View Full Version : İngilizcesi iyi olan beri gelsin...
Arkadaşlar bana bir mail geldi;
Once a man was walking and he read this written on a wall
"Qull huwa Allah hu ahad * Allah hu al samad * Lam yalid
wa lam youlad * Wa lam yakoun lahu kofuan ahad"
So he sat and read it, while he was reading it a man who was
watching came and said 'Do you know, that you have got at least
Açıklamasını yapabilecek kim bor :rolleyes:
Alparslan
05-25-2008, 11:15 AM
birzaman bir adam yuruyordu ve bir duvara yazilmis su yaziyi okudu: Kulhuvallahu ehad....(sureyi biliyorsunuz). Sonra oturdu ve okudu, okurken onu izleyen bir adam yanina geldi ve dedi: biliyormusun, sen en az...
binbirincigece
05-25-2008, 11:15 AM
Bence başlığı değiştir; "Tarzancası iyi olan beri gelsin" diye :lol:
binbirincigece
05-25-2008, 11:16 AM
en az... ından... .
yavuz
05-25-2008, 11:20 AM
"Wa lam yakoun lahu kofuan ahad"
Bunu yanlis yazmis. "ve lem yekun lehu" diye yazilir, ama "velem yekul lehu" diye okunuyor olmasi lazim.
Yine de kesin birsey soylemeyeyim, yanlis bilgilendirmek istemem. :rolleyes:
Eeee bağlayın sonunuda bizde anlayalım :rolleyes:
binbirincigece
05-25-2008, 11:23 AM
Eeee bağlayın sonunuda bizde anlayalım :rolleyes:Abi sonunu sen bağlayacaksın çünkü metnin orijinali de bu kadar ya da söyle maili gönderene o tamamlasın. :cool:
Abi sonunu sen bağlayacaksın çünkü metnin orijinali de bu kadar ya da söyle maili gönderene o tamamlasın. :cool:
Banada o kadar geldi :mrgreen:
KOYUNCU
05-25-2008, 11:30 AM
Yeni başlık
Arapçası ve birazcık ingilizcesi :D
yavuz
05-25-2008, 11:32 AM
Anladigim kadariyla; bir arkadas seni imana davet etmis. Ama yarim davet etmis, mazallah bunun sonuclari kotu olabilir; o arkadasa cevaben bir mail de sen yaz, boyle yarim seyler yapmasin. :)
KOYUNCU
05-25-2008, 11:34 AM
Anladigim kadariyla; bir arkadas seni imana davet etmis. Ama yarim davet etmis, mazallah bunun sonuclari kotu olabilir; o arkadasa cevaben bir mail de sen yaz, boyle yarim seyler yapmasin. :)
Cevabı ben buldum
Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder
Atropatena
05-25-2008, 01:33 PM
Dushunub ki, ardini ozun yazarsan, arife bir ishare kifayetdir:D Seni arif adam bilib)))
binbirincigece
05-25-2008, 02:19 PM
Dushunub ki, ardini ozun yazarsan, arife bir ishare kifayetdir:D Seni arif adam bilib)))Haklısın...Ben tamamlayayım bari.
Tövbe estağfirullah tövbeee :mrgreen:
Alparslan
05-26-2008, 12:23 AM
Evet tamamlanmali bu yazi!!!
Birinci son: SIYASI SON:
Biliyor musun senin su an en azindan 3 yilin var yavrum!
-Efendim? Anlamadim?
-Diyorum ki kalk yerden de kimligini ver! Pis irticaci!
-Honk!
-Ya honk dimi! Ulan duvarima ne yazdin bakiim Seriatci , kaideci seni....
-....
-Ben bilirim sana edecegimi!
-...Allah...
-Allah degil ulen Tanri!
-....Imdat!
-Dur len kacma Allahsi....Sey yani Tanritanimaz seni!!!
ikinci son, Cemaat Sonu:
Biliyormusun senin su an en az 10 yillik gunahin affoldu kardesim, mubarek olsun!
-Efendim?
-Yok estagfurullah, efendin Allah cellecelaluh kardesim.
-Heeee....
-Isminiz nedir? Bu yaziyi okuyabildiginize gore siz arapca da okursunuz degil mi?
-Ismim Tanju, evet okurum az az...
-Masallah okumaniza da , o nasil isim Abdurrahman kardesim?
-Yok adim TANJU!
-Tamam ben Abdurrahman dedim iste kardesim.
-Beyfendi! Adim Tanju dedim...
-Heh iste bende oyle isim mi olur Maazallah ahiretini yakarsin, babanlar kefere miydi senin diyerek yeni ismini dedim, hayirli olsun: Abdurrahman!
-Bana bak...
-Bu arada bu aksam bizim eve gel bir cay icelim hem cok degerli hocalar gelecek, hem de bagis gunumuz bugun, Abdurrahman Bey.
