View Full Version : Sincan - Uygur'un Sesi artık Yön'de
KOYUNCU
05-26-2008, 09:45 AM
Yön Radyo, Sincan-Uygur Halk Radyosu ile 1 yıldır devam eden yayın işbirliğini daha da güçlendirdi. Güvenli ve daha hızlı yayın akışı sağlamak için İstanbul-Urumçi arasında karşılıklı iletişim hattı kuruldu.
Karşılıklı iletişim hattının kurulması, Sincan-Uygur Halk Radyosu Teknik Müdürü Hisamidin Israil, Teknik Servis Yöneticisi Hu Yao, Yön Radyo Genel Müdürü Ulaş Can ve Yön Radyo Teknik müdürü İbrahim Törer tarafından gerçekleştirildi.
Hattın açılışına, Sincan-Uygur Halk Radyosu Uygur program Müdürü Hacergül Kasım ve Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel KILINÇ da katıldı.
Karşılıklı iletişim hattının kurulma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel KILINÇ, hattın iki kültür arasında bir köprü oluşturduğunu söyledi.
Ziyaret kapsamında teknik çaşışmaların yanı sıra "Sincan-Uygur'un Sesi" programının içeriğine ilişkin görüşmeler yapılıyor. Bu çerçevede yapılan toplantılarda, programın daha geniş kitlelere ulaşması için atılacak adımlar ele alınıyor.
Asya'dan tanıdık bir ses: Sincan-Uygur'un Sesi Dünyanın en hızlı gelişen ülkesi Çin ve Sincan-Uygur Özerk Bölgesinden Haberler, Asyanın zengin kültür değerleri ve Uygur Türküleri... Sincan - Uygur'un Sesi her gün saat 21:00'de, YÖN Radyo'da
-------------------
Böyle bir radyo varmış, ve bize urumçiyi getirecekmiş.
Hadi hayırlısı diyelim. Bu radyoyu dinleyenler bize iletirler artıkın.
Burası 6000 metre yukseklikte bir dag koyu ya, burda degmez radyo tvler cekmez:shock:
TEĞİN
05-26-2008, 11:04 AM
yaa arkadaşlar, benim protesto etmeniz gerektiğini söylediğim sitede, yön radyonun logosu var orada:S
Seckjin Khan
05-26-2008, 02:08 PM
TEĞİN çok pis Kıl kapmış :lol:
NativeAmerican
05-26-2008, 02:15 PM
yaa arkadaşlar, benim protesto etmeniz gerektiğini söylediğim sitede, yön radyonun logosu var orada:Sprotesto etmeye calistigin sitede Uygur Turkleri calisiyor da ondan. ac sor adamlarla yazis protesto etmeden once (:
Alparslan
05-26-2008, 09:19 PM
O ne yahu? SINCAN adini kabul etmek zaten vazgecmektir! SINGJIAN EMAS SHARQI TURKISTAN! Bunlar akli sira parayla bizi yiycek! Hadi be cinli be hadi be! Kardeler siz bunlara bakmayin gercek Turkistanli adam memleketine Cinli adi vermez!
KOYUNCU
05-27-2008, 01:10 AM
Bu kılıf mı diyorsunuz şincik
mehmetzela
05-28-2008, 04:25 AM
heme hemen her akşam, bir türk ve bir uygurlu kardeşimle beraber dinliyoruz. ah birde biraz daha yavaş konuşsalar daha güzel olacak. bazen anlayamıyorum :)
TEĞİN
05-28-2008, 05:21 AM
dinlemek istiyorum. orada çalışanlar Uygur Türküsüyse haindir. çünkü var orada öyle insanlar çinliler öyle olmasını istiyor. onları kullanıyor. gariplerim.
mehmetzela
05-28-2008, 06:10 AM
dinlemek istiyorum. orada çalışanlar Uygur Türküsüyse haindir. çünkü var orada öyle insanlar çinliler öyle olmasını istiyor. onları kullanıyor. gariplerim.
abartıyosun abicim. nerden biliyorsunda ahkam kesip hain sıfatını yapıştırıyorsun kolayca. olayın şu tarafından bak, bizim bu kadar nefret ettiğimiz çin devleti, uygur türklerine kendi dillerinde eğitim hakkı veriyor, kendi dillerinde tv ve radyo imkanları veriyor. hatta o radyo yayını türkiye de yayınlanabiliyor. (bizim kendi ülkemizde bile başaramadığımız bişey!) ayrıca çinliler demişsin, sorun çinliler de değil, çin de.
KOYUNCU
05-28-2008, 07:24 AM
abartıyosun abicim. nerden biliyorsunda ahkam kesip hain sıfatını yapıştırıyorsun kolayca. olayın şu tarafından bak, bizim bu kadar nefret ettiğimiz çin devleti, uygur türklerine kendi dillerinde eğitim hakkı veriyor, kendi dillerinde tv ve radyo imkanları veriyor. hatta o radyo yayını türkiye de yayınlanabiliyor. (bizim kendi ülkemizde bile başaramadığımız bişey!) ayrıca çinliler demişsin, sorun çinliler de değil, çin de.
Bak bu işin sonunu kurtlere getirmeye çalışma, burası siirt meydanı degil:D
mehmetzela
05-28-2008, 07:25 AM
Bak bu işin sonunu kurtlere getirmeye çalışma, burası siirt meydanı degil:D
çuvaldızı kendime batırdım :)
KOYUNCU
05-28-2008, 07:31 AM
çuvaldızı kendime batırdım :)
İgneyide kendine batır.
TEĞİN
05-28-2008, 08:00 AM
1.si başlık yanlış, sincan değil, doğu türkistan. kendi dilinde eğitim hakkı veriyordu. çünkü bıçağı yavaş yavaş sokuyor. ama şimdi çince bilmeyi şart koştu. eğitimi uygur dilinden çift dilliye çıkaracak yakında da sadce hitayca olacak. ben hain sıfatını yapıştırmadım, yazdıklarımı oku http://izleyiciforumu.cri.cn adamlar neler diyor. güya benim iplerim amerikadaymış.
KOYUNCU
05-28-2008, 10:38 AM
1.si başlık yanlış, sincan değil, doğu türkistan. kendi dilinde eğitim hakkı veriyordu. çünkü bıçağı yavaş yavaş sokuyor. ama şimdi çince bilmeyi şart koştu. eğitimi uygur dilinden çift dilliye çıkaracak yakında da sadce hitayca olacak. ben hain sıfatını yapıştırmadım, yazdıklarımı oku http://izleyiciforumu.cri.cn adamlar neler diyor. güya benim iplerim amerikadaymış.
