PDA

View Full Version : Gül Azerbaycan Yolcusu

Şehbir
09-08-2008, 11:07 AM
Gül Çarşamba Günü Azerbaycan'a Gidiyor..

Redd-i İlhak
09-08-2008, 11:14 AM
gitsin tabii eğer Azeri kardeşlerimizin kalbi kırılmışsa gönlünü de almak Gül'e düşer...

yavuz
09-08-2008, 01:02 PM
Naat-ı Şerif yarışması düzenlesinler. En güzel şiiri yazanı cumhurbaşkanı ile birlikte göndersinler Azerbaycan'a. :lol:

Baracuda
09-12-2008, 10:12 PM
Ben azeri Cumhurbaşkanı olsam ağırlamam.

Qarshi
09-13-2008, 03:27 AM
Ben azeri Cumhurbaşkanı olsam ağırlamam.

Sebep ?

Türkiye Cumhurbaşkanı Ermenistan Cumhurbaşkının davetini kabul etti.

Ne olması gerekirdi ?

Soykırım olduğunu kabul ettirmeye çalışan.Türkiyenin toprak bütünlüğünü tanımayan,Azerbaycanın topraklarını işgal eden bu Devlet her türlü şekilde izole edilmeli ve hiç bir şekilde temas kurulmamalı !

Peki Azeriler,Ermeniler ile temastamı ?

Evet !

Peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu !

Atropatena
09-13-2008, 04:39 AM
hansi temasda? Bilmediyini danishma

Qarshi
09-13-2008, 04:50 AM
hansi temasda? Bilmediyini danishma

MOSKOVA'DA AZERİ- ERMENİ DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞMESİ YAPILIYOR

Rusya'nın Başkenti Moskova'da Azerbaycan ile Ermenistan Arasında Dışişleri Bakanları Seviyesinde Görüşmelerinin Yapıldığı Bildiriliyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov ile Ermeni Meslektaşı Edvard Nalbandyan'ın Yukarı Karabağ Sorununun Çözümü İçin Kapalı Kapılar Arkasında Görüşmeler Yaptığı İfade Edildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında dışişleri bakanları seviyesinde görüşmelerinin yapıldığı bildiriliyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov ile Ermeni meslektaşı Edvard Nalbandyan'ın Yukarı Karabağ sorununun çözümü için kapalı kapılar arkasında görüşmeler yaptığı ifade edildi.

Rusya'nın İnterfaks ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, görüşmelerin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu çerçevesinde yapıldığını söyledi. Kaynak görüşme ile ilgili detayların daha sonra basınla paylaşılacağını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hazar İbrahim, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Moskova'da taraflar arasında bir buluşmanın yapılacağını dile getirmişti. Azeri yetkili görüşmelerde Erivan'dan daha yapıcı bir tavır beklediklerini kaydetmişti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da daha önce yaptığı açıklamada, yakın gelecekte Yukarı Karabağ'la ilgili taraflar arasında görüşmeler yapabileceğini beyan etmişti.

AGİT Minsk Grubu, iki ülke arasında Yukarı Karabağ bölgesindeki sorunun çözümü için kuruldu. Grubunun bünyesinde bu güne kadar defalarca bir araya gelen Bakü ve Erivan bir netice alamadı.

Ermenistan, 1991 yılında başlayarak Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini işgal etti. Yapılan savaşlarda 30 bin kişi hayatını kaybetti ve bir milyon Azeri göçmen durumuna düştü. İki ülke arasında 1993 yılında ateşkes anlaşması imzalanmasına rağmen sınır bölgesinde karşılıklı açılan taciz ateşi sonucu onlarca asker ve sivil hayatını kaybetti.

http://www.haberler.com/moskova-da-azeri-ermeni-disisleri-bakanlari-haberi/

Senin bunlardan haberin yokmuydu ? :mrgreen:

Atropatena
09-13-2008, 04:59 AM
ne qeder de gulmelisen))))))))))))))))))))))))))))))))))) Bu gorushler heftede yuz defe olur, bunlari temasmi adlandirirsan? Siyasi gorushleri? Sen kim dedi ki, siyasi gorushler kechirilmir? Gunde yuz defe, amma futbola baxmaqa, elektrik almaqa, serhed achmaqa, yol chekmeye getmirik, torpaq ishqalini muzakire edirik, ayil !

Qarshi
09-13-2008, 05:02 AM
ne qeder de gulmelisen))))))))))))))))))))))))))))))))))) Bu gorushler heftede yuz defe olur, bunlari temasmi adlandirirsan? Siyasi gorushleri? Sen kim dedi ki, siyasi gorushler kechirilmir? Gunde yuz defe, amma futbola baxmaqa, elektrik almaqa, serhed achmaqa, yol chekmeye getmirik, torpaq ishqalini muzakire edirik, ayil !

Puahahahahah kısaca ; :mrgreen:

O görüşmelerdeki amaç nedir ? Birbirlerinin kahve falınamı bakıyorlar ? Toto loto için numaramı tesbit ediyorlar :lol:

Ben diyorumki Azerbaycan ve Ermenistan görüşüyor ve görüşmelerde devam ediyor !

Ediyormu ? EDİYOR Bittiiiiiiiiiiiiiiiiii :mrgreen:

Emil_Diniyev
09-13-2008, 05:06 AM
Yalvarmaga galir!

Atropatena
09-13-2008, 05:07 AM
Gorushmelerde meqsed torpaq, alish verish deyil sizinki kimi, ashiqin sozu qurtaranda dalay-dalay eder :D

Qarshi
09-13-2008, 05:07 AM
Yalvarmaga galir!

:mrgreen:

10 karakter

Qarshi
09-13-2008, 05:08 AM
Gorushmelerde meqsed torpaq, alish verish deyil sizinki kimi, ashiqin sozu qurtaranda dalay-dalay eder :D

Ne yani siz görüşme yaparak Karabağı gerimi alacağınızı zannediyorsunuz ? :mrgreen:

Atropatena
09-13-2008, 05:13 AM
Ne yani siz görüşme yaparak Karabağı gerimi alacağınızı zannediyorsunuz ? :mrgreen:

yox esshi, elektrik alaraq ve futbola baxaraq Avropa Ittifaqina girmeyi zenn edirik :D

Emil_Diniyev
09-13-2008, 05:14 AM
Puahahahahah kısaca ; :mrgreen:

O görüşmelerdeki amaç nedir ? Birbirlerinin kahve falınamı bakıyorlar ? Toto loto için numaramı tesbit ediyorlar :lol:

Ben diyorumki Azerbaycan ve Ermenistan görüşüyor ve görüşmelerde devam ediyor !

Ediyormu ? EDİYOR Bittiiiiiiiiiiiiiiiiii :mrgreen:

Qardashim, buqadar yashin var, hech olmasa san elama bela!

O gorusmelerden daha dogal birshey olamaz, biz Karabaga cozum bulmaya calisiyoruz, zamani geldiyinde hayir derselerde silah kullanacagiz.

Qarshi
09-13-2008, 05:16 AM
yox esshi, elektrik alaraq ve futbola baxaraq Avropa Ittifaqina girmeyi zenn edirik :D

Bizim bir tarafa YANAŞMA olmaya ihtiyacımız yok :mrgreen: İhtiyacı olanlarada yardım etmeye çalışıyoruz ;)

O gorusmelerden daha dogal birshey olamaz, biz Karabaga cozum bulmaya calisiyoruz, zamani geldiyinde hayir derselerde silah kullanacagiz.

Bizim amacımızda çözümün hızlandırılması.Eğer bu çobada bir tutam tuz olacaksak ne mutlu bize ;)

Demir Kağan
09-13-2008, 05:18 AM
oguz abi temasta bulunmalari icin sevismeleri gerek sanirsam. :lool:

Emil_Diniyev
09-13-2008, 05:25 AM
Bizim amacımızda çözümün hızlandırılması.Eğer bu çobada bir tutam tuz olacaksak ne mutlu bize ;)

Biz biliyoruzki konusmakla olmaz, dogru zamani bekliyoruz saldirmak ichin. Allaha shukur ordumuzda chok buyuyor gettikce.

Birde siz Ermenistana Kaabag ucun deyil, dostluk mesaji vermek ucun gettiniz.

Sinirlarinizi acharaxmi bize yardim edeceksiniz? :lol:

Atropatena
09-13-2008, 05:26 AM
Bizim bir tarafa YANAŞMA olmaya ihtiyacımız yok :mrgreen: İhtiyacı olanlarada yardım etmeye çalışıyoruz ;)

desinler ki molla da alish-verish edib:D Bu etrafda ehtiyaci olan yoxdur hele ki, bir neferden bashqa:D

Qarshi
09-13-2008, 05:36 AM
Biz biliyoruzki konusmakla olmaz, dogru zamani bekliyoruz saldirmak ichin. Allaha shukur ordumuzda chok buyuyor gettikce.

Birde siz Ermenistana Kaabag ucun deyil, dostluk mesaji vermek ucun gettiniz.

Sinirlarinizi acharaxmi bize yardim edeceksiniz? :lol:

Kardeşim senin silahlı gücünle bu işler YÜRÜMEZ !

O bölgedeki çatışmaya bölgede çıkarı olan hiç bir ülke bundan sonrasında izin vermez.

Ermeniler Rusyanın dediği kadar sizde Batının istediği kadar hareket edersinizzz...

Atropatena
09-13-2008, 05:46 AM
Bati uchun ozunu oldurenleri gorduk de :D

Emil_Diniyev
09-13-2008, 05:52 AM

:uups::P..........

Turk oglu
09-13-2008, 05:53 AM
Eslinde Gülün Ermenistana getmesinde de Bakiya gelmesinde de ele bir problem yoxdur..Neticede durub gözlemekle heçkim Qarabagi Azerbaycana vermeyecek.Savas sohbeti de bos seydir.Bu iqtidarla hec ermeni toyugu da oldure bilmerik..Qafqazin en guclu ordusu belke Gurcustanin idi, onun da sonunu hami gordu..
Turkiye ise belke Osmanlidan beri ilk kez dunyaya acilma siyaseti yurudur.Herhalda hem Qafqaz hem de Ortadoguda soz sahibi olmaga calisir.Qafqazda Turkiyenin guclu olmasi ruslarin guclu olmasindan daha faydalidir.Bir deki ermenileri Qafqazdan qova bilmerik.Ona göre Qarabag probleminden sonra zaten her iki ölke ermenilerle serhedlerini açacaq..Turkiyenin ise Qarabag probleminden once serhedlerini acacagina inanmiram..

Qarshi
09-13-2008, 06:07 AM

Hahahahaha

Nerde ? Bakü'demi :mrgreen:

Atropatena
09-13-2008, 06:44 AM
yox, Avrupa yakasi dizisini cheken olkede :D

Atropatena
09-13-2008, 06:45 AM
Eslinde Gülün Ermenistana getmesinde de Bakiya gelmesinde de ele bir problem yoxdur..Neticede durub gözlemekle heçkim Qarabagi Azerbaycana vermeyecek.Savas sohbeti de bos seydir.Bu iqtidarla hec ermeni toyugu da oldure bilmerik..Qafqazin en guclu ordusu belke Gurcustanin idi, onun da sonunu hami gordu..
Turkiye ise belke Osmanlidan beri ilk kez dunyaya acilma siyaseti yurudur.Herhalda hem Qafqaz hem de Ortadoguda soz sahibi olmaga calisir.Qafqazda Turkiyenin guclu olmasi ruslarin guclu olmasindan daha faydalidir.Bir deki ermenileri Qafqazdan qova bilmerik.Ona göre Qarabag probleminden sonra zaten her iki ölke ermenilerle serhedlerini açacaq..Turkiyenin ise Qarabag probleminden once serhedlerini acacagina inanmiram..

Achar sozu, ruslar demishken , êëþ÷åâîå ñëîâî. SONRA! EVVEL YOX!

Qarshi
09-13-2008, 06:50 AM

Bence,

Avrupa yakasına benden daha fazla takip edenin ülkesi olmalı :mrgreen:

Sözün kısası. Benim Gözümde İstanbul ne kadar vatan toprağı ise Bakü'de o kadar deyip...

Selamlarımı iletiyorum ;)

Malkoc
09-13-2008, 06:53 AM
Karabağ konusunda somut adımlara gidiliyor gibime geliyor

Atropatena
09-13-2008, 06:57 AM
Bence,

Avrupa yakasına benden daha fazla takip edenin ülkesi olmalı :mrgreen:

Sözün kısası. Benim Gözümde İstanbul ne kadar vatan toprağı ise Bakü'de o kadar deyip...

Selamlarımı iletiyorum ;)
Ozunu Avropa Ittifaqina nece can atildiqini, butun bu ishlerin onun uqrunda olduqunu bilmeyen kime gosterme :D Diziye qaldiqda ise, reklamlar 2000 kilometrden adamin gyozunu deshir, nece eshitmeyim axi? :D

Qarshi
09-13-2008, 07:00 AM
İnsandaki ön yargıları parçalamak atom'u parçalamaktan dah zordur !

Albert EİNSTEİN :mrgreen:

TÜRKÇE
09-13-2008, 07:06 AM
Ozunu Avropa Ittifaqina nece can atildiqini, butun bu ishlerin onun uqrunda olduqunu bilmeyen kime gosterme :D Diziye qaldiqda ise, reklamlar 2000 kilometrden adamin gyozunu deshir, nece eshitmeyim axi? :D
Rus sevdalıları hariç, neslinde özünde bozukluk karışıklık olanlar hariç, her türki halk için birlik bir kurtuluş veya bir güçleniş yoludur.
Eğer bundan dahi fesadlık adilik yapacak olan olursa geçmişinden özünden şüphe ederim

Atropatena
09-13-2008, 07:27 AM
İnsandaki ön yargıları parçalamak atom'u parçalamaktan dah zordur !

Albert EİNSTEİN :mrgreen:

baxdi sene ve dedi)))

BOZ-OK
09-13-2008, 08:32 AM
Ozunu Avropa Ittifaqina nece can atildiqini, butun bu ishlerin onun uqrunda olduqunu bilmeyen kime gosterme :D

Simdi biraz da aci gercekleri soguk su misali suratlara carpalim da, ayilalim... :cool:

Bati ile ittifak (buradan kastim hem Avrupa ulkeleri, hem de Amerika'dir), hem Turkiye ve hem de diger Turki devletler icin gunumuz dunyasinin gercekleri goz onune alindiginda "maalesef" en mantikli alternatiftir... Rusya, ister kizil olsun, isterse beyaz, her zaman "Rusya"dir... O Rusya'nin gerek Orta Asya'da, gerek Kafkaslar'da ve gerekse Karadeniz havzasindaki tarihi emelleri ve politikasi da cok acik bellidir... Kurdun gecici bir sure kuzu postuna burunmesinin ise, Rusya'nin tarihi milli emellerinin her durumda "Turk"un aleyhine calistigi gercegini degistirmeyecegi cok aciktir... Ote yandan, mevcut durumda, Bati'nin Orta Asya ve Kafkaslar politikasi, "Turk"un menfaatleri ile daha cok ortusmektedir ve arada problemli konular olmasi bu gercegi degistirmez... Maalesef durumlar oyleyken boyledir ve Bati'ya yakin durmayan bir Azerbaycan'in, "Azerbaycan, Rusya ile tek basina basa cikabilir" diyemediginiz surece, uzun vadede bagimsizligini bile koruyabilecegi suphelidir... Sevseniz de, sevmeseniz de, "Urus usakligi"na "beli" demediginiz surece simdilik tek alternatifiniz "Bati"yi arkaniza almaktir... Ben yine de, bir kere daha dusununuz, aklinizi basiniza aliniz ve uzaga gitmeye gerek yok, yakin tarihinize soyle bir bakiniz derim... :cool:

Diziye qaldiqda ise, reklamlar 2000 kilometrden adamin gyozunu deshir, nece eshitmeyim axi? :D

Dizinin adini abartmaya gerek yok, Istanbul'un bati yakasina geleneksel "Avrupa yakasi" denegelmistir, dizinin iceriginin senin kasdettigin seylerle uzaktan yakindan ilgisi olmadigi, diziyi seyreden herkes tarafindan bilinir... "Avrupa yakasi" adini da sen istedin diye degistirecek degiliz, o kadar da uzun boylu degil, kardes de yeri geldiginde haddini bilecek caniiimm... :cool:

Atropatena
09-13-2008, 08:47 AM
BOZ-OK, bes tercumesi?:)

BOZ-OK
09-13-2008, 08:50 AM

Neyi neden tercume edecegiz? Turkce'yi, Turkce'ye mi? :cool:

Not: Haa, eger ben Turkce'yi iyi anlayamiyorum diyorsan, yapabilecegim fazla bir sey yok, cunku ben Rusca bilmiyorum... :-)

Şehbir
09-13-2008, 08:56 AM

SANA BİR ŞEY SORACAĞIM..

''ATROPATENA'' İSİM MİDİR ?

YOKSA SENİN BULDUĞUN BİR NICK Mİ ?

SEN NİYE CEVAP VERMİYORSUN ATROPATENA ?

ÇÈÖÒÎ ÎÄÃÎÂÅÐߨ ?

Atropatena
09-13-2008, 09:17 AM
sehbir, ona gore cavab vermirem ki, 100 defe cavab vermishem, ve menim nikimin menasini bilmemeyiniz sadece ayibdir.

BOZ-OK, sen turkce yazdinsa da, sadece soz yiqnaqi yaratdin, fikrini ifade ede bilmedin, ne demek istediyini bir tek ozun basha dushdun)))

BOZ-OK
09-13-2008, 09:26 AM
BOZ-OK, sen turkce yazdinsa da, sadece soz yiqnaqi yaratdin, fikrini ifade ede bilmedin, ne demek istediyini bir tek ozun basha dushdun)))

Atropatena'ya yanit: Aman Allahim, zor okunur bir yazar olmaya basladim, Orhan Pamuk'lasiyorum galiba !!! :bawling:

Sehbir'e rica: Hocam bir zahmet, bir sonraki Nobel'e beni de aday yazdiriverirsen sevinirim... Hazir Orhan Pamuk'lasiyorken parsayi toplayayim... Sana da bir cikma yapariz artik, yasli dayanismasi babinda yani... :cool:

Atropatena
09-13-2008, 09:35 AM
Ishtahan pis deyil ))) Nobel alinca, sehbiri de en chox link bilen bir shexs kimi Ginnesin rekordlar kitabina yazdirarsan )))) Aybike xanima da Oskar teshil edersen))) Forumda hem Nobelchi, hem Ginneschi, hem de Oskarci olar))))

Şehbir
09-13-2008, 10:37 AM
Ishtahan pis deyil ))) Nobel alinca, sehbiri de en chox link bilen bir shexs kimi Ginnesin rekordlar kitabina yazdirarsan )))) Aybike xanima da Oskar teshil edersen))) Forumda hem Nobelchi, hem Ginneschi, hem de Oskarci olar))))

TAM ANLAMADIM AMA ANLAYINCA SANA PM ATACAĞIM CEVABINI ORDAN VER..

BURALARI LÜZUMSUZ İŞGAL ETMEYELİM..

ATROPATENA QZEL ADAM...

Şehbir
09-13-2008, 10:42 AM
sehbir, ona gore cavab vermirem ki, 100 defe cavab vermishem, ve menim nikimin menasini bilmemeyiniz sadece ayibdir.

CİDDİ CİDDİ YAZIYORUM..

ARADIM YOK İNTERNETTE..

PM ATACAĞIM SANA BUGÜN YA DA YARIN..

BOZ-OK
09-13-2008, 10:57 AM
CİDDİ CİDDİ YAZIYORUM..

ARADIM YOK İNTERNETTE..

PM ATACAĞIM SANA BUGÜN YA DA YARIN..

http://az.wikipedia.org/wiki/Atropatena_D%C3%B6vl%C9%99ti

Burada bulursun hocam... :cool:

Kisaca ozetlemek gerekirse, antik cagda bugunku Azerbaycan'da kurulmus olan ilk devletin adiymis Atropatena... Kurucusunun adi da Atropat adinda bir haspaymis... Mesele bundan ibaret... Bu kafayi Turkiye'de de biryerlerden hatirlayacaksin sen... Hani o, sadece Turk olmak kesmedigi icin kendisine kapilanacak baska bir ulusal koken arayip, "biz Bizans'in cocuklariyiz" seklinde konusan onun bunun cocuklarindan... ;)

Şehbir
09-13-2008, 11:07 AM

Kisaca ozetlemek gerekirse, antik cagda bugunku Azerbaycan'da kurulmus olan ilk devletin adiymis Atropatena... Kurucusunun adi da Atropat adinda bir haspaymis... Mesele bundan ibaret... Bu kafayi Turkiye'de de biryerlerden hatirlayacaksin sen... Hani o, sadece Turk olmak kesmedigi icin kendisine kapilanacak baska bir ulusal koken arayip, "biz Bizans'in cocuklariyiz" seklinde konusan onun bunun cocuklarindan... ;)

ONU BULMUŞTUM AMA BAĞDAŞTIRAMANIŞTIM HİÇ..

DEMEK Kİ KESMİYOR BAZEN..

İYİ NİYETTEN OLSA GEREK..

AİDİTEYİ NEYSE KİŞİNİN, O YÖNE BAKMAK GEREK..

KIBRISLI SOYDAŞLARIN BİR ŞİİRİ VARDIR BADEM TADINDA (BADEMİN ACISI CAN YAKAR), OKURKEN ŞAHLANIRSINDA; ANLADIĞINDA MİDENE KRAMPLAR GİRER..

BU GECE ARŞİVDEN ÇIKARIR EKLERİM BURAYA..

Atropatena
09-13-2008, 11:12 AM
BOZ-OK, chox ireli getdin, menim sebrimi imtahana chekme...)

BOZ-OK
09-13-2008, 11:18 AM
Ben onu bunu anlamam hocam... "Etrak-i bi idrak"im ben, kafam derinine basmaz benim... Turk olandan baskasi da umurumda bile degil... Ben Osman efe dedemin torunuyum... Bakmis bir gun kendisi, Yunan bagimiza, bahcemize girmis, almis bir eline yataganini, obur eline de aynali martinini, "yeter ulen gahpenalilar, baslarim sizin Iyonya'niza da, gocuman Ingiliz'inize de, halifenize de, sarap canaginiza da" deyip vurmus daga... Taa ki, sonuncusu Izmir korfezine dokulunceye kadar... Ben Turk'um, oz be oz, saf kan Turk'um, baska sifat gerekmez bana... Bu kadar duzdur benim icin, dedim ya, tas kafali Turk'um ben... Yok Bizans, yok Atropatena, kil, tuy anlamam... :-)

Emil_Diniyev
09-13-2008, 11:32 AM

Iyide Atropatena shuanki Iran Azerbaycaninda kurulmus bir devlet. Kuzey Azarbaycana alakasi yok.

Azerbaycan ulkesinden bahsediyorsak, ilk devlet Kafkas Albanyasi olmustur. Zaten ordaki haritadada goruyorsun, Albania adini shuanki Azerbaycanin uzerinde.

BOZ-OK
09-13-2008, 11:40 AM
Iyide Atropatena shuanki Iran Azerbaycaninda kurulmus bir devlet. Kuzey Azarbaycana alakasi yok.

Azerbaycan ulkesinden bahsediyorsak, ilk devlet Kafkas Albanyasi olmustur. Zaten ordaki haritadada goruyorsun, Albania adini shuanki Azerbaycanin uzerinde.

Al iste, buyur buradan yak... :mrgreen:

Valla birader, dedim ya, ben "etrak-i bi idrak"im, kafam derinine basmaz... Artik siz Atropatena ile paylasirsiniz kozlarinizi, hangisinin Azerbaycan ulkesinde kurulan en bir hakiki ilk devlet oldugu konusunda... Ben de kenara cekilir ve cekirdegimi citlerken, bu ancak cizgi filmlerde olabilecek toz-dumani seyrederim... Cekirdekler Sehbir'den... :mrgreen:

Atropatena
09-13-2008, 11:41 AM
Bozok, ne isteyirse ol, sen turk olma deyenmi var? :DMene ne?))))))))

Emil_Diniyev
09-13-2008, 11:47 AM
Al iste, buyur buradan yak... :mrgreen:

Valla birader, dedim ya, ben "etrak-i bi idrak"im, kafam derinine basmaz... Artik siz Atropatena ile paylasirsiniz kozlarinizi, hangisinin Azerbaycan ulkesinde kurulan en bir hakiki ilk devlet oldugu konusunda... Ben de kenara cekilir ve cekirdegimi citlerken, bu ancak cizgi filmlerde olabilecek toz-dumani seyrederim... Cekirdekler Sehbir'den... :mrgreen:

Qardashim, verdiyin linkteki haritaya bakmadinmi?

Iran Azerbaycani gorduyun gibi, kuzeyindede Albania yaziliyor, shuanki Kuzey Azerbaycan.

Hey allahim.

Ayrica burda biz Turk deyilik dedikmi?

Sadece deyiremki Atropatenanin Kuzey Azerbaycana ilgisi yok, ilk devlet Kavkaz Albanyasi olmustur Kuzey Azerbaycanda.

Sen shuanki Azerbaycan dedinde ondan dedim, Iran Azerbaycani desen birshey demem..

BOZ-OK
09-13-2008, 11:53 AM
Qardashim, verdiyin linkteki haritaya bakmadinmi?

Iran Azerbaycani gorduyun gibi, kuzeyindede Albania yaziliyor, shuanki Kuzey Azerbaycan.

Hey allahim.

Ayrica burda biz Turk deyilik dedikmi?

Sadece deyiremki Atropatenanin Kuzey Azerbaycana ilgisi yok, ilk devlet Kavkaz Albanyasi olmustur Kuzey Azerbaycanda.

Sen shuanki Azerbaycan dedinde ondan dedim, Iran Azerbaycani desen birshey demem..

Anlamadin galiba sen hala... Bu benim derdim degil, bu ancak Atropatena adindaki forum uyesi ile senin aranizdaki bir dert olabilir... Bana gore, sen hakli olsan ne olacak, Atropatena hakli olsa ne olacak? Aranizda paylasin kozunuzu... Ben cekirdeklerimi aldim, sizi bekliyorum... Buyrun... :mrgreen:

Aybike
09-13-2008, 03:32 PM

Ama bizim bir yakamiz avrupa..sen istanbulu bilmirsen :)
ayrica cok atiyon sen niyekine????

fighter
09-13-2008, 03:38 PM
eslinde Turkiye prezidentinin ermenistana getmesine (hetda Qarabag meselesi ucun olmasaydida bele) Azerbaycan Turkleri pis baxmamalidir eksine Allaha sukur etmelidirlerki Turkiye hokumeti Azerbaycanla hele is gorur ama tebiki tepkiler milli duygular uzerine gelir

Emil_Diniyev
09-13-2008, 03:40 PM
Ama bizim bir yakamiz avrupa..sen istanbulu bilmirsen :)

Bizimkide oyle, hatta Dogu Avrupa. :D

Topraklarimizin Buyuk Kafkas sira daglarinin kuzeyinde kalan bolgeleri Dogu Avrupa.

Sen ne demek istayirsanki. :D

BOZ-OK
09-13-2008, 03:42 PM
Bizimkide oyle, hatta Dogu Avrupa. :D

Aferim size... Biliyoz zaten, siz bizden daha uzaga isersiniz, hem de ruzgara karsi... Ulen Emel... Pardon, Emil... Alem adamsin haa... :mrgreen:

Aybike
09-13-2008, 03:47 PM
diniyev...
arkadas avrupa yakasi dizisine atif yapmis..avrupaya özeniyorsunuz gibisinden
ben diyorumkineeeeeee
-la bizim avrupa yakamiz var,neden dizimiz olmasin felan yanehhhhh..:)

Emil_Diniyev
09-13-2008, 03:53 PM
Ama o hakli, siz Avrupaya kendinizi kabul ettirmek ichin hertarafinizi yirtiyorsunuz.

Yalansa, soyle.

Zaten onun ichin Ermenistana gitti sizin bashkan.

Emil_Diniyev
09-13-2008, 03:54 PM
Aferim size... Biliyoz zaten, siz bizden daha uzaga isersiniz, hem de ruzgara karsi... Ulen Emel... Pardon, Emil... Alem adamsin haa... :mrgreen:

Burada karsilastirma yapmadim ama Aybike her firsatta bize laf atmaya calisiyor.

Aybike
09-13-2008, 03:56 PM
emil sen önce adini degis mahkeme karari ile .türk adi al, öle konus..bana avrupali adin ile ahkam kesme....

BOZ-OK
09-13-2008, 04:00 PM
emil sen önce adini degis mahkeme karari ile .türk adi al, öle konus..bana avrupali adin ile ahkam kesme....

Sen onu bunu birak da, kolaysa Emil'in sorusunu yanitla bakalim Aybike hanim... Niye kendinizi Avrupaya kabul ettirmek icin yirtiniyonuz bakiim? Haa? Hadi, yanitlasana, erkeksen yanitla da gorelim bakalim... :mrgreen:

Şehbir
09-13-2008, 04:03 PM
Sen onu bunu birak da, kolaysa Emil'in sorusunu yanitla bakalim Aybike hanim... Niye kendinizi Avrupaya kabul ettirmek icin yirtiniyonuz bakiim? Haa? Hadi, yanitlasana, erkeksen yanitla da gorelim bakalim... :mrgreen:

VALLA DEĞİL, BEN RESMİNİ GÖRDÜM..

Emil_Diniyev
09-13-2008, 04:09 PM
Rus sevdalıları hariç, neslinde özünde bozukluk karışıklık olanlar hariç, her türki halk için birlik bir kurtuluş veya bir güçleniş yoludur.
Eğer bundan dahi fesadlık adilik yapacak olan olursa geçmişinden özünden şüphe ederim

Sen kendine bak Koyuncu.

Sizdeki kadar donme sayisi hicbir baska ulkede yoktur, sizin nesil bozulmus, afedersin. :lol:

Iste goruyoruz, Abdullah, Erdogan gibi donmeler ne yapiyor.

Aybike
09-14-2008, 04:41 AM
biz mevlana torunlariyiz,döneriz size ne????

Bozok avrupaya yaranma söz konusu diiil bikerem..Ben orda yasiyom bi gelde gör.Almanyanin yeni nesli sokaklarda hepside kara kafa :)
Biz icten icde onlari bize ceviriyoz :) AB diye hukumet ugrasmasin..isi bize biraksin biz onlari 20 sene sonra ASYA birligi yapcez :)

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 07:26 AM
Dış siyasette çok acizler acıyorum memleketin haline...Azeri vatandaşlığına mı geçsek ne? Yunan-Ermeni dostu Akp aksini beklemiyorduk zaten :)

Azerbaycanlı dostlar bakın Azeri demiyorum Türk kardeşlerim siz bir hükümetin veya cumhurbaşkanın yaptıklarını tüm halka yıkıyorsunuz? Şurda oylama olsa %50 si gitmemeliydi der. Ama Türkiye de kendince bir şeyler yapıyor işte. Ama kesin olan bir şey var Rusya ne Azerbaycanı ne Ermenistanı ne de Gürcistanı Nato veya Türkiyeye yar etmez.

O nedenle Ermenistanla dans edeceğimize Makedonya-Kosova-Azzerbaycan-Türkmenistan-Suriye- vb. dans edelim.

Atropatena
09-14-2008, 08:18 AM
Azerbaycanlı dostlar bakın Azeri demiyorum Türk kardeşlerim siz bir hükümetin veya cumhurbaşkanın yaptıklarını tüm halka yıkıyorsunuz? Şurda oylama olsa %50 si gitmemeliydi der.

Xalqa hec ne yixmiriq, o adamlara sozumuzu aid edirik ki, bu addimi destekleyirler

Şehbir
09-14-2008, 08:36 AM
Xalqa hec ne yixmiriq, o adamlara sozumuzu aid edirik ki, bu addimi destekleyirler

TAM ANLASAM, AMA ANLAMIYORUM..

YAV SEN BENİM KARDEŞİMSİN, BEN TÜRKÜM SENDE TÜRKSÜN..

NİYE YİYOK BİRBİRİMİZİ ??

O ADAMLARIN YAPTIĞINI BİZDE BEĞENMİYORUZ ..

AMA NE OLURSA OLSUN ONLAR BENİM BAŞBAKANIM, VE CUMHURBAŞKANIM..

BEN ONLARA HAKARET ETTİRMEM..

BU DIŞARI BÖYLE..

AMA İÇERDE ŞEYTAN GÖRSÜN YÜZLERİNİ..

Demir Kağan
09-14-2008, 09:27 AM
Dış siyasette çok acizler acıyorum memleketin haline...Azeri vatandaşlığına mı geçsek ne? Yunan-Ermeni dostu Akp aksini beklemiyorduk zaten :)

Azerbaycanlı dostlar bakın Azeri demiyorum Türk kardeşlerim siz bir hükümetin veya cumhurbaşkanın yaptıklarını tüm halka yıkıyorsunuz? Şurda oylama olsa %50 si gitmemeliydi der. Ama Türkiye de kendince bir şeyler yapıyor işte. Ama kesin olan bir şey var Rusya ne Azerbaycanı ne Ermenistanı ne de Gürcistanı Nato veya Türkiyeye yar etmez.

O nedenle Ermenistanla dans edeceğimize Makedonya-Kosova-Azzerbaycan-Türkmenistan-Suriye- vb. dans edelim.

canim, oha.

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 01:16 PM
Xalqa hec ne yixmiriq, o adamlara sozumuzu aid edirik ki, bu addimi destekleyirlerArkadaşım biraz daha basit yazsan ben aslında Azericeden anlıyorum senin diğer yazılarından da anlıyorum ama bunu çözemedim :D

Emil_Diniyev
09-14-2008, 01:28 PM
Arkadaşım biraz daha basit yazsan ben aslında Azericeden anlıyorum senin diğer yazılarından da anlıyorum ama bunu çözemedim :D

Diyorki biz Turkiyenin genel halkina birsey demiyoruz, sadece boyle iliskileri destekleyen kesim veya kisilere diyoruz.

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 01:34 PM
Sağol Emil Kardeş

Ama diğer mesajlarda Avrupa için gidiyorsunuz bir tarafınızı yırtıyorsunuz felan denilmiş neyse demek ki ben yanlış anlamışım özür dilerim Atropatena. Ama destekleyen kesim de şundan destekliyor gitmeseydi Türkiye kaka Ermenistan cici olacaktı diyorlar neyse ne ya biz anlaşıyoruz ya :)

Redd-i İlhak
09-14-2008, 03:06 PM
Sağol Emil Kardeş

Ama diğer mesajlarda Avrupa için gidiyorsunuz bir tarafınızı yırtıyorsunuz felan denilmiş neyse demek ki ben yanlış anlamışım özür dilerim Atropatena. Ama destekleyen kesim de şundan destekliyor gitmeseydi Türkiye kaka Ermenistan cici olacaktı diyorlar neyse ne ya biz anlaşıyoruz ya :)

Hoşgeldin arkadaşım sen kaçınca Kayzer'sin ? :P

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 03:09 PM
Hoşbuldukta

ne demek kaçınca kayzer?Benden başka Kayzer mi varmış burda :)

Redd-i İlhak
09-14-2008, 03:16 PM
Hoşbuldukta

ne demek kaçınca kayzer?Benden başka Kayzer mi varmış burda :)

hım demek o anlamda olan kayzer değilmiş nickin :lol:

Redd-i İlhak
09-14-2008, 03:21 PM
tamam doğruymuş Kayzer-i Rum...

doğruymuş işte

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 03:26 PM
Ben çok Kayzer isimli üye var sandım da.
Evet Kayzer-i Rum???Anlamını merak ettiysen yarın veya en geç 1 hafta içinde bir konu açacağım :)

Redd-i İlhak
09-14-2008, 03:41 PM
Ben çok Kayzer isimli üye var sandım da.
Evet Kayzer-i Rum???Anlamını merak ettiysen yarın veya en geç 1 hafta içinde bir konu açacağım :)

yok anlamını biliyordum da Kayzer-i Rum kısmını şimdi hatırladım ondan sordum zaten kaçıncı Kayzer'sin diye :lol:

Kayzer-i Rum
09-14-2008, 03:47 PM
Diğer arkadaşlar bunun Rumluk veya Yunanlarla alakası yok. Benimde bir alakam yok :)

Redd-i İlhak
09-14-2008, 03:52 PM
Diğer arkadaşlar bunun Rumluk veya Yunanlarla alakası yok. Benimde bir alakam yok :)

neyse sen bir hafta sonra aç anlamını da bilmeyen arkadaşlar öğrenir Rum kısmını da anlamış olurlar :)

Seni biz en iyisi X.Kayzer yapalım inşallah yoktur tarihte X.Kayzer :D

Malkoc
09-15-2008, 02:02 AM
BAKÜ'DEN ÜÇLÜ ZİRVEYE YEŞİL IŞIK

Dışişleri Bakanı Babacan'ın, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile telefonda konuştuğu, Azerbaycan Dışişleri bakanının, "Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan dışişleri bakanlarının olası üçlü...
görüşmesi" ile ilgili olumlu tutum sergilediği bildirildi.
http://www.turkgundem.net/icerik/images/stories/azerbaycan_yeni/karabag_harita.gif Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan toprakları

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Babacan'ın Memmedyarov'u telefonla arayarak Kafkaslar'daki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Görüşmede Babacan'ın Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan ziyareti ve kendisinin Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile temaslarına ilişkin bilgi verdiğini ve izlenimlerini aktardığını belirten Özügergin, Babacan'ın ayrıca Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın destekçisi olacağını tekrarladığını bildirdi.

Özügergin, iki Bakanın temaslara BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde New York'ta devam edilmesi hususunda mutabık kaldıklarını belirterek, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının olası üçlü görüşmesi hakkında Azerbaycan'ın olumlu bir tutum sergilediğini ve konunun değerlendirilmesine devam edileceğini de duyurdu.

Turk oglu
09-15-2008, 04:35 AM
Mence Türkiye serhedlerini açmadığı sürece Ermenistan Türkiyenin 3-cü ölke olaraq görüşmelere qatılmasına veya arabuluculuq etmesine icaze vermez.Türkiye açıqca teref oldugunu bildirir.Terefli ölke görüşmelerde arabuluculuq ede bilmez.

Kayzer-i Rum
09-15-2008, 10:37 AM
Türkiye ordan kimintarafında gözüküyor? Ciddi soruyorum, bir Azeri gözüyle Türkiyenin dünyada ki yeri nedir?

Atropatena
09-15-2008, 01:51 PM
hec kimin, ele yalniz oz terefinde gorunur

Kayzer-i Rum
09-15-2008, 02:33 PM
Mesela ABD yandaşı veya Avrupa yandaşı gözükmüyor mu? İnsan merak ediyor yav. Konuda dağılıyor ama :) artık affedin :)

türker
09-15-2008, 04:46 PM
Türkiyenin ermenistan konusunda son günlerde attığı adımlara Türkiyede olduğu gibi azerbaycanda da tepki gösterenler mutlaka olacaktır. Bunun orneklerini bu forumda da görmekteyiz.
Türkiyeye karşı sarfettikleri kırıcı sözlerden bir gün sakin kafa ile düşündüklerinde mutlaka üzüntü ve pişmanlık duyacaklardır.
Şurası unutulmamalıdır ki, Türkiye ermenistan sınırını kapattığı tarih karabağ işgalinden sonradır. Yani Türkiye tercihini doğal olarak Azerbaycanın yanında yer alarak göstermiştir.
Bunun ermenistanda menfi etkisi her gecen yıl daha da ağır hissedilmektedir.
Türkiye bunun ile de kalmamış Azerbaycan ordusunun yapılanmasına malzeme ve eğitici uzman desteği vermiş , düzenli ordunun bugunku hale gelmesinde en önemli pay sahibi olmuştur. Bu destek halen devam etmektedir.
Azerbaycan için batıya acılan en güvenli kapının Türkiye olduğunu bilen ve gören Haydar Aliyev BTC nin gercekleşmesi için her türlü cabayı göstermiş, Türkiyeyi bu işin içerisinde tutabilmek için Türkiye payını 1.75 ten kendi arzusu ile 6.75 e cıkarmıştır.
Azerbaycanın doğal kaynaklarını karadenizden batıya sevk etmesi son derece zordur. Mevcut yollar dahi karadenizde yoğunluktan dolayı sıkıntı yaratmaktadır.
Karadenizin kuzeyinden sevk ise azerbaycanın tekrar rusyanın kucagına düşmesi demektir ki, bunu bildiği için Aliyev ısrarla Türkiye demiştir.
Yoksa üç tarafı denizlerle cevrili Türkiye petrolunu her şart altında farklı kaynaklardan temin edebilir, zaten temin etmektedir.

Gecen 15 yıl içerisinde Azerbaycan agit cercevesinde farklı ortamlarda sadece dışişleri bakanları seviyesinde değil, cumhurbaşkanları seviyesinde de ermenilerle defalarca görüşmüşler, sorunun diplomatik yollarla çözülmesi için cabalamışlardır ama sorun hala cözüme kavuşmamış olduğu gibi durmaktadır.
Başlangıçta da belirttiğim gibi Türkiye ermenilerle sorununu adeta karabağ sorununa endekslemiş, bu sorun çözülmeden ermenilerle ilişkilerin düzelemeyeceğini deklare etmiştir.
Son ziyarette de karabağ sorununun görüşmelerde önemli bir yer tuttuğu, cumhurbaşkanının azerbaycan ziyareti sonrası yapılan acıklamalardan ve dışişleri bakanlarının açıklamalarından net olarak anlaşılmaktadır.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Azerbaycan ziyateti öncesinde azeri basınına yaptığı Özel acıklamaya bir göz atalım;

Abdullah Gül Azerbaycan basınına konuştu

Gül: Sarkisyan’la sınırın açılmasını konuşmadık

Azeri basınına röportaj veren Cumhurbaşkanı Gül, “Ermenistan’la diyalog bugün olmazsa 30-40 yıl sonra gerçekleşecek. Sarkisyan’la sınırın açılması konusunda bir kelime dahi konuşmadık. Ermeni lider çözüm için adım atmaya hazır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın gerçekleşecek Bakü ziyareti öncesinde Azerbaycan’ın yerel APA ajansına özel demeç vererek Ermenistan ziyaretini anlattı. Ermenistan gezisini “şans eseri doğan fırsat” olarak adlandıran Abdullah Gül, “Türkiye ve Ermenistan 2010 Dünya Kupası elemelinde aynı gruba düşünce, Ermenistan Cumhurbaşkanı cesur bir adım atarak beni Erivan’a davet etti. Ermenistan liderinin Türkiye Cumhurbaşkanı’na ‘Gel, bu karşılaşmayı birlirkte izleyelim’ demesi gerçekten cesaret isteyen bir adımdır” diye konuştu.

Ermenistan’da Taşnak partisi ve başka grupların bu ziyarete karşı tavır koyduklarının farkında olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu:

“Neden Sarkisyan’ın teklifini kabul ettim biliyor musunuz? Çünkü bölgemizin problemlerini görüşme fırsatının oluştuğuna inandım. Karabağ sorunun yanısıra Türkiye ile Ermenistan arasındaki problemlerin görüşülmesi adına bu fırsatı değerlendirmek istedim. Doğrusu, Erivan ziyaretinin gerçekleşmesinden memnunum. Çünkü devlet adamları her şeyi önceden iyice ölçüp biçmeli ve daha sonra kararlı bir biçimde hareket etmeliler.”

Erivan’dan büyük memnuniyyetle ayrıldığını vurgulayan Gül, “Hem Türkiye, hem de Azerbaycan’da ziyarete kızanlar bulunabilir. Ben bunların tümünü saygıyla karşılıyorum. Fakat bu teşebbüsün hoş sonuçlar doğuracağından eminim ve bir gün Erivan ziyaretime karşı çıkanlar da sevinecekler” dedi.

“II. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da 50 milyon kişinin hayatını kaybetti, buna rağmen Fransa ve Almanya günümüzde en iyi müttefik. Bu yüzden bizde sadece maziye bakmamalıyız. Geleceğin önünü de açmalıyız. 10 Eylül Çarşamba günü Bakü’de olacağım ve bu düşüncemi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e aktacacağım. Erivan ziyareti ile ilgili kararımı hiçbir devletin baskısı olmadan aldım. Kararımın bir çok devlet tarafından olumlu karşılanmasından memnunum. Artık Ermenistan tüm dünya ülkeleri ile, özellikle de komşu devletlerle işbirliğini sürdürmek zorunda olduğunu anlıyor. Aksi takdirde bölgede barış olmaz, Ermenistan da barışı engeleyen ülke konumuna düşer. Erivan bunu anlıyor. Onların bunu anlaması çok önemlidir. Serj Sarkisyan’ını bu fırsatı iyi değerlendireceğine inanıyorum. Eski siyaseti geride bırakmak lazım.”

Abdullah Gül azerbaycan ziyareti sonrasında edindiği izlenimleri, yine basına yaptığı acıklamalardan görebiliriz;
Gül, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'ye yaptığı günübirlik ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmede bulundu.

''Çok iyi bir ziyaret oldu'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Kafkasya, Azerbaycan, Ermenistan ve Karabağ'ı görüştüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Büyük bir memnuniyetle, iyimserlikle dönüyorum. Ermenistan'da gördüğüm açık, dürüst, samimi çözüm arzusunu ve rakibine saygıyı burada da gördüm. Bunların paylaşılması önemli'' dedi.

Kafkasya'da taşların yerinden oynadığı bir dönem yaşandığını belirten Gül, ''Bu taşların dizilmesi için hamle yapılması gerekir. Kendi haline bırakırsak rüzgar da su da alır o taşları bir yere koyar. Önemli olan bunları düzgün dizmek'' diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in hamleleri takdirle karşıladığını gördüğünü belirten Gül, herkesin bunların doğurduğu fırsatın ve en önemlisi ortaya çıkan konjonktürün farkında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''17 yıl geçip de hiç bir şey yapılmayan bir şeyin çözülmesi için muhakkak denenmesi ve hamle yapılması kanaatini paylaştık. Bu fırsatlar giderse ne zaman bir daha gelir? Onun meçhul olduğunu herkes görüyor. Olaylara olumlu yanından bakmak önemli. Çözüm olunca geniş bir işbirliğinin ortaya çıkacağının ve bundan fayda görüleceğinin herkes farkında.''

Sorunların çözümü söz konusu olduğunda tarafların başlangıçta karamsar konuşabildiklerini, problemleri, olumsuzlukları ortaya koyabildiklerini ifade eden Gül, ''Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da Aliyev de 'bu konunun içinden çıkılmaz' diyebilirlerdi. İkisi de bunu yapmadı. İkisi de duruma pozitif bakıyorlar'' dedi.

Aliyev'in iyi analiz yaptığını, gerçekçi bir tutum içinde olduğunu gördüğünü belirten Gül, ortaya konan çabaların herkesin ortak çıkarına olduğunu anlattı. Gül, ''Herkes yapıcı bir tutum içerisinde, bunun tersi olabilir, tersten de bakabilirlerdi. Gürcistan olayı bütün bunları tetikledi'' diyerek, Gürcistan'da yaşanan olaylardan bölge ülkelerin ders aldığına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan ile Ermenistan arasında nihai anlaşma olduğu takdirde Ermenilerin işgal altındaki Azeri topraklarından çekilme iradesine sahip olduklarını ifade etti.

Gül, ''Ermenistan ziyaretinin ardından Azerbaycan'da bir kırgınlık hissedip hissetmediği'' sorusuna, ''Hayır'' yanıtını verdi.

Bu açıklamalar şunu göstermektedir. Türkiyenin ermenistan girişimi ile Azerbaycanı yalnızlığa terk etmiyor aksine (içeriden gelen tüm tepkilere rağmen) Azerbaycanın kendisi tarafından atılması mümkün ve şık olmayan adımları atarak Azeri kardeşlerinin işini kolaylaştırıyor.
Eğer karabağ sorunu bir şekilde anlaşma ile sonuçlanır ve karabağdaki işgal sona ererse(cumhurbaşkanının izlenimlerinden ermenilerde de o iradenin şu anda olduğu anlaşılmaktadır), Azerbaycan bir savaşta kaybedeceği insan ve maddi gücünü kalkınmasına harcayarak insanlarının refahını daha hızlı sağlamış olacaktır.
Bu başarıda sanırım Türkiyenin Azerbaycana olan dostluğunu ve hakkını kimse inkar edemeyecektir.

sonuç istendiği gibi olmazsa Azerbaycanın kaybedeceği bir şey yoktur. Eğer şu anda savaşı göze almış ise o secenek her zaman önünde durmaktadır, dilediği zaman o yola başvurabilir.