PDA

View Full Version : İstanbul kanalizasyon suyu içiyor...

Qarshi
05-28-2008, 04:32 AM
İstanbul kanalizasyon suyu içiyor!!
Su havzalarındaki sanayileşme, kaçak yapılaşma ve ileri biyolojik arıtma tesisi yetersizliği İstanbul’un içme suyunu tehdit ediyor. İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü verilerine göre test edilen 897 su örneğinin 313’ü içme suyu standartlarına uygun değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2007 Faaliyet Raporu’nda yer alan verilere göre ise tahlil edilen 79 numunenin 50’sinin kullanılması sakıncalı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, 15 Mayıs’ta gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İstanbul’un içme suyu kalitesiyle ilgili sorunları dile getirdi. İstanbul’un beş su havzasında 4 bin sanayi kuruluşunun ve 24 bin 500 kaçak yapının bulunduğuna dikkat çeken Özyedierler, kanalizasyon ve sanayi atıkları nedeniyle İstanbulluların sağlığının tehlike altında olduğunu söyledi.

Öğrenciler tehdit altında

Özyedierler, “Bakırköy Belediyesi’nin incelediği 44 okul suyunun hiçbiri içmeye uygun bulunmadı. Üsküdar Belediyesi’nin 2007 Faaliyet Raporu’nda da tahlil edilen 69 su örneğinin 41’nin kirli olduğu yazıyor. İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü’nün test ettiği 897 örneğin 313’ü kirli çıktı. İBB’nin kendi raporu bile test edilen suyun yarısından fazlasının içilemez durumda olduğunu ortaya koydu” diye konuştu. İstanbul’u 15 yıldır yöneten siyasi zihniyetin İstanbulluların sağlığını hiçe saydığını kaydeden Özyedierler, Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede AKP’nin salgınlara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu. Özyedierler, “İstanbul’daki 17 bin sanayi tesisinin sadece 1432’sinde arıtma tesisi var. Son 15 yılda havzalara 6 milyon yeni nüfus yerleştirildi. İleri Biyoljik Arıtma Tesisi eksiklikleri giderilmedi. Silivri ve Tuzla’da yapılması öngörülen ileri biyolojik arıtma tesislerinin ihalesi bile yapılmadı. Bolluca’daki tesisin kapasitesi yetersiz olduğu için denize kanalizasyon basılıyor. Sonra ‘İstanbul’un suyu birinci sınıf’ diyorsunuz” dedi.

Melen arıtılmıyor

Özyedierler, Melen çayına dökülen Delice deresinde 10 Mayıs’ta meydana gelen balık ölümlerini de anımsatarak, ölümlerinin nedenlerinin İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural tarafından açıklanmamasını eleştirdi. Melen Çayı’nın arıtılmadan Ömerli Barajı‘na aktarılmasının sonuçları çok ağır sağlık sorunlarına yol açacağına dikkat çeken, Özyedierler, İBB’nin soruları yanıtsız bıraktığını söyledi. Özyedierler, “Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Melen’in arıtma tesisi yok’ dedi. Neden Melen’in kirli suyunu temiz Ömerli’ye karıştırıyorsunuz? Bu acele neden?” diye konuştu.

Kışın kanalizasyon,yazın karadeniz'in tuzlu suyu....

Uyu İstanbullu her nerde uyuyor ve uyutuluyorsan !

(Büyükşehir çalışıyor :mrgreen:)

HYML
05-28-2008, 04:51 AM
Eeee, rakıya kanalizasyon mu karışıyor yani usta?

