View Full Version : Savulun...Selçuklu Kartalı geliyor
TÜRKÇE
07-31-2008, 02:09 PM
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/624520080731084348806.jpg
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Sinop Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığında olduklarını belirterek, partilerinin isminin Hak ve Eşitlik Partisi olacağını kaydetti.
Hak ve eşitliğin olmadığı yerde başka hiç bir şeyden bahsedilemeyeceğini ifade eden Pamukoğlu, partinin temel misyonunun insan ve insanların huzuru ve güvenliği olduğunu vurguladı.
''Bir ay içinde yeni kuracağımız parti için İçişleri Bakanlığı'na müracaat edeceğiz'' diyen Pamukoğlu, parti ambleminin ise kırmızı zemin üzerinde, sarı güneşin içinden kanatları güneşin dışına taşan, özgürlüğü simgeleyen siyah Anadolu Kartalı olacağını belirtti.
hsr_1979
07-31-2008, 02:17 PM
Kitaplarının övüntüsünü duydum, alıntılarını okudum.
Milliyetçiliğine, vatan sevgisine şüphe yok...
Yolu açık olsun.
Bu deviminden salığım yoktu. Gerçekten varmı böyle bir anıklık(hazırlık)? MHP nin ve CHP nin oylarını yer yutar.
TÜRKÇE
07-31-2008, 02:19 PM
Bu deviminden salığım yoktu. Gerçekten varmı böyle bir anıklık(hazırlık)? MHP nin ve CHP nin oylarını yer yutar.
SALIK7 den aldım valla
Aybike
07-31-2008, 02:34 PM
partiyi kurarsa ilk uyesi olmaya adayim..
chepny
07-31-2008, 02:42 PM
Latif abi gibi, Osman abi de gaza geliyor gibime geliyor...
Redd-i İlhak
07-31-2008, 03:02 PM
Osman Paşa'yı şahsen tanıma fırsatım olmuştu çok bilgili,yürekli ve en önemlisi de özde Milliyetçi "Kasdettiğim Irk Milliyetçisi değil"
eğer böyle bir oluşum olucaksa bende oyumla herzaman destek olurum...
SALIK7 den aldım valla
O çağ kesinliği yoktur salığın :D Haber7 ye güvenilmez :D
Şehbir
07-31-2008, 04:02 PM
OSMAN PAMUKOĞLU VE HAYATI
Eğitimini sırasıyla, Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi'nde sürdürmüştür. Harp Okulu'ndan 1967'de mezun olmuştur.
Askeri Kariyeri
1990-1992 yılları arasında 42.Piyade Alay Komutanlığı, 1993-1995 yıllarında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ve Hakkari Güvenlik Komutanlığı yapmıştir. Hakkari'deki görevi sırasında PKK'ya karşı yapılan en büyük harekât olan Çelik-1 Operasyonu'nu yönetmiştir. Çelik-1 harekatı 19 Mart 1995 günü başlamış ve toplam 37 gün sürmüştür. Operasyona 6 Tugay'dan 35 bin asker ve 10 bin korucu katılmıştır.
Güneydoğu görevinden sonra KKTC Paşaköy'de 28.nci Tümen Komutanlığı'nı üstlendi. 2000- 2001'de Piyade Okul Komutanlığı görevinden sonra 4 Ağustos 2002 tarihinde emekli olmuştur. Pamukoğlu Türk Ordusunda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir.Çok hızlı unutulan bazı gerçekleri hatırlatmayı kendine vazife görmüş tek askerdir.O Bir Kahraman...
Doğum Yeri: Sinop
Bağlılığı: Türkiye Cumhuriyeti
Rütbesi: Tümgeneral
Birimlerde: 42.Piyade Alay Komutanlığı, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, 28. Mekanize Piyade Tümeni , Piyade Okul Komutanlığı
savaş/çatışma: Çelik-1 Harekâtı
Madalya: 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır.
PAMUKOĞLU PAŞADAN TARİHİ SÖZLER
"Muharebenin dörtte üçüne hakim olan, psikoloji ve maneviyattır. Muharebede askerler değil, iki tarafın komutanlarının iradeleri çarpışır.
İnsanlar, genellikle düştükleri yere bakarlar. Önce, neye takıldıklarına bakmalıdırlar.
Tarih ise hatır gönül tanımaz. Verdiği derslerin bedelini peşin alır. Gelecekte oynayacak film, her zaman bölümler halinde gösterilir, ama kasırgayı sezmek, bir algı ve kapasite meselesidir. Tepenin öbür yanını görmek sıradanların sahip olduğu bir yetenek değildir. Hangi devlet, kurum ve kuruluş olursa olsun, içinde boşluklar ve düzensizlikler doğarsa, aslında insanların en önemli serveti olan toplum güveni sarsılır. Daha ileri safhada bu durum umutsuzluk yaratır. Son safhada ise, aynen bugün olduğu gibi, en cesur adamı bile korkutacak durumlarla yüzyüze kalınır."
Aybike
07-31-2008, 04:04 PM
Ben bu Adami seviyorum....
http://www.ntvmsnbc.com/news/454918.asp
Salık doğru. Hayırlı olsun. Sevindim.
Şehbir
07-31-2008, 05:34 PM
http://www.ntvmsnbc.com/news/454918.asp
Salık doğru. Hayırlı olsun. Sevindim.
YANİ SEN OKEYLEMEYİNCE HABER DOĞRU OLMUYOR MU ?
Demir Kağan
07-31-2008, 05:35 PM
uc sozunden baska neyi var pasanin? madalyalar vs. disinda. kitaplarinin adlari neler?
Şehbir
07-31-2008, 05:39 PM
uc sozunden baska neyi var pasanin? madalyalar vs. disinda. kitaplarinin adlari neler?
VALLA BEN HİÇ TANIMAM, YUKARIDA VERDİĞİM YAZIYI İNTERNETTE BULDUM VE BİLGİ OLSUN DİYE EKLEDİM BURAYA..
YANİ SEN OKEYLEMEYİNCE HABER DOĞRU OLMUYOR MU ?
Yeah!
AKP yalakası Haber7 den alınan bir salığa "kuşkulu" dedim NTV de yayınlanınca ilişimini verip doğrudur dedim!
Okey?
Neyinin olmasını bekliyorsun?
Yanısıra "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" bitiği güzeldir.
VALLA BEN HİÇ TANIMAM,
http://www.youtube.com/results?sourceid=captaincaveman&search=Search&search_query=kan+uykusu
Kan Uykusunu izle.
Demir Kağan
07-31-2008, 05:57 PM
Neyinin olmasını bekliyorsun?
Yanısıra "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" bitiği güzeldir.
"1-Avsa adasinda üç daire, dört üçgen, bes dikdörtgen
2-Gökyüzünde bi bulut
3-Bitlis'te beş minare
4-Biri yazlık, biri kışlık iki platonik sevgili
5-Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri yaslanıp sigara içilen beyaz duvarı
6-Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü
7-Palandökende bir palan, iki döken
8-Kastamonu'da üç kasto
9-Üç fay hattı
10-Bir çarsamba, iki persembe, üç cuma
11-Dünyada mekan
12-Ahirette iman
13-Denizde kum
14-Uzayda yerçekimsizlik
15-Bi çuval gazoz kapagı
16-Bi kibrit kutusu sigara izmariti
17-On sekiz saç biti
18-Biri ingilizce 6 adet küfür
19-Yirmi tane bos naylon poset
20-Sevenlerin kalbinde kurulmus bir taht
21-Bi sürü saç sakal, kil, tüy, yün
22-Üç ayri parkta üç ayrı belediyeye ait üç ayrı banka reklamlı bank
23-Bi ayakkabı çekeceği
24-Iki büyük taş kütlesi
25-Bir adet agaç gölgesi
26-Üç kuş kanadı sesi
27-Bi sürü kedi köpek
28-Bi marmara denizi
29-Camına yaslanip seyredilen iki piliç çevirmeci
30-Her aksam karıştırılan dört çöp bidonu
31-Çalıp çalıp kaçılan bes melodili apartman zili
32-Nakit 15 kuruş
33-Anne babadan kalma yarısı yasanmış bi ömür"
olmasini bekliyorum bekliyorum Alper.
olmasini bekliyorum bekliyorum Alper.
Muhammed
Bir kişinin yazdığı bitiklere, sayısına ya da aldığı madalyalara bakıp oy vermek nece bir anlayıştır? Siyasetçi olabilmek için "25 yaşını dolmuş ve 15 bitik yazmış olmak..." diye neyse yok! Pamukoğlu gibi bir kişiyi
"uc sozunden baska neyi var pasanin? madalyalar vs. disinda. kitaplarinin adlari neler? "
diye nitelemek saygısızlık değil midir Muhammed? Pamukoğlu'nun düşüncelerini defalarca kez izledim, okudum...
Ha yanısıra senin "neyi var" dediğin paşa çağında kendisinden daha rütbeli askerlere K.Irak ve PKK dendiği çağ kaçarken ateşten gömleği üzeirne alacak kadar da yüreği vardır.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=1031777&postcount=9
Pamukoğlu'nu bu iletideki kadar tanıyanlar lütfen ileri geri konuşmasın! Lütfen...
Demir Kağan
07-31-2008, 06:28 PM
tanimadigim icin soruyorum guzel kardesim. adamin adini google'a yazip bir seyler okumak var, bir de sizlerden okumak var.
Şehbir
07-31-2008, 06:35 PM
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=1031777&postcount=9
Pamukoğlu'nu bu iletideki kadar tanıyanlar lütfen ileri geri konuşmasın! Lütfen...
SEN HİÇ BİLMEDİĞİN KONULARDA YAZARKEN YA DA KONU İLE İLGİSİ OLMAYAN ŞEYLER YAZARKEN; SANA KİMSE BİLDİĞİN KADAR KONUŞ DİYOR MU ??
VE CEVAP VERMEK ZORUNDA BIRAKACAK BİR ŞEKİLDE YAZMA, OLUR MU ?
Arkadaşlar
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=1031914&postcount=17
http://www.youtube.com/results?sourceid=captaincaveman&search=Search&search_query=osman+pamuko%C4%9Flu
Alın bu ilişimler sayesinde Osman Pamukoğlunu az çok tanırsınız. Youtube da 20 tane pogramdaki konuşmaları, Kan Uykusu belgelesindeki açıklamaları var. "Kan uykusu" adlı belgeseli özellikle izleyin.
Birbirimizi kırmanın bir gerekliliği yok.
TÜRKÇE
08-01-2008, 12:19 AM
Evet bende çok izleim. Bizim akrabalar bir araya geldiklerinde kesin konusu geçer
Qarshi
08-01-2008, 01:26 AM
Osman Pamukoğlu'nu Türk siyasetinde Tayyip yabancı siyasette Chavez olarak görüyorum.'Unutulanların dışında başka bir şey yok'taki üslubu bile Ben yaptım,benden sonra,benimle,bensiz olmazdı,ben uyandırdım...
Dikta rejimi istiyorsanız ondan daha iyisini bulamazssınız !
TÜRKÇE
08-01-2008, 01:52 AM
Ben biraz daha araştırıp üye olabilirim
hsr_1979
08-01-2008, 10:59 AM
Osman Pamukoğlu'nu Türk siyasetinde Tayyip yabancı siyasette Chavez olarak görüyorum.'Unutulanların dışında başka bir şey yok'taki üslubu bile Ben yaptım,benden sonra,benimle,bensiz olmazdı,ben uyandırdım...
Dikta rejimi istiyorsanız ondan daha iyisini bulamazssınız !
(....)
.
.
Kar zarar hesabı
.
.
(...)Başörtüsü, kamusal alan, eğitim eşitliği tartışmasından kurtulmuş ama mesela Ermenilere tazminata ve hatta toprak vermeye, Kıbrıs’taki haklarından vazgeçmeye, Güneydoğu’yu siyonizmin beslenme çantası yapmaya, Doğu karadenizdeki pontusçuluk faaliyetleri ve her bölgeye yayınlan misyoner çalışmalara göz yummaya, Barto efendinin ülkenin medarı iftiharı ekümenik patrik olarak alkışlamaya... mahkum edilmiş bir ülke olmaktansa, bu sürecin zanlılarının elini kolunu bağlayan anti-demokratik bir ülkede yaşamayı tercih ederdik belki?(...)
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=4660
ne yalan söyleyeyim ülkemin millî değerleri peşkeş çekilirken ne kadarda demokratız kardeşim diye övünmektense sınırlı haklara sahip ama onurlu bir TÜRK olmayı tercih ederim.
