View Full Version : AKP'ye karşı Erken Seçim'de Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/ATP
atalayd
07-07-2008, 10:50 AM
Bence AKP'ye karşı Milliyetçi-İslamcı çizgideki aynı 1991 Genel Seçimlerinde yapılan MÇP(MHP)/RP/IDP ittifakı gibi birbirine yakın siyasi görüşteki PartilerMilliyetçi Hareket Partisi/Saadet Partisi/Büyük Birlik Partisi/Bağımsız Türkiye Partisi/Aydınlık Türkiye Partisi hem Yerel Seçim 2009 'a hemde olası bir Erken Seçime Milliyetçi İslamcı Cephe oluşturarak girmeliler.Bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe ,AKP karşısında Güçlü bir Alternatif oluşturabilir.
Osmanlı kültürünü benimseyen MHP ve SP,BBP,BTP,ATP Partilerin tabanını Milliyetçilik ve İslam-Türban yasağının kaldırılmasında ortak paydada olduğunu düşünüyorum.Bana göre Ülkücülükle ve Milli Görüşün temeli aynıdır zaten iki ideolojide islami çerçevededir.
Bana göre milliyetçi ülkücü dindar muhafazakâr kesimlere hitap eden bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/ATP Halk'ta güçlü Bir Sinerji oluşturup hem Yerel Seçim 2009'de hemde olası bir Erken Seçim 'de en az 20 % veya 25 % arasında oy alarak bir sonuç elde edebilir.
Demir Kağan
07-07-2008, 10:53 AM
"Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe" ne ise yarayacak?
TÜRKÇE
07-07-2008, 11:09 AM
Olası bir Seçimde
Mhp: %11
BBp: %4
Sp: %2
Atp ve BTp: %0,50
Ne eder:
%17,5
Ne yapar 550x17,5%=96 milletvekili
Seçime girenlerin diğerleri ve oy kullanmayanlar geçersizler %20 olsa
Seçime 3 parti grubu girecek demektir
Bu durumda Chp nin %14 alacağını varsayarsak
550 X 14%= 77 eder
Bu Tayyip nerden baksan %40 gene alır
550 x 40%= 220 milletvekili eder
Normalde
AKP=220
CEPHE=96
CHP= 77
20-30 DA BAGIMSIZ OLSA
421 Vekil eder
129 Vekil kalır
Oy oranlarına göre dağılımda
129 Vekilden 51 akpye
22 Cepheye
18 cHP YE
bÖYLE DEVAM EDER
En sonunda
284 vekil AKP
30 vekil bağımsız
137 vekil CEPHE
99 vekil CHP
Qarshi
07-07-2008, 11:16 AM
Milliyetçi ile İslamcıların ittifakı hiç bir zaman uzun ömürlü olmamıştır.Hiç biri kendi arasında anlaşamazken uçların bir araya gelmesi bence mümkün değil...
TÜRKÇE
07-07-2008, 11:19 AM
Bu durumda AKP baş edilemez.
zaten FP nin oyu komple akpye gider
Akp nin eski FP cilerinden birkaçı eski partisine geri dönmeli
Muhsin Yazıcıoğlu Daha çok aktif siyaet yapmalı ve Barajı açacak izlenimi vermeli
Albdüllatif Şener, Recep Konuk, Ahmet Alparslan, Hacı Boydak, Melih gökçek gibi bölgesini silip süpürecek kişilerin CEPHEye alınmalı
Fethullahçılar, Süleymancılar gibi büyük gurupların oyu alınmalı
Mhp ise Alevi gurublara daha çok yakınlaşmalı
Bu durumda ise AKP nin Ve CHP nin oylarından çalınabilir.
O zaman
BBP: %8
MHP: %17
Diğerleri: %6 alabilir
%31 ile azınlık hükümeti kurulabilir.
Ancak
Mhp nin başına Muhsin Beyin geçmesi VE bbp nin feshi
Gruplar ve FP harici kalan Anap DYP veya DP ninde katılımı ile
Milliyetçi Demokrat Cephesi kurulursa
Halka daha çok güven gelir.
Devlet Beye küsenler geri gelir.
O zaman DP ANAVATAN :%7
Milliyetçi Grup: %26(Kalıp MHP liler,ılımlılar, Küskün Mhp liler, Aleviler, diğer milliyetçi kesim)
%33 lük bir oy saglanabilir.
Mhp Başkanlığında Hükümet kurulabilir.
Türük Eri
07-07-2008, 11:22 AM
Zaten Milliyetçi veya İslamcı Cephe Türkiye'ye hiçbir yarar sağlamaz, hatta fazlasıyla zarar verir. Türkiye'nin tek kurtuluş yolu Pan Türkist-Türkçü Turancı Harekettir.