Ulan rakının bile içine ettiler beaa! Şu Tayyip ve avanesi yok mu, ağız tadıyla bi rakı içirtmiyorlar adama.:cool:

İki Alman, Hans ile Mans Türklerin rakidan ne
anladiklarini merak edip bir gece meyhaneye
gitmeye karar vermisler. Meyhaneden içeri girip
acemi bakislar ile etrafa baktiktan sonra, yan
masa ne siparis ettiyse aynisini siparis edip
içmeye baslamislar rakiyi.. Birinci kadehin
sonunda Hans Mans'a sormus.. Mans bir sey
hissediyor musun? Hayir Hans..devam edelim
içmeye.. Bir süre sonra yedikleri mezelerin de
esliginde ikinci kadehe baslamislar.Bu sefer
Mans dayanamamis ve..
- Hans demis..Hans...Birsey anladin mi?
- Hayir..devam et...
Üçüncü kadehi de bitirdikleri sirada Hans tekrar
Mans' a sormus..
- Ne hissediyorsun Mans?
Mans agir agir gözlerini kaldirmis..
- Ne hissettigimi ikstir et de Hans...Ne olacak
bu Almanya'nin hali????

icenlermeyhaneye.com
icmeyenlerpasabahceye.org

TÜRKÇE
05-28-2008, 05:04 AM
Eeee, rakıya kanalizasyon mu karışıyor yani usta?

Ulan rakının bile içine ettiler beaa! Şu Tayyip ve avanesi yok mu, ağız tadıyla bi rakı içirtmiyorlar adama.:cool:

icenlermeyhaneye.com
icmeyenlerpasabahceye.org

Oguzca dan Ve zikbahceden sonra gordugum il oguz konusu
Tebrikler sana

Redd-i İlhak
05-28-2008, 05:12 AM
(Büyükşehir çalışıyor :mrgreen:)

Kadir Topbaş çok pis çalışıyor :cool: :mrgreen:

Qarshi
05-28-2008, 05:44 AM
Kadir Topbaş çok pis çalışıyor :cool: :mrgreen:

Kadir Topbaş'ın karşısında adam gibi İstanbullu,adam gibi İstanbulluyu temsil edecek bir grup olsaydı böyle olmazdı...

AK partinin türevi İstanbul belediyesi maalesefki İstanbulu talan etmiştir.Bu kadar düzensiz,programsız,ben yaptım oldu mantığı ile bir şehir yönetme.İstanbul'un imar durumlarında önce af sonra rant götürün kardeşler.

Sizden kim hesap soracak...Kimse ! Çünkü onlarında geçmişten gelen pisliklerinden arınamadı...

Bilge_Kagan
05-28-2008, 06:04 AM
Kadir Topbaş'ın karşısında adam gibi İstanbullu,adam gibi İstanbulluyu temsil edecek bir grup olsaydı böyle olmazdı...

Ali Mufit Gurtuna neden tekrar aday olamadi diye sorarim ben buna.

Qarshi
05-28-2008, 06:06 AM
Ali Mufit Gurtuna neden tekrar aday olamadi diye sorarim ben buna.

Problemin özü burda işte ...

Nerde bedrettin dalan ?

Belediye başkanlığı sırasında sağdıklarını mamul maddeye dönüştürmekle meşgul ...

Bilge_Kagan
05-28-2008, 06:12 AM
Yok abi o mahiyette degil, ben Istanbullular genel olarak Ali Mufit Gurtuna'dan memnundu diye biliyorum ( hatta hatirlarim, yerel secim oncesinde Power FM'de Geveze'yle Kompela geyik yaparlarken Geveze Kompela'ya "Sizin oralarda belediye secimleri olacakmis yakinda, kime vereceksin" diye bir soru sorunca Kompela "Sen tanimazsin, bir adam var "Alimba Mufitumba Gurtunba" diye, o hangi partiden aday olursa ona" demisti, gun gibi aklimda :lol: ). O adam neden tekrar aday olamadi ( halbuki adi cok geciyordu kazanacagina kesin gozuyle bakildigindan "AKP'ye mi gidecek CHP'ye mi" diye ) ? Istanbullular adama destek vermediler, "o gelsin" dedikleri halde. Halbuki AKP Kadir Topbas'i aday gosterdiginde "Hop kardesim, bu adam kim, biz bunu istiyoruz" diye ortaya ciksaydi Istanbul, ne tuzlu su icerdi, ne de kanalizasyon suyu, mahiyetinde :)

Qarshi
05-28-2008, 06:37 AM
Yok abi o mahiyette degil, ben Istanbullular genel olarak Ali Mufit Gurtuna'dan memnundu diye biliyorum ( hatta hatirlarim, yerel secim oncesinde Power FM'de Geveze'yle Kompela geyik yaparlarken Geveze Kompela'ya "Sizin oralarda belediye secimleri olacakmis yakinda, kime vereceksin" diye bir soru sorunca Kompela "Sen tanimazsin, bir adam var "Alimba Mufitumba Gurtunba" diye, o hangi partiden aday olursa ona" demisti, gun gibi aklimda :lol: ). O adam neden tekrar aday olamadi ( halbuki adi cok geciyordu kazanacagina kesin gozuyle bakildigindan "AKP'ye mi gidecek CHP'ye mi" diye ) ? Istanbullular adama destek vermediler, "o gelsin" dedikleri halde. Halbuki AKP Kadir Topbas'i aday gosterdiginde "Hop kardesim, bu adam kim, biz bunu istiyoruz" diye ortaya ciksaydi Istanbul, ne tuzlu su icerdi, ne de kanalizasyon suyu, mahiyetinde :)

Bende diyorumki ; Ali Müfit Gürtuna'da,Abdullah Topbaş'ta TEMİZ DEĞİLLER !

Eğer Müfit Gürtuna'nın böyle bir sıkıntısı olmasaydı bağımsız bile seçtirebilirdi kendisini...

Birileri kulağını çekmiş olmalı :mrgreen:

TEĞİN
05-28-2008, 07:03 AM
abi şimdi biz işediklerimizi mi içiyoruz? az önce su içmiştim ama şimdi midem bulandı, hanginizin çişiydi hulen buuu?

Qarshi
05-28-2008, 07:11 AM
abi şimdi biz işediklerimizi mi içiyoruz? az önce su içmiştim ama şimdi midem bulandı, hanginizin çişiydi hulen buuu?

Çevremdeki insanlarda İshal,mide bulantısı ve kusmadan muzdarip olan insanların sayısı gittikçe artmaya başladı.İstanbullu 15 senedir musluktan su içmediği halde böyle ise musluktan içtiğinde düşünemiyorum...;)

yavuz
05-28-2008, 08:15 AM
Bende diyorumki ; Ali Müfit Gürtuna'da,Abdullah Topbaş'ta TEMİZ DEĞİLLER !

Eğer Müfit Gürtuna'nın böyle bir sıkıntısı olmasaydı bağımsız bile seçtirebilirdi kendisini...

Birileri kulağını çekmiş olmalı :mrgreen:

Kadir Topbas degil mi o? :rolleyes:

Qarshi
05-28-2008, 08:26 AM
Kadir Topbas degil mi o? :rolleyes:

Abdullah bizim muhtarın ismi :mrgreen:

Kadir diye Yavuz beyin yardımları ile düzelteyim :cool:

mustafa06
05-28-2008, 09:02 AM
Artık bizde ankara da kızılırmak suyunu kullanmaya bashladık.

Hanedan
05-28-2008, 09:10 AM
Tayyib öncesi İstanbullu helada pet şişelerle su rezervi yapardı. Bu gün ise taharat için pis de olsa suyunuz var..:mrgreen:

Hem musluktan su içilmez bilmiyonuz mu?

TEĞİN
05-28-2008, 09:24 AM
karadenizli olan varsa bilir, oradan musluktan tertemiz kaynak su içersiniz ve çok güzeldir suyu. yani hanedan musluktan su içilebilir. temiz olursa.

chepny
05-28-2008, 12:24 PM
karadenizli olan varsa bilir, oradan musluktan tertemiz kaynak su içersiniz ve çok güzeldir suyu. yani hanedan musluktan su içilebilir. temiz olursa.
Karadenizde yaşıyorum ve suyu musluktan güvenle içiyorum. Gerçi dediğin gibi kaynak suyu değil, kuyulardan çekiliyor ama temiz. Bazen klorlama yapıyorlar tadı bozuluyor :lol:

TEĞİN
05-28-2008, 12:46 PM
Karadenizde yaşıyorum ve suyu musluktan güvenle içiyorum. Gerçi dediğin gibi kaynak suyu değil, kuyulardan çekiliyor ama temiz. Bazen klorlama yapıyorlar tadı bozuluyor :lol:annwannem bana kaynak suyu demişti. gerçi bol sulu bir yer karadeniz. derelerden geliyor coşa coşa. yine de kaynak suyu sayılır.

chepny
05-28-2008, 01:12 PM
annwannem bana kaynak suyu demişti. gerçi bol sulu bir yer karadeniz. derelerden geliyor coşa coşa. yine de kaynak suyu sayılır.

Şehir merkezleri ve sahildeki ilçe merkezleri genelde kuyu suyu, köyler iç kısımdaki ilçeler kaynak suyu kullanır.

Gerçi bu kuyular da dediğin gibi kaynak suyu sayılır. Çünkü derelerin kenarlarına derin kuyular açılır ve bu kuyulardaki su hiçbir işleme tabi tutulmadan direkt şehre pompalanır. (Arada bir klorlayıp içine ediyorlar ama neyse... :lol:)

Hanedan
05-29-2008, 05:51 AM

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.;)

Redd-i İlhak
05-29-2008, 06:33 AM
Biri Kanalizasyondan içirir diğeri Kızılırmaktan :lol: Bu AKP iyi çalışıyor durmak yok Yola Devam :lol:

Qarshi
05-29-2008, 06:47 AM
Tayyib öncesi İstanbullu helada pet şişelerle su rezervi yapardı. Bu gün ise taharat için pis de olsa suyunuz var..:mrgreen:

Hem musluktan su içilmez bilmiyonuz mu?

Doğru !

Lakin tayyip'ten önce su faturaları ile tayyipten sonraki su faturalarını yan yana koyduğun zaman sanki suyun uzaydan getirilmiş olduğunu zannediyorsun !!!

Bu kadar yüklemeye fransadan pet şişelerle su gelirdi :mrgreen:

Halkçı ya... !

TEĞİN
05-29-2008, 07:50 AM
harbiden öyle oğuz abi. bir de o kadar sistem kurup içirdiği kendi çişimiz. çişimizi fahiş fiyata alıyoruz. memleketimden insan manzaraları.

bir bakan çıkıp tv ye ''bakın ben içiyorum'' dese...

TÜRKÇE
05-29-2008, 09:36 AM
harbiden öyle oğuz abi. bir de o kadar sistem kurup içirdiği kendi çişimiz. çişimizi fahiş fiyata alıyoruz. memleketimden insan manzaraları.

bir bakan çıkıp tv ye ''bakın ben içiyorum'' dese...
Nasıl çiş tatları, Güzel mi? Tavsiye edermisin

Òþëüïàí
05-30-2008, 06:16 PM
Kayserideyim ben. Burada da musluktan iciyoruz, tertemiz su

[b]lamer
05-30-2008, 06:57 PM
Su konusunda değişik alternatifler deneyebilirsiniz:

Suyun rengi sarı veya bulanık değilse kaynatıp beklettikten sonra içebilirsiniz.
Piyasada satılan çeşitli su arıtma cihazlarından edinebilirsiniz. Bunların değişik modelleri var; bazıları sadece suyu filtreden geçirirken bazıları mikroplara karşı ultraviyole ışını da uyguluyor.
Marketten şişe suyu satın alabilirsiniz. 5-10 litrelik damacana halinde alırsanız ucuza gelebilir.
Müstakil eviniz varsa damına yağmur sularını biriktirip depolayabilecek bir sistem yaptırabilirsiniz. Biraz masraflı ve zahmetli bir iş. Ayrıca yağmurun ne zaman yağacağı belli olmaz.
Su bulamıyorsanız kola için.