PDA

View Full Version : Ülkücülük nedir? MHP nedir?

chepny
08-04-2008, 09:04 AM
Bu konu Osman Pamukoğlunun Parti kurması hakkında bir konu.Lütfen burada Ülkücülüğü yeniden tanımlamaya kalkışmayalım.Yeni bir topik açın orada adam gibi ülkücülük nedir MHP nedir.Bu konularda ahkam keselim.
Osman Pamukoğlu başlığında böyle bir ileti gördüm. İstedimki, MHP ve ülkücülüğü masaya yatıralım. MHP'li olmayanlar eleştiri, MHP'li olanlar ise hem eleştiri hem de özeleştiri yapsınlar. MHP ve Ülkücü hareketin dünü, bugünü ve yarını hakkında konuşalım...
Buyrun...

yavuz
08-04-2008, 09:26 AM
Benim görüşüm sabittir, bir çoğunuz da bilirsiniz... Önce MHP'nin -benim bildiğim- geçmişine göz atıp ben yine, daha önce söylediklerimi tekrarlayıvereyim.

Bilindiği gibi MHP, Nihal Atsız'la ayrılığa düştüğü zamandan sonra Türkçülük'ten İslamî çizgiye kaymıştı. Seyyid Ahmed Arvasi, Necip Fazıl gibi isimler MHP'de görülmeye başladı. Sonra Ülkücü gençler Menzil başta olmak üzere bazı Nakşibendî şeyhlerine gönderildi otobüslerle... MHP, İslamî görüşünü oturtmak istiyordu, buna göre bir taban yaratmak için bu tarz uğraşlara girişildi.

Bunun sonucunda başka bir alternatifi olmayan Türkçüler, İslamî görüş savunucuları, salt milliyetçiler, komunizm düşmanları MHP kubbesi altında muazzam bir mozaikte birleştiler. (Muazzam diyorum, zira 1980 ihtilalinden önce MHP'nin iktidar olacağı, bunun için darbe yapıldığı söylentiler arasında.) Türkeş'in yaşlanıp, partiyi yönetemez olduğu zamanlarda da Tito'suz Yugoslavya gibi MHP'nin içinde çalkantılar baş gösterdi. Bu dönemde Muhsin Yazıcıoğlu, Türkeş'le görüşmek istemiş ama kesinlikle görüştürülmemiştir... Bu yüzden MHP'yi bölenin ben Muhsin Yazıcıoğlu değil de, onu Başbuğ'uyla görüştürmeyenler olduğuna inanıyorum. Bu isimler, bugün de MHP'yi yönetenlerdir...

Bugün MHP'yi yönetenler, dün DSP'yle koalisyona gitmiş isimlerdir. "İktidar"a geldiklerinde ellerine verilen apo köpeğini asamamışlardır, sonra kendi "iktidar"larının yetmediği bu işi yapmıyor diye AKP'yi eleştirecek, hatta mitingte ip atacak kadar komikleşmişlerdir.

MHP'yi bütün bunlardan çok, hala bu "lider"i başından tuttuğundan ötürü eleştiriyorum.

Alternatifi mi yok? Öyle parti olmaz olsun o zaman...
Koltuk sevdası mı var? Öyle lider olmaz olsun o zaman...

MHP'nin liderlik yarışı taht kavgası olmuştur. Bahçeli lider olunca diğerlerini tasfiye etmiştir. Siyaset ahlakına ters düşen bir durumdur bu.

MHP'nin eli sazlı temsilcisi Ozan Arif'e varasıya eleştiride bulunanlar bir bir küstürülmüştür. Yanlış bilmiyorsam Ramiz Ongun da bu sebepten küs gitmişti...

Böyle olunca geriye kimler kaldı, sorarım size?..
-Eleştiriye tahammülü olmayan aynı lider ve aynı vezirler!
-Eleştirmeye dili varamayan dalkavuklar!

TÜRKÇE
08-04-2008, 09:29 AM
vALLA FAZLA UÇMAYA GEREK YOK
Ülkü karşılıksız davadır.
Ülküde karşılıksız davayı güdendir.
Bu bir gün Mlliyetçi çalışma partisi olur diğer gün hakeret partisi olur veya başka bir parti olur.
Bunun parti ile bağdaştırılması yanlış
Ancak Rahmetli Türkeş Grubu ile biryerlere geldiğini biliriz. Bu işin babası duayeni odur biliriz.

chepny
08-04-2008, 09:55 AM
Hep AKP'nin alternatifi yok edebiyatı yapılır. Eğer MHP Devlet Bahçeliyi gönderip, aklı başında birini lider olarak seçmeyi başarabilirse AKP balonunu çok rahatlıkla söndürebilir.

Kur_Sad
08-04-2008, 10:35 AM
İstedimki, MHP ve ülkücülüğü masaya yatıralım.
Buyrun...

Ayıp oluyo ama :evil:

:lol:

Bu tartışmadan birşey çıkmaz. Bu forumdakilerin çoğu otomatiğe bağlanmış Devlet Bahçeli'ye atıp tutuyor, yarın başkası gelsin onu da beğenmezler.

MHP ve Ülkücü Gençliği pasiflikle suçlayanalr aynaya baksınlar, kendileri bugüne kadar ne yapmış, ne tür faaliyetlerde bulunmuşlar?

Devlet Bahçeli'yi eleştirenler de kendi liderlerine baksınlar, Bahçeli DSP ile koalisyon yaptı diye hain oluyor da Hrant'ın arkasından "ağıt yakanlar" niye olmuyor? Başbuğ da SHP hükümetini dışarıdan destekledi o da mı haindi? Ha siz Başbuğ'u da kabullenemiyorsanız Bahçeli'yi eleştirme hakkınız yoktur! Eleştirseniz bile bu ancak bir CHP'linin, AKP'linin, DTP'linin eleştirisi kadar değer görür!

Her MHP/Ülkücü Hareket/Devlet Bahçeli lafı geçtiğinde aynı tepkiler çıkıyor bu forumdan:

Demir Kağan: Allah korusun :lool: ...

Bilge Kağan: Ülkücülük bitti...

chepny: Devlet Bahçeli olmasa...

yavuz: Muhsin Yazıcıoğlu....

falan filan. Ne değişik bir tepki gördüm ne de iddiaların temellendirildiğini. Bu şartlarda ben ne MHP'yi tartışırım burada ne Devlet Bahçeli'yi ne Ülkücü Hareket'i... Bu şartlarda tartışma olmaz, olsa olsa yerden yere vurma olur...

Bilge_Kagan
08-04-2008, 10:37 AM
Hakkimda cok sey biliyorsun Kur_Sad, olmen gerek! :lool:

yavuz
08-04-2008, 10:43 AM
Bahçeli DSP ile koalisyon yaptı diye hain oluyor da Hrant'ın arkasından "ağıt yakanlar" niye olmuyor?

Hrant Dink cinayetiyle Bahçeli'yi alakanlandırmak isteselerdi kimbilir Bahçeli neler yapardı. :cool:

Kur_Sad
08-04-2008, 10:58 AM
Hrant Dink cinayetiyle Bahçeli'yi alakanlandırmak isteselerdi kimbilir Bahçeli neler yapardı. :cool:

Akdeniz Üniversitesi olaylarından sonra Bahçeli'nin bu durumlarda ne tepki verdiği gördük. Gidip de kom.lara dtplilere yaltaklanmadı çıktı kükredi!

yavuz
08-04-2008, 11:01 AM
Akdeniz Üniversitesi olaylarından sonra Bahçeli'nin bu durumlarda ne tepki verdiği gördük. Gidip de kom.lara dtplilere yaltaklanmadı çıktı kükredi!

DTP'lilerle Hrant Dink'i niye bir tutuyorsun? Hrant Dink'i ben bi programın tekrarında gördüm, güzel konuşuyordu, bunu keşke BBP'den aday yapsaydık diye geçirdim içimden hatta. :lol:

Aynı şeyi ilk dinlediğimde Sırrı Sakık için de düşünmüştüm gerçi. :lool:

chepny
08-04-2008, 11:06 AM
MHP az çok içinde vatan sevgisi olan herkesi birleştirebilecek kapasiteye sahip bir partidir. Bu kapasitenin kullanılamamasının önündeki engeller nelerdir? Bunları tartışalım isterseniz.
Niçin MHP %10'larda kalmak zorunda? Bunların cevaplarını arayalım...

yavuz
08-04-2008, 11:23 AM
MHP az çok içinde vatan sevgisi olan herkesi birleştirebilecek kapasiteye sahip bir partidir. Bu kapasitenin kullanılamamasının önündeki engeller nelerdir?

MHP, "diğerleri"nden soyutlanmış bir partidir. "Aşırı uç" olarak gösterilir, bunu dilinden bozkurt, TTK vs. laflarını düşürmeyenler de kabul ederler. Bahçeli gayret gösteriyor bu aşırı uç olma durumundan sıyrılmak için, ama olmuyor, olmuyor... Bu "reisler"in filan da etkisi var tabii...

Bilge_Kagan
08-04-2008, 11:25 AM
MHP mi asiri uc? Guldurme beni.

binbirincigece
08-04-2008, 12:28 PM
MHP az çok içinde vatan sevgisi olan herkesi birleştirebilecek kapasiteye sahip bir partidir. Bu kapasitenin kullanılamamasının önündeki engeller nelerdir? Bunları tartışalım isterseniz.
Niçin MHP %10'larda kalmak zorunda? Bunların cevaplarını arayalım...Vatan sevgisi olan Kürtlerle anlaşamazlar da ondan. En büyük oy potansiyellerinden biri olan aşiretleri ikna edemezsen, bu iş zor. Haa bir de; ideoloji karın doyurmuyor. Partinin isminin ve vitrininin değişmesi lazım. Aksi takdirde kendisini milliyetçi olaak tanımlayanların bir kısmı bile, oy vermemeye devam edecektir.

hsr_1979
08-04-2008, 04:39 PM
Hacam ülkücülük birde "adamın adamı olmak değil, davanın adamı olmaktır"

Kur_Sad
08-04-2008, 07:01 PM
Milliyetçilik=ülkesini milletini seven herkes Milliyetçi olabilir.istisna tipler kaideyi bozmaz.Solcu sağcı veya başka düşünceden insan milli değerlere saygılıysa Milliyetçilik kavramının içine kendisini yakıştırıyorsa ona söylenecek bir söz yok.Çok geniş bir yelpazeye hitap eder.Partiler üstü bir kavramdır.

Ülkesini sevene Milliyetçi denmez, vatansever denir.

