View Full Version : ve ruslar şımardı
Malkoc
09-10-2008, 02:27 AM
Rusya'dan korkunç öneri!
10 Eylül 2008 Çarşamba 09:56
Bir yandan da ABD Karadeniz'de üs edinmeye çalışırken, Rusya da gözünü Boğazlar'a dikti. Bakın o korkunç öneri ne?
Rusya gözünü Boğazlar'a dikti. Türkiye'nin Montrö Anlaşması'ndan çıkıp, Boğazların Rusya ve Türkiye'nin ortak kontrolüne girmesini savunan Rusya'nın bir de tuhaf önerisi var. ABD'yi uzak tutmak için Boğazlar'a mayın döşeyelim!
Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Izvestia, Gürcistan-Rusya savaşı sonrasında bölgeye yardım taşıyan Amerikan savaş gemilerinin geçişi büyük sorunlara neden olan Montrö Antlaşması’nın Rusya ile Türkiye arasında revize edilebileceğini iddia etti. BOĞAZLAR'IN KONTROLÜ ANKARA VE MOSKOVA'NIN OLSUN
NATO güçlerinin Karadeniz’deki varlığını engellemek için Rusya’nın ne yapabileceğini masaya yatıran gazete, Karadeniz filosunun eski komutanının görüşlerine yer verdi:
“Montrö son krizde delindi. Anlaşma bir kez delinince gerisi gelir. Türkiye’nin NATO’ya karşı büyük yükümlülükleri var. Ankara-Moskova arasında imzalanacak ikili anlaşma bunun önüne geçer. Boğazlar’ın kontrolü Ankara ve Moskova’nın elinde olursa ABD’ye darbe indirir.”
TÜRKLER BU ÖNERİYE SICAK BAKIYOR!
Karadeniz filosunun eski komutanı Eduard Baltin’in “Askeri seçenek zayıf bir olasılık” sözlerini aktaran gazete, Türkiye ile Rusya’nın Montrö Sözleşmesi’nden çekilebileceğini ileri sürdü. İki ülkenin imzalayacakları bir belgeyle Boğazları ortaklaşa yönetebileceğini savunan gazete, bu durumda ABD’nin zor durumda kalacağını belirtti ve “Türk tarafının bu senaryoya sıcak bakabileceğini ima ettiğini öğrendik” diye yazdı.
BOĞAZI MAYINLAYALIM!
İzvestiya manşet haberinde Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz’e girmesini engellemek amacıyla alınabilecek askeri önlemleri de araştırdı ve “Türk sultanlarının yaptığı gibi Boğaz’a zincir çekmek gerekmiyor, artık başka yollar var” diye yazdı. Moskova kruvazörünün Boğaz’ı geçen Amerikan ve NATO gemilerine karşı kullanılabileceğini ya da Akdeniz’e çok amaçlı nükleer denizaltılar gönderilebileceğini belirten İzvestiya, “Bir diğer seçenek ise 1916 yılında Rus Amiral’in yaptığı gibi Boğazı mayınlamak. O zaman ne Türk ne de Alman gemileri Karadeniz’e girmeye cesaret edememişti. Ya da Boğaz’ı kapatmak için eski gemiler batırılabilir” diye yazdı.
Biz ne karadenizde amerikan üssünü, ne de boğazlarımızda rus gavurunun gemisini isteriz. rusya şaşırma bizi kimseyle karıştırma
Gerçi a.k.PArtisi yakında boğazlarıda özelleştirir belki satar :rolleyes:
Turk oglu
09-10-2008, 03:03 AM
sacma ve menasiz xeyaldi
Malkoc
09-10-2008, 03:34 AM
BİR SONRAKİ HEDEF KIRIM MI?
Ukrayna Dışişleri Bakanı Vladimir Ogrizko, önceki gün yaptığı açıklamada Rusya'nın tıpkı Güney Osetya'da olduğu gibi, son yıllarda Kırım Yarımadası'nda yaşayan Ukrayna vatandaşı Rus azınlığa pasaport dağıttığını, bu durumun ileride olası bir anlaşmazlıkta Güney Osetya'nın Kırım için emsal olabileceğini öne sürdü.
Ukrayna anayasasına göre, ne Kırım'da ne de Ukrayna'nın başka bir bölgesinde yaşayan halkın çifte vatandaş olabileceğini belirten Ogrizko, şöyle konuştu:
"Rusya'nın Kırım'da pasaport dağıttığını zaten biliyorduk. Ancak Osetya'daki yaşananların pratikte nereye varabileceğini görünce, Kırım'daki Rus Başkonsolosluğu'ndan kaç Ukrayna vatandaşına Rus pasaportu dağıtıldığını öğrenmek için nota verdik. Şu ana kadar hiçbir yanıt gelmedi. Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in, bundan birkaç gün önce 5 maddeden oluşan Rusya'nın dış politika önceliklerini açıklayarak 'Vatandaşlarımız nerede bulunursa bulunsun, haklarını ve can güvenliğini elimizdeki tüm imkanlarla savunacağız' diye konuşması, gelecekte bir gün Rus Karadeniz donanması ve Rus tanklarının, Kırım'ı da ilhak etmek isteyebilecekleri konusunu ciddi olarak gündeme getirmiştir."
Rusya Federasyonu'nun Kırım'a olası müdahelesi ile ilgili geliştirilen komplo teorilerinden biri ve sıkça anılanı ise Kırım Tatar Türkleri ile ilgili.