Abi haber7 nin haberi bu
TEĞİN
05-28-2008, 10:47 AM
Cidden mi, böyle mi demişler. ozaman tayfası bir daha çin konsolosluğunun önünde eylem yapmasın.
erkinturk
05-29-2008, 05:43 AM
Türkiye-Çin İlişkilerinde Gözardı Edilen Bir Boyut
Biraz eski Tarihli ama herzaman guncelligini koruyan yazi,
rahmetli Necip Hablemitoglundan
T.B.M.M.'nden güvenoyu alan Milliyetçi Ana-Sol Hükûmeti'nin "Koalisyon Protokolu"nda Çin Halk Cumhuriyeti'ne özel olarak yer verilmesi, Türk Basınında sadece haber olarak yer aldı, tartışılmadan da unutulup gitti. Türkiye'nin son dönemlerde izlemeye çalıştığı güçlü ve kişilikli bir dışpolitika imajını yerlebir eden bu "Koalisyon Protokolu" maddesi, yeni hükûmetin önemli bir zaafını da gözler önüne serdi. Öncelikle açıklık kazandırılması gereken konu, koalisyon ortakları arasında ihtilâfa neden olan ve sonuçta Çin Halk Cumhuriyeti'ne adeta "dokunulmazlık" ve "tek kayırılan ülke" statüsü kazandıran bu aşamaya nasıl gelindiğiydi. Sorun, aslında çok geçmişe uzanmakla birlikte, Sayın Mesut Yılmaz'ın Başbakanlık yaptığı 56. Hükûmetin son günlerinde yayınlanan bir genelge ile ortaya çıktı. Türk Tarihi'nde eşi ve benzerine rastlanılamayacak ölçüde "yüzkızartıcı" sonuçları olan bu genelgeyle, Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan kökenli Türklere ait vakıf ya da derneklerin Çin Halk Cumhuriyeti'ni hedef alan her türlü protesto gösterilerine izin verilmemesi öngörüldü, bir başka ifadeyle yasak getirildi...
Çin Halk Cumhuriyeti'nin resmi talebi üzerine bu genelgeyi yayınlayan eski Başbakan Mesut Yılmaz nerede yanılmıştı? Ve sonra da niçin bu hususun "Koalisyon Protokolu"nda yer almasında diretmişti? Sayın Ecevit ve Bahçeli neden bu dayatmaya boyun eğmişti? İşte bu sorulara kısmen açıklık getirebilecek bilgiler:
1. Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinde, Rusya'da, İran'da ve daha pek çok yerde en çok protestolara muhatap olan ülkedir. Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız, Turizm ve T.H.Y. bürolarımız, her fırsatta Türkiye ve Türklük karşıtlarınca saldırıya uğramaktadır. DHKP-C, TİKKO, PKK gibi aşırı sol ve bölücü nitelikli terörist örgütlerin yanısıra, Kaplancılar, İBDA-C'ciler, Hizbullahçılar, Milli Görüşçüler ve daha pek çok şeriatçı örgüt ve cemaatlar, sırf bu eylemlere katılsınlar diye sözkonusu ülkelerin gizli servisleri tarafından beslenmekte, güdümlenmekte ve yönetilmektedir. Verilebilecek binlerce örnek arasında en güncel olanı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki duruşması sırasında verdiği ifadeler arasında yer almıştır. Öcalan, militanlarına dokunulmaması karşılığında Almanya'nın İç İstihbarat Servisi olan "Alman Anyasası'nı Koruma Örgütü" (Bundesamt für Verfassungsschutz - BfV) yöneticileri ile birkaç kez bir araya geldiğini ve pazarlık yaptığını, aynı olgunun Hollanda'nın servisi BVD için de geçerli olduğunu itiraf etmiştir. Azılı bir Alman faşisti olarak bilinen BfV Örgütünün Başkanı Dr. Peter Frisch ya da diğer servis yetkililerinden ve de hükûmet yetkililerinden hiçbir tekzip gelmemiştir. Hal böyleyken, diplomatik dokunulmazlığa sahip temsilciliklerimize her fırsatta saldırılar vaki olurken, bunlara yaptırım uygulayamayan, önleyemeyen Türkiye, nasıl olur da Çin'in bu yoldaki taleplerini "komutanından emir alan bir ast edasıyla" hemen yerine getirir?!. Bu ülkenin duyarlı insanlarını bir genelge ile "zaptürapt" altına alabileceğini sanan Mesut Yılmaz ve Anavatan Partisi yönetimi, bu ödünün karşılığında Çin'den ne almıştır, sorusunun cevabı ise çok daha yüzkızartıcıdır, koskoca bir hiçtir...
2. Çin'de binlerce yıldır Doğu Türkistan olarak bilinen ve sonra Mao döneminde "Þin Jiang" olarak adı değiştirilen Uygur Özerk Bölgesinde (ki 1.828.418 kilometrekare büyüklüğü ile tüm Çin Halk Cumhuriyeti'nin 1/6'sını oluşturmaktadır) yaklaşık 30.000.000 Türk (çoğunluğu Uygur, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar vb.) yaşamaktadır. Petrol, doğalgaz, uranyum gibi stratejik değere sahip çok zengin maden rezervlerine sahip olan Doğu Türkistan Türkleri, Mao dönemiyle birlikte inanılmaz baskılara muhatap edilmişlerdir. Asimilasyonu hedefleyen Çin'in azınlık politikası sonucu, binlerce aydını idam edilen, cahil ve geri bırakılan, temel hak ve özgürlüklerden yoksun tutulan Doğu Türkistan Türkleri, bunca baskının üstüne, Çin Hükûmeti'nin nükleer silah denemelerine -hiçbir bilimsel koruma önlemi alınmaksızın- maruz kalmışlardır. Mao sonrasında bütün bu baskılar, hem de uygar dünyanın gözleri önünde el'an devam etmektedir. Abdullah Öcalan'ın yakalanması ve yargılanması sürecinde tüm dünyadan gelen ve hepsi de "insan hakları" patentli müdahalelere karşı hiçbir şey yapamayan Türkiye, eli kanlı bir terörist için bile her türlü müdahalenin yapılabildiği bir dönemde, 30.000.000'luk soydaş kitlesine bırakın -insan hakları açısından- sahip çıkmayı, onlara baskı yapan faşist Çin Hükûmeti'nin taleplerine boyun eğmeyi yeğlemiştir. Bu kişiliksiz politikanın sorumlularının bu ülkede "milliyetçilikten" bahsetmeye hakları olmasa gerektir...