Bilge_Kagan
08-01-2008, 12:50 PM
Peki ya dikta rejimi icinde "Onurlu Turkleriz" propagandasi yapilip insanlari rahatlatip bir yandan vatan daha hizli peskes cekilirse ne yapacagiz? Kimden hesap soracagiz? Hem de can guvenligimiz olmadan?
Franco mu demisti o "3F" kuralini. Bize de bir "3T" kurali koyup, uyutmasinlar?
hsr_1979
08-01-2008, 12:56 PM
Doğru bunlar Allah(cc) aldatmaktan utanmıyor, biri de çıkıp Türklükle aladatırsa..... o zaman yandık.
Buluruz bir memleket kaçmaya, kktc, Azerbeycan, Türkmenistan vs.
memleketten başka bğir şey yok.
dila73
08-01-2008, 01:43 PM
bir konferansı sırasında 'MSB nin başında sizin gibileri görmek isteriz' diyen bir arkadaşıma, MSB anca arpa buğday alsın onu aldım bunu verdim hesabı yapsın, oralar beni kesmez demişti, askerlik yönünü değerlendirecek yetide değilim ancak hatipliği çok iyi, gerçekten siyasete girecek mi merak ediyorum doğrusu...
Kur_Sad
08-01-2008, 04:10 PM
Olur bi Cem Uzan...
daha fazla şansı yok...
Unutulanların dışında başka bir şey yok'taki üslubu bile Ben yaptım,benden sonra,benimle,bensiz olmazdı,ben uyandırdım...
Bundan bir "diktator" anlamını nece çıkarabiliriz? Öncelikle diktatör sözcüğünün anlamı nedir
1 . Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse:
"İmparatorluk diktatörü olacağını, hayalime bile getirmiyordum."- F. R. Atay.
2 . sıfat, mecaz Zorba.
1. anlamsa bunu yapamaz.
2. anlamsa "ben yaptım" demek ne çağdan beri "zorba" anlamına geliyor.
Dikta/Diktatör...bu sözcükler dile yahşi geliyor.
Yanısıra kanıtsız konuşuyoruz veya verdiğimiz kanıtlar çok saçma. Pamukoğlu gibi bir kişi bunları hakketmiyor.
Kitabında "Ben...ben...ben..." demiş kesin diktatör
Kitap sayısı azmış kimmiş bu ?
Aşalım bunları.
TÜRKÇE
08-01-2008, 10:19 PM
Olur bi Cem Uzan...
daha fazla şansı yok...
Neresi benziyor
Neresi benziyor
Saçı çok benziyor kesin Cem Uzan çıkacak bundan....
TÜRKÇE
08-02-2008, 01:50 AM
Saçı çok benziyor kesin Cem Uzan çıkacak bundan....
Acaba neden başka partiyi düşünmedi.
Malkoc
08-02-2008, 02:53 AM
siyasetten gelecek başarıya inanmıyorum. Siyasilerin hiçbirine güvenmiyorum. Ancak Osman Paşa siyasete girerse şahsen oyum onundur.
Acaba neden başka partiyi düşünmedi.
Diktatör olduğu için :lol:
Demir Kağan
08-02-2008, 05:36 AM
o degil de sevgili gomtan demis ki: PKK'yi durdurdum, AKP'yi de durdururum. Lan bu PKK'nin neresi durmuıs?
TÜRKÇE
08-02-2008, 05:42 AM
o degil de sevgili gomtan demis ki: PKK'yi durdurdum, AKP'yi de durdururum. Lan bu PKK'nin neresi durmuıs?
Demir yaş kaçtı abi
binbirincigece
08-02-2008, 05:57 AM
Pamukoğlu; küçük dağları ben yarattım; büyükleri de dedemden miras kaldı havasında bir insandır. Kendisi iyi bir asker bile değildir; çünkü iyi bir askerin en önemli niteliklerinden birisi de alçak gönüllülüktür. Kaldı ki öyle de olsa devlet yönetmekle birlik yönetmek aynı şey değildir. Birlik yönetirken tek başına kararlar alıp, istediğin gibi uygulayabilirsin; ancak devlet yönetmek başkadır. Liderlik özelliklerine sahip olmak tek başına yeterli değildir. Benim kanaatim; Oğuz ağabeyin ve Chepny ağabeyin söylediklerine yakın. Bas gaza Osman bas gaza; Kim tutar seni bas gaza... :mrgreen:
Benden söylemesi...
yavuz
08-02-2008, 06:03 AM
Kaldı ki öyle de olsa devlet yönetmekle birlik yönetmek aynı şey değildir.
Aynı şey olsa, zaten; Muhsin Başkan on defa Büyük Birlik'in başkanlığından devlet başkanlığına terfi ederdi. :mrgreen:
TÜRKÇE
08-02-2008, 06:04 AM
Aynı şey olsa, zaten; Muhsin Başkan on defa Büyük Birlik'in başkanlığından devlet başkanlığına terfi ederdi. :mrgreen:
muhsin bey asker değil, baytar
Cengiz aitmatov gibi
binbirincigece
08-02-2008, 06:05 AM
Aynı şey olsa, zaten; Muhsin Başkan on defa Büyük Birlik'in başkanlığından devlet başkanlığına terfi ederdi. :mrgreen:Sen ne geziyorsun bakiiim burda; sen küsmemiş miydin? :mrgreen:
yavuz
08-02-2008, 06:36 AM
Sen ne geziyorsun bakiiim burda; sen küsmemiş miydin? :mrgreen:
Size mi küstüm? Oğuz abiye küsmüştüm, o da tatile çıkmış, dönene kadar buralardayım. :lool:
Kendisi iyi bir asker bile değildir
Bunu sizden çok önceleri satkınların dilinden duydum. Türk tarihinin en başarısız komutan olduğunu falan söylerler.
Pamukoğlu yürekli biridir. Bunlar Pamukoğluna yakışan sözler değil.
çünkü iyi bir askerin en önemli niteliklerinden birisi de alçak gönüllülüktür
Siyaset Meydanındaki görüntüleri var Pamukoğlunun. Ali Kırca bastırıyor "efenim sizde savaştınız mı sizde ateş ettiniz mi?.." diye...Pamukoğlunun oradaki tutumunu izleyin efenim.
TÜRKÇE
08-02-2008, 06:59 AM
Ben biraz araştırıp tatmin olursam üye olabilirim
yavuz
08-02-2008, 07:10 AM
Koyuncu! Gel bir çete kuralım seninle; bir gözyaşı çetesi... :cry:
Kur_Sad
08-02-2008, 07:51 AM
Hah gençlik kahramanını bulmuş yine :lol:
Yahu biz lisedeydik bu Cem Uzan çıktığında, bazı arkadaşlarımız desteklerlerdi çok kızardım onlara "Nasıl bu kadar salak olur insan" diye...Bu sefer bişey demiyorum, anladım ülkenin kaderi bu. Bu sistemde bunların olması gayet normal, o yüzden sisteme karşıyım ben baştan.
Yahu kimdir Osman Pamukoğlu?
İnsan kendi belgeselini yapar mı be! :lol:
Üç-beş de "süslü" laf etti mi, al sana kahraman, al sana büyük lider!
Tayyip bundan iyidir...En azından az-çok yönetim tecrübesi var, pat diye atlamamış siyasetin ortasına...
İnsan kendi belgeselini yapar mı be!
Kan uykusunu mu diyorsun? Hangi belgeseli diyorsun?
Üç-beş de "süslü" laf etti mi, al sana kahraman, al sana büyük lider!
"Süslü laf"... "Ben askere leş toplatmam"
400 tane teröristin ölüsünü yığdıktan sonra bu ölülerin fotoğrafını çekmek isteyen haberciye söylediği söz...
Sanırsın Osman Pamukoğlu böyle kendine bir yer yaptırmış herkesi çağırmış yukarıdan "süslü laf" ediyor.
Tayyip bundan iyidir...En azından az-çok yönetim tecrübesi var, pat diye atlamamış siyasetin ortasına...
Hukuk fakültesi okuyup cumhurbaşkanı olunca oluyor asker olunca neden olmuyor?
Kur_Sad
08-02-2008, 08:07 AM
Hukuk fakültesi okuyup cumhurbaşkanı olunca oluyor asker olunca neden olmuyor?
Şu cümleyi etmeseydin hiç keşke...Yazık...
Cumhurbaşkanı olmak için "Hukukçu"luktan daha iyi bir sıfat ben bilmiyorum...
Sanırsın Osman Pamukoğlu böyle kendine bir yer yaptırmış herkesi çağırmış yukarıdan "süslü laf" ediyor.
Üniversitelerde katıldığı konferansları duymadın herhalde hiç. Hamasetten başka bir şey görmedim...
Üniversitelerde katıldığı konferansları duymadın herhalde hiç. Hamasetten başka bir şey görmedim...
Üniversite Pamukoğlunun üniversite mi? Kendisi mi kurmuş? Tümcemi doğru oku
Cumhurbaşkanı olmak için "Hukukçu"luktan daha iyi bir sıfat ben bilmiyorum...
Anlatmak istediğimi gene hiç anlayamamışsın.
Şimdi bu ülkenin yasaları var. Eğer Pamukoğluna parti kuracak güç verilmişse bu öncelikle Pamukoğlunun kurumsal olarak bu işi yapabileceğini gösterir. İkinci olarak "siyasi tecrübe" diyorsunuz ya...Benim bir tanıdığım vardı bana "120 bin dolara başkan olmak" diye siyasi deneyimin ne olduğunu anlatmıştı.
Kan uykusunu mu diyorsun? Hangi belgeseli diyorsun?
Bu soruma yanıt bekliyorum.
Kur_Sad
08-02-2008, 08:27 AM
Üniversite Pamukoğlunun üniversite mi? Kendisi mi kurmuş? Tümcemi doğru oku
Yahu birader boş konuşma, ne anlatmak istiyorsan açıkça söyle! Kendine yer yaptırmış mı dedim ben? O üniversitelere kendi gidiyor, kendi konuşuyor. Süslü laf ediyor mu, ediyor! Bitti! Ne anlatmaya çalışıyorsun?
Anlatmak istediğimi gene hiç anlayamamışsın.
Şimdi bu ülkenin yasaları var. Eğer Pamukoğluna parti kuracak güç verilmişse bu öncelikle Pamukoğlunun kurumsal olarak bu işi yapabileceğini gösterir. İkinci olarak "siyasi tecrübe" diyorsunuz ya...Benim bir tanıdığım vardı bana "120 bin dolara başkan olmak" diye siyasi deneyimin ne olduğunu anlatmıştı.
Doğru valla anlayamıyorum senin demek istediklerini, kapasite meselesi herhalde. Herkesi anladım da bir seni anlamaya aklım yetmedi!
Bana ne senin tanıdığının anlattıklarından? Yasalar yüzbinlerce insana bu hakkı veriyor, o zaman bunların hepsinden Cumhurbaşkanı olur mu? Ben "yasalara aykırı" mı dedim? Olmaz dedim, yapamaz dedim! Farklı dil konuşuyoruz sanki ha! Ben sana seçilmek için gerekli tecrübeden bahsetmiyorum, yönetmek için gerekli tecrübeden bahsediyorum!
Bu soruma yanıt bekliyorum.
Başka belgeseli mi var? Ondan bahsediyorum.
üniversitelere kendi gidiyor, kendi konuşuyor
Heralde öncesinde rektörü arayıp "şşt ben geliyorum mekanı mı hazırlayın" da diyordur.
Yasalar yüzbinlerce insana bu hakkı veriyor, o zaman bunların hepsinden Cumhurbaşkanı olur mu? Ben "yasalara aykırı" mı dedim? Olmaz dedim, yapamaz dedim! Farklı dil konuşuyoruz sanki ha! Ben sana seçilmek için gerekli tecrübeden bahsetmiyorum, yönetmek için gerekli tecrübeden bahsediyorum!
Siyasetin özünde olan devinim bir kişi benim görüşlerimi yansıtır bende o bana vekillik yapsın diye meclise gönderirim. Osman Pamukoğlu'nun düşüncelerini dinlemeden, bitiklerini okumadan...sizce nece bu görüşe kapılabilirim. Hele de "kim bu adam?" dediğiniz kişiye karşı?
Başka belgeseli mi var? Ondan bahsediyorum.
Sen onu Pamukoğlu kendine mi yaptırdı sanıyorsun? SKTÜRK'ün belgeseli...
Kur_Sad
08-02-2008, 08:48 AM
Siyasetin özünde olan devinim bir kişi benim görüşlerimi yansıtır bende o bana vekillik yapsın diye meclise gönderirim. Osman Pamukoğlu'nun düşüncelerini dinlemeden, bitiklerini okumadan...sizce nece bu görüşe kapılabilirim. Hele de "kim bu adam?" dediğiniz kişiye karşı
Az önce cumhurbaşkanı diyordun şimdi vekilliğe mi karar verdin? Ben vekil olamaz mı dedim? 550 tane vekil var 1 tane Cumhurbaşkanı var!
