PDA

View Full Version : Cecenler Ataturk`u sevmelimi?

Noxchi
07-15-2008, 09:48 AM
Cecenlerle sohbet etmek icim forum ararken buraya denk geldim. Bir arkadasimiz bu konuda ben baktiimda artik kapatilmis bir youtube linki vermis ve cecenlerin Atatur nefretinden bahsedip cecenlerin talibanligindan vs vs lerden bahsetmis. Ben son 10 senemi turkiyede gecirmis cecenistan dogumlu cecenim. ve onu okurken basta guldum biraz dedimki cecenlerin ebedi dostu olan turklerle aramizi sogutmak icin tahminen bir ermeni yapimi propoganda diye sonra dah assaglarda Turklerin verdigi cevaplari okuyunca acikcasi yaziklar olsun dedim... Bu kadar mi kolaymis yani bu kadarmiymis bizim ittifakimiz. Gidin Osmanli tarihini acin ve bakin osmanli yukselme duraklama ve cokus haritalarina orda kafkasya haritasinda bir girinti goreceksiniz orasi cecenya. orayi osmanli hic bir zaman fethetmemistir.. neden? cunku osmani ac bir isgalci degildi ve kendiyle dost olacak herkesle dost olmaya hazirdi. yan yana 1000 yildir savasmadan yasadik ama bir kucuk propoganda bizi hemen dusman etti... Birde araplara laf ediceksiniz arkadan vurdular diye. demekki Turk halkinin cecenlerden nefret etmesi icin cok urasmaya gerek yok.

Efet cecenler counlukla ataturtku sevmez bunu yalanlamiyorum. Ama bu cumle sizi aldatabilir cunku turkcede o cumle hem "cecenler ataturk den nefret ediyor" hemde " cecenler ataturkun kim oldugunu bile bilmiyolar o yuzden ona karsi hic bir duygulari yok" anlamlarina geliyor. Cecenler rusyanin ozellikle ugraslari sonucunda ozellikle tarih konusunda cok cahil ve dogal olarak Ataturk u baska bir ulkenin ilk liderini tanimiyolar. Mesela siz de dunyanin en guclu devletlerinden Amerikanin kurucu liderinin kim oldugunu bile bilmiyosunuzdur. kaldi ki bu cok bir seyi degistirmez. Cecenlerin gordugu sadece turkiyeden gelen dostlar ve turk halki. gelen insanlar da bir misyoner edasiyla Bizim Atarurk` umuz var soyle bir insandi anitkabirde defnedilmistir Ataturk ilkeleri sunlardir diye konusmuyolar...

hepinize sevgiler saygilar...

Hala cecenistanda Ataturk asiklar olmasi sart diye dusunuyomusunuz bir ekleyin

Malkoc
07-15-2008, 10:07 AM
Arkadaşım böyle peşin yargılarda bulunmayın ! Sanırım Sen internette şu bizim şamanist sıgırlara rastladın?

Hoş tam olarak anlayamadım neyi demek istiyorsun? Konuyu Ata'mıza neden bağladın?

ASYA_ANADOLU
07-15-2008, 10:19 AM
Kİmse AtatÜrkÜ Sevmek Zorunda DeĞİldİr Ve Zorlada Sevdİremez.
ÇeÇenlere Gelİnce Emİnİmkİ Onlar Kendİlerİne Saygi Duyan Herese Saygi Duyarlar.ÇeÇenler Allahin MÜcagİdlerİdİr Ve TÜrklerİ Severler.

Bİr ArkadaŞim Bana Onlar TÜrklerİ Sevmez DemİŞtİ Onla Bu YÜzden Kavga EtmİŞtİm. ÇÜnkÜ İnanmam Öyle OlduĞuna Ben Bİr TÜrk İslam ÜlkÜcÜsÜ Olarak Herzaman ÇeÇen Dostlarimin Yanindayim Ve Heryerde Onlarin SavunuculuĞunu Yapmaya Mecburum.atatÜrk'e Gelİnce Sever Yada Sevmez Saygi Duymaliyiz.kİmse Bu YÖnde SuÇlanamaz Veya Ona GÖre Muamele GÖremez
Emİnİmkİ ÇeÇenler GÜzel TÜrkİyemdekİ SÖzÜm Ona (chp) Lİlerden Daha Çok Saygi Duyuyorlardir Ve Sevİyorlardir.gÜzel Ülkemde Bu İŞe Yaramayan Topluluk O BÜyÜk İnsani Heryerde Kullanarak Hatta PutlaŞtirarak İnsanlarin İÇİndekİ AtatÜrk' Sevgİsİnİde Yİtİttİrmesİne Sebep Oluyorlar.allahin Dostu Olan ÇeÇenler Bİzlerİnde Dostudur.bİz TÜrkler Onca Yil Kafkaslarda MÜcadele Ettİk Neden ÇeÇenlerİn Bİr Zararini GÖrmedİk.

Noxchi
07-15-2008, 10:19 AM
Ata`miza bagladim cunku arkadasimizi rahatsiz eden konu birisinin Ataturk hakkinda bir video cekmesiydi. Bende konuya aciklama getirme gereksinimi duydum Ataturk u genellikle Turkiye ve ermenistan disindaki yerlerde sadece alim kesim kesim tanir.(Bu yuzden sevmeleri yada nefret etmeleri mumkun degildir) O basligin altinda devam eden yazilarda bayaa baya Cecenler Ataturk u sevmelimi diye tartisilmisti. malesef o basilga yetisemedim o kapatilmis.

Şehbir
07-15-2008, 10:23 AM
Cecenlerle sohbet etmek icim forum ararken buraya denk geldim. Bir arkadasimiz bu konuda ben baktiimda artik kapatilmis bir youtube linki vermis ve cecenlerin Atatur nefretinden bahsedip cecenlerin talibanligindan vs vs lerden bahsetmis. Ben son 10 senemi turkiyede gecirmis cecenistan dogumlu cecenim. ve onu okurken basta guldum biraz dedimki cecenlerin ebedi dostu olan turklerle aramizi sogutmak icin tahminen bir ermeni yapimi propoganda diye sonra dah assaglarda Turklerin verdigi cevaplari okuyunca acikcasi yaziklar olsun dedim... Bu kadar mi kolaymis yani bu kadarmiymis bizim ittifakimiz. Gidin Osmanli tarihini acin ve bakin osmanli yukselme duraklama ve cokus haritalarina orda kafkasya haritasinda bir girinti goreceksiniz orasi cecenya. orayi osmanli hic bir zaman fethetmemistir.. neden? cunku osmani ac bir isgalci degildi ve kendiyle dost olacak herkesle dost olmaya hazirdi. yan yana 1000 yildir savasmadan yasadik ama bir kucuk propoganda bizi hemen dusman etti... Birde araplara laf ediceksiniz arkadan vurdular diye. demekki Turk halkinin cecenlerden nefret etmesi icin cok urasmaya gerek yok.

