View Full Version : Kelle Davası Bitti, Başbakan 3 Kuruş Tazminat Ödeyecek
Şehbir
08-15-2008, 12:19 PM
Kelle Davası Bitti, Başbakan 3 Kuruş Tazminat Ödeyecek.
BAŞBAKAN ŞEHİTLERE KELLE, APO'YA SAYIN DEDİĞİ İÇİN SUÇLU BULUNDUĞU DAVADA YARGITAY SON KARARINI VERDİ..
RTE SUÇLU..
Şehbir
08-19-2008, 06:50 PM
Başbakan dava sonucuna çok öfkelenmiş,
"Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben 'sayın'demişim ve bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz? 3 kuruşluk manevi tazminat davası… Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya…''
, Sözde böyle masum birini, manevi tazminat davasına çarptırmış bu ülkenin yargısı..Sırf birisine ''sayın'' dediği için hemde...
Etrafına kürt danışmanları toplamış,bu bilgisiz, sorumsuz, kimliksiz tarih şuurundan, millet duygusundan yoksun, intikam almaya and içmiş, iktidar koltuğunu kaybetme korkusundan gözü dönmüş, yemeye, içmeye, ranta alışmış kadroların sonu ne zaman gelecek?
Halktan kopmuş, şehit ailelerini provakatör ilan etmiş,Terörist e SAYIN diyip,Barzani ve Talabani kuklalarıyla işbirliğine oturmuş üstelik kendisi Türkiye'nin başbakanı gibi değil de BOP un eşbaşkanı olarak görmüş, adeta PKK nın söylemlerini onaylar gibi insanımızı alt kimlik üst kimliklere bölmüş birilerinin ve de Şehit cenazesinden kovulma noktasına gelenlerin ne bu dünyada, ne de öteki dünyada yatacak yeri olur mu?..Herşeyden önce ölüsüne,hele de şehidine saygısı olmayan bir zihniyet; dirisine saygı sevgi besleyebilir mi?
"Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor."
Keşke bu sözler sadece başbakanın tepkisi gibi birisine sayın demiş ne olmuş yani deyip masumlaştırıp geçiştirilebilseydi..
Hani sözün bittiği an vardır ya, tükürükleriniz boğazınıza düğümlenir, bir ananın yetiştirip büyüttüğü, herkeslerden sakındığı,kınalar yakıp asker ocağına gönderdiği evladının cenazesinde acısını içine gömen babanın o tanıdık, göğsünüzü kabartan ama içinizi yakıp yıkan ''vatan sağ olsun''sözleri gelir aklınıza..
kalakalırsınız o anda..
nasıl olurda bir başbakan bunu söyler diye düşünürsünüz.
çaresizliğinize isyan edersiniz..
onlar şehit...
ŞEHİT...
''kelle'' değil....
Türkiyem! Sen uykuya yatalı çok oldu, uyanasın diye atılan tokatları nezaman farkedeceksin?
Almina Türkcan
Demir Kağan
08-20-2008, 06:51 AM
demeseymissin kardesim, hem sehitligi kutsal bir mertebe goreceksin, hem de sehitlere kelle diyeceksin. kelle diyorsa kutsal gordugu sehitlik mertebesine yakistiramiyordur bizim "er"lerimizi. ayrica, birisine hem terorist diyeceksin, sonra kalkip hem de sayin diyeceksin. var mi boyle is tayyip bey?
Redd-i İlhak
08-20-2008, 07:04 AM
varmış işte El-Kadı ya da ben tanıyorum terörist değil demişti :lol:
hay Allahım ne biçim bi insandır bu adam :lol:
Demir Kağan
08-20-2008, 07:24 AM
yasin el kadi neden terorist?
vikipedi'den alinti:
Yasin El Kadı, 11 Eylül sonrası Amerikan resmi belgelerinde adı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist" diye geçen bir Suudi işadamı. 52 yaşındaki Cidde'de mukim Yasin El Kadı, "Şeyh Yasin Abdullah" olarak da biliniyor.
ABD Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın terörist listelerinde, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) terörün finansmanına ilişkin raporlarında El Kadı'nın adı yer alıyor. El Kadı, terörle bağlantılı olarak Amean belgelerinde ilk kez Haziran 1998'de yer aldı. O tarihteki bir FBI raporuna göre, El Kadı ABD'de gayrimenkul alım satımı yaparak kara para aklıyor ve bu yolla Hamas'a fon sağlıyordu.
El Kadı'nın, 1990'lı yıllarda, Bosna-Hersek'te de terörü finanse ettiği, Vakufska ve Depozitna bankaları ile kendi adını taşıyan "Qadi International" şirketi aracılığıyla, Balkanlar'daki silahlı İslami harekete para aktardığı yönünde raporlar var.
Bosna'da ne teroru vardi 1990larda? Musluman Bosnalilar, silahlanmislardi ve artik isyan ediyorlardi, savasiyorlardi. Bu adamlar teroristler, dogal olarak yardim eden de terorist.
Hamas, Filistin'in gercegidir, dirilis bu adamlarla gerceklesiyor. Hamas kime gore terorist? ABD, Israil. Dogal olarak yardim eden de terorist.
Redd-i İlhak
08-20-2008, 08:18 AM
yasin el kadi neden terorist?
Yasin El-Kadı terör örgütlerinin para aklamalarında yardım ediyor ve fiilen para yardımında bulunuyor.
Bu tabir benim değil Avrupa Terör Listesinde yayımlanmış olmalı...
Hamas, Filistin'in gercegidir, dirilis bu adamlarla gerceklesiyor. Hamas kime gore terorist? ABD, Israil. Dogal olarak yardim eden de terorist.
o zaman düğnde benzeri bi sohbet geçti Pkk Fransa için terör örgütü olmasın onlara zararı yok nasılsa? Paralarını fransa üzerinden dağıtsın o paralarla da halkımıza karşı silah alsın bomba yapımında kullanan maddeler alsın eee sen bundan hoşnut olacakmısın?
hiç zannetmiyorum
kime göre terörist dersen orada durrr derim sana!
yavuz
08-20-2008, 08:29 AM
Bir Müslüman, hürriyeti için savaşanlara terörist diyebiliyorsa, Kurtuluş Savaşı'nda savaşan atalarına da terörist demiş olur.
Buna itirazı olanlara; tarihin çevirin, nal sesi, kısrak sesi bunlar, diyorum. :cool:
Redd-i İlhak
08-20-2008, 08:31 AM
Bir Müslüman, hürriyeti için savaşanlara terörist diyebiliyorsa, Kurtuluş Savaşı'nda savaşan atalarına da terörist demiş olur.
Buna itirazı olanlara; tarihin çevirin, nal sesi, kısrak sesi bunlar, diyorum. :cool:
Biz kurtuluş savaşında ne zaman sivil halka savaş açtık yada sivil halkı katlettik?
biz savaşımızı Devletin ordularıyla yaptık halkla değil ;)
yavuz
08-20-2008, 08:37 AM
Bosnalılar ve Filistinliler de sivil halkı katl etmediler... Bosna'ya zaten lafın yoktur herhalde?
Ama unutma ki; Filistinliler de ne yapıyorlarsa topraklarını işgal edenlere karşı yapıyorlar...
Redd-i İlhak
08-20-2008, 08:45 AM
Bosnalılar ve Filistinliler de sivil halkı katl etmediler... Bosna'ya zaten lafın yoktur herhalde?
Ama unutma ki; Filistinliler de ne yapıyorlarsa topraklarını işgal edenlere karşı yapıyorlar...
Bosnaya lafımız olamaz zaten Bosna halkı savaşını ordulara karşı verdiler bizimle ama Filistin halkı savaşına halkı yada haksız diyemem sadece benim baktığım şey;
Filistin savaşını İsrail ordusuna karşı vermiyor malesef sivil halka karşı savaşıyorlar.
bizde aynısını yaşadık daha geçen aylarda istanbulda halkımıza bombalı eylem yapıldı.Filistinli militanlarda israil halkına aynısını yapıyor.
ben filistin sokaklarında ellerinde kalaşnikoflarla gezinen militanlardan nefret ediyorum.O silahları israil askerlerine karşı kullanmıyorlar! sivil halka karşı kullnıyorlar.Geçenlerde Kudüs'te filistinli bir militan kepçeli araçı sivil belediye otobüslerine sürdü ve masum halka zarar verdi öldürdü...
ben buna karşıyım!
yavuz
08-20-2008, 08:47 AM
Tamam işte senin "o sivil halk" dediğin İsrailliler değil mi işgalciler zaten? :rolleyes:
Redd-i İlhak
08-20-2008, 08:53 AM
Tamam işte senin "o sivil halk" dediğin İsrailliler değil mi işgalciler zaten? :rolleyes:
Tabii ki değil işte mantığınız bu kadar çalışıyor...
İşgal eden İsrail Devleti ve İsrail Askeri varlığı,Halk değil!
İsrail halkı ellerinde kazma kürekle mi işgali devam ettiriyor :lol: komik olmayın lütfen ya... :rolleyes:
yavuz
08-20-2008, 08:57 AM
Tabii ki değil işte mantığınız bu kadar çalışıyor...
İşgal eden İsrail Devleti ve İsrail Askeri varlığı,Halk değil!
İsrail halkı ellerinde kazma kürekle mi işgali devam ettiriyor :lol: komik olmayın lütfen ya... :rolleyes:
Komik olan sensin asıl. Bu İsrail halkı madem işgalci değil, ne b.k işleri var bu topraklarda? Yüz yıl önce hangisi vardı burda? İşgal etmediler mi?
Hepsini gebertsin Filistinliler, Allah razı olsun onlardan. Ben Müslüman'ım ve Müslüman'dan yanayım ve böyle Filistinli halis Müslüman kardeşlerimize de terörist dedirtip onları pkkyla aynı kefeye koydurtmam...
İsraillilerin, halkından devletine kadar hepsinin işgalci olduğunu anlayacak olduğun gün konuşalım istersen...
Redd-i İlhak
08-20-2008, 09:06 AM
Komik olan sensin asıl. Bu İsrail halkı madem işgalci değil, ne b.k işleri var bu topraklarda? Yüz yıl önce hangisi vardı burda? İşgal etmediler mi?
Hepsini gebertsin Filistinliler, Allah razı olsun onlardan. Ben Müslüman'ım ve Müslüman'dan yanayım ve böyle Filistinli halis Müslüman kardeşlerimize de terörist dedirtip onları pkkyla aynı kefeye koydurtmam...
İsraillilerin, halkından devletine kadar hepsinin işgalci olduğunu anlayacak olduğun gün konuşalım istersen...
işte senin anlattığın şey filistinle alakalı değil yahudi düşmanlığı :)
bence sen filistinde hangi terör grupları nasıl eğitim almış bi incele ondan sonra pkk ile filistini bir daha düşün ;)
Bu arada diğer forum arkadaşlarıma şunu söyleyeyim Filistin'in haklı davasında başarılar diliyorum ama lütfen Filistin militanları İsrail halkıyla değil İsrail Askeri varlığıyla mücadele etsin...
Demir Kağan
08-21-2008, 07:45 AM
Biz kurtuluş savaşında ne zaman sivil halka savaş açtık yada sivil halkı katlettik?
biz savaşımızı Devletin ordularıyla yaptık halkla değil ;)
Bosna'da sivillere mi ates acildi? Yoksa katledilen Bosnalilar sivil degil miydi?
Filistin'de Israil ordusu mu var yoksa tutup ellerine gelen Yahudileri mi olduruyorlar?
Bu nasil bir mantik ben anlamiyorum arkadas. Bu ne kargasadir boyle?
Redd-i İlhak
08-21-2008, 08:04 AM
Bosna'da sivillere mi ates acildi? Yoksa katledilen Bosnalilar sivil degil miydi?
Filistin'de Israil ordusu mu var yoksa tutup ellerine gelen Yahudileri mi olduruyorlar?
Bu nasil bir mantik ben anlamiyorum arkadas. Bu ne kargasadir boyle?
Bosna halkına savaş açıldı ama asla bosnalılar gidip sırp halka hesaplaşmadı hep sırp ve hırvat askerleriyle çatıştı mücadelesini verdi ve en sonunda da özgürlüğüne kavuştu...
Filistinin iki sorunlu alanın;
http://www.newfarm.org/international/israel/august/images/israel.gif
ki bu iki alan bu harita da işaretli Jerusalem yanii Kudüs ve Gaza yanii Gazze'dir ve bu iki önemli noktada İsrail ordusu bulunmaktadır.Tabii ki yahudi halkı ve filistin halkı da özellikle Kudüs'te birlikte yaşamaktalar.
senin anlamadığın mantık nedir arkadaşım?
Şehbir
09-12-2008, 03:31 PM
Kelle Davası Bitti, Başbakan 3 Kuruş Tazminat Ödeyecek.
BAŞBAKAN ŞEHİTLERE KELLE, APO'YA SAYIN DEDİĞİ İÇİN SUÇLU BULUNDUĞU DAVADA YARGITAY SON KARARINI VERDİ..
RTE SUÇLU..
Sen misin Başbakan'a 3 kuruşluk ceza veren
12.09.2008 - 11:31
Adalet Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ı 3 yeni kuruş tazminat ödemeye mahkum eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Başkanı Sevgi Övüç hakkında "görevi ihmal" suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı. Başbakan Erdoğan'ı mahkum eden hakim, Yargıtay'da 'sanık' sıfatıyla yargılanacak. Adalet Bakanlığı ise dava "rutin bir dava" açıklaması yaptı.
ANKARA (ANKA)-Yasemin Güneri- Adalet Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 3 yeni kuruş ödemeye mahkum eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Başkanı Sevgi Övüç hakkında "görevi ihmal" suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı. Başbakan Erdoğan'ı mahkum eden hakim, hakim karşısına 'sanık' sıfatıyla çıkacak.
Avustralya'da katıldığı radyo programında, teröristbaşından "sayın", şehitlerden de "kelle" olarak bahseden Erdoğan, hakkında açılan "3 kuruşluk" tazminat davasından mahkum olmuştu.
Şehitlere "kelle" dediği iddiasıyla mahkeme tarafından 3 yeni kuruş tazminat ödemeye mahkum edilen Başbakan Erdoğan ile ilgili karar Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından da onanmıştı.
Başbakan Erdoğan ile ilgili verdiği mahkumiyet kararının ardından iki ayrı müfettiş soruşturması geçiren Övüç hakkında, bir davaya ilişkin gerekçeli kararı geç yazdığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli müfettişler, Övüç hakkında düzenledikleri raporu Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Övüç'ün 'görevi ihmal' suçunu işlediği iddiasıyla dava açılması için dosyayı Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in onayına sundu. Bakan Şahin de Başbakan'ı mahkum eden hakim Övüç hakkında yargılama vizesi verdi.
Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Bakan Şahin'in onayının ardından dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılık, hazırlayacağı yargılama dosyasını önümüzdeki günlerde Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ne gönderecek. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, duruşma günü belirledikten sonra, hakim Övüç 'sanık' sıfatıyla yargılanmaya başlanacak.
BAŞBAKAN NASIL MAHKUM OLDU?
Avustralya'da katıldığı radyo programında, teröristbaşından "sayın", şehitlerden de "kelle" olarak bahseden Erdoğan hakkında, şu anda ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı.
Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç, Başbakan Erdoğan'ı mahkum ettiği kararın gerekçesine "Onlara asla ölü demeyiniz, zira onlar diridir" şeklindeki ayeti dayanak yapmıştı. Başbakan Erdoğan'a da 'itinalı konuş' tavsiyesinde bulunan Övüç, ölen vatandaşları için her yıl Çanakkale'de anma töreni düzenleyen Avustralya'yı örnek gösterirken, Erdoğan'ın bu sözü sebebiyle şehit yakınlarının ağır bir bunalıma girdiğini, toplumda da büyük bir infial oluştuğunu ileri sürmüştü.
Avustralya'nın Çanakkale'de ölen vatandaşları için her yıl tören düzenlediği hatırlatılan kararda, "Böyle bir ülkede bir siyasetçinin ülkemizin şehitlerinden bahsederken daha itinalı konuşması gerekir" denilmişti. Erdoğan'ın konuşmasında terörist başı Öcalan'dan bahsederken sürekli 'Sayın Abdullah Öcalan' dediğine dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verilmişti:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için can veren ve artık Türk halkından sadece saygı bekleyen vatan şehitleri için toplum içinde hakaret içeren bir söz olarak nitelenen 'kelle' tabirinin kullanılması dil sürçmesi olarak kabul edilemez."
MAHKUMİYETE YARGITAY ONAYI
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Ergenekon davasının tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz'in 20 şehit annesi adına açtığı davada, Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin şehitler için "kelle", Abdullah Öcalan için "sayın" dediği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ı "3 kuruş" ödemeye mahkum eden kararını onamıştı.
Kamuoyunun aydınlar hakkında yaptığı suç duyuruları ve adliye önlerindeki gösterilerle tanıdığı ve Ergenekon davasında tutuklu bulunan avukat Kemal Kerinçsiz'ın, 20 şehit annesi adına açtığı davada hakim Sevgi Övüç'ün verdiği kararın Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanmıştı. Yargıtay kararında, "Davacılar vekili (Kemal Kerinçsiz) dilekçesinde, müvekkillerinin şehit annesi olduğunu, davalının bir konuşması sırasında şehitler için 'kelle' tabirini kullandığını beyan ederek, şimdilik 3'er kuruş manevi tazminatın verilmesini talep etmişlerdir" denilerek mahkemenin verdiği kararın "usul ve yasaya" uygun olduğu için oybirliği ile onandığı belirtilmişti.
Yargıtay'ın onadığı mahkeme kararında, ödenecek tazminatın çok düşük olması nedeniyle kararın temyiz edilemeyeceği belirtilmişti. Buna rağmen Erdoğan'ın avukatları kararı temyiz etmiş, Yargıtay ise temyiz başvurusunu usulden reddetmek yerine esasa da girerek incelemiş ve onamıştı. Bu durum, "Yargıtay'ın tazminat kararını tasdik isteği" olarak değerlendirildi.
Yasaya göre 1.250 YTL'nin altındaki alacaklar için mahkemelerin verdiği kararlara karşı temyize gidilemiyor.
BAŞBAKAN'I KIZDIRAN KARAR
Başbakan Erdoğan, mahkemenin verdiği üç kuruşluk tazminat kararına partisinin grup toplantısında şu sözlerle tepki göstermişti:
"Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben 'sayın' demişim ve bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz? 3 kuruşluk manevi tazminat davası... Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya...
Her zaman şunu biz biliriz. Suçun işlendiği yer, eğer matbuatsa yayının yapıldığı yer, suçlunun, zanlının, neyse bulunduğu yer... Hiç alakası olmayan bir yer. Nerede? Kartal ilçesinde... Bunu anlamakta zorlanıyorum. 'Adalet mülkün esasıdır' diyorsak, bu esas yerine gelmeli. Çünkü ben de ceza alıyorsam, bu cezaya inanmalıyım. Demeliyim ki, bu ceza haklı, ben de bu cezayı çekmeliyim. Şu olaya bak, üç kuruşluk manevi tazminat... Ne demek bu? 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkum ettirdim...'Olmaz böyle şey... Hukuk, bu kadar zedelenmemeli, bu duruma getirilmemeli. Eğer ben bir manevi tazminata mahkum edileceksem, bunun hakkı verilir, öyle mahkum edilir. Ama ben de buna layık olduğumu kabul ederim. Yoksa nefislerimizi tatmin için bu tür kararlar verilmez."
ADALET BAKANLIĞI: HAKİM ÖVÜÇ HAKKINDA AÇILAN DAVA RUTİN
Adalet Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 3 yeni kuruş ödemeye mahkum eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Başkanı Sevgi Övüç hakkında, "görevi ihmal" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldığını doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, açılan davanın "rutin bir uygulama" olduğu belirtilerek, bu durumun Başbakan Erdoğan hakkındaki davayla hiçbir ilgisinin bulunmadığı iddia edildi.
Açıklamada, İstanbul yargı çevresinde Adalet müfettişlerince gerçekleştirilen rutin denetimler sırasında Hakim Övüç'ün, 207 davanın gerekçeli kararlarını yasal süresi içinde yazmadığı ve 1 ay ile 6 ay arasında değişen sürelerle geciktirdiği belirtilerek, şunlar savunuldu:
"Bunun üzerine hakim hakkında yapılan soruşturma sonucunda, süresinde yazılmayan gerekçeli kararların gecikme süresinin uzunluğu ve davaların niteliği dikkate alınarak cezai yönden kovuşturma yapılması, disiplin yönünden gereğinin takdiri için dosyanın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderilmesi gerekli görülmüştür."
Baracuda
09-12-2008, 10:36 PM
demeseymissin kardesim, hem sehitligi kutsal bir mertebe goreceksin, hem de sehitlere kelle diyeceksin. kelle diyorsa kutsal gordugu sehitlik mertebesine yakistiramiyordur bizim "er"lerimizi. ayrica, birisine hem terorist diyeceksin, sonra kalkip hem de sayin diyeceksin. var mi boyle is tayyip bey?
Kardeşim sen anlatıyorsunda. Ümmetimiz bundan memmun bak. 34 ten 47 ye çıkardı oyunu. Ümmetimizde katılıyor Tayyip'e. Apo Sayın bir adam. Bizim şehitlerde kelle.
Bu Türklüğü ağzından düşürmeyen kardeşler bu paradigmayı çözerlerse bir gün. O gün dünyaya hükmedeceğimiz gündür.
gaziasker
09-13-2008, 03:35 AM
herkes yanlız kendisine ucu dokunduğunda demokrasi demektedir
ergenekon konusunda savcının iddianamesine göre yargılayıp ipe gönderen bazı basın
deniz feneri olayında Türk değil Alman savcının iddinamesine aynı şekilde yaklaşmıyor bu kez kendi haklarına saldırı olarak görebiliyor
demiyorlarki böyle bir olay şayet olduysa kim ve kimler olayın içindeyse gereken yapılacaktır
başbakana üç kuruşluk ceza veren hakim karşısında siyasi iradeyi buluyor bu kez kendisi
hakim karşısında hesaba hazırlanıyor
sayın başbakana sormak gerekir hakimler kanunlara göremi karar verecek yoksa size AKP mi danışacaklar ..
Şehbir
09-14-2008, 06:34 PM
ADALETİN BU MU DÜNYA?
İsmi Sevgi Övünç. Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi.
Kamuoyu onu "Başbakan Hakkında Açılan 3 Kuruşluk Tazminat Davası" nedeniyle tanıdı.
Dava manevi tazminat davasıydı.
Talep 3 kuruştu.
Davalı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dı.
Davanın yani manevi tazminat talebinin dayanağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir radyo programında Şehitlerden "kelle" , Abdullah Öcalan'dan da "sayın" diye söz etmesiydi.
Şehit aileleri çok üzülmüşlerdi başbakanlarının bu sözlerine. Dava açtılar. 3 kuruş manevi tazminat talep ettiler.
Dava Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Hakim Sevgi Övünç tarafından yürütüldü. Ve yargılama sonunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Hakimi Sevgi Övünç tarafından davacılara 3 kuruş manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.
Başbakan'ın bu karara tepkisi çok ama çok sert oldu.
Karar temyiz edilemezdi. Çünkü hüküm altına alınan 3 kuruş, temyizle ilgili parasal sınırın altındaydı. Yani kesindi. Ancak karar yinede Başbakan'ın avukatları tarafından reddi temyiz yoluyla Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay kararı "onadı" .
Buraya kadar her şey normaldi. Bir dava açılmış, bağımsız Türk Yargıcı kararını vermiş, kararı Yargıtay incelemesinden geçip onanmıştı. Adliyelerde her gün görülen binlerce tazminat davasında "hukuki açıdan" bir farkı yoktu. Ta ki bugüne kadar.
ANKA'nın haberine göre Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Sevgi Övünç, 3 kuruşluk manevi tazminat davasının ardından iki ayrı müfettiş soruşturması geçirmişti. Arkası çorap söküğü gibi geldi.
Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler Hakim Sevgi Övünç'ün bir davada gerekçeli kararı geç yazdığını tespit ettiler. Raporlarını Bakanlık Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ise Hakim Sevgi Övünç hakkında "görevi ihmal" suçundan dolayı dava açılması için dosyayı Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in onayına sundular. Ve Adalet Bakanı onayı verdi. Sonuçta Hakim Sevgi Övünç bir davanın gerekçeli kararını geç yazdığı için görevi ihmal suçundan yargılanacak.
Tesadüf bu ya. Haberin duyulduğu gün Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde bir basın açıklaması yayınlandı. Başlık "Kamuoyunda Ergenekon Olarak Bilinen Soruşturmayı Yürüten Savcılarla İlgili Şikayetler Hakkında Basın Açıklaması" .
Basın açıklamasında aynen;
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapsamlı bir inceleme yapılması ve ayrıntılı görüş bildirilmesi sebebiyle, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün (105.34–1092–2008) sayılı dosyasının, (105.34–2936–2007) sayılı dosya ile birleştirildiği ve yapılan değerlendirme sonucu, Bakanlık "Olur"uyla İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve ilgili Cumhuriyet savcısı ile bu yer ilgili hâkimi haklarında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir. Bu kararın taraflara tebliğ işlemleri devam etmektedir" bilgisi yer alıyor.
Yani Ergenekon Soruşturması'nı yürüten savcılar hakkında yapılan şikayetler sonucu herhangi bir işlem yapılmamasına karar verilmiş.
Aynı açıklamada ilginç istatistiklere de yar veriliyor. Mesela 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün önündeki hakim ve savcılar hakkındaki şikayet dosyası sayısı -1.353'ü geçen seneden devir olmak üzere- toplam 4.309. Bunlardan 3063 tanesi ise karara bağlanmış. Karara bağlanan 3.063 adet dosyadan ise sadece 49 tanesi için (ki %2'ye denk geliyor) kovuşturma izni verilmiş.
Bir tarafta Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcılar hakkında "Bakanlık Oluru" ile işlem yapılmamasına karar veriliyor.
Bir tarafta ise Başbakan aleyhine manevi tazminat kararı veren hakim hakkında "Bakanlık Oluru" ile görevi ihmal suçundan dava açılıyor.
Bir tarafta Başbakan Erdoğan "Savcı millet adına vardır, biz de millet adına hakkı aramanın gayreti içindeyiz. Bu anlamda savcılık ise evet savcıyım" diyor.
Bir tarafta Başbakan Erdoğan "Şu olaya bak, üç kuruşluk manevi tazminat... Ne demek bu? 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkum ettirdim...'Olmaz böyle şey..." diyor.
Ve Adalet Bakanlığı'nın basın açıklaması şu şekilde bitiyor;
"Tüm bu ihbar ve şikayetlerle ilgili işlemler, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'ndaki düzenlemeler ile Anayasa'nın 138. maddesinde yer alan yargı bağımsızlığı ilkeleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir."
Demir Kağan
09-15-2008, 04:56 AM
bagimsiz turk yargici. :lool:
neredeyse inanacaktim. :lool:
Şehbir
10-11-2008, 08:52 AM
’Sahtekár’ sözü için 3 bin YTL ödeyecek
Oya ARMUTÇU / ANKARA
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=6608209
Başbakan Tayyip Erdoğan, Berlin’de halkın sorunlarını dinlediği toplantıda mikrofonun açık olduğunu unutup şikáyette bulunan İslami holdingzede için dönemin Devlet Bakanı olan Ali Babacan’a "Çağır da şu sahtekárı dinle, bakalım neymiş derdi" sözleri nedeniyle kendisini dava eden Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Muhammet Demirci’ye üç bin YTL tazminat ödemeye mahkûm oldu.
Erdoğan’ın bu sözleri kendisine söylediğini savunan Muhammet Demirci, Başbakan’a 25 bin YTL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme önce davayı reddetmiş ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, kabul edilmesi gerektiği görüşüyle bozmuştu. Bozma kararının ardından dava dün Ankara 8 Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.
Dünkü duruşmada, hakim, 3 bin YTL manevi tazminatın 25 Mayıs 2006 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile davalı Erdoğan’dan alınarak, davacı Demirci’ye verilmesine hükmetti. Başbakan Erdoğan’ın bu kararı da 15 gün içinde Yargıtay’da temyiz hakkı bulunuyor.
Tunga67
10-12-2008, 07:22 AM
Boyle bırı nasıl benım ulkemın basbakanı olabıyor ya aklım almıo benım halkım bu kadar mı kör bu kadar mı duyarsız inanamıyorum ya
NativeAmerican
10-12-2008, 08:22 AM
hamas = Humus = terorist
Kayzer-i Rum
10-12-2008, 08:27 AM
Boyle bırı nasıl benım ulkemın basbakanı olabıyor ya aklım almıo benım halkım bu kadar mı kör bu kadar mı duyarsız inanamıyorum ya
Ben de anlamıyorum bazen acaba biz Ugandada felan yaşyoruzda buaya tatile mi geldik diyorum. Bu insanlar kendilerine küfredilmesinden çok hoşlanıyorlar heralde.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.