View Full Version : Türk Ellerinde Komunizm'in Etkisi
Arkadaşlar inşallah en geç Ekim'de üniversite için Azerbaycanda olacağım! Birkaç gün içinde Malatyadan çıkmayı düşünüyorum bu yüzden buradaki arkadaşlara erkenden salık saldım, giden eden varsa bir görüşelim diye
Sağolsunlar birkaç tanıdıkla görüştüm! Uzun süre Türk Ellerinde kalmış kimseler. Anlattıklarına göre Türk ellerinde komunizm'in etkisi halen çok yaygınmış. Türk ellerindeki kardaşlarda "Türklük bilinci" çok gelişmemiş. Konuştuklarım "biz onlara Türk diyoruz yoksa onların tınında değil" falan dediler. Türk ellerinin neredeyse yarısının halen komunizmin etkisinde olduğu söylendi. Rus istihbaratının Türk ellerinde çok faal olduğu söylendi hatta girişte tanıdıklar mimlendiklerini söylediler. Rus faşistlerin (ki bu faşistler bazı güçler tarafından destekleniyormuş) mimlenen Türklerin üzerine gönderildiği söylendi. Polis dahil olmak üzere taksicisine kadar çoğu kişinin mafya ile işbirliği yaptığı söylendi. Orada Ruslarla işbirliği yapmanın sakıncalı olduğunu İranlılardan tabanca temin etmemi falan bile söyledir...Ben baya şaşırdım doğrusu.
Neyse ben konudan şaşmayayım! Türk ellerine komunizm bu kadar yaygın mı? Tanıdıkların dediğine göre Azerbaycanda göllü möllü bir yer varmış(neydi adını unuttum) orada baya Türk'ün kafasını kesmişler! Mafya konusunu biliyordum da bu Ruslar şaşırttı beni
(Ha bu arada arkadaşlar "adam gibi okursan kimse sana bulaşmaz" diye düşünmeyin oraya gidebilmem için bir gruba giriş yapmam gerek, bu yüzden "adam gibi okumak" nasip değil bize! Ona göre bilgilendirin beni)
Malkoc
06-25-2008, 01:58 AM
komunizm milletin kanını emen aşağılık bir düzendir, yılan gibidir.
komunizmden kurtulmak hiç kolay değildir o yüzden eski komunist ülkelere karşı dikkatli olmak gerekir.
Türk kandaşlarımıza o yılanın etkisinden kurtulmada yine biz yardımcı olmalıyız.
kolay değil, o şartlar o günler. maneviyatın hiç olmadığı bir yerde hayat mücadelesi vermek.
Mgas kardeşim, Allah kolaylık versin sen yinede dikkatli ol :D
cabbarcezari
06-26-2008, 03:53 AM
Doğru söylüyorsunuz, insanın ayağının yere basması ve kimin hangi niyetle yaklaştınığının fark edilmesi gerekir.
binbirincigece
06-26-2008, 04:53 AM
Oraya cebin dolgun git; hiçbir konuda sıkıntı çekmezsin. Türk ellerinde paranın satın alamayacağı şey yoktur; komünizmi bilmem...
Kur_Sad
06-26-2008, 10:24 AM
Orda 3-5 Rus'u haklamadan gelirsen hakkımı helal etmem sana oğul :lol:
Bu arada tanıdıklarla baya konuştuk bana ilginç gelen bazı yerlerini de sizinle paylaşayım.
Hangi grub içinde kalayım diye falan sordum bana hemen "nurcular" dediler! Ocakcıları dedim "Oradaki ülkücülerin ocakla bağlatınları çok zayıf, gece yaşamına çok düşkünler, uyuşturucuya kadar gittikleri oluyor" dediler. Sana bir yararı olmaz dediler!
Nurcular orada çok etkinmiş. 97 de bir içeri almışlar nurcuları sonra dönemin dış işleri bakanı ellerini bağlayıp özürlerle çıkarmış nurcuları!
Bu nurcular da o kadar etkin miymiş Azerbaycan'da?
binbirincigece
06-26-2008, 10:58 AM
Yahu ben sana paranın açamayacağı kapı yok diyorum, sen hala grup falan diyorsun. Gel beni dinle, bulaşma guruplara muruplara
Bilge_Kagan
06-26-2008, 04:38 PM
Nurcularin ortami cok guzeldir. Siradan bir ogrencinin 5 kisi bir araya gelip tutamayacagi evin iki katini 3 ogrenci tutarlar. Paralari oluk gibi akar, yemekti, isinmaydi, faturaydi diye buyuk dertleri olmaz. En azindan bir arkadas grubu kurup beraber eve cikana kadar Isik evlerinden birinde kalmak en iyisi.
Malkoc
06-27-2008, 01:08 AM
Maddiyat, Maneviyatın önüne hiçbir yerde geçmemeli aslında.
Bilge_Kagan
06-27-2008, 06:13 AM
Hangi maneviyattan bahsediyorsunuz? "Nurcu Maneviyati"ndan mi?
Demir Kağan
06-27-2008, 06:21 AM
O degil de BoRaN abi anlatsin Azerbaycan anilarini, sonra goreyim seni. :lool:
Karayılan
06-27-2008, 06:34 AM
Ya ben ne bilim Azerbaycanlılar yani kem küm... *
* Turkcu oldugunu icin butun Turkleri seven ama sevecek ozelliklerini pek bulamayan insan tipi :lol:
Malkoc
06-30-2008, 01:36 AM
Hangi maneviyattan bahsediyorsunuz? "Nurcu Maneviyati"ndan mi?
Bu soruyu sanırım bana sordunuz yani benim sözümün üstüne.
yok benim maneviyat dediğim bildiğimiz maneviyat, maddiyatın zıttı olan maneviyat.
Qizilbash
07-05-2008, 10:18 AM
Arkadaşlar inşallah en geç Ekim'de üniversite için Azerbaycanda olacağım! Birkaç gün içinde Malatyadan çıkmayı düşünüyorum bu yüzden buradaki arkadaşlara erkenden salık saldım, giden eden varsa bir görüşelim diye
Sağolsunlar birkaç tanıdıkla görüştüm! Uzun süre Türk Ellerinde kalmış kimseler. Anlattıklarına göre Türk ellerinde komunizm'in etkisi halen çok yaygınmış. Türk ellerindeki kardaşlarda "Türklük bilinci" çok gelişmemiş. Konuştuklarım "biz onlara Türk diyoruz yoksa onların tınında değil" falan dediler. Türk ellerinin neredeyse yarısının halen komunizmin etkisinde olduğu söylendi. Rus istihbaratının Türk ellerinde çok faal olduğu söylendi hatta girişte tanıdıklar mimlendiklerini söylediler. Rus faşistlerin (ki bu faşistler bazı güçler tarafından destekleniyormuş) mimlenen Türklerin üzerine gönderildiği söylendi. Polis dahil olmak üzere taksicisine kadar çoğu kişinin mafya ile işbirliği yaptığı söylendi. Orada Ruslarla işbirliği yapmanın sakıncalı olduğunu İranlılardan tabanca temin etmemi falan bile söyledir...Ben baya şaşırdım doğrusu.
Neyse ben konudan şaşmayayım! Türk ellerine komunizm bu kadar yaygın mı? Tanıdıkların dediğine göre Azerbaycanda göllü möllü bir yer varmış(neydi adını unuttum) orada baya Türk'ün kafasını kesmişler! Mafya konusunu biliyordum da bu Ruslar şaşırttı beni
(Ha bu arada arkadaşlar "adam gibi okursan kimse sana bulaşmaz" diye düşünmeyin oraya gidebilmem için bir gruba giriş yapmam gerek, bu yüzden "adam gibi okumak" nasip değil bize! Ona göre bilgilendirin beni)
wuhahahah :D
Sana doğru tavsiyeni vermişler zaten. Cebin dolu olsun. Sana söylenen diğer şeyler palavra. Burda bir mafya var o da devletin kendisi. Türk kellesi kesmişler bilmem ne böyle şey olurmu ya. Burada komunizmden çok Vorovskoy Mir etkilidir. Sana bulaşan olsa "ponyatkali" sohbet et. Burada türkleri sevmeyenelerin sayısı az deyil. Orayla bura arasında bazı farklar var, duruma alıştınmı her şey düzelecek. İnşallah azerbaycanlı arladaşların olur, onlar da sana yardım ederler. Ruslar siyasetle uğraşıyor, sade bir türkü ne yapsınlar.
Burada Türkiye kürdleri var, onlar duyduğuma göre Türkiyeden gelen türklere çok sataşıyor. Tabanca falan alma. Burada silah pek kullanılmaz. Silahla yakalasalar girersin içeri, gerçi rüşvetle dışarı çıka bilirsin ama bunun için çok para harcarsın. Azerbaycana gelip böyle devlet olurmu ya diyeceksin. Şimdiden geçmiş olsun. :)
Qizilbash
07-05-2008, 10:20 AM
Bu arada tanıdıklarla baya konuştuk bana ilginç gelen bazı yerlerini de sizinle paylaşayım.
Hangi grub içinde kalayım diye falan sordum bana hemen "nurcular" dediler! Ocakcıları dedim "Oradaki ülkücülerin ocakla bağlatınları çok zayıf, gece yaşamına çok düşkünler, uyuşturucuya kadar gittikleri oluyor" dediler. Sana bir yararı olmaz dediler!
Nurcular orada çok etkinmiş. 97 de bir içeri almışlar nurcuları sonra dönemin dış işleri bakanı ellerini bağlayıp özürlerle çıkarmış nurcuları!
Bu nurcular da o kadar etkin miymiş Azerbaycan'da?
Burada nurçular çok etkili, siyasi dairelere bile gidiyor. Ama geçen yıl bazı nurçular tutuklandı (az sayıda).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.