Efet cecenler counlukla ataturtku sevmez bunu yalanlamiyorum. Ama bu cumle sizi aldatabilir cunku turkcede o cumle hem "cecenler ataturk den nefret ediyor" hemde " cecenler ataturkun kim oldugunu bile bilmiyolar o yuzden ona karsi hic bir duygulari yok" anlamlarina geliyor. Cecenler rusyanin ozellikle ugraslari sonucunda ozellikle tarih konusunda cok cahil ve dogal olarak Ataturk u baska bir ulkenin ilk liderini tanimiyolar. Mesela siz de dunyanin en guclu devletlerinden Amerikanin kurucu liderinin kim oldugunu bile bilmiyosunuzdur. kaldi ki bu cok bir seyi degistirmez. Cecenlerin gordugu sadece turkiyeden gelen dostlar ve turk halki. gelen insanlar da bir misyoner edasiyla Bizim Atarurk` umuz var soyle bir insandi anitkabirde defnedilmistir Ataturk ilkeleri sunlardir diye konusmuyolar...

hepinize sevgiler saygilar...

ARKADAŞIM ÇEÇENLER'İN SON EYLEMLERİ TÜRKİYE'DE İDİ VE TÜRKİYE'NİN (BENCE HAKSIZ OLAN) ÇEÇEN TERÖRİSTLERE NE YAPTIĞINI BİR ÖĞREN DE SONRA KONUŞURUZ BUNLARI..

BOZ-OK
07-15-2008, 10:26 AM
Cecen akrabalari olan bir Turk olarak sanirim bu soruya yanit vermek biraz da bana duser,

Cecenlerin Ataturk'u sevmeleri icin cok onemli bazi nedenler var, cunku Ataturk hem Turk kurtulus savasinin lideridir ve hem de Anadolu Turkleri ozguluklerini ona borclulardir. Ayrica kendisi 20. yuzyilda kurulmus ilk bagimsiz Turk devleti olan Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Dolayisiyla eger bir Cecen gercekten senin soyledigin gibi Turk milletinin ebedi dostu ise, evet, Ataturk'u mutlaka sevmelidir diye dusunuyorum. Aksi durumda benim icin iki olasilik gecerlidir, 1- Bu Cecen kardesimiz Ataturk hakkinda yanlis bilgi sahibidir ve pis propagandanin kurbanidir, kendisini aydinlatmak gerekir. 2- Bu kisinin Turklere olan muhabbeti yalandir.

Sanirim yeterince aciktir... :cool:

Noxchi
07-15-2008, 10:29 AM
ARKADAŞIM ÇEÇENLER'İN SON EYLEMLERİ TÜRKİYE'DE İDİ VE TÜRKİYE'NİN (BENCE HAKSIZ OLAN) ÇEÇEN TERÖRİSTLERE NE YAPTIĞINI BİR ÖĞREN DE SONRA KONUŞURUZ BUNLARI..

Teror konusuna gelince keske Putin in burda yaptigi aciklamalari duysaydin. Rusyada yapilan teror hareketlerinin 9 tanesinden sadece 1 ini gercekten sadece cecenle yaptigini acikladi adam ve olu Eski baskan Yeltsini sucladi.

O tek teror hareetine gelince. Cecen teroru ve arap teror hareketlerini sonuclari bakimindan 2 ye ayirabiliriz. Dikkat et cecenlerin gercektende haksiz teror hareketlerinde Siviller sadece psikolojik olarak zarar goruyo. ki onlara mumkun oldugu kadar iyi davraniliyo. ve gemide ucaktaki yolculara kimseyi oldurmiceklerini saati saatine ne zaman serbest brakcaklarini soyleyip rahatlatiyolar.

Turklerin cecen teroristlere ne yaptigini soylemek gerekirse, onlar gerckten diger mahkumlardan cok daha iyi muamele goruyolar. Soyle izah ediyim haftada 1 kere sinema haklari var ;)

QUOTE//
1- Bu Cecen kardesimiz Ataturk hakkinda yanlis bilgi sahibidir ve pis propagandanin kurbanidir, kendisini aydinlatmak gerekir. 2- Bu kisinin Turklere olan muhabbeti yalandir.

Sanirim yeterince aciktir... //
"Ataturk`u seviyormusun dede?
-O kim?
-Turkiye Cumhuriyetini kuran ve hristiyanlarin isglainden kurtaran kisidir.
-Haa. Turklermi onlar cok savascidir onlarin lideri o muymus kuvvetli adamdir o zaman( cecenlerin geleneksel ovgusu) hatirliyorum benim amcam da gitmisti Istanbula buyuk harp vardi o zamanlar orda( cannakaleden bahsediyo!).... burda kesiyorum dedelerin muhabbeti uzaar gider.

Mgas
07-15-2008, 10:30 AM
Konu "Atatürk'ü tanımaksa" o konuda kimseye baskı yapamazsın.

Ancak sevmek konusuna gelince Türk'ü seven Ata-Türk'ü sevmeli.

ARKADAŞIM ÇEÇENLER'İN SON EYLEMLERİ TÜRKİYE'DE İDİ

?

Çeçenlerle çok büyük gönüldaşlık bağlarımız var. Bu bağlarımıza engel olacak anlayışların tümüne karşıyız. Çeçen kardeşlerin bizim yanımıza bizimde Çeçen kardeşlerin yanında savaştığı çoktur. Yanısıra Şeyh Şamil bile Avar Türk'ü kökenlidir. Bu iki şanlı milletin arasının açılmasına neden olmaya çalışan herkes gözümde satkın(hain)dır.

Şehbir
07-15-2008, 10:34 AM
Çeçenlerle çok büyük gönüldaşlık bağlarımız var. Bu bağlarımıza engel olacak anlayışların tümüne karşıyız. Çeçen kardeşlerin bizim yanımıza bizimde Çeçen kardeşlerin yanında savaştığı çoktur. Yanısıra Şeyh Şamil bile Avar Türk'ü kökenlidir. Bu iki şanlı milletin arasının açılmasına neden olmaya çalışan herkes gözümde satkın(hain)dır.

NE ALAKA ?

TERÖR HER YERDE TERÖRDÜR.

BENİMKİSİ İYİ SENİNKİSİ KÖTÜ DİYE HİÇ BİR KİTAP YAZMIYOR, HİÇ BİR GÖNÜL TAVSİYE ETMİYOR.

TÜRKÇE
07-15-2008, 10:45 AM
Sevmeyebilir, sevmek zorunda degiller.
Ancak saygili olmak zorundalar
Eger bizi seviyorlarsa bizim liderimize kurucumuza saygili olmak zorundalar.
Mesela Biz kerimovu sevmiyoruz.
Ancak saygili olmak zorundayiz.
Cunku o ozbeklerin %84 oyunu almış birisi

Mgas
07-15-2008, 10:52 AM
TERÖR HER YERDE TERÖRDÜR.

Ne terörü? Beslan baskınını dersen o baskının başındaki ad "Basayev" idi ve onun döneminde Çeçen mucahitler oldukça fazla önemli kişiyi şehit vermişlerdi. "Basayev" in neden böyle bir operasyon yaptırdığını Çeçenler bile anlamamıştı. Ben özellikle bir Çeçen salıkçı(haberci) ile görüştüm bu konuyu onlar bile bir anlam verememişlerdi. Basayev "çaşıt(ajan)" bile damgası yemişti. Beslan olayı üzerine yaptığı açıklamada Rus politikasına sessiz kalan Rus halkını suçlamış çocuklara yanıt olarak da ölen Çeçen çocuklarını göstermiştir. Ben dahil birçok kişi bu operasyonu doğru bulmadık ancak bu demek değildir ki Çeçen direnişçiler teröristtir.

Komunistler sadece Çeçenlere değil birçok Türk ulusuna da dokunca(zarar) vermiştir. En basitinden "Cengiz Dağcı" nin birkaç bitiğini(kitabını) okuyun. Çeçen direnişi bir terör olayı değildir. Ancak Çeçenlerin islamcı tutumu diğer ABD kaynaklı terör örgütleriyle birleşmelerine ve beraber eylem yapmalarına neden oldu. Terör olayı dediğimiz birçok eylemi onlardan öğrendiler ve onlarla beraber yaptılar. Ruslara karşı tutumları Çeçenleri Cia üzerinden akçe(para) almalarına sebep oldu bu da beraberinde birçok ABD çaşıtının Çeçenistan'a sızmasına... Bu bozulma Çeçen direnişinin haksızlığını, özünde bir terörizm olduğunu göstermez, gösteremez. Kimse kendi bayrağı yerine kendi milleti yerine "Rusya fedarasyonu" bayrağını taşımak, ülkesine giriş çıkışta onlara bağlı kalmak istemez. Aynısı bize olsa ve biz bunun için savaşsak adımız "terörist" mi olurdu?

Bugün Rusların Çeçen milletinin başına diktiği "Kadirov" adlı şerefsiz kaç kere AİHM de cezaya çarptırıldı biliyor musun? Elimde o şerefsizin işkence videoları bile var. Bundan önce Rusların Çeçen milletinin üzerine yağdırdığı bombaları unutacak mıyız? Köylere çoluk çocuk demeden yağdırdıkları bombaları?

Öyle çağlar(zamanlar) olmuştu ki köy yaşlıları Çeçen direnişçileri köylerinden göndermişlerdi Ruslar köye baskın yapmasın diye. Direnişçilerin çıktığı günün sonrası Ruslar paramparça etmişlerdi kişileri. Bunları unutacak mıyız?

Çeçen milletinin direnişi şanlı, haklı bir direniştir. Bu direnişi kirletecek hiçbir operasyona onay vermediğim gibi kirli operasyonlar yüzünden çeçen milletinin direnişinin kirli gösterilmesine de kesinlikle onay vermiyorum.

Ortada bir terörist varsa adı "Rusya"

Şehbir
07-15-2008, 10:55 AM
Ne terörü? Beslan baskınını dersen o baskının başındaki ad "Basayev" idi ve onun döneminde Çeçen mucahitler oldukça fazla önemli kişiyi şehit vermişlerdi. "Basayev" in neden böyle bir operasyon yaptırdığını Çeçenler bile anlamamıştı. Ben özellikle bir Çeçen salıkçı(haberci) ile görüştüm bu konuyu onlar bile bir anlam verememişlerdi. Basayev "çaşıt(ajan)" bile damgası yemişti. Beslan olayı üzerine yaptığı açıklamada Rus politikasına sessiz kalan Rus halkını suçlamış çocuklara yanıt olarak da ölen Çeçen çocuklarını göstermiştir. Ben dahil birçok kişi bu operasyonu doğru bulmadık ancak bu demek değildir ki Çeçen direnişçiler teröristtir.

Komunistler sadece Çeçenlere değil birçok Türk ulusuna da dokunca(zarar) vermiştir. En basitinden "Cengiz Dağcı" nin birkaç bitiğini(kitabını) okuyun. Çeçen direnişi bir terör olayı değildir. Ancak Çeçenlerin islamcı tutumu diğer ABD kaynaklı terör örgütleriyle birleşmelerine ve beraber eylem yapmalarına neden oldu. Terör olayı dediğimiz birçok eylemi onlardan öğrendiler ve onlarla beraber yaptılar. Ruslara karşı tutumları Çeçenleri Cia üzerinden akçe(para) almalarına sebep oldu bu da beraberinde birçok ABD çaşıtının Çeçenistan'a sızmasına... Bu bozulma Çeçen direnişinin haksızlığını, özünde bir terörizm olduğunu göstermez, gösteremez. Kimse kendi bayrağı yerine kendi milleti yerine "Rusya fedarasyonu" bayrağını taşımak, ülkesine giriş çıkışta onlara bağlı kalmak istemez. Aynısı bize olsa ve biz bunun için savaşsak adımız "terörist" mi olurdu?

Bugün Rusların Çeçen milletinin başına diktiği "Kadirov" adlı şerefsiz kaç kere AİHM de cezaya çarptırıldı biliyor musun? Elimde o şerefsizin işkence videoları bile var. Bundan önce Rusların Çeçen milletinin üzerine yağdırdığı bombaları unutacak mıyız? Köylere çoluk çocuk demeden yağdırdıkları bombaları?

Öyle çağlar(zamanlar) olmuştu ki köy yaşlıları Çeçen direnişçileri köylerinden göndermişlerdi Ruslar köye baskın yapmasın diye. Direnişçilerin çıktığı günün sonrası Ruslar paramparça etmişlerdi kişileri. Bunları unutacak mıyız?

Çeçen milletinin direnişi şanlı, haklı bir direniştir. Bu direnişi kirletecek hiçbir operasyona onay vermediğim gibi kirli operasyonlar yüzünden çeçen milletinin direnişinin kirli gösterilmesine de kesinlikle onay vermiyorum.

Ortada bir terörist varsa adı "Rusya"

YA BEN DİYOM SEN NE DİYON.

BIRAK NE OLURSUN...

Mgas
07-15-2008, 10:59 AM
Sehbir Üstadım

Çeçenlerin hangi eylemini diyorsun?