Ukraynalı gazeteci Mykola Vladzimirsky dünyada faaliyet gösteren radikal İslami grupların veya Rus gizli servisinin bazı Kırım Tatar Türklerini el altından silahlandırabileceğini ve bu kimselerin Kırım'daki Rus azınlığına karşı girişebilecekleri silahlı saldırılar sonrasında Rusya Federasyonu'nun Rus azınlığı koruma bahanesi ile tıpkı Gürcistan'da olduğu gibi askeri bir müdahalede bulunabileceğini belirtiyor.
Kırım Tatar Türklerinin liderleri de genç Tatar Türklerinin özellikle El Kaide ve Suudi Vahhabi propagandalarından etkilendiğini dile getiriyorlar. Suudi Arabistan Kırım Türklerinin hac masraflarını geçtiğimiz yıla kadar kendi devlet bütçesinden sağlıyordu.
NativeAmerican
09-10-2008, 03:58 AM
bunu RUSYADAN KORKUNC ONERI diye sizi gaza getiren medya salak zaten.
Bu oneri rusyanin resmi bir agzindan degil, kucuk bir gazetesinden gelen bir makale.
az biraz gozunuzu acin, her lafta gaza gelmeyin.
cunku hic gercekci olmuyorsunuz.
Malkoc
09-10-2008, 04:03 AM
asıl gözü kapalılık rusyanın boğazlar üzerinde yüzyıllardır hayalini kurduğu planları görmezden gelmektir.
rus gazetesinin magazin sayfasının yazarı yapmamışki bu haberi. Rusyanın eski karadeniz filo sorumlusunun açıklamalarına yer vermiş.
Öte yandan, bunun haberini bulmaya haberin resmi-gayriresmi ağızlardan araştırmaya gerek yoktur. rusların her zaman boğazlar üzerinde planları vardır, uygulamak için fırsat kollamaktadır. yoksa bu bilinmiyormu? az biraz gözünüzü açın.
NativeAmerican
09-10-2008, 04:09 AM
asıl gözü kapalılık rusyanın boğazlar üzerinde yüzyıllardır hayalini kurduğu planları görmezden gelmektir.
rus gazetesinin magazin sayfasının yazarı yapmamışki bu haberi. Rusyanın eski karadeniz filo sorumlusunun açıklamalarına yer vermiş.
Öte yandan, bunun haberini bulmaya haberin resmi-gayriresmi ağızlardan araştırmaya gerek yoktur. rusların her zaman boğazlar üzerinde planları vardır, uygulamak için fırsat kollamaktadır. yoksa bu bilinmiyormu? az biraz gözünüzü açın.
sen MIT adina Rusyadan istihbarat mi sagliyorsun? (:
Rusya tabii ki bati kutbuna karsi kendi guvenligini dusunup bogazlardan baslayip butun karadenizden kendi guvenligini gozonune alacak. Buna haklari da vardir.
Tarihte Osmanlinin yaptigi iki alman gemisi hatasi nelere yol acmis?
Birakin su hayaller ruyalar pembe masallar devrini.
Adamlarin karadenize kiyisi var kardesim. tabii ki nato gemilerini istemeyecek.
bakiyorum cok meraklisiniz amerikalilarin gemilerini salmaya...
az biraz mantikli dusunurseniz 10 bin mil oteden gelen amerikan gemilerinin, ayni denizi paylastiginiz rusya ile olan bolgede ne isi oldugunu sorarsiniz.
ben olsam bogazlari karadenize kiyilari olan ulkeler haric heryere kapatirim. cok da mantikli. asla basinizi komsulariniz ile belaya sokmaz!
siz hala "amerika gelecek de, rusyayi mahvedecek de turani kuracaz" hayallerindesiniz (:
Malkoc
09-10-2008, 04:17 AM
Bu ülkede rus karşıtı olunca illa "amerikan" yanlısı mı olmak gerekiyor?
Benim açıklamalarımda öyle bir beyanmı gördünüz?
rusyanın kendi ulusal çıkarlarını gözetme hakkı vardır. her devletin vardır. amerikanında yaptığı budur, kendi taaa oralarda bile rahat değil olamaz, güvenliğini düşünmek zorunda. yani rusyanın karadenizde gücünü korumaya çalışması ile amerikanın kafkaslarda hakim olma politikaları "ulusal güvenlik" politikalarıdır, aynıdır.
Biz ülkemizde ne amerikan ne de rus etkisi görmek istemeyiz. Biz biz olamadıktan sonra ha amerikan ezmiş ha rus ne farkeder.
Biz özümüz olmak özümüzle güçlenmek istiyoruz. Amerikancı ithamlarınızı nerden çıkardınız onu anlamıyorum.
yada şöyle soralım, amerikadan nefret ediyoruz evet o zaman rusçu olmak zorundamıyız? Bizim milli bir duruşumuz yokmu? ne alaka? ikisininde soyuna kibrit...
NativeAmerican
09-10-2008, 04:28 AM
Bu ülkede rus karşıtı olunca illa "amerikan" yanlısı mı olmak gerekiyor?yok gerekmiyor ama Turkiyede egilim boyle.