Milliyetçilik senin zannettiğin gibi bir "duygu" meselesi değil içinde de duygu da barındıran bir fikir sistemidir. "Milliyetçilik nedir?"i başka başlıkta tartışırız buraya sığmaz. Ama sen önce ahkam kestiğin kavramları bi öğren öyle gel.

Millet kavramı bir insan grubunu hatırlatır. Milliyetçilik ise sadece bir insan grubunu değil bir değerler bütününü savunmaktır. Yani Türk dediğimizde aklımıza bir insan grubu gelirken, Türklük dediğimizde hem Türk insanı, hem Türk tarihi, Türkçe, töre, halay, horon, kımız, Buhara, Semerkant, Kerkük horyatları vs. vs. gelir.Türklük milliyettir, Türk millet. Millet insan temellidir. Milliyet değer temelli. Neden milletçilik değil de milliyetçilik diyenlere de bu cevap kafidir!

Ülkücü olmak=Bu biraz daha özel bir kavramdır.Çok geniş kitlelere hitap etmez.MHP li ve Ülkücü geçmişi olan bir aileden yetişmiş olmak.Ülkü Ocaklarında yetişmiş olmak ve MHP li olmak gibi özel şartları vardır.

Yuh artık! Ayıptır, günahtır. Bırak aileyi sülalemin tamamı Ülkücüdür, hayatım bu ortamda, Ocaklarda geçti; ben böyle bir tanım duymadım! Ülkücü olmak için "MHP li ve Ülkücü geçmişi olan bir aileden yetişmiş olmak" falan gerekmez! Açıklama ihtiyacı bile hissetmiyorum!

Türkçülük==Türkçülük kavramı Din ayrımı gözetmeden ümmet millet farkını ayırt ederek tüm Türkleri kucaklayan daha farklı bir kavramdır

Yahu birader hayatında hiç Akçura okudun mu? Üç Tarz-ı Siyaset? Bak ucuz bişey, istersen adresini ver ben göndereyim ha ;)

Milliyetçilikle, Türkçülüğün farkı dini gözetip gözetmemesiymiş de biz bilmiyormuşuz!

MHP lilerin tamamı Milliyetçidir.Ancak Tamamı Ülkücü değildir

Ha bak bu doğru!

Aynı şekilde Milliyetçilerin tamamı da Türkçü değildir.

Tam aksine Türkçü'lerin tamamı Milliyetçi değildir! Milliyetçilik daha geniş bir kavramdır!

Osmanlının Millet anlayışı olan Balkanları Kafkasları da bizim parçamız gibi gören bir millet anlayışı halkımızda yaygın olarak var.Boşnakları Çerkezler vs. Herkesi Türk yapmaya çalışan bir anlayış.Bilinçli ve aydın Ülkücüler bu durumu onaylamazlar.

O bilinçli ve aydın Ülkücü de sen misin? Senin gibiler yüzünden elimizden çıktı o topraklar. Evet Boşnak da benden Çeçen de benden! "İnananlar kardeştir!" Sadakallahülazim!

Türk-İslam Sentezi==Bir sentez ortaya çıkması için TEZ+ANTİ TEZ olması gereklidir.Bu bakımdan olaya yaklaşmak gerek.Türklük ve Müslümanlık birbirine zıt kavramlar değildir.Bu iki kavramın sentezi garip bir durum.
Bu Türk Milliyetçilerine Kürt asıllı Hakkarili Abdulhakim Arvasinin attığı bir kazıktır.
Zamanında büyüklerimiz ya tutarsa hesabıyla bunu kullanmaya çalıştılar.Kendimiz den başkası inanmadı.hakkarilinin ortaya attğı fikire hakkarili inanmıyorsa bu işte bir gariplik var demektir.

Sen o mübareğin adını ağzına alırken dikkat et birader! Sen ne dediğini bilmiyorsun burada bize diyalektik öğretmeye kalkıyorsun!

Senin bahsettiğin insan Abdulhakim Arvazi Hz. değil Seyyid Ahmed Arvasi'dir. Yeğenidir. Yazdığı "Türk-İslam Ülküsü" kitabı da Ülkücülüğün abecesidir! "Türk-İslam Sentezi" söylemi ilk olarak onunla ortaya çıkmamıştır. "Türk-İslam" kavramı zaten binyıldır vardı, 70'lerde ancak adı konuldu! Diyalektik mantığa göre sentezler, tez-antitez çarpışmasıyla doğar evet ama burada "birbirini tamamlayan" anlamıyla kullanılmıştır. Yabancı bir kelimenin yanlış kullanılması da şaşırtıcı olmasa gerek.

Arvasi Ailesi, Hakkarili değil Vanlıdır. O mübarek ailenin adını düzgünce al ağızına!

Bu kadarcıktan senin Ülkücülükle alakan olmadığı anlaşılıyor! Sen Ülkücüysen, ben değilim! Bundan sonrasında yazdıkalrına bişey demiyorum, sadece:

Hiçkimse başkasının fikrini sevmek kabul etmek veya katlanmak zorunda değil.Farklılık ve çeşitlilik olması gerek.
ülkemizde bunu ilk gören insan Yüce Atatürktür.Cumhuriyetin ilanından sonra tek parti hükümetinin tehlikeli olabileceğini gören Atatürk kendi emriyle alternatif partilerin siyasete girmesini sağlamıştır.

demişsin, buna da içim acıyarak gülüyorum...

yazık, vallahi yazık...

herşeye tahammül edebiliyorum da Ülkücülük hakkında önüne gelenin atıp-tutmasına tahammül E-DE-Mİ-YO-RUM!!!

yavuz
08-05-2008, 06:12 AM
Kur_Sad bu düşüncelere rağmen hala nasıl MHP'li olabiliyorsun şaşıyorum. MHP'nin senin gibilere ihtiyacı var. ;)

Hacam ülkücülük birde "adamın adamı olmak değil, davanın adamı olmaktır"

Teoride evet, pratikte?.. :rolleyes:

TÜRKÇE
08-05-2008, 06:17 AM
Ayıp oluyo ama :evil:

:lol:

Bu tartışmadan birşey çıkmaz. Bu forumdakilerin çoğu otomatiğe bağlanmış Devlet Bahçeli'ye atıp tutuyor, yarın başkası gelsin onu da beğenmezler.

MHP ve Ülkücü Gençliği pasiflikle suçlayanalr aynaya baksınlar, kendileri bugüne kadar ne yapmış, ne tür faaliyetlerde bulunmuşlar?

Devlet Bahçeli'yi eleştirenler de kendi liderlerine baksınlar, Bahçeli DSP ile koalisyon yaptı diye hain oluyor da Hrant'ın arkasından "ağıt yakanlar" niye olmuyor? Başbuğ da SHP hükümetini dışarıdan destekledi o da mı haindi? Ha siz Başbuğ'u da kabullenemiyorsanız Bahçeli'yi eleştirme hakkınız yoktur! Eleştirseniz bile bu ancak bir CHP'linin, AKP'linin, DTP'linin eleştirisi kadar değer görür!

Her MHP/Ülkücü Hareket/Devlet Bahçeli lafı geçtiğinde aynı tepkiler çıkıyor bu forumdan:

Demir Kağan: Allah korusun :lool: ...

Bilge Kağan: Ülkücülük bitti...

chepny: Devlet Bahçeli olmasa...

yavuz: Muhsin Yazıcıoğlu....

falan filan. Ne değişik bir tepki gördüm ne de iddiaların temellendirildiğini. Bu şartlarda ben ne MHP'yi tartışırım burada ne Devlet Bahçeli'yi ne Ülkücü Hareket'i... Bu şartlarda tartışma olmaz, olsa olsa yerden yere vurma olur...
Ülkücülük deyince vurkırparçala daima hareket daima kvaga sananların, başa devlet bey gbi sessiz tartıp konuşan adam gelmesini mhp nin düzeyli bir parti olmasını yadırgayanlar oluyor.Onlara göre lider demek elini vurcak höt deycek hayt deycek okkalı okkalı laf edecek...............
Ben Devlet beyi beğeniyorum. Davranışını seviyorum. Ancak ne kadar olursa olsun AKP nin devamı veya alternatifi olamaz.

hsr_1979
08-05-2008, 08:01 AM
Bende tıpkı koyuncu gibi düşünüyorum (Son cümle hariç),
Ne isterdeniz Ergenkon denilen zımbırtının içine girip vara yoha tyetik çekmek mi?
Akdeniz olaylarında, polise haber vermeyip yurdu basarak ne kadar it varsa leşini sermek mi?
Aslında kulağa hoş geliyor, ancak amacımız siyasetse siyaset yapacağız, güvenlik gücü gibi davranırsak devletin polisi, askeri olduğunu unutursak kıçımıza tekmeyi yiyen biz oluruz.

Kim ne derse devlewt bahçeli öngörülü, uzlaşmacı bir lider... Ergenekon yapılnamasını Logolarında bayrak, bozkurt kullanananlar var kanmayın diye uyaran, hükümete 3 ay önce Kerküke gitme, Oradfaki Türkmeni kürtlerin eline bırakırsın diyen, Baş örtüsünü serbest bırakırken Sistemi gözeten ve yazma tarzını öneren, Bahçeli idi.

hsr_1979
08-05-2008, 08:07 AM
Kur_Sad bu düşüncelere rağmen hala nasıl MHP'li olabiliyorsun şaşıyorum. MHP'nin senin gibilere ihtiyacı var. ;)

Teoride evet, pratikte?.. :rolleyes:
Sn. Bahçeli'nin davaya ihanet ettiğini ispatlaya bilirmisin?

chepny
Ancak ne kadar olursa olsun AKP nin devamı veya alternatifi olamaz.
Evet AKP'nin devamı olamaz ama pekala alternatifi olabilir. Ocaktan serseri gençleri ayıklamaya çalışmakla vakit kaybedeceklerine, geniş kapsamlı bir vizyonla halka yönelseler çok şey değişir...

yavuz
Baş örtüsünü serbest bırakırken Sistemi gözeten ve yazma tarzını öneren, Bahçeli idi.

Sistemle başörtüsünün uyuşması için böyle şeylere gerek olduğunu mu iddia ediyorsun yani?