TTK
mustafa06
07-07-2008, 12:36 PM
Bekleyin,
Abdüllatif Şener parti kuracağını ve bunun demirelden, hikmet çetine kadar uzanan chok geniş tabanlı bir parti olacağını söyledi.
Gecen secimlerde şok bir kararla secimlere katılmama kararı vererek herkesi şaşırtan Şener, '' üniversite hocalıgını özledim biraz siyasetten uzak kalmak istiyorum'' demişti.
Halen akp mkyk üyeliği devam eden Şener, son gelişmeler üzerine beklentilerinin gerceklesmeyeceğini görmüş olsa gerek, yine ani bir kararla siyaset sahnesine döndü ve yani parti çalışmalarına başladıgını acıkladı.
Kim bilir, belkide sağı solu toparlayabilecek lider o olabilir.
ne dersiniz?
hsr_1979
07-07-2008, 01:29 PM
Bir bakıma faydası olabilir dini siyasete alaet etmek istemeyen ama dini bilen insanların AKP ye karşı olmasında fayda vardır diyeceğim,
Ancak, SP'nin Refah uzantısı olması, BBP'nin içinde MHP'den atılan mafyacı grubun yuvalanmış olması(Ogünün Yazıcıoğluna selamı[07/07/2008-Haberler]) bu ikisine karşı temkinli olmayı gerektiriyor. BTP genel başkanı, Haydar Baş'ın ekonomi planının okudum hoşuma gitti. ATP neden ayrıldı anlamadım. Genel Başkan(Dr. Devlet BAHÇELİ) değişikliğine kesinlikle karşıyım. Liderin müthiş öngörüsü ile ocakları her türlü kışkırtmadan koruduğu, ülkeyi içine düşürülmek istenen tehlikeleri fark edip uzalaşmacı siyasetinden vazgeçildiği anda yani genel başkan değiştiği anda Lidere bağlı ocakların önünde kimse duramayacaktı. Hele Bu muhsin başkan olursa 80 öncesine dönmek muhtemeldir.
Abdulletif ŞENER'in yedeğe alındığını, yapılmış hatalardan ders çıkartarak ince bir politika ile ilerleyeceğini düşünüyorum.
Kur_Sad
07-07-2008, 07:17 PM
Uzun zamandır bu konulara girmiyorum ama buna yazacağım...
İlk başta sayın KOYUNCU, el insaf!!! :D
Bugün BBP'liler bile MHP'nin en az %15 oyu var diyor sen %11 vermişsin. BBP'ye de %4 vermişsin. Buna itirazım var bi kere.
İkincisi,
MHP böyle bir ittifaka girmez, girme ihtiyacı hissetmez. Çok girmek isteyen varsa da kapatır partisini, (varsa) şaibelerinden temizlenir gelir MHP rozetini takar ;)
SP iyidir, hoştur da AKP'yi doğuran da zaten bunlardı. Erbakan'dan sonra bi işlevi kalmadı. Kim bilir belki efsanevi bir lider çıkarıp eski günlere dönerler. Öyle bir şey olursa geçmişteki hatalarından iyi ders çıkarmaları gerekir...
BBP'nn kaptanı gemiyi terketti :) Yazıcıoğlu'ndan sonra parti 15'e bölünür tahminimce her biri %0.05-0.1 ile yetinir. Yazıcıoğlu'nun MHP'ye dönme hele de MHP Genel Başkanı olma ihtimali yok.
ATP'yi saymaya gerek duymuyorum ben.Ölmüş bir parti...
BTP'ye gelince, Haydar Baş'ın iç yüzünü çözemedik hala. TV kanalları, paralı fahri profesörlük ve il/ilçe teşkilatı açanlara akan milyarlarca lira...Ha bir de Chavez'den çakma bir ekonomi modeli...Tehlikeli buluyorum...
Gönlüm kapanmamasından yana olsa da, AKP kapanacak. Ondan sonra Türkiye'yi zor günler bekliyor. MHP geçen seçimde yaptığı bir hatayı bu seçimde yapmazsa %30'u geçmesi işten bile değil...
TÜRKÇE
07-08-2008, 01:33 AM
Uzun zamandır bu konulara girmiyorum ama buna yazacağım...
İlk başta sayın KOYUNCU, el insaf!!! :D
Bugün BBP'liler bile MHP'nin en az %15 oyu var diyor sen %11 vermişsin. BBP'ye de %4 vermişsin. Buna itirazım var bi kere.