3. Çin'deki Türklerin insan hakları ile ilgili girişimlerde bulunmaktan kaçınan ve Türkiye'deki Türk vatandaşlarının da bu soydaşlarının haklarına sahip çıkmasını yasaklayan bu sapkın zihniyetin sahipleri, kendilerini savunabilecek iki gerekçeyi önesürmektedirler: Birincisi, Çin ile ikili ekonomik gelişmelerde tıkanıklık yaratmamaktır. Oysa, toplam ihracaat ve ithalatda Çin'in yeri, Almanya, Fransa, A.B.D., Rusya Federasyonu ve hatta İtalya'dan geridir. Çin sadece mal satılacak büyük bir Pazar değildir, aynı zamanda tüm ürettiklerini dünya pazarlarına sokabilen büyük bir ekonomik devdir. Üstelik, almadan asla vermeyen milliyetçi bir ekonomik anlayışa sahiptir. Bir başka ifadeyle, Türkiye Çin için -tıpkı Japonya örneğinde olduğu gibi- Avrupa Topluluğu ülkelerine sıçrama tahtasıdır, olanakları geniş bir pazardır. Dolayısıyla "Çin her sattığımızı almaya hazır, aç bir açık pazardır, Çin'i kaybetmeyelim" gerekçesi cahilce yapılan kısır bir varsayımdan öteye gidemez. İkincisi, bir dost ülkenin içişlerine müdahale sakıncasıdır ki, bu gerekçelerin en mantıksızıdır. Þöyle ki:
4. Çin Halk Cumhuriyeti, 1960'lı yılların sonlarından itibaren Türkiye'nin içişlerine iki ayrı yönden müdahale etmektedir: Birincisi, Türkiye'de "Maocu" olarak ortaya çıkan yapılanmalara tam bir lojistik destek vermek; ikincisi ise, daha önce Türkiye'ye göç etmiş Doğu Türkistan cemaatini kontrol altında tutmak!.. Çin bu amaçla Türkiye'deki servis elemanları vasıtasıyla çok büyük meblağlar akıtmıştır, akıtmaya da devam etmektedir. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi'ne bağlı MSS (Devlet Güvenlik Bakanlığı), Guoanbu (Guojia Anquan Bu), MPS (Kamu Güvenlik Bakanlığı), Halk Kurtuluş Ordusu bünyesi içindeki 8341 Unit-Central Security Regiment örgütünün İkinci Departmanı ve Uluslar arası İrtibat Departmanı ve Yeni Çin Haber Ajansı (Xinhua), Türkiye ile ilgili tüm istihbarat ve ajitasyon faaliyetlerinden müteselsilen sorumludur. Çin İstihbaratının faaliyet gösterdiği 50'nin üzerindeki ülke arasında Türkiye ön sıralarda gelmektedir. 1949'da Çin Komünist Partisi'ne bağlı olarak kurulan ve başlangıçta KGB tarafından yapılandırılan Çin İstihbarat Servisi, Mao'nun ölümünden sonra, yakın zaman öncesine kadar (ilişkiler bozuluncaya kadar) C.I.A. tarafından modern yapılanmaya kavuşturulmuştur. Dolayısıyla asla küçümsenmeyecek deneyimli kadro ve tekniklere sahiptir. Servisin Birinci ve Dördüncü Bürosu Doğu Türkistan Türkleri ve Çin'e gelen Türk vatandaşları ile ilgilenirken, İkinci, Altıncı, Sekizinci ve Dokuzuncu Büroları ile Dış İlişkiler Bürosu Türkiye'ye ve diğer hedef dış ülkelere yönelik faaliyet göstermektedir. Servisin, Yeni Çin Haber Ajansı'nın yanısıra, yönetim ve uluslar arası ilişkiler alanlarında elemanlarına akademik düzeyde eğitim veren iki enstitüsü de bulunmaktadır. Çin Servisi'nin Batı'daki en önemli desteği, Almanya Dış İstihbarat Servisi olan BND (Bundesnachrichtendienst), Ortadoğu'daki ise İran'ın malûm servisidir. Almanya, İran ve Çin ekseninde en önemli hedef ülke ise jeopolitik konumundan dolayı Türkiye'dir. Çin, Almanya ve İran ile aleni işbirliği yaparken, Irak, Libya ve Yugoslavya'ya da aleni destek vermektedir. Dikkat edilecek olursa, bu ülkelerin hepsi, A.B.D.'ne ve Türkiye'ye karşıdır. A.B.D., Sovyetler Birliği dağılıncaya kadar Çin'deki tüm insan hakları ihlâllerine ve Doğu Türkistan Türklerine yapılan baskılara gözlerini kapatarak destek verirken, son yıllarda yolları ayrılmıştır.
Simdi, C.I.A., Tibetlilerin yanısıra Doğu Türkistan Türklerinin haklarını arama çabasına girişmiştir. Elbette ki samimi değildir, çifte standart uygulamaktadır, ama ülkesinin bölgedeki çıkarlarının gereğini yerine getirmektedir.
Ya Türkiye?!. 30 Milyonluk bir soydaş kitlesine arkasını dönmeyi ve demokratik tepkileri boğmayı yeğleyen sünepe bir devlet imajı çizmiştir. A.B.D. Hükûmeti'nin birinci derecede kayırılan ülke statüsünden çıkardığı Çin Halk Cumhuriyeti'nin talebini "emir" kabul ederek yerine getirmek, Türkiye'nin uluslar arası gelişmeleri ve değişimleri iyi algılayamadığı gibi değerlendirmelere yol açmıştır.
http://www.hakimiyetimilliye.org/index.php?news=610
Alparslan
05-30-2008, 01:35 AM
Ne demek simdi bu? Sana amerikan gelip Turkce egitim hakki verse bilmem , ozgur dini yasama hakki verse ! mesela, gidip mandasi mi olacan o vakit???
Kardes ozgurluk MILLET isidir, dilini ogrenmelerine karismadigi o adamlara birde pasaport versin neden vermiyor? Isgali kaldirsin neden kaldirmiyor? O zaman sallayin Filistin'i de once, israilliler de araplara aslinda birsey yapmiyor onlarin derdi ayrilikci-terorist araplarla. Ayrica sunu kafaniza iyice sokun derim: TURKIYEDE ASLA VE ASLA bir kurd devleti olmadi, biz su an topragimizda yasayan kimseyi ISGAL etmedik. Elma ile ARMUDU karistirmamak dilegiyle... Sizin ozgurluk guvercininiz sanki amerikadan kanat almis da ucar... bomba ve ayrilik sica sica...
erkinturk
05-30-2008, 04:59 AM
Cin teror devleti evvela insanlarimizin kendilerini tanimlama hakkini vermiyor,vermedigi gibi en temel insan hakkini (yasama hakkini) ihlal ederek hala dunyadaki en zalim devletlerden biri oldugunu kanitliyor
Bugun hala bir Uygur Turk'u kendisini tanimlarken Turk lafini kullanamaz!
(siddet kullanmayi benimsememis olsa bile)
Dogu Turkistanli bir Uygur Turkuyum diyen idam edilir,ve bazen cenazesi bile ailesine verilmez (muhtemelen iskence uygulamasi belli olmasin diye)
varmi Dunyada boyle baska zulum?
var diyen bir Allahin kulu cikarmi?
KOYUNCU
05-30-2008, 05:02 AM
Cin teror devleti evvela insanlarimizin kendilerini tanimlama hakkini vermiyor,vermedigi gibi en temel insan hakkini (yasama hakkini) ihlal ederek hala dunyadaki en zalim devletlerden biri oldugunu kanitliyor
Bugun hala bir Uygur Turk'u kendisini tanimlarken Turk lafini kullanamaz!
Dogu Turkistanli bir Uygur Turkuyum diyen idam edilir,ve bazen cenazesi bile ailesine verilmez (muhtemelen iskence uygulamasi belli olmasin diye)
varmi Dunyada boyle baska zulum?
var diyen bir Allahin kulu cikarmi?
Mehmetzelaya bakarsan onlar kürtlerden daha iyi durumda, biz kürtlerin ceninlerini yiyoruz, onları dışlıyoruz, 2.ci sınıf muamelesi görüyoruz.
Tabi bir türkden vergi alırken bir kürtten almamak ve üstüne vermek adamların onuruna gidiyor
Onlardanda alacan vergidir, elektiriktir sudur
mehmetzela
05-30-2008, 05:06 AM
bunların hepsini biliyorum. çinide savunmuyorum. ama bu kadar kötülük yapan bir millet olan çinliler bile, uygurlara kendi dillerinde eğitim hakkı ve kendi dillerinde tv radyo yayınına izin veriyor. bu çinin uygur türklerini uygur türkü olarak istemesede tanımasıdır. bu çinin işgaline kılıf olamaz tabiki. sonuçta biz kürtlerin toprağını işgal etmiş değiliz ama onlarda bizim vatandaşlarımız. onlarında varlığına saygı göstermemiz lazım
mehmetzela
05-30-2008, 05:08 AM
Mehmetzelaya bakarsan onlar kürtlerden daha iyi durumda, biz kürtlerin ceninlerini yiyoruz, onları dışlıyoruz, 2.ci sınıf muamelesi görüyoruz.
