivilde ne iş yapardın sen?
- Şukulata imalatşışıydım ağabey :D
yavuz
05-25-2008, 12:10 PM
Her zaman dedigim gibi; en buyuk ulkucu Fethullah Gulen'dir... :cool:
TÜRKÇE
05-25-2008, 12:11 PM
Bırakalım arkadaşlar benden olmayana tukaka modlarını... Şurda 2 elin parmakları kadar Özbek dost ile yazışıyorsakta bu okulların sayesinde olmuştur...:rolleyes:
Elbette bende beyeniyorum. Hepsini izliyorum. Tebrik ediyorum. Cocuklardan ısırasım geliyor.Yani tum dunyanin 8.ci yaptıgı bir muzigi beyenmeyecek kadar zevksizim amma, daha fazlası degil.
Benden olsun veya olmasın, askerin nefret ettiği herkes duşmanımdır.
Ama duşmanım bile olsa guzeli guzeldir. dogruya dogru yani.
Benim ezikligim(Fbli degilim amma eziliyorum bu konuda) ise, Bu organizasyonun başka eller altında olması.
Bu eksikligi bizim telafi edememiz. Onların cocuklarına medet baglamamız.
Yani bu işi bizler yapamadıgımız icin eziklik duyuyorum, devletin ve milletin bu işi ele alması FG tekelinden çıkarılarak daha cok yaygınlaştırlması daha cok desteklenmesini istiyorum
mustafa06
05-25-2008, 02:08 PM
Bu ishler zorlama ile yapılacak ishler degil, inanma ishidir, gonul verme ishidir.
Her turlu olanaga sahip olsanız dahi, yurekten inanmadıktan sonra basharı bir yana bashlamak bile mumkun degildir.
Bir kere dushunelim; Pek cok insanın haritada yerini bile gosteremeyecegi bir ulkeyi seciyorsunuz. Buranın dilini, adetlerini kısacası hich bir ozelligini bilmiyorsunuz. Bir insan cıkıyor gerekli finansmanı saglıyor. siz ve kader arkadashlarınız yerli halktan birisi gibi yashamaya bashlıyorsunuz, karın tokluguna sayılacak paralara karshılık amacınıza ulashmak ichin her sıkıntıya gogus geriyor, cabalıyor ortam hazırlıyorsunuz. Calıshmalarınız dikkat cekiyor kısa surede sizi tanıyorlar ve elit tabaka cocuklarını sizin okulunuza gondermek icin yarıshıyorlar.
Bu noktaya gelmek icin harcanan caba ancak gonulden inananların yapabilecegi bir sheydir. Gonulden inananların tatmin olabilmesinin tek caresi maddi kazanc degil elde edilecek basharıdır.
amac maddi olsa chok daha kolay para kazanılabilecek alanlar tercih edilebilirdi.
Gechtigimiz yıl yapılan programda eski meclis bashkanı konushurken;'' sadece ilk 3 e odul verilmesi diger ogrenciler arasında uzuntuye sebep olur, bence buraya gelebilme basharısı gosteren cocukların hepsi birincidir. hepsi odullendirilmelidir'' dediginde hemen bir ish adamının cıkıp her ogrenciye 1000 er dolar odul verecegini acıklaması bu ishlerin maddi karshılık ichin olmadıgının basit bir ornegidir.
Bu insanların mantıgını begeniriz veya begenmeyiz ama bu konuda chok basharılı olduklarında shuphe yoktur.
Yurt dıshında egitim kurumları kuran bu ishlere gonul veren bashka kurulushlarımızda var ama yeterli olabiliyorlar mı? sanmıyorum.
Peki Turkiyede bu ishlere sermayesini koyacak insanlarımız yok mu? Bence fazlası ile var, eksik olan gonulden inanmak olsa gerek.
Temur
05-25-2008, 04:54 PM
Hiç işime gelmiyor ama bu yılda amerikalı çok iddialı, arkadaş bu afrikalıların özel bir beceriksizliği var türkçeye karşı,telaffuzları çok bozuk şarkıyı bile doğru dürüst okuyamuyorlar altı üstü 10 satır ula. Ver bana çince şarkı çalışa çalışa onu çinli gibi okurum...
TÜRKÇE
05-25-2008, 11:34 PM
Hiç işime gelmiyor ama bu yılda amerikalı çok iddialı, arkadaş bu afrikalıların özel bir beceriksizliği var türkçeye karşı,telaffuzları çok bozuk şarkıyı bile doğru dürüst okuyamuyorlar altı üstü 10 satır ula. Ver bana çince şarkı çalışa çalışa onu çinli gibi okurum...
Sende azıcık japon cinli bulaşıgı veya aşıklıgı vardır da ondan,:D
Redd-i İlhak
05-26-2008, 05:43 PM
Umarım bu genç beyinlere Türkçe dışında başka ? bambaşka şeyler öğretilmiyordur :?
PRENSBARAN
05-27-2008, 12:59 AM
Bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu açılımlı,güzel ve zor işler başaran insanlar eminim kötü şeyler öğretmiyorlardır bu çocuklara. Çünkü ortaya çıkan görüntü kötü şeyler öğretmeyle olacak gibi değil. Yemeği beğenip mutfağı beğenmemek bana hiç mantıklı gelmiyor sayın Seckjin Khan..
TÜRKÇE
05-27-2008, 02:20 AM
Bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu açılımlı,güzel ve zor işler başaran insanlar eminim kötü şeyler öğretmiyorlardır bu çocuklara. Çünkü ortaya çıkan görüntü kötü şeyler öğretmeyle olacak gibi değil. Yemeği beğenip mutfağı beğenmemek bana hiç mantıklı gelmiyor sayın Seckjin Khan..
Kilitlenen bir konuda okudumda, adamlar birazda Turk Askerine, Turk siyasetine, Turk kimligine duşman nesil yetiştiriyorlar.
Hatta orada okuyan, okullarının kapatılmasının haksızlık oldugu konusunda hem fikir bu Uzbek kardeşlerimizin, devam eden forumlarda Turkiyenin kurtleri ezdigini, ozgurlugun onlarında hakkı oldugunu, kurtlerin musluman oldugunu cart curt sayıyorlar, bu konulardan bahsediyor.
Eger ki onların okuttugu her ırk uzbek kardeşlerimiz gibi duşunuyorsa, gercekten yandık.
Dunyada Turk askerine duşman Turkiyeye bilen Turkce bilen insanlar yetişiyor demektir.
Bence bu konu araştırılmalı, okutukları genclerin izi surulmeli, takip edilmeli, eger iclerinde TSK duşmanı coksa, bu tarikat kolu yok edilmelidir.
Anlamak istemeyen kardeşlerim
Gozleri bir cilmik boya ile komple boyanmış arkadaşlar.
Ağzına calınan bir parmak bal ile 40 yıl kanaat eden kardeşlerim
Bu insanlara biraz şuphe ile bakmak gerekir.
Şimdi PKK gelse, deseki(yapamazda) siz avrupaya giremiyorsunuz, bu sizin cok buyuk ekslikliginiz, bakın biz lobi çalışması yaptık avrupaya girmeniz için size destek verdik dese, PKK sevdalısı mı olacaksınız.
Allah razı olsun bu PKK dan mı diyeceksiniz.
Ben burada duşmanlık yapmıyorum. Duşman da degilim zaten
Sadece
1-Bu adamlar cok tutarsız
2-Gercek dava sahibi, davasının eziyetinden kaçmaz hatta bunu bir oduk bilir
3-TSK nefret ediyor
4-Bunlar nabza göre şerbet veriyor, Kürtlere bizim üstadımızda kürttü, bizde ırkçılık yok diyorlar, hristiyana bakın biz dinler arası diyalog başlattık her dini bir araya getirdik, biz fanatik değiliz diyorlar, Milliyetçiye biz Turk okulları açtık, Turkçe olimpiyatları yaptık, Turk adını dunyaya tanıttık diyorlar.
Neden anlamak istemiyorsunuz
Siz bunlardan şuphe etmiyormusunuz.
Usta senin bu doğruculuğun yok mu adamı 900 köyden kovdurur.
..............
Cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik, devrimcilik, devletçilik, aç parantez "Ümmetçilik" ..... kapa parantez
7. kolumuz hayırlı olsun.
İyi günlerde kullan Türkiye!
TÜRKÇE
05-27-2008, 03:59 AM
Cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik, devrimcilik, devletçilik, aç parantez "Ümmetçilik" ..... kapa parantez
7. kolumuz hayırlı olsun.
İyi günlerde kullan Türkiye!
Bizde bir laf var, deligi bir defa delen sıçan, boş durmaz
Arkası gelir yani, sırada ne var.
mehmetzela
05-27-2008, 05:38 AM
Umarım bu genç beyinlere Türkçe dışında başka ? bambaşka şeyler öğretilmiyordur :?
dana altında buzağı aramak
ulaşamadığı ciğere mundar demek
Redd-i İlhak
05-27-2008, 06:00 AM
hayır ben öyle bi amaçla yazmadım ama bu genç beyinleri ağaç fidanı gibi nası yetiştirilirse öyle devam eder eğer yanlış düşüncelerle yetişirse bu çocuklara yazık günah olur...
bu kadar körü körüne de bakılmaz ki bari %99 güvenin %1 de ya öyle olursa deyin ;)
TÜRKÇE
05-27-2008, 06:45 AM
Tanıyoruz insanları yavaş yavaş.Hiç ummazdım.
Tabi bilelim kim kimdir necidir.
Abi Acaba neden gelemiyor TR ye.Demirtaş bile geldi
mehmetzela
05-27-2008, 07:40 AM
Tanıyoruz insanları yavaş yavaş.Hiç ummazdım.
Tabi bilelim kim kimdir necidir.
Abi Acaba neden gelemiyor TR ye.Demirtaş bile geldi
türkiyede olsaydı, gururla seyrettiğiniz o görüntüler gerçekleşirmiydi dersin? yıllar önce eğer o kişi hapse girseydi ( dikkat beraat etti) o okullar ve öğrencilerininde ne büyük sıkıntıya gireceğini düşünemiyormusunuz. tanı beni koyuncu kardeş, ben marstan geldim :)
mehmetzela
05-27-2008, 07:47 AM
hayır ben öyle bi amaçla yazmadım ama bu genç beyinleri ağaç fidanı gibi nası yetiştirilirse öyle devam eder eğer yanlış düşüncelerle yetişirse bu çocuklara yazık günah olur...
bu kadar körü körüne de bakılmaz ki bari %99 güvenin %1 de ya öyle olursa deyin ;)
ya öyleyse dedirtcek bir tek geçerli nedenim yok. inan bana ben kadar sorgulamamışsındır o insanı. ben lafa değil, icraata bakarım. herkes laf üretirken, iş üretenlere neden şüpheyle bakayım ki? neden çamur atanların iz bırakmalarına yardım edeyim ki?
ağaç yaş iken eğilmiş ve gördüğümüz güzellikte filizlenmiştir. o çocukların hepsi dünya barışının güvenceleridir. onlara zarar vermek, değil sadece türklere, dünyaya zarar vermek olur.
TEĞİN
05-27-2008, 10:39 AM
ya ona birşey demedim sbiler. fettullah organizasyonu olmasını istemiyorum. ama dediği gibi koyuncu kandaşın, alt yapı meselesi. milliyetçilerde hiç öyle oluk gibi para olmayacak gibi. yoksa biz de biliyoruz.
TÜRKÇE
05-27-2008, 10:54 AM
türkiyede olsaydı, gururla seyrettiğiniz o görüntüler gerçekleşirmiydi dersin? yıllar önce eğer o kişi hapse girseydi ( dikkat beraat etti) o okullar ve öğrencilerininde ne büyük sıkıntıya gireceğini düşünemiyormusunuz. tanı beni koyuncu kardeş, ben marstan geldim :)
Evet marstan geldiğin belli
Çık karşıma abdullah aymaz kolejlerinde okuyanların %20si allah raızası için okutuluyor de saçlarımı kazıtayım FG haklı diye
Deki şengül yurtlarında okuyanlardan sadece masraf alınıyor de ben eşşeğim diyeyim.
Ağa ben köylüyüm ama köydeki isanlar gibi sömürülecek dünyadan bi haber değilim.
3000 DOLAR 2000 DOLAR para alınıyor.
Ama milletten hayır senetleri alınırken allah rızası deniliyor
mehmetzela
05-27-2008, 12:25 PM
Evet marstan geldiğin belli
Çık karşıma abdullah aymaz kolejlerinde okuyanların %20si allah raızası için okutuluyor de saçlarımı kazıtayım FG haklı diye
Deki şengül yurtlarında okuyanlardan sadece masraf alınıyor de ben eşşeğim diyeyim.
Ağa ben köylüyüm ama köydeki isanlar gibi sömürülecek dünyadan bi haber değilim.
3000 DOLAR 2000 DOLAR para alınıyor.
Ama milletten hayır senetleri alınırken allah rızası deniliyor
kaç kuruş verdin? benden yana helal olsun. senin sömürmek sömürülmek dediğin şeye, ben insanlığa hizmet diyorum. fark bu. kimse sömürülmüyor. kim geldi de senden kaç para sömürdü? dünyadan bihaber olduğun açık, ayrıca ben şehirliyim. köylüde olsan şehirli de olsan gerçekler aynı, görebilirsen
Redd-i İlhak
05-27-2008, 12:40 PM
köylüde olsan şehirli de olsan gerçekler aynı, görebilirsen
vallaha gördüğünü iddia edenler var ama bence gördükleri koca bi yalan.
böyle organizasyonlarla da halkta sempati uyandırılmaya çalışılıyor,görünüşte çok güzel dünyanın dörtbir yanından gelen geçler ve türkçe,pekii görünmeyen alanlarda neler dönüyor :rolleyes:
Allah bilir...
yavuz
05-27-2008, 02:10 PM
Nurcularin sistemi tamamen hizmet uzerine kuruludur. Kimse cebine para indirmez. Hersey, ogrencileri okutabilmek ve daha sonra bu ogrencilerin icinden hizmetin devamliligini saglayacak kisiler cikarmaktan ibarettir.
Aybike
05-27-2008, 03:14 PM
benim bildigim sudur ve eminim cunku cok iyi biliyorum..
Bu adamlar okullari acip..iclerinden en zekileri alip,digerlerinden ayiriyorlar TURK dusmani yetistiriyorlar..
geri kalanlar ise Turkce ogretilip , bakin biz turkce ogrettik biz turkcuyuz imajina kullaniliyor ..mesele budur...herseyim uzerine yemin ederim %100 bildigim olaydir bu...
nurcularda aynen boyledir...
ustelik 13 yasindfaki kizlarida es olarak alirlar...
aileler once din iman aman diye yollar kizlari sonra imdaaat diye bize gelirler...ordan bilirim...bazi aileler ise tamamen gozleri kapalidir kizlari 60 yasindaki adama kari oldu diye gurur duyar (14 yasindaki yavru dusunun artik) 60 ib....e...hoca ya,ermis ya ,kizlarini almis ya...agzim bozulacak ben iyisimi kisa keseyim....
kesemiyom ben boleeeeeeee hocalarin boooooooole ermislerin boooooole nurcunun taaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
hadi koyuncu yine sana is dustu kardes.. baslaaaaaaaaa:)
mehmetzela
05-27-2008, 03:17 PM
vallaha gördüğünü iddia edenler var ama bence gördükleri koca bi yalan.
böyle organizasyonlarla da halkta sempati uyandırılmaya çalışılıyor,görünüşte çok güzel dünyanın dörtbir yanından gelen geçler ve türkçe,pekii görünmeyen alanlarda neler dönüyor :rolleyes:
Allah bilir...
Allah zaten herşeyi biliyor? Peki siz ne kadar biliyorsunuz? Bildiğiniz varsa paylaşın bizde bilelim, yok eğer hayal ediyor, yada inanmak istediğiniz gibi olsun diyorsanız onu da bilelim. görünmeyen dediğiniz bişey gördüyseniz gösterin bize de. her şey açık, ortada. yaptıkları hiç bi işte gizlilik yok. lütfen o okullardan birinden mezun bir yabancı uyrukluyla görüşün önce, onların fikirlerini alın, şaşıracak ve hataya düştüğünüzü anlayacaksınız. savunulacak bir tarafları da yok, sizler de eleştirel yaklaşmanıza rağmen. taktir etmekten kendinizi alamıyorsunuz.
Alparslan
05-27-2008, 03:59 PM
Nurcularin sistemi tamamen hizmet uzerine kuruludur. Kimse cebine para indirmez. Hersey, ogrencileri okutabilmek ve daha sonra bu ogrencilerin icinden hizmetin devamliligini saglayacak kisiler cikarmaktan ibarettir.
Bakiniz yapilan is harika, fakat bunun uzerinden PROPAGANDA yapilacaksa... Ben hemen yuregimi ve yazdiklarimi ve tum destegimi cekeyim isin icinden. Ben bu cocuklari Turkce konustuklari icin, hocalarini da ogrettikleri icin takdir ettim. Baska kerametleri bence YOK! Oldugunu dusunseydim zaten geri durmaz bende saflarinda yer alirdim. Yavuz kardesim sen bunun boyle oldugunu ancak SANIRSIN, Seckin Khan da tersini SANIR mesela. Olay kisisel gozlem ve SANIYA dayali yani. O yuzden PROPAGANDAYA alet olmadan ortadaki guzelligi seyretmek ve alkislamak gerekir. He gelin buna benzer bir isi beraber yapalim dedigimiz zaman kim fedakarlik eder? Bir vakit forumda demistim ki bir okulda bir derslik yaptirsak ne olur Turkistan cografyasinda... TIK yok! o vakit bunun mislisini gerceklestirmis bir olusumu begenende cikar, begenmeyende, benim amacim bagciyi dogmek degil, uzum yemek. Turkce konussunlar ve TURKCE DUSUNSUNLER ki ilerde dunya da etkinligimiz artsin.
Ammaaa...Eger bu cocuklara yarin Misak-i Milli'yi anlatamayacaksam, Dogu Turkistan'i, Kerkuk'u, Karabag'i, 30 bin sehidimi, Canakkale destanini... Yemisim bildikleri dilleri tek tek... Karsimda yeteri kadar Turkce kelimeler kullanan ama konusamayip aniran varken birde Turkilizce anirip devletime milletime soven gorursem kafayi yer cinnet geciririm. O yuzden lay lay lay lay, eller havaya yapsinlar, eglensinler, onlar bizi biz onlari sevelim bu is boyle kalsin. Gerisine baska baslikta giriniz. (SIYASET)
Alparslan
05-27-2008, 04:01 PM
Allah zaten herşeyi biliyor? Peki siz ne kadar biliyorsunuz? Bildiğiniz varsa paylaşın bizde bilelim, yok eğer hayal ediyor, yada inanmak istediğiniz gibi olsun diyorsanız onu da bilelim. görünmeyen dediğiniz bişey gördüyseniz gösterin bize de. her şey açık, ortada. yaptıkları hiç bi işte gizlilik yok. lütfen o okullardan birinden mezun bir yabancı uyrukluyla görüşün önce, onların fikirlerini alın, şaşıracak ve hataya düştüğünüzü anlayacaksınız. savunulacak bir tarafları da yok, sizler de eleştirel yaklaşmanıza rağmen. taktir etmekten kendinizi alamıyorsunuz.
Nasil gizlilik yok kardes? Ben senin dedigini yaptim, okullardan mezun bir Ozbek ile 2 yildir kardes gibiyiz. Hic de senin dedigin olmadi tersi oldu. Illa tartisacaksak bunu SIYASET bolumunde bir dolu baslik olacakti.
mustafa06
05-27-2008, 04:26 PM
Aybike,
--------------------------------------------------------------------------------
benim bildigim sudur ve eminim cunku cok iyi biliyorum..
Bu adamlar okullari acip..iclerinden en zekileri alip,digerlerinden ayiriyorlar TURK dusmani yetistiriyorlar..
geri kalanlar ise Turkce ogretilip , bakin biz turkce ogrettik biz turkcuyuz imajina kullaniliyor ..mesele budur...herseyim uzerine yemin ederim %100 bildigim olaydir bu...
Aybike, bu adamların Turkiyede yetishdirdikleri ogrenciler Turkiye dushmanı oluyorlarsa bu onemlidir.
Turkiye dıshında yabancı cocuklardan Turkiye dushmanı yetishtirseler ne yazar, yetishtirmeseler ne yazar.
Dısharıda Turkiye dushmanı yeteri kadar zaten var. ozel bir cabaya gerek yok. ermenisinden rumuna avrupalısından bilmem neyine herkes Turkiye aleyhinde calıshmıyor mu?
Bırakın bashkalarını shu forumda kardesh dedigimiz ozbekler top yekun o okullardan yetishmedi ama bir anket yapılsa yuzde kacı Turkiye, ne kadarı rusya dostu cıkar dersiniz?
Yani dısharıda Turkiyeyi sevmeyenler gerekenden fazla var.
Bunların onca para harcayarak zaten fazlası ile var olan dushman sayısını bir kach kishi daha artırmalarına ne gerek var.
Amach dushman yaratmak ise dısharıda harcadıkları parayı icheride harcasalar amachlarına cok daha iyi hizmet etmish olmazlarmı?
Turkiye dushmanı yetishtiriyorlarsa papua yeni gineye, madagaskara veya adını duymadıgımız yerlere neden gitsinler. Bu ulkelerdeki insanlar Turkiyeye dushman olsalar cıkarları ne olur.
TÜRKÇE
05-28-2008, 01:07 AM
kaç kuruş verdin? benden yana helal olsun. senin sömürmek sömürülmek dediğin şeye, ben insanlığa hizmet diyorum. fark bu. kimse sömürülmüyor. kim geldi de senden kaç para sömürdü? dünyadan bihaber olduğun açık, ayrıca ben şehirliyim. köylüde olsan şehirli de olsan gerçekler aynı, görebilirsen
Satılacak, avukata düşecek hayır senetimiz olmadı. Banada o seneti verdin eşşek gibi odeyeceksin deyen olmadı. (Hayır vercegim zaman kime vereceğimi iyi bilirim merak etme. Türkiyede binlerce fakura orman agac şehit gazi yol su vakfı var merak etme)Bir insan konuşuyorsa, onun yarası vardır diye duşunmeniz yanlış
Hiçbir yaram yok allaha şükür.
...
Eğer para alıyorsan %10 bile fakir okutmuyorsan, o zaman milletten yardım toplarken fakir ogrenci okutuyoruz demeyeceksin hatta yardımda almayacaksın
Tutup insanların duygusunu sömürmeycek. İnsanlar gene kızılaya Temaya ve diğer kurumlara vermeye devam edecek.
Gizli gizli 3-5 kuruşluk deride toplamaycaksın, O deriler o asalakları koruyan mehmetcik vakfına gidecek.
Adam gibi, namusluca, efendice ben zengin cocuklarına din ogretiyorum, onlarda gidip din dersinden pekiyi alıp, sınıf cıkısında senin dininide alırım senide satın alırım benim paramla bana martaval okuyor diyorlar deyeceksin.
Ey vatandaş bana yardım verirken bunlarıda duşun deyeceksin
Forumda kullanilan dil ve argo konusunda biraz daha hassasiyet rica ediyorum. Lutfen !
Olur Ali Silvanlı
mehmetzela
05-28-2008, 01:51 AM
hiç bişey bilmiyorsun koyuncu, birileri ezberletmiş, o ezber üzerinden gidiyosun kardeşim. eğer yurt dışına çıkma imkanın varsa, git o okullara bi ziyaret et, ordaki halkla konuş. elbette bu ülkede bahsettiğin kurumlara da çok ihtiyaç var, tabiki kızılaya temaya mehmetcik vakfınada destek evrmek bu vatanın evladının borcudur. ama devamında söylediklerinin hepsi uyduruk cümleler. lütfen bi araştırın sonra yorum yapın. size bunları ezberletenler bu yapılanları çekemeyenlerdir. laf ile peynir gemisi yürümüyor
mehmetzela
05-28-2008, 01:56 AM
Nasil gizlilik yok kardes? Ben senin dedigini yaptim, okullardan mezun bir Ozbek ile 2 yildir kardes gibiyiz. Hic de senin dedigin olmadi tersi oldu. Illa tartisacaksak bunu SIYASET bolumunde bir dolu baslik olacakti.
okullardan mezun bir özbek , okullarımı kötüledi? o halde benim tanıdığım okullardan mezun onlarca özbek kardeşim yalancımı?
mehmetzela
05-28-2008, 02:07 AM
Bakiniz yapilan is harika, fakat bunun uzerinden PROPAGANDA yapilacaksa... Ben hemen yuregimi ve yazdiklarimi ve tum destegimi cekeyim isin icinden. Ben bu cocuklari Turkce konustuklari icin, hocalarini da ogrettikleri icin takdir ettim. Baska kerametleri bence YOK! Oldugunu dusunseydim zaten geri durmaz bende saflarinda yer alirdim. Yavuz kardesim sen bunun boyle oldugunu ancak SANIRSIN, Seckin Khan da tersini SANIR mesela. Olay kisisel gozlem ve SANIYA dayali yani. O yuzden PROPAGANDAYA alet olmadan ortadaki guzelligi seyretmek ve alkislamak gerekir. He gelin buna benzer bir isi beraber yapalim dedigimiz zaman kim fedakarlik eder? Bir vakit forumda demistim ki bir okulda bir derslik yaptirsak ne olur Turkistan cografyasinda... TIK yok! o vakit bunun mislisini gerceklestirmis bir olusumu begenende cikar, begenmeyende, benim amacim bagciyi dogmek degil, uzum yemek. Turkce konussunlar ve TURKCE DUSUNSUNLER ki ilerde dunya da etkinligimiz artsin.
Ammaaa...Eger bu cocuklara yarin Misak-i Milli'yi anlatamayacaksam, Dogu Turkistan'i, Kerkuk'u, Karabag'i, 30 bin sehidimi, Canakkale destanini... Yemisim bildikleri dilleri tek tek... Karsimda yeteri kadar Turkce kelimeler kullanan ama konusamayip aniran varken birde Turkilizce anirip devletime milletime soven gorursem kafayi yer cinnet geciririm. O yuzden lay lay lay lay, eller havaya yapsinlar, eglensinler, onlar bizi biz onlari sevelim bu is boyle kalsin. Gerisine baska baslikta giriniz. (SIYASET)
söylediklerine aynen katılıyorum. ama yine sonunu rivayet e inanarak bağlamışsın. amma yok öyleyse yok böyleyse ile. aslında daha önemli bişeye parmak basmak lazım. o okullardan mezun olan öğrenciler, türkiye ye gelince okuldaki insanların tam tersiyle karşılaşıyorlar. kendilerine şüpheli gözle bakan bi toplum. kimsi onları kıskanıyor ( bunu ben söylemiyorum, okullardan mezun olduktan sonra türkiyede üniversite okuyan bir hristiyan) yada dinci, fetullahçı falan filancı olarak bakılıyor. asıl proplem onlar türkiyeye geldiğinde başlıyor. hayal gücüne gerek yok. herşey açık seçik. 2,5 milyon nüfuslu budist moğolistanda 5 okuldan birine 70 öğrenci alınacak 700 öğrenci başvuruyor. neden? çünkü ülkenin en iyi okulları onlar. öğrenci kaliteli, öğretici de kaliteli. sonuç trt intte. bu arada moğol öğrenci tokat türküsü söylediği için oyum ona :)
TÜRKÇE
05-28-2008, 02:38 AM
hiç bişey bilmiyorsun koyuncu, birileri ezberletmiş, o ezber üzerinden gidiyosun kardeşim. eğer yurt dışına çıkma imkanın varsa, git o okullara bi ziyaret et, ordaki halkla konuş. elbette bu ülkede bahsettiğin kurumlara da çok ihtiyaç var, tabiki kızılaya temaya mehmetcik vakfınada destek evrmek bu vatanın evladının borcudur. ama devamında söylediklerinin hepsi uyduruk cümleler. lütfen bi araştırın sonra yorum yapın. size bunları ezberletenler bu yapılanları çekemeyenlerdir. laf ile peynir gemisi yürümüyor
Once seni bir tanıyalım, bildiklerini bir sınayalım.
Sen kimsin abi, biz kimle muzakere ediyoruz. Aynı tencereye kaşık mı bandırıyorsun, ileri gelenlerinden misin, sıradan bir halk mısın. Once senin bildiklerini bir gorelim.
Ezberci kafa vatan hainidir derdi unlu ressam hocam.Biz gormeden bilmeden anlamadan konuşmayız. Anlamıyorsak en az 50 defa yaptıgım gibi wat iz diz demesini sormasını biliriz.
Merak etme kimse beni duşman olarak yetiştirmedi, beynimi kimse ele gecirmedi, piraniler yolumu kesmedi, cinler bana terapi yapmadı.
Yani bir kişi bişeyler diyorsa, bakın bu adamların yaptığı davranışları birbirine uymuyor, mantıklı şeyler degil, agzınıza calınan bal ile aldanmayın duşunun dediysek
1- ya yaramız vardır
2- yaramız yoksa ezberletilmişizdir
3- bilmeden konuşan ukelanın tekiyizdir.
4- Kesin karşı tarikattannanızdır veya cuntayızdır.
Bunları bırakın kardeşim. Benim ne oldugum onemli degil. Madem biliyorsan ve savunuyorsan, hatta allah rızasını bile kullanıyorsan o zaman bana cevap vereceksin.
1-Asker niye nefret eder. Bu asker marstan mı geldi. Bunlar dinsiz imansız yahudi askerleri mi? Hadi biz bilgisiz ukelanın tekiyiz, asker niye nefret eder
2- Bu adamın davası gerçekse neden davasının çilesinden kaçıyor, neden giremiyor Türkiyeye
PRENSBARAN
05-28-2008, 03:19 AM
Sen kimsin abi, biz kimle muzakere ediyoruz. Aynı tencereye kaşık mı bandırıyorsun, ileri gelenlerinden misin, sıradan bir halk mısın. Once senin bildiklerini bir gorelim.
Ezberci kafa vatan hainidir derdi unlu ressam hocam.Biz gormeden bilmeden anlamadan konuşmayız. Anlamıyorsak en az 50 defa yaptıgım gibi wat iz diz demesini sormasını biliriz.
Merak etme kimse beni duşman olarak yetiştirmedi, beynimi kimse ele gecirmedi, piraniler yolumu kesmedi, cinler bana terapi yapmadı.
Yani bir kişi bişeyler diyorsa, bakın bu adamların yaptığı davranışları birbirine uymuyor, mantıklı şeyler degil, agzınıza calınan bal ile aldanmayın duşunun dediysek
1- ya yaramız vardır
Bunları bırakın kardeşim. Benim ne oldugum onemli degil. Madem biliyorsan ve savunuyorsan, hatta allah rızasını bile kullanıyorsan o zaman bana cevap vereceksin.
1-Asker niye nefret eder. Bu asker marstan mı geldi. Bunlar dinsiz imansız yahudi askerleri mi? Hadi biz bilgisiz ukelanın tekiyiz, asker niye nefret eder
2- Bu adamın davası gerçekse neden davasının çilesinden kaçıyor, neden giremiyor Türkiyeye
1-Askerin nefret ettiğini nerden çıkardın. Resmi ağızdan nefretle alakalı bir açıklamamı duydun. Varsa öyle bir açıklama koyun buraya.
2- Bu adamın davası yalan olsa seninki gerçek olsa şuan dünyada ilk defa yapılan ve bir çok ülkeden bir çok insanın bir araya getirildiği;aslında senin evinde oturup izleyebildiğin kadar kolay olmayan bu tür organizasyonları o adam değil sen yapıyor olurdun.
3- Diyelim bu adam yalan atıyor ve insanları kandırıyor. Sence bu kandırılan insanlar ne kaybediyor ve ne kazanıyor.
4- İnsanlara "sen kimsin,onlardanmısın,cemaatmisin" gibi sorualrı sormayı bırakın bence çünkü Türkiye de bir çok insan bu işlerin içinde.
5- Önemli olan şüpelere değil sonuçlara bakmaktır.
6- Sen kimsin gibi sorular sormuşsun muhattabına. Onu bilmem ama ben kim olduğumu söyliyeyim: Ben bu işleri gururla takip eden bu işlerden mutluluk duyan, bu işlerin kısmen içinde olan ve bundan hiç utanmayan, yapılan işleri de bizzat gören ve değerlendirme yetisi olan biriyim.
Bence siz de entrikalara kafanızdaki korku hayallerine değil de sonuçlara bağlı değerlendirmelerinizi önemseyin ya da yapın böyle işler alkışlayalım.
TÜRKÇE
05-28-2008, 03:48 AM
1-Askerin nefret ettiğini nerden çıkardın. Resmi ağızdan nefretle alakalı bir açıklamamı duydun. Varsa öyle bir açıklama koyun buraya.
Ya sen benimle alay geçiyorsun abi, bu işi yokuşa sürmektir. Sağ kulağı sol elle göstermekdir.
Sana belge mi gerek. Ben sana belge getirecek kadar yemedim kafayı. :D
Bu iş çok basit, gidersin zaman gazetesini yanına, askeriyeye girersin. Görürsün ne kadar çok sevildiğinizi.
Veya Abdullah Aymaz veya FG amblemi yapar tişörtüne bastırırsın.
Songa MGK de görürsün hizmeti.
Dene istersen......:)
2- Bu adamın davası yalan olsa seninki gerçek olsa şuan dünyada ilk defa yapılan ve bir çok ülkeden bir çok insanın bir araya getirildiği;aslında senin evinde oturup izleyebildiğin kadar kolay olmayan bu tür organizasyonları o adam değil sen yapıyor olurdun.
Buna da derlerki, arsız suçlu haklıyı bastırır derler. Benim davam gercekse lafa bak çay demle , ule pkk'da yapıyor kendi çapında organizasyon(hatta bediuzzaman-"Oysa gariban ruslara esir bile olmuştu nereden nereye", bayragı sallıyor, afiş sallıyor, bir nurcu çıkıp bizim alakamız yok demiyor, sessiz kalıyor sukut ikrardan gelir), o zaman pkk nın davası gercek mi.
Saptırmayın konuyu
Ben çalmadıysam kandırmadıysam göz boyamadıysam suç değil onurdur.
Türkiye Cumhuriyetinde rahatça gezebiliyorsam, nöbet tutan askere selam verip hal hatır edebiliyorsam bu benim için suç değil onurdur.
3- Diyelim bu adam yalan atıyor ve insanları kandırıyor. Sence bu kandırılan insanlar ne kaybediyor ve ne kazanıyor.
Dogru masada gobegini kaşıyan ekmek elden su golden hayır hizmetten sermaye ogrenciden kişi başı 2000 dolarcık diyen kişiler icin insanların ne kaybettigi onemli degildir.
Sen 1 kermeste toplanan paraları gör, ne kaybettigini anla. Ben o paraların zengin cocuklarını şımarıklıgını ceken yerlere değilde, gercek gariban okutulan yerlere verilsin isterim. Mesela Dogu Turkistanlılar vakfı 103 kırgız öğrenciyi okutuyor.
4- İnsanlara "sen kimsin,onlardanmısın,cemaatmisin" gibi sorualrı sormayı bırakın bence çünkü Türkiye de bir çok insan bu işlerin içinde.
İnsanların neci oldugu umrumda degil.Meraklısı degilim, turşu yapmıyorum, koleksiyoncuda degilim.Ben ona gore konuşalım yani siz bu illegal orgutun neresinde bulunuyorsunuz. Ona gore konuşacağım. Belki kandırılmış halksınız. O zaman size sert konuşmamın manası olmaz(muro gibi). Bu sebepten bilmem gerek.
5- Önemli olan şüpelere değil sonuçlara bakmaktır.
Sonuç Subay bile olamaycağın, bu devletin onurlu personeli olamaycağındır.
6- Sen kimsin gibi sorular sormuşsun muhattabına. Onu bilmem ama ben kim olduğumu söyliyeyim: Ben bu işleri gururla takip eden bu işlerden mutluluk duyan, bu işlerin kısmen içinde olan ve bundan hiç utanmayan, yapılan işleri de bizzat gören ve değerlendirme yetisi olan biriyim.
Bence siz de entrikalara kafanızdaki korku hayallerine değil de sonuçlara bağlı değerlendirmelerinizi önemseyin ya da yapın böyle işler alkışlayalım.
Ben bunları mehmet zela agabeye dedim. Al ben diym şimdi, yaran mı var sen ne gocunuyon, sana ne?
Yoksa bilmedigimiz başka bişey mi var
PRENSBARAN
05-28-2008, 03:57 AM
Evet cevapları görünce durumu anlamak daha kolay oluyor. İşi yokuşa sürdüğümde cevabın kalmıyor. Düzde herkes senin gib konuşuoyr zaten iş yokuştayken yani birileri bazı misyonları sırtlanıp çıkarken konuşmak gerçekten zordur. Ama sana şunun garantisini vereyim : Kötü birşey olmuyor.
TÜRKÇE
05-28-2008, 04:03 AM
Evet cevapları görünce durumu anlamak daha kolay oluyor. İşi yokuşa sürdüğümde cevabın kalmıyor. Düzde herkes senin gib konuşuoyr zaten iş yokuştayken yani birileri bazı misyonları sırtlanıp çıkarken konuşmak gerçekten zordur. Ama sana şunun garantisini vereyim : Kötü birşey olmuyor.
Sizin için PKK konserlerinde bediuzzaman afişleri sallanması çok normal bir durumdur. Kotu bir durum degildir.
Asker olamamak çok onurlu davranıştır.Sovuşmelemek bir ibadettir.Hatta peygamber efendimiz allah indine vardıgında ilk emir FG ye dokulun olacakmışda, sonradan allah vazgeçmiş kullarım arasında ayrımcılık olursa, FG yandaşları 85 kilodan 145 kiloya bir 3 yılda çıkamazlar diye.ESTAGFIRULLAHIL AZIM VE ETUBU İLEYK.....
ARİFİN AKLI NERDEYSE ZİKRİ ORDADIR
Boşversene .
mehmetzela
05-28-2008, 04:28 AM
1- ya yaramız vardır
Beni tanıyın. Ben duyduklarını araştırmadan kabul eden biri değilim. Hizmetler hakkında ilk duyduklarım, sizlerin duydukları ile aşağı yukarı aynı, dinciler, sömürücüler, vesaire vesaire. Ama bende onlara katılıp kesip atmadım. Geniş çaplı yakın takibe aldım diye özetleyeyim. Dinledim, anladım. Baktım ki; benim ve herkesin (bu milleti, vatanı seven biri olarak sizinde) lafta ideallerini hayata geçiriyorlar. O zaman emin oldum bu günlerde bu programları izleyebileceğimize. Ne bu ülkeye, ne de dünya için zararlı bir işlerine tanık olmadım. Hatta diyebilirim ki özellikle hata aradım ama bulamadım. Bizzat içinde olsam zaten onları savunmazdım. Onlar kendilerini savunmaz sadece hizmet ederler. Gerçi yaptıkları işlerin savunulacak taraflarıda yok. Onları savunmak haddime de değil zaten.
1- Asker niye nefret eder : Asker nefret etmiyor, sadece herşeye olduğu gibi temkinli davranıyor, eğer bu ülkeye birşeyin zarar getireceğini görürse, kökünü kazımak için gerekeni yapacaktır. Orduya ve yargıya sonsuz güveniyorum. İllegal diye bahsettiğin kurumlar( yasal olan kurumlara illegal demek bile başlı başına çamur atmaktır, ancak bunu art niyetinize değil, konuyla ilgili bilgisizliğinize yoruyorum), bu devletin kanunlarına göre açılmış, gerekli bakanlıklar tarafından izinleri alınmış, tahkikatları yapılmış, halen de denetimleri yapılan kurumlardır. İllegal hiç bir tarafı yoktur.
2- Malesefki bu atılan çamurlar işe yaramakta ve zaman zaman proplemler olmaktadır. Türkiye'ye gelmemesi davasının çilesini çekmesinden ibarettir, endisine dava açıldığında, eğer kendisi içeri alınsaydı, bu hizmetin tamamını çok ciddi bir halde etkileyecekti. Sonunda beraat edeceği bir suçlama için, hizmeti tehlikeye atmanın bir anlamı olamazdı. Zaten yargımız kendisine beraat vermiş durumda, bu durumda suçsuz yere hapis yatmış olacaktı. Eminim ki kendisi açısından, onun Türkiyede olmadığı her an, yıllarca hapise denktir. Giremiyor değil, Girmemesi hizmet için daha uygun görülüyor.
mehmetzela
05-28-2008, 04:34 AM
Sizin için PKK konserlerinde bediuzzaman afişleri sallanması çok normal bir durumdur. Kotu bir durum degildir.
Asker olamamak çok onurlu davranıştır.Sovuşmelemek bir ibadettir.Hatta peygamber efendimiz allah indine vardıgında ilk emir FG ye dokulun olacakmışda, sonradan allah vazgeçmiş kullarım arasında ayrımcılık olursa, FG yandaşları 85 kilodan 145 kiloya bir 3 yılda çıkamazlar diye.ESTAGFIRULLAHIL AZIM VE ETUBU İLEYK.....
ARİFİN AKLI NERDEYSE ZİKRİ ORDADIR
Boşversene .
kusura bakma ama tamamen saçmalamışsın
Qarshi
05-28-2008, 04:36 AM
Türkiye'ye gelmemesi davasının çilesini çekmesinden ibarettir, endisine dava açıldığında, eğer kendisi içeri alınsaydı, bu hizmetin tamamını çok ciddi bir halde etkileyecekti.
Burayı biraz daha açık geçermisiniz ?
TÜRKÇE
05-28-2008, 04:55 AM
Beni tanıyın. Ben duyduklarını araştırmadan kabul eden biri değilim. Hizmetler hakkında ilk duyduklarım, sizlerin duydukları ile aşağı yukarı aynı, dinciler, sömürücüler, vesaire vesaire. Ama bende onlara katılıp kesip atmadım. Geniş çaplı yakın takibe aldım diye özetleyeyim. Dinledim, anladım. Baktım ki; benim ve herkesin (bu milleti, vatanı seven biri olarak sizinde) lafta ideallerini hayata geçiriyorlar. O zaman emin oldum bu günlerde bu programları izleyebileceğimize. Ne bu ülkeye, ne de dünya için zararlı bir işlerine tanık olmadım. Hatta diyebilirim ki özellikle hata aradım ama bulamadım. Bizzat içinde olsam zaten onları savunmazdım. Onlar kendilerini savunmaz sadece hizmet ederler. Gerçi yaptıkları işlerin savunulacak taraflarıda yok. Onları savunmak haddime de değil zaten.
1- Asker niye nefret eder : Asker nefret etmiyor, sadece herşeye olduğu gibi temkinli davranıyor, eğer bu ülkeye birşeyin zarar getireceğini görürse, kökünü kazımak için gerekeni yapacaktır. Orduya ve yargıya sonsuz güveniyorum. İllegal diye bahsettiğin kurumlar( yasal olan kurumlara illegal demek bile başlı başına çamur atmaktır, ancak bunu art niyetinize değil, konuyla ilgili bilgisizliğinize yoruyorum), bu devletin kanunlarına göre açılmış, gerekli bakanlıklar tarafından izinleri alınmış, tahkikatları yapılmış, halen de denetimleri yapılan kurumlardır. İllegal hiç bir tarafı yoktur.
2- Malesefki bu atılan çamurlar işe yaramakta ve zaman zaman proplemler olmaktadır. Türkiye'ye gelmemesi davasının çilesini çekmesinden ibarettir, endisine dava açıldığında, eğer kendisi içeri alınsaydı, bu hizmetin tamamını çok ciddi bir halde etkileyecekti. Sonunda beraat edeceği bir suçlama için, hizmeti tehlikeye atmanın bir anlamı olamazdı. Zaten yargımız kendisine beraat vermiş durumda, bu durumda suçsuz yere hapis yatmış olacaktı. Eminim ki kendisi açısından, onun Türkiyede olmadığı her an, yıllarca hapise denktir. Giremiyor değil, Girmemesi hizmet için daha uygun görülüyor.
Çok güzel. Demekki sizlerde aldatılış gözüne bir cilmik boya calınmış günahsız halkımızdansınız
Bir bakıma korkmuştum göbeğini kaşıyanlardan masa başında gecirenlerdesiniz diye
Emin ol buna cok sevindim.
Ben bu hizmetlerin gercek amacla yapılmış olmasını, bu konuda yanılmayı çok isterim.
Tabi bu ilayi kelimatullah davası tevhid veya teblig vazifesi sana düşüyor.
Beni yanıltın.
Bahsettiginiz işte davanın geleceği tabiri çok saçma.
Basit bir tutanak o kadar.
Şimdi tarihe bakalım yakın tarihe.
İskilipli atıf hoca da davasının devamı açısından savunma verebilirdi.
Veya suleymancıların lideri kaçabilirdi.
Onda o kadar akıl yokmuydu.
Bak abdulmuttalip ne dedi ebreheye" kabenin sahibi allah, onu koruyacak olanda o "dedi Şimdi FG tutuklansa davası devam eder merak etme. Allahın dini ona kalıncaya kadar çok savunacak ve devam ettirecek olan var.
O sonunda beraat dedigin acaba kaç yıl surecek, kesin mi, bu kehaneti nerden alıyorsun.
1.Cİ BAHSİNE HİTABEN, ABİ BU ULKEDE PROSUDURLERE UYDUKTAN SONRA OKUL BİLE OKUL AÇABİLİR.
Bu onu temyiz etmez
mehmetzela
05-28-2008, 05:04 AM
Türkiye'ye gelmemesi davasının çilesini çekmesinden ibarettir, endisine dava açıldığında, eğer kendisi içeri alınsaydı, bu hizmetin tamamını çok ciddi bir halde etkileyecekti.
Burayı biraz daha açık geçermisiniz ?
bu benim varsayımın, bence F.G. orada olmayı istemiyor, buna mecbur. düşünsenize, dava açılma aşamasında, hapsedilseydi, bütün dünyadaki okulların prestji nasıl etkilenirdi? davanın kendisi bile çok kötü etkiledi zaten.
TÜRKÇE
05-28-2008, 05:09 AM
bu benim varsayımın, bence F.G. orada olmayı istemiyor, buna mecbur. düşünsenize, dava açılma aşamasında, hapsedilseydi, bütün dünyadaki okulların prestji nasıl etkilenirdi? davanın kendisi bile çok kötü etkiledi zaten.
Zaten Türkiyede lüks evler yoktu, bizler cadırda yaşıyoruz.
Bu sebele lüks yaşıyor orada
Acaba, işte beni iceri almadınız, gozunuzun onunde gunumu gun ediyorum der gibi duşman catlatır gibi davranmasın
.
Merak etme, bu ulkede yüzlerce FG var.
Ölse peygamber degil, dava devam eder.
Peygamber öldü de Hz Ebubekrin Siddik agladı, bir diger buyugumuz cıktıda," kim peygamber tapıyorsa bilinki o ölmüştür, kim allahın dinine tapıyorsa bilinki o devam ediyordur" demiştir.
Çok o kadar onemli degil. Dava mava devam eder korkmasın.
Demirtaşın yaptıgını yapıp gelsin
Zaten idamda kalktı gali. Belki haberi yoktur. Bak erbekan bile evde hapis yatıyor.Türkiye o okul açtıgı kral kızı okuttugu kucuk afrika ulkesi deyil
Ahde Vefa
05-28-2008, 05:11 AM
Guzel bir yarisma, yigidi oldur ama hakkini yeme diye bir atasoz vardi, mevzuya cuk diye oturuyor diye dusunuyorum.
Ama FG ve nur cemaatina asla ve kat'a sempati duyamam, kendimi asar cehennemlik olurum daha iyi...
mehmetzela
05-28-2008, 05:20 AM
sonuç itibariyle, beğenmeyen daha iyisini yapsın abiler. halepe gitmeye gerek yok.
TÜRKÇE
05-28-2008, 05:23 AM
sonuç itibariyle, beğenmeyen daha iyisini yapsın abiler. halepe gitmeye gerek yok.
Biz organizasyon kötü demedik hatta daha çok katılım daha çok destek dedik.
Biz burada verilmek istenen aşıya karşıyız ve sizle müzakare ediyoruz
Hişttt pilavdan dönenin kaşığı kırılsın
Konuya devam kaçmak yok
mehmetzela
05-28-2008, 05:52 AM
Biz organizasyon kötü demedik hatta daha çok katılım daha çok destek dedik.
Biz burada verilmek istenen aşıya karşıyız ve sizle müzakare ediyoruz
Hişttt pilavdan dönenin kaşığı kırılsın
Konuya devam kaçmak yok
ya abicim sen neye karşısın o zaman? aşı ortada, aşı tutmuş, dal büyümüş meyve vermiş, yiyoruz ne güzel hep beraber tadına vara vara. elmanın sapı üzümün çöpü mü mesele :)
TÜRKÇE
05-28-2008, 05:56 AM
ya abicim sen neye karşısın o zaman? aşı ortada, aşı tutmuş, dal büyümüş meyve vermiş, yiyoruz ne güzel hep beraber tadına vara vara. elmanın sapı üzümün çöpü mü mesele :)
Merak etme, büyük ağaçlar bile devrilir dibine odun motoru dayayınca
Kaçak dövüşme, nakavt olur bak
Bilge_Kagan
05-28-2008, 05:57 AM
Insanlarin gozlerinin onune cekilen perdenin kalinligini gordukce aklim hayalim duruyor. Yahu arkadas, hadi cemaat icinde bulunmadiniz, ne halt olduklarini bilmiyorsunuz ( ki ben bu cemaat denen seyin icinde aktif olmaksizin "mecburen" tam dokuz yildir bulunuyorum ), ayni cemaatin mensuplarindan olusan AKP'nin icraatlarindan da mi bihabersiniz ?
Bu Turkce olimpiyatlari denen sey, elbette her Turk'un ayakta alkislamasi gereken bir icraattir, kabul. Lakin, bizim memlekette bir deyim vardir "aki bokunu gecmez" diye, kalkip da yabanci ulkelerde Turkce ogretiyorlar diye sutten cikmis ak kasik olacak degiller. Madem boyle yabancilara Turkce ogretecek paralari, kaynaklari var ( ki var hepimiz biliyoruz ), elin gavurunu okutana kadar, terorun asil sebebi olan egitimsizligi kesmek icin, su gariban insanlari neden ucretsiz okutmuyorlar ? Madem amaclari sov yapmak degil, gidip Madagaskar'da okul acana kadar, Mus'un daginda cobanlik eden cocugu bir yurda alip da gunde 3 ogun sicak corba icirip okuluna gonderseler olmuyor mu ? Yapmayin gozunuzu seveyim, bunun adi goz boyamadir...
Ve su "cile" olayina da cok guldum kusura bakmayin. Verin bana parami, ben Turkiye'de bir takim suclar isleyip yargidan kacip Amerika'ya, Philedelphia'ya yerlesecegim, luks malikanemde "cile dolduracagim". Ahh dusunmesi bile aci verdi, sayin "hocaefendi" kim bilir ne acilar cekiyordur oralarda, vah vah...
Bu arada, Turkce Olimpiyatlari yarismasinin yapilmis olmasindan da mutlu oldugumu "tekrar ve ustune basarak" belirtmeliyim, en azindan "adam kafayi takmis, ne yaparlarsa yaranamazlar bunlar" yaftasindan kurtulayim. Isin dogrusu, ziyadesiyle kisa ve anlatmak istediklerimi tam anlatamayan bir ileti oldu fakat, bu konuda tartismaktan fena halde sikildim. Velhasili, okudugunu anlayana, burada yazdigim su iki yetersiz satir dahi yeter. Kolay gelsin.
TÜRKÇE
05-28-2008, 06:03 AM
Insanlarin gozlerinin onune cekilen perdenin kalinligini gordukce aklim hayalim duruyor. Yahu arkadas, hadi cemaat icinde bulunmadiniz, ne halt olduklarini bilmiyorsunuz ( ki ben bu cemaat denen seyin icinde aktif olmaksizin "mecburen" tam dokuz yildir bulunuyorum ), ayni cemaatin mensuplarindan olusan AKP'nin icraatlarindan da mi bihabersiniz ?
Bu Turkce olimpiyatlari denen sey, elbette her Turk'un ayakta alkislamasi gereken bir icraattir, kabul. Lakin, bizim memlekette bir deyim vardir "aki bokunu gecmez" diye, kalkip da yabanci ulkelerde Turkce ogretiyorlar diye sutten cikmis ak kasik olacak degiller. Madem boyle yabancilara Turkce ogretecek paralari, kaynaklari var ( ki var hepimiz biliyoruz ), elin gavurunu okutana kadar, terorun asil sebebi olan egitimsizligi kesmek icin, su gariban insanlari neden ucretsiz okutmuyorlar ? Madem amaclari sov yapmak degil, gidip Madagaskar'da okul acana kadar, Mus'un daginda cobanlik eden cocugu bir yurda alip da gunde 3 ogun sicak corba icirip okuluna gonderseler olmuyor mu ? Yapmayin gozunuzu seveyim, bunun adi goz boyamadir...
Ve su "cile" olayina da cok guldum kusura bakmayin. Verin bana parami, ben Turkiye'de bir takim suclar isleyip yargidan kacip Amerika'ya, Philedelphia'ya yerlesecegim, luks malikanemde "cile dolduracagim". Ahh dusunmesi bile aci verdi, sayin "hocaefendi" kim bilir ne acilar cekiyordur oralarda, vah vah...
Bu arada, Turkce Olimpiyatlari yarismasinin yapilmis olmasindan da mutlu oldugumu "tekrar ve ustune basarak" belirtmeliyim, en azindan "adam kafayi takmis, ne yaparlarsa yaranamazlar bunlar" yaftasindan kurtulayim. Isin dogrusu, ziyadesiyle kisa ve anlatmak istediklerimi tam anlatamayan bir ileti oldu fakat, bu konuda tartismaktan fena halde sikildim. Velhasili, okudugunu anlayana, burada yazdigim su iki yetersiz satir dahi yeter. Kolay gelsin.
Forumda kullanilan dil ve argo konusunda biraz daha hassasiyet rica ediyorum. Lutfen !
Olur Ali Silvanlı
Alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste:D
Bilge_Kagan
05-28-2008, 06:07 AM
Can Yucel'in bir mahkemede ettigi bir laf vardi, onu degistirerek: "Hakim bey, bu memlekette boka bok denir !" diyorum :lol:
mehmetzela
05-28-2008, 06:47 AM
Merak etme, büyük ağaçlar bile devrilir dibine odun motoru dayayınca
Kaçak dövüşme, nakavt olur bak
istendiği kadar hızarlar kessin, alttan yeni filizler yeşermesini biliyor şükür, daya motoru sen kocayan ağaca, yeterki ateşle yaklaşma ormana
mehmetzela
05-28-2008, 06:59 AM
Akp yi önemsemiyorum bile. Bu mesele Türk siyasetinin çok çok üstünde. akp ma ka pe çok basit kalır. akp dediğin bu gün var, yarın avrupadan tekmeyi yiyince yok. ama o okullardan mezun olanlar, dünya yönetiminde önemli söz sahibi olacak insanlar. bişeyi anlamıyorum, bu adamların, gözle görülen hizmetleri güzel ama hayal edilen ve varsayımlar üzerinden ahkam kesilen tarafları mı kötü? hem yapılan işi ayakta alkışlıyorsun, sonrada oturup kara çalıyorsun. 9 yıldır onların içinde olup ta anlayamadığını ben sana burda nasıl anlatayım abicim. hazır içlerindeyken perdeyi kaldır da bak o zaman. ne diyim
mustafa06
05-28-2008, 07:52 AM
Anlashıldı, Bu konu yine klasik F.G tartıshmasına dondu. FG ile ilgili bashlık sayısı yeteri kadar var. Gechmishte bir sonuca varılamamıshtı, hatta kırgınlıklara neden olmushtu. keshke oradaki sozler okunsa, aynı sheyler tekrar yashanmasa.
......
Bu bashlıkta Turkche olimpiyatları diye yapılan organizasyon uzerine konushmak, bunun sadece bir gurup insan tarafından duzenlenen bir shey degil, Yurt dıshında yurt icerisinde bu ishe gonul veren diger kurumlarında katılımı ve destegi ile daha fazla katılımlı olmasının yolları nasıl saglanır, dunyaya nasıl tanıtılır, bu tip organizasyonların Turk cumhuriyetlerinde dilde birlige faydası olurmu? Turkchenin dunya dili olmasına katkı nasıl saglanır?
Bunlar konushulsa sanırım daha yararlı olurdu.
Maalesef millet olarak yapımızda orta nokta yok. her konuda ya beyaz , ya siyah diyoruz.
Bu nedenle fıkradaki buyuk sheytan cehennemde Turklerin oldugu bolume nöbetci koymadıklarını soyluyor ya:)
mehmetzela
05-28-2008, 07:58 AM
:)
ben kırılmıyorum. umarım kırılmamıştır da kimse bana. biliyorum ki bu konuda benle aynı şekilde düşünmeyenler de sadece bu milletin iyiliğini istiyorlar. hepimiz kardeşiz. yinede koymasınlar nöbetçi başımıza :)
TÜRKÇE
05-28-2008, 08:12 AM
Anlashıldı, Bu konu yine klasik F.G tartıshmasına dondu. FG ile ilgili bashlık sayısı yeteri kadar var. Gechmishte bir sonuca varılamamıshtı, hatta kırgınlıklara neden olmushtu. keshke oradaki sozler okunsa, aynı sheyler tekrar yashanmasa.
......
Bu bashlıkta Turkche olimpiyatları diye yapılan organizasyon uzerine konushmak, bunun sadece bir gurup insan tarafından duzenlenen bir shey degil, Yurt dıshında yurt icerisinde bu ishe gonul veren diger kurumlarında katılımı ve destegi ile daha fazla katılımlı olmasının yolları nasıl saglanır, dunyaya nasıl tanıtılır, bu tip organizasyonların Turk cumhuriyetlerinde dilde birlige faydası olurmu? Turkchenin dunya dili olmasına katkı nasıl saglanır?
Bunlar konushulsa sanırım daha yararlı olurdu.
Maalesef millet olarak yapımızda orta nokta yok. her konuda ya beyaz , ya siyah diyoruz.
Bu nedenle fıkradaki buyuk sheytan cehennemde Turklerin oldugu bolume nöbetci koymadıklarını soyluyor ya:)
Abi
Ben dedimki aldanmayın, gozlerinizin boyanmasına seyirci kalmayın dedimde, bunlarda savuınmaya sonra kaçmaya sonra edebiyata gectiler
yavuz
05-28-2008, 08:13 AM
ustelik 13 yasindfaki kizlarida es olarak alirlar...
Nurcularin cogu evlenmez bile. :lol:
Kotu birsey midir bu? :shock:
Birileri bir yerde Bediuzzaman'in posterini acinca, nurcular suclu mu olur? :shock:
Cocuklasmayalim beyler.
Aranizda yasca en kucugunuz Bilge Kagan, en adam akilli elestiriyi yapan yine Bilge Kagan... "Yabanci memleketlerde okul acmak yerine, gelsin Mus'ta yapsin aynisini" demek dogrudur, ama bu ustteki gibi seyler sadece "sacmalamak"tir.
Ben nurcu degilim, hic bir zaman olmadim, evlerine de gittiysem 2 kere gittim. Ama yaptiklarini da alkislamamak elde degil. Ha elestirebiliriz, ki ben de elestiririm. Ama camur atmak, gercek disi seylerden soz etmek de ne kadar dogru bilemiyorum. :rolleyes:
...
Bilge Kagan'a: Anadolu'nun her yerinde ogrencilere bedava kurslar veriliyor, kitap okuma aliskanligi kazandiriliyor, daha sonra universitede her turlu imkan saglaniyor, universite bitince de is bulunuyor... Degil mi? En azindan burada boyle, bilmiyorum Dogu'da oyle mi, senin elestirin o yondeydi...
mehmetzela
05-28-2008, 08:17 AM
Abi
Ben dedimki aldanmayın, gozlerinizin boyanmasına seyirci kalmayın dedimde, bunlarda savuınmaya sonra kaçmaya sonra edebiyata gectiler
niye kaçayım, söylediklerimin hepsinin arkasındayım. ayrıca düşüncelerimi edebiyatla ifade edebildiysem ne mutlu bana :) ben sadece ortamı yumuşatmaya çalışıyorum. beni kimse aldatamaz, seni kandırmak gibi bir niyetimde yok, fikirlerimi yazdım, kabul etmeye zorlamadım ki seni. savunmak haddime değil dedim zaten. savunmuyorum. ihtiyaçları yok. siz bile ayakta alkışlıyorsunuz zaten. ne savunacam :)
Yavuz'a: Çok güzel ifade etmişsin teşekkürler. aynen katılıyorum görüşlerine
TÜRKÇE
05-28-2008, 08:18 AM
Nurcularin cogu evlenmez bile. :lol:
Kotu birsey midir bu? :shock:
Birileri bir yerde Bediuzzaman'in posterini acinca, nurcular suclu mu olur? :shock:
Cocuklasmayalim beyler.
Aranizda yasca en kucugunuz Bilge Kagan, en adam akilli elestiriyi yapan yine Bilge Kagan... "Yabanci memleketlerde okul acmak yerine, gelsin Mus'ta yapsin aynisini" demek dogrudur, ama bu ustteki gibi seyler sadece "sacmalamak"tir.
Ben nurcu degilim, hic bir zaman olmadim, evlerine de gittiysem 2 kere gittim. Ama yaptiklarini da alkislamamak elde degil. Ha elestirebiliriz, ki ben de elestiririm. Ama camur atmak, gercek disi seylerden soz etmek de ne kadar dogru bilemiyorum. :rolleyes:
...
Bilge Kagan'a: Anadolu'nun her yerinde ogrencilere bedava kurslar veriliyor, kitap okuma aliskanligi kazandiriliyor, daha sonra universitede her turlu imkan saglaniyor, universite bitince de is bulunuyor... Degil mi? En azindan burada boyle, bilmiyorum Dogu'da oyle mi, senin elestirin o yondeydi...
Sen kimin borusunu öttürüyon.Yoksa içanadolu anadoludan ibaret değilmi
Lafın sonundan cevap vermemelisin
Bend edimki başta tekzip yapılmadı, açıklama yapılmadı, sukut ederek onlara şirin davranıldı dedim.
Sukut ikrardan gelir dedim.Ben sana PKK sın desem, sen sessiz mi kalırsın.