Benim açıklamalarımda öyle bir beyanmı gördünüz?rusyanin bu onerisinde gaza gelip yaptigin yorumlar her ne kadar amerikan yanlisi olmasan da, bati gemilerini karadenize salmada sorun yokmus gibi...
rusyanın kendi ulusal çıkarlarını gözetme hakkı vardır. her devletin vardır.oncelikle kendi sinirlarinda ve sularinda:
amerikanında yaptığı budur, kendi taaa oralarda bile rahat değil olamaz, güvenliğini düşünmek zorunda.
amerika karadenizde bizimle kiyilarini paylasan bir ulke degil. iste aradaki fark bu. amerika senin benim basimi belaya sokar gider. olan sana bana olur . adam gemilerini bir gecede cikarir kacar.
yani rusyanın karadenizde gücünü korumaya çalışması ile amerikanın kafkaslarda hakim olma politikaları "ulusal güvenlik" politikalarıdır, aynıdır.
tabii tabiiiiii :lol: aradaki farka bak. gurcistan eski sovyet ulkesi, rusya ile tarihi bir bag var, kotu veya iyi.
yani gurcistan amerikanin bir eyaleti degil bilmem anlatabiliyormuyum. gurcistan nerede ise rusya ile sinirlarini paylasiyor.
Biz ülkemizde ne amerikan ne de rus etkisi görmek istemeyiz. rus sana etki yapmiyor ki. amerikalilar ulkene bir suru us kurmus, ekonomik politik ve askeri olarak 3 kanattan seni etkisi altina almis, amerikanin 53uncu eyaleti olmussunuz. iste Turkiye bu.
Biz özümüz olmak özümüzle güçlenmek istiyoruz. eger sinirlarinda buyuk bir devlet var ise bu devleti karsina alarak hicbir yere gidemezsin.
Bizim milli bir duruşumuz yokmu? ne alaka? ikisininde soyuna kibrit... acikca soylemek gerekirse milli durus felan filan kalmamis bitmis... kurtulustan bu yana yiyen yiyene, somuren somurene....
21inci yuzyilda somurge olmak icin kagitlar imzalanipo ateskes yapilmasina gerek yok. "stratejik ortaklik" sacmaligi ile adamlar ulkene gelip us kurup bayraklarini gondere cekerler.
Malkoc
09-10-2008, 04:39 AM
Saygı duyarım görüşlerine. Birtakım görüş farklılıkları. Eyvallah
Ama kusura bakmada yani bir sözüne çok güldüm yani
"rus sana etki etmiyorki"
Tabi canım. Ruslar, gayet barışçıl insanlar, osetyaya falanda zaten gerçekten orada yaşayanların hayatlarını kurtarmak ve barış için girdiler dimi? :lol:
Rus Türkiye'ye etki etmiyor değil edemiyor, edebildiği kadar ediyor. Asırlarca Türk yurtlarındaki ezdiler, yetmedimi? oralarda hala etkisi var yetmiyormu?
Ben aynı ve eşit oranda rus ve amerikan karşıtıyım şahsen. bilmiyorum ama senin ithamlarının muhatabı ben değilim.
Bir sözüm de "DAR" ulusal güvenlik açılımına olacak. Zaten burdan senin bakış açının kısıtlılığı belli.
Osmanlı imparatorluğu yeryüzünün en muhteşem en kuvvetli devleti iken, Osmanlının gücünden çaresiz kalan batı mecburen yeni uğraşlara çıktı, Amerika kıtasının keşfetti, oradaki hazineleri avrupaya getirdi, Osmanlının askerinin önünde diz çöken aşağılık barbar batı askerleri, oralardaki ilkel yerli kabilelere saldırdı, onları öz yurtlarında köle olarak kullandı, çalıştırdı.
Afrikanın güneyindede aynı şeyi yaptı. Hindistanda da aynısını yaptı. Neticede 50 yıl içinde batı, vurgunculuktan, katliamlardan, kölelikten kazandıkklarıyla Osmanlıdan daha zengin oldu.
Tüm bunları batı yaparken, Osmanlı gözünü yeni dünyaya çevirmedi. Onları engellemedi yada Endülüsteki Arap devletinin yıkılmasına göz yumdu. Yani ulusal güvenlik politikaları 100 yada 200 sene sonrasını görecek kadar iyi değildi.
Şahsen karşı çıkarım, çıkarsın ama amerikanın yaptığı da kendi güvenliği içindir. o taaa oralarda korku içindedir, şu an dünyada tüm devletler korku içindedir, silahlanma yarışı budur. Hiçbirinin politikasında fark yoktur.
Türkiye'nin satılmış yönetimlerle amerikanın direkt etkisinde olduğu konusunda hemfikirim, maalesef böyle. Ama yöneticiler böyle olabilir diye Millette bunu benimsemiş değil.
NativeAmerican
09-10-2008, 04:51 AM
anlasildi bircok seyde hemfikir degiliz, yoksa tartisma sayfalari alir ama asagidaki alintina yorum yapacagim:
Türkiye'nin satılmış yönetimlerle amerikanın direkt etkisinde olduğu konusunda hemfikirim, maalesef böyle. Ama yöneticiler böyle olabilir diye Millette bunu benimsemiş değil.
millet kismen bunu benimsiyememis.
billet bugun fikrimce bencil hareket ediyor.
klasik ruh; milliyetcilik solculuk veya komunistlik kalmamis.
milliyetcisi liberal olmus, solcusu komunisti milliyetci olmus. kimin eli kimin neresinde belli degil.
millet bencil derken bir kastimda kendi cebini dusunur olmus. akp ilk iktidara gelmeden once Turkiyede yasiyordum. hatirliyorum cevremde kac kisi yeni bir partide umut ariyordu, takir takir akp'ye verdiler oylarini. adamlar ac, isyerleri batmis, kredi borclari var cart curt...
halbuki ayni benciller (oy verenlerin), su an akp'nin bunyesinde olan bircok milletvekiline zamaninda karsi cikmislar, ne tur adamlar olduklarini bildikleri halde akp'nin iktidara gelmesini saglamis insanlar.
iste Turk milleti bu.
bencil millet.
bunu acik acik tartisalim artik hayaller dunyasindan cikip.
insanlar milletini menfaatlerini birakip once kendi ceplerini dusunuyorlar.
yirmibirinci yuzyil bunun gibi birsey.
yirminci yuzyilda sadece vatan ille de vatan idi. kimisi seve seve malini mulkunu vermis. bugun Turkiyenin bagimsizligi soz konusu olsa kac kisi malini mulkunu vergi olarak ordusuna teslim eder suphe ederim.
birak ekonomik olarak, ben daha cok Askerden kacan bir genclik goruyorum su anda. yasadigim yerde kac tane asker kacagi var.