Kur_Sad ağam ne diyor bu konuda, öğrenmek isterim... :rolleyes:

TÜRKÇE
08-05-2008, 08:18 AM
Evet AKP'nin devamı olamaz ama pekala alternatifi olabilir. Ocaktan serseri gençleri ayıklamaya çalışmakla vakit kaybedeceklerine, geniş kapsamlı bir vizyonla halka yönelseler çok şey değişir...
Bence olmaz.
Bizim halkımız hava civaya bakar. Şiiri yazanı hesaba almazken okuyanı göklere çıkarır
Devlet malı yemezken yeyeni adam olarak görür
Reklam bebeği gibidir. Reklam yapılıyorsa büyüktür. Kalitelidir. Reklamı yoksa at çöpe gitsin.
MHP nin sistemine bazı şeylerin reklam edilmesi, bazı konuların siyaset için gözardı edilmesi tersdir.
MHP bu işleri yapmayacaktır.
Yapmadığı içinde önemsenmeyecektir.

chepny
08-05-2008, 08:21 AM
Bence olmaz.
Bizim halkımız hava civaya bakar. Şiiri yazanı hesaba almazken okuyanı göklere çıkarır
Devlet malı yemezken yeyeni adam olarak görür
Reklam bebeği gibidir. Reklam yapılıyorsa büyüktür. Kalitelidir. Reklamı yoksa at çöpe gitsin.
MHP nin sistemine bazı şeylerin reklam edilmesi, bazı konuların siyaset için gözardı edilmesi tersdir.
MHP bu işleri yapmayacaktır.
Yapmadığı içinde önemsenmeyecektir.
Batsın böyle millet :lol:

yavuz
08-05-2008, 08:23 AM
Sn. Bahçeli'nin davaya ihanet ettiğini ispatlaya bilirmisin?

O alıntı yaptığın laflardan böyle bir soru sorabiliyorsan, ben ne desem boşa gidecek demektir. :cool:

BOZ-OK
08-05-2008, 08:30 AM
Ulkuculuk kotu bir sey degildir, sagliga bir zarari yoktur... :cool:

Not: Vatan sagolsun... :cool:

TÜRKÇE
08-05-2008, 08:34 AM
Ulkuculuk kotu bir sey degildir, sagliga bir zarari yoktur... :cool:

Not: Vatan sagolsun... :cool:
O yüzden pek hasapta olmaz
Ama sağlığa zararlı +%45 vergi olsaydı herkes severidi

Karayılan
08-05-2008, 09:26 AM
MHP oyle bir cırpıda agzınızdan cıkan bir soz, uc harfli alelade bir siyasi olusum degildir. En basta MHP Turkiye'de alternatifi olmayan iki partiden biridir.(Digeri CHP'dir, ekol olmus hatta kultlesmis bir diger partidir) Bundan daha onemlisi MHP akım yaratmıs bir partidir, begenirsiniz ya da begenmezsiniz orası ayrı mesele ama Ulkucu Hareketin varlıgını ve gucunu inkar edemezsiniz. Onemli isimler, kadrolar yetistirmis, ulkede hic bir siyasi partinin bu gune kadar bir benzerini yapamadıgı hatta yanına bile yaklasamadıgı bir genclik orgutlenmesini gerceklestirmis tek siyasi partidir.

Turk-Islam ulkusu-sentezi-davası vs benim benimsedigim bir dava degil. Ancak MHP diyince akla yanlız Turk-Islam degil Turklugu ve Turkculugu simgeleyen her oge gelir. Belki bu nedenledir ki bir BBP, ATP ya da diger kucuk olusumlar bu seviyeye -MHP'ye ragmen- onumuzdeki iki yuzyıl icerisinde erisemezler. MHP, Turk Milliyetciligin degismez kalesidir, kultudur. O yuzden o uc harfi soylerken iki kere dusunmek gerekir ;)

MHP'yi belki bu forumda benim kadar elestirip bir o kadar da seven baska bir adam gorulmemistir. Cunku bizde gelenektir, elestiren sevmez, seven elestirmez. Ben Bahceli'yi begenmiyorum, bu partinin basında istemiyorum. Pasif, etkisiz, gucunun farkında olmayan kaplan gibi, sanki dogarken yorulmus gibi... Turkculeri atesleyecek karizmaya sahip degil. Alternatif sunmadan sırf muhalefet yapmak icin muhalefet yapar izlenimi veriyor cevresine. Bunlar gibi sayısız nedenlerden oturu ben MHP'ye zarar verdigine inanıyorum.

MHP'ye zarar veren bir diger unsur da Turkcu olmayan devsirme MHPliler. Adlarını anmaya gerek yok simdi. Ulkucu harekete yıllarını adamıs, esinden, ailesinden, gencliginden feragat etmis, cile cekmis ulkuculer nerde? Kimlerden bahsettigimi belki bazılarınız anlar herkes degil... Turkluk bilgisinden ve dava inancından yoksun, kalbi Turkculuk heyecanına alısmamıs bir "suru", ceylan derisi koltuklarda otururken, Ulkucu hareketin bayraktarları dagıtılmıs, surulmus, kusturulmus. En vahimi haraket gelecege yatırım yapmayı unutmus gunu kurtarmanın gayretine girmis. Ulkucu'ye sahip cikan, gelecege yatırım yapmayı bilen uzun lafın kısası MHP ananeleri ile teskilatlanmayı bilen bir avuc insan kalmıs ancak.

İdeolojik tartismalara, Turkculuk İslamcılık ayrımlarına hic girmeyecegim. Benim hangi noktada oldugumu tanıyanlar bilir zaten. Nasıl dusunurse dusunsun Turk Milliyetcilerinin yolu tektir, birlik ve beraberlik icerisinde hareket etmek de her zaman en iyi secim olmustur. Birligi saglayabilecek potansiyel ise sadece MHP'de mevcut. Bu potansiyeli kullanabilecek insanlar da bir gun elbet Turk Milliyetcilerinin karsısına cıkacaktır. Cunku her gecenin sonu sabahtır ;)

Karayılan
08-05-2008, 09:34 AM
Bu arada Rasit abi, bu konuyu nasıl bir ruh hali icinde actıgını anlamak zor degil... ;)

Kur_Sad
08-05-2008, 10:09 AM
Sistemle başörtüsünün uyuşması için böyle şeylere gerek olduğunu mu iddia ediyorsun yani?

Kur_Sad ağam ne diyor bu konuda, öğrenmek isterim... :rolleyes:

Efenim benim fikrim bu konuda bellidir ;) İsteyen istediğini açıyorsa isteyen isediğini istediği yerde kapatır. Ben özgürlükçü bir insanım :D Baş açmak da serbest olmalı, kapamak da.

Ha gün için değerlendirirsek Bahçeli'nin önerisi bir ilk adım için doğrudur. Ancak burada bırakılmamalıdır. Başörtüsünü, siyasallaştırarak "türban" olarak kullananlardan tiksinsem de onların da bu simgelerini kullanmaya hakkı vardır. Üniversiteler siyasetten arındırılmış alanlar değil ki! Benim okulumda Komünisti, Marksisti, Kürtçüsü rahatlıkla siyaset yapabiliyorsa varasın Siyasal İslamcısı da yapsın. Ama tabii ki hepsinden önemlisi Türk Milliyetçileri de yapsın :D

Karayılan
Ben Bahceli'yi begenmiyorum, bu partinin basında istemiyorum. Pasif, etkisiz, gucunun farkında olmayan kaplan gibi, sanki dogarken yorulmus gibi... Turkculeri atesleyecek karizmaya sahip degil. Alternatif sunmadan sırf muhalefet yapmak icin muhalefet yapar izlenimi veriyor cevresine. Bunlar gibi sayısız nedenlerden oturu ben MHP'ye zarar verdigine inanıyorum.

Bahçeli tartılımaz değildir. Ama hakkını da vermek gerekir. Onun en büyük şanssızlığı Alparslan Türkeş gibi karizmatik bir liderden sonra gelmesi ve onunla kıyaslanmasıdır. Türkeş, Milliyetçiliğin en zor günlerinde onu kinetik enerjiye dönüştürmüş ve sayısız bedeller vererek yaşatmış çok büyük bir liderdir. İdeolojik olarak kabul etmeyebilirsiniz ama buün her türlü Türk Milliyetçisi bu fikrin varlığını ona borçludur, saygı duymalıdır. Her neyse Bahçeli'ye dönelim...

Bahçeli sürekli pasiflikle eleştirilir, biz de az eleştirmedik. Ama bu pasifliği çoğu zaman haklı sebeplerle devam ettirmiştir. Bugün Türkiye iç savaş yıkımına uğramadıysa bunda en büyük pay Devlet Bahçeli'nindir. Bunun dışında bazı konularda ben de yetersiz görüyorum politikaları. Türk Dünyası'na daha fazla eğilinmesi ve Doğu-Güneydoğu'da daha aktif bir varlık gösterilmesi gerekiyor.

Muhalefetliğinde ise son derece başarılı buluyorum. Gerçekten yapıcı bir muhalefet güdüyor, gerektiğinde de rest çekmesini biliyor. 301'i, Vakıflar Yasası'nın hatırlayın. Bu konularda MHP son derece aktif bir muhalefet yürüttü. MHP dışında da hiçbir kurum ciddiye alınacak bir muhalefet sergilemedi bu konuda.

Hakeza, bugün MHP dışında hangi partinin Türk Dünyası diye bir gündem maddesi var? Yetersiz bulsam da bugün Turancılığın "tek" kalesi MHP'dir. Başka partiler Milliyetçi olduklarını iddia edebilir ama MHP dışında hiçbir parti "Turan"ın adını bile ağzına almaz.

80 öncesi dönem geride kaldı. Artık sert çizgileri olan ideolojilerin mücadelsi yok. Kaba hatlarıyla fikirler çatışıyor ve ülkede 4 cephe var:
1)Siyasal İslamcılık-Muhafazakarlık: Bu kesimin oyu AKP,SP ve az da olsa MHP'ye gidiyor. MHP'ye giden oylar Siyasal İslamcı, değil muhafazakar oylar. Bu kesim Milliyetçiliği bir fikir olarak değil "vatan savunmasına" bağlı bir refleks olarak kabul ediyor.
2)Milliyetçiler: Ana kale MHP olmakla birlikte BBP,ATP gibi partilere de giden oylar var. Bir kesim de geçici olarak AKP'de yer etmekte ki biz bunlara Ak-Kurt diyoruz. Bu kesminin tabanından kimse AKP'ye oy vermez. Milliyetçiyim, AKP'liyim diyen taban "muhafazakar" kısmına dahil.Bir kısım da Ulusalcılık cereyanına kapılıp CHP,DSP,İP gibi partilere yöneliyor ki bunlar artık bu zümreden sayımasa daha doğru olur.
3)Kemalist-Laikler-Ulusalcılar:CHP,DSP,İP...Bunların çoğu 80 öncesinin milliyet düşmanıdır. Bugün AKP'yi tehlike gördükleri için Milliyetçiliği, içini boşaltarak kullanmaya çalışıyorlar. Bir kısmı MHP'ye oy verdi ama bir daha verceklerini sanmıyorum. Devlet Bey'in ellerinden öpüyorum :D
4)Kürtçüler: DTP... Bir kısmı AKP'ye, daha az bir kısmı da CHP'ye yöneliyor...

bunlar dışında küçük gruplar da yok değil. Liberaller mesela. Bunlar AKP,ANAP,LDP,CHP gibi kendilerini "orta"da tanımlayan partilere yöneliyor...