Mgas
07-15-2008, 11:15 AM
MESAJLARIMI OKUMADAN NİYE YANIT YAZIYORSUN ?

İLK MESAJIMA BAK NE DEMİŞİM ?

İlk ileti bu. Bundan hangi eylem olduğunu nece anlayabilirim?

Şehbir
07-15-2008, 11:18 AM
İlk ileti bu. Bundan hangi eylem olduğunu nece anlayabilirim?

İLK AKLIMA GELENLER SWISS OTEL VE SANIRIM AVRASYA FERİBOTU İDİ.

TÜRKÇE
07-15-2008, 11:33 AM
Ya bide kurtlar vadisindeki rus fıstıkı oldurmuşlerdi

BOZ-OK
07-15-2008, 12:00 PM
Ozgurlukleri icin yuzyillardir Ruslara karsi savasan Cecen direnisciler terorist midir? Hayir, elbette degillerdir... Her insan toplulugunda fanatikler, yanlis yapanlar var midir? Evet, elbette vardir... :cool:

Sehbir'in verdigi "teror" olayi orneklerine gelince... Bu iki olay bile bence Cecen kardeslerimizin Turk'e muhabbetinin birer isbatidir cunku eger her iki olayda da, bu olaylari yapan kisiler eger gercekten acimasiz teroristler olsalardi, ortaligi kana bularlar, cok buyuk can ve mal kaybina yol acarlardi... Ancak her iki olayda da sonuc hic de oyle olmamistir... Bence bir eylemi yargilarken "ozgurluk savascisi" ile "terorist" arasindaki o ince cizginin iyi farkinda olmak lazim... :-)

Sonuc olarak; "Bizim oglanlar" yaramazlik yapmislarmidir? Yapmislardir... Kizilcik sopasini haketmisler midir? Haketmislerdir... Bu onlarin ozgurlukleri icin savasan birer mucahid oldugu sonucunu degistirir mi? Hayir, degistirmez... :cool:

Qizilbash
07-15-2008, 12:09 PM
Bir arkadasimiz bu konuda ben baktiimda artik kapatilmis bir youtube linki vermis ve cecenlerin Atatur nefretinden bahsedip cecenlerin talibanligindan vs vs lerden bahsetmis. Ben son 10 senemi turkiyede gecirmis cecenistan dogumlu cecenim. ve onu okurken basta guldum biraz dedimki cecenlerin ebedi dostu olan turklerle aramizi sogutmak icin tahminen bir ermeni yapimi propoganda diye sonra dah assaglarda Turklerin verdigi cevaplari okuyunca acikcasi yaziklar olsun dedim... Bu kadar mi kolaymis yani bu kadarmiymis bizim ittifakimiz.

Şimdi senin onlardan ne farkın kaldı? Onlar da o videonu görünce yazıklar olsun, çeçenler, bu kadarmıymış bizim ittifakımız demişler. Oraya kaç kişi ileti atmış ki, sen neredeyse bütün türkleri suçladın. Youtube da azerbaycanlılar Atatürkü sevmiyor diğe bir video koysalar yine ora azerbaycanlılar hakkında küfrler yazılmış olur. Halk önyargılıdır, bunu unutma. Ülke içinde bir köy diğer köyü beyenmiyor, onlar şöyledir, böyledir diyor. Onun için bir video için çeçenler hakkında öyle yazılmasına şaşırmadım. Sen o iletileri baya ciddiye almışsın.

demekki Turk halkinin cecenlerden nefret etmesi icin cok urasmaya gerek yok.

Demekki çeçenlerin turk halkından nefret etmesi için çok uğraşmaya gerek yok. Senin bu cümlenden ben de bu fikre geldim.

Hiç kimse Atatürkü sevmek zorunda diğil.

Qizilbash
07-15-2008, 12:37 PM
Öncelikle çeçenleri sever ve saygı duyarım. Çünkü çeçenler şerefli, onurlu, delikanlı, yiğit ve korkusuzdurlar. Eşleri, benzerleri yoktur. Ama...
Çeçenleri humanist gibi göstermek bence yersizdir. Azerbaycanda da çeçenler yaşar. Memleketlerinde savaş çıktığında göç ettiler Azerbaycana. Onlar Azerbaycana gelince cinayet bire 10 arttı (mecazi manada söylüyorum, yani çok arttı). Kadınlar bile hırsızlık yapıyorlardı, insanların evlerine girip çıkmıyorlardı. Çeçenler gittikleri her yerde problem çıkarır, sık-sık kavga ederler. Tabi ki her kes böyle diğil. Ama ben çok gördüm.
Gelelim türk çeçen dostluğuna. Valla arkadaş çeçenistandan o benden daha iyi bilir ama ben çeçenlerde türk sevgsini pek görmemişem. Rusyada arkadaşlar var, çeçenlerin türkleri sevdiklerinden hiç bahs etmeyipler. Ben çeçenlerin azerbaycanlıları da sevdiklerini sanıyordum (Karabağda da savaşıplar) ama yine de emin diğilim bundan da. Sankt Peterburgda bir universitede mahalle çocuğu okuyor. Orada çeçenler, inguşlar ve dağıstanlılar "blatnoy"durlar. Ama anlatdıklarından anladığım kadarıyla azerbaycanlıları pek sevmezler.

Ayrica kendisi 20. yuzyilda kurulmus ilk bagimsiz Turk devleti olan Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur.
20. yuzyılda ilk bağımsız türk devleti Azerbaycan Halk Cumhuriyetidir. (1918) :) Ama yalnız 23 ay ömür sürmüş ve 1920 de Sovet ordusu tarafından işgal edilmiş.

Cunku o ozbeklerin %84 oyunu almış birisi
:D O oyları İlham Aliyev gibi aldı.

Noxchi
07-16-2008, 05:02 AM
oncelikle Qizilbash a gozlerimi actii icin cok tesekkur ederim. Gercekten soylediklerinde hakli. Yanlis yapmisim..

Rusyadaki cecenlerin azeri ve turklere davranislarina gelince. Cecenler Turklerden su konuda ayrilirlar. Turkler belki Osmanli nin mirasidir sevgi dolu ve hosgorulu bir halktir. Turkiye duygularindan utanmayan ve anlayisli bir toplumun ulkesi.
Cecenler icin cok yabanci bir konu, bizde gozyaslarini ve gulucuklerini saklaman gerekir yoksa yivsik damgasi yersin.(ocaklar gibi biraz) Rusyada ruslari herzaman icin korku altinda tutmak gerekiyo yksa azitiyolar milliyetcilesiyolar. Moskovada gorduum kadariyla azeri ler dagistanlilar herkese bir gozuyle bakip hosgoru ile yaklasiyo. Orda isler ole yurumez ruslar bunu ``bunlar bizden korkuyo`` diye algiliyo. Cecenler de o Azeri leri kendilerince cezalandiriyo "ya guclu ol yada gozume gorunme.." Cok acimasizca biliyorum bende ceza alan tarafta oldum ama zaman icinde ustesinden gelip guclu olmak gerekiyo...
Cecenistanda bulunmus turklerle konusun birde :) Onlar cok mutludur

infolife
07-16-2008, 04:30 PM
Q: Do chechens not love Ataturk?
A: Has Ataturk done anything to deserve their love?:rolleyes:

KuMuKh
07-16-2008, 07:06 PM

Yes , he has .