İkincisi,
MHP böyle bir ittifaka girmez, girme ihtiyacı hissetmez. Çok girmek isteyen varsa da kapatır partisini, (varsa) şaibelerinden temizlenir gelir MHP rozetini takar ;)
SP iyidir, hoştur da AKP'yi doğuran da zaten bunlardı. Erbakan'dan sonra bi işlevi kalmadı. Kim bilir belki efsanevi bir lider çıkarıp eski günlere dönerler. Öyle bir şey olursa geçmişteki hatalarından iyi ders çıkarmaları gerekir...
BBP'nn kaptanı gemiyi terketti :) Yazıcıoğlu'ndan sonra parti 15'e bölünür tahminimce her biri %0.05-0.1 ile yetinir. Yazıcıoğlu'nun MHP'ye dönme hele de MHP Genel Başkanı olma ihtimali yok.
ATP'yi saymaya gerek duymuyorum ben.Ölmüş bir parti...
BTP'ye gelince, Haydar Baş'ın iç yüzünü çözemedik hala. TV kanalları, paralı fahri profesörlük ve il/ilçe teşkilatı açanlara akan milyarlarca lira...Ha bir de Chavez'den çakma bir ekonomi modeli...Tehlikeli buluyorum...
Gönlüm kapanmamasından yana olsa da, AKP kapanacak. Ondan sonra Türkiye'yi zor günler bekliyor. MHP geçen seçimde yaptığı bir hatayı bu seçimde yapmazsa %30'u geçmesi işten bile değil...
Eger Mhp ve BBp lilerin dediklerine bakacaksak
MHP 2002 seçimlerinde Seçime 1 gün kala %26
BBP ise %11 diyordu
Ne oldu?
Partilerin İstatistikleri hep şişirme olur.
Acı gerçekler
MHP %17
BBP% 1,3
Hele Birde BTP vardı %55 oy alacaklardı
Galiba 0,55 i kastetmişler :lool:
...............................
Şimdi BBP ile MHP nin birleşmeyeceğini her ikisininde sancılı oldugunu biliyoruz.
Yani bunu herkes bilir.
Bu bir varsayımdır.
.......................
Bizimde gönlümüzden %26 MHP geçer. Ancak Askeriyeden alınan kaynak olarak gösterilen bu sonucu alamadıgınızda hayal kırıklıgına ugrarsınız
Hayal kırıklığına ugramamak için en dipten hesap görmelisiniz
Kaldıki geçen seçimde alınan oyların bir bölümü alevilerdendi.
Bu aleviler, fgethullahçılar, süleymancıların partisi yoktur.
Kim işlerine gelirse onlara verirler
Bir dahaki seçimde alevilerin hepsinin mhp ye vereceğini, veya hiçbirinin vermeyeceğinide düşlünebiliriz.
mustafa06
07-08-2008, 02:18 AM
Koyuncu
Olası bir Seçimde
Mhp: %11
BBp: %4
Sp: %2
Atp ve BTp: %0,50
Ne eder:
%17,5
Hocam kasada para öderken dediğin gibi rakamları toplayabilirsin ama siyasette toplayamazsın.
Partilerin tek bashlarına alacakları olarak verdiğin rakamlar doğru olsa, İşbirliği sonunda senin %17,5 bulduğun rakam, belki 12-13 olabilir ama rüzgarın durumuna göre patlayacagı gibi %10un bile altına düşebilir.
Bu gune kadar işbirliklerde aritmetik toplam ve yukarısı hic gercekleshmemiş. sonuç hep düşmüş.
Boyle bir işbirliği bence mhpye zarar verir.
TÜRKÇE
07-08-2008, 03:37 AM
Koyuncu
Hocam kasada para öderken dediğin gibi rakamları toplayabilirsin ama siyasette toplayamazsın.
Partilerin tek bashlarına alacakları olarak verdiğin rakamlar doğru olsa, İşbirliği sonunda senin %17,5 bulduğun rakam, belki 12-13 olabilir ama rüzgarın durumuna göre patlayacagı gibi %10un bile altına düşebilir.
Bu gune kadar işbirliklerde aritmetik toplam ve yukarısı hic gercekleshmemiş. sonuç hep düşmüş.
Boyle bir işbirliği bence mhpye zarar verir.
Elbette, Siyaset döner kazandır.%11 %8 DE OLABİLİR VEYA %25 de olabilir. Onu o zaman gösterir.
Ancak arkadaş konuyu açarken böyle bir birliktelik akp ile baş edebilirmi dir?
Biz birlikteliğin olup olmayacağını değil böyle bir birlikteliğin ne yapabileceğini veya ne yapamayacağını konuşuyoruz.