Bu yazdıklarım da çok hatalar bulunabilir, fazla düşünmeden doğaçlama yazdım ama bana göre işin tasalğı yani ana cepheler böyledir.

Karayılan
08-06-2008, 02:19 AM
Karayılan

Bahçeli tartılımaz değildir. Ama hakkını da vermek gerekir. Onun en büyük şanssızlığı Alparslan Türkeş gibi karizmatik bir liderden sonra gelmesi ve onunla kıyaslanmasıdır. Türkeş, Milliyetçiliğin en zor günlerinde onu kinetik enerjiye dönüştürmüş ve sayısız bedeller vererek yaşatmış çok büyük bir liderdir. İdeolojik olarak kabul etmeyebilirsiniz ama buün her türlü Türk Milliyetçisi bu fikrin varlığını ona borçludur, saygı duymalıdır. Her neyse Bahçeli'ye dönelim...

Bahçeli sürekli pasiflikle eleştirilir, biz de az eleştirmedik. Ama bu pasifliği çoğu zaman haklı sebeplerle devam ettirmiştir. Bugün Türkiye iç savaş yıkımına uğramadıysa bunda en büyük pay Devlet Bahçeli'nindir. Bunun dışında bazı konularda ben de yetersiz görüyorum politikaları. Türk Dünyası'na daha fazla eğilinmesi ve Doğu-Güneydoğu'da daha aktif bir varlık gösterilmesi gerekiyor.

Muhalefetliğinde ise son derece başarılı buluyorum. Gerçekten yapıcı bir muhalefet güdüyor, gerektiğinde de rest çekmesini biliyor. 301'i, Vakıflar Yasası'nın hatırlayın. Bu konularda MHP son derece aktif bir muhalefet yürüttü. MHP dışında da hiçbir kurum ciddiye alınacak bir muhalefet sergilemedi bu konuda.Bir kere her ulkucu-milliyetci sunu kabul etmelidir; Teskilatlanmanın bir diger adı olan MHP bugun teskilatlanma sorunu yasiyor. Rahmetli Alparslan Turkes'in planladıgı ve dava arkadaslarının ustun gayretleri sonucu kurulan ulkucu orgutlenme bugun kendisine hic yakısmayacak bir seviyededir. İster 100-200 kisilik okul teskilatı yonetin ister ilce baskanlıgı yapın isterseniz genel baskan olun hic farketmez, teskilatta bir sorun varsa faturası yoneticiye kesilir, bu boyle.

Bugun uzulerek farkediyorum ki MHP'nin oyunun artması icin terorun artması gerekiyor. Cunku pozitif olacagız derken Turkculugun o kadar suyunu cıkardılar ki Milliyetcilik = Anti-PKK demek oldu. Turk milliyetciligi bir tepki hareketi degildir, Turk milliyetciligi bu kadar yumusatılmamalıdır, bu kadar kucuk kalıplara sokulmamalıdır. İnsanlar yanlız sehit cenazelerinde bozkurt isareti yapar oldu, buna inanmak mumkun degil. Tabi Kıbrıs, Kerkuk gibi konularda CHP'nin bizden daha cok sesi cıkarsa olacagı budur. Bahceli hala "AB'ye basımız dik girecegiz" havalarında. İstisnasız her bir MHP secmeni AB surecinin milli cıkarlarımıza aykırı oldugunu dusunurken Bahceli bizzat Turklugu ilgilendiren boyle hasas bir konuyu dahi yeterince irdeleyemiyor, etkili bir muhalefet ortaya koyamıyor. 301 tartısmalarında biraz sesi cıktı partinin dogru. Yanlız unutmayalım ki o donemde CHP, DSP bile milliyetci soylemlerde bulunmustu :cool:

Bir kere lider olacak kisi nutuk atabilen insanlar arasından cıkar. Ben Devlet bey'i canlı da dinledim, mitingde de dinledim, televizyonda gordugumde zaten kacırmam. İp atması disinda ulkuculeri harekete gecirebilecek bir konusmasına sahit olmadım :D. Hele o ip mevzusunu hic sormayın, onun yuzunden olmadık adamların agzına sakız olduk :evil:

Benim gunlerce ana haber bultenlerinde Devlet Bahceli'nin yuzunu goremedigim oldu. Ulkede kıyamet kopuyor, ulkucu camia kendi kabuguna cekilmis. Boyle bir hareketin varlıgı dahi hissedilmiyor. Bu olacak is degil. Tamam taraf olmak zorunda degiliz, tarafımız zaten bellidir ama en azından Turk toplumunu ilgilendiren bu gibi meselelerde bir tezin olsun. En azından yol goster. Toplumdaki kutuplasmayı ortadan kaldıracak catı MHP'dir dese yine yeter dai.

Devlet Bahceli'nin kotu niyetli biri oldugunu dusunmuyorum. Yanlızca liderlik tarzının potansiyeli kullanmakta yetersiz kaldıgını anlatmaya calısıyorum. O yuzden yanlıs anlasılma olmasın, Devlet bey davasına ihanet edecek, partiyi bilincli olarak kotu yonetecek biri degildir. Herhangi biri boyle bir seyi one surerse karsısında olurum.

Bu arada devsirmeler konusunda bana katılıyorsun sanırım, karsı cıkmadıgına gore... :cool:

hsr_1979
08-06-2008, 03:18 AM
Ağalar Devlet bey'in tarzı Önce Türkiye'nin alayhine olan olaylarda havayı kokluyor, Hükümetin sesi çıkmazsa bastıryor. Kerkük'teki son olaylardan bugüne kadar bir hafta geçti ve Devlet beyin sesi neden çıkmadı diye kendi kendime düşünüyordum. Ama Dün açıklma yapmış ve bugünkü ortodoğuda "Kerkük olayları bir kaç sudan beyan ile geçiştirilemez","Türkmen Toplumu bir bekâ (Varlık) sorunu ile karşı karşıyadır." diyor.
Önce siyasi iradenin tavırını görüyor ve ona göre karar veriyor.

Şimdi Ülkü ocakları Kerkük ve Kıbrıs taki satışları engellemek için bir protesto mitingi düzenlese ekonomik krizi içinde olduğumzudan dolayı kaç kişi gidebilecek. Katılım az olursa bak milliyetçiler bile artık ses çıkartmıyor diye akp'nin ekmeğine yağ süreceğiz.
Yok katılım çok olursa,
2-3 çapulcu provekotörü ayrılıkçı bir kaç laf edecek, leşi çıkacak... al başımıza belayı.

TÜRKÇE
08-06-2008, 05:40 AM
Ağalar Devlet bey'in tarzı Önce Türkiye'nin alayhine olan olaylarda havayı kokluyor, Hükümetin sesi çıkmazsa bastıryor. Kerkük'teki son olaylardan bugüne kadar bir hafta geçti ve Devlet beyin sesi neden çıkmadı diye kendi kendime düşünüyordum. Ama Dün açıklma yapmış ve bugünkü ortodoğuda "Kerkük olayları bir kaç sudan beyan ile geçiştirilemez","Türkmen Toplumu bir bekâ (Varlık) sorunu ile karşı karşıyadır." diyor.
Önce siyasi iradenin tavırını görüyor ve ona göre karar veriyor.

Şimdi Ülkü ocakları Kerkük ve Kıbrıs taki satışları engellemek için bir protesto mitingi düzenlese ekonomik krizi içinde olduğumzudan dolayı kaç kişi gidebilecek. Katılım az olursa bak milliyetçiler bile artık ses çıkartmıyor diye akp'nin ekmeğine yağ süreceğiz.
Yok katılım çok olursa,
2-3 çapulcu provekotörü ayrılıkçı bir kaç laf edecek, leşi çıkacak... al başımıza belayı.
Devlet emminin derdi başa gelmek değil, kim gelirse gelsin devletimizin çıkarlarını korumaktır.

khanoghuz
08-06-2008, 06:23 AM
ülkücü olmadığım için özeleştiri yerine sadece eleştiri gönderiyorum.ayrıcada eleştirilerim bütün ülkücüleri kapsamaz sadece benim gördüklerim ve yaşadıklarım üzerinedir ki bu da üniversitelerle sınırlıdır.
sözün kısası üniversitelerdeki ülkücü gençlik şu an tehlikeli bir dönem geçirmektedir. bu dönem içerisinde ya kendi özüne dönmek zorundadır yada yozlaşmış bir topluluğa dönecektir.
yozlaşmış bir topluluktan kastım şudur ki ülkücülüğün gerçekte ne olduğu, bir ülkücünün temel nitelikleri, hedefler ve tarihi ile ilgili hiç bir şey bilmeyen kişiler yer almaktadır.
ben türk ve müslümanım diyerek ülkücülüğün sadece bu iki değerden ibaret olduğunu sanan grup gerçek ülkücülere zarar vermektedir.
bu kişiler sayesindedir ki bir çok insan ülkücülük hakkında kötü izlenimler edinerek onlarara karşı taraf olma yoluna gitmektedir.
örnek vermek gerekirse üniversitemdeki öğrenciler ülkücü denince akla bir araya gelmiş serseri grubu derlerdi.
bu şahıslar yurtlarda oda oda dolaşır kendi koydukları kuralları ve yasakları anlatır. ama daha sonra kendileri gider o kuralları bozarlardı.
örneğin kızlarla sıkı fıkı olmak yasak ama kendilerine gelince yasak değil
sarhoş gelmek yasak ama kendileride gider içerdi.
sırf rusça konuştu diye gider türk cumhuriyetlerinden gelen arkadaşlarımızı döverlerdi.
reisin hoşlandığı kızla çıktı diye kaç kişi dayak yemiştir.
vb....
bunlar sadece bir kaç örnek. bunun gibi bir çok olay daha var.
bu kişiler yüzünden gerçekten ülkücü olan bir çok arkadaşım teşkilattan ayrılmıştır.

bu yazdıklarım kesinlikle bütün ülkücüleri kapsamaz ve onları sorumlu tutmaz. yazdıklarım dolayısıyla gerçekten ülkücü olan arkadaşları üzdüysem kendilerinden çok çok özür dilerim.

sonuç olarak şahsıma göre ülkücü topluluk kendini bu tehlikeden kurtarmalı ve özüne dönmelidir.

TÜRKÇE
08-06-2008, 06:32 AM
Reisin hoşlandığı kız olayında bende dayak atanlara hak veriyorum.
Bunun bir saygısı olmalı.
Bak birisi bana dediki azerbeycan başkanın karısı çok güzel dedi. Ben bizi ilgilendir mez karısı dedim.
Değil reis arkada arkadaşınkine bakmamalı
Saygı göstermeli

kurshad
08-06-2008, 06:33 AM
Devlet emminin derdi başa gelmek değil, kim gelirse gelsin devletimizin çıkarlarını korumaktır.

Ilk soyledigine katiliyorum ;Devlet Bahceli iktidara gelmemek icin herseyi yapiyor. Fakat ikincisine hic katilmiyorum. Abdullah Gul'u cumhurbaskani sectirerek bu ulkeye ve millete hic de hizmet etmis olmadi aksine davaya da sadik kalmamis oldu.

BOP'cu, AB'ci, ABD gudumundeki bir insanin bu ulkenin basina gelmesine goz yumdu. Ayni hatayi Ahmed Necdet Sezer'le yapmisti. Sadi Somuncuoglu gibi bir insani harcayarak Ahmed Necdet Sezer'e destek vermisti. Fakat simdi dindar gorunumlu Sorosculara dolayli hizmet etmis olarak daha da agir bir suc islemis oldu..

Ulku ocaklarinin sayisini azaltmasi, davaya yillarca caniyla hizmet etmis olanlarin sirf kendisine muhalif olduklari icin dislanmasi, Erciyes kurultayini iptal etmesi, Turk dunyasi kurultayina sahip cikmaktan vazgecmesi konularina bilahare gelecegim..

TÜRKÇE
08-06-2008, 06:35 AM
Ilk soyledigine katiliyorum ;Devlet Bahceli iktidara gelmemek icin herseyi yapiyor. Fakat ikincisine hic katilmiyorum. Abdullah Gul'u cumhurbaskani sectirerek bu ulkeye ve millete hic de hizmet etmis olmadi aksine davaya da sadik kalmamis oldu.

BOP'cu, AB'ci, ABD gudumundeki bir insanin bu ulkenin basina gelmesine goz yumdu. Ayni hatayi Ahmed Necdet Sezer'le yapmisti. Sadi Somuncuoglu gibi bir insani harcayarak Ahmed Necdet Sezer'e destek vermisti. Fakat simdi dindar gorunumlu Sorosculara dolayli hizmet etmis olarak daha da agir bir suc islemis oldu..

Ulku ocaklarinin sayisini azaltmasi, davaya yillarca caniyla hizmet etmis olanlarin sirf kendisine muhalif olduklari icin dislanmasi, Erciyes kurultayini iptal etmesi, Turk dunyasi kurultayina sahip cikmaktan vazgecmesi konularina bilahare gelecegim..
Bilahire bekliyez

khanoghuz
08-06-2008, 06:44 AM
Reisin hoşlandığı kız olayında bende dayak atanlara hak veriyorum.
Bunun bir saygısı olmalı.
Bak birisi bana dediki azerbeycan başkanın karısı çok güzel dedi. Ben bizi ilgilendir mez karısı dedim.
Değil reis arkada arkadaşınkine bakmamalı
Saygı göstermeli

sayın arkadaşım benim kastettiğim bu değilki
başkasının karısına veya sevgilisine bakana bende dayak atarım.
ama benim kastettiğim şudur ki adamın kızla hiç bir bağı yok, kızla bir ilişkisi yok, hatta kızın onu sevdiğinden haberi yok veya teklifini red etmiş. ama adam sırf o kızdan hoşlanmış diye kimse onla çıkamaz diye tutturuyor.ve bunu da reisliği veya teşkilatı sırtına alarak yapıyor.
benim bir arkadaşım bir kızdan hoşlanmış, kızda onu sevmişdi. ikiside çıkıyorlardı yani ileriye yönelik bir ilişkileri vardı. ama bir gün arkadaşım sırf eski reis o kızdan hoşlanıyormuş diye teşkilat tarafından yolu kesildi sen bu kızla çıkamazsın diye.
adam okulu bırakıp gitmiş arkadaşları gelmiş benim arkadaşın sevgilisini elinden almaya kalkıyor.
şimdi söyle bakalım kim kimin sevgilisine bakıyor. benim arkadaşım mı yoksa onlar mı? bu ülkücülük değildir.

TÜRKÇE
08-06-2008, 07:01 AM
sayın arkadaşım benim kastettiğim bu değilki
başkasının karısına veya sevgilisine bakana bende dayak atarım.
ama benim kastettiğim şudur ki adamın kızla hiç bir bağı yok, kızla bir ilişkisi yok, hatta kızın onu sevdiğinden haberi yok veya teklifini red etmiş. ama adam sırf o kızdan hoşlanmış diye kimse onla çıkamaz diye tutturuyor.ve bunu da reisliği veya teşkilatı sırtına alarak yapıyor.
benim bir arkadaşım bir kızdan hoşlanmış, kızda onu sevmişdi. ikiside çıkıyorlardı yani ileriye yönelik bir ilişkileri vardı. ama bir gün arkadaşım sırf eski reis o kızdan hoşlanıyormuş diye teşkilat tarafından yolu kesildi sen bu kızla çıkamazsın diye.
adam okulu bırakıp gitmiş arkadaşları gelmiş benim arkadaşın sevgilisini elinden almaya kalkıyor.
şimdi söyle bakalım kim kimin sevgilisine bakıyor. benim arkadaşım mı yoksa onlar mı? bu ülkücülük değildir.
Çıksın çıkmasın.Bence arkadaş deyince akan sular durur. Ben mesela birini seviyordum.En yakın arkadaşım gelip bana açıldı dert yandı, aynı kızı seviyormuşuz.Çok acı oldu ama ben arkadaşımın sevgsine saygı duyarak içime attım.
Bu reis büyük vs ise daha dikkatli olmak lazım.
Türk adeti öyledir.
Biz türkmenler mesela sevdiğimiz bir aile başka aileden kız istese, vermeseler bile sevdiğimiz için ona saygı duydugumuz için biz aynı kızı istemeyiz.

khanoghuz
08-06-2008, 07:13 AM
dediklerin çok güzel. iyi adetler.ama sadece arkadaşlar için
ama benim arkadaşımda o reisi tanımaz etmez.arkadaşı bile değil. hatta onun o kızdan hoşlandığını bile bilmiyor.
şimdi sırf reis o kızdan bir kere hoşlandı diye o kız hiçmi başkasını sevemez. illa ondan mı hoşlanacak.
reis nasıl başkasının sevigilisine bakar? böyle mi kitapta yazar?

TÜRKÇE
08-06-2008, 08:23 AM
dediklerin çok güzel. iyi adetler.ama sadece arkadaşlar için
ama benim arkadaşımda o reisi tanımaz etmez.arkadaşı bile değil. hatta onun o kızdan hoşlandığını bile bilmiyor.
şimdi sırf reis o kızdan bir kere hoşlandı diye o kız hiçmi başkasını sevemez. illa ondan mı hoşlanacak.
reis nasıl başkasının sevigilisine bakar? böyle mi kitapta yazar?
Sapıttırıyorsun

Kur_Sad
08-06-2008, 08:35 AM
Tabi Kıbrıs, Kerkuk gibi konularda CHP'nin bizden daha cok sesi cıkarsa olacagı budur. Bahceli hala "AB'ye basımız dik girecegiz" havalarında. İstisnasız her bir MHP secmeni AB surecinin milli cıkarlarımıza aykırı oldugunu dusunurken Bahceli bizzat Turklugu ilgilendiren boyle hasas bir konuyu dahi yeterince irdeleyemiyor, etkili bir muhalefet ortaya koyamıyor. 301 tartısmalarında biraz sesi cıktı partinin dogru. Yanlız unutmayalım ki o donemde CHP, DSP bile milliyetci soylemlerde bulunmustu :cool:

Hiçbir milli konuda CHP,DSP'nin bizden daha fazla sesi çıkmaz. Basın onlara daha çok yer verir sadece...

AB'ye karşıyım, tamamen karşıyım, ittifaka da karşıyım ama Bahçeli çıkıp "AB'ye girmeyeceğiz" dese milletin diline maskara olur. Devlet yönetiminde radikal düşünmemek gerek, "AB'yle ilişkileri keseceğiz" diye kim diyorsa yalan söylüyor. Bahçeli, en mantıklı ve makul seçeneği kullanacağını söylüyor.

Benim gunlerce ana haber bultenlerinde Devlet Bahceli'nin yuzunu goremedigim oldu. Ulkede kıyamet kopuyor, ulkucu camia kendi kabuguna cekilmis. Boyle bir hareketin varlıgı dahi hissedilmiyor. Bu olacak is degil. Tamam taraf olmak zorunda degiliz, tarafımız zaten bellidir ama en azından Turk toplumunu ilgilendiren bu gibi meselelerde bir tezin olsun. En azından yol goster. Toplumdaki kutuplasmayı ortadan kaldıracak catı MHP'dir dese yine yeter dai.

Emin ol Bahçeli her konuda konuşuyor, Etikhaber.com'u ve Ortadoğu gazetesini takip edersen görürsün. Ne yazık ki "büyük"(?) medyada yer verilmiyor...

Allah'a şükür bugün 2 tv kanalımız (BengüTürk ve ATA TV) var, inşallah ileride daha iyi bir basın-yayın gücüne sahip olacağız. Bu yönde çalışmalar sürüyor, bizzat şahidim...

Bu arada devsirmeler konusunda bana katılıyorsun sanırım, karsı cıkmadıgına gore... :cool:

Evet ne yazık ki böyle bir sorunumuz var. Ama inan yukarıda gördüğün adamalrın birçoğu yine 80 öncesinde Ülkücü Hareket'e emek vermiş insanlardır. En devşirmesi yine Deniz Bölükbaşı ve Tuğrul Türkeş kalıyor aralarında. Ben de kızardım bu adamların ne işi var diye ama araştırınca çoğunun yine 80 öncesinden geldiğini öğrendim.

Biz ne yazık ki yetişmiş değerlerimizi sağa sola kaptırıyoruz.Ör: Kürşad Tüzmen, İlhan Kesici, Ahmet Turan Alkan...

khanoghuz
ülkücü olmadığım için özeleştiri yerine sadece eleştiri gönderiyorum.ayrıcada eleştirilerim bütün ülkücüleri kapsamaz sadece benim gördüklerim ve yaşadıklarım üzerinedir ki bu da üniversitelerle sınırlıdır.
sözün kısası üniversitelerdeki ülkücü gençlik şu an tehlikeli bir dönem geçirmektedir. bu dönem içerisinde ya kendi özüne dönmek zorundadır yada yozlaşmış bir topluluğa dönecektir.
yozlaşmış bir topluluktan kastım şudur ki ülkücülüğün gerçekte ne olduğu, bir ülkücünün temel nitelikleri, hedefler ve tarihi ile ilgili hiç bir şey bilmeyen kişiler yer almaktadır.
ben türk ve müslümanım diyerek ülkücülüğün sadece bu iki değerden ibaret olduğunu sanan grup gerçek ülkücülere zarar vermektedir.
bu kişiler sayesindedir ki bir çok insan ülkücülük hakkında kötü izlenimler edinerek onlarara karşı taraf olma yoluna gitmektedir.
örnek vermek gerekirse üniversitemdeki öğrenciler ülkücü denince akla bir araya gelmiş serseri grubu derlerdi.
bu şahıslar yurtlarda oda oda dolaşır kendi koydukları kuralları ve yasakları anlatır. ama daha sonra kendileri gider o kuralları bozarlardı.
örneğin kızlarla sıkı fıkı olmak yasak ama kendilerine gelince yasak değil
sarhoş gelmek yasak ama kendileride gider içerdi.
sırf rusça konuştu diye gider türk cumhuriyetlerinden gelen arkadaşlarımızı döverlerdi.
reisin hoşlandığı kızla çıktı diye kaç kişi dayak yemiştir.
vb....
bunlar sadece bir kaç örnek. bunun gibi bir çok olay daha var.
bu kişiler yüzünden gerçekten ülkücü olan bir çok arkadaşım teşkilattan ayrılmıştır.

bu yazdıklarım kesinlikle bütün ülkücüleri kapsamaz ve onları sorumlu tutmaz. yazdıklarım dolayısıyla gerçekten ülkücü olan arkadaşları üzdüysem kendilerinden çok çok özür dilerim.

sonuç olarak şahsıma göre ülkücü topluluk kendini bu tehlikeden kurtarmalı ve özüne dönmelidir.

Kardeşim, üzülerek söyledikelrine hak veriyorum. Evet bunlar yanlıştır ve hala yapılmaktadır. Ama bu tür olaylar daha çok Anadolu'daki küçük şehirlerde yaşanmaktadır. Yani bir Ankara'da İstanbul'da bu tür olaylara pek rastlamazsın. İnşaallah bu sorunlar halledilir. Ülkücü Gençlik kendine yakışan bir profil çıkarır ortaya...

kurshad

El-İnsaf ağabey!
MHP mi seçtirdi Abdullah Gül'ü? MHP aday çıkardı, o adaya oy verdi. CHP gibi meclise mi girmeseydi? CHP girmedi sonucu gördük: %46! Adamlar ülkenin yarısının desteğini almış, bırak da seçsinler cumhurbaşkanını. Ben demokrasiye inanmasam da eğer bu sistem geçerliyse ona göre hareket etmek gerektiğine inanıyorum. Abdullah Gül'ü MHP seçtirdi söylemini iyi niyetli bulmuyorum!

Ayrıca MHP'nin bu tavrının Tayyip Erdoğan'ın pek de hoşuna gitmediğini düşünüyorum. Abdullah Gül'ün de söylediğiniz kadar kötü bir insan olduğuna inanmıyorum. Yanlışları çoktur, ama asla hain diyemem.

Diğer eleştirilerinizi yapın onları da konuşalım...

TÜRKÇE
08-06-2008, 08:38 AM
Ya şu kürşadları teke bindiren yok mu, karıştırıyorum kardeşim

Kur_Sad
08-06-2008, 08:45 AM
İmzadan tanı abi ;)

Karayılan
08-07-2008, 01:42 AM
Diğer eleştirilerinizi yapın onları da konuşalım...Dai MHP basın sozcusu pozisyonu mu aldın naptın dur hele :lol:

TÜRKÇE
08-07-2008, 01:53 AM
Dai MHP basın sozcusu pozisyonu mu aldın naptın dur hele :lol:
Yakışır kardeşime

yavuz
08-07-2008, 05:45 AM
Koyuncu, bu Kürşadların biri çizgili, biri çizgisiz, biri Türkçe karakterli, biri Türkçe karaktersiz klavye kullanıyor, biri körpecik, biri orta yaşlı vs. :lol:

Erciyes Kurultayı meselesine gelirsek; Muhsin Başkan, MHP'nin bütün dışladıklarına sahip çıktığı gibi buna da çıkar merak etmeyin. :cool:

kurshad
08-09-2008, 03:41 AM
kurshad

El-İnsaf ağabey!
MHP mi seçtirdi Abdullah Gül'ü? MHP aday çıkardı, o adaya oy verdi. CHP gibi meclise mi girmeseydi? CHP girmedi sonucu gördük: %46! Adamlar ülkenin yarısının desteğini almış, bırak da seçsinler cumhurbaşkanını. Ben demokrasiye inanmasam da eğer bu sistem geçerliyse ona göre hareket etmek gerektiğine inanıyorum. Abdullah Gül'ü MHP seçtirdi söylemini iyi niyetli bulmuyorum!

Diğer eleştirilerinizi yapın onları da konuşalım...

Bahceli , Ahmed Necdet Sezer'i nasil sectirdiyse , Abdullah Gul'u de sectirmistir. Bu bir vakaadir. Biz istesek de oyledir, istemesek de.

MHP yonetimini merkez parti olma karari almistir . Ulku ocaklarinin sayisini azaltma karari almasi, soylemlerini olaganustu yumusatmasi, Erciyes ve Turk dunyasi kurultaylarini duznlemekten vazgecmesi, "Turkculuk ve Turkculer" gununun ismini "Milliyetciler" gunu olarak degistirmesi bu yolda verilen 'ufacik' tavizlerdir.

Fakat bilmeli ki bu taban MHP'ye merkez parti olsun diye degil, her halukarda ve her sartta miliyetci, ulkucu fikirleri seslendirsin diye oy vermis ve olumune desteklemistir.

kurshad
08-09-2008, 03:48 AM
Koyuncu, bu Kürşadların , biri körpecik, biri orta yaşlı vs. :lol:

Ne orta yaslisi yahu?! 35 yasinda gencecik bir delikanliyim.. Sporumu duzenli yaparim, beslenmeme dikkat ederim . Karistirma yasli , masli lafini :mrgreen:

chepny
08-09-2008, 04:02 AM
MHP yonetimini merkez parti olma karari almistir.
Ve bunu yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Milliyetçi ilkelerden taviz vermeden de pekala merkez parti olunabilir...

Kur_Sad
08-09-2008, 06:19 AM
Bahceli , Ahmed Necdet Sezer'i nasil sectirdiyse , Abdullah Gul'u de sectirmistir. Bu bir vakaadir. Biz istesek de oyledir, istemesek de.

MHP yonetimini merkez parti olma karari almistir . Ulku ocaklarinin sayisini azaltma karari almasi, soylemlerini olaganustu yumusatmasi, Erciyes ve Turk dunyasi kurultaylarini duznlemekten vazgecmesi, "Turkculuk ve Turkculer" gununun ismini "Milliyetciler" gunu olarak degistirmesi bu yolda verilen 'ufacik' tavizlerdir.

Fakat bilmeli ki bu taban MHP'ye merkez parti olsun diye degil, her halukarda ve her sartta miliyetci, ulkucu fikirleri seslendirsin diye oy vermis ve olumune desteklemistir.

Sezer'i seçtirdi diyebiliriz ama dediğim gibi Abdullah Gül'ü MHP seçtirmedi. Olması gerekeni yapı, meclise girdi.

Ocakları azaltma konusunda da bu tavrı doğru buluyorum. Ki görüyorum ki Ocakların varlığından şikayet edenler bile bugün sayının azaltılmasını MHP'ye karşı koz olarak kullanıyor. Ankara'da "her ilçeye 1 Ocak"mantığı uygulandı ki gayet doğrudur kanımca...

Merkez parti konusuna gelirsek,
Hayli zamandır düşünüyorum, ben henüz bunun doğru-yanlışlığının kararını verebilmiş değilim. MHP merkez açılımını yapmamış olsaydı bugün mecliste olamazdı. Belki her beklediğimizi gerçekleştirmiyor ama bu aynı zamanda mecliste 301'e, Vakıflar'a gerekli muhalefeti yapacak bir partinin olmaması anlamına gelirdi...

Kur_Sad
08-09-2008, 06:23 AM
ANAYASA Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin kararı milletvekilleri için "tatil zili" olmuştu.
Elde kalan yasalar apar topar çıkartıldıktan sonra, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri arkasına bile bakmadan Ankara'yı terk ettiler.
Tabi TBMM'nin tatile girmesi ile 23. yasama yılını noktalayan Meclis'te tatile çıkmamış nöbetçi milletvekilleri de vardı.
Nice tartışmalara, nice kavgalara ve nice atışmalara sahne olmuş TBMM'de adeta in cin top oynuyor, ceylan derili koltuklar başta olmak üzere, Meclis koridorları da bu tatilden yararlanarak eminim ki kafasını dinliyordur.
İşte tüm bu sessizlik arasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kapısını çaldım.
Hani hep söylenir ya "havadan sudan sohbet ettik" diye...
Biz öyle yapmadık. Oktay Bey ile önce MHP'yi konuştuk.
"Doktriner milliyetçiliğinin adresi olarak 1969 yılında kurulan MHP, Türkiye'nin en eski siyasi geleneklerinden biridir" diyerek, söze başlayan Vural, "MHP bugün ideolojik yüklerini azaltmış ülke sevgisi, bağımsız bir devleti yaşatma ve ülke bütünlüğünü muhafaza çabası ile kendini gösteren bir kitle partisidir" dedi.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Meclis'e girdiği gün yaptığı, "MHP, Meclis'te uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyalogun adresi olacaktır" açıklamasını hatırlatarak, buradaki amaç ve felsefenin ne olduğunu sordum.
Vural ise, Bahçeli'nin "Ülkemizi krizlere sürüklemeden, önümüzdeki zor dönemin başarıyla atlatılması için yapıcı rol oynayacağız" şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, "MHP olarak ülkemize ve milletimize ne söz verdiysek yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
MHP'nin 23. yasama yılı içinde neler yaptığını sorduğumda ise, cebindeki not defterini çıkaran Vural, 70 milletvekiline sahip olan MHP grubunun yaptığı çalışmaları bir bir sıraladı.
Rakamlarla MHP
MHP, geçtiğimiz yasama yılı içinde 450 adet kanun teklifi sunmuş. Tabi bunun yanı sıra 76 araştırma, 1 genel görüşme, 1'de gensoru önergesi vermiş
Yapılan çalışmalar esnasında 91 kez gündem dışı konuşma yapan MHP, 956 yazılı, 516 da sözlü soru önergesini Meclis gündemine taşımış.
Genel Kurul esnasında 801 defa bakanlara soru yönelten MHP, TBMM'de toplam 767 genel görüşmeye iştirak etmiş.
Yani MHP hiçbir toplantıyı kaçırmamış.
Tabi burada hemen hemen tüm görüşmeleri başından sonuna kadar yerinden hıç kıpırdamadan izleyen MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin rolü büyük.
Bu süre içinde Bahçeli'nin ortaya koyduğu temel ilkeler doğrultusunda, etkili, verimli ve yol gösterici bir muhalefet anlayışı sergileyerek, Türk milletini yönetmeye talip alternatif siyaset sergilediklerini söyleyen Vural, "Milletvekillerimizin Meclis İhtisas Komisyonları ile Uluslararası Komisyonlarda yürüttükleri özverili çalışmalar da dikkate alındığında TBMM MHP grubu olarak yüce milletimizi temsil görevini başarıyla yürütmüştür" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın anlattıklarından sonra Ankara'da olduğunu öğrendiğim MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırım ve MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ile biraz lafladık.
Yeni yasama dönemine en hazırlıklı partinin MHP olduğunu söyleyen her iki milletvekili de, "Biz yeni dönemde de uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyalogun adresi olmaya devam edeceğiz. Milletin istediği uzlaşmayı yüce Meclis çatısı altında sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösterip ülkeyi ve milleti gerilim ve kavgadan uzaklaştıracağız" vurgusu yaptı.
Görünen o ki "ülkü ve ilke" partisi olan MHP, çözümün anahtarını bulmuş.
UZLAŞMA...
Metin Özkan / Tercüman

diye de bir yazı var...

yavuz
08-09-2008, 06:36 AM

Ben de bunun gibi birşey demek istemiştim:

MHP, "diğerleri"nden soyutlanmış bir partidir. "Aşırı uç" olarak gösterilir, bunu dilinden bozkurt, TTK vs. laflarını düşürmeyenler de kabul ederler. Bahçeli gayret gösteriyor bu aşırı uç olma durumundan sıyrılmak için, ama olmuyor, olmuyor... Bu "reisler"in filan da etkisi var tabii...

Taban eski "aşırı"lığa hasret, yönetim oy derdinde...

Neyse beni ilgilendirmez, ben artık siyaseti bırakıyorum. :cool:

(Aklıma eski bir anı geldi: Bir keresinde bir arkadaşa "ne oldu senin kız" demiştim, o da "ayrıldık" demişti. Ben de "ne zaman birleştiriniz ki?" diye takılmıştım. Onun gibi oldu bu da, ne zaman siyasetçiydim de şimdi bırakıyorum. :lol:)

kurshad
08-09-2008, 07:09 AM
Merkez parti konusuna gelirsek,
Hayli zamandır düşünüyorum, ben henüz bunun doğru-yanlışlığının kararını verebilmiş değilim. MHP merkez açılımını yapmamış olsaydı bugün mecliste olamazdı. Belki her beklediğimizi gerçekleştirmiyor ama bu aynı zamanda mecliste 301'e, Vakıflar'a gerekli muhalefeti yapacak bir partinin olmaması anlamına gelirdi...

O dediginiz muhalefeti CHP'de yapiyor muhtemelen DYP mecliste olsa o da yapardi. Sayet Oktay Vural'in dedigi gibi MHP ideolojik yukunu azaltacaksa o artik bizim ulkumuzun partisi MHP olmaz sadece isim benzerligi olan bir parti olur.
Bir de sunu eklemek lazim sayet MHP bir merkez partisi olmaya adaysa ve dedigi gibi ideolojik yukunu azaltip sadece ulke sevgisi temelli bir parti olacaksa ben sahsen MHP yerine merkez parti olma kulturunu 60 senedir yasatan DYP gibi bir partiyi tercih ederdim.. O tarz bir merkez partinin de ulke sevgisi temelinde bir siyaseti olduguna suphe yok herhalde.

MHP'yi onlardan ayiran nedir? Bunun cevabini iyi vermek lazim. Ulkuculuk nedir, Turk milletinin 5000 yillik tarihine butun olarak bakabilmek ne demektir, bunlari da unutmadan cevabi vermek gerekir herhalde..

mustafa06
08-09-2008, 07:54 AM
Kur-Sad,
MHP merkez açılımını yapmamış olsaydı bugün mecliste olamazdı.

2007 yılımndaki secimlerde MHP hiç bir şey söylemese yine mecliste olurdu.
1999 da merkez acılımı yaptığı için meclise %18 ile girmediği gibi, 2002 de merkez acılımdan geri adım attığı için meclis dışında kalmadı.
gecen yıl yapılan secimlerde kemikleşmiş kendi oyunun üzerine gercekten akpden kacanların mhp den başka sıgınabilecekleri ikinci bir adresin ortada kalmaması nedeni ile %5 civarında bir oy daha almıştır.
eğer dyp tipi bir parti biraz güven yaratıp siyaset sahnesine yeniden cıkarsa mhp nin oyu %10 lar civarında sabitlenir.
Tabi bunların hepsinin yanında akp nin ve siyaset dışı kurumların tutumu belirleyici unsur olacaktır.

Kur_Sad
08-09-2008, 09:19 AM
Ben öyle düşünmüyorum,
22 temmuz öncesi MHP bu merkeze açılım sayesinde "ortanın solundan" bir miktar oy almıştır. Tabii MHP hiç bir dönemde onlara birşey vaadetmemiştir, onlar MHP'nin kendi güdümlerine gireceğini zannetmişlerdir. Ki seçim sonrası süreçte yaşananlar ve MHP oylarının zaman zaman %10'un altına kadar gerilemesi de bunun kanıtıdır.

MHP'nin kemik oyu %8-9'dur kendini "kemik" sayıp AKP'ye oy veren bi %10'luk kesim olabilir ama ben onları kemik saymam. Öyle olsalardı MHP 22 Temmuz'da %20'nin üstüne rahat çıkardı...

MHP her ne kadar merkeze açılma eilimi gösterse de hala ideolojik bağlar ve yapı devam etmektedir. DYP'den bahsediyorsunuz, DYP'nin Türk DÜnyası gibi bir meselesi var mı?

mustafa06
08-09-2008, 09:47 AM
Kur-Sad,
22 temmuz öncesi MHP bu merkeze açılım sayesinde "ortanın solundan" bir miktar oy almıştır. Tabii MHP hiç bir dönemde onlara birşey vaadetmemiştir,

MHPnin 22 temmuzda ideolojik tarafını fazlaca kullanmaması eger merkeze acılım ise, merkeze acılım cabası vardır diyebiliriz.
ancak soldan gelen oy mhp nin bir cabasının sonucu değil, tamamen siyasi ortamın zorunlu bir sonucu idi. o dönemde dyp, anap fiyaskosundan sonra chp nin tek başına iktidar olma şansının olmadığı ortada iken barajı gecebilecek 3. partinin mhp olma ihtimalinin yüksek olduğu ortamda akp yi iktidardan uzaklaştırmak isteyen siyaset yapıcıların elinde fazlaca bir secenek kalmamıştı. chp ye ortak olabilecek tek secenek mhp idi.
chp destekçileri normal şartlarda hiç arzu etmeselerde seçeneksizlik nedeni ile kendilerini ''chp ye oy vermek isteyen solcular, eğer evinizde 4 oy varsa üçünü chpye, birisini mhp ye verin'' propagandası yapmaya mecbur hissettiler.
Bunun nedeni mhp nin merkeze acılması değil, chpnin şartları ne olursa olsun iktidara mutlaka gelme arzusunun sonucudur.

Eğer sonuç istedikleri gibi olsaydı, mhp chp ile koalisyon yaparmıydı? bugun ne söylesek yanlış olur. cünkü onu bilmek imkansızdır.

MHP'nin kemik oyu %8-9'dur kendini "kemik" sayıp AKP'ye oy veren bi %10'luk kesim olabilir ama ben onları kemik saymam. Öyle olsalardı MHP 22 Temmuz'da %20'nin üstüne rahat çıkardı...
Katılıyorum zaten benim de ilk iletimde bunu anlatmaya calıştım.
DYP'den bahsediyorsunuz, DYP'nin Türk DÜnyası gibi bir meselesi var mı?
dyp derken aslında onun üzerinden Türkiyedeki klasik merkez partilerini kastediyorum. hangisi ortamı iyi koklarsa mecliste kendisine yer bulabilir.
DYp nin özel olarak Türk dünyası diye bir meselesi olduğunu sanmıyorum. Konuya ideolojik yaklaşan partilerinde söylemlerindeki kadar bu konu ile ilgili olduklarını düşünmüyorum.
Gecen yıllar bize bazı şeyleri göstermiştir.
bu konuda zaman zaman lidere bağlı olarak bir hareketlenme yaşansada liderler değiştiğinde normal dış siyaset seyri içerisinde devam ettiği görülmektedir.

chepny
08-09-2008, 09:54 AM
DYP'den bahsediyorsunuz, DYP'nin Türk DÜnyası gibi bir meselesi var mı?
MHP'nin Türk dünyası gibi bir meselesi var mı?
Devlet Bahçeli hangi Türki Cumhhuriyete kaç defa gitmiştir?
Devlet Bahçeli Türki dünyadan hangi liderlerle kaç defa görüşmüştür?
Bahçeli MHP'si Türki dünyanın yakınlaşıp, kaynaşması adına ne yapmıştır?

Sorular uzar gider, biz burada keselim....

Kur_Sad
08-09-2008, 10:26 AM

görmek istemeyene zorla gösterecek halimiz yok...
MHP'nin Türk Dünyası davasını yedi cihan bilir...

Bilge_Kagan
08-09-2008, 10:27 AM
Gormek istiyorum, goremiyorum Kur_Sad, az yardimci olsaydin?

chepny
08-09-2008, 10:52 AM
Bana da yardımcı ol Kur_Sad, ben de görmek istiyorum ama göremiyorum.

Yukarıda sorduğum sorulara sadece birkaç örnekle cevap verirsen görebiliriz belki? :rolleyes:

Aybike
08-09-2008, 10:54 AM
MHP eskisi gibi degil artik..
Pasif bir parti...Hic bir özelligi yok.
diger milliyetci partiler de ayni.
Al muhsini vur devlete..:)

hsr_1979
08-09-2008, 11:00 AM
11. DIŞ POLİTİKA http://www.mhp.org.tr/images/onceki.gif (http://www.mhp.org.tr/program/program10.php) http://www.mhp.org.tr/images/prgindex.gif (http://www.mhp.org.tr/program/program0.php) http://www.mhp.org.tr/images/printer.gif (javascript:print();)

* Barışı esas alan, yönlendirici, istikrarlı ve saygın bir dış politika
Dış politikamızın esası bölgemizde ve dünyada barışı sağlayarak sürekli kılmak ve uluslar arası iş birliğini geliştirmektir. Barış ve uzlaşmacılık anlayışımız teslimiyetçilik olarak görülmemeli ve millî menfaatler her şeyin üzerinde tutulmalıdır.
Partimiz, uluslar arası ilişkilerde diğer devletlerin bağımsızlık, ülke bütünlüğü ve iç işlerine karışmamayı temel ilke olarak benimsemekte ve bu anlayışı diğer devletlerden de bekleme ve istemenin en tabiî hakkı olduğuna inanmaktadır. Ancak bu ilke, çeşitli ülkelerde yaşayan Türk topluluklarına karşı duyarlı olmayacağımız şeklinde algılanmamalıdır.
Küreselleşen bir dünyada lider ülkeler arasında yer almak için, Ülkemizin coğrafî, stratejik ve jeopolitik konumunu dikkate alan, bölgesel ve uluslar arası barışa katkıları da içeren etkili bir dış politika izlenmesi esastır.
Ülkemizin konumu, tarihî ve sosyo-kültürel yapısı itibarıyla büyük ve köklü bir devlete sahip olduğu hususu göz ardı edilmeyerek, sadece ticareti esas alan bir anlayış değil; tarihî ve kültürel boyutları da dikkate alan şahsiyetli, güven verici ve istikrarlı bir dış politika belirlenecektir.
* Uluslar arası iş birliğine önem veren, çok yönlü etkin bir dış politika
Başta komşularımız olmak üzere, tüm ülkelerle dostane ilişkilerin kurulup ilerletilmesi, uluslar arası mahiyet arz eden her türlü bölgesel iş birliğine yönelik oluşumların teşvik edilerek, bu girişimlere uluslar arası camianın etkili bir üyesi olarak dahil olunması ile anlaşmazlıkların barışçı yollardan çözülmesi, bölgesel ve küresel düzeyde barış, istikrar, güvenlik ve ortak refaha katkıda bulunulması dış politikamızın öncelikli hedefleridir.
Batılı kurumlar başta olmak üzere, dünyadaki entegrasyonlarla millî menfaatleri ön plânda tutarak bütünleşmeye gitmek, Türk dış politikasının bir diğer önceliğidir. Diğer bir ifade ile Avrupa ve Asya'nın kesiştiği noktada bulunan Türkiye, Avrupalı, Balkan, Orta Doğulu, Kafkas, Akdenizli ve Asyalı özelliklere aynı zamanda sahip bulunması nedeniyle, çok yönlü bir dış politika izlemek durumundadır.
* Türk Cumhuriyetleri ile ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliği

Türk Cumhuriyetleri ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı diğer devletlerle, bağımsız devletler olarak ekonomik, sosyal, siyasî ve kültürel münasebetleri geliştirmek ve gerekli kurumsal yapılanmaları oluşturmak öncelikli hedeflerimizdendir.
Türk Dünyası ile ilişkileri tek elden koordine etmek ve yürütmek üzere �Türk Dünyası Bakanlığı� kurulacak, Türk Cumhuriyetleri ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve etkin olarak yürütülmesini sağlamak üzere de �Türk Dünyası Ortak Pazarı� projemiz gerçekleştirilecektir.
Karadeniz ve Doğu Akdeniz ülkeleriyle ekonomik iş birliği imkânları geliştirilecek ve Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinin yönlendirici olacağı, �Avrasya Birliği Projesi� hayata geçirilecektir.
Türkiye, Kafkasya-Balkanlar-Orta doğu üçgenine bir kriz ve belirsizlik yerine, iş birliği ve istikrarın hâkim olmasını sağlamak amacıyla lider ülke rolünü üstlenecektir.
Kıbrıs sorununun iki toplum arasında karşılıklı güven ve uzlaşma ile çözülebileceğine, insanî ve kalıcı bir barışın ancak bu şekilde tesis edilebileceğine inanmaktayız.
* Avrupa Birliği ile ilişkiler
Ülkemizin büyük bir ekonomik pazar niteliğine sahip olması ve yükselen üretim gücü yanında, taşıdığı siyasî ve ekonomik entegrasyon potansiyeli, önemini artıran faktörler olmuş ve batılı ülkelerin kolay vazgeçebilecekleri bir müttefik olmadığı anlaşılmıştır.
Milliyetçi Hareket Partisi, devlet politikası mahiyeti kazanmış olan Avrupa Birliğine tam üyeliği ilke olarak benimsemekte, ilişkilere karşılıklı iş birliği ve anlayışın hâkim olması gerektiğine inanmaktadır.
Avrupa Birliğiyle ilişkilerimiz, ülkemizin sadece bir bölgesel oluşuma iştiraki değil, aynı zamanda toplumsal, ekonomik ve uluslar arası alanda yeni gelişmeleri beraberinde getirecek stratejik tercihlerden birini ifade etmektedir.
Avrupa Birliği ile ilişkilerin, geçmişte olduğu gibi tek taraflı beklenti ve fedakârlıklarla yürütülmesi mümkün olmadığından, Türkiye'yi bu yönde yükümlülük altında bırakacak gelişmelere meydan vermeyen ve karşılıklı menfaatlerin azamileştirilmesini öngören bir dış politika izlenecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi, batı dünyasıyla olan ilişkilerimize herhangi bir ön yargı ile yaklaşmamakta, gelişmeleri ve sorunları gerçekçi ve çok yönlü bir küresel strateji çerçevesinde değerlendirmektedir. Türk Milleti için vazgeçilemez nitelik taşıyan unsurlar; millî kültürümüze, toprak bütünlüğümüze ve üniter devlet yapımıza olan saygı ve bağlılıktır. Avrupa Birliğine dahil ülkelerin millî duyarlılıklarımıza gösterecekleri saygı, bu ülkelerle olan ilişkilerimizin geleceğini belirleyecek temel kriterleri oluşturacaktır.

http://www.mhp.org.tr/program/program11.php

hsr_1979
08-09-2008, 11:04 AM
Turan ı burada çoğumuz hedeflerimiz içine koymuşuzdur....
Ancak bu işi iktidar olmadan nasıl yapacağız...
Türkiye'deki hükümet normal olarak görevini yapmıyor, Kıbrıs peşkeş çekilirken, Irakta Türkmen katliamına ramak kalmışken (Gerçi Devlet bey uyarısını ta mayısta yapmıştı), Hükümet gece oturumlarında gizli ihanet yasaları çıkartırken nereye dış gezi yapacak, ne faydası olacak?

chepny
08-09-2008, 11:10 AM
Ancak bu işi iktidar olmadan nasıl yapacağız...

Bu kafayla devam edersek nasıl iktidar olacağız?

hsr_1979
08-09-2008, 11:33 AM

Bu kafayla devam edersek nasıl iktidar olacağız?

ben programdan Türk dünaysı ile ilgisini ilettim.
İçeride İhanet yasaları gerçirilmeye çalışrıken en azından toplu ret (70 blok oy) oyu verilmesi için mecliste bulunmasının faydasınıda söyledim.
Artık msn, video konferans, telefon var belki görüşüyordur ayaklarına gitmesine gerek var mı?
Bahçeli Mhp'si şu anda ne yapabilir, Devlet bahçeli'nin adı devlet ama yönettiği devlet yok.

Ne yapılabilir onu söyleyin... Yıkıcı muhalkefete gerek yok, yapıcı muhalefet yapalım.

chepny
08-09-2008, 12:21 PM
Bahçeli Mhp'si şu anda ne yapabilir.

Bahçeli MHP'si hiçbirşey yapamaz ama MHP çok şey yapabilir. Birşey yapılabilmesi için Bahçelinin mutlaka gitmesi ve koltuğu vizyon sahibi birine bırakması gerekir diye düşünüyorum... :rolleyes:

BOZ-OK
08-09-2008, 12:40 PM
Konu disina tasmis olucam ama, ben bu iki Kurshad'in avatarlarina baktikca, su meshur "Enver Pasa polemigi"ni bir dessem mi diye dusunmekten kendimi alamiyorum... Seytan durtup duruyor yani... :cool:

Hasbunallah ve ni'mel vekiiilll... :mrgreen:

Kur_Sad
08-09-2008, 05:28 PM
Konu disina tasmis olucam ama, ben bu iki Kurshad'in avatarlarina baktikca, su meshur "Enver Pasa polemigi"ni bir dessem mi diye dusunmekten kendimi alamiyorum... Seytan durtup duruyor yani... :cool:

Hasbunallah ve ni'mel vekiiilll... :mrgreen:

Nevzat Hoca'nın kitabını bitireyim ben deşeceğim zaten :D

kurshad
08-10-2008, 04:52 AM
Nevzat Hoca'nın kitabını bitireyim ben deşeceğim zaten :D
Yahu adas, bari avatarini degistirsen.. Ben bile kendimi senle karistiriyorum :mrgreen:

mustafa06
08-10-2008, 06:07 AM
Karıştırmak ne kelime Kur-sad'a cevap verecekken, kurshad diye yazdığımı dakikalar sonra farkettim, düzelttim. eğer farkedemezde hata yaparsak, sizde hatalarımızı hoş görün:)

Kur_Sad
08-10-2008, 07:08 AM
Durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum valla :rolleyes:

Neyse artık beni Kür Şad avatarımdan tanırsınız :king:

:D

BOZ-OK
08-10-2008, 10:55 AM
Durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum valla :rolleyes:

Neyse artık beni Kür Şad avatarımdan tanırsınız :king:

:D

Muhahahahaaa... Artik yasli Kurshad yalniz, yasli ve genc Kurshadlarin "avatar kardesligi" bitti, Enver pasa polemigini agiz tadiyla acmak icin bir engel kalmadi... :mrgreen:

Not: Yeni avatarin konusundaki aciklama icin tesekkurler, bana daha cok "atil kurt" avatari gibi gelmisti, artik gercegi biliyom, mutluyum... :cool:

Kur_Sad
08-10-2008, 06:44 PM
"Avatarımdan silersem imzama koyarım" demeyi unutmuşum... :lol:

kurshad
08-11-2008, 09:25 AM
Muhahahahaaa... Artik yasli Kurshad yalniz,

Yasli ve yalniz kurshad ellerinden oper, forumun aksakali sensin ne de olsa :mrgreen: