PDA

View Full Version : Fransa'da bakire depremi !

oğuz
05-31-2008, 08:22 AM
http://img102.imageshack.us/img102/5484/gelin1pz5.jpg

'Fransa’da önceki gün bekareti konusunda eşini aldatan Müslüman kadının evliliği, kocasının başvurusu üzerine geçersiz kılınmıştı. Ancak konuyla ilgili tartışma giderek büyüyor. Yargı çevreleri kararı “yasalarla uyumlu” olarak yorumlarken, siyasetçiler ve kadın hakları dernekleri tepki gösteriyor.

KARISI BAKİRE ÇIKMADI, EVLİLİK İPTAL EDİLDİ

Fransa'nın Lille kentindeki olayda Mahkemesi, 30'lu yaşlarda Müslüman olduğu belirtilen, ancak hangi ülke vatandaşı olduğu açıklanmayan damadın, "eşinin kendisine bakirelik konusunda yalan söylediği ve bu yalan üzerine evliliğin inşa edilemeyeceği" yaptığı başvuru üzerine evliliği iptal etmişti.

BASKI YÜZÜNDEN YALAN SÖYLEDİ

Mahkeme, gelinin yalan söylemesini iptal için gerekçe gösterirken, kadın hakları dernekleri, "aile ve toplum baskısı yüzünden gelinin bu tür bir yalan söylemesinin cezalandırılmasının yanlış ve kötü örnek olacağı" düşüncesinde.

ADALET BAKANI'NA TEPKİLER BÜYÜYOR

Mahkeme kararına, insan hakları ve kadın dernekleri ile sol partilerin tepkisi de giderek artıyor.

Mahkeme kararı, iktidardaki merkez sağ partisinde de derin görüş ayrılıklarına yol açarken, "kararın yasaları uygun olduğunu" savunan Adalet Bakanı Rachida Dati'ye tepkiler büyüyor.

EMSAL DAVA OLMASINI ENGELLEMEK İÇİN

İktidar partisinde de Lille mahkemesi kararının içtihat oluşturmasını engellemek için yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunanların sayısı giderek artıyor.

KARAR LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI

Mahkeme kararı insan ve kadın haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, Liberation gazetesi, bu kararın laiklik ilkesine de aykırı olduğu yorumlarını öne çıkardı.

Gazete, "mahkeme kararında dine atıfta bulunulmamasına rağmen, yargının dini unsurlara bakarak verdiği kararın laiklik ilkesine de aykırı olduğunu" savunan bir hukukçunun görüşüne geniş yer verdi.

EVLİLİK NASIL İPTAL OLUYOR?

Fransa'daki içtihatlara göre eşin, daha önceki evliliğini gizlemesi, fuhuş yaptığını saklaması, hangi ülke vatandaşı olduğu hakkında yalan söylemesi veya normal cinsel ilişkiye giremediğini söylememesi halinde evlilik iptal edilebiliyor.

Sizinde bu konu hakkındaki fikrinizi öğrenmek istiyorum :rolleyes:

binbirincigece
05-31-2008, 08:27 AM
Sizinde bu konu hakkındaki fikrinizi öğrenmek istiyorum :rolleyes:Sütten çıkmış ak kaşık mı acaba koca rolündeki arkadaş? Birisi çıkıp: "Herşey karşılıklı kardeşim" derse... :mrgreen:

oğuz
05-31-2008, 08:32 AM
Belki sütten çıkmış ak vede pak bir kaşık !

Burda önemli olan gelinin bakire olup-olmaması değil.Bakire olduğu konusunda yalan söylemesi !

Vatandaşta diyorki;Ben yalan üzerine evliliğimi oturtamam !

İkinci bir husus madem konu açılmış...

Sizlerinde evlilik tercihlerinde ne kadar önem arzeder bakirelik ?

binbirincigece
05-31-2008, 08:34 AM
İkinci bir husus madem konu açılmış...

Senin muradın baştan bunu sormak değil miydi zaten abi? :lol:

Karayılan
05-31-2008, 08:35 AM
http://img102.imageshack.us/img102/5484/gelin1pz5.jpg

Sizinde bu konu hakkındaki fikrinizi öğrenmek istiyorum :rolleyes:Aman Tanrım, bu nası bisey :shock:

hsr_1979
05-31-2008, 08:37 AM
Aslında kadının yalan söylemesi hoş değil, peki evlilik defterinde Kadına yaönletilen sorular arasında "Bakiremisiniz" sorusu varmıydı? Eğer var ve kadın yalan söylemişse tamam. Ama yok adamın ifadesine dayanıyorsa nasıl ispat edilecek. Daha evvel kadınla ilişkiye giren adamı bulmadan imkansız. Bu durumda Suudi arabistanda idama mahkum edilen iki türk'e atılan iftiranın yanısı karşımnıza geliyor. Biri Allah'a (cc) küfretmekten, biride Peygambere küfretmekten yargılanıyor. Ama şahitleri yok.

binbirincigece ye katılıyorum kendi daha evvel başka bir kadınla ilişkiye girme hakkına sahipse kadına haksızlık etmesin. Zina Her iki cins içinde suçtur.

oğuz
05-31-2008, 08:37 AM
Senin muradın baştan bunu sormak değil miydi zaten abi? :lol:

Yok o murat senin ;

Sütten çıkmış ak kaşık mı acaba koca rolündeki arkadaş? Birisi çıkıp: "Herşey karşılıklı kardeşim" derse

bu sözünden sonra forum tarihindeki yerini aldı.Bunu okuduğum zaman Erkek adamın ilişkiye girmesi ne kadar doğal ise kadınında bir ilişkiye girmesinin o kadar doğal olduğunu söylemek istediğini düşünüyorum...yanılıyormuyum ?

eğer yanılmıyorsam ise,Forumun bu hassas görüşe bakış açısı nedir ?

oğuz
05-31-2008, 08:38 AM
Aman Tanrım, bu nası bisey :shock:

Asenaya soracaksın :mrgreen:

yavuz
05-31-2008, 08:39 AM

Dul olmak var, sey olmak var. Hangisini soruyorsun Oguz abi? :love:

Eger dil-ber dul ise, pek sorun olmaz, tabii benim de yasimin en az 40'a ermis olmasi lazim.

Amma evlilik gecirmedigi halde bakireligini catur cutur yedirmis birine de iyi gozle bakamam acikcasi.

Tabii en guzeli yasi yasima, siiri siirime uygun bir "kiz" bulmak. ;)

Karayılan
05-31-2008, 08:41 AM
Asenaya soracaksın :mrgreen:Abi herifin surat ifadesine baksana, adamcagızın hayatı kaymıs be. Bu bakire olsa nolur olmasa nolur, adamı yer ula bu :lol:

oğuz
05-31-2008, 08:41 AM
peki evlilik defterinde Kadına yaönletilen sorular arasında "Bakiremisiniz" sorusu varmıydı?

Peki siz evleneceğiniz kişiye bu soruyu sorarmısınız ? Bakire çıktı diye kanlı çarşafların sergilendiği söylemlerle büyüyen biz nesil.Bakire çıkmadığı diye hergün delik-deşik edilen kadınların gazetelere çıkan haberlerini okuyan biz nesil...

Sorarmıyız ?

oğuz
05-31-2008, 08:44 AM
Abi herifin surat ifadesine baksana, adamcagızın hayatı kaymıs be. Bu bakire olsa nolur olmasa nolur, adamı yer ula bu :lol:

Aklıma nasrettin hocanın fıkrası geliverdi.

Hoca evlenmiş....

Hanımı selenmiş hoca,hoca artık evlendik.sen söyle kime görünim,kime görünmimmm...

Hoca; Bana görünmede kadın kime görünürsen,görün :mrgreen:

oğuz
05-31-2008, 08:47 AM
Dul olmak var, sey olmak var. Hangisini soruyorsun Oguz abi? :love:

Eger dil-ber dul ise, pek sorun olmaz, tabii benim de yasimin en az 40'a ermis olmasi lazim.

Amma evlilik gecirmedigi halde bakireligini catur cutur yedirmis birine de iyi gozle bakamam acikcasi.

Tabii en guzeli yasi yasima, siiri siirime uygun bir "kiz" bulmak. ;)

Yani evleneceğin kişi DUL ise senin için BAKİRELİK problem değil öylemi :mrgreen:

benim sorduğum şey olmak şıkkına giriyor.Sevdiğin bir kadında veya evleneceğin bir kadında BAKİRELİK olmazzsa olmazmıdır ? yada sevginin veya beğeninin veya başka sebeplerin ortaya çıkması ile önem arzetmeyen bir konumudur ?

Yaşı,yaşına kız bulman sorun değilde iş şiir konusuna gelirse artık kızlar Necip Fazıl takılmıyor Yavuz :mrgreen:

hsr_1979
05-31-2008, 08:55 AM
Peki siz evleneceğiniz kişiye bu soruyu sorarmısınız ? Bakire çıktı diye kanlı çarşafların sergilendiği söylemlerle büyüyen biz nesil.Bakire çıkmadığı diye hergün delik-deşik edilen kadınların gazetelere çıkan haberlerini okuyan biz nesil...

Sorarmıyız ?

Ben bu soruyu sormam, sevmediğim biri ile evlenmem, daha evvel evlenmemiş ve bakire değilse belki kızarım ama sorun etmem.

Ayrıca bazı kızlık zarlarının doğuma kadar elastikiyetinden dolayı yırtılmadığıda unutulmamalıdır.

binbirincigece
05-31-2008, 09:07 AM
yanılıyormuyum ?Sen haklısın da yanılıp yanılmadığımı ben bilmiyorum :;

Mgas
05-31-2008, 09:24 AM
Evlenmeden cinsel iliskiye giren ister erkek ister kadın olsun...,ocagımızdan, soyumuzdan, milletimizden...uzak olsun! Allah herkesi bu pislikten korusun, kimseye yasatmasın. Burada "ehem kızlık zarı yok diye de insan oldurulmez ki yuh!" diye konusabiliriz ama o durumda olan bir erkegin durumunu gercekci olarak empati edemeyiz. Allah korusun, hastalık gibi bir sey...Kisi kafayı yer, Allah kimseye yasatmasın!

Allah milletimize tertemiz esler nasip etsin!

Sütten çıkmış ak kaşık mı acaba koca rolündeki arkadaş? Birisi çıkıp: "Herşey karşılıklı kardeşim" derse...

Allah karsılıgımızı versin!

KOYUNCU
05-31-2008, 09:25 AM
Eşek karı soyleseyd,i ben şöyle bir macera yaşadım diye

binbirincigece
05-31-2008, 09:27 AM
empatiduygudaşlıkdemek istedin sanırım :lol:

yavuz
05-31-2008, 09:28 AM
Yani evleneceğin kişi DUL ise senin için BAKİRELİK problem değil öylemi :mrgreen:

El degmemis dullar da olabilir!

benim sorduğum şey olmak şıkkına giriyor.Sevdiğin bir kadında veya evleneceğin bir kadında BAKİRELİK olmazzsa olmazmıdır ? yada sevginin veya beğeninin veya başka sebeplerin ortaya çıkması ile önem arzetmeyen bir konumudur ?

Bakirelik olmazsa olmazdir... Bekaret benim gozumde namustur. Ben Turk'um. :love:

Yaşı,yaşına kız bulman sorun değilde iş şiir konusuna gelirse artık kızlar Necip Fazıl takılmıyor Yavuz :mrgreen:

Evlenmeyiz oyleyse. ;)

Ressam felam da olur. :love:

KOYUNCU
05-31-2008, 09:30 AM
kız bulamassan dul garı ara
dulgarı coktur veresiye yoktur
ya muallim ya muallim.
tobe estg. tobe

Mgas
05-31-2008, 09:32 AM
Bakirelik olmazsa olmazdir... Bekaret benim gozumde namustur.

Namus kavramını sadece bekarete indirmekte cok yanlıs. Namus,erdem,ahlak...bakire olmak sadece bu kavramların icindeki bir uzantı.

oğuz
05-31-2008, 09:33 AM
Ben bu soruyu sormam, sevmediğim biri ile evlenmem, daha evvel evlenmemiş ve bakire değilse belki kızarım ama sorun etmem.

Ayrıca bazı kızlık zarlarının doğuma kadar elastikiyetinden dolayı yırtılmadığıda unutulmamalıdır.

Bak şimdi;Ben bu soruyu sormam,sorarsamda eğer değil ise kızarım ama yinede evlenirim.

Bekareti sen o zaman kendi tekeline aldın.Eğer kabullenecek isen kızmaya,rencide etmeye veya bozulmayada hakkın yok...

Elastikiyetinden bozulmadığı doğrudur.Buda milyonda bir olduğuna göre 144 milyonda bir şansınız var demektir :mrgreen:

yavuz
05-31-2008, 09:35 AM
Namus kavramını sadece bekarete indirmekte cok yanlıs. Namus,erdem,ahlak...bakire olmak sadece bu kavramların icindeki bir uzantı.

Tabii ki... ;)

(Dikkat edersen bekaret namustur dedim, namus bekarettir demedim. :love:)

oğuz
05-31-2008, 09:35 AM
Sen haklısın da yanılıp yanılmadığımı ben bilmiyorum :;

Bekara kadın boşamak kolay derler... Bu soruda kağıt üzerinde taraf bulsada sanırım ogün geldiğinde bütün hesaplar alt üst olur ...

oğuz
05-31-2008, 09:39 AM
El degmemis dullar da olabilir!

Bakirelik olmazsa olmazdir... Bekaret benim gozumde namustur. Ben Turk'um. :love:

Evlenmeyiz oyleyse. ;)

Ressam felam da olur. :love:

El değmemiş dul sanırım sabunluk olmuştur.Sen gel buralara kadar sarma :mrgreen:

Ben Türk'üm.Benim gözümde bekaret namustur.O bakire değil! O zaman o namuslu değil.Aynı zamanda o TÜrk'de değil :mrgreen:

KOYUNCU
05-31-2008, 09:41 AM
El değmemiş dul sanırım sabunluk olmuştur.Sen gel buralara kadar sarma :mrgreen:

Ben Türk'üm.Benim gözümde bekaret namustur.O bakire değil! O zaman o namuslu değil.Aynı zamanda o TÜrk'de değil :mrgreen:
Al sana 50 postluk konu. 10.250 olurmu 10.300 maşallah. sürüsüne bereket
Ne yani şimdi sen bakir olmayanlar türk olamaz mı diyon.

Mgas
05-31-2008, 09:42 AM
Yanısıra evlenmenin mantıgı dini bir mantıktır. İnsan niye evlenir ki? Evlenmeden beraber yasamak yasak mı? Evlenene para mı dagıtıyorlar?..

Bir insanı resmi olarak esin yapmak icin isin icinde erdem,seref...gibi kavramlar olmalı yoksa cok mantıksız olur evlenmek. Bir cesit mantık evliligi yaparsın, kafan bozulursa da hic yargıevi falan ugrasmadan ceker gidersin iste.

KOYUNCU
05-31-2008, 09:43 AM
Yanısıra evlenmenin mantıgı dini bir mantıktır. İnsan niye evlenir ki? Evlenmeden beraber yasamak yasak mı? Evlenene para mı dagıtıyorlar?..

Bir insanı resmi olarak esin yapmak icin isin icinde erdem,seref...gibi kavramlar olmalı yoksa cok mantıksız olur evlenmek. Bir cesit mantık evliligi yaparsın, kafan bozulursa da hic yargıevi falan ugrasmadan ceker gidersin iste.
Japesegirller müslüman değillerdir ama evlilik çok kutsal bir kurumdur

Mgas
05-31-2008, 09:44 AM

Kafam cok bozuk

Az tartısak hele KOYUNCU, akısına bırak yauv!

oğuz
05-31-2008, 09:44 AM
Ne yani şimdi sen bakir olmayanlar türk olamaz mı diyon.

Yavuz'un söylemini Aristo mantığına vurduğun zaman öyle bişi çıkıyor :mrgreen:

Mgas
05-31-2008, 09:45 AM
Japesegirller müslüman değillerdir ama evlilik çok kutsal bir kurumdur

Ben islami demedim ben "dini" bir mantıkdır dedim.

oğuz
05-31-2008, 09:45 AM

Birlikte yaşam alametleri görüyorum sende !

yavuz
05-31-2008, 09:46 AM

Binde bir de olsa, el degmemis dul olabilir! Israrciyim. :D

Bir hatun kisi evlenmeden bekaretini verdiyse pek de namuslu degildir hani.

Bu bizim kulturumuzde boyledir. O yuzden ben Turk'um dedim, espriyle karisik. Baska kulturlerde nasildir bilmem... :rolleyes:

KOYUNCU
05-31-2008, 09:48 AM

Bu bizim kulturumuzde boyledir. O yuzden ben Turk'um dedim, espriyle karisik. Baska kulturlerde nasildir bilmem... :rolleyes:
Çok acı ama arasıra sana hak veriyorum

oğuz
05-31-2008, 09:48 AM

Birinci konuda ısrarcı olma.tecrübe ile sabittir :mrgreen:

İkinci konuda bekareti tek başına namus timsali göstermemek gerekir diye düşünüyorum.Kadın bakir olabilir ama bu onun illaki namuslu olduğunuda göstermez.Seni aldatması için illakide bekaretinide vermesi gerekmez....uzar gider.

Başka kültürlerde bende bilmiyorum.Yalnız duyduğum kadar bizimkiler kadar bağnaz olmayanlarda varmış :mrgreen:

yavuz
05-31-2008, 09:49 AM
Çok acı ama arasıra sana hak veriyorum

Ihya oldum hasmetmeab hazretleri. :lool:

oğuz
05-31-2008, 09:51 AM
Ihya oldum hasmetmeab hazretleri. :lool:

Yavuv & Koyuncu aranızdaki bu meşk durumlarını görmek forum için gerçekten önemli.Bu tarihi bir kenara yazayım :mrgreen:

yavuz
05-31-2008, 09:52 AM
Birinci konuda ısrarcı olma.tecrübe ile sabittir :mrgreen:

Butun dullara tek tek doktor raporu mu cikardin? :lol:

İkinci konuda bekareti tek başına namus timsali göstermemek gerekir diye düşünüyorum.Kadın bakir olabilir ama bu onun illaki namuslu olduğunuda göstermez.Seni aldatması için illakide bekaretinide vermesi gerekmez....uzar gider.

Bu konuda Mgas bir duzeltme yapti zaten. Ben de hak verdim kendisine. ;)

Başka kültürlerde bende bilmiyorum.Yalnız duyduğum kadar bizimkiler kadar bağnaz olmayanlarda varmış :mrgreen:

Bir dil profesorunun yazisinda "bagnaz" diye bir kelimenin olamayacagini duymustum. Uydurmanin daniskasiymis. :love:

Mgas
05-31-2008, 09:53 AM
Birlikte yaşam alametleri görüyorum sende !

Ne sekilde birlikte yasam? Evli olarak mı? Dumbuk olarak mı?..

Evli olaraksa onu daha dusunmemin bile zamanı gelmedi.
Diger dumbuk olma durumunu hic dememis oldugunu sayıyorum.

KOYUNCU
05-31-2008, 09:53 AM
Yavuv & Koyuncu aranızdaki bu meşk durumlarını görmek forum için gerçekten önemli.Bu tarihi bir kenara yazayım :mrgreen:
Yavuv, bu bebek ne zaman z harflerini konuşacak
Ulan dag gibi şiir yazdın bir amcana z harfini örgedemedin

oğuz
05-31-2008, 09:57 AM
Butun dullara tek tek doktor raporu mu cikardin? :lol:

Bu konuda Mgas bir duzeltme yapti zaten. Ben de hak verdim kendisine. ;)

Bir dil profesorunun yazisinda "bagnaz" diye bir kelimenin olamayacagini duymustum. Uydurmanin daniskasiymis. :love:

Görünen köy kılavuz istermi Yavuz ?

Bağnaz kelimesini bize dilbilimciler öğretti.Bana öğretenler bu kelime daniska (oda neyse) diyene kadar benim literatürümde yerini alır ;)

oğuz
05-31-2008, 09:57 AM
Ne sekilde birlikte yasam? Evli olarak mı? Dumbuk olarak mı?..

Evli olaraksa onu daha dusunmemin bile zamanı gelmedi.
Diger dumbuk olma durumunu hic dememis oldugunu sayıyorum.

Ula evli olarak nasıl birlikte yaşam oluyor ?

İkincisi dümbük olma durumu biraz açarmısın ?

oğuz
05-31-2008, 09:59 AM
Yavuv, bu bebek ne zaman z harflerini konuşacak

Onun yazdığı şiirlerin içinde hiç bir zaman Z harfi geçmez :mrgreen:

KOYUNCU
05-31-2008, 10:00 AM
Onun yazdığı şiirlerin içinde hiç bir zaman Z harfi geçmez :mrgreen:
Gnetik yani, amcadan yegene geçmiş
Ya bu konular çok hareketsiz ve sen çok hızlısın
Bu gidişle ben seni geçemem.
En iyisi başka bir özbek forumu bulayım kendime

yavuz
05-31-2008, 10:02 AM
Bağnaz kelimesini bize dilbilimciler öğretti.Bana öğretenler bu kelime daniska (oda neyse) diyene kadar benim literatürümde yerini alır ;)

Benim profesör dediğim de onkoloji profesörü değil herhalde!

Mgas
05-31-2008, 10:03 AM
Baska bir konuya degineyim bu arada

Su yukarıdaki elemanların fotolarını hep goruyorum, niye dalga gecerler bu insanlarla? Ayıp.

Yanısıra "dul" insanlar konusunda da ileri geri konusmakta cok ayıp.

Bizim veya bizim tanıdıklarımızın da icine dusebilecegi oldukca dogal seyler bunlar. Yukarıdaki resimlerden biri sizin tanıdıgınızmıs gibi dusunun, ya da sizden biriymis gibi dusunun...Nasıl duygular olusur

Ya da sizin yahu bir tanıdıgınızın dul oldugunu dusunun...dullar hakkındaki dusunceler sizi nasıl rahatsız eder...

Bizde neden "duygudaslık" yapmayız ki?

yavuz
05-31-2008, 10:03 AM

Peltek aslinda... Z'leri soyleyemeyisi yazisina da yansiyor. Maruz gorelim efendim. :cool:

mustafa06
05-31-2008, 10:04 AM
Bu konunun kahramanları resimdekiler mi ?

Haber asparagas olabilir chunku bu resim yine kullanılmıshtı.
Aynı resim bizim foruma bile asıldı.

Mgas
05-31-2008, 10:06 AM
Ula evli olarak nasıl birlikte yaşam oluyor ?

İkincisi dümbük olma durumu biraz açarmısın ?

Ev-li...Yani bir evde, bir yatakta yasıyor kisiler (oyle degil miydi? :) ) Hatta "beraber yaslanın, aynı yastıkta kocayın" diye sozler vardır

Dumbuk de

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=d%C3%BCmb%C3%BCk

Bu. Madem bir insanla birlikte yasayıp evlilik yapmayacak kadar rahat bir insansın arada bir mantıksal esinin ve senin baska zevkler tatma ihtiyacı da doyabilir. O mantıkdaki bir insanın bu tip zevkleri karsılamaktan kacacagını ben pek sanmıyorum.

oğuz
05-31-2008, 10:08 AM
Baska bir konuya degineyim bu arada

Su yukarıdaki elemanların fotolarını hep goruyorum, niye dalga gecerler bu insanlarla? Ayıp.

Yanısıra "dul" insanlar konusunda da ileri geri konusmakta cok ayıp.

Bizim veya bizim tanıdıklarımızın da icine dusebilecegi oldukca dogal seyler bunlar. Yukarıdaki resimlerden biri sizin tanıdıgınızmıs gibi dusunun, ya da sizden biriymis gibi dusunun...Nasıl duygular olusur

Ya da sizin yahu bir tanıdıgınızın dul oldugunu dusunun...dullar hakkındaki dusunceler sizi nasıl rahatsız eder...

Bizde neden "duygudaslık" yapmayız ki?

Genciz yürüyoruz 3-4 arkadaş.Önümüzde bir hatun kişi oda bizlerden hoşlanmış olmalıki dişiliğinin tüm hünerlerini sergilemeye başladı...

Bizimkilerden biri dayanamadı iltifat babında bir laf uzanması yaptı.İçimizden biri hışımla susturdu.Kızdı,bağırdı....

Herkes içinden ;ula baltayı taşa vurduk.Bu kız mutlaka bunun yakınlarından biri olmalı diye geçiriyorduki ...

Sorduk.Ya kusura bakma tanırmısın bacıyı ?

Tanımam !

Eee niye feryat-figan ettin ?

Ula ben bu gacı ile evlensem.Sizleri düğünüme çağırsam bu kızın yüzüne nasıl bakacaksınız ...

dedi !

Bizde ona tekme-tokat girdik :mrgreen:

oğuz
05-31-2008, 10:09 AM
Bu konunun kahramanları resimdekiler mi ?

Haber asparagas olabilir chunku bu resim yine kullanılmıshtı.
Aynı resim bizim foruma bile asıldı.

Yok abicim konu başlığına uygun olsun diye internet üzerinden edindiğim bir resim...

yavuz
05-31-2008, 10:11 AM
Genciz yürüyoruz 3-4 arkadaş.

Hatirliyorum, bir hafta olmadi. Sen, ben, aspava, zorlu. :lol:

oğuz
05-31-2008, 10:11 AM
Ev-li...Yani bir evde, bir yatakta yasıyor kisiler (oyle degil miydi? :) ) Hatta "beraber yaslanın, aynı yastıkta kocayın" diye sozler vardır

Dumbuk de

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=d%C3%BCmb%C3%BCk

Bu. Madem bir insanla birlikte yasayıp evlilik yapmayacak kadar rahat bir insansın arada bir mantıksal esinin ve senin baska zevkler tatma ihtiyacı da doyabilir. O mantıkdaki bir insanın bu tip zevkleri karsılamaktan kacacagını ben pek sanmıyorum.

Çadırda yaşasalar bunlarada çadırlımı diyeceksin mgas ? Kutupta yaşamanın karşılığı nedir :mrgreen:

İkinci bir hususta yanılıyorsun.Burdaki birlikte yaşam sadece işin detay kısımını pas geçenlerin yaşantısı.Senin yaklaşımına ben dost hayatı veya kapama diyorum :mrgreen:

oğuz
05-31-2008, 10:12 AM
Hatirliyorum, bir hafta olmadi. Sen, ben, aspava, zorlu. :lol:

O zamanlar tahminimce Yavuz sen dünyaya gelmek yada gelmemek arasında karar aşamasındaydın :mrgreen:

KOYUNCU
05-31-2008, 10:14 AM
Şuna bak
ben hiçbir zaman geçemem bu fb liyi
kitayoza 135
KOYUNCU 134
oğuz 127
MUHLIS 110
Bukharan 85

yavuz
O zamanlar tahminimce Yavuz sen dünyaya gelmek yada gelmemek arasında karar aşamasındaydın :mrgreen:

Ben bir "nukte ü iltifat" eyleyeyim dedim o kadar. ;)

chepny
EVLİLİK NASIL İPTAL OLUYOR?

Fransa'daki içtihatlara göre eşin, daha önceki evliliğini gizlemesi, fuhuş yaptığını saklaması, hangi ülke vatandaşı olduğu hakkında yalan söylemesi veya normal cinsel ilişkiye giremediğini söylememesi halinde evlilik iptal edilebiliyor.

Kız bakire çıkmadığına göre fuhuş yaptığını saklamış. Dolayısıyla Fransa mahkemesinin verdiği karar, hukuki ve doğru bir karar..

Mgas
05-31-2008, 10:17 AM
Genciz yürüyoruz 3-4 arkadaş.Önümüzde bir hatun kişi oda bizlerden hoşlanmış olmalıki dişiliğinin tüm hünerlerini sergilemeye başladı...

Bir arkadasım vardı, cocugun sacma sapan bir laf atma raconu vardı. Eger kızın yanında ailesinden birisi yoksa, erkek yoksa laf at! Bos bulduguna laf atardı bende "lan manyak mısın, benim yanımda laf atma..." falan derdim, o yuzden pek birlikte dolasmazdık.

Neyse efenim birgun beraber bir yere gitmemiz gerekti, yolda karsımıza iki hatun cıktı ki Aman Allahım! Ben Malatya'da bu kadar acık secik giyinen insanlar gormedim. Tam arkadasa "lan kızlara bak!" diyecekken o arkadas dedigim acık secik bayana "abla nereye gidiyorsun!" demez mi? O kız oz ablası cıkmaz mı?.. Ben o gun "lan kızlara bak" deseydim aramızda kan cıkardı.

O gun ben iki sey ogrendim.

1- Laf atmıyorsun iyi ama goz zinası yapmayacaksın, insanlar hakkında ileri geri konusmayacaksın!
2- Yolda karıya kıza laf atan zihniyetini (Cunku diyoruz ya "Lan sizin ananız,bacınız..yok mu?" diye...var ama durumu ortada. Adam bosuna laf etmiyor demek, arlanmıyor ki

Mgas
05-31-2008, 10:24 AM
Çadırda yaşasalar bunlarada çadırlımı diyeceksin mgas ? Kutupta yaşamanın karşılığı nedir

Evlenme mantıgı nedir? Benim esim,namusum...olacaksın, sadece bana helalsin vs...

Kisinin ortamı yoktur, Afrikada bilmem ne kabilesinde yasıyordur...O adam icin "nikah yapmamıs vay dumbuk" diyemem...Ama imkanı olan adam, adam olan adam...yapmalı.

İkinci bir hususta yanılıyorsun.Burdaki birlikte yaşam sadece işin detay kısımını pas geçenlerin yaşantısı.Senin yaklaşımına ben dost hayatı veya kapama diyorum

O zaman daha dogru cevap vereyim. Ben dost yasamı yasamam.

KOYUNCU
05-31-2008, 10:29 AM
Ana Muhalefet lideri de geldi.

captain
06-03-2008, 01:21 AM
Derin bir konu. Baştaki resim kaldırılsın, günahdır!

Hanedan
06-03-2008, 01:55 AM
[Sizinde bu konu hakkındaki fikrinizi öğrenmek istiyorum :rolleyes:

Usta atmışsın dereye yine oltayı genç balıkları yemliyosun bakıyorum.:mrgreen: Ama gençlerde konuya pek bakir değil yani resmen pike üstüne pike atıyorlar.

La ben ne diyim size.:mrgreen:

oğuz
06-03-2008, 02:15 AM
Usta atmışsın dereye yine oltayı genç balıkları yemliyosun bakıyorum.:mrgreen: Ama gençlerde konuya pek bakir değil yani resmen pike üstüne pike atıyorlar.

La ben ne diyim size.:mrgreen:

Sizide alalım üstad.Sizinde engin tecrübelerinizden yeni nesilin yararlanmasını sağlayın :mrgreen:

Baştaki resim kaldırılsın, günahdır!

Google'de gelin diye taratın.aynı resmin yüzlerce versiyonunu görün.Ha bir az.ha bir fazla ;)

yavuz
06-03-2008, 02:30 AM
http://img86.imageshack.us/img86/4770/gelinlikwh0.jpg

Bunu koyalim da bari hedef olmasin kimse. :lol:

Bumin Alparslan
06-03-2008, 03:05 AM
Resime bakınca konunun bakirelikle pek alakası olmadığı fikri daha ağır basıyor bende...

Aybike
06-03-2008, 03:59 AM
dullara laf ederken,aklinizdan sunu hic cikarmayin..
her kadin dul kalabilir..
Kariniz,kiziniz,baciniz,anneniz.

oğuz
06-03-2008, 04:15 AM
dullara laf ederken,aklinizdan sunu hic cikarmayin..
her kadin dul kalabilir..
Kariniz,kiziniz,baciniz,anneniz.