Kur_Sad
07-08-2008, 09:57 AM
Abi ben o rakamları MHP'lilerden duymadım MHP düşmanı BBP'liler bile %15'in altında almayacağını söylüyor ;)
TÜRKÇE
07-08-2008, 10:04 AM
Abi ben o rakamları MHP'lilerden duymadım MHP düşmanı BBP'liler bile %15'in altında almayacağını söylüyor ;)
Abi onlar hiçbir zaman düşman olmadılar ki
SP(FP) ile AKP nin düşman olduguna kim inanır.
Bugun Muhsin; başa Deniz geleceğine Tayyip geleceğine Devlet gelsin ister
Devlette aynı, düşünceleri güder
....
Çünkü başa geldiğinde milliyetçi cepheye ekmek çıkar. Tabi komşuda pişen
ASYA_ANADOLU
07-08-2008, 10:05 AM
Kİm UydurmuŞ Bu Koalisyonu.İslamci Partİye KarŞi Nasil İslamci Cephe OlacakmiŞ.emİn Olunkİ Mhp Kİmseyle SeÇİme Gİrmez.kİm Akp İle YariŞirsa YariŞsin Akp Tarİh Sahnesİne KariŞmadan Bİtmeden Ne Vhp Nede Mhp Akp Yİ GeÇemez.zaten Mevlam Chp Yİ GÜzel Ülkemİn BaŞina GeÇİrmesİnde.
Partİm Mhp Ye Gelİnce Oda %15 Lerde Durur.asla İktİdar Olamaz.ne Yapalim Bİzİmkİsİde İktİdar Olamasakta Davamiza Sahİp Çikmak
Saygilar
mustafa06
07-08-2008, 10:07 AM
Bende zaten rakam üzerine konuşmadım. Eğer birliktelik ile bir patlama bekleniyorsa boshuna oldugunu anlatıyorum.
birliktelik ya bir baraj korkusu ile olur veya kritik noktada 1-2 puan fazla alabilme hesabı ile yapılır ama aslında ana partiye faydası olmaz sadece baraj altında kalacagı kesin diğer partilerin mecliste temsil yolu acılmış olur.
patlama olması için partilerden birisinin zaten tek bashına ipi gögüslemiş olması gerekir.
bu durumda o partinin diğerlerine neden ihtiyacı olsun ki, dimi?
Kur_Sad
07-08-2008, 10:26 AM
Bende zaten rakam üzerine konuşmadım. Eğer birliktelik ile bir patlama bekleniyorsa boshuna oldugunu anlatıyorum.
birliktelik ya bir baraj korkusu ile olur veya kritik noktada 1-2 puan fazla alabilme hesabı ile yapılır ama aslında ana partiye faydası olmaz sadece baraj altında kalacagı kesin diğer partilerin mecliste temsil yolu acılmış olur.
patlama olması için partilerden birisinin zaten tek bashına ipi gögüslemiş olması gerekir.
bu durumda o partinin diğerlerine neden ihtiyacı olsun ki, dimi?
Abi ben de koyuncu ya yazmıştım zate :)
yoksa ben de seninle aynı düşünüyorum
TÜRKÇE
07-08-2008, 10:32 AM
Şurası Kesin
1-Mhp Teşkilatlarını ezmez ise tabanı muhafaza ederse %2-%3 yükselir
2-BBP nin geçeceğini bilse Halk, Mhp ve BBP nin alacağı oylar eşitlenir.
3- Her ne kadar geçerlerse geçsinler, Şu anki durumda asla AKP yi deviremezler
bybirol
07-13-2008, 10:33 AM
Vay vay vay önceki secim döneminde İlhan Selçuk abileri dünürbaşı olup MHP - CHP evliliği pardon koalisyonu düşünüyordu Yılan Tuncay bindirilmiş kıtalarla Cumhuriyet mitingleri adı altında biz kaç kişiyiz diye adam sayıp sagcılar MHP ye solcular CHP ye Mecliste birleşelim diye bir taraflarını yırtarken Akparti bütün hesaplarını alt üst etmişti şimdi o senaryo tutmayınca MHP/SP/BBP/BTP/AT koalisyonu düşünülüyor öylemi yetmez abi yetmez bu partilerin yanına CHP' yi hatta birde DSP'yi ekleseler yine Akpartiye yetişemezler
hsr_1979
07-13-2008, 10:41 AM
Evet Mhp'ye gerçekten Chp ile koolisyon fikri zarar vermiş, bu imajı "DÜNYAYA TEK BİR CEVAP YETER, TEK BAŞINA MHP" afişleri bile kurtaramamıştır.
