PDA

View Full Version : "çocuklarımızı yunan okullarına göndermeyin"

Malkoc
07-17-2008, 01:39 AM
"OKULLARIMIZDAN VAZGEÇMEK BATI TRAKYA TÜRK DAVASINA İHANETTİR!"

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete üç Aylar ve Regaip Kandili menasebetiyle yayınladığı mesajında özellikle azınlık eğitimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müftü Mete çocuklarımızı Yunan okullarına...
göndermenin hem dini hem de milli hasletlerimizden uzak kalacağı anlamına geldiğini
http://www.turkgundem.net/icerik/images/stories/bati_trakya/ahmet_mete_b.jpg İskeçe müftüsü Ahmet Mete

ve çocuklarımızı iyi bir gelecek ve Yunancayı daha iyi öğrenme bahanesiyle azınlık okullarına göndermemenin Batı Trakya Türkleri'nin davasına hatta dinimize karşı bir ihanet olduğunu söyledi.

Müftü Mete mesajında ilkokullarımızda uygulanan tam gün eğitim (Oloimero) uygulamasına da değindi ve bu hususun Kur'an Kurslarımızı baltalamak için bir oyun olduğunu ifade etti.

Müftü Mete mesajında özetle şu hususları dile getirdi:

“Muhterem Müslüman Türk Kardeşlerim,

Allah-u Teala'nın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağnak sağnak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mόbarek üç aylar mevsimine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. önümüzdeki Cuma günü Recep ayının birinci günü, perşembeyi cumaya bağlayan gece de Regaib kandilini idrak edeceğiz.

Aziz Soydaşlarım,

Feyiz ve bereketi bol olan üç Aylara kavuşurken, Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olarak milli ve dini hasletlerimizi gözden geçirerek varlığımızın devamı için çok dikkatli, uyanık ve duyarlı davranmamız gerekir. Özellikle kanayan yara haline gelen eğitim konusunun düzelmesi için hepimiz üzerimize düşen vazifelerimizi yerine getirmek zorundayız. Çocuklarımızı sadece Yunanca eğitim veren okullara göndermemizin çok sakıncalı olduğunu ve ileride büyük sancılara neden olacağını unutmayalım. Çocuklarımızı azınlık okullarına değil de sadece Yunanca eğitim veren okullara göndermemiz; hem dini, hem milli hasletlerden uzak kalınması demektir. Ayrıca bu yanlış hareket, ileride evlatlarımızın İslam'dan uzaklaşıp ne olduğu belli olmayan farklı din ve kültürlerin etkisinde kalarak asimile edilmiş şahsiyetsiz kişiler olarak karşımıza çıkarlarlarsa hiç şaşmayın.

Biz bugüne kadar nasıl azınlık okullarıyla gelmişsek bundan bφyle de eğer Müslüman Türk olarak kimliğimizi ve dinimizi korumak istersek ancak çocuklarımızı Antlaşmalar çerçevesinde kurulmuş olan kendi azınlık okullarına göndermemiz gerekir. Dünyayı kazanmak adına çocuklarımız eğitimlerini kolayından tamamlasın diye Yunanca dilini iyi öğrenmek bahanesiyle kendi okullarımızdan vazgeçmek, Batı Trakya Türk davasına ve hatta dinimize ihanettir.

Yine hassasiyetine binaen ilkokullarımızda Kur'an Kurslarımızı gölgelemek maksadıyla uygulanmak istenen bütüngün (oloimero) eğitimi hususunda dikkat etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda vardır. Bu program Kur'an Kurslarımızın kapatılması için oynanan bir oyun olduğunu unutmayalım. Önümüzdeki öğretim yılında antlaşmalara aykırı olarak Batı Trakya Müslüman Türk Toplumuna sadece Yunan dilinde eğitim verecek olan anaokullar meselesi dayatılmak isteniliyor. Bu konuda da her anne baba duyarlı olması gerekmektedir.

Değerli Kardeşlerim,

Bir başka husus da geçtiğimiz günlerde Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Sayın Oğuz çelikkol'un Batı Trakya'yı ziyaretidir. Bu ziyaret tüm Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu'na büyük cesaret ve gururu vesilesi olmuştur. Ayrıca bu ziyaret bize “Bulgar” veya “Yunan” gibi başka kimlik yakıştırmaya çalışanlara çok güzel bir cevap olmuştur. Büyükelçimize bu ziyaretinden dolayı şükranlarımızı sunarken en yakın zamanda tekrar aramızda görmek istediğimizi de beyan etmek isteriz.