Tabi bir türkden vergi alırken bir kürtten almamak ve üstüne vermek adamların onuruna gidiyor
Onlardanda alacan vergidir, elektiriktir sudur
polemik yapma koyuncu
KOYUNCU
05-30-2008, 05:12 AM
polemik yapma koyuncu
Cuvaldızın ucu size degince mi polemik oldu
mehmetzela
05-30-2008, 05:18 AM
Cuvaldızın ucu size degince mi polemik oldu
siz dediğin kim? neden bi insan fetullah gülenin etrafındaki insanları sevince siz oluyor hemen. işiniz gücünüz bölücülük.senin gibilerden çok gördüm ben kardeşim. doldurmuşsun kendini bi yerlerden, herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Türküm, doğruyum, çalışkanım. senin gibi laf üretenlere değil, icraat yapanlara bakarım. buyur sende çalış diyorum sana, sen hala laf üretiyosun. deniz baykaldan bi farkın yok. çuvaldızını zaten kendime ben batırıyorum.
KOYUNCU
05-30-2008, 05:27 AM
siz dediğin kim? neden bi insan fetullah gülenin etrafındaki insanları sevince siz oluyor hemen. işiniz gücünüz bölücülük.senin gibilerden çok gördüm ben kardeşim. doldurmuşsun kendini bi yerlerden, herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Türküm, doğruyum, çalışkanım. senin gibi laf üretenlere değil, icraat yapanlara bakarım. buyur sende çalış diyorum sana, sen hala laf üretiyosun. deniz baykaldan bi farkın yok. çuvaldızını zaten kendime ben batırıyorum.
Medenilikte suc oldu gali, adama sen deyeceğim yerde medeniyet, saygı olsun diye siz dedim, bolucu yaptı beni.
Tamam bundan sonra size SEN derim, bölücü olmam
Gerçi o zamanda allah 1 desem beni başka birşey ilan edersin.
Sen varya Sen.Pes dogrusu. İyi siyaset ogretmiş kim ogrettiyse.
....
Not olarak: Bende cok gordum bazı kişilerden. Ama biz enayilige alışkın oldugumuzdan, diken sokana gül koklatmaya alışkın oldugumuzdan kotu bişey yapmadım. oda geldi dost oldu bana
Not olarak: Bende cok gordum bazı kişilerden. Ama biz enayilige alışkın oldugumuzdan, diken sokana gül koklatmaya alışkın oldugumuzdan kotu bişey yapmadım. oda geldi dost oldu bana
Hasta oluyorum verdiğin örneklere :mrgreen:
mehmetzela
05-30-2008, 05:44 AM
Medenilikte suc oldu gali, adama sen deyeceğim yerde medeniyet, saygı olsun diye siz dedim, bolucu yaptı beni.
Tamam bundan sonra size SEN derim, bölücü olmam
Gerçi o zamanda allah 1 desem beni başka birşey ilan edersin.
Sen varya Sen.Pes dogrusu. İyi siyaset ogretmiş kim ogrettiyse.
....
bana bu günlerde kibar hitap etmek istemeyeceğin açık. ben sizden 250 milyonu algılıyorum. ama senin SİZ biraz fetullahçılar manasında geldi bana. senin sandığın gibi ne fetullahçıyım ne de başka bir şey -ci -çı. hiç birşeyci olmayacak kadar kendimim, sen bendensin ben senden, düşman belleme beni. ben sana gelip dost olmayacam. zaten dostum kardeşimsin. sende bende 250 milyonun içindeyiz.
KOYUNCU
05-30-2008, 05:53 AM
bana bu günlerde kibar hitap etmek istemeyeceğin açık. ben sizden 250 milyonu algılıyorum. ama senin SİZ biraz fetullahçılar manasında geldi bana. senin sandığın gibi ne fetullahçıyım ne de başka bir şey -ci -çı. hiç birşeyci olmayacak kadar kendimim, sen bendensin ben senden, düşman belleme beni. ben sana gelip dost olmayacam. zaten dostum kardeşimsin. sende bende 250 milyonun içindeyiz.
Alimin Aklı neyse, zikride odur.Demekki sizin(özür düzeltiyorum SENİN) aklınızda hep oyle şeyler var.
Bir kişi bişey savundu diye ben o kişiyi ocu bocu gocu yapmam.
Bu Ülkemde bir hastalık.Ne yazıkki 3 kitap okuyan 10 siyasetmeydanı izleyen 2 toplantıya katılan kendini bişey sanıp insanları eleştirmek, bir kaba koymak, bişeyler isnat etmek, konuşanı dinlememek, işine gelmedigini anlamamak gibi davranışlar sergiliyorlar.
Oysa anadolu köylüsüne hayranım. Önce seni dinler. Sonra kendi konuşur. Asla ocu bucu yapmaz.Zamanında Konyada MHPnin bir toplantısında, motorola konusunda Cem Uzan haklı dedim diye, 1 numaralı uzancı gibi görülmüştüm.Oysa kapısından iceri girmiş degilim. Ve nefret ediyordum.Ben alışıgım bu gibi davranışlara.
Artık dedigim gibi bu tur insanlara acıyorum ve onları kazanmak icin çalışıyorum. Dikenine gül uzatıyorum.
.......
Ben bu iş şüpheli, burnuma başka kokular geliyor dedim diye siz beni ocu bucu yaptınız. Aferdesiniz Sen diyecektim.
Ben teori yazzam o örgüt baglantıları, gizli toplantıları yazarım. Atılan suclamaları yazarım.
Ben direkt TC mahkemelerinin davasını Askerimin kararını yazdım.
Kim ne olursa olsun askerime laf atamaz. İftiracı deyemez.
Kur_Sad
05-30-2008, 06:40 AM
Radio Free Asia'yı dinleyin Doğu Türkistanlıların gerçek radyosu
Bilge_Kagan
05-30-2008, 06:42 AM
Turkiye'de Askeriye kurumu da oyle sutten cikmis ak kasik degil, onun kararini tartisilamaz kilan bir durum da yok ortada.
KOYUNCU
05-30-2008, 06:47 AM
Ali silvanlı bu vatan hainligi davası başka bişeye benzemez
Alparslan
05-30-2008, 01:49 PM
bunların hepsini biliyorum. çinide savunmuyorum. ama bu kadar kötülük yapan bir millet olan çinliler bile, uygurlara kendi dillerinde eğitim hakkı ve kendi dillerinde tv radyo yayınına izin veriyor. bu çinin uygur türklerini uygur türkü olarak istemesede tanımasıdır. bu çinin işgaline kılıf olamaz tabiki. sonuçta biz kürtlerin toprağını işgal etmiş değiliz ama onlarda bizim vatandaşlarımız. onlarında varlığına saygı göstermemiz lazım
Alla Alla.... yahu desene aslinda cin ile rus 49 da kurulan Dogu Turkistan Islam Cumhuriyeti'ni ISGAL etmedi de, LUTFEDIP bizimkilere ANADIL haKKI verdi... Bak bak bak...Uf be lutufa bak! Ulufe gibi birsey yani! Turkiye'de dogulu kime sorsam:
-Abey biz kurdce konusamazdik...
-Ne zaman konusamazdiniz?
-Esker zamani
-Yani?
-Iste su son zamane kader
-yani????
-80 lerde...
-yasin kac?
-20...
-heeeee
Ozal neydi? Cumhurbaskani olmadi mi? biz Turk kanindan gelenler olarak adami Cumhurbaskanimiz mi saymadik? menzildekilerin seyhi, nurcularin ustadlari kurt diye ben 72 milletin bir oldugu yerde yirtik dondan cakma millet cikarmam arkadas!!! oldu, Arap arapca egitim, bosnak bosnakca, laz lazca, cecen cecence, cerkes cerkesce, pomak pomakca, zaza zazaca, gurcu gurcuce, abazha abazca, arnavut arnvutca, cingene cingenece...Daha aklima gelmeyen de baya vardir. Sonra neyle toplayacaksiniz kardesim bu milleti geri? Dikis ignesi ile mi? DIL bir MILLETIN EN TEMEL harcidir. Biz KANA dayali IRKCI degiliz, MILLETI olusturan butun halklar TURK MILLETINE mensubiyetini TURKUM diyerek beyan edecek, sadece biri yoooookkk diyecek oyle mi? TURKIYEDE YASAYAN TURK MILLETI, degisik ETNIK kokenlere sahip ancak bir DIL, bir VATAN, bir TARIH ve bir ULKUSU olan bir MILLETTIR. Bunu TURKIYELILIGE indirgerseniz, sizin 7 ceddinizden baslarim, acaba onlar TURKIYE limiydi diye yani... Kullerinden dogan bir MILLETI bu kadar sinsice, isin icine once yuce dinimizi ardindan da onune ne gelirse katarak, dagitmaya calismak ne kadar buyuk bir ADILIKTIR. Bu millet kanini bir akitmis da MILLET olmustur. Akan kanin rengi bayraktaki kirmizidir, kimse kimseye senin kanin daha acik daha koyu dememistir, ama simdiler de birileri cikip ,Insan Hakki-Ozgurluk diye kavramlari kullanip, birilerine: biz Kurduz, dedirttiriyor,ama ben nereli oldugunu sordugum hicbir diger Turk'ten bir IRK tanimlamasi duymadim daha. Simdi biz miyiz ulan IRKCI? Nerelisin derim adama, Duzce dedi. 3 sene sonra abisi ile Lazca konusurken duydum, yahu bu nece arkadas dedim, Lazca dedi. E sen Turkum diyorsun dedim, ya ne diyeyim tabiki TURKUM ulan dedi... sakin kimse bana Karadenizde anasi aglayan koylu dogudakilerden iyi durumda demesin FURURIM ONIIII...
Ic anadolu genelde Turkmen ve genelde KAVRUK, fukaraliktan. Hangisi devletin sebekesinden elektrik calmis? Tovbe arkadas dedi, bizim kitabimiz da tuyu bitmemis yetim hakki yimek olmazzzz... Elektrik faturasi yanlis gelse bile odeyip sonra itiraz edebilen gariban isci. O niye isyanlarda degil?
Akdeniz koylusu, Ege koylusu sanki cok refah icinde, super yasiyorlar. Hergun evlerinde havyar falan...bu ulkede bir tek ezilen KURTLER, bir tek haksizlik AKP ye, adam TURKUM dese ya Fasist ya IRKCI, hadi be, hadi be... Allah korusun ama bu millet birgun eger gercekten kendinden olmadigina inanirsa birilerinin o zaman vay onlarin haline... 7 bilemedim 10 milyon adam, ki cogu marmara da sanirim, vay ki ne vay. Erdemlileri yasamak istemiyoruz o yuzden bu sacma sapan YARA KASIMA isini terk ediniz. Biz zaten kardes kardes yasiyorduk, neyi batti da o kimligin simdi birileri benim vatandasima ISMARLAMA kimlik dikiyor? biz de o zaman o ellere uygun KEFEN biceriz, haberiniz ola. hakmis... Kerkukde kazma ile SADECE Turk diye oldurulen adam(kurtler tarafindan) olsun o onemli degil, onu sehid edenler de gelsin benim devletimde meclise girsin Turk'e sovsun bu insan hakki. Yok cin bile bizden iyiymis yok amerikada askerler sakal bile birakirmis. Size birisi su versinde yuzunuzu yikayin da bir ayilin derim. Ayni suyu tasarruflu kullanirsaniz abdest de alabilirsiniz. ULUS DEVLET'in temelini dinamitleyen bir dusunce yapisina hic kilif aramayin. Ezber bozmakmis...Aydin olmakmis... aydin adam tarihini bilir once, hangi AYDIN!!! Osmanlica okuyabilir? ula bu salaklar bizim pasalarin bazisinin hatiratini utanmadan Ingilizce ceviriden okumuslar... Ekmek ne kadar bilmez Abanta gider TOPLUM MUHENDISCILIGI oynar. Ama bi tarafindan sidik damlamasin diye birsey tikistirir, doktorluk olur o ayri. Avrupaya verir veristirir gider kendi devletini-milletini yine avrupaya sikayet eder. Sinirim bozuldu...Uygur Turk'une lutfetmis de cin dil hakki vermis...Ya aklim-hafzalam almiyor bu nasil bir zihniyetin urunudur? Terorist ile Uygur Turkunu bir tutmak? Yok yok ben daha fazla dayanamiyacagim. Biraz ara vermenin zamani gelmis.
TEĞİN
05-30-2008, 02:56 PM
bunların hepsini biliyorum. çinide savunmuyorum. ama bu kadar kötülük yapan bir millet olan çinliler bile, uygurlara kendi dillerinde eğitim hakkı ve kendi dillerinde tv radyo yayınına izin veriyor. bu çinin uygur türklerini uygur türkü olarak istemesede tanımasıdır. bu çinin işgaline kılıf olamaz tabiki. sonuçta biz kürtlerin toprağını işgal etmiş değiliz ama onlarda bizim vatandaşlarımız. onlarında varlığına saygı göstermemiz lazımbundan on sen öncesine kadar, dükkan tabelalarında Doğu Türkistan'da Arap alfabesiyle Uygurca büyük harfler yazar, altına minicik hitayca dükkan isminin tercümesi yazardı. şimdi kocaman hitayca dükkan isimleri, altına küçücük Arap alfabesiye Uygur Türkçesiyle dükkan isimleri. Al sana çift dille eğitim. Urumçi'de hitayce bilmeyen Uyugr Türkü gençler cahil sayılıyor. bilmem bilir misin, kazakistan'da kazak Türkçesi dışında Rusça bilmessen ayıp sayılır. anladın sen..
mehmetzela
05-30-2008, 03:37 PM
1- ben çini savunmuyorum.
2-koyuncu koyu harfle yazdıkların seni tarif ediyor
3-çin uygurlara iyilik yapıyor demedim, lafı sapıtmayın, ama uygur türklerinin hali hazırda çin gibi bir devletin gölgesi altında yaşamak zorunluluğunu anlayın
4- kazakların kazakça bilmemesi rus asimilesinin sonucudur, uygurların uygurca bilmeleri, uygurların benliğine sahip çıkma isteği ve çinin buna sınırlı da olsa izin vermesindendir
5-teğin anladın sen dediğin şeyden özellikle benim anlamam gereken kısmı anlamadım, urumqi de kitayca bilmeyen bir uygurun cahil sayılması gayet normal. ama rusça bilmeyen kazağın
6-türkiye türklerindir, ancak türkiye azınlıklarına da sahip çıkan bir devlet olmalıdır, bu kısmen başarılamamıştır, elbette dış güçlerin etkisi de var ancak önüne geçmeninde yolları var. türkiyede kürtçe yayın yapan bir tv ve radyonun kime zararı olur bunu anlamıyorum. çok faydalı olacağına inanıyorum, en azından böyle bir polemiğe gidilemeyecektir.
7- uygurlar çinin insanları değildir ama kürtler bizim insanlarımızdır. terörist ile uygur türkünü bir tutmuyorum, ben teröristten değil, kürtlerden bahsediyorum, kürtlerle teröristi karıştırmana ben anlam veremedim
8- türkiyeli lafından nefret ederim, biz ismimizi bulunduğumuz yerden almadık, gittiğimiz yere ismimizi verdik. türkiye etnik bir mozaik değildir, insanların yüzde 85 i kendini türk olarak tanımlar. ancak burda türkten başkası da yaşar, vatandaşlık bağı ile bağlıda olsa insan kendi dilini elbette kullanmak ister, DIL bir MILLETIN EN TEMEL harcidir demişsin. bu durumda kürtlerinde harcı dilleri. biz bu konuda onlara saygı göstermeliyiz. en azından nezaketen. zira bu ülkenin temel harcında onlarında kanı, emeği vardır.
9- türkiyede bir tek ezilen kürtler değil, ama türkiyede başka milletlerden terörist yok. bunu malzeme yapıp kullanacak başka birileri yok. türkiyenin yüzde 90 ı zaten kendini türk olarak tanımlar. ben güney doğuya yatırımların yapılmasından taraftarım. ordaki ağaları patron, dağa çıkanlarıda iş,aş sahibi yapmak sorunların çözümünde çok yol katettirecektir.bundan ülke de karlı çıkacaktır. ancak bu bilmem ne kadar parayla seçim yatırımı yapmakla olmaz. mevcut fabrikaları bile yurt dışına satıp, insanları işsiz bırakıp, sonra size şu kadar para ayırdık GAPı tamamlıycaz demekle olmaz.
10- doğu türkistan mutlaka bir gün bağımsız olacaktır ama bu belkide kendiliğinden olacak. çini protesto etmenin, uygurca yayın yapan bir radyoyu protesto edip, uygur kardeşlerimizi vatan haini ilan etmekten daha etkili yolları var. mallarını kullanmamak. ve yapabiliyorsak çine mal ve hizmet satıp onlardan para kazanmayı devlet politikası haline getirmek. ben hayatımda hiç çin malı almadım. kendi imkanlarımla çinlilere hizmet sattım. bunu herkes yapabilir,tüccar filan değilim, ankarada bir mahallede fotoğrafçıyım. bireysel çabalarla bile küçük çapta mümkün olabiliyor. ah birde bunu devlet desteklese..
11-yön radyo da her akşam çok güzel uygur türküleri çalıyor
http://rapidshare.com/files/118931592/hoshur_qari-leyligul.mp3.html
bi tane dinleyin bende soluklanıyım.
KOYUNCU
05-31-2008, 12:20 AM
2-koyuncu koyu harfle yazdıkların seni tarif ediyor
Medeniyet icabı Sana sen dedik, bölücü yaptın bizi. Eğer bir adamı eleştirdi isem, karşı taraftan oluyorsam, SANA SİZ dedim diye bölücü yaptın. Ben sana hiç suçlama yapmadım. FG ye yaptıgım suçlamaları nedense kraldan çok kralcı olup, karşındakini payladın
.
6-türkiye türklerindir, ancak türkiye azınlıklarına da sahip çıkan bir devlet olmalıdır, bu kısmen başarılamamıştır.
Bende seni akıllı biri sanırdım. Şu lafları diyende akıl varmı yokmu şüphe derim. Bu daha çok provakatör lafı.Başarabilmek için başlık paralarını, kan davası bedellerini mi ödeyelim.
Bu ülkede Kürtler kral, kürt harici köle gibidir
Hala bunu diyorsan seninle konuşmaya gelmez. Ben sana cevap vermem.
TEĞİN
05-31-2008, 05:22 AM
Bir d andadın sen dediğim yeri anlamaman epey bi şaşırttı beni. Bak iyi oku yazdıklarımı Çince nasıl giriyor, çin kültürü nasıl giriyor. bugün insanlar orada yemeklerini çokayla yiyorlar. telefonu way diye açıyorlar.
Bilge_Kagan
05-31-2008, 05:34 AM
Ali silvanlı bu vatan hainligi davası başka bişeye benzemez
Askerlerin icinde de vatan hainleri var diyorum. Mesele bu, askerin oyle sonuna kadar savunulacak bir tarafi yok, insan olan her yerde iyi de vardir kotu de.
binbirincigece
05-31-2008, 06:27 AM
Askerlerin icinde de vatan hainleri var diyorum. Mesele bu, askerin oyle sonuna kadar savunulacak bir tarafi yok, insan olan her yerde iyi de vardir kotu de.Yine de insan bunu söylerken nefret ifade eder gibi değil de üzülür gibi söylemeli.... :rolleyes:
mehmetzela
05-31-2008, 07:02 AM
değil türkistan kurmak, köy bile kuramassın bu mantıkla koyuncu. tek düşüncen mücadele etmek, bende senin gibilerin çok müptelası değilim. kendi kafana göre hain ilan ediyosun, karalıyosun, kendince açık arıyosun. sana kendi yolunda uğurlar ola.
teğin telefonu wayni diye açmaları da normal. neden anlamak istemiyorsun? orada bilinçli bir asimile var, uygurlar bu asimilere en çok direnen halk. uygurlara gitmene lüzum yok, sağına soluna baksan bizde bile ne kadar çok asimile var. yinede bugünlere bu kadar bilinçli gelmiş olmaları bile güzel. yapılacak çok fazla seçeneğimiz yok. gidip çine savaş mı açıp kurtaralım uygurları? yoksa akli selimle davranmakmıdır çaresi. ne yapalım yani, adına şincan dediler diye dinlemeyelimmi radyoyu? bende herşey diyalog la çözülür. koyuncunun yaptığı gibi benim dediğimden başkası haindir, yalandır mantığı ile deniz baykal başaramadı bişey ki, siz başarasınız. artık savaş sizin dediğiniz gibi yapılmıyo.
KOYUNCU
05-31-2008, 07:28 AM
değil türkistan kurmak, köy bile kuramassın bu mantıkla koyuncu. tek düşüncen mücadele etmek, bende senin gibilerin çok müptelası değilim. kendi kafana göre hain ilan ediyosun, karalıyosun, kendince açık arıyosun. sana kendi yolunda uğurlar ola.
.
Sen ilan ettin. Buradaki her kişiye soralım istersen. Ben Sen yerine siz dedim diye bölücü yapmadın mı
Çinllilerle Türkiyeyi sen karşılaştırmadın mı
Sen şuculuk buculuk yapmadın mı. Ben FG dedim, sanki senmişssin gibi çıkıp her konuda sataştın.
Biraz ağır abi olda Sana Sen demeyelim Siz diyelim
Zaten kimse Türkistanı kuracaz demedi. Biz önce vatanı kürtlük 2.ci sınıflık alt kimlik üst kimlik ayagıyla bölmeye çalışanları bir bitirelim. Sonra onu düşünürüz.
Ben Onları mazlum halk oldugu ve hem soydaşımız hem müslüman millet oldugu için destekliyorum
Kendilerinin kurası yoksa, kimse onlara bedavadan kuruvermez
mehmetzela
05-31-2008, 07:48 AM
madem birleştiğimiz ortak noktalar var, neden kırıcı konuşuyorsun? savaşmak için birisini arıyorsan bu ben değilim kardeşim.
KOYUNCU
05-31-2008, 08:09 AM
madem birleştiğimiz ortak noktalar var, neden kırıcı konuşuyorsun? savaşmak için birisini arıyorsan bu ben değilim kardeşim.
