PDA

View Full Version : Rektör Atamaları Yapıldı

Şehbir
08-05-2008, 12:39 PM
Cumhurbaşkanı Abdullah gül 21 üniversitenin rektör atamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca YÖK'ün önerdiği adaylar arasından rektör atadığı bildirildi.
Rektör atanan üniversiteler ve rektörlerin isimleri şöyle:

- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe,

- Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemal Taluğ,

- Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hikmet Koçak

- Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kadri Özçaldıran,

- Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,

- Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alper Akınoğlu,

- Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç,

- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Füzün,

- Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,

- Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur,

- Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl,

- Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rıza Ayhan,

- Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun,

- İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil Çelik,

- İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin,

- Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Özen,

- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Akan,

- ODTÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Acar,

- Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Enver Duran,

- Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Medet Mete Cengiz,

- Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek.

GÜL: ÜNİVERSİTELERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bilgi ve teknoloji üretiminin yapıldığı, tüm düşüncelerin özgürce ifade edildiği evrensel kurumlar olan üniversitelerimizden beklentilerimiz büyüktür” dedi.

Rektör atamaları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Gül'ün, “yeni atanan ve halen görevde olan rektörlerden beklentileri” şöyle ifade edildi:

“Ülkelerin ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişimlerinde büyük rolü bulunan üniversiteler, bilim merkezi olmalarının yanında, kalkınma ve gelişmenin lokomotifidirler.

Bilgi ve teknoloji üretiminin yapıldığı, tüm düşüncelerin özgürce ifade edildiği evrensel kurumlar olan üniversitelerimizden beklentilerimiz büyüktür.

Üniversitelerimizin kendi aralarında olduğu gibi dünyanın saygın üniversiteleriyle de bilimsel çalışmada bir rekabet ve yarış içerisine girmeleri büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ve geleceğe dönük projeksiyonlar sunan Strateji Belgesi'ni önemsiyorum.

Üniversitelerimizin Strateji Belgesi'ne uygun olarak yükseköğretim alanında Avrupa Birliği standartlarının yakalanması, bilimsel seviyenin yükseltilmesi ve araştırma-geliştirme alanında dünya ile yarışacak bir düzeye ulaşılması amacıyla daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bu duygularla yeni atanan rektörlerimizi kutluyor, kendilerine ve halen görevlerini yürüten üniversite yöneticilerine başarılar diliyorum.”

Bilge_Kagan
08-05-2008, 12:46 PM
Ondokuz Mayis Universitesi rektoru en cok oy alan ikinci aday olmasina karsin Abdullah Gul tarafindan atanmis, boyle durumu olan baskalari da var mi bilmiyorum.

Şehbir
08-05-2008, 01:04 PM
Ondokuz Mayis Universitesi rektoru en cok oy alan ikinci aday olmasina karsin Abdullah Gul tarafindan atanmis, boyle durumu olan baskalari da var mi bilmiyorum.

ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL BAŞKANI VE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. MUSTAFA AKAYDIN 1. SIRADA OLMASINA RAĞMEN ATANMADI.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNE AKP MİLLETVEKİLİ ADAYI ATANDI..

(AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF.DR. SARAÇ DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAYLIĞINI KOYDU )

BOZ-OK
08-05-2008, 02:46 PM
Hayirlisi olsun, Allah tamamina erdirsin... :cool:

Not: Boyunlari altlarinda kalsin... :cool:

Redd-i İlhak
08-05-2008, 03:41 PM
Geldikleri Gibi Giderler... :cool:

Kur_Sad
08-05-2008, 05:07 PM
Takdir ettim Abdullah Gül'ü de YÖK'ü de, helal olsun...

Allah razı olsun.

Bu da birilerine "DEMOKRASİ HATIRLATMASI" olsun!

Şehbir
08-05-2008, 09:25 PM
Gül, muhalif Akaydın’ı rektörlüğe atamadı 6 Ağustos 2008

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevleri bugün başlayacak olan 21 üniversite rektörünü dün atarken, YÖK’ten gelen listede birinci sırada olmayan 4 isim rektör oldu.

Cumhurbaşkanı Gül, türbana muhalefetiyle bilinen Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı (dün devretti) Mustafa Akaydın’ın yerine, YÖK listesinde ikinci sırada bulanan adayı tercih ederken, türbana serbestlik isteyen ve 22 Temmuz seçimlerinde AKP aday adayı olan isimleri ise rektör olarak atadı.

Elenen birinciler

Cumhurbaşkanı Gül, AÜ Rektörü Prof. Akaydın’ın yerine YÖK listesinde ikinci sırada yer alan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi seçti. Türbana muhalefetiyle bilinen Akaydın, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde, 18 Nisan 2007’deki bir konuşmasında "Seçilecek isim laikliğe sözde değil, özde bağlı olmalıdır" sözleriyle de öne çıkmıştı. Gül, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde de YÖK’ten birinci sırada kendisine gönderilen Prof. Dr. Murat Aydın’ı atamayarak, türbana özgürlük bildirisinde imzası bulunan Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı rektörlüğe getirdi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde 139 oyla birinci sırada Prof. Dr. Faruk Koçacık’ın yerine, YÖK’ten ikinci sırada gönderilen ve üniversite seçiminde 112 oy alan Prof. Dr. İlyas Dökmetaş rektör oldu. Gül, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ise, YÖK’ten ikinci sırada gönderilen Prof. Dr. Mehmet Füzün’ü rektör olarak atadı. Üniversitede yapılan seçimlerde ve YÖK tarafından gönderilen listede birinci sırada olan Prof. Dr. Sedef Gidener ise Gül tarafından elendi.

AKP’li aday rektör

Dicle Üniversitesi’nde de YÖK tarafından gönderilen listede birinci sırada olmasına karşın, üniversitedeki seçimlerde 112 oy alarak, üçüncü sırada olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç rektör olarak atandı. Saraç, 22 Temmuz seçimlerinde Diyarbakır AKP milletvekili aday adayı olmuştu.

Türban taraftarı rektör

Fırat Üniversitesi’nde, YÖK tarafından birinci sırada gönderilen Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl rektör olarak atandı. Prof. Bingöl, 2002-2004 yılları arasında, Fırat Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürütürken "türbana evet" diyen öğretim üyeleri arasında yer almıştı.

Gazi Üniversitesi’ne ise YÖK tarafından elenerek listeye alınmayan mevcut rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç’ın yerine, YÖK listesinin ilk sırasında ismi Köşk’e gönderilen Prof. Dr. Rıza Ayhan rektör olarak atandı. Ayhan, geçen seçimlerde en yüksek oyu alan aday olmasına karşın, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektörlüğe atanmamıştı.

Şehbir
08-05-2008, 09:28 PM
Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük tartışması

A.A

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğüne atanan Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, “Bize düşan görev; Bundan sonra bilimi, ilimi öne katarak, Türkiye'nin önünü açmaktır” derken, Yüksek Öğretim Kurulunca (YÖK) Cumhurbaşkanına gönderilen listede ilk sırada yer alan ancak atanmayan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın da atamaya ilişkin üzüntüsü olmadığını söyledi. Atanmaması için mantıklı hiçbir gerekçe olmadığını savunan Akaydın, “Bir tek siyasi gerekçe vardı” dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğüne atanan Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, “Bize düşan görev; Bundan sonra bilimi, ilimi öne katarak, Türkiye'nin önünü açmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı tarafından AÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kurtcephe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜ'nün Türkiye'nin en saygın ve değerli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, amacının, AÜ'yü dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında önemli bir yere getirmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kurtcephe, şunları kaydetti:
“Bu atama AÜ için güzelliklere vesile olur diye umuyorum. Ürettiği bilim ve ürünle dünya üniversiteleri arasında bir marka haline gelen AÜ'yü ortaya çıkartmak için gayret ve çaba göstereceğiz. Bilimi ve aklı rehber edinen AÜ, Türkiye'nin önünü açmak için yeni güzelliklere imza atacaktır. Bunu AÜ ailesi olarak hep beraber yapacağız, el ele vereceğiz. Asla bizim aramızda yenisi, eskisi olmayacak.
Seçim süresince yaşanan herşeyi demokrasin gereği olarak algılıyorum. Bize düşan görev; Bundan sonra bilimi, ilimi öne katarak Türkiye'nin önünü açmaktır.”

Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın AÜ'ye hizmet eden bir öğretim üyesi olduğunu dile getiren Kurtcephe, “Son derece kıymetli hizmetleri olmuştur. Kendisine müteşekkirim” dedi.

-PROF. DR. AKAYDIN-

Yüksek Öğretim Kurulunca (YÖK) Cumhurbaşkanına gönderilen listede ilk sırada yer alan ancak atanmayan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın da atamaya ilişkin üzüntüsü olmadığını söyledi. Atanmaması için mantıklı hiçbir gerekçe olmadığını savunan Akaydın, “Bir tek siyasi gerekçe vardı” dedi.

Rektör adayları arasında en uzun mesleki deneyimin ve en iyi araştırma dosyalarının kendinde olduğunu ifade eden Prof. Akaydın, şunları söyledi:
“Atanmamayı göze alarak mücadele ettim. Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta laiklik olmak üzere ilkelerini savundum. Bunun için hiçbir hayıflanmam yoktur...
Hiçbir pişmanlık duymuyorum. Bugün ÜAK Başkanı olsam ve aynı olaylar yine yaşansa gene aynı şeyleri yapardım.”
Akaydın, Cumhurbaşkanınca AÜ Rektörlüğüne atanan Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin “iyi bir arkadaş” olduğunu ve çok güzel bir üniversiteye rektör olduğunu belirterek, “Mensup olduğu güzelliğin farkında olmasını diliyorum” dedi.

mustafa06
08-07-2008, 01:58 PM
Genel olarak atanan rektörlerin kimler olduklarını bilmiyorum ama tvlerden duyduğum kadar Ankara üniversitesine rektör olarak atanan profesör, chp bilim kurulu üyesiymiş.
rektörün biriside akp milletvekili adayı bir bayanmış. bu ikisi bana ilginc geldi.
Gazi üniversitesine atanan rektör rıza ayhanın bir dönem rektörlük yaptığı, gecen dönem en fazla oyu almasına ragmen sezer tarafından atanmaması, bu dönemde ikinci sırada olmasına ragmen gül tarafından atanmasına eski rektörün tepkisini duyunca etme-bulma dünyası sözünü hatırladım :)

Akdeni üniversitesi rektörünün yakın gecmişteki söz ve hareketleri karşısında atanmamasına şaşırmadım aksine atansaydı ona şaşardım. aklıma yaranıyor sözü gelirdi.
gülün yerinde kim olursa olsun ''atamazdı'' diye düşünüyorum.

Rektör atama şeklinin demokratik bir yol olmaması nedeni ile YÖKte ve KÖŞKte kim olursa olsun, mutlaka eleştirilecektir.
Üniversite senatolarında en yüksek oyu alanlar mutlaka atanması gerekiyorsa, ozaman YÖK'e ve köşke ne gerek vardır. iş orada bitirilmelidir. Eğer YÖK ve köşk devrede olacaksa ozamanda onların tercih haklarına saygı gösterilmelidir.
Kaldı ki, üniversitelerde yapılan secimlerinde tam demokratik olduğu söylenemez. farkediyorsanız, rektör kim ise genel olarak yapılan secimde en yüksek oyu yine o kişi veya onun işaret ettiği kişi almaktadır. Buna iktidar gücünü kullanmak diyebiliriz. yönetimdeki kişi maça 5-0 önde başlıyorsa, orada yapılan secimin demokratik olduğunu nasıl söyleyebiliriz.

Şehbir
08-20-2008, 06:07 AM
BU ZİHNİYET ÜNİVERSİTELERİ YÖNETİCEKSE
YAKINDA AFGANİSTANA DÖNERİZ!!!!!
Uludağ Üniversitesi'nde en fazla oyu alan Prof. Dr. Merih Yurtkuran'ın YÖK tarafından liste dışı bırakılmasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün işbaşına getirdiği yeni rektörü Prof. Dr. Medet Mete Cengiz, makamında AKP'nin sloganı olan, "Durmak yok yola devam" yazan pastayı kesti. AKP'ye yakınlığı ile bilinen Çavuşoğlu Holding'in patronu Muhammed Çavuşoğlu'nun getirdiği pastayı kesip ziyaretçilerine tattıran Cengiz, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun çok yakın arkadaşı olarak biliniyor. Aksu'nun, Cengiz'in liste başı yapılması için çaba harcadığı da öne sürülmüştü.

http://img383.imageshack.us/img383/8061/18105822wi6.jpg (http://imageshack.us)

Şehbir
08-20-2008, 07:14 AM
Daylight Kpds-Üds Eğitim Seti (34 Cd)

http://img84.imageshack.us/img84/5171/92598216tc0.jpg (http://imageshack.us)

BU SETİ İNDİRMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR PM ATSIN..

Demir Kağan
08-20-2008, 07:19 AM
universiteler bilim yuvasina donusebilecek sonunda sanirim. hayirli/si olsun. fasist rektorlerden kurtuluyor universiteler.

Redd-i İlhak
08-20-2008, 08:29 AM
universiteler bilim yuvasina donusebilecek sonunda sanirim. hayirli/si olsun. fasist rektorlerden kurtuluyor universiteler.

hahaha tam sana göre bir mesaj.

bak sana ne diyeceğim .......... Unv rektörü hakkında bir duyum aldım.Bu kişi 2 sene önce Danimarka'dan ülkemize gelmiş öğretim görevlisi olarak işe başlamış ama her ne hikmetse 2 sene içinde durmadan rapor alıp Danimarka'da yaşamaya devam etmiş.

2 sene önce neden geldiği belli olmayan bir kişi raporlu olarak çalışan bir eğitim adamı şuan bu üniversiteye rektör atanmış,atanan üniversite de kimse tanımıyor bu adamı :)

bu atamalar senin yazdığın gibi değilde daha çok benim kafa yapımda olan bana sorun çıkarmayacak benim vereceğim kararlara değişimlere ayak sürmeyecek kişileri bulup o universitelerde yıllar öncesinden yerleştirilip sonradan da kullanayım şeklinde oldu...

Demir Kağan
08-21-2008, 07:51 AM
bu rektorler de bilim adina bir sey yapmazlarsa, bunlari da elestiririz. ki onceki rektorler hatirlarsaniz, "basortusu karsitligi icin bilimden bile vazgeceriz" diyen ve zaten bilimle de pek isi olmayan insanlardi.

Şehbir
09-10-2008, 05:35 AM
bu rektorler de bilim adina bir sey yapmazlarsa, bunlari da elestiririz. ki onceki rektorler hatirlarsaniz, "basortusu karsitligi icin bilimden bile vazgeceriz" diyen ve zaten bilimle de pek isi olmayan insanlardi.

Gül’ün atadığı 23 yeni rektörden 16’sı türban özgürlükçüsü

10 Eylül 2008Esra KAYA/ANKARAhttp://www.hurriyet.com.tr/_np/5046/6395046.jpgCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün 23 yeni üniversiteye atadığı rektörlerden 16’sının üniversitelerde türbana özgürlük bildirisine imza atan adaylardan oluşması dikkat çekti.

Gül’ün yeni atadığı rektörlerden sadece 7’si bu bildiriye imza atmadı. Gül, 23 adaydan 12’sini YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’ün gönderdiği listenin 1. sırasından, 8’ini 2. sırasından ve 3 adayı da 3. sırasından atamayı tercih etti. Gül, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’yı, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu’yu üçüncü sıradan atadı.

Arkadaşını rektör yaptı

Gül, Sakarya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde (İBB) birlikte görev yaptığı, 5 Kasım 2007’de Bilecik Üniversitesi’nde yapılan seçimlerde en yüksek oyu almasına karşın dönemin YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in liste dışı bıraktığı ve türbana özgürlük bildirisine imza atan Prof. Dr. Mehmet Duman’ı, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin rektörlüğüne atadı. Gül, 23 üniversite arasında en çok rağbet gören Yalova Üniversitesi’nde de YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’teki oyalamalarda birinci sıraya konulan YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/) Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak’ı atamayarak, üçüncü sırada yer alan ve türban bildirisine imza atan Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu rektör yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (http://www.hurriyet.com.tr/index/Milli_Eğitim_Bakanlığı/) (MEB) Milli Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan, YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’ün yaptığı oylamada Bartın Üniversitesi’nde birinci sırada yer almıştı. Gül de YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’ün listesinde oynama yapmayarak, Prof. Dr. Kaplan’ı atadı. Gül, YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’ünBitlis Üniversitesi’nin rektör adayları arasında birinci sıraya yerleştirdiği ve rektör adayı formundaki referans bölümünde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik (http://www.hurriyet.com.tr/index/hüseyin_çelik/), İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Tayyip Erdoğan (http://www.hurriyet.com.tr/index/recep_tayyip_erdoğan/)’ın Basın Sözcüsü Akif Beki ve Erdoğan’ın Danışmanı Dr. Yalçın Akdoğan’ı referans gösteren Prof. Dr. Abdullah Bayram’ı atamadı. Gül, Bayram’ın yerine listede ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Mahmut Doğru’yu atadı.

Sadece 1 kadın rektör

Gül’ün atadığı 23 rektör arasında sadece bir kadın adayı rektör olarak ataması da dikkat çekti. Gül, Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü’ne YÖK (http://www.hurriyet.com.tr/index/yök/)’ün listesinde 2. sırada yer alan Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı getirdi. Gül, Saadet Partisi’nin kurucular kurulunda yer alan Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Akmaz’ı da rektör yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, Hakkári Üniversitesi rektörlüğüne de 1993’te Oxford Üniversitesi’nden doktorasını alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. İbrahim Belenli’yi getirdi.

Bildiriye imza atan rektörler

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mehmet DUMAN

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin BAYDAŞ

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut DOĞRU

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii OMAY

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İNANÇ

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep ZİYADANOĞULLARI

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKMAZ

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş BOZTUĞ

NativeAmerican
09-10-2008, 05:49 AM
23unden 23unu cope atin... egitim sistemine kadar uzadi bizim ahtopotun kollari...

Demir Kağan
09-10-2008, 06:45 AM
neye gore cope atalim? mesela oncekilerin daha iyi / kotu rektor olduklarini nereden biliyoruz? bunlarin kotu olduklarini nereden biliyoruz?

turban ozgurlukcusu olunca ne oluyor onu da bir anlativer hele sehbir..

Redd-i İlhak
09-10-2008, 06:47 AM
neye gore cope atalim? mesela oncekilerin daha iyi / kotu rektor olduklarini nereden biliyoruz? bunlarin kotu olduklarini nereden biliyoruz?

turban ozgurlukcusu olunca ne oluyor onu da bir anlativer hele sehbir..

hiçbirşey olmuyor boşver,sen kafana takma bunları ;)

Demir Kağan
09-10-2008, 06:51 AM
siz de takmayin, rahat bir ulkede yasayalim.

Şehbir
09-10-2008, 06:56 AM
siz de takmayin, rahat bir ulkede yasayalim.

BİZ TAKMIYORUZ ZATİ, TAKANA KARŞIYIZ..

meloodi
09-10-2008, 06:56 AM
hakikaten turban ozgurlukcusu olunca ne oluyor...

Şehbir
09-10-2008, 06:59 AM

HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR, MESELE DE BURDA ZATİ..

Şehbir
09-10-2008, 07:23 AM

SİZ YORUMLAYIN ARTIK...

http://img74.imageshack.us/img74/7809/93084815nu4.jpg (http://imageshack.us)

Cumhuriyet

Çankaya Köşkü'ndeki kabullerin rengi de değişti
Abdullah Gül, İslamcı vakıfla buluştu

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , gençlik yıllarında etkinliklerine katıldığı Milli Türk Talebe Birliği'nin devamı niteliğinde olan ve İslamcı kimliğiyle tanınan Milli Türk Talebe Birliği Vakfı yönetimini kabul etti. Böylece başkanlığını, RP milletvekiliyken Kültür Bakanlığı da yapan İsmail Kahraman 'ın üstlendiği vakıf, ilk kez Çankaya Köşkü'ne çıkmış oldu. Gül, eski parti arkadaşı olan Kahraman'ı Milli Türk Talebe Birliği Vakfı Başkanı sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), 1960-1965 yılları arasında sol görüşlü öğrencilerin elindeydi. 1965 tarihinden sonra ise genel başkanlığa Rasim Cinisli 'nin seçilmesiyle muhafazakâr bir kimlik kazanan birlik, Burhanettin Kayhan 'nın genel başkan olmasından sonra (1970) İslamcı bir gençlik hareketi oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan birlik, Abdullah Gül 'ün gençliğinde aktif olarak görev aldığı bir öğrenci hareketiydi. Milli Türk Talebe Birliği Vakfı ise bu öğrenci hareketinden yetişenleri buluşturan bir vakıf olarak biliniyor. Gül dün ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti de Köşk'te kabul etti.

meloodi
09-10-2008, 08:29 AM
SİZ YORUMLAYIN ARTIK...

http://img74.imageshack.us/img74/7809/93084815nu4.jpg (http://imageshack.us)

Cumhuriyet

Çankaya Köşkü'ndeki kabullerin rengi de değişti
Abdullah Gül, İslamcı vakıfla buluştu

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , gençlik yıllarında etkinliklerine katıldığı Milli Türk Talebe Birliği'nin devamı niteliğinde olan ve İslamcı kimliğiyle tanınan Milli Türk Talebe Birliği Vakfı yönetimini kabul etti. Böylece başkanlığını, RP milletvekiliyken Kültür Bakanlığı da yapan İsmail Kahraman 'ın üstlendiği vakıf, ilk kez Çankaya Köşkü'ne çıkmış oldu. Gül, eski parti arkadaşı olan Kahraman'ı Milli Türk Talebe Birliği Vakfı Başkanı sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), 1960-1965 yılları arasında sol görüşlü öğrencilerin elindeydi. 1965 tarihinden sonra ise genel başkanlığa Rasim Cinisli 'nin seçilmesiyle muhafazakâr bir kimlik kazanan birlik, Burhanettin Kayhan 'nın genel başkan olmasından sonra (1970) İslamcı bir gençlik hareketi oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan birlik, Abdullah Gül 'ün gençliğinde aktif olarak görev aldığı bir öğrenci hareketiydi. Milli Türk Talebe Birliği Vakfı ise bu öğrenci hareketinden yetişenleri buluşturan bir vakıf olarak biliniyor. Gül dün ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti de Köşk'te kabul etti.

bence bir mahsuru yok... ön yargılarınızdan kurtulun yeter

Redd-i İlhak
09-10-2008, 08:37 AM
bence bir mahsuru yok... ön yargılarınızdan kurtulun yeter

siz ve sizin gibi düşünenlerde Cumhuriyet ve onun kazanımlarını hazmetsin ;)

sonra elbet bize sıra gelir :mrgreen:

Demir Kağan
09-10-2008, 10:19 AM
BİZ TAKMIYORUZ ZATİ, TAKANA KARŞIYIZ..

takana neden karsisiniz?

yavuz
09-10-2008, 12:33 PM
Cumhuriyetin kazanımları nelerdir? Başörtülülere ve çarşaflılara sataşmak hakkı mı?

Cumhuriyeti kuranlara mermi taşıyan kadınlar aynı çarşaflılar değil miydi?

Değil, deyin de rezil olun. Ya da "evet onlardı, biz vefasız kimseleriz" diyebilin, ki; kimin ne mal olduğu anlaşılsın, bizi -en azından beni- sui zanda bırakmayın.

Not: Bu sözlerim herhangi birine değil, Atatürkçülüğü dilinden düşürmeyen solcuların hepsinedir.

Şehbir
09-10-2008, 12:40 PM
takana neden karsisiniz?

KURALLARA UYMADIKLARI İÇİN..

yavuz
09-10-2008, 12:43 PM
Bu kuralları hangi anasının oğlu koymuş acaba? :rolleyes:

Şehbir
09-10-2008, 12:46 PM
Bu kuralları hangi anasının oğlu koymuş acaba? :rolleyes:

ANASININ OĞLU; TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI..

İTİRAZIN VARSA, MAHKEMELER ORADA..

yavuz
09-10-2008, 12:48 PM

İtirazın varsa "küfür yolu" da öbür tarafta. Az ilerisinde de MİZAN var. ;)

Allah'ın koyduğu kuralın aksine kural koymak da neyin nesi?

Şehbir
09-10-2008, 12:51 PM
İtirazın varsa "küfür yolu" da öbür tarafta. ;)

Allah'ın koyduğu kuralın aksine kural koymak da neyin nesi?

DÖNÜP DÖNÜP AYNI YERE GELİYORUZ..

BU ÜLKE KURAN İLE YÖNETİLMİYOR..

BU ÜLKENİN ANAYASASI VAR..

yavuz
09-10-2008, 12:55 PM
DÖNÜP DÖNÜP AYNI YERE GELİYORUZ..

BU ÜLKE KURAN İLE YÖNETİLMİYOR..

BU ÜLKENİN ANAYASASI VAR..

Dönüp dönüp aynı yere geleceğiz. Çünkü, siz "sol"cular, bu ülkeyi babanızın malı sanıyorsunuz. Bilmiyor musunuz ki; hem burası, hem de ideoloji ithal ettiğiniz Batı, Allah'ın malıdır?..

Şehbir
09-10-2008, 12:58 PM
Dönüp dönüp aynı yere geleceğiz. Çünkü, siz "sol"cular, bu ülkeyi babanızın malı sanıyorsunuz. Bilmiyor musunuz ki; hem burası, hem de ideoloji ithal ettiğiniz Batı, Allah'ın malıdır?..

BU GÜZELDİ..

HAYATIMDA İLK DEFA BİRİ BANA SOLCU DEDİ..

ÇOK YAŞA SEN..

yavuz
09-10-2008, 01:00 PM
BU GÜZELDİ..

ÇOK YAŞA SEN..

"Cumhuriyet"i Allah'tan üstün tutan solcudur tabii. :yes:

Ben şairin dediği gibi; "Allah derim, başka hiç birşey demem."

Şehbir
09-10-2008, 01:03 PM
"Cumhuriyet"i Allah'tan üstün tutan solcudur tabii. :yes:

Ben şairin dediği gibi; "Allah derim, başka hiç birşey demem."

SENDE KAVRAM KARMAŞASI VAR GALİBA..

yavuz
09-10-2008, 01:03 PM
SENDE KAVRAM KARMAŞASI VAR GALİBA..

Bende kavram yok, Allah var.

Şehbir
09-10-2008, 01:06 PM
Bende kavram yok, Allah var.

BİR YERE VARACAĞIMIZ YOK YAVUZ..

KONUMUZ DİN DEĞİL..

Demir Kağan
09-10-2008, 02:28 PM
o degil de anayasanin neresinde turban takilmaz deniyor?

Şehbir
09-10-2008, 02:33 PM
o degil de anayasanin neresinde turban takilmaz deniyor?

ANAYASANIN NERESİNDE YAZIYOR BİLMEM..

YÜKSEK MAHKEME KARARI..

TÜRBAN ÜNİVERSİTELERDE VE DEVLET DAİRELERİNDE YASAK ..

GÜNLÜK YAŞAMDA KİMSE KARIŞMIYOR.

Kur_Sad
09-10-2008, 02:41 PM
Gül’ün atadığı 23 yeni rektörden 16’sı türban özgürlükçüsü

Kınadım Abdullah Gül'ü...

Ben olsam hepsini türban özgürlükçüsü atardım, Allah'ın statükocu faşistinin ne işi var rektörlük makamında...

Demir Kağan
09-10-2008, 02:42 PM
demekki anayasa soylemiyor boyle bir sey. hatta anayasa herkesin esit oldugunu soyluyor.

yuksek mahkemenin de ideolojik karar verdigini bildigimize gore..

Aybike
09-10-2008, 03:36 PM
Ben ve Gürhan da atandik :)
Nereye mi ?Sonra söylerim :)

Aybike
09-10-2008, 03:37 PM
BasÖrtÜsÜne Evet
TÜrbana Ve Karafatma Olayina Hayir

Şehbir
09-10-2008, 03:42 PM
Ben ve Gürhan da atandik :)
Nereye mi ?Sonra söylerim :)

ONU TAHMİN ETMİŞTİM..

UZAĞA DEĞİLDİR İNŞALLAH..

Redd-i İlhak
09-10-2008, 03:44 PM
BasÖrtÜsÜne Evet
TÜrbana Ve Karafatma Olayina Hayir

Anlayana :cool:

Anlamak istemeyenlere de ... Anayasa Mahkemesi :mrgreen:

Aybike
09-10-2008, 03:54 PM
ONU TAHMİN ETMİŞTİM..

UZAĞA DEĞİLDİR İNŞALLAH..

Yakina .... :)

Òþëüïàí
09-10-2008, 04:35 PM
BU GÜZELDİ..

ÇOK YAŞA SEN..
ne sagciyiz, ne solcu
futbolcuyuz FUTBOLCU :music:

yavuz
09-11-2008, 12:26 PM
Bu ülkenin kurtulması için mermi taşıyan çarşaflılara bilerek/bilmeyerek hakaret eden terbiyesizlere/gafillere mi laf anlatacaksın şimdi? Yoksa bu memleketin taraflı mahkemelerini, Yüce Allah'ın kurallarından üstün tutanlara mı? :rolleyes:

yavuz
09-11-2008, 12:47 PM
"Haya"dan, "ar"dan uzaklaşan kalpler ve "akıl"dan, "mantık"tan bihaber beyinler; kafalarını duvarlara vura vura baksınlar(başka türlü herhalde bu günahtan kurtulmanın imkanı yoktur) şu resimlerdeki kadınlara da kim "karafatma"ymış, kim örümcek beyinliymiş ortaya çıksın...

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=kurtulu%C5%9F%20sava%C5%9F%C4%B1%20kad%C4%B1n&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Demir Kağan
09-11-2008, 03:16 PM
Bu ülkenin kurtulması için mermi taşıyan çarşaflılara bilerek/bilmeyerek hakaret eden terbiyesizlere/gafillere mi laf anlatacaksın şimdi? Yoksa bu memleketin taraflı mahkemelerini, Yüce Allah'ın kurallarından üstün tutanlara mı? :rolleyes:

kendini, herhangi bir insani, herhangi bir seyi, insanin yaptigi / koydugu herhangi bir seyi Tanri'nin yaptiklariyla ve koyduklariyla karsilastirmak gerizekalilik bile degildir. Bir gerizekali bile bilir boyle bir seyi yapamayacagini. Ama bizimkilerde yok boyle bir olay.

meloodi
09-12-2008, 01:03 AM

gün gelir o anayasada değişir...
başörtülü kardeşlerimizde okurlar başörtü özgürlükçüsü rektörlerde derslerini verir. (biraz fantastik olacak bu kısmı ama) belki resmi kurumlarda bile çalışırlar.
halk artık eski halk değil...

Şehbir
09-12-2008, 01:48 AM
gün gelir o anayasada değişir...
başörtülü kardeşlerimizde okurlar başörtü özgürlükçüsü rektörlerde derslerini verir. (biraz fantastik olacak bu kısmı ama) belki resmi kurumlarda bile çalışırlar.
halk artık eski halk değil...

TÜRBANA KARŞI TUTUMUM; BAZI KESİMLER TARAFINDAN SİYASİ SİMGE HALİNE GETİRİLMESİNDEN DOLAYIDIR. Kİ ''RTE'' BUNU VELEV Kİ SİYASİ SİMGE OLSUN SÖZLERİ İLE ONAYLADI..

http://medya.zaman.com.tr/2008/01/15/erdogan.jpgBaşbakan, "Velev ki simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasî simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var?" diye sordu. Erdoğan, sorunun en yakın zamanda çözüleceğini belirtti.

BUNUN DIŞINDA KİM BAŞINI AÇMIŞ, KİM ÖRTMÜŞ BENİ HİÇ AMA HİÇ İLGİLENDİRMEZ.

ANAYASA (İPTAL ANAYASAYA GÖRE YAPILDI. BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTEYENLEREDİR, BU NOT) DEĞİŞTİRİLİR DE SERBEST BIRAKILIRSA BANA DA SAYGI DUYMAKTAN BAŞKA ŞEY DÜŞMEZ..

Demir Kağan
09-12-2008, 06:23 AM
e velev ki olsun ne olmus?

Şehbir
11-19-2008, 01:01 PM
Oktay EKŞİ

http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/1b.jpg

Rektör seçimi

SÜRESİ bitenlerin yerine 21 üniversiteye yeni rektör seçileceği zaman da yazdık ama rektör adaylarına laf anlatamadık.

Onlar yüzünden oylar bölündü. İktidardaki zihniyetin Çankaya’daki temsilcisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de fırsatı kaçırmadı. Yeni rektörleri seçerken "cemaatçi"lere ağırlık verdi.

Şimdi yine aynı noktadayız.

Hatta bir bakıma ondan daha da önemli bir dönüm noktasındayız. Çünkü gelecek ayın 16’sında İstanbul Üniversitesi’nin 2462 öğretim üyesi, 13 rektör adayından birine oy verecek.

Bunlardan en yüksek oy alan 6’sının isimleri Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) gidecek. Orada yapılacak yeni oylamayla ilk 3’ünün adı Çankaya’ya sunulacak. Cumhurbaşkanı da bunlardan birini İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

Biz söz konusu rektör adayları hakkında en azından bu aşamada bir düşünce ifade edecek değiliz. Ondan önce gelen hususu yazmak istiyoruz:

İstanbul Üniversitesi, üniversite yaşamımızın amiral gemisi konumundadır. O nedenle İstanbul Üniversitesi’ndeki uygulamalar, öteki üniversiteleri de etkiler.

Üniversitelerimizin hukuken haklı olmalarına rağmen maruz kaldıkları büyük baskıya ve "türban işgaline" hálá direnebilmelerinin ardında yatan gerçek İstanbul Üniversitesi’nin kararlı tutumudur.

O nedenle diyoruz ki, rektör olmak için şimdi adaylığını ilan eden saygıdeğer öğretim üyelerinden, "Atatürk devrimlerinin korunmasını" ülkemiz için ve üniversitelerimiz için öncelikli bir görev olarak görenler, durumlarını bir kere daha gözden geçirmelidirler.

"Biz çoğunluktayız" bakışı bu konuda işe yaramaz. Bir tarafta sadece 1 aday, onun karşısında da 12 aday varsa, zafer tek adayındır. Çünkü onun oyları bölünmeyecektir.

Örnek arayan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bakabilir.

Peki ama 12 adayın teke indirilmesi nasıl mümkün olabilir?

Söyleyelim:

En azından kendisini "güçlü" sayanlar bir araya gelirler, birlikte güven duydukları bir kamuoyu araştırma şirketiyle anlaşırlar. O şirket üniversite içinde bir kamuoyu yoklaması yapar. Anlaşanlar sonuca katlanıp aralarındaki en güçlü olan lehine çekilirler, olay biter.

Yoksa sadece onlar değil, tüm ülke çok şey kaybeder.

Not: Bilkent Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Gürzumar yeni bir e-mail gönderdi. "Anayasanın değiştirilemez maddeleriyle ilgili sempozyuma tüm yüksek yargı başkan ve üyelerine sempozyumun duyurulduğunu bildirmiştim ama bunu yazmadınız" dedi.

Prof. Gürzumar’ın davetli listesinde yüksek yargı organlarının sadece "başkanlarına" davetiye gönderildiği görülüyor. Ama Sermaye Piyayası Kurulu ve benzerlerinin bütün üyelerine tek tek davetiye gönderip Yüksek Yargı’dan sadece 4 başkanı çağırmanın dengesizliğini ve "duyurma" ile "çağırma" arasındaki farkı belli ki Prof. Gürzumar göremiyor. O.E.