(gerci henuz kendim gitmedim)
adam alanya antalyada calisiyor buluyor avrupali hatun hop hop hobaaa turkiye defterini kapatiyor.
"Turk milleti zekiidiiiiiiiiiiiiiiirr.... Turk milleti caliskandiiiiiiiiiiiiiiir......"
Malkoc
09-10-2008, 04:56 AM
Senin millet üzerindeki kimi izlenimlerine bende sahibim. İtiraf etmekten de üzüntü duyarım. Ancak Bu milletin kötü kısmının azınlıkta kaldığına inanıyorum en azından öyle ümit ediyorum.
NativeAmerican
09-10-2008, 05:00 AM
Senin millet üzerindeki kimi izlenimlerine bende sahibim. İtiraf etmekten de üzüntü duyarım. Ancak Bu milletin kötü kısmının azınlıkta kaldığına inanıyorum en azından öyle ümit ediyorum.
HAH simdi diyorum ki, millet cebini dusunurken bogazlar umurlarinda mi? (:
ancak haber sitelerine yorum yaparlar hurriyet milliyet internethaber'in yorum koselerinde oldugu kadar.
kimse cikip protesto etmez. tabi birkac universiteli disinda
(laf aramizda tatile kaliforniyaya gidiyorum :lol:)
Malkoc
09-10-2008, 05:13 AM
Milleti, ekonomik zorluklar içerisine attılarki millet kafasını kaldırıpta hiçbirşey düşünemesin diye.
öyle öyle cebini düşünür oldu kimileri, bencil oldu. komşudan geçtik akrabasını bile düşünmez oldu sadece benci oldu, doğrudur.
iyi tatiller bu arada :lol: yani bu tartışmanın üzerine kalifkorniya'ya gidilir :uups:
KuMuKh
09-10-2008, 07:15 AM
Ruslarin saldirganligini ve Kafkasyalilarin savunmasizligini kulak arkasi etmemek lazim gibime geliyor .
Benim umudum , Kafkasya'nin bir federasyon kurmasidir .
Kafkasyalilari birlestire(bile)cekler ise , yaptirim gucune sahip Turkiye - Iran - Rusya uclusudur.
Bu uclu icin henuz " menfaatler ortusmesi " noktasina gelinmedigini rahatlikla soyleyebilirim .
Emrivaki yapilacaktir yine buyuk bir ihtimal ile .
Turkiye , olasi bir savasin icine cekilecek ve tum dengeler alt ust olacaktir orta bati acun'da .
Khitai'da da bayram tabii !
Ace'dekilerin sozu var , Hint okyanuslarinda av baslatacaklar .
Ozgur ve Bagimsiz Dogu Turkestan .
Redd-i İlhak
09-10-2008, 08:03 AM
Rusya'nın şımardığı falan yok,Soyvet Rusya'sının Afganistan savaşını kaybetmesinden "Şubat 1989" Kosova'nın tanınma kararına kadar "Şubat 2008" olan sürede kaybettikleri siyasi otoriteyi ve askeri gücü tekrar sağlama amacındalar.
ama malesef atı alan üsküdarı geçti...
fighter
09-10-2008, 08:37 AM
evet boyle bir politika var cemiiyeti ekonomik krize salmak bu zamanda tabiki o insan ailesine getireceyi parayi bogazini evini esiyini dusunmekden baska bir sey dusunemiyor
lenin zamaninda boyle bir politika uyguladi qaz vardi is yerleri isig su vardi ve gorduki isde karin tok coluk cocuk ekmek istemiyor ev sicak insanlarda siyaset dusunuyor ingilab dusunuyor bu zaman lenin qazi kesdi is yerlerinin cokunu kapatdi . tabi bu zamanda o siyasetden konusanlar mecburen ekmek parasini dusunduler
buna qaz yolma politikasi denilir qazin tuylerini yolun o zaman basi dik gezemeyecek usuyecek
Turk oglu
09-11-2008, 06:39 AM
Eceb mentiqdi.Yani Türkiye bogazlari qapatsin,Amerikaya verya herhansi ölkeye icaze vermesin.Rusya Qafqazlarda canin istediyini elesin.Ne Amerika ne de Türkiye qarismasin.Niye?Rusya qonshu oldugu üçün mü?Yada Rusya ve Iran istediyi kimi silahlansin.Amerika heçyerde us qurmasin.Ele mi?Turkiye Gurcustan kiyisina öz herbi gemilerini göndermedi.E sen göndermezsen bir basqasi göndermeye mecburdur.Sen gurcuyu rusun insafina buraxanda basqalari qorumaga mecburdur.Sen Iranin nukleer calismalarina qarismazsan basqalari qarismaga mecburdur.Belke sene maraqli deyil ama dunya ucun muhumdu
Malkoc
09-11-2008, 07:30 AM
rusya ile amerika arasında ben hiçbir fark görmüyorum.