Bu duygularla, hepinizin üç aylar ve regaib kandilini tebrik eder, birliğimize ve dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”

millet gr.

Malkoc
07-17-2008, 01:40 AM
BATI TRAKYA'DA ANAOKULU OYUNU

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şube Başkanı Avukat Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın yasalarda yaptığı değişiklikle Lozan Anlaşması'nın 'çift dilli eğitim' maddesine aykırı olarak anaokuldan itibaren çocuklara sadece Yunanca eğitim verek, Yunanistan kültürü aşıladığını söyledi.

Soydaş çocuklarının henüz 4-5 yaşındayken Yunanistan örf ve ananelerine göre yetiştirildiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Soydaş çocuklarımız Yunanistan'ın haksız uygulamalarıyla karşı karşıya kalmıştır." dedi.

Geleneksel 10. Batı Trakyalılar Panayırı ve 4. Uluslararası Balkan Yağlı Güreşleri Şampiyonası hakkında dernek binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan BTTDD Bursa Şube Başkanı Hakan Çavuşoğlu Lozan Anlaşması'na rağmen Yunanistan Türklerin 'çift dille eğitim hakkı'nı engellediğini söyledi.

Çavuşoğlu, Yunanistan'da ana okuldan itibaren sadece Yunanca eğitim verildiğini, böylece özellikle Türklerin mağdur edildiğini söyledi.

Malkoc
07-17-2008, 01:42 AM
TÜRK ESERİNİ ONARIMA HAPİS CEZASI!

Atina'nın yürürlüğe koyduğu yasayla birlikte Yunanistan'da Osmanlı eserleri yok olmaya başladı. Batı Trakya Türkleri Yunanistan'ın çıkardığı vakıflar yasasına tepki gösteriyor. Vakıfların yönetim ve denetim hakkını Türk azınlığın elinden almakla yetinmeyen Yunan Yönetimi, Vakıflara ait tarihi eserlerin bir bir yok olmasına göz yumuyor.

Yunanistan'da çıkarılan vakıf yasasıyla birlikte Osmanlı'dan miras kalan eserlerin akıbeti karanlık hale geldi. Yasayla Yunanistan seçilmiş değil, atanmış müftülere vakıf mallarının kontrolünü verdi. Böylece Vakıfların elinde olan camiler, türbeler ve hatta mezarlar bile bir bir yok oldu.

Onarıma Ceza

Öte yandan Türk azınlık tarafından seçilmiş Müftüler, onarılmayan vakıf mallarını kendileri onarmak istedikleri için hapis cezalarına çarptırıldı.

Seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
"Yarıda yıkılan iki odamız oldu temizledik cemaat vakıf yeri olmasına rağmen dedi ki 'bunun iznini çıkarın ya yerine yapalım veya hatta temizleyelim' ona da bir ses çıkmadı. Bize 8 ay hapis 5 milyon da ceza verdiler temizledik diye."

Atina göstermelik birkaç küçük adımla Avrupa'nın gözünü boyarken, Batı Trakya Türkleri tarihlerinin yokoluşuna tanıklık ediyor.

TÜRKÇE
07-17-2008, 01:43 AM
Ama Biz Türkiyedeki yunan firmalarını zengin etmeye devam edebiliriz.(!)

Malkoc
07-17-2008, 01:43 AM
HIDIR BABA AGİOS GEORGİOS OLDU!

Hıdır Baba, Sarı Saltık'tan sonra "Balkanlar'ı Türklüğe ve İslâmiyete açmaya" gelen ikinci grup alperenlerdendir. 1898-99 yıllarında Dedeağaç ve İskeçe'de mutasarrıf vekilliği yapan Dağdevirenzâde Mustafa Şevket Bey'in "Edirne Tarihi ve Balkan Savaşları Anıları" (Türkçe'ye çeviren Dr. Ratip Kazancıgil) adlı kitabında Taşlık Köyü'nde Hıdır Baba adlı bir türbenin varlığından bahsedilmektedir. Yine bu türbenin bulunduğu alanın alt kısmında da taş ocakları bulunmaktaydı. Buradan elde edilen taşlardan değirmen kayası ile şırane yapılıyor ve Romanya'ya kadar da ihraç ediliyordu.

Şapçı belediyesine bağlı Taşlık Köyü'nde yer alan bölgedeki Müslüman Türklerin ziyaret yeri olan "Hıdır Baba" tekkesi artık "Agios Georgios" adıyla kilise tarafından sahiplenilmeye başlandı. Hıdır Baba tekkesinin Hıristiyanlık inancına göre tedavi etme özelliği olan bir aziz olan "Agios Georgios" olarak değiştirilmesi Azınlık arasında tepkiye neden oldu. İlk kez Batı Trakya'yı işgal eden Bulgarlar tarafından tahrip edilen Hıdır Baba tekkesi içerisindeki türbe 1967 Albaylar Cuntası'na kadar (yeşil örtülü) halde kaldı. Cunta yönetimi tarafından "Hıdır Baba"ya ait türbe tamamen yok edilmiş, türbenin üzerine bir manastır inşa edilmiştir. Ancak "Hıdır Baba"nın kavuklu mezar taşı kilisenin içerisinde yerini almaya devam etmiştir. Kilisenin giriş kapısı üzerinde var olan kitabe ise geçtiğimiz günlerde yok edildi. Binanın yanıbaşına ek bir oda yapıldı. Ön kısmına ise beton direkler üzerine ve üstü kiremit örtülü bir saçak inşa edildi.

Bu durumun ardından açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, tepkisini şöyle ifade etti: "Batı Trakya Türk Azınlığı'na ait kültürel miras Yunan devleti tarafından sistematik bir şekilde tahrip edilmektedir. Hıdır Baba tekkesi bu durumun son örneğidir. Azınlığa ait vakıflar ve camilere Yunan devleti tarafından el konulmuş, yerine yeni işletmeler açılmıştır. Kültürel miras olarak sayılan camilerin ya da tarihi mekanların restorasyonuna izin verilmemiş, böylelikle Osmanlı İmparatorluğu'ndan miras kalan yapılar yok olmaya terkedilmiştir. Azınlığın kültürel bilinci ve Türk kültürü ile bağları böylelikle yok edilmeye çalışılmaktadır. Üzüntü ile karşıladığımız bu durum Azınlık'a karşı yapılan bir saygısızlıktır. Yunan devleti ve hükümetinden bu konuda özür dilemesini talep ediyor, durumu kınıyoruz".

-------------------------------------------------------------------------------------
ABTTF, Federation of Western Thrace Turks in Europe

Johannisstr. 50
58452 Witten
Germany

Malkoc
07-17-2008, 01:44 AM
Ama Biz Türkiyedeki yunan firmalarını zengin etmeye devam edebiliriz.(!)

içi boşaltılmış, afyonlaşmış millet olursak daha çok kefereyi zengin eder ülkesine göndeririz arkadaşım.

Malkoc
07-17-2008, 01:49 AM
B.TRAKYA'DA YUNAN ÖĞRETMEN ZULMÜ
Batı Trakya'da Dedeağaç iline bağlı ve Türklerin yaşadığı Büyük Debent köyündeki Türk Azınlık okulunda görev yapan Yunanlı öğretmen Hara Nikopoulou'nun bölgedeki Türk Azınlığa karşı düşmanca tavırlarını devam ettirdiği ortaya çıktı. Bir süreden bu yana Büyük Derbent köyündeki Türklerin hakkında şikayetçi oldukları Yunanlı öğretmenin son olarak köyde yaşayan bir Türk'ü 10 ay hapse mahkum ettirdiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Büyük Derbent köyünde yaşayan Osman Kasayka ile öğretmen Hara Nikopoulou arasında sözlü bir tartışma yaşandığı, bunun üzerine Yunanlı öğretmenin sahte doktor raporu alarak saldırı iddiasıyla şikayette bulunduğu bildirildi. Dedeağaç Mahkemesi'nin de olayı incelemeden jet hızıyla karar vererek Türk Azınlık mensubu Osman Kasayka'yı 10 ay hapis cezasına çarptırdığı ortaya çıktı. Ancak olayın ardından Yunanlı öğretmenin herhangi bir saldırıya maruz kalmadığı ve fiziki bir yaralanmasının olmadığı anlaşılınca Yunan mahkemesinin vermiş olduğu kararın bölgedeki Türkleri yıldırma amaçlı olduğu yorumları yapıldı.

Öğretmen Hara Nikopoulou'nun Yunan televizyon kanalları ve gazetelerine verdiği demeçlerde de ırkçı ifadeler kullanması dikkatlerden kaçmadı. Nikopoulou açıklamalarında Türk Azınlık okullarındaki eğitimin tamamen Yunanca olması gerektiğini söylerken bu şekilde Batı Trakya'daki Azınlığın ana dilinin de Yunanca olacağını ifade etti.

Azınlık eğitimi ile ilgili derhal acil önlemler alınmalıdır

Büyük Derbent köyündeki olay ve Yunanlı öğretmenin açıklamaları Batı Trakya Türk Azınlığı içinde büyük tepkiyle karşılandı. Batı Trakya Türk Azınlığı'nın eğitim sorunlarının çok ciddi boyutlarda olduğu belirtilirken yetkililerin önlem almaması ve Yunanlı bir öğretmenin Türklere karşı ayrımcı tavırlar içinde olması eleştirildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu da Yunanlı öğretmen Hara Nikopoulou'yu şiddetle kınadı. Batı Trakya Türk Azınlığı'nın eğitim sorunlarının had safhada olduğunu belirten Habipoğlu yetkilileri derhal önlem almaya davet etti. Habipoğlu "Yunanlı öğretmen Hara Nikopoulou'nun Büyük Derbent'teki Türklere karşı olumsuz davranışlarını şiddetle kınıyorum. Herhangi bir olay olmamasına rağmen Dedeağaç Mahkemesi'nin de soydaşımıza vermiş olduğu 10 aylık hapis cezası da bizi yıldırma politikasının bir parçasıdır. 21. yüzyıl Yunanistan'ında artık bu tarz olaylarla karşılaşmak istemiyoruz ve yetkilileri Azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için önlem almaya davet ediyorum" dedi. Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Evripidis Stilianidis'i de Batı Trakya Türklerinin hassasiyetlerini anlamaya davet eden Habipoğlu "önce Türk Azınlık okullarında ulusal bayram kutlamalarında Türkçe yasaklanıyor. Sonra aşırı Yunan milliyetçisi bir öğretmen Türk Azınlık okulunda olumsuz davranışlarda bulunuyor ve hiç bir şey yapılmıyor. Eğitim Bakanı sayın Stilianidis bu olaylarla derhal ilgilenmeli ve Azınlık eğitimine artık el atmalıdır" şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yunanlı öğretmen Hara Nikopoulou hakkında şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmazken Büyük Derbent köyündeki Türklerin yoğun şikayetlerine rağmen okuldaki görevine devam ettiği bildirildi. Yetkililerin Yunanlı öğretmen hakkında soruşturma açıp açmayacağı konusunda ise bir yorum yapılmadı.

ABTTF, Federation of Western Thrace Turks in Europe
Johannisstr. 50 58452 Witten Germany

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Balkan Buluşması çerçevesinde tertip olunan 'Balkanların Geleceği' konulu panel, Adapazarı Kültür Merkezi'nde toplandı. Panel öncesi sinevizyonla Yunanistan'daki Müslüman Türklerin yaşadığı sorunları anlatan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, "Yunanistan'da çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Bunlardan biri eğitim. Lozan Anlaşması'na göre Türkiye'den Batı Trakya'ya 30 öğretmen gelmesi gerekirken, İstanbul Rumlarının sayılarının azalmasından dolayı, sadece 15 öğretmen Batı Trakya'ya gelebilmektedir. Bizim ikinci sorunumuz kimliktir. Batı Trakya'da Lozan'da Türk olarak bırakılmamıza rağmen, kendimize Türk dememiz yasak. Ben 1990 yılında milletvekili adayı 'kanınızdan canınızdan olan bizlere oylarınızı verin' dediğim için, Türk kelimesi iki unsur arası Yunanlılar ile azınlık Türkler arasında düşmanlık doğurduğu gerekçesiyle 18 ay hapse mahkûm oldum. 3 ay hapis yattıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye'nin müdahalesiyle hapisten çıktım.