3 durumda sessiz kalırsın
1 Dilin yoktur
2 Susmak işine geliyordur
3 Konuşacak bir şeyin yoktur.
TÜRKÇE
05-28-2008, 08:21 AM
niye kaçayım, söylediklerimin hepsinin arkasındayım. ayrıca düşüncelerimi edebiyatla ifade edebildiysem ne mutlu bana :) ben sadece ortamı yumuşatmaya çalışıyorum. beni kimse aldatamaz, seni kandırmak gibi bir niyetimde yok, fikirlerimi yazdım, kabul etmeye zorlamadım ki seni. savunmak haddime değil dedim zaten. savunmuyorum. ihtiyaçları yok. siz bile ayakta alkışlıyorsunuz zaten. ne savunacam :)
Benim bir organizasyonu alkışlıyor olmam onları paklamaz.
Nasılki hz vahşiye peygamber demişti" ey vahşi sen musluman oldun ancak seni gorunce aklıma amcam geliyor, sen safın arkasında dur" yani gozume gozukme demişti.
Şimdi bir organizasyonla benim gozum boyanmaz
Askerimin gozunu hiç boyamaz.
Ancak dunyadan haberi olmayan garibanların gozu boyanır
yavuz
05-28-2008, 08:26 AM
Sen kimin borusunu öttürüyon.Yoksa içanadolu anadoludan ibaret değilmi
Lafın sonundan cevap vermemelisin
Bend edimki başta tekzip yapılmadı, açıklama yapılmadı, sukut ederek onlara şirin davranıldı dedim.
Sukut ikrardan gelir dedim.Ben sana PKK sın desem, sen sessiz mi kalırsın.
3 durumda sessiz kalırsın
1 Dilin yoktur
2 Susmak işine geliyordur
3 Konuşacak bir şeyin yoktur.
Birsey anlamadim burda yazanlardan... :rolleyes:
mehmetzela
05-28-2008, 08:29 AM
Benim bir organizasyonu alkışlıyor olmam onları paklamaz.
Nasılki hz vahşiye peygamber demişti" ey vahşi sen musluman oldun ancak seni gorunce aklıma amcam geliyor, sen safın arkasında dur" yani gozume gozukme demişti.
Şimdi bir organizasyonla benim gozum boyanmaz
Askerimin gozunu hiç boyamaz.
Ancak dunyadan haberi olmayan garibanların gozu boyanır
niye? amcanımı öldürdüler?
Askerin gözünü kimse boyayamaz, boyanabilseydi çoktan çamur atanlar boyamıştı. herkesin gözünü boyadılar ama askerin boyayamadılar
TÜRKÇE
05-28-2008, 08:29 AM
Birsey anlamadim burda yazanlardan... :rolleyes:
Gülüm sen sonunu okuyup yazmşıssın. Baştan okursan anlarsın. Sen çok zekalısın. Eminim bundan:D
mustafa06
05-28-2008, 08:38 AM
Ey dostlar, sizin bu tartıshmalarla bir noktaya varabileceginizi sanmıyorum. cunku her zaman tartıshmalar sonucsuz kaldı.
Daha once yazdıgım iletiyi tekrar tashıyorum ve merakımdan soruyorum;
......
bu adamların Turkiyede yetishdirdikleri ogrenciler Turkiye dushmanı oluyorlarsa bu onemlidir.
Turkiye dıshında yabancı cocuklardan Turkiye dushmanı yetishtirseler ne yazar, yetishtirmeseler ne yazar.
Dısharıda Turkiye dushmanı yeteri kadar zaten var. ozel bir cabaya gerek yok. ermenisinden rumuna avrupalısından bilmem neyine herkes Turkiye aleyhinde calıshmıyor mu?
Bırakın bashkalarını shu forumda kardesh dedigimiz ozbekler top yekun o okullardan yetishmedi ama bir anket yapılsa yuzde kacı Turkiye, ne kadarı rusya dostu cıkar dersiniz?
Bunların onca para harcayarak zaten fazlası ile var olan dushman sayısını bir kach kishi daha artırmalarına ne gerek var.
Amach dushman yaratmak ise dısharıda harcadıkları parayı icheride harcasalar amachlarına cok daha iyi hizmet etmish olmazlarmı?
Turkiye dushmanı yetishtiriyorlarsa papua yeni gineye, madagaskara veya adını duymadıgımız yerlere neden gitsinler. Bu ulkelerdeki insanlar Turkiyeye dushman olsalar cıkarları ne olur.
...
Turkiye icin iyi niyetli bir calıshma ise neden acıktır.
soylendigi gibi art niyet varsa yurtici degilde yurt dısında bu kadar caba neden?
Beni bu konuda aydınlatın ama doyurucu olsun
TÜRKÇE
05-28-2008, 11:40 AM
Ey dostlar, sizin bu tartıshmalarla bir noktaya varabileceginizi sanmıyorum. cunku her zaman tartıshmalar sonucsuz kaldı.
Daha once yazdıgım iletiyi tekrar tashıyorum ve merakımdan soruyorum;
......
bu adamların Turkiyede yetishdirdikleri ogrenciler Turkiye dushmanı oluyorlarsa bu onemlidir.
...
Turkiye icin iyi niyetli bir calıshma ise neden acıktır.
soylendigi gibi art niyet varsa yurtici degilde yurt dısında bu kadar caba neden?
Beni bu konuda aydınlatın ama doyurucu olsun
Abi senin meslek nedir? Neiş yaparsın hangi konuda uzmansın sen
mustafa06
05-28-2008, 11:58 AM
Abi senin meslek nedir? Neiş yaparsın hangi konuda uzmansın sen
Hayırdır neden sordun? Teknik eleman mı lazım ? :)
Elektrik teknisyeniydim ama shimdi ssk emeklisiyim :)
TÜRKÇE
05-28-2008, 12:17 PM
Hayırdır neden sordun? Teknik eleman mı lazım ? :)
Elektrik teknisyeniydim ama shimdi ssk emeklisiyim :)
Ona gore cevap verecemde.
Şimdi, sen elektrik tesisatçısısın
Türkiye'de para bulan açıyor, hiçbir oda şartı meslek şartı yok diyelim.
Turkiye'de bir alemet vergi var. Sistem bozuk veya prosüdürler seni zorluyor diyelim.
Veya Türkiyede sana ekmek az, hedeflerin için yetersiz diyelim.
Oradan fildişinden bir baglantın var. Burada yabancıya yatırıma büyük teşvik var diyelim.
Prosüdür az, halkla anlaşabilme durumun kolay diyelim.
Sana gelen iş teklifini red edermisin.
Veya sana 2 örnek verelim.
Bunlardan hangisi olursun
A-Raks Elektronik sahibi Devlet Üstün Hizmet madalyalı işadamı
B-Koç grubundan arçelik beko elektronikin sahibi
Sistem
Türkiyede teknik destek az, elektronike ilgi çok fakat prosüdür vergi oranı çok yüksek.
öngörü Dünyadaki büyük firmaların hemen hemen çoğu başka avrupa harici Çin, Rusya, Özbekistan,Taiwan, Filipin, Malezya, Mısır, gibi yerlere, cuz ekonomi, ucuz imalat şansı olan yerlere akın ediyor.
Atılım
A-Şıkkındaki firma ben Cdi ürettim, ben marka oldum, Ben kendi ülkemden başka bir yere yatırım yapmam, benim halkım benim vatanım dedi
B- Şııkındaki firma ben daha çok rekabet şansı, ucuz maliyet farkını satış sonrasına ve reklama yölendirirsem daha yüksek ciro ve daha çok proktif kar alırım dedi
Sonuç
A- firması battı
B- firması Rusyadan sonra Çine Çinin en büyük 5.ci elektronik fabrikasını açıyor
Şimdi sen ne olursun
A firması gibi batarım ama vatanımdan ayrılmam mı dersin
B firması gibi çooooook ileriyi mi düşünürsün.
......
FG ye Türkiyede ekmek kalmadı. Olan bile çok sıkı kontrol ve prosüdür altında, Daha çok 3.dünya ülkelerinde eğitime büyük ihtiyac var.
Kendi okulunu bitirenler memur olamıyor, asker olamıyor, osym denklik vermiyor, DSP harici partinin agırlık oldugu yerlerde iş bulamıyor.
Bunlarda bu eksikliği iyi gördü.
Ellerinde binlerce işsiz elemanları var.
Milletten garibana yardım diye para toplayabilcek güçleri var
Öğrencilerden başarılı olmaktan başka çıkış yolu olmamış başarılı öğrencileri var.
3. Dünya ülkelerinde dış yatırıma destek var. Prosüdür yok. Bu ülkedeki üst düzey yöneticilerin parasını sagacak düzen yok
Dev eğitim grubları kıbrıs, amerika gibi zengin yerleri tercih ediyor.
FG bu kadar salak degil. Bu açıgı degerlendirmeycek kadar akılsız degil.
Atalarımız ne demiş," boş buldugun yeri doldur"
Aybike
05-28-2008, 03:49 PM
evet!! Turkiyede Turkiye dusmani yetistiriyorla bu bir...Birde TURK CUMHURIYETLERINDE yetistirip bu ulkeye sokuyorlar..Turan engellenmeye calisiliyor ,nasilmi?
Turk irkinin bulundugu cumhuriyetlerde TURK kotulenip irk kavrami yok edilerek..Ummetciligin yayilmasi icin..Cunku bunlarin baslari KURT..
nurcular resmi nikah yapmaz bilirim:)
diyelim hic evlenmez,nasil bir ISLAM kavramidir bu ,bunlar hiristiyan papazlarmidir ki evlenmezler..Gunaha bakarmisiniz..Ama papanin elini open bir heriften ne beklenirki..
Muhammedin devri bitti diyen ustelik...Hadi ordan cile cekiyormus..bilmesem yiyiecem de..:)
Ama sunuda anladim..
Efendimizin hadisi:Benden sonra sahte peygamberler..vs..gelecek..Sahte din adamlari cogalacak..Ne guzel demis dimi???
bakin geldiler cirit atiyorlar...
ben size ne dersem diyeyim siz anlamiyacaksiniz...Allah affetsin sizi ne diyeyim...
Alparslan
05-28-2008, 03:54 PM
SUREKLI KONUSUYOZ YA:
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı
Prof. Dr. Mehmet Görmez ile
”Din Üzerine Konuşmanın Adabı”
Malumunuz olduğu üzere çağımızda, özellikle son yıllarda hem dünyada hem ülkemizde günlük hayatta, yazılı ve görsel medyada en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında din geliyor. Bilgili bilgisiz, sorumlu sorumsuz herkes din üzerine konuşuyor, kanaatlerini ifade ediyor, hatta tartışıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bunun faydalı yönleri olabileceği gibi hem dinin kendisi için hem insanlık için çeşitli sakıncaları da olabilir. Her şeyden önce küresel bazda, siyasî, sosyal, kültürel, ekonomik bütün sorunların zaman zaman din merkezli imiş gibi takdim edilmesi, bölgesel çatışmaların din üzerinden izahı, dini çıkar amaçlı pek çok kavga ve çatışmanın odağı haline getirme çabaları sizin de ifade ettiğiniz konuşma ve tartışmaların gerçekten dinî olup olmadığı konusunda tereddütle karşılanması gerekmektedir.
Medeniyet tarihi büyük oranda dinden ibarettir. Din, tarih boyunca bütün insanlığın ve hayatın en önemli parçası olmuştur. Düşünülenin aksine din, çağımızda da en çok yükselen değerdir. Böyle olduğu içindir ki, insanların dinî konulara merakla eğilmesi, din üzerine konuşması ve tartışması kaçınılmazdır. Bütün bunlardan azâde olarak dinî konular üzerine yapılan konuşmalara ve tartışmalara gelince şu unutulmamalıdır ki, hayatın en basit bir meselesini dahi ele alırken, bir tek insan hakkında yahut bir tek insanın özel bir hasleti hakkında değerlendirme yaparken dahi dikkatli olmak gerekirken; tarih boyunca yüz milyonlarca insanın en mukaddes değerlerini oluşturan din hakkında konuşurken, tartışırken, yargıda bulunurken elbette çok daha dikkatli olmak gerekir.
Her söz bir emanettir, bir konuda konuşmak için hem doğru bilgi sahibi olmak hem uygun bir dil ve üslûp kullanmak bir zorunluluktur. Din hakkında her kafadan bir ses çıktığında, bizi birleştirmek için gelen dinin, bizi ayrıştıran bir unsur olarak kullanılmaya başlanması ve din üzerinden toplumsal gerginlik meydana gelmesi kaçınılmazdır.
İnsanın din üzerine konuşabilmesi için taşıması gereken asgari şartlar nelerdir?
Bu, din üzerine konuşan kişinin o din ile ilişkisine bağlıdır. Eğer din üzerine konuşan kişi, o dine iman etmiyorsa, inkâr içinde ise, biz o kişiden iki şey isteriz. Bu bizim en tabii hakkımızdır. Doğru bilgi, saygılı dil ve üslûp. Doğru bilgi derken; sadece dinin sahih bilgi kaynaklarını ve on dört asırlık kültür mirasını kastetmiyorum. Müslümanların, söz konusu bilgi kaynaklarından yararlanmak için nasıl bir usul ve yöntem geliştirdiklerini, dinî metinlerin ve kadîm bilgilerin yaşadığımız çağ ile ilişkisi konusunda nasıl bir yorum/yahut yorumlar yöntemi veya yöntemleri geliştirdiklerini bilmek ve bu çerçevede konuşmak gerekir. Bu, konuşulan konuya göre değişebilir ama bir bütün olarak din üzerinde konuşabilmek için doğru bilgi sahibi olmak mecburiyeti vardır. Dinin sahih bilgi kaynaklarına, Kur’an ve hadis bilgisine, on dört asırlık kültür mirası bilgisine sahip olmak yetmez. Aynı zamanda söz konusu bilgi kaynaklarından yararlanma yöntemine, usûl bilgisine, kadîm bilginin çağdaş hayatla ilişkisi konusunda yorum yeteneğine sahip olmak da gerekir. Biz dinî metinleri anlama, yorumlama ve bilginin hayatla irtibatını kurma konusunda farklı metodolojiler geliştirmiş ve bunu diğer medeniyetlere takdim etmiş bir gelenekten geliyoruz. Din üzerine konuşan kimse, o dine iman etmiş bir ilim adamı ise, bunlara ilâveten İslâm, ondan bilgiye sadakat gereği sahih amel, ihlâs ve samimiyet isteyecektir. Ayrıca yüksek bir bilgi ahlâkına da sahip olmak gerekmektedir.
Bilgi ahlâkı derken neyi kast ediyorsunuz. Biraz açar mısınız?
Din konusunda her türlü bilgiye sahip olan kimsenin dahi, hem bu bilgiyi elde ederken, hem bu bilgiyi başkasına naklederken takınması gereken bir edep, hem de kullanması gereken nezih bir dil ve üslûp vardır. Günümüzde bazen kişisel kapris ve şöhret-i kazibe adına sadece on dört asırlık birikimi değil, elli yıllık ilâhiyat birikimini de bir çırpıda harcayanlar çıkabiliyor. Kadîm kültüre saplanıp kalmak elbette doğru değildir, ancak bir bilim adamının, dinî bilgi konusunda tarihte ortaya çıkmış yüzlerce ekolü, binlerce ilim adamını, dünya kütüphanelerini dolduran, her konuda oluşmuş muazzam literatürü yok sayarak konuşması, ilmin kendisine, bilim adamı hassasiyetine de saygısızlık olarak nitelendirilmiştir.
Din üzerine ihtisas yapmış, ilâhiyâtçı, araştırmacı yazarlarımızın konuşmaları bazen aydınlatıcı olmuyor, bilâkis kafaları karıştırıyor diye toplumdan bir eleştiri var. Buna ne dersiniz?
Her şeyden önce yüce dinimize göre hiç kimse dinde otorite değildir. Bilindiği gibi İslâm’da ruhban sınıfı yoktur. Hiç kimse Allah adına konuşma yetkisine sahip değildir. İslâm’ın ilk asırları her açıdan örnek bir âlimler zümresi meydana getirdi. Hicri III. asrın sonları ve IV. asrın başlarında nispeten kendi bilginleri bir önceki âlimlerle mukayese edilerek eleştiriye tabi tutuldu.
Bilhassa bilgi-ahlâk ilişkisi açısından âlimleri veya âlimliği değerlendiren bir literatür oluşmaya başladı. Ebu Bekir el-Acurrî’nin meşhur ”Ahlâku’l-Ulema” adlı kitabı, Hatib el-Bağdâdi’nin ”İktidâu’l-İlm ve’l-Amel” adlı risâlesi, daha sonraları Endülüslü âlim İbn Abdi’l-Ber’in ”Câmiu Beyâni’l-İlm ve Fadlihî” adlı eserinin bazı bölümleri, hatta tarihçi Zehebî’nin ”Beyânü Zağeli’l-İlm” ile İbnu’l-Cevzî’nin ”Telbîsu İblîs” adlı eserlerde, din bilginlerinin farklı ilim alanlarında şeytanın iğvalarına nasıl maruz kaldıklarına, yahut kalabileceklerine dair ilginç tespitlere yer verilir.
Fahreddin Râzi, din üzerine konuşanları üç sınıfa ayırır.
1. Bilenler ve bildiğini bilenler, yani hem bilgi sahibi olup bildiklerinin farkında olanlar. Ona göre bunlar gerçek bilginlerdir. Onlara uymak gerekir.
2. Bilmeyenler ve bilmediğini bilenler, bilmediğinin farkında olanlar. Bunlar aydınlanmak isteyenlerdir. Aydınlatmak gerekir.
3. Bilmeyenler ve bilmediğini bilmeyenler. Cahil olup cehaletinin farkında olmayanlar. Asıl kaçınılması gerekenler bu kategoride olanlardır.
Bizce klâsik manada ”âlimler” zümresini kaybettiğimiz modern zamanlarda da dinî bilgi üreten, dinî bilgiyi anlatan kimselerin de kendilerini bir özeleştiriye tabi tutmaları gerekir. Hatta bu sahada ciddi eleştiriye, yeni bir literatürün oluşmasına şiddetle ihtiyaç vardır.
Âlimler zümresini kaybettiğimiz modern zamanlarda diye bir tabir kullandınız. Biz âlimleri kayıp mı ettik?
Bugün din hakkında malumatımız eskiye oranla artmıştır, ancak dinî manada ilim, Hz. Peygamberin ifadesiyle inkıbaz halindedir.
Araştırmacılarımız, yazarlarımız, ilâhiyatçılarımız, akademisyenlerimiz çoğalmıştır fakat ”âlimlerimiz” azalmıştır.
Hadis-i şeriflerde ifade buyrulan, enbiyânın mirasçısı anlamında âlim, dinin hakikat çizgisi üzerinde sabit olan, Allah’ın hayır murat ettiği, dinde fakîh olan, yerde ve gökte bulunanların, denizdeki balıkların bile kendisi için mağfiret dilediği, âbidlerden ve şehitlerden üstün kabul edilen âlimi kast ediyorum. Ölümü, âlemin ölümü sayılan âlimi kast ediyorum.
Biz bu anlamda ”âlimi” kaybettik. Artık araştırmacılarımız, yazarlarımız, akademisyen ve ilâhiyatçılarımız var. Bunun yanı sıra popüler din anlatıcılarımız ve tele-vaizlerimiz var. Biz modern zamanlarda, Kur’an’ın ”âlim” diye yücelterek tarif ettiği insanı kaybettik. Âlim kelimesi dahi, semantik açıdan anlam kaymasına uğramış durumdadır.
Maalesef âlim; klâsik düşünen bilgin, softa, molla gibi kelimeler ile eş anlamlı kabul edilir oldu, hatta son günlerde bunun çoğulu olan ulemâ, siyaset arenasında ciddî tartışmalara sebep olmuş, hukuken de zanlı ve sakıncalı bir kelime olarak da ilân edilmiştir.
Günümüz Türkiye’sinde din üzerinde sadece dine mesafe koyanların değil, dindar olduklarını söyleyen bazı kimselerin de çokça konuştuğunu görüyoruz. Bu kişilerin din üzerine konuşmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dindar olmak, dinin herhangi bir simgesini taşımak, hiç kimseye din hakkında sorumsuzca konuşma yetkisi vermez. Dindarlıklarıyla öne çıktığı halde; İslâm’ın kötü olarak nitelediği bir davranış sergileyenlerin, yanlış birtakım dinî referanslara müracaat ederek kendilerini savunmaya kalkışmaları ise daha da kötü bir durumdur.
Son olarak aydınlarımızın din bilgisi, din üzerine konuşmaları ve tartışmaları hakkında neler söyleyeceksiniz?
Kişisel olarak dinden tamamen azade, eleştirel de olsa dinî bilgiden tamamen yoksun bir aydınlığın olup olmayacağı tartışılır. Ancak zaman zaman bazı Türk aydınların, ortaçağda egemen olan kilisenin skolastik düşüncesine yönelik batıda yapılan eleştirileri ezberleyerek İslâm’a, İslâm’ın engin bilgi kaynaklarına ve İslâm tarihine uyarlamalarına üzülüyorum. Bilhassa din-akıl, din-bilim, din-çağdaşlık, din-demokrasi, din-ahlâk ilişkileri konusunda bazı aydınlarımızın dünyada gelişen sosyal bilimlerle ilgili gelişmelerin de çok gerisinde kaldıklarını özellikle ifade etmek istiyorum. Pek çok aydınımızın din ile ilgili konuşma ve tartışmalarında on dokuzuncu yüzyılda batıda moda haline gelen felsefî akımlardan biri olan pozitivist bakış açısı öne çıkmaktadır. Oysa pozitivizmin din hakkında ileri sürdüğü fikir ve yorumlar yaklaşık bir asırdır sosyal bilimciler, felsefeciler, dinler tarihi araştırmacıları ve teologlar tarafından çelişkili bulunmuş, beşerî gelişimin çok yönlü ve karmaşık yapısını indirgemeci ve ideolojik bir yaklaşımla açıklamaya çalışması sebebiyle reddedilmiştir. Türkiye’deki bilimcilik, bilim tarihini çok geriden takip etmektedir.
Not: Bu yazı, Diyanet Aylık Dergi 2008 Mayıs sayısında yayınlanmıştır.
Söyleşide bulunan Dr. Yüksel Salman
Dini Yayınlar Dairesi Başkanı
mustafa06
05-28-2008, 05:17 PM
KOYUNCU,
Şimdi sen ne olursun
A firması gibi batarım ama vatanımdan ayrılmam mı dersin
B firması gibi çooooook ileriyi mi düşünürsün.
......
FG ye Türkiyede ekmek kalmadı. Olan bile çok sıkı kontrol ve prosüdür altında, Daha çok 3.dünya ülkelerinde eğitime büyük ihtiyac var.
Kendi okulunu bitirenler memur olamıyor, asker olamıyor, osym denklik vermiyor, DSP harici partinin agırlık oldugu yerlerde iş bulamıyor.
Bunlarda bu eksikliği iyi gördü.
Ellerinde binlerce işsiz elemanları var.
Milletten garibana yardım diye para toplayabilcek güçleri var
Öğrencilerden başarılı olmaktan başka çıkış yolu olmamış başarılı öğrencileri var.
3. Dünya ülkelerinde dış yatırıma destek var. Prosüdür yok. Bu ülkedeki üst düzey yöneticilerin parasını sagacak düzen yok
Dev eğitim grubları kıbrıs, amerika gibi zengin yerleri tercih ediyor.
FG bu kadar salak degil. Bu açıgı degerlendirmeycek kadar akılsız degil.
Atalarımız ne demiş," boş buldugun yeri doldur"
sozlerini dikkatle okudum.
cevabım; Elbette B firması gibi olur. gerekcesi ise sizin degindiginiz nedenlerdir Biraz acayım; asıl neden dunya ile rekabettir, urunumu pazarlayabilmektir. yalnızca ayakta kalabilmek degil, buyumek daha cok kazanmaktır. sonuchta nerede olursam olayım kazanc benim oldugu kadar bu ulkeninde kazancı olur. Bu kuculen dunyanın ekonomik bir sonucudur kapitalist sistemin geregide budur.
Kapitalist sistemin ulashtıgı bir noktada sermayenin sınırları ortadan kaldırmasıdır.
Bu ulke bana ish hayatımda herhangi bir neden ile burada yashama shansı vermedigini gorursem yani urettigim ve kalitesinden shuphe duymadıgım dunyadakiler ile aynı degerdeki urunumu dunyaya pazarlarken burada da pazarlama shansını herhangi bir nedenle engelliyorsa zorunlu olarak her sheyimi tasfiye eder kendime yeni bir ulke secerim.
Sonucta Ben ulkemi kaybederim ama ulkemde benim boshalttıgım alanı bashkaları (yuksek ihtimalle yabancılar) dolduracagı ichin bashkaları kazanacak ve ulkemin kaynakları bashka ulkelerin refahında kullanılacak demektir.
Buraya kadar anlattıgımız sheyler dunyanın ekonomik gercekleridir.
Teknik eleman olarak konuya aslında sizden farklı bakmıyorum.
Ancak fg nin durumu ile ilgili konunun bununla dogrudan benzeterek izahı bana mantıklı gelmiyor.
F.G ciler sadece 3. dunyada degil her sınıftan ulkede okullar acıyorlar
Orneklerken gozunuzden kacırdıgınız shey uretilen mal konusudur. birisi insana yatırımdır Digeri insan ichin bir meta yatırımıdır.
Birisinde bir malı urettiginiz zaman pazarlar ve ister ulkenize transfer edin ister sokaga sacın hemen karshılıgını alırsınız.
İnsana yatırımda ise yıllar sonra eger gercekleshirse asıl karı siz degil, o insan ve ulkesi alır. zengin ulkelerde ozel okullar konusunda kıyasıya bir rekabet vardır. chunku ortada iyi bir pasta ve pastayı bolushecek sayısı yuksek bashkalarıda vardır.
ucuncu dunya ulkelerinde ise fakirlik dız boyudur. karınlarını doyurmakta zorlanan insanların oldugu yerde iyi bir pastayı bolusherek para kazanmak bir yana cebinizden harcamazsanız opup bashınıza koymanız gerekir. kısacası 3. dunya ulkelerinde buyuk karlar elde etmeleride zordur.
Shunu anlatmak istiyorum; Egitim konusunu normal bir ticari shirket gibi dushunemezsiniz.
Cunku cok farklılıkları vardır. Birisinde sonucu hemen alırken digerinde mechul bir gelecege para yatırıyorsunuz. dunyanın en karmashık yaratıgına, insana yatırım yapıyorsunuz.
Varsayalım ki, Turkiyede insanlar egitiyorsunuz, sisteme aykırı ama kendi ideolojinize uygun insanlar yetishtiriyorsunuz. bu insanlar illaki top yekun egitimci olacaklar, bu ishten bashka ish bilemezler diye bir shey mi varki, Burada yetishen insanlar yurt dıshında egitim verme amachlı gitsinler. Bu adamlar egitim dıshında bashka ish yapma ozurlu olmadıklarına gore sonucun ne olacagı belli olmayan bir ishle ugrashmak yerine, daha cabuk gelir getirecek olan bashka alanlara yonelirler. Turkiyede engel varsa yurt dıshında rahatlıkla calıshabilirler. ucuncu dunya ulkelerinde achlarla ugrashacaklarına korkuchta para kazanırlar.
Bunları yapmıyorlar ille de egitim diyorlar. daha kolay kazanc yolları varken zoru sechiyorlar.
Ben bu konuda onyargılı degilim, yani konuya net olarak olumlu veya olumsuz bakmıyorum. cunku bilmiyorum ama acaba neden diye sormadan gecemiyorum.
kafamda yorumluyorum Bunun farklı nedenleri olabilir?
ya soyledikleri gibi Turkceyi dunyada yaygınlashtırmak Turkiye dostları yaratmak v.s., kısacası Turkiyeye hizmet etmektir.
Yada sizin dediginiz gibi Turkiyedeki mantıgı yani Turkiye dushmanları yaratmak.
İshte yine basha donuyorum. sizin dushunceniz dogru ise ben diyorum ki, Dunyada yeteri kadar Turkiye dushmanı var ermenisinden rumuna amerikasında avrupaya etkili dunya ulkelerinin hepsi politik olarak Turkiye dostu gozukselerde fırsat bulduklarında Turkiyeyi bir kashık suda bogmaya hazır beklemektedirler.
Etkisiz ucuncu dunya ulkelerinde ornegin madagaskardaki 300, 500 kishi Turkiyeye dushman olsa ne degishir. bu okullarda okuyanlar harich diger insanlara Turkiye nerede diye sorsanız bunu bile bilmezler.
Amach dushman yaratmak ise bunca chaba boshunadır diyorum. cunku dushman dedigin gercekten dushman olmalıdır ki dushman diyeyim. papua yeni ginenin tamamı Turkiyeye dushman olsa kimin umurunda.
Gercekler boyle iken bu insanlar gidip oralarda egitim vermeye devam ediyorlarsa, amach Turkiye, Turkche degilse 3., 4. nedenler olması gerekir.
Ben bir neden bulamadım.
Sizin ''cocuklar Turkiyede buyuk baskı var, size ish vermek zor, haydi herkes afrikaya dagılsın'' diye ozetlenebilecek sozlerinizde cok yavan geliyor.
Bırakın benim meslegimi de ishte beni bu konularda aydınlatın demishtim. ama doyurucu olsun diyerek.
.............
Not, Ben hayatım boyunca hich bir tarikat ile uzaktan veya yakından ilishkim olmadı. chunku tarikat dushuncesine karshıyım. Yuce yaradan ile aramda seyh, vs gibi bir aracıya ihtiyacım yok. Tersi dusunceye kıl olurum
hich ilgimi cekmeyen insanların nikah v.s hayat tarzlarını dogal olarak bilmiyorum. burada sizler sayesinde ogreniyorum.
Burada yazdıgım iletilerde okulların amacını varsayımlar, vehimler soylentiler ile degil kendi mantıgıma uyacak tatmin edecek shekilde anlama cabasındayım. sorularım bu amaca yoneliktir.
.
TÜRKÇE
05-28-2008, 11:41 PM
Abi nasıl okullardan başka yok ya.
Bir saysam aklın hayalin durur
Okullar telefoncunun vitrini, arka tarafta çakma telefonlar, yan sanayi elde patlayan bataryalar kontorlar satıyorlar
Aslan abilerim anlamak istemediginiz tek şey ludur, bu okulların allahahizmetle alakası yoktur.
Tamam madem geldin konyaya arkadaşlarımla sizi gönderseydim mehmet ali şengüle, burası dindar yurtsa ben kilisede ibadet edecem derdin.
Size göstermelik birkaç şey sunmuşlar, arkasından siyaset yapıp kandırıyorlar.
Hadi bu işi derinleştirelim. Nurculugu ve FG ciligi inceleyelim. DÜNDEN BAŞLAYALIM
Dünün zaman gazetesini kimler aldı bakayım
mustafa06
05-29-2008, 02:55 AM
Kardeshim ben bashka ish yapmıyorlar demedim. gozonundeki gazeteler TVleri herkes biliyor. Turkiyede baskı altında olduklarını bu nedenle zorunlu olarak yurt dısına ucuncu dunya ulkelerine egitim vermeye gittiklerini farklı bir shekilde anlatan sensin. Bende sana gidenlerin daha dogrusu yollananların neden daha zor olan bir yol yerine daha kolay kazanch yolları sechmiyorlar diye sordum. ucuncu dunya ulkelerinde egitim vererek . para mı , militan mı? ne kazanıyorlar? para ise daha cogunu daha kolay yollardan kazanmak mumkun. militan ise, Turkiye ve dıshında yeteri kadar var olan sheyin birde madagaskarda olması onların Turkiyede ne ishlerine yarar?
yoksa oralara gitmelerinin benim bilemedigim bashka bir gerekcesimi var bunu merak ediyorum.
......
Yazımın sonunda da belirttigim gibi bunlar dahil hich bir tarikat ile ishim olmaz. cocuklarımın hich birisinin hichbir zaman ilishkileri olmamıshtır. Esasen tarikat sheyh gibi sozcukler bile beni kıl ediyor sevmiyorum. onları tanımıyorum, merakta etmiyorum
tanımadıgım kishileri savunma durumunda olamam. ben sadece okullar ile ilgili yukarıdaki sorular kafama takılıyor bunu sordum. cunku bir organizasyon nedeni ile guncel oldu. ishte bunu merak ediyorum.
Benim anlayabilecegim kadar mantıklı ve net bir acıklama gelirse ogrenmish olurum.
TÜRKÇE
05-29-2008, 03:18 AM
Kardeshim ben bashka ish yapmıyorlar demedim. gozonundeki gazeteler TVleri herkes biliyor. Turkiyede baskı altında olduklarını bu nedenle zorunlu olarak yurt dısına ucuncu dunya ulkelerine egitim vermeye gittiklerini farklı bir shekilde anlatan sensin. Bende sana gidenlerin daha dogrusu yollananların neden daha zor olan bir yol yerine daha kolay kazanch yolları sechmiyorlar diye sordum. ucuncu dunya ulkelerinde egitim vererek . para mı , militan mı? ne kazanıyorlar? para ise daha cogunu daha kolay yollardan kazanmak mumkun. militan ise, Turkiye ve dıshında yeteri kadar var olan sheyin birde madagaskarda olması onların Turkiyede ne ishlerine yarar?
yoksa oralara gitmelerinin benim bilemedigim bashka bir gerekcesimi var bunu merak ediyorum.
......
Yazımın sonunda da belirttigim gibi bunlar dahil hich bir tarikat ile ishim olmaz. cocuklarımın hich birisinin hichbir zaman ilishkileri olmamıshtır. Esasen tarikat sheyh gibi sozcukler bile beni kıl ediyor sevmiyorum. onları tanımıyorum, merakta etmiyorum
tanımadıgım kishileri savunma durumunda olamam. ben sadece okullar ile ilgili yukarıdaki sorular kafama takılıyor bunu sordum. cunku bir organizasyon nedeni ile guncel oldu. ishte bunu merak ediyorum.
Benim anlayabilecegim kadar mantıklı ve net bir acıklama gelirse ogrenmish olurum.
Zaten tarikat demem, tarikat degil.
Çok güzel ilginin olmamasına sevindim
Uyuşturucu satarsan para kazanırsın, birinde yolun kazaya ugrar hayatın arka sokaklara konu olur huzunle biter.
İnşaat yaparsın guzel para bırakır ama sismik krizlerden çok etkilenir.
Araba satarsın rekabet çok, stok koruma programları yeterli değil üreticilerin.
Buğday ekersin, devlet sana 0,48 verirken elin iranından 0,70e alır.
İnek beslersin, 2006 da süt: 0,90 ytl iken, tkopb yemin 50kgsi 14 ytl dir.
2 yıl sonra sür 0,75e düşerken yem 36 ytl olur.
Tekstil yaparsın, o zamanda çin seni bitirir.
Bu gibi meslekler ileriye dönük değildir. Çabuk bitme, ortadan kaybolma şansın vardır.
Ancak beyin satmakta asla bitmessin. Nesilden nesillere aktarılır. Geleceğin garanti altına alınır.
Beyin satmak, bunun ülkesi, yaptırımı yoktur.
Mesela araba üreticisi olsan, Türkiyede tutunamayıp hindistana gitsen herkes sana güler.
Çünkü orada zaten bu sektor yürümüştür.
Tutup tanzanyada açsan araba fabrikasını herkes sana deli der. Çünkü hammadde yedek parça sıfırdır.
Ama eğitim öyle değildir. Eğitim her siyasete girebilir, her kafaya hükmedebilir, Her kılıfa girebilir ve devamlı olur.
Eğitim sektorunde insan hammaddedir. İnsanın oldugu heryerde yapılabilir.
Hammadesi insandır, kokmaz, çürümez, bitmez, sermaysi insandır, çadırda dahi yapılabilir, tren içindede yapılabilir, bahçede çalışırjken yapılabilir, yeri zamanı yoktur.
Ve herkesler tarafından saygı görür, çabuk göz boyar
TÜRKÇE
05-29-2008, 03:21 AM
Bana dünün zaman gazetesini alan biri çıksın
mustafa06
05-29-2008, 03:41 AM
Zaten tarikat demem, tarikat degil.
Çok güzel ilginin olmamasına sevindim
Uyuşturucu satarsan para kazanırsın, birinde yolun kazaya ugrar hayatın arka sokaklara konu olur huzunle biter.
İnşaat yaparsın guzel para bırakır ama sismik krizlerden çok etkilenir.
Araba satarsın rekabet çok, stok koruma programları yeterli değil üreticilerin.
Buğday ekersin, devlet sana 0,48 verirken elin iranından 0,70e alır.
İnek beslersin, 2006 da süt: 0,90 ytl iken, tkopb yemin 50kgsi 14 ytl dir.
2 yıl sonra sür 0,75e düşerken yem 36 ytl olur.
Tekstil yaparsın, o zamanda çin seni bitirir.
Bu gibi meslekler ileriye dönük değildir. Çabuk bitme, ortadan kaybolma şansın vardır.
Ancak beyin satmakta asla bitmessin. Nesilden nesillere aktarılır. Geleceğin garanti altına alınır.
Beyin satmak, bunun ülkesi, yaptırımı yoktur.
Mesela araba üreticisi olsan, Türkiyede tutunamayıp hindistana gitsen herkes sana güler.
Çünkü orada zaten bu sektor yürümüştür.
Tutup tanzanyada açsan araba fabrikasını herkes sana deli der. Çünkü hammadde yedek parça sıfırdır.
Ama eğitim öyle değildir. Eğitim her siyasete girebilir, her kafaya hük