Turk oglu
09-11-2008, 09:43 AM
Bunun ne dexli var ki.Ferq görmürsense tanimirsan.Siyaset 'men milli durus gösterecem' deyerek özünü hadiselerden soyutlamaq deyil
Tabriz_Han
09-11-2008, 10:02 AM
Malkoc
Buyuk fark var, bolgede Amerikanin guclu olmasi Turklerin cikarlari icin daha olumludur, Rusya'nin guclenmesi bolgede tum Turk ve musluman halklar icin zararlidir.
Ruslar Cerkezleri neredeyse yok etti, Nogay Turkleri bolgeden silmeye calisti, Ahiska Turkleri bir gecede Sibiryaya gonderdi v.s v.s
ABD'nin amaci, Rusyanin bolgede kuvvetli olmasi bu bizim cikarlarimiza uygun oluyor.
Ayi'yi durdurmak icin yeni nesil Seyh Samiler gerek.
Malkoc
09-11-2008, 10:09 AM
Biz , Biz olamadıktan sonra
ha rusya ezmiş
ha amerika ne farkedeR?
Tabriz_Han
09-11-2008, 10:14 AM
Rus'un amaci bolgede Turkler ve muslumanlarin zayif olmasi, Amerikanin Ruslara karsi Turkler ve muslumanlarin guclu olmasi.
Bu ABD'nin bizim dostumuz oldugu anlamini gelmiyor, cikar meselesi, bir gun cikarlar degisir orta dogu'da Kurt devlet kurmak istedikleri gibi.
TEĞİN
09-11-2008, 12:10 PM
Ya bak ağzımı bozduruyor bu .... ya varya yazana kadar küfür ettim. Eğer böyle birşey olursa varya, katliam çıkar, rus kesilir. Devletinde kabul etmesi umrumda değil. Ölene kadar keserim.
KuMuKh
09-11-2008, 02:18 PM
Ruslar ile cok vurustuk .
Amerikalilar ile vurusmadik hic .
Ne dersiniz ?
Fark varmi , yok mu ?
Karayılan
09-11-2008, 02:19 PM
partal haber...
Malkoc
09-12-2008, 01:24 AM
Ruslar ile cok vurustuk .
Amerikalilar ile vurusmadik hic .
Ne dersiniz ?
Fark varmi , yok mu ?
Türk-Amerikan derin savaşı diye birşey duymadın galiba?
pkk ile yıllardır savaşmıyormuyuz? Eee dolaylı yoldan ABD ile savaşıyoruz zaten. pkk 5, 6 bin kronun oluşturduğu bir birlik olsaydı, eğerki büyük devletlerin ki başta ABD olmak üzere koruması altında olmasaydı 30 sene yaşayabilirmiydi sence?
sen bakma şu son dönemdeki sözde amerikan desteğine. ABD-pkk-barzo üçgeninde taşlar yerinde oynadı rusya ve iran tehditine karşılık o yüzden abd desteğinden vazgeçti.
ben her zaman derim zaten. iranın orada abd için bir tehdit olarak AYNI şekilde kalması bizim için her zaman daha iyidir.
bugün Irak, 3'e bölünmediyse bunun tek sebebi abd'nin güneyde kurulacak şii devletinin iranın eğemenliğine kolayca geçeceğini bilmesidir
Malkoc
09-12-2008, 10:02 AM
Bunun ne dexli var ki.Ferq görmürsense tanimirsan.Siyaset 'men milli durus gösterecem' deyerek özünü hadiselerden soyutlamaq deyil
BYRZA KARABAĞ'DA NE KARIŞTIRIYOR?
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Novruz Memmedov, Dağlık Karabağ statüsünün belirlenmesi için öne sürülen referandumun ancak 15-20 yıl sonra yapılabileceğini bildirdi...
Memmedov, "Referandum ancak Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan işgalindeki 7 yerleşim alanının geri verilmesi ve buralardan göçe zorlanan insanların topraklarına geri dönmeleri durumunda yapılabilir." dedi.
Novroz Memmedov, bu açıklamayı ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş Başkanı Matthew Bryza'nın "Dağlık Karabağ'da referandum yapılacak" sözlerinden sonra yaptı.
Bryza, Moskova'da kapalı kapılar arkasında gerçekleştirilen Azerbaycan -Ermenistan dışişleri bakanları toplantısıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Yukarı Karabağ halkının bölgenin statüsü hakkında kendisinin karar vereceğini ve bu çerçevede referandum yapılacağını ifade etmişti. Bryza, "Yukarı Karabağ halkı, Azerbaycan'ın egemenliğine girip girmeyeceği konusunda kendisi karar verecek. Dolayısıyla referandum yapılacak ve bunu da Karabağlılar belirleyecek" demişti. Brazy'nın açıklamaları Ermeniler tarafında sevinçle karşılanırken, Kafkasya'daki ayrılıkçı bölgeler için de bir umut kaynağı oldu.
Bu arada konu ile ilgili açıklama yapan Azerbaycanlı siyaset uzmanı Zerduş Alizade, Azerbaycan Anayasası'nda değişiklik yapılmadan, sadece Dağlık Karabağ'da böyle bir referandum yapılmasının imkânsız olduğunu söyledi. Alizade, "Azerbaycan Anayasası'na göre ülkenin her hangi bir bölgesinde tek başına referandum yapılamaz. Böyle bir referandum ancak ülke genelinde yapılırsa geçerli olur. " dedi.
Azerbaycanlı siyaset uzmanı ayrıca her iki ülkenin de problemin çözümü konusunda uzlaşmadan çok uzak olduğunu ifade etti. Alizade, "Bugün tarafların probleme yaklaşımları ile bu sorun çözülemez. Azerbaycan Dağlık Karabağ'a bağımsızlık verme ihtimalini kabul etmezken, Ermenistan'da işgal ettiği toprakları geri vermek niyetinde değil. Bu durumda her iki tarafın da anlaşması zor." diye konuştu.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ probleminden dolayı çıkan savaşlarda 30 bin kişi hayatını kaybetti ve 1 milyon Azerbaycan Türkü topraklarından göç etmek zorunda kaldı.
09-12-2008, 11:43 AM
Türk-Amerikan derin savaşı diye birşey duymadın galiba?
Derin savas ?
:)
Cin - Rus - Hint gelecegi karsisinda NATO'nun iki buyuk uyesi arasinda gizli ve derin bir savas var diyorsun yani ?
pkk ile yıllardır savaşmıyormuyuz? Eee dolaylı yoldan ABD ile savaşıyoruz zaten. pkk 5, 6 bin kronun oluşturduğu bir birlik olsaydı, eğerki büyük devletlerin ki başta ABD olmak üzere koruması altında olmasaydı 30 sene yaşayabilirmiydi sence?
Amerikali zaten acik acik soylemis bundan 15 yil once ; Kurtler toprak isteyecek , vermezseniz savasacaklar.
Kurtlerin isyanlarinin hepsini ABD desteklemedi herhalde tarih boyunca .
Saddam salaklik etmeseydi , Kurtler , ABD ve Israile yanasamazlardi .
Bana kalirsa sen bu Kurtlerin destekleri kim konusunda fazla yuzeysel yaklasiyorsun olaya .
Zaten Turk ve Kurt kavgasi demek , neo-con'larin ruyasinin yerine gelmesi demek .
sen bakma şu son dönemdeki sözde amerikan desteğine. ABD-pkk-barzo üçgeninde taşlar yerinde oynadı rusya ve iran tehditine karşılık o yüzden abd desteğinden vazgeçti.
BU doktrinler boyle kolay kolay degisirmi dersin ?
ben her zaman derim zaten. iranın orada abd için bir tehdit olarak AYNI şekilde kalması bizim için her zaman daha iyidir.
Bu konuda seninle hem fikir degilim .
Iran cagi yakalamadikca , yani , AYNI kaldikca , ABD'nin bolgede kalmak icin gerekli , gecerli sebebi var demektir .
bugün Irak, 3'e bölünmediyse bunun tek sebebi abd'nin güneyde kurulacak şii devletinin iranın eğemenliğine kolayca geçeceğini bilmesidir
:D
Iran Islam Cumhuriyetinden insaf bekleyemez Turkiye Cumhuriyeti .
Bir ipte iki cambaz oynamaz , duymamismiydin , olabilirmi ?
Malkoc
09-13-2008, 06:50 AM
İran sözümden Türkiyenin insaf beklediğinimi anladın? :) çok usta bir yorumcusun :)
o iran amerika için bir tehlike olarak orada kalmasaydı amerika çoktan Türkiye'yi gözden çıkarmıştı hatta düşman ilan etmişti emin ol. O iran orda olmasaydı amerika çoktan ırağı üçe bölüp, kuzey ırakta bir zürtistan devleti kurup bu devleti ikide bir bize bir tehdit olarak kullanırdı emin ol.
amerikanın düşmanı bizim düşmanımızdır diye birşey yok, yıllardır amerikanın bu politikaları yüzünden yüz milyarlarca dolar ticaretten zarar ettik biz, Türk-amerikan ilişkilerinde Türkiye her zaman taviz veren, fedakarlık yapan taraf iken amerika her zaman kâr sağlayan olmuştur.
Türk-amerikan derin savaşı yok demek amerikanın Türkiyenin iç dengelerine müdahale etmek için 90 lı yılların başındaki NATO tatbikatında kaza süsüyle halbuki bilerek ve kasten vurduğu gemimizde şehit düşen albayımız ve 10u aşkın mürettabat şehidimize hakaret etmek,
amerikanın kuzey ıraktaki Türkiyeye düşmanlık etsin diye beslettiği oluşturduğu ve çekiç güçle bunu sağlamlaştırdığı barzo-zürt ve pkk oluşumuna dikkat çeken ve bunlarla o güne kadar görülmemiş ve apaçık bir şekilde mücadele ederken yine amerikanın gizli cinayet şebekelerince hain bir tuzakla kaza süsüyle uçak kazasında şehit düşürülen jandarma genel komutanımız Eşref Bitlis Paşa'ya hakaret etmek demektir.
KuMuKh
09-13-2008, 02:29 PM
İran sözümden Türkiyenin insaf beklediğinimi anladın? :) çok usta bir yorumcusun :)
Iran Islam Cumhuriyeti ve Turkiye Cumhuriyeti , birbirlerine taban tabana zit degilmidir ?
Irak'in cogunu yutmus , nukleer silahli bir Islam Cumhuriyetinin ilk once kime dis gecirmeye calisacagini dusunsek , eminim , sende boyle bir ipte oynamak istemezsin .
o iran amerika için bir tehlike olarak orada kalmasaydı amerika çoktan Türkiye'yi gözden çıkarmıştı hatta düşman ilan etmişti emin ol.
:D bak , bunlarin hepsi spekulasyon , ama ABD ile " papaz " olacagimizi ben son 8 - 10 seneden beri soyluyorum .
Yalnizsenden farkli olarak , senin dedigin gibi ABD'nin gozden kolaylikla cikaramayacagi bir ulke oldugumuzu biliyorum .
Dusman ilan etmek serbest , buyursunlar ilan etsinler , bizde muttefik muhabbeti yapmayi birakiriz elbette .
O iran orda olmasaydı amerika çoktan ırağı üçe bölüp, kuzey ırakta bir zürtistan devleti kurup bu devleti ikide bir bize bir tehdit olarak kullanırdı emin ol.
hmmm , ABD'nin , Irak'ta Kurtlere yardim etmesi dogaldir . Ayni kaptan yemislerdir .
Irak Kurtleri , Israil ve ABD ile dost olmuslardir .
Turkiye ise bu iki ulke ile son 50 seneden beri muttefik iliskisi icerisindedir .
Turkiye Kurtlerinin ve Irak Kurtlerinin kendilerine ait toprak istemeleri , ABD'lilerde alerji yapmaz .
ABD'de Turk - Kurt konusunda 2 gorus vardir ; birincisi , birakin Turkler koklerini kurutsun Kurtlerin , ilerde Israile yarar .
ikincisi ; Turkleri harcayalim , Kurt , Yunan ve Ermeniler , Turklerin yaptigini yaparlar .
amerikanın düşmanı bizim düşmanımızdır diye birşey yok, yıllardır amerikanın bu politikaları yüzünden yüz milyarlarca dolar ticaretten zarar ettik biz, Türk-amerikan ilişkilerinde Türkiye her zaman taviz veren, fedakarlık yapan taraf iken amerika her zaman kâr sağlayan olmuştur.
Hmm , ABD ile iliskilerimizde henuz problem yok . Ama daha hirlasacagimiz gunler olabilir mi ?
Insallah .:)
`Artik ne bekleyecegimizi biliyoruz , degil mi ?
Türk-amerikan derin savaşı yok demek amerikanın Türkiyenin iç dengelerine müdahale etmek için 90 lı yılların başındaki NATO tatbikatında kaza süsüyle halbuki bilerek ve kasten vurduğu gemimizde şehit düşen albayımız ve 10u aşkın mürettabat şehidimize hakaret etmek,
Burda demagoji oluyor azicik
amerikanın kuzey ıraktaki Türkiyeye düşmanlık etsin diye beslettiği oluşturduğu ve çekiç güçle bunu sağlamlaştırdığı barzo-zürt ve pkk oluşumuna dikkat çeken ve bunlarla o güne kadar görülmemiş ve apaçık bir şekilde mücadele ederken yine amerikanın gizli cinayet şebekelerince hain bir tuzakla kaza süsüyle uçak kazasında şehit düşürülen jandarma genel komutanımız Eşref Bitlis Paşa'ya hakaret etmek demektir.
Esref pasanin ucaginin bulundugu ambari bekleyen astegmen ile gorustum , sanirim 4 sene once idi .
Konuyu degistirmeyelim derim .
Ruslar simardi , degilmi ?
Malkoc
09-13-2008, 04:30 PM
Tamam kardeşim dediğin gibi olsun.
Ruslar şımardı diye başlık atmamın sebebi bana göre rusyanın gürcistandan yaptığı şovdan sonra daha fazlasını ister hale gelmesi idi.
BOZ-OK
09-13-2008, 04:39 PM
Ruslar şımardı diye başlık atmamın sebebi bana göre rusyanın gürcistandan yaptığı şovdan sonra daha fazlasını ister hale gelmesi idi.
Iste tam da bu yuzden, Rusya Kafkaslarda feci sekilde tongaya basmistir... Biz buna satranc literaturunde "Dilaram mati" diyoruz... :cool:
KuMuKh
09-13-2008, 08:33 PM
Iste tam da bu yuzden, Rusya Kafkaslarda feci sekilde tongaya basmistir... Biz buna satranc literaturunde "Dilaram mati" diyoruz... :cool:
Ben daha iyi ifade edemezdim vallaha .
Kayzer-i Rum
09-14-2008, 03:56 AM
Hayır boğazı neden mayınlıyoruz. Siz Karadenizden daha rahat mudahale yapın diye mi ? Biz boğazlar için o kadar şehit vermişiz? Bu Ruslar çok güveniyor kendilerine ama bence o kadar emin olmasınlar kendilerinden
Malkoc
09-15-2008, 02:05 AM
KAZAN'DAN BAĞIMSIZLIK SESLERİ YÜKSELİYOR!
Moskova’nın Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanımasının ardından Rusya’ya bağlı Başkurdistan ve İnguşetiya’da bağımsızlık sesleri yükselirken, Amerikan New York Times gazetesinin gazetesinin işaret ettiği bir gelişme dikkatleri petrol zengini ve Kazak Türklerinin ünlü aydını Olcas Süleymanov'un tabiri ile "İslam'ın Rusya'daki ileri karakolu" Tataristan’a çevirdi. Milliyetçi Tatar örgütlenmeleri bir bildiri yayımlayarak, Moskova’nın bağımsızlıkları tanıma kararına gönderme yaptı. Uzmanlara göre Rusya, “kendi başını derde soktu”.