Tamam tamam ben eşşeğim
Bilge_Kagan
05-31-2008, 02:23 PM
Yine de insan bunu söylerken nefret ifade eder gibi değil de üzülür gibi söylemeli...
Hayir, nefret ediyorum. Nerede bir itlik serefsizlik hainlik var, nefret ediyorum. Birilerinin nasilsa bedava diye suyu elektrigi acik birakip evden cikmasindan nefret ediyorum, 1.3 trilyon liralik "cikolata masrafi" yapmasindan nefret ediyorum, rant saglamak icin teroristlerin sinirdan sizip eylem yapmasina goz yumulmasindan nefret ediyorum, "Our boys" lafzindan nefret ediyorum, kucucuk cocuklarin asilmak icin yasinin buyutulmesinden nefret ediyorum, iskenceden nefret ediyorum, darbeden nefret ediyorum, idamdan nefret ediyorum, Turkiye'nin Amerika'nin kucagina oturmasindan nefret ediyorum, nefret ediyorum oglu nefret ediyorum, huyum kurusun.
KOYUNCU
05-31-2008, 02:35 PM
Hayir, nefret ediyorum. Nerede bir itlik serefsizlik hainlik var, nefret ediyorum. Birilerinin nasilsa bedava diye suyu elektrigi acik birakip evden cikmasindan nefret ediyorum, 1.3 trilyon liralik "cikolata masrafi" yapmasindan nefret ediyorum, rant saglamak icin teroristlerin sinirdan sizip eylem yapmasina goz yumulmasindan nefret ediyorum, "Our boys" lafzindan nefret ediyorum, kucucuk cocuklarin asilmak icin yasinin buyutulmesinden nefret ediyorum, iskenceden nefret ediyorum, darbeden nefret ediyorum, idamdan nefret ediyorum, Turkiye'nin Amerika'nin kucagina oturmasindan nefret ediyorum, nefret ediyorum oglu nefret ediyorum, huyum kurusun.
Adın bülentmiydi senin
kitayoza
05-31-2008, 02:44 PM
Adın bülentmiydi senin
ismini ne yapacaksin. Onun nefretina bak, nefretina.:D
Tum dunyaden nefret ediyorum desana...:D
KOYUNCU
05-31-2008, 02:46 PM
ismini ne yapacaksin. Onun nefretina bak, nefretina.:D
Tum dunyaden nefret ediyorum desana...:D
Cunku bu sozler bülente ait
Ya bülentse, severim ben bülenti, bana bir muqam oku deyecegim
Bilge_Kagan
05-31-2008, 03:25 PM
Sapla samani karistirmamak lazim, "Oglumu askere gondermem" ayri sey, "Askeriye'deki serefsizliklerden nefret ediyorum" ayri sey.
Gerci ben de neyin aciklamasini kime yapiyorsam...?
KOYUNCU
05-31-2008, 03:31 PM
Sapla samani karistirmamak lazim, "Oglumu askere gondermem" ayri sey, "Askeriye'deki serefsizliklerden nefret ediyorum" ayri sey.
Gerci ben de neyin aciklamasini kime yapiyorsam...?
Sende iyi bellemişssin maşallah sapla samanı:D
Neyse ben yatıp zıbaracağım, dedem derdiki gündüzün şerri gecenin hayrından daha evladır.
Bilge_Kagan
05-31-2008, 03:33 PM
Bu siralar cok denk geliyor sapti samandi karsima da el aliskanligi yapti.
KOYUNCU
05-31-2008, 03:38 PM
Bu siralar cok denk geliyor sapti samandi karsima da el aliskanligi yapti.
Patosa girdigi zaman sap ve saman aynı girer ayrı çıkar merak etme:D
Zaten her sapta %40 saman hakkı vardır.
Ona 5 timin sap, 2 timin saman derler
3-4 elekten geçirdikten sonra bugday olur
Onuda yıkarlar, sonra kaynatırlar sonra kuruturlar
Kurutunca degirmene götürürler
Degirmende %30-%40 ı gene kabuk olur, onuda samana karıştırırlar
Geri kalanı un olur. :D
Bilge_Kagan
05-31-2008, 03:39 PM
Bizde makine yok, ruzgara karsi savururuz sapla samani, ne cikarsa bahtina. Sen dedenin ogudunu tutmaktan vazgectin galiba.
KOYUNCU
05-31-2008, 03:41 PM
Bizde makine yok, ruzgara karsi savururuz sapla samani, ne cikarsa bahtina. Sen dedenin ogudunu tutmaktan vazgectin galiba.
Makina yoksa duven ile yapılır. Duven ile yapılanda ise samanın sapa karışma oranı çok yüksektir.
5 timine 3 timin gibi
Dedem deyince aklıma geldi, ruhuna bişeyler okuyayım dedim.Okurken parmaklarım ve gözüm boş mu dursun canıım:D
Bilge_Kagan
05-31-2008, 03:43 PM
Benim dedem de "gece daha yeni basliyo eehhhaheeehaheeeehaheeeorrr ( sigara oksurugu )" derdi, hala der sahilde denk gelirsek.
Bu arada sirf oksuruk gibi yazmisim, gulmeyle baslayip oksurukle sonlanan bir surec oradaki.
KOYUNCU
05-31-2008, 03:49 PM
Benim dedem de "gece daha yeni basliyo eehhhaheeehaheeeehaheeeorrr ( sigara oksurugu )" derdi, hala der sahilde denk gelirsek.
Bu arada sirf oksuruk gibi yazmisim, gulmeyle baslayip oksurukle sonlanan bir surec oradaki.
Anladım canım. Tomruguz dediysek su verilmemişinden değiliz. Çin kavağı gibi suluyuz alimallah. Anlarız neyin ne oldugunu:D
Allah dedene uzun ve sağlıklı ömür versin.
Bilge_Kagan
05-31-2008, 03:52 PM
Amin. Buyuk ihtimalle beni gomer zaten. Datca'da insan normal yasam suresinin 50 yil kadar ustune cikiyor ickiydi sigaraydi sakinmamalarina ragmen.
binbirincigece
05-31-2008, 05:12 PM
Nefret etmekle bir yere varılmıyor güzel kardeşim. Dediğin şeylerden elbette herkes nefret ediyor; amma velakin her toplulukta olduğu gibi onun da içerisinde hainlerin, şerefsizlerin bulunuyor olması o topluluğun baştanbaşa nefret edilesi bir topluluk olduğu anlamına gelmiyor. Mesela nefret ettiğin darbeciler canhıraş bir şekilde darbe yapmaya çalışırken, aynı nefret ettiğin topluluğun en başındaki adam da onları engellemek için elinden geleni ardına koymuyor ve engelliyor. Biraz klasik olacak ama bardağın biraz da dolu tarafına bakacaksın. ;)
Bilge_Kagan
06-02-2008, 02:50 AM
Askeriyeden kullum nefret ettigimi kim soyledi ? "Askeriye'de bu olanlardan ve olmuslardan nefret ediyorum" dedim, "Askeriye'den bu nedenlerden oturu nefret ediyorum" degil.
Alparslan
06-02-2008, 03:13 AM
Askeriyeden kullum nefret ettigimi kim soyledi ? "Askeriye'de bu olanlardan ve olmuslardan nefret ediyorum" dedim, "Askeriye'den bu nedenlerden oturu nefret ediyorum" degil.
Bilader, sozu tesbihe tane dizer gibi tek tek siralayacagina kadar, yazsaydin ya oraya: Nefret duyulmasi gereken herseyden nefret ediyorum. Ben senin dediklerinden onu cikardim bastim tesekkuru, yanlis anladiysam alirim geri haaaaa :lol:
Bilge_Kagan
06-02-2008, 04:32 AM
Hele bi' al da ben de senden alayim ! :lol:
hsr_1979
06-02-2008, 04:39 AM
O ne yahu? SINCAN adini kabul etmek zaten vazgecmektir! SINGJIAN EMAS SHARQI TURKISTAN! Bunlar akli sira parayla bizi yiycek! Hadi be cinli be hadi be! Kardeler siz bunlara bakmayin gercek Turkistanli adam memleketine Cinli adi vermez!
Hocam Ankara ilimizin Sincan ilçesini nereye oturtacağız Bizim Türklüğümüzde mi tehlikede şimdi?
Bilge_Kagan
06-02-2008, 04:44 AM
Alparslan'in o iletisinde kastettigi Sincan, Cince "Xinjiang"in Turkce'ye uygun olarak yazilisidir, kiyas yapmak icin kullandiginiz isim yanlis.
hsr_1979
06-02-2008, 05:34 AM
Türk dil kurumunun sözlüğüne baktım Sincan için yabancı bir dilden geçtiği hakkında bir bilgi yok.
Wikipedide Sincan’ın kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber XVII. yüzyıl arşiv kayıtlarında Sincan Köyü'nün adına rastlanmaktadır. denmekte.
Türkiye'de olan bazı yerleşim yeri isimlerinin TÜrk yurdu olan devletlerdede gözüktüğünü biliyorum. O bağlamda sordum.
KOYUNCU
06-02-2008, 08:05 AM
Türk dil kurumunun sözlüğüne baktım Sincan için yabancı bir dilden geçtiği hakkında bir bilgi yok.
Wikipedide denmekte.
Türkiye'de olan bazı yerleşim yeri isimlerinin TÜrk yurdu olan devletlerdede gözüktüğünü biliyorum. O bağlamda sordum.
Hım aksaray gibi horasan gibi
TEĞİN
06-02-2008, 11:08 AM
Arkadaşlar, okunuş sincan değil Şincan (Xinjiang) Çince anlamı: yeni sınır demek.
erkinturk
06-05-2008, 12:34 AM
Arkadaşlar, okunuş sincan değil Şincan (Xinjiang) Çince anlamı: yeni sınır demek.
shin-yeni,jiang-bolge,sinir
yeni kazanilmis toprak,bolge anlaminda
sadece bu ismi kullanarak bile dogu Turkistan'a ihanet edilmis olunur
veya kullanmayarak isgale karsi direnme gosterilmis olunur!
BoRaN
06-05-2008, 03:36 AM
Yön fm-radyo ile bayagı problemlerim oldu sene 1997 idi galiba neyse
Benim hiç işim olmaz hatta 96.6 Frekansının yanından bile geçmiyorum...:evil:
KOYUNCU
06-06-2008, 11:35 PM
Yön fm-radyo ile bayagı problemlerim oldu sene 1997 idi galiba neyse
Benim hiç işim olmaz hatta 96.6 Frekansının yanından bile geçmiyorum...:evil:
İbreyi nasıl atlatıyorsun
mehmetzela
09-05-2008, 04:07 AM
http://www.rfa.org/uyghur/xewerler/tepsili_xewer/uyghurche-radio-20070718.html/u0718-erkin1.mp3/download.html?encoding=latin
işte uygur türklerinin yön fm deki uygurca yayınla alakalı haberleri. radyonun çin propagandası yaptığını anlatıyor. dinleyince uygurca bilmesenizde çoğunu anlayabilirsiniz. işin içinde bi hayli iş varmış. doğu perinçek in parmağı çıktı bu işte. türkiyede uygurca radyoolmasından memnunum ama bu haberi dinledikten sonra fikrim tamamen değişti. olay tamamen çinin kominist yönetiminin bir oyunu olduğu bana da mantıklı geldi.
mehmetzela
09-05-2008, 04:12 AM
Türkiyening istanbul shehirini merkez qilghan marmara rayonigha tarqitish qilidighan yön FM radiosi shinjang xelq radiosining uyghur tilidiki anglitishini ulap anglitishqa bashlighan.
Her küni bir saet bérilidighan bu anglitishta xitay xelq jumhuriyitidin xewerler, junggodiki az sanliq milletler tonushturulghan programmilar we uyghur muqamliridin ariyeler bérilidighan bolup, bu ehwal uyghurlarni heyran qaldurdi. Ular bu heqte mulahize qilip xitaylarning türkiyede uyghur tilida bundaq bir anglitish bérishining erkin asiya radiosining türkiyediki tesirini azaytishni meqset qilghanliqini diyishti.
Uyghurlarning déyishiche, bu radio xitay döliti bilen munasiwiti tolimu yaxshi bolghan türkiye ishchi partiyisini yaqilaydighan bir radio iken. Buning bilen biz bu anglitish heqqide tepsili melumat élish üchün yön FM radiosining mesullirigha téléfon qilghinimizda ular bu anglitish heqqide bizge melumat bérishtin özini tartti.
Biz ulargha türkiyede bundaq bir uyghuche anglitish bérishining sewebini sorighinimzda u buning normal bir ehwal ikenlikini, amérika awazi, BBC ge oxshash radiolarningmu türkiyede anglitish béridighanliqini éytipla sözini ayaqlashturdi. U bizdin erkin asiya radiosining qaysi tillarda, qeyerdin anglitish béridighanliqini sorighandin kéyin mundaq jawap berdi: " men munasiwetlik kishilerge sizning sualliringizni yetküzey, ular jawap bersun." Bu kishi mushundaq depla téléfonni qoyuwetti.
Biz kéyin istanbulda bu radioni anglighan uyghurlar bilen téléfon ziyariti élip barduq.
Yuqiridiki ulinishtin, muxbirimiz erkin tarimning bu heqtiki tepsili melumatini anglighaysiz.
KOYUNCU
09-05-2008, 04:22 AM
http://www.rfa.org/uyghur/xewerler/tepsili_xewer/uyghurche-radio-20070718.html/u0718-erkin1.mp3/download.html?encoding=latin
işte uygur türklerinin yön fm deki uygurca yayınla alakalı haberleri. radyonun çin propagandası yaptığını anlatıyor. dinleyince uygurca bilmesenizde çoğunu anlayabilirsiniz. işin içinde bi hayli iş varmış. doğu perinçek in parmağı çıktı bu işte. türkiyede uygurca radyoolmasından memnunum ama bu haberi dinledikten sonra fikrim tamamen değişti. olay tamamen çinin kominist yönetiminin bir oyunu olduğu bana da mantıklı geldi.
Çok mantıklı. Olabilir. Ama fikir vermesi açısından yinede bizim kanallara örnek olmuştur
ultraturan
09-05-2008, 08:52 AM
http://img356.imageshack.us/img356/5115/kasgarbaskin1sj6.jpg (http://imageshack.us)
avgustun 4 u Qashgar seherinde bicaqla silahlanmish bagimsizlik savascilarinin karakola basgini zamani oldurdukleri cin polisleri
TEĞİN
09-05-2008, 12:44 PM
ben bunu biliyodum bir türlü yazmak aklıma gelmedi. 15 tyaşında kızda var aralarında saldırgan.
mehmetzela
09-05-2008, 02:27 PM
Çok mantıklı. Olabilir. Ama fikir vermesi açısından yinede bizim kanallara örnek olmuştur
anlamadım ne demek istediğini. kim kime ne fikri vermiş oldu?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.