PDA

View Full Version : Iran Turan onunde engel mi?

gezgingören
08-28-2008, 03:42 PM
Kardeşler, şu iranlı farslar varya farslar, yunanlıdan beter milletmiş.Pkk yı desteklediklerini öğrendim.Zzaten turanın önündeki en büyük engelde iran.Napacaz bi bildiğiniz var mı?

Aybike
08-28-2008, 03:58 PM
Kardeşler, şu iranlı farslar varya farslar, yunanlıdan beter milletmiş.Pkk yı desteklediklerini öğrendim.Zzaten turanın önündeki en büyük engelde iran.Napacaz bi bildiğiniz var mı?

ülkesinden kacan bir iranliyi alacagiz,besleyecegiz,doldurup doldurup iRANA ikinci bir humeyni gibi yollayacagiz...bu kadar basit.
o Halleder,en az 100 sene geriye giderler.zaman kazaniriz:)

Şehbir
08-28-2008, 04:02 PM
ülkesinden kacan bir iranliyi alacagiz,besleyecegiz,doldurup doldurup iRANA ikinci bir humeyni gibi yollayacagiz...bu kadar basit.
o Halleder,en az 100 sene geriye giderler.zaman kazaniriz:)

BİZDEN DE 3 - 5 TAKVİYE YAPABİLİRİZ..

MESELA RTE'Yİ GÖNDERELİM, YÜZ YIL YIRTARIZ..

DİNGİL, AKINÇ, SÜMBÜL'Ü DE EKLERSEK BİR DAHA HİÇ TOPARLANAMAZLAR.

Erdemir
08-29-2008, 03:35 AM
Kardeşim, İran'dan evvel daha büyük sorunlar var. Rusya'da ve Çin'deki Türk sayısı İran'ınkinden daha fazla. Rusya'da çok fazla Türk kökenli soydaşlarımız sadece özerk bir biçimde duruyor. Doğu Türkistan (Çin'de) Çinlilerin egemenliğinde duruyor. Öncelikli olan konu Rusya ve Çin'in soydaşlarımıza kötü davranmamasıdır.

Ayrıca İran'ın Pkk'yı desteklediği günler varsa bile eskide kaldı. Artık Türkiye ile İran bu terörist grup karşısında işbirliği içerisinde.

Ve hatta, Recep Tayyip'e kötü imajı verilmeye çalışıyor ki, ben buna karşıyım.
RTE Türkiye'nin başına gelmiş güzel şeylerden birisidir, Menderes gibi, Özal gibi, ekonomimiz halka yansımasada kalkınmış durumda. Türk lirasının döviz karşısında her sene ikiye katlanır şekilde değer kaybetmesi çoktan geçmiş durumda. İnşallah RTE ve özellikle Abdullah Gül sayesinde yarınlarda Türkiye'yi güçlü günler bekliyor...

İyi günler....

TÜRKÇE
08-29-2008, 05:21 AM
BİZDEN DE 3 - 5 TAKVİYE YAPABİLİRİZ..

MESELA RTE'Yİ GÖNDERELİM, YÜZ YIL YIRTARIZ..

DİNGİL, AKINÇ, SÜMBÜL'Ü DE EKLERSEK BİR DAHA HİÇ TOPARLANAMAZLAR.
Cem Uzanı ve Haydar Başı gönderelim

gezgingören
08-29-2008, 05:30 AM
Kardeşim, İran'dan evvel daha büyük sorunlar var. Rusya'da ve Çin'deki Türk sayısı İran'ınkinden daha fazla. Rusya'da çok fazla Türk kökenli soydaşlarımız sadece özerk bir biçimde duruyor. Doğu Türkistan (Çin'de) Çinlilerin egemenliğinde duruyor. Öncelikli olan konu Rusya ve Çin'in soydaşlarımıza kötü davranmamasıdır.

Ayrıca İran'ın Pkk'yı desteklediği günler varsa bile eskide kaldı. Artık Türkiye ile İran bu terörist grup karşısında işbirliği içerisinde.

Ve hatta, Recep Tayyip'e kötü imajı verilmeye çalışıyor ki, ben buna karşıyım.
RTE Türkiye'nin başına gelmiş güzel şeylerden birisidir, Menderes gibi, Özal gibi, ekonomimiz halka yansımasada kalkınmış durumda. Türk lirasının döviz karşısında her sene ikiye katlanır şekilde değer kaybetmesi çoktan geçmiş durumda. İnşallah RTE ve özellikle Abdullah Gül sayesinde yarınlarda Türkiye'yi güçlü günler bekliyor...

İyi günler....Kardeş sende haklısın da bu iran işbirliği falan yapmıyor.Orada ki azerilaeri farslaştırmak için aralarına kürt pjak örgüt üyelerini sokuyor.Pkk nın bütün silahları emin ol irandan geliyor.Doğrudan veya dolaylı yoldan iran kürtleri ermenileri destekliyor.Eğer dostlarsa para almadan bizi orta asyaya transit geçirsinler bakalım.

Erdemir
08-29-2008, 05:43 AM
Kardeş sende haklısın da bu iran işbirliği falan yapmıyor.Orada ki azerilaeri farslaştırmak için aralarına kürt pjak örgüt üyelerini sokuyor.Pkk nın bütün silahları emin ol irandan geliyor.Doğrudan veya dolaylı yoldan iran kürtleri ermenileri destekliyor.Eğer dostlarsa para almadan bizi orta asyaya transit geçirsinler bakalım.

Eğer dediğin gibi İran düşmanı besliyor, dosta düşmanlık edip namertlik yapıyorsa, İran'ın gittiği yol iyi yol değil. Lakin elimizden birşey gelmez, politikacı değiliz. Tek yapabileceğimiz sivil olarak mümkün fırsatlarda protesto etmek.

gezgingören
08-29-2008, 05:59 AM
Eğer dediğin gibi İran düşmanı besliyor, dosta düşmanlık edip namertlik yapıyorsa, İran'ın gittiği yol iyi yol değil. Lakin elimizden birşey gelmez, politikacı değiliz. Tek yapabileceğimiz sivil olarak mümkün fırsatlarda protesto etmek.Ben bekliyorum şü mccain gelsinde bölsün şu iranı.Tabi bizim içinde zor olacak o zaman.Ama biz hiç yoktan nato üyesiyiz.
Ben şu istanbul orta asya hızlı tren yolu bitsin diye bekliyorum.İşte o zaman hem ekonomimiz düzelecek hemde turan yolunda büyük yol katedeceğiz.Orta asya zengin olursa rusya federasyonu da dağılır o zaman.Doğu türkistanı de kurtarırız inşallah.Şu amerikalıların petrol karşılığında bize yardım etmesi bile çok büyük bi nimet aslında.

Erdemir
08-29-2008, 12:24 PM
Ben bekliyorum şü mccain gelsinde bölsün şu iranı.Tabi bizim içinde zor olacak o zaman.Ama biz hiç yoktan nato üyesiyiz.
Ben şu istanbul orta asya hızlı tren yolu bitsin diye bekliyorum.İşte o zaman hem ekonomimiz düzelecek hemde turan yolunda büyük yol katedeceğiz.Orta asya zengin olursa rusya federasyonu da dağılır o zaman.Doğu türkistanı de kurtarırız inşallah.Şu amerikalıların petrol karşılığında bize yardım etmesi bile çok büyük bi nimet aslında.

İran'ın dağılması gerektiği konusunda pek emin değilim. Eğer İran dağılırsa, kuzey Irak'taki malum kabile bağımsızlıklarına bir adım daha yaklaşır ki, bu Türkiye için çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden bence İran'ın bütünlüğü Türkiye'nin bütünlüğünü korur.

esimxan
09-09-2008, 03:52 AM
İran'ın dağılması gerektiği konusunda pek emin değilim. Eğer İran dağılırsa, kuzey Irak'taki malum kabile bağımsızlıklarına bir adım daha yaklaşır ki, bu Türkiye için çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden bence İran'ın bütünlüğü Türkiye'nin bütünlüğünü korur.

Turan karşısında engel olan tekce biz kendimiz, Türk devletleri ve Türkleriz.

Eğer İran dağılırsa, o an Güney Azerbaycan gibi yeni bir Türk devleti doğulacaktır.

Eyerse sen dediğin gibi İran dağılırsa, kuzey Irak'taki malum kabile bağımsızlıklarına bir adım daha yaklaşırlar, ve hatta bunlard bir devlet kururlarsa da bu bizim için korkulu bir durum olmamalıdır.
İran eyerse dağılırsa belkide Güney Azerbaycandan başka Kürt devleti de ortaya çıksın. Biz onda nasıl edeceğiz, onda biz güneyliler bunların eli ile kayb olacağız? Türkiye devleti bunların karşısında mahv olacakmı? Yanı bu kürt milleti böyle kader güçlü, korklu ve dehşetli millet?
Saddam Hüseyin demişken "kürt adamsını dinlemişim ama Kürt devletini yok".

Daha ben şu yazdığına nasil yanıt verim, sen yandırıb yakdın beni?
" İran'ın bütünlüğü Türkiye'nin bütünlüğünü korur "
Bu nasıl bütünlük ki, İranın bütünlüğüne bğlıdır?

Erdemir
09-09-2008, 08:12 AM
Daha ben şu yazdığına nasil yanıt verim, sen yandırıb yakdın beni?
" İran'ın bütünlüğü Türkiye'nin bütünlüğünü korur "
Bu nasıl bütünlük ki, İranın bütünlüğüne bğlıdır?

Yaktıysam seni, bağışla beni. Ben düşüncemi yazdım. Düşüncem yanlış da olabilir. Zaten böyle forumlarda doğruyu bulmaya çalışıyoruz değil mi?
Güney Azerbaycan Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasını dilerim.
Herşey birbiriyle iç içe ki, doğru adımın ne olduğunu anlamak zor.

Türk milletleri için hayırlı olan olsun...

fighter
09-09-2008, 08:23 AM
Turanin yolu Butov Azerbaycandan kecir ki guneyde bagimzis olmalidir iranin butunluyu Turkiyenin butunluyu demek de neymis orda 35 milyon Turk yasiyir ora 1925 ci iledek Turklerin hakimiiyeti altinda olub
yeni iki yol var ya irani Turklesdirmek hakimiiyet yeniden Turkun elinde olsun
yada guney ostanlarini ayirmag bir muddet bagimsiz oldukdan sonra quzeye birlesmek

Baracuda
09-12-2008, 09:48 PM

Amerika İrana saldıracakya. Anlaşılıyorki. Altyapı çalışmalarına çoktan başlamış. Ey Tanrı cahillikten Amerikaya uşaklık eden, bunuda Türklük zanneden cahillere sen akıl ver.

Baracuda
09-12-2008, 09:59 PM
Ben bekliyorum şü mccain gelsinde bölsün şu iranı.Tabi bizim içinde zor olacak o zaman.Ama biz hiç yoktan nato üyesiyiz.

Irakta çuval geçirilenler sizin sülaledenmi. Şu yazdıklarına bak. Yazıklar olsun Hangi tarihte kimin önünde eğildik biz. İçinize işlemiş şu arap ruhundan kurtulun artık.

esimxan
09-13-2008, 01:57 AM
Turanin yolu Butov Azerbaycandan kecir ki guneyde bagimzis olmalidir iranin butunluyu Turkiyenin butunluyu demek de neymis orda 35 milyon Turk yasiyir ora 1925 ci iledek Turklerin hakimiiyeti altinda olub
yeni iki yol var ya irani Turklesdirmek hakimiiyet yeniden Turkun elinde olsun
yada guney ostanlarini ayirmag bir muddet bagimsiz oldukdan sonra quzeye birlesmek

Bəy yaşa, men hər zaman yoldaşlarımıza diyerem "Turan yolu Təbrizdən geçər".

Erdemir
09-13-2008, 03:29 AM
İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da, haklı olan her zaman güçlü olandır. Gücün yoksa haksızsın, gücün varsa haklısın. Eğer İran'ın kuzeyini ya da Azerbaycan'ın güneyini almak istiyorsanız hak aramaya çalışmamak gerek, güçlü olmak gerek. Daha Ermenilerden Karabağ'ı kurtaramadan İranla uğraşmaya çalışıyoruz. Önce şu Ermenilerden kurtarın da Karabağ'ı sonra İranla da uğraşırsınız. Bunu yapabilmek için de baya bi teknoloji geliştirmek lazım. Askeri alanda ileri gitmek lazım. İhracatı artırmak lazım. vs. vs....

İnşallah Azerbaycan kısa zamanda teknoloji ve askeri bakımdan güçlenir.

fighter
09-13-2008, 03:33 AM
İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da, haklı olan her zaman güçlü olandır. Gücün yoksa haksızsın, gücün varsa haklısın. Eğer İran'ın kuzeyini ya da Azerbaycan'ın güneyini almak istiyorsanız hak aramaya çalışmamak gerek, güçlü olmak gerek. Daha Ermenilerden Karabağ'ı kurtaramadan İranla uğraşmaya çalışıyoruz. Önce şu Ermenilerden kurtarın da Karabağ'ı sonra İranla da uğraşırsınız. Bunu yapabilmek için de baya bi teknoloji geliştirmek lazım. Askeri alanda ileri gitmek lazım. İhracatı artırmak lazım. vs. vs....

İnşallah Azerbaycan kısa zamanda teknoloji ve askeri bakımdan güçlenir.

22 may ayaklanmasini gorseydin ordaki qardashlarimizin devletcilk asamasina geldiyini fark ederdin sadece oraya bir qigilcim gerek. bele dusun Guney indiki zamanimizda daha cox sansi var neyinki Qarabagin Guney azad oldugdan sonrada Qarabag mesesi daha tez cozuler

Erdemir
09-13-2008, 04:22 AM
bele dusun Guney indiki zamanimizda daha cox sansi var neyinki Qarabagin Guney azad oldugdan sonrada Qarabag mesesi daha tez cozuler

İnşallah dediğin gibi olur.

Yalnızkurt
09-15-2008, 09:57 AM
Irakta çuval geçirilenler sizin sülaledenmi. Şu yazdıklarına bak. Yazıklar olsun Hangi tarihte kimin önünde eğildik biz. İçinize işlemiş şu arap ruhundan kurtulun artık.

Ne arap ruhu.Ne değdiğinin farkındamısın sen.Hangi tarihten bahsediyorsun.Senin arap olarak tanımladığın Osmanlı -ki kesinlikle değil- olmasaydı bugün TÜrkiye Cumhuriyeti olmazdı.Tarihimizi anlamadığın gibi modern dünyayı da anlamıyorsun.Bugün Türkiye ya Amerika,ya da Rusya'la Çin'in yanında olmaz zorunda.Turan hedefimiz için Amerika'nın yanında olmalıyız.Rusya'yla Çin'in turan coğrafyasında nüfus yayma çabası var.Düşüneceksin neden bir tane güçlü devletin yanında olmak gerektiğini.Adamlar atom bombaları yapmış.İsteseler tek bir tuşla tüm ülkemizi yok ederler.Birisiyle mecburen ittifak yapacaksın.Kendi gücüne göre politika yapacaksın.Yoksa biz de isterdik kimsenin önünde eğilmemeyi ama vaziyet ortada.Kanuni zamanı çoktan geçti...