Milliyetçi organizasyonları çatısında toplayan Tataristan Toplum Merkezi adlı birlikten yapılan açıklamada, “Rusya yakın tarihinde ilk defa kendine tabi olanların devlet egemenliğini tanıdı” denildi. New York Times gazetesi de bunun üzerine, SSCB’nin dağılışı sonrası Güney Osetya’da olduğu gibi Tatararistan’da da ayrılıkçı akımın filizlendiğine ve Tataristan’ın petrol zenginliği ile ekonomik ve siyasi istikrarına dikkat çekerek, 20 yıldır sesleri çıkmayan Tatar ayrılıkçı hareketlerinin Moskova’nın bu adımının ardından yeniden dirilebileceği fikrini ortaya attı.
Uluslararası Sivil Toplum kuruluşu International Crisis Group Kafkas Araştırmaları Programı Direktörü Lawrence Scott Sheets ise, “Moskova, uzun vadede, belki de, kendi ölüm fermanını imzaladı. Şu an bu soyut bir durum, ancak 20 yıl sonra daha az soyut hale gelecek” şeklinde yorum yaptı.
Malkoc
09-15-2008, 02:07 AM
BAŞKURTLAR DA BAĞIMSIZLIK İSTEDİ!
Pazartesi, 08 Eylül 2008 http://www.turkgundem.net/icerik/images/stories/baskurdistan/baskurt_bayragi.jpgTataristan'dan sonra Başkurdistan'dan da bağımsızlık talebi geldi. Başkurdistan'ın milli "KÖK BÖRÜ" hareketi Başkurt Türklerinin bağımsızlık taleplerini dile getiren bir beyanat yayınladı...
Hareketin eş başkanları Timur Muhtarov ve Azat Salmanov Rusya Federasyonu yönetimine karşı yazdıkları bildirgede Rusya'da Başkurtlara karşı adaletsizliğin ve vicdansızlığın had safhada olduğunu dile getirdiler.
Bildirgede şöyle deniliyor: Servetlerimizin % 80'i Moskova yönetimine taşınıyor. Başkurdistan'ın ve Başkurtların fikrini kimse sormuyor. Bu emperyalist ve sömürgeci siyasettir. Başkurdistan Cumhuriyeti'nde önemli makamları ellerinde bulunduranlar hiçbiri ne Başkurtlara, ne onların tarihine, ne adet ve geleneklerine ve ne de dinine saygı gösteriyor. Biz milli bir hareket olarak milli ve tabi servetlerimize karşı böyle bir işgalci siyaseti şiddetle reddediyoruz. Onun için de Başkurdistan'ın bağımsızlığını talep ediyoruz. Abazya ve Güney Osetya'dan farklı olarak bizim bağımsızlığa daha çok hakkımız var!
Karayılan
09-15-2008, 03:44 AM
Siz bunlara hakkaten inanıyor musunuz yau? Neymis de Ruslar bogazı mayınlayacakmıs, gemi batıracakmıs... Daha bi de bunun ustune sayfalarca tartısmıssınız. Gerekli birsey olsa bu kadar cene yapmazsınız ha :cool:
Bu arada Baskurt ve Tatar milliyetci hareketi Rusyanın olum fermanını yazacak kadar guclu degildirler. En basta onalr birbirlerine dusmandırlar ;)
Bilge_Kagan
09-15-2008, 06:10 AM
Rusya Tatarlar'in bagimsizligina en zayif oldugu Sovyetler'in dagilma sureci ve Yeltsin doneminde bile izin vermemisti, baslarinda Putin varken mi verecek?
Ve hakikaten Karayilan'in dedigi gibi, birbirlerine iyi gozle bakip da guclerini birlestirmedikten sonra bu adamlarin teker teker bagimsiz olmasinin imkani yok.
Malkoc
09-15-2008, 02:11 PM
Siz bunlara hakkaten inanıyor musunuz yau? Neymis de Ruslar bogazı mayınlayacakmıs, gemi batıracakmıs... Daha bi de bunun ustune sayfalarca tartısmıssınız. Gerekli birsey olsa bu kadar cene yapmazsınız ha :cool:
Bütün millet burda sayfalar dolusu boş çene yaptı bir tek sen akıllı ve usta işi bir yorum yaptın öyle değilmi? :lol: büyüksün, saygılarımı sunuyorum :cool:
SerkanK
09-15-2008, 02:21 PM
Su anda olanlar Aslında Turkiyeye cok cıkar ve kazanc saglıyacak fırsatlar sunuyor. ancak bu fırsatları kullanmaya kimse henuz kalkısmadı..
bir Nato uyesi olarak Natoda sozumuz sıfır. uye degil baston muamelesi goruyoruz.
Su anda olanlar ile Hem Rusyadan Hem Nato uyelerinden faydalar saglayabiliriz.
NATO uyesi ulkelere Teror orgutu ile ilgili sartlarımızı ayrıca diger stratejij sartlarımızı Sunarak bu faydaları elde edebiliriz. Kabul Etmedikleri Taktidirde Nato da kriz cıkar. Rusyayı Biraz heycanlandırır ve sevindirir. Bu arada Rusya ile bazı gorusmeler yapılır. Natoda olan kiriz Turkiyenin Rusya ile kurdugu bu kucuk dialog ile biraz buyur. Ve Nato uyesi ulkeler isteklerimizin hepsini olmasa bile bir kacını kabul etmek zorunda kalır.(Tabi bunlar benim fikrim :) yanlısta olabilir. Ama buna benzer bir oyun bize fayda saglar ) Bence Bu satranc oyunuda Mütavazi olmayı ve Taviz vermeyi ve bir kenara bakıp satrancta Sah mat yapmak icin biraz oyuna odaklanmaya baslamalı turkiye.
Turkiyenin Onemi Ve Gucu Anlaşılmalı
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.