Bizim forum mensubu terbiyeli,saygılı,efendi,ağırbaşlı bla bla'dır...

Bu Dullara laf atma olayını kabullenmeyip bunuda provokasyon olarak algılıyorum...:cool:

KOYUNCU
06-03-2008, 04:17 AM
En yahşi bla bla da oguzdur
Seni gidi bla bla bla seni

Aybike
06-03-2008, 04:21 AM
tabi tabi...

oğuz
06-03-2008, 04:24 AM
tabi tabi...

Sizi ortaya belge koymaya davet ediyorum.Koyamazsanız forum mensuplarını zan altında bırakmakla itham edeceğim :mrgreen:

KOYUNCU
06-03-2008, 04:26 AM
Belgen kadar konuş

Aybike
06-03-2008, 04:47 AM
ne belgesi be..
iftiranin belgesimi olurmus..:)

oğuz
06-03-2008, 04:55 AM
ne belgesi be..
iftiranin belgesimi olurmus..:)

Bigün bir arapça belge elimize geçti.Bir spor forumunda başlık açtık.İstabul işgali sırasında Galatasaray klübünün ingilizlere nasıl yardım ve yataklık ettiği ve ingiliz başkomiserinin Galatasaray klübüne teşekkür mektubu diye.1,5 ay herkes verdi veriştirdi.Sonrasında biri bunun bir tapu belgesi olduğunu söyleyince.belgenin hükmü kalmadı :mrgreen:

yavuz
06-03-2008, 05:06 AM
Bigün bir arapça belge elimize geçti.Bir spor forumunda başlık açtık.İstabul işgali sırasında Galatasaray klübünün ingilizlere nasıl yardım ve yataklık ettiği ve ingiliz başkomiserinin Galatasaray klübüne teşekkür mektubu diye.1,5 ay herkes verdi veriştirdi.Sonrasında biri bunun bir tapu belgesi olduğunu söyleyince.belgenin hükmü kalmadı :mrgreen:

:lol:

:lool:

:loool: :mrgreen:

KOYUNCU
06-03-2008, 05:28 AM
Geçen günde Konyadaki vakıfların 1850-1930 arası gelir gider dökümünü bulmuşlar
Diyorlarki bu defter sayesinde cumhuriyet dönemi çok şeyler aydınlanacak.
Bu belgeyi çöpten bulmuşlar
Belge belgedir yani.Nerden nasıl oldugu onemli degil

chepny
06-03-2008, 05:50 AM
http://img86.imageshack.us/img86/4770/gelinlikwh0.jpg

Bu kafasızlar bile gelin güvey olmuş, biz hala aylak aylak geziyoruz :mrgreen:

yavuz
06-03-2008, 05:58 AM
Bu kafasızlar bile gelin güvey olmuş, biz hala aylak aylak geziyoruz :mrgreen:

Damat kafasiz ama fiyakali giyinmis...

Gelin bin kat daha kafasiz, fiyakaya aldanmis. :cool:

KOYUNCU
06-03-2008, 06:20 AM
Eeee alanırsan fiyakaya öyle olur

Sirena
06-03-2008, 06:37 AM
Kadınlar kurnaz olurlar ama haberdeki kız becerememiş bu işi, o zaman niye yalan söyledin ki?! Madem adam bakire istiyor, ve bunun çok önemli olduğunu düşünüyor o zaman en baştan söyleyecekti gerçeği, söyleyemediyse başka yolu bulacaktı, iki taraf da mutlu olacaktı. Kızın yaptığı şey çok aptalca olmuş, adam haklı, yalan söylenmesi konusunda.
Ama ben bunu çözüm olarak görmüyorum. Dine göre iki tarafın da nikahtan önce ilişkiye girmesi günah, bu durumda daha önce ilişkiye giren erkeğin evleneceği kadının bakire olması konusundaki talebi bencilce birşey olur. Herkesin yaşam tarzı, inançları farklı, zaten tarzınıza uygun insanı bulduğunuz zaman bu konular konuşulması gerekiyor, maalesef şeriatçı ülkelerde bu konular konuşulmuyor bile, kadınlar itaat etmek zorunda, ama "akıllıları" yolunu buluyorlar:)erkek de hiçbir şey anlamıyor, herkes mutlu, ama ne kadar sürer Allah bilir, yine yalan üzerine kurulmuş bir evlilik oluyor.

oğuz
06-03-2008, 06:38 AM
erkek de hiçbir şey anlamıyor, herkes mutlu, ama ne kadar sürer Allah bilir, yine yalan üzerine kurulmuş bir evlilik oluyor.

Ortalama bir erkek bu konularda faka basmaz :mrgreen: