View Full Version : Ortak Akıl Hareketi
http://demokrasiplatformu.org/images/oah.gif
Arkadaşlar bu zamazingoyu duydunuz mu? Geçen sokakta asılarını gördüm her yeri donatmışlar şimdi de arabalarla mitinge çağırıyorlar. Seçim çağlarındaymışım gibi oldum! Araştırdım az...
http://ortakakilhareketi.com/
AKP nin kapatılmadan böyle bir şey tasarlamışlar gibi duruyordu. Sonra gittim AKP il binasına AKP ile ilişkisi yok gibi ya da öyle gösteriliyor!
Neyse efendim ben bir dellendim, bir sinirlendim! "Ulan" dedim (kendi kendime :lol: ) madem sizin AKP ile ilginiz yok bu kadar parayı nereden buldunuz da böyle asılar astınız, hoparlörle kişileri çağırıyorsunuz?
Neyse efenim çok araştırmadım ayın 28 ne bizim Kernek meydanında mitingleri varmış ona katılacağım inşallah! Bu zamazingonun ne olduğunu tam olarak bilen var mı?
Kur_Sad
06-26-2008, 09:24 AM
O halkalar neyi ifade ediyor? :lol:
O halkalar neyi ifade ediyor?
İki baş iç içe geçmiş ortak parantezden AKP nin ışığı saçılmış. Demek ki ortak akıl "AKP"
Qarshi
06-26-2008, 09:37 AM
Destek verenlerin listesine baktığınız zaman sofisel bir hareket olduğunu görebilirsiniz.Bunun arkasında ya Fazilet yada AKP vardır...
Qarshi
06-26-2008, 09:39 AM
TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER VAKFI
MEMUR-SEN KONFEDERASYONU
HAK-İŞ KONFEDERASYONU
MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD)
VATAN İÇİN CAN VERENLER FEDERASYONU
İHH İNSANİ YARDIM VAKFI
İSLAM DÜNYASI STK'LAR BİRLİĞİ (İDSB)
EĞİTİM-BİR-SEN GENEL MERKEZİ
MAZLUM-DER GENEL MERKEZİ
ANADOLU ASLANLARI İŞADAMLARI DERNEĞİ (ASKON)
ENSAR VAKFI GENEL MERKEZİ
BENİM ADIMA KARAR VERME PLATFORMU
MUHTAR DERNEKLERİ FEDERASYONU
DÜNYA EHL-İ BEYT VAKFI
İLİM YAYMA CEMİYETİ
GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI
HEKİMLER BİRLİĞİ VAKFI
HUKUKÇULAR DERNEĞİ
SAĞLIK-SEN GENEL MERKEZİ
İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ
DİVAN ARAŞTIRMA VE EĞİTİM DERNEĞİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ VAKFI
HAYAT VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI
BİRLİK VAKFI
GENÇ İŞADAMLARI VAKFI
BÜYÜK SELÇUKLU VAKFI
ECZA-BİR DERNEĞİ
DEMOKRAT HANIMLAR DERNEĞİ
ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ DERNEĞİ
KONYA STK'LAR PLATFORMU
BÜLBÜLZADE EĞİTİM SAĞLIK VE DAYANIŞMA VAKFI
DEMOKRAT HUKUKÇULAR DERNEĞİ
SİVİL DÜŞÜNCE PLATFORMU
MARMARA SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MARSİAD)
DİYANET-SEN
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ
ÖĞRETMEN-SEN
ANADOLU GAZETE RADYO ve TELEVİZYON YAYINCILARI BİRLİĞİ
İKTİSADİ GİRİŞİM ve İŞ AHLAKI DERNEĞİ (İGİAD)
SAFA EĞİTİM YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
EMİR SULTAN EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
FİLİSTİN DAYANIŞMA DERNEĞİ (FİDDER)
GAZİANTEP EĞİTİM VE HİZMET VAKFI
GENÇLERİ EVLENDİRME VE MEHİR VAKFI
GIDA İHTİYAÇ MADDELERİ DENETLEME SERTİFİKALANDIRMA VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ (GİMDES)
KONYA EĞİTİM VE DAYANIŞMA VAKFI
ŞANLIURFA HALİLİYE KÜLTÜR VE İLİM VAKFI
SAĞLIK ELEMANLARI VAKFI
RİBAT EĞİTİM VAKFI
SUFFA VAKFI
TÜRKİYE İMAM HATİPLİLER VAKFI (TİMAV)
HAYAT SAĞLIK ve SOSYAL HİZMETLER VAKFI
TÜM İLAHİYAT FAKÜLTELERİ YÜKSEK İSLAM MEZUNLARI DERNEĞİ (TİYEMDER)
TÜM HUKUÇULAR BİRLİĞİ DERNEĞİ
AHISKALILAR VAKFI
İSTANBUL EĞİTİM VE GENÇLİĞE HİZMET VAKFI ( ISEGEV )
DOĞU TÜRKİSTAN MAARİF VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
İNSAN EĞİTİMİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFI
İLİM YAYMA VAKFI
WONDER ULUSLARARASI ÖĞRENCİ AKTİVİTELERİNİ DESTEKLEME DERNEĞİ
EYÜP SULTAN İLİM KÜLTÜR VE HİZMET VAKFI
ABDÜLKADİR GEYLANİ EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI
HİKMET EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFI
ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ (ASDER)
HAYRAT VAKFI
RAİF CİLASUN EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
BİNGÖL KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI
ANKARA KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFI
İSTANBUL MALİ MÜŞAVİRLER ve MUHASEBECİLER DERNEĞİ
OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (OKUDER)
HAMİDİYE VAKFI
ÇUKUROVA İLİM VAKFI
İSRA ULUSLARARASI DAYANIŞMA VE YARDIM DERNEĞİ
BAYRAMPAŞA YEŞİL CAMİİ İLME HİZMET VAKFI
Kur_Sad
06-26-2008, 09:39 AM
Ben Ülkücü Hareket'ten başka hareket tanımam :D
Minare
06-26-2008, 09:44 AM
Merhabalar
Ortak akıl hareketi, diger adı ile Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu içeriginde sag ve sol diye zikrettigimiz bir çok kurum ve kurulusu barındıran yeni bir platformdur. Hiç bir siyasi anlayısı temsil etmiyor. Bu hareketi yürüten 300 den fazla kurum var. Para nerden geliyor diyenler, bu kurumları hafife alıyor ya da buna dikkat etmedi sanırım.
Amaçları, Turkiye Cumhuriyeti altında, tek bayrak ve tek millet olma yolunda, kürt, türk, çerkez, laz, alevi, sunni, hiç bir ayırt gözetmeksizin bütün halka sosyal ve eğitimsel alanda özgürlükleri verecek bir anlayısı ihya etmek.
İlk mitingleri Malatyada Olacak.
Selametle
Qarshi
06-26-2008, 09:48 AM
Listede gördüğüm kuruluşlar bildiğim kadarıyla Fazilet partisine yakınlar.kapatılmadan önce Refah partisine destek olanların şimdi AKP ile Fazilet arasında yelpazenin hangi tarafına yakın olduğunu bilemiyorum.Sonuçta AKP'nin kapatılmasına karşı bir eylem platformu gibi gözüküyor...
hsr_1979
06-26-2008, 09:57 AM
O halkalar neyi ifade ediyor? :lol:
Sarı kısım akp nin yeni güneş sembolü, ama önü iki daire ile tıkanmış, daireler ise yargı ve orduyu ifade ediyor.
İlk mitingleri Malatyada Olacak.
Biliyorum inşallah katılacağım!
Ortak akıl hareketi, diger adı ile Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu içeriginde sag ve sol diye zikrettigimiz bir çok kurum ve kurulusu barındıran yeni bir platformdur. Hiç bir siyasi anlayısı temsil etmiyor. Bu hareketi yürüten 300 den fazla kurum var. Para nerden geliyor diyenler, bu kurumları hafife alıyor ya da buna dikkat etmedi sanırım.
Amaçları, Turkiye Cumhuriyeti altında, tek bayrak ve tek millet olma yolunda, kürt, türk, çerkez, laz, alevi, sunni, hiç bir ayırt gözetmeksizin bütün halka sosyal ve eğitimsel alanda özgürlükleri verecek bir anlayısı ihya etmek.
Bana daha çok AKP'nin kapatılmasına karşın kurulan yeni bir oluşum gibi geliyor. Kişiler burada resmen tanıtımlarını yapıyorlar! Yarın AKP kapatılırsa Oğuz Üstadım'ın koyduğu dizelgedekiler milletvekili olarak çıkmasın karşımıza?
kurshad
06-26-2008, 10:01 AM
Merhabalar
Ortak akıl hareketi, diger adı ile Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu içeriginde sag ve sol diye zikrettigimiz bir çok kurum ve kurulusu barındıran yeni bir platformdur. Hiç bir siyasi anlayısı temsil etmiyor.
Dostum,
Yedik mi zannettin?? Apacik bir sekilde AKP'nin kapatilmasiyla dogacak boslugu kapatmak uzere; ozellikle Fazilet partiye destegiyle taninan sivil yoplum orgutlerinin destegiyle kurulacak bir hareket.
AKP'nin yeni formati olma istegini gozden mi kaciriyoruz sandin??
Hicbir siyasi anlayisi temsil etmiyormus!!!!
Yahu kardesim, delikanli olun , neyseniz, nasilsaniz acikca ortaya koyun, destekleyen desteklesin. Yoksa milleti sersem, alemi kor mu sanirsin???
Bu arada ek bir bilgi
Benim memleketin (Malatya) 800 bin nüfusu var, oy verenlerin arasında her 10 kişiden 7 si AKP ye oy vermişti! Kıvılcım için çok uygun bir yer...
hsr_1979
06-26-2008, 10:11 AM
Minare islamcı isen açıkça söyle ve ABD'nin RTE eli ile Siyonist düşmanı Necmettin Erbekan hocayı neden tasfiye ettiğini bir açıkla bana?
Nedense bu akp nin kapatılmasından dinsizi, Avrupacısı, Amerikancısı ve de islamcısı rahatsız...
Ben mi yanmlış düşünüyorum bu adamlar çok mu faydalı bu ülkeye ben mi at gözxlüğü takıyorum.
Minare islamcı isen açıkça söyle ve ABD'nin RTE eli ile Siyonist düşmanı Necmettin Erbekan hocayı neden tasfiye ettiğini bir açıkla bana?
Nedense bu akp nin kapatılmasından dinsizi, Avrupacısı, Amerikancısı ve de islamcısı rahatsız...
Ben mi yanmlış düşünüyorum bu adamlar çok mu faydalı bu ülkeye ben mi at gözxlüğü takıyorum.
Şurada AKP nin yeni oluşumunu deşifre ediyoruz, bir durun! :lol:
kurshad
06-26-2008, 10:16 AM
Dostum bizim gibilere artik "dinazor" deniyormus guzel yurdumda.
Ulkede apacik bir ekonomik bir kriz varken, Turkiye'nin dis politikasi mustemleke devletlerinin ki gibi yonetilirken, devletin tum kurumlarinda liyakati hice sayan muthis bir kadrolasma yasanirken; bizler bir avuc insanmisiz meger kendini kusatilmis hisseden..
Bizler dinazormusuz.. Varsin dinazor olalim, onlardan olmayalim da..
Kur_Sad
06-26-2008, 10:19 AM
Kurt kocayınca dinozor olurmuş :lol:
binbirincigece
06-26-2008, 10:38 AM
Ortak Akıl HareketiAllah ortak akıl fikir versin :mrgreen:
hsr_1979
06-26-2008, 10:57 AM
Dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu günlerde, Türkiye'nin de yeni bir bakışa ihtiyacı olduğu açıktır. Dünyaya ve bölgeye dair yaklaşımları, komşularıyla ilişkileri, kendi içinde artık kangren haline gelmeye yüz tutmuş yaralarıyla Türkiye, sadece uluslararası alanda güçlü bir aktör olmak ve yeni siyasetleri etkilemek bir yana, mevcut varlığını ve bütünlüğünü korumaktan bile mahrum kalabilir. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin temel sorunu, halka siyasi projelerin bir malzemesi olmaktan fazla değer vermeyen, demokrasiye, seçimle oluşan iktidarlara itibar etmeyen seçkinci anlayıştır. Bu anlayışın bürokrasi içinde ciddi bir gücü, darbelerle oluşturulan bir hukuk zemini bulunmaktadır.
