View Full Version : Gül Erivan yolcusu...
Karayılan
09-03-2008, 03:19 PM
http://www.tccb.gov.tr/sayfa/konusma_aciklama_mesajlar/aciklama_mesajlar/?id=4544
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden açıklama geldi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın davetine olumlu yanıt veren Abdullah Gül Sovyetlerin dağılmasından bu yana Ermenistan topraklarına ayak basan ilk Türk lider olacak.
MHP ve CHP'nin tepkilerine rağmen Dışişleri'nden yetkililer Erivan'a gitmişti. Bugün akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı'nın Erivan'a gideceği resmi olarak açıklandı.
Şehbir
09-03-2008, 04:05 PM
http://www.tccb.gov.tr/sayfa/konusma_aciklama_mesajlar/aciklama_mesajlar/?id=4544
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden açıklama geldi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın davetine olumlu yanıt veren Abdullah Gül Sovyetlerin dağılmasından bu yana Ermenistan topraklarına ayak basan ilk Türk lider olacak.
MHP ve CHP'nin tepkilerine rağmen Dışişleri'nden yetkililer Erivan'a gitmişti. Bugün akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı'nın Erivan'a gideceği resmi olarak açıklandı.
BU REZALET AKP'NİN EN BÜYÜK SİYASİ HATASI OLACAK..
AKP'NİN CUMHURBAŞKANI, MSP'NİN YOLSUZLUK SANIĞI ABDULLAH GÜL'E BAŞARILAR DİLERİZ.
Karayılan
09-03-2008, 04:13 PM
Tayyip media(ATV) dun haber bulteninde MHP ve CHP'yi Ermenistan'daki Taşnaklarla aynı kefeye koyuyordu. Hatta Taşnak partisi icin Ermenistan'ın CHPsi yorumu yapıldı.
Bu kadar rezil bir siyasete ancak bu kadar rezil bir propaganda yakısır zaten...
Şehbir
09-03-2008, 04:23 PM
Tayyip media(ATV) dun haber bulteninde MHP ve CHP'yi Ermenistan'daki Taşnaklarla aynı kefeye koyuyordu. Hatta Taşnak partisi icin Ermenistan'ın CHPsi yorumu yapıldı.
Bu kadar rezil bir siyasete ancak bu kadar rezil bir propaganda yakısır zaten...
BAHÇELİ'NİN ÇOK GÜZEL BİR DEMECİ VARDI BUGÜN, BU KONUDA..
SANA ZAHMET BULSANA, HÜRRİYET'TE MUHAKKAK VARDIR.
BENİM AZ Bİ İŞİM VAR..
Bilge_Kagan
09-03-2008, 04:23 PM
Baykal kedi olali bir fare tuttu bu konuda. Gazetecilerden birinin "Siz olsaniz Erivan'a gider miydiniz?" sorusuna, "Siz bana Erivan'a mac izlemeye gider miydiniz diye soruyorsunuz, ben Baku'ye maca gitmeyi tercih ederdim" diye cevap verdi. Belki danisikli dovus ama adam konusunda hakli.
Karayılan
09-03-2008, 04:30 PM
BAHÇELİ'NİN ÇOK GÜZEL BİR DEMECİ VARDI BUGÜN, BU KONUDA..
SANA ZAHMET BULSANA, HÜRRİYET'TE MUHAKKAK VARDIR.
BENİM AZ Bİ İŞİM VAR..İki gun once boyle bir demeci var. Bugun yeniden acıklama yaptıysa ben duymadım...
http://www.mhp.org.tr/genelbsk/gbskkonusma/2008/index.php?page=01092008
Şehbir
09-03-2008, 04:34 PM
Baykal kedi olali bir fare tuttu bu konuda. Gazetecilerden birinin "Siz olsaniz Erivan'a gider miydiniz?" sorusuna, "Siz bana Erivan'a mac izlemeye gider miydiniz diye soruyorsunuz, ben Baku'ye maca gitmeyi tercih ederdim" diye cevap verdi. Belki danisikli dovus ama adam konusunda hakli.
YAV VALLAHİ ÇOK SİNİRLENİYORUM BU TİP KONULARDA ALINAN KARARLARA.
SONUÇ ÇIKMAYACAĞINI CÜMLE ALEM BİLİYOR, SAĞIR SULTAN BİLİYOR. DAHA SONRA ÇIKIP TÜM DÜNYAYA PROPOGANDA YAPACAKLAR.. TÜRKLERİ AYAĞIMIZA GETİRDİK DİYE..
YA BEN DEMİREL'E, ECEVİT'E FALAN SATAŞAN VE ELEŞTİRENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM...
ADAMLAR EN AZINDAN BU KONULARDA ÇOK TUTARLIYDILAR
Şehbir
09-03-2008, 04:36 PM
İki gun once boyle bir demeci var. Bugun yeniden acıklama yaptıysa ben duymadım...
http://www.mhp.org.tr/genelbsk/gbskkonusma/2008/index.php?page=01092008
TAMAM BUDUR..
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a gitme hazırlığı konusunda
yaptığı yazılı basın açıklaması
1 Eylül 2008
Sayın Cumhurbaşkanı’nın milli maç bahanesiyle Erivan’a gitme hazırlıklarının ileri bir aşamaya geldiği anlaşılmaktadır.
Bu konuda Cumhurbaşkanı adına basına bilgi veren Başbakan’ın açıklamaları bunu teyid etmiştir.
Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin önündeki en büyük engel, Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu Ermeni politikalarıdır.
Bu politikalarda hiçbir değişiklik olmamıştır.
- Ermenistan, sahte soykırım yalanıyla Türk tarihini ve Türk milletini en ağır insanlık suçuyla mahkum etmek için uluslararası planda hayasız bir karalama kampanyası yürütmektedir.
Bu devlet politikası hız kazanarak sürmektedir.
- Ermenistan, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve sınırlarını tanımamaktadır. Anayasasında ve Bağımsızlık Bildirisinde ifadesini bulan Türkiye’den toprak taleplerinden vazgeçmemiştir.
- Ermenistan’ın PKK terör örgütü ile ilişkileri ve teröre desteği de bilinmektedir. Kuzey Irak’ta yuvalanan terör örgütü sözde yöneticilerine siyasi sığınma hakkı verecek ülkelerin başında Ermenistan’ın geldiğinin basına da yansıdığı hatırlanacaktır.
- Azerbaycan topraklarının yaklaşık dörtte biri üzerindeki Ermeni askeri işgali de aynen devam etmektedir.
Bu gerçekler ortadayken Türkiye’nin Ermenistan’ın peşinden koşmasının ve ilişkilerin düzeltilmesi için ricacı konumuna sokulmasının siyasi, ahlaki, meşru ve anlaşılabilir bir izahı ve gerekçesi olamayacaktır.
- Bu haysiyet kırıcı bir durumdur.
- Dış baskı ve dayatmalara boyun eğilerek, içerdeki Erivan lobilerine teslim olunarak Ermenistan’a gidilmesi, tarihi bir gaflet olacak, böyle bir davranış Türkiye’nin onurunu yaralayacaktır.
- Ermenistan’ın ”Ortak Tarih Komisyonu” kurulmasını şeklen ve lafzen kabul etmesi gibi bir sözde jestin, Cumhurbaşkanı’nın bu ziyareti için göstermelik bir siyasi rüşvet ve kılıf olarak kullanılması veya bu yönde bir pazarlık ve gerekçe arayışına girilmesi, Türkiye’ye itibar kazandırmayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyetini temsil etmektedir. ”Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak ve yüceltmek için Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namusu ve şerefi üzerine” yemin etmiştir.
- Bu şartlar altında Erivan’a gitmesi bulunduğu yüce makamla ve bunun gerektirdiği milli sorumlulukla bağdaşmayacaktır.
Bu aşamada, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’nin onurunu ve haysiyetini zedeleyecek böyle bir davranış içine girmeyeceğine olan ümidimizi korumak istiyoruz.
Dr. Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi
Genel Başkanı
Karayılan
09-03-2008, 04:45 PM
İki gun once boyle bir demeci var. Bugun yeniden acıklama yaptıysa ben duymadım...
http://www.mhp.org.tr/genelbsk/gbskkonusma/2008/index.php?page=01092008Mehmet Altan denen satılık, merhum Alparslan Turkes'in Ermeni makamları ile gorusmesini one surerek, Bahceli'nin faka bastıgını iddia etmis.
Soyle diyelim,
Birincisi Turkes resmi bir gorusmede bulunmamıstır. Dolayısıyla onun temasları Turkiye Cumhuriyeti Devleti'ni baglamaz. Turkiye'nin Ermenistan ile ebedi muttefikimiz ve kan kardesimiz Azerbaycan'a ragmen resmi bir temasta bulunması ile Turkes'in gorusmelerini aynı kefeye koyan acıkcası akıl fikir sahibi bir kimse olamaz.
İkincisi Alparslan Turkes'in temasları, Azerbaycan-Ermenistan savası ile ilgilidir. Turk hukumetinin gereken arabuluculugu gerceklestirememis olması Turkes'i harekete gecirmis, Ermeniler'e bir takım onerilerde bulunmustur. Gunumuzde ise Abdullah Gul'un boyle bir misyonu yoktur. Milli mac bahanesi ile bize acıkca dusmanlık eden bir hukumet ile guya kardeslik temelleri atma gayesindedir. Bahceli'nin gaflet olarak nitelendirmesi bu yuzdendir ve gayet yerinde bir tesbitdir.
Mehmet Altan gibi "adamın adamları", Turk siyaset tarihinde Ermeni vakaasının onemini anlayamamıs yada anlamak istememis bir guruhun temsilcileri olarak, Turk milliyetcilerinin bu konudaki duyarlılıgını da gayet tabi anlamakta gucluk cekmektedir.
Şehbir
09-03-2008, 04:59 PM
Mehmet Altan
BUNLARIN YEDİ SÜLALESİ BÖYLEDİR, BABASI DA, KARDAŞI DA, KARINDAŞI DA AYNIDIR.
Şehbir
09-03-2008, 05:04 PM
BUNLARIN YEDİ SÜLALESİ BÖYLEDİR, BABASI DA, KARDAŞI DA, KARINDAŞI DA AYNIDIR.
BUNLAR AYNI KAPTAN YER İÇERLER HEP BERABER, AYNI KABA PİSLERLER YİNE HEP BERABER..
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:39 AM
Gül'ün gideceği zaten belliydi,sadece gelecek tepkileri azaltmak adına en son günler beklendi.
Bana sorarsanız ;
Ermenistan'a Cumhurbaşkan'ı düzeyinde gitmek Dünya'ya verilecek mesaj açısından gerçekten güzel fakat iç siyaset açısından zararlı...
Genel olarak doğru buluyorum ve bu ziyareti destekliyorum...
Emil_Diniyev
09-04-2008, 02:49 AM
Siz demishken, caniniz cehenneme.
Şehbir
09-04-2008, 04:18 AM
DOSTLUĞUMUZ PEKİŞSİN DİYEREK TÜRK MİLLİ TAKIMININ ERMENİ TAKIMINA YENİLMESİNİ DE İSTEYECEK Mİ (!)
AB-D-ULLAH GÜL SOYKIRIM ANITINA ÇELENKDE BIRAKACAK MI (!)
ŞUNU BİLİYORUM Kİ, BU VATANI BİZLERE TESLİM EDENLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR..
ÇÜNKİ HEPSİ SOYKIRIMLA SUÇLANIYOR..
Düşmanım, düşmanlığından vazgeçinceye kadar, ben de onun amansız düşmanıyım.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Atropatena
09-04-2008, 04:28 AM
Allah mehriban etsin, qovushdunuz sonunda, gedib-gelersiniz
BöriKhan
09-04-2008, 04:30 AM
Adamlar topraklarımıza göz diktiklerini marşlarında bile belirtmiş , bizim başbakan hala onların ayağına maç izlemeye gidiyor ....
Yiyemeyecekleri muzu soyuyorlar !
Şehbir
09-04-2008, 04:31 AM
Adamlar topraklarımıza göz diktiklerini marşlarında bile belirtmiş , bizim başbakan hala onların ayağına maç izlemeye gidiyor ....
Yiyemeyecekleri muzu soyuyorlar !
YEMEZLER...
HADİ GÜLE GÜLE TURKO..
YALLAH..
Atropatena
09-04-2008, 04:37 AM
Uduzsaz neyleyeceksiz?
Redd-i İlhak
09-04-2008, 04:55 AM
Siz demishken, caniniz cehenneme.
Bu kelimeyi kimin için kullandın soydaşım?
Genel hatlarıyla Türkiye'de sizlerin,siyasetçilerin vs... bu konu hakkında görüşlerinizi ucuz popülist bi yaklaşım olarak görüyorum,işte Erivan'a değil Bakü'ye giderim falan bunlar içi boş sözcükler...
Erivan'a gitmek demek bazı şeyleri kabul ettiğimiz anlamında anlaşılmayacak en önemli mesaj biz Ermeni'leri düşman olarak görmüyoruz,Ermeni halkı bu mesajı aldığı taktirde inandıkları şeyleri sorgulamaya sevk edebilir.
Ayrıca Azeri soydaşlarımızın alınganlık yapmasına gerek yok biz Erivan'a da maç seyretmeye gideriz yeri gelince Azeriler için Karabaq 'da ermenilerle de savaşırız...
herşeyin yeri ve zamanı var şuan olay sadece nezaket ziyaretleri o kadar.Bu ziyaretleri böyle yorumlamak gerekir
TÜRKÇE
09-04-2008, 05:02 AM
Emil kötü konuşmaz. bizden oldu gali
Karayılan
09-04-2008, 05:07 AM
Uduzsaz neyleyeceksiz?Aman baska konulara yazma. Ne zaman Ermenistan-Turkiye ile ilgili bi konu acalım gel ona yaz.
Bi kere sen art niyetlisin her halinden belli. İkincisi cumhurbaskanının Ermenistana gitmesini burada hic bir Turk istemiyor. Sen ise gelip bize laf sokuyorsun. Hic utanmıyor musun?
Şehbir
09-04-2008, 05:09 AM
Uduzsaz neyleyeceksiz?
NE DEMEK BU ??
LÜTFEN TERCÜME EDERMİSİNİZ ??
TÜRKÇE
09-04-2008, 05:09 AM
Aman baska konulara yazma. Ne zaman Ermenistan-Turkiye ile ilgili bi konu acalım gel ona yaz.
Bi kere sen art niyetlisin her halinden belli. İkincisi cumhurbaskanının Ermenistana gitmesini burada hic bir Turk istemiyor. Sen ise gelip bize laf sokuyorsun. Hic utanmıyor musun?
o provakatördür.
Karayılan
09-04-2008, 05:11 AM
NE DEMEK BU ??
LÜTFEN TERCÜME EDERMİSİNİZ ??Yenilirseniz ne yapacaksınız diyor.
TÜRKÇE
09-04-2008, 05:14 AM
Kıçımıza kına yakacaz. ule ne densiz kişilik ya
Geçendede har har yaptı bu.
2.bukharan vakası
Şehbir
09-04-2008, 05:16 AM
Uduzsaz neyleyeceksiz?
SPOR BU..
İKİ İHTİMAL VAR.
YA YENERSİN
YA DA YENİLİRSİN.
YENİLİRSEK
ÜZÜLECEĞİZ..
YENERSEK
SEVİNECEĞİZ..
Atropatena
09-04-2008, 05:47 AM
Sehbirden bashqalari, yani Qoyun ve Ilan, choooox aciz cavablar yazdiniz, chooox. Men ozume siqishdirmiram size sizin seviyyenizde cavab yazim
Sehbir, duzdur, idmanda udarlar da, uduzarlar da, amma bu oyun ele bir oyundur ki, uduzan terefin dinc dayanacaqina inanmiram
Şehbir
09-04-2008, 06:40 AM
http://img76.imageshack.us/img76/2685/28972584cn0.jpg (http://imageshack.us/)
Kadere bak!
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:
“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.
HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..
ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.
Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”
Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...
ALLAH'IN SOPASI YOK..
ultraturan
09-04-2008, 07:09 AM
ALLAH'IN SOPASI YOK..
cox gozel paylasim tesekkurler
Demir Kağan
09-04-2008, 07:14 AM
Ermenistan bir ulke, Ermeniler de bir halk. Sinir komsumuz. Bu halki ve bu ulkeyi yok sayarak, onlari emperyalistlerin kucagina oturttugumuzun farkindayizdir umarim. Ermeni soykirimi, bir Ingiliz yalani olarak ortaya cikmadi mi? Cikti. Peki biz ne yaptik karsisinda yillardir? Hicbir sey, senelerdir Ermenistan'i tanimiyoruz, ortaya cikip adam gibi tartismiyoruz. Reddetmekten baska yaptigimiz bir sey yok.
Ermeniler soykirim suclamasindan vazgecmedikce Turkiye ile olan iliskileri duzelmeyecektir. Ortada bir soykirimin olmamasi Ermenileri katletmedigimiz anlamina gelmiyor. Kaldi ki bu yapabilecegimizin en iyisiydi, yani onlari oldurmek. Namuslarimiza, canlarimiza, yuvalarimiza, ailelerimize kastettiler. Gozlerimizin onunde yaptilar bunu. Ne bekliyorlardi bizden? Gelin devam edin dememizi mi? Karsi saldiriya gectik ve biz de onlari oldurduk. Onlari oldurdugumuzu reddedemeyiz ve fakat onlara karsi soykirim yapmadigimizi soyleyebiliriz. Hrant Dink o yuzden soykirim degil de 1915 olaylari diyordu bu konuya.
Ermenistan, milliyetcilikle kasip kavrulan bir ulke. Emperyalistlerin, diasporanin istedigi gibi kucaginda oynattigi bir ulke. Onlari bu bataktan cekip cikartmak gerekiyor. Abdullah Gul 15 yil once oyle demis, demisse demis arkadas bu insanlarin degisme hakki yok mu?
Ahmet Altan'in da ustune gitmemek gerek. Turkes resmi ziyaret yapmamis olabilir fakat resmi iliskilere de on ayak olmaya calistigi gercek disi bir sey degil. Turkes kim? Siyasal Turk milliyetciliginin lideri. Peki simdi neden karsi cikiyor Bahceli?
Turkiye, konumu itibariyle cok onemli bir cografyada. Bu cografyada baskalarinin borusunu otturmek demek Turkiye'yi yavas yavas kaybetmek demektir. Bu cografyadan kovulmamiz demektir. Hacli seferlerinin amaclarina ulasmasi demektir. Turkiye'nin bu cografyada merkez ve hakim ulke olmasi maalesef hamasi soylemlerle, hicbir yapiciligi olmayan icraatlarla degil, baris ile mumkun. Bu ulkelerin arasinda sorunlari cozmek, bu ulkelerle olan sorunlarini cozmekle mumkun.
Hulasa, Abdullah Gul Erivan'a gidiyor ve de gitmeliydi zaten. Ermenistan ile olan sorunlarin cozumu icin bir adimdir bu. Soykirim mevzusunun Turkiye'ye karsi nasil kullanildigini gormuyor muyuz?
ultraturan
09-04-2008, 07:19 AM
peki Turkiyeye arazi iddiasi olan bir ulkeye gitmek resmi sefer yapmak hainlik deyilmi ?
konusmak cozmekmi istiyorsun bulus bir neytral ulkede konus itedigin kadar
Atropatena
09-04-2008, 07:23 AM
Hulasa, Abdullah Gul Erivan'a gidiyor ve de gitmeliydi zaten. Ermenistan ile olan sorunlarin cozumu icin bir adimdir bu. Soykirim mevzusunun Turkiye'ye karsi nasil kullanildigini gormuyor muyuz?
getmemeliydi, siyaseti futbol arenasinda deyil, siyasi arenalarda arashdirirlar. Idman-spor barishiq demekdir, bu qeder problem hell edilmemish hansi idmandan danishmaq olar?3-cu bir olke sechib orada siyasi problemleri hell etmeliydiler
Karayılan
09-04-2008, 07:25 AM
Ermenistan bir ulke, Ermeniler de bir halk. Sinir komsumuz. Bu halki ve bu ulkeyi yok sayarak, onlari emperyalistlerin kucagina oturttugumuzun farkindayizdir umarim. Ermeni soykirimi, bir Ingiliz yalani olarak ortaya cikmadi mi? Cikti. Peki biz ne yaptik karsisinda yillardir? Hicbir sey, senelerdir Ermenistan'i tanimiyoruz, ortaya cikip adam gibi tartismiyoruz. Reddetmekten baska yaptigimiz bir sey yok.
Ermeniler soykirim suclamasindan vazgecmedikce Turkiye ile olan iliskileri duzelmeyecektir. Ortada bir soykirimin olmamasi Ermenileri katletmedigimiz anlamina gelmiyor. Kaldi ki bu yapabilecegimizin en iyisiydi, yani onlari oldurmek. Namuslarimiza, canlarimiza, yuvalarimiza, ailelerimize kastettiler. Gozlerimizin onunde yaptilar bunu. Ne bekliyorlardi bizden? Gelin devam edin dememizi mi? Karsi saldiriya gectik ve biz de onlari oldurduk. Onlari oldurdugumuzu reddedemeyiz ve fakat onlara karsi soykirim yapmadigimizi soyleyebiliriz. Hrant Dink o yuzden soykirim degil de 1915 olaylari diyordu bu konuya.
Ermenistan, milliyetcilikle kasip kavrulan bir ulke. Emperyalistlerin, diasporanin istedigi gibi kucaginda oynattigi bir ulke. Onlari bu bataktan cekip cikartmak gerekiyor. Abdullah Gul 15 yil once oyle demis, demisse demis arkadas bu insanlarin degisme hakki yok mu?
Ahmet Altan'in da ustune gitmemek gerek. Turkes resmi ziyaret yapmamis olabilir fakat resmi iliskilere de on ayak olmaya calistigi gercek disi bir sey degil. Turkes kim? Siyasal Turk milliyetciliginin lideri. Peki simdi neden karsi cikiyor Bahceli?
Turkiye, konumu itibariyle cok onemli bir cografyada. Bu cografyada baskalarinin borusunu otturmek demek Turkiye'yi yavas yavas kaybetmek demektir. Bu cografyadan kovulmamiz demektir. Hacli seferlerinin amaclarina ulasmasi demektir. Turkiye'nin bu cografyada merkez ve hakim ulke olmasi maalesef hamasi soylemlerle, hicbir yapiciligi olmayan icraatlarla degil, baris ile mumkun. Bu ulkelerin arasinda sorunlari cozmek, bu ulkelerle olan sorunlarini cozmekle mumkun.
Demir'im bırak, bu agızlar sana yakısmıyor... Ermenistan ile diplomatik iliski kurmamız YASAKTIR! Neden mi? Cunku adamların anayasasında Milli Ulku olarak belirttikleri sey, bizim topraklarımızda egemen olmaktır. Boyle bir ulke ile hangi ulvi amac bizi bir araya getirebilir?
Sen bence kardeslik falan fistan edebiyatına cok fazla kafa yoruyorsun bugunlerde. Dusuncelerin degismis...
Demir Kağan
09-04-2008, 07:31 AM
Kardeslik falan fistan degil, biz bu cografyada yeniden hakimiyet kurmak istiyor muyuz istemiyor muyuz? Sorumuz bu. Cevabimiz da acik.
Atropatena
09-04-2008, 07:35 AM
Amerika ile Rusiya arasinda soyuq muharibe olduqu zaman ne amerikanlar Moskvada kechirilen Olimpiyadaya geldiler, ne de ruslar Atlanta Olimpiadasina getdiler. Indi bu match Olimpiadadan daha ehemiyyetli oldu ki, prezident getmese olmazdi?
Karayılan
09-04-2008, 07:45 AM
Kardeslik falan fistan degil, biz bu cografyada yeniden hakimiyet kurmak istiyor muyuz istemiyor muyuz? Sorumuz bu. Cevabimiz da acik.Soru da yanlıs cevap da ;)
Bir takım düz mantıkçılara göre(5 numero at gözlüğü takanlarla eşdeğerdir), Hz. Musa'nın Firavuna gitmesi de büyük bir hata olarak addedilebilir diye düşünüyorum.
Karayılan
09-04-2008, 08:16 AM
Yorum daha da yanlıs. Hz. Musa ve misyonunu, Abdullah Gul ve ulvi amacı ile kıyaslamak ancak bir ampulcuye yakısırdı diye dusunuyorum.
TÜRKÇE
09-04-2008, 08:35 AM
demir ermeni kızı güzel adiye yapma bu kadar abi
İşte RTE gürcü ne yapalım. Tutup kazakistan gidip ortak dile adım atacak değil ya
Şehbir
09-04-2008, 08:54 AM
YILLARDIR AÇIN ARŞİVLERİ TARTIŞALIM DİYORUZ. NEDEN AÇMIYORLAR ?
GELİN ULUSLARARSI CAMİADA TARAFSIZ GÖZLEMCİLERLE KONUŞALIM DİYORUZ. NEDEN GELMİYORLAR.
İKİ LAFI YAN YANA GETİRİP KONUŞMAKTAN ACİZ ADAMLAR BURADA GÖRÜŞ BELİRTİYORLAR..
Yorum daha da yanlıs. Hz. Musa ve misyonunu, Abdullah Gul ve ulvi amacı ile kıyaslamak ancak bir ampulcuye yakısırdı diye dusunuyorum.
ampulcu ha?
Gel sanada takalım istersen enerji tasarruflusundan da ortalığa biraz ışık saç.
ampulcuyuz yaa
İKİ LAFI YAN YANA GETİRİP KONUŞMAKTAN ACİZ ADAMLAR BURADA GÖRÜŞ BELİRTİYORLAR..
İki lafıda yan yana getiririz iki topuda. Hatta iki topun arasına direkte dikeriz.
Şehbir
09-04-2008, 09:08 AM
ampulcu ha?
ampulcuyuz yaa
İki lafıda yan yana getiririz iki topuda. Hatta iki topun arasına direkte dikeriz.
UFKUNUZ BU KADAR..
ÇOK DİKDİRTTİN HERHALDE İKİ TOPUNUN ARASINA O DİREKLERDEN..
Karayılan
09-04-2008, 09:12 AM
ampulcu ha?
ampulcuyuz yaaPekey aaabii. Gelirim ama tak(a)mayana ben en guvvatlisindan florasanı monte ederim uyar mı sana? ;)
Şehbir
09-04-2008, 09:27 AM
neytral ulkede
TARAFSIZ MI DEMEK İSTİYOR ?
NOT: TAM ANLAMADIĞIM İÇİN KALABALIK YAPIYORUM, ÖZÜR DİLERİM..
ultraturan
09-04-2008, 09:30 AM
TARAFSIZ MI DEMEK İSTİYOR ?
NOT: TAM ANLAMADIĞIM İÇİN KALABALIK YAPIYORUM, ÖZÜR DİLERİM..
he evet hem o anlamda hemde yani munagise eden iki ulku disindaki ulke
TÜRKÇE
09-04-2008, 09:51 AM
ampulcu ha?
ampulcuyuz yaa
Ampülcüsün işte ampülcü
Emil_Diniyev
09-04-2008, 09:57 AM
Kardeslik falan fistan degil, biz bu cografyada yeniden hakimiyet kurmak istiyor muyuz istemiyor muyuz? Sorumuz bu. Cevabimiz da acik.
Hangi cografya? Kafkasya cografyasinda Azerbaycan Kafkasda olmasaydi ne yapabilirdiniz? De get isine be, gidip Ermenilerle dostluk yaparsaniz bizi unutun. Bu cografyada Turkiyeye yakin tek ulus Azerbaycan ve Kafkasda birazcikta soz sahibiyseniz bu Azerbaycanin yuzundendir.
Ben Aliyevin sozlerini merak ediyorum bu konu hakkinda.
Redd-i İlhak
09-04-2008, 09:58 AM
Ampülcüsün işte ampülcü
:lol: :lol: :lol: :lol:
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:00 AM
Hangi cografya? Kafkasya cografyasinda Azerbaycan Kafkasda olmasaydi ne yapabilirdiniz? De get isine be, gidip Ermenilerle dostluk yaparsaniz bizi unutun. Bu cografyada Turkiyeye yakin tek ulus Azerbaycan ve Kafkasda birazcikta soz sahibiyseniz bu Azerbaycanin yuzundendir.
Ben Aliyevin sozlerini merak ediyorum bu konu hakkinda.
İnkar etmiyiq zaten
Sevayrik azerbeycan ellerini. Kafkasları bile sevayrıq. Hammanizgi sevayrıq :lool:
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:02 AM
İnkar etmiyiq zaten
Sevayrik azerbeycan ellerini. Kafkasları bile sevayrıq. Hammanizgi sevayrıq :lool:
Burda biz ciddi ciddi danishiriq.
Yani Kaganin sozu yanlis. Azerbaycan olmasa bu bolgede ne yapabilirsiniz? Hepsi size dushman, bir biz variz. Ermenilerle gidin dost olun ama ozamanda bizi unutun. Bu Turkchulukle ilgisi yok, gerchek bu.
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:05 AM
Burda biz ciddi ciddi danishiriq.
Yani Kaganin sozu yanlis. Azerbaycan olmasa bu bolgede ne yapabilirsiniz? Hepsi size dushman, bir biz variz. Ermenilerle gidin dost olun ama ozamanda bizi unutun. Bu Turkchulukle ilgisi yok, gerchek bu.
Gitmek dostluk demek değildir.
Biz azerbeycan ellerine 1000 defa gedayrıq. lekin ermenistana kaç defa gadayrıq.
Hemşu da var. Eğer cumhurbaşkanı gitmese bizim oyuncularımıza kötü davranabilirler. Çünkü futbolcular protokol değil. AMma cumhurbaşkanı gettiginde protokole uymak zorundalar. korumak zorundalar
Şehbir
09-04-2008, 10:08 AM
Biz azerbeycan ellerine 1000 defa gedayrıq. lekin ermenistana kaç defa gadayrıq.
Hemşu da var. Eğer cumhurbaşkanı gitmese bizim oyuncularımıza kötü davranabilirler. Çünkü futbolcular protokol değil. AMma cumhurbaşkanı gettiginde protokole uymak zorundalar. korumak zorundalar
HASTAYIM SENİN BU DÜZ MANTIĞINA..
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:09 AM
Birincisi demaliyamki o qarip qarip sozlarini anlamiram.
Ikincisida harhalda zarafat elayirsan, san Erdoganin danishiqini gormadinmi? Rasman deyirki Ermanilarla dost olacayiq.
Bu arada bi kac gun evvel Turkiyede genchler mitinq yapmish, Ermenistanla sinirlar achilsin diye. Buna nedemeli? :evil:
Ermanistana getmek, onlarla dostluk yapmaya hazirlanmak demek!
ultraturan
sen dasnak sutun partiyasinin beyanatini duydunmu
bence mac azarkeshsiz yapilsa iyidir
Kibrisda Azerbaycanin 21 yaslilari ile ermeniler mac yaparken bir ermeni azarkes meydancaya cixdi ve arxadan Azerbaycanin oyuncusu Vurgun Huseynovu vurdu
Karayılan
Hemşu da var. Eğer cumhurbaşkanı gitmese bizim oyuncularımıza kötü davranabilirler. Çünkü futbolcular protokol değil. AMma cumhurbaşkanı gettiginde protokole uymak zorundalar. korumak zorundalarBen sende ulkemi sevdim Gonyalı :lol:
ultraturan
09-04-2008, 10:11 AM
Ikincisida harhalda zarafat elayirsan, san Erdoganin danishiqini gormadinmi? Rasman deyirki Ermanilarla dost olacayiq.
Bu arada bi kac gun evvel Turkiyede genchler mitinq yapmish, Ermenistanla sinirlar achilsin diye. Buna nedemeli? :evil:
Emil hokumet Turkiye Turkleri demek deyilki ozleri biler geder geder getmezde getmez esas olan Turkiye ictimayetinin dusunceleridir ki bunuda coxlari istemir
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:13 AM
Olsun. gözlerimiz anlaşabiler.
Sınır açılabiler. Bu ticarettir. Peygamber efendimiz SAV savaşırken dahi karşı düşmanla alışveriş yapmıştır.
Bendede finansbakn kredi kartı var. Finansbank yunan bankası oldu
Bunda bir sakınca yok.
Ticaret ayrı dostluk ayrı
Hem biz böyle deyeceğiz. neden çünkü AB ye ve dünya ülkelerine koz vermemk için.
Eğer biz açık açık düşhmanlık eylesek, bu ermenistana koz olur. Bun üstünden propoganda yapyurler
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:15 AM
Emil hokumet Turkiye Turkleri demek deyilki ozleri biler geder geder getmezde getmez esas olan Turkiye ictimayetinin dusunceleridir ki bunuda coxlari istemir
Aralarinda dost olax diyenlerde chok, hatta burdaki birchok *Turkchular* bela...
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:16 AM
Aralarinda dost olax diyenlerde chok, hatta burdaki birchok *Turkchular* bela...
Burda kaç turkiy usr var.
En fazla 2000
Lekin turkiya nufusu 70.000.000+
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:19 AM
Emil senin elin zengindir. bana bir iş bul be. kıyak olsun
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:22 AM
Olsun. gözlerimiz anlaşabiler.
Sınır açılabiler. Bu ticarettir. Peygamber efendimiz SAV savaşırken dahi karşı düşmanla alışveriş yapmıştır.
Bendede finansbakn kredi kartı var. Finansbank yunan bankası oldu
Bunda bir sakınca yok.
Ticaret ayrı dostluk ayrı
Hem biz böyle deyeceğiz. neden çünkü AB ye ve dünya ülkelerine koz vermemk için.
Eğer biz açık açık düşhmanlık eylesek, bu ermenistana koz olur. Bun üstünden propoganda yapyurler
Biz demirixki yapmayin, yapin ama ozamanda bizi unutun!
Biz Turkiye kardeshimiz diye Rusya uzerinden neft ve gaz ihracati yapmadik, Azarbaycan-Gurcistan-Turkiye hattini yaptik, indida gal gorki Turkiya bizim dushmanimizla dostlux elayir. Bunun zararlari size chok buyuk olur, bizim ichin farkedecek birshey yok, hemde hech.
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:23 AM
Biz demirixki yapmayin, yapin ama ozamanda bizi unutun!
Biz Turkiye kardeshimiz diye Rusya uzerinden neft ve gaz ihracati yapmadik, Azarbaycan-Gurcistan-Turkiye hattini yaptik, indida gal gorki Turkiya bizim dushmanimizla dostlux elayir. Bunun zararlari size chok buyuk olur, bizim ichin farkedecek birshey yok, hemde hech.
Rsuya üzerinden nasıl yapabilirsinizki. Önce hortumu rusyaya ordan bir ağaca dolandırıp yeniden geriye mi döndüreceksiniz
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:28 AM
Rsuya üzerinden nasıl yapabilirsinizki. Önce hortumu rusyaya ordan bir ağaca dolandırıp yeniden geriye mi döndüreceksiniz
Na? Azarbaycanin kuzeyindeki Dagistan sonrada Chechenistan uzerinden batiya dogru Adige-Cerkezyaya burdanda Karadeniz sahilinden Romanya ve Bulgaristana. Burdanda dogal olarak butun Avrupaya. Boyle.
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:30 AM
Na? Azarbaycanin kuzeyindeki Dagistan sonrada Chechenistan uzerinden batiya dogru Adige-Cerkezyaya burdanda Karadeniz sahilinden Romanya ve Bulgaristana. Burdanda dogal olarak butun Avrupaya. Boyle.
olSUN BİZDE BAŞKA BULURDUK. öLKEMİ YOK NEFTÇİ
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:31 AM
Neyse, bekleyelim gorelim, zaman hersheyi gosterecek. Daha chox tartishmanin manasi yoxdu.
Redd-i İlhak
09-04-2008, 10:31 AM
iyi bi Cumhurbaşkanı ermenistan a gidiyor diye tüm enerji stratejilerinizi değiştirin,ama biz asla sydaşlarımızı petrol ile doğal kaynakların bolluğuyla tehdit etmeyiz...
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:33 AM
gÖRMEDİĞİN OĞLU OLMUŞ TUTUP PÜLÜĞÜNÜ KOPARMIŞ.
Emil_Diniyev
09-04-2008, 10:34 AM
iyi bi Cumhurbaşkanı ermenistan a gidiyor diye tüm enerji stratejilerinizi değiştirin,ama biz asla sydaşlarımızı petrol ile doğal kaynakların bolluğuyla tehdit etmeyiz...
Benim dememle deyisecek deyiliz ama bunu hakedersiniz.
Ama gorunen birshey var, boyle birshey olursa Turkiye zarar edicek.
TÜRKÇE
09-04-2008, 10:38 AM
Benim dememle deyisecek deyiliz ama bunu hakedersiniz.
Ama gorunen birshey var, boyle birshey olursa Turkiye zarar edicek.
Bizde laz kızına vur emri veririz
Gazeteler manşet atar. Azeri enişte canından oldu
Şehbir
09-04-2008, 11:03 AM
Baykal'dan Ermenistan eleştirisi
4 Eylül 2008ANKAhttp://www.hurriyet.com.tr/_np/7902/5987902.jpgCHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a gidiş kararını eleştirdi ve “Bari Ermenistan’a gitmişken soykırım anıtına da çelenk koysun” dedi.
Bazı gazetecilerin güncel olaylarla ilgili sorularını yanıtlayan CHP (http://www.hurriyet.com.tr/index/CHP/) Genel Başkanı Baykal, “Sayın Cumhurbaşkanı Ermenistan’a gidiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine, şunları söyledi:
Gül, 1993'te ne söylemişti
1993 yılında Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi söz alan Abdullah Gül (http://www.hurriyet.com.tr/index/abdullah_gül/) şöyle demişti:
- “Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı'nın cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.
HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul): Beynelmilel protokol o..
ABDULLAH GÜL: Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir. Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”
“Keşke bu soruyu Sayın Cumhurbaşkanı’na da sorsanız. Sayın Gül’ün 1993 yılında bir gensoru görüşmesi sırasında TBMM (http://www.hurriyet.com.tr/index/TBMM/)’de söyledikleri ibret vericidir. O gün söyledikleriyle bugünkü söz ve yaklaşımı tam bir çelişkidir. O günden bugüne ne değişti. Ermenistan Türkiye’nin sınırlarını mı tanıdı, Türkiye topraklarında hak iddia etmekten mi vazgeçti. Soykırım iddiasını geri mi aldı? Yoksa Karabağ işgaline mi son verdi, hadi işgali tamamen sona erdirdi demiyelim ama hiç olmazsa işgal altındaki birkaç köyün işgalden kurtarılmasının güvencesini mi aldı? Bunların hiçbir olmadı. Değişen bir şey yok. Değişen o gün söylediklerini bugün unutan kişinin, günümüzde Cumhurbaşkanı olmasıdır. Bari Ermenistan’a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok mutlu etmiş olur.”
Baykal, bir soru üzerine AKP (http://www.hurriyet.com.tr/index/AKP/) Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin istifasını da değerlendirdi. Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyleyen Baykal şöyle konuştu:
“Dişli Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Peki niçin istifa etti. Yolsuzluk yapıldığı için. Vatandaş yolsuzluk yapınca yargılanacak ceza evine girecek, mahkum olacak, AKP (http://www.hurriyet.com.tr/index/AKP/)’nin Genel Başkan Yardımcısı yolsuzluk yapınca görevinden istifa edip kurtulacak. Adaletin bu mu AKP? İstifa hesabı sorulması gereken bir yolsuzluğun itirafıdır. Başbakan ben milletvekilliğinden istifasını istemedim diyor. Başbakanın istifa eden bir milletvekili yardımcısını af yetkisi yoktur. Bu konuda asıl sorun dokunulmazlıktır. Daha da önemlisi bu milletvekilinin sahip olduğu dokunulmazlığa Başbakanın da hem sahip, hem de muhtaç olmasıdır”
"BAŞBAKAN İZMİR (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/) DÜŞMANLIĞI YAPIYOR"
Baykal bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan, DSİ barajı yapacak onlar da İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’de bunun fiyakasını yapacaklar dedi. Bu konuda neler söylemek istersiniz” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Başbakanın sözleri çok vahim, çok çirkin ve çok ayıp. Bu sözler vahim bir anlayışı yansıtıyor. DSİ’nin görevi budur, su ihtiyacını karşılamaktır. Başbakan İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’i Türkiye sınırlarının dışında mı sayıyor. DSİ’nin İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)'e hizmet verme görevi yok mu? Başbakan kendisini İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’in Başbakanı saymıyor mu Ankara (http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/)’nın trilyonlarca YTL borcuna sessiz kalıp, İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’e kredi olanağı sağlamayacaksınız, ÇED raporu vermeyeceksiniz, alan tahsis etmeyeceksiniz. Bütün bürokratik engelleri çıkaracaksınız, sonra da İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/)’i başarısız ilan edeceksiniz. Başbakan açıkça İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/) düşmanlığı yapıyor. Daha önce de başka bir ifadeyle İzmir (http://www.hurriyet.com.tr/index/izmir/) düşmanlığını ortaya koymuştu, şimdi bunu açıktan yapmaya başlamış, cevabını seçimde alacaktır.”
Kur_Sad
09-04-2008, 12:03 PM
Ulen nbiz hazır ortalık karışıkken ermenistana çöksek diye düşünüyoruz başkomutanımız barış güvercini olup erivana uçuyor bu ne yaman çelişki...
Karayılan
09-04-2008, 12:48 PM
başkomutanımız Cogul konusmayalım...
TÜRKÇE
09-04-2008, 12:53 PM
Cogul konusmayalım...
Öle komutana 1
:D
Başkomutan olabilmesi için meclisin 3te ikisinin oy kullanması gerek değilmi, yanlış mı hatırlıyorum
Şehbir
09-04-2008, 12:54 PM
Cogul konusmayalım...
YA BEN YAZACAKTIM AMA YANLIŞ ANLAR KUR_SAD DİYE YAZMADIM.
AMA BİR YERDE HAKLI TAM ÇÖKMENİN ZAMANI HERİFLERİN ÜZERİNE..
BU ARALAR ARAMIZ YOKDA..
TÜRKÇE
09-04-2008, 12:55 PM
YA BEN YAZACAKTIM AMA YANLIŞ ANLAR KUR_SAD DİYE YAZMADIM.
BU ARALAR ARAMIZ YOKDA..
ayyyyy kız. kıyamam ben size, el atında yapıverelim şunların aralarını ayooolllll dermişim.gif
Karayılan
09-04-2008, 01:00 PM
Öle komutana 1
:D
Başkomutan olabilmesi için meclisin 3te ikisinin oy kullanması gerek değilmi, yanlış mı hatırlıyorumCumhurbaşkanlığı makamı başkomutanlık makamıdır aynı zamanda, benim bilgim bu...
TÜRKÇE
09-04-2008, 01:21 PM
Cumhurbaşkanlığı makamı başkomutanlık makamıdır aynı zamanda, benim bilgim bu...
Hayır özel yasa ile başkomutanlık verilmesi gerekir. Aynen Atatürke olduğu gibi
Karayılan
09-04-2008, 01:27 PM
Hayır özel yasa ile başkomutanlık verilmesi gerekir. Aynen Atatürke olduğu gibiValla ben boyle birseyden haberdar degilim. Hangi yasa bu dedigin?
Bildigim kadarıyla Cumhurbaşkanlığına seçilen zatı muhterem otomatikman Türk Silahlı Kuvvetlerine başkomutan oluyor. Olaganustu durumlarda ise Genelkurmay baskanı baskomutanlık yetkilerini kullanabiliyor.
Şehbir
09-04-2008, 01:28 PM
YANLIŞ BİLİYORSUN..
TÜRKÇE
09-04-2008, 01:30 PM
demen ya. Protokolde genelkurmaydan üstün ama başkomutan değil diye aklımda kalmış. Demekki yanlış bilmişim
Karayılan
09-04-2008, 01:35 PM
Protokolde herkesten ustundur Cumhurbaskanı. Ondan soran Meclis Baskanı sonra Basbakan sonra Genelkurmay gelir.
Şehbir
09-04-2008, 01:42 PM
Protokolde herkesten ustundur Cumhurbaskanı. Ondan soran Meclis Baskanı sonra Basbakan sonra Genelkurmay gelir.
YA HAZIR BU ORALARA GİTMİŞKEN; İLTİCA FELAN ETMEZ Mİ ACABA ??
TÜRKÇE
09-04-2008, 01:44 PM
Kalıverse orda diyon. O zaman başımzıa bela olur
Redd-i İlhak
09-04-2008, 01:51 PM
Göstermelik olarak Barış Zamanı Başkomutan Cumhurbaşkan'ı dır.Fakat savaş zamanı bir yetki devretmeksizin Genelkurmay Başkanı Başkomutan olur...
Karayılan
09-04-2008, 01:55 PM
Göstermelik olarak Barış Zamanı Başkomutan Cumhurbaşkan'ı dır.Fakat savaş zamanı bir yetki devretmeksizin Genelkurmay Başkanı Başkomutan olur...İste orda yanlısın var. Genelkurmay baskanı baskomutan olmaz. Baskomutanlık yetkisini Cumhurbaskanı adına kullanır ;)
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:15 PM
İste orda yanlısın var. Genelkurmay baskanı baskomutan olmaz. Baskomutanlık yetkisini Cumhurbaskanı adına kullanır ;)
Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu'nda şu ifade yer alıyor;
Cumhurbaşkan'ı çok acilse TBMM kararını beklemeden Savaş İlanı verebilir.
Ben zaten Cumhurbaşkan'ı nın görev ve yetkilerini devretmesinden bahsetmedim o durumlarda tabii ki her yetki onda,ben sadece Ordu'ya komuta edecek kişi'nin görevi devralmadan Genelkurmay Başkanı olacağını söylüyorum.Sadece ve Sadece Ordu'ya Komuta eder o kadar onun dışında diğer tüm yetkiler Cumhurbaşkan'lığında dır...
İşte bu yüzden Cumhurbaşka'nı olacak kişinin herkesce kabul görmüş sevilen sayılan bir kişi olması gerekirdi...
Neyse... ;)
Şehbir
09-04-2008, 02:21 PM
Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu'nda şu ifade yer alıyor;
Cumhurbaşkan'ı çok acilse TBMM kararını beklemeden Savaş İlanı verebilir.
Ben zaten Cumhurbaşkan'ı nın görev ve yetkilerini devretmesinden bahsetmedim o durumlarda tabii ki her yetki onda,ben sadece Ordu'ya komuta edecek kişi'nin görevi devralmadan Genelkurmay Başkanı olacağını söylüyorum.Sadece ve Sadece Ordu'ya Komuta eder o kadar onun dışında diğer tüm yetkiler Cumhurbaşkan'lığında dır...
İşte bu yüzden Cumhurbaşka'nı olacak kişinin herkesce kabul görmüş sevilen sayılan bir kişi olması gerekirdi...
Neyse... ;)
TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİ İÇİN..
Karayılan
09-04-2008, 02:30 PM
Anayasa'da şöyle deniyor;
"Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur"
Ayrıca
"Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir"
The End :D
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:30 PM
Ayrıca şunu da eklemem gerekecek çok daha net anlaşılması için Emir-Komuta sorumluluk ve Başkomutanlık yetki devri hakkında... ;
''Başkomutanlık ve Genelkurmay Başkanlığı''
''Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur.
Milli güvenliğin sağlanmasından ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı, Bakanlar Kurulu sorumludur.
Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir.
Şehbir
09-04-2008, 02:34 PM
Anayasa'da şöyle deniyor;
"Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur"
Ayrıca
"Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir"
The End :D
Ayrıca şunu da eklemem gerekecek çok daha net anlaşılması için Emir-Komuta sorumluluk ve Başkomutanlık yetki devri hakkında... ;
''Başkomutanlık ve Genelkurmay Başkanlığı''
''Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur.
Milli güvenliğin sağlanmasından ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı, Bakanlar Kurulu sorumludur.
Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir.
FARK NEDİR ??
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:34 PM
aynı anda aynı maddeyi yazmışız ;)
kısaca yetki devri yok ;) Savaş Zamanı bu sıfat ve Ordu'ya komuta etme görevi Başkomutanlık Genelkurmay Başkanı'na geçer :cool:
Karayılan
09-04-2008, 02:37 PM
FARK NEDİR ??Seckin "yetki devretmeksizin Genelkurmay Başkanı başkomutan olur" dedi.
Ben de "Genelkurmay Başkanı başkomutanlık yetkisini Cumhurbaşkanı adına kullanır" dedim.
Aslında farklı şeyler :D
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:43 PM
Seckin "yetki devretmeksizin Genelkurmay Başkanı başkomutan olur" dedi.
Ben de "Genelkurmay Başkanı başkomutanlık yetkisini Cumhurbaşkanı adına kullanır" dedim.
Aslında farklı şeyler :D
:lol:
Cumhurbaşkan'ı adına kullanır yazılıyor ama o senin düşündüğün gibi bir kullanma değil.
Ben senin demek istediğini anladım Cumhurbaşkan'ı o görevi Genelkurmay Başkanı'na adına yapılması için verir diyorsun ama eğer dediğin gibi olsaydı o basit görevi adına kullanma içinde ayrı bir madde gerekirdi,bende sana tam olarak ta bunu anlatmaya çalışıyorum ek maddeler gerek her Cumhurbaşkan'ı bu görevi vermek zorunda mıdır? nasıl ne şekilde verir vs... bu soruları açıkçayıcı bir madde yok o yüzden bu adına yapar kelimesi sana farklı çağrışımlar yaratmasın.
sadece Ordu'ya Komuta yetkisi otomatik olarak yürürliğe girer ve kullanılır.Devir,al sen kullan olayı değil yanii ;)
Karayılan
09-04-2008, 02:52 PM
:lol:
Cumhurbaşkan'ı adına kullanır yazılıyor ama o senin düşündüğün gibi bir kullanma değil.
Ben senin demek istediğini anladım Cumhurbaşkan'ı o görevi Genelkurmay Başkanı'na adına yapılması için verir diyorsun ama eğer dediğin gibi olsaydı o basit görevi adına kullanma içinde ayrı bir madde gerekirdi,bende sana tam olarak ta bunu anlatmaya çalışıyorum ek maddeler gerek her Cumhurbaşkan'ı bu görevi vermek zorunda mıdır? nasıl ne şekilde verir vs... bu soruları açıkçayıcı bir madde yok o yüzden bu adına yapar kelimesi sana farklı çağrışımlar yaratmasın.
sadece Ordu'ya Komuta yetkisi otomatik olarak yürürliğe girer ve kullanılır.Devir,al sen kullan olayı değil yanii ;)
Hmm. Uygulamada farklılıklar var diyorsun. Peki savas cıkarsa hep birlikte gorur anlarız nasıl oldugunu :lol:
Redd-i İlhak
09-04-2008, 02:54 PM
Hmm. Uygulamada farklılıklar var diyorsun. Peki savas cıkarsa hep birlikte gorur anlarız nasıl oldugunu :lol:
Aman abi boşver görmeyelim ;)
biz aramızda tartışıp duralım gerçekleşmesine gerek yok anlaşılmak için :lol:
TÜRKÇE
09-04-2008, 04:19 PM
yanlış bilmemişim demekki
Şehbir
09-05-2008, 02:41 AM
DOSTLUĞUMUZ PEKİŞSİN DİYEREK TÜRK MİLLİ TAKIMININ ERMENİ TAKIMINA YENİLMESİNİ DE İSTEYECEK Mİ (!)
AB-D-ULLAH GÜL SOYKIRIM ANITINA ÇELENKDE BIRAKACAK MI (!)
ŞUNU BİLİYORUM Kİ, BU VATANI BİZLERE TESLİM EDENLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR..
ÇÜNKİ HEPSİ SOYKIRIMLA SUÇLANIYOR..
GİDERKEN KAPORA OLARAK BİR AVUÇ TÜRK TOPRAĞI DA GÖTÜRECEK Mİ (!)
BOZ-OK
09-05-2008, 03:12 AM
Aaahh, ahhh... Aklima gariban Etyopyanin bir zamanlarki krali Haile Selasiye geldi... Italyan isgalcilerinin kicina tekmeyi basip, gemilerine bindirip, tipis tipis evlerine gonderirken, ayakkabilarinin altini sildirmis denilir... Benim ulkemin tozunu bile alamazsiniz diyesiymis... :cool:
Şehbir
09-05-2008, 03:17 AM
Aaahh, ahhh... Aklima gariban Etyopyanin bir zamanlarki krali Haile Selasiye geldi... Italyan isgalcilerinin kicina tekmeyi basip, gemilerine bindirip, tipis tipis evlerine gonderirken, ayakkabilarinin altini sildirmis denilir... Benim ulkemin tozunu bile alamazsiniz diyesiymis... :cool:
THANKS BUTONUM ÇALIŞMIYOR.
BİR SÜRE TEŞEKKÜRLER BU CİNS OLACAK.
TEŞEKKÜRLER BOZ-OK..
TÜRKÇE
09-05-2008, 03:24 AM
Ya bizim üleknin ermenistana yaptığı iyilikleri okudumda bu zoraki maçtan dostluk algılayan bazı arkadaşlara biraz hak verdim
Malkoc
09-05-2008, 03:43 AM
Gereksiz Jest...
ultraturan
09-05-2008, 04:58 AM
orasi Turk toprpagi zaten
meloodi
09-05-2008, 05:14 AM
bence bir şekilde ermenistan ile iletişime geçilmesi gerekiyordu ve bu güne nasipmiş
bize yapılanları unutmadığımız gibi bizim yaptıklarımızıda (bilinçli yada bilinçsiz)hatırlamalıyız... ve ona göre tepki göstermeliyiz
Şehbir
09-05-2008, 05:19 AM
bence bir şekilde ermenistan ile iletişime geçilmesi gerekiyordu ve bu güne nasipmiş
bize yapılanları unutmadığımız gibi bizim yaptıklarımızıda (bilinçli yada bilinçsiz)hatırlamalıyız... ve ona göre tepki göstermeliyiz
KABALIK ETMEK İSTEMEM AMA BİZ BUGÜNE KADAR GEREKLİ JESTLERİ YAPTIK.
TARİHDE DE BİR ŞEYLER OLMAMIŞ DEMİYORUZ..
AYŞE HÜR GİBİ (EN HAFİF KELİME İLE) HAİNLERİN YAZDIKLARINA KATILMIYORUZ..
VE BU TİP DAYATMALARDA BULUNAN ŞEREFSİZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ..
Òþëüïàí
09-05-2008, 05:26 AM
KABALIK ETMEK İSTEMEM AMA BİZ BUGÜNE KADAR GEREKLİ JESTLERİ YAPTIK.
TARİHDE DE BİR ŞEYLER OLMAMIŞ DEMİYORUZ..
AYŞE HÜR GİBİ (EN HAFİF KELİME İLE) HAİNLERİN YAZDIKLARINA KATILMIYORUZ..
VE BU TİP DAYATMALARDA BULUNAN ŞEREFSİZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ..
ama hocam, herkesin kendi fikri var degilmi?
Melodi hic bir kabaliksiz kendi fikrini anlatti...
Òþëüïàí
09-05-2008, 05:29 AM
Ne simdi, hic diplomasi iliskileri kurulmasin mi? Teklif gelmis, adam gidiyor, herhalde devlet baskani. Hayir gitmem diye tavir alsa daha mi iyi? Birde millilerimize destek olacak. Zaten bos-bos geziyor ortalikta, bir faydasini gorelim )))
Şehbir
09-05-2008, 05:31 AM
ama hocam, herkesin kendi fikri var degilmi?
Melodi hic bir kabaliksiz kendi fikrini anlatti...
BENİM MELOODİ'YE LAF SÖYLEDİĞİM YOK, YANLIŞ ANLAMIŞSIN..
YAZDIKLARIMI TEKRAR OKU LÜTFEN..
Òþëüïàí
09-05-2008, 05:32 AM
BENİM MELOODİ'YE LAF SÖYLEDİĞİM YOK, YANLIŞ ANLAMIŞSIN..
YAZDIKLARIMI TEKRAR OKU LÜTFEN..
tamam hocam... bende sahsen size bisey demiyorum...
Şehbir
09-05-2008, 05:34 AM
Ne simdi, hic diplomasi iliskileri kurulmasin mi? Teklif gelmis, adam gidiyor, herhalde devlet baskani. Hayir gitmem diye tavir alsa daha mi iyi? Birde millilerimize destek olacak. Zaten bos-bos geziyor ortalikta, bir faydasini gorelim )))
AZERBAYCAN'A, ÖZBEKİSTAN'A, AFRİKA'YA YA DA CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİN, AMA ERMENİSTANIN ZAMANI DEĞİL..
Atropatena
09-05-2008, 05:57 AM
AZERBAYCAN'A, ÖZBEKİSTAN'A, AFRİKA'YA YA DA CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİN, AMA ERMENİSTANIN ZAMANI DEĞİL..
AZERBAYCAN'A, ÖZBEKİSTAN'A, AFRİKA'YA YA DA AYA UCSUN, AMA ERMENİSTANIN ZAMANI DEĞİL.. demek istedin, elemi? :shock:
Karayılan
09-05-2008, 05:58 AM
bize yapılanları unutmadığımız gibi bizim yaptıklarımızıda (bilinçli yada bilinçsiz)hatırlamalıyız... ve ona göre tepki göstermeliyizYaptıklarımızı siz kısaca hatırlatır mısınız?
Ancak hatırlatmadan once size iki sozcugu benim hatırlatmam gerek: Malta Surgunleri.
Konu hakkında bilginiz ne olcude bilmiyorum ama bana ezbere konusuyorsunuz gibi geliyor...
Şehbir
09-05-2008, 05:59 AM
AZERBAYCAN'A, ÖZBEKİSTAN'A, AFRİKA'YA YA DA AYA UCSUN, AMA ERMENİSTANIN ZAMANI DEĞİL.. demek istedin, elemi? :shock:
AYNEN ÖYLE..
Atropatena
09-05-2008, 06:00 AM
Qerbi Azerbaycana gedir, Iravan xanliqina...
TÜRKÇE
09-05-2008, 06:07 AM
Elden ne gelir. Gidermi gider. Bize sormazki
Bilge_Kagan
09-05-2008, 07:04 AM
Yaptıklarımızı siz kısaca hatırlatır mısınız?
Ancak hatırlatmadan once size iki sozcugu benim hatırlatmam gerek: Malta Surgunleri.
Konu hakkında bilginiz ne olcude bilmiyorum ama bana ezbere konusuyorsunuz gibi geliyor...
Yaptiklarimiz derken "soykirim yok ama biz de adam kestik" diyor sanirim ki ben de katiliyorum buna. Bizzat gittim gordum.
Şehbir
09-05-2008, 07:30 AM
Yaptiklarimiz derken "soykirim yok ama biz de adam kestik" diyor sanirim ki ben de katiliyorum buna. Bizzat gittim gordum.
BİZDE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLİZ, Kİ BÖYLE BİR ŞEYDE SÖYLEMİYORUZ, EN AZINDAN BEN ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM..
AMA AŞŞAĞIDA YAZILANLARI OKUYUNCA DA BÜTÜN SUÇUN TEPEMİZE VURULMASINDAN DOLAYI RAHATSIZLIK DUYUYORUM..
EN ZORUMA GİDENİ DE BUNLARI YAZANLAR TÜRK ADI ALTINDA DOLAŞIP, BU TOPRAĞIN RIZKINI PAYLAŞMALARI HATTA KALBURÜSTÜ YAŞAMALARI..
http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=1060999#post1060999
Bilge_Kagan
09-05-2008, 07:32 AM
Kalburustu yasamak icin bunlari soylemek zorundalar, bunlari soyleyip kalburustu yasamaktan ziyade.
Siz Turkler nasil diyor...? Orhan Pamuk?
Şehbir
09-05-2008, 07:34 AM
Kalburustu yasamak icin bunlari soylemek zorundalar, bunlari soyleyip kalburustu yasamaktan ziyade.
Siz Turkler nasil diyor...? Orhan Pamuk?
O'NUN DA PAMUĞU TIKILACAK ZAMANI GELECEK..
yavuz
09-05-2008, 07:42 AM
büyük Türk düşünürü y.h.'in de dediği gibi: "orhan pamuk akıllı olsun akıllı!" :cool:
Bilge_Kagan
09-05-2008, 07:47 AM
Adam akilli zaten, kendinin ve ailesinin hayatinin geri kalanini garanti altina aldi, ismi de alip yuruyecek Turkiye tarihi boyunca. Her turlu karda adam.
SerkanK
09-06-2008, 02:04 AM
Sacmalamayın Fransızlar , ingilizler , italyanlar , ruslar , araplar , yunanlılar , ermeniler .....
daha belkide birssuru millet , Turkleri esir alıp acımasızca oldurmus. Biryerde duymustum Erminiler turk kadınlarını cinsel organlarına bomba sokup olduruyorlarmıs, Bir rus subayının yazdıgı bir belge.... neyse Tecavuz, işkence ... ..
Bir millete bukadar Pislik yapılıcak o millet kendini korumadan herşeye razımı olucak. Tabiki kendini koruyacak ve Cevap vericek..
onlar bizi olduruken bizde onları oldurduk kendimizi korumak amacıyla..
Tabiki sütten çıkmış ak kaşığız.. kimse biz sütten çıkmış ak kaşık degiliz demesin... kimse bizde onları oldurduk. demesin
Ben Gelsemi sizin evinize ananızı, babanızı, kardeşinizi Eşininiz çoçuklarınızı teker reker işkence , Tecavuz, Eşi gorulmemiş bir vahşilikle katletsem Siz Sessiz kalımısınız ? yoksa elinizde fırsat varken beni oldururmusunuz? bu durumda beni oldurmuss olsanız , Bu sizin mi sucunuz , yoksa benimmi ?
Ermenilerin elinde Tek bir belge bile yok.. T.C Getirin diyor belgeleri onlar ise yok getirmiyoruz Siz bize soykırım yaptınız diyor... işte Bu bile bu insanların ne kadar Aşşagılık ve pislik olduklarını gosteriyor.
Cumhur baskanıda kalkıp gidiyor. Madem uzlasma istiyorlar once istedikleri seyleri makul olculere getirip istesinler. Soykırım iddialarından vazgeçmesinler ama varsa bir iddiaları Deliillerini belgelerini gostersinler... Azerbeycanda cekilsinler. Uzlası budur...
Gel benim ulkeme mac seyredelim degildir..
Bakın işte tuzaga. Simdide Ermeni Lobileri Tutturmus madem T.C cumhurbaskanı uzlası istiyor , Soykırım anıtına gitsin diyor. Bunun olucagı belliydi. Soylemeyen kalmamıstı...
ama işte Avrupalıların, yunanlıların ,ermenilerin ekmegine yağ surecekler ya ...
Verin tavizleri , Acaba altında nasıl bir cıkar , Rant var...
Halk Gitmesin Diyor. o kalkıp oldu bitti yapıyor.
meloodi
09-06-2008, 03:21 AM
Yaptıklarımızı siz kısaca hatırlatır mısınız?
1915 Şubat ayından itibaren Osmanlı ordusundaki Ermeniler silahsızlandırıldı. Birçok kentte Ermeni toplumunun ileri gelenleri tutuklandı, bir kısmı sorgusuz idam edildi[kaynak?].24 Nisan 1915'te İstanbul'da Ermeni toplumunun önde gelen 2.345 ismi tutuklanarak Anadolu'ya sürüldü. Bunlar arasında siyasi militanların yanında milletvekilleri, tanınmış yazar ve şairler, sanatçılar, din adamları ve işadamları da vardı. Sürülenlerin çoğu sürgünde öldü veya öldürüldü
Şehbir
09-06-2008, 03:27 AM
1915 Şubat ayından itibaren Osmanlı ordusundaki Ermeniler silahsızlandırıldı. Birçok kentte Ermeni toplumunun ileri gelenleri tutuklandı, bir kısmı sorgusuz idam edildi[kaynak?].24 Nisan 1915'te İstanbul'da Ermeni toplumunun önde gelen 2.345 ismi tutuklanarak Anadolu'ya sürüldü. Bunlar arasında siyasi militanların yanında milletvekilleri, tanınmış yazar ve şairler, sanatçılar, din adamları ve işadamları da vardı. Sürülenlerin çoğu sürgünde öldü veya öldürüldü
YANİ BU SOYKIRIM KANITI MI SİZCE MELOODİ ?
NOT: HANIMLARA YAŞI SORULMAZ AMA BURADA BİR ŞEYLER PAYLAŞACAKSAK YAŞINIZIDA BİLMEMİZ LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
LÜTFEN YA BURAYA YA DA PROFİLİNİZE YAZAR MISINIZ..
meloodi
09-06-2008, 03:32 AM
şimdi sorarım size tsk'nın belgelerinde tehcirin olduğu ve bir kısım sivilllerin sağlıksız kosullardan dolayı hayatlarını kaybettiği yazılırken siz nasıl biz sütten çıkmış akkaşığız diyebiliyorsunuz... evet ermeniler hainlik yapmışlardır ama bir sözde denirki "iyi nişan almalı kuklayı değil kuklacıyı vurmalı" biz kukla ile uğraşıyoruz.
ayrıca
SerkanK
09-06-2008, 03:39 AM
Peki 1 dunya savası sırasında Oynan pis oyunları ve Turklere yapılan Vahşeti ve diger nedenleride goz onunde bulundurusak . Turkler ne yapmalıydı ?
Benim bu konuda bilgim az ama goruyorumki senin cok daha az.
Bu insanların surgun edilmesi gayet normal degilmi ?
Bugun almanyada Turkler Almanları Katletmeye baslasa , TC almanyaya savas acıp alman devletini yıksa Almanya ne yapar ? iceride ki turklerin ayaklanıp Vahsice almanları oldurmesini seyredermi ?
Surgun Yapılacak en mantıklı sey , Ve surgunun ne soykırımla , ne katliamla , ne işkence ile alakası var..
Ermenilerin oldurulme nedenleri . Turkleri vahşice katledip , anaları, babaları , eşleri , cocukları Vahsice oldurdumeleri. Ermeni olumleri tamamen kendi hataları ve sucları. Bu kadar insanl oldurmeleri tecavuz etmleri , halk arasında kin ve öfkeye yol acıp ermenilere karsı bir intikam duygusuna yol acmıstır. .
Ermeni olumlerinini kesinlikle Surgunle alakası. yok.. ermenilerin basına gelenler tamamen kendi hataları
meloodi
09-06-2008, 03:40 AM
[quote=sehbir;1062206]YANİ BU SOYKIRIM KANITI MI SİZCE MELOODİ ?
ben hangi yazımda soykırım yaptık dedim anlamadım. ayrıca ermenilerle ilişkilerin bu aşamaya gelmesi yanlış politikalar ve zamanında suçluların cezalandırılmaması nedeniyle bu hale geldiğini düşünüyorum
SerkanK
09-06-2008, 03:43 AM
şimdi sorarım size tsk'nın belgelerinde tehcirin olduğu ve bir kısım sivilllerin sağlıksız kosullardan dolayı hayatlarını kaybettiği yazılırken siz nasıl biz sütten çıkmış akkaşığız diyebiliyorsunuz... evet ermeniler hainlik yapmışlardır ama bir sözde denirki "iyi nişan almalı kuklayı değil kuklacıyı vurmalı" biz kukla ile uğraşıyoruz.
ayrıca
melodi . Ermenilermi sağlıksız kosuldaydı Yoksa Osmanlı devletinde yasayan halkmı ?
Ermeniler o donemde bir osmanlı devleti halkıydı. Ve osmanlı devletinde butun halk Ac , Susuz, yardıma muhtac degilmiydi ? aclıktan olen Baska insanlar yokmuydu ? Sadece ermenilermi vardı ?
insanlar 1 dunya savasında ne yediler ne içtiler ? turkeler karnı tok ermeniler aclıktanmı oluyordu ?
meloodi
09-06-2008, 03:46 AM
arkadaşlar sizinle aynı yöne bakmıyorum diye boynumu kırmaya çalışma mantığınızı anlayamıyorum. benim bir iki yazımdan bilgimin ne kadar olduğunu anlamanızda şaşırttı ikidir bu şekilde yazılar okuyorum.
ben 1. dünya savaşında olanlardan bahsetmedim sadece dedimki yanlış politikalar onlarca ermeni sivilin ölmesine neden olmuştur nitekim olayların içinde olan insanlarda bunu anılarında kabul etmişlerdir. adı nı koymadım (soykırımmı katliammı kıtal mı) benim için önemli olan sivillerin çocukların kadınların ölmesi
Şehbir
09-06-2008, 03:49 AM
[quote=sehbir;1062206]YANİ BU SOYKIRIM KANITI MI SİZCE MELOODİ ?
ben hangi yazımda soykırım yaptık dedim anlamadım. ayrıca ermenilerle ilişkilerin bu aşamaya gelmesi yanlış politikalar ve zamanında suçluların cezalandırılmaması nedeniyle bu hale geldiğini düşünüyorum
SİZDEN YAŞINIZ KONUSUNDA BİR RİCADA BULUNMUŞTUM..
SerkanK
09-06-2008, 03:53 AM
arkadaşlar sizinle aynı yöne bakmıyorum diye boynumu kırmaya çalışma mantığınızı anlayamıyorum. benim bir iki yazımdan bilgimin ne kadar olduğunu anlamanızda şaşırttı ikidir bu şekilde yazılar okuyorum.
ben 1. dünya savaşında olanlardan bahsetmedim sadece dedimki yanlış politikalar onlarca ermeni sivilin ölmesine neden olmuştur nitekim olayların içinde olan insanlarda bunu anılarında kabul etmişlerdir. adı nı koymadım (soykırımmı katliammı kıtal mı) benim için önemli olan sivillerin çocukların kadınların ölmesi
Ben zaten Senin soykırım , katliam demedigini biliyorum
ama Ornegin bizimde yanlışalarımız oldu bir cok ermeni teşhirden , aclıktan öldü demen yanlış, Bu bir hata degil ki.. Buda tamamen kendi sucları. Ayrıca Sutten cıkmıs ak kasıgız.
ermenilerin aclıktan olmesi bizim hatamız degilki Teshir edilmesi bizim hatamız degilki... Aclıktan olenler sadece onlarmıydı? Teshir neden edildiler ?
senin evine bir katil girse sen ne yaparsın teşhir etmezmisin ?
Evinde herkes aclıktan oluyorken bir katil aclıktan olse bu senin mi sucun olur ?
Ben kesinlike onları korumadıgını anladım. ama anlamadıgım yer neden biz sucluyuz. neden sutten cıkmıs ak kasık degiliz. ?
Biz hic birşey yapmadık... bu savasta yapabileceklerimizde sınırlıydı zaten .
Halk aclıktan ve hastalıktan oluyorken kalkıp ermenileri besliyecek degildik ya.
meloodi
09-06-2008, 04:00 AM
[quote=meloodi;1062212]
SİZDEN YAŞINIZ KONUSUNDA BİR RİCADA BULUNMUŞTUM..
profilime yazmak için bakıyordum.... ama buradan da yazabilirim 1977 doğumluyum
meloodi
09-06-2008, 04:04 AM
17 ay süren tehcirin bilançosu çok ağır oldu. Tehcirin baş mimarı Talat Paşa bile anılarında “Esas olarak askeri bir önlemden başka bir şey olmayan göç ettirme, vicdansız ve karaktersiz insanların elinde bir facia şeklini almıştır” demişti. (Talat Paşa’nın Anıları, Yay. Haz. Alpay Kabacalı, İstanbul:Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2006, s. 72) 1918’de savaş suçlarını soruşturmak üzere kurulan Mustafa Arif (Deymer) başkanlığında kurulan Osmanlı Dahiliye Nezareti Komisyonu’nun raporuna göre Birinci Cihan Harbi’nde ölen Ermeni sayısı 800.000’di. (Vakit, 15 Mart 1919) 1928’de Genelkurmay Başkanlığı’nın bir belgesinde “Anadolu, bu maada, Vilâyat-ı Şarkiye Müslümanlarından savaş işlemleri yüzünden veya mülteci olarak 500.000 ini kaybetmiştir. 800.000 Ermeni ve 200.000 Rum da katl ve tehcir yüzünden veya amele taburlarında ölmüştür” deniyordu. (Aktaran Hikmet Bayur, Türk İnkilap Tarihi, C. III, Kısım IV, Ankara:Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1991, s.787.)
Şehbir
09-06-2008, 04:10 AM
[quote=sehbir;1062217]
profilime yazmak için bakıyordum.... ama buradan da yazabilirim 1977 doğumluyum
BEN SOYKIRIM DEMEDİM DİYORSUNUZ AMA AYŞE HÜR DENEN ZATI MUHTEREMİN BAŞTAN AŞAĞI YALAN, İFTİRA, IRKÇILIK VE SOYKIRIM OLDUĞUNA DAİR YAZILARINI PAYLAŞMIŞSINIZ..
HATALAR VARDIR, KİMSE YOKDUR DEMİYOR Kİ..
AMA KUSURA BAKMAYIN BİZ ÜLKENİN HER TARAFINDA AÇ, SUSUZ, SİLAHSIZ ÇARPIŞIRKEN SEN BENİ BAĞRIMDAN VURMAYA ÇALIŞACAKSIN..
BENDEN BUNA SESSİZ KALMAMI BEKLEYECEKSİN..
ALAH AŞKINA YAPMAYIN, BU KADAR SAF OLMAYIN..
TEK SORUM VAR SİZE ?
ERİVAN KENDİ ARŞİVLERİNİ NİYE AÇMIYOR ?
BUNA CEVAP VERİN LÜTFEN..
Şehbir
09-06-2008, 04:12 AM
1928’de Genelkurmay Başkanlığı’nın bir belgesinde “Anadolu, bu maada, Vilâyat-ı Şarkiye Müslümanlarından savaş işlemleri yüzünden veya mülteci olarak 500.000 ini kaybetmiştir. 800.000 Ermeni ve 200.000 Rum da katl ve tehcir yüzünden veya amele taburlarında ölmüştür” deniyordu. (Aktaran Hikmet Bayur, Türk İnkilap Tarihi, C. III, Kısım IV, Ankara:Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1991, s.787.)
YA SİZ SAYI SAYMAYI BİLMİYORSUNUZ YA DA HİÇ DAYAK YEMEDİNİZ ??
SerkanK
09-06-2008, 04:24 AM
bunları oldurenler devletmiydi ? .
bir savasta Masumların olmesi iyi bir şeydegil. ama bu mutlaka olucaktır. buna engel olunamaz.
Sorun surda bir savas basit birşey degil ve biz anlayamıyoruz bir savas durumunu.
Basit bir Savasta ulke, ve o ulkede yasayan insanlar ne hale geliyor bunları iyi bilmek lazım. kendini boyle bir ortamda hayel etmen lazım.
Savas sırasında halk yiyecek , icecek birşey bulamaz, Tıbbı kaynaklar yetersidir. Herkes kendi canının derdine duser. Herturlu hastalık Cogalır. Yanı basında can cekiserek olen yakınların senden yardım ister ama Yapıcak hicbirşeyin yoktur sadece seyredersin.
Ermeniler icinde Durumbu Yapıcak birşey yoktu seyretmekten baska Cuku Devlet kendini Kurtarmalı once. Olen ermenllerin sayısı Olen turklerin sayısı yanında hic kalır. Devlet Turke yardım edemezken ermenilere nasıl edebilirdiki ? varmıydıki yardım edebilecek gucu.
Savasta bir suru turk oldu. Ve bunlar sivil halktı. Lutfen o olen insanların yanlarına , olen masum turklerin rakamlarınıda koy. iki rakamı karsılastır.
Bu iki rakamdan su sonucumu cıkartırsın . Devlet Turkleri oldurdu mu ?
Yapılan hic bir yanlışlık yok. secilecek fazla bir secenek yoktu o donemde . Ve Bu secildi Ve Durum boyle oldu. Secengimizin olmamasının nedenide yine kendileri.
meloodi
09-06-2008, 04:25 AM
YA SİZ SAYI SAYMAYI BİLMİYORSUNUZ YA DA HİÇ DAYAK YEMEDİNİZ ??
YADA SİZ BELGELENME TARİHİNİ :)
SerkanK
09-06-2008, 04:29 AM
melodi. hala dusunuyorsan Hatamız oldugunu
.Ben Sana soruyorum ozaman
Ne yapmalalıydık ?
Demir Kağan
09-06-2008, 07:47 AM
meloodi, kimsiniz nesiniz bilmiyoruz. Biz oyle forumumuza girip haybeden konusanlari sevmeyiz. Once buradan tanisalim basligina girin, kendinizi tanitin, nesiniz, necisiniz, kimin takkesi kimin fesisiniz bilelim.
ayrica, eger ki biz hata yaptik, yapmamaliydik diyorsaniz, buyrun babaniza, abinize, kardesinize, sevgilinize, esinize sorun, "gozlerinin onunde bana tecavuz etseler, goguslerimi oysalar, bacaklarimi oyup ellerimi iclerine sokarak dikseler, evimizi yaksalar" bu insanlara ne yapardin diye. buyrun sorun. alin cevabi, sonra gelin bizim dedelerimizi yargilayin. nitekim bu yakinlariniz tarihte yapilan neyse cevaplari o olacaktir.
bir sey tartisacaksiniz, once tartistiginiz seyi acikca belirtiniz. biz sucsuz ermenilerin oldurulmesini niye hakli bulalim? bizim icin bunlar cinayettir. ancak bu adamlar rahat durmadilar. gelmis car car konusuyorsunuz. kac defa gittiniz bir osmanli arsivi'ne de ermeni meselesini arastirdiniz? arsivde elinize aldiginiz kitaplarda oldurulenlerin turk oldugunu mu yoksa ermeni oldugunu mu gordunuz?
bunu hep soruyorum, tekrar sorayim. tum osmanli cografyasinda sayilari 1.300.000 (bir milyon ucyuz bin) olan ermenilerin, 1.500.000 (bir bucuk milyon)'unu nasil oldurebildik biz? aradaki 200.000 (ikiyuz bin) farki, oldurduklerimizi dirilterek mi kapattik ne yaptik?
yavuz
09-06-2008, 08:04 AM
Fırsat olursa bir gün açacağım şu arşivleri anasını satiyim. Kestik, yazıyorsa, iyi etmişiz diye gururlanacağım; kesmemişsek, "vay be ne milletmişiz" diye gururlanacağım. :D
Türk olmak böyle birşey işte. :cool:
Kur_Sad
09-06-2008, 11:42 AM
keşke tayyip gitseydi de .... :lol:
Şehbir
09-06-2008, 12:17 PM
keşke tayyip gitseydi de .... :lol:
GELMESEYDİ..
chepny
09-06-2008, 12:39 PM
Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı topraklarında yaşayan Ermenilerin nüfusu bazı yabancı kaynaklarda şöyle belirtilmiştir:
Ermeni Patrikhanesi'ne göre 2.5 milyon
Lozan Konferansı Ermeni Heyeti’ne göre 2.2 milyon
Fransız Sarı Kitabı'na göre 1.5 milyon
Britannica'ya göre 1.5 milyon
İngiliz yıllığına göre 1 milyon
Osmanlı devleti resmi belgelerine göre Ermeni nüfusu ise şöyledir:
1893 Nüfus sayımına göre 1.001.465
1906 Nüfus sayımına göre 1.120.748
1914 Nüfus istatistiğine göre 1.221.850 (6)
Aklıma bir soru takıldı. Nüfuslar ortada. O devirde ermenilerin %90'ı Osmanlı topraklarında yaşıyordu. Yani o devirde dünya ermenilerinin toplam nüfusu taş çatlasa 1,5 milyon kişi. Eğer biz 800 bin ermeniyi öldürdüysek, Amerika ve Fransa'ya göçenleri de çıkarırsak, Ermenistan devletini hangi ermeniler kurdu? :rolleyes:
Şehbir
09-06-2008, 01:12 PM
Uduzsaz neyleyeceksiz?
SPOR BU..
İKİ İHTİMAL VAR.
YA YENERSİN
YA DA YENİLİRSİN.
YENİLİRSEK
ÜZÜLECEĞİZ..
YENERSEK
SEVİNECEĞİZ..
YENDİK BEN SEVİNDİM AMA ÇOK SEVİNMEDİM..
NİYE BİLİYORMUSUN ??
DEDİĞİM GİBİ SPOR BU AMA BİZ İYİ OYNAMADIK, EZE EZE YENMEDİK O
YÜZDEN ÇOK FAZLA SEVİNEMEDİM..
Aybike
09-06-2008, 01:21 PM
Rahmetli büyükannemin anlattiklari binbir kanittan daha etkilidir benim icin.
ermenilerin büyük dedemi ve erkek akrabalarimi kesmelerini anlatirdi..hemde komsulariymis..
tecrit sartti..soykirim yapacak olsaydik tecrit etmezdik..
MELODI öyle haybeden müzik bestelemeyle olmuyor..BIZ YASADIK BIZ GÖRDÜK....
En yakin örneginide AZERBAYCANDAKI SOYDASLARIM yasadi.
MRS MELODI BIL DE KONUS.....Bilmiyor ama birilerinin etkisi ile yaziyorsan yaylan...
Öyle bariscil humanist takilanlardan oldum olasi cekinmisimdir..En büyük katliam onlardan cikar..baris adina ölüm ...yemezler hadeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Bilge_Kagan
09-06-2008, 05:08 PM
O donemde Turklerin yaptigi fevri de olsa hakli bir tepkiydi, hatta daha da cogu yapilabilirdi ( ki bir Avrupa devleti olsa bizim yaptigimizla hic kasmaz, direkt hepsini bir yere toplar kibriti cakardi ). Fakat bu demek degil ki arada masum insanlar kaynamadi. Kaynadi tabii, bizzat biliyorum oldurulen/oldurulmeye calisilan coluk cocuk oldugunu da ki bunun sebebi de buyuk ihtimalle Ermenilerin yaptiklarindan oturu Ermenilere ozel bir kin besleyen gorevlilerdi. Devletin otoritesinin her uca gitmesi tabii ki mumkun degil.
Kabul edilmesi gereken sey, bu sistematik bir katliam degildi, hatta bir katliam dahi degildi. Ufak tefek bir takim olaylarin oldugu dogru fakat bunlardan da Turkler dogrudan sorumlu degildi. Soyle ki; Tehcir emrinin metnini okuyanlar bilirler, suclu bulunanlar ve suclularla ilisigi bulunan/bulundugu dusunulen kisiler tehcir edilmistir. Hatta bu kisiler goc ettirilirken "biraktiklari mallarinin esdegeri ( ya da 2/3'u tam hatirlayamiyorum simdi )" savastan sonra kendilerine iade edilecekti. Coluk cocuk tehcire gonderilmeyecekti, bizzat devlet tarafindan himaye edilecekti, tehcir edemeyecek vaziyette olanlar ettirilmeyecekti vesaire. Uzatmaya gerek yok, durumun ne oldugu ortada. Osmanli devleti asiri derece naif bir karar vermistir.
Peki olenler nasil olduler? Ekseriye, yolda hastaliktan, Kurt ve Arap eskiyalarinin saldirilarindan ve daha once bahsettigim bir takim bireysel girisimlerden olduler. Bunlarin sayisinin da milyonlari birakin, on binlere cikmasi bile imkansiz otesi bir durumdur.
Demir Kağan
09-07-2008, 07:12 AM
Bilge'nin soylediklerine ek olarak, once yuzbin Ermeni'nin olduruldugunu soylediler, ardindan ucyuz bin'e cikti bu sayi, ardindan besyuz bin'e cikti, ardindan bir milyona ve simdi de bir bucuk milyon Ermeni'nin olduruldugunden bahsediyorlar. Yahu, akil mantik aliyor mu boyle bir gerizekaliligi?
Ermeniler, soykirim, toprak ve tazminat iddialarindan vazgecmeliler. Hem uluslararasi alanda kendilerini emperyalizmin kucagina oturtuyorlar, hem de yanibaslarindaki Turkiye ile adam gibi iliskilere sahip olamadiklari icin yoksul yasiyorlar.
Bu adamlarin dedeleri oldurulmus olabilir. Dogrudur da. Ancak buna ne soykirim denebilir, ne de toplu katliam. Zulum goren Turkler'in cevabiydi bu sadece. Onlarinkiler olduruldu de bizimkiler yasadi mi? Onlar da olduruldu.
Alban
09-07-2008, 07:41 AM
Mence, Azerbaycan hakimiyyeti bu seferi normal qarsilamaqla cox duzgun hereket etdi. Azerbaycan xalqi da Turkiyeni gunahlandirmamalidir. Qoy ermenilerin Turkiye ve Azerbaycan Turklerini bir-birine dusman etmek isteyi bas tutmasin.
Alban
09-07-2008, 07:57 AM
Meloodi, deyesen agzina geleni danismaq senin ucun cox asandir. Ermenilerin Azerbaycan Turklerine qarsi toretdikleri 1905-1906, 1918-1920, 1948-1953, 1988-1993-cu illerin soyqiriminlari neticesinde yuz minlerle azerbaycanli olduruldu, indiki "Ermenistan" adlanan erazilerden qovuldu. Eyni zamanda XIX-XX asrlarda ermenilerin Osmanli Turklerine qarsi yaptiklari katliamlari her kes bilir.
Esassiz iddialarinla forumun seviyyesini endirme.
Aybike
09-07-2008, 01:34 PM
Haberlerde dinledim,deli oldum..
Ermeni hukümetinin jesti..Soykirim anitinin isiklari o gece icin kapatildi :)
Aman ne jest..Yahu ,benim irkim soykirima ugrayacak,ben bunu dünyaya ispat etmek icin ugrasacagim ve en önemlisi HAKLIYIM ..Ve soykirim yapan ülkenin cumhurbaskani benim ülkeme gelecek ve ben isiklari kapatip ona jest yapacagim NAAAAAAAAAAAAAH...Tam aksine isiklari daha fazla artirip hazir tüm dünya medyasida izliyorken gözlerine sokardim..
Sonuc:Onlar da biliyor böyle bir seyin olmadigini..Attiklari iftirayi...Yoksa hic bir irk bunu yapmaz..bakiniz yahudilere :)
ama en önemlisi bizim medya ..jestmis hade ordan.
birde babacanin 2.5 saat ne görüstügünü aciklamamasi..ne konustun halkindan habersiz hangi hakla????
bende biliyorum devletin gizli islerinin olmasi gerektigini ve halkin her biseyden haberi olmamasi gerektigini (Halk icin ,halk yararina ) ama bu konuda degil..
Şehbir
09-07-2008, 01:43 PM
Aman ne jest..Yahu ,benim irkim soykirima ugrayacak,ben bunu dünyaya ispat etmek icin ugrasacagim ve en önemlisi HAKLIYIM ..Ve soykirim yapan ülkenin cumhurbaskani benim ülkeme gelecek ve ben isiklari kapatip ona jest yapacagim NAAAAAAAAAAAAAH...Tam aksine isiklari daha fazla artirip hazir tüm dünya medyasida izliyorken gözlerine sokardim..
Sonuc:Onlar da biliyor böyle bir seyin olmadigini..Attiklari iftirayi...Yoksa hic bir irk bunu yapmaz..bakiniz yahudilere :)
birde babacanin 2.5 saat ne görüstügünü aciklamamasi..ne konustun halkindan habersiz hangi hakla????
bende biliyorum devletin gizli islerinin olmasi gerektigini ve halkin her biseyden haberi olmamasi gerektigini (Halk icin ,halk yararina ) ama bu konuda degil..
BEN GİTTİM GÖRDÜM SOYKIRIM ANITINI. HATTA KISA BİR FİLİMDE ÇEKMİŞTİK ORADA. DUR KOLAYDA İSE EKLERİM BURAYA...
SerkanK
09-07-2008, 01:45 PM
Yoksa hic bir irk bunu yapmaz..bakiniz yahudilere
Turkler yapar boyle bir jesi Fazlaasında yapar Verir topraklarını ...
kıbrısta yunanlılara yaptıgı jesti unuttunmu yoksa ?
Aybike
09-07-2008, 01:52 PM
Turkler yapar boyle bir jesi Fazlaasında yapar Verir topraklarını ...
kıbrısta yunanlılara yaptıgı jesti unuttunmu yoksa ?
toprak verme degil konumuz..
Ayrica bunu türklerin yapabilecegini düsünmek bile ne asil bir irk oldugumuzun ispatidir..
katliama ugrasak bile jest yapabilioyruz demektirki ,bu anca benim irkima özel bir seydir...
Şehbir
09-07-2008, 01:57 PM
BEN GİTTİM GÖRDÜM SOYKIRIM ANITINI. HATTA KISA BİR FİLİMDE ÇEKMİŞTİK ORADA. DUR KOLAYDA İSE EKLERİM BURAYA...
AŞŞAĞIDA..
http://i34.tinypic.com/2hnz2hd.gif
Aybike
09-07-2008, 03:00 PM
asagi nire.....hani yokkine?
Şehbir
09-07-2008, 04:42 PM
asagi nire.....hani yokkine?
KOSKOCA ADAMI GÖRMÜYON MU ?
GİDİP SELAM DURUYO..
Demir Kağan
09-09-2008, 01:24 PM
nerde bu melodi?
Aybike
09-09-2008, 03:30 PM
Oguza sor o bilir :)
äräläş
09-09-2008, 04:53 PM
Mänbä: Azattık
ABDULLA GÜL ARMENİYAGA SAPARI STABİLDÜÜLÜKKÖ SALIM KOŞOORUNA İŞENET
Abulla Gül anın Armeniya jasagan saparı “regiondogu stabildüülükkö salım koşot” dep işenet. Mınday bildirüünü türk mamleket başçısı düyşömbüdö “Azattıktın” azeri kızmatına bergen intervyusunda jasadı.
6-sentyabrda Gül armyan prezidenti Serj Sarkisyandın çakıruusu menen Yerevanda “tarıhıy” vizit menen bolup ketken. Liderler eki ölkönün futbol boyunça betteşüüsün çoguu körüp, jabık eşik artında süylöşüü ötkörüşkön.
Armeniya menen Türkiya Osmon imperiyası tuşunda orun algan armyandardın massalık öltürülüşü boyunça talaşıp-tartışıp kelatışat. Armyandar anı genocid dep taanuunu talap kıluuda. Türkiya bolso al okuyalarda köp sandagı türktör da nabıt bolgonun ırastaşuuda.
Eki koñşu oşondoy ele Tooluu Karabak maselesinde eki başka turumdu eeleşet. Türktör Armeniya Azerbayjandın aymagın basıp aldı deşse, Armyandar boordoştorunun ukuktarın korgop jatkanın aytıp kelatışat.
Buga karabay Türkiyanın prezidenti Abdulla Gül eki ölkönün mamilelerin jakşırtuuga araket körüp jatkanın aytat. “Azattıktın” kabarçısı Mais Alizadege bergen intervyuda prezident Tooluu Karabak boyunça talaşta ortok pikirge kelüü kerektigin belgiledi:
Biz psihologiyabızdı özgörtüügö tiyişpiz. Tınçtık jana stabildüülük bardık ölkölördün kızıkçılıgına joop beret. Birok aga jetüü üçün bir çeçimge keliş kerek. Türkiya menen Armeniya ortosundagı problemalar jana Armeniya menen Azerbayjan ortosundagı problemalar eki tarapka ele tiyeşelüü maseleler emes. Alar bütündöy regiongo taasir etip jatat.
Gül oşondoy ele Azerbayjan menen Armeniya ortosundagı tınçtık processin koldoorun kaytaladı:
Yevropadagı kızmattaştık jana koopsuzduk uyumu Minski tobun tüzgönünö 17 jıl bolgonu menen anın işi üzürlüü boldu dep ayta albaybız. Emi Kavkazdagı kırdaal özgördü. Emi biz da araket körüp, belgilüü kadamdardı jasap jatabız. Kuday buyursa, alar natıyjaluu bolot.
Orusiya menen Gruziyanın kuralduu çatagınan kiyin Ankara Tüştük Kavkazdagı ölkölör menen katar Türkiya jana Orusiyanı kamtıgan Kavkazdagı stabildüülük jana kızmattaştık kelişimin tüzüünün sunuş kılgan.
Aymakta beypildik jana turuktuuluk öküm sürsö, energiya maselesi avatomattuu türdö çeçilet, - dep koşumçaladı Gül. Kuralduu jañjal maalında Baku-Tbilisi-Jeyhan munay kuuru jana Baku-Tbilisi-Erzurum gaz tütügünün işi bir neçe kün toktop turdu.
Oşol ele uçurda Gül orus gazın Türkiyanın aymagı arkıluu eksporttoo plandarı bar ekenin ayttı.
Şarşembide türk mamleket başçısı Azerbayjanga baruuda.
meloodi
09-10-2008, 01:14 AM
nerde bu melodi?
buradayım...
Qarshi
09-10-2008, 01:24 AM
Oguza sor o bilir :)
Burda :rolleyes:
Malkoc
09-10-2008, 04:06 AM
"TÜRKİYE TARİHİNDE BÖYLE ŞEREFSİZ KARAR VERİLMEDİ!"
Karabağ Azadlık Teşkilatı Gül'ün Ermenistan ziyaretinin kesinleşmesi üzerine yaptığı açıklamada Gül ve Erdoğan'ın kararını sadece Azerbaycan ve Türkiye aleyhine değil bütün Türk Dünyasına ve İslam alemine karşı yapılmış bir hareket olarak değerlendirdi ve "Ne millete ne de dine bağlı adamlarmış" dedi.
kaynak : mediaforum.az
Alban
09-10-2008, 04:53 AM
Soyqirim iddialari Turklerden cox ermenilere zarar verir. Burada qazanan yalniz soyqirim iddialarini gelir menbeyine ceviren ermeni diasporu ve Amerikayla Avropadir. Ermenistanda sefalet uzunden ermeniler getdikce azalir. Ermenilerin bir yolu var: Soyqirim iddialarindan el ceksinler, Turkiyenin erazi butovluyunu tanisinlar, isgal etdikleri Azerbaycan torpaqlarindan cixsinlar.
Demir Kağan
09-10-2008, 06:35 AM
"TÜRKİYE TARİHİNDE BÖYLE ŞEREFSİZ KARAR VERİLMEDİ!"
Karabağ Azadlık Teşkilatı Gül'ün Ermenistan ziyaretinin kesinleşmesi üzerine yaptığı açıklamada Gül ve Erdoğan'ın kararını sadece Azerbaycan ve Türkiye aleyhine değil bütün Türk Dünyasına ve İslam alemine karşı yapılmış bir hareket olarak değerlendirdi ve "Ne millete ne de dine bağlı adamlarmış" dedi.
kaynak : mediaforum.az
has...tirsinler.
Atropatena
09-10-2008, 07:53 AM
Demir, men moderator ve admin olsaydim, sen bu forumda bir saniye bele qalmazdin.
Şehbir
09-10-2008, 07:55 AM
Demir, men moderator ve admin olsaydim, sen bu forumda bir saniye bele qalmazdin.
EYVAH Kİ EYVAH, PEŞİNEDE BENİ GÖNDERİRDİN HERHALDE..
Demir Kağan
09-10-2008, 10:31 AM
Sebep? Oyle dedim diye mi? Hak etmisler, ben de oyle dedim. Karabag mevzusunda car car konusuyor herkes, Turkiye'den oraya giden onlarca ulkucu genci kim geri gonderdi? Onlar oraya sizin icin gitmislerdi. Ne oldu? Geri gonderildiler. Sesinizi cikartabildiniz mi? Cikartamadiniz.
Turkiye ile bir birlik kurmaya gelince kimse kicindan kil aldirmiyor, "benim ulkem, benim dilim, benim vatanim" diye konusuyor herkes. Turkiye sorun yasanan bir ulkeyle gorustu diye serefsiz oluyor oyle mi? Karabag'i alti saatte aliriz, Ermenistan'i soyle ezeriz, Ermeniler'i boyle doveriz ile olmuyor bu isler. Firsatiniz varken yapsaydiniz madem. Bak bizde de PKK sorunu var. PKK hem Iran'a karsi, hem Irak'a karsi hem de Turkiye'ye karsi kullaniliyor. Emperyalistlere hizmet eden bir orgut. Bitirebiliyor muyuz? Hamasi soylemlerle PKK biter mi? PKK yuzunden bu ulkede ic savas cikmasina ramak kalmisti. Binlerce insan mobilize oldu bir anda Daglica'dan sonra. PKK'yi bitirmek icin, emperyalistlerin destegini kesmek, ardindan ordu ve ulke icinde PKK'ya destek verenleri, PKK'yi kullananlari ortadan kaldirmak gerek. Kurtler'in PKK'ya neden destek verdiklerini, bu destegin nasil durdurabilecegini bulmak ve bu yonde cozumler saglamak gerek. Binlerce gencin eline silah verip PKK'nin karsisina cikartarak ardindan vatan sagolsun demek akil