Az önce cumhurbaşkanı diyordun şimdi vekilliğe mi karar verdin? Ben vekil olamaz mı dedim? 550 tane vekil var 1 tane Cumhurbaşkanı var!
Ben genel bir örnek veriyorum sen onu küçültüp her neyseyi içine alıyorsun.
Sen onu Pamukoğlu kendine mi yaptırdı sanıyorsun? SKTÜRK'ün belgeseli...
Yanısıra bu sorumun da yanıtını bekliyorum. Böyle yanıtlarını veriyorum sonra bunlara yanıt vermeyi bırakıyosun o arada kaynattığına ayıkmadım sanma.
Kur_Sad
08-02-2008, 09:14 AM
Yanısıra bu sorumun da yanıtını bekliyorum. Böyle yanıtlarını veriyorum sonra bunlara yanıt vermeyi bırakıyosun o arada kaynattığına ayıkmadım sanma.
Yav birader gülünç olma. Kaynatmışım...
Yapımcı olarak SkyTürk'ün görünmesi beni ilgilendirmez. Ben 2 kere izledim gayet açık bu işin ortaklarından birinin Pamukoğlu olduğu. Olmasa bile ne değişir? Adam çıkıp propagandasını yapmış. Ayıptır, günahtır...
Ben 2 kere izledim gayet açık bu işin ortaklarından birinin Pamukoğlu olduğu. Olmasa bile ne değişir?
He heee...Kanıt? (Saçını öyle gibi mi taramış :lol:)
Ben Pamukoğlunun bulunduğu belgeselleri (ki beglesel olmasa da Kan uykusu uzunluğunda Pamukoğlu ile yapılan söyleşileri var), programları, konuşmaları hatta bazı internet sitelerinin yaptığı söyleşileri bile okuyorum. Ben bu oranda araştırmama karşın bende böyle bir izlenim oluşmadı. Sizde oluşturan nedir? Oğuz Abi nin dediği gibi "ben...ben...ben" demiş diktatördür anlayışıyla yaklaşıyorsanız...
TÜRKÇE
08-02-2008, 09:27 AM
La kursad muhalefet yapacağım diye orya buraya çekmesene. İşte adam bişiyler yapmış. Devlet bey ne yaptı partinin başına gelmeden
chepny
08-02-2008, 09:38 AM
La kursad muhalefet yapacağım diye orya buraya çekmesene. İşte adam bişiyler yapmış. Devlet bey ne yaptı partinin başına gelmeden
Gelmeden birşey yapmadığı yetmiyormuş gibi, geldikten sonra da vizyon adına birşey bırakmadı partide. Kendisi ruh gibi bir adam. Partiyi de ruh gibi yaptı...
hsr_1979
08-02-2008, 09:55 AM
Devlet bey'in yerinde olsa siz ne derdiniz, onu söyleyin.
Adam ın öngörüsü var uyarıyor; Mesala 3 ay önce hükeümete yönelik "Kuzey Irak'a yapılacak ziyaret Türkmenleri, kürtlerin eline bırakmaktır." mealinde açıklama yaptı.
Antalya olaylarında ülkücü gençlüğü tahriklere kapılmaktan engelledi.
Hani bir Barboros vardı. "ölde ölelim, vurda ve vuralım", falan diyordu. Hangimiz "Atıl kurt" emrine uyacak kurtlarız. kendimizi kandırmayalalım.
Sn. Bahçeli ile birlikte hareketin tabanı genişledi.
TÜRKÇE
08-02-2008, 09:58 AM
Devlet bey'in yerinde olsa siz ne derdiniz, onu söyleyin.
Adam ın öngörüsü var uyarıyor; Mesala 3 ay önce hükeümete yönelik "Kuzey Irak'a yapılacak ziyaret Türkmenleri, kürtlerin eline bırakmaktır." mealinde açıklama yaptı.
Antalya olaylarında ülkücü gençlüğü tahriklere kapılmaktan engelledi.
Hani bir Barboros vardı. "ölde ölelim, vurda ve vuralım", falan diyordu. Hangimiz "Atıl kurt" emrine uyacak kurtlarız. kendimizi kandırmayalalım.
Biz Bahçeliyi tartışmıyoruz. Syaın Bahçeliyi ençok sevenlerden biriyimdir. Ancak biz partiye gelmeden önce ulus düzeyinde başarısı refaransı varmıydı onu söylüyoruz
Kur_Sad
08-02-2008, 10:03 AM
He heee...Kanıt? (Saçını öyle gibi mi taramış :lol:)
Ben Pamukoğlunun bulunduğu belgeselleri (ki beglesel olmasa da Kan uykusu uzunluğunda Pamukoğlu ile yapılan söyleşileri var), programları, konuşmaları hatta bazı internet sitelerinin yaptığı söyleşileri bile okuyorum. Ben bu oranda araştırmama karşın bende böyle bir izlenim oluşmadı. Sizde oluşturan nedir? Oğuz Abi nin dediği gibi "ben...ben...ben" demiş diktatördür anlayışıyla yaklaşıyorsanız...
İzlenim farkı demek ki ;)
Abi şimdi Devlet Bey'le kıyaslamıyoruz, ama illa kıyaslayacaksak onun döneminde mücadele vardı hem mücadelenin içinde oldu hem de akademik yolda ilerledi. Hiçbir dönem de yolundan sapma olmadı...
yavuz
08-02-2008, 10:04 AM
Tabanı geniş olmak marifetse Tayyip Erdoğan'ı desteklemek icap eder. Bu Bahçeli'nin partiyi "değiştirdiği" anlamına gelir... Sözüm ona "taban" genişlerken esas tabanın bir kısmı ayrılıp BBP'yi kurmadı mı? Sürekli MHP büyürken, 80 öncesi ülkücülerinin de önemli bir kısmı BBP'ye kaymadı mı?
TÜRKÇE
08-02-2008, 10:05 AM
Tabanı geniş olmak marifetse Tayyip Erdoğan'ı desteklemek icap eder. Bu Bahçeli'nin partiyi "değiştirdiği" anlamına gelir... Sözüm ona "taban" genişlerken esas tabanın bir kısmı ayrılıp BBP'yi kurmadı mı? Sürekli MHP büyürken, 80 öncesi ülkücülerinin de önemli bir kısmı BBP'ye kaymadı mı?
Hani, ben niye göremiyorum:rolleyes:
yavuz
08-02-2008, 10:20 AM
Hani, ben niye göremiyorum:rolleyes:
Ben sallama salıkçıyım zaten. :lool:
BOZ-OK
08-02-2008, 10:52 AM
Pamukoglu Pasa'ya bile kulp takiliyor ya, yuhh artik yani... :cool:
Not: Artik Turkculukle pek ilgisi kalmamis, oylar AKP'ye gitmesin diye bu siralar pek moda olan dini siyasete alet etme meydanini bile AKP'ye birakmayan, ona buna stepne olmaktan baska ise yaramayan ve tam bir hayal kirikligi haline donusmus MHP'nin gozu kapali destekcisi arkadaslari da anliyorum tabii... Bu parti, ben de dahil kendisini "Turkcu" olarak tanimlayan cok ciddi bir kesimin oyunu alacaktir, cunku "adam gibi adam" tanimlamasi Pamukoglu Pasa'ya pek yarasiyor... MHP'de Devlet'in partisi olarak ait oldugu yere gidecektir tabii... Yani BBP'nin yanina... :cool:
Şehbir
08-02-2008, 12:21 PM
Pamukoglu Pasa'ya bile kulp takiliyor ya, yuhh artik yani... :cool:
Not: Artik Turkculukle pek ilgisi kalmamis, oylar AKP'ye gitmesin diye bu siralar pek moda olan dini siyasete alet etme meydanini bile AKP'ye birakmayan, ona buna stepne olmaktan baska ise yaramayan ve tam bir hayal kirikligi haline donusmus MHP'nin gozu kapali destekcisi arkadaslari da anliyorum tabii... Bu parti, ben de dahil kendisini "Turkcu" olarak tanimlayan cok ciddi bir kesimin oyunu alacaktir, cunku "adam gibi adam" tanimlamasi Pamukoglu Pasa'ya pek yarasiyor... MHP'de Devlet'in partisi olarak ait oldugu yere gidecektir tabii... Yani BBP'nin yanina... :cool:
OSMAN PAMUKOĞLU - DETAYLI BİLGİ:
T I K L A (http://www.osmanpamukoglu.com.tr/default.htm#/kimdir/)
binbirincigece
08-02-2008, 01:18 PM
Siyaset Meydanındaki görüntüleri var Pamukoğlunun. Ali Kırca bastırıyor "efenim sizde savaştınız mı sizde ateş ettiniz mi?.." diye...Pamukoğlunun oradaki tutumunu izleyin efenim.Yazdığı kitaba da bakarsan hep en önde kendisi varmış kahramanımızın.
Hukukçudan olduğu kadar askerden devlet yöneticisi olur demek yanlıştır. Çünkü askerin aldığı eğitim ve edindiği tecrübe askeri birliklerin sevk ve idaresine yöneliktir. Harp akademilerinin müfredatındaki dersler daha çok askeri kültürle alakalıdır. Çok iyi birlik yöneten aynı zamanda çok iyi devlet yönetir demek için kimsenin elinde somut denklemler yoktur; olamaz da. Bir askerin donanımı; kurmay dahi olsa, paşa emeklisi de olsa devlet yönetmeye, siyaset yapmaya yetecek donanım değildir.
Siz beni dinleyin. Siz bilmezsiniz Harp Okulundan mezun olan teğmenlerin yarısından fazlasının kendisini Atatürk zannettiğini...Sırf bu yüzden Türkiye gerçeği karşısında hep 1919 tarihiyle 1919 defa kendisini sorgulamasını...Ortaya bir farklılık, özgünlük çıkaracağım diye olmadık işler peşinde koşturmasını...Sonra da birçoğunun yaşadığı hüsranları; Veli Küçük, Fikri Karadağ, Muzaffer Tekin facialarını siz bilmezsiniz...Etmeyin eylemeyin, konuşturmayın beni...
Madalio'g'li
08-02-2008, 01:57 PM
% bilmem kaç MHP'den % bilmem kaç CHP'den.... Oh oh biraz da suyundan koydun muydu tamam...
Hem CHP'liler de MHP'nin zaman zaman yarattığı/yaratabileceği melankolik atmosferden de kurtulurlar bu sayede(?)... MHP'nin meclis dışında kalması her ne kadar üzücü olacaksa da içindeki derin bağlantılardan arınması adına inşallah hayırlı olacaktır... vs. vs.
Bırakılaa mı? Bırakmazlaa! Başından ayağına, tepesinden tırnağına, cemaziyelevvelinden ahirine bırakmazlar...
Paşanın partisi muhtemelen tabela partisi olmaktan öteye geçemeyecektir. Bu da Pamukoğlu Paşanın bu ülkenin gerçek değerlerinden (her değerin bir nefis ve noksan bir akıl taşıdığı gerçeğini unutmaksızın) biri olduğunu bir kez daha gösterecektir. Şahsi kanaatim bu, "aksi takdirde"si olmayan bir sonuç olacaktır.
Paşa karlı dağları aşmasına aşar, kalın düşmanın döşüne basmasına basar da Babür'ün şairliğinden ne düşmüştür payına onu bilmiyorum.
kendisini Atatürk zannettiğini.
Bende o konuya değinecektim. :lol: Atatürk sanmaktan öte Atatürk bunun olabileceğinin bir kanıtıdır. Siyasi tecrübeyi alavarecilik ile eş tutuyorsanız Pamukoğlu gibi açıksözlü birinin siyasi deneyiminin olmadığna inanırım ;)
Yanısıra Pamukoğlu demokratik yöntemleri kullanıyor. Dİğerlerinden ayrı olarak...
Yanısıra ben duygudaşlık(empati) yapıyorum. Emekli bir paşa olsam siaysete girmek istesem "yok ki deneyimin, senin eğitimin yetersiz..." yorumlarını usuma getiriyorum..
Sizde getirin demek istediğimi anlarsınız.
yavuz
08-02-2008, 02:50 PM
Efendim onu bunu tartışmayı, parti kurmayı bırakın da doğru yolu görün artık. "Denenmeyen tek o kaldı" diyorum, siz hala yok paşaydı, hakimdi geçiniyorsunuz. Paşadan, hakimden filan siyasi lider olmaz. Öyle bir lider olmalı ki; ülkenin en karışık olduğu zamanlarda bir gençliğe önderlik etmiş olsun... 8 yıl tutuklu yargılansın, sonra beraat etsin. "Başbuğ" adı verilen bir adamın varisi olsun ve bu veraseti elinin tersiyle itebilsin... Aynı zamanda şairliği de olsun tabii. :cool:
Bırakın böyle kısa metrajlı partileri... "Şimdi Birlik zamanı!"
binbirincigece
08-02-2008, 03:25 PM
Atatürk sanmaktan öte Atatürk bunun olabileceğinin bir kanıtıdır.Osman Pamukoğlu da benim söylediklerimin kanıtıdır.
yavuz
08-02-2008, 04:04 PM
Türkiye'nin gidişatı da Birlik zamanının gelip çattığının kanıtıdır. :lol:
Kur_Sad
08-02-2008, 06:11 PM
Ben de işi gücü MHP ile uğraşmak olanları anlıyorum tabi :D
Valla Pamukoğlu'na bel bağlamayın, sukut-u hayale uğrarsınız ben uyarayım. Beğenseniz de beğenmeseniz de Türk Siyasetinde MHP'nin kayda değer hiçbir alternatifi yok. Hele de milliyetçi olduğunuzu söylüyorsanız...
Ha yok "Ulusalcı"ysanız zaten uğramayın MHP'ye, adını da ağzınıza almayın...
Gördük Veli Bey'i, PASOK'tan adam getirteceklermiş MHP'nin başına, peehhh...
Devlet Bahçeli, yanlışıyla-doğrusuyla Türk Milliyetçi'lerinin lideridir. Atsızcı olduğunu söyleyip CHP'li olanları da görüyoruz. Ülkenin en traji-komik vakasıdır CHP'li Atsızcılar! Bu da onun bi alt versiyonu. Sorun bakalım paşanıza ne diyor Türkçülük hakkında!
Demir Kağan
08-02-2008, 06:59 PM
abi Turk Milliyetcilerinin degil de, ulkuculerin / mhplilerin lideridir demek daha dogru. "netekim" bahceli / bahcesiz kimse liderim degil sahsen. :cool: ha, bi ihtimal, erbakan'in hastasiyim. :lool:
chepny
08-03-2008, 03:09 AM
Yahu binbirincigece; Turgut Özal'a kadar bütün cumhurbaşkanlarımız asker kökenliydi ve sivil kökenlilerle kıyaslarsak daha iyi cumhurbaşkanlığı yaptılar.
binbirincigece
08-03-2008, 03:16 AM
Yahu binbirincigece; Turgut Özal'a kadar bütün cumhurbaşkanlarımız asker kökenliydi ve sivil kökenlilerle kıyaslarsak daha iyi cumhurbaşkanlığı yaptılar.Hepsi değildi. Ayrıca İsmet İnönü derim; sonrasını dememe gerek bile kalmaz...
chepny
08-03-2008, 03:23 AM
Hepsi değildi. Ayrıca İsmet İnönü derim; sonrasını dememe gerek bile kalmaz...
Evet İsmet İnönü tam bir faciaydı :mrgreen:
Yalnız benim anlatmak istediğim, asker kökenlilerin de siyaset yapabileceği ve bunun hakkını verebileceğidir. Zira aldıkları eğitim, siyaset ve ekonomi bilgisi de birçok siyasetçinin üstündedir.
binbirincigece
08-03-2008, 03:26 AM
Evet İsmet İnönü tam bir faciaydı :mrgreen:
Yalnız benim anlatmak istediğim, asker kökenlilerin de siyaset yapabileceği ve bunun hakkını verebileceğidir. Zira aldıkları eğitim, siyaset ve ekonomi bilgisi de birçok siyasetçinin üstündedir.Kraldan çok kralcılar sizi :mrgreen: Çekil Osman Paşa önümden; ben geliyorum. Baksana şu toplumsal desteğe :lool: Bas gaza Bahadır bas gaza...
chepny
08-03-2008, 03:34 AM
Kraldan çok kralcılar sizi :mrgreen: Çekil Osman Paşa önümden; ben geliyorum. Baksana şu toplumsal desteğe :lool: Bas gaza Bahadır bas gaza...
Gaz vermiyorum. Askerlerin de siyaset yapabileceğini ve başarılı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Mesela eski genelkurmay başkanlarımızdan Doğan Güreş milletvekilliği yapmıştı. Asker kökenli olupta, bakanlıklarda güzel işler yapabilecek bir sürü insan var. Haa bir asker derse ki; ben ille de kral olacağım, işte o zaman kolay gelsin derim :mrgreen:
Kur_Sad
08-03-2008, 11:00 AM
abi Turk Milliyetcilerinin degil de, ulkuculerin / mhplilerin lideridir demek daha dogru. "netekim" bahceli / bahcesiz kimse liderim degil sahsen. :cool: ha, bi ihtimal, erbakan'in hastasiyim. :lool:
Yahu geçin bunları Devlet Vahçeli değil de kim? Milliyetçi camiada lider kabul edilebilecek başka kimse var mı? Devlet Bahçeli liderim değil ama milliyetçiyim diyen de pasif milliyetçidir.
Bilge_Kagan
08-03-2008, 11:02 AM
Milliyetci olmak icin illa Ulkucu mu olmak gerekiyor?
Demir Kağan
08-03-2008, 11:03 AM
tanri turk'u ulkuculukten korusun. :lool:
yavuz
08-03-2008, 11:04 AM
Yahu geçin bunları Devlet Vahçeli değil de kim?
Devlet Bahçeli olabilir mesela. :lol:
Milliyetçi camiada lider kabul edilebilecek başka kimse var mı?
Muhsin Yazıcıoğlu olabilir mesela. :cool:
Devlet Bahçeli liderim değil ama milliyetçiyim diyen de pasif milliyetçidir.
Devlet Bahçeli milliyetçiliğin ilkelerini ihlal etmiştir. Doğu Türkistan'da soydaşlarımızın üstünde nükleer denemeler yapılırken Çin Halk Cumhuriyeti yöneticilerine plaket vermiştir. Son seçim öncesinde MHP'yi "ortanın solu"na yakınlaştırmıştır.
Şehbir
08-03-2008, 11:20 AM
DEĞİL, BEN DE ÜLKÜCÜ DEĞİLİM.
AMA KEŞKE MİLLİYETÇİLİK ÜLKÜCÜLERİN TEKELİNDE OLSAYDI.
YA AKP FALAN SAHİPLENİRSE MİLLİYETÇİĞİ ?
ÜLKEDE SATMADIKLARI HİÇ BİR DEĞER KALMADI AKP'NİN.
ÜSTELİK YENİ DE BAŞLAMADI SATMALARI.
KORKULARIM, ACABALARIM VAR..
TÜRKÇE
08-03-2008, 11:37 AM
Muhsin yazıcıoğlu iyi hoş adam ama kendininin Fatih Sultan Mehmed devrinde yaşadığını sanıyor.
İyi kişi olmak lider özellikleri yeterli değildir.
Bu devirde Siyaset De gerek. Hele siyasi parti başkanıysan.
Muhsin Yazıcıoğlu baytarlık yapabilir. İnsanlara çok büyük hizmetler yapabilir. Veteriner Odası Bşakanlığı yapabilir. Belkide TR veterinerliğini Dünya üst seviyelerine çıkarabilir.
Siyasette sakla samanı gelir zamanı, gelen kızı geri çevirmemek gibi kurallar vardır.
Muhsin Bey
1-Samanı saklayamamıştır. Şimdi o saman tavukların altındadır. Üstünde yumurta yapıyorlar. Beleşe gitmiştir iyilik ayağına.
2-Kızı geri çevirmiş, kızda gidip beşikkertiğini bulmuştur. Bu devirden sonra o kız ona ancak yenge olur.
Bunu Zaten Muhsin Bey harici tüm arkadaşları anladı
KOCA DOĞRUM BENİM
TÜRKÇE
08-03-2008, 12:13 PM
Osman Pamukoğluna başarılar dilerim.Ancak kendisini harcatırsa yazık olur .Gaza gelmeyecekti.Emekli bir paşa olarak TV de konuşmalar yapması daha sağlıklı olurdu.Siyasete girmesi kendisi için olumsuz bir gelişme.
Burada yazı yazan arkadaşların Ülkücülük , Muhsin Yazıcıoğlu veya benzeri konularda yeterli bilgisi olmadığı ortada.Elbetteki tüm milliyetçiler Ülkücü olacak diye bir kural yok.Ülkücü olmak da bu kadar basit değil.Ülkücü bir aileden gelmek veya Ülkü ocaklarında yetişmek gerek.Bunun dışında MHP ye oy veren kişi ancak MHP li olabilir.Ülkücü olamaz.Ancak bir Akıncı oğlu Akıncı olabilir.Aynen onun gibi bu da bir kuraldır.
Muhsin Bey , Devlet Bey ile kıyaslandığı zaman karanlık tarafları çok olan bir insandır.Devlet Bey ülkücü camianın görüşlerini tabanın fikirlerini tam olarak yansıtamıyor bu doğru , ancak iktidara gelmek için merkeze açılmak için bunun gerekli olduğunu Ülkücü camia kabul ediyor. Bir şans daha verecekler.Eger yine iktidar olmayacaksa bu sefer Eskilerden birileri Liderliğe geçecek.
Ve şunu da söyleme ihtiyacı hissediyorum;MHP taraftarı olmayan arkadaşlar neden MHP nin yönetimi ile ilgileniyorlar anlamak mümkün değil.Bİz Ülkücüler olarak sayın Bahçeliden memnunuz veya değiliz.Bu bizim sorunumuz.
Çünkü Bir dağın tepesi kendi içinden görünemez. Ancak karşı dağdan görülür.
yavuz
08-03-2008, 03:56 PM
Burada yazı yazan arkadaşların Ülkücülük , Muhsin Yazıcıoğlu veya benzeri konularda yeterli bilgisi olmadığı ortada.Elbetteki tüm milliyetçiler Ülkücü olacak diye bir kural yok.Ülkücü olmak da bu kadar basit değil.Ülkücü bir aileden gelmek veya Ülkü ocaklarında yetişmek gerek.Bunun dışında MHP ye oy veren kişi ancak MHP li olabilir.Ülkücü olamaz.Ancak bir Akıncı oğlu Akıncı olabilir.Aynen onun gibi bu da bir kuraldır.
Ülkücülük nedir söyler misiniz, bir cümle söyleyin, sizin ülkünüz nedir?
Muhsin Bey , Devlet Bey ile kıyaslandığı zaman karanlık tarafları çok olan bir insandır.
:lool:
Devlet Bey ülkücü camianın görüşlerini tabanın fikirlerini tam olarak yansıtamıyor bu doğru , ancak iktidara gelmek için merkeze açılmak için bunun gerekli olduğunu Ülkücü camia kabul ediyor.
İktidar uğruna Hak yolundan sapmak dinimizde var mı?
Ve şunu da söyleme ihtiyacı hissediyorum;MHP taraftarı olmayan arkadaşlar neden MHP nin yönetimi ile ilgileniyorlar anlamak mümkün değil.Bİz Ülkücüler olarak sayın Bahçeliden memnunuz veya değiliz.Bu bizim sorunumuz.
Ülkücü olanlar konuşuyor bu konuda zaten beyefendi...
Kur_Sad
08-03-2008, 07:15 PM
Yok tabii ki gerekmiyor, ama Ülkücü olmayan Milliyetçi de pek görmedim ben...
Ülkücünün anlamı açıktır
Bir ülküye çıkar gütmeden bağlı olan
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=%C3%BClk%C3%BCc%C3%BC
Ülkücülük kavramı hiçbir partinin tekelinde değildir.
Bilge_Kagan
08-03-2008, 08:47 PM
Bu MHP'nin eski gunlerinin hatrina Ulkuculugu devam ettiren insanlarin varligiyla, milliyetcilikten ve Ulkuculukten nemalanmak isteyen insanlarin coklugundan ileri geliyor.
Ulkuculuk, bana gore iflas etmis bir sistemdir.
TÜRKÇE
08-04-2008, 05:36 AM
Bu MHP'nin eski gunlerinin hatrina Ulkuculugu devam ettiren insanlarin varligiyla, milliyetcilikten ve Ulkuculukten nemalanmak isteyen insanlarin coklugundan ileri geliyor.
Ulkuculuk, bana gore iflas etmis bir sistemdir.
Bir partininki iflas eder
ASYA_ANADOLU
08-04-2008, 08:47 AM
Bende Acaba BİrŞeyler Yapabİlİrmİ Dİye DÜŞÜnÜyorum
Redd-i İlhak
08-04-2008, 09:37 AM
Bu bakımdan Osman Paşanın bireysel olarak ortaya koyduğu bir başarıdan sözetmek o dönem onula birlikte mücadele eden tüm Kahraman Asker ve Subaylarımıza haksızlık olacaktır.
sözlerine katılmamak mümkün değil fakat komutanların bilgisi dirayeti ve yönlendirmeleri başarıyı getirir...
en iyi askerlerin başına kötü bir komutan koy,ne kadar iyi olurarsa olsunlar birşey elde edemezler...
BOZ-OK
08-04-2008, 11:51 AM
Cok tehlikeli laflar ediyorsun kardesim, cookkk... Bunu sana, 12 Eylul oncesinde Pol-Der'li polislerin dayagini cok yemis, karakola girince "yine mi sen ulan" lafina, "simdi zictik, yine ayni polisler anasini satayim" diyecek kadar bu tiplerle yuz goz olmus, bir devrin uzerinden gectigi, neyin egri-neyin dogru olacagini az cok anlayacak kadar cok seye sahit olmus bir eski tufek "Turkcu" olarak soyluyorum... Sozumu bir kenara ativerme... :-)
Eger "Turan" gibi buyuk bir idealin varsa ve eger hayatinda en cok gormek istedigin sey, bir araya gelmis, birlikten kuvvet dogurmus, mutlu ve mureffeh bir Turk dunyasi ise, asla dar bir cerceve icinde dusunmeyeceksin... Bolmeyeceksin ama birlestireceksin... Turkculugu bir takim siyasi ideolojilerin dar cenderesine sokmayacaksin, hele onu aslinda Turkiye Turklerinin bir kismindan baska kimseye pek bir sey ifade etmeyen ve daha cok sadece "Turkcu" (en azindan fiiliyatta) bir partinin siyasi ideolojisi olarak bilinen "ulkuculuk" ile sinirlandirmayacaksin... Turkculuk bundan cok daha genis bir seydir ve butun diger ideolojilerin uzerindedir.... Sonuc olarak, elbette butun ulkuculer Turkcu olmak zorundadir, ancak butun Turkculer ulkucu olmak zorunda degildir... Turkculuk sadece Turkiye Turklerinin tekelinde olmadigi surece de bunun aksi soylenemeyecektir... Sizin yaklasiminiz, Turk dunyasinin diger uyelerinin "Turkculuk" ulkusune ihtiyatla yaklasmasindan ve hatta bir cogunun sirf bu sebepten reddetmesine yol acmaktan baska bir ise yaramaz... Turan treni buyuktur, onda herkese yer olacaktir, Turk dunyasinin cografyasini paylasan her dusunce, ideoloji, din ve hatta millet, yani bu kocaman cografyanin her rengi o trende yerini bulacaktir... Ben boyle dusunuyorum ve omrumun butun o gectigi yollardan sonra geldigim son nokta da budur... :-)
hsr_1979
08-04-2008, 03:23 PM
http://img152.imageshack.us/img152/4388/kopyasresim002rd3.jpg (http://imageshack.us)
Tülay ŞUBATLI / HABER MERKEZİ
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, geçen hafta parti kuracağını açıklamış, adının da "Hak ve Eşitlik Partisi" olacağını söylemişti. Pamukoğlu parti ambleminin ise kırmızı zemin üzerinde, sarı güneşin içinden kanatları güneşin dışına taşan, özgürlüğü simgeleyen siyah Anadolu Kartalı olacağını belirtti. Pamukoğlu VATAN'in bu konudaki sorularını yanıtladı.
• Neden parti kurmak istiyorsunuz?
Bugün bu ülkede yaşayıp da az çok okuyan, düşünebilen dinamik bir insanın ülkenin yüzyüze kaldığı siyasi, ekonomik, güvenlik meselelerini görüp siyasi alandan uzak kalması söz konusu olamaz. Bu topraklarda yaşayan kadın erkek herkese düşen bir vatandaşlık görevidir. Siyasi mücadele olmadan bir ülkede mesele ne olursa olsun hiç birinin üstesinden gelinemez. Bugün ülkenin koşulları böyle bir mücadeleye girmemizi gerektiriyor. Benim bu karan vermemdeki en büyük etken halktan gelen yüksek taleptir.
• Bu karan almanızda ülkenin içinde bulunduğu sürecin etkisi oldu mu?
Bir ülkedeki bütün sorunların en baş sorumlusu ve hem de çözüm getirecek yetkilisi hükümetlerdir. Bir ülkede eşkıyalık, terör, yağma, mafya ve açlık varsa bunların sorumlusu mevcut hükümetlerdir. Bu ülkede görünen şudur; yıllar içersinde nesillerin ve kuşakların yaptığı hatalar ve zayıflıkların bedelini tek başına gelecekteki bir nesil ödeyecektir. Bekleyerek, durarak, sızlanarak, şikayet ederek yapılacak herhangi bir şey yoktur. Sıradan bir laf var 'elini taşın altına koymak'diye. Bu laf bir işe yaramaz. Eliniz ezilse ne olur siz gene yaşarsınız. Başınızı taşın altına koyacaksınız, işte bu varolmakla yok olmak arasında bir karardır.
• Patinin misyonu neden özellikle huzur ve güven sağlamak üzerine... Yeryüzünde sadece insanlar değil, tüm canlıların hayvan ve bitkilerin de tek aradığı şey huzurdur. Huzur ve güvenliktir. Huzurun güvenliğin olmadığı yerde canlının kendini iyi hissetmesi mümkün değildir. Devlet de adalet ve güvenliği sağlamak için meydana getirilmiş bir siyasi örgüttür. Bu onun işidir. Onu layıkıyla yapmak zorundadır. Bu nedenle insan, huzur ve güvenlik ve ilk sıradadır. Huzur ve güvenlik için de bütün alanlarda vicdani olarak hak ve eşitliğin tam olması gerekir.
• Partide emekli paşalar olacak mı?
Partimizde herkesin bildiği, yüzü eskiyen kamuoyunun tanıdığı zamanında bu işleri yapmış, test edilmiş ve denenmiş insanlar olmayacak. Bizim asker- sivil diye bir ayrımımız yok. Emekli olan hangi meslekten olursa olsun bu ülkenin çocuğu, vatandaşıdır. Herkese bütün mesleklere, kapımız açık.
• Aldığınız tepkiler nasıl?
Şu anda yüzlerce müracaat var. Kurucu olarak veya illerde görev almak üzere her meslekten insan başvuruyor. Bunları değerlendireceğiz. Ben parti kuracağımı söyleyip halka bir çağrı yaptım. Bu kadar rüzgar olacağını biliyordum ama yani bir kasırga ve fırtınayla karşılaştım. Hem kurucu olarak hem de şehirler ve ilçelerde görev almak, örgütlenmek isteyenler oluyor. Maddi manevi her şeyi üstleniriz diyorlar. Bu halkın, milletin hareketi.
• Peki bu ilginin sizce nedeni ne?
Benim söylediğim budur halk algısı olmadan liderlik olmaz. Burada gerçek bir halk algısı ortaya çıktı. Ülkenin şu andaki siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunları nedeniyle halkın morali bozuk. Güven ve huzur istiyor. Bu da halkı arayışa sevk ediyor. Güçlü bir önderlik ihtiyacındalar; kendine inanılacak, peşinden gidilebilecek. Sebebi bu olarak değerlendiriyorum.
• Maddi kaynağı nasıl sağlayacaksınız?
Halkın maddi ve manevi destekleriyle gerçekleşitereceğiz.
• İlk seçimde nasıl bir sonuç almayı planlıyorsunuz?
Bizim hangi sonucu alacağımız, halkın bize güveni ve kararıyla ortaya çıkacaktır.
• Partiyi kurduktan sonra neler yapacaksınız?
Hem Trakya hem de Anadolu'yu köy köy, belde belde, şehir şehir dolaşacağız. Sorunları tek tek anlatıp, çareleriyle göstereceğiz. Kararı Türk milleti verecektir.
http://img182.imageshack.us/img182/4484/resim003ww8.jpg (http://imageshack.us)
04/08/2008 tarihli Vatan Gazetesi, Sayfa 18
(Sonunda tarayıcı aldırdılar, Haberi gazetede yayınlayıp internette neden yayınlamaz ki bu duygudaş yoksunları :lol: )
sehbir hocam buldu
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Tasin_altina_elimi_degil_basi mi_koydum_192105_1&tarih=04.08.2008&Newsid=192105&Categoryid=1
hsr_1979
08-04-2008, 04:29 PM
SEN DİKKATLİ BAKMAMIŞSIN VAR HABER. AYRICANA DA BENİM Kİ BOZUK, LAZIM OLURSA SENİNKİNİ KULLANIRIM ARTIK.
HAYIRLI OLSUN, İYİ GÜNLERDE KULLAN..
memnuniyetle :)
Linkte yorumlara yer vermişler, genellikle emrindeyiz (diğer bir ifade ile ölde ölelim tarzında)
ve eğer bunları yapacaksa
1) Peşkeş çekilmiş milli kuruluşları geri alacak mı?
2-İktidara gelirse pkk(dtp)kongrelerinde şehitlerimizin katlini anlatan marşlar çalınabilecek mi?
3-f tipinin mal varlığına el konacakmı? (neyi kasttetiğini anlamadım[HS])
4-incirlik kapatılıp barzani tepelenecek mi?
5-TSK yı natodan çıkartacak mı? (gerek yok amacına uygun kullanılsın [HS])
diye sormuş bir arkadaş 1,2,4 nolu başlıklar uygulanacak, yanı sıra
Dış politikada;
- Kıbrıs'ı kayıtsız şartsız Tüm dünya devletlerinin tanımasını sağlaycak yoksa Türkiye Cumhruhiyetin bağlayacak,
- Kerkük ve Musul Türkmenlerinin garantörlüğünü yapacak,
- Ermenistanla karabağ problemi bitmeden görüşmeyecek, taviz vermeyecek,
- Doğu Türkistan Bayrağına uygulnanan yazağı kaldıracak (sakın kimse mhp demesin yasağı Mesut Yılmaz getirmişti)
- BOP, Medeniyetler İttifakı vs. adı altında Lozanı delmeyi amaçlayan devletlere kuvvetli hadi ordan diyecek, içerideki işbirlikçilerine oldukça demokratik bir hak olarak kırk katır veya kırk satırdan birini seçmelerini isteyecekse.
İç Politikada;
- pkk, hizbullah ve diğerleri hangi kisve altında olursa olsun (Kürtçülük, sol, din) bölücük yapanları içeriye atacaksa,
- Bölücü eylemlerde ölenlerin leşlerinin devlet ambulansı/cenaze aracı ile gömülmelerini yasaklayacaksa (mümkünse vurdukları yerde bıraksınlar, bari kurdun, kuşun karnı doyarda köylünün tavuğuna, kuzusuna saldırmazlar)
- Eğitim dilinin Türkçe olacağını fiiilen uygulayacak verilen tavizleri geri alacaksa (dertlerinin bu olmadığı açık ve net anlaşılmıştır)
- Din eğitimi adı altında Cumhuriyete düşman bir nesil yetiştirenleri engellemekle beraber bu halkın dinine bağlı olduğunu hatırlayarak diyanet işlerini faal olarak Cumhuriyetine bağlı ve dinine düşkün nesiller yetişmesine teşvik edecekse,
Enerji politikasında
- Rüzgar, Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verecekse
- Gap gibi büyük bir projenin etrafındaki israil yatırmlarını etkisizleştirecekse
- Üzerinde ot bitmez, çorakl arazilerde Nükler Santraller kurarak ileride bunun yakıtı olacak toryumun nasıl değerlendirileceği hususunda çalışmalar yapacaksa
- Batılı güçlerin engellemesi üzerine çıkartılmayan petrol kaynakları meselesine açığa çıkareacaksa
Ulaşım politikasında
- Bir ilden bir ile kesintisiz demiryolu ile gitmek için demiryoluna önem verecekse, Mevcut demiryollarını en az çift hat şeklinde düzenleyecekse, Bunun enerji ihtiyacını elektrikle (yararı olacaksa erke erke enerji üretgeci ile) sağlayacaksa.
- Bu sağlanana kadar Toplu Taşıma yapana şehirlerarası ve şehir içi otobüslere pozitif ayrımcılık kapsamında ucuz mazot verilecekse
Tarım politiaksında
- Hibrit tohumculuk ile İsrail ile olan göbek bağımızı kesecek, tekrardan bahçeye attığımız domatesden bir küçük bir domates bahçesi elde etmemizi sağlayacak tarım politikasına geçilecekse
- Her köy muhtarlığına enaz 1 Veteriner ve Ziraat mühendisi tahsis edecekse ( Düzensiz eğitim politikamız sayesinde gereğinden fazla bu alnada işsizimiz oluştu)
Ekonomi
- Bir Türk şirketinde yabancıların toplam hissesinin kademeli olarak en fazla % 25 ile sınırlayacaksa,
- Yabancıların kar transferlerini % 15 ile sınırlayacaksa,
- Fakirin istifade ettiği gıda, giyim, kitap, ilaç, ortapedik malzeme gibi kalemlerde kdvyi 0 layıp, altın, mücevher, otomobil gibi malzemelerde kdv yi yükseltirse
Politika
- Dokunulmazlıkları kürsü dokunulmazlığı ile sınırlarsa
- Milletvekili olma şartını en az lise mezunu olmak ile sınırlandırırsa
- Bakan olmak için en az yüksek okul mezunu olma şartı getirir ve bakanlıklar içinde ihtisas şartı koyarsa (mesala sağlık bakanlığı için Tıp fakültesi mezunu olmak ve en az 5 yıl süre ile doktorluk yapmış olmak, Milli Eğitim Bakanlığı için Eğitim Bilimleri fakültesi mezunu olmak ve enz 5 yıl öğretmenlik ve Üniversite öğretim üyesi olarak görev yapmış olmak)
ve bunları noterde onaylayıp verirse oyumu verebilirim.
Şehbir
08-04-2008, 04:46 PM
memnuniyetle :)
Linkte yorumlara yer vermişler, genellikle emrindeyiz (diğer bir ifade ile ölde ölelim tarzında)
ve eğer bunları yapacaksa
1) Peşkeş çekilmiş milli kuruluşları geri alacak mı?
2-İktidara gelirse pkk(dtp)kongrelerinde şehitlerimizin katlini anlatan marşlar çalınabilecek mi?
3-f tipinin mal varlığına el konacakmı? (neyi kasttetiğini anlamadım[HS])
4-incirlik kapatılıp barzani tepelenecek mi?
5-TSK yı natodan çıkartacak mı? (gerek yok amacına uygun kullanılsın [HS])
diye sormuş bir arkadaş 1,2,4 nolu başlıklar uygulanacak, yanı sıra
Dış politikada;
- Kıbrıs'ı kayıtsız şartsız Tüm dünya devletlerinin tanımasını sağlaycak yoksa Türkiye Cumhruhiyetin bağlayacak,
- Kerkük ve Musul Türkmenlerinin garantörlüğünü yapacak,
- Ermenistanla karabağ problemi bitmeden görüşmeyecek, taviz vermeyecek,
- Doğu Türkistan Bayrağına uygulnanan yazağı kaldıracak (sakın kimse mhp demesin yasağı Mesut Yılmaz getirmişti)
- BOP, Medeniyetler İttifakı vs. adı altında Lozanı delmeyi amaçlayan devletlere kuvvetli hadi ordan diyecek, içerideki işbirlikçilerine oldukça demokratik bir hak olarak kırk katır veya kırk satırdan birini seçmelerini isteyecekse.
İç Politikada;
- pkk, hizbullah ve diğerleri hangi kisve altında olursa olsun (Kürtçülük, sol, din) bölücük yapanları içeriye atacaksa,
- Bölücü eylemlerde ölenlerin leşlerinin devlet ambulansı/cenaze aracı ile gömülmelerini yasaklayacaksa (mümkünse vurdukları yerde bıraksınlar, bari kurdun, kuşun karnı doyarda köylünün tavuğuna, kuzusuna saldırmazlar)
- Eğitim dilinin Türkçe olacağını fiiilen uygulayacak verilen tavizleri geri alacaksa (dertlerinin bu olmadığı açık ve net anlaşılmıştır)
- Din eğitimi adı altında Cumhuriyete düşman bir nesil yetiştirenleri engellemekle beraber bu halkın dinine bağlı olduğunu hatırlayarak diyanet işlerini faal olarak Cumhuriyetine bağlı ve dinine düşkün nesiller yetişmesine teşvik edecekse,
Enerji politikasında
- Rüzgar, Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verecekse
- Gap gibi büyük bir projenin etrafındaki israil yatırmlarını etkisizleştirecekse
- Üzerinde ot bitmez, çorakl arazilerde Nükler Santraller kurarak ileride bunun yakıtı olacak toryumun nasıl değerlendirileceği hususunda çalışmalar yapacaksa
- Batılı güçlerin engellemesi üzerine çıkartılmayan petrol kaynakları meselesine açığa çıkareacaksa
Ulaşım politikasında
- Bir ilden bir ile kesintisiz demiryolu ile gitmek için demiryoluna önem verecekse, Mevcut demiryollarını en az çift hat şeklinde düzenleyecekse, Bunun enerji ihtiyacını elektrikle (yararı olacaksa erke erke enerji üretgeci ile) sağlayacaksa.
- Bu sağlanana kadar Toplu Taşıma yapana şehirlerarası ve şehir içi otobüslere pozitif ayrımcılık kapsamında ucuz mazot verilecekse
Tarım politiaksında
- Hibrit tohumculuk ile İsrail ile olan göbek bağımızı kesecek, tekrardan bahçeye attığımız domatesden bir küçük bir domates bahçesi elde etmemizi sağlayacak tarım politikasına geçilecekse
- Her köy muhtarlığına enaz 1 Veteriner ve Ziraat mühendisi tahsis edecekse ( Düzensiz eğitim politikamız sayesinde gereğinden fazla bu alnada işsizimiz oluştu)
Ekonomi
- Bir Türk şirketinde yabancıların toplam hissesinin kademeli olarak en fazla % 25 ile sınırlayacaksa,
- Yabancıların kar transferlerini % 15 ile sınırlayacaksa,
- Fakirin istifade ettiği gıda, giyim, kitap, ilaç, ortapedik malzeme gibi kalemlerde kdvyi 0 layıp, altın, mücevher, otomobil gibi malzemelerde kdv yi yükseltirse
Politika
- Dokunulmazlıkları kürsü dokunulmazlığı ile sınırlarsa
- Milletvekili olma şartını en az yüksek lise mezunu olmak ile sınırlandırırsa
- Bakan olmak için en az yüksek okul mezunu olma şartı getirir ve bakanlıklar içinde ihtisas şartı koyarsa (mesala sağlık bakanlığı için Tıp fakültesi mezunu olmak ve en az 5 yıl süre ile doktorluk yapmış olmak, Milli Eğitim Bakanlığı için Eğitim Bilimleri fakültesi mezunu olmak ve enz 5 yıl öğretmenlik ve Üniversite öğretim üyesi olarak görev yapmış olmak)
ve bunları noterde onaylayıp verirse oyumu verebilirim.
BÖYLE BİR LİDER VARSA ŞAYET BENİM OYUM O'NUN EMRİNE AMADE..
hsr_1979
08-04-2008, 05:20 PM
BÖYLE BİR LİDER VARSA ŞAYET BENİM OYUM O'NUN EMRİNE AMADE..
ben çıkcamda param yok:uups:
Kur_Sad
08-04-2008, 07:07 PM
Cok tehlikeli laflar ediyorsun kardesim, cookkk... Bunu sana, 12 Eylul oncesinde Pol-Der'li polislerin dayagini cok yemis, karakola girince "yine mi sen ulan" lafina, "simdi zictik, yine ayni polisler anasini satayim" diyecek kadar bu tiplerle yuz goz olmus, bir devrin uzerinden gectigi, neyin egri-neyin dogru olacagini az cok anlayacak kadar cok seye sahit olmus bir eski tufek "Turkcu" olarak soyluyorum... Sozumu bir kenara ativerme... :-)
Eger "Turan" gibi buyuk bir idealin varsa ve eger hayatinda en cok gormek istedigin sey, bir araya gelmis, birlikten kuvvet dogurmus, mutlu ve mureffeh bir Turk dunyasi ise, asla dar bir cerceve icinde dusunmeyeceksin... Bolmeyeceksin ama birlestireceksin... Turkculugu bir takim siyasi ideolojilerin dar cenderesine sokmayacaksin, hele onu aslinda Turkiye Turklerinin bir kismindan baska kimseye pek bir sey ifade etmeyen ve daha cok sadece "Turkcu" (en azindan fiiliyatta) bir partinin siyasi ideolojisi olarak bilinen "ulkuculuk" ile sinirlandirmayacaksin... Turkculuk bundan cok daha genis bir seydir ve butun diger ideolojilerin uzerindedir.... Sonuc olarak, elbette butun ulkuculer Turkcu olmak zorundadir, ancak butun Turkculer ulkucu olmak zorunda degildir... Turkculuk sadece Turkiye Turklerinin tekelinde olmadigi surece de bunun aksi soylenemeyecektir... Sizin yaklasiminiz, Turk dunyasinin diger uyelerinin "Turkculuk" ulkusune ihtiyatla yaklasmasindan ve hatta bir cogunun sirf bu sebepten reddetmesine yol acmaktan baska bir ise yaramaz... Turan treni buyuktur, onda herkese yer olacaktir, Turk dunyasinin cografyasini paylasan her dusunce, ideoloji, din ve hatta millet, yani bu kocaman cografyanin her rengi o trende yerini bulacaktir... Ben boyle dusunuyorum ve omrumun butun o gectigi yollardan sonra geldigim son nokta da budur... :-)
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim;
Orada da dediğim gibi "Milliyetçi olmak için Ülkücü olmak gerekmez" ama yine tekrar ediyorum Ülkücüler dışında da pek fazla milliyetçi görmedim. Yine en yakın olan DP geleneğidir ki onların da çoğu vatanseverlik(o vatan Anadolu ile sınırlı)-hamaset çerçevesinde sıkışıp kalmış. Bunun dışında bireysel olarak Milliyetçi olanlar vardır ama bu insanalrın da muhakkak MHP yahut Ülkücü Hareket ile bir alakası vardır/olmuştur.
TÜRKÇE
08-05-2008, 03:24 AM
Şimdiki DP de ülkücüdür. Ancak millet ülkücüyü 1 parti ile özdeşletirdiği için kendilerine ülkücü demek istemiyorlar
Demir Kağan
08-05-2008, 05:33 AM
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim;
Orada da dediğim gibi "Milliyetçi olmak için Ülkücü olmak gerekmez" ama yine tekrar ediyorum Ülkücüler dışında da pek fazla milliyetçi görmedim. Yine en yakın olan DP geleneğidir ki onların da çoğu vatanseverlik(o vatan Anadolu ile sınırlı)-hamaset çerçevesinde sıkışıp kalmış. Bunun dışında bireysel olarak Milliyetçi olanlar vardır ama bu insanalrın da muhakkak MHP yahut Ülkücü Hareket ile bir alakası vardır/olmuştur.
abi hem mhp / ulkuculuk deyip, hem de dplileri hamasetle suclamak da muthis bir ironi bu arada. :lol:
Kur_Sad
08-05-2008, 07:45 AM
Şimdiki DP de ülkücüdür. Ancak millet ülkücüyü 1 parti ile özdeşletirdiği için kendilerine ülkücü demek istemiyorlar
Öyle mi? Arkadaşlarımdan bir grup büyük umutlarla gitmiş bu DP'nin kapısına güya aktif siyaset yapacaklar! Bizzat DP Genel Başkan Yardımcılarından birinin ağzından duymuşlar "Biz Milliyetçi değil Ulusalcıyız, Milliyetçilikle işimiz olmaz" dediğini. İsmini hatırlamıyorum çok lazımsa öğreniriz.
Ha DP'nin içindeki Özdağcı gruptan bahsediyorsanız onların da Ülkücülüğü tartışma konusudur benim için. Birçoğu zaten Ulusalcılığa kesin geçiş yapmış, kalanlar da yapmak üzeredir. Çok da kalmadı DP içinde Özdağcı bildiğim kadarıyla, ama tekrar bir ele geçirme hamlesine girişilecekse bilemem.
abi hem mhp / ulkuculuk deyip, hem de dplileri hamasetle suclamak da muthis bir ironi bu arada. :lol:
Neresi ironi? Sen bunu kafanda yarattığın MHP / Ülkücülük çerçevesine göre söylüyorsun, hiç egrçekten öğrenmeyi/anlamayı denedin mi? Sağda-solda gezen zibidilerden başka nereye baktın Ülkücülüğü anlamak için? Galip Erdem'i, Dündar Taşer'i, S.Ahmed Arvasi'yi tanır mısın? Niye bunlardan öğrenmeyi denemiyorsun?
TÜRKÇE
08-05-2008, 08:36 AM
Sağda-solda gezen zibidilerden başka nereye baktın Ülkücülüğü anlamak için? Galip Erdem'i, Dündar Taşer'i, S.Ahmed Arvasi'yi tanır mısın? Niye bunlardan öğrenmeyi denemiyorsun?
S. Ahmed ARVaSi muhsin grubundandir. Galip abi beşiktaş aşığıdır. Dünara taşeri romanlardan bilirim.
Başka
yavuz
08-05-2008, 08:54 AM
S. Ahmed ARVaSi muhsin grubundandir. Galip abi beşiktaş aşığıdır. Dünara taşeri romanlardan bilirim.
Başka
Ben Dündar Taşer'in MESELE köşesinde yazdığı bütün yazıları okudum. :cool:
Seyyid Ahmed Arvasi'yi okumadımsa da, Ülkücülüğün kitabını yazdığını bilirim. Dündar Taşer, Ahmet Er gibi kişiler Türkeş'in arkadaşıdır, ancak fikir babası şüphesiz Arvasi'dir...
Yalnız, Galip Erdem'i ilk defa duydum. :uups:
Kur_Sad
08-05-2008, 09:17 AM
Başka
Abi ben o soruyu Demir'e sormuştum, yanlış anladın herhalde. :D
hsr_1979
08-08-2008, 01:38 PM
http://img144.imageshack.us/img144/6910/resim004xb6.jpg (http://imageshack.us)
bugün saat 22 de avrasya tvde
TÜRKÇE
08-11-2008, 02:28 AM
Konyaya gelecekmiş, fırsat bulursam bir gidiyim bakıyım
hsr_1979
08-11-2008, 10:31 AM
Siyasete yeni soluk
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1218396697.jpg
Osman Pamukoğlu, Ceviz Kabuğu’nda kurduğu partinin hedeflerini anlattı.
‘HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’ İLE SİYASETE GİREN
EMEKLİ GENERAL PAMUKOĞLU İDDİALI GELİYOR
Halk kimi istiyorsa o başkan olacak
Partide delege sistemini yıkmayı düşünen Osman Pamukoğlu’nun konuk olduğu ve
6 saat süren programa binlerce faks, e-posta ve SMS yağdı. Düşüncelerini açıklıkla dile
getiren Pamukoğlu, Büyükanıt’ı da zırhlı araç konusunda eleştirdi.
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, siyasetçi kimliği ile ilk kez Ceviz Kabuğu’nda halkın karşısına çıktı. Osman Pamukoğlu, Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu programında bomba etkisi yaratacak pek çok açıklamada bulundu.
Yeni kurduğu “Hak ve Eşitlik Partisi” ile siyasete iddialı bir giriş yapan Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, yaklaşık altı saat süren canlı yayında partisini ve siyasette yapacaklarını izleyicilerle paylaştı. Pamukoğlu, siyasette izleyeceği yolu anlatırken destek ona veren ya da eleştiren binlerce kişi Ceviz Kabuğu’nu telefon, faks, e-posta ve SMS yağmuruna tuttu.
Mevcut partiler ne ki
himayesine gireceğim?
Siyasete halktan gelen talep üzerine girdiğini söyleyen Osman Pamukoğlu, “Bana 22 Temmuz’dan önce de 6 partiden teklif geldi ama kabul etmedim. Kararı ben vermiş gibi görünsem de aslında halk verdi” dedi. Osman Pamukoğlu, partisinin adının Hak ve Eşitlik olmasının nedenini, “Çünkü insan var oluşundan beri bütün kavgaların nedeni budur. Her şey hak ve eşitlik üzerine inşa edilecek” sözleriyle açıkladı.
Osman Pamukoğlu, mevcut partilere katılmak yerine neden yeni bir parti kurduğunu soranlara “56 tane siyasi parti var bugün. Peki, var da ne oluyor? Milletin ihtiyaçlarına cevap verebilmiş mi bunlar? Ülke zaten bu partilerle bu hale geldi” yanıtını verdi. Pamukoğlu şöyle devam etti: “Milletin şeref dâhil algılarına karşılık vermiyorsanız isterseniz 1056 tane parti olsun. Mevcut partiler neki onların himayesine girip millete hizmet edeceksiniz? Ülke zaten bu hale onlarla geldi. Durağan bir haldeler. Biri söylüyor öteki cevap veriyor...”
Delege sistemi kalkacak başkan oligarşisi yıkılacak
“Başkan oligarşisini, bürokrasideki aristokrat yapıyı yıkacağız” diyen Pamukoğlu, partisinde delege sisteminin olmayacağını açıkladı. “Başka türlü halka ve diğer partilere örnek olamayız. Halk kimi istiyorsa o genel başkan olacak” dedi. Osman Pamukoğlu şöyle konuştu: “Bu ülkenin iki sorunu var. Biri cehalet biri yoksulluk. Parti kurmak zor iştir. Bekleyip görecek herkes. Başkanı delegeler değil üyeler seçecek. Ben kurucu olarak bu sefer genel başkanım. Bundan sonrakini kaç üye varsa internet üzerinden oy kullanarak seçecek. Eğer siz gerçek liderseniz insanlar yine sizi ister zaten. Halk istemiyorsa neden kalacaksınız. Böyle bir demokrasi yok.”
Pamukoğlu emekli bir asker olarak siyasete atılmasını eleştirenlere tarihten örnek verdi. “Bizim tarihimiz de bütün paşalar siyaset yapıyordu.
Yavuz, Fatih, Beyazıt aynı zamanda generaldi.
Askerlik mesleğimdi yaptım bitti!
Atatürk ve İnönü de generaldi. Peygamberler dâhil... Askerlik benim mesleğimdi yaptım bitti. Bu başka bir örgütlenme. Bir devrim gibi gelmezseniz aynı tas aynı hamam gidersiniz. Bu vadi ve boğazlardan çıkamazsınız!”
“Dağlıca ve çuval olayları siyasidir”
Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirme olayı ile Dağlıca baskınından sonra gösterilen siyasi tavrın Türk milletinin gururunu kırdığını, gönlünü yaraladığını savunan Emekli Tümgeneral, şöyle konuştu: “Dağlıca ve çuval olayları siyasidir. Bunun nedeni de hükümettir! Dışarıdan kimse zayıflatamaz sizi...Bu yıpranma her yerde içerden olur...Bu olay olduğunda hemen üstüne gideceksiniz. Orada askerler esir alındı dendi...Kahramanca savaştı dendi...Kendileri teslim oldu dendi...Kahramanca çarpıştı dendi ama yargılandı...Sonra serbest bırakıldı falan...Başta söylenen sonra yapılmıyor.”
Akan kan durdurulacak Kimseden talimat
almayacaklarını belirten Osman Pamukoğlu, Güneydoğu’da halkın teröristten ayrılacağını, Meclis’te dokunulmazlığın, eğitimde YÖK’ün kesin kaldırılacağını açıkladı
AB: “Kimseden talimat almayız. İç işlerimize, kültürel dokumuza karıştırtmayız. Siyaseti konuşmayız ama ekonomi, ticareti konuşuruz. Kabul etmezlerse kendileri bilir, yollarına devam ederler. AB olmayacaktır bir kere...Bu rüzgâr da bizim yelkenimizi doldurmayacak.”
Türban: “Din, mezhep ve inançların yerine getirilmesine kimse engel olamaz. Başörtüsü hepimizin bildiği hayatımızda olan bir şey. Son yıllarda bir ideolojik kalıp haline geldi. Bir düşünceyi ifa eder oldu. Bunu siyaseten kullananlar var. Rejimle ilgili her şeyi açtığımızda altından anayasanın ihlali çıkıyor. Şu dönemde bu parti yönetimdeyken ve bu konuda talepleri varken bir şey yapılamaz. Bu ülkeyi ibadethaneler, okullar ve adalet binaları götürecek.”
Ordu ve siyaset: “Ordunun yönetim kadrosunun bir saldırı altında olduğu kesindir. Buna izin vermemek lazım. Ordunun üst kademesini ve burada da kişileri hedef alarak yapıyorlar... Bizdeki sorun biraz sıkıyı görünce geri çekilme. Nasılsa ordu gelir! O yüzden hiçbir zaman demokrat olamadılar. İttihat ve terakkiden beri bir alışkanlık bu darbeler. Herkes unutacak bunu. Hükümetseniz buna izin vermeyeceksiniz. Ordu ömür boyu doğrudan ya da dolaylı olarak siyaseten dışında kalacak.”
Banka satışları ve iletişimin özelleştirilmesi: “İletişim başta olmak üzere her şeyin nasıl geri alınacağı ile ilgili projeler yöneteceğiz.”
Güneydoğu: “Güneydoğuda ilk yapılacak şey halkı teröristten eşkıyadan kurtarmak. Halk teröristten ayrılacak. Sonra işim ekonomik bölümüne bakılacak. Benim orada en çok rahatsız olduğum şey kan... Kan durdurulacak.”
Dokunulmazlıklar: Dokunulmazlık kesin kalkacak. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Hazineden yardım alınmayacak. Halkın parasıyla lüks binalar lüks yaşam.
İdam: İdamın geri getirilmesi işine koşullara bağlı olarak her zaman bakılır.
Tarım politikaları ve sanayi : “Fransa’nın yarısı çiftçi. Orada halk bu iş için banka kredileriyle destekleniyor. Biz de ne diyorlar. Çiftçiye destek vermeyin. Ne demeye çalışıyorlar o zaman? ’Bitirin!’Çiftçi bağımsız değil... Bu adamın bir derdi var...Doğduğu günden ölene kadar beslenmeyi düşünüyor. Bunu sağlamak, yaşadığı sürece mutlu, huzurlu olmasını sağlamak lazım. Tarımla sanayiyi atbaşı (beraber) yürüteceğiz. Bundan halkı kurtarmalıyız. Bir sömürü düzeni bu. Madenlerimizi biz kullanacağız, biz işleyip biz satacağız. Enerji üretmek pahalı... Ucuz enerji üretemediğimizden sanayi ilerlemiyor. Bu yüzden insanlar fabrikaları söküp Romanya’ya oraya buraya taşıyor. Bu nedenle de istihdam sorunları çıkıyor.”
Eğitim: “YÖK kesin kalkacak. Milli Eğitim Bakanlığı iki faaliyetli olacak. Bir banklık ilk ve orta öğretime, bir bakanlık yüksek öğrenime bakacak. Üniversiteler kesinlikle özerk olacak.”
“Birleşmeye açığız”
Hak ve Özgürlük Partisi Lideri Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu yoğun bir şekilde izleyicilerin “muhalif güçlerle birleşin” çağrısıyla karşılaştı. İzleyiciler, Pamukoğlu’nun Tuncay Özkan ve Uğur Dündar’a teklif götürmesini, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk, Mustafa Özbek gibi isimlerle birleşmesini istediklerini belirten iletiler gönderdiler. Hatta bunlardan bir tanesi “CHP’de birleşin. CHP Baykal’ın malı değil” çağrısında bulundu. Pamukoğlu bu çağrılara “İsteyen arzu eden gelir. Biz herkese açığız. Birleşmeye açığız. Talepleri bakıp değerlendirip inceleyeceğiz” karşılığını verdi. Her partiden bize oy gelecek. AKP’den yüzde on gelebilir.”
“1923’e dönüyoruz”
“En başa 1923’e dönüyoruz. Her yere tırmanmaya hazırız” diyen Pamukoğlu’na Hulki Cevizoğlu’ndan “Ergenekon gibi bir soruşturma sürerken bunu söylemekten korkmuyor musunuz?” şeklinde bir soru geldi. Pamukoğlu’nun bu soruya yanıtı “Ben korku nedir bilmem ki? En nefret ettiğim şey korkaklıktır. Bir insanın özgür olması için cesaret lazım. Korkunun 9 tane çocuğu vardır” oldu. Pamukoğlu, Ergenekon soruşturması sürerken gözaltına alınmaktan da korkmadığını kaydetti: Emekli Tümgeneral “Benim kimseyle bağım yok ki gözaltına alınma korkusu yaşayım. Korku da cesaret de bulaşıcıdır. Hemen bulaşır” dedi.
“Zırhla değil istihbaratla”
30 Ağustos’ta görevi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a emeklilik döneminde kullanması için alınan trilyonluk zırhlı araç konusuna da değinen Pamukoğlu, “sanki bin kişi elinde roketle size saldıracakmış gibi. Bu ne?” diyerek sert tepki gösterdi. Pamukoğlu yapılması gerekenin sağlam bir istihbarata sahip olmak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “1.5 trilyonluk BMW al. Köşk$te oda tanzimine binlerce lira harca. İnsanda biraz insaf olur. İnsaf dinin yarısıdır. Millet sokaklarda gençler işsiz. Siz lüks içinde yaşıyorsunuz. ‘Ben istemiyorum, almıyorum’ demesi lazım. İstihbaratla koruyacaksınız.”
Yeni kitap ve tatil..
Programın büyük ilgi çektiğini söyleyen Cevizoğlu, yaklaşık 6 saatin sonunda, “Bu güne kadar yaptığım siyasi oluşum programları içinde en çok ileti (mesaj) alan program oldu. Yazıcılarımızın mürekkepleri (kartuşları) bitti. Kağıt stojumuz neredeyse bitti. Çok sayıda arkadaşlarımız internet iletilerinin çıktılarını dahi alamıyor yoğunluktan” dedi. Hulki Cevizoğlu ayrıca, “Ceviz Kabuğu’nun iki hafta gibi kısa bir yaz tatiline girdiğini, ay sonunda tekrar ekranda olacağını” söyledi ve ekledi: “Ama bu arada da yatmayacağız. Rahmetli Necip Hablemitoğlu ile ilgili kitabımızı okuyucuya sunmaya çalışıyoruz.”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=8807
Karayılan
08-11-2008, 10:45 AM
Oyları bolmekten baska bir ise yaramaz. Siyaset yapacaksa hali hazırda ampule alternatif olacak bir partide yapsın.
TÜRKÇE
08-11-2008, 10:54 AM
Oyları bolmekten baska bir ise yaramaz. Siyaset yapacaksa hali hazırda ampule alternatif olacak bir partide yapsın.
En çok bölen kazanır
Karayılan
08-11-2008, 10:57 AM
Olan bize oluyor. Kimse ampulden bolmuyor ki vurun MHP'ye. Bu da bir takım milliyetci oyları cekecek kendine...
TÜRKÇE
08-11-2008, 10:59 AM
Olan bize oluyor. Kimse ampulden bolmuyor ki vurun MHP'ye. Bu da bir takım milliyetci oyları cekecek kendine...
Ampüle gökten gelmedi oylar, 2002deki kararsızlar ve anap mhp dogruyol uzandaki milliyetçiler
chepny
08-11-2008, 11:09 AM
Abdüllatif Şener varya ampülden bölen :D
Karayılan
08-11-2008, 11:11 AM
Abdüllatif Şener varya ampülden bölen :DGorecez valla. Insallah dedigin gibi olur...
TÜRKÇE
08-12-2008, 01:26 AM
Pamukoğlu düşünürken, Muhsin hayata geçirdi
BBP adaylarını artık delegeler ve genel merkez değil, halk seçecek
Karayılan
09-04-2008, 01:44 PM
http://www.objektifhaber.com/yeni/objhab/default.aspx?id=2O33O155637
Partiniz kuruldu.
Şehbir
09-04-2008, 01:51 PM
http://www.objektifhaber.com/yeni/objhab/default.aspx?id=2O33O155637
Partiniz kuruldu.
PAMUK GİBİ ADAM..
Redd-i İlhak
09-04-2008, 01:53 PM
Abdüllatif Şener varya ampülden bölen :D
Abdüllatif Şener alternatif'ti gerek kalmadı siyasete devam etmez parti de kurmaz kurarsa da göstermelik olur ;)
chepny
09-04-2008, 01:57 PM
Abdüllatif Şener alternatif'ti gerek kalmadı siyasete devam etmez parti de kurmaz kurarsa da göstermelik olur ;)
Bunun böyle olduğunu ben de biliyorum. Zaten espri olduğunu belirtmek için cümlenin yanına gülücük koymuştum. Şener eğer bir sürpriz olmazsa Haydar Baş kadar bile oy alamaz bence :)
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:00 PM
"Hak ve Eşitlik" Bildirgesi
.
'ANADOLU VE TRAKYA'DA YAŞAYAN
TÜRK HALKI BU ÇAĞRI SİZE!
.
Artık sızlanma, şikâyet etme, ağlama zamanı geçti. Her yerde çöküntü, gayesizlik ve yanılgı havası hâkim. Bu gidiş nereye diye sormaya kalkışmak ise aymazlıktır. Artık yolun ötesi görünmüştür. Siyaset, ekonomi ve güvenlik meseleleri diz boyu olup bunları ortadan kaldırmak için cesur ve erdemli bir siyasi mücadele şarttır.
İnsanların yeryüzünde görüldüğü ilk zamanlardan bu güne dek, kavgaları, çekişmeleri, ayrışmaları, savaşları, akla gelebilecek her türlü çatışma, mücadele, doktrin ve rejimlerin iki ana sebebi vardır, bunlar;
" Hak ve eşitlik" tir.
Kuruluş sürecinde olan ve kısa bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siyasi sahasına çıkacak olan "HAK VE EŞİTLİK" Partisinin değişmez ilkeleri, gerçekleştireceği hizmetler aşağıda sunulmuştur:
1. Milletvekili, üst bürokrat ve memur dokunulmazlığı kaldırılacak, herkes adalet önünde hesap verecektir.
2. Ülkenin baş düşmanları olan fakirlik ve cehalete, bütün kaynaklar seferber edilerek savaş açılacaktır.
3. Siyasi partiler ve seçim yasaları tam bir demokratik düzene sokulacaktır.
4. Yargıya bütün dünyada olabildiğinden de daha üst bir bağımsızlık sistemi getirilecektir.
5. Halkın aç gezdiği bu memlekette halkın parası olan hazineden, partilere yardım yapmak akıl dışıdır, kaldırılacaktır.
6. Bölücüler ve teokratik devlet peşinde koşanların önü tamamen kesilecek, Güneydoğudaki halk teröristlerden soyutlanarak dağlar silahlı eşkıyalardan temizlenecektir. Bu milletin, evlatlarının canı bu kadar ucuz değildir. 25 yıldır süre gelen kanın akışı daha fazla devam edemez.
7. Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet denilen rezilliğe hiç kimsenin tevessül edemeyeceği yasal düzenlemeler yapılacak ve tam tatbik edilecektir.
8. Vergi sisteminde adil ve dürüst şekilde uygulanacak düzenlemeler yapılacaktır. Emek ve alın teri her şeydir.
9. Ulusal kaynakların kullanımında öncelik sosyal güvenlik sistemi, eğitim ve sağlıkta olacaktır. Sosyal güvenlik sistemine dâhil edilmeyen tek kişi kalmayacaktır.
10. Bütün keyfi harcamalara, saltanatlıklara, ayrıcalıklara, lüks yaşama, kamu ve mahalli yönetimlerde son verilecektir. Yağma sofrası ortadan kaldırılacaktır.
11. Dış siyasette tek ilke olacaktır; "Başı dik devlet, onurlu millet". Her tavır, her görüşme, her protokol, her tutanak, her antlaşmada esas budur.
12. 1960'dan başlayarak, gerçekleşmiş veya yarım kalmış teşebbüsler halinde Ordunun siyasi sürece müdahaleleri vardır. Ordu, direkt veya dolaylı hayatı boyunca fiilen siyaset dışı kalacaktır.
13. Tam bağımsızlık (Tam İstiklal) ve ulusal egemenlik (Kayıtsız Şartsız Milli Hâkimiyet) bütün faaliyet ve çalışmaların temel fikridir.
14. Bu gün dünyada dolaşan paranın %50 si yiyecek alanında bulunmaktadır. Petrol için geri kalan paradan sadece 1/3 kullanılmaktadır. Dünyanın geleceği kıymetli tarım alanları ve suya bağlıdır. Topraklarımıza, sularımıza, ormanlarımıza sahip çıkmak çocuklarımıza yapılacak en büyük hizmet olacaktır.
15. Din bir vicdan işi olduğundan parti, dini dünya ve devlet işleri ile siyasetten ayrı tutmayı, milletimizin çağdaş medeniyet yolunda ilerlemesi için başlıca şartlardan bir sayacaktır. Bu ülkenin çocukları dinci, dinsiz, şu mezhepten bu mezhepten diye asla ayrılamaz, bölünme sebebi ve taraf tutmak kabul edilemez. Birbirlerine rastladıklarında : "Selamün Aleyküm" diyen de, "Merhaba" diyen de bu toprağın ve bu Kültürün çocuklarıdır.
16. Söze, yazıya, fikre ve düşünceye hiçbir sebep ve gerekçeyle gem vurulamaz, sansür uygulanamaz.
17. Devletin sahibi ve efendisi millettir ve devlet millete hizmet için vardır. Devletin asli işi de, adaleti ve güvenliği sağlamaktır. Bu işini de en hızlı, en sağlam, en güven verici şekilde yapacak tarzda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
18. Ülkedeki tüm eğitim ve öğretimin, müfredat konu ve kapsamları akılcı, çağdaş sistemlere uygun olacak şekilde değiştirilecektir.
19. Milletin kendi haklarını savunması lazımdır. Yarı bağımlı bir ülkede yaşayan bir insan, yürüyen ıztırapdır. Bir millet bağımsızlığını kaybedince, O millette herkes hiç olur.
20. Özgürlük her şeydir. Özgür olmayan insan cesur olamaz. Özgür olmadığından cesarette gösteremeyen insanın, başka yetenekleri olsa bile onların hakkını veremez. Demokrasi de ancak özgür birey ve toplumlar sayesinde gerçek niteliklerini ortaya koyabilir. Halkın hükümetleri denetleyemediği yerde demokrasiden bahsedilemez.
"HAK VE EŞİTLİK" HAREKETİNDE
YER ALACAKLARIN
DOĞASI VE FELSEFELERİ:
1. Türkiye çürük bir düzene doğru yol almaktadır. Aşırı derecede dayanıklı ve iddialı vatanperver insanlara ihtiyaç vardır.
2. Bu dönemde az çok okuyan, düşünen, dinamik bir insanın politika dışında kalması imkânsızdır.
3. Cumhuriyet ve demokrasi gözü pek muhafızlara ihtiyaç duymaktadır.
4. Kadın ve erkekler bu yolda müşterek mücadele etmek zorundadır. Şahsi karar ve teşebbüsün tam ve kesin damgasının vurulması gerekir. Böyle bir siyasi hareket, mizaç, ruh yapısı, mücadele metot ve alışkanlıkları bakımından farklı bir insan ister.
5. Her faaliyet halka dayalı, halkın içinde, halkın kültür ve ihtiyaçlarına dönük olarak ve mutlaka onu huzurlu kılmak, mutlu etmek için yapılacaktır. Millete bahane anlatılmaz!
6. Kitleler ateşlenmeli, coşturulmalı, fakat bu; halk kitlelerinden alınacak ateşle yapılmalı, ruhları tutuşturulmalıdır. Bunun için açık fikirli konuşmalarla hayata ait konular işlenmelidir.
7. Hasım kazanmanız kaçınılmazdır. Savaşçı bir karaktere sahip olmalısınız ve haklı olduğunuzu bildiğiniz zaman, asla uzlaşmaya gitmemelisiniz. Hak verilmez.
8. Sabırsızlık ve cesaret kaybı insanı daha kolay bir yola sapması için ayartır. Bu kestirme yollar asla işe yaramaz. Onu seçtiğiniz için de duyacağınız pişmanlık, umutsuzluk duygularınızı daha da artırır.
9. Halkımızın dertleri kendi derdimizdir. Duygu, düşünce ve hayallerinizi ustalıkla kaynaştırırsanız, dağlar bile eğilir.
10. Halk, toplumsal ve ulusal meselelere meraklı hale getirilmelidir. İnsanlarımız şahsi sorumluluklarının farkına varmadığı sürece ülkenin yenilenmesi ve gelişmesi olmayacaktır. Halkın kendi gücünün ve olanaklarının farkına varması sağlanmalıdır.
11. Gençliğin yakıcı ateşini söndürmek, bir millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Yolları açılacak.
12. Bir milletin kendisini unutması en büyük kusurdur. Kendi benliğini kanıtlamayan toplumlara dünya saygı duymaz.
13. Daha fazla geç kalınırsa, görülen o dur ki, geçmişteki birkaç neslin ortak zaaflarını gelecekteki bir nesil ödeyecektir.
14. Halkın bir bölümü dert küpü, bir bölümü de kan uykudadır. Aldatılmaya ve avutulmaya son verilecektir.
15. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN Cumhuriyetin kuruluşunda öngördüğü: "İmtiyazsız, sınıfsız, bir kitleyiz" hedefi üzerine yorulmadan, bıkmadan yürümek esastır.
Yüreği ve ruhu özgür insanlar kendi türlerinin en kıymetli örnekleridir. Titreyen ve korkan zaten yaşayamaz. Ölümün avcılık yaptığı bu dünya da özgürlük dışında hiçbir şeyin önemi yoktur.
Dünya üzerinde yamyamlık devam ediyor, sadece insanları yeni usullerle yiyorlar. Dünya siyasi tarihinden çıkan sonuç, toplumlar "Ya emir alıyorlar ya da emir veriyorlar". Yani ya efendi ya da hizmetli durumdalar. Böyle giderse, bizim de geleceğimiz kusursuz hizmetli görünümündedir.
Halkın aklı, halkın iradesi, halkın enerjisi ile halkın fikrinin ve vicdan