Dinozorca: AKP ve DTP kapatılırsa başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz, kendinize dikkat edin.
Böyle sorunlu bir anlayış sorunlu bir hukuk zemini ile birleşince Türkiye'nin hem milli bütünlüğünü sarsılmaz bir şekilde gerçekleştirmek, hem ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, ileriye götürecek adımlar atmak zorlaşmaktadır.
Dinozorca: Ben ülkemin ekonomik gelişimi adı altında Devlete ait ne varsa peşkeş çekeceğim ve sosyal yapısını güçlendirmek için Kürtçe başta olmak üzere eğitim dili ilan edeceğim ama bürokrasi içindeki ciddi güç ve darbelerle oluşturulan hukuk sistemi Kısaca TÜRKLER izin vermiyor.
Türkiye, yaklaşık elli yıldır bir kısır döngü içinde siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik yapısını sabit bir hale getirememektedir. Yaşanan bütün sorunların ötesinde, ülkenin gerçek sorunu istikrarsızlıkların kaynağı olan bu zihniyet zeminidir. Acil meselemiz bu zihniyet zeminini değiştirmektir.
Dinozorca: Adnan Menderes’i kullanarak kurmaya çalıştığımız ılımlı İslâm adı altında Atatürk düşüncelerini devirip, Amerikan Mandasını hâlâ geçekleştiremedik bunu gerçekleştirmek için desteğinizi istiyoruz.
Tüm insanlar özgür, değer ve hak bakımından eşit olarak doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler. Birbirlerine karşı kardeşlik düşünceleriyle davranmalıdırlar. Herkes; ırkına, rengine, cinsiyetine, diline, dinine, siyasal ya da başka inançlarına bakılmaksızın eşit haklara sahiptir. İnsanlar ulusal ve toplumsal kökenleri, zenginlikleri, doğuştan getirdikleri farklılıkları ya da herhangi başka bir ayrım gözetilmeksizin tüm haklardan ve özgürlüklerden yararlanabilirler.
Dinozorca: Elbette yararlanırlar, aksi davranış nedir?
Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, artık temel özgürlükleri edinme ve kullanma noktasında endişe duymamalıdır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü; farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri; dini anlayışlar konusunda devletin bir taraf olarak müdahil olmaması ve insanların nasıl inanacağını, nasıl düşüneceğini, nasıl yaşayacağını belirleme hakkının devlette ve bürokratlarda bulunmadığının tartışmasız kabulü sağlanmalıdır. Böylece, Türkiye'de yaşayan herkesin kendisini anavatanında ve ülkenin gerçek sahibi, ev sahibi emniyeti içinde hissedebilmesi sağlanmalıdır.
Dinozorca: Pardon, Anayasada Kürtçede resmi dil olsun, Diyanet işleri başkanlığının kaldırılıp yerini tarikatlara bırakması dini anlayışlar hususunda şeyhin düşüncesinin geçerli olması ve Türkiye’nin mozaik olduğu kabul edilerek Federal devlete geçmesi, sonra güneydoğunun Kurulmakta olan Barzan Kürdistan’ına devredilmesi sağlanılmalıdır.
NE MOZOİĞİ ULAN MERMER,Alparslan Türkeş.
Özgürlüklerin zihniyet zemini olarak teminatı tam anlamıyla işleyen bir demokrasidir. Özgürlükler, demokrasiyle birlikte genişler. Demokratik işleyişin daraltıldığı zamanlarda en büyük zarar özgürlükler üzerinde görülür. Özgürlüklere sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmakla eş anlamlıdır.
Dinozorca: Bunları anlayan ordu el koyarsa sizde yanarsanız, öleceğinize sıtma olun.
Türkiye'nin gücü birlik ve beraberliğindedir. Ülkemizde çok güçlü tarihi ve sosyal temelleri bulunan birlik ve beraberliğin kısaca ülke bütünlüğünün korunması hürriyetlerin esas, kısıtlamaların istisna olduğu hukukun üstünlüğü temelinde gelişen ve ona dayanan yeni bir anayasadır.
Dinozorca: Zaten bizde kısıtlamayacağız Allah’ın emri, Kadınların el ve ayakların harici gözükmeyecek, evde oturacak, üzerine üç eş gelince ses çıkarmayacak, miras istemeyecek; erkekler içki içmeyecek, kumar oynamayacak….
Devlet, milletin belirlediği hukuku uygulayan, topluma hizmet eden bir kurumdur. Demokratik devletin resmi ideolojisi olamaz. İnsanlar belirli bir ideolojik kalıba sokulmaya çalışılmamalıdır. Devlet, hukuku kendi düşüncesi ve inancı doğrultusunda kullanmamalıdır. Devlet, düşünceler karşısında eşit mesafede ve tarafsız olmalıdır. Yeni bir Anayasa bu ilkeler üzerine inşa edilmelidir.
Dinozorca: Ben Yüzde elli ile geldim arkadaş kılıma zarar veremezsiniz, Kemalizm de neymiş.
Özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı da gerçek bir hukuk devletidir. Yeni demokratik bir anayasa hem hukuk devletinin gerçekleştirilmesinde, hem de özgürlüklerin ve demokratik işleyişin güçlendirilmesinde en önemli ve acil bir adımdır. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, özgürlüklerin genişletilmesi ile, özgürlük demokrasi ile, demokrasi ise yeni bir anayasa ile sağlanabilir.
Dinozorca: Kısaca bu anayasa elimizi kolumuzu bağlıyor, yardımcı olun.
Bu hareket hakkında bir fikrim yok henüz. Fakat sormak istiyorum: 82 Anayasası'ndan ve dolaylı olafrak 80 darbesinden memnun arkadaşlar mı var burada?
hsr_1979
06-26-2008, 11:29 AM
Bu hareket hakkında bir fikrim yok henüz. Fakat sormak istiyorum: 82 Anayasası'ndan ve dolaylı olafrak 80 darbesinden memnun arkadaşlar mı var burada?
Atatürkçüğün anayasadan çıkartılmasını istermsiniz?
Koşudan geliyorum amcalar sokaklarda bangı bangır "haydi anadolu" çalıyorlar...Neci olduklar açıkca belli :D
binbirincigece
06-26-2008, 11:41 AM
Atatürkçüğün anayasadan çıkartılmasını istermsiniz?Bu, 82 Anayasasında var olan tek şey Atatürkçülük mü demek? 82 anayasasının sakat birçok yönü olduğu kesin. Ancak onu eleştirmek ve darbeyi hoş görmemek; Atatürkçülük karşıtlığı demek değildir. Zira böyle düşünürsen Atatürke darbeci demiş olursun bir anlamda.
binbirincigece
06-26-2008, 11:44 AM
Koşudan geliyorum amcalar sokaklarda bangı bangır "haydi anadolu" çalıyorlar...Neci olduklar açıkca belli :DUğur Işılak'ın sevdiğim şarkıları vardır. Muamma, Feda Ettim, Damla Damla gibi...İlle de onlara yakıştıracaksan "Herşey Türkiye İçin" şarkısı çalıyorlardı diyebilirdin. :mrgreen:
hsr_1979
06-26-2008, 11:49 AM
Bu, 82 Anayasasında var olan tek şey Atatürkçülük mü demek? 82 anayasasının sakat birçok yönü olduğu kesin. Ancak onu eleştirmek ve darbeyi hoş görmemek; Atatürkçülük karşıtlığı demek değildir. Zira böyle düşünürsen Atatürke darbeci demiş olursun bir anlamda.
1982 Anayasası dörtdörtlüktür demedim. Ancak, şu an emellerine gerçekleştirmekte tek engel olan ilk üç madde ve devrim yasaları onu demek istedim.
binbirincigece
06-26-2008, 11:58 AM
1982 Anayasası dörtdörtlüktür demedim. Ancak, şu an emellerine gerçekleştirmekte tek engel olan ilk üç madde ve devrim yasaları onu demek istedim.Anladım zaten, sadece Türkü yanlış anlamış olma ihtimaline karşı bunları yazdım. Saygılar.
Şehbir
06-26-2008, 12:07 PM
BEN ÇOK MEMNUNUM.
SİZ DAHA 1,5 YAŞINDA İKEN KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYORDU ÜLKEDE.
İNSANLAR AKŞAM SAAT SEKİZ DOKUZ DEDİ Mİ EVLERİNE KAPANIYORLARDI.
CADDELER, SOKAKLAR, MAHALLELER BÖLÜNMÜŞTÜ. ORTAOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER DERSLERE GİRMİYOR / GİREMİYORLARDI.
YOLDA YÜRÜRKEN KİM VURDUYA GİTMENİZ AN MESELESİ İDİ.
DAHA UZUN AMA POLEMİK YARATMASIN DİYE YAZMIYORUM.
DARBE İYİ MİDİR ?
DEĞİLDİR.
BAŞKA ÇARESİ YOKSA; YAPILMIŞSA VE DE KAN DURMUŞ SA, NEYİNİ TARTIŞALIM ?
DUA EDELİM BUNDAN SONRA OLMASIN.
12 EYLÜL 1980 İÇİN MİLYON KERE SORSANIZ EVET DERİM.
mustafa06
06-26-2008, 01:09 PM
hsr1979,
ABD'nin RTE eli ile Siyonist düşmanı Necmettin Erbekan hocayı neden tasfiye ettiğini bir açıkla bana?
Siyonist dushmanı Erbakan 1995 yılında az farkla kaybedip ikinci parti olarak meclise girdiginde tasfiye kararı verilmiş, senaryo uygılanmış ve 28 shubat 1997 de balans ayarı yapılarak işi bitirilmişti. Aekasında abd var ise, ABD bu ayarı kimleri kullanarak yaptı?
Ben hatırlayamadım.
nogayhan
06-26-2008, 01:52 PM
hsr1979,
Siyonist dushmanı Erbakan 1995 yılında az farkla kaybedip ikinci parti olarak meclise girdiginde tasfiye kararı verilmiş, senaryo uygılanmış ve 28 shubat 1997 de balans ayarı yapılarak işi bitirilmişti. Aekasında abd var ise, ABD bu ayarı kimleri kullanarak yaptı?
Ben hatırlayamadım.
S.A
Bati calisma gurubu eliyle yaptirmisti,benim bildigim ayni zamandada milletin 50 milyarini tokatlamislardi.
Sayin Mustafa06 ,bazilari bunu anlamiyorya ona sasarim.
mustafa06
06-26-2008, 02:44 PM
S.A
Bati calisma gurubu eliyle yaptirmisti,benim bildigim ayni zamandada milletin 50 milyarini tokatlamislardi.
Sayin Mustafa06 ,bazilari bunu anlamiyorya ona sasarim.
Batı chalıshma gurubu, yani bashında üst düzey askerler vardı.
Bu halk onlara guvenmeyecekte kime guvenecekti?
Peki bu askerler erbakanı yok etmek amacı ile kamuoyunu yanlarına almak için kullandıkları sloganı hatırlayamadım?
hsr_1979
06-26-2008, 02:57 PM
Erbakan hocanın başbakanlıkta, tarikat mensularına iftar yemeği vermesi ile dindar-laik çatışması çıkarılmış ve sincan da tanklar yürümüştü....
.. aydınlık için bir dakika karanlık diye bir slogan olması lazım.
mustafa06
06-26-2008, 03:21 PM
Erbakan hocanın başbakanlıkta, tarikat mensularına iftar yemeği vermesi ile dindar-laik çatışması çıkarılmış ve sincan da tanklar yürümüştü....
Evet, aydınlık için bir dakika karanlık, ne kadar da etkiliydi. hemen herkes katılmıshtı. ama farkında iseniz bu slogan kamuoyunu olushturma da bir ayrıntı idi. asıl amach olushturulan kamuoyunun destegi ile nihai hedefe ulashmaktı. Hedef iktidara oynamaya bashlayarak fazla ileri giden bu partiyi yok etmekti.
Sizinde soylediginiz gibi erbakanın bashbakanlıkta verdigi yemek, tam da zamanında verimişti. bu fırsat kachmamalı idi. her zaman para eden laiklik tartıshmaları bir anda gundemin birinci maddesi oluverdi. hatırlarsanız, aynı sıralarda fadime shahin, ali kalkancı, muslum gunduz hergun ekranlarda yer bulmaya bashladılar. kamu oyunun destegini canlı tutmak için işte o aydınlık için bir dakika karanlıklar duzenlendi. tanklar yurudu, BALANS AYARLARI yapıldı. balans ayarını kimin arzusu ile kimler yapmıştı. (yukarıya bir bakayım) ABD nin arzusu ile batı chalıshma gurubu yani askerler, siyonizmin dushmanı erbakanı iktidardan uzaklashtırmak daha sonrada kapattırarak yok etmek için yapmışlar.
Halka ne adına yaptıklarını soylemişler; Ataturk ilkelerine baglılık, Laiklik elden gidiyor demişler
Gercek neden ne imiş:abd nin arzusu ile anti siyonist erbakanı yok etmek.
Tam hatırlayamadım ama biz aynı filmi küçük değişiklikler ile farklı versiyonunu 1997 den once de gorduk gibi geliyor.
Kur_Sad
06-26-2008, 04:21 PM
Muhasebe
Kaç yıl oldu ‘Oniki Eylül’ oldu olalı,
İdareyi bu beyler ele aldı alalı,
Senelerdir dinledik tantanayı mavalı
Ben ‘Oniki Eylül’üm nesini seveceğim
Sevmediğim gibi de devamlı söveceğim.
Seven sevsin arkadaş sevene de karışmam,
Alkışlayan alkışlar övene de karışmam,
Önce sevip sonra diz dövene de karışmam
Sahi niçin gelmişti Oniki Eylül niçin?
Cümle alem bilir ki anarşi terör için
Hepsi yine tastamam buyurun burdan için
Dün Ülkücü vuranlar bugün asker vuruyor,
Hemi de tek tek cemse cemse kırıyor,
Gün geçtikçe anarşi daha da kuduruyor.
Soruyorum’ Oniki Eylül’ neye yaradı?
Herifler İstanbul’da karakolu taradı,
Ülkücüyü ezmekmiş bu beylerin muradı
Güneydoğu kan gölü kan ağlıyor taş toprak,
Köyler yasa bürünmüş ırganmıyor dal, yaprak
Ülkücü de yok şimdi bundan sonra sen gör bak
Ülkücü yok dediysem varım ama sessizim
Ocağımı yıktılar yuvasızım ıssızım,
Bunlar ile helaya gidersem namussuzum
İki de bir denen şu: ‘Eşkıya kazınacak’
‘Komünist’ de demezler dürzilere bak bak bak!
Çünkü öyle deseler itibar sarsılacak
Silahlar dağıtıldı tutuşunca etekler,
Komünist gelir diye bundan sonra kim bekler
Anlasın Ülkücünün kıymetini köpekler
Ne değişti hemşerim? Anarşi var örgüt var,
Süleyman yok da şimdi beslemesi Turgut var
‘Yeğen Yahya’ yerine ağbeyimiz Korkut var
Köşkün eski sahibi kimdi? Fahri Korutürk
Şimdiki Türk de değil yarı Hırvat yarı Türk
Gelen çoban oluyor ne de olsa sürü Türk
Türk-İslam diyenleri zulümle yıldırdılar,
Milliyetçi Hareket komayıp kaldırdılar,
Bir irtica tutturup İslam’a saldırdılar
Benim bacım türbanla mektebine gidemez,
Onlarınki çırçıplak hiç kimse bir şey demez
Bizde mümin Rum kadar hür ibadet edemez
Neyimiş de Türkiye hızla gelişmiş hızla,
Gelişmede ölçü ne? Ölçü ‘Çikita’ muzla
O zaman Uganda’da gelişme bizden fazla
Dünya zaten devamlı gelişme halindedir
Bizdeki gelişmenin sürati hızı nedir?
Adımız hala yine geri kalmış ülkedir
Kandırdılar hemşerim kandırdılar vatanı,
Yeyip içip ceplere indirdiler vatanı,
Kel Ali’nin bağına döndürdüler vatanı
İstatistik rapor bu şimdi bakın şu işe,
Seksende otuzbinmiş vesikalı fahişe
Bu gün tam çeyrek milyon hep dolmuş kıyı köşe
Vesikalı bu ise peki ya vesikasızı,
Onlar hızlı sostyete dersem asarlar bizi
Kimi bakan dostudur kimi başbakan kızı
Allah zeval vermesin vatana ve devlete,
Benim sözüm Oniki Eylül denen illete
Yapanları şikayet ediyorum millete
Acım millet için dir millet bilir acımı,
Terk eyledim yurdumu, gardaşımı, bacımı
Ben ölürsem oğluma miras koydum öcümü
Biliyorum ben bunlar, bunlar tuzak kuracak,
Bunlar Ozan Arif’i ya asıp ya vuracak
Asarlarsa asanlar son sözümü soracak
Ben ‘Oniki Eylül’üm nesini sevececeğim
Sevmediğim gibi deipte de söveceğim.
Ozan Arif
12 Eylül şakşakçılarına....
83 anayasasını bahane edip devlete sövenlere diyecek sözüm bile yok!
Şehbir
06-26-2008, 04:46 PM
BİR KONUNUN TARAFI OLURSUN ANLARIM.
FİKRİNİ BEĞENİRİM, BEĞENMEM AMA HAKARETAMİZ KONUŞMAM.
BİRŞEY SORARSAN; ANLATIRIM DİLİM DÖNDÜĞÜNCE.
20 YAŞINDA DELİKANLI, BÜYÜĞÜNE SAYGISI YOK, DEVLETİNE HİÇ YOK.
ÜSLUP ÇOK ÇİRKİN, YAKLAŞIMI DA.
NESİNİ DÜZELTECEKSİN.
KÖR CEHALET ÇİRKEFLEŞTİRİR İNSANLARI,
SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR.
HER LAFA VERİLECEK BİR CEVABIM VAR,
LAKİN BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE,
BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE.
HZ. MEVLANA
Kur_Sad
06-26-2008, 05:01 PM
Tamam ben 20 yaşındayım ben bir yanlış yaptım diyelim "şakşakçı" kelimesini kullandım...
Siz de 46 yaşındasınız...
Karşılığınız: "çirkef" "adam değil"
Asaletiniz, büyüklüğünüz buradan belli...
Bilge_Kagan
06-26-2008, 05:09 PM
Meseleyi kisisellestirmeden, mumkun mertebe...
Şehbir
06-26-2008, 05:16 PM
Tamam ben 20 yaşındayım ben bir yanlış yaptım diyelim "şakşakçı" kelimesini kullandım...
Siz de 46 yaşındasınız...
Karşılığınız: "çirkef" "adam değil"
Asaletiniz, büyüklüğünüz buradan belli...
BENİM DİREKT SİZE BÖYLE HİTAP ETTİĞİMİ DE NERDEN ÇIKARDINIZ ?
TEESSÜF EDERİM. BEN SİZE ASLA BÖYLE KELİMELER KULLANMADIM.
SİZ BİR ŞİİR ALINTI YAPMIŞSINIZ, BENDE HZ. MEVLANA'DAN BİR ALINTI YAPTIM.
La bi birbirinize girmeyin ! :lol: Ayrılın lo! Allahalla....
Evet arkadaşlar konumuza dönelim! Bu amcalar burada seçim kampanyası yaparmış gibi tanıtımlarını yapıyorlar (abartmıyorum), nereden geliyor bu paranın kaynağı? Hadi seçim çağında hazineden alıyorlar şimdi kimden alıyorlar? Gelin bunu tartışalım! Darbe nereden çıktı yav?
(Diğer konuda bir "eşcinsel" demiştim 3 sayfa eşcinsel tartışılmıştı! Bu nece bir ortam? :lol: "Kırmızı başlıklı kız" falan desem
"Onun başlığı kırmızı değildi, yeşildi"
"Yeşil mi? Şeriatçı mısın sen Atatürk düşmanı mısın?"
durumuna gelir diye korkuyorum :lol:
Kur_Sad
06-26-2008, 05:37 PM
BENİM DİREKT SİZE BÖYLE HİTAP ETTİĞİMİ DE NERDEN ÇIKARDINIZ ?
TEESSÜF EDERİM. BEN SİZE ASLA BÖYLE KELİMELER KULLANMADIM.
SİZ BİR ŞİİR ALINTI YAPMIŞSINIZ, BENDE HZ. MEVLANA'DAN BİR ALINTI YAPTIM.
Ben de size direk "şakşakçı" demedim zaten ortaya attım siz üstünüze alındınız. Oysa siz direk bana cevap verirken bu şiiri alıntıladınız...
herneyse...
Şehbir
06-26-2008, 08:44 PM
Ben de size direk "şakşakçı" demedim zaten ortaya attım siz üstünüze alındınız. Oysa siz direk bana cevap verirken bu şiiri alıntıladınız...
herneyse...
KONUYU LASTİK GİBİ UZATMAYACAĞIM.
BİR HADDİMİ AŞTIM DEMENİZ KAFİ.
BEN ŞİİRİ FALAN ALINTILAMADIM, SİZ YAPTINIZ.(ŞİİRİ SİZ YAZDINIZ (ALINTILADINIZ) FORUMA.)
BEN SİZE 2. MESAJINIZ ÜZERİNE CEVAP VERDİM.
BİRDE SORU ..
DAHA 1,5 YAŞINDA İKEN SİZ, NEDEN BUNLARA BİR ÇARE DÜŞÜNEMEDİNİZ ?
YAŞANMADAN OLMUYOR...
ATMAK, SALLAMAK KOLAY..
MADEM BU BU KADAR YÜREĞİ SAĞLAM BİR DELİKANLISINIZ.
BUYURUN MEYDAN SİZİN, AVAZINIZ ÇIKTIĞI KADAR BAĞIRIN...
YETİYORSA YÜREĞİNİZ ??
SİZİN BUNU YAPTIĞINIZ GÜN BENİM SİZE BİR BORCUM OLUR..
RİCA EDİYORUM TEKRAR SALLAYINIZ !!!
"Prince of Persia" ilk göz ağrım...Çoğumuzun olduğu gibi...Az mı kılınç oynattık Faşist Cabbarlara karşı?..
Sonra "Lotus"...Nefes kesen yarışlar...
Bir gün "FIFA 98:RTWC" ile tanıştım ki hayatıma yaptığı etki büyüktür o günün. Dünyadaki tüm milli takımlar mevcuttu ve eleme gruplarından başlayarak tüm aşamalarını oynayabiliyordunuz Dünya Kupasının. Milli takıma oyuncu çağırabiliyordunuz. Salon maçı yapabiliyordunuz. Mouse ile de oynayabilirdiniz ki tek bilgisayarda iki kişi oynamanın zevkini yaşayabildiğiniz tek FIFA türüdür...
Ardından "NFS III Hot Pursuit" geldi. Grafikleri büyülüyordu beni. Her arabayı her yolda denemişimdir muhakkak! El Nino'yu sürmek ayrı bir zevkti...
Sonra "FIFA 99"la tanıştım. En başarılı FIFA'lardan biriydi. Orta sahadan az gol atmadık...
NFS 4'e hiç sahip olamadım. 10 yıldır arıyorum bulamıyorum. Hala içimde bir ukdedir. Bir kez Maltepe Pazarı'ndan almıştım, içinden film çıktı. Bir gün mutlaka bulacağım bu oyunu!
NFS I ve II'yi de oynadım, tadını aldım...
"FIFA 2000" en çok zaman harcadığım oyunlardan biridir. Türkiye Ligi'ndeki tüm takımların kadrolarını ve formalarını güncelleyip oynardım. Çok zaman alan ve lüzumsuz bir işti...
FIFA 96, 97, 2001, 02 ve ilk sürüm olan "FIFA"yı da oynadım.Tadını aldım. Ve FIFA'dan tiskindim. 02'den sonrakilere sadece nasılmış diye bakmak için birkaç maç yapmışımdır...
Ve Age of Empires! Hayatımın oyunu! Hala oynuyorum fırsat buldukça...
Age of Kings zamanında create map seçeneğinden değişik haritalar çizer oynardım. Mesela anadolu haritası çizip "Beylikler Dönemi" senaryosu oynamak en büyük zevkimdi...
Bu oyun üzerine ayrı bir başlık açmak doğru olur aslında...
AoE 3'ü hala hiç oynayamadım...
Sonra...
Test Drive!
Test Drive 5'te Pitbull'u sürmediyseniz şanssızsınız gerçekten...
Test Drive-Off Road 3 vardı bir de. o da çok zevkli bir oyun idi...
Test Drive 6'da oynayacak başka oyununuz yoksa güzel bir oyun ama çabuk bitiyor. Bütün arabalara sahip olmam 3 gün sürmedi...
Bir de GTA Efsanesi var. Ben daha bu prince, mario dönemlerinde böyle bir oyunun hayalini kurardım. nerden bileyim gerçek olacağını. GTA 3, Vice City ve san Andreas'ı bitirdim. Yenisini oynayamadım henüz...
Tomb Raider'a da az vakit harcamadık...(tom birader derler bizim orda ne alakaysa!)
Half-Life CS her Türk gencinin başına gelen bir hadise zaten. CS favori haritalarım DustWorld ve Pool Day...4.6&1.3 ve 4.3 de favori silahlarım...
Strateji oyunlarından Rise of Nation'ı bitirdim artı olarak...
Ha bi de Call of Duty 2 ve 4'ü bitirdim...Multisi de çok zevkli oluyor...
asıl konumuz TW'a gelirsek...
Ben bu oyunu internet kafede oynardım.O zamanlar pc yoktu. Baktım iflas edeceğiz zor da olsa vazgeçtim. Geçen yaz 6 cd lik olan hangisiyse Medieval dı galiba onu aldım ama pc çalıştırmadı...Bir yolunu bulup muhakkak kendimi bu oyuna adayacağım!
Bir de geçen ay SidMeier's Pirates'e takmıştım. Sınav yaklaştığı için arkadaşlar oyunu sildiler. Buldum tekrar yükledim bir gecede 150 bin altın yaptım. Ertesi gün yine oyunu sildiler cd ti kırdılar. Baktım olmuyor bu oyunu da yaza bıraktım. Tekrar bulunca cd sini tekrar yumulacağım...
Aklımda kalanlar bunlar başka gelirse yine yazarım...
AMA BENCE SİZ BURDAN DEVAM EDİN... BENDE SİZE BUNLARI DAHA RAHAT OYNAYABİLMENİZ İÇİN PROGRAM ARAŞTIRMAYA DEVAM EDEYİM...
KAPİŞ ????_??????
Malkoc
06-27-2008, 01:06 AM
heryerden bir hareket çıkıyor.
Cuma namazından çıktım yeni elime hemen ortak akılın manifestosunu sıkıştırdılar! Tüm camilerde dağıtıyorlar! Ualn siz bu parayı nereden buldunuz? Cumartesi bizim burada mitingleri var inşallah orada olacağım durun bakalım bir şeyler tasarlıyorum, o mitingi başlarına yıkmak gerek!
Minare
06-27-2008, 06:35 AM
Dostum,
Yedik mi zannettin?? Apacik bir sekilde AKP'nin kapatilmasiyla dogacak boslugu kapatmak uzere; ozellikle Fazilet partiye destegiyle taninan sivil yoplum orgutlerinin destegiyle kurulacak bir hareket.
AKP'nin yeni formati olma istegini gozden mi kaciriyoruz sandin??
Hicbir siyasi anlayisi temsil etmiyormus!!!!
Yahu kardesim, delikanli olun , neyseniz, nasilsaniz acikca ortaya koyun, destekleyen desteklesin. Yoksa milleti sersem, alemi kor mu sanirsin???
Sevgili kardeşim neden yedik mi gibisinden bir laf ettin anlamadım. Sizi kandırmak maksadı ile buraya bir şeyler yazmanın kime ne tür zevk verecegini ya da faydasının dokunacagını da bilmiyorum. Siz mesela forumlarda insanlara yanlış bilgi vermekten zevk alır mısınız ? Yada verdiginiz dogru bilgiler karşısında size "dostum yedik mi zannettin" diye bir laf eden oldu mu ?
Bu oluşumun AKP den doğacak boslugu kapatacak oluşum olması için öncelikle siyasi olması lazım. Ama destek veren kurum ve derneklerin tamamı STK ( Sivil Toplum Kurulusu ), içinde ne bir belediye baskanı, ne de bir parti temsilcisi yok. Tamamen toplumun farklı kesimlerini temsil eden aydınlardan ve akademisyenlerden olusmakta.
Sizin derdiniz nedir dostlarım ? Turkiyede kardeş kardeşe yaşanılacak, özgürlüklere set konulacak her türlü engeli yıkacak bir düzene destek vereceginize biz bunu yedik mi sandın gibisinden laflar, yada başlarına yıkacagım gibisinden cevaplarla konuyu ele alıyorsunuz.
Ülkenin sahipleri Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları degil midir ? O halde vatandasın milli iradesini yine vatandasın başına mı yıkacaksınız ? Kim bu demokrasi platformu hakkında tarafsız düşünüyor ki ? Biri diyor ki akp digeri diyor ki fazilet oluşumu. Ben söylüyorum ahiler, bu ne akp ne de fazilet oluşumu, velakin destek veren kuruluslardan bir tane akp yada fazilet kurumu yoktur ve olamaz da. Cunki Sivil Toplum Ahlakı bunu iktiza ediyor.
Ben sizin yerinizde olsam önyargıları bir tarafa bırakır, düşüncede dünyayı yıkacak bile olsanız dünyanın kıyamete kadar dönecegini unutmayarak ve her zaman hatırlamaya çalısarak hareket ederdim.
Bu oluşum bizim oluşumumuz, Sivil oluşum. Destek vereceğinize henüz hiçbir şey bilmeden önyargılı davranıp bir kalemde emekleri siliyorsunuz. Zararı size gelecektir elbet ve Allah hesabını yine sorumluluk almayanlara soracak.
Allaha emanet olun
Qarshi
06-27-2008, 06:48 AM
Ben söylüyorum ahiler, bu ne akp ne de fazilet oluşumu, velakin destek veren kuruluslardan bir tane akp yada fazilet kurumu yoktur ve olamaz da. Cunki Sivil Toplum Ahlakı bunu iktiza ediyor.
Eminmisin ?
Orda destek veren kuruluşların enaz üçte birinin Erbakan'ın Refah,Fazilet kanatlarına destek veren oluşumlar olduğunu ben biliyorum.kalanlarıda onların türevleri diye düşünüyorum...
Öte taraftan bu kanadın Demokrasi,İnsan hakları ve Özgürlükler gibi söylemlerinide samimi bulmuyorum.Bugün iktidarda olanların İnsan haklarına sempati ile bakarken yarın tüm yetkilerin elinde olduğu gün İran örneğinde olduğu gibi eli sopalıları caddelerde dolaştıracağı gün gibi aşikardır...
Söylemler hakkaten güzelde geçmişe,sicile,yaşananlara bakılınca na samimi geliyor...
Kur_Sad
06-27-2008, 07:09 AM
KAPİŞ ????_??????
Demek ki yaşla olmuyormuş bazı şeyler...
Hadi selametle...
Şehbir
06-27-2008, 07:11 AM
Bu oluşum bizim oluşumumuz, Sivil oluşum. Destek vereceğinize henüz hiçbir şey bilmeden önyargılı davranıp bir kalemde emekleri siliyorsunuz. Zararı size gelecektir elbet ve Allah hesabını yine sorumluluk almayanlara soracak.
KANLI MI OLACAK, KANSIZ MI ?
hsr_1979
06-27-2008, 07:19 AM
Sn Minare Aşağıdaki metinde siyah renkli yazılarş Ortak akıl platformunun maniostosu mavilerde benim gibi düşünenlerin cevaplarıdır.
Dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu günlerde, Türkiye'nin de yeni bir bakışa ihtiyacı olduğu açıktır. Dünyaya ve bölgeye dair yaklaşımları, komşularıyla ilişkileri, kendi içinde artık kangren haline gelmeye yüz tutmuş yaralarıyla Türkiye, sadece uluslararası alanda güçlü bir aktör olmak ve yeni siyasetleri etkilemek bir yana, mevcut varlığını ve bütünlüğünü korumaktan bile mahrum kalabilir. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin temel sorunu, halka siyasi projelerin bir malzemesi olmaktan fazla değer vermeyen, demokrasiye, seçimle oluşan iktidarlara itibar etmeyen seçkinci anlayıştır. Bu anlayışın bürokrasi içinde ciddi bir gücü, darbelerle oluşturulan bir hukuk zemini bulunmaktadır.
Dinozorca: AKP ve DTP kapatılırsa başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz, kendinize dikkat edin.
Böyle sorunlu bir anlayış sorunlu bir hukuk zemini ile birleşince Türkiye'nin hem milli bütünlüğünü sarsılmaz bir şekilde gerçekleştirmek, hem ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, ileriye götürecek adımlar atmak zorlaşmaktadır.
Dinozorca: Ben ülkemin ekonomik gelişimi adı altında Devlete ait ne varsa peşkeş çekeceğim ve sosyal yapısını güçlendirmek için Kürtçe başta olmak üzere eğitim dili ilan edeceğim ama bürokrasi içindeki ciddi güç ve darbelerle oluşturulan hukuk sistemi Kısaca TÜRKLER izin vermiyor.
Türkiye, yaklaşık elli yıldır bir kısır döngü içinde siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik yapısını sabit bir hale getirememektedir. Yaşanan bütün sorunların ötesinde, ülkenin gerçek sorunu istikrarsızlıkların kaynağı olan bu zihniyet zeminidir. Acil meselemiz bu zihniyet zeminini değiştirmektir.
Dinozorca: Adnan Menderes’i kullanarak kurmaya çalıştığımız ılımlı İslâm adı altında Atatürk düşüncelerini devirip, Amerikan Mandasını hâlâ geçekleştiremedik bunu gerçekleştirmek için desteğinizi istiyoruz.
Tüm insanlar özgür, değer ve hak bakımından eşit olarak doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler. Birbirlerine karşı kardeşlik düşünceleriyle davranmalıdırlar. Herkes; ırkına, rengine, cinsiyetine, diline, dinine, siyasal ya da başka inançlarına bakılmaksızın eşit haklara sahiptir. İnsanlar ulusal ve toplumsal kökenleri, zenginlikleri, doğuştan getirdikleri farklılıkları ya da herhangi başka bir ayrım gözetilmeksizin tüm haklardan ve özgürlüklerden yararlanabilirler.
Dinozorca: Elbette yararlanırlar, aksi davranış nedir?
Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, artık temel özgürlükleri edinme ve kullanma noktasında endişe duymamalıdır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü; farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri; dini anlayışlar konusunda devletin bir taraf olarak müdahil olmaması ve insanların nasıl inanacağını, nasıl düşüneceğini, nasıl yaşayacağını belirleme hakkının devlette ve bürokratlarda bulunmadığının tartışmasız kabulü sağlanmalıdır. Böylece, Türkiye'de yaşayan herkesin kendisini anavatanında ve ülkenin gerçek sahibi, ev sahibi emniyeti içinde hissedebilmesi sağlanmalıdır.
Dinozorca: Pardon, Anayasada Kürtçede resmi dil olsun, Diyanet işleri başkanlığının kaldırılıp yerini tarikatlara bırakması dini anlayışlar hususunda şeyhin düşüncesinin geçerli olması ve Türkiye’nin mozaik olduğu kabul edilerek Federal devlete geçmesi, sonra güneydoğunun Kurulmakta olan Barzan Kürdistan’ına devredilmesi sağlanılmalıdır.
NE MOZOİĞİ ULAN MERMER,Alparslan Türkeş.
Özgürlüklerin zihniyet zemini olarak teminatı tam anlamıyla işleyen bir demokrasidir. Özgürlükler, demokrasiyle birlikte genişler. Demokratik işleyişin daraltıldığı zamanlarda en büyük zarar özgürlükler üzerinde görülür. Özgürlüklere sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmakla eş anlamlıdır.
Dinozorca: Bunları anlayan ordu el koyarsa sizde yanarsanız, öleceğinize sıtma olun.
Türkiye'nin gücü birlik ve beraberliğindedir. Ülkemizde çok güçlü tarihi ve sosyal temelleri bulunan birlik ve beraberliğin kısaca ülke bütünlüğünün korunması hürriyetlerin esas, kısıtlamaların istisna olduğu hukukun üstünlüğü temelinde gelişen ve ona dayanan yeni bir anayasadır.
Dinozorca: Zaten bizde kısıtlamayacağız Allah’ın emri, Kadınların el ve ayakların harici gözükmeyecek, evde oturacak, üzerine üç eş gelince ses çıkarmayacak, miras istemeyecek; erkekler içki içmeyecek, kumar oynamayacak….
Devlet, milletin belirlediği hukuku uygulayan, topluma hizmet eden bir kurumdur. Demokratik devletin resmi ideolojisi olamaz. İnsanlar belirli bir ideolojik kalıba sokulmaya çalışılmamalıdır. Devlet, hukuku kendi düşüncesi ve inancı doğrultusunda kullanmamalıdır. Devlet, düşünceler karşısında eşit mesafede ve tarafsız olmalıdır. Yeni bir Anayasa bu ilkeler üzerine inşa edilmelidir.
Dinozorca: Ben Yüzde elli ile geldim arkadaş kılıma zarar veremezsiniz, Kemalizm de neymiş.
Özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı da gerçek bir hukuk devletidir. Yeni demokratik bir anayasa hem hukuk devletinin gerçekleştirilmesinde, hem de özgürlüklerin ve demokratik işleyişin güçlendirilmesinde en önemli ve acil bir adımdır. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, özgürlüklerin genişletilmesi ile, özgürlük demokrasi ile, demokrasi ise yeni bir anayasa ile sağlanabilir.
Dinozorca: Kısaca bu anayasa elimizi kolumuzu bağlıyor, yardımcı olun.
hsr_1979
06-27-2008, 07:29 AM
Ayrıca, Elehamdürüllah müslümanız ve de Türküz. Ancak; Bizim müslümanlığımızda kılavuz olarak, Kavimcilik yoktur deyip "Özgür bir kürdistan tohumu ekiyorum" diyen Şeyh Sait öğrencisi Fettulah değil Hz. Muhammed, Risale değil Kuran-ı Kerim vardır.
İHH İNSANİ YARDIM VAKFI: KÜRTLERİ İSLAMDAN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR
‘Güneydoğu’da insanımızı yabancılaştırdılar.’ Diyen İHH Başkanı Yıldırım şöyle bir örnek verdi. ‘Bakın bir Arap yazar yazısında ‘Kürtler bir mızrağın ucundaki nokta gibidir’ diyor. Biz bu millete sahip çıkmazsak bunlardan İslam’ı alırsak geriye ne kalır. Geçmiş zamana baktığınızda aralarından birçok âlim çıkmıştır. Bediüzzaman Said Nursi’de bu âlimlerden birsidir. İslam olmazsa mafya mı istersiniz. Cani mi istersiniz. Hepsi olur. Söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Bu insanları yabancılaştırmak ve ötekileştirmek yerine kendimize çekmeliyiz. Ve bu yüzdendir ki Kürtler tarihinde ilk kez bu kadar fazla İslam’dan uzaklaştırılmamışlardır. Doğu’da çalışmalara devam edilmelidir. Bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Kimse Yok Mu Derneği’nin de Doğu’da yaptığı çalışmalar çok güzel ve çok anlamlı’
mazlum-der;
Mazlum-Der, Yargıtay için suç duyurusu yaptı
Mazlum-Der, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı bildiriyle ilgili olarak, Yargıtay Başkanlar Kurulu üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar'ın yaptığı suç duyusurunda, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun açıklamasının, 2797 sayılı Yargıtay Kanunu'na aykırılık teşkil ettiği kaydedildi.
Kocaeli Mazlum-Der: Atatürk'ü sevmemek suç mu?
İfade özgürlüğü temel bir insan hakkı olup, ideolojilere kurban edilemez. Tarihsel bir kişilik olan Atatürk hakkında ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı açık olan bir beyan nedeniyle kişilerin suçlanması insan haklarına aykırıdır.
10–6–2008 tarihinde Kanal 1'deki programda Fatih Altaylı'nın "Atatürk'ü seviyor musun?" şeklindeki sorusuna Nuray Bezirgan "Atatürk'ü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum" yanıtını vermişti.
İstanbul Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fatih Altay'lının sunduğu Teke Tek programında "Humeyni'yi seviyorum, Mustafa Kemal'i sevmiyorum" dediği iddia edilen Nuray Bezirgan ve Kevser Çakır hakkında soruşturma başlattığı belirtilmiştir.
Nuray Canan Bezirgan hakaret içermeyen bir ifade ile sevmeme hakkı var ise Atatürk'ü sevmediğini beyan etmiştir. Yargı darbelerinin yaşandığı ve bunun çekinmeden savunusunun yapıldığı bir ülke'de maalesef kişilerin sevmeme hakkı da yoktur.
İnsan hakları kavramı insan onuru ve şerefi ile bağdaşmayacak tüm dayatmaları kimden gelirse ve kime karşı yapılırsa reddetmeyi ifade eder. Bu kavrama göre en büyük zillet başkasının istediği şekilde yaşamak zorunda bırakılmasıdır.
Başörtüsü yasağının tartışıldığı bir program sonrasında aslında tam da sorunun temelini gösteren yaşam ve düşünce dayatması yapılmıştır. Başörtülü bayanların toplumsal hayattan dışlanma çabasından sonra düşünce özgürlüklerinin de imha edilme çabalarını üzüntü ile izliyor, hukuka ve ahlaka aykırı davranıldığını belirtiyoruz.
MAZLUMDER olarak,
—Atatürk'ün tarihsel bir kişilik olarak değerlendirilmesi gerektiği,
—İnsan hakları bağlamında Atatürk'ü sevmek veya sevmemek yönündeki beyanların ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığını,
—Kimsenin görüşü nedeniyle suçlanmaması gerektiğini belirtiriz.
MAZLUMDER Genel Başkan
Ömer Faruk GERGERLİOĞLU
Şimdilik iki tane destek veren kuluştan örnek veriyorum.,
Biliyorum ki bir çoğu Türkiye Cumhuriyetinin Tek millet olmasından ve kuruluşlarından rahatsız.
Siz Milleti cahil mi sandınız?
Evet Hukuk ve yargı sisteminde aksaklıklar oluyordur doğaldır, Ama bir rahat durmadınız ki eleştireyim derken vur abalıya yaptınız, Ya Bu lkede kürt, çerkez, laz diyerek demografik ayrım yaptınız, ya da hem laik hem müslüman olunmaz dediniz...
Ben Ne chp gibi peygamberimize hakaret edenleri nede akp ve türevleri gibi dini kullananları isterim.
hsr_1979
06-27-2008, 07:41 AM
Trt kanunu geçti, bir habere rastladım sabahleyin Bozcaada ve gökçeadanın adlarınn rumca adları ile değiştirilmesi (imros-?) ve Rumca İlk öğretim okulu açılması, Tüm İlköğretim okullarında Yunan Medeniyeti ve Rumca derslerinin okutulması arzu edilmiş AB tarafından.
Biz Ortak Türk alfabesi, Ortak Türkçe üzerinde durup Türk birliği isteyelim siz bu ABD nin çıkarına aykırı diye İslâm ülkelerinin haritalarını değişterecek, halkını esir alacak BOP u destekleyin...
Siz önce; Ermeni İşgalindeki Karabağı, Yunan zulmündeki batı trakya müslümanlarını, Çİn İşgalindeki doğu türkistanı gündeme taşıyın.
Sonra gelin Kemalist sistemi eleştirin.
Demir Kağan
06-27-2008, 08:06 AM
Trt kanunu geçti, bir habere rastladım sabahleyin Bozcaada ve gökçeadanın adlarınn rumca adları ile değiştirilmesi (imros-?) ve Rumca İlk öğretim okulu açılması, Tüm İlköğretim okullarında Yunan Medeniyeti ve Rumca derslerinin okutulması arzu edilmiş AB tarafından.
Biz Ortak Türk alfabesi, Ortak Türkçe üzerinde durup Türk birliği isteyelim siz bu ABD nin çıkarına aykırı diye İslâm ülkelerinin haritalarını değişterecek, halkını esir alacak BOP u destekleyin...
Siz önce; Ermeni İşgalindeki Karabağı, Yunan zulmündeki batı trakya müslümanlarını, Çİn İşgalindeki doğu türkistanı gündeme taşıyın.
Sonra gelin Kemalist sistemi eleştirin.
Bu devleti duzeltmeden Karabagi, Bati Trakya'yi, Dogu Turkistan'i nasil kurtarabiliriz? Senin aklin aliyor mu bu isi? Sen boktan bir devlet ol, sonra git haddin olmayan islere karis. Var mi boyle bir sey? Yedirtirler mi sana bunlari?
Atatürkçüğün anayasadan çıkartılmasını istermsiniz?
Atatürkçülük, anayasada ne arıyor, anlamış değilim. Bana içinde bilmemkimcilik ilkesi geçen anayasası olan bir ülke örneği verir misin?
Şehbir
06-27-2008, 08:17 AM
Atatürkçülük, anayasada ne arıyor, anlamış değilim. Bana içinde bilmemkimcilik ilkesi geçen anayasası olan bir ülke örneği verir misin?
DEMEK Kİ BAŞKA ÜLKELERİN ÖRNEK ALABİLECEĞİ BİR ATA'LARI YOK.
BEN ÇOK MEMNUNUM.
SİZ DAHA 1,5 YAŞINDA İKEN KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYORDU ÜLKEDE.
İNSANLAR AKŞAM SAAT SEKİZ DOKUZ DEDİ Mİ EVLERİNE KAPANIYORLARDI.
CADDELER, SOKAKLAR, MAHALLELER BÖLÜNMÜŞTÜ. ORTAOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER DERSLERE GİRMİYOR / GİREMİYORLARDI.
YOLDA YÜRÜRKEN KİM VURDUYA GİTMENİZ AN MESELESİ İDİ.
DAHA UZUN AMA POLEMİK YARATMASIN DİYE YAZMIYORUM.
DARBE İYİ MİDİR ?
DEĞİLDİR.
BAŞKA ÇARESİ YOKSA; YAPILMIŞSA VE DE KAN DURMUŞ SA, NEYİNİ TARTIŞALIM ?
DUA EDELİM BUNDAN SONRA OLMASIN.
12 EYLÜL 1980 İÇİN MİLYON KERE SORSANIZ EVET DERİM.
Hocam, sizden ricam evvela sadece gerekli durumlarda kalın harfler kullanalım ve büyük harf mümkünse kullanmayalım. Düşüncelerinizi açık seçik ve anlaşılır bir şekilde ifade etmişsiniz zaten. Gözüme gözüme sokmanıza gerek yok.
Darbecilerin hazırladığı anayasa ancak geçici olursa mantıklı olur. Oysa söz konusu darbenin üzerinden 28 yıl geçti. Askeri siyaset bu ülke tarihinin maalesef karakteristik bir unsuru olmuş. Bu durumda gerçek anlamda cumhuriyet de demokrasi de palavradan ibaret kalır. Kaldı ki darbeye ve darbe anayasasına karşı çıkmak "Haydi anarşinin kol gezdiği o eski güzel günlere geri dönelim." çağrısı yapmak anlamına gelmez. Anlaşılan yanlış yerde konuşuyorum.
Selametle
Demir Kağan
06-27-2008, 08:23 AM
Pek bizim tek atamiz Ataturk mu?
Çatışma iftar yemeği ile değil, bu yemeğe yönelik yersiz eleştiriler yüzünden başlamıştı.
Ayrıca hafızamız pek kuvvetli değil, anlaşılan. Bahsettiğiniz slogan, ne Erbakan hükümetiyle ne de 28 Şubat ile alakalıydı. Hadi zorlayalım biraz. İşte ipucu. İlk kelimemiz: Susurluk.
Şehbir
06-27-2008, 08:29 AM
Peki bizim tek atamız Atatürk mü?
LÜTFEN ÇARPITMA, BEN ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM..
Şehbir
06-27-2008, 08:33 AM
Anlaşılan yanlış yerde konuşuyorum.
Selametle
BENCE DE..
binbirincigece
06-27-2008, 08:37 AM
o mitingi başlarına yıkmak gerek!Yapıcı olmak gerek
hsr_1979
06-27-2008, 08:38 AM
Sayın Turk;
Elbette nasıl başladığını biliyoruz, ABD'nin "tavşana koş, tazıya tut" politikası yüzünden 1950 lerden beri "Asala","Sünni-alevi","Türk-Kürt" çatışmalarını yaşıyoruz. amaç Türkiye Cumhuriyetini nin üniter yapısını bozup beylikler oluşturup, kukla oynatmak.
Bunu gerek ordunun içine adam sokarak, gerekse okumaktan çok şeyhlerinin dediklerini yapanları kışkırtarak yapıyorlar.
Açık ve net soruyorum?
Üniter devlet mi, fedaral devlet mi istiyorsunuz?
Kürtçe, Farsça ve Arapça başta olmak üzere yerel/yabancı dillerin eğitim dili olmasını mı istiyorsunuz?
Devlet dairelerine ve ilkokullarda dahi Türbana özgürlük mü istiyorsunuz?
DEMEK Kİ BAŞKA ÜLKELERİN ÖRNEK ALABİLECEĞİ BİR ATA'LARI YOK.
Dünya tarihiyle az-çok ilgilenen bir insan "Atatürk mühim biri değildir." dese, bunu o adamın cehaletine veririz. Peki ehl-i insafa soralım: Atatürk dünyanın en önemli insanı mıdır, yoksa sadece Türkiye'nin en önemli insanı mıdır? Dünyada Atatürk kadar önemli ve kendi coğrafyası için Atatürk kadar etkili olmuş başka kimse yok, diyene ben tek birşey sorarım: Kendimizi kaç yıl daha kandırabileceğiz?
hsr_1979
06-27-2008, 08:43 AM
Ayrıca Amaç 2'yi yazmayı unutmuşum.
Bölgede hiç bir sorunla uğraşmayan Türkiye, Atatürk'ün "Uhud şehitlerinin cenneti gördüğü gibi bende Türk birliğini görüyorum" sözüne uygun hareket edecek, Kerkük, musul ve batum Misaki milli sınırları içindedir deyip Anavatana bağlamak için çalışacaktı.
Kuzey Irkata kurlması istenen yahud barazan a bağlı kürtçülük hareketi güçlenemeyecek, petrol antlaşmaları yapılmayacaktı.
Ermenistan karabağ'ı işgal edemeyecek etse bile ermenistan olmayacaktı.
Şehbir
06-27-2008, 08:48 AM
Dünya tarihiyle az-çok ilgilenen bir insan "Atatürk mühim biri değildir." dese, bunu o adamın cehaletine veririz. Peki ehl-i insafa soralım: Atatürk dünyanın en önemli insanı mıdır, yoksa sadece Türkiye'nin en önemli insanı mıdır? Dünyada Atatürk kadar önemli ve kendi coğrafyası için Atatürk kadar etkili olmuş başka kimse yok, diyene ben tek birşey sorarım: Kendimizi kaç yıl daha kandırabileceğiz?
AÇ AMERİKAN, RUS, AFRİKA, ÇİN VE AVRUPA ÜLKELERİNİN TARİHİ ARŞİVLERİNİ VE NASIL METHİYE DÜZMÜŞLER ATA'MIZA ÖĞREN.
DÜNYA DURDUKÇA TÜRK MİLLETİ OLACAKTIR.
TÜRK MİLLETİ ATA'SINI DAİMA SAYGI İLE ANACAKTIR.
BAZILARINA RAĞMEN...
Açık ve net soruyorum?
Üniter devlet mi, fedaral devlet mi istiyorsunuz?
Kürtçe, Farsça ve Arapça başta olmak üzere yerel/yabancı dillerin eğitim dili olmasını mı istiyorsunuz?
Devlet dairelerine ve ilkokullarda dahi Türbana özgürlük mü istiyorsunuz?
Bu sorulara bu forumda defaatle cevap verdim. Tekrar vereyim:
Üniter devlet istiyorum. Hem fedaral hem de federal anlayışa karşıyım.
Türkçe haricinde ikinci bir dilin resmi olmasını kat'i surette istemiyorum. Ne devlet dairelerinde ne de eğitimde. Fakat, diğer dillerin öğretilmesinin, incelenmesinin veya gayrıresmi kullanımının yasaklanmasına karşıyım.
Kılık-kıyafet konusunda sonuna kadar özgürlükten yanayım. Mini etek veya dekolte veya başörtüsü veya türban. Herkes istediği gibi giyinmeli.
Cevaplarım bunlar. Forumdaki eski iletilerime bakarsanız aynı şeyleri söylediğimi görürsünüz. Yalnız, dikkatimi çeken birşey var: "Devlet dairelerine ve ilkokullarda dahi Türbana özgürlük mü istiyorsunuz?" demişsiniz. İlkokul kelimesini kullanarak edebi sanatlara yeni bir boyut katmışsınız. Ajitasyonda zirve bu. Çok acıklı olmuş :D
Demir Kağan
06-27-2008, 08:57 AM
hsr_1979 ailende turban / basortusu takan birisi var mi? Herhangi bir devlet dairesinde calissalar ulkeye verecekleri zarar nedir?
AÇ AMERİKAN, RUS, AFRİKA, ÇİN VE AVRUPA ÜLKELERİNİN TARİHİ ARŞİVLERİNİ VE NASIL METHİYE DÜZMÜŞLER ATA'MIZA ÖĞREN.
DÜNYA DURDUKÇA TÜRK MİLLETİ OLACAKTIR.
TÜRK MİLLETİ ATA'SINI DAİMA SAYGI İLE ANACAKTIR.
BAZILARINA RAĞMEN...
Ben artık meraklı değilim, hangi ecnebinin hangi tarihte Atatürk hakkında ne söylediğine. Bu dedikleriniz bana değil, gaza gelecek lise ve dengi okul öğrencilerine lazım. Bana lazım olan, neden hala futboldan ve 85 yıl önce kazandığı savaştan başka övünecek birşeye sahip olmadığımız sorusuna cevap bulmak. Birinde bile bir Türk'ün imzası olmayan programları forumda paylaşan siz sayın beyefendi de belki kafa yormuştur bu meseleye.
hsr_1979
06-27-2008, 08:59 AM
Madem öyle monifostalarını geçmiş olaylarla karşılaştırarak okuyunuz.
İlköğretim(ilkokul) okullarında son gezilerde görmeye başladığımız türbanlı öğrencileri kastederek o cümleyi kurdum.
Valla ben kılık kıyafet özgürlüğüne karşıyım ne çıplak olsun ne de öcü, baş kapatılacaksa illa tek tip olmasına gerek yok, Etek giyilecekse poponun bir karış altında olmasına gerek yok.
hsr_1979
06-27-2008, 09:02 AM
hsr_1979 ailende turban / basortusu takan birisi var mi? Herhangi bir devlet dairesinde calissalar ulkeye verecekleri zarar nedir?
Rahmetli babaannem hafızdı, anneanem yazma takardı.
Ben başörtmeye değil türbana kaşıyım, yüzü zor seçildikleri için.
Ayrıca türban ile örtünüp, Vücut haritalarını sergileyenler var ya gıcık oluyorum.
Kulağın üstünden geçirip çıksınlar, şapka taksınlar.
Amaç devletle çatışmak olunca böyle oluyor.
Valla ben kılık kıyafet özgürlüğüne karşıyım ne çıplak olsun ne de öcü,
Öcü sensin.
baş kapatılacaksa illa tek tip olmasına gerek yok,
Sana ne?
Etek giyilecekse poponun bir karış altında olmasına gerek yok.
Sana ne?
Demir Kağan
06-27-2008, 09:07 AM
milletin yuzunu gorup ne yapacagiz?
Qarshi
06-27-2008, 09:15 AM
Burdaki problem milletin başını açması veya kapaması değil kardeşim.Burdaki problem bir siyasal partinin türbanı sanki tek tip bir üniforma gibi dikte ettirmeye kalkması.Burdaki problem birilerinin kanlımı olacak,kansızmı olacak söylemlerine karşın sistemin kendini koruma içgüdüsü.Burdaki problem minareler bilmemneyimiz,imamhatipler arka bahçemiz söylemlerine bir tepki.Burdaki problem ulemadan görüş almaya kalkan BAŞBAKAN.burdaki tepki arap godoşlarının karşısında el pençe duran BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI.Burdaki tepki mazlum ayağına yatıpda iktidarı ellerine geçirdiklerinde saçının perçemini bile başörtüsünden dışarı çıkartmayacak eli sopalılara karşı...
siz hala tepkiyi başın örtülümü,açıkmı olmasında arıyorsanız,yalnış yerlerde dolaşıyorsunuz !
Şehbir
06-27-2008, 09:18 AM
Bu sorulara bu forumda defaatle cevap verdim. Tekrar vereyim:
Üniter devlet istiyorum. Hem fedaral hem de federal anlayışa karşıyım.
Türkçe haricinde ikinci bir dilin resmi olmasını kat'i surette istemiyorum. Ne devlet dairelerinde ne de eğitimde. Fakat, diğer dillerin öğretilmesinin, incelenmesinin veya gayrıresmi kullanımının yasaklanmasına karşıyım.
Kılık-kıyafet konusunda sonuna kadar özgürlükten yanayım. Mini etek veya dekolte veya başörtüsü veya türban. Herkes istediği gibi giyinmeli.
Cevaplarım bunlar. Forumdaki eski iletilerime bakarsanız aynı şeyleri söylediğimi görürsünüz. Yalnız, dikkatimi çeken birşey var: "Devlet dairelerine ve ilkokullarda dahi Türbana özgürlük mü istiyorsunuz?" demişsiniz. İlkokul kelimesini kullanarak edebi sanatlara yeni bir boyut katmışsınız. Ajitasyonda zirve bu. Çok acıklı olmuş :D
http://img520.imageshack.us/img520/7985/adszvd3.jpg (http://imageshack.us)
http://img45.imageshack.us/img45/7484/adsz1yu2.jpg (http://imageshack.us)
SEKİZ, on yaşlarında ilkokul çocukları. Kız çocukların hepsi türbanlı.
Denizli’nin Bereketli Beldesi’nde ilkokul çocukları hafta sonlarında camide Kuran kursuna gidiyor. Caminin imamı onları çalıştırıyor.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, imamın çalıştırdığı sekiz, on yaşındaki çocuklar, imamın yönetiminde ilahi okuyor.
Ayrıca, çocuklar bir oyun sahneliyor. Oyunda kötülüğü temsil eden dört başlı canavar tekbirler ve dualarla öldürülüyor. Hangi çağı temsil ediyor bu oyun? Sekiz, on yaşındaki çocuklara ne aşılanıyor?
Etkinliği vali yardımcısı, belediye başkan vekili ve birileri daha izliyor. DHA’nın bu haberi ve fotoğrafı dün bazı gazetelerde var.
Koro oluşturmak, oyun sahnelemek, gibi masum görünen etkinlikler, ideolojik şırıngalar için, sinsi oyunlar. Ve sekiz, on yaşında ilkokula giden türbanlı kız çocukları.
İşte, Tayyip Erdoğan bu fotoğraf nedeniyle cumhurbaşkanı ol-ma-ma-lı.
Bu fotoğraf bir sembol. AKP zihniyeti bu fotoğrafta. Ne AB, ne yabancı sermaye, ne Batı ile diyalog, onlar aldatmaca. Gerçek, bu fotoğrafta.
İşte, bu fotoğraf nedeniyle Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı ol-ma-ma-lı.
Erdoğan’da kamplaşma kaygısı
TAYYİP Erdoğan önceki gün Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu’yu ziyaret ediyor.
Ziyaretin temelinde, 367 kaygısı var. Zaten iki parti liderine de, "siz oylamaya girecek misiniz" diye soruyor. Hiç alttan almayan, kimseye yüz vermeyen o üslup bir anda toz oluyor, yerine, kaderini karşıdakinin tavrına bağlamış, düşünceli ve her sözünü tartan bir kişi geliyor. Sanki mağlubiyet duygusu. O ünlü inat ve tiratlardan eser yok. Kendi sözlüğü ile, tevekkül.
Erdoğan’daki asıl kaygı, 14 Nisan mitingi. Görüşmelerinde mitingin etkisinde kaldığı belli. Her ne kadar, kendi parti grubunda mitingle ilgili esip savuruyorsa da, kapalı kapılar ardında, "Türkiye’de kamplaşma süreci zorlanıyor" diyor.
Buradaki süreç, ona göre, yargı organlarının, YÖK’ün, Cumhurbaşkanı Sezer’in çıkışları ve nihayet 14 Nisan mitingi.
Bu kamplaşmanın kendi Cumhurbaşkanlığına zarar vereceğini düşünüyor. Önce, seçimde zorlanacağı, arkasından, Çankaya’ya çıktıktan sonra, ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar. Demokratik ölçüler içinde toplumsal tepki.
ANAP Genel Merkezi’ni ziyareti sırasında, "Burası Özal’ın binası, ama hiç oturmadı, çünkü Cumhurbaşkanı seçildi" denildiğinde, Erdoğan binayı yukardan aşağıya süzüyor, ama susmayı tercih ediyor.
Belki de, kaygıların yarattığı bir iç hesaplaşma.
SİZİN YAPINIZDA İNSANLAR OLDUĞÜ SÜRECE TÜRK MÜHENDİSLERİ, DOKTORLARI, İLİM VE BİLİM İNSANLARI DIŞARIDA ÇALIŞMAYA MECBUR OLMUŞLARDIR. İNŞALLAH BUNDAN SONRA OLMAZ.
BENİM PAYLAŞTIKLARIM ARASINDA DEDE EFENDİ'LER DE, MÜNİR NURETTİN SRLÇUKLAR, PADİŞAH BESTEKARLAR DA VAR. HİÇ DİNLEMEDİNİZ İSE TAVSİYE EDERİM.
Ben kimsenin yurtdışına gitmesine sebep olmadım. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden Türk kızları yurtdışında okumak zorunda kaldı. İmkanı olmayanlar da evde oturdular. Ayrıca ben paylaşımlarınıza kızmadım ki. Siz sürekli program paylaştığınız ve bunlarla içli dışlı olduğunuz için, bilgisayar programlarını ve bu programların yazarlarının milliyetini herkesten daha iyi bilirsiniz demek istedim.
Şehbir
06-27-2008, 09:26 AM
Ben kimsenin yurtdışına gitmesine sebep olmadım. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden Türk kızları yurtdışında okumak zorunda kaldı. İmkanı olmayanlar da evde oturdular. Ayrıca ben paylaşımlarınıza kızmadım ki. Siz sürekli program paylaştığınız ve bunlarla içli dışlı olduğunuz için, bilgisayar programlarını ve bu programların yazarlarının milliyetini herkesten daha iyi bilirsiniz demek istedim.
BEN ANLADIM SİZİ.
VAR OLAN ŞEYLERİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.
YOK BUNA KARŞIYSANIZ. İNTERNETİDE BİR TÜRK BULMADI; KULLANMAYIN O ZAMAN DEME HAKKINI KENDİMDE GÖRMÜYORUM..
Demir Kağan
06-27-2008, 09:45 AM
Türkiye'nin tahmin edilenden daha derin bir iktidar krizi içine yuvarlandığı, krizin taraflarının bilinen bir çözüm yolu önermediği, kamuoyunun siyasi ve ekonomik kaygılarının, gelecek endişelerinin ümitsizliği tehlikeli biçimde beslediği bu günlerde, Türkiye için ortak kaygılara sahip olanlar inisiyatif alma yolunda ciddi arayış içinde.
�Millet iradesi� diyerek yola çıkan, �Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir� sloganını benimseyen, ayrışmaya ve çatışmaya dönük her yaklaşımı reddeden, Türkiye için kucaklayıcı ve birleştirici bir rol önerenler, Anadolu'yu harekete geçirmeye dönük adımlar atıyor.
Millet iradesi ve demokrasi yolunda uzun ve çetin bir mücadele tarihi olan Türkiye'de, bu kavramlar üzerinden bile milletin nasıl sindirildiğinin dramatik örneklerini hatırlıyoruz biz. Millet iradesi diyerek milletin kafasına çuval geçirenlerin, ülke bütünlüğü diyerek ülkeyi sokaklara kadar bölenlerin, bu toplumda farklı olan ne varsa hepsini ayrıştırma ve çatıştırma yolunda kullananların hastalıklı iktidar tutkusu yüzünden bugünlerde aynı travmayı yeniden yaşıyoruz.
İşte burada, üzerlerinde hesap yapılanlar seslerini yükseltmeye çalışıyor. Milli olduklarını, birleştirici olduklarını, Türkiye'nin ortak iyiliği için yola çıktıklarını söylüyorlar. Türkiye'nin dört köşesinde mitingler yapmaya hazırlanıyorlar. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, aydınlar, akademisyenler, kanaat önderleri ve siyasilerin yer aldığı girişim ilk mitingini 28 Haziran Cumartesi günü Saat 16:0'da Malatya'da, Kernek Meydanı'nda yapacak. Ardından Türkiye'nin bir çok kentinde benzer mitingler düzenlenecek.
Bir demokrasi arayışı, özgürlük arayışı, uzlaşma arayışı. Ama aynı zamanda siyasi bir tavrın, pozisyon almanın işaretlerini görüyoruz. Dikkatle izleyeceğiz. Bunun için de Cumartesi günü Malatya'da olacağız.
Şimdilik, bu girişimi en açık şekilde yayınladıkları �manifesto�larıyla tanıyoruz. Onları anlatmanın en iyi yolu da bu metni yayınlamak. Ben de öyle yapacağım ama kısaltarak. �Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu Manifestosu� şöyle:
�Dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu günlerde, Türkiye'nin de yeni bir bakışa ihtiyacı olduğu açıktır. Dünyaya ve bölgeye dair yaklaşımları, komşularıyla ilişkileri, kendi içinde artık kangren haline gelmeye yüz tutmuş yaralarıyla Türkiye, sadece uluslararası alanda güçlü bir aktör olmak ve yeni siyasetleri etkilemek bir yana, mevcut varlığını ve bütünlüğünü korumaktan bile mahrum kalabilir. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin temel sorunu, halka siyasi projelerin bir malzemesi olmaktan fazla değer vermeyen, demokrasiye, seçimle oluşan iktidarlara itibar etmeyen seçkinci anlayıştır. Bu anlayışın bürokrasi içinde ciddi bir gücü, darbelerle oluşturulan bir hukuk zemini bulunmaktadır. Böyle sorunlu bir anlayış sorunlu bir hukuk zemini ile birleşince Türkiye'nin hem milli bütünlüğünü sarsılmaz bir şekilde gerçekleştirmek, hem ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, ileriye götürecek adımlar atmak zorlaşmaktadır. Türkiye, yaklaşık elli yıldır bir kısır döngü içinde siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik yapısını sabit bir hale getirememektedir. Yaşanan bütün sorunların ötesinde, ülkenin gerçek sorunu istikrarsızlıkların kaynağı olan bu zihniyet zeminidir. Acil meselemiz bu zihniyet zeminini değiştirmektir.�
�Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, artık temel özgürlükleri edinme ve kullanma noktasında endişe duymamalıdır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü; farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri; dini anlayışlar konusunda devletin bir taraf olarak müdahil olmaması ve insanların nasıl inanacağını, nasıl düşüneceğini, nasıl yaşayacağını belirleme hakkının devlette ve bürokratlarda bulunmadığının tartışmasız kabulü sağlanmalıdır. Böylece, Türkiye'de yaşayan herkesin kendisini anavatanında ve ülkenin gerçek sahibi, ev sahibi emniyeti içinde hissedebilmesi sağlanmalıdır.�
�Türkiye'nin gücü birlik ve beraberliğindedir. Ülkemizde çok güçlü tarihi ve sosyal temelleri bulunan birlik ve beraberliğin kısaca ülke bütünlüğünün korunması hürriyetlerin esas, kısıtlamaların istisna olduğu hukukun üstünlüğü temelinde gelişen ve ona dayanan yeni bir anayasadır. Devlet, milletin belirlediği hukuku uygulayan, topluma hizmet eden bir kurumdur. Demokratik devletin resmi ideolojisi olamaz. İnsanlar belirli bir ideolojik kalıba sokulmaya çalışılmamalıdır. Devlet, hukuku kendi düşüncesi ve inancı doğrultusunda kullanmamalıdır. Devlet, düşünceler karşısında eşit mesafede ve tarafsız olmalıdır. Yeni bir anayasa bu ilkeler üzerine inşa edilmelidir.
Özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı da gerçek bir hukuk devletidir. Yeni demokratik bir anayasa hem hukuk devletinin gerçekleştirilmesinde, hem de özgürlüklerin ve demokratik işleyişin güçlendirilmesinde en önemli ve acil bir adımdır. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, özgürlüklerin genişletilmesi ile, özgürlük demokrasi ile, demokrasi ise yeni bir anayasa ile sağlanabilir.�
İbrahim Karagül
Qarshi
06-27-2008, 09:51 AM
Kimdir İbrahim karagül ?
Demir Kağan
06-27-2008, 10:02 AM
Yeni Safak yazari, iyi bir durusu var. Zaten Hakan Albayrak ile onun nasil orada yazdigini anlamis degilim.
Arkadaşlar araştırmamı yaptım, sivil toplum kuruluşları organize (ediyormuş sözde) etmiş! AKP svil toplum kuruluşlarını paravan olarak kullanıyor!
Demir Kağan
06-27-2008, 11:09 AM
Alper, dovelim AKP'yi, yapmasin bir daha.
Alper, dovelim AKP'yi, yapmasin bir daha.
Yarını bekle ;)
binbirincigece
06-27-2008, 03:55 PM
Yarını bekle ;)5 dakikan kaldı :mrgreen:
SerkanK
06-27-2008, 04:39 PM
Bende bir kac sey yazmak isterdim . ama nedense artık gereksiz geliyor bana.
Su anda Bu vatanı kurttarmak 1 . dunya savasından daha zor. Ozamanlar Dost belliydi Dusman belliydi
Ya Simdi ? Dost Kim , Dusman Kim?
Anlayamıyordum onceden
insanlarimiz neden bu kadar kor? Gercekleri gormek bu kadar zor? ama simdi birazdaha iyi anlıyorum
Kor Degil insanlar , iclerindeki Kin, Nefret, Ofke onlari yanlis yapmayan zorlayan
Ne tur bir insan diyebilirdiki ingiliz egemenligi altinda yasasaydik daha iyidi ?
icinde kini,ofkesi olan birisi, Milletimizin Cogu boyle.
Turban icin razilar ingilizi Egemenligi altinda yasamaya.
Bu yuzden AKP Turkiyeyi Bolsede , bir kismini ingilizlere , bir kismini israile, bir kismini ABD ye,bir kismini Fransizlara versede onlarin umurunda olmaz.
muslumanlarin ortak kaderi bu hristiyan egemenligi altinda yasamak
Bakin Ortadogudaki muslumanlara, Uzak dogudaki muslumanlara, Batıdaki muslumanalara,
hepsi ayni.
Bu mu Muslumanligin Utopyasi ?
Vatanini Sattiktan sonra Turbanlami gireceksin Cennete? Vatanini Satan Girebilirmi Cennete?
neyse
Son gunlerde canım cok sıkkın.
anlatmak cok zor. Anlayabilecek varmı bilmem Ama gercekten Cok uzuluyorum turkiye icin
oyle cok oyun varki Kurtlar vadisi Cocuk filmi gibi masum kalıyor
iste buyuzden bir seyler yazmak zor ve anlamsiz
Kur_Sad
06-27-2008, 05:57 PM
Vatanın bağrına düşman dayamışsa hançerini,
Vardır elbet kurtaracak bahtı kara maderini!..
Minare
06-28-2008, 02:50 AM
Konuyu açan mgas önce bu Ortak Akıl Hareketi nedir bilen var mı diye soru soruyor, daha sonra ise göstercem onlara mitingi baslarına yıkacam diye sacmalıyor. Ne oldugu hakkında fikrinin bile olmadıgı bir mitingi kimin başına yıkıyorsun provokatif ruhlu insancık.
Neyse daha fazla ciddiye almak istemiyorum bu olayı küçük görenleri, yada bu büyük olayı göremeyen kör gözleri.
Qarshi
06-28-2008, 03:45 AM
Konuyu açan mgas önce bu Ortak Akıl Hareketi nedir bilen var mı diye soru soruyor, daha sonra ise göstercem onlara mitingi baslarına yıkacam diye sacmalıyor. Ne oldugu hakkında fikrinin bile olmadıgı bir mitingi kimin başına yıkıyorsun provokatif ruhlu insancık.
Neyse daha fazla ciddiye almak istemiyorum bu olayı küçük görenleri, yada bu büyük olayı göremeyen kör gözleri.
Sofi kanadın Fazileti ile yaptığım söyleşide bu olayın dışında olduklarını olayın AKP patentli olduğunu söylediler :mrgreen:
Konuyu açan mgas önce bu Ortak Akıl Hareketi nedir bilen var mı diye soru soruyor, daha sonra ise göstercem onlara mitingi baslarına yıkacam diye sacmalıyor.
Araştırdım canım, araştırma aşamasında sizin bilginizi ölçmek içinde buraya konuyu açtım! ;)
Minare
06-28-2008, 06:13 AM
Araştırdın mı ? Kime sordun da bu kanıya vardın merak ediyorum ?
Konu hakkında bilgin yok ama milletin bilgisini mi ölçüyorsun ? Komik duruma düşme ifadelerinle Allah aşkına.
Ortak Akıl Hareketi darbelerden, yosmalardan, pislik ruhlu yapışkanlardan kurtuluş reçetesidir. Darbe insanına dokunur bu hareket. Size neden dokunuyor ?
Araştırdın mı ? Kime sordun da bu kanıya vardın merak ediyorum ?
Ortak Akıl hareketinin buradaki sürdürümcülerine. Doğrudan göüştüm
Konu hakkında bilgin yok ama milletin bilgisini mi ölçüyorsun ? Komik duruma düşme ifadelerinle Allah aşkına.
3 gün içinde baya araştırma yaptım, arkadasındaki sivil toplum kuruluşlarını inceledim, başındakilerin geçmişini, bağlantıalrını araştırdım...
Ortak Akıl Hareketi darbelerden, yosmalardan, pislik ruhlu yapışkanlardan kurtuluş reçetesidir. Darbe insanına dokunur bu hareket. Size neden dokunuyor ?
Sizin "cüppeli darbe" adını verdiğiniz Anayasanın bir gerekliliği ise gereği yapılmalıdır. Bu yargı sürecidir, öte güçler baskıcılık yapmıyor, askeri bir zorbalık yok, bizde askeri bir zorbacılığın yandaşı değiliz!
Minare
06-28-2008, 07:15 AM
Mgas araştırdım derken hala neyi kastettigini anlamış degilim. Biliyorum ki türk halkında bir araştırma sendromu var. Onlar için arastırmak google ve mynet arama motorlarından geçiyor. Siz gerekli mercilere ulaştım diyorsunuz ya, ben hiç bana ulastıgınızı hatırlamıyorum mesela. Lütfen bana bir daha ulaşır mısınız ?
Selametle
Qarshi
06-28-2008, 07:47 AM
Mgas araştırdım derken hala neyi kastettigini anlamış degilim. Biliyorum ki türk halkında bir araştırma sendromu var. Onlar için arastırmak google ve mynet arama motorlarından geçiyor. Siz gerekli mercilere ulaştım diyorsunuz ya, ben hiç bana ulastıgınızı hatırlamıyorum mesela. Lütfen bana bir daha ulaşır mısınız ?
Selametle
Siz yetkili mercimisiniz ?
yetki var ise bu oluşumun neresindesiniz ?
Minare
06-28-2008, 09:06 AM
Siz yetkili mercimisiniz ?
yetki var ise bu oluşumun neresindesiniz ?
Evet yetkili merciyiz. Bu oluşumun kuruluş aşamasından beri içindeyiz. Kesin bir title istiyorsanız kim olduguma dair, Bu platformun bilgi işlem koordinatorlugunde aktifim ki bu da bütün bilgilerin elimizden geçtigine dalalet ediyor. İnsanların utopik, hayali yorumlarından bıkmış birisiyim. Kaç gündür takip ediyorum bir çok siteyi, herkes bir şey sallamış, biri sağ demiş, digeri sag gösterip sol vurmak isteyen bir oluşumdan bahsetmis. Halbuki bu platformun amacını böyle kazmaya ve yanlış irdelemeye gerek yok, amaç platformun isminde var zaten, Ortak akıl diyoruz, cunki Turkiye etnik farklılıklara sahip bir ülke ve paydası bulundugu zaman bütün halkların kardeşce yaşayabilecegi bir ülke, paydaları bölündügünde ise her an 3. dünya savasının baslayabilecegi bir kara parcası. Biz ortak akıl hareketi dedik ama insanlar o kadar korkuyor ki her taraftan bir saldırı bekliyorlar. Risk almadan bu türk halkı hiç bir halt yiyemez ve kusura bakmasın ama her zaman ezildi ve ezilecekte. Yazık bunca Sivil toplum kurumu bir araya geliyor, ama insanlar utopyalarla yorumlarını zenginleştirip motif gibi halka sunuyorlar. Allah bunun hesabını bunlardan benim yerime sorsun. Ben hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun, zıkkım olsun
Selametle
Arkadaşlar mitingden yeni geldim şimdi koşum var geldikten sonra bir ara ayrıntılı bilgi vereceğim
binbirincigece
06-28-2008, 01:07 PM
Arkadaşlar mitingden yeni geldim şimdi koşum var geldikten sonra bir ara ayrıntılı bilgi vereceğim
Ne o göstericilerden kaçarken bir soluk internet kafeye girip bu mesajı mı yazdın nefes nefese? :mrgreen:
Ne o göstericilerden kaçarken bir soluk internet kafeye girip bu mesajı mı yazdın nefes nefese?
Yok o platformu başlarına yıkalım dedim(gerçek anlamda) adam bulamadım! Penguen'in 1 sayı öncesi verdi "Benim başbakanın iyi bir izcidi yolunu her zaman bulur" kağıdını açtım, fotoğrafını çektirdim gazetecilere, sunucu herif(eskiden Faziletin sunuculuğunu yapıyordu) bana "darbeci, elimden gelip mikrofonu alacak Allah korusun dedi" ezan okunurken herif konuşmaya devam etti yanımdan adamın teki (ssahnenin hemen önündeydim :) ) biz ezan susmasın diye burayız diye bağırdı bende adama "bunlarda din iman yok şerrefsiz bunlar" diye bağırdım ezan bitene kadar sustu :D
Miting başlamadan "kucakla beni romeo romeo çalıyordu"
Sonra bir amcamız bağıyordu "bu ülkeye yabancı yatırımcının girmemesini isteyen kim"
Halkcık bağırıyor "Siyoonistler" Güzeldi :D
Arkadaşlar tamamen AKP nin yalakaları! AKP, CHP'nin mitingleri gibi miting ayarlamış kendisine ancak çaktırmıyor. İşte sözde bunlar darbeci karşıtları sivil anayasa yandaşları!
Miting boyunca "türbana uzanan eller kırılsın!" dinledik
Malatya'da 50 bin kişi toplandı dediler tamamen sallıyorlar! 30 binin üzerinde değildir ve gelenlerin yüzde 75'i dışarıdan gelenler! Bitlisden gelen çocukların yanına gittim "siz AKP'nin gençlik kollarından mısınız?" dedim "Evet" dediler birisi de dedi "Ben İstanbulluyum aslında" :lol:
Gelenler otobüslerle çıkarken yolu tıkadılar! Bizim yollarımızda geniştir ha ben o yolun ilk kez tıkandığını görüyorum! Gelecek mitingi Samsun'da yapacaklarmış!
(Heriflerin sözde AKP ile ilgileri yok ancak adamların bütün organizasyonunu bizim AKP li belediye başkanı Cemal Akın denen unsur yaptı!)
Evet yetkili merciyiz. Bu oluşumun kuruluş aşamasından beri içindeyiz. Kesin bir title istiyorsanız kim olduguma dair, Bu platformun bilgi işlem koordinatorlugunde aktifim ki bu da bütün bilgilerin elimizden geçtigine dalalet ediyor. İnsanların utopik, hayali yorumlarından bıkmış birisiyim. Kaç gündür takip ediyorum bir çok siteyi, herkes bir şey sallamış, biri sağ demiş, digeri sag gösterip sol vurmak isteyen bir oluşumdan bahsetmis. Halbuki bu platformun amacını böyle kazmaya ve yanlış irdelemeye gerek yok, amaç platformun isminde var zaten, Ortak akıl diyoruz, cunki Turkiye etnik farklılıklara sahip bir ülke ve paydası bulundugu zaman bütün halkların kardeşce yaşayabilecegi bir ülke, paydaları bölündügünde ise her an 3. dünya savasının baslayabilecegi bir kara parcası. Biz ortak akıl hareketi dedik ama insanlar o kadar korkuyor ki her taraftan bir saldırı bekliyorlar. Risk almadan bu türk halkı hiç bir halt yiyemez ve kusura bakmasın ama her zaman ezildi ve ezilecekte. Yazık bunca Sivil toplum kurumu bir araya geliyor, ama insanlar utopyalarla yorumlarını zenginleştirip motif gibi halka sunuyorlar. Allah bunun hesabını bunlardan benim yerime sorsun. Ben hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun, zıkkım olsun
Ben göreceğimi en net şekilde gördüm! CHP'nin yaptığı gibi miting yapıyorsunuz arkasında yokmuş imgesi verip işi halka mal ediyorsunuz! Sözde "halkın sesi!"
Bugün dinliyorum
"Türbana uzanan eller kırılsın"
"Üniv kızlarımın üniv. girmesi için 411 el kalktı!"
"Cüppeli darbeye hayır!"
"Fransız işi laiklik istemiyoruz"
"ÇOCUKLARIMIZA 11 YAŞINA KADAR "DİN" DİYEMİYORUZ!"
"Halkın iradesine saygı gösterdin"
Anayasacılara şiir altında aba altından "saçma herifler!" bile dendi!
Benim hiiiiiiiiç kuşkum yok! AKP yalakası sivil toplum kuruluşlarının AKP nin yardımları ile düzenlediği mitingler. Bizim AKP li belediye başkanı mehteran bile göndermişti be! Yanımdaki millet "başbakan ne zaman gelecek?" diye soruyordu birbirine!
Eğer bu sözlerimle bir kişinin hakkını yiyorsam tüm günahı benim olsun!
Kur_Sad
06-28-2008, 06:00 PM
Aynen dediğin gibi CHP'nin Cumhuriyet Mitingleri neyse bunlar da o...
Bi yandan AKP bi yandan CHP gerip duruyor...
Türkiye'nin aydınlık geleceği:
Tek başına MHP! :D
mustafa06
06-29-2008, 06:00 AM
Ben göreceğimi en net şekilde gördüm! CHP'nin yaptığı gibi miting yapıyorsunuz arkasında yokmuş imgesi verip işi halka mal ediyorsunuz! Sözde "halkın sesi!"
Bugün dinliyorum
Bunu anlamak için, cok özel bir arashtırma yapmaya veya mitinglere gidip detaylı incelemelere gerek yoktu.
Turkiyede insanlar yıllarca suren bir caba sonucunda iki buyuk kutuba ve bu kutuplara baglı dönen küçük uyducuklara donduruldu.
Ortak akıl hareketide bu kutupların birisine yakın, hatta merkezinde olma cabasında shashılacak bir shey göremiyorum.
Bugun ortak akıl hareketi hakkında burada yani bu forumun elit uyeleri arasında oldukcha dogru objektif tespitler yapılmakta ve tavır alınmaktadır.
Katılmak veya katılmamak onemli degildir ama Bu olushumca,akp nin demokrasi adına diyerek savundugu genel dusuncelerin dillendirildigi, yani akp politikalarına destek veren bir olushum oldugu yonunde tespitler yapılmaktadır. siyasi dushuncelere uygun olarakta tepkiler verilmektedir.
Gecen yıl düzenlenen cumhuriyet mitinglerine genel olarak Türkiyede ve ozelde bu forumda yuklenen anlamları lütfen tekrar okuyalım ve hatırlayalım.
Bugun gosterilen objektifligin o gun gosterilip gosterilmedigine bakalım.
O gun bizler özetle ''cumhuriyet mitingleri olarak lanse edilen mitinglerin, bir hakkın kullanılması olarak degerlendirildigine cok güzel bir miting oldugunu ama amacının cumhuriyete sahip cıkmakla ilgisi olmadıgını, gechmişte laikligi kullananların, laiklik sozcugunum tek bashına yeteri kadar oy getirisi sağlamadıgına inandıkları için, şimdi de işin içine cumhuriyeti kattıklarını, halkın bu konuda kullanıldıgını, aslında amacın chp ye oy toplamak amacı ile duzenlenen sechim mitingleri oldugunu'' söylediğimizde pek cok karshı agır tepkiler almıştık.
amacın oy degil cumhuriyete sahip cıkmak oldugu soylenmiş ve ornek olarakta katılan halkın farklı siyasi goruşlerde olması gösterilmişti.
Bizler halkın samimi duygularla katıldıklarına inandı