After all , Mustafa Kemal Ataturk declared that :

Today the Soviet Union is a friend and an ally.
We need this friendship. However, no one can know what will happen tomorrow.

Just like the Ottoman and Austro-Hungrian Empires it may tear itself apart or shrink in size.

Those peoples that it holds so tightly in its grip may one day slip away.

The world may see a new balance of power. It is then that Turkey must know what to do.

Ally Soviets have under their control our brothers with whom we share language, beliefs and roots.

We must be prepared to embrace them.

Being ready does not mean that we will sit quietly and wait.

We must get ready.

How does a people get prepared for such an endeavour?

By strengthening the natural bridges that exist between us.

Language is a bridge... Religon is a bridge... History is a bridge...

We must delve into our roots and reconstruct what history has divided.
We can't wait for them to approach us.
We must reach out to them.

...............

Malkoc
07-17-2008, 12:57 AM

The conversations were all turkish so its obvious u understood what we were talking about in this topic. then, why r u asking the question in english?

Lutfen forumda kullandiginiz usluba biraz daha dikkat edin!

Bilge_Kagan

Bilge_Kagan
07-17-2008, 05:26 AM
Cecenler Ataturk'u sevmek zorunda degil, lakin eger kendilerini emperyalist bir devlete karsi mucadele veren "ozgurluk savascilari" olarak goruyorlarsa, Dunya'daki mazlum uluslara emperyalizme karsi bir umut veren, Anadolu'da gavurun burnunu surten, bitap dusmus bir ulustan modern bir ulke olusturan adami azicik taniyip, saygi duymak zorundalar.

Qarshi
07-17-2008, 05:47 AM
Benim açımdan ne sevmek nede saygı duymak zorunda.Atatürk'ünde bu saatten sonra çeçen veya başka birileri tarafından saygı duyulmuyor yada sevilmiyor babında yattığı yerden kalkıp 'Giydirmeyin bana çizmelerimi' diyeceğini hiç zannetmiyorum...

Seven sevsin,Saygı duyan duysun,Sevmeyenede uğurlar olsun :rolleyes:

Turk oglu
07-17-2008, 08:25 AM
Mence yersiz qarşılaşdırmadı..Çeçenlerin çoxu Atatürkü tanımaz bele..Türkleri sevib sevmemesine gelince..Bir Türk kimi deyil belke bir müselman kimi seve bilerler.Ama deqiq olan birşey var..Bir Türkiyeli Ereb veya Azerbaycanlı,çeçenle 40 il duz çörek kesseler bele sabah başqa bir çeçenle davada o dostun diger çeçenin yanında yer alacaq.

Demir Kağan
07-17-2008, 11:01 AM
Ataturk'un kimse tarafindan sevilmeye ya da saygi duyulmaya ihtiyaci yok ancak yanlis bilene de su konuda yanlis biliyorsun demek gerekiyor.

LIBRA
07-17-2008, 11:11 AM
Allahim bazen konu basliklarini gorunce iceriye girip incelemek hic icimden gelmiyor :lol: Cecenler bilir. İsteyeni sever isteyeni nefret eder. Yukarda demirin dedigi gibi Ataturkun kimse tarafinda sevilmeye yada sevilmemeye ihtiyaci yoktur. Cecenlere git sor istersen sevmelilermi, sevmemelilermi onlar karar verir bir baskasi degil.
PS: bu arada Ata'min ruhuna El-Fatiha, lutfen...

Malkoc
07-18-2008, 01:13 AM
Ataturk'un kimse tarafindan sevilmeye ya da saygi duyulmaya ihtiyaci yok ancak yanlis bilene de su konuda yanlis biliyorsun demek gerekiyor.

Bencede. Biz nasıl Dudayev'i bildiğimiz tanıdığımız için seviyor, saygı duyuyorsak, onlarada Ata'mızı tanıtmalı, yanlışlarını düzeltmeliyiz. Yapmazsak suç bizim.

Zaten onu tanıyıp da sevmeyecek saygı duymayacak insanın Türkiye'ye kastı olması lazım.

TÜRKÇE
07-18-2008, 01:17 AM
Allahim bazen konu basliklarini gorunce iceriye girip incelemek hic icimden gelmiyor :lol: Cecenler bilir. İsteyeni sever isteyeni nefret eder. Yukarda demirin dedigi gibi Ataturkun kimse tarafinda sevilmeye yada sevilmemeye ihtiyaci yoktur. Cecenlere git sor istersen sevmelilermi, sevmemelilermi onlar karar verir bir baskasi degil.
PS: bu arada Ata'min ruhuna El-Fatiha, lutfen...
Hay maşallah, şimdiye kadar çok özbekle tanıştım atamı seven ilk senge rastladım
minlerce rahmat
Ne diyim

LIBRA
07-18-2008, 03:08 AM
Atatürkü hep iyi yönlerinden tanımaya öğrenmeye çalışmışımdır =)

ASYA_ANADOLU
07-22-2008, 08:04 AM
Konu "Atatürk'ü tanımaksa" o konuda kimseye baskı yapamazsın.

Ancak sevmek konusuna gelince Türk'ü seven Ata-Türk'ü sevmeli.

BEN BUNA HİÇ AMA HİÇ KATILMIYORUM.TÜRK'Ü SEVEN ATATÜRK'Ü DE SEVMELİDİR SÖZÜNE.ATATÜRKÜ TÜRKE BAĞLAMAK YANLIŞ BİR DEFA BİR KİŞİ ATATRKE SAYGI DUYAR SEVMEYEBİLRİ AMA TÜRK OLUŞUNU ÇOK AMA ÇOK SEVER BUNDA NE DİYECEKSİN.BAKALIM.

Mgas
07-22-2008, 08:59 AM
BUNDA NE DİYECEKSİN.BAKALIM.

Bakalım ne diyeceğim :D

ATATÜRKÜ TÜRKE BAĞLAMAK YANLIŞ BİR DEFA BİR KİŞİ ATATRKE SAYGI DUYAR SEVMEYEBİLRİ AMA TÜRK OLUŞUNU ÇOK AMA ÇOK SEVER

Günümüzde bir Türkiye Türkü, Türk olduğuna sevinebiliyorsa Atatürk bunun nedenlerinden biridir! Yunanlılar İzmir'e girdiğinde birkaç günde kaç Türk'ü kırdı geçirdi biliyor musun? Sen benim atalarımın annemin babası ve onun annesi dışında kalanların Ruslar yanınca kırıldığını biliyor musun? Çağında atalarımın namuslarını korumak için öz kızlarının oda(ateşe) verilmesine göz yumduklarını biliyor musun?

"Atatürk'ü sevmiyorum ancak Türklüğü seviyorum"

Bunu diyen cahil olabilir. Türk gönüldaşı(dostu) olmayabilir. Türk olmayabilir.

Bu 3 seçenekten ötesi yok.

Bugün burada "Türk'üz" diyebiliyorsak Ata'nın sayesinde. Sen gel beni sev ancak beni buraya getiren atamı sevme. 2 yüzlülüktür bu.

Qarshi
07-22-2008, 09:13 AM
Emrivakiler...

Atatürk devrimci bir insan idi.Devrimlerini başarılı kılabilmek adına çok adamı kırıp geçirmiştir.Bu kırıp geçirilen düşüncesindeki zatlar Atatürkü bu yönden sevmezler.Sizlerde sevdirmeye uğraşmayın bu ikiyüzlülük olur...

Mgas
07-22-2008, 09:24 AM
Sizlerde sevdirmeye uğraşmayın bu ikiyüzlülük olur...

Nece bir ikiyüzlülük olur bu? Biz Atatürk'ü sevmeden diğer kişileri mi sevdirmeye çalışıyoruz?

TÜRKÇE
07-22-2008, 09:25 AM
Atatürkü hep iyi yönlerinden tanımaya öğrenmeye çalışmışımdır =)
Efferim sana. Çık gözümün içinden kirpiğimi kapatamıyorum(gözüme girdin):D

Qarshi
07-22-2008, 09:28 AM
"Atatürk'ü sevmiyorum ancak Türklüğü seviyorum"

Bunu diyen cahil olabilir. Türk gönüldaşı(dostu) olmayabilir. Türk olmayabilir.

Diyorsun !

Bende diyorumki Türk'ü sevmek için hiç kimse Atatürk'ü SEVMEK ZORUNDA DEĞİL.Atatürk binlerce yıllık bir süreçte bi kaç on senedir....

Zorlamayın diyorum.Emrivaki yapmayın diyorum.size iyi görünmek için 'he gurban bizde çok seviyoruz' gibi modara itelemeyin insanları...

Mgas
07-22-2008, 09:32 AM
Bende diyorumki Türk'ü sevmek için hiç kimse Atatürk'ü SEVMEK ZORUNDA DEĞİL.Atatürk binlerce yıllık bir süreçte bi kaç on senedir....

Yaşam bir zincir. O "bir kaç on sene" olmasaydı binlerce yıllık süreç şimdiki gibi devam etmeyecekti.

Qarshi
07-22-2008, 09:36 AM
Yaşam bir zincir. O "bir kaç on sene" olmasaydı binlerce yıllık süreç şimdiki gibi devam etmeyecekti.

Ben Özbekleri seviyorum diye Timur'u,Moğolları seviyorum diye Cengizi.Fransızları seviyorum diye Napolyon'u,Amerikalıları seviyorum diye Waşhingtonu veya Kübalıları seviyorum diye Castro'yu sevmek zorunda değilim.

Diğen insanlarında bizler gibi veya benim gibi düşünebileceğini anlayın be kardeşim artık...

TÜRKÇE
07-22-2008, 09:37 AM
Ben Özbekleri seviyorum diye Timur'u,Moğolları seviyorum diye Cengizi.Fransızları seviyorum diye Napolyon'u,Amerikalıları seviyorum diye Waşhingtonu veya Kübalıları seviyorum diye Castro'yu sevmek zorunda değilim.

Diğen insanlarında bizler gibi veya benim gibi düşünebileceğini anlayın be kardeşim artık...
O zaman kimse senin sevdiğine inanmaz

Mgas
07-22-2008, 09:44 AM

Şimdi Cengiz olmasa Moğol ulusu Napolyon olmasa Fransız ulusu olmayacak mıydı? Atatürk milletini savunmuştur Castro ulusunu savunmuştur. Ulusunu savunan liderler ile diğer uluslara saldıran önderler arasında ayrım var.

Türk'ü seven Atatürk'ü, Kübalıyı seven Castro'yu sevmelidir. Ancak aynı durum Napalyon için geçerli değil. Cengiz için geçerli değil.

hsr_1979
07-22-2008, 09:45 AM
Çeçenlar Atatürk'ü sevmelimiden Türkler Atatürk'ü sevmelimiye nasıl bağladınız konuyu gerçekten merak ettim.
Türkiye Türkleri Atatürk'ü sevmelimi sorusuna, cevabım evet sevmelidir olacaktır.
Çünkü Türk milleti sanki aklı melikelerini yitirmiş gibi vekaletinin (fransızca manda) kime verileceği tartışmaları yapılırken, Milleti tam bağımsız bir noktaya taşımıştır.
Hatasızmıdır o ayrıca tartışılır...
Kırıp geçtiği insanlar ise Din bezirganlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyetinin ölü doğum yapmasına sebeb olacak insanlardır. Türk milletinin bağımsızlığı için uğraş verenler hakkında idam fetvası verenleri, Kerkük ve musul görüşülürken İngilizlerle işbirliği yapıp diplomatik yenilgimize sebeb olanları, Menemeni unutmadık...
Atatürk Din ve devlet işleri biribirinden ayrıslın diye laikliği getirdi, lafı g.tünden anlayan kraldan çok kralcılar insanlar dinsiz olsun dedi zanıp dini eğitime önem vermedi... Said-i Nursi denilen düzenbazın öğrencileri Yeşil Kuşak, Ilımlı İslâm savunucusu oldu.

Türkiye dışındaki Türkler ve Türk milletinin dostu olduğunu iddia edenler tanıdıkça severler zaten.

Qarshi
07-22-2008, 10:01 AM
Şimdi Cengiz olmasa Moğol ulusu Napolyon olmasa Fransız ulusu olmayacak mıydı? Atatürk milletini savunmuştur Castro ulusunu savunmuştur. Ulusunu savunan liderler ile diğer uluslara saldıran önderler arasında ayrım var.

Türk'ü seven Atatürk'ü, Kübalıyı seven Castro'yu sevmelidir. Ancak aynı durum Napalyon için geçerli değil. Cengiz için geçerli değil.

Bilemezsin kardeşim...

Atatürk olmasaydıda bu milletin içinden bu işi üstlenecek kişiler mutlaka çıkacaktı.Bugün bulunduğumuz yere o kanaldanmı gelseydik,bu kanaldanmı gelseydik sorusunun cevabını hiç bir zaman bilemiyeceğiz !

Öte yandan saldırı ile savunmayı tarihinde değerlendirmek lazım.Napolyonun o savaşları niye verdiğini,Fransayı nereye taşımak istediğinide iyi bilmek gerekir....
Bunlarıda bizim tarih kitaplarımız yazmaz...

Mgas
07-22-2008, 12:19 PM
Napolyonun o savaşları niye verdiğini,Fransayı nereye taşımak istediğinide iyi bilmek gerekir....
Bunlarıda bizim tarih kitaplarımız yazmaz...

NTV de bile belgeseli vardı o belgeseli bizim Türkler çekmedi :D

Kur_Sad
07-22-2008, 03:26 PM
Bence Çeçenler Atatürk'ü sevmemeli... :lol:

(maksad fikir çeşitliliği)

TÜRKÇE
07-22-2008, 03:27 PM
Bence Çeçenler Atatürk'ü sevmemeli... :lol:

(maksad fikir çeşitliliği)
Bizim sevgimiz ona yeter

mustafa06
07-22-2008, 03:59 PM
Mgas,
Türk'ü seven Atatürk'ü, Kübalıyı seven Castro'yu sevmelidir

seni anlıyorum. ama gercekler tamda senin dediğin gibi kesin sınırlarla cizilmiyor. Haklısın Atatürk bu ülkenin kurulmasının onderidir. Atatürk devrim yapmıştır. başarılı olmuştur. Ya başarılı olamasaydı veya izmirde suikastciler başarılı olsaydı. Bugun, aynı Atatürkün milli mücadelenin bashından o güne kadar yaptıkları şimdiki gibi mi anlatılırdı yoksa farklı bir dillemi anlatılırdı. Herhalde farklı anlatılırdı.
Tabi bunlar bir varsayımdır oysaki hakikat olan onun başarılı olduğudur. Bu başarıya ulaşırken pek cok insan doğal olarak zarar görmüşlerdi. zarar görenlerin tamamının din yobazı gibi algılanması bence doğru değildir. cünkü onların içerisinde milli mücadelede Atatürk ile silah arkadaşlığı yapmış, onun gibi asker elbisesini cıkartıp siyaset yapan ama siyasi tercih önceliklerinde Atadan farklı düşünen insanlarda vardır. farklı düşündükleri için onun döneminde farklı siyasi parti kurmuşlar muhalefet olmuşladır. zaten aynı düşünceye sahip olsalardı buna gerek kalmazdı.
Atadan farklı düşünen ve siyaset yapan insanların Atatürkü sevmiyorlarsa(saygı duymak demiyorum)sevmemeleri bu ülkeyi ve Türklüğü sevmemeleri anlamına gelmez.
Atatürkün siyasetteki öncelikli tercihi ekonomi değil devrimleri yerleshtirmek olmuştur. Bu bir siyasi tercihtir. Bunu yapabilmek için bazı tedbirler alması devrimler acısından gerekli idi. Bu tedbirler muhalif düşüncedeki insanlara da agır zarar vermiştir. zarar görenlerden Atayı sevmeleri nasıl beklenebilir? .
Buraya kadar yazdıklarım o dönem içindir orada kalmalıdır.

Atatürk döneminin üzerinden 70 yıl geçmiştir. Uzun sayılabilecek bu sürede o dönemde yaşananların üzerinin küllenmiş olması Atatürk konusunun değil yakın zamanın konuşuluyor olması gerekirken küllenmediği ortadadır.
acaba neden?

Bunu incelerken hep karshıdakileri değil birazda kendimizi sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum. Cünkü Gercekte Atatürkün milli mücadele sonrası siyaseti kontrol ettiği dönemde bir şekilde zarar görenlerin sayısı belirlidir. Bugun ise Acık- gizli Atatürkü sevmeyenlerde anormal bir artış vardır. Bunun nedeni devlet imkanlarını kullananlara rağmen muhaliflerin karshı propagandası olamaz, sorgulamak gerekir.
Oncelikle sunu artık kabul etmeliyiz, Atatürk bir tabu değildir. O da bizim gibi bir insandır, Onu yakından tanıyan ama artık rahmetli olan uzun yıllar bizim muhtarlığımızı yapmiş bir buyuğumüzün anılarından öğrendik ki, hafta sonları kendi kurduğu örnek nahiye olan etimesguta sık sık gelip insanlarla oturup sohbet eden dertlerini dinleyen onlara yol gösteren halkın da ona Mustafa aga diye hitap ettiği halktan bir insanmış.
Osmanlı okullarında yetişmiş cok ileri görüşlü olan bu insanın herkes gibi kendince zaafları dahi vardır. Bence olmaması şaşırtıcı olur.
Böyle acık bir insan acaba halka boylemi anlatıldı Yoksa kanunlarla korunan bir tabu haline mi getirildi.
Ben bir şeye samimiyetle inanıyorum, Onun adına yapılanların özünde Atatürkü seveceksin diye bir dayatma vardır. Yapılanların hiçbirisi yapılmasaydı Son 50 yıldır Atatürk doğal haline bırakılsaydı, sevenlerin sayısı bugunden cok daha fazla olurdu.
Gecmişi bırakalım, bugun dahi birileri hala siyasi amac uğruna Atatürkün adını kullanmaktadırlar.
Daha 3 gün önce istanbulda adı Atatürkcü düşünce derneği olan bir derneğin mitinginde, D. Perincek.... burada, M.Kemal Atatürk.... burada diye bagırılıyordu.
kimse kusura bakmasın, Atatürk 0,00 bilmem kac oy alan İ.P ve benzerleri ile aynı düşüncede ve aynı saflarda olacak insan değildir. Aksi halde bu iş bitmiş demektir.
Atatürk böyle kullanılmaya ve böyle gösterilmeye devam edilirse Atatürk karshıtlığının artmasına kimse şaşırmamalıdır.
Çünkü bir taraf Atatürk adına diye bashlayan bir söylemle yola cıkarsa, karshı tarafa Atatürk karshıtlığından bashka ne kalır?
....

Gecmişte Atatürk ve halkımızın mücadele azmi mazlum milletlere bizde başarabiliriz diye ilham kaynagı olmuştu.
Bugun ise Türkiyede siyaset içerisinde eritilen bir Atatürke cecenler dahil başka milletlerin bakışı nasıl olur tahmin etmek zor.

TÜRKÇE
07-22-2008, 04:07 PM
Çok uzun yazmışın abi.
Alıntı yapamayacağım
kesinlikle görüşlerinize katılmıyorum
Şunu bilmelisiniz. Ancak akıllı insanlar ve kendisini çevresine sevdiren insanlar başarılı olur
Eğer bu vasıfları taşımıyor ama başarılı ise, karşısındakinin aptallıgındandır.
Fidel castro nun hayatını okudunuz mu.
Kim sürekli yenilen bir adamın peşinden gider.
Fenerbahçe sürekli kaybetse liglerden düşsse kim fenerbahçeyi sever.
Eger liglerden düştüğü halde deli gibi seviliyorsa ve ardından gidilkiyorsa o kişinin büyüklüğündendir.
İsyancıların başarılı olmamaları zaten böyle bir lidere sahip olamadıklarından gelir.

mustafa06
07-22-2008, 04:16 PM
Şunu bilmelisiniz. Ancak akıllı insanlar ve kendisini çevresine sevdiren insanlar başarılı olur
Eğer bu vasıfları taşımıyor ama başarılı ise, karşısındakinin aptallıgındandır.

Sözlerinizden şunu mu anlamalıyım( yanılıyorsam düzeltiniz); ''Aslında o vasıfları taşımamasına ragmen Atatürkün başarısı karshısındakilerin aptallığından dolayıdır'' mı diyorsunuz?

TÜRKÇE
07-22-2008, 04:19 PM
Sözlerinizden şunu mu anlamalıyım( yanılıyorsam düzeltiniz); ''Aslında o vasıfları taşımamasına ragmen Atatürkün başarısı karshısındakilerin aptallığından dolayıdır'' mı diyorsunuz?
Hayır. Atatürk o kadar sevilecek kişi ki o yoklukta o zorlukta herkes ona inandı ve onun yoluna koyuldu.
.....

Demir Kağan
07-22-2008, 04:20 PM
Alper, cok pis duz mantik abi seninki.

TÜRKÇE
07-22-2008, 04:21 PM
Alper, cok pis duz mantik abi seninki.
Pis derken :rolleyes:

mustafa06
07-22-2008, 04:28 PM
Hayır. Atatürk o kadar sevilecek kişi ki o yoklukta o zorlukta herkes ona inandı ve onun yoluna koyuldu.
.....

Hocam Yazımda anlatmak istediğimin özeti, Bugun Atatürk sevgisi ile ilgili karshılasılan sorunun buyuk oranda eğrisi ile doğrusu ile Atatürkün kendi döneminde yaptıklarından değil, Son 50 yılda onun adına yapılan bazı uygulamalardan kaynaklandığıdır. Bu uygulamalar insanların Atatürkten uzaklashmalarında karshı propaganda yapanlardan daha cok etkili olduğudur.

Son günlerde Atatürk adı kullanılarak siyasette yaşananlar bunun son örnekleridir.

TÜRKÇE
07-22-2008, 10:01 PM
Malesef.Başka bir adam için propoganda yapsalarkim sever.Referans altyapı mevcutki atamda propoganda işliyor.

Qizilbash
07-23-2008, 03:47 AM
Atatürk çox büyük insandı. Öyle liderler dünyaya az-az gelir. Türkiye için çox büyük işler yaptı. Türkiyeni güçlü etmek için sert olmak lazımdı. O da sertdi. Dinle yönetilen bir imperiyadan laik cumhuriyet yaratmak kolay diğildir elbet. Birilerini öldürdüğse, zarar verdiyse Türkiye içindi. Türk milletinin en önemli insanlarındandır. Ama...
Atatürk türk milletinin ve türk tarihinin yalnız bir parçasıdır. Atatürkü sevmemek türk milletini sevmemek demek değildir.

Kazak
07-23-2008, 04:58 AM
Okudum, cok guldum :)
Bir kere siz kendinize bir sorun, cecenler Ataturkun kim oldugunu bilir mi? Kazakistan'da Ataturku bilen cok az. Bilenlerin cogu da Ataturku Lenin gibi bir adam zannediyor.
Bilmedigi birisini nasil sevecek insanlar?

Kur_Sad
07-23-2008, 05:45 AM
Şimdi bizim burda bir grup insan oturur bir müddet sohbet ederse o sohbette "Atatürk" adı geçmek zorundadır.

Biz buna "Ay 2 saattir konuşuyoruz bi Atatürk demedik" sendromu diyoruz...

TÜRKÇE
07-23-2008, 07:07 AM
Bir kere siz kendinize bir sorun, cecenler Ataturkun kim oldugunu bilir mi? Kazakistan'da Ataturku bilen cok az. Bilenlerin cogu da Ataturku Lenin gibi bir adam zannediyor.
Son gülen yahşi güler:D

Administrator
07-24-2008, 06:59 AM
Ozbekistandada aynisi ama ozbek mediasi hic zaman Ataturk hakkinda bir sey soylerse iyi sheyler soyler .o da sadece Turkiye ye yapilan gezi hakkindaki programlarda anlatilir.Ozbek olarak veya chechen Atattaturke saygi gostermelimiyiz ? Tabiki evet.Ama Attaturkiun olumlu ve olumsuz tereflerin bildigimiz halde. Turkiyede oldugu gibi fanatik bir durumda degil.Bir de bu tarihin kaprizi olan Kerimova saygi gosteren herhangi bir Turk hic zaman ozbegin dostu olamaz :o

TÜRKÇE
07-24-2008, 07:09 AM
Bir de bu tarihin kaprizi olan Kerimova saygi gosteren herhangi bir Turk hic zaman ozbegin dostu olamaz :o
%84 oyu düşman olduklarından vermediler.
Ondan başka seçenek olmaığından ve onu sevdiklerinden verdiler
Ve uzbek halkının %84 ünün oylarına saygı göstermek gerek

Kazak
07-24-2008, 07:32 AM
Bizim Baba %91 oy aldi. Guleyim mi aglayayim bilemiyorum hala. Cogunluk tarafindan desteklendigi gercek, bari %70 yapsalardi, yeterdi ya...

Qizilbash
07-24-2008, 08:17 AM
%84 oyu düşman olduklarından vermediler.
Ondan başka seçenek olmaığından ve onu sevdiklerinden verdiler
Ve uzbek halkının %84 ünün oylarına saygı göstermek gerek

Gardaş men sene dedim ya o 84% oy meselesini. :)

Bizim Baba %91 oy aldi. Guleyim mi aglayayim bilemiyorum hala. Cogunluk tarafindan desteklendigi gercek, bari %70 yapsalardi, yeterdi ya...
Siz şükr etmelisiz aslında. Bizde Azerbaycanın bazı bögelerinin 100% "oy verdiği" ortaya çıktı. Bu yıl da seçimler var. Trajikomedi yeniden başlıyor. :D