TÜRKÇE
07-14-2008, 12:49 AM
Gelecek iktidar şimdiden belli.2 tane ihtimal var.Birincisi MHP tek başına.Milliyetçi iktidar gelecek.Herkes bunun farkında.İkinici ihtimal.A.k.partisinden bir grup ayrılacak ve onu iktidara basın medaya AB ABD taraftarları taşıayacaklar.Parti kapatma davasının belirsizliği devam ettigi icin 2. ihtimal icin cok zaman kaybettiler.MHP bu durumda cok iyi politika ureterek Tek Basına iktidara gelmek icin calismak zorundadir.Hickimse ile isbirligi ve ortaklik yapmaya ihtiyaci yoktur.
Hadi bakalim inş. diyelim.
Demir Kağan
07-14-2008, 07:08 AM
Allah korusun yav, MHP? Iktidar? :shock:
chepny
07-14-2008, 07:12 AM
Amin :lol:
TÜRKÇE
07-14-2008, 08:06 AM
Bak ergenekon diye atarlar seni görürsün
Kur_Sad
07-14-2008, 03:49 PM
Az çok düşüncelerini biliyorum Demir ve soruyorum: Bildiğin daha iyi bir alternatif? %0.01'lik bir parti de olsa söyleyebilir misin bana bu olsa MHP'den daha iyi diye?
Bilge_Kagan
07-14-2008, 05:42 PM
AKP'ye karşı Erken Seçim'de Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/AT
1. O is olmaz.
2. Nerede cokluk, orada bokluk ( tek parti iktidarina gelene kadar yasadigimiz donemde bizzat yasadik gorduk. )
Az çok düşüncelerini biliyorum Demir ve soruyorum: Bildiğin daha iyi bir alternatif? %0.01'lik bir parti de olsa söyleyebilir misin bana bu olsa MHP'den daha iyi diye?
MHP'dense AKP'yi bile tercih ederim, o kadar diyorum.
Kur_Sad
07-14-2008, 07:46 PM
MHP'dense AKP'yi bile tercih ederim, o kadar diyorum.
Sebep?....
Bu ittifak gerçek olursa işte o zaman ülkede gerçekten laik-antilaik çatışması başlar :D
PRENSBARAN
07-15-2008, 12:47 AM
Aczin farkında olmak ta erdemdir ;)
Bilge_Kagan
07-15-2008, 05:39 AM
Sebep?....
MHP, bilhassa da Devlet Bahceli, otorite sahibi degil. Ne yaptigini bilmiyor.
MHP'nin altyapisi, "kapagi bir meclise atayim"cilardan olusuyor cogunlukla.
MHP tek basina birsey yapabilecek bir parti degil, iki secim once insanlar ne umutlarla oy verdiler, "onu yaptirmam bunu vermem" diye bagrinan adam bir dakika durmadi Rahsan Ecevit'in eteginin altina giriverdi.
Devlet Bahceli'nin bir lider ozelligi yok, iyi bir hatip olmamasi bir kenara, kagida bagli, vurgusuz hitapsiz konusuyor. Bu, kendisinin konustugu konularda bir fikri olmamasina isaret ediyor.
Devlet Bahceli, o konusma esnasinda Tayyip Erdogan'a ip atarak kendi kendini bitirdi.
MHP'nin hicbir soruna cozumu yok. Zirt pirt Turkiye gundeminde yer alabilmis olmak icin "Cumhurbaskani konuya mudahale etsin" cekiyor.
MHP'nin Turkiye disindaki Turk devletleriyle ilgili bir politikasi yok ( zaten MHP bir politikaya sahip mi onu da anlayamadim bir turlu ). MHP icin milliyetcilik, sadece Turkiye icinde kalacak Ulkuculuk demek.
MHP, AKP vatana ihanet anlami tasiyan bir suru yasa gecirirken gikini cikarmadi. Halbuki meclise girmeden once soylemler boyle miydi?
Daha sayilacak sebep cok, kisaca "Velhasil, guvenmiyorum MHP'ye" deyip bitireyim.
hsr_1979
07-15-2008, 08:13 AM
MHP'nin altyapisi, "kapagi bir meclise atayim"cilardan olusuyor cogunlukla.
MHP tek basina birsey yapabilecek bir parti degil, iki secim once insanlar ne umutlarla oy verdiler, "onu yaptirmam bunu vermem" diye bagrinan adam bir dakika durmadi Rahsan Ecevit'in eteginin altina giriverdi.
Devlet Bahceli'nin bir lider ozelligi yok, iyi bir hatip olmamasi bir kenara, kagida bagli, vurgusuz hitapsiz konusuyor. Bu, kendisinin konustugu konularda bir fikri olmamasina isaret ediyor.
Devlet Bahceli, o konusma esnasinda Tayyip Erdogan'a ip atarak kendi kendini bitirdi.
MHP'nin hicbir soruna cozumu yok. Zirt pirt Turkiye gundeminde yer alabilmis olmak icin "Cumhurbaskani konuya mudahale etsin" cekiyor.
MHP'nin Turkiye disindaki Turk devletleriyle ilgili bir politikasi yok ( zaten MHP bir politikaya sahip mi onu da anlayamadim bir turlu ). MHP icin milliyetcilik, sadece Turkiye icinde kalacak Ulkuculuk demek.
MHP, AKP vatana ihanet anlami tasiyan bir suru yasa gecirirken gikini cikarmadi. Halbuki meclise girmeden once soylemler boyle miydi?
Daha sayilacak sebep cok, kisaca "Velhasil, guvenmiyorum MHP'ye" deyip bitireyim.
Sayın Bilge Kağan ip için Devlet bahçeli,nin bir cevabı vardı onu bulup sizinle paylaşırım.
Günceol olan vatana ihanet yasaları anlamında 301, Vakıflar, Yabancılara toprak satışı ve diğerleri hususunda ses çıkarmadığını gerçekten düşünüyormusunuz?
Benim gördüğüm kadarıyla Lider Grup toplantılarında eleştirilerini yapıyor ve parti sitesinde gerekli açıklmalar yapılıyor, Yanı Sıra Genel başkan yardımıcısı Oktay vural Mehmet Şandır Bengütürk, Art, Başkent Tv ve Bir zamanlar Yeniçağ kanlalarında gerekli açaıklamalar gündeme getiriliyor.
Basının AKP yi savunma olmadı yapılan eleştirileri gündeme getirmemeyi kendilerin kılavuz bilidği bir dönemde MHP yi hüçsüz gösterecek yaklaşamı nalayamadım.
Ayrıca Vatana İhanet yasalarından sorumlu tuttuğunuz AKP ye oy vermekten söz ediyorsunuz bu çelişkiyi de çözemedim.
Kur_Sad
07-15-2008, 05:26 PM
Tam aksine Devlet Bahçeli ne yaptığını çok iyi biliyor. Tarafsız biçimde gözetleyen biri bunu çok rahat grebilir...
Bunları bu forumda da çokça konuştuk. Hala aynı şeylerin söylenmesinde bir iyi niyet göremiyorum ben. Bunlar AKP'lilerin propaganda malzemesi. Eteği altına girme ifadesi de hiç hoş değil. MHP o zamanda hep "uyum"u korumaya çalıştı bugün de bunu yapıyor. CHP gibi ota b..a itiraz edip kendini rezil etmiyor, AKP'yi güçlendirmiyor...
Allah aşkına Bilge bunlar sokaktaki adamın dikkat edeceği şeyler. Bir insanın yöneticiliği ile hitabet yeteneği arasında nasıl bir ilişki kuruyorsun? Adam isterse dilsiz olsun sen politikalarına bakarsın! Devlet Bahçeli de konuştuğu konuda fikir sahibi değilse yemin ediyorum bu ülkede hiçkimse hiçbir şey bilmiyor!
Bunda ne var anlamıyorum! Sanki çok anormal bir hareket yaptı sanki çıktı küfür etti sanki konuşurken gaz çıkardı. Yahu ip atmak ayıp mı? Üç-beş dangalak dalga geçti diye kendini bitirmiş mi oluyor?
Bugün Türkiye'de en iyi çalışan Ar-Ge MHP'ye aittir. Sen bunları inanarak mı söylüyorsun? MHP'nin her soruna net çözümleri var demiyorum. Ama bugün AKP'den de CHP'den de ileridedir bu konuda...Onların neye çözümü var? Ve bu çözümler kime yarıyor?
Yuh diyorum başka bişey demiyorum! MHP'nin de yoksa kimin var? AKP'nin mi CHP'nin mi DTP'nin mi??? Yani bu konuda MHP'yi eleştirebilirsin belki ama bırak daha iyisini politikası olan ikinci bir parti göstermezsin!
Doğru değil, 301 ve Vakıflar Yasasında MHP çok mücadele etti. Özellikle 301 için milyarlarca para harcandı. Ha doğru olduğunu kabul etsek bile sen bu AKP'nin daha iyi olduğunu söylüyorsun. Böyle çelişki olmaz!
MHP belki tüm sorunların çözümü değildir. AMa utup da o ihanet yasalarını geçirenlerden aşağı görmen büyük bir çelişkidir...
Demir Kağan
07-15-2008, 06:48 PM
Kur Sad, hocam MHP'nin bugunku Turkiye sartlari icin cozum onerileri neler? Sahsen ben ortada MHP'nin cozum onerisi yaptigini goremiyorum. En basitinden basortusu sorununa cozum ortagi olmaya kalkti -ki bundaki hesabi neydi bilemiyoruz, malum bir ton sey yazildi bu konuda- ancak karar iptal edilince arkasinda durmadi.
Kur_Sad
07-15-2008, 08:07 PM
Kur Sad, hocam MHP'nin bugunku Turkiye sartlari icin cozum onerileri neler? /quote]
Kardeş gerçekten öğrenmek istiyorsan Parti Programı'nı okuyacaksın başka yolu yok bu bir :) ben burada hepsini anlatamam.Ama başlıklara değinmek gerekirse:
-Milli Duruş! (Bilhassa AB, Kıbrıs, Kerkük konularında. AB ile ilişiler kesilecek falan gibi bir vaad yok elbette. Ama tavizlerden kaçınmak ve olmayacağı belli olan tam üyelik yerine stratejik ortaklık var. Kıbrıs'ta dik duruş var. Kerkük'te Türkmenlere destek var. Bir AKP'nin Barzani-Yalabani'ye karşı tutumuna bak bir MHP'nin)
-Türk Dünyası'yla aktif ilişkiler (Türk Dünyası Bakanlığı kurulması gibi bir proje vardı seçim beyannamesinde)
-Milli Ekonomi! (Özelleştirmeleri durdurma da değil sınırsız özelleştirme de değil. "Stratejik kurum" ayrımının yapılması gibi...)
-Terörle etkin mücadele. (sadece dağdakilerle değil şehirdekiyl, kampüstekiyle de...)
-Siyasi ve Ahlki Bozulmayla mücadele...
[QUOTE]En basitinden basortusu sorununa cozum ortagi olmaya kalkti -ki bundaki hesabi neydi bilemiyoruz, malum bir ton sey yazildi bu konuda- ancak karar iptal edilince arkasinda durmadi.
MHP'nin bu konuda tavrı belli değildir. Arkada durması için kendi kendine kapatma davası mı açması gerekiyordu?
Dediğim gibi tabii ki elinde net reçeteler yok ama olan bir parti gösterebilir misin? Varsa kime yarıyor?
Devlet Bahçeli'nin basın açıklamalarını takip edersen görebilirsin çözüm önerilerini...
hsr_1979
07-16-2008, 04:16 AM
Sayın Bilge Kağan ip için Devlet bahçeli,nin bir cevabı vardı onu bulup sizinle paylaşırım.
Buyrun; Önce İpi atarken ne demiş ona baklım;
Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye yönelik yaptığı eleştirilere tepki
gösteren Bahçeli, ”Allah’tan korkmaz adam, niye milliyetçi
harekete iftira atıyorsun. ‘Sayın’ diyen sensin, onun şehit
ettiklerine ‘kelle’ diyen de sensin. Kendisi 4 yıl 8 ay 19 günden beri
iktidarda. Bize (Teröristbaşını neden asmadınız?) diyorlar. Ona 11.
Protokol engel oldu. 11. Protokol’ün altında bugünkü 59.
Hükümetin başbakan yardımcıları Abdullah Gül ve Abdullatif
Şener’in imzaları vardır. O dönem 129 milletvekili olan MHP’yi
(Neden asmadın?) diye suçluyorsun. Tek başına iktidar olan
sensin. Neden asmadın? Oğluna gemi alacak kadar paran var da
onu asacak kadar ip mi alamıyorsun? Haydi as” dedi.
Sonra 12/07/07'de Stardaki açık oturumda ne demiş ona bakalım;
İp atma meselesi
Devlet Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ı kendi iktidarları döneminde
niye asmadıkları yönünde seyirciden gelen bir soruya ise şöyle
yanıt verdi: "Biz o zaman üç iktidarlı bir koalisyon kurmuştuk.
Ortaklarımızdan birisi rahmetli Ecevit'ti ve kendisi şahsen idama karşı
olduğunu, diğer ortağımız Mesut Yılmaz ise Avrupa Birliği'nin idama karşı
olduğunu belirtip bölücü başının asılmaması yönünde hareket ettiler. Biz
de Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıları düşünerek koalisyonu
bozmadık. Başbakan şimdi alanlara çıkıp "Apo'yu siz asmadınız ip mi
bulamadınız" diye konuştu. Başbakan sürekli yalan söylüyor. Apo
geldiğinde Ecevit'in Başbakan olduğu azınlık hükümeti vardı.
Apo'yu İmralı'ya o hükümet koydu biz mi koyduk? Başbakan
yanlış beyanlarıyla halkın gözünde küçültmeye çalışmaktadır."
(...)
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=94083
(...) basortusu sorununa cozum ortagi olmaya kalkti -ki bundaki hesabi neydi bilemiyoruz, malum bir ton sey yazildi bu konuda- ancak karar iptal edilince arkasinda durmadi.
12/07/2007'de ne dediğini okuyalım önce
Türban sorunu
Devlet Bahçeli, türbanla ilgili soruya da "İnanan insanların örtünmesi
son derece doğaldır. Ancak bu inançlı kardeşlerimizi siyasal bir
simgeyle hareket zorlamak cephelere zorlamak yanlıştır ve bu
sorun Türkiye'yi sıkıntıya sokmaktadır. Ancak 22 Temmuz'dan
sonra başörtüsü sorununu MHP iktidarında çözeceğiz. Şimdi
tesettürlü bir hanım hastaneye gittiğinde doktor ben sana bakamam
diyebilir mi ya da adliyeye tanıklık yapmaya giden tesettürlü bir hanıma
hakim 'Seni dinleyemem' diyebilir mi o halde eğitime gelen tesettürlü
kızlarımızı da kapıdan çevirmememiz gerekir" diyerek türbanlı
eğitim sinyali verdi.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=94083 (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=94083)
Şimdide YÖK 17 maddenin değişmesinin karara bağlandığı halde AKP tarafından yediği kazığı hatırlayın.
TÜRKÇE
07-16-2008, 04:37 AM
Aga bence bunları boşa anlatıyorsun.
Çünkü bunlar onları bizden iyi biliyorlar.
Ancak görmediğin ogluolmuş misali, ellerine bir koz geçirdi(klerini sanıyorlar)ler ya
Neresinden tutsak, acaba koparmı, nasıl kopar diye sinir harbi yaratmaya çalışıyorlar.
Veya zerhoş olmuşlar, ahmet ile mehmeti karıştırıyorlar. Zeroşluktan kurtulmaları için iyi bir soguk duş lazım
Bu diyenler, orgonekon tutuklusunun serbest kalır kalmaz CHP de ne iş yaptığını anlatsınlar
chepny
07-16-2008, 04:48 AM
Ayrıca Vatana İhanet yasalarından sorumlu tuttuğunuz AKP ye oy vermekten söz ediyorsunuz bu çelişkiyi de çözemedim.
Bu sadece Bilge Kağan'ın değil, tüm Türkiyenin çelişklisi...
Kur_Sad
07-16-2008, 07:53 AM
Bu sadece Bilge Kağan'ın değil, tüm Türkiyenin çelişklisi...
Yazık vatanıma...
Ah bu demokrasi yok mu!!! Görürsem boğazlayacağım!
TÜRKÇE
07-16-2008, 10:04 AM
Türkiye de lidere oy verilir desem doğrudur
Recep tayyip ve Özal örnekleridir.
Türkiyede Lidere bakmazlar, parti programına bakarlar desek
Mushin yazıcıoğlu ve devlet parasını evine sokmayan hz ömer misali devlet bahçeli buna örnektir
hsr_1979
07-16-2008, 10:31 AM
(...)devlet parasını evine sokmayan hz ömer misali devlet bahçeli buna örnektir
Valla göründüğü kadarı ile çok doğru (Gerçeği yalnızca Allah(CC) Bilir), adam yurtdışı harcırahı bile almamış, masrafları cebinden ödemiş.
TÜRKÇE
07-16-2008, 10:32 AM
Valla göründüğü kadarı ile çok doğru, adam yurtdışı harcırahı bile almamış, masrafları cebinden ödemiş.
Elbette elini bile sürmedi, devletten aldıgı paralarla yüzlerce gence burs verdi, direk hesabtan hesaba ototmatik gonderim yapıldı
Kur_Sad
07-16-2008, 02:48 PM
Sadece devlet değil parti için de aynı tutumda. Parti-ev arası yol hariç tüm yolculukların benzin masrafını cebinden karşılıyor...
TÜRKÇE
07-18-2008, 10:04 AM
Sadece devlet değil parti için de aynı tutumda. Parti-ev arası yol hariç tüm yolculukların benzin masrafını cebinden karşılıyor...
demekki bazılarına yiyen gerekmiş
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.