-Ulan bu Allah askina: Pat! Bu da Peygamber:Kut! Bu da babam icin: Takirt!
-Esheduenlaaaa...
Ucuncu son: Memleketim teyzesi sonu:
-Biliyor musun senin su an en azindan....
-Ayyyyy! Dur konusturma cocugu evladim! AAAAA tasa oturmus bu cocuk! Kalk evladim kalk, valla dibin soguk ceker, mideni usutursun Allah korusun...Ay hic duyuyor mu bak?
-Teyze bi dakka ama bi laf ediyoduk kardese...
-Dur bakiim sen, sende terlemis gibisin gel buraya sirtina havlu koyacam! AAAAA kaciyolar! Durun ayol gelin bakiim daha yemek yedircektim size....Durun aaaaaa!
mehmetzela
05-27-2008, 07:43 AM
Adamın biri yolda yürürken duvardaki yazıyı okumuş. "De ki: "O, Allah'tır, bir tektir.Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir. Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir." Adam oturmuş okurkene, adamı seyreden başka bi adam gelmiş ve demişki: Biliyormusun, ki; sende en azından sahipsin. ( "En azından sahip olduklarını biliyormusun?" gibi bi anlam çıkıyor burdan)
Bir Zen rahibinin yanında eğitim gören sevimli bir çocuk varmış. Çocuk ustasına hangi soruyu sorsa, usta hep aynı şekilde cevap verirmiş: Gözlerini kapatıp işaret parmağını havaya dikermiş ve tek kelime etmezmiş. Evet, cevap sadece buymuş. Çocuk sorarmış: Usta, sevgi nedir? Parmak. Hayat nedir? Parmak? Varlık nedir? Parmak. Yokluk nedir? Parmak. Ölüm nedir? Parmak. Birgün bu ustanın yanına tüccarlar uğramış. Ustayla konuşmadan önce talebeleriyle görüşmüşler. Bu arada bu sevimli çocuğu gören tüccarlar, çocuğa biraz ilgi göstermişler. Sormuşlar: Ustan sana ne öğretti? Çocuk aynen ustası gibi, gözlerini kapatıp, ses çıkarmadan, sadece işaret parmağını havaya kaldırmış. Bunu gören usta, eline bir bıçak alıp çocuğun parmağını kesmiş. Çocuk korkuyla kaçmaya başlamış. Kaçarken de arkadan seslenmiş usta: Kaçma! Çocuk olduğu yerde kalakalmış ve geri dönüp, ustanın gözlerine acıyla bakarak, sormuş : Usta bunu bana neden yaptın? Usta, gözlerini kapatıp işaret parmağını havaya kaldırmış. Ve çocuk aydınlanmış.
İhlas suresinin ardından "You have got at least"....dedikten sonra ne dersen de. Uyar :)
Aybike
06-09-2008, 04:51 PM
turk ben bi halt anlamadim bu isaret parmagi olayindan..
olay neymis simdi???
Demir Kağan
06-09-2008, 05:18 PM
Ya cocuk kafayi buluyomus felan. :lool:
Aybike
06-09-2008, 05:20 PM
Nasil?
Esrar olayi felanmi..:)
Bilge_Kagan
06-09-2008, 05:27 PM
Yalniz usta cocugun parmagi kesmis, cocuk oyle aydinlanmis. Usta aydinlik lakin parmak yerinde duruyor. Ustaya ilk ogreten nasil ogretti bu olayi onu merak ettim ( off cok pis belalti vurdum :lool: )
Aybike
06-09-2008, 05:32 PM
ya vallahi ben bisey anlamdim...anlayan varsa aciklasin..
salaklastimmi ben yoksam..bilge sen bari acikla ablacim yaaaaaaaaaaa...
Bilge_Kagan
06-09-2008, 05:37 PM
Valla ben de birsey anlamadim, parmagin islevine takilip kaldim :lool:
Aybike
06-09-2008, 05:39 PM
yazani beklicez demekkine..:)
bi dakka nasil bir islevki bu,takildin kaldin..cok ayiplimi..:)
Demir Kağan
06-09-2008, 05:43 PM
oguz abinin yazdigi sey eksik, bir sey varda, ne var?
dogrusu bu sekilde:
470 hasnas (good deeds) just for reading this?'
tercumesi su sekilde:
adamin biri yururken duvarda ihlas suresini gormus, okumus. sonra oturmus okumus. bunu goren adamin biri gelip demis, "sirf bunu okudugun icin 470 sevap kazandigini biliyor musun?"
olay bu.
cocuk kim?
Aybike
06-09-2008, 05:46 PM
cocuk nerden cikti..? hangi cocuk nerde ?
Bilge_Kagan
06-09-2008, 05:47 PM
yavuz'mus diye duydum ben. Bana da Seckjin Khan soyledi, ona da oguz abi soylemis.
bi dakka nasil bir islevki bu,takildin kaldin..cok ayiplimi.
Yazan gelsin anlatsin, orasi da cikar aciga, ben demeyeyim simdi :lool:
Aybike
06-09-2008, 05:49 PM
care yok beklicez..:)
yavuz
06-10-2008, 05:40 AM
yavuz'mus diye duydum ben. Bana da Seckjin Khan soyledi, ona da oguz abi soylemis.
:lol:
Tovbe Ya Rabbim...
Bilge_Kagan
06-10-2008, 05:42 AM
Usta kim ?
Usta kim ?
Ben değilim.Elçiye zeval olmaz... :rolleyes:
kurshad
06-10-2008, 09:49 AM
. Ve çocuk aydınlanmış.
Ben aydinlanamadim ama parmagimi da kestirmem :mrgreen:
Usta , evrendeki herseyin aslinda BIR olani mi temsil ettigini mi soylemis? Cocuk da isaret parmagini kaldirinca iki olmasin diye mi kesmis? Allah Allah...
Usta , evrendeki herseyin aslinda BIR olani mi temsil ettigini mi soylemis? Cocuk da isaret parmagini kaldirinca iki olmasin diye mi kesmis? Allah Allah...
Aklıma bir Çin atasözü geldi ;
Kahın parmağının ucu ile ayı gösterdi.Ahmak parmağının ucuna baktı...
Severim :mrgreen:
Yalniz usta cocugun parmagi kesmis, cocuk oyle aydinlanmis. Usta aydinlik lakin parmak yerinde duruyor. Ustaya ilk ogreten nasil ogretti bu olayi onu merak ettim ( off cok pis belalti vurdum :lool: )
Allah iyiliğini versin. Çok güzel güldüm valla :lol:
Benim hikayeden anladığım şu: Hiçbir şey başka birşeyin aynı olamaz. Birbirine benzer ama aynı olamaz. Kainatta hiçbir şey, başka birşeyin yerini tutamaz. Seni tedavi eden ilaç, bana fayda etmeyebilir, ilh...
Madem hikayeyi ben aktardım, savunmasını da yapayım: Ustanın çırak iken ustası, yani çocuğun parmağını kesen ustanın ustası, bu ustayı, yani çocuğun parmağını kesen ustayı diğer elinin işaret parmağıyla aydınlatmış. Hikayemizdeki ustanın ustası da, aydınlanmasını dilini kaybetmesine borçlu imiş.
Oldu mu? Vurdum biyerlere ama, canın acımadı ya :twisted:
Hayır, kürşad hocam. Usta gizli müslümanmış. Şeriatın kestiği parmak acımaz, fehvasını bir meselvari üslup ile baki kılmak istemiş sadece. Tabi Zen Budistleri anlamamışlar bir türlü.
Ama başka bir yorum da getirebiliriz. Usta bu cevap ile belki de şunu söylemek istiyordur: Ulan, ben ömrüm boyunca düşündüm durdum, sevgi nedir, ölüm nedir, zaman nedir, yokluk nedir, diye. Saçım sakalım ağardı düşünmekten. Ne doğru düzgün iş tutabildim, ne evlenip çoluk çocuğa karışabildim. Siz kestirmeden gidin, iki odun kırın, bulaşık yıkayın, ondan sonra sorun ve cevap alın. Yok öyle yağma. Ben ömrüm boyunca bu soruların cevabını düşündüm. Siz de alın bu cevabımı düşünün. (Ben 35 yıl okudum, doktor oldum. Al sen de bu reçeteyi oku, hesabı.)
Başka bir yorum da şu: Du bi dakka, düşünüyom, kafamı karıştırma.
Ama belki de usta şunu ima etmiştir: Cevap! Parmaktan sonra ;)
Bilge_Kagan
06-10-2008, 04:21 PM
Madem hikayeyi ben aktardım, savunmasını da yapayım: Ustanın çırak iken ustası, yani çocuğun parmağını kesen ustanın ustası, bu ustayı, yani çocuğun parmağını kesen ustayı diğer elinin işaret parmağıyla aydınlatmış. Hikayemizdeki ustanın ustası da, aydınlanmasını dilini kaybetmesine borçlu imiş.
Oldu mu? Vurdum biyerlere ama, canın acımadı ya :twisted:
Ne acimasi, ustalarin hepsi bir oldu ustume geldi, bir kamyon kucuk esnaf sopasi yemis gibi oldum kendime gelemiyorum :lool:
Şaka bir yana, bu sorduğunu biraz düşündüm de şimdi farkettim. (Biraz vakit aldı gerçi). Ustanın aydınlanması da çocuğunki gibi olsaydı, ortada hikmet namına orijinal birşey olmazdı. Usta, ustasından aldığını çocuğa satmış olurdu. Ve bu durumda çocuğun yaptığı da doğal olurdu. Ama o zaman da parmak gitmezdi ve hikaye tamamlanmazdı. Sahiden, derin bir meseleymiş bu :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.